Új privát üzeneted érkezett!

Erika: nagyon boldog névnapot kívánok!

Kép

Fioona: sajnálom a kutyitokat. De még elő is kerülhet, a kutyiknak az orruk nagyon jól működik. És remek iránytű is működik bennük. Drukk nagyon, hogy hazamenjen!!!!!

Nán-dorka: én nem állnék ki bokszolni Dorkával. Nagyon harcias ezen a képen. :lol: Egy igazi amazon.

Hajni: drukk Nektek is! Minden rendben lesz.

Köszönjük a gyógypuszikat, úgy tűnik hatnak! :D Egyre szebb a sebe Nimrusnak. A kertről ha már kertnek lehet nevezni teszek fel fotókat és a kutyikról is.
meriann

Sziasztok Drága Lányok!

Nagyon belehúztatok az írásba, alig győztem vissza olvasni :)

Jelentem náthám nagy lelkesedéssel tombol, úgy érzem magam mint egy partra vetett bálna, aki levegő után kapkod :( a hangom meg mintha megvalósult volna Charlie száma a Jég dupla whiskey-vel :( De szerencsére nem piros az orrom :):) és nem vagyok lázas. Majd a hétvégét ágyban töltöm (mert hát sok a meló, dolgozni kell hétközben), igyekszem magam kikurálni. Férjem neocitránnal itatna (úgy utálom) én meg ellenállok, mert hogy nem vagyok olyan beteg :) Neocitránt meginni akkor tudom, ha nem érzem az ízét, annyira el van dugulva az orrom. Nos, mivel érzem az ízét, nem is vagyok olyan beteg. :):):) Ez ám a logika :)

A bébik nagyon édesek, Doro abban a harci pozícióban igazi amazonnak tűnik :)

Porsikám, örülök, hogy végre van netetek :) A hozzászólásokat pedig Ákival a váladon is elfogadjuk :) Úgy szerettelek volna benneteket jövőhéten meglátogatni, de idáig egyedül a péntekem szabad, s ahogy a mai nap alakul, tuti azt is betáblázom ügyfelekkel :) :oops:
Dehát muszály összeszedni a pénzt az októberi kiruccanásra :)

Hétfőn 12. napi uh, már ha eljutok a dokihoz :)

Csajok, nagy dilemmában vagyok :oops: :oops:
Jövőhét csütörtökön lenne párom katonavizsgálata, akkor tudunk mindketten menni, viszont nekem szerda-péntek között pém lesz nagy valószínüséggel. Nem szeretném elhalasztani, ha jó kis tüszőm van/lesz. Viszont, így egy újabb héttel csúszik a vizsgálat (amikor is én nem tudok ott lenni), tehát megint csak utána való hét lenne belőle :( Szerintetek pé vagy vizsgálat?
Egyébként azt találtam ki, hogy a hétfői uh-tól teszem függővé. :) Ha van szép tüsző nem megyünk, ha nincs megyünk :):):)
Na????? Mégis csak nőből vagyok, hadd komplikáljam a dolgokat :):):)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Erika, Boldog Névnapot! He lesz időm, később belépek az firefoxon, és akkor tudok képet is feltölteni neked! :wink:

Meri, aranyos vagy, de már a szaglása is rossz volt. Pl. mikor leesett egy darab kaja, már nekünk kellett megmutatni hol keresse. :roll: AZ utóbbi hetekben pedig bejött a szobánkba is, amit több mint 10 éven keresztül nem tett. Szóval nem bízhatok ezekben. Világ életében szoba kutyus volt, éws ezeket az esős napokat, 15 évesen, vakon szaglás nélkül, tuti nem élte túl! :(

Pinkiné, miért zárja ki egyik a másikat? :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok Drágáim!

Fioo:D
Nagyon sajnálom a kutyust! Az én dalmatám pár éve ugyaígy ment el...

még annyi mindent akartam írni, de felébredt a Fiú....talán délután...
sok puszi

Ja, és Szerit Isten éltesse!!!!!

porsika

Hahó!

Ákos és Atti annyira szépek! Komoly fiatalemberek már. Dorka pedig tényleg olyan, mint egy amazon! Nem állnék ki ellene, max. a pici Fiam, mert Ő is állandóan boxol, vagyis inkább már karatéjozik, mert nem öklözik már, csak ritkán, de Ő meg lányokat nem üt (remélem 8) ), szóval Dorka a győztes :P

ERIKA, BÓDOG NÉVNAPOT!

Hát igen, ez az öltöztetés... ráadásul nálunk, hátul hidegebb van, mint kint az utcán, szóval csalóka (múltkor beöltöztettem, magam is szépen nekiöltöztem, aztán kint meg meg lehetett dögleni.

Voll-vizsgálat. Én voltam, nekem nem igazán vált be. Elmondják majdhogynem az összes területet, hogy aztán felírjanak homeopátiás szereket egy vagyonért, és mellesleg menj el ahhoz a sebészhez, akit Ő, csakis Ő ajánl. Szóval nekem egy kicsit kuruzslás-szaga volt, DE EZ lehet csak ott, ahol én voltam.

Nándorka: szerintem próbáld meg, veszteni valód nincs. Csak ezt így is vállald el, hogy elsőkörben ez csak próbaidő.

Én is azon gondolkozom, hogy a nyelveket közben valahogy gyakorolnom kéne. Imádom a németet, az angolt is, de a német, jajj...szóval lehet nekiállok, mert aztán elfelejtem (felsőfokúm van mindkettőből, de már kb alapfokon beszélek csak :cry: )

Pinkiné, ismersz, azok közé tartozom, akik azt mondják, hogy nem ezen múlik, de ha Te lennék, akkor én is az eredménytől tenném függővé. :wink:

Fio, sajnálom a kutyit, háááát nem sok jóval kecsegtet, amit leírtál, de a remény hal meg utoljára...

Esztora, ne izgulj, valóban nem vészes az átmosás. Egy fél pillanat az egész.

No puszika Nektek. Vasárnap megyünk haza. Jó lesz egy kis "nyugi". De persze éévezem, hogy pihenhetek. Ma megyünk Gemencre a Lurkóval, úgy várom! Nem tudom, Ti hogy vagytok, de napról napra, LÁTHATÓ, hogy változik. Olyan kis dundus, szépszál Legényke lett a pici Fiamból. Tegnaptól újra elkezdte a hátról, hasra, aztán vissza kombinációt. A kezével pedig már fog (mindkettővel, teljesen tudatosan). A mozgékonyságát biztosan, a vékonyságának köszönhetem. Szóval szerintem, ha hazamegyünk, a Szüleim Rá sem fognak ismerni :-)

Néztem, hogy Atti is jó hosszú baba!
Jajj, Nyunyika is annyira laza Csávó!! :-)

Pusza

KépKép
KépKép
ragota

Sziasztok!

Köszönöm Csajszik a köszöntéseket, Meri neked külön köszönet a képért, Fio neked meg a leendő képért. :D

Ma voltunk koponya uh-n. Minden rendben :D Nem is értem miért paráztatják be az embert előre :shock: én tudom, hogy Balázzsal minden oké, szépen fejlődik, mi baja lehetne? :?: :shock:

Bocsi de most nem tudok írni többet, vendégeket várunk, egész hétvégés progi, úh. egy darabig nem leszek.

Adri még neked annyit akartam írni, hogy ha nincs is időd mindekire reagálni, akkor legalább magatokról írj, hogy vagytok, Gabi baba tápizik még? hozzátápit adsz már neki? miket csinál? hasfájós még? stb...

Ja, még annyit, hogy Ragota: Csongibongi nagyon ügyeeesss!!! Így pörögni-forogni nem semmi!!! Irigy-irigy :P

Puszka
szerika

olyan szétszórt vagyok és feledékeny :x

Fioona: a törénetet én is megkaptam és olvastam és le voltam döbbenve, de lenyűgözve is! Hihetetlen, hogy ilyen megtörtént a mai világban, a férjem is totál le volt halva!
szerika

Aranyos vagy Szeri, és hát persze, hogy semmi baj nincs Balázzsal!

Nándorkának felejtettem el válaszolni. Mi egyszerűen kiöntöttünk belőle tünkölyt, hogy ne legyen olyan dundi. Kb. egy fél zacskónyit (normál nagy zacskónyit), és így tökéletes. Olyan tömötten én nem tudtam kezelni.

No a gemenci kirándulásunk rövidre sikeredett..annyi szúgony volt, hogy nem bírtuk. Apát összecsípdelték, engem egyáltalán nem, Picire meg vigyáztunk (ámbátor pont most nem vittem a hálóját a babakocsinak.)

Pusszancs

KépKép
KépKép
ragota

Sziasztok!

Fio, azért zárja ki egyik a másikat, mert a vizsgálatra úgy kell menni, hogy előtte három napig nem volt akció. Na már most, ha hétfőn látnak szép tüszőt és szerda-péntek pém van, akkor valszeg kekszelünk :), viszont így akkor nem mehet a vizsgálatra mert tuti rossz lenne az eredmény, kevés lenne az anyag.

Közben rájöttem, hogy egyébként sem tudnánk menni, mert csütörtök reggel megyek beiratkozni a suliba, utána melo miatt oktatásra, így nem tudom apát elfuvarozni. :) Így marad a köv. csütörtök :)

A kutyusotokat nagyon sajnálom :(

Én nem kaptam semmilyen történetet, bár pontosan nem is tudom miről van szó :oops: :oops: Megkaphatom? :oops:

Ragota, Csongi nagyon ügyes :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Szeri Isten éltessen!!!!!!!!!!

Fio, sajnálom a kutyit...drukkolok, hogy hazataláljon...
Nem vagy semmi, hogy már a 3. babán gondolkodsz :lol:

Pinkiné, szerintem sem kell választanodl, igaza van Fioonának! Kiskatonákból jut ide is, oda is, nem? :wink:

Nándorka, Doró egy tündér! Én is ilyen kiscsajt szeretnék :D Na azért a kisfiút sem adnám vissza :lol: A némettanítás elől szerintem se zárkózz el, így, hogy babafelügyelet is meg lenne oldva. Esetleg kezdd csak kevesebb időben (pl heti 1 alkalom), aztán meglátod, hogy bírod idővel.

Ágota, TV-zést nem próbáltad nyelvgyakorlásra, pl. National Geographic és társai? Azt hiszem, baba mellett ez az, amit a legegyszerűbben meg lehet oldani.

Meri, mi az a Voll-teszt? Örülök, hogy jobban van Nimrus! És hogy haladtok a pszihológussal!

Orsi, mi volt a dokinál? Remélem, OK minden!

Porsi, Adri! Azért várunk Titeket, hátha egyszer megengedik a "kisfőnökök" :lol:

Pusz, szép hétvégét (állítólag jó idő lesz, itt ma már sütött a nap :lol: )
vickybabe

Arwen, nagymamád hogy van??
vickybabe

Most nincs időm reagálni többőtökre, de kb. azokat akartam írni, mint Viki.

+

Pinkiné, szorítok!

Látod, Szeri, mondtuk mi!

Meri, nincsenek még kedvenc részeid a kertben?

Arwen, én úgy öltöztettem Dorót, h rövid ujjú body,plüss egyberugi, vékony kabátka, vékony sapi (ld. bokszolós kép fent :D ) a kéz hidegsége nem mérvadó, azt mondják, a tarkón kell nézni. én kb úgy öltöztetem, mint magamat + őt betakarom-kitakarom aktuális idő szerint

Fio, ne is mondd, nekem is állandóan ez van a fejemben... de ma, mikor ez szóba került, ovistársanyuka megnyugtatott, h ez csak az 1. évben van így, mikor elindul a baba, ez elmúlik. hát, meglátjuk. eszerint ti is kettőt terveztetek? :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Viki, lesz is neked nemsoká ilyen! Én sem mertem ám hinni korábban, és látod, itt van!

rengeteget segített, h reagáltatok a tanításügyben. ami még dilemma benne, h Doróval akkor vagyunk de. kettesben. de jókat mondtatok, h próbaidő, ilyesmi, így lehet, h belevágok.

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Látom, mindenki hétvégézik.

Szeri, boldog névnapot, megkésve is.

Fio, a mi cicánk is csak eltűnk egyik napról a másikra, már márciusban, azóta sem került elő. Sajnálom, tudom, hogy milyen aggódás lehet benned, hogy mi lehet vele. Én is úgy voltam, hogy remélem, ha el kellett pusztulnia, akkor remélem nem szenvedett. Ha élne, már hazajött volna.

Tüneményesek a babák.

Hát aki a házra azt mondta, hogy megveszi, az azóta nem jelentkezett, úgyhogy hírdetjük tovább, csak az a bosszantó, hogy el se tudtuk érni. Ami még bosszantóbb, hogy akik benne laktak, velük sem tudom mi újság, mert hiába küldtem üzenetet, nem válaszoltak, hiába hívtam, nem vették fel a telefont. Azt sem tudom, hogy azóta rendezték-e az elmaradt számlákat, ami kb 100.000Ft. Azt nem tudom, hogy mit csináljak, mert azt nem szeretném, ha a gázt kikötnék miattuk, de nem szívesen fizetném ki az ő fogyasztásukat. Úgyhogy lassan fel kell készülnöm, hogy lehet, hogy elbuktuk ezt a pénzt. Hát jó kis tanulópénz, de most már tudom, hogy senkivel nem leszek jószívű, mert csak kihasználnak. Na, jól kibosszankodtam magam nektek. Bocsi.

Képzeljétek, mondták, hogy szedjek E vitamint, az segíti a peteérést. Ez ugye nem újdonság, úgyhogy jó nagy adagban szedem 3x1-et, 5 mg-os a Nutrilite-tól. Ezt addig szedem ilyen mennyiségben, amig a peteérésnek esélye van a hónapban. Most már vagy 3 napja mintha nyilalna a petefészkemnél, úgyhogy remélem peteérésem is lesz! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
A körmöm úgy megerősödött tőle, amilyen még soha nem volt. Mindig puha volt mint a papír, soha nem tudtam megnöveszteni, és most tök jó. A fodrász meg megjegyezte a múltkor, hogy úgy látja, hogy tele van kis hajszálakkal a fejem. Ez is jó hír, mert elég ritkára vetette apukám. /övé volt ilyen "sűrű"/ A kutyámon is kipróbáltam, mert a vemhességekor ledobta mindkét oldaláról a szört. Aztán adtam neki is belőle, és visszanőtt a szőr kb 2 hét alatt, amivel előtte 2 hónapig nem tudtam mit kezdeni.

Na jó sokat írtam nektek, de most úgy látszik bepótolom, amit eddig nem írtam le.

Pinkiné milyen suliba méssz?

Nekem is neki kéne állnom a tanulásnak, már hurcolom magammal az okosságot, már csak rá kell szánnom magam.

Úgy irigyellek benneteket, hogy mit is adjatok a gyerkőre, hát én is úgy öltöztetgetném.

Pinkiné remélem nem kell kiskatona vizsgálatra menni, sőt, utána se legyen szükségetek rá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Majd írok még, nehogy elszálljon amit írtam.

Üdv Nikó

Kép
nikóska

Nikóska, okj-s tanfolyam, biztosításközvetítői "szak" :) A melóm miatt kell, mert hogy minket üzletkötőket regisztrál a PSZÁF és előírja, hogy a regisztrációtól számított 2 éven belül ezt el kell végezni. Na, hát nekem jövő aug.-ban lejár a 2 év :) Így most megcsinálom. A nagy részét a munkahely fizeti, én "csak" 60e-rel szállok bele :)

Én is szedem az e-vitamint, igaz csak 2x1 formában, a 10 mg-osat.
Remélem, a hétfői uh szerint is segített :)

A vizsgálattal kapcsolatban párom azt mondta, hogy szerinte égi jel, hogy nem tudunk elmenni megcsináltatni :) Jövőhét csütörtökön a beiratkozás miatt, utána csütörtökön meg nekem értekezlet. Utána meg már nem kéne megjönnie :) Szerinte ez azt jelenti, minden rendben van és nem kell elmenni :twisted: :twisted: :twisted:

Úgyhogy akkor ezt a hónapot még meghagyom neki :)

Holnap egész nap moziban leszünk :) Mert hogy mozimánia van a hétvégén és max. 360 Ft egy mozijegy. Így nyakunkba vesszük a Pólust, és megnézünk vagy 5 filmet. Már, ha bejutunk rájuk. :twisted: :twisted:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Ezek szerint akár 4x1-et is szedhetnék? Mármint E vitamint.

Jó lesz nektek holnap a mozizás, drukkolok, hogy kapjatok jegyet. Mi nem járunk moziba, mert Zoli nem szereti a mozit, azt mondja, hogy akkor inkább otthon nézzük, majdnem olyan az is, és még fekve is nézhetjük, és nem ül elénk senki. :) Ez mondjuk igaz, mert elég nagy a tv-nk, van házimozi, úgyhogy minden adott. :)

Anyunak is kell majd mennie valami hasonló tanfolyamra,ő már tavaly elkezdte, csak átment másik céghez, és ott abba kellett hagynia, szerintem hamarosan indul majd neki is.

Üdv mindenkinek Nikó

Kép
nikóska

Sziasztok!

nincs net csak Anyunál és nem mindig tudok átjönni.talán jővőhéten megcsinálják Ricsi gépét így gyakrabban leszek.

voltunk csípő szűrésen és soha többet nem megyünk sztk-s orvoshoz inkább kifizetem a magánt.szóval bemegyünk kiveszi Nyunyit a kocsiból és kérdezi hogy balra is tud-e nézni,mondom persze azért az ablak felé forditja hogy felfigyel-e rá.
aztán levetközteti és elkezdi
-ajaj van csípőficamos a családban?
-nincs!
megnézi uh-val
- ja annyira nem nagy a baj! :twisted:
tornáztatni kell meg terpesz pelenkázni.
hívtam a védőnőt ő is mondta hogy az 2/A nem olyan vészes.

MIÉRT KELL STRESSZELNI AZ EMBERT?

Bridzsi

Kép
esztora

Szegény Esztora!

Hát azt soha nem fogjuk tudni megérteni, hogy miért kell a stresszelés, de az a lényeg, hogy nincs semmi komoly!

Kép
nikóska

Pinkiné, ez a mozizás klassz lehetett! Én is bírnám élvezni!!!
És jó, h emlegeted a mozit, kitaláltam egy dolgot, most bele is foghatnék a megszervezésébe. Arra gondoltam, h filmklubot csinálok magunknak itthon, rendszeres előre meghirdetett időpontokkal, oylan filmekkel, amiket régóta tervezünk megnézni, esetleg kül. kategóriákban (filmklasszikusok, magyar filmek, vígjátékok, fiatalkori nosztalgia :D ). A férjemnek csak ki kell majd hoznia a filmeket, a többit én csinálom. Csak a gyerkőcök aludjanak rendesen!!

Nikó, miylen jó, mindjárt én is elkezdek E-vitamint szedni! Orvos írja fel?
Hohó, nekem a vasat is kéne felíratni magamnak!

Esztora, de jó, h nincs semmi baj. Minekünk csak a dokibácsink nézi meg - kéne külön vinni csípőszűrésre a babát?

Fio, szeretitek a pelusokat? Mi időnként textilezünk, meert melegben az ő seborrheás bőrével vigyázni kell. De ilyen őszi időben bírja.
Amúgy többiek is, milyen gyakran cseréltek pelust? Nekünk volt nap, mikor hárommal beértük: egy éjjeli, egy délelőtti és egy délutáni. :shock:

Kép

Kép
nán-dorka

Szeri, utólag is boldog névnapot!!!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Képzeljétek, éjjel azt álmodtam, h még két gyerekünk lett, befogadtunk két gyermekotthonos fiút. :shock: :D
A helyzet az, h ha arra gondolok, h még egy, akkor úgy érzem, kettő kell, h egyensúly legyen, ne a kettő egy ellen esete. Bár az sem törvényszerű. És tényleg gondoltunk már rá, h örökbefogadni még gyerekeket, de az sem könnyű ügy. Nagyon erősnek kell lenni hozzá lelkileg, azt gondolom, meg anyagilag hogy segítsen az ember több gyereket majd, ha ki szeretnének repülni?

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Szerinek az igérti kép :mrgreen:

Boldog névnapot!!!!!!!!!

Kép

Dorka, én nem hagynám rajta annyi ideig a pelust. Ha száraz érzés is, a baktériumok elkezdenek szaporodni. Azok "visszaszivároknak", ha a pisi nem is. :?
Ez főleg lányoknál kényes dolog sztem. Kép

Én imádom a textilt! :wink: Pont a napokban rendeltem újabb adagot. Kinőttük a külsőt. Mondtam, hogy szerdán Olivér 6250G volt!? :mrgreen:

Pinkiné, igyekszem átküldeni a történetet holnap, vagyis ma. :D
Nem tudtam, hogy a katona vizsgálatot megvonás előzi meg. :oops: :?

Többieknek később írok, most megyek csucsúlni. Jó éjt!

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok Drágáim!

először, ha megengeditek, kicsit büszkélkedem: Nem szeretném elkiabálni, de a Fiú 6 napja 4 óránként eszik (ha az etetés kezdetétől számolom, 5) napközben, éjszaka pedig van, hogy hatot is kibír, így már csak napi 5-6 alkalommal kajcsizunk...:D:D:D:D
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS: eddig általában fél egy és 5 körül evett éjjel, de ma fél kettőkor ébredt, és a fél kettes etetés után kihagyta a fél 6-kor esedékes következőt (menetrend szerint felnyüszögött ugyan 5-kor, de cumival visszaaludt), és egészen fél 7-ig bírta! Nagyon boldog vagyok, bár nem akarom elbízni magam, hsz olyan ksi érzékeny "műszerük" van, ez akár már ma is megváltozhat.

Lányok, nagyon szépek a Babáink! Ez kedvező kilátás minden leendő topik-anyukának! :D:D:

Ág:D
Csongi nagyon kis ügyes!Sajnálom, hogy a kircsi rövidre sikeredett, remélem legközelebb nem húzák keresztül a vérszívók a számításokat!

Fioo:D
Nagyon klassz a történet:D
Tök megdöbbentő, de nagyon kedves:D

Szeri:D
Örülök, hogy minden rendben Balival! Ezt a paráztassuk csak a kedves szülőt-hozzáállást én sem értem.... :roll:

Esztora:D
Nálatok is hihetetlen ez az orvos. Igazad van, én is úgy vagyok vele, hogy inkábbb kifizetem, de ne SZTK-s legyen...

Dorka:D
Pelus-ügyben én eléggé "parás vagyok" : kicserélem minden etetés előtt, bár az isigaz, hogy mindíg van benne valami. Egyedül éjszaka szoktam csak "bekukkantani, és akkor csak abban az esetben serélünk, a bekaksizott a Fiú, hogy ne ébresszem fel jobban a kelleténél...:D:

Niko:D
Ne aggódj, hamarosan Neked is ez lesz a legfőbb gondod, hog mit adj a Babátokra! Hajrá E-vitamin!

Ninoka:D
Ez a mozizás istenien hangzik! Addig tegyétek, amíg még van rá lehetőség....:D:D

Millió puszi mindenkinek

porsika

Nándorka nálunk 6 hetesen van csípőszűrés.
a többi uh-t még a kórházban megcsinálják!

Szeri utólag én is nagyon boldog névnapot kívánok!

ma végre hazajön Ricsi a Balatonról.
megyünk Nyunyinak hosszújas bodykat venni,csak kettő van neki és már kell bizony éjszakára is.

Bridzsi

Kép
esztora

Szeri:
Nagyon boldog névnapot!

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Hát, mozizás elmaradt :(
Egyrészt, mert későn ébredtünk (3/4 11-kor) :), másrészt meg még mindig nem vagyok a topon. A náthám már javul, de most épp a torkom fáj, kapar és ugatva köhögök. Így, inkább maradtunk itthon.

Fio, a történet nagyon szuper. :) Megdöbbentő, de nagyon kedves. Én bele sem mernék gondolni a saját reakciómba :):):)

Boboka, örülök hogy Áki ilyen ügyi :) így talán Te is többet tudsz pihenni :) Ha végre meggyógyulok :oops: :oops: , és nektek is jó, összehozunk megint egy randit :)

Holnap 12. napi uh, kiváncsi vagyok, mit fog látni a doki. Én tegnap este egy kevés cervixet láttam. Csodálkoztam egyet, majd napirendre tértem a dolog felett :) A náthám eléggé kiüt, nincs kedvem ezzel is foglalkozni :evil: Hiába, több mint egy éve nem voltam beteg, így ezt most eléggé rosszul viselem. :cry:

Nagyon büszke voltam magamra, mert tegnap volt anyukám szülinapja. Nem volt sírás, hiszti, semmi. Kimentem a temetőbe, vittem neki szép vörös rózsát meg szegfűt, gyújtottam gyertyát, beszélgettünk kicsit, elmélkedtem, aztán hazajöttem. :roll: :roll:
Amióta járunk a Tündihez, valahogy ezt is könnyebben kezelem.

Talán azért, mert a doki rávilágított egy nagyon fontos dologra. Még pedig arra, hogy az, hogy anyukám "feladta" a rákkal szembeni harcot, az Ő döntése volt, amit nekem el kell fogadnom. Nem tehettem ellene semmit és hiába befolyásolja az életemet a halála, attól még ez nem rólam szól, hanem róla. Amióta ezt elfogadtam, azóta könnyebb kijárni a temetőbe, felmenni a házhoz.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkiné, nagy-nagy drukk holnapra! És jobbulást!!!! +++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
És jó hallani, h ilyen kiegyensúlyozott vagy!

Fio, igazad van. Akkor nem csinálunk sportot belőle. Bár éjjel így is hosszan van benne. Ti éjjelre mit használtok?
Az igazság az, h a fiamtól maradt textilek nem túl jószagúak, ha Doró belepisil. Nem olvastál erről a problémáról vhol véletlenül?
Így csak az újakat tudom használni.
És holnap végre eljutok a postára! :wink:
Együtt fejlődnek Olival, Dorka meg 6.30 volt most 3 hónaposan! Sokat örvendeztem rajta, h a kisfiam is pont ennyi volt ennyi idősen. Nem csoda, h ezt a súlyt még csak időnként mozdítja meg a leányzó... :oops:

Angyalkrisz, merre jártok? Hiányoztok!

Kép

Kép
nán-dorka

Porsika, ez jól hangzik! Ákos nagyon rendes kisfiú! Aztán ha megint többször ébred, örülj annak, h az előző éjszakákon legalább többet tudtál pihenni. Én legalábbis így voltam vele.

Kösz az infót, rákérdezek a dokitól szerdai oltáskor.

tényleg, Ti melyik oltásokat adatjátok be??

Kép

Kép
nán-dorka

infót= csípőszűrésről , bocs
(nehéz ez a 6 kiló a karomon... :oops: :P )

Kép

Kép
nán-dorka

képzeljétek, gyakorlatilag lemondtam a tanítást végül, nem merek belevágni. kicsit rossz lett ettől a kedvem, de remélem, a nyugalom és Dorkára szánt idő iatt megéri. lehet, h csak nehezen szalasztok el bmilyen lehetőséget. de ezt is meg kell tanulni, nem?

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Dorka, sztem 2 eset lehetséges. Elvállalod, és azt vagy megbánod, vagy nem. Ha nem vállalod el, azt nem bánhatod meg, mert a kislányodért tetted! :!: Érezd jól magad vele.

Tényleg, nem tudtok valami netes tanulási lehetőséget? Nyelv, esetleg valami röpke tanfolyam. Már sokat gondolkodok, hogy mi legyen gyes után, de gyárba, varrodába nem akarok menni. :evil:
Ráadásúl Laci lehetetlen beosztása is nehezít, így most kéne megalapozni a dolgot, ha előre akarok lépni. Az érettségi már semmire nem elég. :? HELP!

Dorka, hangos könyv lelőhely? Tegnap keresgéltem, de csak szép madárcsicsergést, esőhangot találtam. De az legalább nagyon tetszik! :lol:

A lelkemben 3 gyerek van, azt hiszem, de pénztárcánk kettőt enged. :cry:

Tegnap Oli egész nap sírdogált. Este kiderült miért :arrow: megjött :cry: :cry: :cry: :evil:

KépKép
KépKép
fioona

Ja, a pelus! Nem hallottam ilyet, amit írtál. :? Pont tegnap este akartam textilbe rakni éjjelre (első próbálkozás lett volna), de amikor éjjel 10-kor belekakilt, nem volt lelkierőm kicserélni, így apára bíztam. Ő meg papírt adott rá. :twisted:

Dorka is ilyen nagy baba? Hány centi?

KépKép
KépKép
fioona

Nán-dorka: szerintem ezt csak Te tudhatod, de biztos vagyok benne, hogy jól döntesz. :wink:
Dorka pedig biztos nagyon boldog, hogy inkább vele töltöd az időt.
Nekem már volt "szerencsém" egyszer rosszul választani. A munkát választottam és hiba volt, ahogy az idő ezt be is bizonyította. De mindenki maga érzi és tudja a saját határait.

Amúgy még nincs kedvenc részem a kertben. Úgy ahogy van, félkészen imádom minden négyzetcentijét. Szombaton gyümi szüret volt. Jól elfáradtunk, de látni a munkák gyümölcsét, szó szerint. :lol:

Pinkiné: szerintem hatalmas lépést tettél előre, a hatalmas lépéssel meg sokkal közelebb is kerültél a babához. Ez biztos. Érni látszik az anyaság. Fizikailag is jobbulást kívánok!

Szép napot MINDENKINEK!!!
meriann

Kép Kép
meriann

Kösz, h reagáltatok! Jó hallani, h ki mit gondol.

Meri, mit szüreteltetek? Jó Nektek!! Nálunk most épp nem érik semmi, a szőlőnk, szedrünk már leérett. :( Venni kell majd!

Fio, sztem a Ti városi könyvtáratokban kell lennie, ha nálunk van. Boltokban is lehet venni őket.
És textil hány órát van a picin?

Jó lenne hallani Viviről!!! remélem, jól vannak!

Kép

Kép
nán-dorka

Nán-dorka: körtét és almát. Volt 3 nagy fa téli körte, meg néhány alma. Mindenféle külső hatástól, beleérte az ápolást, de a növényvédőszereket is, mentesek. Nem tökéletesek, de tudom, hogy nem is tömjük magunkba a mérgeket. Ízre pedig nagyon finom.
Már egyre jobban azon vagyok, hogy úgy szeretnék majd egy zöldséges kertet. Mindenből egy kicsit. Tudom, hogy sok a meló vele, de egyrészt kötelező mozgás, másrészt meg tudom mi kerül az asztalra. Na, de ez úgy is jövőre esedékes.
meriann

Nán-dorka: körtét és almát. Volt 3 nagy fa téli körte, meg néhány alma. Mindenféle külső hatástól, beleérte az ápolást, de a növényvédőszereket is, mentesek. Nem tökéletesek, de tudom, hogy nem is tömjük magunkba a mérgeket. Ízre pedig nagyon finom.
Már egyre jobban azon vagyok, hogy úgy szeretnék majd egy zöldséges kertet. Mindenből egy kicsit. Tudom, hogy sok a meló vele, de egyrészt kötelező mozgás, másrészt meg tudom mi kerül az asztalra. Na, de ez úgy is jövőre esedékes.
meriann

Bocsánat a duplázásért. Úgy tűnt épp elszállít amit írtam, erre ...

Hajni: mi újság? Hogy vagytok? Húúú, de pár nap van a nagy találkozásig.
meriann

Dorka, azt hittem a neten találtad őket. Nálunk a könyvtár egy katasztrófa! :(
Régebben volt egy elektronikus könyvtár linkem, de most nem találom. :?

Pelus, kajcsitól kajcsiig, ez kb. olyan 3 óra nálunk. Persze közbejön 2 kaki menettrendszerűen. :wink:

Meri, a TV-Dekon van olyan műsor, hogy biokert, talán ez a címe. Ott szoktak okos dolgok lenni. PL. mit mivel ültessen az ember, ha a kártevőktől meg akarja óvni a veteményest. Amennyire figyeltem, ez valószínű megköveteli a sokrétű termesztest, de helyes módon rendezve, meg is védi a növényeket, és egészséges, kártevőktől és vegyszertől mentes termést ad. Csak a részleteket ne kérdezd, mert mivel nincs kertünk, kb. ez minden, ami megmaradt bennem.

KépKép
KépKép
fioona

Fioona: köszi szépen az infót. Régen fogható volt nálunk a Deko, de már sajna nem. Utánanézek a neten kicsit, akár az oldalukon is.
meriann

inkább 2x, mint 1x sem! :evil:
én írtam 1 csomót, aztán huss. mert azzal kísérleteztem, lehet-e itt bekezdést csinálni. oooooooooooolyan lökött vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!

akkor röviden, bár az nem uaz...

Merinek írtam bióról, h milyen klassz, van róla könyv is, de a legjobb kikísérletezniu adott terepen. És azt is, mire van igényetek. Bár elosztogatni is lehet, mi azt is csináltuk párszor...
gyümölcsből eleve csak olyat hozunk be akertbe, amit bióként lehet termeszteni. ez így még kényelmes is (régi, egyszerű fajták)

Fio, mek.oszk.hu
lehetnél simán védőnő, amennyit Te tudsz!
VACKOR megvan nektek?

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Hát, sok jó infoval nem szolgálhatok. Megvolt az uh. A bal petefészek tök üres, a jobb pedig 5-7 mm-es kis vackokkal van tele. Úgyhogy ez a hónap tényleg anovus. Konkrétan nem hat a closty. :oops:

A doki jövő hónaptól megemelte a Clsotyt, 3x1-re, hátha az hatni fog. Decemberig "kaptunk" időt, ha addig nem indul el a dolog, megyünk in vitrora. Mert hát 4 hónap után mégsem küldhet.

Megdumáltuk, hogy bár tavaly aug.-ban döntöttünk úgy hogy babát szeretnénk, akkor csak 1 Closty kezelés volt, utána anyu lett beteg és Őt ápoltam, nem foglalkoztunk a témával. Viszont, ugye most már ez a 3. stimulált hónap és nem történik semmi. Nem működnek a petefészkek.

A hsg-t elhalasztottuk az első emelt adagos hónap utánra. De az andrológiát meg kéne csinálni, főleg hogy in vitrora úgyis kelleni fog.

Kicsit mellbe ütött a dolog, dehát ez van. Bár eszembe ötlött, hogy ha nem működnek a petefészkek, hogy lehetne in vitrora vagy lombikra menni? Honnan lesznek tüszőim? :oops: :oops: Mindegy, ezen még ráérek agyalni, majd ha odajutunk.

Még ha örökbefogadásig is megy a dolog, akkor sem tudok mit tenni ellene. Ha ez a sorsom/sorsunk hát legyen. Barátnőmmel pont azon röhögtünk, hogy ha örökbefogadunk, max. nem az én hülye genetikámat szabadítjuk a világra :) Örökbe fogadunk egy 1/2-1 éves gyerkőcöt, megúszom az éjszakázás nagy részét :):):), nem lesznek terhes csíkjaim :):):), nem kell mennem melleket plasztikáztatni szoptatás után :):):)

Ne ijedjetek meg, nem őrültem meg, csak muszály így felfognom a dolgot, különben borulna a bili és megőrülnék.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

sziasztok!

Porsika, Ákosról is kérünk még képeket! :D

Nándorka, ne legyen rossz kedved, biztosan jól döntöttél. Később bármikor lehet még lehetőség, ha mégis dolgoznál...

Fioona, netes tanulást nem tudok konkrétan, de pl. van egy olyan oldal, hogy www.tavoktatas.lap.hu, nézd meg, hátha ott találsz valami hasznosat.

Pinkiné, sajnálom! Ne keseredj el, itt van az én példám, tökéletesen működnek a hormonjaim, mégis régebb óta próbálkozunk, mint ti...a peteérés még nem garancia semmire, ahogy a Te eseted sem, hiszen bármikor úgy dönthet a kis jövevény, hogy jön :lol: :lol: És ABBAN a hónapban lesz peteérésed, meglásd :lol: In vitro az nem ugyanaz, mint a lombik? Gondolom először inszemi, aztán utána jön a lombik - vagy nem?? De persze erre nem kerül sor, mert úgyis babás leszel addigra, ahogy én is és a többiek is!!!

Marietta, rég jelentkeztél! Mi újság, elkezdtétek az inszemit?

Nem tudom, emlékeztek-e még, hogy indult tavasszal a kertépítésünk...most büszkén jelenthetem, hgoy így állunk:

Kép
vickybabe

és így:

Kép
vickybabe

Viki, ez csodálatos!!! Emlékszem, persze, amikor raktátok a tujákat. És ezt mind Ti csináltátok? Gyönyörű.
Kösz a biztatást. Azóta eszembe jutott, h ha jól is ment volna minden, akkor is lekötöttem volna magunkat, amikor pedig még két évig, ovikezdésig szabadon mehetnénk ide-oda. (pl. szüleimhez vidékre, ilyesmi) És legfőképp: akkor mikor írtam volna Nektek, ha 3 délelőttöm foglalt? :lol:

Pinkiné, én is azt gondolom, mint Viki, h nem ezen fog múlni.
Amúgy a bátyám és köztem 9 év van, hosszan próbálkoztak a szüleim, mesélték nekem gyerekkoromban, h azért nem vagyunk 3-an, mert én későn jöttem. Volt is egy kis rosz érzésem emiatt, mígnem kb. 16 évesen rájöttem, h egy nyavalyát jöttem én későn!! A többiek nem jöttek, én meg jöttem! Mert nyilván dolgom van itt. A Te babád is jönni fog, mikor itt az ideje. (Ezzel nem azt akartam írni, h 9 év múlva! Sztem még egy kicsit vár, aztán potty! :D )

Kép

Kép
nán-dorka

hülyeséget írtam: sulikezdésig mászkálhatunk szabadon, az még 2 év a fiamnál.
Aztán kb. 16 évig meg kell gondolni a tanévközbeni kiruccanásokat, mert azt pótolni kell. Bár akkor, 18 év múlva nem biztos, h velem akarnak majd kiruccanni. :lol: :lol:

Kép

Kép
nán-dorka

Ja, Fioona, nem tudom, miért nem reagáltam hamarabb: nagyon édi Lilla, amikor szoptat. Ő találta ki?

A mi képecskéink meg fordított sorrendben voltak, kérte a kisfiam, h rakjam a hálózsákjába Dorót, aki így rajta feküdt. Cirógatta, cirógatta és Dorka elaludt.
(Bocs, ha már meséltem.)

Kép

Kép
nán-dorka

Ehhez a cikkhez itt találtam a linket a Babaneten. Nem állhatom meg, hogy ne másoljam ide. Remélem nem bánjátok.

"Még ma is él Magyarországon az az előítélet, mely szerint „a csecsemőt nem szabad elkényeztetni", az édesanya lehetőleg csak etetéskor vegye őt magához, egyébként pedig hagyja sírni az ágyában, ha ölbe vágyik, mert a baba csak így tanulhat rendet és fegyelmet, és csak így kerülhető el a gyermeknevelés „súlyos veszedelme", az elkényeztetés.

Idestova huszonöt éve folyamatosan hangoztatom, hogy a pszichológiai tapasztalatok mindennek az ellenkezőjét bizonyítják! A világ, amelybe a gyermek beleszületik, tele van ismeretlen és nyugtalanító ingerekkel, és a diszharmónia, mely ennek következtében a gyermekben keletkezik, kizárólag az anya testi közelségével csökkenthető.

Pszichológiai vizsgálatok bizonyítják, hogy a gyermek, akit csecsemőkorában sokat tartottak ölben, illetve mindig felvették, amikor kéredzkedett, hároméves korában nemcsak kevesebbet igényli, hogy a szülő karjaiban legyen, de kreatívabb, ötletesebb kezdeményezőbb is társainál.

Ennek az a magyarázata, hogy a kreativitás – az értelmi képesség mellett – egyfajta bátorság, önbizalom jelenlétét teszi szükségessé, és az ölben tartott gyerekek születésüktől azt tanulják, hogy a világ biztonságos hely, a környezet bármikor „megszólítható", és onnan mindig megfelelő és megnyugtató válasz érkezik.

A hordozókendő nagyszerű eszköz annak a célnak a biztosítására, hogy az anya és gyermeke testi kontaktusa minél tartósabban és minél kényelmesebben valósuljon meg. A baba akár fekve, akár a magzati helyzetet utánzó gömbölyű pózban, akár függőlegesen helyezkedik el a kendőben, mindig kényelemben és mindig biztonságban érzi magát.

Az anya jön-megy, tevékenykedik, a baba pedig – akár anyja hasán, akár a csípőjén vagy a hátán – együtt mozog vele. A gyermek érzi anyja testének melegét, szervezetében pedig működésbe lépnek a szeretet-hormonok (az opiátok), melyeknek hatására elárasztja a nyugalom és a harmónia érzése. Nem sír, nem szorong, hanem éppen ellenkezőleg: növekvő önbizalommal és növekvő kíváncsisággal fordul a világ felé, melyben élnie adatott.

A hordozókendő használatát tehát melegen ajánlom minden édesanyának, aki képes felülemelkedni a gyerekeknek sok kárt okozó évszázados előítéleteken!

Dr. Ranschburg Jenő"

Jó éjt!

KépKép
KépKép
fioona

Viki! Fantasztikus a kertetek! Én is már úgy várom, hogy csinálhassuk a sajátunkat....

Pinkiné! Ne keseredjél el! Igaza van Nándorkának: a baba akkor jön, amikor ő akar, és akkor biztos, hogy lesz peteérésed. A szüleim is hosszú évekig próbálkoztak: köztem és az öcsém között 10 (!) év van, és volt azalatt egy vetélése a 14. héten (amikor elvileg már elmúlt a veszélyes időszak). Ezért is ijedt meg nagyon, mikor én a 14. héten kórházba kerültem...

Fio! Én is pont most pár napja kezdtem el gondolkodni, hogy mit is szeretnék majd kezdeni gyed után. Nekem lesz diplomám remélhetőleg fél éven belül, de sajnos olyan, amivel nem valószínű, hogy tudok is kezdeni valamit. Viszont a kismama újságban láttam, hogy 50 %-os kedvezményt kapnak a gyeden, ill. gyesen lévő anyukák az Efeb tanfolyamok áraiból (Okj-s képzések), úgyhogy lehet hogy ott majd elvégzek valamit, ami érdekel is. Én csak Csenge 2 éves koráig szeretnék itthon maradni, és utána vissza szeretnék menni dolgozni. Nem bírom sokáig itthon... És hát a két gyerek között szeretnék egy kicsit dolgozni. Persze vannak akik elítélnek ezért...

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Ja, még akartam írni, hogy Nándorka, köszi a hiányolást!

Rólunk: Igazából most nagy dilemmában vagyok... Csenge nem alussza át az éjszakákat, mintha visszaesett volna a fejlődésben. Volt egy időszak, amikor teljesen átaludta. Most meg mikor fél 11kor megetetem, akkor is fent van 4kor, de van amikor 3kor. És nappal is olyan össze-vissza eszik... Sokszor 2 óránként kér, és csak ritkán bírja ki a 4 órát. Olyan rossz így napirend nélkül. Nem jó ez az összevisszaság. Úgyhogy arra gondoltam, hogy ki kéne alakítani valami napirendet . Merthát aludni is összevissza szokott napközben, és van hogy csak fél órácskát. Főzni nem tudok mellette, mivel ha belekezdek, mintha megérezné, hogy most legalább 1-2 órán keresztül nem fogok vele foglalkozni, és üvölt. Ráadásul a szakdolgozataimat is írnom kéne. Már arra gondoltam, hogy minen nap 6kor fel fogok kelni, és akkor tudom írni 8ig, fél9ig, mert addig biztos hogy alszik. Anyukám már leszúrt, mert szerinte azért csinálja ezt, mert nem érzi az állandóságot az életében: nincs napirend, és van hogy hetente két napot töltünk a szüleimnél, vagy nagyszüleimnél, és most nyáron 3szor is lementünk vidékre a másik nagyszülőkhöz 3 napra.
Szerintetek is ezért csinálja ezt? Szerintem ennek nincs köze hozzá.
Bár nekem is jó lenne ha lenne napirendünk. Úgy például nyugodtabban el tudnék menni orvoshoz is .
Szóval nem tudom... Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Bocsi kicsit hosszúra sikeredett...

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?