Új privát üzeneted érkezett!

Ja azt elfelejttem: Akinek megvan a kismama cikk amiben a pcos-ről írnak, az légyszi küldje már el nekem mélben, ha tudja. Én sajna már nem kaptam meg sehol senem itt a környéken, és Pöstre meg nem nagyon járok.

címem: hajni.e@t-online.hu

hajni...
Budaörs

Babszika! Lányok!
Csak beleolvastam a tegnapi termésbe, és ez megütötte a szememet! Tojcsifehérje, LH teszt, kukkolós ketyere PCOS-ben lutri. A hormonok összevisszasága miatt én pl. folyamatos tojcsifehérjéztem és az lh tesztem állandóan pozitív volt, peteérésem meg az ablakban.......
A tojcsifehérje TÁMPONT lehet, de ne hagyjátok magatokat becsapni általa okés?????

Na, most lelkiösmeretesen végig olvasom a többit is!
Vendég

No.... Kivégeztelek benneteket. :lol: :lol: :lol:

Katyika! üdv itt! Remélem tudunk majd segíteni, ha másként nem lélkeben megerősödni a következő időszakhoz is!

Kincsecske! A met csökkentésből nem lehet gond. Rád vagyon bízva!

Rambóka! Köszi a cikkeket!

Dimet! Én voltam Mészáros dokinál, közvetlen Borsóka beköltözése előtti hónapban. Szuperlativuszokat tudok mondni, ha érdekelnek...... :lol: :oops:

LAfika! Hogyan vagytok?? Lelked feldolgozta, hogy lehet, hogy mégsem fiad lesz? Otthon meséltem, T. vigyorgott, aztán jobban belegondolt, egyből elkomorodott! :roll:

Magamról! Tegnap elég erős görcseim voltak, tehát végig feküdtem a napot, még a mosogatnivalót is meghagytam a fiúknak...... Remélem semmit nem jelez a helyezkedésen kívül.
Vendég

Ja, és még valami!
Pogika! Én nem szedem a metet jelenleg, ki veheted a táblicskuból!
Vendég

Kép
krumplis pogácsa

Mi a töksim van már a babanettel.....
Nem engedett belépni, aztán meg nem tudtam a regisztrációt sem életbe léptetni....
Hogy vagytok csajkák?

Pogi! Nagyon köszönöm!
Vendég

Sziasztok!

Én is dühöngtem délelőtt...

Nem sokan jártatok erre a kérdésem óta kismamik :(
Csak véleményt kérek mert még mindig nem döntöttem..
Ha esetleg több metformint szedek mint szükséges, árthatok e a babának?
Ha a napi egy tablettát pl. holnap elhagyom (850mg) az hirtelen csökkentés lenne és esetleg problámát okozhatna? ( régen mindig mondtuk,hogy a met elhagyása vetéléssel is járhat, vagy rosszul emlékszem?)

Rambóka te szedtél kiíratós magnét?
Érdemes receptért kuncsorogni?

Mona pihengess!
Nekem már hetek óta a férjem mosogat.olyan aranyos

Kellemes dálutánt!
Vendég

Sziasztok lányok!

Ez a Babanet :evil:
Persze a netünk is sz.rakodik...

Fent van az igért cikk a pcos.hu oldalon...
http://www.pcos.hu/pcos_glueck.html

Ja! kismama cikk engem is érdekelne. Azért ma még körbejárom a
környéket, hátha...

Katyika: Üdv nálunk. Gyere csak, itt sok mindent megtudhatsz ;)

Rambóka, köszi a cikket... Érdekes. Hol találtad? Elolvasnám az egészet...

Monácska, pihenj sokat. Ne is gondolj a munkára! ;)

Na, majd jövök még!

Kép

Kép
bettica

Kincs!

Én válaszoltam. Az előző lap alján.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Monácska írta:
Tojcsifehérje, LH teszt, kukkolós ketyere PCOS-ben lutri. A hormonok összevisszasága miatt én pl. folyamatos tojcsifehérjéztem és az lh tesztem állandóan pozitív volt, peteérésem meg az ablakban.......
A tojcsifehérje TÁMPONT lehet, de ne hagyjátok magatokat becsapni általa okés?????

ezeket már máskor is olvastam nálatok. akkor mit nézhetünk igazából? a hőt, és abból kitapasztalhatjuk, h mikor van pé? de az is összevissza van, nem?
bár lehet, h a legjobb minden este elkapni a fickóinkat egy kis akciózásra? :lol: bár akkor mi van a kiskatonákkal? :shock:

köszi

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Czinkeb: 2-3 naponta összebújni, ha tojcsifehérje van. Akkor nem téveszthetitek el. Hőmérőzés csak kiegészítésnek jó, sőt inkább csak arra, hogy tudd volt-e péd.

Ennél többet aligha tehet az ember...
A mindennapi szex sem jó, mert a spermiumoknak kell pár nap érési idő, amennyire én tudom...

Kép

Kép
bettica

Czinke!

Norka azt szokta mondani, hogy akkor kell szerelmeskedni, ha kedved van, és semmi időzítés, semmi figyelgetés, csak az ösztönök....... És azt is szokta mondani, hogy kollektíve betiltaná a hőmérőzést, mert nagyobb stresszel jár, mint maga a betegségünk tudata és kezelésének mikéntje!

A két naponta kekszeléssel nem nagyon tudtok mellé lőni, és a katonácskáknak is jó így.
Vendég

tudom, tudom a kiskatonáknak 2nap kell, v 3 a tökéletesség kedvéért. :lol:

de akkor igazából nem tehetünk semmit. :oops: csak reménykedhetünk , h a baba is akar már minket, nem csak mi őt? :roll:
na meg marad az uh, ami a nődokim szerint a tuti. de hát nem járhatunk mindennap uh-ra. :shock:

néha úgy érzem , h reménytelen. szedjük a metet, és igyekszünk egészségesebben élni (diéta + sport) , és várunk a csodára. (csodababára - ahogy vkinek a vonalzójánál olvastam!)
talán ennyi amit tehetünk ? :cry: bár ez sem kevés azért!
de hát ügye türelme van a legkevesebb az embereknek, vagyis nekem.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

akkor hazamegyek és elkápráztatom az én piczinkémet, h 2naponta szex!!!biztos örülni fog neki! :lol:

ma ünnepeljük a sőgornőmet és én veszek neki ajándékot. okt közepére várják a babát, uhogy vmi babás cuccost akarok venni.
vhogy tökre kihagynám ezt az ünneplést, tudom, h este majd sírás lesz belőle. :oops: ez szemét dolog tőlem?
vhogy az utobbi időben igyekeztem kerülni őt, mert mindig csak fájt a szívem. hatalmas pocijával szép kismama és már mindig csak a baba a téma, első unoka lévén a leendő nagyszülők is odavannak.
éreztetek már ilyet? örülök én is nagyon az ő boldogságuknak , csak közben egy kicsit ,,belehalok,,..... :oops:
ilyenkor mit lehet tenni? segítsetek!!!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinke!

Azok a nők, akik itt vannak, nézd meg, maguknak harcolták ki a metet! Harcosok vagyunk, akik azonnalra akarnak mindent, mert türelmetlenek! Hát gondolod, hogy ezeket nem végig éltem én is, mint Te???
Tisztára ki voltam borulva örökké, hogy semmi nem fog használni, és csak telnek a hónapok potyára, nekem meg így már nem lesz több gyerekem! Pedig én is mindent megtettem, diétáztam, otthon tornáztam, a családomat is rászoktattam pl. a tk lisztre, stb. És még pé sem nem van, hát milyen munka ez....... Szerinted??? Hőmértem, nem tudtam magam kipihenni rendesen, mert hétvégén is hajnalban keltem, hogy optimális legyen mindig az időpont, nem ittam alkoholt, pedig a bor a gyengém, stb, stb, stb..... Szegény párocskám is felőrlődött benne félig.
Vendég

Sziasztok!

Babanet miatt én is bosszankodtam délelőtt :evil:

Monácska, hogy vagy? Ugye ma már nem görcsölsz? Pihizz sokat és magnézium! És nem lesz semmi baj!!!
Ami a hőmérőzést és a stresszelést illeti, teljesen igazad van, mióta nem mérek minden reggel, sokkal kevésbé görcsölünk rá a baba-dologra. Tudom hogy van pé-m és kész...

Kincsecske, metet nem a progival kevered? :wink: Annak a hirtelen csökkentése okozhat vetélést! Ha úgy érzed, a metet csökkentsd nyugodtan!

Lafim, TeApa mit szólt hogy lehet hogy mégis Lellétek lészen? :wink:

Norka, nézegettem ma a pcos.hu-t mert úgy néz ki hogy orvost kell keresnem. Eddig fent volt a nőgyógyászok között Ács doki is, miért került le az oldalról?! (hozzá akartam menni...)

Ginuska, mi a hír a kis eszkimókról, hányan ébredtek fel?! Izgulok Érted nagyon!!!

Katyika, üdv közöttünk!

Rólam: tegnap voltam a Mágusnál! Rákszűrés és hsg után október közepén találkozunk vele újra + addig apát is megnézzük még egyszer. Ha minden OK akkor akár már novemberben lehet inszem. (3 inszem után pedig lombik, de remélem arra már nem fog sor kerülni) Most megnyugodtam kicsit, végre azt érzem, hogy történik valami.
Viszont a dokim a MÁV-ban volt, szerződéssel, így nagy a valószínűsége, hogy új orvost kell keresnem. Ebben a hónapban a hsg-ről tehát nagyon úgy néz ki hogy lecsúsztunk... Most csak reménykedem, hogy megint tankönyvi, 28 napos ciklusom lesz és akkor nem borul minden. Márpedig ilyenkor szokott közbejönni egy későbbi pé...

Kép

Kép
anyoooka

Teljesen megértelek Czinkeb. Tegnap és tegnap előtt egy ismerős jött be az irodába a pici gyerekével. Köztudottan imádom a kicsiket, de egyszerűen nem tudtam kimenni megnézni... Szerencsére nem kérdeztek rá, hogy miért, talán tudják is. Itt nyeldestem a könnyeimet, mikor a párom kisétált a gyerkőcöt megbabusgatni... Csak azt reméltem, hogy nem jönnek be a szobánkba...
Ez van, egyszer majd csak lesz nekünk is és mi is büszkén fogjuk mutogatni a picinket ;)

Kép

Kép
bettica

Czinkeb, megértelek, szerintem semmi szégyenleni való nincs ebben! Körülöttem is mindenki babásodik, unokatesómék, barátnőm... Otthon is mindig unokaetsómék a téma, nemsokára szülnek, nekem pedig iszonyú nehéz lelkendezni... Pedig nekem itt van Dorka, mégis sírtam már sokat.
Mit lehet tenni?! Nem tudom... Én próbálom palástolni, hogy az ő örömüket ne rontsam el, és ahogy Te is, itthon "halok bele" picit...
De hidd el, Neked/nekünk is sikerülni fog, lesz kisbabánk!!!

Kép

Kép
anyoooka

köszi, aranyosak vagytok!
szerencse a munkahelyen vagyok és most nem sírhatok, bár legszívesebben azt tenném. igaz a monitorszemüvegem azért egy incipincit eltakar.
tudom,h nem szabad ilyen ,,írigykedő,, gondolatoknak lennie a fejemben, meg minden, de olyan nehéz!!!!!!!
igazából nem is írigység. csak látom h boldog mindenki és én is örülök első goldolatomban, de a következő gondolatom az, h nekem mikor lesz már ilyen szép gömbölyödő pocim, nekem mikor lesz kisbabám? :oops:
nem tudom, h fogom kibírni a mai estét.....

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Szia Anyóka drága!
Még görcsikélek, pedig szedem a megnéziumot..... És sajna dolgozom is, nem tudom melyiktek mondta reggel, hogy ne is gondoljak arra felé! Majd 21-e után nem fogok, ha minden rendben van.
Ács dokival volt valami gond, azért vették le a lányok, de a konkrét okot nem tudom, hogy őszinte legyek!
Vendég

Monácska, nem ér ennyit a munkahely! Maradj otthon és pihizz, Borsóka szeretné! :wink:
21-én minden rendben lesz, tuti!!! Csak szereti ijesztgetni kicsit az anyukáját! :)
Akkor Ács dokit már nem is ajánljátok/ajánlják? :( Az a bajom, hogy a pcos melletti nemalin myopathiám miatt olyan dokit - és kórházat - kell keresnem, ahol, ha egyszer terhes leszek, biztosan meg is fognak császározni, mert még egyszer azt, ami Dorkánál történt, nem szeretném végigcsinálni...

Kép

Kép
anyoooka

Anyóka!
A főnököm egy bosszuálló pasi.... Ha véletlen gáz lenne, nagyon betartana, mikor vissza kellene jönnöm dolgozni. 21-éig most már kibíírom féllábon is!
Vendég

Sziasztok lányok!

Fent van az igért cikk a pcos.hu oldalon...
http://www.pcos.hu/pcos_glueck.html

Ja! kismama cikk engem is érdekelne. Azért ma még körbejárom a környéket, hátha...

Katyika: Üdv nálunk. Gyere csak, itt sok mindent megtudhatsz ;)

Rambóka, köszi a cikket... Érdekes. Hol találtad? Elolvasnám az egészet...

Monácska, pihenj sokat. Ne is gondolj a munkára! ;)

Na, majd jövök még!

Kép

Kép
bettica

Hmm, ezt most hogy? Nem értem...

Ó, Monácska azért gyakran iktass be egy kis pihenőt és ha lehet minél hamarabb menj haza a munkából.

Kép

Kép
bettica

anyoooka: nekem is MÁV-os volt a dokim és most szerződéses lett, de remélem, hogy a kórházban attól még csinálhat vizsgálatokat. Ha érdekel a magánrendelése, akkor írj privit. A hsg-n arany keze volt és közben mindig figyelmeztetett, hogy mit csinál és hogy fájni fog-e.

monácska: Tudo, hogy már kérdeztem, de hanyadik clostys ciklusban sikerült borsóka? A met nekd csinált ciklust, vagy pét? Csak hogy mennyire reménykedjek, tudod. :? Egyébként holnap kezdem. Ez csak próba hónap lesz, nem is lesz uh-követés, csak a 20. cn után kell mennem, hogy nem lettem-e túlstimuzva. Azért majd a pé-t figyelem.
vicky79
Budapest III. kerület

rambóka:

Én ezt találtam a metről egy tájékoztatóban:

"Terhesség és szoptatás
A készítmény terhesség és szoptatás ideje alatt nem alkalmazható. Ezen állapotokban történő alkalmazásával kapcsolatban nincs elegendő tapasztalat, azonban ismertek adatok az ilyen terhességekből született gyermekek fokozott perinatalis halálozásával kapcsolatban. Amennyiben elkerülhetetlen a készítmény szoptatás alatti alkalmazása, a tejelválasztást le kell állítani."

Hát nem tudom...
vicky79
Budapest III. kerület

kincs: magneb6ot szedj. a hagyományosat, ne az extrát. magnézium laktát van benne. a kiíratós az citrát. nehezebben szívódik fel, és kevésbé!! a magneb6extrában is citrát van!!!!!!!! figyelj oda erre.
milyen a kismamaság?????

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Köszönöm csajócák a gratulákat! Nagyon örültem a rövid ciklusnak és nagyon remélem ez így is marad.

Kincs, köszönöm kérdésed, jól vagyok.
Kérdezted, h hogyan tovább a mettel. Én személy szerint 12. hétig nem mernék a met adagomhoz hozzányúlni. Hacsak nem lennék rosszul, vagy a doki nem utasítaná máshogy. 12. hét után pedig majd elválik, hogyan tovább. De nagyon nehéz ebben tanácsot adni, Lafinak igaza volt amit írt, ahogy TE érzed. Ez csak az én szerény véleményem. Kááiba ott nálatok nem kérdeztél rá mit javasolnak?
Nagyon szorgalmas férjecskéd van, h kivette a mosogatásban a részét :lol: .

Rambóka, köszi a cikket!

Bettica, nekem 2 hónapja volt röntgenes HSGem. Reggel bementem a kórházba, délután kiengedtek, férjemnek értem kellett jönnie. Nem voltak görcseim és nem is lázasodtam be. De másnap még itthon kellett maradnom és pihenni. Nem volt vészes, csak akkor feszített nagyon mikor beengedték a kontrasztanyagot. Az egész beavatkozás nem több 10 percnél.

Ölelés Mindenkinek, kellemes Hétvégét!!!

Kép
apple

Szió!

Kellemes 7végét csajok!

Én egész nap :D igy vigyorgok :D. Drágáim átvészelték a hideget :) 3an osztódnak, holnap megyek értük! (5en maradtak tesónak :) )

Anyooka!
Köszi a törődést! Hm..szerintem nem bizti hogy nálad kell majd inszem, hiszek a spontán babódban :)

Pogi!
Tetszik a táblicsku..ügyi vagy!

Pussz!

Gina
Vendég

Anyoooka!

Rászigorítottak a császárra, de bárhol tuti császárod lesz, ha van orvosi szakvéleményed, h. muszáj!
(Ha emlékszel, nálam is e körül a szakvélemény körül volt a hepaj az utolsó pillanatban)
Az a fontos, h. irass a szakorvosoddal egy papírt!
Ha nem titok megkérdezhetem, h. mi ez a betegség és mi volt a komplikáció a szülésednél?

Monácska!

Szerintem ez az a döntés, amit utólag nagyon meg lehet bánni!
Ennyit nem ér semmi sem!
Ha görcsölsz, inkább irasd ki magad pár napra!
Hány mg magnéziumot szedsz?

Vicky!

Az a baj, h. ezek a tájékoztatók igen erősen el vannak maradva a kutatásoktól.
Volt vmikor ősrégen egy retrospektív vizsgálat, amibe teljesen kaotikus módon válogattak be nőket, volt aki csak a 36. héten kezdte el szedni a metet, többségük igen erősen túlsúlyos volt, diabos stb. Ez a vizsgálat számolt be preeclampsiás esetekről, perinatális mortalitásról stb.
Azóta egy csomó vizsgálat cáfolta az adatait, de mégis újból és újból erre hivatkoznak azok, akik ellenzik a met szedést.
Most küldtem el Norkának egy cikket ezzel kapcsolatban remélem mihamarabb felkerül a honlapra.( A Betticának ajánlott cikkek közt ez az utolsó, ha érdekel olvasd el, még egészen friss, 2007-es!!!!!!)

Bettica!

Olvasgass :wink: :
http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/co ... /19/6/1323
http://www.greenjournal.org/cgi/reprint/105/6/1437
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entre ... t=Citation
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entre ... stractPlus
http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/co ... 57#content
http://www.nipcweb.com/Oral_Antidiabeti ... tation.pdf

Ha bárki vállal fordítást, szóljon!
Én mostanában nem nagyon érek rá, de jó lenne, ha ezek a cikkek mások számára is elérhetővé válnának!

rambóka

Gina, ez nagyszerű! Éljenek a pici eszkimók! :lol: Nagyon drukkolok Neked!!!

Rambóka, persze hogy megkérdezheted! Ez egy iszonyú ritka izombetegség - egy magyarországnyi populációban kb. 20 embert érinthet.
[Itt van róla egy oldal: http://www.davidmcd.btinternet.co.uk/index.htm

Komplikációm szerencsére nem volt - nem vártuk meg hogy legyen! Volt szakvéleményem, kettő is, két egymástól független neurológustól,hogy a császármetszés indikációja fennáll, elég korán megkértem a papírt, császárra is készültünk, ennek ellenére az utolsó pillanatban Dimet "dokija" közölte, hogy szerinte meg tudok szülni normálisan, nem lesz szükség a csaszira (nem ő volt az orvosom, csak ő ott az Atyaúristen osztályvezető úr...Ő még azt is megteheti hogy felülbírál...) Mindezt a 38. hét végén! Otthagytuk őket, a MÁV-ban nem volt gond, elfogadták a szakvéleményt, programozott császárom volt.

Nálad mi volt a gond? Nem emlékszem, mikor megtaláltalak Benneteket, már megvolt Gergő!

Kép

Kép
anyoooka

Engem 13 évesen műtöttek aortaszűkülettel, a szűkület a hasi aorta szakaszon volt.
Amikor a babaprojekt felmerült felmentünk Pestre az érsebészhez, h. véleményezze, h. teherbe eshetek-e egyáltalán.
Azt mondta, h. nyugodtan, adott róla papírt is.
Így vágtunk bele a dologba.
Természetesen végig arról volt szó, h. császárral szülök, de az utolsó pillanatban beszigorítottak és ezért kellett a papír.
Felhívtam az érsebészt, h. a nőgyógyásznak szakvéleményre van szüksége az ügyben.
Erre besértődött, h. akkor miért nem a kolléga kereste meg, és közölte, h. láttatlanban nem írhat szakvéleményt, menjek fel Pestre! :evil:
37-38 hetesen!!!!! :shock: Amikor az ember már nem szívesen megy 10 km-nél messzebb a szülészétől!
Nem mentem. Kerestem helyben egy kardiológust, aki konzultált az érsebész kollégáival, átnézte a szakirodalmat, majd közölte, h. senki sehol nem hallott olyat, h. ekkora műtéttel bárkit hagytak volna normál úton szülni. Megírta a papírt.
Közben én öregedtem pár évet és szerintem a gyereknek sem igazán használt a dolog, de mostmár mindegy!
Az a lényeg, h. mindketten egészségesek vagyunk!

rambóka

Rambóka: Egy kicsit megnyugtattál, féltem ettől a dologtól, mert majd ha terhes leszek én is legalább a 12. hétig szedni szeretném.

Tücsök: ment privi.

Ma kezdtem a clostys kúrát. Nagyon várom, hogy lesz-e eredménye. Bízom benne. Drukkoljatok, hogy hasson.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.
Én megvagyok, egyenlőre mensi és PMS nélkül. Ma van a 12. DPO, elvileg nekem ennyi szokott lenni, uh innentől már túlléptem a bűvös határt. De nem szeretnék elkiabálni semmit!!!!

Rakok görbét.
Kép
Ahogy látható, volt 2 nega teszt, az egyik pont a mai, uh nem tom mi van. Illetve dehogynem, vannak tippjeim. :)
Remélem nem most fogja azt gondolni a ciklusom hogy átáll 14 DPOra, mert akkor megőrülök. :shock:

Valaki írja meg nekem legyen szíves, hogy egészen pontosan hogyan kell használni a Lona által postázott tesztünket!
Gondolom semmi csoda nincs benne, de azért jó lenne ha valaki megerősítené az én elképzeléseimet.

Szép napot mindenkinek!
Én ma megint egész nap az erdőben fogok ülni.
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!

Szép a görbéd!
Miért kérdezed, hogy kell csinálni a tesztet? Nem vagy biztos benne, hogy jól csináltad?
Pohárba összegy?jtöd a pisit, megfogod a tesztet ott ahol a kéz rajza van, belelógatod addig a vonalig, ahol a nyilak mutatják (alatta hullámos vonalak vannak). Pár másodpercig lógatod, míg megszívja magát majd vízszintes helyre fekteted és vársz max. 10 percet. Így csináltad?
Drukkolok!

Lona
lona1

Sziasztok!

Csak nincs valami szupi tesztetek?Hogy és mennyiért juthatnék én is hozzá?
Nézzétek el nekem kérlek, hogy nem szólok most egyenként mindenkihez, de annyira le vagyok amortizálva, hogy csak na. Kemény volt az első hetem az új melóhelyemen, ami egy magánovi. A gyerekek tündériek, de van egy kettő akit mindig vígasztalni kell, ami persze természetes. Van egy down kóros kisfiú, aki annyira de annyira szeretetreméltó és ő is úgy tud szereszerézni, hogy ha említem itthon mindig könnybe lábad a szemem. Ahogy a picic kezeivel tud simizni, mikor felveszem, meg bepelusozom......
Jelen pillanatban szenvedek, mint egy kutya, mert nem is tudom hanyadik próbálkozásra próbál kibújni a jobb hátsó bölcsességfogam; az eleje már kinnt van csak a hátulja nem akaródzik kijönni és birizgálja az ínyemet meg a számat is. :cry: Pedig már minden praktikát bevetettem, öblögettem és kenegettem pálesszal. Félek, hogy szájsebészet lesz belőle, ami tán most nem lenne szerencsés új melóhely miatt. Dehát nem lesz más választásom, ha nem karok szájzárat kapni. Kedden megyek fogorvoshoz, remélem addig kibírja és ő tud valami okosat mondani.

Legyen szép napotok, ebben a szeles időben is!

Monne, mennek a drukkok!!!!Én érzek valamit irányodban de nem mondok semmit, ok? :roll:

Kismamik/Anyucik hogy vagytok????

hajni...
Budaörs

Hajni!

Kéne a fogadról rtg-t csináltatni és, ha a dokid azt mondja, h. reménytelen, akkor ki vele minél hamarabb!
Rtg nélkül, v. sima fogorvossal ki ne szedesd, mert ha beletöri, akkor úgyis szájsebészhez kell menned, de addigra szétcseszik a szádat annyira, h. begyulladjon és már ne lehessen eléggé elérzésteleníteni.
Inkább menj egyből szájsebészhez, neki van elég rutinja a dolgokban. Mindkettőtőknek jobb lesz! :wink:
Ha van rá esély, h. kijöjjön, akkor van egy kisműtét: a circumcisio, (magyarul körülmetélés :lol: ), amikor levágják azt a kis ínydarabot, ami mindig begyullad az aláment kajától. Lehet, h. ez is elég lesz. De ezt csak a dokid fogja tudni megmondani!

rambóka

Rambóka!

Magne B6-ból szedek reggel-délben-este 2 szemet!

Leírhatom a félelmeimet?
Az az igazság, hogy annyira nem szeretném "túllihegni" a terhességemet.... Tudom, hogy hajlamos vagyok arra, hogy felfújom, ha valami aggaszt, de ezen okon sokszor el is bagatelizálom azt, amit komolyan kellene venni. És most őrlődöm megint. Mert érzem a görcsöket, főleg ha idegeskedem vagy sokat mocorgok vagy nem eszek időben, rendesen. De azt is gondolom, hogy egész idő alatt nem lehetek otthon ágyban, az nagyon túlzás lenne. Hol lehet a középutat megtalálni? Számomra ez annyira nehéz. Szívem szerint otthon maradnék 2-3 hetet pihenni, érzem, hogy fáradt vagyok.

Abban mélységesen igazad van, hogy "ez az a döntés, amit utólag nagyon meg lehet bánni"! És emiatt is sokat idegelem magam.

Csak lenne már 21-e, hogy tudjam, odabent Borsóka jól van, egészséges, és biztosan élvezhetem a terhesség hátralévő idejét. Most borzasztóan sokat aggódom, részben feleslegesen....... :roll:
Vendég

Monácska: Majd mi optimisták leszünk helyetted is, jó? Nem lesz semmi gond. Pihenj amennyit csak tudsz! Szerintem ha érzed, hogy fáradt vagy, akkor pihizz le. Ez biztosan nem fog ártani. Persze nehéz, ha az ember dolgozik, de gondolom a szervezeted így jelez, hogy vegyél vissza. Viszont, ha sikerül annyit pihenned, amennyit csak tudsz, akkor kevesebbet fogsz aggódni, hiszen Te is tudni fogod, hogy mindent megtettél.

Szóval fő az optimizmus, majd mi segítünk ;)

Kép

Kép
bettica

Szia Monácska!

Nekem a 13.hétig fájt a pocim és a derekam.Csak fekvésre volt jó.A doki szigorú pihire is utalt.Pedig én is szedtem a magne B6 3X2-vel+ a duphastont is 3X2-vel.De nem volt elég.Pihizni kellett.Ha feküdtem egész jó volt,de akár egy ebéd főzéstől is nem voltam jól.

Én csak azt tudom mondani,hogy te tudod,de nem éri meg!Ha úgy érzed nem bírod:EGYE MEG A FENE A MUNKAHELYET ÉS EL KELL MENNI TÁPPÉNZRE!!!!

Vigyázz magadra!Pihenj amennyit csak tudsz!

Kép

Kép
lecso

Bocsi a duphastont 3X1-el! :D Sorry!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Lona!

Csak megerősítésnek kérdeztem, de egyébként így csináltam mindkettőt. :)
Ha van II-vonal, a második kb mikor bújik elő? Azonnal vagy tényleg kell vele várni?!

Mellesleg ma és tegnap este is masszív gyomor kavargással tengettem az életemet. Ma már nincs semmi más amire ráfoghatnám, csak..................... :D
Szóljatok rám hogy ne legyek szkeptikus! :lol:

Mona!

Szerintem Neked van igazad. De ne felejtsd el, a görcsök jelzések feléd, hogy lassítani kéne, szól Neked a babád, pihenj szerintem is!

Hulla vagyok, a szél meg szétcseszte a fejem, olyan vörös vagyok mint egy rák. Dőlök is aludni!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Többen írtátok, hogy nem tudtatok Kismamát venni, ezért gondoltam gyorsan begépelem a cikket!

A szülész válaszol:
Dr. Boros Judit szülész-nőgyógyász

Előszó: Vajon mi állhat a kóros súlynövekedés és nehéz teherbeesés mögött?

Megint babát szeretnénk
Már az első terhességem is orvosi segítséggel jött létre, mert rendszertelen, kimaradozó volt a menstruációm. 119 kilós súllyal kezdtem a babavárást, végig magas vérnyomással és más panaszokkal küzdöttem, többféle gyógyszert is kellett szednem. Adél lányom végül a 39. héten császárral született meg. A szülésem óta teljesen megszűnt a menstruációm, és hiába szeretnénk újabb babát, ezúttal nem sikerül. Az orvosom nemrég specialistához küldött, aki megállapította, hogy a túlsúlyom és a meddőségem hátterében a PCOS, a sokcisztás petefészek tünetegyüttese áll. Szerinte ezzel magyarázható, hogy a sok fogyókúra ellenére nem sikerült lefogynom, és hogy nehézségeim vannak a teherbeeséssel. Mire számíthatok? Gyógyítható ez a betegség? Lehet még gyerekem? R.N.

Orvos válasza:
Leveléből egyértelmű, hogy a PCOS jellegzetes részjelenségei valószínűleg gyermekkora óta kísérik az életét. A jelentős túlsúly, az érrendszeri problémák (ebből adódott a terhességi magas vérnyomás) mellett a tüszőrepedés zavara, azaz a meddőség is csak egyik tünetet a betegségnek. A betegség a nők öt-tíz százalékát érinti, férfiaknál is előfordul, genetikailag öröklődik. Ezzel a hormon-, illetve anyagcserezavarral akkor is foglalkozni kell, ha valakinek éppen nem fontos, hogy rendszeresen menstruáljon, vagy még örül is annak, hogy nem tud teherbe esni. A betegség oka még nem tisztázódott teljesen, de az bizonyos, hogy a petefészek is csak egy az érintett szervek közül. APCOS az egész szervezet betegsége, nem csak addig tart, amíg a meddőséget szeretné kezeltetni. Ezt önnek is át kell gondolnia! Ha csak minél előbb teherbe szeretne esni, a petefészkét biztosan sikerül annyira ösztökélni, hogy a baba megfoganjon, viszont nagy valószínűséggel hasonlóan súlyos nehézséggel, terhességi cukorbetegséggel és magas vérnoymással kell számolnia a kilenc hónap alatt.
A betegség egyik leglényegesebb vonása a sejtek "inzulinérzéketlensége". Az egyre nagyobb mennyiségben termelődő inzulin hormon kóros folyamatokat indít el testszerte, nemcsak a petefészkekben vagy a herékben. Ennek eredménye a zsírszövet szaporodása: tipikus az almaforma, a hasra hízás. A cukor- és zsíranyagcsere zavara a szív- és érrendszer betegségéhez vezet. A magas inzulinszint eredményeképpen a normálisan kis mennyiségben termelődő férfi nemi hormonok túltermelődnek, s ez akadályozza a petefészekben az egészséges tüsző fejlődését. Sok félbemaradt tüsző sorakozik a megvastagodott kéreg alatt. (Sokáig azt gondolták, ez az elsődleges ok, ezért próbálkoznak még ma is a sebészi kezeléssel, de mára már világos, hogy ez legfeljebb átmeneti megoldás lehet.) Úgy tűnik, a gyógyszeres kezelés sikeresebb eljárás. Már ötven éve létezik egy cukorbetegségben használatos orvossság, amely eredményesebbé teszi az inzulinmolekula és a sejtek találkozását. Hatására a petefészkekben sem lesz "férfihormon-túltermelési válság", lesz szabályos tüszőérés, rendszeres lesz a menstruáció, nagyobb esélye lesz a spontán teherbeesésnek. Az általános hatási is kedvező: fogyásra, a szőrösödés és a pattanások csökkenésére lehet számítani, s javul a cukor- és zsírháztartás. Ezért kellene a terhesség és a szoptatás alatt is folytatni a kezelést.
Érdemes tehát először a PCOS kezelésére összpontosítani, így olyan kedvező egyensúlyi helyzet alakulhat ki, hogy a teherbeeséshez további kezelésekre valószínűleg nem is lesz szükség. Ezt ésszerű speciális étrenddel és rendszeres mozgással kell kiegészíteni.

Kiváltottam a Meforált, napi 2x fél -lel kell kezdenem, aztán 2x1 db-ra emelni (2x500). Egy kicsit tartok a mellékhatásoktól..... :D

Vicky 79! Drukkolok clostys a kezeléshez! Nálam bejött egyszer!!!

Ginuska25! Neked is drukkolok! Ma beszélgettem a kolléganőmmel, kislánya lesz nemsokára, nála is a második, fagyibabás akció járt sikerrel!

Sziasztok!!!!!

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Kati!

Köszi, hogy begépelted a cikket!! :D
Te egy hôs vagy! Sok puszi érte!!
Remélem a mellékhatások elkerülnek!

Monee!
Mikor tesztelsz legközelebb?
Max. 10 perc után kijön a két csík, bár általában erre elég 1-2 perc.

Lona
lona1

Monee!

A tickered alapján látom, h. mégiscsak piri néni jött. Nagyon sajnálom! :cry:
Csak azzal tudlak bíztatni, h. a luteális fázisod egyre tökéletesebb lesz. Ahhoz képest, h. pár hónapja még normál bifázisos ciklusod sem volt, ez már igen szép eredmény! Ne keseredj el!

rambóka

Rami!

Jajajaj! NEEEEEEEEEEEEEM!
Nem jött semmi. :lol: Csak egy 36,8-as hő, azzal meg én nem mensizek! Szóval a második napja késik. Izgi a helyzet. :D

Magától csinálta a Lilypie, én is csak reggel vettem észre! Le is szedem minnyá.

Monee

Monee

monee85

Na, így már jók vagyunk. :D
13. DPO.

Lona!

Nem tom mikor teszteljek.
Szerintem talán holnap, hátha mutat nekünk valamit. Elvileg ha később volt PÉ, akkor is kéne már neki.

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Rambóka, a Te terhességed vége sem volt izgalmaktól mentes! Még jó. hogy Nálad is jól alakultak a dolgok a végén!

Monácska, hogy vagy? Pihiztél hétvégén sokat? Görcsök elmúltak?

Lafim?!

Ginuska, hogy vannak a babókák? Mennyit kaptál vissza végül?

Monee, engem is megtréfált a tickered! De jó, hogy csak vaklárma volt! Nagyon drukkolok Neked - kell a zebrapár Kincsnek!!! Mikor tesztelsz újra?

Kati, nem semmi teljesítmény volt, begépelni a cikket! Metet elkezdted már? Bírod a 2xfelet?

Én felhívtam ma a MÁV-os dokimat, a magánrendelőjében még dolgozik, holnap megyek hozzá... De ezen a héten már nem tartom valószínűnek a hsg-t, így majd csak következő ciklusban tudjuk megcsinálni :(

Napsütéses, szép napot mindenkinek! Akinek nem írtam külön, nagy pusssz!

Kép

Kép
anyoooka

Monee!

De jó! :D
Remélem ez egy hosszú-hosszú luteális fázis lesz! :wink:

Anyoooka!

Hátha a következő ciklusban már nem is fog kelleni hsg-zned!

Kati!

Köszi a cikket!
Lehet, h. ezt a dokinénit érdemes lenne felvenni a honlap orvosajánlójába?

Monácska!

Annó én is úgy futottam neki, h. a melóhelyről megyek szülni! :twisted:
A dokim mondta, h. azért az nem jó ötlet, de majd megbeszéljük. Aztán megállapodtunk abban, h. max. július végéig dolgozom, tovább szó sem lehet róla (szeptember vége-október elejére voltam kiírva). Végül augusztus 8-ig dolgoztam, de július közepétől augusztus 8-ig már jószerivel csak a lábamat lógattam.
Utólag visszagondolva már jóval hamarabb el kellett volna jönnöm táppénzre, nem érte meg az egész. Pedig engem nem is ba...ogattak!
A hős anya kitüntetést már nem osztják (pedig néha járna), úgyhogy nincs mire hajtani! :lol: :lol: :lol:

rambóka

Hihihihihihihihihihihihi
Hős anya kitüntetés....... Alapítsuk meg, és adjuk oda mindenkinek, részrehajlás nélkül!

Az tény, hogy senki nem fogja nekem megköszönni!!!! :evil: :roll:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?