Új privát üzeneted érkezett!

aminella en mar 3* voltam terhes (csak egyik sem marad meg),nalunk csak biztosagi alapon kell a spermavizsga,hogy nincs e valami deformalodas a spermaival.

nekem a stimutol csak par mellekatasa volt,eleg nagy hohullamaim voltak foleg ejszaka,meg neha picit homalyosabban lattam a monitort.tobbre nem emlekszem.

nekem azert emelte adokim mert a 2*1 tol csak egy tuszom lett,a dokim szerint eselyesebb ha tobb tuszom lesz majd.

Kép
monyo83

Köszi csajok!

Bocs, ha buta kérdéseket teszek fel, de most kezdtem el az egészet és kissé félősen vágok bele!
aminella

ami.egyaltalan nem butak a kerdeseid.sajnos mar tobben kiokosodtunk a temaban :cry: kerdez nyugodtan.

kata szupi,2 tuszo?az szupi igy elsore.
kicsit koran mentel,de nembaj,igy legalabb atod hogyan novekszik benned a tuszo.

Kép
monyo83

Monyó, nem én mentem magamtól, hanem berendelt az endokrinologusom. Magamtól én is később mentem volna!Nem tudta h fog viselkedni a szervezetem a gyógyira! Így most 2 naponta megyek hozzá!
Apa végül megy dokihoz?

Aminella, még én is ismerkedek ezzel az egésszel!

Kép
kata05

kata remelhetoleg megy,szeptember vegere beszeltuk meg csak az kicsit gaz anyosom mutetje miatt,lehet elorebb vagy kesobb toljuk a dolgot.

Kép
monyo83

Köszi a megértést!

Benneteket már az első clostis hónapban néznek ultrahanggal?! a dokim szerint ráér majd nézni a 2. hónapban, mert nem valószínű, hogy elsőre sikerülne bármi?!

Kata Te mióta szedet a clostit?
aminella

Monyó, szted 7 mm 9. cn-en milyennek számít?

Kép
kata05

szerintem nem rosz kata.nekem a 14 nap volt asszem 19 mm-es.
szamolj 2-3 mm ert naponta kb anyit nol egy tuszo egy nap.

varj,mindjart elokeresem a papirjaimat.

amirella nekem a doki mindig megnezi uh-val.

Kép
monyo83

Amirella ez az első hónapom. Előző hónapban ért a pofára esés h vannak gondjaim a hormonjaim körül! Amúgy nem ártana másik doki után nézni, nem túl + a hozzáállása a dolgokhoz!

Kép
kata05

na itt vok,kata nem jol emlekeztem bocsi.

nekem 12 nap:
-tuszo 17,2mm,nyalkahartya 8,6mm

15ik nap:
-tuszo 22mm,nyalkahartya 12mm,ekkor kaptam a tuszorepi szurit.

ennel a stimunal 2*1 et kaptam.

a tuszomeretedbol itelve kesobb lesz majd pe-d,persze ez csak fejtegetes reszemrol.

Kép
monyo83

Monyó, köszi! Meglátjuk majd mi lesz! A szurit a dokid adta be??

Kép
kata05

kata ugy beszeltuk meg a dokimmal hogy nem lesz szuri,aztan szolt a rendeloben(privat rendelobe jarok)hogy kellene az a szuri mert nem bizti hogy meg tud magatol repedni es nehogy ciszta maradjon.
igy elszaladtam a legkozelebbi gyogyszertarba es vettem szurit majd a noverke ott a rendelesen beadta.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Nállatok jelentkezett valami mellékhatás a clostitól?
aminella

Aminella, nálam abszolut semmi!

Kép
kata05

Sziasztok!

Ki, hogy van ma reggel?
aminella

Aminella, nekem "csak" hőhullámaim vannak, bár gyengébbek, mint az első hónapban. A 2. hónapban 2 napig sírtam is :)
De ez a 3. hónap eléggé nyugisnak mondható :)

Hányadik ciklusnál tartasz? Milyen adagolásban szeded?

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

pinkiné: szia! én most kezdem el a clostit ebben a hónapban, eddig a havimat próbálták beállítani, ami most már 35 napra legkésőbb megjön. 2*1-et írt fel a doki, az első hónapban nem ellenőrzi, a második hónapban ultrahanggal néz a 12. napon! Te milyen adagolásban szeded?
aminella

Szia!

2x1 adagolásban írták fel, de inkább 1x2 adagolásban szedem, mert egyébként este elfelejtem bevenni :) És hát szeretnék szép nagy tüszőket :)
Nekem 35-40 napos anovus ciklusaim voltak, most a Clostyval lett 32. Még úgy is, hogy 14. napon van a pé. Bár, az első hónapban a 16. napon volt. Kiváncsi vagyok, most mikor lesz :) Bár, jövőhét hétfőn úgyis tüszőnézőbe megyek :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

pinkiné: és jól értem, hogy te több, mint 3 hónapja szeded a clostit?
nálam a doki, 3 hónap után a sperma vizsgálatát is fogja kérni, és csak úgy lépünk tovább! Te ezeken már túl vagy?
aminella

Ez a 3. Clostys hónapom. Ha ennek sem lesz eredménye, megyek hsg-re, valamikor szeptemberben.
Páromnak jövőhét csütörtökön lesz a sperma vizsgálata, 3 napos önmegtartóztatás után kell vinni az anyagot és ott helyben meg is mondják 15 perc alatt az eredményt. Kicsit izgulok, mert a pé meg valszeg szerda tájékán lesz, szóval nem fogjuk tudni, hogy "vaktában" lövöldözünk-e. De remélem nem, mert hát voltam én már babás páromtól, 3 angyalkánk is van, sajnos nem maradtak velünk.

Na, de majd a mostani :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

pinkiné: nagyon szurkolok neked, hogy minden rendben legyen!!!
aminella

Számomra továbbra is elképesztő, hogy 3.clostis hónap után jön a férj vizsgálata.....
Miért?????
k.vanda

Pinkiné! Megy a drukk!

Kép
szilvia80

Korainak vagy későinek tartod Vanda?

Egyébként azért vizsgálják meg Őt is, mert most volt 1 éve próbálkozunk. Emiatt.
Mivel nálam a hormonproblémát tudták, elkezdték azt kezelni. A doki felvetette, hogy elmehetne a közeljövőben a férjem vizsgálatra és mivel Ő tudni szeretné, hogy vele van-e gond, már most elmegy :) A hsg-t nekem javasolták, de én meg szeretnék rajta túl lenni. Ha mindkettőnk eredményei jók, folytatjuk a spotán próbálkozást még legalább fél évig. Ha addig sem jön a baby, akkor tovább lépünk.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Nagyon későinek tartom. Erről már itt többször írtam. Nem szabadna úgy elkezdeni egy hormon kezelést, hogy nem volt meg az andrológiai vizsgálat.
Ráadásul olyan egyszerű vizsgálat, és pár perc az eredmény. Modern nőgyógyászatban alapfeltétel a hormonkezelés előtt az andrológiai vizsgálat.
Rengeteg okot sorolhatnánk ,hogy miért, de az alapvető ok pl. a nő felesleg stimulálása, a nő rengeteg orvoshoz járása, szervezetének felesleges terhelése, és akkor olyan banális okot már ne is említsünk, hogy egy clostil, choragon, utrogestan trios hónap, esetleg magánrendeléssel megfejelve, akár 20 ezer forint is lehet....
k.vanda

Sziasztok!

Vandának igaza lehet, de az biztos, hogy az orvosi rendelőben "okosnak" lenni nem valami kifizetődő :(
A legtöbb jót mosolyog rajtad és legyint, hogy ezek nem fontos dolgok, és elvégre ő az orvos, és jobb, ha kédéseid sincsenek, mert úgysem értesz hozzá :?
Nekem most nagyon rendes, kedves orvosom van, de a férj vizsgálatát ő is csak a 3. closti hónap után nézi, hogy miért igazából nem tudom?! Mikor felírta a gyógyszert ellátott a szükséges tanácsokkal, aztán utamra engedett, hogy a 2. hónapban találkozunk a 12. napon amikor megnéz ultrahanggal!
aminella

Sziasztok Lányok!

Én a hőmérős topik lakója vagyok, de látom vannak itt társaim is!! Kata, Monyó! :lol: Én a 104. napnál járok és két kori vetélés van a hátam mögött. A második vetélés óta nincs piri. A dokim closty-t írt fel de előtte Proverát ami meghozza ezt az undok Pirit. :twisted: Megjegyzem mindig baj van vele. Ha kellene nem jön, ha nem kellene jön. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :twisted: :twisted:

a kérdésem az lenne, hogy írt fel Duphastont, vagy Utrot, (válszthatok, mert az utóbbit már használtam sajnos csak nem sok sikerrel :( ) mikor kell elkezdenem, mert teljesen elfelejtettem. Valami 20. nap van a fejemben, meg hogy 10 napon át, de utána mi van? Beszélt, hogy valamikor teszteljek, ha pozitív azonnal jelentkezzek, és folytassam, ha negatív hagyjam abba. De mikor????

Most még a második napnál járok a proverát szedem.

Segítségeteket köszönöm!!

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Kedves Lili!

Az utrogestan (akár kúp, akár hagyományos formában) , esetleges sikeres megtermékenyülés megsegítésére szolgál, alacsony progi esetén, vékony méhnyálkahártya miatt veszélyben lehet a megtapadás.
általában a 17-20.napon szokták kezdeni,ez attól is függ,hogy kb.mikor lehetett az ovuláció.
Vegyük a minta példát, ha 14-15.napon van ovulávió és persze házasélet, akkor a 17.napon célszerű elkezdeni.
A felírt adagban folyamatosan alkalmazni, hiszen reményeink szerint terhes az illető és ennek a feltételezett terhességnek a támogatására szolgál.
32-34 napon teszteleni, akár többször is, és negatív eredmény esetén abbahagyni,közben orvossal konzultálni.
pozitív teszt esetén, orvoshoz menni és egyeztetni.
k.vanda

Sziasztok!

Vanda, én veled értek egyet apavizsgálat szempontjából! Jó nekünk is megcsinálták az első hónapot vizsgálat nélkül, de a másodikra már vinnem kell párom eredményét is! Anélkül jóformán ne is menjek oda! De mivel már volt halvány + tesztem, én reménykedem h az alacsony progi szint a bibi nálunk!

Szerdán 17mm-es lett a tüszőm, pénteken meg repesztették! Szombaton meg is volt az ovuláció, hát én még így nem fájtam, se ülni, se állni, sehogy nem volt jó! Remélem "be is talált" egy, a jó helyre! :D

Apa szeptember 11-re kapott időpontot a dokihoz! Kiváncsi leszek az eredményére!

Lányok továbbra is mennek drukkjaim nektek!

Kép
kata05

Vanda!

Köszönöm szépen az infót! Aranyos vagy! :lol: A progipótlás okozhat nem okozhat téves pozitív eredményt? Na ez most lehet, hogy nagyon hülye kérdés volt, de elég laikus vagyok e témában. :oops:

Kata!
Nagyon izgulok miattad! remélem már úton van a babó nálatok!! nekem nem lesz tüszőrepi. Nem is értem. Mi van ha nem reped meg? :shock:

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Sziasztok!

Kicsit régen jártam erre.... mert már nem aktuális a closti....
de örömmel osztom meg a régiekkel és azokal az újakkal, akiket érdekel, h milyen csoda történt velem:
Kép

Az egy hónapja szedett Meforalnak köszönhetem!!!!! :wink:

babszika

Sziasztok!

Babszika, ez egy pé!! :lol:

Kép
kata05

sziasztok!

Nem butaság amit kérdezel Kedves Lili, a progi pótlás valóban okozhat ál-pozitív tesztet.
ezért kell esetleg többször tesztelni.
Pl.choragon-tüszőrepesztő injekciónak kb.8-10 nap a "kiürülési" ideje.
k.vanda

Igen, Kata! :lol: :lol: :lol:
Kb. így reagáltam én is.... mintha legaábbis 2 csíkos terhességi tesztem lenne :oops: :wink: :lol:

babszika

Babszika, a mi időnk is el fog jönni! :wink:

Kép
kata05

k.vanda a choragon inekcio azt tuszorepire adjak,a progipotlas a pl utro-tol nem lesz allpozitiv teszt.

Kép
monyo83

Vanda!
Monyónak igaza van! A Choragon nem progi, és a progi pótlás kizárt, hogy álpozitív tesztet eredményezzen! A HCG hormont feleslegesen, vagyis ok nélkül NEM termeli a szervezet!!!!!!!!!
Vendég

No, utána is kotortam kicsit, mitől okozhat a Choragon fals pozitív tesztet! A Choragon LH hormon származék, ez a hormon felelős a tüszőmegrepedéséért. Viszont az összetétele nagyon hasonló a HCG-vel, pl. egy jól időzített LH teszt hamarabb és biztosabban kimutatja a terhességet, mint a mai 20-25-ös érzékenységű terhességi tesztek! Tüszőrepesztő injekció adásánál ezért kell és muszáj kivárni a 8-10 napot, hogy ne csapjuk be magunkat!
Vendég

Lányok!

Én most kaptam Choragon 5000NE nevezteű injekciót, és az összetétele ( ami a dobozra rá van írva): 5000 NE HCG!!!

Kép
kata05

Sziasztok!

Hát, sok jó infoval nem szolgálhatok. Megvolt az uh. A bal petefészek tök üres, a jobb pedig 5-7 mm-es kis vackokkal van tele. Úgyhogy ez a hónap tényleg anovus. Konkrétan nem hat a closty. :oops:

A doki jövő hónaptól megemelte a Clsotyt, 3x1-re, hátha az hatni fog. Decemberig "kaptunk" időt, ha addig nem indul el a dolog, megyünk in vitrora. Mert hát 4 hónap után mégsem küldhet.

Megdumáltuk, hogy bár tavaly aug.-ban döntöttünk úgy hogy babát szeretnénk, akkor csak 1 Closty kezelés volt, utána anyu lett beteg és Őt ápoltam, nem foglalkoztunk a témával. Viszont, ugye most már ez a 3. stimulált hónap és nem történik semmi. Nem működnek a petefészkek.

A hsg-t elhalasztottuk az első emelt adagos hónap utánra. De az andrológiát meg kéne csinálni, főleg hogy in vitrora úgyis kelleni fog.

Kicsit mellbe ütött a dolog, dehát ez van. Bár eszembe ötlött, hogy ha nem működnek a petefészkek, hogy lehetne in vitrora vagy lombikra menni? Honnan lesznek tüszőim? :oops: :oops: Mindegy, ezen még ráérek agyalni, majd ha odajutunk.

Még ha örökbefogadásig is megy a dolog, akkor sem tudok mit tenni ellene. Ha ez a sorsom/sorsunk hát legyen. Barátnőmmel pont azon röhögtünk, hogy ha örökbefogadunk, max. nem az én hülye genetikámat szabadítjuk a világra :) Örökbe fogadunk egy 1/2-1 éves gyerkőcöt, megúszom az éjszakázás nagy részét :):):), nem lesznek terhes csíkjaim :):):), nem kell mennem melleket plasztikáztatni szoptatás után :):):)

Ne ijedjetek meg, nem őrültem meg, csak muszály így felfognom a dolgot, különben borulna a bili és megőrülnék.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

pinkiné: Nagyon sajnálom. Bocsi, hogy így ismeretlenül beleugatok, de én a helyedben azért megcsináltatnám mihamarabb a HSG-t. Hidd el, túl lehet élni. Én is nagyon megijedtem tőle, de így utólag nem kellett volna. Mi minden kivizsgálást megcsináltattunk még mielőtt elkezdtük volna a kezeléseket. A párom csak kiskatona-számláláson volt. Azt mondták neki, hogy andrológia csak akkor kell, ha rosszak az eredmények. Ez meg nem volt olyan vészes.

Kérdésem lenne: Most fogom kezdeni az 1. clostys kúrámat. Mivel már a 64. cn-en jártam, ezért megbeszéltük a dokimmal, hogy nem várunk ciklust. A rendeléséhez számoltuk a closty kezdését és az uh-t. Hát ma megjött. A doki a 19. cn-re akart visszahívni (szerintem ez egy kicsit késő- szerintetek?), de így pont aznap nem leszek itthon. Szerintetek ha a 15. cn-en mennék, az korán van? Mikor érdemes pé-t keresni?

Előre is köszi a válaszokat.
vicky79
Budapest III. kerület

Szia Vicky! Engem először a 9 cn -en hivott vissza Uh-ra! És a 14.-en meg lett a pé!

Pinkiné, hányadik cn-en vagy? Lehet megnőnek azok a picik, vagy nem?

Kép
kata05

Pinkiné!

Kicsit optimistábban!
Én is 3x1 clostyt szedtem,most várom a csodát vagyis a hatását!
Mármint pé volt,de,hogy baba lessze e belőle,majd kiderül!
Szerintem is csináltasd meg a hsg-t!

vicky79!
Én úgy tudom,hogy pé-t a dokik 12-ik napon néznek!
Vendég

Szerintetek az befolyásolhatja, hogy pcos-es vagyok és általában 60 napos ciklusokat produkálok?
vicky79
Budapest III. kerület

Én nem értek ahhoz,ha 60 napos a ciklus!
Mikor kellene pé-nek lennie!!!
Én úgy gondolom,hogy akkor is 12 nap körül kezd a pé lenni,vagy kicsit később???
Méred a hődet?
Szoktad figyelni a tojásfehérjét?
Vagy megérzed a pé-t?
Vendég

Vicky, szerintem az a kérdéses h hogy reagálsz a Clostira! Mindenki másképp!

Kép
kata05

t.kriszti: szoltam hőmérőzni, de még eddig nem volt pé-m. Tojásfehérje néha van, de akkor a hőm van lent, úgyhogy nem értem. Van mikroszkópom is, majd megpróbálom használni.

kata05: Remélem hatni fog, mert a pcos-oknál nem nagyon szokott, de volt akinek használt.
vicky79
Budapest III. kerület

Kata, 12. cn nap. ezek már nem fognak megnőni, bár a doki szerint történhetnek csodák.

Kriszti, remélem igazad lesz és történik majd "csoda" :) Igazából már annak is örülnék, ha pé lenne. Pedig azokat a francos pé tüneteket éreztem, minden hónapban. :evil:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Nekem meg már volt olyan pé-m,hogy tojcsi nem volt!
Tehát én úgy gondolom,hogy az lh teszt a legjobb erre és az uh!!!
Van egy ismerősöm,megvolt adva nekik lombikra az időpont,a csaj már terhes volt!
Vannak csodák!
Nehéz hinni benne,pláne aki több hónap és év próbálkozása van és pláne első baba!!
De higgyétek el mindenkinek lessz baba!
Nekem van 2 gyerek,mi a harmadikkal már 11 hónapja próbálkozunk,és még semmi!!!
De muszáj vagyok benne hinni,hogy sikerül,mert már annyira szeretné!!!
pedig nekem is vannak negativ napjaim,pláne ha érzem piri előszelét meg,ha megjön!!

De kitartás!

Mindenkinek mielőbbi babásodást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Nemsokára megyek uh-ra megnézni a kis tüszőcskéimet. Szorítsatok!!!!!!!!!!!!!! :roll:
prücsök2

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?