Új privát üzeneted érkezett!

Hát ti irtó aranyosak vagytok, meg vagyok hatva teljesen.
Szerintem, ha március 21-tol számítjuk, akkor pont ma van a hatodik hét. Vagy nem? És budapesti vagyok igen, illetve most még - de építkezünk ám, egy kis pilisi faluban, és a baba már oda fog érkezni, mert osszel legkésobb odaköltözünk. Azért is lenne jó nekem a kútvölgyi, mert azt könnyen elérem onnan is, ráadásul oda van céges beutalóm is. Meg olvastam, hogy a miniszterelnök felesége is ott szült, gondolom akkor nem lehet nagyon rossz hely :-))
Nagyon örülök, hogy nektek itt lehet irogatni, mert még mi is titkolózunk, csak a férjem tudja, de még a szüleink sem - sajna már egyszer volt egy spontán vetélésem, és most meg szeretném várni, hogy minden biztos legyen, szóval szigorúan kivárunk a harmadik hónapig. Hülyeség szerintetek? A munkahelyen meg foleg nem kell hogy tudják!!
Még egyszer kösz a kedveséget, és tényleg örülnék valami kútvölgyis infonak.

mégegykata
mégegykata

SZia Márti! Hát neked is karácsonyi babád lesz? Ez az igazi karácsony nem? Én igazából azt szeretném, hogy egy picit elobb szülessen és ott lehessen velünk az új otthonunkban karácsonykor. Az nagyon szép lenne... De nem túl valószínu, mert nekem a normálisnál hosszabbak a ciklusaim, úgyhogy gondolom a szülés is ki fog tolódni.
Nekem igazából még nincs semmi bajom. Egyébként nagy kajás vagyok, de most mintha direkt csak zöldségekre meg gyümölcsökre vágynék, örülök is neki. A szám íze nem valami jó, de egyébként minden okés. Meg a melleim feszülnek, vagyis olyan kellemetlen fájó érzés van bennük. De gondolom ez normális.

Nektek van már ötletetek, hogy hogyan fogják hívni a babáitokat?
mégegykata
mégegykata

Mégegykata!

Én már a 10. hetet taposom, de még mi is nagyon titkoljuk. (Bár a párom már elújságolta itt-ott.) Számomra is fontos, hogy a munkahelyemen a 12. hét elott ne tudják meg, de a jövo héten kénytelen leszek elmondani a munkaügyis csajnak. Júniustól ugyanis szeretnék otthon maradni táppénzen, és ehhez kell az o tanácsa is.

Azt még nem tudom, mi lesz a baba neve. Én valami szép, ritka és magyar, vagy Mo-on régóta használatos nevet szeretnék adni a babócának (tehát semmi Dzsennifer vagy Szamanta vagy ilyesmi). Ja, és kislányt szeretnénk mindketten.
És nálatok?

Puszi: Laura
Laura

Szia Mégegykata!

Én is jobban örülnék, ha karácsony elött megérkezne a kis jövevény. Kicsit tartok töle, hogy az ünnepek alatt esetleg az orvosok és növérek is inkább otthon lesznek, aki meg dolgozik az túlterheltebb és kedvetlenebb is olyankor. Ráadásul micsoda kitolás a babával, hogyha karácsonykor lenne a szülinapja! A növérem egyik kisfiát Jánoskának hívják, így tapasztalatból tudom, hogy az egybeesés mindig gondot jelent az ajándékozásban és ünneplésben.
Az én ciklusom inkább rövidebb volt a normálisnál, amióta abbahagytam a gyógyszerszedést, bár az a 3 hónap nem igazán viszonyítási alap. Viszont számításaim szerint a baba néhány nappal a ciklus közepe után fogant. Szóval lehet, hogy elöbb, lehet, hogy késöbb fog jönni... Ráadásul + - két hét teljesen normális, a növérem mindhárom fia két hét "késéssel" érkezett. Ezek szerint december 11. (akkor születtem én! Kép ) és január 8. között bármikor megszülethet...

Márti
Márti

Szia Mégegykata!

Nagyon gratulálok a picidhez, Kép a Kútvölgyiröl sajna én sem tudok semmit. Kép

Lányok!

Szombati uh: Bementünk, negyed orával idö elött sorra kerültünk!!!KépKépKép Hasi uh volt, a doki máshogy meg se vizsgált szerencsére. Bennt volt a párom, és majdnem elsirtuk magunkat, amikor hirtelen megláttuk a babánk szivét lüktetni a képernyön. Annyira meghato volt!!! KépKépKép És olyan picike!! Akkor a doki 13 mm-nek mérte, nagyon kis édi volt. És eszméletlen, hogy dobog a kis szivecskéje. Remélem, mindannyiotoknak megadatik ez az élmény, hogy Ti is lássátok, és ha rám hallgattok, az elejétöl fogva videora veszitek. A szülöknek is nagyon tetszett!

Sziasztok!

Niki
Niki

Tudod Laura, mi is nagyon "régimódi" nevekben gondolkodunk. Lehet hogy nem vagyok teljesen komplett, de nekem a Zsigmond tetszik, meg a Mihály - Zsiga, Misi, szerintem ezek nagyon aranyosak.
mégegykata

Szia Laura!

Nekünk mindegy, hogy fiú lesz vagy kislány. Egyszerüen nem tudnám eldönteni, melyiknek örülnék jobban.
Ha fiú lesz, akkor mindenképpen Lacika lesz. Ez kétszeresen eldöntött tény, mert mindketten már akkor kitaláltuk, mikor még nem is ismertük egymást. Életem Párja azért, mert ö is László, és az apukája is az, és a nagypapája is az volt, családi hagyomány, hogy az elsöszülött fiúgyermeknek az apja nevét kell továbbvinnie, és ez neki tetszik is, úgyhogy biztosan nem lesz hagyománytörö. Kép Az én Apukámat is Lászlónak hívják, és nekem nagyon tetszik ez a név, így teljesen egyetértettünk a fiúnév kérdésében.
A lánynév már nehezebb ügy. Én se szeretnék Eufrozinát vagy Szamantát, inkább valami szép, egyszerü, magyar névre gondoltunk. Nekem nagyon tetszik a Zsófi, Életem Párja inkább a Fannira szavaz, de a Csenge is labdába rúghat még...
Jobban jár, ha kisfiú lesz, akkor biztos nem marad név nélkül... Kép

Márti
Márti

Sziasztok!
Márti és még1Kata!
Úgy látom, nagyjából veletek egyidõsek vagyunk.
Az uccsó mensim márc. 26-án volt, így én december 31-re várom a babócát.
Ma vagyok pont 5 hetesKép

Márti!
A hízással én is hasonlóan vagyok.
Éppen neki akartam állni a fogyózásnak, mert ugye jön a strandszezon és miegymás, és fõleg azért, mert tavaly óta felszedtem cirka 7 kilót.
Ami ugye elég sok, fõleg, hogy most még több várható. Kép
Így is olyan hájtömegnek érzem magam.

Nem tudtok valami gyengéd fogyókúrát kismamáknak?

Ancsi
Ancsi

Ancsi!

Itt, a babaneten vannak fogyókúrás receptek, természetesen kismamáknak.
Úgy jutsz el oda, hogy: Netkönyvtár - Témakörök - 9 hónap - A terhes életmódja - Receptek a terhesdiétához.
Én valahol azt olvastam, hogy az elso három hónapban felszedett kilókat a legnehezebb késobb leadni. Hát, nem tudom, sajna én is látom már magam, egy hatalmas elefánt képében...
De azért szépek az elefántok, ugye? Kép

Pusssssssssz: Laura
Laura

Ancsi!
Szerintem semmi esetre se fogyókúrázz! Próbálj sok zöldséget, gyümölcsöt enni, mozogj eleget, de ne kezdj el fogyózni, mert az nem tesz jót a babának. Állítólag azok a gyerekek, akiknek a terhesség alatt fogyózott az anyjuk, egész életükben kövérek lesznek, mert a szervezetük már eredendöen több zsírt raktároz, a megvonás miatt.

A fiú vagy lány kérdés: nekünk teljesen mindegy. A kisfiúk és a kislányok is tüneményesek.

Eszter
eszter

Ancsi, osztom Eszter véleményét, szerintem sem jó a fogyókúra, mert a baba késõbb dagi lesz. Ezt én is olvastam, sõt, a családunkban is van rá egy példa... A kismama csak zöldségen és gyümölcsön élt (a férje zöldséges), össz-vissz a terhessége alatt 8 kilót hízott, ami tul.képpen csak a baba és tartozékai voltak, a kisfiú most 3 éves, és iszonyat dagi...

Beja
Beja

Sziasztok!

Hát, a nevek..... Még nincs eldöntve semmi! Lánynéveben a Hanna Kata, fiúban a Levente tetszik nekem. Persze majd még egyeztetni kell a párommal. Ami ugye nem lesz könnyû! Eddig még minden megemlített névbe belekötött! Kép) És persze a vezetéknevünk sem egyszerû, úgyhogy ahhoz is stimmelnie kell a névnek.

Ancsi! Most semmilyen ( még a leggyengédebb ) fogyókúra sem jöhet szóba! Most csak a babára gondolj!

Sziasztok
Katus
Katus27

Szia Ancsi!

Ezek szerint teljesen egy cipöben járunk. Én is kb. 7-8 kilót szedtem fel, és szerettem volna még leadni a baba elött. Mindenki azt mondta, hogy olyan nincs, hogy azonnal összejöjjön, nem úgy van az, ahogy én elképzelem, stb., úgyhogy azt hittem ráérek. Erre a mi babánk fütyülve minden statisztikára azonnal "beköltözött", amit zöld utat kapott. Kép
Én is hájpacának érzem magam, különösen nehéz hozzászoknom, mert mindig kimondottan vékony alkat voltam, ameddig dohányoztam. Gyengéd fogyókúrát nem ismerek, de nem is tudna olyan gyengéd lenni, hogy én be tudjam tartani. Kép Állandóan farkaséhes vagyok, akkor is, ha már annyit ettem, hogy szinte kipukkadok. Egyelöre azzal próbálkozom, hogy az üres kalóriákat kihagyjam. Nem eszem csokit, inkább gyümölcsöket nassolok (ebböl a szempontból szerencsénk lesz a nyári terhességgel), és üdítök helyett szénsavmentes ásványvizet iszom (rengeteget, mert örökké szomjas vagyok). Szerencsére nem is kívánom az édességet. Remélem azért nem fogok teljesen elterülni...

Márti
Márti

Sziasztok!

Katus,mi is a Hannát terveztük,az egyik üknagyi Hani volt.Mivel az elso babát Hannának terveztem,aztán mégiscsak Áron lett,így elvileg a Hanna adott.Lenne,mert nekem már más is tetszik,viszont a férjemnek nem.Ha kisfiú akkor egyértelmu:Bálint.(mivel a jelentése-eros,egészséges)Kép

A hízásról.Akkor ahhoz mit szóltok,hogy Viráganyának a dokija azt mondta,hogy 6-8 kg-tól nem hízhat többet,akkor szülhet spontán.(remélem jól emlékszemKép)
Én sem pártolom a fogyókúrát,de diétázni,figyelni arra,hogy mit eszünk,igen.Valahol azt olvastam,hogy heti egy napon még a kismamák is tarthatnak lénapot.
Én sem fogyózom,de próbálok figyelni,mert utána nagyon nehéz lenne.

Mariann
Mariann

Sziasztok Csajok!!
HU mennyi hozzaszolas!!!

Helga,
En valahol ugy olvastam, bar lehet, hogy hulyeseg, hogy terheseknel nem csinalnak rakszurest. mar nem emlekszem miert.

Eszter,
hat igen lassan felido, mar a 16hetnel jarunk. Olyan jo!!!

Megegykata,
Eloszor is udv a csapatban, masodszor nagy GRATULA. Harmadszor igen teljesen egyetertek azzal, ha 3 honapig nem mondjatok el senkinek. Mi sem mondtuk el meg a szuloknek se csak a 13heten.

Marti,
En ugy hallottam, hogy tobbsegeben az elso babak kesobb jonnek!

Ancsi,
En is azt hallottam mint amit a tobbiek irtak. Csak extra esetben van speci dieta. Szoval inkabb ne.

Hizas: mar latszik a pocim amit nagyon buszken viselek. Bar meg egy dekat sem hiztam, mar azt mondjak, tobben , hogy egyertelmuen latszik.

Rosszullet: Kitartas csajok en mar sokkal jobban vagyok! Szoval csak a 15-16hetig kell kibirni, bar ez megint egyeni.

Udv
PK
petrakovacs50

Ancsi, Márti - úgy látszik eza hét-nyolc kiló az általános nálunk... Sajna én is kábé ennyit felszedtem tavaly nyár óta (mert itt csak a gép elott ülök egész nap, sé nem mozgok!), gondoltam is, hogy majd most tavasszal leadom. El is kezdtem egy fogyókúrát március végén - na, kiszámolhatjátok, épp akkortájt fogant meg a kutyaházi, és ha arra gondolok, hogy most terhesség, aztán szoptatás, aztán esetleg másik baba, úgy érzem, az életben többet nem leszek karcsú...! El is vagyok kenodve miatta - még szerencse hogy csak ritkánjut eszembe, mióta más dolgok foglalkoztatnak ugye.
Úgy tunik találtam jó dokit a kútvölgyiben. Felhívott egy barátnom és megkérdeztem, hogy o hol is szült _ hát nem pont ott??!! Ráadásul nagyon jókat mondott. Szóval most fel vagyok dobva.
Lányok hányadik héten érdemes elmenni dokihoz? Ti mikor mentetek?

mégegykata
mégegykata

Sziasztok!
Én alapvetõen nem voltam rosszul, kivéve, ha valamilyen illatszer boltban voltam. Ott is fõleg a parfüm pult volt rettenetes! Olyan érzésem volt, mintha szappant nyalogatnék Kép
A hasam csak nõ. Nagyon furcsa, és nagyon szenvedek most ebben a melegben. Én régebben is nehezen viseltem a meleget, de most hamarabb elkezdõdött Kép Nem tudom, mi lesz velem a nyáron. A dokim eltiltott a napfénytõl, mert nagyon érzékeny a bõröm. De akkor hogyan lesz a babámnak ruhája, ágya...?
cory
cory (cory)

Sziasztok!
Mennyi Karácsony környéki baba lesz itt! Az enyém is dec végére várhatóKép
MÉGEGYKATA!!! SZia és gratulálok! Én a Kútvölgyiben szültem első kisfiamat(1éves), és a dokimmal maximálisan meg vagyok elégedve, most is nála fogok szülni. Dr. Teleki László Attilának hívják,melegen ajánlom neked is.
KATA

Mégegykata!
Szia, én is gratulálok a picihez!
A terhességet mindig az utolsó mensi elsõ napjátol számolják. Nekem pl. egy héttel késõbb volt a peteérésem, de ilyen esetben a babának "be kell hoznia a lemaradást". Tehát mindenképpen az utolsó mensi elsõ napja a döntõ.

Mónika!

Sajnos a dokiról, akit emlitettél, nem hallottam semmit. De maga a terhesgondozó nagyon szinvonalas. Én egyszer voltam - és jövõ héten szerdán megyek megint - akkor kevesen voltak és mindenki nagyon kedves volt.
Hátha egyszer összefutunk! :-)
Én ma kaptam könyvecskét, és nagyon örülök neki!

A névválasztásról annyit, hogy mi sem akarunk valami flancos nevet. Én fiút szeretnék, a férjem meg lányt. Ha fiú lesz, akkor az apja után Gedeon lesz, ha lány, akkor pedig Boglárka.

Minden jót nektek! :-)
helga (helga)

Tudom, mit nem írtam le, amit akartam. A baba Emma vagy Áron lesz!
cory (cory)

Sziasztok!
Nem jutottam tegnap gephez, igy most jo sok olvasnivalom volt!
Koszontom az uj babasokat! Kép Kép Kép Gratulalok!
Ancsa! Szupi! Kép Ugy orulok neki! Nekem is sajna eszembe jut a hasonlitgatas a korabbi szerencsetlenul veget ert terhesseggel, ilyenkor igyekszem elhesegetni es csak a jora szabad gondolni!

Marti!
Valoban teljesen nagyon hasonloak a datumok, az en ucso menzim elso napja marc. 18. volt. Igazsag szerint en megneztem a babanet kalkulatoran is, de ott nem lehetett beirni a ciklus hosszat; ugy asszem 25-re jott ki. Utana megcsinaltam a babycenteren is es ott jott ki 17. ennek a website-nak a cime, ha ki akarod probalni:
[url=http://www.babycenter.com/pregnancy-calendar/getinfo?_requestid=17140" TARGET="_top]http://www.babycenter.com/pregnancy-calendar/getinfo?_requestid=17140[/url]
De biztosabbat majd a doki mond, gondolom, ahova meg egyelore en sem mentem.
Kulonben nekem sincs egyelore kulonosebb terhessegi jelem, kiveve az iszonyatos ehsegerzetet - szerintem mar en is hiztam, mert mar most nem tudom egy regebbi gatyamat begombolni! Az elefant kep elottem is felotlott... Most annyit teszek, hogy delig csak gyumit eszem, ami eleg es jo is.
Ja, es nem tudom erezte -e valaki, de ha hirtelen allok fel fekvo helyzetbol akkor nagyon erosen szurkal a hasam...

Majd meg irok, de most nagyon almosnak erzem magam... mostanaban beleszedulok az alomba, mig korabban eleg nehezen aludtam el.
Minden jot a csapatnak! Vigyazzatok a pocakokra!
Picur
Picur

Megegykata!
Egyelore mi is titkolozunk, en sem szivesen mondom most el 12 het elott. Az kellemelen az egeszbe, hogy akarhanyszor beszelek anyukammal telefonon, mindig kerdezi: mikor lesz unokam? Meg persz ebaratok is, mert mindenki tudja hogy nagyon szeretnenk... utalok hazudni, igy eleg kellemetlen kiterni a konkret valaszok elol...

Nektek nem kerdezoskodnek a baratok/csalad? Hogy reagaltok a nagy bejelentes elott?
Picur
Picur

Kedves Picur!

Itt Kanadaban van egy Metamucil nevu szer ami nem szivodik fel de segit a problemak megoldasaban. Szerintem korpa lehet benne, hideg folyadekba kell bele keverni es meginni.

Napocska
napocska (napocska)

Sziasztok, jó reggelt!

Helga, szija! Hol olvastad, hogy a babának be kell hozni a lemaradást? Azt írtad, Neked egy héttel késõbb volt a peteérésed... Hát nekem két héttel késõbb, elsõ hallásra nekem nagyon furi, hogy két hetet is akár "be tud hozni egy baba"...

Picur, szija! A "hazudozással" kapcsolatban: a problémám ugyanaz, mint Neked... Az egész család, és itt a munkahelyen is folyton ez a kérdés: "mikor lesz már baba?" - és kénytelen vagyok kb. ennyit mondani: "hát lassan már csak lesz"... Viszont várni legalább a 10-12. hétig tényleg érdemes, én is ezt tenném, ha az Anyukám jövõ hét csütörtökön nem utazna el bátyámékhoz külföldre, egészen õszig... A telefonban meg már csak nem mondhatom neki késõbb (vagy levélben), hogy hát Anyu, nagymama leszel... Úgyhogy úgy döntöttünk, hogy a jövõ hétfõi UH után megmondjuk neki. Aztán szép lassan az egész család is meg fogja tudni...

Petra, szija! Jól emlékszel, tényleg volt már szó arról, hogy terhesség alatt nem jó a rákszûrés. Ha jól emlékszem, az volt az indok, hogy a méhnyakról való mintavétel felsértheti a méhnyakat, ami aztán fertõzés forrása lehet egy terhes kismamánál... Én szívem szerint tényleg kihagynám most a rákszûrést, pedig most tavasszal esedékes nekem is...

cupppp mindenkinek!
Beja
Beja

Sziasztok!

Mariann! Tudod mit szólnék én, ha az orvosom 6-8 kg hízást engedélyezne nekem? Jelenlegi ingerlékenységi szintemet figyelembe véve valószínüleg ráborítanám az asztalt, aztán jól bevágnám magam után az ajtót. Ja, valószínüleg üvöltöznék vele közben egy kicsit... Kép
Persze biztos, hogy ez erösen alkatfüggö, de én azt olvastam valahol, hogy 11-töl tizennemtudomhány kg.-ig normális a testsúly növekedése. 6-8 kg. az nem is testsúly növekedés, az csak maga a baba!
Ja, egyébként nem értek valamit. Miért van az, hogy a terhesség alatt felszedett súlytöbblettöl mindenki jobban fél, mint a máskor felszedettöl? Nem tudom elképzelni, hogy tényleg nehezebb legyen leadni azt, amit babavárás közben szedtünk fel, mint pl. azt, amit cigi-elvonó kúra közben felszedtem! Kép

Picúr! Nekem van egy nagyon jól bevált válaszom, amikor a baba ügyét firtatják. Sejtelmesen azt szoktam válaszolni, hogy dolgozunk az ügyön... Ezzel nem hazudtam, de nem is mondtam meg, hogy hol tart az "ügy". Általában értik belöle az emberek, hogy jobban szeretném, ha nem firtatnák. Kép

Márti
Márti

Sziasztok!

Petra!
Tényleg csinálnak rákszürést a terhesség elején, de én ezt megúsztam, mivel elötte, rákészülésként elmentem és megcsináltattam. Megmondtam az eredményt a dokinak (mert nem nála voltam), öpedig elfogadta és ráírta a leletre. Egyábként ilyenkor úgy hallottam, óvatosabban veszik le a kenetet mint máskor.

Picur!
Érdekes, hogy említetted a hasnyilallást, azt hittem, ez csak nálam van. Hirtelen felülésnél, felállásnál jelentkezik, vagyis (de nem akarom elkiabálni) mostanában már nem nagyon, de 3-4 hete rendszeres volt.

Petra!
A gömbölyödö pocakomat én is büszkén viselem, egészen addig, amíg be nem érek a munkahelyemre, mert itt még nem akarom elmondani.

A nevek nálunk (jelenlegi álláspont szerint): Tamara vagy Kristóf.

Eszter
eszter

És még valami. Szerintem a 6-8 kg hízás nem normális, mindenhol kb. 12-t írnak mint ideálisat. És ha kiszámoljátok, ennyinek ki is kell jönnie. (Bár szerintem én meg sem állok 20-ig.)

Eszter
eszter

Sziasztok!

Én most a kisfiam problémájával vagyok elfoglalva, képzeljétek, tiszta kiütés, valami kijött rajta az oltástól. Most fogom vinni másfél óra múlva a doktornénihez. És bár voltam rubeolás, most nagyon megijedtem, mert azt is kapott most oltásban, úgyhogy a doktornénije ír nekem vérvételre papírt, és megnézik az ellenanyagszintmet.

Ha nem írnék már ma többet, akkor mindenkinek kellemes hétvégét kívánok. Jövö héten csak esténként tudok jönni, de azért majd felrakom mindig a táblázatot. (remélem)

Sziasztok
BGabi

<pre>
Cory 3.c. 22 hét 1 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 20 hét 2 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Lara 1.c. 16 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 15 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 14 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 12 hét 6 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 12 hét 1 n Debrecen 27 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 12 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 10 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 10 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 10 hét 2 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 10 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 9 hét 5 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Szilvi Budapest 25 év dec. 7. 2.b.
Niki 10.c. 8 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Kinga 1.c. 8 hét 4 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Évike 3.c. 8 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 8 hét 4 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 8 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 7 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Ada 2.c. 7 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Picur 1.c. 6 hét 4 n Kanada 31 év dec. 17. 1.b.
Márti 1.c. 6 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 6 hét 3 n Budapest dec. 26. 1.b.
Kata 5 hét Budapest 22 év dec. vége 2.b.
Ancsi 4.c. 5 hét 1 n Adács 27 év dec. 31. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Mégegykata!

Én "azonnal" elmentem a dokihoz, ami azt jelentette, hogy a mensi elmaradása után kb. 10 nap - 2 hét múlva. Azért ilyen hamar, mert valahányszor teszteltem, mindig rettentoen halvány volt a 2. csík, ezért akartam minél hamarabb, hogy most tényleg van-e baba.

Laura
Laura

Rákszürésrö&#337;l. Én is úgy tudom, hogy muszáj megcsinálniuk a rákszürést. Az én orvosom úgy szokta, hogy az elsö harmadban semmiképp nem csinálja meg. Ugyanezen idö alatt még csak sima vizsgálatot sem csinál, csak uh-val ellenöriz. Másfél hét múlva megyek a 12 hetes vizsgálatra, akkor fogja a rákszürést csinálni, és természetesen uh-t is. Ez után pedig minden alkalommal megnézi a méhszájat és uh-t is csinál.

BGabi
Bánhidi

Sziasztok lányok!
Olyan szép volt a reggelem, mert ma van a névnapom és kaptam a kolléganömtöl egy csokor virágot, kész lett a szoknyám amit már a megnövekedett hasamhoz varrattam és a büfében az eladó rákérdezett, hogy ha nem túl indiszkrét megkrdezhetné, hogy nem vagyok én kismama? Szóval már úgy néz ki, hogy látszik rajtam. Mondjuk nem volt soha hasam és most pedig már úgy néz ki a nyári ruhámban látszik is. Puszi mindenkinek
Mónika

Mónika, neved napján Isten éltessen sokáig, bokád érjen füledigKépKép

Gabi, szija! Kép Flóriánnak is boldog névnapot kívánok! Cupp a buksijára! KépKép

cupp-cupp
Beja
Beja

Sziasztok!Kép

Elõször is: Isten éltesse a Mónikákat!Kép

A fogyókúrával én is így érzem, ahogy írtátok, talán egy kis önkontroll nem ártana, vagy jó erõs akarat, mielõtt kinyitom a hûtõ ajtaját...

A fogyózós anyukák dagi gyerekérõl én is hallottam, végül is teljesen jogos, egy növény is akkor képes legtöbb, legnagyobb levelet hozni, ha szomjaztatják.
Viszont elzsírosodni sem szeretnék ennél jobban, mert a fenekem az ülõmunkától már így is elég nagy.

Mit tudtok a mozgásról?
Mennyit szabad és mi az ajánlott és fõleg mikortól?

Tudjátok, attól félek, ha futnék, kiugrálnám magamból Õt, és inkább csendben heverészek a tévé elõtt...ami ugye nem tesz jót!

Laura!
A doki mit mondott a halvány csíkról?
Mert az én elsõ tesztelésem eléggé halvány volt, szinte csak én láttam. A második már kissé erõsebben látszódott, már a férjem is érzékelteKép

Kata!
Látom Te is 5 hetes vagy, Te milyen tüneteket produkálsz?

Én jövõ csütörtökön megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, mit fog mondani.

Nna, adok Nektek is helyetKép

pussz,
Ancsi
Ancsi

Mónika!
Nagyon sok boldogságot kívánok névnapod alkalmából! Kép

Gabi!
Isten éltesse a kisfiadat (bocs, de nem tudtam, hogy Flóriánnak hívják), kívánok neki mielöbbi gyógyulást! Kép

És elöre is köszöntök mindenkit anyák napján (akár pocakban, akár pocakon kívül van a babátok), azt hiszem, ez már nekünk is kijár Kép.

Mégegykata!
Én kb. 6 hetesen voltam elöször dokinál, ekkor már látszik az uh-n a baba szívdobogása is.

Engem a doki elsö alkalommal megvizsgált (rákszürést nem végzett, mert 2 hónappal elötte voltam), legutóbb azt mondta, ha nem ragaszkodom hozzá, nem babrál, mert nincs sok értelme. Legközelebb 14 hetesen megyek, akkor lehet, hogy megnézi a méhszájat.

Az AFP-t levették már valakitöl (Petra, Lara, Pocok, Cory)? Annak mikor jó az értéke?

Eszter
eszter

Sziasztok!
Köszönöm a jókívánságokat!
Helga!
Én is voltam a terhesgondozóban és nekem is az a véleményem mint neked. Nekem az AFP-t még nem vették le. Kedden megyek az orvoshoz akkor csinálnak uh-ot, ráksz&#369;rést és vizsgálatot is. Kicsit félek, mert egyedül kell mennem. Remélem minden rendben lesz. Aztán csütörtökön megyek a körzetihez tanácsadásra akkor vesznek vért gondolom megállapítják a vércsoportot, vérnyomást mérnek és sulyt. Azt hiszem ennyi de ha van még valami írjátok meg!
Szóval a jöv&#337;héten ki leszek vizsgálva, bizonyára elegem is lesz az orvosokból egyelöre. Puszi
Mónika

"nem-friss" mamák!

Megmozdult már valakinek a babócája??
Ancsi

Ancsi!

A teszt halvány csíkjáról nem mondott semmit a doki, egyszeruen csak megállapította, hogy terhes vagyok.

Mónika!

Ezúton szeretnék én is neked névnapod alkalmából nagyon sok boldogságot és mindkettotöknek nagyon jó egészséget kívánni! Kép Kép Kép

Lányok!

Kicsit kényes témában kérem a segítségeteket. Nektek nott a cicitek? És egyáltalán mikor kell nagyobbnak lennie?
Csak azért kérdezem, mert nekem még szinte egyáltalán nem nott, bár érzékeny, mint amikor meg akar jönni.
Emlékezetem szerint a barátnoimnek már az elso harmadban is nott a cicijük, nem is keveset.
Viszont a párom szerint feleslegesen aggódom, mert sosem volt kicsi a cicim, miért akarok nagyobbat. Nem errol van szó, csak nem tudom, mikor kell nonie.

Szerintetek?

Laura
Laura

Laura!
Nekem már nött, szerintem elég látványosan. De ez alkati dolog. Az enyém sose volt túl nagy, van neki hova nöni. Kép Szerintem is felesleges aggódnod, mint tudod nem a méret a lényeg Kép.

Mónika!
A vérvételen még egy csomó mást is néznek (cukor stb.). Ezen kívül szerintem lesz még neked vizeletvizsgálat, EKG és elküldhetnek fogorvoshoz is.

Ti hogy tudjátok, a fogorvos kötelezö? Mert én nem akarok idegenhez menni, viszont akihez járok, az vidéki és leghamarabb csak nyáron jutok el hozzá. Ugye anélkül is megkapok minden szükséges papírt, kiskönyvet, igazolást stb?

Eszter
eszter

Laura!
Az én cicijeim nem túl nagyok, ezért örülök, hogy most egy kicsit növekedésnek indultak.Kép
Már most egy kicsivel nagyobbak, tavaly a 12. hétre már nagyobb melltartót kellett vennem, mert kényelmetlen volt.

Lassan elköszönök Tõletek,
vigyázzatok magatokra,

pussz,
Ancsi
Ancsi

Ez a cici-ügy nálunk nagyon jópofaKép Ugyanis nekem irtó kicsi melleim vannak elvileg, (B70 - szóval gondolhatjátok), és mióta beköltözött a picur, már nõtt is, nem is keveset, és a párom, mint valami tini, folyton a melleimet bámuljaKépKép
Beja
Beja

Szia Mindenkinek!

Mónikáknak boldog névnapot!

BGabi! Én úgy emlékszem, hogy ennél az oltásnál gyenge formában jelentkezhetnek a betegség tünetei (mivel legyengített kórokozókat tartalmaz az oltóanyag). A lányaimon is voltak kiütések, és gyenge láz is jelentkezett, de 1-2 napon belül elmúlt. Természetesen ezt mindenképpen orvosnak kell megállapítani.

Ancsi! Én a 17. hétt&#337;l érzem a mozgásokat, amelyek egyre erösödnek (24.héten járok). Nagyon élvezem, söt most már a férjem és a kislányaim is jól érzik a kezükkel. Esténként, amikor a legaktívabb a babuci, a pocim köré gyülik az egész család, hogy senki ne maradjon ki ebböl az élményböl.

Súlyfeleslegröl: szerintem se nem nehezebb se nem könnyebb a terhességkor felszedett kilókat leadni, mint máskor, viszont egyszerübb elkerülni a túl sok felesleges hízást, mint utólag lefogyni. Átlagos súlynál 12kg-tól nem nehéz megszabadulni, én is ennyit híztam elöször, és szülés után 2-3 hónappal már az eredeti súlyomnál voltam.

sziasztok: Andrea
Andrea

Eszter!

Úgy tudom, a fogorvos kötelezo. Nekem azt mondta a doki, csináljak meg egy tucatnyi vizsgálatot, (vér, vizelet, EKG, körzeti, és FOGORVOS) ezekkel kell elmenni a terheskönyvet kiállíttatni és utána menjek csak vissza hozzá a következo vizsgálatra. Minderre 3 hetet adott.

De szerintem ha jók a fogaid, akkor egy idegen fogorvos is tud arról papírt adni, nem? (Bár teljesen megértem, hogy nem akarsz máshoz menni.)

Laura
Laura

Sziasztok,

de jó aktív mindenki, kár, hogy nem tudtam tegnap benézni.
a Westend-es Benetton boltban volt egy aranyos esetem: én is ugy hallottam, hogy ott lehet kismama cuccokat kapni. Akkor még nem nagyon látszott rajtam semmi pocak (már szép kerek kezdek lenni), ezért elmagyaráztam a boltos lánynak, hogy mire lenne szükségem. Mire közölte, hogy nagyon szép kardigánjaik érkeztek... Aztán jót mosolyogtunk egymáson, mert rájött ö is, hogy nem egészen egy kardigán az, amit keresek. Nálam még mindig a Mammut a tuti, meg a Westend-ben a Bahia a vizesés mellett, a földszinten. Ott is nagyon jók vannak, pl. lapszoknya, amit csak tekerni kell.

Nekem már nagyon sokat mocorog a picur, föleg este és délután. Bukfencezik is meg rugdos.

Most tudtam meg, hogy egyéni vállalkozóként GYES alatt nem adathatok ki számlát, hát ez valami baromi nagy szemétség, ha igaz. Még meg kell néznem, mert ha igaz, akkor löttek a jó kis otthon is végezhetö mellékesemnek. Tudtok erröl valamit?
Pocok

Sziasztok!
Szóval a mellekr&#337;l: Én arra számítottam, hogy óriási melleim lesznek már 12 hetes koromra. Az én melleim a terhesség el&#337;tt átlagosak voltak ( 80 ) mostanság kicsit n&#337;ttek de a melltartóim jók még bár már nem olyan kényelmesek. Nekem f&#337;leg a mellbimbóm lett nagyobb és folyamatosan látom ahogyan n&#337;ni fog. Én ezekr&#337;l a fogorvosi vizsgálatokról, EKG-r&#337;l nem sokat tudok gondolom ezekre a körzeti n&#337;gyógyász küld el az els&#337; tanácsadáson.?
Lányok! Hogyan illesztetek be a szövegbe olyan jópofa arcocskákat?
Puszi
Mónika

Mónika!
Engem is a terhesgondozóból küldtek vizsgálatokra, bár szemmel láthatóan mindenki megpróbált átpasszolni máshoz (a doki a terhesgondozónak, a terhesgondozó a védönönek és a védönö vissza a terhesgondozónak). A terhesgondozó a körzeti nögyógyászt jelenti, de én ezt azért nem írom, mert ott orvost nem is láttam, egy növérke töltött ki rengeteg papírt és adott beutalókat.
A mosolygó arcok : utána ) - ha rámész az egérrel, láthatod is: Kép.

Eszter
eszter

Mónika, szija!

Arcocska-beillesztés:
- a mosolygós arcocska egy kettõspont : és egy zárójel bezár-jel ) egymás után, szóköz nélkül,
- a szomorka arcocska egy kettõspont : és egy zárójel kinyit-jel ( egymás után, ugyancsak szóköz nélkül. Amikor írod a hozzászólásodat, akkor még nem jelenik meg, de ha elküldöd, utána már az arcocskák fognak megjelenni.

De, azt hiszem, ha az egérnyiladat ráviszed egy, már meglévõ arcocskára itt a hozzászólások között, akkor feltünik egy pici ablkocska, ami megmutatja, hogyan kell írni.

cupp, Beja
Beja

Köszi a segítséget rögtön ki is próbálom.
Kép
Mónika

Sziasztok!

Sajnos nálunk halódik a rendszer egész héten, ezért nem tudtam eddig jönni. Még nem volt idöm végigolvasni a sok hozzászólást (csak bele olvasgattam), és sajna nem tudom meddig hagy a gép olvasgatni, ezért elöbb írok!

Üdvözlök minden új kismamát! Olyan jó érzés látni, hogy egyre többen leszünk, és én is egyre feljebb kerülök a sorban!

Nálam azt hiszem most hétvégén elkezdödtek a rosszul létek: vagy reggel vagyok rosszul, ilyenkor hánytam is, de a nap hátra lévö részében semmi bajom sincs, vagy egész nap émelygek és szédülök. Elsején voltam dokinál. Nagyon aranyos volt, mindent részletesen elmagyarázott, söt még rajzolt is. Megvizsgált, és azt mondta, hogy lúdtojásnyi a méhem, ami megfelel egy 7 hetes terhességnek. Jót mosolygott, amikor mondtam, hogy 3-szor teszteltemKép. Bár féléves volt a cytologiám, vett kenetet, mert azt mondta, hogy késöbb még érzékenyebb lenne hüvely(hát mit mondjak most is igencsak markoltam a kapaszkodót!). Szerinte sok a 8km futás, csak a felét javasolta, azt is csak kocogva. Azt mondta legalább az elsö harmadban mérsékeljem, mert a kismedencétöl vonja el a szervezet a vért az alsó végtagok javára, a második harmadtól már úgy se fogom bírniKép. 29-én megyek vissza, akkor már lesz UH is!

Beja!
Én a csoki fagyit nem ettem meg sose, most pedig állandóan azt ennékKép.

Ancsi, Mégegykata!
Millió gratula nektek!

Mónika!
Velem is eljött a párom (ebben az is közre játszott, hogy egész nap elég rosszul voltam, nem mert egyedül elengedni). Szerencsére a dokinál nem kellet sokat várni, mert mindenki idöpontot kap, így egyszerre maximum ketten vannak a váróban. Mivel látta, hogy nem kell órákat várnia rám, a többi vizsgálatra is elkísér majd.

Évike, Beja!
Azt olvastam, hogy a hasizmok már a terhesség elején ellazulnak a hormonok hatására, hogy helyet adjanak a méh növekedéséhez. Ezért lesznek szorosak a nadrágok, bár még nincs súlygyarapodás.

Orsolya!
A Cola nekem is szokott segíteni a rosszulléteknél, bár néha rá sem tudok nézni. Ilyenkor van igazán feladva a lecke: addig nem múlik el a rosszullét, amig nem eszem valamit, de ha csak ételre gondolok rosszul leszekKép.

Most megyek vissze és elolvasok mindent, ha tudok! Mindenkinek szép hétvégét!

Orsi
Orsi

Sziasztok, jó hétvégét mindenkinek!!!!Kép

cupppppantás
Beja
Beja

Sziasztok csajok!!!

Megegykata,
En a 9het kozepen voltam eloszor UHon, utana a 13het vegen. A 9heten mar lehetett latni a fejet, a kis kezeit es labait valamit, hogy ver a szive. A 13hetin lehetett latni a gerincet es az ujjait is. Mar varom a kovetkezo UHot (majus 15)

Gabi,
Remelem a kisfiad hamarosan jobban lesz. Drukkolok.

Moni,
Nagyon sok boldog nevnapot kivanok!

Eszter,
Meg nem voltam AFPn, majus 15en megyek. Remelem minden OK lesz.

Ancsi,
Meg nem erztem a baba mozgasat, pedig az UH alapjan nagyon kis mozgekony Kép Mar nincs sok es erezni fogom - a konyvek szerint

Laura,
Cici kerdes. Nekem nem nott latvanyosan, de szerintem az is szamit, hogy honnan indul az ember. En 89rol indultam mosr 92on vagyok.

Mindenkinek jo hetveget
PK
petrakovacs50

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?