Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Melinda: Mi itthon voltunk. A férjuram megcsinálta az erkélyen a pvc-t. Tök jó lett. Ma már kinn idétlenkedtek a Flóval. vittek ki egy mûanyag edényben vizet. Természetesen az volt az elsõ, hogy kiborították. Ruha és peluscsere. Flóci nagyon élvezte. Elhoztuk Anitáéktól a játékot. Már nagyon hiányzik a maci meg a Füles, no és a cica is. Addig találunk valami mást. Mi is voltunk kint a Corában, irtó sokan voltak. sok idióta ma vásárol be. Kép

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Zsófi!
Most nagyon rövid leszek, mert már késõ van. Amikor 7 hónaposan vittem Bálintot tanácsadásra a szomszéd pelenkázón volt egy 13 hónapos kislány.Amíg vártunk, Bálint hasra vágta magát a pelenkázón, és úgy játszadozott. Erre a "szomszéd" anyuka megjegyezte, hogy az õ lánya 1 év alatt nem feküdt ennyit hason mint most Balu. Azt mondta, hogy amint hasra fektette a kislányt ordított mint akit nyúznak. Csak ennyit akartam. Ettõl még természetesen a te babád imádhat hason aludni!Kép

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telik a hosszú hétvége. Mi ma elmentünk a vadasparkba. Flóci nagyon élvezte az állatokat. Fõleg a kecske, a malac, a teve, a tyúk, a póniló és a majom tetszett neki. Találkoztunk a védõnönkkel is. Ti mit csináltatok?

Ma van egy éve, hogy a Flócit másodjára a kezemben tarthattam.

Nem akarom elkiabálni, de már 2x végigaludta az éjszakát a Manócska.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Gabi3: Most 1 éves Fló! Gratulaaaaa! Kép És csak most aludta elõször át a éjszakát?? Kép Én belehalnék....... Te jól vagy?????? Pussz Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikõ: Nem most kezdte átaludni, csak leszokott róla. Két hónapja csinálja a kabarét éjszaka. De nagyon rendes kis csaj rögtön visszaalszik miután megtöltötte a bendõjét. Már elmúlt egy éves, tudod ápr. 23-án.

Gabi3
inecsg

Ja tényleg! Bocsika lemaradtam egy körrel.....Kép

ceniko
Szeged

Banita: Leírnád nekem annak a sütinek a receptjét, amit nálatok ettem. A fém dobozban volt. Irtóra ízlett. Persze csak ha ráérsz leírni.

Gabi3
inecsg

SZijasztok!

Hanga abszolút meggyógyult. Visszatért az étvágya és most dupla mennyiségeket eszik. Ebédre is annyit evett, hogy már nem tudtunk neki mit adni, mert felfalta az összes husit a fazékból. Olyan mintha be akarná pótolni a betegsége alatti nem-evös napokat.

Gabomano! Végülis nem kruppja volt Hangának, csak ahhoz hasonlitó köhögése. Kutyaugatáshoz hasonló köhögés a krupp és azért van mert a garat be van gyulladva és nagyon összeszükül és azért köhög igy. Ha nagyon bedagad akkor meg is fulladhat a gyerek.

Gabi3! A telketek nagyon jó helyen van. Annak idején mi is ott akartunk venni! Miböl épititek majd a házat?

Anita! Jaj, annyira sajnálom, hogy nem tudtunk menniKép Pedig még Simi is ott volt..Kép

Zsófi! Megértem, hogy nem tudod elképzelni, hogy ne szeressen egy baba hason, ha csak úgy teszik le. Én sem hinném el, ha nem láttam volna. Lehet, hogy a te kisfiad imádni fogja.

Ágci! Hanga is utálja a fagyit, ha kiinálom, fintorog. Késöbb mexeretik majd, nagyon gyanús ez nekemKép

Ildianyu!Megfordult a baba? Mit mondtak az UH-n?

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!!!

Köszönöm a válaszokat, és tényleg remélem, hogy senkinek nem sértettem meg a nevelési elveit.

Hogy telt a majálisotok???

Nálunk a csüt., péntek jó volt, viszont szombaton jól rámilyesztett a baba, mert kb 3/4 óráig iszonyú sokat mozgott, 4 perc alatt mértem 30 erõs mozgást (A gyengébbeket nem is számoltam), utána viszont semmit.
A párommal nyomkodtuk a hasamat, rázogattuk, semmi.
Anyu már a sok mozgásnál mondta, hogy hívjam ki mentõt, mert valszeg a nyakán van a köldökzsinór, de amikor nem mozdult, már én sem gondolkodtam.

Bevitt a mentõ a nõi klinikára, ahol meg akarták hallgatni a szívhangot, és nem találták!!!
Ekkor már nagyon be voltam sz@rva. De hála istennek a CTGn megtalálták, és meg is mozdult.
A Ctg jó volt, ezután UH-ra küldtek, ahol kiderült, hogy megfordult a drága és a feje búbjánál van a köldökzsinór.
Azt mondta a doki, hogy valszeg tényleg a nyakán volt, de nincsen már semmi gond.

Azért megkérdezték, hogy szeretnék-e bennmaradni, de mondtam, hogy ha nincs gond akkor nem.
Az már csak hab volt a tortán, hogy a dokim szabin van
KépKépKép
Viszont most megint lánynak nézték, így már tényleg nem tudom mit higyjekKépKépKép

Zsófi(31+6)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Lara: De jó hogy Hangi meggyógyult. Hová fér belé az a sok étel? Valószínû, hogy téglát vagy ytongot fogunk építeni. Az értékállóbb és nem fog sokkal tovább épülni. Meg legalább mi is meg tudjuk csinálni, nem csak hozzáértõ.

Zsófi: Akkor nem unatkoztatok a hétvégén. Azért jó, hogy minden rendben van.

Gabi3
inecsg

Így elég nehéz lehet a friss anyukáknak netezni!!!

Kép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Nina!
Köszi! Kép

Rita!
De jó, hogy minden ok a babával! Kép

Lara!
Szupi, hogy Hanga végre meggyógyult! Kép

Zsófi!
De jó, hogy jó vége lett! Biztos meg lehettél ijedve! Nekem eszembe nem jutna, hogy a nyakán van a köldökzsinór!
Jó a kép! Kép Ezért nem tudok én Lili mellett a gépnél ülni. Kép

Velünk sajnos semmi jó hír. 1 ujjnyira ki vagyok tágulva végig, a belsõ méhszáj is, holnap ctg-re kell mennem, pedig ugye azt csak a 36. héttõl szokták. A baba persze nem fordult meg, most éppen ferdefekvésben vagy, vagyis a feneke van alul, de kicsit keresztbe is van. Kép Kicsit félek, mert még nagyon nem szeretnék szülni, de egyfolytában beszélek hozzá, hogy még nincs itt az idõ.

Ildianyu
ildianyu

Ildi: Nagyon szorítok, hogy ne legyen semmi baj! Simizd is a pocaklakót, meg a többi módszert is próbáld ki. Ártani nem árt, biztos. 33-dik hetes vagy, ugye? Kérdezd meg mekkora már a babuci!

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Ez itt a havi rendes jelentkezésem...

Zsófi!
Helyes a kép, nekem is megvan képernyõvédõként.
Képzelem, mennyire megijedhettél, szegény. Nem semmi, hogy ezek a kis gézengúzok mit tudnak produkálni. Szerintem tök sokszor elõfordul, hogy belegabalyodnak egy kicsit a zsinórba, de kiügyeskedik magukat. Csak nem mindig vesszük észre...
A hason altatásról: Marci egészen addig nem volt hajlandó hason aludni (még feküdni sem nagyon) míg meg nem tudott fordulni és saját akaratából úgy nem aludt. Hozzáteszem: már 21 hónapos nagy csacsi és soha nem kapom rajta hasonalváson...(nem lapos a fejecskéje.)Egyébként én teljesen úgy emlékszem, hogy elõvigyázatossági okokból (hû de szépen fogalmazok) pont a hason altatást nem javasolják csecsemõknél, nem?

Ildianyu!
Drukkolok Neked én is, illetve inkább a babunak, hogy szánja rá magát végre és foglalja el a kis helyét! Próbáld gyõzködni õt!

Gabi3!
Biztosan vissza fog szokni Flóci és végigalussza az éjszakát megint. Ha egyszer már megszerezte a rutint... Az én drága Mártonom eddig kb. 2-3 éjszakát aludt át (majd két év alatt, szórványosan...)
A vadaspark tényleg tök jó, tavaly májusban voltunk Marcival elõször - akkor még végigugatta az egészet - ma pedig elmentünk megint. Voltunk a Füvészkertben is, gyönyörû, Marci ott ebédelt és a délutáni szunyókálását is letudta.

Lara!
Örülök, hogy ilyen gyorsan meggyógyult Hanga és hogy mégsem krupp volt. És irigyellek, hogy olyan jó étvágyú! Milyen formában készíted el neki a husikat? Marci sokféle ételt szeret, de a húsokkal nem nagyon barátkozik. Pedig próbálom minél egészségesebb, rághatóbb és emészthetõbb formában tálalni õket.

Sziasztok!

Anita
fanita

Sziasztok!

Fanita: A füvészkertet mi is beterveztük de nem jött össze. Majd legközelebb.

Ma éjszaka kétx kelt, egyszer félnégykor, majd 6-kor. Nem akart visszaaludni, áthoztam a nagyágyba, ott sem, letettem a földre, én megszunnyadtam, mire felocsúdtam már hason aludt a földön. Nagyon kis édi volt. Egészen fél 9-ig! Ugyanis ekkor keltem fel én is. Kép
Pénteken megyünk aláírni a szerzõdést telek ügyben! Remélem a Mikkába odaérek a klubba.

Gabi3
inecsg

Lányok! Most láttam nemrég Edelweiss kisfiát, olyan gyönyörü baba!

Gabi3! És eldölt már hogy könnyüszerkezeteset fogtok rá épiteni? Meddig kell beépiteni a telket?

Karmen
karmen

Még egy kérdés. Honnan lehet tudni ha valahol telket osztanak? Én még sose olvastam felhivást erröl, pedig kerestem.

Karmen
karmen

Sziasztok,
jön vki holnap a Mikkába? Mi 10kor megyünk. Péntekn nem tudunk menni.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Lottika lebetegedett. Elmentünk a dokinénihez, aki most aranyos, kedves, közvetlen volt. Pedig még soha nem volt az velünk.Ezt nem értem, de nagyon örülök neki.
Lottinak kicsit piros a torka, és taknyos.
Kaptunk Rinathiolt, fluimucilos orrcseppet, és mentolos mellkasbedörzsölõt.
Az orrszívás alatt ordítozik, az én szívem meg majd meg szakad, úgy sajnálom közben.
A rinathiol bejött neki, cupogott még az üres mérõkanállal is.

Remélem ti jól vagytok.

Jó éjt!

Melinda
melinda29

Sziasztok!

Karmen: Hát az ilyesmi telkekrõl csak helyi lakosok tudnak, a helyi ujságból. Ismerõs kell hozzá, ennyi az egész. Valószínû, téglát fogunk építeni. Úgy gondoljuk, hogy a könnyûszerkezetes nem értékálló. Edelweiss mikor jelentkezi? Nagyon leköti a baba? Biztos szép kis fiú!

Ágci: Mi nem tudunk menni, mertügyet intézünk.

Melinda: Remélem gyorsan meggyógyul Lotti. Gyógy puszikat küldök neki.

Ma meglátogattuk a szülésznénit, akinek a segítségével született meg a Fló. Nagyon megörült nekünk, mert sokat gondolt ránk, mi lehet a Flóval.

Tegnap éjszaka éjfélig kétszer ébredt fel a Flóra. De úgy hogy tíz percig csak sírt a karomban is. Lehet, hogy a foga bántja. Éjféltõl velünk aludt 3-ig aztán visszatettem a saját ágyába. Ma este adtam neki Panadolt, hátha ma rendesen alszik.

Ildi: Hogy vagy? Babuci fejen áll már?Kép

Mindenkinek jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Melinda jobbulást Lottinak!

Képzeljétek kivel találkoztam?? Kép Orsival meg Jázminnal meg Tomival Kép Ez a Tomi óriási baba, elképesztõ, mint ha már legalább 1 éves lenne... Jázmin meg gyönyörû szép kislány Kép Orsi meg olyan szépen lefogyott!!! Nagyon csinos! Voltak a Micimackóba fürdõruit venni és ott jöttek el a házunk elõtt!!

Tegnap elkezdõsött a suli Kép Csak legyen türelmem végigülni az órákat! Már elõre azon izgulok! Megõrülök az egy helyben üléstõl! Hetente 3x kell menni délután 3-tól 7ig! Nem vészes, de nekem nagyon sok! Hiperaktív vagyok Kép De a társaság jó! A tanárok is jó fejek és ez a lényeg, majd veszek be nyugtatót KépKép

Most megyek festünK Kép
Pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Enikõ: sok-sok türelmet kívánok az iskolához, és eredményekben gazdag legyen!!! Hova teszed Bogit?

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Gabi3:Anyu vigyáz rá. Minden nap kocsival megyek át Szegedre és suli után húzok is haza! Remélem a határon nem kell majd órákat várnom!! Kép
Pussz

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Melinda!
Jobbulást Lottinak!
Nekünk az orrszívásra egy idõ után bejött, amit Lara írt. Kiszívtuk a kedvenc Brumi orrát is. Néhányszor még ordított akkor is, meg eldugta Brumit, hogy ne bántsam, de utána már õ hozta, és elõször a maci orrát kellett kiszívni, utána meg az övét. Bár nem szerette meg, azért a végén már nem sírt, és jött, amikor szóltam, hogy orrszívás. Kép

Gabi3!
Dehogy áll fejen! Kép Ez még a kisebbik baj, mert most azon vagyok, hogy minél tovább bent tartsam. Kép

Ildianyu
ildianyu

Enikõ: Akkor te egy igazi utazó vagy.

Ildi: Hát maradjon is még jó pár hetet odabenn! Hány hét van hátra?

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Ildikó: Szurkolok, hogy benn maradjon még legalább a 36. hétig!!!!! Gyógypussz!

Gabi3: Igen már röpke 10 éve kétlaki vagyok és állandóan oda-vissza utazgatok! Ezért van ilyen nagy autónk, hogy beférjen minden cuccos Kép

Pussz!

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Mindenkit üdvözlök!
Nagy nehezen én is végre ide tudok ülni a gép elé,a lakás kész van.

Még mindig egy ujjnyira vagyok nyitva ugye már 5 hete,most a 33. hetet töltöttem.
Voltam ctg.-n mindent rendben találtak.
Hétfõn megyek uh.-ra már 2 hónapja nem láttam a kis Danikát.

Ildianyu: én is minden nap mondogatom a babának,hogy még júniusig maradjon bent egészségben mert a dokim sem lesz itthon meg egyébként is...
Nagyon szorítok neked!Nekem most ambroxolt kell szednem.

Lányok,mellszívót azt vegyek már is és vigyem majd magammal a klinikára?Mondjuk nekem még az elõtej sem jön.
remélem attól lesz tejem.
cumisüvegben melyik a jobb a szilikonos vagy a latexos?

lehet,hogy kérdezgetni foglak benneteket még,mert sajna
nekem a család nem tud segítséget nyújtani.
Remélem nem baj!
Kriszti: írtam mailt.

Elõre is köszi!

Puszilok Mindenkit a Babákat is!

Erika
Erika

Gabi3! Akkor tényleg szerencsétek volt a telekkel. Edelweiss eléggé eltünt, csak keveset tudok vele beszélni. Nekem tegnap apuka mutatta meg a kis Gergöt, tényleg nagyon szép kisfiú. Majd szolok már E-nak irjon ide.

Rita ma irt, jól vannak, most volt 16. heti vérvételen.

Erika,Ildi! Én is gondolok ám rátok!

Én még nem meséltem itt, azt hiszem, a lombikot most hagyjuk. Elfogyott a pénz, meg már sokat voltam tp-en is. Talán jan. fogunk ujra bele. Több orvos szerint is spontán nincs esély, igy egy ideig csak inkább olvasgatlak benneteket, velem nem fog semmi sem történni.

Karmen
karmen

Sziasztok!

Erika!
Attól hogy nincs elõtejed még tudhatsz majd szoptatni! Ez semmit sem jelent! Nekem egyik terhességem alatt sem volt elõtejem, de azt hiszem ezt még sokan elmondhatják.
Miért akarsz cumisüveget venni? Ha szopik a babád (és miért ne szopna Kép?) fölösleges.

Ildi!
Ne aggódj minden rendben lesz! Babuci jól érzi magát odabent, nem akar még kijönni!Kép Hogy birod ezt a hirtelen jött meleget?

Enikõ!
Végül melyik sulit kezdted el csinálni? Sok sikert hozzá!Kép

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok,

csak gyorsan irok, mert faradt vagyok.

Erika,

nekem 1-ik terhessegnel sem volt elotejm. Ez nem szamit egyaltalan. Mellszivo van a klinikan, azt probald ki, nagyon jo. Persze nem is biztos , hogy lesz ra szukseged, mert baboca mindent elintez. Elore ne vedd meg. Raer az meg akkor is, ha kijottel a Klinikarol. A Klinikan kulonben aruljak a Medelat, ami nagyon jo, nekem is az van. Kb. 4 ezer Ft. A klinikan is azt lehet hasznalni, csak gepit es nagyiparit, a 4 ezres otthoni hasznalatra van es kezi.

Cumisuveget sem vegyel, mert nem lesz ra szukseged, hiszen szoptatni fox. Ha veletlen megis kell, de biztos nem kell, akkoe raersz megvenni, ha kijossz a klinikarol. Vagyis majd megveteted. De biztos nem kell.

Ildianyunak mar irtam 1 csomo gyakorlatitanacsot, amit en ateltem a 2. baboval, meg hat hasonlo cipoben jarunk, (a 2 gyerek korkulonbsege miatt.)

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Enikõ: Milyen autótok van? És mekkora,hogy olyan nagy? Kép

Erika: Már nagyon izgultam értetek. Azt hittem bent vagy a klinikán. Szóval kis fiú lesz! Tényleg nem számít, hogy van-e elõtejed vagy sem. Nekem nem volt egy csepp sem. A Fló még mindig szopizik, sõt két tejtesója is volt. Pedig csak 3 hetesen szopott elõször. Ha majd kell Medela kézifejõ szívesen eladom neked, mert nekem van egy teljesen érintetlen. Sem cumira, sem mellszívóra nincs szükséged, ha a baba melletted van. A cumi csak árt, kérdezd meg Ágcit.

Kismamók hogy bírjátok a tavaszi kánikulát?

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok,
Erika írtam mélt. Ja, és nekem som volt elõtejem, de még most is szopizik Cumika.Kép

Mi jól vagyunk, voltunk a Mikkába, összetalákoztunk néhányan, tök jó volt. Ja, és jó hüsi volt bennt.Kép

Méri,
ha jársz erre:
közben eszembe jutott, hogy egy éves kor körül a babák visszavesznek teljesen a kajálásból. Ezen mindannyian átjutottunk. Emlékeztek lányok?
De egy biztos, lassan nyugodtan adhatsz Kittinek olyan ételt, amit ti esztek. Lehet, hgoy unja a bébikaját. Most már egyre kevesebb bébiételt adjál neki, és növeld a normális kaját az étrendjében. A bébiétel jó arra, hogy vacsira gyorsan bedobd a mikroba, melegít, és kanalaz, de ebédre most már olyanokat adj neki, amiket ti is esztek. Finom kajcsikat.
Itt találsz recepteket:
[url=http://www.hanga.ngo.hu/bebireceptek.html" TARGET="_top]http://www.hanga.ngo.hu/bebireceptek.html[/url]
ha gondolod, nekem is van néhány.

Gabi3,
neked is küldök mélt.

Lara,
milyen volt a strand?
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Ez jó Kép mert nekem meg végig volt elõtejem és mégsem tudtam csak szoptani Kép

Gabi3: Fiat tipusú autónk van, nagy karaván, hogy beférjen a babakocsi is. Hatalmas a csomagtere. Minden hozunk viszünk, állandóan, így nem kellett kettõt venni mindenbõl (babakocsi,etetõszék,rucik...)A másikba nem fér be még a hátsó ülésre sem az egy Citroen Saxo! Így a nagyot vezetem én a kicsit meg apu munkába!

Anita: Az Unicornis iskolába járok vendéglátó üzletvezetõi tanfolyamra! 5 hónapig tart és hetente 3x kell menni! Elég nehéz, fõleg a vendéglátó számítások. Már kiosztották a tételsort, meg a könyveket és megmondom õszintén, hogy sz*rul néz ki a vendéglátó ismeret számítások könyv! Különben sem vagyok valami nagy matekos Kép Na majd lesz valahogy. A középsuliba kiemelten végeztem, de ez most sokkal nehezebb, meg aztán már 6 éve nem tanultam semmit! Tanulni is meg kell tanulni!!! Kép

Na megyek fõzök, aztán dél körül indulok Szegedre.
Pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Megkötöttük a szerzõdést! Legkésõbb 3 év múlva lesz házunk! Azért én hamarabb szeretném. Kép

Volunk a MIkkában. Tök jó volt most nem voltak olyan sokan. Voltak Zsófiék is. Hazafelé Flóci elaludt, még most is húzza. Bezzeg éjszaka! Vagy nem tudom hányszor felébredt. Áthoztam, köztünk sem aludt csak hánykolódott. Férjuramnak eszébe jutott, hátha melege van. Lecseréltem ujjatlan kombidresszre a pizsit. Reggel 6-ig aludt. Ekkor ugyanis a Papája felébresztette azzal, hogy megnézte hideg-e a lába. Holnap megyünk nagyizni. Vasárnap már jövünk is haza, még hajnalban. A meleg miatt.

Enikõ: Vigyázz nagyon az úton! Igaz már lehet, hogy visszafelé mész! Kép Az igaz, hogy meg kell tanulni tanulni.

Ágci: Küldessz nekem is néhány receptet a tieid közül!

Gabi3
inecsg

SZijasztok!

Hanga pont az elöbb fedezte fel, hogy a kiságyából ki tud mászni a pelekázóra. A pelenkázóról, meg félig lelógva találtuk. Most mit csináljunk? Vehetünk egy ágyat neki? Attól félek, hogy este, ha nem akar majd aludni, akkor eccerüen kimászik és kész, a pelenkázóról meg lezuhan. Gondoltam arra, hogy elhúzzuk onnan a pelenkázót, de akkor meg az ágy rácsáról fog lezuhanni..

Ildianyu! Ha 1 ujjnyira ki vagy tágulva az még nem jelenti azt, hogy közel a szülés, nem?
Nemsokára elhelyezkedik mostmár a baba, mert lassan kényelmetlen lesz neki a hely..

Fanita! Ha elmentek valahova, akkor Marci a babakocsiban alszik?
Hangának mindegy milyen formában van a husi, csak hús legyen. Szereti rántva, grillen, sütve, pörköltnek, stb. Visztont a gyümölcsökkel még mindig sztrájkol.

Enikö! Én is nehezen birnám a heti 3-szor 3 órát, föleg ilyen melegben. De ha érdekes a téma, akkor biztos gyorsan eltelik az idö.

Erika! Tök jó lesz az UH-n megint látni a babát, bár már lassan élöben is látod mostmár.
Igen, vidd a mellszivót a klinikára magaddal ha már van. Amúgy tényleg árulnak ott is Medelát, de mikor én benn voltam, pont nem árultak, mert elfogyott. Cumisüveg végnél a szilikonos tartósabb, a latexes puhább.
Attól lesz tejed, mert nincs elötej, nekem sem volt.

Ágci! a Partfürdön voltuk, alig voltak, csak néhány anyuka babával. Viszont a kismedencében nem volt viz, igy a nagymedencében lehetett fürdetni a babákat. Hanga nagyon élvezte a pancsolást és szaladgált a zuhany alatt is. Most 7végén is akarunk menni, remélem a gyerekpancsolóban már lesz viz!

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!
Jó reggelt Mindenkinek!

Most már biztos vagyok benne,hogy lesz tejcsim,köszi Mindenkinek!
Most meg az a bajom,hogy egész éjszaka fáj a hasm kb. 3 napja.
Nappal nincs semmi baj,de éjjel eléggé fáj.
Ahogy fordulok,akkor meg pláne.De hogy mi miatt?
Ágci:köszi a tanácsokat Neked is.
Orsi, Zsuzsi: írtam Nektek.
Gabi3: Nem ismerem a mellszívókat,de ha ti azt mondjátok,hogy okés ez a medela,akkor ha kell majd azonnal szólok,köszönöm!

Jó hétvégét Mindenkinek!
Puszi!

Erika
Erika

Sziasztok,
van néhány terhes meg szoptatós melltartóm.
Ha vkit érdekel:
Szopis:
Triumph 90B
Anita 90B fehér pamut, meg egy másik: rózsaszín, fényes nagyon érdekes anyagból.
Chicco 85D fehér,
Anita 85D fehér pamut. Mindegyik 500,-/db

Terhes:
Anita 85B lycra 2 db
pamut 2 db. 1000,-/db.

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Képzeljétek ma benyúltam Bálint szájába, és az ujjammal éreztem, hogy kezd kibújni a bal alsó 1-es foga. Még semmi nem látszik. Elõvettem Beni babakönyvét, megnéztem neki mikor bújt ki az elsõ foga. Nem hiszitek el, neki is máj. közepén jött ki az elsõ foga (pontos dátumot nem írtam, ezt nem lehet napra pontosan meghatározni), de akkor még nem látszott semmi, csak a kanál megkoccant rajta. Ha Balu mindenben a tesóját követi, akkor felsõ fogakat aug. elejére várjuk.
Itt van elõttem mindkét babakönyv, eddig szinte mindent kb. ugyanakkor kezdtek el csinálni (kezdve a megszületéssel: aug.27.):
Hasról hátra fordulás (Beni: jan. 5.; Bálint: jan.25.)
Hátról hasra fordulás (Beni: febr.12.; Bálint: febr.23.)
Kúszás (Beni:ápr. 11.; Bálint ápr. 28.)

Gabi3!
Milyen volt a nagyiéknál? Merre laknak?
Megsütötted már a csokis sütit?

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Már itthon is vagyunk! Tök jó volt a nagyiéknál! Egész du. kinn volunk a kertben. Flóci úgy el fáradt, hogy kilenckor kb. 5 perc alatt bealudt egészen reggel 5-ig. Aztán meg már nem akart visszaaludni, de úgy is keltünk volna korán.

Anita: Öcsödön laknak a nagyiék. Még nem sikerült megsütni, még nem akadt rá idõm, de a jövõ héten be van tervezve.

Ágci: Engem lehet, hogy érdekelnének a melltartók, a szopis. A következõ babónál jól jöhet.

Szép napot mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Gyerekek, ez a mai esõ egyszerûen fenomenális volt. Képzeljétek Bogi fél 11ig aludt, ameddig az esõ esett! Kép Olyan illat van és frissesség...Kép imádom!!

Szerintetek meddig tart a babáknál ez a "mindent a számba veszek és megkóstolok" korszak??? Hárman vagyunk a Bogira, de estére mindannyian ki vagyunk purcanva -a Bogin kívül- Kép Egyszerûen képtelenség egy percre is magára hagyni, mert megy,leltároz, mindent felszed és a szájába tesz! Legyen az száraz madárkaki, kutya álltal lerágott csont, ágdarabka, fû, a hintája...bármi ...KépKész életveszély ez a kertes ház a gyereknek..... Állandóan söprögetünk, hogy nehogy a kutya kajáját meg egyebet megtaláljon valahol a kertben és megkóstolja.....

Erika: Ha egész éjszaka fáj a hasad, annyira, hogy nem tudsz aludni tõle, akkor mindenképpen menj el a dokidhoz holnap!! Nem szabada fájnia. vagy legalábbis nem egyfolytában,. Ha ilyen görcsölés szerûen fáj, az lehet jóslófájás, de ha egyhuzamba egész éjszaka, az nem az! Mindenképpen menj el a dokidhoz, de legalábbis hívd fel és mond el neki mi van!!! Gyógypussssz!!!!

Lara: Igen érdekes a téma, legalább is engem érdekell. Megtanuljuk, hogyan legyünk jó vezetõk, mik a vezetõk legfontosabb jellemzõi, tulajdonságai, hogyan kell vezetni egy üzletet (vendéglátóipari egységet) az élelmiszerek összetételét, a higiéniai követelményeket...stb Már eccer tanultam ezeket, de most át lett írva, mert én még a régi rendszer (komcsi) könyveibõl tanultam (pedig már '96 volt) de ezek most Uniós könyvek, elõírások, amik jövõre lépnek életbe!! Mind idén íródott könyv! De nagyon érdekes!!! Kép És legalább történik velem valami! Nem birom én az itthon ülést! Nyüzsgéshez vagyok szokva!! No majd ha visszamegyek dolgozni bepótolom a lemaradást! Kép

Ágci: A terhes cicifix az olyan mint a sportmelltartó????

Gabi: Délután van a suli Kép 3-tól este 7-ig! Úgyhogy dél körül indulok itthonól, kb 1- 1/2 2re átérek, majd hazamegyek a lakásomba, lezuhanyozok Kép és utána irány a suli (Tiszapart Korányi fasor). Suli után vissza a lakásba megint tusolok, mert 50 fok van, és utána indulok haza, kb 8- 1/2 9re érek haza! Bogi még ébren van ilyenkor. Játszom vele egy nagyot, megetetem majd olyan 9-10 között valamikor ágybadugom Kép Így telik a napom amikor suliba megyek Kép. Legalábbis eddig így telt!!!
Megy már Fló? A múltkor a Mikkában már nagyon ügyesen tipegett!! Fogacskákkal hogy álltok??

Anita: A fiaid, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, úgy ügyesedtek Kép Mikorra tervezitek a következõt??Kép

Szerintetek hogyan lehet magtanulni fejbõl a képleteket? Matekból katasztrófa vagyok. Az az agyféltekem nem fejlõdött ki rendesen amelyik a matematika befogadására alkalmas.Kép Diszkalkuliás vagyok! Nem értem egyszerûen a matekot és kész! Már alsós korom óta mindig matekból bukdácsoltam. Minden más ment, de a matek az nem, pedig amíg suliba jártam, végig jártam különórákra és mégse értettem meg belõle egy kukkot se!!! Kép Hát ez van! Van ezzel még így valaki??

No mennem kell!
Pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Köszi a biztatást! Az az igazság, hogy a 38. hétig bent kéne, hogy maradjon, mert akkor lesz az utolsó államvizsgám. A doki nem sok jóval biztatott. Kép Azért még 4 hetet mindenképpen ki akarok bírni, akkor meglesz a 37. Súlyra meg már biztos jó lesz, mert állítólag jó nagy. Szegénykém néha próbál megfordulni, de félúton elakad, amikor keresztben van. Lehet, hogy kevés a helye.
De akkora a hasam! Kép Lilivel kisebb volt, amikor szültem.

Erika!
Ez jó hír, hogy nem változott a méhszájad! Kép Csak megérte a pihenés. Mi az az ambroxol? Nyugtató?
Nekem sem volt elõtejem. Most megnyomtam kíváncsiságból, így jött egy csepp, de nem jelent semmit. Egyébként nekem nagyon bejött a klinikán lévõ fejõgép. Kép
Ha ennyire fáj a hasad, menj el a dokihoz szerintem!

Banita!
Most már nem nagyon bírom. Az elsõ napok még tûrhetõek voltak, de most már kezd nagyon rossz lenni. Az a jó, hogy a lakásban hûvös van, de ki is csak reggel megyünk, meg 4 után, mert szegény Lilit is megviseli. Bár ha rajta múlna, reggeltõl estig kint lehetnénk. Kép

Ágci!
Lilinél pont jók lettek volna ezek a méretek! Kép Most sajna eggyel nagyobb kell.

Enikõ!
Nálunk 1 éves korára már lezárult ez a korszak. Most már csak a bogarakat venné a szájába. Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Jelentem, Lottika már majdnem teljesen jól van. Közben 2 napig én is elég rosszul voltam, folyt az orrom kegyetlen.
De mostmár túlélem.

Közben Lottinak megjelent a felsõ 2 metszõ fogacskája is, így 2 napig minden résbõl folyt valami.
De ezekkel nem szenvedett mint az alsókkal. Sõt, nõ fent még 2. Mint a gombák.

Lottika most jött rá a forgás szépségeire. Rendkívüli gyorsasággal tud hasra fordulni, utána hanyatt vágja magát, pörög. Amikor van lehetõsége, mindig evvel szórakázik. Most már egy percre sem lehet egyedül hagyni pl. a nagy ágyon.
Reggel úgy ébred, hogy hasra fordul, néz ki a rácsos ágyból és dünnyög.
Nagyon édike.

A babáitok hogy bírják a meleget?

Jó éjt!

Kismamáknak kitartás!

Melinda
melinda29

Sziasztok!

Ja azt még elfelejtettem, hogy szombaton Flóci halászlevet evett meg csibe sültet. Két pofára tömte a husikát. Nagyon édi volt. Ma meg beleült a cipõsdobozba.

Enikõ: Akkor te most elemedben vagy! Kép Flóci csak az apró szöszöket gyûri a szájába.

Ildi: Szurkolok, hogy benn maradjon a vizsga végéig, és hogy forduljon is meg! Az jó ha a doki biztat.

Melinda: Már négy foga lesz Lottinak! De jó, hogy kezd meggyógyulni.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

SZijasztok!

Anita! Tök jó hogy igy össze tudod hasonlitani a gyerekeket, pláne, hogy egy napon is születtek. Tök érdekes, hogy tényleg majdnem egyszerre csinálnak mindent...Csak van valami abban, hogy tesókKép

Enikö! Ezek tényleg érdekes témák!
A mindent megkóstolós idöszak Hanginál is lezárult már nagyon rég, talán 1 éves kora körül.

Ildianyu! Azt hallottam, hogy a 2.baba várásakor nagyobb a has, mint elöször, de hogy ennyivel, hogy máris nagyobb, mint mikor Lili született! Öörület!

Képzeljétek, vettünk Hangának egy medencét, és kitettem az erkélyre, és ott pancsolt egész délelött...Muszáj feltalálnia magát egy panelosnak is, nem?

Hangának most akar kibújni a 15. és 16. foga. Mindig mutatja, hogy ott valami nincs rendjén..

SZijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Tegnap voltunk Pesten a babaruhabörzén, nagyon jó volt.
4 óra alatt sem sikerült mindent végignézni, akkora volt.
Utána elmentünk a most nyílt kismama plázába, ott nagyon jó dolgok vannak, és sokkal olcsóbb mint a Brendon, a színvonal viszont hasonló.
Reggel indultunk, és este 10-re értünk haza.
Meg is lett a böjtje, mert ma voltam Sikónál UH-n, és tovább nyílt a méhszáj. A külsõ 2 ujjnyira, a belsõ 1 ujjnyira van nyitva.
Be is akart fektetni, mert görcsölök is.KépKépKép

Drukkoljatok, hogy minden rendben legyen!!!
Ja és a feje 8,6x10,75 cm.
Nektek ebben a korban mekkora volt?

Zsófi(32+6)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ja és megint kisfiú!!!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Megjöttünk az uh.-ról.
Mindent rendben talált.Kicsit nagyobb a feje mint kellene.
koponyával lefelé fekszik,s ha jól értettem a pocak bal oldalánál helyezkedik el a a kis gerince.
Most már nagyon várom,hogy lássam!
A hasfájás szerencsére elmúlt.

Ildianyu:Az ambroxol egyébként köhögéscsillapító,a babának
tüdõérlelésre írta fel a doki.Lehet hogy tényleg egyszerre szülünk?!Te mennyit tudsz pihenni?Jó lenne azért ha még bent maradnának.

Most megyek babakocsit nézni.
Puszi Mindenkinek!

Erika
Erika

Sziasztok!
Lara! És az mit tegyen akinek nincs erkélye sem?? Kép Kép
Menjen usziba??? Kép

Zsófi: Vigyázz magadra nagyon, és pihenj sokat! Nem szabad, hogy a 36. hét elõtt kibújjon a baba!!! Addig tarts ki!!!!
És ez minden kismamára vonatkozik!!!!! Kép

Tegnap adtam Boginak pár szem epret és nem lett tõle semmi baja! Akkor mostmár mehet minden mennyiségben???? Nagyon ízlik neki!! Kép

Minden kismamának kitartást kívánok!!! Kép

pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok,
Pocisok,
üzenem a babáknak, hogy várjanak még egy kicsit, még odabenn jobb!Kép Vigyázzatok magatokra!

Gabi3,
majd írok mélt.

Enikõ,
terhes melltartó oylan, mint egy normál, csak szélesebb a pántja, nagyon jól tart, és van benne betétnek is hely.
Én csak jövõre adok epret Gábornak.

Lányok,
vettem a kicsinek egy tök ari szandit, de kicsi lett. Vmelyikõtök nem veszi meg? 3000,-ért odaadom.
Kép

Ágci

Kép
Ágci

Ágci miért csak jövõre?
Pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: