Új privát üzeneted érkezett!

Prücsök szoritok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Hívtam tegnap a dokimat, hogy nincs-e későn a 20-25 cn-en uh-zni és azt mondta, hogy csak azt akarja most megnézni, hogy nem stimulál-e túl a gyógyszer. Szerintetek megpróbáljak 14 cn körül uh-ra kérni beutalót? Mi van akkor, ha 4 tüszőm érik meg és mind meg is termékenyül mire megnéz? Ajaj... :?
vicky79
Budapest III. kerület

vicky!
Akkor 4-es ikreid lesznek :lol: :lol: :!:
Próbáld meg a beutalót!!!
Elmehetsz 2x is,a dokidtól függ!!!
Vendég

t.kriszti: Akkor kettőt szétosztogatok itt a fórumon. :D persze csak vicceltem. A magánrendelőjébe tudok csak menni, mert jelenleg csak ott rendel és nem akartam még 7000 Ft-ot rááldozni, de ha van értelme, akkor kérek a háziorvosomtól beutalót az SZTK-ba. A dokim ebben a ciklusban csak egyszer akar látni. :?
vicky79
Budapest III. kerület

Ez az én formám! Elmaradt a magán rendelése..... :cry: Most nem tudom,hogy mi van! De úgy vagyok vele,hogy ígyis-úgyis összebújunk 2 naponta. Ha most azt mondta volna,hogy szép nagy tüszőim vannak,akkor is csak annyit tudtunk volna tenni,hogy megszeretgetjük egymást.Így majd jövő hét szerdán ugrik a majom a vízbe. Csak bírjam kivárni!
prücsök2

Sziasztok!

Tudnátok segíteni nekem? A dokim a harmadik adag clostit írta fel. 5. napon kell kezdenem szedni, napi 2*1. És duphastont a 10. naptól 11 napon keresztül. Sehol nem olvastam, hogy a 10. napon kell elkezdeni. Aki szedte, annak hogy kellett???

Nem tudom pontosan ki írta, hogy neki is az 5. napon kellett kezdenie a clostit, és nem jött össze a bébi. Aztán egy másik dokinál a 3. naptól kellett szednie, és utrot is kapott, és akkor összejött a pici. ha magadra ismersz, légyszi írj nekem!

Köszi mindenkinek!

Jó éjt.

Kép
szilvia80

Kedves Szilvi!

A hormonális kezelések mindig személyre szabottak és orvos saját módszereitől is függnek. A clostil alkalmazásánál teljesen normális a 3.-7. nap közötti napi két szem és az 5.-10. napos alalkalmazás is.

"Nem tudom pontosan ki írta, hogy neki is az 5. napon kellett kezdenie a clostit, és nem jött össze a bébi. Aztán egy másik dokinál a 3. naptól kellett szednie, és utrot is kapott, és akkor összejött a pici. ha magadra ismersz, légyszi írj nekem!"

Azért a dolog messze nem ennyire egyszerű. Ezer millió dologtól függ,hogy az adott hónapban a szervezet,hogy reagál a kezelésre. A hormonkezelés sikere nagyban függ attól is ,hogy milyen alapos vizsgálatok előzék, értem itt mind a nő és a férfi részéről.
duphastont 10.napon való kezdése is teljesen megfelel a modern nőgyógyászat előírásainak. Szerintem nyugodj meg, jó kezekben vagy.
UH-követés viszont nagyon fontos, és nem tudom nálad van-e szükség esetleg tüszőrepesztő injekcióra?

üdvözlettel:
Vanda
k.vanda

Sziasztok!

Nekem nincs pé-m,6 hónapig szedtem a clostit,de eredménytelenül.
Hónap közepén fognak újból stimulálni, milyen gyógyszerre számíthatok? :oops: :cry:
léni

Szia Léni!

Hormonokat néztek már???
Ha 6 hónapig eredménytelenül szedted a clostit, akkor javaslom, h kérj egy terheléses vércukor és terheléses inzulin vizsgálatot is és nézz fel a www.pcos.hu honlapra.
Ezen a honlapon sok info van és van egy teszt is rajta, amit javaslok, h csinálj meg!
Remélem, nem vagy pcos beteg, de nem árt végig olvasni, ha ennyi ideig mindhiába tömtek hormonnal. :wink:

babszika

Szia Babszika!

voltak ciszták,de felszívodtak. hormonokat most nézik (holnap 21cn vérvétel)
mire számíthatok?
léni

Hogy mire számíthatsz, az számomra talány... minden doki mást mond.
Az én dokim kapásból nem szedette velem csak 3 hónapig a clostit, mert szerinte elég volt a hormonbomba, ha nem is hatott.

HA azért írtad, h nincsenek cisztáid, mert akkor nem vagy pcos beteg, akkor azért azt el kell mondanom, h nem feltétlenül kell legyen! Egy endokrinológus nem egy ellenpéldát tud neked mondani.
Amíg clostiztam, nekem is csak azok voltak, amik nem lökődtek ki végül. De pár hónap múlva már olyan sok cisztám volt, h ihajj.

Talán a többiek tudnak segíteni, h mit kaphatsz.
Azt tudom, h nálam nem hatott és nem is szedtem tovább. A dokim pedig meddőségibe küldött volna, de közben kiderült, h 15x magasabb az inzulinom a megengedett értéknél és ezért nincs pé-m.
Így elkezdték ezt kezelni.... persze, a pcos honlapon olvastam el minden hasznos dolgot hozzá.

Fontos, h milyen eredményeid lesznek a vérvétel után.
Gondolom, a progid alacsony lesz, ha nem volt pé-d.
De fontos az FSH-LH aránya is és a tesztoszteron is!
Rakd majd fel az eredményeidet! Úgy könnyebb! :wink:

babszika

Babszika!

feltűntetem az eredményeket, és köszönöm hogy segítesz!
léni

sziasztok.

csak egy kerdes.babszi az fsh/lh arany nem a 3,napi eredmenynel mervado?

Kép
monyo83

monyo

nekem 3 cn is néztek,sőt 12 cn uh is volt,ott derült ki hogy nincs már pco.
léni

[quote="léni"]S írta:léniziasztok!

Nekem nincs pé-m,6 hónapig szedtem a clostit,de eredménytelenül.
Hónap közepén fognak újból stimulálni, milyen gyógyszerre számíthatok? :oops: :cry:

Léni, miért pont hónap közepén?

Babszika, mizu veled?

Kép
kata05

Szia!
De igen, bár az okosabb dokik állítólag át tudják számítani az eredményeket a 3. napinak megfelelőre.....
valójában nekem mindig volt 3. napim is, szóval nálam nem volt rá szükség, de többektő hallottam, h ezt így is lehet.

babszika

Kata:

akkor kell jönni a mensinek :oops:
léni

Léni!
A PCOS nem tűnik csak úgy el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A pcos genetikai "hiba" miatt alakul ki!

Kata!
Valójában semmi extra.
Pont ma kezdtem kiakadni, mert a szép pé-met ma beárnyékolja az újboli tojcsi..... de gyorsan utána olvastam és azt látom, h a piri jele is lehet.... így már csak az a gond, h még csak a 7. dpo-n vagyok, szóval a pcos-om miatt rövid a luteálisom. :?

babszika

Babszi:

nem értek hozzá,de uh a doki azt mondta,hogy nincs.
tavaly áprilisban uh leletemen fel volt tűntették fel:
enyhe pco
léni

igen, az lehet, h cisztád nincs. ez szép és jó.
de legalább szűrtek rá???
néztek cukrot és inzulint?
ráaásul olyan nincs, h "enyhe pcos"!!!!! hiszen a pcos egy ördögi kör.
na mindegy. a lényeg, h bízz a dokidban. és szurkolok neked! :wink:

babszika

Babszi:

a háziorvosom adott kb 2 hónapja merckformint,hogy próbáljam meg a pco-ra :roll:
léni

Babszika, én mensi előjelének a vizesállagú folyást olvastam! Reméljük nem jön meg! Nekem ma van az 5.dpo-m!

Monyó én is úgy tudom h az FSH/LH arány 3 napinál mérvadó! Nekem a 21.-en csak progit néztek!

Léni most már értem! :lol:

Kép
kata05

Léni!
2 hónapra?? minden vizsgálat nélkül??? na azért ez már durva!!!!!
ha nem is vizsgáltak ki, akkor honnan kellene tudnod 2 hónap után , h hatott?? onnan, h babásnak kéne lenned??? vagy én zet már nagoyn nem értem.

alapból 2-3 hónapot jósolnak, ami alatt végre hatni kezd.
:evil:

babszika

Babszi:

2 hónapja szedem a metet a háziorvosom írta fel,azt nem mondta hogy meddig kell szedni :roll:
igazából azt szeretném,ha lenne pé-m,mert már a 3 dik orvosnál vagyok :x
léni

ja így már értem, de azt még mindig nem értem, h miért nem csinálnak cukor és inzulin terhelést...... :?

a hődet nem szoktad nézni?
és hogy szeded a metet? milyen dózisban?
sztem mindenképp egy endokrinológust kellene felkeresned.... de legalábbis ovasd el a www.pcos.hu-t! :roll: :wink:
én annyit tudok mondani, h 20 hónap reménytelenség után, elkezdtem a metet és most már pé-m is van.... szóval, nekem ez bevált (de majd meglátjuk a 3. hónap utáni kontrollt) :wink:

babszika

leni babszinak teljesen igaza van.nezetned kene egy terheleses inzulin+cukor vizsgalatot.
olyan meg .....enyhe pco,ezen behalok,ilyen nincs.olyan van hogy pco gyanu.
addig meg a szervezeted nem jon helyre addig ne szamits babara,vagy a roszabbik eset a sorozatos veteles amin en mar keresztulmentem.
ne hagyd magad.igenis koveteld hogy vizsgaljanak ki.
az jo hogy szeded a metet,mar ha tenyleg szukseged van ra.
szoval fel a fejjel,es elore.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Vanda!
Köszi a válaszért. Azt hiszem kicsit jobban kéne bíznom az orvosomban.
Hát kivizsgálás nem volt egyikünk részéről sem. Azt mondta a doki, hogy ha még pár hónapig nem jön össze a babó, akkor elküld minket vizsgálatokra. De Uh-ra mindig kell mennem. Most is majd a 9. napon megyek hozzá. Tüszőrepi szuri az első hónapban volt. Aztán a másodikban nem tudtunk időpontot egyeztetni, de szerencsére anélkül is megrepedt. Úgyhogy talán nincs olyan nagy gondom.

Bocsi, de nem igazán vagyok képben. Ti hol tartotok a projektben??

Monyo, nemsokára stimu??

Pinkiné mia helyzet?

Jó éjt mindenkinek.

"Mikor leszünk végre babásak???"

Kép
szilvia80

Sziasztok!

Nálunk minden ok, ahogy a doki a hétfői uh-on megjósolta, nem volt pé. Nem is számítottam rá, hogy lesz.

Voltam csütörtökön a pszichológusnál és azt mondta, hogy nagyon elégedett velem, jól haladok.
Kezdek újra olyan lenni, mint anyu betegsége/halála előtt. Én is érzem, hogy jobb a világ. :) Többet mosolygok, kevésbé idegesítenek a problémák. :)
A doki szerint most már csak meg kéne tanulnom lazítani, ellazulni. Elképzelni, hogy hónapról hónapra hogyan épül fel a nyálkahártyám, mekkora egy csoda ami a szervezetemben történik havonta, s lelkileg is felkészülni a babám fogadására, mert hát az anyaság már a várandóssággal megkezdődik :)
Szerinte már csak ennyi hiányzik a babánkhoz, s abban is biztos - amiben én is - hogy lehet, hogy előtte és utána nem lesz pé, de abban a hónapban, amikor a mi gyermekünk eldönti, hogy jönni akar, lesz pé. :)
Nagyon aranyos volt, mert mondta, hogy Ő is gyúr arra, hogy pocakosként is találkozzunk, mert hogy már tini korom óta ismer. Kezelt mint tinit (nővérem halála után), most mint férjes asszonyt (anyu halála miatt), s reméli szoptatási tanácsadóként is igénybe veszem majd a segítségét, mint anyuka :):)

Olyan jó volt hallani, hogy Ő is hisz abban, amiben én :)

Anyóskámmal roham tempóban javul a kapcsolatunk, tudatosan igyekszem alakítani a dolgokat. Tegnap a fél napot együtt töltöttük (csellengtünk a városban) és jól éreztük magunkat.

Úgyhogy el is fogom távolítani a vonalzómat, elraktam a hőmérőt és áttérünk a "csak szex és más semmi" felfogásra :)
Azért párom 2 hét múlva elmegy az Andrológiára, én meg ha megjön, elkezdem a Clostyt 3x1 adagban. Doki reméli, hogy ez már kellően stimulálni fog. :) Ha decemberig nem fog hatni ez sem, akkor januárban már mehetnénk in vitro. Bár, én azt gondolom, hogy ha a hsg rendben van és a párom letete is jó, nem megyünk. Hadd jöjjön az a baby akkor, amikor neki jól esik. Ő úgyis tudni fogja, mikor kell jönnie. Egyébként meg bitang fiatalok vagyunk mind a ketten :) (én 23, párom 26) Ha még utána sem jön 1-2 évig, na akkor, mehetünk tovább.
Most ez az elhatározás érett meg bennünk, de ígérem, attól még jövök, lelkesen olvaslak benneteket s küldöm mindenkinek a pozitív energiákat :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

köszönöm az infokat,de kicsit most megijesztettek!
mit is csináljak? :roll: :(
léni

szia leni.

nem kell megijedni:)

kerjel szepen a dokidtol egy terheleses inzulin es cukorvizsgalatot.
ha nem akarja kiirni akkor meg meny el es csinaltasd meg privatul.

nekem az elso vizsgalatom ez volt,rogton ki is derult a bibi(azelott kiirta a dokim a vizsgalatot meg mielott latta volna az uh-an a cisztakat)azota szedem a bogyot es kicsit meg is nyugodtam hogy megtalata a bajom.

ne felj erre van gyogyszer,meg meg mas lehetoseg is.nyugi babas leszel te is.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Nálam a helyzet a következő:
-ma vagyok a 10. napon
-3-7.napig napi két clostilt szedtem
- 10.napi UH szerint Bal petefészekben:12mm-es tüsző, jobb petefészekben 3db.8mm-es tüsző
-ma kaptam 2db. merional injekciót, holnap kapok még egyet
-szerdán a 12.napon újabb ultrahang vizsgálat

utána, ha megfelelők a tüszők, kb.a 14-15.napon choragon tüszőrepesztő szuri és szex.....
k.vanda

Vanda!
Sok-sok drukk neked!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm Kedves Kriszti!

Ma vagyok a 11.napon, megkaptam délben a merional injekciót, holnap reggel uh.
ami viszont aggaszt, hogy a tegnapi uh alapján csak 4mm-es a méhnyálkahártyám. hát nem valami acélos, remélem még nőni fog, minimum 6-7mm-es szükséges a tapadáshoz.

üdv mindenkinek:)
Vanda
k.vanda

vanda no para a nyalkahartya eppen olyan nagy utemben no mint a tuszo.nyugi megvastagszik:)

Kép
monyo83

sziasztok!!

Orvosom kedden policisztás petefészket látott nálam.
Kérdésem az lenne,hogy kaptam norculotot és azt mondta,hogy ha megjön akkor 9cn-on mennyek tüszőnézző uh-hozzá.
Szerintetek ezek a ciszták felszivódanak ugye 1-2 ciklus alatt???
Szeretnénk kistesót,de most minden olyan kilátástalannak tünik.
Azt mondta,hogy ez neheziti,azt hogy teherbe esek :shock:

Vélemyényetek??

köszönöm: Edina

Kép

Kép
edinka

szia edina.

ha pco-s vagy akkor az nem mulik el,csak mutetel de az is kiujulhat ujra.
tehat a kovetkezo lepes legyen egy inzulinvizsgalat,mert ha IR-es vagy akkor gyogyszert kell szedned.szerencsere mar van erre gyogyszer es nagyon sokan babasok is lettek ugy hogy pco-sok.
persze ez abban az esetben ervenyes ha tenyleg pco-s vagy.

igen a pco nehezitheti a teherbeeset mert nem normalis a peteeres,meg ami szerintem meg rosszabb hogy nagyobb a veteles lehetosege.
ezert kell a szakszeru kivizsgalas amivel elkerulheto dolog.a pcot mindenkepp kezelni kell!!!

szoval,mindenkepp te dontesz,de szamolj azzal is hogy a kezeletlen pco-nak elobb utobb kovetkezmenyei lesznek.
az meg hogy kilatastalan felejtsd el,pcosoknak is van babajuk.

sok sikert,kivanom hogy mihamarabb babas legyel :)

Kép
monyo83

sziasztok.

edina minden rendben?ugye nem vagy elkeseredve?fel a fejjel!!!meg nem bizti semmi!

Kép
monyo83

Monyó :lol:

Nagyon szépen köszönöm,és remélem nem zavartalak a privimmel.
Egy kicsit megnyugodtam,nagyon várom az Uh nagyon bizom benne,hogy más eredményt kapunk.

Az biztos hogy én csak a gyógyszeres kezelésekig megyek majd el,ha odáig jutunk.
Tovább nem.
Ha nem lenne már egy gyerekem akkor azt mondanám,hogy igen mindennek alávettem magam,csak legyen kisbabám.
De igy hogy már van,csak a gyógyszeres kezelést vállalnám be.

nagyon aranyos vagy,és mégegyszer köszönöm.
Majd jelentkezem uh utánn.
Ma kezdtem el szedni a norculotot
:cry:

Kép

Kép
edinka

Kedves Lányok! Látogassatok el ezekre a honlapokra, ha van kedvetek, szerintem nagyon sok kérdésre választ találtok!
www.gyermekaldas.hu
www.noitestcsodai.hu
Drága Kriszti!
Ezúton köszönöm kedves leveled és hasonló jókat kívánok Neked és minden babáért küzdő lánynak! Már a 9. héten tartok és nagyon boldog vagyok!
Puszi mindenkinek

Zora
Kép
zora7

edina orulok hogy nem vagy elkeseredve.nem is kell.

mi is csak a gyogyszeres kezelesig megyunk,nincs anyagi hatterunk a mesterseges megtermekenyitesre.
en szedem a metet es ha meglesz a ferjem eredmenye akkor kapom majd a tuszonovelot.

figyi nem akarok okoskodni,de ha a dokid az uh-an cisztakat lat,OKVETLENUL!!kerj beutalot endokrinologushoz,vagy ha o is hajlando ra akkor kerj terheleses inzulint!ez nagyon fontos.

zora,gratulalok a babadhoz.

Kép
monyo83

Monyó :D

A Klomifen az milyen gyógyszer??
Olyan mint a Closti?

Kép

Kép
edinka

Sziasztok Lányok!

Hogy vagytok?
Én az első clostis hónapomat taposom :lol:
Egy kis alhasi fájdalom, csomó pattanás eddig a mellékhatások :oops:
Edinka: a klomifent sajna nem ismerem
Zora: gratulálok
Mindenkinek mielőbbi babásodást....

Kép 1 Clostis hónap
aminella

Sziasztok!

A Klomifen ugyanaz mint a Clostilbegyt, talán más országokban így hívják.
Valahol már olvastam. Lehet hogy a hatóanyag neve is ilyesmi, ami a clostiban van.

Na puszik
Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

Na, hát kiváltottam az újabb doboz Clostykat. 3-at :) Ennyit kell most beszednem, ha megjön. Napi 3x1. Remélem, hatni fog végre. Barna már kacsingat, szerintem holnapra barátnője, Piri is megérkezik.
Gyógyszertárban a patikus bácsi megkérdezte, hogy tudom-e, hogy érdemes e-vitamint és cickafark teát inni a Closty mellé, a peteérés növelése érdekében. :) Mondtam hogy igen, öreg motoros vagyok :) van otthon mind a kettő. Ebben a ciklusban inni, enni is fogom őket.

Apának csütörtökön lesz andrológia, remélem jó lesz az eredménye.

Szerdán voltam teljeskörű vérvételen ( már 2 éve nem dugtam oda az orromat). A pajzsmirigy még nincs meg, de egyébként minden más negatív. :)

Edinka, tarts ki! Biztosan minden rendbe jön. Ha Pco-s vagy, azt is lehet kezelni.
Egyszer tiniként nekem is mondták hogy pco gyanús vagyok, mert ciklus közepén tele voltak a petefészkeim apró kis cisztákkal. Akkor teljesen elkeserített a doki, pedig még nem is tudtam teljesen, mit is jelent. Aztán kövi hónapban már nem volt ott semmi. Fel a fejjel! :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkiné :lol: :lol:

Aranyos vagy.
Én is ebben bizok,ha megyek uh-ra már nem lesznek cisztáim :wink:
Nagyon-nagyon szeretném ha igy lenne.
De ha mégis PCO állna fennt,akkor sem tehetnék semmit.
De megküzdünk vele,érzem, jó orvosom van :wink:

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!

Pinkiné! Légyszíves írd majd meg,hogy mi volt a párod "tapasztalata",véleménye az andrológiáról! Az én férjem,30-án megy és nagyon izgulunk. Előre is köszönjük!!! :wink:
prücsök2

Sziasztok!

Lenne egy elég hülye kérdésem. Nem tudok eligazodni pár jelzésen. Mit jelent pontosan, hogy dpo, megy cd??? Tudom, hogy a cilus szakaszait jelöli, de melyiket mikortól kell számolni???

Köszi a segítséget!

Jó éjt

Kép
szilvia80

Szilvi, segítek :)

Sokáig én sem tudtam mit jelentenek a rövidítések :)

Tehát a cd a cycle day - tehát a ciklus nap. DPO-val pedig a peteérés (pé) :) utáni napokat jelöljük. Pl. 14. napon volt pé, akkor a 20. nap az a 6. dpo.

Prücsök, megírom hogy mi volt :) Ígérem :) Már eléggé izgulok, hogy minden rendben legyen. Szegény páromnak reggel 7.30-ra kell a kórházban lennie, remélem sikerülni fog itthon a mintavétel.
Ti kaptatok hozzá tégelyt vagy valamit? Nekünk azt mondták, hogy sima, tisztára mosott bébikajás üveg tökéletesen megfelel. :) Azt mondták, hogy 15 perc alatt meglesz az eredmény. Ha a mintával minden stimmel, akkor nem lesz fizikális vizsgálat. Ha gáz van, megnézik. Remélem, nem kerül erre sor.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

A férjemnek a kórházban kellett mintát produkálnia, itt így működik az andrológián. Van egy erre külön kialakított kis helyiség, oda be kell vonulni, adnak egy kis üvegcsét amin a páciens neve van. Majd leadod és kb. fél óra múlva szólítanak. Férjemnek minden oké volt, így más kivizsgálás nem követte.
Akinek ez problémát okoz esetleg megengedik ,hogy otthonról hozzon mintát, de csak ha közel lakik a kórházhoz.
Fontos ,hogy hamar mikroszkóp alá kerüljön az elfolyósodási idő vizsgálata szempontjából. Egyébként jó az otthonról hozott is, de mégjobb az ott adott friss. (ezt így mondta nekem a dokim)
Ja és előtte 4-5 nap önmegtartóztatás.
DE ami fontos,hogy max ennyi és nem több.5 nap után már romolhat a minőség. Tehát 5 napnál tovább tartogatni nem jó:)
k.vanda

Szia Pinkiné!

Nagyon szépen köszi a segélyt!!! Most már értem... Aranyos vagy.. Te még ilyenkésőn nem alszol??? Talán nem dolgozol ma?

Drukkolok, hogy nálatok apával minden oké legyen! Írd ám meg at eredményt!

Sziasztok

Kép
szilvia80

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?