Új privát üzeneted érkezett!

Tudtam én, hogy nem kell orvoshoz mennünk...

A mi dokinénink szabadságon van és egy borzasztóan unszimpi nőci helyettesítette. Szerintem nem is gyerekorvos volt. Ennyi volt a duma vizsgálat után:

-Szívják az orrát, orcsepp, meg vegyen valami köptetőt...

- Milyet?

- Tök mindegy...

- Stodal?

- Jó lesz.

- Mennyit adjak belőle?

- Fogalmam sincs. Biztos rá van írva...

Kemény mi?

Orrszívás: eddig nem volt vele gond, de most egy rémálom (mondjuk kb. 2 hónapos volt amikor utoljára szívtuk Neki). Ha csak közelítek az orra felé, már erőből fordítja el a fejét, csapkod, rúg ezerrel. Még megtörölni sem engedi az orrát.

Viszont Laura sarkán kb. 1 hónapos kora óta van egy dudli. A mi dokinénink azt mondta, hogy valószínűleg a sarokszúrás helye gyűlt be, majd elmúlik. Nem múlt el... Sőt, most picit nagyobb lett. Ma megmutattam ennek a nagytudásúnak és szerinte ezzel majd a sebészetre kell menni és "kiműtik", de mutassam meg a saját orvosunknak, mert halvány lila gőze sincs róla, hogy mi lehet ez. De azt tudja, hogy nem a szúrás helye... Ettől most nem vagyok boldog.
Vendég

Pilla:
biztos, hogy orvos volt, nem tévedtetek el?? :):) Hát sajnos ma már semmin nem lehet meglepődni, úgy látszik... ELkeserítő :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ott volt a neve előtt a Dr., de ki tudja milyen Dr. volt? :D :shock:
Vendég

Lehet, hogy ügyvédi irodába tévedtetek? :) Voltak orvosi műszerek is? :) Hát ez vicc, komolyan mondom...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla: na EZÉRT is nem járunk mi orvoshoz... ;) A háziorvosokhoz amúgy sincs túl nagy bizodalmam... egyébként van egy-két jó gyerekdoki címem talonban, ha mégis szükség lenne rá... ;)

Orrszívás: eleinte nekünk se volt gond... de most már elég nehézkes.

Piroska: jó fej a macskád! :) Az enyém is itt döglik, az az egy mázlija, hogy Lolo még nem vette észre, ma már egyszer jól megtépte... de szegény macska csak tűr...
Ja, Lolo édes volt, mutattam, hogy kell simogatni a cicát szépen, hogy ne fájjon neki, és amikor abbahagytam, Lolo megfogta a kezem és odahúzta, hogy simogassam még! :)
Vendég

Egyébként ezzel a helyettesítővel már megjártuk egyszer (pont ugyanezzel). Sára köhögött meg folyt a cucc, levittem, hogy nézze meg a doki. Akkor is pont szabin volt... Erre ez a Dr. kitalálta, hogy menjünk be a Flórba mellkasröntgenre biztos ami biztos. :shock:
Gondolhatod... Én x hónapos terhesen egy 13 éves gyerekkel a kórház központi röntgen osztályára. Volt ott a haldokló betegtől elkezdve mindenféle szegény pára... Szerencsére hamar végeztünk és nem volt semmi gond Sára tüdejével.
Vendég

Verna:
nagy arc a gyereked :) Szegény macsek! :) Hát nem tudom, ránk mi vár majd ... Amúgy a mi macskáink úgy félnek a gyerekektől, mint a tűztől :)
Pilla:
hát nem tudom, hogy jó ötlet volt-e egy kismamát a TBC-sek közé küldeni... Egyébként ilyenkor jobb helyeken lehet kérni időpontot arra az időszakra, amikor kevesebben vannak, hogy a kismama ne kapjon semmilyen fertőzést. De sajnos nem mindenhol vannak jobb helyek ...
Nekünk is csak az a szerencsénk, hogy az apósom kollegáihoz járunk háziorvoshoz a II. ker-be. Az az igazság, hogy hiába van nagyon messze innen, akkor sem merek itt háziorvost választani, mert ha valami bajom van, akkor ki tudja, mennyire lehet rá számítani. A mi háziorvosunkat egyébként felhívom telefonon és egy csomó mindent el tudunk intézni, akár úgy is, hogy ha mi nem tudunk elmenni oda receptért vagy valamiért, akkor a családtagok elhozzák nekünk. De ők nem csak velük ilyen rugalmasak, nagyon rendesek. Biztos, itt a XVI ker-ben is van ilyen doki, de nem merünk kockáztatni, mert az előző háziorvosom, amikor odamentem hozzá, mert fájt a torkom (telefonos ügyfélszolgálaton dolgoztam, napi 8 órát beszéltem folyamatosan szinte), azt kérdezte, hogy nincs elég szabadságom? Szóval meggondolandó...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna:
beleolvasgattam a blogotokba és jókat nevettünk a férjemmel, szegény macsek, tényleg ki van téve dolgoknak. :)
A férjem mesélte, hogy nekik gyerekkorában egy óriás snautzer-ük volt, hát az is sokat elviselt, volt az minden: lovacska, párna, húzták, nyúzták szegényt, de az egy jámbor állat volt, sokat elviselt :) Nekem nem voltak ilyen tapasztalataim, mert kiskoromban egy cicát befogadtunk, de hamar bekakilt, aztán anyu kidobta, én meg hetekig sírtam utána. Lehet, hogy onnan fakad ez a nagy állatszimpátia nálam. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Pilla, jobbulást picurnak!!

Piroska, milyen bababörze? Mondjuk sok mindent már nem tudnánk venni, anya mindenre rá akart dumálni múlthéten, és aminek volt értelme, arra sikerült is!

A macsek az tényleg vagány, bezzeg én bárhogy fekszem elalszom mindenem, főleg így terhesen...

Ja, a fársz jön rám! Most télen költöztünk be a házikónkban, és még se időnk, se pénzünk nem volt redőnyre és szúnyoghálókra (elég nagy ház és szép összeg lesz... jó sok ablak, meg teraszajtó, meg minden...)

Légy, szúnyog van... eddig is volt... de szúnyogírtóval ill. légycsapdával valamennyire kordában tartottuk a helyzetet, de ma 2-3 egész szép nagy mászó bogarat láttam... :evil:

Szegény gyerkőcöt ezek megeszik! Na az emeleti szobákat muszáj lesz megcsináltatni még idén!! ott lesz a gyerekszoba is, meg először a mi hálónkban fog a baba aludni... :?

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk, mindenkit végigolvastam, de ezzel kis is purcant a "szabadidőm", most a férjemé leszek! :lol:

Verna,
Gratula Lolónak a popsiemelgetéshez! Tényleg mindjárt járni fog!
És haláli lehetett a cicussal!!! :lol: :lol: :lol:

Fa járóka,
sajna azokat összecsukni nem lehet, csak kerekeken gurítani max. Ehelyett van a hálós, ha összecsukható kell. :cry:

Jutta, ezek a bogarak tényleg borzasztóak, mi is most csináltattuk meg a szúnyoghálókat (Anyu fizette), mert szegény Marcika éjjelente 4-5 új csípést szedett össze... Úgy sajnáltam, bár látszólag őt egyáltalán nem zavarta. :cry:

Pilla,
ŐRÜLET!!!!!!! Erre tényleg nincsenek szavak!!!!! Ha nagyon gáz lesz, inkább vidd megint az ügyeletre, mint ehhez az "orvoshoz"!!!Csoda, hogy szó nélkül hagytad! Szerintem Andibab a köpenyt is leordította volna róla, ahogy így a fórumon ismerem! :roll:

Piroska,
nagyon kemény, ahogy a cicusod alszik! Én is sokszor nézem őket, hogy hogy a fenébe tudnak úgy aludni??? Hát, jó nekik! Én mostanában aludni nem tudok, nem hogy még ilyen pózban! :cry:

Jaj, biztos van még csomó dolog, amit írni akartam, de elfelejtettem, és most mennem kell.
Mindenkinek további szép napot!

Kép
Kép
nircee

Ja, eszembe jutott:

fogkefe,
én vettem a DM-ben egy készletet, van benne puklis gumis a még fogatlankáknak (Marcinak még egy sincs... :roll: ), aztán egy gumisörtés a néhány fogúaknak, majd egy rendes puha sörtés a sok fogúaknak. Én már most minden este odaadom Marcinak a puklisat, hogy rágcsálja, forgassa a kis szájában, nem is a fogai miatt, mert azok ugyebár nincsenek, hanem, hogy megszokja, hogy fürdés után ezzel is foglalkozni kell. A tejfogkrémekkel vigyázni kell, mert nem mindegyik nyelhető le!!!! A Gabi pl. nem. De tényleg van lenyelhető is, de nem tudom, melyik, eddig még ilyen problémánk nem volt.

Csőrös pohár,
nekem is van néhány, de Marci sem tud velük mit kezdeni, csak szopizni akarja őket. Az egyikből így is jön a cucc, de akkor sem szereti, egy idő után keservesen elkezd sírni, hogy mi a fenét adtam én Neki, ne vacakoljak, adjam már a rendes cumit! Én is a sima pohárral próbálkozom mostanában, egyre több sikerrel, olyan édes, ahogy már önállóan próbál inni belőle, és ha alulról megtámasztom, akkor a nyakába sem megy.

Még valami,
tegnap megszületett a barátnőm kislánya, és sima szülés volt, és már vasárnap haza fogják őket engedni, ha nem lesz addig gond.... Ez a Szent Imrében van, de szerintem akkor most ez az új szokás. Ez ugyebár a 3. napot jelenti.

Tényleg lépek, mert "kikapok".

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

Mindeannyiótoknak nagyon szépen köszönöm a sok hasznos infót,amit leírtatok.Azt hiszem nem maradt megválaszolatlan kérdésem.A Kórház és az orvosválasztás is nagy biztonsággal tölt el,hogy így megerősítettetek ebben és azt hiszem ez egy kismamának fél siker.Azért is ez a nagy óvatosság,mert Bálint fiam 10 éve választott orvossal és szülésznővel ,jó nevű klinikán és nagyon nehezen,kiszolgáltatottan és problémásan született.Csak annyi,hogy én 158 cm vagyok és 50 kg,ő meg 4 kg fölött volt és simán belementek egy természetes szülésbe,ami aztán 28 órát tartott és csoda hogy végül mindketten túléltük,vákum lett a vége,mert már alig volt szívhang és ez erősen el is vette a kedvem a szüléstől.Aztán mire megint úgy álltak a csillagok,addígra a sikertelen terhességekkel kellett megvívni a harcot,talán ezért is ilyen fontos most számomra,hogy bebiztosítva érezhessem magam,jó kezekben vagyok. :wink: Nincs éppen közel hozzánk a kórház,mert a XVII.ker-ben lakunk,de kocsival nincs is messzebb mint bármelyik Bp-i,csak talán még egyszerűbb megközelíteni,mert nem kell bevergődni a dugóba.Mármint ha nem éjszaka indulna meg a szülés.Mégegyszer köszönöm a segítségeteket és a sok információt.

Szép napot mindenkinek

Eszter :wink:

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!
Jutta:
lesz jövő hétvégén a Hungexpo-n bababörze. Mindenfélét lehet venni és ilyenkor nagyon sok akció van. Hát nekünk is a nagyja megvan, kivéve a mellszívót, meg a sterilizálót, azt ott fogjuk megvenni, a mellszívóra van már megoldás, de megnézzük a babavizet, állítólag ott sokkal olcsóbb, meg ilyenek.
Szúnyogháló: nálunk is pont most van műsoron. Meg kellene addig csináltatni, meddig megszületik a babuci. Hát nem tudom... Majd megoldjuk valahogy...
Valamelyik éjjel kinézek az ablakon (nálunk földtől plafonig érő ablakok vannak, tehát tökéletesen látom a terasz minden pontját) és a teraszon egy kb. 10 cm hosszú meztelen csiga sasszézik, a macskák meg vadul figyelik bentről. Hát nem akartam vérfürdőt, nem engedtem ki őket, de nekünk is meg kell ezt oldani. Azóta nem bírok rendesen aludni, nehogy bemásszon az ablakon. De gondolom, van annyi esze, hogy a fűbe megy, nem a lakásba. Annyira utálom, alig várom, hogy kiiktassuk ezeket az állatokat a lakásból. Meg valahogy irtani is kellene, de valami humánus megoldással, mert ők is Isten teremtményei. Vettünk a kertbe egy csomó fűszernövényt, meg levendulát, azóta tényleg nem annyira eszik a virágokat, ahogy látom, de lehet, hogy több kell a levendulából. Hát ez van ....
Eszter:
remélem, most nagyobb szerencsével jársz! :)
Szép napot mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska, lakáson belül én vérengző vadállat vagyok minden bogárral szemben, az udvaron nem bántom őket, az az ő helyük, de a békés együttélés szúnyoghálóval lenne megoldott. :lol:
Ami azért lenne drága, mert akkor már a redőnyt is meg csináltatjuk, de ha nektek csak a szúnyogháló kell, abból van öntapadós változat, ami olcsó és barkácsáruházban kapható.
Ha babó érkezéséig nem lesz kész a redőny, akkor tuti apukát ugrasztom 3-4 ilyen öntapadós csodáért 1-1 a konyhába, nappaliba meg a hálóba (itt lesz a kisember ágya 6 hónapig) és megmondom, hogy csak azokat az ablakokat lehet nyitni és mielőtt hazajövünk vadásszon le minden soklábút!

Esztert megértelek, hogy ilyen előzményekkel most mindent körbejársz ezerszer. Én megbízok a kórházban, meg az orvosomban, de azért lesz ott apuka, hogy az érdekeinket vki olyan tudja képviselni, aki nem kiszolgáltatott éppen. Benne bízok meg legjobban! Nem vagyok egy hisztis kismami, ő meg nem olyan aki mondjuk az orvos dolgába nagyon beleszólna - merthát ő a szakember - de mindketten igen határozottak tudunk lenni, ha kell... Szerintem még én is az leszek, de azért szülés közben az ember egy kicsit elanyátlandottabb a sokévi átlagnál, ő meg egy életerős határozott férfi, tehát... asszem összeszaladnak, ha neki nem tetszik vmi... de remélem ilyenre nem lesz szükség, csakhát biztos ami ziher!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Na, lányok, erre varrjatok gombot: :shock:
Ma reggelre behívott a dokim a kórházba, hogy úgyis lesz valami dolga, aztán csinálunk egy gyors ctg-t, meg bekukucskál, és megbeszéljük, hogy mikor fekszem be és mikor lesz a műtét, mivel tegnapra voltam kiírva, de nem történt semmi, így ne húzzuk az időt. Erre a ctg után amikor megvizsgált, mondja, hogy megnézne még ultrahanggal is. Elkezdett nagy szélesen mosolyogni a képernyőre, mondom mizujs? A kiscsaj MEGFORDULT :!: :!: és most megint fejjel van kifelé, így semmi beszélgetés a befekvésről, mert a flowmetria, a lepény, a magzatvíz és a szívhangok rendben = várunk, hogy meginduljon a szülés... :shock: :D
Már teljesen beleéltük magunkat a tervezett műtétbe, megterveztük a látogatást (úgyse lehet megúszni a családot a kórházban - legalább tudjuk ki mikor várható), a férjem betervezte a plusz szabit, erre borul minden, mert Veronika kisasszony artistát játszik - valószínűleg ma hajnalban fordult meg, 4-6-ig olyan mocorgás és helyezkedés volt, hogy ömlött rólam a víz, annyira fájt.
Plusz amikor megmérte a "picurit" a doki, 3800 gr-ra saccolta, mondta is hogy felejtsük el a legkisebb méretű babaruhákat.
Szóval megint várakozás, hétfőn korareggel újra kórház, és visszatértünk a legelső tervekhez, hogy normál szülés, aztán majd meglátjuk, hogy halad-e, vagy közben kell a műtét mellett dönteni.
A dokibácsi mondta is, hogy "a nőket nem lehet kiszámítani" - értette ezt a babámra... :lol: :lol:

Ja, és a szülészeten igazi tumultus van, ma reggel 27-en feküdtek bent (babástul), illetve 2 szülés épp zajlott. De a héten volt olyan nap, hogy a 3 szülőszobára volt 7 :!: szülésre egyszerre beérkezett kismama. Totális teltház van!

Pilla, te írtad, hogy jót tesz az ananász a dolgok beindítása szempontjából? Mennyit kell enni? És mikorra van hatása?
És igaza van nircee-nek, én biztos leüvöltöm a haját annak a kedves helyettesítőnek... :evil: Beszélj szerintem a gyerekorvosotokkal, hogy ha nincs bent, akkor hova vidd a törpét, mert ehhez az "izéhez" nem kellene...

Kellemes hétvégét!
andibab

Eszter! Szerintem is jól döntöttél, a Flór szülészete nagyon jó! Remélem az második baba születése csodálatos élmény lesz számotokra!

Andi! Hát nem semmi a kis Roni! :shock: :shock:
Ekkora akrobatamutatványt! :wink: Remélem sikerül természetes úton világra hozni a leányzót, ahogy eredetileg is szerettétek volna. És talán már nem is kell rá sokáig várni.. Szorítunk!

Ma megyünk le anyuékhoz 4 napra, összepakoltuk a fél házat, remélem semmit nem hagyunk itthon!
Lindáról nem tud valaki valamit? Ő is nagyon rég nem jeletkezett..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, míg nem voltam gépközelben. Alig bírtam visszaolvasni. Most nincs sok időm írni, van egy halasztott szigorlatom, jövő hét csütörtökön vizsgázom, már csak öt nap...még hozzá se kezdtem tanulni...

Andi, ez aztán a jó hír!!!Jól megviccel titeket ez a pici lány :lol:

Henus, Sára is meg van most fázva, nekem is szívnom kell az orrát, utálja, hadakozik, néha ketten kell, hogy lefogjuk a férjemmel. A szitu ua, mint nálatok. Balázs azt hiszi, hogy "szívtelen vagyok", hogy kínzom azt a gyereke, amiért lefogom, sőt még őt is belerángatom ebbe a műveletbe, pedig csak muszáj. Ha teheti, elmenekül, hogy ne is hallja a sírást :roll: Tele orral meg nem tud Sárika szopni, meg aludni. Ja, mi is használjuk a Sterimart, na azt sem engedi egy könnyen a leányzó.

Giga, Sárika mindig cicin alszik el, mikor kisebb volt, úgy mint Márk, ringattam. Vagy cici. De most neked nehéz lehet átszokatni cicin alvásról egyedülire. Az jó ötletnek tűnik, amit Henus írt, az összebújás. Remélem hamar sikerül kitalálni, hogy hogy lesz nektek jó.

Csőrös pohár: Sára sem cumisüvegezett, nem cumizott, így én is egyből a rendes pohárral próbálkoztam. Kellett idő, míg megtanult inni, meg jó pár ruhacse :lol: , de most már szépen iszik. Azért próbáltam a csőrős poharat is, először nem tudta használni, 6 hós kora körül, akkor nem erőltettem, későbbb megint elővettem, mert pl utazásnál az nagyon jó, nem lötyög ki az innivaló. Nekünk avent varázsitató van. Nem csöpög, és már megtanulta szívni. Először csak harapdálta, meg játszott vele. Türelem kell hozzá, de előbb utóbb rájönnek a babák.

üdv az újaknak!! :lol:

Piroska, gratulálok a szopipárna megvarrásához. Ismerős a helyzet, én nagy pocakkal varrtam a falvédőt Sárának, legközelebb meg csak kilenc hónapos korában ültem varrógép elé egy táskát varrni a barátnőmnek. Megmutatod a párnát? Kíváncsi vagyok rá :)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Piroska, nem hiszem hogy mennénk a börzére. Egyedül nincs kedvem tömegben lenni, apukának meg felállt a szőr a hátán, meg azzal jött, hogy azt a pár cuccot, már egyszerűbb az első "szembejövő" boltban megvenni...

Andi, ez aztán nem semmi, jó nagy a lányzó és mégis sikerült megfordulnia :shock:
Remélem azért már nem várat magára sokáig! És azt is hogy a szülésnél is ilyen ügyesen segít!

Jaj csajok, ma később akartam reggelizni, megvárva míg a párom is felkel (én mostanság 6 előtt kelek, pisi, mocorgás, vagy csípőzsibadás miatt :twisted: ).
Aztán éhes lettem és megettem egy joghurot, de nem segített, szerintem a vércukrom esett le és majd elájultam... de nagyon gáz volt tényleg!
Pont jött lefele a párom, hát elzavartam gyorsan péksütiért és ittam gyorsan kávét! Ez normális, vagy a meleg visel meg?
Vércukrommal minden rendben volt, sőt inkább alacsonyabbnak mérték...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Andi,
gratulálok az artista kislányhoz ! Ez aztán a nem semmi ilyenkor forgolódni. 8)

Jutta!
A meleg visel meg szerintem, én is kipurcanok odakint olyan fülledtség van. Vigyázz magatokra!

Holnap esküvőre megyünk, ráadásul mi leszünk a férjecskémmel a tanúk. :D Dóri ott lesz velünk, remélem minden okés lesz vele a ceremónia alatt.

KépKép
tüccs

Jutta:
én éjjel legalább kétszer felkelek és eszek. Minden alkalommal egy fél banánt szoktam enni, eddig elég volt egy fél is éjszakánként, most van, hogy kettőt megeszem. Van, hogy reggeli előtt egy felet bevágok. Tehát szerintem neked is kellene enned ébredéskor. Egyébként lehet, hogy egy pohár tejecske is megteszi. Ha nincs banán, akkor én a capuccino-s bögre tehet szoktam inni egy fél szelet kenyérrel. De ha én nem ennék minden éjjel, éhenhalnék. :)
Amúgy ez az öntapadós szúnyogháló méretre van? Csak mert ha nem lesz pénzünk csináltatni, akkor lehet, hogy vennék, amíg megoldódik a probléma. Mert nekünk nagyon nagyok az ablakok.
Börze: megértem a párod, én se vagyok oda a tömegért, ha nagyon sokan lesznek, úgysem maradunk mi sem. Nagy hassal nem óhajtok kínlódni.
Andi:
nagyon szurkolok neked! :) Tényleg jó lenne, ha rendesen szülnél, de azért nem lesz könnyű ekkora babát megszülni, nem?
Az mit jelent, hogy a szülészeten tumultus volt? Alapítványi szoba sincs?
Ichtus:
ha megtöltöttem a párnát, akkor lefotózom, csak most még hátravan az, hogy a szivacsot ki kell mosnom, mert egy másik párnából szedem ki. De ahogy kész, csinálok képet :). Egyébként milyen szigorlatod lesz?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Majd szépen lassan valahogy megszokjuk az egyedül elalvást. :cry: Pedig olyan jó, és könnyű volt csak rátenni cicire, és meg is volt oldva a probléma. De hát nem fenékig tejfel az élet.

Andibab!
Ez aztán a jó hír! Legalábbis ami a normál úton történő szülést illeti. Lehet, hogy te már túl lennél inkább rajta... ???
Minden esetre én tökre örültem amikor olvastam.
Sok sikert!

Megyek, mert kész a vacsim.
Jó éjt!!!

Kép
Kép
giga1

Még azt akartam kérdezni tőletek, hogy nektek hogyan alszanak el a csöppségeitek? többen leírtátok már, hogy hogyan, a szopós babák mind cicin alszanak el? Sára csak úgy tud elaludni, és februártól folytatnom kell nappalin a másik sulit (amit most csinálok, az levelező)
és akkor nem tudom mi lesz a nappali alvásokkal. Mi is szenvedni fogunk, mint Gigáék most, ha még akkor is szopni fog Sárika. Ha rajta múlik, akkor igen.

Piroska, akkor ha megtöltötted, várom a képet :D Egyházzene szigorlatom lesz. Az Evangélikus Hittudományi Egyetemre járok hittanár szakra. Mikor Sára megszületett, akkor mentem át levelezőre. Mellette a Pető Intézetben tanulok, konduktor-tanító szakon. Ezt halasztottam, mikor kismama lettem (rosszullétek, stressz, nem akartam a baba rovására csinálni a sulit) Februárban telik le a 2 év, onnan folyt köv. Még van 3 félév. Te mit tanulsz?Vagy már írtad, és nem figyeltem, akkor bocs. :oops:

Andi? Még itthon?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Andibab,
hát ez aztán a jó hír!!!!!! Mintha Ronika tudná, hogy Te mennyire szeretnéd rendesen megszülni! Ügyes pici lány! Jaj, csak ugyanilyen ügyesen segítsen a szülésnél is, mert szép kis méretekkel rendelkezik! Mondjuk az UH csalhat, a barátnőmnek is 3500g-t mért a 38. héten, erre 3300-al született a 41.-en!!! Úgyhogy mindent bele, drukkolunk!!!!!

Jutta,
tuti a meleg, én nem vagyok terhes, mégis nagyon megvisel! Az én párom is amolyan "leordítom a fejed, ha muszáj" típus, egyébként meg nagyon jámbor. No, de a szülésnél nehogy azt hidd, hogy kinyitotta volna a száját!!! :roll: Csak sápadozott, no meg mindenre az volt a válasza, hogy "ő a szakember, mi nem tudhatjuk, és nem akarom a gyerekem egészségét kockáztatni". Úgyhogy, a nagy beszólogatásdi szerintem a szülésnél nem működik.... :?

Kép
Kép
nircee

Piroska,
nem akarlak elkeseríteni, de az alapítványi szobákra "sorbanállás" van... Lényegében az indiánokon (bocs, ha valakit sért ez a jelző!) kívül szinte mindenki oda akar kerülni, aztán vagy sikerül, vagy nem - bár a családi szoba valóban nem olcsó. Ha valaki mondjuk nem tud a szülése után rögtön bekerülni valamelyik alapítványi szobába, akkor szólhat, hogy üresedés esetén át akar menni, és így kialakul egy sorrend... (Akár sorszámot is lehetne húzni!) A tumultus pedig szó szerint értendő, ma pl. nem volt már szabad ágy a szülészeten annak a két kismamának, akik épp szültek reggel. Nem tudom, hova kerültek, lehet, hogy az őrzőben töltenek egy napot, vagy a nőgyógyászatra átrakják őket, ha ott van hely. A családi szobából meg épp hazament az anyuka meg a baba, de oda meg várakozott egy hajnalban megszült kismama, úgyhogy a takarítónénit kajtatta mindenki, hogy mikor lehet már beköltöznie...
A baba mérete meg adott, mintahogyan az is, hogy van egy heg a méhemen, amiről nem lehet tudni, hogyan fog viselkedni. Ha nem lesz vele gond, akkor a szülés is menni fog (meg persze ha a köldökzsinór nem szorul meg a picin, és egy csomó más egyéb is "ideális"). De az anyukám pl. 10 centivel alacsonyabb és kicsit filigránabb alkat mint én, mégis gond nélkül szülte meg a 3900 gr-os tesókámat. Nálunk valahogy olyan a családi genetika, hogy nem "szokás" 3500 gr alatti babát szülni. :D Kivétel ez alól eddig (4 generációra visszamenőleg) az én Bogim volt 3400 gr-al, és az unokahúgom leánykája 3000 gr-al. Reménykedem benne, hogyha a természet már így alakította a családom nőtagjainak várandósságát, akkor bizonyára gondoskodott a "kijárat" megfelelő méretezéséről is. :wink: :lol:

Giga,
jól látod, már szeretnék túl lenni rajta, mert nagyon fáj a derekam és a keresztcsontom, meg az egész gerincem a lapockáktól lefelé. Tegnapelőtt pl. folyt a könnyem a fájdalomtól, mire ki bírtam kecmeregni az ágyból reggel. Pedig általában jól bírom a fizikai fájdalmat, de ez már kicsit sok! Most értem csak igazán min ment keresztül a faterom a gerincsérvével. Olyan érzésem van, mintha valaki egyenként, más-más irányba tekergetné a csigolyáimat... :cry:

Jó éjt!
andibab

Ichtus,
nekem mondjuk már nem szopizik Marci, de én úgy altatom el, hogy megissza a tápot cumiból, és rendszerint azon már el is alszik. Reggel és napközben már rég egyedül cumizik, de az esti lefekvés előtti a karomban vagy az ágyon összebújva történik, ehhez ragaszkodom. Ha elaludt (ez az esetek 90%-a), akkor még várok egy kicsit, hogy mélyebben aludjon, és átteszem az ágyba. Ha nem alszik el, akkor a nagy ágyon játszunk még egy kicsit, aközben mindig elalszik magától. Az is igaz azonban, ho ymi délután igyekszünk mindig nagyon kifárasztani Marcit, általában akkor megyünk mindig valahova, vagy akkor jönnek hozzánk, így nem tud aludni (annyira érdelkli minden, hogy olyankor lehetetlen alvásra bírni), ennek meg az a következménye, hogy a lefekvés idejére mindig kidől. :lol: :lol: :lol: Ja, és megpróbálunk mindig ugyanabban az időben fürdetni-etetni-altatni, ez 7 óra. Persze kivételek lehetnek.

Kép
Kép
nircee

Még annyit, hogy a férjem közölte velem, hogy "mostmárakkor beszélj a lányoddal, hogy ne pörögjön annyit, maradjon nyugton, én is ott akarok lenni, nem a műtő előtt toporogni!". Édes, nem?
:lol: :D :lol:
andibab

Sziasztok!

Andi,
Nagyon örülök,hogy Roni megfordult!:)
Remélem most már így is marad szülésig és éjszaka nem pörög-forog vissza.

Képzeljétek,Levi már annyira ügyes,ha mondom Neki,hogy fogjunk kezet,akkor nyújtja a kezét.
Tud már táncolni,integetni,az ujjaival berregteti a száját,tolja a kis autókat,annyira édes,jókat szoktam nevetni rajta.
Viszont nagyon akaratos,hisztis. :roll:
Ha valamit elveszek tőle,hátra dobja magát és visít,úgy kell elkapni,hogy meg ne üsse magát.

Csütörtökön voltunk Abádszalókon anyukáméknál,szerencsére már vége a szezonnak,jövő héten jönnek haza,így újra lesz segítségem.:)
Levente nagyon élvezte,hogy ott voltunk,főleg azt,hogy körülöttünk van egy csomó játékgép és az apukájával beült az autóversenyzősbe....berregett,forgatta a kormányt,rángatta a váltót,szóval nagyon tetszett neki.:)

Jó éjszakát Mindenkinek!
Kép
Kép
Kép

Kép
mano83

Sziasztok!

Katica, hajrá tanulás ügyben! :wink: Jó sokat bevállaltál! Én is halasztottam Jászberényben mikor terhes voltam, de szerintem én már nem fogom azt folytatni, mert amúgy is utáltam. :evil: Valami mást kellene kezdeni. Most olaszozok, ha van időm, de azaz ami a legkevesebb. Nem is tudom, ti itt néhányan hogy tudtok tanulni babók mellett... :roll:

Pilla, gyerekorvos, nem semmi. :evil: Orrszívós procedúra ismerős. :?

Mano, én Szonjának szinte mindent megengedek, hogy megfogjon, kivéve ami rá nézve veszélyes. Ha valamit mégis el kell venni tőle, mindig a figyelemeltereléses módszert vetem be. Sajna nem értik, hogy miért van az, hogy az egyik pillanatban még az övé az a valami, másikban már nem, és ráadásul szerencsére, jó nagy bennük a kíváncsiság, így eszük ágában sincs tőle megválni. Szóval próbálj olyankor mást adni neki, vagy mással lekötni a figyelmét. Bejön, mert ebben a korban, még nagyon könnyen terelhető a figyelmük. ÉS a hiszti is elkerülhető lesz.
Valamelyik nap ezt ecseteltem a páromnak is, hogy először is nem kell mindent kikapkodni a gyerek kezeből ( mert ő egy csomó mindennel így tesz :? ) akkor fejlődik az érdeklődése, ha teret adunk a kíváncsiságának, és hagyjuk, hogy tapasztaljon. Meg ha elveszi, rögtön ajánljon helyette mást, és közben vegye el, hogy észre se vegye. Ez csak jó tanács, hogy a hisztiket elkerüljétek. :wink:

Verna, nálunk ugyanez macskaügyben. Szonja eddig nem nagyon nyúlt a cicákhoz, de az egyik hagyja magát, és megy Szonja után, így gondolta meggyömöszköli. :lol: EGyik nap a farkát vadászta, és húzta szegényt a konyhakövön, persze nem jutott messzire, mert a macsek hamar megunta. :D Tudja hogy kell cirókázni, de hiába mondom, hogy a cicát cirókázza, szerensétlent visszafele simogtja, vagy a nagy cirókában, földig nyomja a fejét. Ennek ellenére, ez buta állat hagyja magát dögönyözni, de igyekszik nem elérhető helyekre bújni. :wink:

Murphyke, Szonja is gyakran tolinkálja a popóját az égbe. :lol: Kinyújtja a lábát, a fejével meg kukucskál hátrafele. Nagyon cuki. Mindig szoktam neki mondani, hogy, olyan mint egy zsiráf mikor iszik.
A múltkor az egyik ismerősömnek meséltem, hogy mit művel, és ahogy meghallotta a zsiráfot, rögtön le is ment négykézláb, és bemutatta a mutatványát. :lol:

Na mára ennyi elég lesz. Jó éjszakát!

thenus

Sziasztok! Ma Kisorosziban voltunk, a Szentendrei-sziget csúcsában, gyönyörű hely!!!

Andibab: nagy gratula a lányodnak a bűvészmutatványhoz! :) Lolo pont annyi lett, mint amennyinek mérték előző nap, szóval minden lehetséges! :)

Piroska: mi is most vettünk öntapadós szúnyoghálót a Tesco-ban, többféle méretben lehet kapni. Szerintem azért az öntapadós részt nem árt pár szöggel megerősíteni, mert annyira nem tökéletes, de maga a háló az jó (feketét vettünk, teljesen olyan, mintha nem is lenne semmi az ablakon!).
Egyébként én egyszer voltam a Hungexpo-s börzén, nekem hatalmas csalódás volt. Iszonyú tömeg, és nem is volt, amit szerettem volna - amennyivel olcsóbban vettem dolgokat, azt kifizettük a belépőre. :(

Thenus: én is úgy vagyok, hogy mindent engedek Lolonak megfogdosni, ami nem veszélyes rá. Ami meg veszélyes lehet (pl. apró kavicsok), azt szigorúan felügyelettel, mondjuk cumival a szájban fogdoshatja kicsit, csak hogy érezze, milyen. Amúgy meg mi is a figyelemelterelés módszerét alkalmazzuk. :)
Egyébként a "tiltott" dolgok a legjobb motiváló erők: Lolo a papucsomra szabályosan vadászik, volt már, hogy nagy "örömömre" a talpát nyalogatta - viszont ha azt akarom, hogy csináljon meg valamit, pl. másszon előre, akkor odateszem a papucsot, és már kotor is. :) Most így tanuljuk a felállást, a papucs a széken van, és próbálja elérni... mondjuk amúgy is nagyon akar állni...

Ja, nem mondtam, voltam tornázni: egy órát cardioztam, nagyon jólesett! Hétfőn aerobikra megyek!

Ez a kép pedig ma készült, muszáj megosztanom Veletek:

Kép
Vendég

Sziasztok!
Andi:
Ez kéész! Jajj! És ha foglalsz alapítványi szobát, akkor sem kerülhetsz be? Annyira szurkolok, hogy szeptember végén ne szüljenek sokan! Veled most mi lesz, tudod már, hogy hová kerülsz, miután szültél??
Ichtus:
Most mosom a szivacsot, amit a párnába teszek, remélem, holnapra elkészülök vele. :) Vagy lehet, hogy csak nagyon naív vagyok? :)
Verna:
A börzére kaptunk ingyenes belépőt. Még van kettő pluszban, ha kell valakinek, szívesen odaadom.
Szúnyogháló:
akkor szerintem mi is szétnézünk a Tesco-ban. Mert nem fog menni most szerintem a másik. Ha meg menni fog, akkor majd lecseréljük.
Ez a kép nagyon ari :).
Manó:
vigyázz, a végén még autóversenyző lesz a pici. :)
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
sorry, de nem lehet szobát foglalni előre! (gondolj bele: nem feltétlenül akkor jön a baba, amikorra ki vagy írva, lehet, hogy hamarabb, lehet, hogy később, és a szobákat nem tartogatják senki kedvéért, hogy hátha ma jön szülni...) Szigorúan csak akkor kérdezik meg, hogy érdekel-e az alapítványi szoba, ha már bementél a szülőszobába. Pl. az én dokim hiába alapítványis orvos, még így sem biztos, hogy sikerül bekerülnöm ilyen szobába, mert ha laknak benne, vagy már előttem is vár valaki a helyre, akkor ez van... Egyébként most nyáron azért annyira népszerűek ezek a szobák, mert egyedül ezekben van légkondi, a többiben meg hőguta... Mire nektek eljön az időtök, lehet, hogy már nem lesz ekkora az érdeklődés, mert nem lesz kánikula.

Mano,
én úgy kezeltem az "eldobom magam" hisztit, hogy a szőnyegen hagytam, hadd koppanjon a buksija Boginak, így megtanulta a második eset után, hogy ez fájdalmas élmény. Csak az a lényeg, hogy viszonylag puhára koppanjon. :wink: Ugyanis a te nagyfiad már pontosan tudja, hogy mi lesz a reakciótok erre a tettére! Ki is használja rendesen... ja és a játékgépekkel vigyázzatok, nagyon rá bírnak kattanni a törpék, így lesz majd a bevásárlásból is rémálom, amikor meglátják a 100 Ft-os mozgóautókat a boltok bejáratánál. (én legszívesebben felrobbantanám őket, annyira kiveri nálam a biztosítékot, hogy ott őrjöngenek a kicsik körülöttük, a szülők meg baromi kínosan érzik magukat :evil: ) De nagyon édes a kis autóversenyző! :D

Na, utánanézek az ebédnek, bár már 80%-ban kész van...

Sziasztok!
andibab

Kati, a hiszti nálunk is ismerős. Na meg a hátravetem magam forma is. Én is alig bírom sokszor elkapni, hogy ne üsse meg magát. A figyelemelterelést én is alkalmazom, amit Henus írt. De tényleg sokszor kemény dió ez a hiszti. Én mindig csodálkozom, hogy a kicsik honnan "tanulnak meg" hisztizni? beléjük van kódolva :roll: :lol:
Nagyon édes a kis autóversenyző az apukája ölében :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

sziasztok,
nagy öröm ért bennünket, szeretném megosztani veletek!
Mihályi Bendegúz 2007 augusztus 21-én 4óra 20-kor 3830gr és 55cm-rel megszületett!!!
Szilvia a szülésznő csodát művelt, se repedés, se vágás, a doki egyből ott volt, párom végig velem, mint egy masszirozógép, igy kis csapatunk viszonylag rövid idő alatt, Bendével az élen alig négy óra alatt négy főre bővült kis családunk!
Már itthon vagyunk és nagyon jó baba, szépen szopizik, jókat alszik, egyszer-kétszer anyás,hogy kézben szeretne lenni.

Szép hétvégét kívánunk nektek!!! Zsó és a család

Kép
Kép
kispraga77

Kispraga77:
GRATULÁÁÁÁÁÁLOK!!!!! :):):):)
Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok,

húúúha, andibab, hát akkor mégis van esély a természetes szülésre!!! Nagyon drukkolok, hogy az legyen!!!
Köszi egyébként a múltkori levelet!

Bendegúzhoz gratulálunk!!! Majd képeket is tegyél fel kispraga!!!

Giga, láttam olyat a canpol babis-nek, hogy a mamának kell az ujjára húzni a "fogkefét"és azzal kell megmosni. Szerintem bevezetésnek az is jó!

Tegnap voltam osztálytalálkozón, nagyon jó volt, éjjel egy körül értem haza. Apa szépen, ügyesen ellátta a leányzót.

Most megyünk sétálni, de majd visszaolvasok.

üdv

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Hát már nagyon rég jelentkeztem, rossz volt a gépem!!! :cry:

Remélem mindenki jól van, babák-mamák.
Látom sok az új anyuka (legalábbis számomra)

Verna: Jössz valamikor cinkotára??? Úgy megnézném már a kis manót!!!

Kép
tami2900

Sziasztok!

Dicsekszem: Lolo tegnap felállt! :) Belém kapaszkodva felhúzta magát térdelésbe, kinyújtotta a lábát, aztán tovább kapaszkodott álló helyzetig. Egész nap ezt gyakorolta! :)

Tami: mehetek, én is kíváncsi vagyok Kristófra! :) Hiszen csak pár óra van közöttük, hihetetlen! :) Most a hét elején vagy egy kis melóm, utána ráérek! :)

Kispraga: nagy gratula Bendegúzhoz!

Nem akarok senkit elkeseríteni, de a szülészeten télen is dögmeleg van ám, és szellőztetni nem nagyon lehet a hatágyasban... :(
Vendég

Tami,
jaj, de régen voltál!!!!! Most már gyere sűrűbben! Mi van Kristóffal? Hogy van? Jó, hogy jelentkeztél!

Csajok, Becsiről, Zoriannról tudtok valamit? És Klmaria is régen jelentkezett.

Verna,
GRATULÁLOK LOLO FELÁLLÁSÁHOZ!!!!! Ügyes a Kiscsaj, mindig is mondtam!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Henus,
Boldog 1év 1 hónap 1 hét 1 napot Szonjának!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kispraga,
GRATULÁLOK!!!!!!! Majd ha lesz egy kis időd, kérjük a képeket!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Na, végre kész a szopipárnánk. :) A huzat nem macis vagy ilyesmi, mert ez volt itthon, dehát jó lesz ez is, majd varrok még egyet. :)
Kép Kép

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jóreggelt!

Kisprága!
Sok boldogságot a kis családnak! Gratulálok!

Tegnap voltunk esküvőn, egész jól sikerült. Majd később teszek fel képeket is.

Lányok, amióta gyümit eszünk, Dóri nagyon küszködik a kakival. Szegény sírdogál is úgy küszködik közben. Mit lehet ilyenkor csinálni ??

KépKép
tüccs

Tüccs:
nem lehet, hogy olyan gyümit eszik, ami felfújja?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs: hát a banán, alma az tud ilyet... egyetek több őszibarackot, meg igyatok leveket is! Egyébként a hozzátápi elején nekünk is nehezen ment a kaki, de azóta naponta többször is van, teljesen normális állagú! (Csak hát iszonyú büdi, amióta husit eszünk! ;) )

Piroska: gratula a szopipárnához, ügyi vagy! :)
Én kölcsönbe kaptam egyet, óriási nagy, hurka-formájú, Lolo most azon gyakorolja a felállást. :)
Vendég

Eddig Dóri még csak almát és őszibarackot kapott, semmi mást. Az a baj, hogy nem iszik abszolút semmit cicin kívűl, ami meg igencsak megcsappant mostanság. Hűű de nehéz ez. :(

Gratula Lolonak a felálláshoz!!

Piroska, klassz lett a szopispárna, ügyes vagy!!

Andi ????????

KépKép
tüccs

Tüccs:
állítólag a szopizáshoz nagyon kell a pihenés. Tudsz pihenni?
Egyébként köszi, nagy meló volt, de nem bántam meg, szerintem ez a szopipárna még jól jöhet. :)
Andi szerintem ma már le fog babázni :) Kíváncsi vagyok :)
Pimpoka:
nem kell a szabásminta, hagyd csak, elég lesz ez a párna :) De köszönöm szépen a felajánlást! :)
Szép napot mindenkinek!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs:
egyébként a héját nem kapta meg, igaz? De nehogy megsértődj, hogy ilyen abszurdumot kérdezek. Csak van, amikor az embernek valami teljesen természetes, de valahogy akkor nem is jut eszébe...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Kispraga! Gratulálok és jó egészséget kívánok nektek! Várom a képeket és a történetet!

Pilla! Jobban van már Laura?

Andi! Ti még egyben?

Giga! Ti hogy vagytok?

Verna! Gratulálok Lolónak a felálláshoz!

Piroska! Szép lett a párna, nagyon ügyes vagy! Irigykedem, hogy ilyen jó a kézügyességed. Nekem egy gomb felvarrása is komoly gondot okoz!

Hú nálunk a felállás jól felbolygatta a kis életünket. Dani úgy fel van pörögve, hogy most már semmi sem jó csak az állás. Az altatás is iszonyúan nehezen megy, mert áll a kiságyban és semmi pénzért nem akar lefeküdni. Ráadásul későn fekszik és korán kel, vége az idillnek (8-tól 8-ig alvás). Őszintén szólva egy kicsit kétségbe estem, amikor rájöttem, hogy most már a járókába sem tudom őt betenni, mert nekünk az összecsukhatós fajta van, helyhiány miatt, amiben sehol nem tud igazán megkapaszkodni, és csak esik-kel, én meg nagyon sajnálom. A legviccesebb (így utólag!) az volt, hogy kimentem az erkélyre, Dani utánam akart jönni, de a becsukott erkélyajtónak támaszkodott, ő sírt, hogy ki akar jönni, én meg majdnem sírtam, mert én meg be akartam menni, de alig tudtam őt óvatosan arrébb tolni. Úgyhogy vigyázzatok!

Mali
Kép
Kép
mali

Mali:
így tanul az ember :), most már nem mehetsz ki csakúgy az erkélyre :) Én már azon gondolkodom, hogy hasonló esetben mi lesz nálunk a megoldás :) Jó, ha az ember a mások kárán tanul. :) Na, most viccet félretéve, szegénykém, nem lehetett egy egyszerű történet! :( Gondolom, a pánik elég durván rádtört...
A párna varrása nem az ügyességemen múlik, hanem a kényszeren. Nem nagyon tudunk most költeni, mert csak októberben kapunk pénzt, addig már az egész család segített, úgy húzzuk ki. Onnan már jó lesz, de akkor már itthon lesz a baba, tehát előtte kell mindent megvásárolni, így nincs más, mint mindenre megoldást találni. Még szerencse, hogy a szomszédasszonyom, aki egy áldott jó lélek és van egy bababoltja, ami ráadásul nem is drága, megelőlegezi nekünk a ruhákat, meg a minden mást. Meg a nővérem és az anyukám egy csomó mindent megvettek és kaptunk egy csomó babaruhát, hordozót meg mindent. Néha elcsodálkozom, hogy lesz a semmiből minden, amire az embernek szüksége van. Én hozzászoktam, hogy mindig mindekinek segítek, de most, hogy ennyi segítséget kaptam, nem győzök hálát adni Istennek és tudom, hogy az embernek mindig van valahonnan segítsége, nem kell félni, mert valahogy mindig lesz :) Hihetetlen! :) Most, hogy nehéz anyagi helyzetben vagyunk, most érzem a legjobban a sors kényeztetését! Azt hiszem, szerencsésnek mondhatom magunkat! :):):)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Kispraga!
Hatalmas gratula nektek!
Nagyon jó, hogy ilyen szép szülésed volt, ahogy írod meg lehettél vele teljesen elégedve. Ez a legjobb szerintem! Sok-sok egészséget és boldogságot nektek!
És várjuk a képeket!

Piroska!
Nagyon ügyes vagy, hogy ilyet tudtál varrni. Én tuti nem tudnék! :oops:

Verna!
Tündéri Lolo ebben a kiskalapban! :lol:

Manó!
Levi nagyon édes a képeken! Nagyon ügyesen kezelhette azt a gépet! Jól áll a kezében. :lol:

Andi??? Remélem minden úgy alakult nála (ha azért nem jelentkezik, mert megszületett Roni), ahogy szerette volna! :wink:

Tiop?
Milyen volt a hétvégi pihenés?

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Giga:
dehogynem tudnál!
Egyébként hogy vagy? Beszéltél a dokiddal?
PIroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?