Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Mano: én sem hagynám annyiban, még a rendőrt is följelenteném az tuti! de a legnagyobb szerencse, hogy nem esett bajuk!

Henus: Szonja nagyon aranyos kis zsiráf! Lili is hasonlóval próbálkozik, de neki még nagyon próba :lol:

Tiop: tök jó lehetett nektek! Én is jobban kedvelem már az ilyen nyugis helyeket, mint a zsongást! meg amúgy is, ott aztán ki lehet kapcsolódni.

Giga: pihenj-pihenj-pihenj! Tudom, hogy egy idő után már idegesítő, hogy mindenki ezt írja, de hidd el aggódásból tesszük. Én is véreztem az elején, és szigorú ágynyugalom valamint gyógyszer volt az előírás, pedig nekem nem volt olyan erős mint neked. Van segítséged Lilihez?

Na Lilicsupi fölébredt, pedig még képet is akartam föltenni...

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

murphyke

Kép
murphyke

Verna:
Köszi, hogy írtad, mert eddig még egyik ismerősömnek sem volt ilyen bökdösése, kicsit aggódtam. Az az igazság, hogy mindegyik anyukának feltűnt itt a lakókertben, hogy nagyon nekiindult a baba, nagyon nő, én nagyon éhes vagyok, a hasam már a köldökömnél kerekedik, látszik tisztán, hogy vadul megy lefelé. Ráadásul a mérete is kész a szülésre és a doki is azt mondta, hogy tuti, hogy korábban fog jönni. Túl sok az egybeesés, szerintem nagyon nekiindult, nagyon erőteljesen az az érzésem, hogy jönni akar már. De Hála Istennek, mindene rendben van! :)
Tüccs:
pihenni fogok, igen :) Bár remélem, nem csak ma mondom ezt, katasztrófa vagyok ilyen téren. :)
Egyébént most már tényleg lefekszem, csak elmosogattam és gondoltam, megnézem a fórumot, amikor végeztem. :)
Sziasztok!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Azért ennyi mosolygós gyereket, ami itt van a fórumon! :)
Gratulálok, anyukák! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Ahogy Vernának, meg Neked, nekem is megvolt ez az érzésem az utolsó időkben. Nekem is nagyon hamar leszállt a hasam, és Lili nagyon hamar be is illeszkedett. Olyannyira, hogy a végén már meg sem tudták mérni a méreteit, mert a doki nem tudta az uh-os fejet annyira levinni, hogy a feje búbját megtalálja. Ennek ellenére 9 nappal hordtam túl a csajt. Úgy látszik neki így is kényelmes volt. :lol:
Szóval szerintem se izgulj! Nem fog még kijönni az a gyerkőc onnan. Jó helye van ott bent! :wink:
Ellenben a pihenés tényleg nem árt! Szükséged lesz rá később!

Murphyke!
Hála a jó égnek van segítségem, mert anyósom minden nap átjön és főz, mosogat, vasal, Lilit leviszi sétálni, hintázni. Szóval imádnivaló egy nagymama! :lol: Anyukám meg hétvégén jön ha tud.
Este már semmi vérzés nem volt, most meg csak csepegek. Anyósom természetgyógyász, és ő segít nekem a gyógyulásban. Nagyon hatásos! Persze azért még inkább pihengetek, de most már sokkal jobban érzem magam!!! :lol:
Remélem ez így is marad!!!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Piroska!
Nyugi,nállam is volt már ennyi idős terhesen ilyen!Nekem is 1 ujjnyi volt a méhszályam,már szülés előtt 1 hónappal!Pihenj,de nem kell félni!Nekem is azt mondta a doki,hogy pihenjek,semmi megerőltető,és akkor nem lessz semmi gond!Mondjuk 2 gyerek mellett már nem nagyon lehetett pihenni!Zsani 38-ik hétre született!Jobb is volt mert ha bent marad megint lett volna egy 4 kg gyerkőcöm!mondjuk nekem mind a hárman hamarabb jöttek!Igaz az első kettő gyerkőc csak 1 héttel! :wink: Nyugi! :wink: :)

Murphyke!
Édes a babucid!Anettnak is nagyon tetszett!!!!!!!!!! :D :wink:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Hogy lehet képet feltölteni?????
Nekem sehogy sem sikerül.

Kép
tami2900

Sziasztok!
Tami!
Először is lekell kicsinyítened egy progival,és utánna feltőltöd ide!Van olyan progid????????? :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

A hozzászólásodhoz akarsz csatolni,vagy AVATART akarsz betenni?????? :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Szia.

A hozzászólásomhoz szeretném csatolni.
NIncsen programom.

Kép
tami2900

AKKOR FIGYUSZ!eVVEL A PROGIVAL LE TUDOD KICSINYÍTENI,ÉS AKKOR CSAK BEKELL IDE AZT A LINKET TENNI AMIT A KÉP ALÁ TESZ EGYBŐL!iTT A PROGI!
http://www.kepfeltoltes.hu/
http://imageshack.us/
HA NEM MEGY SZÓLJ! :wink: :P [/url]

Kép
Kép
Kép
tiop

ZSANI OLVAS!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Piroska , nyuuuugi! A csajok jóval tapasztaltabbak mint én, de ha nagyobb az átlagnál akkor már semmi gond nem lehet! A tüdő a 34. hét után már érett (főleg csajoknál), és a 36. betöltött héttől (nekünk ez jövőhét hétfő :-) ) már NEM koraszülött!
Persze jobb az, ha 2-3 hétig még bent van és erősödik, és nálunk tapasztaltabbak (fentebbi hozzászólások :wink: ) szerint ez így is lesz! :lol:

Még egy idézet a babaszobáról:
37.hét (ez a jövőhét :-) )
Ha a baba ezen a héten jönne a világra, már nem számítana koraszülöttnek. Súlya még gyarapszik, ám nem szabad elfelejteni, hogy a születési hosszt és súlyt tekintve igen nagy egyéni változatosságok mutatkoznak. A koordinációs készség a 37. hétre olyan fejlett, hogy a magzat bármit meg tud ragadni az ujjaival. Ha fényt érzékel a méhen belül, arrafelé fordul. A kicsi feje ekkora már elhelyezkedett a kismedencében, ezért az édesanya légzése is könnyebbé válik, ahogy a méh "visszavonul" a rekeszizom alól.

Na most, hogy a bébid ezt egy héttel hamarabb megtette, hát istenem a kis türelmetlen... :lol:

Azért pihizzél! Az nem árthat, és a vizesedésre is jó hatással van (ha van ilyen gondod)!

Giga, örülök, hogy jobban vagy! Vigyázz magatokra, bármilyen fárasztó is! A családod nagyon szuper!!

Andinak mennek a drukkok! (Piroska, ha jól emlékszem neki is meg volt rövidülve a méhnyaka 2000-re már nagyon régóta, ehhez képpest éppen a túlhordás miatt fektették be :wink: )

Többiek - válogatás és felsorolás nélkül - hihetetlen szép gyerkőceitek vannak, tök jó nézni a képeket!! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

a KÉPFELTŐLTÉS.HUt CSAK AKKOR TUDOD HASZNÁLNI,HA ELŐTTE LEKICSINYÍTED A KÉPET!
Itt van egy képátméretező progi!Erről a linkről kell letőltened!Ha nem megy akkor szólj!
http://rapidshare.com/files/52054644/PIXresizer.zip.html

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Jutta:
a férjem is ezt mondta, hogy türelmetlen! :) Remélem, nem az én természetemet örökli, mert én vagyok türelmetlen kettőnk közül. De a férjemnek áldott jó természete van, jobb lenne, ha hozzá hasonlítana. Bár ahogy viselkedik... Te hogy állsz? Nálatok is kislány lesz, azért tudod, mi a helyzet a lányokkal :)
Képzeljétek el, ma doki után elmosogattam, felmostam és utána feküdtem. Hát mit ne mondjak végig rumbázott, aztán amikor megunta charleston-ozott, vagy steppelt, nem tudom, de egyfolytában megállás nélkül dörömbölt odabenn. A hasam rengett szabályszerűen. Nálatok is így ment ez?
Tiop:
szerintem nálam is valahogy így lesz, kicsit korábban fog jönni, úgy érzem, de majd kiderül. Ha kibír még egy hetet, akkor ette fene, mindegy, csak egészséges legyen! :)
Egyébként a tanulás az úgy nézett ki fekve, hogy egy oldalt olvastam, egy órát aludtam, tehát nem lesz ez így egyszerű. Rádaásul most épp a művelődéselméletet vettem elő, a tanárunk könyvét olvasom, aki úgy ír, hogy egy mondat öt sor, tele kitérőkkel, feltételekkel, annyira kell koncentrálni, hogy a mondat végén is emlékezz arra, miről is szólt valójában a mondat, hogy teljesen elfáradsz. Na, mindegy...
Majd most megint nekifutok, ha nem megy, akkor átnézem a Vezetéselméletet, az talán nem annyira filozófikus :)
Egyébként a babuci fejmérete 9,4 vagy 9.6 volt, már nem is emlékszem. Állítólag 9-től már jó, igaz?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Én az uccsó hónapban ki voltam akadva, mert mindenhol azt olvastam, hogy a babák a terhesség végén már nyugodtan vannak, és felkészülnek a születésre, erőt gyűjtenek. Ehhez képest az én lányom tombolt. Olyan formákat öltött a hasam, hogy azt hittem nem szülni fogunk menni, hanem hasösszevarrásra, mert kiszakítja. És mondom, ennek ellenére tovább maradt bent. :shock: :lol:

Jutta!
Igen! Nagyon nagy szerencsém van a családommal! :)

Képzeljétek! Szegény Lilim belázasodott. Reggel ahogy kivettem a kiságyból (muszáj nekem emelnem ilyenkor, reggel egyedül vagyok... :oops: ) már éreztem rajta, hogy meleg a kis teste. Délben megmértem a lázát: 37,2 volt. Aztán délután már 38. Próbáltam neki beadni a Nurofen szirupot (narancs ízűt :!: ), de simán kiköpte. Próbáltam beletenni egy kis kajába, de eszébe nem volt lenyelni. Így maradt a kúp. Teljesen jól viselte. Utána nem sokkal elaludt, és most már nem lázas. Kézzel fogható a hőkülönbség. Remélem nem lázasodik majd be megint. Néztem a fogát, de nem jön neki. Szóval nem tudom, hogy mi lehet. :(
Remélem ennyivel le is tudtuk a bajt :!:

Tiop!
Tök jó ez a kép Zsaniról.
Itt egy hasonló Liliről.

Kép

Kép
Kép
giga1

Giga:
úgy látom, hogy a gyereked olvasás után megsemmisíti az olvasnivalót :)
Neked most nem pihenned kellene? :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga!
Jó husban van Lili! :D Dóri is imádja az újságokat. Cafatokra szedi és meg is enné, ha nem lennénk résen. :)
Örülök, hogy jobban vagy!

Vettünk egy szobai hintát, hát annyira élvezi a gyerkőc, hogy az csak na! Páros lábbal ugra-bugrál és sikongat benne! Itt egy kép róla.

Kép hintázok

KépKép
tüccs

Szantre,
köszi a kedves fogadtatást!
Már rég szerettem volna feltenni képet, most Tiopnak köszönhetően sikerült.

Kép
még a kórházban

Kép
hazaérkeztünk

Kép
sétálunk

Móni

Kép
móni30

Piroska!
Egy picit azért ideülhetek a gép elé néha. Remélem nem szeditek le a fejem. :D

Tüccs!
Tök jó ez a kép! Meg a hinta is. Hol vettétek, és mennyiért?

Móni!
Nagyon szép baba Sebestyén! Jó kis hurkái vannak a kezén... :lol:

Kép
Kép
giga1

Giga!

Nem volt olcsó mulatság, de csak a brendonban találtunk. 15ezer pénz volt, de Dóri annyira élvezi, hogy már nem is érdekel mennyi volt. Nagyon bejött nekünk!! :D 12kg-ig van hitelesítve, így gyakorlatilag amíg nem kezd el járni, használhatjuk.
Amúgy én nem szeretem a Brendont mert pofátlanul drágák. Csak sajnos van amit szinte csak náluk lehet beszerezni. :evil:

Móni!
Sebi nagyon kis aranyos!! És nagyon kisfiús arca van! :)

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Giga!
Édes Lili nagyon ahogy olvas!!!!!!!! :D :wink: Zsani is szanaszét tépi az újságot,és meg is enné!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Tüccs!
Ha a picurnak tetszik a hinta,akkor megérte a pénzét!!!!!!Eltudod tenni a következő picurnak is!!!!!!! :wink: Tündér pofa!!!!!!! :wink: :D

Móni!
Örülök,hogy tudtam segíteni,és,hogy sikerűlt is!!!!!!Nagyon cukorfalat a kisbabód!!!!!!!!!Ééééééédes! :D :wink:

Piroska!
Azt nem tudom,hogy mekkorának kell lennie a fejecskének,de tuti,hogy tökéletes!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :D Nem lehet könnyű tanúlni,most neked!főleg,hogy állandóan álmos is vagy ebben az időben!Vagy nem???????

Nállunk nagyon rossz idő van egész nap esik! :cry: :evil: Nem szeretem!Megyek ma Roli könyveiért,hólnap,meg már évnyitó!Hétfőn pedig suli+ovi!tiszta beteg vagyok már előre!Na mindegy,majd belejövünk újra!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Mano,
Sajnálom, a Veletek történt, tényleg nagy szerencse, ahogy nem lett komolyabb baj... A többiek már elmondtak mindent a rendőrökről, én is csak csatlakozni tudok hozzájuk: ne hagyjátok annyiban!!!! :evil: :evil: :evil:

Móni,
Sebi annyira édes!!!!! Imádnivalóak a hurkái!!! :lol: :lol: :lol:

Tüccs,
a Brendon tényleg elég drága, de vannak néha meglepően olcsó dolgaik is: pl. a Humana 2 táp mindenhol 2400 Ft körül van, náluk 1990! Ki érti ezt???? Ruhákban is elég nagy a szórás: 1 body 700-4000 Ft-ig van. És hát a HM és CA is elkér 3500-at 3 bodyért, ami 1166 Ft/db... Szóval én már rájöttem: van, amit az egyik, van, amit a másik üzletben érdemes venni. Ja, és pl. télen, mikor egy csomó dolgot akartam venni (bimbóvédő, krémek, cumik stb...), akkor ezeket egy helyen CSAK a Brendonban tudtam megvenni, mindenhol máshol "leltároztak, majd 2 hét múlva" lett volna.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok! Nekünk ilyen hintánk van:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25
Nagyszülőktől kapta Lolo.

Amúgy elképesztő, hogy mászkál össze-vissza a lakásban és tegnap, miután felállt, tett pár lépést is kapaszkodva... :shock:

Lolo is imád ám "olvasni". :) Szabályosan vadászik a könyvekre, az újságok meg - na, azok ugyanúgy végzik, mint ahogy a fenti képeken látható! :)

Móni: gratula Sebestyénhez! Egy picit nem nézel oda, és úgy meg fog nőni, hogy csak kapkodod a fejed. :) Nekem már hihetetlen, hogy Lolo is volt ilyen picike. :)
Vendég

Piroska,
én sem tudom, hogy mekkor a az a minimum fejméret, ahonnan már "jó", de azt tudom, hogy ha 10 cm-nél nagyobb a körfogata, akkor nem igazán engedik a természetes szülést, mert egyszerűen nem fér át. Persze mindig vannak kivételek... De mint mindenben, itt is óriási a szórás a babák között, és a mérés sem mindig tökéletes, hiszen ha a baba már lejjebb csúszott, akkor nem tudják tökéletesen megnézni az UH fejjel.
És a méhszáj miatt ne aggódj, teljesen természetes, hogy ilyenkor már elkezd nyílni, és a babuci is lejjebb csúszik, hiszen már elkezdett készülődni. Ez hetekig is eltarthat! A babád akkor fog kijönni, ha elérkezettnek látja az időt! :lol: :lol: :lol: Nyugi!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Tiop:
Hát igen, egyfolytában álmos vagyok, de nem ettől az időtől. Ez az idő nekem nagyon jó, mert a meleget egyáltalán nem bírtam. :)
Giga:
Na jó, egy kicsit gépezhetsz! :) Egyébként jó pihit! :) Szerencse, hogy ilyen ari anyósod van! :)
Móni:
cuki a babó! :) És még a kis mancsát a feje alá tette, de édes! :)
Tüccs:
nekem úgy rémlik, hogy van láttam olcsóbban hintát, olyat, amit ajtófélfára lehet tenni. De ha ez jó, akkor örüljetek neki és kész! Nem éri meg ezen filózni, végül is nem minden nap veszel hintát és nem minden nap költesz nagyobb összegeket. Ha tudod, hogy általában odafigyelsz, néha lehez azért lazítani a gyeplőn :)
Na, megyek tanulni, ha sikerülni fog :)
Szép napot kívánok! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee:
Köszi az infót! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!!

Üdv az újaknak, ill.

gratula a kisbabákhoz!!!

Szantre:

Köszi a hiányolást, jól esik.. Sajna nincs időm semmire, Nati naponta 3X1 órát alszik és akkor a szakdolgozatomat írom ezerrel, úgyanis okt.8-ig le kell adnom és még csak a fele van kész..

Sajna nálunk mostanában megy a hiszti ezerrel, főleg este lefekvés előtt, nem tud elaludni sehogy sem: se kézben, se kiságyban, se babkocsiban, se kenguruban, aztán kb.1óra sírás után "beájul" a vállamon.. nem értem én ezt... :? :? :?

Na megyek, nem tudom mikor jövök újra, de október végén biztos ( :lol: :lol: ) addig is olvaslak ám benneteket!!!

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Piroska, nekünk is ennyi volt kb. ennyi hetesen Lelle bpd-je. Normális. Nem nőtt a végéig már semmit, maradt ennyi. De ezt csak addig tudta mérni a doki rendesen, amíg be nem ékelődött, nekem ez későn történt meg, úgyhogy onnan tudom, hogy ez is maradt.

Lelle már nagyon ácsorog és tipeg egyet-kettőt a járókában. Olyan édes.

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Mennyi gyönyörűséges gyerkőc!!

Móni, Sebi baba nagyon édes! Mekkorát nőtt! Bevált az SNS? Megy a szopi?

Lelle nagyon ügyes, hogy így lépeget már. Na meg Lolo is. :lol:

Giga, cuki Lili, ahogy "olvas" Sára egyik kedvenc elfoglaltsága is az "olvasás" általában az aktuális tv újság, a húlt heti már nem érdekes, az már lejárt. :wink:

Henus, a múltkor akartam írni, hogy Sára is ugyanezt csinálja, mint Szonja. Négkézláb kukucskál fejjel lefelé. Volt, hogy szopás közben is néhykézlábra állt, fejjel lefele cicizett, mikor felnézett, az orrán jött visza a tejcsi. A kis malackám :roll: :D

Dóri nagyon cuki a hintában. Tényleg jó dolognak néz ki ez a hinta.

Nati, sok sikert a szakdolgozathoz!!

Piroska, sok erőt a tanuláshoz!Tudom nehéz, megértelek. Én ma könnyebbültem meg, egy időre fellélegezhetek a vizsgák alól(dec-ig). Képzeljétek, 4-es lett a szigorlatom. Úgy örültem neki.

Henus, kérdezted, hogy megy a tanulás Sárika mellett. A férjem, anyósom, nagyon sokat segít, amikor tanulok, ők foglalkoznak Sárikával. Vizsgaidőszakban anyukám is eljön, kivesz néhány nap szabadságot, és akkor ő is babázik. Nélkülük nem menne.

Dicsekszem is egy kicsit. Tegnap Sára kimondta, hogy szőlő. Na nem így, hanem "őlő". Olyan édes volt. Nézegette a reklámújságot, a gyümölcsöknél tartott, nagymamája mondogatta, hogy mi micsoda, mikor a szőlőhöz értek, Sára utána mondta, hogy "őlő". Kimentem a konyhába, és nekem is megmutatta tudományát. Kérdeztem, hol a zőlő, megmutatta, és mondta is. Utána adtam is neki szőlőt. (héj és mag nélkül) nagyon szereti.

Na most mennem kell, a kisasszony termelt a pelusba.

Szép délutánt nektek!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Eseménydús volt az elmúlt két napunk, úgyhogy nem nagyon volt időm írni, de most nagyjából vissza tudtam olvasni.
Mano, jó, hogy nem lett komolyabb baja senkinek. Sajnos, ha tényleg gyorsan hajtottak, akkor ők is hibásak. Ha például megiszol egy üveg sört, utána vezetsz és mondjuk egy jobbkezest nem adnak meg neked, összetörik a kocsid, hiába nem Te voltál a hibás, mégis megbüntetnek, mert "ittasan" vezettél. Ez így működik... A rendőrök ettől függetlenül eszméletlen bunkók tudnak lenni. És, ha tudnátok még mindig milyen buták. Van egy-két rendőr ismerősünk és olyanokat mesélnek, hogy a hajam égnek áll. Az egyikük például újoncokat tanított be. Kimentek egy helyszínre, ahol egy pasi kiugrott a 10-ről. Pasi középen feküdt, körülötte a már megérkezett rendőrautók. Megkérdezte az oktató az újoncokat, hogy mit látnak. Erre az egyik azt felelte, hogy milyen rendes volt az öngyilkos, hogy úgy irányította az ugrását, hogy az aszfaltra essen és ne a rendőrautóra. :lol:
Tiop, köszi a választ msn ügyben. Igazából nagyon mérges vagyok, hogy csak így törölték, de ma én is elkezdtem írni egy új blogot. Ez van...
Giga, pihenj sokat és vigyázz magatokra! Lili tündéri ahogy olvasgat. Laja is imád olvasni, néha még a kis ujjával is "követi" a sorokat és közben hablatyol. Csak az a baj, hogy meg is eszi az olvasnivalót. :lol:
Tényleg nagyon szépek a babák. Öröm nézni a képeket. És nemsokára új babócák jönnek. De izgi..
Én is teszek fel egyet Lauráról:
Kép
Vendég

Hú, csajok, már régen terveztem, hogy lementem a blogot, de azt hiszem, eljött az ideje... Szeretném, ha fennmaradna az "utókornak"...

Azt akarom kérdezni, hogy nektek csinálnak/csináltak-e olyat a gyerkőcök, hogy verik a fejüket mindenbe? Lolo a kiságy rácsába, ágy szélébe, szekrényajtóba, etetőszékbe, mindenbe ütögeti a fejét úgy, hogy négykézlábra áll, vagy pedig háttal nekidől...
Anyukám szerint ez nem normális, de szerintem csak próbálgatja a "határait"...

Egyébként mi így állunk:

Kép
Vendég

verna, úgy látom, jól állnak a lányaink!!! :-) Lelle nem veregeti eddig még be a fejét, persze úgy igen, hogy véleltlenül felborul, vagy a két rács között kinyúl és arccal nekiesik a járóka rácsának, de direkt nem csinálja.
Szerintem nem "kóros" valószínű, hogy a határait próbálgatja.
Nálunk meg reggelente az apukájával szokta azt játszani, hogy a háta mögé tesz egy kispárnát az ágyon és abba hátravágja magát, na ezt megtette akkor is, amikor még csak a habtapik voltak és nekivágta magát a radiátornak, azóta nem nagyon csinálja, csak az ágyon.

Rájöttem egyébként, hogy Lelle azért nem nagyon eszik mostanában túl jól főziket, mert nem is szereti a krumplit, tegnap rizzsel, ma kukoricadarával csinálta a kaját, a rizses a nyerő. Ma a kukoricadara és a cékla is új volt, csak próbálgattuk, de ízlett azért.
Kedvenc gyümölcse a vilmoskörte, hát néha kettőt is bevág egyszerre.
Már főztem neki rizst körtével, az is ízlett, hátha a rizzsel jobban lemennek a dolgok. A répát utálja, kihányta legutóbb is.

Na megyek fölébresztem, mert annyit játszott, hogy hatkor elaludt, de így nem fog a szokott idejében és akkor jön a nyaff-nyaff.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Direkt még az enyim lányaim sem ütötték bele semmibe a fejüket. Bezzeg véletlenül... Laja buksija már annyit kapott, hogy nem is sír, ha beveri valahova. :lol: :oops:
Vendég

Szia Tiop, Naccempilla, Móni30, Murphyke, Pimpoka, Eszter és kispraga77!

Köszönöm a véleményeket, Pimpokának a negativat is!
Tiop, ha tényleg ilyen ahogy leirtad, pont ilyen dokit keresnék.

Meg tudjátok mondani hol van a magánrendelése és mennyi egy rákszűrés? Rögtön oda kell menni vagy a kórházban is fogad, mikor rendel? És akkor is kedves...? :)

Eszter! Meg tudod mondani, hogy neked ki az orvosod itt? Nagyon köszi!

Kispraga77!
Gratuálok én is a babátokhoz? Melyik orvosnál született?

Nagyon köszi a válaszokat mindenkinek!
Évi
Évici

Ja és Tiop!
A képnek nagyon örülnék, ha nem ide rakod fel ide küldheted: seprenyijazmin@freemail.hu Köszönöm! :)
Évici

Szia Évici!

Zsolt elérhetőségét itt találod: http://www.egeszseghalozat.hu/drerdelyi/

A kórházban keddenként rendel, de előtte egyeztetni kell vele telefonon. Amikor eldöntöttem, hogy felkeresem felhívtam a mobil számát, elmondtam, hogy csináltam 3!!! pozitív tesztet és felkeresném Őt. A magánrendelését ajánlotta, de én ezt pont így terveztem. A tehességem végén már a kórházba kellet járnom rendelésre, de azért nem kért pénzt. Sok orvos a kórházban magánrendel pénzért... :shock: No comment...
Vendég

Köszönöm szépen a dicséreteket Sebi nevében is!

Katica,

Sárika nagyon ügyes kislány! :lol:
Nekünk ma éppen jó napunk volt, ma csak szopizott Sebő, csak most este kellett kipótolnom a tejem egy fél adag táppál! Ez nagyon nagy haladás, el sem merem hinni! Vagy elég lett a tejem vagy nem volt ma olyan nagy étvégya nem tudom... ( Két hete 3-4 adag tápot kellett adnom, ez csökkent 1,5 adagra, tegnap 1 adagra, ma meg félre, azért mindenképp jól haladunk! :lol: ) Az SNS jó találmány, eleinte iszonyú macerásnak tünt, de kezdünk belejönni. Nem vagyok benne biztos, hogy ez segít a leginkább, hanem az, hogy folyamatosan azt lesem mikor van kicsit éberebb állapotban Sebő, és akkor egyből adom a cicit. Ja, és ami még fontos, hogy ma nem adtam neki cumisüveget, mert ugye ez is probléma, hogy abból jobban jön, arra mindig felébredt, hogy egyen.

Tüccs,

édes Dóri abban a hintában!

Móni

Kép
móni30

Sziasztok!

Verna, Szonja is csinálja a fejbeverősdit. Először én megijedtem, hogy van neki egy kis "difi". Aztán mikor rászóltam, hogy nem szabad, csak óvatosan tette oda a fejét, pl, a fotel lábához. Szóval direkt csinálják.
Olyan is volt már amit Pimpoka írt, hogy az ágyon gyakran hátravágja magát állásból, vagy ülésből, azon jókorákat kacag. Tegnap megkísérelte ugyanezt a szőnyegen. Már láttam az arcán, hogy erre készül, így apa gyorsan elkapta, egyébként lett volna nagy kocc. :shock:

thenus

Mano!
Nagyon durva amir írtál!
Ha esetleg kell valami segítség, látták esetleg a kamion típusát, rendszámát vagy tulaját pl. waberers vagy hasonló akkor írd meg nekem, hátha tudok segíteni benne! :shock:
Gyöngyösön dolgoztam én is, igaz most már helyben megyek vissza.
Viszont az M3-on naponta közlekedik Apum és a Férjem is.
Elég sok hülye közlekedik az utakon, de ennél sokkal rosszabb a régi 5-ös út Szegedre :evil:
Viszont a rendőr ilyet nem tehetett volna, pláne ha még tanú is van rá!!!!
Egyszer minket is leszorított egy beláthatatlan kanyarban előző kisteherautó. Köveket szállító trélet előzött... :shock: Még jó hogy nem én vezettem és nem jött semmi sem a kamion után, mert lesodródtunk az útról és megpördöltünk egy párszor. Utánamentünk, megállásra kényszerítettük, a kamionos is majdnem megverte a pasit, akiről kiderült, hogy szabadnapos RENDŐR!!!! Kifizette a kárunkat és továbbmentünk :x

Kép
klmaria

Köszönjük a dicséreteket Dóri és a hinta nevében. :D Azt vettük észre apával, hogy feljeszti is a csajszit a hinta, 3 napja még csak ide-oda tette a lábát benne, ma már tudatosan 2 lábbal egyszerre ugrik 2-őt 3-at. Na, azt nagyon élvezi. Rugós is, így pattog is egy picit benne. Szóval kafa. Tudom ajánlani a kb. velünk egykorúaknak. :D

Csajok mikortól lehet rizst adni a babáknak ? Dóri utálja a krumplit , sajnos ezidáig egyszer sem ette meg. És milyen rizst használtok, hagyományosat ??

Csak ámulok, hogy miket csinálnak az idősebb gyerkőcök. Ilyenkor már lélekben készülök, mit fogunk mi is csinálni pár héten belül. Aranyosak a képeken!! :D

Móni!
Gratulálok a szopizáshoz! Nálunk is így kezdődött, aztán mi is belejöttünk a szopiba. Kitartás, a nehezén már rég túlvagytok! Nekem a gyerekorvos azt mondta, a napi 1x-i pótlás már nem is pótlás, az már szinte elhagyható és igaza van!! :)

Most megyek, mert már leragadnak a szemeim.

KépKép
tüccs

Tüccs, szerintem már adhatsz rizst Dórinak. Nekünk anno a védőnő javasolta, hogy vegyek jó minőségű sima rizst, főzzem jól szét (olyan pépesre) és úgy adjam Laurának zöldésgekkel, gyümölcsökkel keverve. Viszont arra figyelj, hogy a rizs fogja a székletet.
Eleinte Laura sem rajongott a krumpliért, de ez mára megváltozott. Ma is benyomott egy tányér krumplifőzeléket, de a legnagyobb kedvence a sültkrumpli. :lol:
Vendég

sZIASZTOK!
Évici!
Még szép,hogy olyan ahogy leírtam!!!!!!!Nállam is ugyan úgy volt mint Pillánál! :wink: :D
Itt a kép!
Kép
Többiektől ezer bocs,de majd hólnap írok mindenkinek!
Megyek szunyálni!Szép állmokat mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

A dátum nem jó a képen!!!!!22 hejett 29!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: :wink: :?

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tudjátok, mit figyeltem meg? Hogy ha Marcival kint vagyunk az udvaron, akkor csak egy meghatározott távolságra mászik csak el tőlem, aztán, mintha kötélen rántanák, visszamászik hozzám. Ez a lakásban nem történik meg, csak kint, a nagy téren. Valószínű ez is amolyan állati eredetű ösztön még bennük, mert ugyanez van a kismajmoknál kis. :lol: :lol: :lol: Olyan édes ilyenkor! A kis felfedezőm! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Tüccs, rizst négy hós kortól kaphatnak a babák. Nekem a gyermekorvosunk mondta, hogy az első főzővizet öntesem le róla, öntesek rá új vizet és úgy főzzem. Ha turmixolod nem kell teljesen szétfőzni, ne legyen pergős, attól tovább főzdd!
Hellyetesíti a krumplit bármiben, mert íze semleges.
Én 50 grammot szoktam főzni először 150 ml vízben, ezt ha felfőtt és kicsit főtt leöntöm, majd öntök rá 200 ml vizet és ebben főzöm jó puhára. Leszűröm, hozzáadom a gyümölcshöz, zöldséghez és jól összeturmixlom.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee: ezt a gyermekpszichológiában úgy hívják, hogy tankolás. :) Egy idő után már csak visszanéz majd... aztán azt se... ;)

Asszem, vége a szopinak nálunk... Lolo napközben már el se fogadja, éjszaka még igen, de akkor meg már gyümilevet kapott mostanában... lehet, hogy visszatérünk az éjszakai szopira, hogy legalább egyszer kapjon.
A problémás viszont a reggeli: az eddig csak szopi volt, és nincs ötletem, hogy mivel pótoljam... próbáltam a tápszert (kis kakaóval megbolondítva), nem kellett neki. Egy fél gyümölcslevet megivott, de kíváncsi leszek, hogy bírja ebédig...

Most azt mondja, hogy egy tubus popsikenőcsöt szívesen megenne - legalábbis azt dugdossa a szájába bőszen. :)
Vendég

Thenus: köszi az infót a fejbeverősdiről, akkor más baba is csinálja. :)
Vendég

Verna,
találó ez a tankolás szó! :lol:
Reggelire adhatsz tejpépet, mert abban is minden fontos tápanyag benne van. Ha gondolod, akár gyümölccsel is összekeverheted.
Vagy próbáld a tápot gyümölccsel keverni, turmixold össze, mintha igazi tejjel lenne! Úgy talán elfogadja!
A kakaót olvastam, hogy nem ajánlatos adni a babáknak, mert van benne koffein (ugyanúgy, mint a csokikban), és arra semmi szükség. Ráadásul erősen fogja a székletet! Én majd csak Marcika óvodás kora körül fogok adni neki, mert persze nem akarom ebből az élvezetből kizárni! :lol:

Kép
Kép
nircee

Verna, én is a tejpépet akartam írni. Általában reszelek neki bele gyümölcsöt, olyat veszek pl banános, amihez banánt adok, vagy alma-körte akkor azokat reszelem bele. A kedvenc a meggy-banános tejpép. Nagyon szereti Lelle, mi csak humana-t használunk, mert olyan tápot ivott és a többit nem szereti. Gondolom, ha adsz majd neki, akkor nálatok is ki kell tapasztalni melyik ízlik majd Lolónak.
Vagy esetleg próbáld meg a Humana baby-fit 2 -es tápszert az banán ízű, hátha azt megissza.
Vagy tápiban vagy ha még van mirelit anyatejed főzzél benne tejberizst, amibe tehetsz szőlőcukrot meg egy icipici fahéjat.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

tüccs, még akartam írni, hogy én olyan rizst veszek, ami kimondottan tejberizs készítésére alkalmas. Könnyebben megfő és tisztább is, jó minőségű. Majdnem kis gömb alakú.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?