Új privát üzeneted érkezett!

Olive: Igen, a 15 hónapos korban adott kombinált oltás az MMR, ami kanyaró, mumpsz és rózsahimlő ellen nyújt védelmet. Én rosszat eddig nem hallottam róla, de nincs is választási lehetőségem, pontosabban lehetőségünk itt Mo-on. Múlt alkalommal erre vonatkozóan, most pedig a 18 hónapos oltásra vonatkozóan aláírattak velem egy papírt, amin tájékoztatnak a következő kötelező oltás időpontjáról. Mellesleg idézem: " Amennyiben a kötelező védőoltás megalapozott orvosi indok nélkül -többszöri felszólítás ellenére- elmarad, az ÁNTSZ illetékes intézete a védőoltás beadását határozattal rendeli el. " :roll:
Mindenképpen meséld el, hogy mit mondtak az UH-on!

Most mennem kell, hazaért a férjem. :D
Jó éjszakát mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok Lányok!

Kati
Sajnállak, hogy Jocikád ilyen rosszul viselte az orvosnál tett látogatást, de szerintem e miatt ne pironkodj, mert minden gyerek máshogy viseli az ilyen dolgokat! De az jó hír hogy egyenlőre semmi mellékhatás nem jelentkezett!
Nagyon klassz lehetett a hétvégétek. Amikor kettesben mentek el, akkor ki vigyáz Jocira? És hogy viseli azt az időt?
Értünk már kezd sírni Dávid! :cry: Multkor lent hagytam anyukámnál addig míg a bevásárolt cuccot felhoztam, és nagyon sírt mikor visszamentem, pedig kb 5 perc volt az egész! :cry:

Nálatok volt éjszaka vihar? Hozzánk csak a széle ért, de attól is szívbajt kaptam, mert kint voltak a ruhák az erkélyen és majdnem leszaggatta a szél a szárítót! Aztán végül eső nem esett! :roll:

Szirwen:
Jobbulást a kis Reginek!!! Remélhetőleg mára semmi baja nem lesz!
De ha mégis, akkor küldjük a gyógypuszikat!!!
Hát ez tényleg elég bosszantó dolog amit írtál!
Én még nem is hallottam ilyet, hogy belülről vakolnak egy külső falat! :roll: Én a helyedbe, levonnám az ember béréből a szőnyegpadló árát!!!
Nem tudom olvastad e, de Zsuzsi megint szervez találkozót, de ezúttal sokkal több idő lesz a megbeszélésre! Most a margitsziget merült fel mint helyszín, időpont még nincs!
Nektek lenne kedvetek eljönni?

Kati ez neked is szól? Az a helyszín jobban megfelelne Nektek?

Olive
Még Én se hallottam ilyen dolgokat az oltásokról, de mondjuk olyat se amit a Kati írt! Velem eddig soha nem irattak alá ilyen papírt! :roll:

Edit!
Hogy vagytok? Mikor mész orvoshoz, ahol megtudhatod milyen nemű lesz a kis mütyürkéd? Ja de ha minden igaz ezt most nem olvasod, mert anyukádnál vagy!!! Vagy ott is van net? :roll:

dr ed
Ti merre csavarogtok már megint? Ismét egy nyaralás? Ne haragudj hogy multkor nem reagáltam a hozzászolásodra, de akkor volt rossz a gépünk, és a bejegyzés után 10 nappal meg mit írjak??? :roll: De azért remélem jól telt a nyaralás!?
Illéske nagyon szép kisfiú, és szerintem is nagyon hasonlít Jocira!
Remélem ezzel egyikőtöket se sértelek meg? :oops: :roll:

Elin!
Te merre jársz?

Mára ennyi voltam! Ma pizzát sütök a családomnak, amire olajos halat is fogok tenni! Remélem finom lesz, még sose próbáltam, csak a pizzéria kínálatába olvastam!

Szép napot mindenkinek, és kellemes hétvégét!
Már írni nem biztos, hogy fogok, mert holnap anyósékhoz megyünk! :roll: :cry:

bogyo75

Sziasztok!

Most épp 1 kézell pötyögök, mert Enéh az ölembe tv-zik, és mellette még zenét is hallgat! :oops: :? :oops: :shock:
Egyszerűen nem tudok vele mit csinálni, egész nap hisztizik, semmi se jó neki. Most is csak azért megy a gép, mert a kisasszony bekapcsolta, és gondoltam, akkor már ide is felnéyek!

Edith!
Nekem volt előtejem, kb ilyen időtájt kezdett el csöpörögni. Nem volt vészes, de azért kellett a melltartóbetét. amúgy nem befolyásolja a szülés utáni tejmennziséget.

Zsuszi!
Ez a Margitsziget jól hangzik!

Nah! Ennyi voltam, Enéh megint üvölt.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Hali!
Itt vagyok Bogyó! Minden nap benézek, csak hagyok mást is kibontakozni... :oops:

Sancsi! De jó neked! Az én lányom csak kikapcsolni tudja a gépet...már 3 billentyűt le is szedtem a klaviatúráról. Lilcsi egyből rátapintott, hogy egyetlen gombnyomással is ki lehet kapcsolni a gépet, nekem évekig nem sikerült....informatikus lesz? :lol:

Hát ilyennel még én sem találkoztam, hogy aláírni oltási papírt! :shock: De egy ismimnek is szoktak kiküldeni levelet, hogy szíveskedjen vinni pindúrt oltásra...ő egy másik körzet. A mi védőnőnk meg annyira képben van, hogy azt sem tudja, mennyi idős Lilcsi. :cry:

Edit! Hogy van Kriszta és te is? Remélem, semmi vészes...

Rémhíreket oltásokról én is hallottam...de leginkább bárányhimlő elleniről. Én nem is adattam be...mondjuk nem ezért, hanem mert csak.
Annak idején, mikor az amniora küldtek a genetikai tanácsadáson, és azt feszegettük a dokival, hogy nem veszélyes-e az a babára, olyan "kedves" volt a doki, úgy "megnyugtatott", hogy még "egy sima vérvétel is rejt magában kockázatot"-mondta. Na, ezt pont jónak mondta, ugyanis nagyon hajlamos vagyok az ájulásra, még a tű látványától is. :roll:
Úgyhogy én úgy vagyok vele, ha nem muszáj, ne böködjenek se engem, se a lányom.

Bogyó! Akkor Dávid is elkezdett anyázni? Mármint érted, hogy gondolom... :oops: . Mikor mondták a bölcsiben, hogy 2 hét a beszoktatás, csodálkozva kérdeztem, hogy "2 hét alatt le tudják vakarni rólam a gyereket?". Azt mondják, szokott sikerülni. Oké...

Tegnap adtuk le a jelentkezési papírt :cry: . Lilcsi meg majdnem sírva fakadt, mikor jöttünk el. De nem baj...lesz ez még fordítva is, hogy majd akkor fakad sírva, ha meglátja a bölcsit... :roll: .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Olive!
Nálunk is nagy vihart kavart egy időben ez a kombinált oltás (MMR)!
A régebbiek valóban authizmust okoztak, de idehaza álitólag már a higanymentes verziót adják. Én a bisztonság kedvéért vártam vele még egy hónapot, és szerencsémre a dr-nő is szabadságon volt, így jól kitoltam a beadás időpontját.
Ha köleskását készitesz Lollinak, akkor tegyél bele egy leheletnyi nádcukrot. Ez a cukor nem annyira édes, inkább csak zamatos, és elveszi a köles vad izét. Én egy adagba egy negyed kávéskanállal tettem.
Reginának is volt terpeszbetétje, elég hamar rendbejőtt a csipője töle.

Cs. Kati!
Szerintem is a pneumo oltás okozza a tüneteket, meg persze a meleg is közrejátszik.
Még ma sem vagyunk jól, ugyan nincs láza, de nagyon levert. Remélem holnapra minde O.K lesz.

Bogyó!
Köszi a gyógyító puszikat, ha Regina felébred átadom neki!
A tali jól hangzik, a sziget is jó lenne, csak szerintem várjunk egy picit hűvösebb időre.
Nálunk most legalábbis nagyon melegek vannak.

Az éjszaka nálunk még jég is esett, olyan vihar volt! Folyamatosan dörgött, villámlott, a Regivel ketten voltunk itthon, és szegény nem akart aludni, gondolom Ö is érezte az időt.
Mire elaludt, addigra jött a vihar, még az áram is elment.
Nagyon féltem, mert magas házunk van, nehogy delecsapjon a villám, de szerencsére nem volt energia ami vonzaná a villámokat.
A rossz pedig az volt, hogy éppen fürödtem, amikor is sötét lett.

szirwen1

Sziasztok!

Mi is megvagyunk!Voltunk ma a strandon és néhány képpel jöttünk haza!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, hogy elujsagoljam a jo hirt. Voltunk UH-n es minden rendben Lolli csipojevel. Azt mondta a doktor neni, hogy eldobhatjuk a terpeszpelust. Lolli nagyon jol viselkedett, meg se nyikkant, csak vizslatta a doktor nenit. Le se vette rola a szemet, meg akkor is utana fordult, amikor a doktorno elforditotta magatol. Ja, es ismet megallapitottam, hogy hulyek ezek az angolok! Itt olyan huvosek vannak, hogy meg anyag cipocsket is adok Lolli labara. Erre mit latok a varoban? Egy 10 hetes kisbaba teljesen mezitlab. Raadasul kislany volt. Hogy lehet ennyire felelotlen egy anya?!

Szirwen, koszi a koleskasas tanacsot. Hamarosan kiprobaljuk. Bar cukrot nem nagyon akarok neki adni. A teajaba sem teszek. Mivel izesites nelkul nem csuszik neki, egy kis alma levet szoktam belcsurgatni a teajaba. Az alma nagyon bejon neki. Barmit hajlando megenni, ha keverek hozza almat. :shock:

Na, mar megyek is, mert megint jo sok az ido.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Ja, meg azt szerettem volna irni, hogy Kriszta, hogy lehetsz ennyire szemtelenul vekony 2 szules utan? :shock: Irigykedem a strandolasert. Itt mar 2 hete nagyon vacak az ido. Talan holnaptol varhato javulas, bar mar napok ota ezt josoltak.

KépKép
olive

Sziasztok!

Julcsi: Olyankor, amikor kettesben megyünk valahová a férjemmel, akkor a húgom és anyukám vigyáz Jocira, mivel egy házban lakunk. :) Nekem is tetszik az ötlet, hogy a Margitszigeten találkozzunk, bár nincs közel hozzánk és egy kicsit izgulok, hogy hogy fogok egyedül boldogulni Jocival a buszokon, de majd csak megoldom valahogy. :wink: Viszont én is arra szavazok, hogy várjuk egy kicsit, amig enyhül ez a nagy meleg. :D Hogy sikerült a pizza?

Szilvi: Remélem mára teljesen jól van Regi!

Olive: Örülök a jó UH eredménynek! :D Én is nagyon sokszor elképedek más anyukákon, hogy mennyire lazán képesek venni a dolgokat, pedig szerintem én sem viszem túlzásba az óvatoskodást, csak normális keretek között "vigyázok" Jocira. :shock:

Kriszta: Nagyon jók a strandos képek! Én is irígyellek benneteket a pancsolásért, tegnap különösen meleg volt nálunk is.

Nóri: A terhességed alatt hogy bírtad a vérvételeket? :lol: Na jó, nem akarok gonoszkodni, én is félek egy kicsit tőle, de azért az ájulás határán még nem voltam. ( A férjemre inkább jellemző. :oops: :lol: )

Anyósom kedd óta nem járt nálunk, valószínűleg a holnapi napot tölti majd velünk.

Szép hétvégét mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Már napokkal ezelőtt meg kellett volna írnom ( :oops: ), hogy Andrea mindenkit üdvözöl, szokott olvasgatni minket, sajnos írni nincs ideje, de majd igyekszik. :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Kicsit "vakációztunk" sz utóbbi napokban, ezért tűntem így el! :) Csütörtökön édesanyámékhoz mentünk két napra, bár aztán mégis másképp alakultak a dolgok, mint azt szerdán elképzeltem! István kiszállásra kellett, hoyg menjen, előreláthatólag ugyancsak két napra, de aztán Édesanyáméknál csak csütörtök estig maradtunk, mert IStvánék végeztek még aznap, így igyekeztek haza és értünk is beugrottak. Ügyesen fabrikáltak (a kollégájával együtt) maguknak egy pénteki potya-szabadnapot :wink: , ezért már csütörtökön este bevásároltunk és elmentünk sógornőmékhez, akikkel pénteken délelőtt kimentünk sátorozni. :D Úgy volt, hogy máig maradunk, de végül tegnap jött a rosszidő, így hazahúztunk. :roll:
Anyukámnak felajánlottam, hogy tegyübnk el savanyúságot, ha már ott vagyok, erre ő, csapd már le a segged és vakációzz egy kicsit! :D Ezért aztán felkerekedtünk (húgom, a barátja, én, Kriszta és néném 3 gyereke) és kiruccantunk a strandra. Kitűnő gyógyhatású, sós vizű strand, bár én csak annyira mentem bele a vízbe, hogy Krisztát tartsam. A kiscsaj nagyon élvezte a pacsálást (27 fokos volt a víz, pedig nem is termálfürdő), teljesen elemében volt, mintha születése óta is mindig vízben úszkálna. Még a vizet is nyalogatta, és mondta, hogy nyam-nyam. :) Ahogy kimentünk a medencéből, csak mondogatta: útáló, útáló (azaz úszkálunk v. úszkálok :D )

Pénteken és tegnap a patakparton voltunk, ott is úszkált a kisasszony, bár a strandhoz képest jéghideg volt a víz. :roll: Én sem álltam meg, én is megmártóztam, de hisz olyan meleg volt, hogy majd gutát kaptunk. Szerencsére volt állandó árnyék, de tegnapra mégis kikészültem. Én már amúgyis indítványozni akartam, hoyg jöjjünk haza, amikor beborult és esni készült. Kriszta annyira jó gyerek volt a két nap alatt, hogy szinte nem is kellett futkározni utána. És ez komoly. Volt ott homok, abban tőle szokatlanul hosszú ideig elvolt, a víz felé csak tegnap kezdett indulni egyedül is, amikor ott a homokja mellett fürdött a másik gyerek, És képzeljétek, szinte végig pelus nélkül volt nappal. Kb. ugyanannyiszor ment bele a nadrágjába a pisi (mert egy vékony nadrágot ráadtam a homokban ücsörgéshez), mint ahányszor szépen leguggolt és pisikált. Persze, ezt nem egyedül tette. De azt figyeltem meg, hoyg állandóan tépdeste a nacit, ha vizes volt rajta. Gondolom, kezdte zavarni. :roll: :D

NA, kb. ennyi. az este hazajöttünk és ma éjjel szinte óránként ébredtem. Hogy mitől, fogalmam sincs. Kriszta egyszer "szólt", majd hajnalban hallottam nyöszörögni. Akkor már fel is keltem, mert olyan jól felment a pumpám, hogy csak na: István megitta az összes tejét Krisztának :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: , kb. másfél dl maradt az este az üvegében, amit szerencsére, betettem a hűtőbe. A fejleharapást azért úgysem ússza meg. Még mindig mérges vagyok. :x :x :x :x

KAti, végre, volt egy sűrű hétvégétek!!! :) örülök, hogy még kettesben is sikerült elmenni egy kicsit! :) Remélem, teljesen tünetmentes lesz Joci, egy hét múlva sem jön ki rajta semmi. :) Anyósod látogatása miatt őszinte részvétem! Akkor ma nem lesz túl kellemes napod! :P

Szilvi, remélem, Regina teljesen rendbejött már! Sajnálom a szőnyegeket! Biztos, hoyg muszáj kidobnod őket? Nálunk a Vanishnek van egy kitűnő szőnyegtisztítója. Igaz, vakolatot még nem próbáltam kiszedni vele :roll: :oops: , de általában azért mindenre bejött! Igaz, biztos te is mindent kipróbáltál már! Mindenesetre, nem semmi az ilyen "szakember"! :evil:

Kriszta, valóban csini vagy, mit nem adnék, ha így néznék majd ki a 2. baba után is! Hogy álltok az építkezéssel? Xéni várja-e a sulit? Akkor Emese megy még bölcsibe? Írtad, hoyg gyakrabban fogsz majd jönni! Hát akkor, gyere!!! :lol: :lol: :lol: Ismét ti szervezitek a karácsonyi vásárt, és akkor ugyanolyan sűrű programod lesz?

Olive, én köleskását nem hiszem, hoyg adtam, Krisztának, mert fogalmam sincs, hoyg románul (vagy spanyolul, mert spanyol terméket veszek neki) mi a neve. Igaz, én sem hiszem, hoyg valaha is ettem. Ha mások ajánják, biztos jó. :) Örülök, hogy Lollinak minden rendben a csípőjével! :)
Én fordítva akadok ki az itteni anyukákon. Ezekben a 30 fölötti melegekben is egyesek úgy felöltöztetik a gyerekeket, hogy csodálkozom, hoyg szegények nem ájulnak el. Az egyiken még harisnya is volt, meg bársonyból készült kalap. Mellesleg nagyobb, mint Kriszta. :roll:

Julcsi, én csináltam halas pizzát, szerintem finom is lett. Igaz, IStván szerint is, mert nyakalta! :wink: MA is anyóséknál vagytok? remélem, azért jól telik majd. Fürödjetek a medencében! :)

Nóri, ne izgulj annyira a le-beszoktatás miatt! Mert talán meg fogsz lepődni. Én pl. nem tartom jó ötletnek ezt a hosszas beszoktatást, amikor a szülő is ott lehet vele, mert azért adódhat a baj, hogy a szülőta bölcsi "tartozékának" tekinti majd a gyerek. Pedagógusként (oviban) volt alkalmam megtapasztalni, hoyg az volt a legjobb, ha a 2. naptól a szülő már nem volt jelen, mert akkor az óvónő (ez esetben a dadák vagy kik) sokkal természetesebben tudtott hozzáállni a dologhoz, és könnyebben menedzselte a "problémát". Remélem, Lilcsivel nem lesz gond. És veled sem. :wink: :P :lol:

Etterke, még nincs netetek? NAgyon várom, hoyg bezsámolj egy kcisit magatokról, hogyan költöztetek, hogyan szokjátok a környezetet, és persze, Kispocakkal mi az újság? Ha tudsz, írj minél hamarabb! :)

Szép vasárnapot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Képek:

Megyünk a strandra:
Kép Kép
Pancsi:
strandon: Kép Kép Kép
patakban:
Kép Kép Kép Kép Így evezett a kezével
Homokozás:
Kép Kép Maszat Gyurka; különben épp egy kagylóhéjat mutat nekem. :) Kép Repül a homoooooook Kép
István és a hal: Kép
Kriszta és a hal: Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Hát Edit,hogy minden kérdésedre választ adjak az nem lesz rövid.

Az építkezés még sehol sem tart de már a jövő héten remélem kész lesz a tervrajz.Még most is módosítani kellett,hogy mindenkinek jó legyen ,na meg vannak dolgok amiket nem lehet.Az idén még lehet amerikai stílusú házat építeni ,de jövőre már nem.Szóval ez mind kabaré,de igyekszünk mindent megoldani.

Xéni nem nagyon várja a sulit,de megértem.Jobb itthon.Dehát ezzel ki ne lenne így!!

Emese folyamatosan járt és jár a bölcsibe.Nagyon szereti.Nagyon jó gondozónőt kaptuk és ez a lényeg,nem az,hogy milyen a bölcsi!!!

Amúgy itt vagyok mindig csak netre tettem fel táskákat,mert azt is árulunk,de még sokkal többet fogunk hozni eladásra.
És azzal is foglalkozom!

A karácsonyi vásár ismét megrendezésre kerül,mint eddig minden évben.Természetesen mi is ott leszünk.Kezdődik a hajsza akkor de nem gond,kilehet bírni.

Ja és a képekhez annyit fűznék hozzá,hogy már 47 kg- vagyok :lol:

de azért köszi a dícséreteket!Persze,hogy jól esik!
A lóti-futinak köszönhető,hogy álllandóan kolbászolok.
Szeptembertől meg veszek kondi bérletet,hogy még formázzam magam.De majd látjuk bírok-e mindent!

Amúgy nagyon jól vagyunk .Emese rengeteget beszél és még hogy miket!Néha majd eldobom a hajam.Szóval ez van.

Remélem minden kérdésedre sikerült választ adnom ,ha mégsem itt leszek és válaszolok!!! :shock:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kati! Ne aggódj, nem lesz ott semmi gond! Én is be voltam szarva, hogy majd Lilcsi beteg lesz, de észre sem vette se akkor, se 10 nap múlva. Tényleg én voltam betegebb az aggódástól...

Edit! Jók a képek! Mi meg ma délután megyünk a Tiszára. Kíváncsi leszek, mert még strandon sem voltunk... :roll: . Azt sem tudom, igazából, mit vigyek? Egy csomó mindent már bepakoltam, de majd biztos ott fog kiderülni, hogy ezt meg ezt sem hoztam, emezt meg minek?
Hát, a bölcsiben a fokozatosság szerintem jó dolog. Tudod, mikor engem anyukám elvitt először a bölcsibe, még akkor nem volt szokás a beszoktatás, csak zsuppsz be a bébit. És a mai napig emlékszem az első napomra: a fotelben térdeltem ami az ablak előtt volt, arccal a bölcsikapu felé és csak sírtam-sírtam egész nap. Azért az sem semmi, hogy a mai napig nem felejtettem el. :cry: De majd jön a dadus családlátogatni, és majd mindenfélét megbeszélek vele...ezt is.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Az e-mail címem megváltozott!!!

mandaszkriszta@tvnetwork.hu

Akadozik a freemail és ezért változtattam vagyis igényeltünk másik fiókot,ami tuti jó!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Szép jó reggelt!

Haza értünk tegnap! De csak elolvasni volt időm amit írtatok!
Végül péntek délután mentünk le, így a pizza sütés elmaradt, de vasárnap megsütöttem! Nem lett rossz, csak a feltétek miatt kicsit sós lett! Ugyanis nemcsak olajos halat tettem rá, hanem paprikás szalámit is, ami elég vastagra volt szeletelve, meg még a pizzakrém is jó sós, de nem történt nagy tragédia, csak annyi, hogy nem ettünk kétszer belőle! :lol: :roll: Egyébként a tésztája remek lett! :lol:

Edit!
Nagyon szupik a képek!
Örülök ennek a "potya" nyaralásnak, hogy ennyire jól sikerült! :lol:
A kisfiú Krisztával, Ő Dávid aki nálatok vendégeskedett?
Nagyon aranyos a pocakod!!! :lol:
Nekem a hétvégém nem volt olyan rossz! :roll:
Főztem bográcsba halászlét, de a végén már annyira untam a passzirozást! :twisted: Nem szeretem én készíteni, mert mire elkészül elmegy tőle az étvágyam!!! :roll:
De mindenkinek nagyon ízlett! :lol:
Én most nem fürödtem a medencében, mert voltak szombaton vendégek(anyósom testvérei), akiket 4 évvel ezelőtt már láttam, és ahogy beléptek a kapun, az egyik kedvesen megjegyezte" de meghíztál". Na most ezek után nem fogok fürdőruhába flangálni!!! :roll:
De azért Dávidkám fürdött egy jót! Olyan meleg volt a víz, mintha a fürdéshez engedtem volna!
Vasárnap meg kocsit takarítottunk!
Én belülről, a Gyurika meg kívülről!

Mikor mész orvoshoz? :roll:

Elin!
Nálunk Áki is volt bölcsis, de nekem csak jó tapasztalataim vannak. Ugyanis kb 1 hétig pityergett utánam, de az is kb 5-10 percig!
Mondjuk Dávidot már 2 éves korában viszem, ahogy letelik a gyed, mert most veszünk új autót és nagyon megéreznénk ha itthon maradnék! Áki meg már két és fél éves volt amikor beírattam!
Egyébként nem csak utánam apja után ugyanúgy sír, ha előtte épp vele foglalkozott, és elmegy! Olyan cuki, már néha integet, ha mondom neki, hogy pápá!!! :lol:
És már oldalra kapaszkodva tesz néhány lépést! :P
Azt hiszem nagyon hamar megindul majd! :lol:

Olive!
Örülök hogy mindent rendben találtak Lollinál!
Már én is hallottam, hogy ez a terpeszpelus csodákat művel!
Sajnálom, hogy nálatok már ilyen rossz az idő! Állítólag már itt se tart sokáig a kánikula, de már nemis bánnám, ha beállna olyan 20-25 fokra! Szerintem az a legkellemessebb hőmérséklet az embernek!

Szilvi!
A találkozó nekem ráér, csak aztán meg nehogy az eső tegyen keresztbe nekünk! De szerintem 1-2 héten belül jön az enyhülés!
Számolj be hogy hogy van a kis Regina! Meggyógyult már?

Kati!
Szerintem amennyire félsz a Jocival való utazástól, annyira megleszel lepődve, hogy milyen jól bírta! Ugyanis még minden új lesz neki a tömegközlekedésben, és nem fog rosszalkodni, hanem érdeklődve figyeli a nagy buszokat villamosokat!
Nagyon jó lenne ez a találkozó!
De az lenne a legjobb, ha Rita is eljönne Tomikával!

Megyek mert nyűglődik Dávid!
Szép napot mindenkinek!
Puszi Julcsi!

bogyo75

Sziasztok!

Csak egy percem van, még végig sem tudtalak olvasni titeket.

TALÁLKOZÓ: Rita és Eszter nagyon szívesen jönnének, de Eszteréknek csak a szept. 3-ai hét jó. Nekem 4-e nem jó, mert beiratkozásom van, de az csak az az egy nap. A helyszínrôl még nem volt szó, de remélem minél többen el tudunk jönni! Kati-Joci, ugye Ti is jöttök???

Puszi:Zs
zsuzsi 81

Sziasztok!

Csak pár percem van:
A talira én is mennék, szeptember nekem is jó lenne.

Edith!
Igen már minden csodaszert kipróbáltam, több- kevesebb sikerrel.
Az a baj, hogy nedvesen taposta bele az ember, és nedevesen nem jött ki, most meg szárad, és porzik, bele a vakvilágba. Van úgy hogy 1 nap 2szer is porszívozok!

Cs. Kati! Bogyó!
Regi már jól van, de még nem merem közösségbe vinni. Azt mondta a dr-nő, hogy 1 hét után lehet láza és kiütése. Az pedig szerdán lesz és azt mindenképp meg szeretném várni.
Most megyek, mert nagyon rossz a kisasszony, nem birok vele!:lol:

szirwen1

Sziasztok!

Julcsi, örülök, hogy mindent összevetve, jól telt a hétvégétek. :) Annak kevésbé, hogy a kedves vendégek :roll: miatt te nem hűsölhettél, de most már lejárt. Dévidka biztos élvezte! :D
Pontosan nem tudom, melyuik képre érted Dávidkát (a mienket) de azt hiszem, hogy mostanában nem került vele kép a naplóba. Most az édesanyám testvérének a gyerekeivel voltunk együtt a strandon, és ha arra a kisebb fiúcskára gondolsz, akkor ő Artúr. A patakparton sógornőmékkel voltunk, ott volt mindkét gyerek is, de Dáviddal és Krisztával nem készült kép. Úgy sikerült.
Gratulálok az új autótokhoz, remélem, sikerül hogy az érkezéséig való hátralevő időt rövidnek találjátok. Nekünk is 3 ajtósunk van, de egyelőre nem hiszem, hoyg le tudnánk cserélni. Van egy jó ajánlat, pontosan attól, akitől ezt a kocsit vettük, de sokkal nagyobb hitelt kellene felvenni, és a másik mellé még egyet nem mernénk bevállalni.

Kriszta, köszi, hoyg válaszoltál :) , amikor feltettem a kérdéseket, gondoltam, az majd beindít téged, és mesélsz, és mesélsz! :wink: Azért jöhetsz, hoyg elmondd, mit csináltok naponta. Emese gyönyörű, és továbbra is tiszta apukája! :D Akkor hamarosan vége a ""lezser" időszaknak és ismét a dolgok közepébe vágtok. Őszintén, csodállak, hoyg kisbaba mellett is ilyen sok mindent vállalsz. :)

Aki elmegy a talira, annak jó szórakozást, kellemes időtöltést! Irigyellek bizony rendesen titeket, hogy mégiscsak ott vagytok "egyhelyen" és tudtok találkozni! Én bizony más városba is elmennék, akár tömegközlekedéssel is, csak ne éppen párszáz km-re lenne az a város! :roll: :lol:

Kati, ismét eltűntél!

Szilvi, remélem, Regi megússza az oltás utóhatását. Azért ez sokaknál nem okoz semmit. Bár tudok olyat, akinél pöttyök is kijöttek. De nem ijesztgetni akartalak. Nálunk pl. nincs MMR, Kriszta egyévesen kapott utoljára oltást, bár valamikor most, másfél éves kora körül is van egy, de az nem az MMR. Nálunk picit másképp van az oltási rend. Itt pl. azt mondják, hoyg min. 6 hétnek kell eltelnie két oltás között, ezért a babák 0, 2, 4, 6 hósan, majd egyévesen kapnak. Utána már nem tudom pontosan, de sokkal nagyobb időközönként.

Szép napot nektek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Julcsi, nagyon babrás az a halászlé? Mert én nem készítettem még, pedig van, amiből! Több receptem is van, lapokból, de vajon melyik az eredeti, vagy az alaprecept? Nem tudom eldönteni, itt nem szokás készíteni.
Ha van kedved, leírnád nekem?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Hát Kati tényleg eltünt! :roll:

Edit!
A halászlevek régiók szerint változnak!
Én a szegedit szoktam csinálni, amibe hagyma az alap, és azzal van megfőzve az apróhal, fej sózom, és ez van lepaszírozva, egy erre kitalált szerkezettel! De ez biztos nálatok is van, ez a paradicsom paszírozó. Végülis csak ez a paszírozás az ami időigényes. A nagyobb szálkákat kézzel kiveszed, és megpróbálod csak a halhúst beletenni. És az apró szálkák fent maradnak a szürőn a halacska meg átmegy rajta!
Én ezután szoktam csak a pirospaprikát beletenni, és a halszeletet, ikrát haltejet! Még ízlés szerint ízesítem, de csak óvatosan lehet kevergetni, hogy a halszelet egybe maradjon!
Érdemes a halszeleteket 2 órával előbb felszelni és besózva a hűtőben tartani felhasználásig!
Jó étvágyat hozzá!

Zsuzsi!
Nekem is bármely nap jó, kivéve a hétvége!
Döntsétek el Ti, mikor legyen a tali! Már nagyon várom!

Szilvi!
Örülök hogy Regi már jól van! Reméljük ez már nem is lesz másképp!

Most mást nem írok! Épp felébredt Dávid!

Puszi Mindenkinek!

bogyo75

[color=olive]Sziasztok!

Nem tűntem el ( :lol: ), csak anyósom "boldogított" egész hétvégén meg tegnap délután is, így nem volt lehetőségem a gép elé ülni.
Vasárnap elvittük a Budakeszi Vadasparkba, ahol ugyan mi már jártunk hármasban május elején, de gondoltuk, hogy azóta már Joci is nagyobb lett, jobban fogják érdekelni az állatok. Így is volt, a vadmalacok és a mókusok voltak a kedvencei, meg egy házimacska, ami bent heverészett az őzek kifutóján, aztán ahogy leültünk a padra, odajött hozzánk barátkozni. :lol: Mellesleg nagyon kellemes volt az idő a fák között. 8)

Anyósom társaságát eddig meglepően jól viseltem, bár tegnap délután már megint kezdte elemében érezni magát és mondogatta a "bölcsességeit". :evil: Sebaj, tervei szerint hétvégén hazautazik.

Honaptól mondják a lehűlést, igaz az elkövetkezendő napokban eső is várható, ami nem éppen kedvező a találkozónkra nézve, de azért remélem, hogy rövidesen megtarthatjuk és hogy minél többen leszünk! :D

Edith: Nagyon jók a képek! Kriszta tündéri a kis copfjával! :D Hogy érzed magad mostanában? Mikor mész legközelebb UH-ra? Mennyit mozog Mütyürke?

Julcsi: A napokban és is csináltam pizzát és bizony elég sós volt együtt a pizzakrém és a paprikás kolbász, de azért elfogyott! :wink: Nagyon ügyes Dávid, hogy már lépeget! Mostanában Joci is állandóan integet! Olyan édes! :D A halászlét én is szeretem, de az elkészítésére nem biztos, hogy vállalkoznék. :roll:

Kriszta: Ismerős a helyzet építési engedély-ügyben. Nekünk is át kellett terveztetnünk a rajzot ahhoz, hogy elfogadják. Sok sikert hozzá! :)

Most mennem kell , ebédre bolognai spagetti lesz, már csak a tésztát kell kifőznöm, a szósz készen van.

Szép napot mindenkinek!

Puszi:
[/color]

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

SzIASZTOK!

Végre bekötötték a netet ide is és csatlakoznékujra hozzátok..
Nagyon jó látni hogy még mindig ennyien vagytok akik irogatnak de látom még mindig Edit a"háziasszony".
Olvasgattalak titeket meg nézegettem a képeket és ugy irigyelem azokat akik eljutottak nyaralni.Mi most cseréltünk tetöt ami egy kicsit huzosabb összeg volt és ezért eltoltuk a nyaralást.De most ugy náz ki 2 hét mulva elmegyünk egy hétvégére mert hát mégis csak ha más nem a baboca megérdemel egy kis csavargást nem?
Edit szépen nöl a pocakod és a többiek babája is nagyon szépek.
Elég rossz ilyen oltáso sztorikat olvasni de ezt el kell viselnünk.Talán könnyebb lesz mint amikor a két honapis kisbabánkat oltották.Nekem az szörnyü áélmény volt..
Dominik nagyon szépen fejlödik egy hete mérték akkor 9 kg volt.
Ülni nem akar mindig feláll és kapaszkodva oldalaz de mászni nagyon lusta...
Egy gond vol vele vagyis van h még mindig elég sokat bukik.
A doktornö már beakart utalni minket a korházba ph mérésre de amikor megkérdeztem h azt h csinálják és azt mondta h a nyelöcsövén keresztül dugnak le egy csövet a gyomrába hát azt hittem rosszul leszek..Megbeszéltük h még várunk met vannak ilyen babák akik egy éves korukig elhagyják.Hát remélem a miénk is.
Most átváltottam egy anyuka ajánlásával tápról tejre és nagyon sokat javult a dolog.De ezt a dokinö megtudná kapnák a fejemre...
Ennyit rolunk.
Mikor lesz találkozó és hol?
szisztok!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

Szia Beuci!

Ha megengeded, Én válaszolok a kérdésedre!
A találkozót a margitszigetre tervezzük (pontos hely még nincs) a következő hét valamelyik napjára 4.ét kivéve, mert akkor Zsuzsi nem ér rá!
Nagyon jó lenne ha el tudnátok Ti is jönni!

Egyébként nekem is van még ilyen problémám, a bukással! Főleg mióta Dávid egy sajtkukac, ujból elkezdett sok visszajönni a kajából! Nekem is azt tanácsolták, hogy várjuk meg az 1 évet, és ha addig nem javul, akkor kell valami vizsgálat!

Megyek mert nagyon nyűgi! Megyünk sétálni!

Puszi!

bogyo75

Sziasztok Lanyok!

Beuci, nagyon megorultem neked! Azt hittem, mar elfelejtettel minket. Szoval, akkor most mar elkoltoztetek. Kozben mi is koltoztunk, mar nem Lutonban lakunk. Ti is mas varosba mentetek vagy maradtatok ugyanott? Kepeket szivesen latnank, mar nagyon regen lattuk Dominikot.

Most nezem, hogy Bogyo es Beuci babaja mar tobb mint 8 honapos. En pedig remenykedtem, hogy ez a bukas nem tart olyan sokaig. Sajnos minket is "boldogit", bar, ha nem kap anyatejet Lolli, akkor ritkan bukik. Igaz, tapszerbol meg AR-est (anti reflux) kap, ami elvileg gatolja a bukast. Na, pont az jutott eszembe, hogy ma megyek venni bebi rizst vagy kolest es nem tudom, hogy azt akkor az AR-es tapszerrel keverjem-e ossze. Az AR-es tapszer eleve surubb, kb. olyan, mint egy suru bananturmix. Lanyok, a babarizst ti kanallal adtatok vagy annyire nem suru?

Tegnap voltunk a ferjem nagynenje csaladjanal. A ferjem unokatesoja zongorista, egybol jatszott is Lollinak. Nagyon edi volt a kiscsaj. A ket kezevel vezenyelt, jot nevettunk rajta. aztan Paul odaultette az olebe a zongorahoz. Ott eloszor csak Paul kezen "gyakorolt", aztan felbatorodott es kiprobalta a zongorat is. Aztan odault Paul lanya is es Lollival egyutt 3-an jatszottak a zongoran. :lol: Kesobb majd probalok felrakni kepeket rola.

Megyek csinalom Lolli uzsijat, mert valoszinuleg hamarosan felebred.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Hát a Margitsziget sajnos nem egy köpésre van tölünk...Pedig én is annyira találkoznék veletek.

Olive igen olvastam h megvették a házatokat és hogy most máshova költöztetek láttam is azokat a képeket amiket felraktál.Néha be szoktam kukkantani ide azért..
Mi nem másik helyre költöztünk csak egy utcával feljebb mert eddig a párom szüleivel éltünk de most már h hárman vagyunk azért több hely és szabadság kell...

Azért akkkor nem vagyok egyedül evvel a bukásos gonddal.Mi is probáltuk azt a tápszert meg egy olyan gyogyszertári port aminek az volt a neve h nutrilon és süritette a dolgokat de nagyon nagyon erös szorulása volt töle a Dominiknak.

Képeket probáltam felrakni ide de nem sikerül majd megprobálom jobban kicsinyiteni aztán ha ugyse akkor marad Edit és az email.

Szép estét nektek!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

Kép Eloszor csak Paul bacsi kezen probalkozom Kép Itt mar elesben a nagy zongoran. Kép Na, milyen voltam? Tapsot kerek! Kép A segitsegemmel harman 4 kezest jatszunk.

KépKép
olive

Jó reggelt!

Julcsi, köszi a halászlé-procedúrát, egyszer biztos ki fogom próbálni, de egyelőre nem érzek elég erőt magamban hozzá. Azért tárolom, hoyg szükség esetén elővehessem.

Na, Kriszta megébredt, megyek.
Ha tudok, jövök, folytatom.
Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kati, örülök, hoyg "csak" anyós miatt nem tudtál jelentkezni és nem valami baj miatt. remélem, tényleg a tervei szerint fog hazautazni.
Én legközelebb szept. 10-én megyek orvoshoz (ez minden alkalommal UH-t is jelent), és azt ígérte a doki, hoyg ekkor már 100%-ra megmondhatja a nemét a babónak, persze, ha nem lesz túl szégyenlős a drágám. :) :wink:
Én jól érzem magam, néha egy-egy pici sav marja a nyelőcsövem, de ez attól függ, hoyg mit eszem. Ami kellemetlenebb, és ma reggel jöttem rá, hoyg elég gyakran jelentkezik, az az, hoyg zsibbad a kezem. Mütyürke sokat mozog, már elég erőteljesek a boxolásai. Sajnos, István még mindig nem érezte. :( Ahogy ráteszi a kezét a hasamra, lecsendesedik. Gondolom, visszahúzodóbb lesz, mint Kriszta. kriszta bárkinek mocorgott.

Beuci, üdv újra a csapatban, örülök, hoyg ismét csatlakozol! :) És kétségtelenül én vagyok a háziasszony ... a saját lakásomban, de itt a fórumon nem tartok igényt ilyen pozícióra. :P Különben is, sokszor napok telnek el, hogy nem tudok írni, úgyhogy szerintem itt mindenki egyforma joggal bír háziasszonyság terén. :wink:
Sajnálom, hogy Dominiknak még mindig vannak bukásos problémái. Ismerek egy kislányt, akinek ugyancsak hosszú ideig tartott, de aztán csak úgy hipp-hopp elmúlt. Én sem gondoltam, hogy ilyen sokáig elhúzódhat ez!
Megkaptam a képeket Dominikról, nagyon aranyos, édes baba, de sajnos, most az újratelepítésnél (a gépünk nem ment egy ideig) történt valami, ami miatt nagyon sok régebb elmentett dokumentumot nem tudok megnyitni. Így az emailcímeket sem. A férjemnek még nem szóltam, hogy nézze meg, mi van, de addig nem tudom őket továbbítani. Nagyon sajnálom, pedig én ezután is szívesen közvetítenék! Nem esik nehezemre.

Olive, tündéri a lánykád! :D :D :D És nagyon jól feliratoztad a képeket! :) Nekem furcsa, hoyg ott már ennyire fel kell öltöztetned őt, bár itt is nemsokára biztos beköszönt a hűvösebb idő. Nemsokára valami szép és jó őszi cipőt kell vennünk neki! :)
A babarizs, az az ún. tejpép? Végülis lényegtelen, mert én mindent, ami nem tápszer volt, azt kanállal adtam. Még a legelején a gyümölcslevet is. Fontos, hoyg megtanulja, mit honnan, mivel ehet. Bár az elején nem készítheted ezt sem túl sűrűre, mégis jó, ha kanállal adogatod neki.

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith, igen, itt nincs valami nagy meleg. Meg a lakasban is csak 22 fok. Mult heten volt ollyan 3 nap, hogy meg a futest is bekapcsoltam. Az biztos, hogy a nyari napozoit Lolli nem hasznalja ki itt Angliaban.

Tegnap voltunk vasarolni, vegre vettem neki rizst. Kolest szerettem volna, de az csak az interneten van. Meg olyan volt, hogy rizs es kukorica kevereke. Furcsa, hogy otthon nagyobb a valasztek, pedig itt sokkal tobb a baba. Bezzeg babakeksz az van tomenytelen mennyisegben.

Megyek, mert Lolli kinlodik az elalvassal.

Ja, tudom, hogy szeretnetek kepeket a hazunkrol, de egyenlore doboz hatan doboz, meg borond. Egyszeruen nincsen idom pakolni, ugyhogy irto nagy a rumli. Majd ha egyszer rend lesz, akkor fenykepezek.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Beuci!

Sajna Regim is bukós baba volt, és sajnos a mai napig elő
fordul, ha egy picit többet eszik a megszokotnál.Azt meg már le sem írom, ha kivételes esetekben sokat eszik,hogy akkor mi történik! Szerencsére tényleg csak nagyon ritkán fordul elő! Nekünk a szilárd táplálék bevezetésével csökkentek a bukások. A gond akkor van, ha egyszerre eszik és iszik. Mármint egy étkezés alatt felváltva.

Ez a nap sajna nem az enyém!
Reggel Regi hatkor kelt, és ahogy próbálta vissza ringatni, jól meghúztam a hátam. Minden pici mozgásnál a csillagokat látom. No azért felporszívoztam a szobákat, vagyis csak akartam, mert a felénél tönkrement a porszívó (ö sem birta már velem).javascript::lol:'

Edith!
Szerintem nálatok is egy-két éven belül bevezetik ezt az oltást, mivel nem olyan drága, de mindenképp olcsobb mintha a betegséget kellene gyógyitani. Nálunk is kéthavonta kapnak oltást a gyerekek, 2 éves korukig. Utána már csak az emlékeztetők vannak, meg a nem kötelezők. Legalábbis én így tudom, persze lehet hogy nem így van.

Elin!
Minden tiszteletem a tiéd, de nem lehet, hogy ha neked ennyire rossz volt a bölcsi akkor a picidnek sem lesz jó! Nem létezik más megoldás? Mert én úgy gondolkozom, hogy ami nekem nem jó, vagy nem volt jó, azt a gyerekemre sem erőltetem.
Én is szívesen visszamennék dolgozni, mert már 2 éve vagyok itthon, és azért unalmas, de szerintem a gyereknek az a jó ha minnél több időt tölthetek vele.

Olive!
Nagyon édes Lolli! Picit irigyellek titeket, mert nekünk sajnos mindkettönknek botfüle va . Szegény Regi semmilyen zenei hallást nem örökölt tölünk.

szirwen1

Bocs a hibákért, tényleg nem vagyok a toppon!

szirwen1

Sziasztok!

Sajnos megint csak most keveredtem ide és mire elolvastalak Titeket, már el is feljtettem mindent. :oops: :oops: :oops: Azt hiszem már tényleg pihenni kéne...

Ami a lényeg, hogy kérlek írjátok meg, hogy melyik napszak lenne jó nektek találkozóra, délelôtt vagy délután. És a Margitsziget jó? Szívesen veszek egyéb ötleteket a helszínre, mert nem is tudom hova lehet ott menni, ha esik (az uszodán kívül). A napokban felhívom Esztert és Ritát és velük is egyeztetek.

Most többre tényleg nem fussa. :( Jó éjt mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi!
Nekem de. lenne jó, úgy 10-től. Az alvás miatt, ami inkább du. van.
Belőhetjük az 5-e szerdát? Jó mindenkinek?
Én a Margitszigetet egyáltalán nem ismerem, és fogalmam sincs, hogy hová lehetne menni, pláne, ha sokan leszünk, hogy szabadban is legyünk, enni is tudjunk adni a gyerekeknek, meg ha rossz idő van, be tudjunk menni valahová.

Valami barominagy játszóházszerűség kéne. De nem tudok ilyet.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Beuci, nagyon edes a kisfiad! Jo nagyot nott, miota utoljara lattuk. Sajnos en se tudom mindenki e-mail cimet, ezert szoktam mostanaban inkabb ide felrakni kepeket. Ha gondolod letoltom neked ide a forumra Dominik kepeit.[/img]

KépKép
olive

Beuci, nagyon edes a kisfiad! Jo nagyot nott, miota utoljara lattuk. Sajnos en se tudom mindenki e-mail cimet, ezert szoktam mostanaban inkabb ide felrakni kepeket. Ha gondolod letoltom neked ide a forumra Dominik kepeit.

KépKép
olive

Bocsanat, nem tudom, miert ment el az elozo hsz-om 2-szer is.

KépKép
olive

Hali!!

Edit! Ilyet sem hallottam még tőled, aki annyi mindenre képes vagy még így pocakosan is, hogy a halászlé készítéséhez nem érzel elég energiát Kép Kép
Én amúgy inkább a sült keszeget szeretem....

Olive! Tegyél már ide képeket Dominikről! Én is, én is, én is látni akarom!

Szirwen! Hogy telt a tegnapi napod további része? Remélem, nem történt már semmi katasztrófa!
Bölcsi: hát sajnos a 26e Ft gyes+10e gytartás+12e Ft cspótlékból nem tudom eltartani kettőnket. De ha nem ennyi lenne, szerintem akkor is beadnám. Olyan jól érzi magát a vele egykorúak társaságában! Nem feltétlenül az a jó SZERINTEM, ha egész nap 1-2 felnőtt társaságában kell lennie egy gyereknek. Pajtása is több lesz, játék is több van ott....no, és a fejlesztések, amiket szakemberek végeznek.

Edit! Voltál eszemben: beszélgettem 1 anyukával, aki most szoktatja a lányát. Nem volt vele semmi gond eddig, hanem amikor beadtak egy másik kisfiút, és otthagyta az anyja, az meg üvöltött, akkor bnőm lánya is egyből átment negatívba, hogy "Dia nem bölcsi, Dia haza". És mikor mondtam neki, hogy te mit mondtál, akkor gondolkodott el, hogy ebben tényleg van valami.

Voltunk a Tiszán is, hát nagyon élveztük mindnyájan!! Lilcsi visított, hogy tőle zengett az egész part, amikor valaki beugrott a vízbe! Kép
Egy ideig úszógumiba volt, de aztán lecsekkoltam, hogy elég sekély (vagy sekéj? :shock: ) a víz, levettem róla. Na, olyan jól érezte magát anélkül, hogy utána fel sem tudtam rá adni! Az én bánatomra, mert addig tudtunk együtt uszikálni is.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Tiszai képek
Kép
Kép
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Lányok!

Utánanéztem a játszóházaknak, az a baj, hogy általában csak gyerekmegôrzôk, viszont az állatkertnek van egy ún. családi játszadoZOO-ja, ahol nincs is felügyelet és a mamák is a gyerekekkel lehetnek. Viszont óránként 1000 Ft-ot elkérnek 6 hósnál idôsebb gyerekenként, de ha elôtte az állatkertbe is megy az ember, akkor "csak" 500 óránként. Én ezt eléggé drágállom, de lehet hogy jó opció esô esetén (2000 Ft, ha 2 órát vagyunk ott). Persze az is igaz, hogy ha lóg a lába az esônek, akkor nehéz koordinálni, hogy mindnyájan ugyanoda menjünk. Egyébként ezek reggel 9-tôl este 8-ig vannak nyitva. Az 5-e reggel 10 nekünk is jó.

Na megyek is, Alida ébredezik, én meg semmit nem végeztem!
zsuzsi 81

Elin!

Hihetetlen, hogy Lilcsinek mennyire vörös a haja!!! Nagyon édes!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Olive nagyon megköszönném ha felraknád ide a képeket én nagyon béna vagyok ezekehez a szerkesztésekhez..

Elin tényleg ilyen vörös haju kislányt még nem is láttam,,,
De jó nektek hogy eltudtok jutni vhova fürödni.
Kiváncsi vagyok lesz e még jó idö mert ma nagyon fáztam amikor felkeltem pedig én nem vagyok fagyos.Zsuzsi remélem találtok vmi jó helyet a talira elég nehéz babákkal vhova is elmenni föleg ha esik is nagyon kevés helyen gondolnak akisgyerekes anyukákra szerintem..

Szirven te mikor keztél rendes szilárd kajákat adni Reginának?Vagyis mit nevezzünk szilárd kajának.Mert eddig mi csak babakaját ettünk.Mostanában adtam elöször virslit ami után tényleg semmi gond nem volt.
Mit ajánlasz még?Mondták már a pulykasonkát mega parizelt.Ezek jók?

Sziasztok!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

Kép Neha azert mosolyogni is tudok. Kép Ez egy tipikus Lolli bambulos poz. Kép Szornyen megerolteto az esti eveszet, teljesen kinyultam. Kép Apaval es anyaval. Apa tenyere meg mindig szornyen nagy hozzam kepest. Kép A Szepseg es a Szornyeteg. Apa jo szoros. Nem is szeretem, ha ilyenkor puszit ad.

Sziasztok!

Szirwen, remelhetoleg ma jobb napod van! Hogy van a hatad? En mar alig varom, hogy hazautazzunk es rohanok a csontkovacshoz. Mar nagyon szenvedek. Iszonyuan faj a hatam, derekam. Itt 12-15e Ft egy alkalom, ugyhogy inkabb majd otthon megyek.

Elin, megvarom, amig Beuci engedelyezi a fotoi letolteset es akkor megcsinalom. Addig be kell erned Lolli kepeivel. :lol: Amugy mar en is akartam irni, hogy nagyon szep voros haja van a lanyodnak.

Kepzeljetek, jelentkezett telefonon a vedononk! :shock: Pont tegnap emlegettem, hogy lassan "iskolaba" megy a lanyom es meg mindig nem jart itt a vedono. Na, nem mintha hianyozna. Szept. 5-en jon ki hozzank.

Gyorsan letoltok Lollirol nehany kepet. Nem ujak, Nehany hetes kepek, de szerintem ezeket meg nem lattatok. Aztan megyek es keszitek valami finom vacsit, ugyanis ma van a 4. hazassagi evfordulonk. Igazabol mar 4 es fel eve vagyunk hazasok, de a magyar eskuvo (templomi) augusztusban volt.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Pont, amig irtam, akkor kuldte Beuci a hozzaszolasat. Akkor felrakom Dominik kepeit is.

KépKép
olive

Kép Kép Kép

Ime, Beuci szeme fenye, Dominik. :)

KépKép
olive

Olive köszi szépen a képfelrakásokat.
Ez a csontkovács nem is rossz ötlet miota Dominik kézen fogva megy vagyis inkább fut azota allig vagyok egyenes háttal és nagyon szörnyü fájdalmakat tud ez okozni.

Ilyenkor minden baba alszik már gondolom de az én párom még csak most ért haza reggel hat ota a munkából és a kisfiunknak van vmi hetedik érzéke és amini bejött a szobaba már ugrott el az ágyában és kiabálta za apjanak:"Ap"

olyan rossz h ennyit dolgozik és látom h mennyire hiányoznak egymásnak.
Ne haragudjatok h itt nyavalygok.

Olive nagyon jók ezek a képek föleg az a mosolygos tetszik nagyon.Istenem olyan montha csak tegnap lett volna h pocakos képeket küldtél magadról és mindig izgultál h pici a pocakod.Most meg már itt van a nagy leánykád..
Egyébként boldog negyedik házassági évfordulot.Mi jó volt az ünnepi vacsora?

Megyek megprobálom ágyba dugni a fiukat de már látom h legalább fél orás ringatás lesz a sorsom.Sziasztok!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

nektek sem mutatja a vonalzomat?miért nem a ha nem??Segitség!!!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

Sziasztok!

Beuci!
Nagyon édes Dominik!
Vonalzó!
Nem tudom, hol csináltad, de altalában az url kezdetű kódosat fogadja el a babanet rendszere.

Elin!
Honnan vannak ilyen efektjeid a képkhez? Én isz, én isz, én isz akarok!!! :oops:
Ha Lilcsi jól érzi magát gyerekekkel, akkor szerintem nem lesz gond a bölcsi.
Enéh is megy januártól! Fogalmam sincs, hogy hogy lesz. Remélem jól fogja viselni. Bízom benne, hogy jól, ugyanis azt vettem észre, hogy már nem vagyunk neki elegek.

Olive!
Lolli is nagyon édes!

Lenne egy kérdésem!
Tudom, hogy itt még kevesknek aktuális, de nem tudjátok hol lehet olyan cumit kapni, ami szilikon, ortodónikus (fogszabályzós), és 18-20 hónapos kortól ajánlott?
Állitólag olyat nem is gyártanak, de tudjátok! A remény hal meg utoljára.

Akartam még írni valamit, de elfelejtettem! (szőke :lol: ) :oops:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Jó reggelt!

Azért vagyok ilyen korai, mert pár óra múlva hazajön István, addigra meg sok mindennel kell készen lennem, hoyg 11-kor isndulhassunk anyós után. Őt visszük el szülőfalujába, mert holnap van a 40 éves érettségi találkozója, és a 10 éves óta még egyen sem tudott részt venni. Kicsit húzós lesz, mert holnap kb. éfélkor indulunk haza, mivel neki meg vasárnap de. a templomban kell lennie. :roll: Szóval, vasárnap majd pihenünk. Remélem, Kriszta jól fogja mégis bírni.

Olive, én is köszönöm, hoyg kimentettél a bajból Dominik képeit illetően :oops: A te lányod valóságos angyalka, és igen, a szőrős apjával olyanok, mint a beauty és a beast. :lol: :lol: :lol: És olyan szépek vagytok hármasban is! Ne aggódj, az IStván keze még mindig nagy Krisztához képest! 8) 8) 8)

Beuci, tőled meg még egyszer elnézést kérek, hogy gyönyörű kicsi fiadat :D nem én tudtam bemutatni a társaságnak! :(
Sajnálom, hogy fáj a derekad, mert kénytelen vagy kétlábon hordoztatni Dominikot. Szerencsére, Krisztával nem volt ilyen gondom, csak akkor ment, amikor már egyedül is tudott járni. Most persze, nekem is megerőltető, amikor le kell hajolnom hozzá, vagy séta közben utánaszaladni, de már az sem könnyű (a növekvő pocakom miatt), hoyg letelepedjek melléje a földre, és úgy babusgassam, amikor szeretetre vágyik. :)
A vonalzóért ne aggódj, szerintem most épp valami karbantartás lehet az oldalon, vagy ilyesmi. A Lilypie is sokszor szórakozik, egyik vonalzót eltűnteti, a másikat nem. :roll:

Nóri, Talán azért ijedtem meg a halászlétől, mert attól félek, hoyg mire kész lenne, én sem élvezném. :roll: :lol: :lol: :lol: De egydszer úgyis rámjön és elkészítem! :)
Szóval, na, tudom én, hoyg mit beszélek a szoktatással kapcsolatban, mert mondom, volt részem benne, a másik oldalról. HA ott a szülő, és a gyerek látja, akkor ez mintegy lovat ad alá. Ha neki kell valami játék, úgy érezheti, hogy a szülejének joga van közbelépni, hoyg megszerezze neki. Ez csak egy pl. volt. Vagy mondom, a szülő látványa 2 hét alatt megszokottá válik, a berendezés része, és szerintem sokkal furcsább lesz majd két hét után neki, amikor már nem látja. Lehet, hoyg nem jó, és kissé szívtelennek tűnik ez a módszer, de én biztos vagyok benne, hoyg hatásos. És ha az óvónéni (vagy dadus, vagy ki van a bölcsiben, ) amúgy szimpatikus és a gyerek szereti a társaságot, akkor biztos, hyog nem lesz baj. Szerintem te se aggódj, Lilcsivel sem lesz gond. De veled talán mégis lesznek! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :P :P :P

Julcsi, Kati, merre? Kati, ismét anyós? :roll:

NA, bocs', most ennyi telik tőlem, megyek pakolni. Kellemes hétvégét mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sancsi, a játszócumira gondolsz vagy amit üvegre tesznek? Nem mintha tudnék segíteni :oops: , de azt szeretném kérdezni ezzel kapcsolatban, hoyg vajon mikortól lesznek képesek a babák, hoyg elhagyják a játszócumit. Elvenni nem tudom még Krisztától, de nem is akarom, inkább abban reménykedem, hogy majd, amikor odanő az esze, leteszi magától. De féltem a fogacskáit. Még nem látok semmi elváltozást rajtuk, de félek, nehogy elprenyomuljanak.
Amúgy, jelentem, már két napja nem kapott vizet cumisüvegben. Napközben itthon egyelőre csőrösözünk, ha meg elmegyünk valahová és éjszaka a sportkupakos flakonból adok neki. Éjjel igaz, ritkán is kell.
De szerencsére, nem hiányzik az üvege, így nem is állszándékomban újra odaadni. A reggeli és esti tejét viszont nem szándékszom még másból adni.

Most tényleg mentem. Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?