Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Murphyke!
Gratula a felálláshoz! :D :wink:

Piroska!
Már miért ne vihetnél be a korházba öblítős hállóinget???????????!!!!!! :shock: :wink: :D :wink: :wink:

Pilla!
A neve aszem:BABY LUFF!(de lehet,hogy nem jól írtam)Megváltozott,mert régen nem ez volt a neve! :wink: :? :roll:

Takaró!
Zsanit én egy rendes kisgyerek takaróval takarom be,és most vékony hosszú pizsit adok rá!Tálen majd a téli változatot!Pizsiből!+zokni!Mert lerúgja magáról a takarót,és a kis lába mindég olyan hideg,már most! :oops:

Mosás!
Nem mosom eggyütt a miénkel!Tomit használok+öblítőt!Lenor vagy Silán,Coccolinó.Egyszer vettem Gabi öblítőt,azóta is ott van!Olyan prüd lett tőle a ruhája Zsancinak!Néha a gyerkőcökéhez vágom a sötét ruháit,de a fehéreket teljesen külön mosom! :)

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Voltam dokinál, kisprütyök 2.9 kg UH szerint, CTG okés, méhszájam zárt, de elsimult...
Úgyhogy most összereakom a kórházi pakkom, kitudja...

Piroska, ha ez így megy bent találkozunk, de szept 30 előtt...

Na megyek is, mert még be kell raknom egy mosást, meg át kell gondolnom, hogy mit kell vinnem...

Jutta

KépKép
jutta

Pilla, nekem a Vicks VapORub rémlik, de lehet hogy tényleg új neve van, ahogy Tiop írta. De a patikában úgyis tudni fogják mire gondolsz :wink:

Most csak ennyi, majd később még jövök.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tiop, Szantre, köszi a válaszokat. Megkérdezem a gyógyszertárban, de ezek szerint lehet még kapni.
Verna, akkor holnap... A hajtépés, szemkinyomás miatt ne aggódj, mert Laja is pont ugyanezt csinálja. Vagy mégis aggódjunk? :lol:
Vendég

Sziasztok!

babaruha:
én mindent külön mosok, ráadásul a sötét és a fehér cuccait is együtt, a pelenkákat külön, azokat főzöm. Én Vanish-t adok a mosószerhez. Próbáltam már mindenfélét, bármelyik jó volt (noryt, Gabi, Domal, Bip hipoallergén). Öblítőből vagy a normál sensitive-et, vagy Bip hipoallergént, vagy amit én nagyon szeretek, az a Gabi babaöblítő. Már én is gondoltam, hogy együtt moshatnám a mienkkel, de valahogy nem vitt eddig rá a lélek. Szerintem majd ha 1 éves lesz.

Verna,
én a vaterán vettem már egy önfeszítős rácsot, pályáztam egy nagyobbra is, de azt a vége előtt 1/2 perccel (!!!) elvitték az orrom előtt. Mindegy, van másik, most arra pályázok. Egyébként az IKEA-ban van 70-110 cm-re állítható, önfeszülős, és van hozzá toldókészlet is.
A kendők szuperek, köszi, majd beszélünk ezügyben! :wink:

Paplan,
én azóta nem kísérletezek, mióta Marci meg tud fordulni. Nemcsak, hogy forgolódik, de fentről lefele is vándorol, és félek, hogy alámegy és megfullad. Így hűvösebb éjszakákon maradt egy rövid ujjú body+vékony hálózsák, télre meg vékony pizsi+vastag hálózsák, vagy ha ez meleg lesz, akkor body+vastag hálózsák. Simán tudnak benne aludni, nekem is furcsa volt, hogy nem takargathatom be, ráadásul olyan édes kis ágyneműink vannak, de nem lehet mit tenni. Annyira nem gátolja Marcit a mozgásban, hogy simán fel is áll benne. :roll:

Giga,
Marci már 6,5 hónapos kora óta fogja a cumisüveget. Én minden itatásnál ráraktam a kis kezét, így egy idő után már magától rárakta, eleinte én is fogtam, majd mikor már éreztem, hogy jól fogja, onnantól elengedtem. Most már odamegy a cumijához, belövi magának, hátravágódik és már iszik is. Az egyetlen dolog, hogy ülve nem tud inni (mindig próbálkozik, de ha hátrahajtja a fejét, akkor hátra is dől), így arra vigyázni kell, hogy fekve igyon.
Nekünk is van fogantyúnk, de nem használtuk, egyszerűbb volt így.

Pilla,
nagyon sajnálom, a mi Sárával történt, nagyon nem lehetett könnyű Nektek! Kívánom, hogy ezentúl ne legyen semmi problémátok!!!

Piroska,
miért ne vihetnél be öblítős ágyneműt???? A baba azért annyira nem érzékeny!!!!! A saját ruháit érdemes külön mosni, de amint olvastad, nem mindenki teszi, és így sincs semmi bajuk. Majd meglátod, nem porcelánból lesz a Babád! :lol: Persze vannak érzékenyebbek, de az kiderül, ám a többségük köszöni, megvan mindenféle sterilizálás és óvatoskodás nélkül is. :lol:

Kép
Kép
nircee

Ja, Verna, az IKEA-s 9990Ft, ha jól tudom!

Kép
Kép
nircee

Nircee: és van is az Ikeában???? Mert én úgy hallottam, hogy most épp nincs, csak hetek múlva lesz... az jó lenne, mert van még egy rakat Ikeás utalványunk nászajándékból, abból tudnánk venni... egyébként rosszul írtam: 115 csak a másik ajtó, nem 125, de toldókkal megoldható.
Vendég

Verna, az Ikea honlapján minden termékre lehet ellenőrizni, hogy van-e raktáron. A termék mellett jobb oldalt van egy ablak, ott megnézheted.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre: a gond csak az, hogy az Ikea honlapján se találom, egyáltalán! Valaki azt mondta, hogy ő érdeklődött, és 4 hét múlva lesz (ez úgy egy hete lehetett, azt hiszem...)
Vendég

én is pályázom ajtórácsra, nekünk 85-ös kell. lehet meg is nézem az IKEA honlapját, hogy van-e. de azért 10 rugó egy hülye rácsért... na mindegy.

Lili olyan zizi ma, tiszti hiszti alig bírok vele :(

nircee: nekem is a Gabi öblítő a kedvencem :)

Lili is simán föltérdel a zsákban, sőt el is vándorol bárhova benne. nálunk most elég hüvi van, főleg az ő szobájában (sztem este nincs 20 fok se), így most vastag pizsiben és vékony zsákban alszik.

ja én is együtt mosom Lili színes ruháit a fehérekkel. csak a pelusokat mosom külön, meg az előkéket.

Kép
murphyke

Tiop, Nircee:
csak azért gondoltam, hogy nem mindegy, hogy mosom, mert a babáét sem mindegy, márpedig szoptatni abban fogok. Hát igen, nekem is van még mit tanulni :).
Jutta:
én csütörtökön megyek CTG-re. De már a hasam a köldököm körül tornyosul, nem tudom, hová fog még nőni, ez hihetetlen. :)
Én most mostam ki a hálóingeket, meg a köntöst és a szoptatós melltartót. Huhh, kicsit izgulok... :) Olyan jó lenne arra ébredni, hogy megvan a baba, egészséges, minden rendben, de nem kellett szülni. Na, mindegy, más is túlélte. A legrosszabb az egészben az, hogy nem tudjuk, mennyi időnk van még hátra. Bármikor jöhet, bármi lehet, innentől nem tudunk semmit, csak várunk...
Semmit nem tanultam, de most nem érdekel, ha a fene fenét eszik is, tanulni fogok és punktum! :)
Sziasztok! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sZIASZTOK!
Murphyke!
Tuti,hogy az időjárástól nyügi a babó! :wink:

Piroska!
Ne depizz.légyszives!!!!!!!!!!!!!Nem éri meg!!!!!!!!!!!!!!Majd ha itt az idő,azt úgy is megtudod,nyugi!!!!!!! :lol: :lol: Nem fogod nem észrevenni! :lol: :lol: :wink: :wink: Persze,tudom,hogy idegesítő,de ne idegeskedj!Ártasz magadnak is és a babának is!A hállóing allatt még ott a szopismelltartó+betét!Tejcsi csorgás ellen!a melled nem is érintkezik csak a betéttel! :wink: :P NYUGI!!!!!!!!!!!!!

cSAJOK ZSANI ÍGY NÉZI A MESÉT!
http://www.youtube.com/watch?v=Ac9QPGH-T0I
NEM KAMERÁS FELVÉTEL,HANEM CSAK FÉNYKÉPEZŐGÉPES! :wink: KAMERÁRÓL SOSEM TUDOM NORMÁLISAN MEGCSINÁLNI! :oops: :? :( :( :evil:
SZIASZTOK!

Kép
Kép
Kép
tiop

én sem találom a rácsot a honlapon :evil:

Kép
murphyke

csajok, most hogy jön a hűvösebb idő akarok majd teát adni Lilinek, csak nem tudom milyet. Ti milyen teát adtok a gyerkőcöknek? azt tudom, hogy granulátumosat nem akarok.

Kép
murphyke

Én granulátumosat adok. Laura nagyon szereti. Nyáron hidegen itta, most pedig langyosan. Kb. a fele mennyiségű granulátumot teszem bele, mint amit az elkészítésben megadnak. Miért nem szeretnél ilyet? Amúgy a Hipp-nek van ilyen üveges teája. Azt hiszem édeskömény almával, alma barackkal, stb.
Vendég

Sziasztok!

Végre van pár percem a gép elé ülni, bár a visszaolvasást nem gyözöm.

A picurnak mecsek baby teát vettem ezt ajánlják a legkissebb kortól.

Tiop: Nagyon édes a Zsani ahogy mese nézés közben jár a keze lába. Látszik nagyon élvezte, gondolom föleg a zenéjét.

Ildikó
Kép
Kép
Kép
brandtner

Tea:
Én Hipp instant gyümölcsteát adok Lilinek. Ezt megissza. Most szeretnék majd valami mást is kipróbálni, pl. csipkebogyót.

Tiop!
Hát ez eszméletlen aranyos :!: :lol: Úgy nevettem rajta, hogy Lili kigúvadt szemekkel nézett, hogy mit csinálok, mi olyan vicces. Nagyon tündéri Zsani! :wink: És azok a csuklómozdulatok... :D

Kép
Kép
giga1

Tea,
én üvegeseket szoktam venni, és nagyon higítom őket, úgy 1 ujjnyit rakok egy 125ml-es üvegbe. Így a nagy üveges 3 napig elég. A granulátumosat csak akkor adom, ha megyünk valahova, mert akkor nagyon kényelmes, a tápszertartó egyik rekeszébe azt öntöm, és viszek 1 üveg vizet. Én azért nem szeretem annyira a granulátunot, mert a 92%-a cukor, így csak üres kalória, semmi tápérték. Az üvegesek meg nem tartalmaznak hozzáadott cukrot (kivéve néhány, pl. a barack). Egyébként tényleg finom, és Marci is nagyon szereti.

Piroska,
NE PARÁZZ!!! Bízz Magadban és a JóIstenben!!!! Mindent tudni fogsz, ha eljön az ideje, mi nők csodálatosan ösztönlényekké alakulunk a szülés előtt!!! :lol: :lol: :lol: Komolyan!!!!
A Baba nem fog a hálóingedben aludni, közvetlenül nem érintkezik vele, ha Magadhoz is öleled, akkor is fel lesz öltözve! Az a néhány molekula meg, amelyik hozzáér, semmi bajt nem fog okozni! Mondtam már, annyira azért nem érzékenyek!!! Azért érdemes külön mosni a ruháikat, mert érzékenyebbek, mint mi, de ez is leginkább azokra a ruhadarabokra vonatkozik, amelyek közvetlenül és nagy felületen érintkeznek a bőrével. Pl. egy kiskabátot, ha nem bababarát mosószerrel mostál, még nyugodtan ráadhatsz!
Mi csak a tapasztalatainkat írjuk le, és csak jót akarunk, mert nem szabad agyon aggódnod Magad!!! Persze tényleg csak azt fogadd meg, ami szimpatikus, semmi nem törvény, csak tanács. :wink: :lol:

Rács,
a honalpon tényleg nincs, én mailt írtam nekik, és abban válaszolták, hogy van mindkét fajtából. Engem az IKEA nem érdekel, mert nekem inkább fehér és fém kellene. De Anyuéknak kell majd venniük 2-t a lépcsőre. Szerdán megyek IKEA-ba, majd megkérdezem, mi a helyzet.
Murphyke,
10 ezer még nem is sok, újonnan máshol 18ezertől indul a legkisebb, ami szinte senkinek sem jó, egy normál méretű már 20ezer és afölött!!! Szerintem az a brutál ár! Viszont ha valakinek van lépcsője, akkor muszáj rácsot szerelnie! Nekünk már van egy a gyerekszoba ajtajában, de még kell egy a lépcső aljára. Most arra pályázok a Vaterán.

Kép
Kép
nircee

Tiop,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Nircee:
én ilyenkor nem agyonaggódom magam, hanem agyalok :), nem kell engem komolyan venni :). Vagyis komolyan kell engem venni, csak mondom, hogy nem aggódom annyira, hanem elagyalgatok, mert én még ilyenekről nem hallottam, hogy külön kell mosni dolgokat meg ilyenek, csak mióta babát várok. Eddig eszembe sem jutott az ilyesmi. De most már látom, hogy fontos lehet, mert mióta babát várok, azóta az ujjaim között nagyon kiszárad a bőr és viszket, lehet, hogy ekcéma, nem tudom, de ha nálam így van, akkor a babucinál is lehet ilyesmi. Amellett meg két éve kiköltöztünk a koszos belvárosból a szép zöldövezetbe és azóta allergiás lettem az összes zöldre, tavasztól őszig a zöldektől tüsszögök, ősztöl tavaszig a háziportól :). Úgyhogy kezdem komolyabban venni az ilyesmit és igyekszem annak megfelelően élni. Igaz, hogy most magamat se kezelem túlságosan, csak iszom a kálcium szandózt. Azt muszáj, mert egyszer kihagytam pár napot és olyan poklot éltem át, hogy az valami hihetetlen. De ezen kívül nem kell tennem semmit, Hála Istennek. Múlt évben ez nem volt elég, de most a babuci miatt gondolom más a helyzet. Csak emiatt foglalkoztat a gondolat. A sterilizálót is csak a macsekok miatt vesszük meg, mert nincs hangulatom kifőzni mindig mindent, kicsit kényelmesebb lesz így. Amúgy nem aggódom annyira, nem vészes. Inkább a szülés az, ami kicsit aggaszt, de tudom, hogy ezen át kell esni, ez van.... Nem is érdekel, csak egészséges legyen a drága! De eddig Hála Istennek, minden alkalommal nézte a doki az ultrahangon és minden rendben volt vele. Azért jó lenne már a karjaimban tartani és meggyőződni róla, hogy igen, minden rendben! :)
Na, a bő lére eresztés már megint megvolt, ááá... :)
De a tanulás nem nagyon :( Na, majd most :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, rács:
egyébként azt hiszem, a Kikában is van ilyen rács, az egyik ismerősöm mintha ott vett volna, megkérdezzem?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
a szüléstől szerintem mindenki fél. Aki még nem szült, azért, aki meg már szült, azért. :lol: Ezzel nem vagy egyedül! És persze, hogy már szeretnél túl lenni rajta, ez is normális! Nyugi, már csak pár hét, és itt lesz a kis Diána!!!! Szépen és egészségesen!!!!

Kép
Kép
nircee

Nircee:
úgy legyen! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Szantre! Köszi. Mi úgy voltunk vele hogy így legalább ő is a friss levegőn van és nem a picike lakásban. Szinte egész nap aludt.

Piroska! Szerintem mi még nem "találkoztunk". Vagy igen? Üdv itt! Amúgy nekem is Avent kézi mellszívóm van. Vikinél kb fél évig minden nap használtam. Nagyon bevált, rengeteg tejcsit lefagyasztottam. De mivel sokáig volt tejcsim ezért ki is dobáltam őket. Most 2 gyerkőccel már kevesebb időm marad, és azért az nagyon sok időmet elvette amikor minden szopi után fejtem, ezért most úgy állítottam be a tejcsit, hogy csak akkor fejek ha nagyon feszül.
Kitartást a szülésig, már nincs sok hátra! :wink:

Katica! Rég taliztunk, biztos nagyot nőtt már azóta Sára. Tudom még korai, de azért megkérdezem, idén is csináltok naptárt? :D

Pilla! Laura is nagyon szép kiscsajszi lett.

Mano! Boldog szülinapot Levinek!!! Nagyon édes ahogy eszi a tortát! :lol:

Giga! Boldog házassági évfordulót!
Hol vesztek lakást? Eddig a postánál laktatok, ugye?
Nekünk is kezd kissé szűkössé válni a 36nm-es lakás...

Murphyke! Nagyon ügyes Lili hogy felállt! Gratula!

Tiop! Csúcs ahogy nézi a mesét... :lol:

Csajok! Egy kérdés! Szülés után meddig tart a hajhullás? :roll: Vikinél alig hullott, most viszont csomókban!!! A reggeli fésülködésnél már lassan sírva fakadok. Pedig szedek vitamint és már két hete hajszeszt is használok.

Ja és még egy kérdés! Ez még kellemetlenebb... Szülés óta még mindig nem múlt el a vérzés. Persze az első hónap után már csak nagyon gyengén van, elég egy tisztasági betét is. Amikor voltam a "6hetes" kontrollon a 8. héten és mondtam a dokinak, akkor írt föl vasat, meg még egy gyógyszert, rutascorbint, de hiába szedtem őket, még mindig nem múlt el. Mitől lehet ez? Neten olyanokat olvastam hogy méhszájseb?! És műtéttel lehet helyrehozni? Vagy most nagy butaságot írtam??? Ja és rakott föl spirát, de azt mondta az nem okoz ilyen vérzést. Vagy mégis?

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Wikianya!
Szerintem mindenképpen nézesd meg magad a dokiddal, mert egyik ismerősömnek is méhszájsebe volt. Igaz ő 2 évig vérezgetett, pedig nem is szoptatott. Elment másik dokihoz, aki azonnal be is fektette és megoperálta, mert már majdnem elrákosodott neki. A régi dokija szerint pedig nem volt semmi baj, ez így normális szülés után :evil:

Kép
klmaria

Ne haragudjatok, hogy beleszólok, de mivel én is Kistarcsán fogok szülni szoktalak olvasgatni titeket! Szóval! Ajtórácsot lehet venni a Brico-ban is. Mi ott vettünk, harmonika szerű, így olyan méretre húzod amekkorára akarod. 3500,-Ft volt vagy a körül! A fótiban tutira van, ahol a polcokat és a hozzávalókat árulják, még fel is van egy rakva mutatóba.

Annak a balzsamnak a neve, amit a babák mellkasára lehet kenni, ha meg vannak fázva: BABY LUUF BALZSAM. 3 hónapos kórtól használható, nagyon szupi!

Mégegyszer bocsi a bepofátlankodásért!
Vendég

Na eddig is paráztam, de hogy most te is ezt írod... váááá :shock:

És semmi más tünete nem volt?

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Little, köszönöm szépen az infot!
Wikyanya, azt mondta a fodrászom, hogy kb. fél évig a szülés után még hullik a haj. Nekem kb. 8 hónapig hullot. A vérzés miatt pedig hívd fel a dokidat, biztos ami tuti.
Vendég

Wikyanya:
még nem találkoztunk. SZIA! :) és Köszönöm! :)
Little:
nem pofátlankodsz, minden infó jól jön. :) Nyugodtan szólj hozzá, ha valamihez szeretnél, itt senki nem fog téged "kitúrni" :):). Ha Kistarcsás vagy, akkor itt a helyed! Én is újoncka vagyok, de mindenki nagyon jól fogadott, tehát Isten hozott! :) Majd még mások is meg fognak erősíteni, meglátod! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csajok, bocsi most önző leszek és csak nyafogok....

Ez az elsimult méhszáj jól sokkol, be vagyok szarva, még nem akarok szülni, mert korainak ézem...

Ma tök depiben pakoltam a kórházi pakkom, meg mostam és majdnem bőgök, asszem a párom se veszi a lapot, hogy elvileg bármikor szülhetünk, pénteken vidékre megy... :cry: :shock: :cry:

Magától a szüléstől (még) nem félek, csak attól hogy ne legyen túl pici, vagy nem olyan ügyes/fejlett Dorka mert korábban jön...
Még minimum 1,5 hetet bent kellene lennie... persze bármit érzek, rögtön asszem mindjárt szülök, kb 10x néztem ma meg, hogy nem folyt -e el a mazatvíz, ha vmi lent szurkál vagy bármi akkor meg asszem, hogy éppen nyílik a méhszájam...

Valaki tud vmi biztatót mondani???

Mégegyszer bocsi, de hátha tudtok mondani vmi biztatót, azért itt mindenki jóval tapsztaltabb...

Piroska, látom neked is minden bajod van! :shock:

Jutta

KépKép
jutta

Little, Piroska jól írta, szívesen látunk Téged is! Gratulálok a nagyfiadhoz és az új jövevényhez! Körülbelül egyszerre fogtok szülni Gigával.. Még egyszer üdv köztünk!

Jutta! Ne aggódj, Dorka baba még tuti bent marad egy kicsit, hiszen ott a legjobb neki! De ha mégsem, akkor is minden rendben lesz, mert a Kisasszony addigra elérkezettnek látja az időt a világrajövetelhez :D A 37. héttől pedig már nem is számít korababának. De ne aggódj, ha eljön az idő, nem fogsz kételkedni abban, hogy készen állsz-e, hanem tudni fogod, mit tegyél! Még annyit, hogy a pakkod legyen készen, mert az ördög sosem alszik :wink: Nyugi!!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jutta: a végén már én is így voltam... nyugi, észre fogod venni, ha itt az idő... (mondom én, akinek indították... ;) ).
Komolyan, én nem is tudom, milyen az, amikor jönnek a fájások (márminthogy infúzió nélkül), meg elfolyik a magzatvíz (mármint burokrepesztés nélkül)... Azért remélem, legközelebb megtapasztalom! :)

Ajtórács: végignéztem a Vaterán, ami nekünk megfelelne, az mind vidék, a postaköltséggel nagyon drága lenne...
Megkérdeztem Ikeás ismerősünket, azt mondta van, jövő héten vesz nekünk. (Nircee: én úgy tudtam, hogy van az Ikeában fehér és fém... Legalábbis használtan hirdetni olyanokat látok...)
Mondjuk ez csak az egyik ajtónkba jó, a másikba nem...
Little: meg fogom nézni a Brico-sat, de szerintem az nem olyan, amilyenre nekünk szükségünk van (a harmonikaszerűből gondolom). Aztán lehet, hogy tévedek. :)
Vendég

little: köszi az infót, azért a 3500 már barátibb.

Anita: nekem még mindig hullik az hajam, pedig már több mint 7 hónap telt el, igaz annyira nem durva mint az elején, pár hónapig minden hajmosásnál azt hittem, hogy nem marad egy szál se mire végzek vele (én nem szoktam fésülködni rövid a hajam).

Jutta: sztem ne izgulj, 2900-re saccolták picurt, úgyhogy nagyon pici már tuti nem lesz (Lili 2800-al született). és a 36. hét után már bármikor jöhet, most már csak hízik meg erősödik, de már mindene kifejlődött rendesen.
ja és ha elfolyik a magzatvíz, azt tuti egyből észreveszed, mert az jön nem gyengén :lol: mintha pisilnél csak nem marad abba és nem tudod visszatartani. szóval ott nem kell nézegetni mert tócsa lesz alattad :lol:

köszi a teás infókat is, még gondolkodom milyet adjak Lilinek.

Piroska: nem azért agyalsz te ennyit, hogy elsumákold a tanulást? :lol:

ja Jutta, eszembe jutott vmi biztató: legalább nincs 40 fok :lol:

Kép
murphyke

Jutta,
TE IS NYUGI!!! Most már tényleg semmi baj, ha megszületik, már csak nő odabent. A tüdeje teljesen fejlett már most!!! Marci a 37. héten született, 3120g-mal és 10-es Apgarral! És semmi gond nincs Vele, gyönyörűen fejlődik! És lekopogom, eddig még beteg sem volt...
A magzatvizet tényleg megérzed, nem lehet nem felismerni. Nem folyik: ömlik megállíthatatlanul, úgyhogy ahova csak mész, jó nagy tócsák lesznek alattad! :wink:
Biztató: ha nemsokára megszületik Dorka, könnyű lesz megszülni, nem lesz olyan nagy! 2900g már tökéletes (2500g felett és a 37. héttől nem koraszülött, és Te már a 37. hétben vagy!), és hát nem elhanyagolható, ha nem 4000g! Olyan nagy babáknál már sokkal valószínűbb a császár. Tényleg nyugi! Az idegeskedéssel sokkal többet ártasz, ráadásul így tényleg megindulhat a szülés.

Kép
Kép
nircee

Akartam javasolni, hogy vegyél egy nyugtató forró fürdőt, de talán mégsem olyan jó ötlet ez.

Verna,
megnézem holnap a rácsot mindenképp! Köszi! Én csak fáról tudtam!

Kép
Kép
nircee

Üdv!

Pilla, nem semmi ez a vesedolog a lányoddal... teljesen elhűltem... :shock:

Tea: Én tea ellenes vagyok. Szonjának nem adok, bár én nagyon szeretem. Vizet iszik, és néha gyümilét.

Ivás: Mi most próbálkozunk a pohárból ivással egyedül. Cumisüveghez nem tudok szólni sosem volt.

Mosás: Fél éves koráig külön mostam, azóta együtt. A mosószer ugyanaz. :wink:

Jutta, az idő maga is depis, nem csoda, hogy bekanyarodtál... útálom az ilyen időt :evil:

thenus

sziasztok,
Piroska, ahogy látom nagoyn nem akarsz tanulni :-)
ne aggódj a méhszáj miatt, Nándival már a 35héten egy ujjnyira nyitva voltam azt még a kiírt dátumra még öt napot rá is húzott, szóval nyugi, van még időd!!!ja, nyugodtan öblitözheted a saját ruháid, a gyerköcét meg nagoyn kicsit, én úgy tudom, hogy csak parfümöt ne használj, mert szereti a bőr illatát az újszülőtt.
Mosás, hát biztos ez se normális, de még mindig külön mosom Nándiét, sőt Bendéét is külön kezelem, de nem jelent gondot, nem is gondolkodtam eddig rajta.
Giga, boldog évfordulót! a cumisüveget nálunk úgy fogta meg, hogy félig ülve ivott és én az első kortyok után elengedtem, tehát nem fogtam, nem tudott inni, percek alatt rájött, hogy csak akkor van iszike, ha fogja is.
Nándi lerúgja magáról a takarót, úgyhgoy ahányszor felkelek annyiszor takargatom, de ha hidegebb lesz, kapja a hálózsákot.
Gyógyulást a babóknak, és szebb időt mint a mai!! ZSó

Kép
Kép
kispraga77

Sziasztok!

Hogy mennyit tudtok termelni egy nap alatt, alig győzök visszaolvasni.

Tiop, remélem, hamar megoldódik az ovis gond, és Anett oda fog járni, ahova szeretnétek. Zsani nagyon édes, ahogy a videót nézi :lol:

Little, üdv köztünk :lol: Ki az orvosod? Mikorra vagy kiírva?

Ruhamosás: már én is meg akartam kérdezni, hogy meddig mossátok külön a rucikat, de Pimpoka megelőzött. Én még külön mosom, bár a színeseket néha hozzárakom a miénkhez. Én az elején mosópor nélkül 60, ill 90 fokban mostam Sára ruháit, mert bár írtátok, hogy nem ártott a babáknak a mosópor, mi sajnos kivételek voltunk. Pár hetesen kijött rajta az illatszer allergia, rengeteg pötty a testén, és le lettünk minden fajta illatszerről tiltva. Fél éves koráig. De három hónaposan már kísérleteztem babamosóporral, nem volt gond, most meg Persil sensitivet használok. szóval óvatosan az elején az illatszerekkel. Beleértem ebbe a popsitörlőket, babafürdetőket is. Jó az a gyógyszertári fürdető.

Jutta, Piroska, már nem sok idő van hátra, nyugodjatok meg, a babák tudják a legjobban, mikor van itt az idejük, és akkor jönnek, amikor kell :lol: Holnapra hátha kisüt a nap, és mindenkinek jobb kedve lesz :lol:

Teát én sem adok Sárának. 90% víz, a többi gyümölcslé a tejcsin kívül.

Anita, igen, tervezünk most is naptárat csinálni. Akartam is írni, de még gondoltam ráér :D De ha már így rákérdeztél, megragadom az alkalmat, és mondom a többieknek is, hogy a férjem csinált tavaly karácsonyra naptárat, A/3-as, és A/4es méretben. Mi mindenkinek ezt adtunk ajándékba. Ha szeretnétek a gyerkőceitekről naptárat a 2008-as évre, szóljatok. Tavaly Anita, és Pilla kért, remélem, nem bánták meg :wink:
Holnap teszek fel pár oldalt a miénkből, hogy lássátok.

szép és nyugodt estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Na, voltunk ma úszni, remélem, jól kifáradt Lolo és alszik egy nagyot! Képzeljétek, napközbeni altatásnál a kispárnámon aludt el, azzal együtt tettem be a kiságyba, és nagyon bejött neki, akkorát aludt, amilyet csak ritkán szokott! Úgyhogy lehet, hogy rendszeresítjük a kispárnán alvást - most kipróbálom éjszakára is. Csak akkor most én min alszom?! :roll:

Gyógyszertári fürdetőt mi soha nem használtunk, azt kezdtük el használni, ami a kórházi csomagban volt (Johnson), és mivel semmi baj nem volt vele, azt mondta a doki is, hogy akkor használhatjuk azt továbbra is. Próbálkoztunk egy ideig Gabival, de az csípte a szemét.

Egyébként az elején én is sensitive mosószert és öblítőt használtam, és akkor illatkendőt Lolo ruháihoz egyáltalán nem (ráztak is, rendesen, merthogy a kendő amúgy antisztatizál is). De én kb. 3-4 hónapos kora körül álltam le minden sterilizálással, külön mosással, hipoallergén dolgokkal: azóta már a füvet és a földet is megkóstolta, fura lenne, ha közben meg sterilizálnám a cuccait. ;)

Hajhullás: nekem kb. 3 hónapig nem volt, aztán megindult. Mostanra csökkent, és képzeljétek, hajfestéskor azt vettem észre, hogy tele van a hajam rövid tincsekkel, úgyhogy a jelek szerint pótolja, ami kihullott. :)

Tea: mi is granulátumosat iszunk, meg készteát, dobozost. Megy gyümilevet, sokat: gondolom ennek (is) köszönhető, hogy kakis problémánk hónapok óta nem volt. :D
Vendég

Szép jó reggelt!
Hát ez a jobb idő nem jött be. De én őszintén megmondom, már nagyon untam a meleget. Persze ez sem jó!!! :?

Little!
Üdv köztünk! Reméljük most már nem csak olvasni, hanem írni is fogsz nekünk! Mikorra vagy kiírva, van választott dokid?

Jutta, Piroska!
Ne idegeskedjetek! Az csak rosszat tesz.
Jutta!
Pihenj, az a legjobb módszer arra, hogy még ne induljon be a szülés. Ha sokat iceregsz-ficeregsz tényleg beindulhat. Azt a másfél hetet, amit még mindenképen szeretnél, pihend végig. Az már nem sok!
Olvassatok, nézzetek tv-t, filmeket, tanuljatok gyerekverseket, dalokat, stb.
Magától a szüléstől én nem féltem. Nem érdemes! Természetesen fáj, de én mindig azt mondtam magamnak, hogy ha ennyi nőnek sikerül, akkor igenis nekem is fog! Természetesen ilyenkor mindig ott van, hogy ha történik valami... de akkor meg egy mindenre felkészült orvosi gárda áll a hátatok mögött, és minden rendben lesz. NYÚÚÚÚGÍÍÍÍ!!!!!!!!!!!

Wikyanya!
Dunakeszin veszünk lakást. Október végefelé költözünk. Igen, a postánál lakunk a régi iskola épületében.
36nm? Atya-gatya. Mi 3-an vagyunk, de a 44nm-en nem férünk el. Hogy csináljátok, hogy ilyen kicsi helyen elfértek???
Ti a Lidl-nél laktok?
Ne ijedj meg attól amit Klmaria írt. Az ő ismerőse 2 évig vérzett. Te azért még ott nem tartasz! De tényleg hívd fel a dokid!!!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok Lányok!

Nagyon régen jártam felétek. :(

Mi még küzdünk a sárgasággal, pedig 8 hetes Barbara! :( Viszont a jó hír, hogy már egyáltalán nem aluszékony (sőt, nagyon keveset alszik) és már 4100g!!!!!!! Jövő héten lesz 2 hónapos. 8)

Szerintetek mien vigyem ki az utcára őt? Holnap ki kell mozdulnunk itthonról és nem tudom mit adjak rá.

Hosszúujjú body + kantáros rugi + kocsikabát???
Csak éppen ilyenkor deréktől felfelé 3 réteg ruha van rajta, a lábain viszint csak egy réteg. Jó ez így??? Kell valami cipő a lábára? (a sapi evidens)

Ti mit adnátok rá??

Csatolok pár képet, itt 6 hetes Barbara

Kép

Kép

Kép
brera

Jutta!

Én 36+3 naposan szültem és eltekintve attól, hogy besárult, nagyon életerős baba (lásd képek fent), nem lesz baj ha kicsivel elöbb megszülsz. De azért szorítok, hogy ne történjen meg. Barbara 2720g volt.
brera

Lili is 95%-ban vizet iszik, gyümilét akkor ha centrizek neki frisset. csak gondoltam jön a hüvösebb és adnék neki vmi melegebbet (igaz melegíthetem a vizet kicsit, h ne legyen hideg).
nem tudom miért de ódzkodom a granulátumos teától, lehet mert azt én sem iszom meg. gyógynövény boltban vennék neki valamit amit le lehet szűrni, de fogalmam sincs mit lehet neki adni. télen csipkebogyót akarok neki adni, van a szomszédban, de odébb van míg az megérik.

Kép
murphyke

Brera, nagyon szép pici lány Barbara! :) Én ilyen vacak időben adnék még rá egy harisnyát is és lehet, hogy egy vékonyabb textilcipőcskét.
Vendég

Pilla: fél 12-12 között ebédel Lolo, utána megyünk, ok?! És akkor még tudnak is jtászani egyet a csajok együtt, ha akarnak. :)
Legalább Lolo emberére akad - tegnap egy 4 hónaposnak próbálta meg "kinyomni" a szemét. (Na jó, csak megvizsgálta, mi az a lyuk ott az arcán). :) De amikor egy nagy baba megölelgette őt a medencében, az már nem tetszett neki! ;)

Brera: nagyon édes a nagylány! :) Én is a harisnyát javaslom, de ilyenkor egyébként is célszerű betagargatni. Cipőből ilyenkor még ilyen kis tutyikát érdemes csak hordani, vagy zoknit - addig örüljetek, amíg nem kell igazi cipőt venni! :wink: Mi már nem halogathatjuk tovább...
Vendég

Sziasztok!

Hát, nem jött be a napos idő :?

Anita, remélem, nem lesz semmi komoly baj. De ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom.

Brera, nagyon édes Barbara. Olyan jó ilyen pici babákat látni! Az én lánykám már olyan nagy baba. Annyira hamar megnőtt. Ahogy leírtad, plusz ha ilyen hideg marad az idő egy harisnya sem árt, és ahogy a lányok már írták, két zokni, vagy kocsicipő. Plusz vékony takaró.

Verna, mi most értünk el oda, hogy venni kell neki rendes cipőt, amiben el fog indulni. Eddig mezítlábaskodott, de eztuán ez már nem megy. Három boltban is voltunk, nem találtam igazit, de nem adom fel. Nem gondoltam, hogy ilyen macera venni egy cipőcskét :? :roll:

Sára tiszta zizi ma ettől az időtől. Megyek, elaltatom, alvás után hátha jobb kedve lesz.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Verna, ok. :) Várunk Titeket! Laja most szunyál, aztán 11 körül eszik (bár most nagyon bealudt) és legközelebb majd csak 3 után ájul be...
Vendég

Jaj, és ami a legfontosabb:
Kedves Levi baba! Boldog születésnapot kívánunk neked!! :lol: :lol:

Sára és Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ja... Hétvégén mi is megyünk cipőt venni a kisasszonynak. Felpróbáltam ma a lábára Sára régi 18-as cipőjét és csak épp egy picivel nagyobb, mint a lába. :shock:
Vendég

LEVINEK BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kép
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?