Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Pocakosok!!!!!!!!!!!

Most kaptam sms-t Emesetől:

MEGSZÜLETETT HANNA!!!!!!!!!!!!!!!!
"Súlyom 4 kg, 60 cm vagyok, máris jó az étvágyam. Jól vagyunk, nagy az öröm.Hanka"

EMESE ITT IS HATALMAS GRATULA, SOK SOK FINOM TEJCSIT, JÓ EGÉSZSÉGET NEKTEK!!!!!!!!!!!!!!

:) :) :) :D :D :D :) :) :) :D :D :D
mazsolák

Sziasztok mamák!
Értesítek mindenkit,hogy péntekenként újra lehet jönni zenebölcsizni a II. ker.be(Máriaremetei út ), 9.30 és 10.30-kor lesznek a foglalkozások. Illetve szerda délután zeneovi indul lelkes csemetékkel Várlak Titeket szeretettel. Ha kérdésetek van, írjatok bátran az info@sunizene.hu cimre.
Jó pocakosodást, szoptatást, beszéditanitast Mindenkinek! Es éljenek a gyermekdalok, mondókák!
üdv.
Norka
norkini

Szívből gartulálok a (nem is olyan) pici lánykához :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi04

[quote="svs003"][ írta:svs003b]Nyuszi: minden pelenkázáskor kell ápolni a köldökét is, de a kórházban nekem azt mondták, h csak hintőporral. Persze aztán a védőnőm mondta az alkoholt is.
Elvileg veled lehet éjjel- nappal a baba, csak fürcsire és reggeli vizitre kell leadni. Gyakorlatilag azért a szobatársakkal egyeztetni kell az éjszaka miatt! :wink:

Köszi Zsu!

Valahogy nekem is az lenne a logikus, hogy alkohollal is le kell törölni a kis köldökét minden peluscserénél, egyébként nagyon begyűlik a hintőpor estére, összecsomósodik és csak a baj lesz belőle...

Hát igen, a csecsemőket ugyan nem zavarja egymás sírása, de a csecsemők édesanyját igen :lol: Ezért némi egyeztetés szükséges... Bár a tapasztalatokból okulva én alapítványi szobát szeretnék, lehetőleg egyágyasat :oops: Nem a szobatárssal volt a gondom a múltkor sem, hanem a hozzá egész nap (!) érkező, népes és beszédes rokonsággal, akiket egy cseppet sem érdekelt a meglátogatott gyerek vagy az anya, hanem beültek a szobába és jól megbeszélték az összes pletykát a faluban :twisted:

KépKép
KépKép
nyuszi04

Éljen, hatalmas gratula az egész Emese családnak- szép nagy baba lett Hanna!!!!

Zsu

Zsu
svs

Sziasztok!

Én is gratulálok Emesének!

Nem szoktam írni, de mindig elolvasom, hogy kivel mi van. :)

Azokhoz lenne egy kérdésem akik járnak szülésfelkészítőre: úgy emlékszem, hogy azt mondták a felkészítőn, hogy annak nem kell házassági anyakönyvi kivonatot bevinnie aki a XII. kerületben lakik és ott is házasodott össze. Tudtok erről valamit?
Köszi

Edis

Kép
ediske

NAGYON - NAGYON GRATULÁLOK A PICI HANNÁHOZ!!!! SOK EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK A MAMÁNAK ÉS A BABÁNAK!!!

Teri

KépKépKép
pruci

sziasztok kismamak!

vagyok is, meg nem is..meg tart a munkahelyi örület ma delutan viszont lelepek, mert megyünk uh-ra, majd szoritsatok ma vagyunk 32 hetesek :D

jo sz*r idö van, ugy fazom, hogy csak na..es nem jönnek össze a kabatjaim rajtam(logikus)es ez elegge gaz :cry:

tegnap ejjel megszületett Holhos Mate Karoly, az öcsem kisfia hat csajok, mi lesz ebben a csaladban..mert mar most meg van mindenki örülve...olyan nagy az izgalom :D

Bogi, es megis mit mondtak az elökeszitön? tenyleg szinte semmi ujat? jövö 7 1000%, hogy megyek, de most Mate közbeszolt :lol:

a savamat nem reszleteznem inkabb...most is ugy mar..hihetetlen

csajok, nemtom mikor leszek kepben..valszeg ha mar otthon leszek..olyan vagyok lassan, mint egy zombi, jövök-megyek-intezkedem-szamolok-irok-olvasok-teszek-veszek-szamlazok-utalok-betanitok-telefonalok-bankban ügyintezem...de nem sajnalni!!penteken vege :!:

mindenkinek sok + energy, fajos derekakra, bedagadt bokakra,a babuknak jo pihit, majd jövök, most megyek..

EMESE GRATULALOK!!!JUJ; MEKKORA BABA!! :wink: :D SOK TEJCSIT ES BOLDOGSAGOT 8) !!!

Ediske draga, hogy vagy? :D

pusszancs
Vendég

EMESE!!!

SZÍVBŐL GRATULÁLOK HANNA ÉRKEZÉSÉHEZ!!!
SOK BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET ÉS LEGFŐKÉPPEN SOK-SOK TEJCSIT!!!

fatima

Bogen! Hát persze, hogy egyre többet gondolsz a szülésre és a babátkra! Ez nagyon is normális! Ne aggódj a gondolataidon. Most mindent szabad!!! :) Készülj fel a nagy napra, mert hidd el pikk-pakk elrepül a maradék 9 hét! :) És majd meglátod milyen jó is lesz a karodban tartani a picikédet!
Szóval no para!! Minden OK lesz! :)

A többi pocakosnak is minden jót! Tessék mostmár sokat pihenni és rákoncentrálni az anyaságra! :)

Velünk amúgy minden OK! Tarek szépen növöget és egy igazi csibész! :) El sem hiszem, hogy egy bő hét múlva már 3 hónapos lesz! :lol: Úúúúúgy repül az idő!

Legyetek jók és vigyázzatok magatokra!

Puszik,
F.

fatima

EMESE ! HATALMAS GRATULA !! SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK !

ha majd lesz egy szusszanásnyi időd otthon gyere képekkel és szüléstörténettel akár az Anyukás-topikba is.

M.

Marcsi

KépKép
alon

Emese!!! Gratulálok a "pici" lánykához!!!! sok-sok tejcit!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mangó

GRATULÁLOK A KISLÁNYODHOZ EMESE!
kerekpocak

evu: Köszönöm szépen, vagyok. A víz az ami gyötör úgymond, de ki lehet bírni. Már nincs sok hátra szerencsére.
A kiscsaj jól van, a doki 3400-ra tippelte, ha 19-én jön. Eddig mindig azt írta az UH, hogy az lesz a mi napnuk. Már voltam ctg-n is, pénteken is megyek.
A dokim most elutazik 1 hétre, tehát a Lucával meg kell beszélnem, hogy 15-ig mindenképpen bírja ki, de szerintem menni fog neki. A méhszájam még teljesen zárt c3000-es.

Engem is gyötör a sav 3 napja, de nagyon. Szerencsére rajtam segít a tej, de már 2. éjszaka voltam kint tejet inni, mert nem tudtam aludni. :(

Edis

Kép
ediske

Sziasztok

Kata köszi és én is gratulálok az ikrekhez :shock: izgalmas lehet :D
Amúgy voltam a Sóvágónál és tényleg nagyon nagyon jófej :D
Jövőhéten ultrahang :D

Üdv Ági
hági

Emese: Először is gratulálok Hannácskához! Minden gyönyörűséget és jót kívánok Nektek, de legfőképp egészséget!

Majd ha már kiörültétek magatokat egymást, egy pár hét múlva képeket és szüléstörténetet izgalommal várjuk - szerintem mindannyian :lol:

Kép
bogen

Evu: a tegnapelőtti szülésfelkészítőn a születésről és a csecsemőről volt szó, valójában azt taglaltuk, hogy hogyan néz ki egy csecsemő, s mi az amitől nem kell aggódni. Pl: nem baj ha "csúcsfejjel" születik a baba, 3-4 nap múlva kerekfejű lesz újra, vagy hogy minden baba haragos tengerkék szemmel születik és kb 6 hónapos kor körül áll be a végleges szemszín... "szopóbimbó" a szájukon kialakulhat pár naposan, az is normális; "boszorkánytej" a babák cicijéből is jöhet a sok női hormon hatására, ez is pár nap alatt kiürül.
36. héttől heti 1 CTG ...
Herék 37. hét után szállnak le, tehát akinek előbb születik meg a fia normális ha még nem a helyén vannak...
szurok széklet - fekete
anyatejes széklet - aranysárga
légzés az első pár napban még nem kialakult, nem feltétlenül rendezett...
Meg arról beszélt hogyan vizsgálja végig a kórház gyerekgyógyásza az újszülöttet születése után, fej, száj, kulcscsont, szívhang....reflex vizsgálat
élettani súlycsökkenés
mérlegelés
BCG oltás
Élettani sárgaság
Érfalerősítés : Kvitamin
baba EÜ kiskönyve

Azt hiszem így nagyon zanzásítva ennyi volt, már 18.05 perckor be is fejezte most. Akkor jövőhét kedden remélem tényleg találkozunk már!

Kép
bogen

[quote="fatima"][ írta:fatimab]Bogen! Hát persze, hogy egyre többet gondolsz a szülésre és a babátkra! Ez nagyon is normális! Ne aggódj a gondolataidon. Most mindent szabad!!! :) Készülj fel a nagy napra, mert hidd el pikk-pakk elrepül a maradék 9 hét! :) És majd meglátod milyen jó is lesz a karodban tartani a picikédet!
Szóval no para!! Minden OK lesz! :)
F.

Olyan jó, hogy így meg tudod nyugtatni az embert! Attól nem félek, hogy nem repül el a 9 hét, ám attól annál inkább, hogy nem leszek addig kész minden előkészülettel, s nem készülök fel eléggé lelkileg a szülésre! Kicsit aggódom, hogy ügyes leszek-e. Dehát másoknak is gond nélkül ment!

Kép
bogen

sziasztok!
EMESE nagy gratula Hannácskához... sok tejcit, egészséget és mindent amit szeretnétek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Nem írtam rég nem volt olyan zűrös napom mint tegnap most még nem is bírom elmesélni lényeg, hogy már alig várom hogy hívhassam az orvosom a cukorterhelés eredményével kapcsolatban... remélem minden ok lesz

Nem mindent tudtam visszaolvasni de igyekszem...

Bogen hát én sem vagyok jobb nekem minden nap becsúszik valami amit nem szabadna megenni.... nagyon erőt kellene vennem magamon.. :(

Puszi mindenkinek,
Ági

Kép
cica_1

Bogi egyébként a szüléssel kapcsolatosan én is így érzek.... mikor látom hogy a vonalzómon azt írja, hogy 51 nap múlva fog megszületni eléggé megrémülök, máskor meg alig várom, hogy megszülessen.

Egyébként ti gyakoroljátok a légzést amit javasolt a szülésznő?

ági

Kép
cica_1

Bogen és Ági! Higyjétek el, hogy amit éreztek az nagyon is normális! Miután most először lesz babátok, így érthető, hogy teli vagytok izgalommal (ahogy én is annak idején). Még elképzelni sem tudjátok, hogy milyen lesz a szülés, fáj majd-e, könnyű lesz-e stb, de ott mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Egyszerűen csak úgy jön. Én pl már a szülésem délutánján megérzetem valamiért, hogy nem fogom tudni "megszülni" Tareket. Már akkor olyan kimerült voltam, hogy tudtam, hogy nem fog menni. Aztán valóban császárral jött világra az én kicsikém. De nem csak azért mert én nem tudtam megszülni, hanem mert arccal volt a szülőcsatorna felé, míg normális esetben a fejük búbjával jönnek a picik világra! Na szóval csak annyi, hogy ne kombináljatok sokat! Minden OK lesz és mindennel el fogtok készülni mire kopogtat a kicsitek! :)

Ha bármi kérdésetek van, akkor hajrááááá! :)

Szép napot mindenkinek!

Fatima

fatima

Fatima nagyon aranyos vagy... majd kérdezünk...

Lányok sajnos a cukrom nem jó terhességi cukorbetegségem van....
Kinek van, volt ilyen... csak jövő csütörtökre kaptam időpontot a szakrendelésen, mire kell odafigyelni? persze tudom, hogy az édességnek lőttek de azon kívül....? :(

Köszi ági

Kép
cica_1

Szia Ági!

Ne aggódj, a cukrodat majd a szakrendelésen jól beállítják! Mennyi volt az éhgyomri meg a terheléses értéked? Dietetikushoz küldtek vagy befektetnek vizsgálatra?

Engem csak fenyegetett a dolog, így "magán" diétában jó vagyok. Ami tilos: édesség, üdítők, gyümölcslevek, péksütik. Amiből kétszer is meg kell gondolni, ha enni akarsz: kenyér, tésztafélék, krumpli, bab. Gyümölcsök közül ritkán lehet enni almát vagy barackot, ezen kívül gyakorlatilag minden zaccos, de kimondottan csak a szőlő tilos. Tehát marad a grillezett hús zöldségkörettel :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi04

Nyuszi Köszi a tanácsokat de azt azért nem mondod komolyan, hogy nem szabad mást enni mint zöldséget grillezett hússal??????? :?

Engem szakrendelésre küldtek nem mondták hogy befektetnek :shock: remélem nem is én a semmittevéstől megörülök...

Az éhgyomori azt mondta a doki jó a terheléses 8,9 ma megyek a leletért ezt csak telefonon mondta. :(

Neked is el kellet menni szakrendelésre, neked mennyi volt a terheléses érték??????

Köszi ági

Kép
cica_1

sziasztok kismamak!

helyzetjelentes:
tegnap voltunk ugyebar uh-n..nagyon szomoru vagyok-mar nem segit az agykontroll-szoval a mehlepenyem (nem ertem a 4D-n minden okes volt) megint rossz helyen tapad, közvetlenül Mini feje mögött, meg belog a mehszaj ele, tehat elvileg megint csaszar.ez meg valtozhat, de mast nagyon nem tudtam meg, csak annyit, hogyha esetleg elkezdenek verezni, akkor hol mutassam meg majd az ügyeletes dokinak a kiskönyvemben, hogy hol a bejegyzes a mehlepenyemröl..mert ha ezentul vereznek, azonnal korhaz es csaszar.ez engem ugy beparaztatott, nagyon sirtam a doki utan otthon a sötetben, persze Laci eszrevette es csak atölelt, hogy minden rendben lesz mit is csinalnek nelküle...jaj Istenem.megprobalok nem a koraszüles veszelyere gondolni, de ha erzem, hogy folyik belölem valami(sorry), panikszerüen megyek a wc-re leellenörizni, hogy verzek e..szoltam Vanokanak, hogy nyugi, attol, hogy Mate mar kint van, neki meg türelmesen nöni es hiznia kell a pocimban..remelem hallgat ram
3 het mulva lesz vervetelem es az 1. CTG-m remelem addig (es azontul sem)nem lesz semmi gond!!minden nappal közelebb kerülünk a celhoz, nem jöhet közbe semmi
mar csak holnap van melo..utana testi-lelki atszellemüles!
szerencsere zart vagyok, ez jo hir.ugyhogy bizakodunk apaval

sav:
tegnap ejjel gyomorsavat hanytam..mit mondhatnek?

Bogi, köszi az összefoglalast!!
Agi, sajnalom a cukrodat!!!!most mi lesz?
Vendég

Sziasztok!

Evu
, nyugi minden ok lesz, és most hogy tudsz már, PIHENJ SOKAT!!!! Csak néhány hetet kell kihúzni és már jöhet is Vandácska!!!!! :wink: :wink: :wink:

Ági: sajnálom, h rossz lett az eredményed! :cry: Nekem is határérték volt és önszorgalomból diétáztam. Azon kívül, amit Nyuszi írt, a lényeg, hogy naponta 5-6szor egyél, de kevesebbet egyszerre. :wink: Kell a mozgás- napi 30 perc séta már ok! :wink: Sztem ehetsz kenyeret, de csak teljes kiőrlésűt! Gyümölcsből meg állítólag Ananászt szabad enni, meg a pirosakat is!! (Bár most nem tudom, milyen piros van? :roll: :oops: ) És a savanyú káposzta meg a kapor leviszi a cukrot!!! :wink:
Ja és köretnek azért egyél rizst- a szénhidrát kell a baba agyacskájának fejlődéséhez!! :wink:
Szóval hajrá és kitartást!!! :wink:

Zsu
svs

köszi Zsu, iggy lesz, sok pihi es semmi stressz 8)

Vandacskat nagy szeretettel varjuk..de csak 8 het mulva :wink:
Vendég

1189087499.72.doc

cukros-dieta, kölcsön vettem az oktoberi topicbol, Csikkentöl kaptuk :D
Vendég

Matebaba:
Kép
Vendég

Evu, próbálj meg megnyugodni és pihenni, meglátod, gyorsan elrepülnek azok a hetek...

Ági, hát igen, ebben a cukor dologban az a legnehezebb, hogy azért kell szénhidrátbevitel, csak nem mindegy, hogy mit és mikor :? Nekem igazából nincs/nem volt diabéteszem, de mindkét gyereknél gyanúsak (voltak) az értékek, illetve a babaméretek (Csenge 4320 gr-mal született és Pöttöm sem lesz apró, a pocakméretemet elnézve), így én is önszorgalomból diétazok, dietetikushoz nem kellett mennem (7,2 volt a legmagasabb terheléses értékem). Minden esetre,a míg eljutsz a szakrendelésre, próbáld meg így diétáztatni magad, aztán majd ott beállítják az étkezéseket. Nem olyan vészes ám, fél lábbal ki lehet bírni azt a pár hátralévő hetet :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi04

Evu! Ne izgulj, minden rendben lesz! Ne kezdjél el azon görcsölni, hogy most mi lesz, hanem nyugi, nyugi, nyugi. És ha most megszületne, akkor sem lenne semmi baj, lenne egy aranyos, tündéri picike leányzód! Legalábbis engem is ezzel vígasztalt a doki doki vmi vizsgálat után annak idején, aztán még ráhúztunk két hetet...
A pici Máté meg gyönyörű, gratulálok az ifjú nagynéninek! Na és persze a szüleinek is!

Teri

KépKépKép
pruci

Evu, biztos nem lesz semmi gáz, ne aggódj! A sav ellen nem tudom, hogyan lehet küzdeni, ez biztos nagyon sz*r lehet... :(
Máté gyönyörű :)
Én tegnap megfáztam, ma reggel olyan torokfájással ébrendtem, hogy majd' megőrülök... A doki szerint a mézes teán és a takarón kívül nincs más gyógymód :( :( :( Leginkább az aggaszt, hogy nincs semmi étvágyam - hogy lesz így elég kajájuk a törpéknek? Vmit le kell erőltetnem (csak az a baj, hogy az egyetlen kaja, amit most talán megennék, az a hamburger sült krumplival.... Az Uram meg persze (teljesen érthető módon) nem hajlandó elmenni venni :))
Hasonló helyzetben mit tennétek?
K.

KépKép
KépKép
kevinszpészi

sztem egy hamburgertől semmi bajod nem lesz. kell a szénhidrát a terhesség alatt!
a bnőm 4 kilót hízott össz- most tart a 38. hétben. a babája egyfolytában szétrúgja az oldalát. a doki persze boldog h nem hízott, csak amikor a ctg eredmények is rosszaklettek, meg a vércukor eredmények is alacsonyak voltak, akkor jöttek rá h ÉHEZETT a baba.... KELL a szénhidrát. nyilván ne egyél minden nap a mekiben, de egy hambitól semmi bajod nem lesz.
amúgy meg a homeopátiás szereket is szedhetik a terhesek, megfázásra és influenzára occilococcsinum vagy mi (okszilokokszinumnak ejtik) szedhető.
kerekpocak

Sziasztok!

Egyet értek Zsófival, bizony kell a szénhidrát, Kata, nehogy éhezzenek a törpikéid :wink: Gondolom, nem azt eszed minden nap, néha egy-egy azért bőven belefér!

Ha fáj a torkod, a mézes teán kívül a Homeogene9 nevű homeopátiás készítmény nagyon jó rá (egyébként megfázásra is), terhesen is nyugodtan lehet (mi családilag ezt használjuk jó ideje, pocak nélkül is).

KépKép
KépKép
nyuszi04

sziasztok

Képzeljétek alig tudtam belépni a reggel óta próbálkozom...

Először is köszönöm MINDENKINEK a segítséget és tanácsokat egy kicsit megnyugodtam de az az igazság hogy a lelkiismeret furdalás nem fog elmúlni egyhamar mert az első szűrésen alig voltam határérték alatt és a doki mondta, hogy egy kicsit fogjam vissza magam a szénhidráttal de nincs gáz, majd meg fogjuk ismételni a tesztet és ez Júliusba volt. A védőnő azt mondta ez semmi nem lesz gond nem kell semmit csinálni és ezért én nem is néztem utána, én buta, és nem is nagyon diétáztam azonkívül a szőlő a kedvencem és szinte minden nap ettem.... és ugye ez másfél hónapig, amíg meg nem ismételtük a tesztet, remélem nem okoztam bajt a Manócskámnak mert azt soha nem bocsátanám meg magamnak....

Mára már kidolgozott éttrendem van és szigorúan csak papír szerint étkezem

Evu én is szurkolok hogy minden rendben legyen...ja és aranyos a Máté baba :)

Kata jobbulást, alud ki ezt a fránya betegséget

puszi nektek és jó hétvégét
Ági

Kép
cica_1

Hello!

Ti kaptatok ilyent a védőnőtöktől?:

felicitas cég által kiadott várandósok könyve kiadványt, a 6. hónapod után. van benne egy kupon, amit csomó üzletben beváltanak + egy várandós csomag

Bogi ezt mondtam a szülésfelkészítőn bocs hogy eddig nem írtam de a cukrommal nagyon el voltam foglalva, sajnos :(

ági

Kép
cica_1

Evu, Ági!

Ne izguljatok, mindkettőtökkel minden rendben lesz! Ez tuti!

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
bogen

Holnap megyek az IKEA-ba, s a kinézett bútorokat megrendeljük az urammal, már nagyon várom. Olyan izgalmas! 2 hét és költözünk az új lakásba!!! Már nagyon várom!

Kép
bogen

Lányok! Köszönjük szépen a gratulációkat Hanka és az egész boldog család nevében :lol: :P :lol: :P !

Küldök először néhány képet Hannácskáról, aztán majd jövök szüléstörténettel később. Hát tényleg nem lett pici, nem hogy 4000 g, de ráadásul 60 cm hosszú baba lett :!: :roll:

Ahogy szerettem volna sikerült hüvelyi úton megszülni .... bár ha előre tudom, hogy ekkora, lehet, hogy megfutamodom :P . Még ülni nem tudok rendesen :wink: de járni már majdnem teljesen jól bírok :oops:

Nagyon boldog vagyok! Mindjárt etetés, úgyhogy megyek.

Tejcsi van!!!

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra és jövök egy szüléstörténettel.

Emese

Kép Kép

KépKép
emese1974

HANNA GYÖNYÖRŰ!!!!!!!! MILLIÓ PUSZI NEKI ÉS GRATULA MÉG1X!!!!!!!!!
kerekpocak

Gratulálok, csodaszép kicsi lányotok van!
Ilyen nagy babát megszülni természetesen, minden elismerésem a tiéd!

Nelly

Kép
breeki

Kedves gizella11 és mások,

A János Kórházat mindenkinek csak ajánlani tudom!!!
Én idén júniusban szültem ott a kislányomat és életem eddigi legjobb élménye volt.
Igaz, könnyű (noha első) szülés volt, de én majdnem mindennel elégedett voltam.
Szülészorvost választottam (nevét legfeljebb priviben), 100. 000-ért nem volt gátmetszés. Szülésznő H. J., szintén csak ajánlani tudom.
Amúgy gátmetszést a biztosító miatt végeznek mindenkinél, tehát érdemes rááldozni.
Tanácsaim:
- elmenni kb. a 30. héttől a szüléselőkészítőre. Héber Judit szülésznő tartja – nagyszerű.
- gátmasszázst nem próbáltam, szerintem elég néha a vége felé bedörzsölni a gátat babaolajjal (egyesek szerint búzacsíra olajjal)
- DE: több, mint melegen ajánlott az intim torna (Könyv: Kriston –Ruzsonyi: Intim torna). Ezt már tegnap el kellett volna kezdeni minden kismamának, de sohasem késő!!!
-beöntés és borotválás kb. kötelező, de én sosem értettem, miért kell ezen felháborodni?!?!?!?! :?:
- szülőszobára vinni: szőlőcukrot végig érdemes nyakalni. Ami egyébként a szülőszobákat illeti: egyáltalán nem bensőséges (másfél méterrel arréb a függöny túlfelén más óbégat), de ha veled van a kedvesed/férjed, nem igazán számít
Szülés után:
- A csecsemősök nagyon rendesek, segítőkészek
- Mellszívót nem kell bevinni, mert van bent egy központi :lol: és a használatában is segítenek. Ezt egyébként én csak a szobatársam esetén tapasztaltam, mert az én babám már két és fél hónapos, és fogggalmam sincs, hogyan kell fejni, tehát szerintem feleslegesen nem érdemes vele kínlódni... (Szerintem.)
- Az abrak tényleg hagy maga után némi kívánni valót, dehát ilyen időket élünk... Nem a kórháznak kell felróni.
- A látogatási idő reggel hattól éjjel 11-ig: szerintem nagyszerű, csakúgy, ahogy a kórház hivatalos napirendje is respektálható.
Kb. ennyi, ha van még kérdés, szívesen válaszolok.
Évi
évi j

Kedves Mindnyájan,

egy éjjeli szopi után, és szem előtt tartva, hogy ne keveredjenek el egymás mellől hozzászólásaim, kiegészítem a fent írtakat

Á la SZÜLÉS FÁJDALOM NÉLKÜL

Amióta az eszemet tudom, úgy gondoltam a szülésre, mint egy elkerülhetetlen kínokkal járó borzalomra, melyet csak a rákövetkező napok szépítenek meg némelyest.
Nos, csalódnom (!) kellett.
A szülés napján reggel a nyákdugó távozásán (ami azonban napokkal előbb is bekövetkezhet) kívül semmi sem utalt a közelgő születésre. Amiből mégis sejtettem, eljött a nap (10 nappal a kiírás előtt), az az volt, hogy a korábbi jósló fájásokkal szemben – melyek akár órákig is eltartottak a hozzájuk társuló keményedésekkel egyetemben– ezek a fájások némelyest intenzívebbek, ámde múlóak voltak.
Másnapra időpontom volt CTG-re, párommal mégis úgy gondoltuk, elsétálunk apasági elismerő nyilatkozatot tenni, majd beugrunk a kórházba röpke megnyugtató csevelyre az orvosomhoz.
így is történt: az első összehúzódást reggel 6 körül éreztem, 9 körül – természetesen kórházi bőrönd nélkül – nekiindultunk.
A nyilatkozat megtétele után 11 30 ra értünk a kórházba. A doki szinte még bosszús is volt, hogy a szülőszobai CTG szerint 25 perc alatt mindössze egy jelentéktelen fájást produkáltam, de ha már ott vagyok, meggyőződött a méhszáj állapotáról: BŐ HÁROM UJJ!
"Három órán belül baba lesz", mondta.
Hogy ne kezdjek számotokra érdektelen fecsegésbe, ismét pontokba szedem az essenciát:
- Még a burokrepesztés (nem fáj) után is alig sűrűsödtek a fájások, egész jól voltam.
- Az ún. fájások (összehúzódások) valójában nem fájások (én egyébként 2 No-spán kívül mást nem kaptam. Persze ezt már az ominózus "bő három ujj" mondat után tudtam, mivel felrémlett bennem az előadások azon mondata, miszerint bő két ujjon túl eleve nem kaphat a szülő nő fájdalomcsillapítót – mármint EDA-t.), hanem valahogy úgy jellemezném őket, mintha rádcsatolnának valami kart, amely onnantól kezdve elkezdi szívni az energiádat. Ezért írtam, hogy éljen a szőlőzucker!
Olyannyira intenzív ez az "erőelszívás", hogy én a fájások közt többször el is aludtam.
- Mivel előre jeleztem, hogy gátmetszésből köszönöm, nem kérek, erőltették a függőleges helyzetet, amelyhez az utolsó másfél óráig egyre kevésbé füllött a fogam, a legrosszabb pedig az ortopéd labda volt, holott komoly reményeket fűztem hozzá azok alapján, amiket olvastam róla. – Másnak persze ettől még segíthet, kérjétek, ha épp nem foglalt, a Jánosban van.

A férfi segítő szerepéről:
- Nekem a legtöbbet vőlegényem jelenléte segített, illetve az, hogy a 4. ujjat jelző hányinger rámtörése idején a kezünkbe nyomtak egy ágytálszerűséget, s mivel a kórházi csomag otthon csücsült az előszobában, benne a LEGYEZŐVEL, melyet bár ökörségnek tartottam, bekészítettem, e helyett tehát ezzel az ágytállal legyezett a kedvesem. Az ember lányának ugyanis –és nem csak júniusban – igen melege lesz a szülés alatt. Igaz, ezen mondatomat nem igazán respektálta a szülésznő, mondván: "Nem, Éva, a helyzet meleg!" :lol: Hát volt humora, mit mondjak... :P
- A kórház előkészítőjén elhangzott egy-két mondat, mely számomra akkor elég komikus jelentéstartalommal bírt, mégis feljegyeztem és otthon "Olvassuk halálra magunkat szakirodalommal" c. akcióim során többször átolvastam az volt, miszerint a párunk, vagy aki velünk van, emlékeztessen minket ezekre a mindenféle "ha-ha-húú" légzéstechnikákra. NEM HÜLYESÉG! Én hiába készültem rá, még gyakoroltam is otthon, először akkor jutott eszembe, mikor a kitolási szakban a szülésznő megjegyezte, ne lihegjek ennyire össze-vissza.
- Végezetül: minél többet tudsz a szülés lefolyásáról, mikor ott vagy, annál kevésbé ijesztő az élmény. Emlékszem, a mellettem lévő ágyon lévő kismama füllel hallhatóan ( :lol: ) kétségbe volt esve, és a nagy nyögések közben az orvosoknak kb. olyan megjegyzéseket tett, hogy "Nem értem, miért emleget folyton méhet, nincs itt méz." v. "A méhnek nincs is szája." No comment.
Ellenben ha tudod, hogy valójában a fájások nem feltétlenül fájások, ahogy nyelvünkben meggyökeresedett a kifejezés, hanem a méh rendszeres összehúzódásai, melyek a szülőcsatorna felé préselik a babát és onnan a mi segítségünkkel ki a napvilágra, nem olyan ijesztő az egész.
A kislányunk egy rövid kitolási szak után, du. 3 órakor látta meg a napvilágot: ami engem illet, gátmetszés nélkül, ami őt, 10-10-es apgarral (tehát a gátmetszés nem tesz kár a babusban).

Amit még a szoptatáshoz hozzátennék: azt mondtam, sosem fejtem. Még mielőtt vki rosszmájúan megjegyzi, hogy biztos csenevész is a kiscicám, annak mondom, hogy 2950 g-mal, 53 cm-rel született, és most két és fél hónaposan 5750 g és 59 cm, tehát szerintem feleslegesen senki se kínozza magát (más a helyzet persze, ha távol van babájától, tényleg kevés a teje stb.).
Jó éjt. (Vagy jó reggelt.)
évi j

Hiába, mindig kimarad vmi.
Holott az egyik legfontosabb, amit mondani akartam.
- Igyekezzetek minél kevesebb szénhidrátot enni, este minél kevesebbet vacsizni, és tornázni minden nap: 20-30 perc bőven elég. És sétálni, sétálni, amennyi csak jólesik. Nem tudom, nekem mennyit segített a szülésben, de én minden nap végeztem speciális kismamatornát és még az orvosom szerint is nagyon könnyen szültem.
Ajánlani tudom pl.:
Barbara Dale és Johanna Roeber: Kismamatorna (könyvtárban megvan).

Sziasztok, mindenkinek jó pocakoskodást és babázást. :D
évi j

Istenke éltesse Hannát a nagyvilágban!
Gratulálok Nektek Emese!
Szépséges napokat, sok tejecskét és jó egészséget kívánok!

Kép
niki30

sziasztok!
NAGY NAGY GRATULA NEKED EMESE CSODA SZÉP KISLÁNY :)) !!!!!!
Várjuk a történetet... de ráér gondolom most van mivel elfoglald magad.

Évi köszönjük a tanácsokat.... jól jöhetnek még :D

Bogi sikerült megrendelni a bútort, mikor lesz meg? Te mikortól leszel szabin?

Hol vagytok csajok?

Evu milyen az első nyugodt nap otthon? jól emlékszem mától nem dolgozol ugy-e?

Puszi ági

Kép
cica_1

keményen diétázok hát nem mondanám, hogy könnyű nem is az hogy nem ehetek szénhidrátot, hanem az, hogy 2-3 óránként enni és gondolkodni hogy vajon most mit is, méregetni, számolgatni szörnyű nem kívánom senkinek de megérdemlem mert felelőtlen voltam :(

Kép
cica_1

sziasztok,
Ilyen gyönyörű babákat én is elfogadnék :) :) :) Gratula, Emese :)
Én kilábaltam a megfázásos nyavalyából, de ma még táppénzen vagyok (a háziorvosom egészen a szülésig ki akart írni, de szerintem ha ezt gyakorlatilag nem indukolja semmi - főleg nem a nőgyógyász véleménye- akkor inkább dolgozom tovább, mert otthon biztosan megőrülnék).
Ami újdonság, hogy a múlt hét óta nálam is sokszor beköszön rókakoma, egész nap émelygek, brrr... de remélem, ez max. a 12. hétig tart (olyan jóóóóó lenne, ha csak addig.........:))
A pocakom hihetetlen ütemben nő, a múlt héten még egészen laposka volt, de most nem tudnám már letagadni, hogy terhes vagyok, olyan hihetetlen az egész...
Jövő csüt. megyek UH-ra, remélem, a szőlőszem nagyságú törpék jól vannak :)
szép napot mindenkinek!
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!
Talán még van aki emlékszik régi-régi, ősrégi bejelentkezéseimre, sajnos azóta nem volt internet hozzáférésem, legfeljebb csak annyira, hogy néha-néha belepillantottam írásaitokba.
Most vagyunk 30 hetesek, költözködőfélben vagyunk, addig is anyuéknál tengetjük napjainkat, most már végre van net, úgyhogy igyekszem intenzíven bekapcsolódni hozzátok! :wink:
Én vidékről (amíg be nem költözünk a házikónkba addig Egerből) járok fel a Jánosba, nekem is most mondta a dokibácsi, hogy készül az új szülőszoba, én már úgy néz ki, hogy ott szülhetek.
Most ugyan "álló fekvésben" pózol a kis manókánk, és az egyik lábacskáját előszeretettel felcsapja a feje mellé, a doki azt mondta, hogy ez még sokat változhat. Nameg rengeteget mocorog, este és éjszaka különösen aktív. (Már most edz engem.)

Evu!
Olvastam a gyomorsav problámáidról! Nem tudom rémlik -e még, nekem crohn betegségem van (bélgyulladás), amihez keményen reflux is társul. Sajnos ez miatt a terhességem alatt is kell gyogyikat szednem, persze csakis olyat, ami nem árthat a bébinek. Erre rendszeresen oda is figyelnek és eddig minden eredményünk mintaszerű. Sajna a gyogyik mellett is nagyon erőteljes nálam is a reflux, de a dokim javasolta, hogy a patikában kapható rennie-t próbáljam már meg esetenként bevenni, ezt a kismamák is minden kockázat nélkül szedhetik. Nekem nagyon bevált.

Sajnálom, hogy én nem tudok szülésfelkészítőre járni, mivel ez a távolság miatt kivitelezhetetlen, ezért lehet, hogy kérdéseimmel majd zaklatni foglak benneteket jónéhányszor.

Addig is minden jót a töbi kismaminak és újdonsült anyukának, babuciknak egyaránt!!! :lol:

Kép
bvica

Emese! Hanna csodaszép kislány! Mégegyszer gratulálok!!!

Teri

KépKépKép
pruci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?