Új privát üzeneted érkezett!

Hello Mindenkinek! :)

Megjöttem a 6 hetes kontrollról. Minden ok, mondjuk ezt gondoltam, de el kellett mennem, mert még egy részlet hátra volt a fizetnivalóból. :? Beszélgettünk a dokival, kérdeztem mennyit ajánlott várni a köv. terhességgel. Azt mondta min. 6 hónap, de egy év még jobb. Nem mintha fennállna a 3. baba veszélye, mert apa nagyon ellenáll. :( Mint mondotta, ő nem tenyészcsődör. 8)
Pedig látván a pocakosokat, úgy lennék pocakos megint.... :)
Bencét is otthagytam a bébicsősznél és majdnem bőgtem, meg mindenféle hülye gondolataim támadtak, bölcsőhalál egyebek... :? Persze minden ok volt velük, cseppem aludt, evett cumisüvegből, igaz csak 6O-at, de nem halt éhen. Itthon megszoptattam és mindjárt kerek lett a világ. :D
Mostanában Berci hanyagolja a délben alvást, úgy látszik már nem igényli annyira...én viszont igen. :? Legalább bentmarad a szobájában és ott szöszmötöl. :)
Orsi, Gergő azóta sem alszik délben? Neked volt ilyen "gondod" ha jól emlékszem.

Na, mennem kell, hív a vasalnivaló. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hello Csajok!

Olvasok-olvasok, de nem vagyok valami nagy formában. Nem bírom ezt a nagy meleget! Gyerekeim üvöltenek. Lillát már nem tudom lekötni, menni kellene valamerre, de a nagy meleg miatt nem tudok...Ördögi kör...

CSajok jól vannak egyébként!

A kiruccanás nagyon jól sikerült. Bár pihentető nem volt, mert ugye a két bitang ott volt, de maga a kikapcsolódás már pihentetett. GYönyörű helyen voltunk! A panzió egy hegyoldalban volt. Egyik reggel, mikor leszaladtam a kocsihoz, két őzike jött velem szembe. :D Kirándultunk tónál, kacsákat etettünk, várostnéztünk, vásároltunk. Szóval minden volt. És ami a legfontosabb, hogy minden játszóteret megtaláltunk! :wink: Mert a játék a legfontosabb!!!

Képeket nem tudok most mutatni, mert Ricsi elvitte a kártyaolvasót a kárgyával együtt. De a hétvégén, vagy jövőhéten felteszek belőlük párat. Kb. 70 db készült. :oops:

Ja, és a lányok az utat is nagyon jól bírták. Lilla imádta az alagutakat. Csengike sem reklamált semmiért. Igaz, LIlla be volt kábítva némi dedalonnal, de így is jó kedve volt, és figyelt végig.

Megyek, Csigusz üvölt, LIlla még meztelen. :roll: Valamit kezdeni kellene magunkkal, de nem bírom ezt a nagy meleget. :?

Pusszantás!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Manóci

Köszi, persze, hogy elfogadom a tanácsod. Vettem is vitamint :wink: ( na ennyit a továbbiakban minden megy a maga útján szemléletről :D )
Óóóóó, amikor Máté összejött, mert Ő aztán tényleg csak összejött, hiszen én gyógyszert szedtem. Szóval, akkor szinte minden hétvégén volt valami buli. Nem vagyok egy nagy piás :D ,de ha a Tiszánál voltunk, a szomszédhoz a belépő mindig valami kerítésszaggató pálinka volt…És nem volt mese meg kellett inni. Utána még gyorsan rá is gyújtottam, csak az íze kedvéért. És tessék itt van ez a kisember, aki nem ismert semmilyen akadályt, mindenen átverekedte magát :lol:

Vakili

Október 10-ig töltöm a szabadságaimat. Utána ajánlottak munkát, csak elég gáz :roll: :? ………Még agyalok rajta.

Egcsi

Gratula Bercinek! Máté annyira utálja a bilit, hogy soha nem tudott tenni bele semmit. Biztos azért mert a bölcsiben is mini wc van.
Galamb….pfúúúj….Annyi betegséget terjesztenek
Jó hogy minden rendben volt, a dokinál, meg otthon is. Meglehet kérdezni, hogy nálatok mennyibe kerül ( de hülyén hangzik) a szülés?!
3. baba…kislány….
Alvás: Máté délelőtt csak a bölcsiben alszik, mert ott „muszáj”, vagyis inkább alszik, mert a többi gyerek is. Ha itthon van , vagy lent vagyunk a Tiszánál, nem kínlódok vele. Ha alszik, alszik, ha nem akkor nem. Volt egy időszak, amikor kész voltam, hogy nem akar aludni délután, de már nem fárasztom magam, bár én is tudnék olyankor hunyni…Mindig attól tartottam, hogyha nem alszik, akkor 5-6 között már kész lesz. És nem, ugyanúgy 9-kor fekszik, és egy perc alatt elájul :D

Orsi

Gergő hipp-hopp belejön a bringázásba.Máté a hétvágén ült először bringán, és nagyon hamar belejött.Úgy tekert a négykereküvel, hogy nem győztem futni utána.Na persze Ő meg élvezte, hogy kergetem :D

Puszi mindenkinek, jó hétvégét.
Változatosság kedvéért délután irány a Tisza 8)

málna2162

Timi :)
Sajnállak a meleg miatt, bár ugye itt sem lógnak jégcsapok, de legalább klíma van. 8) Már mindjárt ovi, vághatod a centit, Lilla le lesz foglalva. :D
Nagyon kíváncsi vagyok a képekre! Mi az idén is Disneylandbe megyünk...legalábbis én nagyon készülök. 8)

Málna :)
Hajrá vitaminkúra! :D A baj az, hogy amikor Berci nem alszik, 5 körül kidől. Ja, és minél fáradtabb, annál jobban pörög. Szaladgál, visítozik és minden rosszaságot kitalál. :roll: Mondjuk este könnyen elalszik, az igaz. :wink:
Tiszapart...de, jó! Berci imádná a vizet.
Milyen munkát kapnál, amihez nem füllik a fogad? Már, ha nem titkos. :)

Tegnap apa hazaállított egy "jó" hírrel. Elvállalt egy munkát a közeli kisvárosban...persze engem nem kérdezett meg. :? A fizetés jó lesz, viszont csak hétvégén lesz itthon. Ki fogom tépni az összes hajam a két gyerek mellett...titkon reménykedem, hogy nem kapják meg a munkát. Bercivel már végigcsináltam az "egyedülálló" anyuka műsort, két gyerekkel nem nagyon van kedvem. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Málna!
Nálunk lesz Milán valószínű de még mindig nem biztos bár stagnál :)
Majd ha elkezdesz dolgozni akkor fog összejönni a baba :) Nálunk így volt s ennek nem túlzottan örültek :) végülis majd 1 évet melóztam 2 év után :) :)

Egcsi!
MOsoly :) Annyira várom már :) De még egy hónap de legalább szept 13 a után szeretenék szülni :)

Anikó!
A képeket megkaptam s olyan szépek a gyerkeke :) Hülyeség h. nem fotogének . Nálunk Apuka fog napokon belül fgépet venni a változatosság kedvéért tükörreflexeds digitálist :evil: no mindegy mert legalább nem más hülyeségre költ de kész vagyok ettől :(
Bár most minden hétvégén esküvőt fotózik :) S aza fura h. élvezi :) egy időben nagyon utálta :)

Orsi!
Szülinapi képek?????? Óviba bejutottatok?
Mírának marad az alma a jele ezt sikerült elérnem :) 22-en kesznek egy csoportba(kicsi a szoba csak ezért) s csak félnapos lehet :( no ez érdekes lesz majd , el nem tudom képzelni. Meg fura h. nincs reggeli hanem 1 órán keresztül ettetgetik Őket.... de népzenére,komolyzenére,hagyományőrzésre szakosodott óvi hála azért mert az ált.iskola alapfokú művészeeti iskola :)

Timi!
merre voltatok ?

pusz mennem kell...

3 éve már rendszertelenül de fájdogáltam :) :)

KépKép
viranka

Vera :)
Mírának Boldog Szülinapot!
Ti is jól kiszámoltátok a 3 évet. :D
Már nemsokára babázol. :wink:

Orsi :)
Merre jársz? Megint zombisodsz?

Ma takarítottam, Berci is segített. :D Igyekszem házias férfiút nevelni a fiaimból. Remélem 1O év múlva is ilyen lelkesen veszi ki a felmosófát a kezemből. 8)
Bence felfedezte a kezét és egyre jobban tetszik neki a forgó a feje felett. Olyan édes amikor rúgkapálva magyaráz. :D
Kép Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Mi ez a pangás?????

Egcsi köszi :) Ilyen férj kellene mint Berci :)

pár kép :)
08.25 8:15 (ekkor született s minden évben fotó:) )
Kép

Kép
Kép Kép
Kép

pusz :)

KépKép
viranka

Hello Csajszik!

Jövök még, csak most gyorsan!

Anikó! KÉrnék egy telcsiszámot, amin felhívhatlak!!!!
Vagy, ha valaki tudja, adja meg legyen olyan kedves. :roll:

Pussz!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok :D

Délután már elkezdtem írni, de csak a "sziasztok"-ig jutottam, a gyerekek már annyira zazák voltak itthon, hogy muszáj volt elmenni a játszótérre. Ez 5-kor volt, és az egész napos bezártságtól már iszonyú nyűgösek voltak. Ott bezzeg (a játszótéren) minden bajuk elmúlt, olyan édesek voltak! :D Flóra totál bezsongott, ment mindenfelé, énekelt a homoknak, szórta, pakolta, tündéri volt! Gergő meg igezi nagyfiú! Aztán jöttek gyerekek akikkel rögtön megtalálta a hangot (érdekes akik ott voltak, mikor odaértünk, azok annyira nem tetszettek neki, azokkal nem barátkozott) és onnantól kezdve azokkal játszott. Elképzeltem, hogy ilyen lesz majd az oviban is. Remélem nem lesz gond, mert most én totál el lettem felejtve. 8)

Vera
Mirának utólag is boldog szülinapot! :D Képek nagyon jók és olan szép kiscsajszid van!! Tiszta Te kicsiben!
Amúgy a párod annyira más a fotókon, mint életben! Talán a haja is hosszabb volt a múltkor, nem?

Egcsi
Engem is érdekelne a szülés anyagi háttere ott kint. Rémlik valami, hogy már volt erről szó és talán meg is írtad, de szita agyam már törölte, szóval újdonság lesz nekem is. :oops: 8)
Képek nagyon édesek! :D
Klíma: nekünk is van a nappaliban, de olyan szempontból tök mindegy, hogy a gyerekek ki akarnak menni. :roll: Kint viszont tényleg iszonyatos hőség van, szóval szenved az ember, mert 2 gyerek nyúzza az idegeit egész nap, úgyhogy Timivel nagyon együttérzek, mert saját bőrömön tapasztalom a dolgot. :roll:

Timi
Kitartás! :roll: Nálunk ugyanez van, annyiból könnyebb, hogy kertes házban hamarabb ki tudja ereszteni az ember a gyereket, csak épp én nem nagyon merem, annyira nagy a hőség. És ugye nálunk még nőnek a fák, árnyék semmi....szóval nehéz. :?
Anikó telcsiszámát elküldöm priviben, ok?

Málna
Köszi a biztatást! :D

Lányok
Mostanra sikerült kicsinyítenem, úgyhogy elég sok kép összegyűlt. Remélem nem haragszotok meg, jó sok lesz. :oops:

Puszi :D

Orsi

avocado

Egcsi,Tök jó, hogy Berci ilyen kis házias nevelést kap, ugyhogy leffoglaltam vlamelyik csajszimnak :wink: Talán Esztinek, mert ő elég rendetlen :P egyenlőre legalábbis!
Nektek kint kellett fizetni a szülésért??Tudtommal ott nincs hálapénz, vagy lemardtam valamiről?? :roll:

Orsi,Képek????Lehet beelőzlek, mert én is kartam rakni, tegnap voltunk egy barátnőm kislányának a zsúrján, és ott készültek! :wink:

Timi, Kitartás!!!!!!!!!!!!!Igaz mi kertesben lakunk, meg árnyékos is a kertünk, elég nagy részen, de attól függetlenül én már nagyon unom ezt a nyarat!Korán jött a meleg, már pocakosan is szenvedtem tőle, most meg alapból kínlódok.Szopizásnál is az örökös izzadás, huzatot meg nem lehet csinálni, szóval jöhetne a szép kis hüvöskék ősz!Én azt amúgy is szeretem amikor szép napsütéses, de pulcsis idő van :)

Vera,tényleg, szegény te hogy bírod mé ezt nagy hassal???????????????Bár már látod az alagút végét, kitartááás!
Nagyon jók a képek, és ISTEN ÉLTESSE MIRÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ritáék még nyaralnak???Rég jelentkezett :!:

Na, és akkor a képek, jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

És a törpilla báli villantóba öltöztetve :lol:

Kép
manóci

Szóval a képek:

Gergő bepakolt a bőröndbe 8)
Kép

Hurrá! Nyaralunk! :D
Kép

Vattacukor evés :shock:
Kép
Kép

Apával :D :D
Kép

Gyönyörű, nem?
Kép
Kép
Kép

Fagyizás Tihanyban
Kép

A végeredmény :shock:
Kép

Komoly nagyfiú még cumival :P
Kép

Mi csajok 8)
Kép

Balaton 8)
Kép

Apa és fia :D
Kép

Kedvenc képeim:
Kép
Kép
Kép
Kép

Már a nagyszülőknél
Kép
Kép

Homokozás :D
Kép
Kép
Kép

Laza vigyori :D
Kép

Gergő szülinapja :D

A torta:
Kép

A bicikli:
Kép

Már megy a játék 8)
Kép

Flóra lecsapott a mikrofonra 8)
Kép

Tortaevés :D
Kép
Kép

Huhhhh! :shock: Bocsi lányok, pedig sokkal többet lekicsinyítettem és közben kihagyogattam belőle, de mégsem lehet, hogy 1 lap csak a mi fotóinkkal legyen tele. Így is sok lett, bocsika! :roll:

Puszi mindenkinek :D

Orsi

avocado

Manó
Édesek a képek! Főleg az utolsó! :wink:
Beelőztél, de csak pár perccel és azért el kell ismerned, hogy nekem többet kellett kattintgatnom! 8)

Na, én is elhúzok a gép elől, jó éjt!

Orsi

avocado

Huh,csak egy percre,most értünk haza,és mától 4 gyerekem van csütörtökig :wink:

BOLDOG SZÜLINAPOT MÍRÁNAK!!!!!!!

Pusz-pusz:Anikó
vakili

Sziasztok! :)

De jó, hogy benéztem! Mennyi kép! :D

Látom Mírát készítitek a kistesóra. :) Biztosan jól eljátszik majd a babaággyal-babával. :) Bicaj :D Berci nem tudja tekerni! A fékezés az megy ezerrel. :roll: Megvárom apámat, majd megtanítja. Nekem nincs türelmem, plusz a 4O fokban sincs kedvem szaladgálni utána. :?

Manó :)
A lányok még mindig édesek. :) A házasság dolgot beszéld meg Timivel, mert Lillának is ki van szemelve a fiam. :D

Jók a képek! Szupi lett a torta! :)

Szülés anyagi vonzata az USA-ban biztosítás nélkül:
Terhesgondozás császármetszés esetén, ebben benne van a műtét díja és a 6 hetes kontroll is + 2 UH. 35OO dolcsi
Kórházi tartózkodás 3 nap. komplikációk nélkül, a baba veled van nem a csecsemősöknél 1OOOO dollár
Epidurál 13OO, laborok a terhesság során 1OOO dollár
Összesen kb. 16OOO dollár, de ez mind 3O% kedvezmény, mivel készpénzfizetős "vendég" vagy. :? Hálapénz nincs, de ezek után nem is fussa.... :shock:
Szó szerint kell venni, mikor úgy hívom a cseppet, hogy Te kis drága! :lol:

A mai nap beszólása apósomtól származik. Boti beszélt vele, megint kint voltak a sógórnőmnél segíteni, mert nem volt otthon a férje. 4 nappal idősebb a fia mint Bence. Férjecském, megjegyezte, hogy miért nem tudja a húga ellátni egyedül a gyereket, mert bezzeg én....Erre apósom, na igen Edinának könnyebb, mert neki ott van már a nagy fia is. :shock: Igen! Roppantul megkönnyíti a helyzetemet, hogy egy akaratos, időnként hisztis 3 éves is itt van nekem! Megjegyzem baromi lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem tudok Bercivel foglalkozni annyit amennyit igényelné... :?

Na, eltűntem. Holnaptól kezdődik a tenisz! :D Ahogy a fiam mondja, a bácsik lövöldözik a labdát. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Cső CSajszik!

KÉrném azt a telcsiszámot! LÉcci-lécci-lécci!

Manóci!

Ehhez a Bercis dologhoz még nekünk is lesz egy-két szavunk. :lol: A nullanpos ismeretség alapján úgy gondolom előnyt élvezünk. 8) (bár, ha Borosapuka természetét örökölte...hát, vihetitek :wink: :lol: Én inkább egy "Kisegcsit" szeretnék vmelyik lányomnak. :roll: :lol: )

Puszi Egcsi! :wink:

Ha Csigi abbafejezi a visítást, kicsinyítek...

Új hároméveseket Isten éltesse sokáig!

Pussz!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Szóval Leoben, Ausztria!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

:oops: :wink:

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Timi
Nem kaptad meg a privát üzenetemet??? Abban elküldtem a telefonszámokat, még tegnap este. :(
Akkor küldök egy újat.
Képek szuperek és Lilla igazi kis fotómodell! :wink:

Egcsi
Hát nem semmi árak!!! :shock: De azért gondolom ki tudja fizetni, akinek kell, ugye? HÁt itthon már nehezen menne, igaz nem tudom itt mennyi a szülés és stb.biztosítás nélkül, mert ugye már itthon is fizetni kell, ha az nincs.
Bicaj: megmondom őszintén egyelőre én sem bánom, hogy Gergő nem száguldozik! 8)
apósod: :evil:

Na, most csak ennyi voltam, kis hiszipankám itt mászik rám. :?

Pussssz :D

Orsi

avocado

Orsi,nagyon szupik a képek, és az se baj, ha veletek telik meg az oldal :lol: :lol: én imádok képeket nézni, ugyhogy küldjél sak nyugodtan :wink:
Torta tök szép, és az ajik is jók.Az a bicajj??!!nagggyon komoly :lol: :P

Egcsi,ok. akkor majd Berci választ :wink:
Ezek az árak azért nem semmi :shock: én csak azt tudom az itthoniból, hogy biztosítással mennyi, mert kaptunk ám elszámolást a kórházba a zárójelentés mellé!Naggyon durva :shock: Esztinél még ilyen nem volt!
De remélem nektek van biztosításotok?!

Timi,nagyon szupik a képek,Lilla annyira helyes szép kislány :) de Csigi is hasonlít nagyon a nővérére, szal gondolom ui. lesz majd :wink:
Ausztriai képek szépek nagyon.

Ja, az feltűnt, hogy itt mindenkinek Pierre Cardin kocsija van? :lol: Csak nekünk nem :P
manóci

Timi :)
Nagyon tutik a képek. :D A törölközős-turbános tetszik a legjobban. :D Szép helyen voltatok.
Berci természetéről nem tudok még nyilatkozni...reméljétek a legjobbakat. :lol:

Orsi :) Manó :)
Sajnos nekünk sem volt biztosításunk-rengeteg embernek nincs-így fizetünk mint a katonatiszt, részletekben. :( Azért másra is tudnám költeni... Amerikában nagyon el van szarva az eü. rendszer. Ha van is biztosításod, akkor is mindent kitalálnak, hogy ne kelljen fizetni, ha fizetnek is, nagyon ritka, hogy 1OO%-ot. Most lenne a férjem cégén keresztül, heti(!) 1OO dollár a családnak. Ebbe nincs benne a fogászat és a szemészet...

Mennyi volt a számla? Csak kíváncsiságból....

Ma nagyon korán kezdődött a nap. Berci 5-kor felébredt és 6 után már nem is lehetett ágyban tartani. :? Azóta egyfolytában beszél....hosszúúú nap lesz ez... :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok

Nagyon szomorú vagyok, úgyhogy nem is írok mást, csak a sztorinkat. :(

Bent voltunk a gyerekekkel az IKEA-ban, mi hárman és a Hugi a kisfiával. Gergőnek a kedvenc kutyuskája persze jön mindenhová, hiába mondtam már el 100x, hogy egyszer el fog veszni. Hát ma sikerült. :cry: Biztos vagyok benne, hogy ott felejtette a reklamációs pult melletti játszósarokban, de mire kb.1 óra múlva visszamentünk már nem volt ott. És nem is adta le senki! És ez az amit nem tudok magamban helyretenni, mert egy koszos kis kutya volt, de Gergőnek a mindene, hogy vihették el??? És az a szülő, az nem gondolkozik? Na mindegy, borzasztó volt, szegény kis Gergőm óriási könnycseppekkel a szemében rohant utánam én meg mint egy őrült kerestem a kutyuskát mindenhol, de sehol nem volt. Mindenhol megkérdeztük, az összes pénztárost, de semmi, szóval nagyon elkeseredtünk. Ráadásul az információs pultnál a csaj nem volt hajlandó bemondani, mert neki ilyen szöveget nem szabad, csak ha a gyerek veszett volna el. :shock: Végül a reklamációnál már egy főnököt kértem, aki azt mondta, hogy hagyjam ott a telefonszámomat és majd felhívnak, ha valaki leadná. :( Talán ha bemondták volna, akkor még ha ott van az illető, akkor esetleg visszaadja, de így? tuti elvitték. :cry:
Most Gergő azzal nyugodott meg, hogy ha meglesz felhívnak minket, szóval még reménykedik én meg próbálok mindent kitalálni.
Gondoltam itt a babaneten is beírkálok fórumokba, hátha. :roll:

A sógornőm vette Gergőnek a postán annó, most ő is próbál valamit, hátha tud szerezni egy ugyanilyet. :(

Azért felteszek kutyuskáról 2 képet, ha esetleg tudtok róla, hogy van valakinek, de nem használja, nem kell neki, akkor én vevő lennék rá.

Puszi

Orsi

Kép
Kép

avocado

Együttérzésem. :( Nekünk a kék kockás macis takaró ilyen, de most már legalább nem hurcolja magával mindenhova.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok lanyok!

Itthon vagyunk. Majdnem 2 fantasztikus hetet nyaraltunk. :) nagy reszeben gyonyoru idoink voltak, egy-ket nap esett csak. :)
Lanyok nagyon elveztek a nyaralast. Minden napra kitalaltunk gyerekprogramokat. Voltunk Bukfurdoi strandon tobbszor is, az elmenyfurdoben. Voltunk Sarvari strandon, ketszer voltunk az osztrak gyerekparadicsomban, ami egy komplex fedett furdoparadicsom gyerekeknek, tenyleg az. :wink: Talan valaki ismeri a forumrol. Ez a Sonnenheld furo. Bukfurdotol 15 perc autoval. :)
Voltunk az osztrak meseparkban, a Parndorfi Outletben, Koszegen, a Szombathelyi Savaria Romai karnevalon, Csepregi fesztivalon, korbevonatoztuk kisvonattal Koszeg belvarosat, es Bukfurdot is. Voltunk a Koszegi Marcipan mesevilagban. megneztuk a belvarost. De itt torte el Kitti masik 2 fogat is. :( nem olyan veszes de elegem van mar az eseseibol. Hiaba vagyunk mellette, hihetetlen eleven. :( Lanyok egyebkent mindent nagyon elveztek.
Lilike mar nagyon ugyesen uszik karuszoval. Az orrat befogva meg lemegy a viz ala is kb. 15 mp-re. Egyedul csuzdazik es ugral a vizbe. Velem meg lecsuszott az oriascsuzdakon is az osztrak furdoben. Szoval igazi bator kiscsaj.
Kitti is hihetetlenul ugyes. Karuszo es segitseg nelkul kozlekedik a vizben, legugol es eppen csak az orra van kint a vizbol. Persze allandoan ott vagyunk mellette, de nem engedi, hogy fogjuk. :roll:
O is imad csuzdazni.
Ma voltam vele oltason. Beadtak neki a 15 honapos kotelezot es masodik kullancs ellenit. Majd lemertek es 10.2 kilo es 80 cm. Kevesebb mint ket honap alatt not most 8 cm-t. :)
Lilike megy beszoktatasra az ovodaba csutortoktol. Jovo heten mar hivatalosan. Szerdan lesz a szuloi, de en tegnap bent voltam az oviban, beszeltem Lili ovonojevel es nagyon rendes volt, mert valaszthattam jelet. Igaz, nem volt sok lehetoseg, igy a Pillangot valasztottam, de azt mondta az ovono, hogy nekik ugyis 4 ujat kell kitalalniuk, mert 4-en tobben kezdik iden az evet mint tavaly, es ha van kedvunk valasszunk Lilikenek egy jelet. Hat gondolkodunk... :)

Kepek fantasztikusak mindenkitol. Latom sokan jol nyaraltatok mint mi. :) A mosolygos kepekbol is latszik. :)
es utolag is szeretnek sok boldog Szuletesnapot kivanni Miranak es Gergonek. :)

En is teszek fel mindjart kepeket. :wink:

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Sárvári strandon:
Kép
Lilike lecsuszik a kalozhajobol:
Kép
Kittike a teknosbekan:
Kép
Kittike bohocozik:
Kép
Lili agyuval frocskol:
Kép
Bukfurdo appartmanhaz jatszotere:
Kép
Kittike is felment:
Kép
Libikoka:
Kép
Kép
Lilike kukucskal:
Kép
Vonatozás Bukfurdon:
Kép
Az osztrak furdo:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Mesepark
A legballonos korhinta:
Kép
Lili kamionozik:
Kép
Kitti korhintazik:
Kép
Vonatozas:
Kép
Mese, mese:
Kép
Lili malacozik:
Kép
Meg mese:
Kép
Kecskeetetes:
Kép
Kép
Vita a fejunk felett:
Kép
Lili a kandurral:
Kép
Kitti mar maga szaritja a hajat:
Kép
Szombathelyi karneval:
Kép
Kép
A Bukfurdoi elmenyfurdoben:
Kép
Es a Bukfurdoi strand jatszoteren:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket :)

Orsi!
Sajnálom a kutyust sajkna nekünk ilyenünk nincsen :( De örülök h. Míra a textipelussal alszik :) És jók a képek nem baj h. ilyen sok :)
Robinak már "hosszú" a haja :) s 1/4 órával a fényképezés előtt kellt :) De Míra a legfrissebb a képen :)

Manó!
nekünk sem Pierre Cardin a bkocsink :) :)

Timi!
Jók a képek :) Nagyon szép kislány Lilla s tényleg hasonlít Csigi rá :)

Rita!
reméltem h. írsz ma mert Ida látott Titeket a gyógyszertárban :) Jók a képek :)

Mi jól ma Míra 3 éves szuriját megkapta :) meg sem nyekkent :) ezért irány mindjárt a bölcsi s a cuki az ígért fagyiért :)Óviba mi is jövő héten kezdünk,alma lesz a jele (eloroztam). Te4gnap voltam CTG-n nem szülök de gyermek hatalmasakat rugott :) bár a fejem már kezd vizesedni :) de még minimum 2 hetet egyben kell lennem :)
pusz Vera

KépKép
viranka

Orsi,de sajnálom azt a kutyust :( megkérdezem én is itt nálunk hátha.............De a postán vette????????????és kb. mikor?Csak, hogy valami támponttal kérdezősködjek.

Vera,oltás :) ügyik vagytok ti is.Eszti is most csendben viselte :) pedig egyszerre 2-őt is kapott, a kullancsos 2.-ával.
Kitartááááás, már nincs sok. Víz meg tudod, megszülsz, és már sehol... :wink:

Rita,gyönyörű helyeken voltatok, és tök jó élményben gazdag programokat csináltatok :) nagyon jó lehetett!A képek ezt árulják, amik tök jól sikerültek :wink:

Egcsi,megnéztem a szülést.Ez az enyémre vonatkozik, ami egy komplikáció mentes, spontán szülés volt.Annyi, hogy kelllett kapjak AB-ot, a sztreptococcus miatt, meg kértem EDA-t, mag burkot kellett repeszteni.95.124 Ft.-

A Hanna kórházi ellátása:47.979 Ft.-Ez utóbbit csak érdekességképp :wink:

Képzeljétek ma Hannus megfordult a hasáról a hátára :shock: azt hittem véletlen, és direkt visszatettem.Erre kűzdelmek árán, de megint sikerült!Nem korai még??????Azért örültem neki, de Esztit megnéztem, és ő 3,5 hósan fordult áát teljesen.Szerintetek??
manóci

Rita :)
Üdv itthon! :) Nagyon jó programokat csináltatok, látszik, hogy élveztétek. :D Egy ilyen hinta tök jó lenne az udvaron. :)

Alma :) Én körte voltam 8) Azért nem lesz semmi beszoktatni Mírát+újszülött a háznál. Bár a bölcsi után talán nem lesz olyan nehéz Mírának. :)

Bence is próbálkozik a megfordulással. :D Tudod, a tesók mindent előbb csinálnak. :wink:
Azért inkább az otthoni számlát fizetném az itteni pénztárcámból. :roll:

Képzeljétek, csöpségem náthás. :( Nem tudom, hogy megfázott-e vagy Bercitől szerezte az orrfolyást, de nagyon szörcsög. Alig aludtam. Szerencsére azért ő jobban. Ráadásul azt a nyavalyás porszívós orrszívót is eltettem jó helyre, most meg nem találom. Pedig 2-3 hónapja volt a kezemben, még gondoltam is, hogy remélhetőleg nem lesz rá szükség egyhamar... :?
Tegnap kíváncsiságból ráálltam a mérlegre Bencével, legalább 1 kg-t hízott 3 hét alatt. Hurkásodik is rendesen, tegnap be kellett hintőporoznom a nyakát, mert a hurkák alatt kezdett kipirosodni. :oops:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok :D

Vera, Manó
Aranyosak vagytok! :) Azóta a sógornőm kinyomozta a gyártó céget és rendelt 2 kutyuskát, azért kettőt, mert 2 féle szín van és ő nem tudta, hogy ez a világosabb, vagy a sötétebb volt. Ha megkapta eldönti és azt küldi tovább nekünk, ami az igazi. Nagyon reménykedem, hogy tényleg ugyanolyan kutyuska lesz, de ha nem, akkor meg majd elmagyarázzuk Gergőnek és túl fogja élni, hogy elveszett a kutyuska. :?

Rita
Szuper képeket hoztál! :D Nagyon édesek a lányok és látszik, hogy mennyire élvezték a programokat! Jó lehetett ez a 2 hét! :D
Szülinapi köszöntést köszönjük! :D

Egcsi
Szegény kicsi manód! :( Reméljük semmi komoly nem lesz és hamar átmegy rajta!
Orrszívó: én is így el szoktam pakolni a dolgokat. :roll:

Képzeljétek tegnap megvolt az oviban az első szülői! Hát nem volt semmi, jó sok mindent be kell szerezni, meg jó sok dologra odafigyelni! Még bele kell jönnöm nekem is, nem csak Gergőnek! :roll:
A két ovónéni tüneményes, tök jó fejek voltak, lazák és tetszett, ahogy 1-2 okoskodó szülőt leszereltek! És ami látszott, hogy a gyerek a legfontosabb nekik, csomó dologra felhívták a figyelmünket pl., hogy ne a legjobb ruhájában vigyük, mert nem szeretnék azt hallani, hogy leszidjuk a gyereket, mert koszos, vagy elszakadt a nadrág. Mert a játék közben a ruha összekoszolódik és ez teljesen normális, azért van. Szóval nagyon pozitív volt az egész, csak sokáig tartott, már nehezen bírta Flóra. :?
Ja, napocska lett a jele Gergőnek, sajnos a labda már foglalt volt tavalyi gyereknél. De ez is jó lesz, csak keresnem kell a neten hímezni való napocskát, valami aranyosat a zsákjára. A ruhákba meg bele fogom rajzolni, legalábbis egyelőre így gondolom.

Na, most megyek hímzésmintát keresni. 8)

Orsi

avocado

Sziasztok!

Egcsi

Nem titok :D Egy szemsebészeti cégnél dolgozom. Az iroda Budaörsön van, az, hogy mindennap bejárjak kizárt.2 óra oda, 2óra vissza az út.Ha nincs baleste stb....
A főnököm kitalálta, hogy szemüvegkereteket fog forgalmazni. Ezeket kellene vinni optikai üzletekbe. Az egésszel az a bajom, hogy ez olyan igazi ügynök munka. Kopogtatni , kilincselni. És a tapasztalat, valamint a visszajelzések alapján nincs is nagy esély arra, hogy a már egyébként is lefedett piacra belehet lépni egy x+1. -dik termékkel. Ráadásul semmilyen piackutatást nem végeztek, csakolyan hűbelebalázs módjára neki kezdenek. A szép, hogy nekem már október 10.-én kezdenem kéne, de se termék nincs még az országban, se semmi.
A cél, hogy a cégből kirakni, ugyanis ezt a munkát külsősként kellene csinálni. A jutalék 15 %, abból kell fedeznem mindent. Kocsi, telefon, járulékok blabla. Jó a 15 % ha már felfutott a dolog, na de az első időben tuti zsebbe nyúlás lenne, az meg nekem nem annyira jó......
Apa munka :? hát ez egyedül elég húzós lesz, de gondolom pénzben meg jobb.
Szülés :shock: :o :shock: Kisem mertem számolni mennyi ha nincs biztosítás...És ha valakinek nincs biztosítás és ennyit nem bír kifizetni, akkor mi van?!Szül ahogy akar?

Viranka

Gratula az ovihoz. Félnap :(
Waldorf oviba fogtok járni?
Mírának utólag is boldog szülinapot!

Rita

Üdv itthon. Nagyon szép helyeken jártatok!
Sárvár...egy kicsit a szívem csücske :oops:
Lili fog :( :?
Nagyon helyesek a lányok .Látom Lili nagyon élvezte az ugrálást, Máté most kapott ilyen ugrálóasztalt....alig bírom leszedni róla :D De legalább fárad :lol:

Orsi

Kutyus :(
De azért jó, hogy sikerült megoldnai :)
Nagyon jók lettek a képek!
Ovi:Nálunk is tegnap volt a szülői. Ott is voltak okoskodó szülők, de volt egy amelyik igazi cyberember volt.
Máté már a héten átjár az oviba. Tgenap is átvitték, és nem is akart visszamenni a bölcsibe :D
Szerencsére a jelünk(perec) maradt :D vihettük magunkkal.

Megyek mert lemosott a gép.
Sziasztok

málna2162

Hála Istennek Bence már sokkal jobban van. Megemeltem a feje alatt a matracot, így jobban kapott levegőt, de már nem szörcsög. Tegnap egész nap aludt. Felkelt szopizni és este fent volt 8-tól 1O-ig, de ennyi. Azért az orrából jó sok cuccot ki tudtam szívni még a gumis orrszívóval is. :?

Ez nagyon gáz...én sem csinálnám ezt a munkát. :? Van más lehetőséged vagy muszáj lesz bevállalni?
Ha valaki rászorul-bizonyos összeget nem halad meg az egy főre eső lóvé-annak kifizeti állambácsi. Persze nekünk több jut, mint szerintük kellene. :roll: Egyébként ellátnak a kórházban csak utána rajtamarad a hiteltörténeteden, hogy tartozol. Nem is érdekelne, de 3 év múlva lehetünk csak állampolgárok és ha nem fizetünk, nem kapjuk meg az állampolgárságot sem. :?

Megyek, mert a nagyfiam velem akar tv-t nézni....

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Érdekes...az előző hozzászólásom jul. 12-én készült... :shock: :lol:
Babanet :roll:

Hol vagytok lányok? Magammal nem olyan élvezetes levelezgetni. :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Na, most meg már jó a dátum...

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Szia Egcsi :D
Én most vagyok, de nem sokáig, jelet kell hímeznem és zsebet kell varrnom a zsákra. 8)
Tartozás :? De ha ezen múlik az állampolgárság...

Málna
Ez tényleg nagyon gáz! Főleg család mellett! Próbálj meg valami mást, mondjuk könnyen beszélek, nem én vagyok ilyen helyzetben. :?

Bocsi lányok, de tényleg mennem kell.

Pusssz :D

Orsi

avocado

Te is kerestél alami otthonról végezhetőt, nem? Akadt valami?
Hímzés. :D Kíváncsi leszek az összes ovis első napjára! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Na, addig nem nyugszom, amíg az enyém nem lesz az utolsó szó, legalábbis ezen az oldalon. :D
Végre lekaptam a fiamat, ahogy vigyorog. Lett volna egy jobb is, erre rosszul céloztam és a gyerek fél feje lemaradt a képről. :roll:
Berci ma megint nem aludt délben, de 3-kor nem bírta tovább, elaludt a nappaliban, két mondat között. Egyik kézben lázmérő, másikban szilvamaradvány. :P
Kép Kép

Megyek aludni, holnap délelőttre beígértem a játszóteret.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok,

Én is bejelentkezem, mi is ma reggel jöttünk vissza nyaralásból. Az olasz riviérán voltunk egy hetet. Robi egész éjjel vezetett így 10 óra alatt lenyomta az 1200 km-t. Odafelé is éjjel mentünk és Veronika szinte végigaludta az egész utat így vissza is így jöttünk. Szerencsénk volt mert egy ún joker ajánlatot választottunk ami annyit takar h nem tudtuk elöre h hol lesz a szállás. De mákunk volt mert egy kis bungalót kaptunk egy üdülőfaluban, Andorában. A lányom már rögtön másnap összebarátkozott egy holland kisfiúval, jókat mosolyogtam ahogy magyaráztak egymásnak de persze nem értették egymást:) Voltunk mi is viziparkban, a hegyekben, kastély és várnézőben (ez az én kedvemért volt) átugrottunk egy napra Monte Carlóba (ez apa kedvéért volt) Hát ott aztán csak ámultunk és bámultunk, gyönyörű szép Ferrarik, Mercik és Cartier, Dior meg stb boltok:) Kisvasúttal körbementünk, megnéztük a hercegi palotát és sétáltunk ott ahol a Forma 1-es pálya van. Pihenni nem sokat pihentünk.Képeket majd este próbálok feltenni csak most apa alszik. Még annyit h mi holnap kezdjük az ovit, reggel 9-re kell bevinnem és 11-ig lesz bennt első nap. Remélem h nem lesz semmi gond.
Puszi mindenkinek
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Egcsi
Kerestem otthon végezhető munkát, de eddig nem találtam. Csak kamu dolgok vannak, meg interneten gazdagodj meg dolgok, ami nem az én világom. :?
Tök szívesen vállalnék bármilyen bedolgozást akár számítógéppel kapcsolatban is, de sehol nem akadtam ilyenekre. Persze az egész csal 1 év múlva lesz érdekes, mert amíg kapom a GYED-et, addig nem vállalhatok munkát.
De most Karcsi 1,5 állást vállal a zenesuliban és nem fogja csinálni az egyik mellékest, amit nem szeretett, viszont így nyugisabb lesz az élete és azért plusz pénz is lesz belőle. DE ez az 1 év nem lesz könnyű. Aztán ha már én is dolgozom azért csak kicsivel több lesz a családi kasszában.

Édesek a képek!!! :D A kis röhögős-tokás tündéri! Berci alvása meg haláli! :lol: Gergő sajna nem alszik el így, nap közben már egyáltalán nem hajlandó, viszont ha beülünk a kocsiba kb.2 parc múlva durmol, szóval fáradt, csak épp nem akar aludni. :? Remélem az oviban nem lesz ilyen gond, vagy ebből gond. :roll:

Többike??? Mindenki nagyon eltűnt. :(

Pusssz :D

Orsi

avocado

Szia Andi! :D
Egyszerre írtunk. :D
Klassz lehetett a nyaralás, ahogy leírtad! Monte Carlo-ért nagyon írígyellek! KÉpeket már nagyon várom, biztos szép helyeken jártatok és fotóztatok!
Ovi: szurkolok! Mi 10-én kezdjük. 8)

Orsi

avocado

Lányok!
Búcsúzni jöttem.
Nem végleg, de nem tudom mikor leszek képes megint jönni.
Pénteken éjjel meghalt az apukám...elaludt, váratlanul.
A szívem azt hiszem megszakadt, az agyam elhagytam.Nem eszem, nem alszom, nem merem behunyni a szemem, nem tudom mi lesz, nem tudom mi lesz anyuval, 61 éves volt, két hónapja volt nyugdíjjas, annyi tervük volt...
Pénteken délután még itt voltak nálunk..., és ma megmár nincs

Néha gondoljatok rám, nagyon nagy erőre van szükségem.
Mindenkit puszilok

málna2162

Málna,annyira sajnálom :( :( :( ez borzasztó!!!!Legyél anyud mellett most amennyit tudsz.
Sajnos én átérzem, nekem apukám 66 évesen halt meg, úgy hogy még dolgozott, tehát szinte semmit nem élveztek együtt :(
Nagyon nehéz ez, ugyhogy kívánok sok erőt, és sok ++++++++++++++++++++energiát nektek! :(
manóci

Andi :)
AZTAAA...!!!!! Milyen jó kis nyaralás! :D Nagyon kíváncsi vagyok a képekre és drukk az ovihoz! Majd mesélj a kis hölgy hogy viselte az első napot! :wink:

Sokszor Berci sem alszik már, ha délután megyünk kocsival, akkor ő is durmol. :roll: A játszótér még megteszi a hatását, utána alszik...
Lehet, hogy az oviban aludni fog, mivel a többiek is alszanak+jobban lefárad. :wink: Várja már az ovit? Milyen a beszoktatás? Egyből egész napra marad vagy csak pár óra?

Nagyon sajnálom! :cry: Ez borzasztó! Sok erőt kívánok és gondolok rád!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Most csak egy kép rólunk, a Szombati szülinapi zsúrról:
Kép

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Málna: Most olvastam. :( Őszínte részvétem. Nem lehet mit mondani erre, csak annyit, hogy most többet legyél édesanyád mellett.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Málna:nagyon sajnálom,nem is tudom mit írjak! :( Kívánok Nektek sok erőt,vigyázzatok egymásra!

Anikó
vakili

Aniko: Elfelejtettem toled megkerdezni, hogy mikor van Ujpesten ismet bababorze? Nalunk most volt augusztus 25-en, de pont akkor nyaraltunk, es nagyon kene mennem valamilyen bababborzere, mert Lilinek nincsenek gatyai. :)

Nem tudja esetleg valaki mikor lesz az oszi BNV-s bababorze?

Koszonom Rita

Kép
Kép
trita

Most csak Ritának,bocsi: :oops:
Újpesten szept.22-én lesz,a BNV-n pedig október 28-án.

Puszi:Anikó

Málna nagyon sokat gondolok Rád! :(
vakili

Málna!

Őszinte részvétem.. nagyon rossz hír.. sok sok erőt kívánok!

Mese
meske

rólunk:
ma megvolt az első napunk az oviban. Hááát, kalandosra sikeredett.
a múlt heti szülőin még arról volt szó, h fokozatosság, akár 1 h, én pedig úgy terveztem, h 1-1,5 h- t leszünk bennt. Még jó h anyukám nyugdíjas lett :D

Persze az a kiscsoportos szülőin volt ez a téma, de mivel a fiam évvesztes, így vegyes csoportba kerül. (mintegy 6 fő a kicsi, rajtunk kívül 2 kiscsaj jár, a többiek ki tudja, + 6 évesek) Kicsit betojtam, főleg h Levi a megfigyelő, tartózkodó fajtába tartozik.
Vegyes csoportos ovónénik nem voltak a múlt heti szülőin, bár már nyáron beszéltem az ovónéninkkel, de akkor még nem volt tuti h kihez tartozunk. Amúgy jó fej, határozott, fiatalos, "dumagép". Na mindegy, lenyomott.. engem.. elküldött, h fél 1- re jöjjek. Addig ne. Max ha hívnak. Ha gáz van.. én még próbálkoztam, h nem így terveztük, max 1 órácskára, szokni, de nem volt esélyem. Még ott voltam kicsit, mert aggódtam, meg pakoltam, sírt, majd ovónéni ölében kötött ki. Bekukucskálhattam, játszott 1 daruval, de szem előtt tartotta az ovónénit. Aztán elmentem. Azt mondták, 2-3 szor elpityeredett, h a mama.. de megmondták neki, csak a boltba ment (milyen uncsi lehet neki, h én mindig boltba megyek, mert ha nagyik itt vannak akkor is boltba megyek.) Nem akarok mindig boltba menni!!

Evett is, 3 kanál levest, 3 kanál főzeléket. Ennyit. Na meg itthon még 1 nagy tányérral.
Ennyi volt az első napunk. Én itthon pityeredtem el :oops:
De azt mondja, menjünk holnap is oviba.
Ja, és megkaparintott 1 nagy THOMAST, amit el se engedett többet, sőt, haza is hozta. Hiába elleneztem, arra sírt, ovó néni meg mondta, nyugodtan. Szoktak ilyet is csinálni, de akkor holnap kell hozni :roll:

Orsi, neketek miért nem kezdődik most az ovi?
vagy mindenhol másképp van?

pusz
Mese
meske

Timi,

a te Lillád volt koraszülött, ha jól emlékszem..
megírnád h ? hétre ? kilóval született?

sajna a barátainknak sikerült a bébi, de 15 hetes és 3 mióma van mellette, amik nőnek, és fájdalmat okoznak. A dokik meg nem mernek lépni, volt szó operálásról, de akkor lehet h nem marad meg a baba, és ha ki kell venni a méhét.. szóval inkább várnak, minnél tovább bírja, annál nagyobb lesz a bébi.. de már szóba került EDA is, csak az anesztes nem hajlandó beadni, mert túl kicsi a bébi.. már többször voltak kórházba, mert begörcsölt, fájdalmai vannak..
Borzasztó.. csak fekszik, de oldalt már nem tud, fogtam is, kemény, és nyomja a mióma már a máját is..

szegény, úgy sajnálom.. próbálnék lelket önteni belé, minden hét számít..

köszi,
Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

hé, eltünt a házi feladatotok, pedig vissza is olvastam!

akkor újra:
feladat: www.babanet.hu, ki van a képen?
Én egyből kiszúrtam!

segítség:
pocakos!

várom ki lesz a leggyorsabb :lol:

NA???

Mese
meske

Sziasztok,

Rita,
Nekünk is nadrág hiányunk van:) Veronika hirtelen nőtt pár centit, már 104-es nadrág kell neki is.

Orsi,
Találtál jó hímzést?

Eszter,
Mizújs veled?

Egcsi,
Köszi, tényleg nagyon jó volt a nyaralás, több okból is:)

Meske,
Nem működik:( Feltennéd még egyszer? Egyébként érdekes h mennyire máshogy van az ovi. Mi tegnap kezdtünk, 9-től 11-ig volt bennt illetve kint mert tegnap még jó idő volt és kinnt voltak az udvaron. Ma is 9-től 11 és holnap is, csütörtökön és pénteken 8-12. Bár vicces mert pénteken rögtön ellátás nélküli munkanap lesz ami másnéven továbbképzést takar. De azt mondta az óvónéni h nagyon ügyes volt a kis nagylányom mert ma már úgy viselkedett mint aki világ életében oda járt. Persze látszik rajta h bölcsis volt. Szóval szerencsére nálunk simán ment minden. Anyut viszont rángathattam fel péntekre.

Néhány kép Monte Carlo-ról

Kép Kép Kép Látkép a hercegi palotából Kép Fénykép Grace Kelly esküvőjéről

Majd még késöbb kicsinyítek és rakok fel ha nem bánjátok

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?