Sziasztok!
babaruha:
én mindent külön mosok, ráadásul a sötét és a fehér cuccait is együtt, a pelenkákat külön, azokat főzöm. Én Vanish-t adok a mosószerhez. Próbáltam már mindenfélét, bármelyik jó volt (noryt, Gabi, Domal, Bip hipoallergén). Öblítőből vagy a normál sensitive-et, vagy Bip hipoallergént, vagy amit én nagyon szeretek, az a Gabi babaöblítő. Már én is gondoltam, hogy együtt moshatnám a mienkkel, de valahogy nem vitt eddig rá a lélek. Szerintem majd ha 1 éves lesz.
Verna,
én a vaterán vettem már egy önfeszítős rácsot, pályáztam egy nagyobbra is, de azt a vége előtt 1/2 perccel (!!!) elvitték az orrom előtt. Mindegy, van másik, most arra pályázok. Egyébként az IKEA-ban van 70-110 cm-re állítható, önfeszülős, és van hozzá toldókészlet is.
A kendők szuperek, köszi, majd beszélünk ezügyben!
Paplan,
én azóta nem kísérletezek, mióta Marci meg tud fordulni. Nemcsak, hogy forgolódik, de fentről lefele is vándorol, és félek, hogy alámegy és megfullad. Így hűvösebb éjszakákon maradt egy rövid ujjú body+vékony hálózsák, télre meg vékony pizsi+vastag hálózsák, vagy ha ez meleg lesz, akkor body+vastag hálózsák. Simán tudnak benne aludni, nekem is furcsa volt, hogy nem takargathatom be, ráadásul olyan édes kis ágyneműink vannak, de nem lehet mit tenni. Annyira nem gátolja Marcit a mozgásban, hogy simán fel is áll benne.
Giga,
Marci már 6,5 hónapos kora óta fogja a cumisüveget. Én minden itatásnál ráraktam a kis kezét, így egy idő után már magától rárakta, eleinte én is fogtam, majd mikor már éreztem, hogy jól fogja, onnantól elengedtem. Most már odamegy a cumijához, belövi magának, hátravágódik és már iszik is. Az egyetlen dolog, hogy ülve nem tud inni (mindig próbálkozik, de ha hátrahajtja a fejét, akkor hátra is dől), így arra vigyázni kell, hogy fekve igyon.
Nekünk is van fogantyúnk, de nem használtuk, egyszerűbb volt így.
Pilla,
nagyon sajnálom, a mi Sárával történt, nagyon nem lehetett könnyű Nektek! Kívánom, hogy ezentúl ne legyen semmi problémátok!!!
Piroska,
miért ne vihetnél be öblítős ágyneműt???? A baba azért annyira nem érzékeny!!!!! A saját ruháit érdemes külön mosni, de amint olvastad, nem mindenki teszi, és így sincs semmi bajuk. Majd meglátod, nem porcelánból lesz a Babád!
Persze vannak érzékenyebbek, de az kiderül, ám a többségük köszöni, megvan mindenféle sterilizálás és óvatoskodás nélkül is.