Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa!
Nekem tetszik! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Ti kaptatok egy Vajda Eszter nevú csajtól levelet (mail-t)? Bakonyban bababarát szállást reklámoz.
Tali lehet, hogy megyünk, attól függ Vili mikor ébred, a legnagyobb hõségben nem lesz kedvem felkerekedni Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Lányok!
Köszi a gratulációt a barátnõm nevében is!Kép

Márti Árminja!
Nagyon boldog névnapot kívánunk!

Cory!
Örülök, hogy minden rendben a babóval.Kép Tök jó, hogy nemsokára már érezni fogod a ficánkolását.Kép

Pocakosok!
Hogy viselitek ezt a meleget? El sem tudom képzelni magamat nagy melegben nagy pocakkal... de minden elismerésem a Tietek!Kép

Pussz
Szilvi + Zsani
sztigris

Márti!

A lyukas agyam....Kép((
ÁRMINNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK MI IS A LEDÉR BEUSSAL.KépKépKép

Ja, és azért ledér Beus, mert kb fél órás ismeretség, játék után bármelyik fiúhoz odaszalad és lenyom egy nagy-nagy puszit. Nem mindegyik fiú örül neki...Kép.

Hát fél 10-kor nagy nehezen felébresztettem a kisasszonyt, most meg szívás van, mert nem nagyon akaródzik az alvás.Kép Na mindegy majd lesz valami, ha nem alszik akkor is el van kb 1,5-2 órát az ágyában. Sajnos elõfordult már ilyen, de szerencsére nem gyakran.

Sziasztok Zsuzsa + Bea, aki nem akar aludni.

beababa

Sziasztok!

BMárti: mi nyaraltunk olyan helyen is, ami egyáltalán nem bababarát volt, de vittünk kiskádat és utazóágyat, így minden rendben volt. Szerintem a lényeg, hogy tiszta rendes helyre menjetek. Az etetést az ölembõl oldottuk meg, az éttermekben volt etetõszék. Láttam olyan biciklibérelési lehetõséget, ahol gyereküléssel adták a biciklit. Szerintem inkább olyan helyrte menjetek, ahol ti jól érzitek magatokat és anyagilag is megfelelõ, a többi úgyis kialakul. A baba étkezésést vagy bébikajával oldottam meg vagy pedig üzletben vettem megbizható hideg kaját, az étterem kajájából csak akkor adtam, mikor nyilvánvaló volt, hogy friss és jó... Teaforralót vittem magammal, azzal melegíteni is tudtam. Egy ismerõsömékkel mentünk múltkor kirándulni, õk hoztak egy félsátort, ez nagyon jó volt, erre tudtak a gyerekek ledölni a nagy melegben és itt könnyedén tudtak aludni is, nem zavarta õket semmi: se bogár, se a többi kiránduló, se a nap, és szoptatni is tudtam nyugodtan.
Fogamzásgátlónak mi a pharmatexet használtuk a kúpot, szerintem az a legjobb. Vagy óvszer, de errõl a dm-es fogamzásgátlóról nem hallottam megbizható dolgokat. De megjegyzem, mi nyaraláskor alig tudunk együtt lenni, hiszen a gyerek egy szobában van velünk...
A biliárdot szerintem a netes apróhirdetésben meghirdetheted, esetleg éttermet, szállodát megkérdezheted.

és még szálláshelyre ajánlom, olcsó és nem rossz: www.kulcsoshaz.hu ( 700-1500/fõ /éj, szerte az országban, különbözõ kategóriában)

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Zsuzsa!
Nemalváshoz csak annyit, hogy hétvégén elmentem bababörzére és a férjecském volt itthon a Zsanival. Délután 1/2 2 körül telefonált nekem, hogy inkább megvárnak az ebéddel, amíg hazaérek, mert Zsani úgysem álmos! Én meglepõdve puhatolóztam a dolog felõl, mire nagy nehezen kinyögte, hogy Kép1/2 11-korKép keltek fel és ugye akkor reggeliztek! Mondanom se kell, hogy ma mennyit kinlódtam, míg végre Zsani kegyeskedett délután 1/2 3-kor elaludni.Kép

Pussz
Szilvi + Zsani, aki végre alszik
sztigris

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat, de sajnos kevésnek bizonyultak Kép Nem tudom, mi lesz, teljesen kétségbe vagyok esve KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

cory,
Ez most mit jelent?
Solya
solya

Solya: egyelõre úgy néz ki, hogy nem lesz eltés diplomám Kép

cory
Budapest

Cory!

Kép De miért, mi a baj? És nem lehet tovább harcolni érte?

Norci
norci

Sziasztok!

cory: lemaradtam, mi történt???? MIért nem lehet eltés diplomád? dékáni engedélyt már kértél? ha kértél is, egy személyes beszélgetést még kérhetsz, hátha a babára tekintettel adnak egy kis engedményt. Nekem 1 év halasztást engednek, ha minden igaz.
Ez eddig miért nem derült ki, hogy valami baj van????

Dorkának 38,1 van fenékbe, erre adjak panadolt? Több foga is nõ és eléggé fáj is neki, más baja nincs, szerintetek hány napon át adhatok neki panadolt a fogára?
Jaj, állandóan mindenre azt orditja: NEM KELL! alig birok veleKép a panadolt szereti és a csokit, na és süsüt isKép

Mit szóltok az érettségi tételekhez?

Üdv: zsuzsi

megyek tornázni, apa fekteti le Dorkát, kiváncsi vagyok, mi lesz ebbõl...
zsu26

Cory!
Le vagyok maradva, tudom, hogy írtad hogy mész ma az egyetemre, és kérvényt adsz be, de még mindig nem értem. Ez az én butaságom, de azért kérlek magyarázd el, hogy miért is nem lehet eltés diplomád?

Zsuzsi!
Lehet, hogy már késõ, de estére nyugodtan adhatsz Panadolt pláne, ha még fogzik is Dorka. Nyugisabb lesz mindenkinek az éjszakája.

Érettségi tételek:
Adytól rosszul vagyok, így azt tuti biztosan nem választottam volna.
A választott elbeszélés elemzése volt a 3. azt hiszem, azt sem választottam volna, bár ha nem lett volna Vörösmarty, akkor lehet, hogy ezt választottam volna.

Szilvi!
Ilyet az én párom is csinált egyszer a Beával. Felvételizni mentünk a Pityussal egyik szombaton, a Miki már ébren volt, amikor elmentünk itthonról. Én is fél 11-kor telefonálok haza, hogy túl vagyunk rajta, majd egyszer csak hazaérünk. Erre közli a férjem, hogy lejönnek értünk a városba, mert a Bea 10 perce ébredt fel. Na mondom, klassz ebbõl sem lesz délutáni alvás. Hazajöttünk fél 1-kor, mintha mi sem történt volna, itt problémázott a gyerek, hogy mindjárt elalszik. Lefektettük, és aludt 1 órácskát.

sziasztok!
Zsuzsa + Beababa, aki nagy valószínûséggel alszik, mert nagy csend van a szobában.

beababa

Sziasztok!

Volt az a specis küzdésem még február körül. Na, múlt héten végre beadtam egy kérvényt, ma kaptam választ és elutasítottak. Próbálkozom még a dékánnál is, de nem sok reményt fûzök hozzá ezekután.
Zsu: a halasztás rajtam nem segít, mert ebbe a kátyúba is halasztás miatt kerültem. Ha tovább halasztok, akkor már nem 57 speci kell a 36 helyett, hanem 82. Az pláne esélytelen.
Eltöltöttem 6 évet az egyetemen a nagy semmiért Kép Nem túl jó érzés Kép Úgyhogy most elegem van a világból! Kép

cory

cory
Budapest

Cory!
Kép Kép Kép , de a dékáni körhöz Kép Kép Kép Kép és egy kis életkedv is Kép Kép Kép

Tali jó volt tegnap, csak megroppant a derekam Kép azóta is fáj Kép
Vili az autóban is folyamatosan rágcsált hazafele, aztán itthon is folyamatosan evett, este lemértük 9900 g , ennyit a múltl heti nem evésrõl. Amúgy tiszta álomkór, este fél 9 óta alszik.

Zafi!
Tartsuk a következõ talit valami jó kis homokos tengerparton, ott te is megkedvelnéd a homokot Kép ! Na lányok, benne vagytok?

Norci
norci

Cory!
Nagyon drukkolok, hogy a dékán emberséges legyen! Kép Annyian végezték el már érdemtelenül és bután (dékánival vagy anélkül) az egyetemet, hogy neked igazán járna, hogy ne kelljen emiatt már aggódnod! Úfgyhogy, ha van igazság, meg kell, hogy adja az engedélyt! Orvosi igazolás nem segíthet? Láttam a másik topikban, hogy Balu korán kelt Kép - Ármin mostanában képes hajnali 4-kor felébredni (gondolom, mert akkor emberi a hõmérséklet) és minket is felkelt Kép Mikor mondjuk, hogy még sötét van, aludjon, értetlenül mutogatja nekünk a lámpát és hozzá a kapcsolót - nem érti, hogy miért nem találjuk KépKépKép

Most megyüónk reggelizni, meg ma dokihoz is megyek (UH, CTG, belsõ vizsgálat - szóüval, délutánra nagyon sokat fogok tudni) KépKépKép Igyekszem jönni és írni! KépKépKép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Zsuzsa: nagyon aranyos lett Beus haja! Kép Kép Kép

Solya: antibiotikum: Kép. Ennek az a története, hogy nálunk apa az a típus, aki egy szúnyogcsípéshez is orvost hív. Romolát nagyon megviseli a fogzás, 1 hete kínlódott már (gyakori hõemelkedéssel), amikor múlt pénteken de. felszaladt a láza 39,1-re (popsiban). Na, gondolhatod, hogy azonnal hívta a dokinõt, aki (sajnos Kép ) eléggé rendes ahhoz, hogy azonnal jött is. Közölte, hogy piros a torka Rominak, nyilván valami vírus, már írta is az antibiotikumot. Én meg csak lestem döbbenten. De szerinted ilyen helyzetben mit tegyek? Kezdjek el vitatkozni egy orvossal (a biológia érettségimmel??? Kép Kép Kép)
Természetesen már másnap kutya baja nem volt, a "láza" 36,1 volt (szintén popsiban Kép ). Ma kellett visszavinni, és még péntekig szedni az antibiotikumot. Hát, azt hiszem, én el fogom csalni.
A doktornénink jó orvos hírében áll, de véleményem szerint a "jó orvos" kategóriába az is bele kellene, hogy férjen, hogy idõnként lehûtse a feleslegesen aggódó szülõket, és elmagyarázza, hogy: apuka, nyugalom, várjunk 1-2 napot, hátha meggyógyul magától is az a gyermek. Nem?

Szilvi(SzTigris) : én a meleget elég jól viselem pocakkal is, a kialvatlanságot kevésbé. Kép Sajnos 11 elõtt soha nem kerülök ágyba, és Romola 6 - fél 7 körül ébreszt. Ez nekem nagyon kevés.

Cory: Kép Kép Kép. Bár, én nem egészen értem, mirõl van szó. Eleddig azt hittem a naiv kis agyammal, hogy az egyetem arról szól, hogy 5-6 éven keresztül tuszmákolnak a fiatalok fejébe mindenféle (a nagybetûs Életben általában hasznavehetetlen) információkat, és ezekrõl a végén (meg persze közben is) számot kell adni. Jó, persze, protekció, kapcsolatok és sógor-komaság mindenhol van, de én még mindig nem értem, mi az akadálya annak, hogy ha te X évig tanultál, diplomád legyen belõle. Mi az a speci? És mi az az 57 a 36 helyett, illetve 82? (Egyik évben ennyit, a másikban annyit kell tudni???)

Zsuzsi: lázcsillapítás: én úgy tudom, 38 fok alatt nappal nem kell (hogy a saját immunrendszere dolgozzon), csak éjjel, hogy tudjon aludni.

Márti: én tegnap voltam NST-n (=CTG), és csütörtökön lesz UH. Hát, sajnos most a finishben állandóan dokihoz kell majd járni, már elõre utálom az egészet. És még van egy vérvétel is erre a hétre. Kíváncsi vagyok, jövõ héten milyen lesz az NST Romolával "fûszerezve". Sajnos senkim sem tud vigyázni rá. (De legalább utána tudunk majd menni talira. Kép )

Romoláról: érdekes, neki elég jó étvágya van ebben a melegben is (kopp... kopp... kopp...). Ha így folytatja, 15 hónapos korára eléri a 8 kilót. Kép Kép Kép
Viszont érdekes, hogy amióta betegeskedik, teljesen átállt a délelõtti alvásra. Úgy volt, hogy elõször álmos, bágyadt volt, és de. szunyókált egyet, mint a pici babák. Aztán valahogy egyre hosszabbra nyúltak a délelõtti alvások, mostanában pedig már 2 - 2,5 órát alszik ebéd elõtt, és késõ délután egy kb. fél órát.

Lányok, kérdésem volna... Szóval, ti ilyenkor a nagy melegben ha egész napos házon kívüli elfoglaltság (pl. tali Kép ) adódik, mit visznek enni a babókáknak? Bébiételt? Az nem romlik meg ilyenkor sem, ugye? És legalább melegíteni sem kell...

Bocsánat, ha túl hosszú lettem, este még benézek.

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Laura!
Ha már elkezdtétek, akkor ne hagyd abba az antibiotikum szedését, és igenis azért gyerekorvos, hogy válaszoljon a kérdéseidre is! Miért kell nekünk bólogatva belemnnünk minden hülyeségbe csak azért, mert neki orvosi diplomája van? legközelebb ilyen esetben nyugodtan mond meg neki, hogy Te úgy hallottad, nem kell a vírusfertõzésre antibiotikum, mert semmit sem használ rá, csak a bakteriálisra. És majd meglátod, mit mond. Szerintem teljesen felesleges ez a sok gyógyszer!

gyümölcsöt, gyümölcsöt, gyümölcsöt és bébiételt, de melegítõset is és desszertet is. Kép És veszek nekik valami péksütit.

Solya
solya

Sziasztok!

Laura
Lehet, hogy korán adott a dokitok antibigyót, de az is lehet, hogy azért adta, mert Romi immunrendszere nagyon legyengült a fogzás miatt, és félõ volt, hogy a vírusfertõzés után pillanatok alatt felülfertõzõdhet, és abból sokkal nagyobb baj lehetett volna... Bár kétségtelenül vannak dokik, akik szíre-szóra antibigyót írnak fel Kép. Solyával egyetértek abban, hogy ha elkezdtétek, akkor szedje Romi végig... rosszabbat tennél neki azzal, ha félbe szakítod a kúrát...
Az üveges bébikaja felbontás elõtt tuti bírja a meleget, felbontás után meg ha nem is fogy el, hazáig már kibírja... De tapasztalat szerint inkább isznak (egymáséból), gyümölcs... meg bármi fogy, amit vki eszik Kép

Cory
KépKépKépKépKépKépKépKép .. ilyen fafej a dékánotok? Ha igen, még mindig ott van a rektor, végsõ esetben a minisztérium...A BTK-n fafejek, de azért abban korrektek, hogy változás esetén választható, hogy az legyen érvényes, ami a szak elkezdésekor volt érvényben... Még ne add fel... De meg tudlak érteni, ez nagyon kiakasztó... Nyilván nem viccból, meg hobbyból jártál 6 évig suliba, meg csináltad meg pl. a gyakorlatot most tavasszal... ezek nem normálisak KépKépKépKépKép....

Zsuzsa
Nagyon jó lett Bea haja Kép

Remélem, hogy nem kiabálom el (megint)... de úgy néz ki, hogy augusztusban költözünk Telkibe ... Bogancsiék retteghetnek ...Kép KépKép

Csenge alvása totál össze-vissza van ... most épp kezd ájuldozni... kicsit korai ... és persze totál nyûgös... Most épp taszigálja lefele a fenekem a székrõl, úgyhogy mennem kell...

pussz
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Megpróbálok írni fél kézzel, Luca az ölemben. A szomszédban fúrnak, és felébresztették... Nem örült neki túlságosan... én sem...

Laura! Csatlakozom Solyához, ha már elkezdtétek, ne hagyd abba az ab-t.
Lucával egyszerû helyzetben vagyok, ha eszik is, inkább este. Az útra gyümölcsöt szoktam neki vinni, meg olyan ennivalót, aminek nem árt a meleg, és sokat inni. A többit meg cicibe csomagolva.Kép

Cory! Ma a lányok negyed nyolckor keltek, az nálunk késõi ébredésnek számít.Kép
Az egyetemi dolgokhoz drukkolok ezerrel, remélem, segít....
Mellé egy kis jókedvet is küldökKépKépKép. És nagyon várunk ám titeket!

Norci! Jó ötlet a tengerpart, már megyek is csomagolni.Kép Mikor indulunk? Derekadra gyógyok.

Márti! Várom délután a friss híreket Vilka babáról! Sokat gondolok Rátok, már nagyon régen találkoztunk.

Zsuzsa! Nagyon tetszik Beus új frizurája!Kép Én is levágtam Lucának,nagyon melege volt. Képet sajnos nem tudok feltenni róla, hiányos a technikai hátterem...

Gorsi! Miért nem voltatok talizni?

Jól elfáradtam tegnap. A tali után mentünk Zsófiért (Zafi, amikor leszálltatok, Luca rögtön elaludt), utána elkapott egy jó kis zápor. Pár percig tartott, de nagyon jól esett. Fél hétig még játszótereztünk, én már hulla voltam, a lányok még maradtak volna....
Este bealudtam az altatásba, hajnali háromkor ébredtem.

Henke! Hogy vagytok? Kriszta hívott ma, megígérte, hogy beszél Ronanékkal. Pénteken szeretnék végre menni.
Tudunk talizni valamikor? Andrisodnak megmutatnám az ékszereket. Fontos lenne, abból kapnék egy kis pénzt.
Bocs a többiektõl az off-ért.

Luca ennyit engedélyezett.....
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Laura: a speci az egy olyan tárgy, ami szabadon választható egy bizonyos kínálatból, hogy mit csinálsz meg, viszont 36 órányi kell belõle (ha egy tárgy egy félévben heti 2 órás, akkor az 2-nek számít). Az új szabály szerint 57 kéne, és a mostani harmadéveseknek már 82 (ez általában 42 db tantárgy). Márpedig, ha be kell pótolnom, akkor a mostani harmadévesekkel van esélyem csak Kép

Márti: ezek itt nem ismerik az orvosi igazolást. Meg hát mirõl vihetnék?

Voltunk ma Baluval játszócsoportozni, és gyönyörûen ebédelt a többiekkel (zellerfõzeléket BRRRRRR!!) Kép

cory

cory
Budapest

Cory!
Csak nem itt Albertfalván a játzóházban voltatok? A zeller nálunk is nagy kedvenc, a sütõtök és a cékla után talán a harmadik.

Andi!
Köszi a gyógyokat, Vili is kímél ma, reggel jó sokáig aludt, aztán játszótereztünk utána úgy bealudt, elõbb ugyan felébredt, de azóta megint visszaaludt. Esküszöm nem vertem fejbe Kép
Lehet, hogy tényleg hidegfront lesz, Vili csak akkor alszik ennyit.
Okés akkor én is csomagolok a tengerpartra! ÉS hová menjünk pntosan?
Fúró Kép nálunk egész hétvégén kalapáltak, ráadás már fél 8-kor kezdték, már olyat veszekedtem a mesterekkel a szomszédban Kép Ja és vagy 5 hete ez megy Kép szerencsére Vili tud aludni rajta, de én nem Kép

Márti!
Vilka híreket én is várom ám!

REbi!
Drukkolok Telkihez Kép Ha majd kellenek a költözéshez dobozok neked is fel tudom ajánlani. (Még mindig õrízgetjük a tárolóban, Tikkék végül nem vitték el).

BMárti!
Tegnap még a fél topic neked írt nyaralás ügyben, aztán hogy eltûntél. Vagy már el is utaztatok Kép ?
Nekem a melóhelyemen keresztül lehetett volna tök olcsón nyaralni menni, mert me kiderítettem, hogy gyed alatt is jár a kedvezmény a GM üdülõkbe, csak erre márc 15-ig kellett volna jelentkezni. A fennmaradó helyeket valami kht értékesíti piaci áron Kép ezt elcsesztem Kép

Norci
norci

Sziasztok!

cory: anyósom??? zellerfõzelék - még leírni is borzasztó Kép

Zsuzsi: szerintem könnyûek voltak a tételek, bár ez nem jelenti azt, hogy jól megírtam volna ...

Márti: hajnali 4 Kép

Laura: sok-sok gyümi, bébiétel és esetleg este itthon fõzi

Rebi: GYERTEK !!! utca, házszám ???

Norci: derékgyógyok mennek Kép Kép Kép

Tominak megint rózsaszínes/pirosas a pocija és borzasztóan viszket neki Kép Délután elviszem megmutatni a dokinéninek, hátha mond valami okosat. Most javában alszik. Egyébként hál'Istennek megint van étvágya!

Dani a Balcsiban fürdik Kép 3-napos osztálykiránduláson van Arácson. Juli holnap utazik szintén 3 napra, Zsófi csütörtökön, apa ma utazott Linzbe. Szóval a hét kicsit zûrös.

SZép napot! bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Lányok, ha Velence környékére jöttök, még mi is át tudnánk ruccanni! Kép Bár itt most sapnivaló idõ van, 12 fok, brrrr. Esik, be vagyun kzárva... Kép

cory, ezt mind most év végére kéne teljesítened? És ha fél évet ráhúzol, úgy sem Ok? Persze tudom, két gyerekkel milyen! Máté 5 hetes volt, mikor kitalálták, hogy engedélyezik a diploma védését nyelvizsga hiányában is. Volt egy kemény hetem, meg is védhettem. Nyelvvizsgám még mindig nincs. KépKép Csak ötletelek, mert úgy tûnik mégsincs ismerõs. Kép

Rebi,
mitõl függ, hogy költöztök-e?

Lányok, Telkirõl jut eszembe! Nem tudtok véletlenül valahol É-Budán, vagy Pomázig bezárólag most épülõ kertes sorházakról? Jó lenne költözni, ha hazamegyünk, csak még nincs hova. És úgy tûnik az lenne a legjobb, ha most nyáron beleugranánk és elkészülne, mire hazaérünk. Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Elõször is mindenkinek köszönöm a sok hasznos infót és hozzámszólást az OFF kérdéseimre.

Bogancsi! A Csiribiri se olcsó mulatság, 18.500,- Ft, igaz, 4 fõig ennyi, de mi ugye 2 + 1 picivel mennénk, így meg már nem igazán éri meg.
BÁV létezik, itt is van a lakótelepen, csak éppen nem tudok beugrani hozzájuk egy biliárdasztallal a hónom alatt. Ha egy régi, szép, értékes vázáról lenne szó, fene bajom nem lenne az eladásával. Viszont a biliárdasztal szerintem valamivel nagyobb, mint a BÁV itteni irodája. Kép Azért majd benézek, és megkérdezem, végül is lehet, hogy vannak vidéki irodáik, és kijáró értékbecslõik is.

Norci! Köszi az 5letet, ez a Zalacséb jól hangzik. Kép Esetleg azt a Vajda Eszter féle levelet is átküldenéd? Én nem kaptam.

Cory! Az asztalra szerelhetõ etetõszék, és a gyógyszertárba telefonálás is nagyon jó 5let! Nem is tudom, miért nem jutottak eszembe. Kép Régiséget veszek hirdetõket többet is felhívtam, mind eldobták a telefont, amikor meghallották, hogy mirõl van szó. Kép

Laura! Hát igen, tõled most inkább nem kérek fogamzásgátlási tanácsot... KépKépKép Álommanókat köszönjük! Kép

Dzsili! Hát igen, amilyen helyre szivesen mennék, az drága. Kép Viszont ha már menni kell a strandra, játszótérre, stb. akkor meg nagyizni is elmehetünk. A szüleim lakhelyéhez közel is van szuper strand, 2 szép arbarétum, Tiszapart, meg ilyenek. Laci szülei Soproniak, mondanom se kell, hogy ott is van minden, strandtól a gyönyörû kiránduló helyekig. Lehet, hogy az lenne a legjobb, 1-1 hét mindkét nagyinál. Biztosan az lenne a legpihentetõbb megoldás nekem. Kép
A kiságy nem lenne ügy, az utazóágyat úgyis mindig visszük magunkkal. Viszont ölben etetni Lacikát képtelenség, fireg-forog, szétdobálja a kaját és az elérhetõ evõeszközöket, tányérokat. A Nagybátyámék telkén, szabadban is kínos volt, egy étteremben el is süllyednék szégyenemben, ha így viselkedne. Kép

Solya! Lehet, hogy két gyerekkel is el tudnék játszani éjszakánként, de ahhoz, hogy a második megfoganjon, néha egy kicsit Életem Párjával kellene "játszanom". Kép Persze végül is úgyse akarok még kistestvért Lacikának, de azért néha jó lenne aludni, és csak úgy, a technika gyakorlásának kedvéért is odabújnék néha az Apjához. Kép Persze így legalább nem probléma a fogamzásgátlás... Kép

Most megyek, mert Lackó felébredt, és persze rögtön korog is. Kép Remélem, vissza tudok jönni még ma.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Bocsi, de tegnapra végre sikerült beszerveznem egy barátnémat és vele voltunk. Legközelebb inkább nem ígérgetek, csak úgy beállítunk.Kép

cory
Ez elég gáz, de nem tudom elhinni, hogy újra kellene csinálnod! Én nem tudom, hogy kihez lehet ezzel fordulni, de ne add fel!Kép

Márti
Mikor vihetjük vissza a fagolyókat? A szülõszobára mégsem akarnék bekopogtatni.Kép

Én nem tudom, hogy ti hogy bírjátok a sok játszóterezést. Úgy értem, nekem úgy tûnik, hogy sokan majdnem egész nap kint vagytok. Én néha halálra unom magam, dög meleg van, egy idõ után Petivel sem lehet bírni. A sétálás dettó, de azt sokkal jobban szeretem. Velem van a baj és csak hozzá kell szokni?

Zsuzsi
Talán te írtad, hogy sok tejterméket eszik a lányod, ha nem akkor annak írom, aki írta. Szóval én is észrevettem, hogy tejtermékbõl bármennyi jöhet. Most már tejet is iszik Peti és az is nagyon bejön, meg a jughurt és a sajt. Szerintem ez nem baj. Inkább az aggaszt, hogy emellett még a hús a menõ, azt bármikor megeszi Peti. Zöldséget viszont alig, a gyümölcs is kegyvesztett lett, bár remélem a nyári dömping ezen segít majd.

Megyek, mert most hogy apa megint itthon dolgozik, alig jutok géphez.

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Solya: októberben szülök, és hát ez egy teljes félév lenne heti 21 órával. Ez esélytelen. És hova teszem a gyerekeket addig?

Bogancsi: sajnos ezen õ sem tud segíteni Kép

Norci: nem, itt a mellettünk lévõ bölcsiben van ez.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Lackó jóllakott, én meg jöttem folytatni... majdcsak utólérem már magam. Kép

Zsuzsi! Köszi az utazással kapcsolatos 5leteket. Mi az a félsátor? A Pharmatex nekünk nem vált be, ezért is kérdeztem, hogy tud-e valaki más hasonlót.

Cory! Kép Hátha a dékáni még bejön... Az viszont szuper, hogy ilyen bölcsi van melletetek! Kép

Laura! Én nem merek egész napra elindulni Lacikával... Gyáva nyuszi, vagy lusta dög vagyok?! Kép

Norci! Kicsit zûrös napjaim voltak, bocsi, hogy csak most jöttem. Kép Vasárnap a Nagybátyámék telkén hûsöltünk, hétfõ délelõtt akupunktúrán voltunk, délután meg takarítottam, mint a gép, mert mára bejelentkezett a csaj a babaruhákkal. Nem szerettem volna, ha elájul a küszöbön. Kép Igazoltnak tekinted a távolmaradásomat? Kép

Lacikának kibukkant mindkét alsó rágófogából egy-egy ici-pici csücsköcske. Mit tapasztaltatok, innentõl már gyorsan kinn lesz az egész fog, vagy szenvedünk még vele néhány hetet?

Akupunktúrás fogyókúra ügyben van valakinek tapasztalata? Tegnap elkezdtünk egy kúrát az Unokabátyám feleségével (5 héttel idõsebb a lánya Lacikánál). Azzal nyitottak hogy közölték, egy nap 600 kcal-t zabálhatok be, de tilos ... és itt jön egy hosszú lista mindarról, amit egyáltalán nem ehetek. A baj csak az, hogy olyan alapanyagok vannak benne, amik nélkül egyszerûen képtelen vagyok bármilyen kaját megfõzni. Kép Egy csomó fogyókúrás irományt átrágtam, mindenféle recepteket felkutattam, de a legkeményebb fogyókúrát diktáló módszerben se találtam olyan recepteket, amik ide megfelelnének. Kép Ja, a tiltólista: alkohol, cukor, édesség, tészta, vaj, margarin, tejföl, sajt, kukorica, szõlõ, banán, rizs, krumpli, mûzli, bármilyen péksütemény, olajos magvak. Gyakorlatilag minden köret kilõve. Kép Legalább egy kis sajt, vagy pár szem rizs beleférne! Én nem értem, miért kell egyáltalán a tilalmi lista, miért nem bízzák rám, hogy mibõl hozom össze a 600 kcal-t? Úgyse a napi egy tábla csoki mellett döntenék. Kép Na mindegy, majd írok én nekik beszámolót, hogy mit ettem, aztán aki nem hiszi, járjon utána. Kép

Ja, és Lacika megtanult hapcizni! Mármint viccbõl! Olyan élethûen csinálja, hogy elõször frászt kaptam, hogy már a tizediket trüsszenti, biztosan megfázott. Aztán láttam meg, hogy röhög közben, és úgy kiabál, hogy hápci-hápci-hápci, és minden "trüsszentés" után kivárja, hogyegészségére kívánjam. Kép Ha a csibészség biciklizni tudna... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti,
Andris volt ilyenen. Igazából hatékony volt, csak utána sokkal jobban kell vigyázni! Nagyon hamar visszajön. Mi akkor kaptunk recepteket, megkérdezem anyósomnak hátha megvan még. Tényleg ne egyél mást, különben feleslegesen dobtad kiazt a sok pénzt!
Solya
solya

Sziasztok!

Végre idejutottam! Úgy volt, hogy jön az angoltanárom, ezért lepasszoltam Rékát, de a tanár lemondta, így van egy kis idõm!

Szila! Köszi a segítséget, minden újra a régi!Kép Férjem meg is jegyezte, hogy milyen jó, hogy ilyen tuti babanetes barátaim vannak!Kép

Andi! Örülök, hogy Lucának sikerült aludni! És hogy sikerült a leszállás a villamosról?

Cory!KépKépKépKépKépKépKép

Norci! Kép A tengerparti homok az egész más, azt naggggggyyyyyyyyon szeretem!!!KépKépKépKépKépKép

Bogancsi! De jó Daninak! Kép Tominak nem a melegtõl olyan a hasa? Réka is tiszta folt és a nyakát vakarássza.Kép

Na, most más nem jut eszembe!

Zafi
zafi

BMárti!

Andrisom azt mondta, hogy ha azt eszel, amit tiltanak, vagy többet, mint a napi megadott 600Kcal, akkor nem fogyni fogsz, hanem hízni, mert felgyorsítják az anyagcserefolyamatot. Így gyorsabban éget, de gyorsabban is épít be! Receptek még nincsenek, hátha...
Solya
solya

Solya!

Nagyon köszi az infót, várom a recepteket is, e-mail címem a profilomban megtalálod. Egyelõre az a gondom, hogy a 3. szurkálástól ígérte a doktornõ, hogy megszûnik az éhségérzet. Szóval most még nem... Kép De ez még csak hagyján lenne, bírom én az éhezést. Amióta fogyózok, akupunktúra nélkül is leadtam 4 kg.-ot egy hónap alatt, azért az szerintem jó eredmény. Pedig olyan 1000-1200 kcal-okat befaltam. Két dologgal vagyok bajban. Az egyik az, hogy bizonyos dolgok nélkül (pl. köret) képtelen vagyok fõzni, enni. Majd holnap megkérdezem, hogy ha betartom a 600 kcal-t, de eszem egy kis rizst pl., akkor az is nagy baj-e. Aztán a másik gondom a kalóriaszámlálás. Ettõl be kell dilizni. Ugye megvan adva minden alapanyag kalória tartalma, ez oké lenne, de hiába tudom a nyers alapanyagokét, mert pl. 125 gramm rizs megfõzve 325 grammá lesz. Vagy 69,5 gramm csirkemell meggrillezve 41,7 grammra szárad össze. Márpedig megenni mindent megfõzve, megsütve szoktam, oké, hogy megmérem, hogy mennyit eszek meg, de még át is kell számolni a nyers és az elkészítet súlyokkal. Kép Tegnap zöldbab fõzeléket csináltam, ott oké volt, megmértem minden hozzávalót, kiszámoltam, hogy ami benne van, az összesen mennyi kalória, utána megmértem a kész fõzeléket, és már meg is volt, hogy 100 gramm zöldbabfõzelék mennyi kalóriát tartalmaz. Ma viszont töltött gombát csináltam, a gombaszárakat megdinszteltem egy kis hagymán, gépsonkát pirítottam hozzá, zöldfûszerekkel ízesítettem, ledarálva beletöltöttem a gombafejekbe. A tölteléket még ki tudtam számolni, a nyers gombát is meg tudtam mérni töltés elõtt, de amikor kiszedtem, egy csomó lé kifolyt belõle, és már gõzöm se volt, hogy akkor most 100 gramm töltött gomba hány kalória. Kép Ezt normálisan csak akkor lehetne követni, ha az ember lánya egyszerre csak egy adag kaját csinálna, és csak saját magának. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti,
receptek keresõdnek... Anyósomon múlik. De addig is: párolt zöldség kitûnõ köret, a lényeg anyósom szerint, ne egyél piros zöldséget.
A többihez nemtudok hozzászólni, én hasonló okokból nem követem a kalória bevitelemet. Kép Csak bölcsész vagyok, nálunk apa számol. Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Cory: mindig van megoldás, ne add fel! Biztosan egy egyéni tanrenddel be lehet pótolni a hiányzó órákat. Mindkét sulimban ( az egyetemen és a fõiskolán is) engedélyeztek indokolt esetben egyéni tanrendet, nem hiszem, hogy pont az eltén nem lenne erre lehetõség. Egy barátném 2 gyerek mellett is tud tanulni-dolgozni, pedig a férje alig segit neki. Iszonyú sok energiájába kerül, de sikerül! Szóval fel a fejjel és mindenképpen minél több információt gyüjts, hátha van valami belsõ szabályzat, ami a te esetedben jól jön.

bogancsi: mi van Tomi pocijával? mit mondott a dokinéni?

Márti: mi volt az uh-on? milyen nagy a lány? Képzeld a torna tanárnénink is a 9. hónapban van, õ is jún. elejére várja a kisfiát(már 2800 g!!és a combja csak 7 cm, a feje pedig 32cm), elég nevetséges, mikor mi sóhajtozunk egy nehezebb gyakorlaton, miközben õ simán végigcsinálja a hatalmas pocakjávalKépKép

Gorsi: én úgy próbálom feldobni a játszóterezést, hogy több helyre járunk, én is játszom Dórival, énekelek, mindenfelé megyünk sétálni, ahol én is szórakozom (kirakatokat nézünk, szabadtéri kiállitást, állatos boltokat...)Szerintem olyan játszóra járj, ahol a kismamák is szimpatikusak neked és tudtok jókat beszélgetni, így hamarabb megy el az idõ. Vagy a legkönnyebb megoldás, minden hétre más barátnõdet hivd meg egy sétára, így õ is babázhat, te pedig beszélgethetsz, kikapcsolódhatsz, nem lesz egyhangú a séta.
Dorka ugyanezeket az ételeket szereti, mint Peti, alig tudok beleadagolni egy kis gyümölcsöt vagy zöldséget. Egyedül a paprikáért van oda, de azt nem mindig tudja jól megrágni, azért meg dühös leszKép Milyen várcsoportú Peti? Dorka AB, lehet, hogy õk esznek inkább ilyeneket?

Lányok, tegnap Dorka úgy félt a vihartól vagyis a villámlástól, hogy este 11-kor felébredt és a nyakamba ugrott, az apja szedte le rólam, annyira kapaszkodott, utána csak hajnali 2-kor feküdt le közénk. Nem sírt, nem hisztizett, csendben ült a kanapén, míg végre megnyugodott és hagyta, hogy bevigyük aludni. Szegénykém meredten nézte a plafont, ahogy a villám megvilágította.

BMárti: az én férjem is fogyózik, õ egyszerû módszert alkalmaz, csak reggelizik és csak vizet iszik és fut, kezd egyre szebb lenniKép bár a hangulata néha borzasztó...Kép Különben kalóriakalkulátor van a [url=http://www.hazipatika.hu/" TARGET="_top]http://www.hazipatika.hu/[/url] -n. Ez segíthet a számolásban.
A félsátor, olyan mint egy nyitott sátor (iglu formájú), inkább játszósátor, bár annál komolyabb, véd a naptól és kényelmesen lelehet feküdni benne, gyerekeknek tök jóKép

Solya: a www.fn.hu, ingatlanmonitor linkjén csomó ajánlatot találsz új építésû sorházakra, azt hiszem a www.e-otthon.hu -n is van.

na a férjem nagyon nehezen bírja net nélkül átadom neki a gépét.
üdv: Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Riki tegnap kapott 2 oltast isKép,itteni szokasok szerint.Ma egy kicsit felszaladt a hôje(37.9 honaaljban),de viszonylag jol van.
Elaludt 1 oraval elôbb,mint szokott.Azért hagytam,mert mar elôtte fürödtek apjaval együtt.Viszont én tiszta jatszoruhat adtam ra,gondoltam még vacsora utan jatszani fog és majd utana megkapja a pizsit.De vacsora közben elaludt.Kép

Egyébként mar elég jo tavokat,10-15 lépést produkal,ha van valami a kezében,amibe kapaszkodhat.KépA kocsikulcs a kedvenc.Kép
Kézenfogva mar gyönyörüen sétal,elég neki csak az egyik kezünk.KépNéha futasnak is ered!

Sajnos az éjszakaink nem rendezôdtek,3-szor is kel a draga!Tuti,ha lefekszem,akkor 1 ora mulva kelhetek is hozza.Kép
Tegnap kapott éjszakara megelôzô lazcsillapitot,igy "csak" kétszer ébredt.Pedig mar olyan szépen ataludta az éjjeleket!

Zafi!Valaszoltak a FocusMed-tôl?

Cory!Ne add fel!Sok-sok energiat küldök!KépKépKépKépKépKép

Marti!Mi volt a dokinal?Mesélj!Kép
Megoldodott a fürdésproblémank,szerencsére hamar!KépKép

BMarti!Jol megnevettettél a tüsszentôs Lacikaval!KépIrto édes lehet!Riki az asitast utanozza!KépRaadasul,ha valaki köhög,vagy köszörüli a torkat,akkor ô is mindjart heves köhögésbe kezd,közben kajanul vigyorog.

Lanyok,most ne nevessetek ki,de én napok ota keresgélek az interneten ötletet,kurat,recepteket,vagy valamit,amitôl hizni lehet.Mindenhol csak a fogyokurarol van szo.Csak annyit talaltam,hogy egyek rendszeresebben!Köszi!
Azért megprobalok.

Tominak és Rékanak viszketésüzô gyogypuszik mennek!KépKép

Bocsi,hogy nem irtam mindenkinek,de kicsit lemaradtam.Azért mindenkire gondolok!Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Solya, Rebi, Andi: köszönöm az antibiotikumos hozzászólásokat!

Rebi: Telkihez drukkok mennek! Kép

Cory: neked meg az egyetemhez szorítok továbbra is!

BMárti: nem szeretnélek kiábrándítani, de én nagyon szkeptikus vagyok az akupunktúrás fogyival kapcsolatban. Szerintem ha napi 600 kalóriát eszel, már magadtól is lefogysz.
Ha gondolod, nekem is fizetheted az akupunktúra árát, az evést én is megtiltom, sõt, még meg sem szurkállak, jó? Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Barna rizst ehetsz? A fõtt krumpli szerintem egyáltalán nem hízlal... A sajtok közül a Mozzarella kifejezetten fogyókúrás, egy régi ismerõsöm, aki táncos volt, Óvári sajtot evett almával, vagy zöldséges rizst...
Én péksüteményt is ennék egy keveset, mondjuk reggelire egy fél zsömlét pirítósnak (sovány felvágottal)...
Igyál sok-sok folyadékot, az eltelíti a pocakodat (egy darabig Kép).

Ez az egész napra történõ elindulás a kényszer szüleménye: apának sok elintéznivalója lesz csütörtökön, és nekem is kell mennem UH-ra. Gondoltam, a legegyszerûbb az lenne, ha együtt mennénk be a városba (Pest szélén lakunk Kép), õ "kidobna" bennünket egy játszótéren, amíg lót-fut a hivatalok között. Aztán eljönne velünk UH-ra és együtt mennénk haza.

Lacika aranyos lehet a trüsszentéssel! Kép És tényleg, mostanában hogy alszik?

Mindig elfelejtem megírni: képzeljétek el, Romola kb. 10 napja édesen tudja mondani, hogy: APA. Múltkor ebédnél milliószor elmondta apának, hogy: APA, APA, APA, olyan megható volt, hogy elkezdtek folyni a könnyeim.
Azért van némi szépséghibája is a dolognak: mindenre mondja, hogy APA, ami tetszik neki. Így apának hívja pl. a kutyákat Kép, a kovászos uborkát Kép, engem Kép, az autót Kép, a homokozót Kép, stb., stb., stb...

Megyek aludni, sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Edit: valahol itt a Babaneten olvastam egy 1 hónapos méz-dió hízókúrát. Az volt a lényege, hogy elsõ nap reggel és este meg kell enni egy gerezd dióbelet egy kávéskanál mézzel. Másnap reggel-este kettõ dióbél 2 kanál mézzel, stb. (Étekzés után, természetesen.) A 15. nap után visszafelé megy, tehát a 16. napon már csak 14 dió-méz van, stb. Az utolsó napon 1 gerezd dió, 1 kávéskanál méz fogyasztandó. 8 kiló pluszt garantált a kúra egy hónap után. Azért le a kalappal elõtted, ha belevágsz!

Szia: Laura
p_laura

Most csak gyorsan:
Edit, miért akarsz hízni? És miért keresel kézspecialistát? A múltkor elszúrtak valamit?

BMárti,
Én szorítok, hogy kitarts, Andris 8-10kg-t fogyott.

Solya
solya

Sziasztok!

Solya! A doktornõ külön hagsúlyozta, hogy sok zöldséget kell enni, és hogy mindenféle színû zöldséget ehetek. Kép Én meg néztem bután, hogy ezt miért kell külön kiemelni. Így már világos, biztosan sok különbözõ nézet és módszer van.
Mi az, hogy "csak" bölcsész?! Kép Én informatikus mérnök vagyok, matek faktos voltam, szóval minden adott lenne, hogy számolni legalább tudjak, de tegnap este már a sírógörcs szélén álltam, és már abba is belezavarodtam, hogy mértékegységek között váltsak. Kép
A szorítást köszi, nagyon bízok most ebben a kúrában. Végül is akupunktúra nélkül lefogytam egy hónap alatt a 4 kilót, ha most lemenne még 8-10, akkor utána már nem sokat kellene leadnom. De jó is lenne...

Zsuzsi! Lacika is fél a vihartól, így az elmúlt két éjszakán még annyit se aludtunk, amennyit mostanában szoktunk. Kép Lassan negatív elõjelû lesz a szám, ha összeadom az egész éjszaka alvással töltött perceimet. Ma éjjel az ágyunk peremén egyensúlyozva már alig vártam, hogy reggel legyen, és ne kelljen kinlódni az aludni próbálással. Kép
Eddig én is úgy fogyóztam, hogy igyekeztem minél kevesebbet enni, és minél alacsonyabb kalória tartalmú dolgokat. Be is jött, azért a 4 kg. egy hónap alatt szerintem nem rossz eredmény. Pedig a testmozgásra nem nagyon tudtam rászánni magam. A házipatikás energia-kalkulátort ismerem, azt használom legtöbbször, csak azt az se tudja kezelni, hogy elkészítés közben megváltozik a kaják súlya. Kép

Edit! Riki is aranyos lehet, ahogy az ásítást utánozza. Kép Lassan majdcsak elkezdik azt is utánozni, hogy hogyan kell beszélni! Kép
A hízókúrára nincs 5letem, pedig ismerõs a probléma. Nekem is volt ilyen gondom régebben, de akkor még cigiztem, szingli voltam, és munka mellett fõiskolára jártam. Szóval meglehetõsen hajszolt voltam. Mindenki hülyének nézett, Anyám már anorexiával gyanúsítgatott, és meg volt róla gyõzõdve, hogy valami beteges indíttatásból direkt csinálom. Ha meg arra panaszkodtam, hogy nincs mit felvennem, mert minden leesik rólam, a jócskán túlsúlyos nõvérem a meglincselésemmel fenyegetõzött. KépKép
Neked ígértem a kézsebészetrõl az infót? Teljesen szét vagyok esve agyilag (is). Ma reggel pl. nyomtam egy kis hajsampont a tenyerembe, és elkezdtem vele gondosan megmosni... az arcom... tisztára hülye vagyok már...

Laura! Én is ezt mondtam, hogy ha 600 kcal-on megélnék, lefogynék önerõbõl is. De a doktornõ meg azt mondta, hogy ha szurkálja a fülem, akkor ki fogom bírni a 600 kcal-on. Szóval az akkupunktúra abban segít, hogy csökkenti az éhségérzetet, és beindítja a raktárak felhasználását. Legalábbis ezt ígérték. Kíváncsi leszek, hogy mennyi lesz az igaz balõle.
Az nincs részletezve, hogy rizsbõl milyet ehetek, és milyet nem. Rizst nem. Kép A burgonya az átlagos zöldségek kalóriaértékének többszörösét tartalmazza, 92 kcal-t nyom 100 grammja, de ez még mindig nem olyan szörnyû sok szerintem. Ez még semmi a rizs 345 kcal/100 gramm-jához képest. A sok folyadékot a doktornõ is hangsúlyozta, nem csak a gyomor telítés miatt (az éhségérzetet majd úgyis megszüntetei a szurkálás?), hanem azért is, mert a zsírbontáshoz szükség van rá.
Egyébként én is a mindenbõl egy keveset evés híve lennék.
Lacikának azt hiszem, én sütõtökös almát, vagy teljes kiörlésû gabonával dúsított gyümölcsdesszertet vinnék, ha egséz napra kellene kimozdulnom. Azok elég jól laktatnak, és nem kell õket megmelegíteni. Aztán vinnék kiflit vagy babapiskótát, sok innivalót, és több váltás ruhát. Kép
Édes lehet Romola, ahogy mindent leapázik, amit szeret. Kép Büszke lehet a párod, biztosan nagyon szereti õt Romi! Kép Lacika sajnos nem mondja, pedig Laci annyira várja már. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Zsuzsi,
köszi,megnézem!
S
solya

Sziasztok!

A viharos szél miatt nem mentünk játszótérre, csak sétáltunk egyet hazafelé az oviból. A játszón jó kis homokvihar volt, semmi kedvem sem volt hozzá. A környék most mindenfelé tele van szeméttel, lomtalanítás van a kerületben. A szél meg segít a lomot széthordani.

Laura! Remélem, holnapra jobb idõ lesz (bár nem ezt ígérték), és tényleg meg tudod várni a játszótéren, amíg a férjed ügyintéz.
Ilyen apázós korszakunk nekünk is volt, de Luca nem tárgyakra modta, hanem idegen "bácsikra".Kép A bácsik meg jót derültek rajta...

GOrsi! Mi elég sokat játszóterezünk, ha más programunk nincs, akkor itt a környéken. A lakásban ki sem bírnánk egész nap. Megismerkedtem pár anyukával, akikkel jókat beszélgetünk, idõnként meg futunk a másik gyereke után.Kép
Zsófit reggel elvisszük oviba, hazafelé játszó, utána ebéd, alvás (vagy fordítva), délután elmegyünk Zsófiért, és kb 7-ig lent vagyunk. Csak sétálni sokáig nem lehet Lucával, nem marad meg a babakocsiban.
Gyakran megyünk máshová is, pl ide a szomszédba Kép Coryékhoz, a Szigetre, stb. a változatosság kedvéért.

BMárti! Hajrá fogyókúra! Nagyon biztatóan hangzik a -4 kg, csak így tovább!Kép A kalóriaszámolgatástól engem is kiráz a hideg, nem hiszem, hogy képes lennék rá.
Mostanában én is leadtam pár kilót, de ilyen áron inkább nem szerettem volnaKép... Akkor már inkább szurkálják a fülemet... Pedig nem ettem kevesebbet, mint elõtte.

Norci! Nekem mindegy, hová megyünk, lehet egy ici-pici tenger is.Kép Évek óta nem voltam nyaralni, és mostanában nem is megyünk...Kép

Zafi! Lesegített a villamosról egy anyuka 3 gyerekkel... A többi utas vak volt és süket...., viszont majdnem lelökték az összes gyereket leszállás közben.

Bogancsi! Hogy van Tomi pocakja?

Edit! Aranyos lehet a rohanó Riki!Kép Milyen ügyes már! Éjszakára álommanókat küldök!KépKép

Márti! Mi volt a dokinál?

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!
Csak beugrok, aztán futok fõzni.

BMárti!
Este mail ment neked.

Vilinek áttört a 7. foga, ráadás tök észrevétlenül, 3. éjszakát aludta át Kép Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Andi: azt már én is "várom", hogy idegen bácsikra mikor mondja majd Romola, hogy: APA. Kép Kép Kép
Villamos: Kép.

Bogancsi: mi van Tomi pocakjával?

BMárti: akupunktúra: bocsánat, ha túl ironikus voltam. (Nem sértõdtél meg, ugye?)
Végül is úgy gondolom, bizonyos dolgokhoz hit illetve meggyõzõdés, na meg egy nagy adag noszogatás szükségeltetik. Ha ez a hölgy "számon kéri" rajtad, hogy mennyit fogysz, és még segítséget is nyújt hozzá azzal, hogy elveszi az éhségérzeted, akkor az már fél siker! Kép
Drukkok mennek és kérek szépen tájékoztatást a további eredményekrõl! Kép
Tényleg, arról volt szó, hogy mennyi idõ alatt megy majd le a 15 kiló?

Norci: irígy-irígy az észrevétlenül áttört fogacskákért!

OFF OFF OFF OFF OFF
Ne haragudjatok, de nem tudom magamban tartani: ma teljesen felhúztam magam! Kép Bejelentkeztem fodrászhoz fél 1-re, idõre odaértem, és közölte a fodrász, hogy bocsi, de elcsúszott a többi vendéggel, legalább 1 órát kéne várnom, szerinte inkább nyugodtan menjek haza. Kép Teljesen kiakadtam, naná, hogy nem maradtam ott... Nem szeretek a pocakosságommal visszaélni, de itt állok 8 hónapos terhesen és egy másfél éves gyerekkel, az egész napunkat ehhez próbáltam igazítani, ráadásul Rominak pont ennie, majd aludnia kellett volna, amikor indultunk... Ehhez képest tologatom szerencsétlent a metszõ szélben, majd a végén közlik velem, hogy bocsi, nem nyert... Kép Kép Kép
Ráadásul most kereshetek másik fodrászt, mert ide még egyszer be nem teszem a lábam. Kép
Tudom, ez semmiség Cory egyetemi dolgaihoz képest, de hazafelé bõgtem az idegességtõl... Kép

ON ON ON ON ON ON ON ON

Sziasztok: mérges Laura
p_laura

Norci, ha kajával kapcsolatban ment mail BMártinak, az nekem is jól jönne! Kép
köszi
Solya
solya

Megint én

Andi!
Nyaralás Kép
Luca csak Vili babkocsiját kedveli. Nem értem miért nem veszel neki olyan kocsit, mint Vilié Kép
Amúgy babakocsiban Vili sincs el sokat, meg az autóban sem, utálja ha be van kötözve hosszan Kép Nem is tudom, hogy télen hogy fogjuk megoldani a levegõzést. Ti mit csináltatok?
Nem tudom mennyire fedeted már fel a környéket, de ott a Vezér úton (túl a Vezér Fogarasi keresztezõdésén) van egy tök jó elkerített játszótér.

GOrsi!
Mi is játszóterezünk kora délelõtt egy nagyot, utána alvás, aztán kaja (vagy fordítva) és amikor kezd emberi idõ lenni, akkor újra játszótér.
Én nem szoktam unatkozni, mert Vilire még nagyon kell figyelni pl. tegnap egyedül megpróbált egy motorra felülni (a babytaxira már fel tud) le is pottyant, vagy nézni kell, hogy épp milyen fadarabot szerzett uzsonnára magának Kép A jó fej anyukákkal én is beszélgetek. Amit nehezen viselek a kevésbé jó fej anyukák. Pl. tegnap az egyik anyuka rámszólt, hogy "nem kell ijedezni, azért vagyunk a homokozóban, hogy játszunk" Kép épp a gyereke Vili hajába szórta a homokot (Vili ezt gyorsan elsajátította), aztán adtam a gyerek kezébe lapátot vödört, hogy azzal játszon, erre azzal is nagyon durván játszott, picit rászóltam, utána próbáltam beazonosítani, hogy az a gyerek kivel van és akkor anyuka engem szídott le a gyerek helyett Kép Ráadás nekem mondta az ominózus mondatott, amikor én épp ott fetrengtem az õ és a saját gyerekemmel a homokban Kép
Õ az egyetlen kisfiú aki bölcsis ráadás 14 hónapos kora
óta, talán ez látszik meg rajata? Úgy sajnálom szegényt, meg az is talán hogy õ az egyetlen anyuka aki nem ül le a gyerek mellé játszani, csak a padról nézi.
Na most én is jól kipuffogtam magam.

Márti!
Hol vagy remélem nem tartottak bent a kórházban?

Sziasztok

Norci
norci

Solya!

Nem nyaralás ügyben ment neki mail Kép ÉN nme fogyokúrázom utoljára mikor mértem 48 kg voltam, szerintem most még kevesebb mert a 19 évesen vett farmeromban ücsörgök épp és leesik.

Laura!
Még neked akartam írni. Vili is "apázik" a zöldésg, hentes, a bucson lévõ alkoholístákra is mondta már, bár most errõl kezd leszokni.

Norci
norci

Laura!
Zöldésg=zöldésgesre, hentesre
Bucson=buszon

Fodrász Kép ilyenért én nem terhesen is tudok nagyon dühös lenni.

Norci
norci

Norci, egy jó tanács, bár én is utálom az ilyen anyákat, gyerekeket. Sose próbáld meg nevelni a másik gyerekét a játszón. Neked lesz belõle kellemetlenséged. Én ilyenkor mindig elmagyarázom az enyémeknek, hogy miért nem szabad ilyet csinálni. Lehetõleg úgy, hogy a másik gyerek is és esetleg még az anyja is hallja.Kép És ha továbbra sem hagy békén, akkor arrébb megyünk. Kép Itt ráadásul még nem is tudom elmagyarázni úgy, hogy értsék. Van itt egy török kislány, égetnivalóan rossz. Az anyja állandóan beszélget a padon, a kiscsaj pedig rosszalkodik. Hát persze, mert olyankor legalább ráfigyel (kiabál rá) az anyukája. A múltkor azonban túl messzire ment: majdnem lelökte Sárát a csúszdáról. Hirtelen kiáltottam egyet, Apával együtt, amire a kiscsaj visszábbvett az arcából és többet nem lökdösõdött. De hihetetlenül irritáló az egész család. (És itt most nem a rasszizmus beszélt belõlem, mielõtt valakinek ez eszébe jutna. Kép)
Most nem tudom, miért írtam le, de jól esett! Kép
Solya
solya

Solya!
Nem próbáltam nevelni, inkább játszani próbáltam vele, aztán pont azért kerestem az anyukáját, de mire az anyuka jött addigra Vili is dobálta a homokot és már inkább Vilit próbáltam fegyelmezni.

Norci
norci

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, bocsi, nem akartalak megbántani.
Solya
solya

Norci!
Szereti a babakocsiját Luca, de csak úgy sétálni nem lehet vele, hogy õ közben végig benne ül. Az oviig általában nem veszem ki, hogy gyorsabban haladjunk, fõleg reggel, de utána sétálhat.
Nem messze tõlünk van egy elég jó játszótér, igaz, nincs bekerítve. Ismerem azt is, amit mondtál, még Zsófival voltam ott régebben. Az gyalog kicsit messze van tõlünk, de lehet, hogy megnézzük. Trolival hamar odaérünk.

A játszótéren nekem is vannak "kedvenc" anyukáim... Szerencsére itt a többség normális.

Andi

Andi
andi3

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?