Verna, Katica:
én sokáig szeretnék szoptatni, csak azért nem szeretnék venni kézit, mert nem lehet tudni, hogy alakul a dolog, ha Isten őrizz, én vagy a babuci lebetegednénk, esetleg nem tudnám szoptatni, akkor az egészet le kell fejnem. Vagy olyan is előfordulhat, hogy éjszaka nem ébred fel, a cicim tele van, akkor meg kell, hogy lefejjem, nehogy úgy járjak, mint a szomszédasszony, már két hónapja szoptat, de éjszaka nem fejte le és utána bedurrant a cicije. Tehát mindenképpen lehet ezer eset, hogy mi miatt kell fejnem. A kézit azért nem szeretném annyira, mert ha nem jön be a kézi, akkor nem tudom bővíteni, csak a mini electric-re, az meg állítólag nem annyira strapabíró, márpedig mi szeretnénk három babucit, és ki tudja, még jól jöhet, hogy van. Persze, az jó, ha beáll a kereslet-kínálat, de ha nem, akkor inkább dobjak ki 30.000 ft-ot utcára, minthogy addig bénázzak, míg el nem apad az a tejem is, ami még el sem indult, nem szeretném, hogy a babucit ne tudjam szoptatni. Semmire nem költök sok pénzt, nem fogok nagy összegeket kidobálni, nem véletlenül varrtam meg a szopippárnát is, mert nincs pénzünk nagy összegeket kiadni, de a szoptatás nagyon fontos és nem szeretném a véletlenre bízni. Inkább kidobom a pénzt, csak legyen tejem. Lehet, hogy már csak a tudat is annyira meg fog nyugtatni, hogy dőlni fog a tejem, mint ahogy összejött a babuci is 4 év után (amikor bejelentkeztünk a családtervezőbe, hogy egy programot végigcsináljunk, akkor jött össze
), de nagyon nem szeretném, hogy az én ügyetlenségemen múljon, hogy babó lemarad a tejciről. Csak emiatt agyalok ennyire. Nem tudom. Arra is gondoltam, hogy majd csak ha megszültem, akkor elküldöm a férjecskémet és vesz egyet. Mert akkor azért tényleg egy kicsit okosabb leszek. Már tudom, hogy kell masszírozni a cicit, a védőnő megmutatta, mert téma volt a szomszédasszony miatt, akinek szegénykémnek kétszer is bedurrant a cicije.
Remélem, én majd az ő hibájából fogok tanulni.
Minden esetre, köszönöm szépen a tanácsaitokat és megkérlek szépen benneteket, ha van még valami, amit tudnom kellene a szoptatásról és nagyon fontos, legyetek szívesek, mondjátok, inkább halljak mindent ötvenszer, mint egyszer sem és ezen múljon a dolog.
Sziasztok!