Új privát üzeneted érkezett!

Verna, Katica:
én sokáig szeretnék szoptatni, csak azért nem szeretnék venni kézit, mert nem lehet tudni, hogy alakul a dolog, ha Isten őrizz, én vagy a babuci lebetegednénk, esetleg nem tudnám szoptatni, akkor az egészet le kell fejnem. Vagy olyan is előfordulhat, hogy éjszaka nem ébred fel, a cicim tele van, akkor meg kell, hogy lefejjem, nehogy úgy járjak, mint a szomszédasszony, már két hónapja szoptat, de éjszaka nem fejte le és utána bedurrant a cicije. Tehát mindenképpen lehet ezer eset, hogy mi miatt kell fejnem. A kézit azért nem szeretném annyira, mert ha nem jön be a kézi, akkor nem tudom bővíteni, csak a mini electric-re, az meg állítólag nem annyira strapabíró, márpedig mi szeretnénk három babucit, és ki tudja, még jól jöhet, hogy van. Persze, az jó, ha beáll a kereslet-kínálat, de ha nem, akkor inkább dobjak ki 30.000 ft-ot utcára, minthogy addig bénázzak, míg el nem apad az a tejem is, ami még el sem indult, nem szeretném, hogy a babucit ne tudjam szoptatni. Semmire nem költök sok pénzt, nem fogok nagy összegeket kidobálni, nem véletlenül varrtam meg a szopippárnát is, mert nincs pénzünk nagy összegeket kiadni, de a szoptatás nagyon fontos és nem szeretném a véletlenre bízni. Inkább kidobom a pénzt, csak legyen tejem. Lehet, hogy már csak a tudat is annyira meg fog nyugtatni, hogy dőlni fog a tejem, mint ahogy összejött a babuci is 4 év után (amikor bejelentkeztünk a családtervezőbe, hogy egy programot végigcsináljunk, akkor jött össze :)), de nagyon nem szeretném, hogy az én ügyetlenségemen múljon, hogy babó lemarad a tejciről. Csak emiatt agyalok ennyire. Nem tudom. Arra is gondoltam, hogy majd csak ha megszültem, akkor elküldöm a férjecskémet és vesz egyet. Mert akkor azért tényleg egy kicsit okosabb leszek. Már tudom, hogy kell masszírozni a cicit, a védőnő megmutatta, mert téma volt a szomszédasszony miatt, akinek szegénykémnek kétszer is bedurrant a cicije. :( Remélem, én majd az ő hibájából fogok tanulni.
Minden esetre, köszönöm szépen a tanácsaitokat és megkérlek szépen benneteket, ha van még valami, amit tudnom kellene a szoptatásról és nagyon fontos, legyetek szívesek, mondjátok, inkább halljak mindent ötvenszer, mint egyszer sem és ezen múljon a dolog. :)
Sziasztok! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!!
Nyugiii!! Ne aggódj, akármilyen mellszívót is választasz, biztos nem lesz rossz és fogod tudni használni. :wink:
Nekem kézi Aventes és Madela mini electric (használtan vettük) is van, és mindkettő szuperül működött. Szóval nagyot nem tudsz hibázni, ez tuti. Én a helyedben kinézném apával a legmegfelelőbb gépezetet , a fejébe vésném, és ha eljön az idő, megveszi majd nélküled. :) :wink:

Lányok, tuti ez a frontos idő, Dóri alszik mint a bunda, én meg mint a mosott rongy úgy érzem magam. Remélem azért nem kell majd befűteni, mert nagyon riogatnak a 12-13 fokos napi maximummal. :shock:

Mano!! Nagyon édes Levi, és már annyira nagyfiús! Szerintem idősebbnek is néz ki a koránál. Biztos nagyon élvezte a tortáját!

Szép napot!

KépKép
tüccs

Tüccs:
én is erre gondoltam :). Egyébként a szomszédasszonyomnak van egy bababoltja, neki elmondtam már, milyet szeretnék és azonkívül megvan a listám, mit kell majd megvenni a szülés után vagy előtt, úgyhogy ő majd tudni fogja és ha van náluk, ad egyet a férjecském kezébe, ha nincs, akkor a lelkére köti, hogy hol vegyen milyet :). Nagyon rendes, úgyhogy rá ilyen szempontból számíthatok. Ő diktálta le nekem a listát, hogy miket kell vennem és mit kell bevinnem a kórházba, meg ilyenek. Sőt, még kaptam tőle egy csomó mindent: csecsemőknek teát, anyatejserkentő teát, kiskanalat a babónak, előkét a hamizáshoz. Ahogy kap valahol valamit, mindig ad nekem belőle :). Azt hiszem, szerencsénk van vele. Akkor szerintem az lesz, hogy míg én kórházban leszek, addig a férjecském elmegy a szomszédasszonyhoz és elintéz mindent. Amit ott nem tud, arra megkapja az "útvonaltervet" :) és majd a nővéremmel együtt elmennek megvenni. Na, csak kitaláltam, mi legyen :).
Amúgy a férjecském sem felejtené el, de nem tömöm a fejét szegénynek, elég neki az, hogy idén két olyan tárgyat kell tanítania, amiből az egyiket évek óta nem tanította, a másikat még soha, tehát mindkettőből minden órára fel kell készülnie, ráadásul még egyetemre is jár, utolsó éves, most kell kikínlódnia, milyen témát válasszon a szakdolgozatához, mert az lenne az előzménye a doktori témavalásztásának, hogy ne tegyen fölösleges lépéseket. De okos ő, meg fogja oldani :). Azért a doktori iskolába elég komoly követelmények vannak, mit ne mondjak... Dehát nem véletlen, ugye? :)
Na, szóval üdvözlet mindenkinek, megyek lekvárt főzni :).
Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok Lányok! Jó rég írtam már. :oops: De azért olvaslak titeket, nagyjából tudom kivel mi helyzet.

Tehát utólag gratulálok minden szülinapos, névnapos gyerkőcnek, az új babócáknak és új kismamáknak!

Giga! Neked külön gratula és nagyon vigyázz magadra és a pocaklakóra!!! :wink:

Andi! Már minden nap várom a nagy hírt, de mostmár tuti hogy te is babázol! Remélem jól vagytok! Kérünk majd képeket!

Velünk amúgy minden ok, jól vagyunk. Gyerkőcökkel semmi gond, imádja Viki a kicsit. Teljesen úgy viselkedik vele mint egy anyuka. Tibike nagyon jó baba, alig hallani a hangját, éjszaka is csak egyszer ébred fel enni. Már 5700g. Nagyon sokat mosolyog,de hangosan még nem nevet

Kihasználtuk a nyár utolsó hétvégéjét, voltunk Tóalmáson meg Balatonon. Pedig biztos voltam benne hogy idén nem jutunk el strandra. De szerencsére meg tudtuk oldani, felváltva mentünk be Vikivel a vízbe, Tibikét meg az öltözőben etettem meg.
Kép Kép

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Sziasztok!

Nagyon régen voltam itt, de most olvastam pár dolgot amiben lehet hogy tudok segíteni!
Luca is belázasodott egyik vasárnap estére másnap elvittem orvoshoz ahol megnézték a pisijét és kiderült hogy vesemedence gyulladása van. Azonnal kórházba kerültünk egy hétig voltunk bennt ahol 8 óránként vénás injekciót kapott, majd még öt hétig itthon antibiotikumot szed, rendszeresen 2 évig vissza kell vinni kontrollra, ahol nézik a vizeletét. A kórházban azt mondták hogy a gyerekorvosok nagy százaléka ráfogja a gyerekek lázasságát arra hogy jön a foguk, és nagyon sok gyerkőc csak nagyon hosszú idő múlva kap kezelést, pedig egy vizelet teszt pár másodpercig tart csak és abból minden kiderül, igaz hogy macerás a zacsit felragasztani, de megéri!!! Nekünk szerencsénk van a gyerekorvosunkkal hogy szinte azonnal kiderült hogy mi a gond!
Ráadásul ez elég gyakran lányoknál előforduló betegség!
Nem akarok senkit megijeszteni, de a hosszabb ideig lázas a babó akkor lehet hogy éredemes egy vizelet tesztet csináltatni, és megnyugodni hogy minden rendben!

Sziasztok!
pekom

Anita!
Gyönyörűek a gyerekeid! Viki édes lehet, ahogy anyáskodik az öcsivel. Tibike pedig, látom, sportos kislegény :wink: Klassz, hogy elmentetek pancsolni, mi nem voltunk ilyen bátrak, pedig Márk már elég nagy..

Lányok, akartam a múltkor a 'lányok-cickók' témához képet felrakni az én kis pasimról, hogy megcáfoljam a tévhitet :wink: :lol: :lol:
Most találtam meg a képeket, vannak hurkák is, meg cickók is :oops: :lol:
Kép
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Piroska! Nekem is Aventos kézifejőm van. Bevállt, bár én az elején éjjel-nappal (szó szerint!) fejtem, mert annyi volt a tejem. És még így is kétszer bedurrant. Az egyik mondjuk már később volt. De a fejés nekem kb. 6-8 hétig tartott, de addig rengeteget kellett! Amikor én most bent voltam a kh-ban azt mondta az egyik anyuka, aki a második picijét várta, hogy neki elektromos van, és 5 perc alatt kifejte a tejét, míg a kézivel sokáig szenvedett. Tény, hogy én is baromi sokáig tudtam fejni a kézivel, volt hogy órákig... :shock: De megvoltam vele. Én ezt kaptam, szóval nekem nem kellett vennem.

Képzeljétek!
Ma van a házassági évfordulónk. Mivel már nagyon kevés vérzésem van (inkább már csak folyás), úgy döntöttünk a férjecskémmel, hogy Lilit átvisszük Veresre a nagyszülőkhöz, mi meg elmegyünk ott egy étterembe. Remélem jó lesz, mert nagyon szeretnék már csak vele lenni egy órácskát. Nem többet, csak ennyit. Remélem összejön, és nyitva lesz az étterem!!!

Manó!
Levi fantasztikusan néz ki! :lol: :lol: :lol:

Wikyanya!
Nem semmi, hogy mekkorát nőtt ez a kissrác!

Kép
Kép
giga1

Szantre!
Szerintem egy Michelin versenyt simán megnyernétek! :lol:
Nagggyon komolyak azok a hurkák! :D :wink:

Pekom!
Ez nem semmi! Kívánom, hogy minél előbb rendbe jöjjetek!
Jó, hogy ilyen lelkiismeretes a dokitok. Lili is lázas volt délutánonként 3 napig, de a mi dokinénink nem csinált ilyen pisitesztet. :?

Kép
Kép
giga1

Anita! De jó rólatok hallani! :lol: Nagyon édesek a gyerkőcök! Viki milyen kis vizicsibe :D Tibike meg kész "nagylegény" már.

Szantre, azok a Márk-hurkák :lol: nem semmi :wink:

Piroska, megértelek, hogy a legjobbat akarod a babádnak. Ez a természetes. Fontos, hogy ne görcsölve gondolj a szoptatásra, hanem teljes lelki nyugalommal. Ne arra gondolj, mi lesz ha nem.., hanem arra, hogy lesz elég tejem, a babám ügyesen fog szopizni, és hogy minden rendben lesz. de gondolom, te is ezeket gondolod. Szóval csak pozitívan :wink:
Még a szüléshez akartam neked írni, bár ez régebben volt téma, csak akkor nem szóltam hozzá, hogy az természetes, hogy mindenki fél az ismeretlentől, nem tudja mire számítson. Én inkább kíváncsian vártam, meg túl akartam lenni rajta, nem félelemmel vártam. De nem volt ez mindig így. Terhességem előtt két és fél évet töltöttem mozgássérült gyerekekkel, akik terhesség alatt, vagy szülés előtt, vagy szülés közben sérültek meg. Vagy koraszülés következtében lettek központi idegrendszeri sérültek. Szóval mikor kismama lettem, előjött a szakmai ártalom, többet tudtam a rizikófaktorokról, mint egy "átlagos" kismama. És féltem, hogy egészséges lesz -e a babám. De ahogy telt múlt az idő, alábbhagyott a félelem, és helyébe költözött a nyugodtság. És a szülőszobába is úgy mentem be, hogy nem féltem, tudtam, mint ahogy te is tudod, hogy az életed, és a babád élete Isten kezében van, és jó helyen van ott. :wink:
Remélem, nem írtam neked sok unalmas dolgot.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Anita, tüneményes a két gyerkőcöd! :)
Giga, gratulálok az évfordulóhoz és érezzétek jól Magatokat!
Pekom, jobbulást a kis Lucának! Jó, hogy ilyen lelkiismeretes a dokitok. Nekünk Sáránál a második dokinénink volt ilyen. A lány rettentően hasfájós volt babának és a legkisebb betegségnél is egekig ment fel a láza. A doki pedig mindig azt mondta, hogy biztos a tápszertől fáj a hasa. Át is iratkoztunk egy másik orvoshoz, de sajnos már későn. Ő az első ilyen magas lázas, hasfájásos dolognál küldött be vizeletmintát és ki is derült, hogy baj van. Sárának veleszületett vesefejlődési rendellenessége volt amit SENKI nem vett észre. Megpróbálták megmenteni a veséjét, de sajna nem sikerült.
Piroska, Nekem Avent kézi mellszívóm volt (bár szinte alig használtam, mivel nem volt tejem). Azon kívül, hogy úgy nyikorgott, mint a rosszfene, semmi bajom nem volt vele. A szoptatásnál pedig szerintem az a lényeg, hogy ne görcsölj! NYUGI! :)
Vendég

Henus, Szonja, hogy van? Lázas még?
Vendég

Sziasztok!
Giga,
Boldog házassági évfordulót! :) Remélem, jól sikerült az estétek! :)
Egyébként ha nekem órákig kell fejnem, akkor az nem lesz nagyon jó, mert én nem vagyok egy türelmes ember :(. Remélem, hogy pont annyi tejcim lesz, amennyi a babónak kell. Végül is anyunak is volt pont annyi, amennyi kellett.
Naccempilla,
pont azért szerettem volna, hogy legyen egy könnyen kezelhető mellszívóm, hogy ne görcsöljek, ismerve magam, jobban járok, ha nem a kézit választom. :) Az emberekhez van türelmem, de az ilyen macerás dolgokhoz, ááá... :)
Katica:
Igen, tudom én, hogy mindannyian Isten kezében vagyunk és én is azt gondolom, hogy majd csak megsegít, hogy egészséges legyen a kis drága, meg minden rendben legyen. Ha nem úgy lesz, az sem véletlen, de azért remélem, nem kell ezt a véletlent megtapasztalnom :) Nem írtál unalmas dolgot, tökéletesen azt írtad, amit én is gondolok! :)
Szantre:
imádnivaló kis hurkák! :):):) Nagyon édi! :)
Most már akkor jó éjt mindenkinek, mindjárt kész a lekvár :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Wikyanya, Pekom,
jó, hogy írtatok! Már régen jártatok erre!
Tibike nagyon édesen néz ki, örülök, hogy jól megvagytok!
Pekom, sajnálom, ami Veletek történt! Szerencsére Marci még egy enyhe náthánál jobban nem volt beteg, de én is mindig félek, hogy ha esetleg valami baj lesz, akkor felismerik-e a valódi betegséget... :? Sajna mindig utólag derül ki, hogy az adott gyerekorvos jó-e vagy sem... :(

Szantre,
azok a hurkák!!!erre nincsenek is szavak! :lol: :lol: :lol:

Piroska,
NYUGI!!!!!!! Ne úgy menjél mindennek, hogy mi lesz, ha nem sikerül... Így voltál a Babád éjjeli beadásával, és most így vagy a szopival! SEMMI NEM LESZ! Minden úgy megy majd, ahogy mennie kell!!!! Egyébként nekem is Avent kézi mellszívóm volt, rengeteget használtam, és nagyon bevált! Nekem is nyikorgott, de gyorsan ki tudtam vele szívni. Egyébként én is akartam venni elektromosat, gondoltam, az többet szív és gyorsabb is lesz vele, hát a boltban az eladó beszélt le róla, mondván, SEMMIVEL SEM SZÍV TÖBBET, VAGY GYORSABBAN!!!!! Aki 5 perc alatt kiszívta vele, az kézivel is ilyen gyorsan szívta volna ki! De tényleg a Te döntésed, végülis tök mindegy, mindegyik jó, de a legtöbb szöveg tényleg csak reklámfogás!!! Hiszen az a cél, hogy eladják! Nekem egy 2 gyerekes, 1,5-1,5 évig szoptató anyuka ajánlotta ezt az Aventet, ezért vettem meg én is, és nem csalódtam.

Giga,
BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT!

Tiop,
hogy telt a mai nap? :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Pilla, kössz az érdeklődést, Szonja már nem lázas, csak péntek éjjel volt az. Sárával végülis mi lett? Nem semmi ami veletek történt!

Pekom, Szonjának kb 3 részletbe jött ki ez a 16 foga, :roll: (vagyis 4-8 jött egyszerre) és ilyenkor mindig lázas volt. Illetve egyszer volt az a bizonyos "pöttyös betegsége" ami szintén lázzal járt. Én mindig viszek vizeletet, mert a dokinénink az elsőnél felhívta a figyelmet, az alattomos vesegyulladásra, illetve az agyhártyagyulladásra. Mindig meg is mutatja, hogy nézzem meg a fejecskéjén, ha valami nem stimmel agyhártyagyulladás ügyben. Ráadásul a dokik úgy "tanulják" hivatalosan, hogy a fogzás nem okoz lázat, de amikor ilyen ritmustalanul, és sok jön egyszerre, azt lereagálja valahogy a szervezet.

Szantre, nagyon cuki Márk! Mint egy kis Buddha! :wink: :oops: :lol: [/img]

thenus

Sárának előbb megplasztikázták, majd (mivel a plasztika nem sikerült) kivették a jobb oldali veséjét. Összesen 3 hetet töltöttünk kórházban. 2 hétig fel sem kelhetett az ágyból. Szinte mozdulatlanul kellett feküdnie és 3 cső lógott ki az oldalából. A sebész dokinéni azt mondta, hogyha korábban észreveszik akkor megmenthető lett volna a veséje. Ezért örültem annyira, hogy bevezették a teljes UH-ot a babáknál. Azzal minden ilyen rendellenességet ki lehet szűrni. Sajna 14 évvel ezelőtt ez még nem volt, meg az első orvosunk is egy ..... volt. Mi pedig semmi rosszra nem gondoltunk, mert a pocija tényleg fájhatott a tápszertől, a magas láznál pedig mindig megállapított valami betegséget az orvos. Azt mondta azért ilyen magas a láza, mert hevesen reagál... Utólag persze már okos az ember lánya, de akkor nem is feltételeztük, hogy ekkora a gond.
Vendég

Sziasztok!
Csajok nagyon szép mindenki babócája,és azok a hurkák!Elájulok!Utoljára Rolinál láttam ilyet! :lol: :lol: :wink: :wink:

Piroska!
Megint görcsölsz!!!!!!!!!!!!!Nyugi!Semmi gond nem lessz semmivel!Minden úgyfog alakulni ahogy akarod!Teleleszel tejcsive,csak nyugi!Pozitív hozzáállás mindenhez,és semmi gond nem lessz!De ha tényleg így gondolkozól akkor saját magadat fogod kikészíteni,és akkor tényleg nem lessz tejcsid! :wink: :wink: :wink:

Pilla!
Én ezt nem is tudtam!Szörnyű dolgokon mentetek keresztűl!Sajnálom! :( :oops:

Ichtus!
Köszönöm kérdésedet! :D
A suli simán ment!Az óvoda is csak,van egy kis bibi!
Anették csoportjából elvitték azt az ovónőt akimiadt ebbe a csoportba írattam annak ideén,még a Rolit,és a Roli helyére kerűlt Anett!Most tegnap már egész nap azt intéztem,hogy mególdjam a dolgot!Nekünk sokkal közelebb lenne ez az ovoda!Roli is ide járt még amikor nem volt,új ovi!Csak azért jártunk fel az új oviba,mert ez az óvonő vitte őket fel!Na mindegy!Beszéltem az igazgatónővel,hogy Anettot írassuk át ebbe az oviba!(Mert ő is szeretné)Most 20 percembe telik felbaktatni ebbe az oviba,ha rossz az idő,mint most is akkor fél órámban is beletelik!Abba a másikba pedig kb 5 perc lenne az út!Nem mindegy,és még a gyerkőc is jobban járna ,mert akit betettek új óvónőt Gizike helyére egy nagyon únszinpatikus nő!Tegnap már eggyütt sírtunk Gizikével,mert neki sem ,mindegy,hogy kiszakították egy olyan közegből ahól,már a gyerekeket,és a szülőket is megszerette!Na mindegy,remélem összejön a dolog!Voltunk Anettal már bent nálla tegnap,és tetszik a csoport Anettnak!Végűl is Anett szava volt a döntő!Addig küzdök,amíg elérem a célomat!Nagyon mérges voltam tegnap!
:( :evil: :twisted: :twisted:

Mano!
BOLDOG SZÜLINAPOT LEVINEK!ÉDES VOLT NAGYON!

gIGA!
BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT NEKTEK!
Kép
EZT LEVIKÉNEK KÜLDÖM! Kép

sZÉP NAPOT MINDENKINEK!MAJD JÖVÖK!

Kép
Kép
Kép
tiop

MIBDEN BETEG BABÓNAK JÓ BÚLÁST!

Kép
Kép
Kép
tiop

MINDEN!(BOCSI) :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Köszönjük a dícséreteket mindenkinek!
Később jövök.:)

Tiop,
Köszönjük a köszöntést!!!!:)
Kép

Kép
mano83

Na,nem is ezt a képet akartam,mert ezt már feltettem az előző oldalra. :twisted: :oops:
Bocsi... :oops:

Kép
mano83

Nagyon szépen köszönjöm a jókívánságokat! Jól éreztük magunkat. Jót ettünk, és beszélgettünk. Lili meg eljátszadozott addig a nagyszülőkkel. Kicsit már nyűgös volt, amikorra visszaértünk, de leginkább a fáradtság miatt.

Piroska!
Nem baj az, ha kicsit több a tejcsid, mert akkor el is tudsz tenni más időkre. Később felhasználhatod majd a picuri főzelékeihez is. Az, hogy anyukádnak pont annyi teje volt, amennyi kellett az nem jelent még semmit. Attól neked még lehet tejcsárdád! :lol:
Szerintem azt a fejőgépet vedd meg, amelyik úgy érzed, hogy megnyugtat. A nyugalom fontosabb annál, hogy mennyit kell költened erre, mert ha nem vagy nyugodt, és görcsölsz, akkor nehezebben fog menni a szopi. Szóval csak azt tudom mondani, amit a többiek NYUGI :!:

Tiop!
Remélem el tudjátok majd intézni az ovit! Ha Anett ott jobban érezné magát, az mindennél fontosabb! Szurkolok, hogy sikerüljön!

Lányok!
Hogyan érjem el, hogy Lili megfogja a két kis mancsába a cumisüveget, és magától tudjon inni? Ugye, ennyi idősen már tudnak a babák ilyet csinálni, és nem nekem vannak túl nagy elvárásaim. Persze nem nagy fáradtság tartani neki, csak tök jó lenne, ha magától tudná... :? :D
Ja! 1 éves körüli picurik szülője, figyelem! Egy olyan kérdésem lenne még, hogy az apróságok ennyi idősen még kitakaróznak esténként? Lili állandóan lerúgja magáról a takarót, és csak a hálózsákban alszik, ezért már volt, hogy náthás lett. És nem tudomm, hogy mit csináljak már. Azért kérdezem az 1 évesektől, mert ha ők is kitakaróznak, akkor beszerzek majd a csajnak valami extra meleg hálózsákot a télre.
Köszi a segítségeket!!!

Kép
Kép
giga1

Giga, Laura is kb. 1 hónapja fogja meg önállóan a cumisüveget és iszik belőle. Én úgy szoktattam rá, hogy lefektettem és a két kis kezét rányomtam. Egy idő után már magától tette oda. Persze eleinte elbambult és csak levegőt szívott, úgyhogy meg kellett neki igazítani, de egyre ügyesebb lett és most már teljesen önállóan iszik.
Nálunk a takaró kb. 1 órát, ha rajta van a lányon, mert annyit forog, hogy simán lerúgja. Bár most, hogy hűvösebb az éjszaka, úgy vettem észre, hogy kevesebbet ficereg álmában és tovább rajta marad a taki.
Vendég

Piroska, most a Brendonban az Avent Isis elektromos mellszívó 34990 Ft helyett 29900 Ft kuponnal. Nagyon sok tartrozékkal, szerintem tök jó. http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... tid=158407 Nekem van ilyen kuponom, ha szeretnéd elküldöm neked. Ezt is sokan dícsérik, nézz utána, ha gondolod.
Mi tegnap beváltottunk ott jópár kupont, megéri.

Kérdés: én még mindíg külön mosom Lelle ruháit, azt szeretném kérdezni, hogy meddig ajánlott vagy meddig kell külön mosni? Mert én a mi ruhánkat is sensitiv mosószerrel és babaöblítővel mosom, egy párszor már hozzádobtam a mi ruháinkhoz, de mielőtt elindítottam volna a mosást kiszedtem....

hideg van...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Andinak hatalmas gratula Ronihoz! Remélem már otthon vannak és minden ok a csajszikkal!

Mi elég hullák vagyunk, már jó pár napja nem alszunk vmi sokat éjszaka, mivel Lilinek jön alul két foga egyszerre. szerencsére nem lázasodott be, a hasa sem ment, nappal sincs gond, csak éjszaka. tök furi lesz foggal, én úgy szeretem a fogatlan mosolyát :lol:

Ja és hétvégén fölállt a lányzó. szóval mostmár nincs megállás :lol:
így kapaszkodik mindenbe:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Giga: Boldog házassági évfordulót nektek! Azért gondolom egy "lájtos" ünneplés megengedhető :D

Hétvégén mi is megyünk babaúszásra, már tök izgiben vagyok. persze pont akkor kezdjük amikor a legszarabb idő van kint :x
úúúúútálom ezt az időt, elmegy az életkedvem is :evil:

ja és mindjárt kezdődik a suli Debrecenben, na még az szép lesz. már az első konzultációra nem tudok menni, mert nincs aki Lilivel legyen. jól kezdődik mondhatom.

Piroska: én is Avent kézit kaptam kölcsön, szintén nyikorgott mint a többieknek de jó volt, igaz én nem tudtam nagy mennyiséget fejni.

üdv mindenkinek

murphyke

Kép
murphyke

Pimpoka, a sötétebb ruháit (farmernaci) be szoktam dobni a mi sötét ruháink közé, mert én is ugyanazzal a sensitive mosószerrel mosok mindenkinek. A világosakat, fehéreket viszont külön mosom, mert valahogy nem szeretném a mi bugyijaink és alsógatyáink közé berakni. :oops:
Vendég

Murphyke, nagy gratula Lilinek a felálláshoz! :lol:
Vendég

Giga, Lelle már régóta magától iszik, egyszerűen a kezébe nyomtam, amikor elkezdett mindent fogdosni, szernim 4 hós lehetett kb.
Vegyél a cumisüvegre kapaszkodót vagy ha olyanod van, csináld úgy ahogy Pilla is írta. Azért célszerű eleinte fektetni, mert úgy biztos, hogy megy neki a lé, de ha ül és úgy próbálja, akkor nehezebb.
Vagy vedd az öledbe, dönsd hátra Lilit és tedd a szájába az üveget, tedd a két kezét az üvegre és engedd el, ha csúszik vagy bizonytalan segíts neki. Az üveg ne legyen te, mert az nehéz kezdetnek.

Én a járókára szoktam neki felakasztani a vizet és tegnap már eltipegett érte vagy ott állt fel és simán leakasztotta, leült aztán már itta is, viszont még lefeküdni nem tud, ha cumisüveg van nála csak hátravágja magát, ami néha rosszul sül el, mert nekivágódik egy-két játéknak.

Úgyhogy bátran add a kezébe és igyon egyedül!

Eddig még nem volt gond nálunk a kitakarózás, de ha az lesz, én is az extra vastag hálózsák mellett döndök majd. El is terveztem, hogy ma veszek rá anyagot és jól megvarrom, már vartam neki extra vastag takarót, nem is használjuk mert csak izzadt eddig alatta még télen, de lehet majd most be kell vetni.
Viszont nekem meg az olyan fucsa, hogy zsákban alszik, mármint nem az, hogy zsákban alszik, hanem az, hogy ne takrajam be.... pedig biszti nem fázna, de az alvást nem tudom takaró nélkül elképzelni. Na, ezt jól leírtam, most rohanok, folytatom a vasalást....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

na mire elküldtem már egy csomó minden történt :lol:

Lili is hálózsákban alszik, sztem még fog is egy jó darabig, mert a takaró kb 2 másodpercig marad meg rajta, nagyon sokat mászkál az ágyában.
én kinéztem a C&A-ban egy hálózsákot, 90-es de föl lehet hajtani az alját, vmint a karja is lecipzározható. DM-es babafüzettel fél áron meg lehet venni. sztem ha kinövi a 70-est (mert csak eza két méret van sajna) veszek neki olyat. elég vastagnak tűnik.

én is pont a napokban gondolkoztam, h meddig mossam Lili ruháit külön. de én nem u.a. mosóporral mosok, Lilinek Gabit használok. viszont most váltani akarok, mert ahogy bejött a hűvösebb idő, kijött az ekcémája és ki akarok próbálni más mosóport. milyennel lehet még mosni a babáknak?

Giga: Lili a vizet ált egyedül issza a cumisüvegből, de csak ha kicsit meg van döntve a háta v. fekszik. van hogy használom hozzá azt a fogókát, de megfogja az üveget is. de azért eltartott egy darabig míg megtanulta. úgyhogy ne aggódj, nálatok ugye ez később van, mert Lili szopizott.

na tényleg megyek mostmár, kéne mosogatni, fúj :evil: ráadásul még mindig a fürdőszobában, mert most szereljük össze a konyhabútort.

murphyke

Kép
murphyke

Pilla, pont ezért szedem én is mindíg ki a gépből.... :oops:

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szantre: Hát ez a szopi nálunk úgy alakult, hogy kicsit bepirosodott a torka és nehezen tudott vákumot képezni (doktornő mondta ezt) ezért állandóan üvöltött mikor szopizott. Miután rendbejött újra elkezdett szopizni aztán egyszercsak egyik napról a másikra úgy döntött hogy ő nem!!!!!!!
Sajnos!!!! De igazából nem csak a tejcsi nem kellett neki, hanem semmi ami folyékony, a mai napig csak úgy eszi meg a tápszert hogy 120 ml. víz, 4 kanál tápszer, 7 kanál tejpép, és egy fél üveg gyümölcs, egyébként nem hajlandó, ha folyékony akkor nem kell neki. Ja és ezt is csak kanállal, üvegből csak a teát vagy a gyümölcslevet fogadja el. Úgyhogy igazából mi már 4 és fél hónapos kor óta kanalazunk mindent.

Kép
tami2900

Én kb. Lolo 3 hónapos kora óta mosom együtt a ruhákat. A sötéteket eleve együtt mostam a mi sötét ruháinkkal. Úgy 5 hónapos kora óta meg már nem is használok semmi extrát, rendes mosópor, én öblítőt nem használok, mert a szárítógépbe teszek illatkendőt (tényleg, Nircee, bevált?!).

Itatás: amíg fekve ivott Lolo, addig meg tudta tartani a cumisüveget, de már csak ülve itatom (így is nagyon mohó, állandóan félrenyeléssel indít), csőrös, szelepes itatóból, azt még nem tudja megtartani. De nagyon próbálkozik az egyedül ivással, állandóan odahajol és szívja, van, hogy fel is emeli, csak megdönteni nem tudja. Szerintem nagyon hamar rá fog jönni, hogy kell. :)

Lolo is kitakarózik éjszaka, én akkor szoktam betakarni, ha már nagyon mélyen alszik, de amúgy ha jön a hűvös idő, akkor természetesen hálózsák! De szerintem nem kell télre se extra vastag hálózsák, hiszen úgyis megy a fűtés, gondolom, 20-21 foknál nem lesz hidegebb a szobában! :) (Most nálunk éjjel 23 fok van, fűtés nélkül, és hosszúujjú pizsiben, vékony takaróval altatom Lolot, ennél télen se lesz sokkal hidegebb).

Egyébként a mellszívókhoz még annyit, hogy én azért szerettem a Medela kézit, mert én állíthattam a szíváserősségét, és nagyon sokféle fokozata van (mindig gyengébbel kezdtem, aztán egyre erősebben - általában a legnagyobb fokozaton fejeztem be). Kicsit "fapados" a szívófej, de lehet hozzá kapni szilikon fejet, ami konfortosabbá teszi.

Na megyek, mert Lolo extranyűgös napok óta, szerintem fogzik, most néztem, fel van puhulva az ínye...
Vendég

Pimpoka:
és meddig érvényes a kuponod?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Murphyke, én a PERSIL sensitive folyékony power gel-t használom.
Vendég

murphyke, én noryt és draft sensitive-baby-t használok. Folyékony mosószerek. Nem volt még eddig semmi jele Lellén, hogy érzékeny lenne bármelyikre is. Viszont használtam már fehérítőt is, meg más egyéb kencét, mert Lelle ruhái olyan maszatosak szoktak lenni, hogy elképesztő. Ha használunk előkét akkor meg méginkább.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

piroska, a kupon október 1-ig érvényes

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Murphyke!
Gratulálunk Lilinek a felálláshoz! Nagyon ügyesen kapaszkodik a csaj! :D

Verna!
Idő közben én is rájöttem, hogy nem kell nagyon vastag hálózsák, mert úgyis lesz fűtés. :oops: :D

Ruhamosás:
Én is együtt mosom Lili ruháit a mieinkkel. Ugyanazzal a mosóporral. Sose vettem babamosóport, de ha bármi alergiás reakciót láttam volna rajta, akkor biztosan veszek, de szerencsére nem volt.

Akkor majd megpróbálom megdönteni :lol: a csajt ivás közben.

Olyan marha jó, hogy most van nálunk ez a lakáscsere... :evil: Egy csomó mindent kéne venni Lilinek, de egészen egyszerűen nincs most rá pénz. :x Ráadásul nem két filléres cuccokat: gyerekülés, zárt cipő, és ha ilyen marha jó idők jönnek valami melegebb kiskabát sem ártana...
Ha az ember ilyenkor (lakásvásárlás) lenyom egy kilincset, rögtön úgy kezdenek, hogy 5000 ft illeték, vagy 8000 ft illeték... No, és a hitelügyintézésről nem is beszélek. A tököm tele van már az egésszel!!! :x :evil:

Kép
Kép
giga1

Pimpoka neked akartam még írni, hogy a Milupának van Ha tejpépje, igaz írtad, h ti humanat használtok. Én most azt adom Lilinek, a dokinéni írta föl. azért is jó mert nincs ízesítve és bele lehet rakni a gyümit stb.

hív a lányom megyek...

köszi a mosóporos infót.

Kép
murphyke

Nekem még mindig van egy rakat eladó babaruhám 74-es méretig, Avent sterilizálóm, Fisher Price 3 az 1-ben hinta-pihenőszék-hintaszék, kádállvány, nemsokára eladó lesz a piskótakádunk és a Brendonos járókánk is.
Verna, nem tudod mikor lesz ruhavásár, vagy Börze Csömörön?
Vendég

Sziasztok!

Takaró
Pont a hétvégén vettünk Dórinak is egy hatalmas rendes paplant. 90x130-as, olyan mint a felnőtteké. Na ezt még nem sikerült neki lerúgnia, mert tényleg nagy és kemény is még egy kicsit.
Egy kérdés: a hálózsákban hogy tud forogni a pici?? Nem gabalyodik bele?

Képzeljétek, tegnap kipróbáltuk a rizst és Dóri nem köpte ki!! :D Úgy örültem, mint majom a farkának. :D Remélem ez így is marad.

KépKép
tüccs

Nekem is lenne egy kérdésem. Amikor Sára baba volt lehetett kapni egy mentolos zselét, amit a mellkasára kellett kenni és kapott levegőt+melegítette a mellkasát (mint régen a disznózsír). Ezt lehet még kapni? Ha lehet, mi a neve?
Vendég

Pilla: lehet kapni, de a neve nem jut eszembe... :(

Ruhavásár 11-én lesz, börzét nem tudom, azt a védőnők szervezik, de ősszel szokott lenni.
74-es kantáros hosszú gatyód van? Farmer, vagy ilyesmi. Érdekel!
A járóka gondolom nem olcsó... anyukámékhoz kéne, valami olcsóbb, használtabb, 10 alatt... (a héten műtik anyu lábát, és csak járókástul meri vállalni Lolot). Ha valaki tud olcsó járókát, szóljon! :)

Ja, mosás: ismerős csajszi mesélte, hogy első gyereknél mindent külön mosott, sensitive-vel, kímélősen, aztán a második gyerek ruháit már a féjre munkásruháival mosta együtt... :wink:
Én is fehérítek amúgy, néha még a színeseket is cloroxozom, mert iszonyú foltokat tud produkálni Lolo (ha színtartós a ruha, akkor lehet pici cloroxot a mosógépbe, amikor már tele van vízzel, nem fakítja ki!).
Vendég

Verna:
nézted a vaterán?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Mosás:
szerintetek azokat a hálóingeket, amiket beviszek a kórházba, moshatom öblítővel?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Köszi Verna! A járóka 10 alatt van... Kantárosunk is van, úgyhogy gyertek át és nézzetek körül. Szerintem a csajok összeeresztve jó hatással lennének egymásra. Várunk Titeket szeretettel. :)
Vendég

Piroska: Vaterán nem (nem szeretem ezt a licitálósdit), de Babaszobán igen, van is, ami érdekel, de egyik sincs túl közel. 50-60 km-t meg nem szívesen autókáznék egy járókáért...

Hálóing: miért ne moshatnád?
Vendég

Pilla: ok, akkor átmegyünk, és akkor a járókára is lecsapnék, ha anyukám is jóváhagyja... :)

Mikor menjünk?

Ja, a zeneházas nem válaszolt (nem olvasta a levelem még), ma felhívom, és akkor pénteken mehetnénk is, most még akkor délelőtt... Nircee, ez Nektek is szól! :)
Vendég

Ja, Pilla, az összeeresztést gondold meg, Lolo eddig még minden gyereket megtépett, próbálta kinyomni a szemüket, stb. ;)
Mondjuk Laura nagyobb! ;)
Vendég

Verna:
köszke!
Vatera: egyébként én nagyon sokmindent vettem vaterán, nem mindenre kell licitálni, vannak fixáras dolgok is, meg az eladót meg lehet kérni, hogy zárja le nálad a licitet, sokan megteszik ezt szívesen, lehet velük egyezkedni.
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna:
járóka: jaaa, hogy Pillánál van járóka? Akkor az a legjobb megoldás! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: igen, úgy néz ki, Pilláé jó lesz, ennél közelebb úgysem találok! :)
Én babaszobán szoktam vásárolni inkább, elég sok mindent vettem már így.
Tényleg, ha már így belejöttünk a bizniszelésbe: nem tud valaki használtan ajtórácsot? Kéne egy 85-ös, és ami neccesebb: 125-ös ajtóba... önfeszítős.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?