Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajszk!

Fioo:D
Pont tegnap vettem hordozókendőt, és ez az ajánlás volt benne! Ranschburgot eleve nagyon szeretem, úgyhogy neki hiszek:D Akartam is kérdezni, hogy ugye Olio sokat van kendőben, de ugyanúgy elvan egyedül, nem csak rajtad hajlandó aludni, stb...mert ilyenekkelriogatnak, de szerintem ez hülyeség.

Ninokám:D
Nem ekeseredni! Lesznek itt tüszőcskék, meg babácska! És naggggyon büszke vagyok rád, hogy viccet tudsz csinálni az egészből!

Vicky :D
Gyönyörű a kert! Bár már tartanánk itt.... a mienk most egy katasztrófa-súlytott övezet.

Angyalka:D
Ajánlom a Suttogó titkai c. könyvet. Nem értek ugyan mindenben egyet vele-szerintem pl bőven ráér még a gyerek megtanulni egyedül elaludni- de alapjában véve jó a szemlélet, és egy kedvező napirendet kínál. Mi is nagyjából így szervezzük a napjainkat, bár nálunk Ákos inkább 4 óránként eszik, és nem az evés után van a játékidő, mint ő javasolja, hanem ha előbb felébred- és mostanűban előbbfelébred- mint a köv. evés ideje, addig játszunk. Nekünk ez jobban bejött, teli pocival könnyebben elalszik, aztán persze van, hogy nem , de általában így mennek a dolgok.
Ami pedig a "visszaesést" illeti, a Kicsilány klasszikusan a fejlődési ugrás tüneteit produkálja, az okosok azt mondják, néhány nap és visszaáll az eredeti rend.

Ákos tegnap nagy dumagép volt, azt hittem, megzabálom! Hihetetlen, hogy napok alatt mennyit változnak!
Sok puszi mindenkinek!

porsika

Megint csak röviden...

Angyalkrisz
Mi ettől szenvedünk lassan egy hónapja. Nálunk is akkor kezdődött minden, amikor Gabi baba annyi idős volt mint Csenge. Egyszerüen elromlott Gabi baba alvókája. Végre elmúlt a hasfájás és egyszercsak egyik napról a másikra minden összedőlt. Már volt napirendünk stb aztán dőlt minden. Van hogy 6-7 órát kibir kaja nélkül (ez nem azt jelenti,hogy nem adok neki, hanem hogy hiába próbálkozom kiköpi és nem hajlandó enni, csak ha éhes), bezzeg éjjel majdnem mindig enni kell nem is keveset. Összevissza alszik, de ha megpróbálom fenntartani, akkor keservesen sír. Este fél 7-7-kor mélyálomba merül (nem tudok mit csinálni, mert ha nem teszem le nagyon nagyon sir) és egészen éjjel fél1-ig mozdulatlanul alszik. Utána félóránként ébred, cumit keres, fél 3-kor kajcsi stb. Én sem tudom, mi az oka, próbálom a fogzásra fogni, de nem vagyok biztos benne. Viszont igy tényleg semmire sincs időm, mert összevissza eszik, alszik :cry: Persze ő nagyokat mosolyog, nevetgél, beszélget stb, tehát nem úgy néz ki, mint akit megvisel ez az egész. Mondjuk én már szivesen aludnék egy pár órát egyhuzamban Nem tudom, hol rontottam el, szóval én is várom a véleményeket. :roll:

Kép
Kép
adrienna

Sziasztok!

Bocsi hogy nem jövök de az egész életem a feje tetejére van állva!!
Röviden egy kis helyzetjelentés akit érdekel!!

Most beszéltem a klinikán a dokival! Hétfőn kell mennem középidős uhra hogy megnézzék mi is a helyzet odabennt!! És akkor megmondanak mindent hogy miket fogok kapni mikor hova kell mennem szóval INDUL AZ INSZEM!!!!!!!!!!!!!!!! Várom is és félek is tőle!! De hát ez van!! Jó hogy végre eljött az idő mert a kapcsolatunk nagyon megérezte az utóbbi időben ezt a gyermektelenséget!!!!! Iszonyatos dolgokat tud tenni az emberrel ha évek óta programozott szexet írnak elő! Egy darabig még elvicceli az ember de egy idő után már az se megy hát ezért örülünk hogy indul az inszem!!!!

Most rohanok is mert megyek dolgozni!

Jók legyetek puszi mindenkinek!!!
Ja és ami a leglényegesebb GYÖNYÖRŰEK A BABÁITOK!!!!!!!!!!!!!!!!!
csipcsab

Sziasztok!

Dorka, védőoltás ellenes védőnő?! :twisted: Ki látott már olyat. :mrgreen: Amúgy rátapintottál, csak 2 bibi van vele.
1- Nem igazán a mi pénztárcánknak találták ki a főiskolai "reformokat"
2- Biológiából nincs érettségim, mert esti suliba végeztem. :?
Meg aztán, nem akarok annyit távol lenni a gyerekektől, olyan gyorsan nőnek, és csak egyszer kicsik. :(

Vicky pompázatos a kertetek! :wink: Itt aztán lesz gyerek hancúr! :lol:

"Szopiztatást" Lilla magától eszelte ki, persze! Azt hittem megzabálom. Persze ilyenkor nem lehet lereagálni a dolgot, mert akkor szégyenlősen abba hagyja. Így gyorsan lefotóztam inkább.

Én nem is láttam, hogy Doró a fiad zsákjában van! :shock: Ő is nagyon gondoskodó, és türelmes lehet, ha képes volt alvásba simogatni.

A linket köszi!!!!!!!!! Naná, hogy csak mek.hu-t írtam be, nem csoda, hogy más jött be. :roll:

Pinkiné, nagy eséllyel indultok a saját babáért, ha tényleg örökbe fogadtok egyet. Számtalan példa van erre, amit bizonyos képletek asztrológiailag is alátámasztanak! Persze van, hogy más lépés is "elég" hozzá! :wink:

[quote]N írta:e ijedjetek meg, nem őrültem meg, csak muszály így felfognom a dolgot, különben borulna a bili és megőrülnék.

Csak nehogy így meg duplán boruljon az a bili! :cry: Tapasztalatom szerint, nem jó dolog elfojtani az érzelmeket.

Porsi: miért baj, hogy csak rajtam alszik el. :shock: Egyébként úgy volt eleinte. De most, hogy már lekötik a játékok, sokszor elszenderedik magától miközben játszik. Én valahogy úgy látom (talán tévesen-talán jól), hogy megtapasztalja a bizalmat. Tudja, hogy anya itt van. Hallja a szívverésed. Ettől nyugodtabb életritmus vesz fel. Ennek lehet a következménye, hogy "elmer távolodni", hiszen megerősítetted benne a biztonság érzetét. Ebben megerősített a cikk is.
Napirend: sajnos nem igazén tudok az alvás terén segíteni. Nekem (kopp-kopp) mindkét gyerek jó alvó.
Az biztos, hogy a fogzás megbolygathatja a dolgokat. Minden gyereknél más a reakció, nem kizárt, hogy épp ezeket okozná. Nálunk (Lillával) az volt megfigyelhető, hogy mielőtt valami új fizikai fejlődést mutatott volna a leányzó, irtó ideges, és síros volt nappal. Türelmetlen, mintha lelkileg rá kellett volna készülnie, és ez megviselte.
A napirend fontos, mert akkor nyugodtabbnak láttam. Pont tegnap gondoltam én is arra, hogy az alvás terén is kéne valami ritmust felvennünk. Kriszti az, hogy elvitted, sztem nem zavar be, ha te mellette vagy, mert a biztonságot hozzád köti, nem a helyhez. Ha viszont sokat van mások kezében olyankor, azt el tudom képzelni, hogy zavarhatja, ha nagyon kötődik hozzád.

Porsi, egy kicsit jobban belegondoltam. Kinek mi a sok? Pl. lehet, hogy neked még nem az, de másnak már igen. Azt hiszem belül kell megerősíteni a hited abban, hogy a gyerekednek mi a jó! Akkor pedig bárki, bármit mondhat. Nem vagyunk egyformák, és a gyerekeink se azok.
Én azoknak a tanácsát szoktam megfontolni, akikkel azonos értékrendet állítottunk fel.
Pl. anyukámtól azt hiszem, még egyet sem kértem. :oops:

Kriszti, melyik számban láttad? Ennek utána néznék! Valami hasonlóban gondolkozok. Ja, Vikcy neked is kösz a linket. A lap.hu, olyan kézenfekvő, hogy sokszor azért nem jut eszembe. :roll:

Gondolom jó hosszú lettem. :twisted: Mindjárt kiderül. Megyek takarítani, mert egyik volt munkatársam kint él Amerikában, és most hazalátogatott, és eljön hozzánk is. Még nem is látta a gyerekeinket.

Pusz!

KépKép
KépKép
fioona

Igazam lett. Ez komplett regény! :twisted:
Erről jut eszembe. A bookline-nál Márai akció lesz. 2-őt fizet 3-at vihet.

2-t fizet, 3-at vihet! Márai Sándor-könyvek a Helikon Kiadótól!

Szeptember 3-tól szeptember 30-ig 2-t fizet 3-at vihet!
Válasszon hármat az Helikon Kiadó Márai-kötetei közül és az egyik könyvet ajándékba adjuk.

Az ajándékkönyv legalább 3 könyv rendelése esetén érvényes. Rendelésenként 1 db ajándékkönyvet adunk.

KépKép
KépKép
fioona

Fioona! Az efeb oldalán is fel van tűntetve ez a kedvezmény :) :
http://www.efeb.hu/pages.aspx?pageid=51

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Köszi a tanácsot, igen, alapjában véve én is azt gondolom, hogy a gyerek annál inkább mer nyitni kifelé,minél nagybb biztonságban érzi magát. Eleinte ezért is aludt velem, és én sem bántam (sőt, a mai napig nem bánom) ha rajtam aludt el, vagy akár végig rajtam aludt a köv. etetésig. Igazából az a gond, hogy tök bizonytalan voltam az elején főleg, és most is sok dologban, és mikor a család azzal jött, hogy a Gyerek csak kézben hajlandó aludni- ami egyébként nem igaz, mert akkoriban, mikor sokat aludt rajtam, akkor is tök jól elvolt egyedül a babakocsiban, néha a kiságyban is- szóval akkorbelementem, hogy szoktassuk le erről, és ahogy elalszik, leteszem. Elringatni ugyanúgy elringatom , de ha elaludt, megy az ágyikójába. Az érdekes az, hogy úgy vettem észre, Neki ez így jobban tetszik, mert már nem is hajlandó rajtam aludni. Elalszik a vállamon, de 15-20 perc múlva elkezd fészkelődni, és csak akkor nugszik meg, ha lerakom. De engem a mai napig mardos a kétség, hogy nem lesznek-e emiatt problémák, mert a korai kötődés ugye elég kényes dolog....bár láthatóan jól érzi magát, kiegyensúlyozott, jókedélyű Kisbaba...olyan nehéz ez....
millió puszi

porsika

Sziasztok!

Én is teljesen egyetértek azzal, hogy nem lehet elkényeztetni egy picit. Ha felveszed, mert sír, az csak növeli a biztonságérzetét, és a későbbiekben nem fog ilyen 'cselhez' - síráshoz folyamodni, csakhogy Vele foglalkozz, mert tudja, hogy számíthat Rád.

A hordozókendőt mi sajnos nem használtuk, mert nagyon meleg volt. Most már jó lenne, de eléggé sír benne, de ami a baj, hogy nem tudom úgy megkötni, hogy az biztonságosan tartsa. Vagy ha az, akkor a buksiját is alá kell tennem, amit meg nem kultivál Csongi. Szóval le tudnátok nekem írni pontosan, hol van egy leírás, képpel együtt, ahol ezt megnézhetném (a német oldalon én nem találtam :roll: ).

Most megrendeltem az Ergot, USA-ból, bazi jó üzletet csináltam...uannyi, mint itthon, csak garancia nélkül. Ez azért történt, mert mást is rendeltem, és úgy megoszlott volna a postaköltség. Ám amikor már megnyertem, derült ki, hogy ez teljesen máshonnan jön, így a szállítási költség kompletten erre jött rá. Egész mérges voltam... Amúgy 78USD odakint egy vadiúj.

Szóval ezt még nem akarom használni, ámbátor terpesztartásban tartja a Picit, ez a lényege, tehát elvileg már lehetne használni. Azért megvárom az 5. hónapot. Mi a különbség a kendő és eközött?

Visszatérve a hol alszik el kérdésre...ahogy nő a Baba, úgy változik, ezzel én nem foglalkozom. CsongLi este cicin alszik el, vagy hintában. Nap közben csak a hintában, avagy séta közben a babakocsiban. Az ágyában (saját szobájában) még egyszer sem aludt. Simogatva pedig csak egyszer aludt el Magától az ágyban. Ez majd alakul. Nem stresszelem magam.

Porsi, saját tapasztalat: TE tudod legjobban mi a legjobb a Babádnak, felejtsd el az okoskodó tanácsokat, meg a sipítozásokat, hogy jajj mi lesz, stb. MAJD LESZ VALAHOGY, ez kizárólag a TI dolgotok.

Angyalkrisz: nálunk is felborultak a dolgok. Előfordul, hogy 2óránként kér, még este is!!!! Ez újdonság nálunk. Eddig aludt egy 6 órát, min. 4-et, most szépen 3óránként ébred avagy 2. Ez még gondolom annyiszor fog változni, hogy bízom benne, ez csak átmneti állapot. Ráadásul még vissza is kell alatatni. Jó esetben cicin visszaalszik, de nem mindig... szóval ma speciell 4 órát aludtam.
Nap közben pedig mihelyst letettem a fejem, felébredt. Szóval egy kicsiit mosott kaki vagyok. Ilyenkor délután pedig már nem merek aludni, mert többször előfordult, hogy este kukorékoltam emiatt...

No mindegy, ha cicizni akar, én megadom Neki. Bár nem mondom, hogy jó lenne már egyhuzamban aludni legalább egy 6 órát.

Van valakinek módszere, hogy lehet átaludtatni Vele az éjszakát. Valaki szerint adjak Neki teát. Hát nem tudom, vélemény?
Ezt a tömést próbáltam, amit a suttogó ír. Az utolsó két-három etetés közelebb van egymáshoz, fürcsi előtt és után is kap, hiába, mégis felébred. Szóval ennyit a tömésről...
Álometetés pedig...ébresszem fel 11kor? Minek?

No nem tudom.

Ja, hazajöttünk, jó volt.

Csongi már akkorákat kacag Apán. Olyan édes.
Nem semmi az idő , mi??? 10 fok...már a differencia.

Pusza

KépKép
KépKép
ragota

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Az utsó a kedvenc képem.

Ő így pörög-forog a fürcsi után a pelenkázón...

KépKép
KépKép
ragota

Szeri,
nagyon utólag BOLDOG NÉVNAPOT :oops:

Porsi,
szerintem minden baba más és más. Van amelyiket csak ölben alszik el és van amelyik csak az ágyában. Az elején én is sokat agyaltam ezen, de most már próbálom ösztönösen csinálni. Gabi baba imád ölben lenni, sőt kedvenc időtöltése, hogy körbe körbe viszem a lakásban miközben ő mindent tüzetesen megnéz, akár 100-szor is :lol: Az alvás, nálunk úgy van, hogy fél7-kor elkezd nyüszizni, akkor betesszük a kiságyba kap egy cumit és alszik mint a bunda egészen éjfélig. Napközben, ha álmos, akkor nyüszi, én átforditom az oldalára, cumi, simogatom a buksiját, ő nevetgél rám a cumi mögül és szorongatja az ujjamat. 10 perc és alszik. Ha nagyon túlpörög vagy extrán nyűgös, akkor el kell kézben ringatni, de utána ő fészkelődik és akkor nyugszik meg ha leteszem. Ezek a dolgok maguktól alakultak igy. Eleinte ő is kézben aludt el, aztán egyértelmüen jelezte, hogy tegyük már le...

Ág,
én is próbáltam a suttogó által írt megtömést és álometetést. Nos, ha Gabi baba pocakja nem üres, akkor nem hajlandó enni, hiába próbálom adni neki. Az álometetés, pedig ha álmos és éhes, akkor ő inkább alszik egyet és csak utána eszik, szóval egyik sem jött be.

Nándorka,
szerintem jól tetted, hogy nem vállaltad el az oktatást. Én is fogok tanitani, de még nem most.

upssz mennem kell, felébredt a fiatalúr

Kép
Kép
adrienna

sziasztok, de hozzászólnék, de nem megy, mert a kicsi nevetgélve eszeget, a nagy fújkálni akar, vettem elő neki vattapamacsokat, azok szállnak itt szanaszéjjel... :lol:
ennyit a mi napirendünkről: ha mindenki nagyjából jól érzi magát, akkor az egy jó nap volt...
most a nagy már nem, megyünk olvasni

Kép

Kép
nán-dorka

Ág,
nagyon tündér Csongi :lol: Gabi baba még nem igazán forog még :shock:

Nándorka,
Doró is haláli a boxolós képen :lol: na majd én is rakok fel újakat, de most tényleg mennem kell

Gabi baba állandóan ülni akar, pedig még nem tud és nem is szabad neki :roll:

Kép
Kép
adrienna

jó, h Adri és Krisz jöttetek!

Kép

Kép
nán-dorka

Nán-dorka,
olyan jó, hogy a nagyfiú igy szereti a hugicáját :lol:

Fio,
Lilla is csodálatos, hogy igy próbálkozik a szopival és nem féltékenykedik :lol:

Arwen,
sajnálom a nagyidat. :( Az enyém 9 évvel ezelőtt kapott egy agyi infarktust, azt mondták, hogy csak hónapjai vannak hátra. Hála Istennek még mindig velünk van, noha azóta már 2szer volt comb műtétje törés miatt. Legalább 4-szer mondták, hogy már nincs sok hátra, de szerencsére nem igy volt. Ami a gond és ez nagyon rossz, hogy a leépülés folyamata elindult nála. Most már ott tartunk, hogy nem tudja sokszor, hogy ki kicsoda. Tudja, hogy rokonok vagyunk, de nem mindig tudja, hogy én az unokája vagyok. Anyut a nővérének (!) hiszi és a szüleihez akar hazamenni sokszor :cry: Arra, hogy férjem van és ygerekem egyáltalán nem emlékszik. Megkérdezi hány óra, majd 2 perc múlva újra. Ez borzasztó érzés nekünk, hogy a szeretett nagyi már nem ismer meg és nem a régi. Mégis nagyon örülök, hogy él és velünk van. Igy mélységesen együtt érzek veled.

Kép
Kép
adrienna

Eszembe jutott vonatozás közben :) , h nem biztos, h lehetett érteni, mit akartam mondani a napirendről. Szóval nekem baromi érdekes, h a fiamnál ami dilemma volt, h h alszik, miylen gyakran eszik, az most Dorónál mellékes lett annak érdekében, h a fiú jól érezze magát, kiegyensúlyozott maradhasson. És Dorka is ugyanolyan jól elvan. No, most ezzel megint nem mondtam semmi értelmeset, remélem, azért vmi majd 1x kisül belőle... :D

Kép

Kép
nán-dorka

Adri, köszi, várju ka képeket Tőletek is!!!

Kép

Kép
nán-dorka

sztem a hasizmozás az oldalra fordulás előzménye, most jöttem rá. lehet, h Gabi bab is ezért csinálja, Adri, nem?

Kép

Kép
nán-dorka

Nán-dorka,
hátról oldalra fordulás az megy már, csak a hátról hasra és vissza nem. Nem eröltetem. Pl amikor már aludni akar, akkor magától az oldalára fordul :lol: Hasizomból tök jó már, a pocakfájás akkor múlt el, amikor elkezdte emelgetni hasizomból a lábát. Állni is nagyon akar. Mondjuk ha az anyukájából indulunk ki, akkor előbb fog állni mint ülni :oops:
Van egy barátnőm, akinek 3 gyerkőce van és azt mondja, hogy nem akar 4. gyereket, mert úgy gondolja, hogy amellett már nem jutna magára idő :o Én már 1 gyerkőc mellett igy érzem :shock: Nekem ő a példakép. :lol: Mondjuk azt több helyről hallottam, hogy a másodiknál már nincs annyi dilemma, sokkal egyszerűbb minden.

Kép
Kép
adrienna

Már mint nem azt érzem, hogy nem akarok több babát, hanem hogy nem jut időm magamra :oops:

Kép
Kép
adrienna

Adri, jó, hogy jöttél! Remélem azért jut időd nemsokára magadra. Lehet, hogy barátnőd gyerei könnyebbek. Nem hiszem, hogy benned lenne a "hiba".

Olyan csodás Csongi-bongi! (aki már nem Li :mrgreen: ) Szeretem nézegetni a buksiját! :wink:

Ergot sajnálom. :? Honnan rendeled? Különbség, hogy az Ergoval könnyebb bánni. Egyszerűbb felvenni. Nincs az a rengeteg anyag rajtad, így nem olyan meleg. Hátránya, hogy csak 3 félekép teheted bele a gyereket. Kendőnél ez sokkal több.
Nekem vannak elmentett videok, és PDF formátumú anyagok kötési módokról. Ha adsz email címet, szívesen átküldöm őket.

KépKép
KépKép
fioona

Amit én használok kötési mód:

Kép

Ha félre húzod az anyagot, kint lehet a feje!

Kép

Így köthető meg:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép

Már Jézuskát is kendőbe vitték! :lol:

Kép

KépKép
KépKép
fioona

Én párszor a cuminál inogtam meg, :roll: de végűl nem kellett.

KépKép
KépKép
fioona

A Suttogó könyvön sokat gondolkodtam, de valahogy nem tudtam rávenni magamat az eszemmel, hogy megvegyem. Amit ma írtatok, az alapján örülök neki.
Viszont a Nevelés Mindennapi művészete nagyon bejön! Kép Kár, hogy nem volt meg hamarabb. Szegény Lillával sok mindent "rosszul" csináltam.

Nekem még egy olyan hátizsákra fáj a szívem, amit az Ergohoz lehet felszerelni. 8) Apa nagy háti rajongó, és hát ugye, ha rajta lesz Oli, ki viszi a cókmókot? :twisted:

Porsi, nekem Olit nem lehet elringatni, csak függőlegesen, és járva. Ez már akkor is így volt, mikor még nem kendőztünk. (az első 4-5 hétben) Így nálunk ez életmentő. Főleg, hogy alapból nem tökéletes a gerincem. (Ágota előtted, mint asztrológiát tanuló, ezt szégyenlem :oops: ) Szóval kendővel, sokkal könnyebb altatni, kíméli az ő, és az én gerincemet is. Sajnos rajtam feküdve se alszik el, pedig az nagyon finom dolog. Remélem később hajlandó lesz rá.

KépKép
KépKép
fioona

Ja, és Krisz, tök jó az oldal! Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
fioona

Fio,
mi az amiről úgy gondolod, hogy Lillával "rosszul" csináltad? Nagyon érdekelne

Kép
Kép
adrienna

Sziasztok!

Szerinek utolag is nagyon boldog nevnapot!!!!!!!!!!

Mindig jottem am olvasni,de irni nem volt idom :?
Atti elegge nyugtalan volt az elmult napokban...alig alszik napkozben...fel orakat...ma is aludt 3xfel orat :shock: :shock: ennyi.
Viszont ejjel egezs jol alszik,mar 1-2 hete,folyamatosan nyujtotta az ejszakakat,es most 9-fel10 kozott ha elalszik,akkor utana 4-5kor szokott kelni,majd szopi es visszaalszunk 8ig.
De persze van olyan nap,hogy elobb kel,mondjuk 2-3kor..de az is jo sztem.
Viszont pont nemreg olvastam errol,hoyg 3-4 honaposan megint elkezdenek ujra kelegetni ejjel.... :roll: amirol ti is irtok..
Ez allitolag azert van,mert sok uj dolgot tanulnak,van aki pl elkezdni a hozzatapit es amiatt...es olyankor allitolag nem kell oket megetetni,mert csak arr akivancsiak,hogy ott vagyunk e meg...
Azt olvastam,hoyg csak vissza kell altatni,cumival,simivel,esetleg teaval.... :roll: Hat nem tudom,majd ha odajutunk,menni fog e ez...
De a lenyeg,hogy akinel ez van,az tok normalis,altaanos dolog.De hat latom,itt is tobbeknel ez problema.

Kendo:
nekem is van egy Nandu,de halal bena vagyok,nem birom megkotni,pedig van hozza eg ykis konyv,csomo megkotessel,fotokkal,lepesrol lepesre,leirassal :oops: :oops:
Ugyhogy en is kernem Fio a videokat,legyszi :lol: :lol: Az iwiwen levo emailemre johet :wink: Kosziiii

Adri,
hat mi tagadas,nekem is csak akkor van idom magamra,ha fent maradok ejjel....de sztem azert ez idovel jobb lesz..legalabbis ezzel altatom magam :lol: :lol: Sogornomnek is 3 van es o is azt mondja,hoyg egyre konnyebb,az elsonel meg mindenki szetizgulja magat mindenen,aztan mar nem. :wink:

Nandorka,
a vonalzod sztorija nagyon edes!Hat nem semmi,hogy hogy szereti a hugit!!!!

Adri,
hat igen,nalunk s hasonlo a szitu nagyival kapcsolatban.
Van olyan,hogy abszolut nincs kepben...pl hetvegen azt kerdezte,hoyg hol a masik gyerekem,meg hogy kislany vagy fiu e a gyerek...de a kovetkezo percben total tiszta es mindent tud,azt is,amit az elozo percben nem....
Amikor nem emlekszik dlgokra,akor ugy elszorul a szivem,de a tiszta pillantokban pedig olyan,minth a semmi baja nem lenne.

Porsi,
hat nalunk az alvas nehez ugy,mert mint irtam nappal nem tul jo alvo...nehez ot elaltatni.Ahol szeret aludni az a babakocsi,es az auto.Gondolom elringatja ot.
De itthon...ha latom,hogy faradt,asitozik ezerrel,betezsem akisagyba,hasra,es az esetek nagy reszeben nyuszi utan elalszik...van,hoyg sok nyuszi utan,van,hoyg 5 perc...de van,hoyg nem bir elaludni es akkor ki kell venni,dajkalni stb...ez altalabn eltart a kov szopiig ez a "jatek".... :roll: Volt mar olyan,hogy elaludt a kezemben,de nem jellemzo.
Este pedig cicin alszik el,majd beteszem az agyikoba.
En nagyon sokat dilemmaztam ezen,hyog dajkalni,mennyit stb...
pl a gyerekorvosunk azt mondta,hagyjam sirni,majd alomba sirj amagat....aha...akkor maradjon itt o es hallgassa...sztem azt nem lehet kibirni,hogy huzamos ideig hallgasd ahogy sir a gyerek...
Nem azt mondom,ha pl epp fozok,vagy teregetek vagy vmi ilyesmi,e snem tudom felvenni,az mas,akkor muszaj hagynom,de tiszta ideg vagyok attol,hoyg sir,en meg nem tudom felbehagyni azt a vmit epp.... :roll: szoval en nem birom elviselni,ha sir..es most nem a nyoszizesre gondolok,meg arra mikor csak nyafog pl..hanem amikor ugy istenesen....
Es en hiszem,hoyg igenis neki szuksege van arra,hoyg Anya kezeben legyen!!!megnyugtassam,puszilgassam,hallja a hangom stb..
es sztem aki azt mondja,hogy soha tobbe nem fogom tudni letenni,ha mindig felvezsem,az nem tudja mirol beszel..legalabbis sztem,ha egy gyerek elkezd mazski,allni,jarni...akkor mar o nem fogja engedni,hoyg kezben legyen,hanem allandoan lekeredzkedik,hoyg gyakorlhassa a tudomanyat...vagy szerintetek en rosszul gondolom??
Na es ezert gondolom en azt,hogy anniyra rovid ez a ido,par honap,mig hagyjak magukat dajkalni,szeretgetni,puszilgatni,ugy igazan...hat ettol fosszam meg???Ot is es magamat is???
Perzse strapas par honap,nem azt mondom :lol: De biztosan megterul :wink:

Ragota,
Csongi hoyg forog,megzabalom!Nagoyn ugyes!!Mikor kezdte???Szuper legenyke!
ejszaka atlvas:hat igen,teat mondjak,meg a Suttgoban az is van,hoyg adj csak cumit neki,elso ejjel meg skiag fog tartani mig visszaalszik vele,masodik ejjel mar rovidebb ideig,3.ejjel pedig allitolag mar csak mocorogni fog abban az idoben ,de nem is kel fel...hat nem tudom ez tenyleg ig yvan e.. :roll:
Az egyik ismerosunk azt mondta,hogy o egyszeruen nem adott neki enni ejjel es pont.Par ejszaka sirt a gyerkoc,de aztan megtanulta,hoyg ejjel nincs kaja..
Hat nem tudom..en sztem nem birnam idegekkel ejjela tobb oras sirast..napokon keresztul.... :roll:

Marietta,
nagyon gondolok ratok es drukkolok ezerrel!!! ++++++++

Pinkine,

Angyalkrisz,
sztem az nem baj,ha nem otthon ultok vele.Nalunk 3orankenti eves,es este 7-8kozotti furdes,majd kajcsi-alvas a fix.Az,hoyg hol vagyunk,tok mindegy.
Atti sokat volt mar Nagyszuloknel,Sogornoeknel,Dragam munkahelyen szinte minden nap,mindig ott babakocsizunk a jo levegon stb..en azt szeretnem,ha megszokna,hogy nem csak itthon vagyunk,hanem megyunk minenfele.Ot nem zavarja,elvan mindenhol.Sztem Csenget sem!!!!Az a lenyge,hoyg Te ott vagy,meg a hami :wink:

Na nekem arra adjatok tanacsot,hoyg az mi,hoyg sokszor estenkent UVOLT!Ugy fel oraval a furcsi elott kezdi,furcsi alatt alabbhagy,megnyugszik,majd torolkozes,oltozkodes alatt,mint akit olnek.... :shock: es egesz addig,mig a cicit nem adom a szajaba... :shock:
Es vigasztalhatatlan...szo szerint ordit...hiaba veszem fel,ringatom,beszelek hozza,stb....
Valahol azt olvastam,hoyg eretlen meg az idegrendszeruk es igy adjak le az aznap oket ert ingereket....hat nem tudom..
valkinel van meg ilyen??
Nem mindennapos,de sokszor van :roll:

Meg akartam vmit kerdezni,de elfelejtettem... :roll:

Kerunk kepeket a gyerkocokrol!!!!!!!!!!!!!!

Hajni????Kinek uzen,ha szul?

pusz

Kép

Kép
arwen07

Hú, pl. keveset vettem fel. Azt hittem hiba, ha kiveszem egyből az ágyból mihelyst sírni kezd. Keveset volt kézben. Nem eléggé alapoztam meg a kötödést. Többet kellett volna beszélgetnem is vele. Csak most látom Olivéren, hogy Lilla mennyire nem "kommunikált" baba nyelven. Ezt én félreértettem, és azt hittem nem igényli. Pedig bizonyára annál inkább kellett volna, hogy fejlesszem. Most is keveset mond el abból, ami bántja. :( Nem igazán vagyok beszédes az életben, és úgy nehéz beszélgetni, ha a másik is visszahúzódó. (apai nagymamá Erdélyi, nyilván onnan örököltem) Elég sokára hittem el magamról, hogy megérdemlem az anyaságot, és nem is tudtam magamat anyának nevezni előtte se egy darabig. De nyilván ezt a folyamatot muszáj volt együtt végigjárni. Csak attól még fáj. Nagyon! De ez hosszú történet. Igyekszem jobb anya lenni, mint az én anyukám, és mégis ugyanazt a hibát követtem el. :cry: Nagy félelmem, hogy ne érezze egyik gyerek se, hogy a másikat jobban szeretem. Azt hiszem ez nagyon nehéz feladat. Főleg, hogy a múltunkat a hátunkon cipeljük. De nagyon elkanyarodtam. Bocsi. Talán kicsit zavaros így, de magamban se igen tudom tisztázni ezt az egészet.

Ja, képzeljétek! Ma vettem észre, hogy apukám halálának napján van Olivér nap! :!: Eléggé borongós lettem a végére.

KépKép
KépKép
fioona

Mi a Suttogóból az esti tömés?
Csak nem az, h többször adunk neki, h telerakja a pocakját? Mert azt mi is csináljuk, "feltankolás" néven, de sztem nem azért hatásos, mert akkor annyit eszik (annak úgyis van egy határa, a gyomorméret), hanem az esti nyügi helyett cicin lóg, így nem vesszük észre az esti nyügit, ami amúgy elég gyakori jelenség, és sztem minket sem kerül el. De így jobb érzés elviselni ezt az esti nyügit, h hátha "feltankol" és jó lesz az éjszaka.

Erre én is kíváncsi vagyok, Fioona, h "rosszul csinálni". Én vhogy azt gondolom, h akkor annak úgy kellett lennie. De persze én is sok mindent másképp csinálok most, ez is így van rendjén.

Ma megvalósítottam az igény szerinti szoptatást. 1x sem néztem az órára. Nem tudastosan, hanem mert jött hozzánk egy a fiammal egyidős kislány az anyukája nélkül (ilyen még nem volt) játszani, és h segítsek neki/nekik, Dorót csak úgy odavettem magamhoz ölbe vagy akár cicire, ha sírdogált. (Tegyük hozzá: vszínűleg akkor majd azt fogom lazábban venni, ha a lányomhoz jön majd gyerek játszani, akkor meg azon nem foogk már stresszelni, h nehogy ne érezze magát jól, jól osztozzanak a játékokon stb. :D )

Adri, nekem sem volt időm a fiam mellett magamra. Sztem most sem lenne, de most már csinálok. :!: :oops: :) És változni is fog ez, mint Fioona mondja. De nekem nagy tapasztalat volt, h a faim 2,5 éves kora körül nagyon elvágyódtam önálló programokra, legyen az akár egyedül buszozás is... Ezért most többet megadok magamnak. De a fiú mellett úgy éreztem, tusolni se tudok nyugodtan.

Kép

Kép
nán-dorka

[quote]e írta:s sztem aki azt mondja,hogy soha tobbe nem fogom tudni letenni,ha mindig felvezsem,az nem tudja mirol beszel..legalabbis sztem,ha egy gyerek elkezd mazski,allni,jarni...akkor mar o nem fogja engedni,hoyg kezben legyen,hanem allandoan lekeredzkedik,hoyg gyakorlhassa a tudomanyat...vagy szerintetek en rosszul gondolom??
Na es ezert gondolom en azt,hogy anniyra rovid ez a ido,par honap,mig hagyjak magukat dajkalni,szeretgetni,puszilgatni,ugy igazan...hat ettol fosszam meg???Ot is es magamat is???
Perzse strapas par honap,nem azt mondom De biztosan megterul

Arwen, teljesen egyetértek!

Amit viszont tuti nem bántam meg Lillával, hogy éjjel az első nyikre kivettem, és szopi. Legtöbbször fél óra múlva aludtunk mindketten.
Nappal is így kellett volna.

[quote]N írta:a nekem arra adjatok tanacsot,hoyg az mi,hoyg sokszor estenkent UVOLT!Ugy fel oraval a furcsi elott kezdi,furcsi alatt alabbhagy,megnyugszik,majd torolkozes,oltozkodes alatt,mint akit olnek.... es egesz addig,mig a cicit nem adom a szajaba...
Es vigasztalhatatlan...szo szerint ordit...hiaba veszem fel,ringatom,beszelek hozza,stb....
Valahol azt olvastam,hoyg eretlen meg az idegrendszeruk es igy adjak le az aznap oket ert ingereket....hat nem tudom..
valkinel van meg ilyen??
Nem mindennapos,de sokszor van

Jelentem nálunk ugyanez van. Nem üvölt, de sír! Mindennap ezt csinált, talán mostanában lehet elterelni a figyelmét, leginkább az új tudományaival. Nálunk kendő a gyógyír erre is. Párommal már azon poénkodunk, hogy szenté avatjuk azt a rongydarabot. :mrgreen:

KépKép
KépKép
fioona

Amennyire Lilla melegszívű kislány, nem féltem őt, h jobban meg kellett volna alapozni a kötődést nála. Egy szakember mondta, ha a gyerekek sok mindent kibírnak. Egészségesen! Sztem az egyes felvételekhez képest többet számít az anya alapvető hozzáállása a gyerekhez. És elég egyértelmű, h ez a melegszívűség Tőled van.

Kép

Kép
nán-dorka

egyes felvételeken azt értettem, h hányszor veszed fel pontosan

Kép

Kép
nán-dorka

Fio,
hu ez tok jo ez a megkotesi mod!Egesz egyszerunek tunik...mgelassuk kepes vagyok e ra...nalam ott kezdodik a gond,amikor beleteszem Attit es korulotte kell megkotnom :roll: na azt nem kultivalja,hoyg en ott kotozgetek......
A hordozokendos Szuz Maria nagyon jo!Es tenyleg :wink:
Hat igen,tuti en is a 2. gyereknel fogok radobbenni sok mindenre...a masodikkal sztem mindenki maskepp csinal dolgokat..
En pl azt nehezmenyeztem mindig,hogy Ocsemmel sokkal engedekenyebbek voltak a szuleim,sokkal elobb csinalhatott dolgokat,mint anno en....ez biztosn abbol adodik,amirol mar korabban is beszeltunk,hoyg lazabb lesz az ember a 2. gyerekkel...de en ezt akkor nem igy fogtam fel!!!!Szoval nagyon nehez szulonek lenni,jo szulonek!
Neveles mindennapi muveszete?Na azt megszerzem! :wink: Ki irta?

Kép

Kép
arwen07

na, én is pont az esti nyügiről írtam. általános jelenség, könyvek is írják, és szülők is mesélik, Arwen. elmúlik, sztem ha nem szól semmi komoly ellene, akkor ciciztetheted nyugodtan.

Angyalkrisz, én nem ítéllek el, h Csenge 2 éves korában dolgozni szeretnél, azt kell csinálni, amit a szíved diktál, akkor lesztek a legkiegyensúlyozottabbak! Mesélj még magatokról!

De jó, most látom, épp itt van Arwen is!

Kép

Kép
nán-dorka

Nandorka,
esti tomes:de azt jelenti :wink: azt irja,hogy este adjunk 2 orankent lefekves elott.
Hat nem tudom...este en is adok neki tobbszor,de en is zaon megfontolasbol,mint Te,hoyg addig is csondben van,relaxal o is,en is :lol: :lol: :lol: :lol:

Fio,
ezek szerint nem egyedi eset.
Nalunk vagy,hoyg nem csak sir,hanem tenyleg uvolt :roll: ....de sztem azert,mert akkor mar belelovalja magat vagy mi....
Olyan faradt vagyok,hoyglegszivesebben nem is tusolnek,csak bedolnek az agyba...ma eleg nyugos volt es ez ugy lemerit engem is... :roll:

Kép

Kép
arwen07

Nandorka,
akkor Nalatok is megvan az esti progi :lol:
Itt vagyok,jaja,de mar nagyon faradtkan....
Cici az okes estere,csak pl amikor furcsi utan csinalja,akkor mig megtorlom,feloltoztetem,elpakolom a kadat...hat az jo par perc es azt ki kell birnom,hogy sir,mert ugye felvenni kozben nem tudom,es addig kitartoan csinalja a musort... :roll:
En is bizom benne,hoyg ez elmulik.....
Egyszer biztos! :wink:

Kép

Kép
arwen07

Én napközben fürdetem, Akkor, amikor jó kedve van, nem éhes, de éber és sztem örülne neki. Így mindig örül is. Lehet, h emiatt szereti jobban a fürdést, mint a fiam, aki sokszor sírt közben.
Tudom, h a napirend miatt szokták mondani az esti fürdést, de sztem azt ráérünk később is bevezetni. Most meg még mindegy a koszolódás szempontjából.

Ja, én is fáradt vagyok, holnap meg 1. babaúszás, 11-ig engedtem magamat itt tobzódni, puszi, sziasztok, nagyon szép álmokat mindenkinek!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Elizabeth Plattner. Ez már tényleg a nevelésről szól, nagyobbacska gyerekeknél, de hát mostanában úgyis kevés idő jut olvasásra, és mire vége, aktuális lesz. Meg hát, jobb előre készülni.

Dorka, kedves amit írtál. Csak látom rajta, hogy ő is (hogy fogalmazzam meg) úgy érzi nem engedheti meg magának. Hárítja a dicséretet, és a szeretetet. Sztem ez a leírtak következménye. Abban igazad van, hogy így kellett lennie. Nyílván ez a karmánk. Megoldani ezt a problémát, ami láthatóan generációkra nyúlik vissza.
Érdekes, én második gyerek vagyok, de épp azt érzem, hogy a bátyám többet kap, mert annak idején ő "szenvedte" el a tapasztalathiányt. Sokat hallottam, hogy anyám mennyire sajnálja, hogy pl. bölcsibe adta. Kompenzálni próbált, de nem sikerült megtalálni a középutat.

Az elmúlt napokban feltűnt, hogy többen is "sebeket" viselünk a lelkünkön, amiatt, amit gyerekkorunkban hallottunk. (attól függetlenül, hogy vélt, vagy valós dologról volt e szó) Ennek hatására megerősödött bennem az érzés, mennyire felelősek vagyunk azért, hogy mit hall a saját gyerekünk!

KépKép
KépKép
fioona

Na,akkor én is megyek csucsúlni. Rám is rámfér.
Holnap 3 hós oltás, és éjjel egyedűl keszek itthon velük. Ilyenkor kb. 2 óránként nézem nem e lázas. Ti, hogy csináljátok éjjel? Figyelitek?
Csütörtökön meg csipő vizsgálat.
Arwen holnap küldöm az okosságokat. :mrgreen:
Oli azért öltöztetés közben még happy. De az csak pár perc. Mire kádat eltezem, már ő is sír. Igaz, nálunk apa többet van fürcsinél itthon, és olyankor ő pakol. Így lecsaphatok egy szopival a műsor elején. :wink:

Jó éjt! SziasztoK!

KépKép
KépKép
fioona

Fio,
koszi a konyvtippet,jo lesz kesobbre.
Sztem is Lilla nagyon kiegyensulyozott kislany.Nem lehet,hoyg epp most ilyen korszaka van,es azert ilyen?
Ezt most ugy ertem,hyog pl nekem is volt olyan kiskoromban,hogy valahogy szegyenlos voltam a dicserettel kapcsolatban...es a szeretgetest is hol jobban igenyeltem,hol kevesbe...lehet Nala is vmi ilyesmi van.
Sztem mindent nagyon jol csinaltal :wink: csinalsz :wink:
Az mar,hoyg errol beszelsz,beszelunk,feltetelezi,hoyg nagyon jo anya vagy!Hogy ilyeneken ragodsz!!! :wink:

na en is megyek,puszi Nektek

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Dorka! Vitamint csak biot eszem, van egy Webáruházam, és ott vásárolom, nem doki írta, hanem saját kútfőből. Amúgy van vas is ott.

Marietta! Szorítok!

Pinkiné! Én voltam így clostyval, aztán kaptam egy csomó injekciót, ami megnövelte 18-20 mm környékére őket, aztán szépen szinte időben megjött a mensim tőle. :wink:

Ágota! Csongi csodapofi bebugyolálódva a fürdőlepedőbe.

Vicky! Szép lett a kertetek!

Most megyek, megpróbálok aludni, ha hagynak /melózom épp/.

Üdv mindenkinek: Nikó[/b]

Kép
nikóska

húúúú mennyit írtatok este...

Gabi baba ma extrán nyűgös, szóval majd később még megpróbálok benézni :roll:

Kép
Kép
adrienna

Fioona! Oltásnál nekünk azt mondta a doki, hogy este adjunk be neki egy lázcsillapító kúpot. Be is adtuk, és nem volt egyáltalán láza. Mi jövő héten megyünk csípőszűrésre.

Marietta! Nagyon-nagyon szorítok nektek, hogy elsőre összejöjjön! +++++++++++ :wink:

Ágota! Először is nagyon édes Csongi! :lol: :wink:
Akkor mi még mindig jobb helyzetben vagyunk, mert igaz, hogy felkel éjjel enni, de max negyed óra és már alszik is reggelig tovább. Én próbálkoztam a cumi adogatással, de nem alszik vissza kaja nélkül.
Viszont, lehet, hogy az volt a titka, hogy kiírjam magamból ezt, ugyanis Csenge végigaludta az éjszakát! :lol: Este 9kor evett, rögtön elaludt, és reggel 7kor kelt. Nagyon örülök neki!

Arwen! Nálunk is volt egy időszak amikor este 6tól 9ig volt a nyűgős időszak. 9kor mintha elvágták volna. Azt mondják, hogy az idegrendszeri érés miatt van. Nálunk elmúlt szerencsére! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Arwen,Nikó,Angyalkrisz!

Köszönöm a drukkokat!!!! Bezsebeltem őket!!!! Remélem szerencsét hoz vagy inkább egy bébit!!! :D
Hétfőn megyek 13:45-re. Várom már és izgulok is nagyon!!!

Puszi!!

Vicky!
Nálatok mi a helyzet hol tartasz???? Szorítok!!!!!!!!!!!!!!!!!!
csipcsab

Csak én lennék ilyen aggódós!? :lol: Én is adok Homeopátiás lázcsillapítót, de ez nem akadályoz meg abban, hogy aggódjak! :shock:
Lehet, hogy nekem kéne nyugatot szednem? :twisted:

Csenge babának hatalmas gratula, a szép teljesítményhez! Anyukának pedig egy kalappal, hogy tartós legyen. :wink:

Marietta, tudom, hogy inszem indul, de pontosan mi fog történni veled? :oops:

Arwen, fáradt voltam már, és ezért talán kicsit félreérthető. Azt akartam mondani, hogy nem újszülött kórtól van a könyv, de olyan mászós kórtól már hasznosítható.

Oltás megvolt, Oli ma se sírt. :lol: 8) Viszont az utóbbi két éjjel felkellt hajnalban. Szopi, majd édesen mosolygás. Ma meg én fogok virrazstani. De azt hiszem a mosolygás részemről elmarad majd.

Olyan buta idő van itt. 9°C :shock: A szárító televan, meg a szennyes tartó is. :evil: Utálom az ilyen átmeneti időt.

KépKép
KépKép
fioona

Hahó! Húúú, de sokat írtatok!

Nem is tudom hol kezdjem..

Fio, már annyiszor akartam mondani, hogy annyira édes Lilla, ahogy utánozza Anyát! Meg kell zabálni. Hát azzal kapcsolatban, amit írtál, Lillánál, Anyukádnál...szóval inkább ezzel kapcsolatban kérnélek, hogy asztrológiai szemmel nézd a dolgokat...
Lillának Vízöntő Holdja van, Neked pedig Bak (nálunk ugyanez a felállás Csongival). Lillának pontosan ezt kellett megélnie, mert EZ AZ Ő anyamintája. Ezért ne legyen lelkiismeret-furdalásod, mert Te is tudod jól, hogy mi a Vízöntő Hold, pontosan ez. Szóval ezt Ő már tudta jól, amikor eljött Hozzátok. Csongi sincs sokszor kézben, és tudom, hogy Ő nagyon apás lesz. De tudom jól, hogy ennek így kell lennie. Természetes, hogy megteszek minden tőlem telhetőt.
A Takács Tibronak a felesége és az egyik gyerekük ugyanígy van. Vízöntő Holdja van a lánynak, anyukának meg Rák, tehát egy tyúkanyó, ettől függetlenül Vízöntőnek fogja megélni az anyját, mert náluk pl. annyira anya mellett akart lenni a gyerek, hogy a felesége már megálljt parancsolt (a nap 24 órájából csak 23-at volt vele), amit a gyerek úgy él meg, hogy Anyukája eltolja őt (ugye a vízöntőségnek az egyik fonos jellemzője, hogy minél jobban magadhoz akarod láncolni őt, annál jobban távolodik, minél inkább nem foglalkozol vele, annál jobban kötődik).

A lázzal kapcsolatban én abszolút nem izgultam. Homeos bogyók, aztán kész. Ha lázas, azt aztán úgyis jelzi a kis Drága!

ragoka@enternet.hu, ide várom, előre is köszönöm. :lol:
Ami részletesen le van vezetve, szóval én úgy érzem, hogy az nagyobb babáknak való, mert a gerincét, a kis hátát mintha nem fogná teljesen. Az első kkép okés, azzal próbálkoztam én is, de Csongi ordított, amikor besuvasztottam a buksiját. Úgy pedig nem tudom elvenni a kendőt, mert akkor megintcsak nem fogja rendesen a hátát! No mindegy.

Arwen, én nem is tudom, ha Csongi sír (nem nyöszörög, nem sírdogál, hanem elkezd olyan nagyon elkeseredetten sírni), akkor én olyan ideges leszek (nem rá, hanem egyszerűen azonnal meg kell szüntetnem a sírását, mert lelkileg annyira megvisel), ilyenkor Apával is ingerült vagyok, hogy gyorsan csinálja, siessen, vegye fel azonnal, persze, ha én nem tudok odamenni, mert épp valami van, vagy Ő hozza szopihoz. Szóval nem tudom, hogy lehet ezt elviselni, és nem fizikailag, hanem lelkieleg! Szerintem egyértelmű, hogy az a gyerek, akit hagynak sírni, az lelkileg sérül. Rájön, hogy Ő nem bízhat senkiben, magának kell megoldania a problémáját ebben a világban. Szerintem nem túlzás, de ez tényleg kihat az egész életére, a konfliktuskezelésre, problémamegoldásra.
A függetlenséget nem így kell megtanítani neki. Az nem erről szól. Minél inkább biztonságban érzi magát egy gyermek, annál merészebben vág bele az újba, ismeri meg a világot egyedül.

Az esti program: nálunk is volt, de megoldottuk. Fürdés előtt avagy max. 1, 1és fél órán belül Csongi eszik. És utána is. Ez a kulcs nálunk. Szerintem azért sír, mert tudja, hogy utána kaja lesz, akkor húzz már bele, mit sz.rakodsz itt vele ilyen hülyeségekkel, mint fürdetés... :twisted:
Ha ez nem válik be, tehát nyügös, főleg a törülközésnél már (Ő már nem ordít emiatt), szóval akkor bekapcsolom neki a zenélő dobozt (nálunk majd minden este Karácsony van :lol: ). Legvégső megoldás volt régen a porszívó.

Angyalkrisz: húúúú, de jóó Nektek. Nekünk a ma este is kriminális volt...5 órát aludtam összevissza, ráadásul nem is aludt el a cickómon, így ringatni kellett hajnal 4kor...hogy aztán aludjon egy másfél órát... na nem tudom, valamit kipróbálok. Még hagyom, hátha csak átmeneti, mert mondjuk a tejelválasztást akarja serkenteni, mert ugrás van...de 1 hetet kap. (húú, de szigorú vagyok, mi :P )

Marietta, nagyon drukkolok.

Adri, Csongi elég korán kezdte a forgást, még bőségesen nem időszerű, 5-6 hónapos korra optimális azt hiszem. De asszem meglesz ennek a böjtje: előbb rohangálhatok majd utána a lakásban... :roll: Avagy pontosan később. Ez olyan változó.

Nikó, Te mit dolgozol éjjel?????????????? Lehet, hogy már említetted, de én nem tudom.

Pusza

KépKép
KépKép
ragota

Egy pár mai kép:

Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!

Ágota, nem írtam, hogy mivel foglalkozom, de itt nem is szeretném. Priviben elküldtem.

De az a lényeg, hogy nagyjából hagytak aludni. :lol:

Amúgy csak bekukkantottam, érdekes nem történt velem.

Csenge tünemény ezzel a "hajszerkezettel". :lol:

Most megyek, üdv mindenkinek

Nikó

Kép
nikóska

Sziasztok Drága Lányok!

öÖrömmel látom, hogy akkor nem én vagyok ufo ezzel a nem szeretem a Gyereket sírni hagyni, szeretem ölben tartani, stb...dologgal....csak a család (Anyukámat kivéve) úgy leoltott miatta, hogy már nem is mertem mondani...túl nyuszi vagyok, ezen ideje változtatnom.

Angyalka:D
Mekkora haja van ennek a babának! Tündéri!!!

Nálunk is baromi hideg van, engem is nagyon megvisel! Én olyan béndzsa vagyok ezzel a kendővel!! Gyakorolok, gyakorolok, de csak nem tudom úgy megkötni, hogy Ákos jól érezze magát benne. De csak belejövünk!

Mennem kell, ma nagyon nyűgi a Fiú....mindenkinek millió puszi

porsika

Marietta, drukkhegyek holnapra!!! ++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Gondolok majd Rád 3/4 2 felé!

Fioona, nekünk is ma volt oltás! Én nem adok semmit láz ellen, és nem izgulok. Majd szól, ha nem jól van, akkor lesz cicizés, akár maratoni, aztán szunya tovább!
Bár most, h mondod, kicsit elkezdtem izgulni... :D

Csenge baba gyönyörű és láthatóan nagyon kiegyensúlyozott!
És milyen a haja, ha nem fekszik?
Kíváncsi vagyok, melyik babának h alakul majd a hajnövekedése. A kisfiamnál 5 és 8 hós kora közt alakult ki a jellemző haj. Előte sötétebb, ritkább volt. Tetszene, ha Dorónak is majd olyasmi aranyhaja lenne, mint a bátyjának!

Porsi, ott kezdődik, h a baba úgy van beállítva, h az anyukája számára a leginkább zavaró a sírása. Ahogy Ágota szemléletesen leírta. A családtagok ezt nem tudhatják, milyen Neked.
Esetleg mondhatod is, h Te ezt ismered, milyen sírás, erre Neked ezt kell csinálnod. Szóval hivatkozhatsz az anyai kompetenciádra - és ezt joggal teszed! Ha férj családja vegzál ezzel, akkor kérj tőle segítséget a rokoknai leállításában. Ha nem vmi elvetemült népség (csak nem!), akkor egy "Orsi nagyon jó anya, én látom, és tudja, mit kell tennie" megjegyzés legalább arra ráébresztheti őket, h ez a Ti dolgotok és h nekik is az a dolguk, h Titeket felelős szülői szerepetekben erősítsenek.

Kép

Kép
nán-dorka

Porsika, a Mini manó bababoltban van kendőkötési "tanfolyam", ami 1 óra a kicsiknek való kötés, 1 óra a nagyobbaknak. Én voltam, sztem jó!

Kép

Kép
nán-dorka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?