Sziasztok!
Katica, hajrá tanulás ügyben!
Jó sokat bevállaltál! Én is halasztottam Jászberényben mikor terhes voltam, de szerintem én már nem fogom azt folytatni, mert amúgy is utáltam.
Valami mást kellene kezdeni. Most olaszozok, ha van időm, de azaz ami a legkevesebb. Nem is tudom, ti itt néhányan hogy tudtok tanulni babók mellett...
Pilla, gyerekorvos, nem semmi.
Orrszívós procedúra ismerős.
Mano, én Szonjának szinte mindent megengedek, hogy megfogjon, kivéve ami rá nézve veszélyes. Ha valamit mégis el kell venni tőle, mindig a figyelemeltereléses módszert vetem be. Sajna nem értik, hogy miért van az, hogy az egyik pillanatban még az övé az a valami, másikban már nem, és ráadásul szerencsére, jó nagy bennük a kíváncsiság, így eszük ágában sincs tőle megválni. Szóval próbálj olyankor mást adni neki, vagy mással lekötni a figyelmét. Bejön, mert ebben a korban, még nagyon könnyen terelhető a figyelmük. ÉS a hiszti is elkerülhető lesz.
Valamelyik nap ezt ecseteltem a páromnak is, hogy először is nem kell mindent kikapkodni a gyerek kezeből ( mert ő egy csomó mindennel így tesz
) akkor fejlődik az érdeklődése, ha teret adunk a kíváncsiságának, és hagyjuk, hogy tapasztaljon. Meg ha elveszi, rögtön ajánljon helyette mást, és közben vegye el, hogy észre se vegye. Ez csak jó tanács, hogy a hisztiket elkerüljétek.
Verna, nálunk ugyanez macskaügyben. Szonja eddig nem nagyon nyúlt a cicákhoz, de az egyik hagyja magát, és megy Szonja után, így gondolta meggyömöszköli.
EGyik nap a farkát vadászta, és húzta szegényt a konyhakövön, persze nem jutott messzire, mert a macsek hamar megunta.
Tudja hogy kell cirókázni, de hiába mondom, hogy a cicát cirókázza, szerensétlent visszafele simogtja, vagy a nagy cirókában, földig nyomja a fejét. Ennek ellenére, ez buta állat hagyja magát dögönyözni, de igyekszik nem elérhető helyekre bújni.
Murphyke, Szonja is gyakran tolinkálja a popóját az égbe.
Kinyújtja a lábát, a fejével meg kukucskál hátrafele. Nagyon cuki. Mindig szoktam neki mondani, hogy, olyan mint egy zsiráf mikor iszik.
A múltkor az egyik ismerősömnek meséltem, hogy mit művel, és ahogy meghallotta a zsiráfot, rögtön le is ment négykézláb, és bemutatta a mutatványát.
Na mára ennyi elég lesz. Jó éjszakát!