Sziasztok!
Solya! A doktornõ külön hagsúlyozta, hogy sok zöldséget kell enni, és hogy mindenféle színû zöldséget ehetek.
Én meg néztem bután, hogy ezt miért kell külön kiemelni. Így már világos, biztosan sok különbözõ nézet és módszer van.
Mi az, hogy "csak" bölcsész?!
Én informatikus mérnök vagyok, matek faktos voltam, szóval minden adott lenne, hogy számolni legalább tudjak, de tegnap este már a sírógörcs szélén álltam, és már abba is belezavarodtam, hogy mértékegységek között váltsak.
A szorítást köszi, nagyon bízok most ebben a kúrában. Végül is akupunktúra nélkül lefogytam egy hónap alatt a 4 kilót, ha most lemenne még 8-10, akkor utána már nem sokat kellene leadnom. De jó is lenne...
Zsuzsi! Lacika is fél a vihartól, így az elmúlt két éjszakán még annyit se aludtunk, amennyit mostanában szoktunk.
Lassan negatív elõjelû lesz a szám, ha összeadom az egész éjszaka alvással töltött perceimet. Ma éjjel az ágyunk peremén egyensúlyozva már alig vártam, hogy reggel legyen, és ne kelljen kinlódni az aludni próbálással.
Eddig én is úgy fogyóztam, hogy igyekeztem minél kevesebbet enni, és minél alacsonyabb kalória tartalmú dolgokat. Be is jött, azért a 4 kg. egy hónap alatt szerintem nem rossz eredmény. Pedig a testmozgásra nem nagyon tudtam rászánni magam. A házipatikás energia-kalkulátort ismerem, azt használom legtöbbször, csak azt az se tudja kezelni, hogy elkészítés közben megváltozik a kaják súlya.
Edit! Riki is aranyos lehet, ahogy az ásítást utánozza.
Lassan majdcsak elkezdik azt is utánozni, hogy hogyan kell beszélni!
A hízókúrára nincs 5letem, pedig ismerõs a probléma. Nekem is volt ilyen gondom régebben, de akkor még cigiztem, szingli voltam, és munka mellett fõiskolára jártam. Szóval meglehetõsen hajszolt voltam. Mindenki hülyének nézett, Anyám már anorexiával gyanúsítgatott, és meg volt róla gyõzõdve, hogy valami beteges indíttatásból direkt csinálom. Ha meg arra panaszkodtam, hogy nincs mit felvennem, mert minden leesik rólam, a jócskán túlsúlyos nõvérem a meglincselésemmel fenyegetõzött.
Neked ígértem a kézsebészetrõl az infót? Teljesen szét vagyok esve agyilag (is). Ma reggel pl. nyomtam egy kis hajsampont a tenyerembe, és elkezdtem vele gondosan megmosni... az arcom... tisztára hülye vagyok már...
Laura! Én is ezt mondtam, hogy ha 600 kcal-on megélnék, lefogynék önerõbõl is. De a doktornõ meg azt mondta, hogy ha szurkálja a fülem, akkor ki fogom bírni a 600 kcal-on. Szóval az akkupunktúra abban segít, hogy csökkenti az éhségérzetet, és beindítja a raktárak felhasználását. Legalábbis ezt ígérték. Kíváncsi leszek, hogy mennyi lesz az igaz balõle.
Az nincs részletezve, hogy rizsbõl milyet ehetek, és milyet nem. Rizst nem.
A burgonya az átlagos zöldségek kalóriaértékének többszörösét tartalmazza, 92 kcal-t nyom 100 grammja, de ez még mindig nem olyan szörnyû sok szerintem. Ez még semmi a rizs 345 kcal/100 gramm-jához képest. A sok folyadékot a doktornõ is hangsúlyozta, nem csak a gyomor telítés miatt (az éhségérzetet majd úgyis megszüntetei a szurkálás?), hanem azért is, mert a zsírbontáshoz szükség van rá.
Egyébként én is a mindenbõl egy keveset evés híve lennék.
Lacikának azt hiszem, én sütõtökös almát, vagy teljes kiörlésû gabonával dúsított gyümölcsdesszertet vinnék, ha egséz napra kellene kimozdulnom. Azok elég jól laktatnak, és nem kell õket megmelegíteni. Aztán vinnék kiflit vagy babapiskótát, sok innivalót, és több váltás ruhát.
Édes lehet Romola, ahogy mindent leapázik, amit szeret.
Büszke lehet a párod, biztosan nagyon szereti õt Romi!
Lacika sajnos nem mondja, pedig Laci annyira várja már.
BMárti