Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is inkább olvasó üzemmódban vagyunk...
habár, most hogy túlvagyok a magzatvíz-vizsgálaton (alacsony AFP, meg vén is vagyok :D ), most úgyis fekszem napokig, legalább van időm olvasni, na meg írni.

Edina! Állítólag a lenmagpehely (lenmag meg van őrölve kicsit - bioboltban vagy gyógyszertárban lehet kapni) sokat segít. És talán természetesebb... De azért kérdezz rá a gyógyszertárban, vagy a dokinál, vagy Timitől, hogy gyerkőcnek lehet-e adni. mert ha igen, belecsempészhetsz minden nap a kajájába egy kicsit.

Mi jól vagyunk, Panka is már ezerrel rohangál és magyaráz. Hál Istennek alvás evés terén is nagy szerencsénk van.
Voltunk nyaralni is, nem lehetett kiszedni a tengerből. Néha azt hiszem, vizikacsánk van. Az anyjára ütött...

Ricsinek mi is boldog szülinapot kívánunk! Évi, remélem a talin összefutunk!

Lilló! Szerintem jöhet az a tábla! Már többen pocakosodunk, és nemsokára megint izgulhatunk, vajon ki miért nem jelentkezik napok óta. Mi szilveszterezni készülünk a klinikán. Szólok is majd a dokinak meg a szülésznőmnek, hogy jó műsor, és fincsi malacropogós legyen!

Na, bábozok kicsit Pankának, mert megint hozza Kandúr Bandit!

Puszi mindenkinek,

Cseragi és Panka

Kép

Kép
cseragi

Köszi Ági és köszönöm mindenkinek, hogy így ismeretlenül is ennyien segítetek!

Edina

edna79

Sziasztok!

Ági
Ügye túl lehetett élni?
és mikor kapjátok meg az eredményt?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Szép jó estét!

Erika! Nekem egy vérvétel is kellemetlenebb volt, mint ez, meg sem éreztem. Még talán utána az anti-D-s injekciót jobban, de az sem volt vészes. Sokkal rosszabb volt a migrén, ami előző délután óta boldogított. Attól voltam inkább rosszul. Az eredmény, ha gáz van 1-2 hét, ha nincs, szept. 20-án kell visszamenni érte. Akkor megtudjuk, kisöcsi vagy kishugi lesz. Mégegyszer köszi a segítséged, meg Mandalának is!

Jó éjt mindenie,

Cseragi

Kép

Kép
cseragi

Szia Edina!
A lenmagról én is tudom, hogy jó, én olyat hallottam, hogy vízbe kell áztatni éjszakára és azt (vagy legalább a levét) meginni. De felnőttnek mondták, tehát nagy kérdés, szerintem is érdemes értőtől megkérdezni.
A búzakorpa mellett esetleg a zabpehely is szóba jöhet: zabkása formában is, almával (kétszeres adag vízben, illetve tejben megfőzni puhára, reszelt/pürésített almával) - finom nagyon.
Kamillatea? Ki tudja, mikor mi miért ízlik és mi nem valaki másnak...
Olvastam még és néha csináltuk, hogy éjszakára aszalt szilvát áztattam vízbe, és ezt a szilvalevet itattam reggel éhgyomorra a gyerekkel. Szerintem célszerű néhány ilyen dolgot akár kiírni a konyhába és próbálkozni reggel, rutinszerűen. Ha a szilvalevet nem issza kínálni joghurttal, müzlivel, zabkásával, stb.
Szerintem ilyen súlyosabb esetben, pláne, ha aggódsz is, érdemes mégis a vizsgálatra elmenni, ha nem nagyon kellemetlen a gyereknek (hogy megy ez, mit mondak?), hátha oka is van. Felnőtté a példa, de a barátnőmnél azért kiderült, hogy van szervi oka is a problémájának és nem alkalmas neki minden, ami általában egy székrekedősnek (sőt, kifejezetten káros).
Másrészt, szerintem, a dumálás mégis számíthat. A müzliszeletet alig mertem a gyereknek odaadni (a kakaó nélküli verziót), de hirtelen ötlettől vezérelve azt mondtam, hogy a kistesó küldi a pocakból és ez bejött, most éppen ízlik neki. De tudom, hogy változik akár napról-napra, hogy mi ízlik, mi nem - ezen ne is izgasd magad. Valami kis mesével, ráolvasással elfogadtathatsz esetleg más dolgokat is...
A beöntés kellemetlen minden résztvevőnek, de sokat segít, enyhíti a fájdalmat, ami gondolom már Boginál is komoly ok a visszatartásra.
Még egy utolsó okoskodás: bármennyire is aggasztó néha és szomorú tehetetlen vagy a síró gyerek mellett, szerintem érdemes minél nyugisabban kezelni a dolgot. Ha sok a hercehurca az egész kakilás körül, ha érzi Bogi is, hogy tétje van a kakilásnak, egyes dolgok megevésének-ivásának, akkor csak még nehezebb neki.
Szerintem, ha választasz néhány praktikát, akkor döntsd el szilárdan, azok közül bízd a választást a véletlenre, Bogira, bármire és igyekezz mintegy "mellékesen" csinálni ezeket. Röviden, ne a kakilás legyen a fő téma... Állati könnyen hangzik és piszok nehéz, de szerintem ez is segíthet nektek.
Na, hallgatok már egy picit.
Tücsi
20150827140659

Szia Móni!
Neked is okoskodok egy kicsit :oops: , volt már ilyenünk is (na, a másik horror)...
A doktor néni sok tippje így szólt: elektrolitos folyadék (Humana Elektrolyt, Normolyt) - még ha iszik is eleget, picit fogja is a pocakot, Kubu (almás-banános), fél kiló sárgarépa kb. kétszeres vízben megfőzve, leturmixolva ivólének (ez állítólag nagyon jól legyalulja a beleket, letisztítja őket, segíti a gyógyulást), nálunk a banán és a csoki elég jól működött, ropi (arra inni is kell, elég jó). Aszalt vörösáfonya (sütiben is akár), rizs. Az alma van akinek segít, nekünk jobb a közelébe sem engedni a gyereket ilyenkor. :)
Anyukám háziszere (hinni nem hiszek benne ugyan, de ártani nem ártott, a gyerek viszont szerette és a pirítóst is megette vele): rántott leves egészen minimális olajjal készítve, pici sóval, mindenféle egyéb fűszer nélkül (sűrű rántás felengedve vízzel, addig főzni, míg nincs lisztíze). Kétségkívül finom illata van, étvágygerjesztő, ami ilyenkor számít. Én elég hasmenős vagyok, úgyhogy én is szoktam ezt enni, azt hiszem, inkább lélekmelegítő hatása van egy kis levesnek. Ja és persze a husileves krumplival, sok répával, egészen sovány csirkemellből.
Amúgy is sokat beszélek (sejthetitek a hozzászólások hosszából), de ez volt a másik alkalom, amikor lyukat beszéltem a gyerek hasába, anyukám jókat mulatott rajta - de muszáj volt, inni sem akart a büdös kölke. :)
Ha meg teljesen, nyomtalanul elmúlt, egy kis activia kúra nektek sem árt majd, feltehetőleg.
Egyébként azt mondják újabban, hogy nem kell diétázni, ha kíván mindenfélét a gyerek, hááát, szerintem ez személyfüggő.
Ja, még két dolog: a rizsnyák (rendes rizs főzőleve). Szerintem állati gusztustalan trutymák, gyermekkoromtól kezdve gyűlölöm, de hatásos. Ha ebben a formában nem megy le (bocs, de olyan, mint a takony, tehát nem lenne meglepő), akkor irass fel az orvossal orizás répalevet (Hipp termék, csak receptre kapható), meg talán nem vényköteles a Sinlac nevezetű tápszer (rizs alapú az is). A másik, ha még van: anyatej.
A sok-sok popsikrémezés itt is kell, hogy a nyűglődés mennyiségét csökkentsétek, de gondolom, ez nem újdonság.
Jó éjt, drukkolok nektek is!
Tücsi
20150827140659

Cserági
Nem is vagy vén! :lol:
Az istenehgyi klinkán csinálták a vizsgálatot?

Tücsi
Ne halgass, én spec raktározom az infókat,bár eddig (kop-kop) semmi ilyen problémánk nem volt!

Hűű,de sok Edina van már közöttünK! :lol: :lol: :lol:
Kicsit megvagyok keveredve! :oops:

Kép
anid

Sziasztok!

Tücsi, hát esküszöm már innen kiírogattam én is mindent és folyamatosan próbálgatom, hátha szerencsével járok.:-)
Sebészeten és a belgyógyászaton mondták, hogy szervi vagy születési rendellenessége nincs a gyereknek, mivel eddig minden rendben volt. Azt mondták a pelenka elhagyása kavart be, lehet, hogy pszichésen. Én meg aztán túlaggódok mindent, tudom, hogy ez sem jó. Lehet, hogy ha én sem lennék ettől az egésztől ennyire feszült, már rég megoldódott volna.
Mindenképpen elviszem 6-án a vizsgálatra, hátha kapok ott is valami jó tanácsot és legalább ( remélem ) megnyugtatnak, hogy nincs baj!!!
Ja, és tudod nálunk az a legnagyobb baj, hogy éhgyomorra nem lehet beleerőltetni semmit, sőt mostanában reggelizni is alig akar. :oops:
Állandóan csak a cici, cici...

Edina

edna79

Kitartás Edina! Még két ötlet: sok-sok finom lekvár (főleg persze a szilva) és paradicsomlé. Hát, ha anyatejet kér, akkor kapjon azt, azzal ártani biztosan nem ártasz neki, csak jót tesz a kispocaknak! Utána még mindig hátha megiszogat valamit. Az, hogy egyre kevésbé akar enni, szerintem normális - most képzeld el, szegény így is tele van teljesen.
Anid, kedves vagy!
Tücsi
20150827140659

Tücsi, ezer köszi a sok-sok mindenért.:-)
Nem adom fel, próbálkozok folyamatosan, aztán remélem hamar révbe érünk... :)
Edina

edna79

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a jókívánságokat! Tündérek vagytok lányok!
Csak úgy nem épp mellékesen... Timiban Neked külön köszönet! Tudod miért? :wink:

Alziza: olyan helyes vagy, hogy kalózkodsz az augusztusiban... :)

El sem hiszitek milyen jólesik, hogy ez a kedves, angyali nőszemély csak azért kopog be az augusztusi topicba, mert aggódik értem... ! Ennyi szeretetet ritkán kap az ember lánya... Köszönöm mégegyszer mindnyájatoknak!

Visszaolvasok, de időm nem sok egyelőre.... a négy gyerkőc nagyon leköt... ráadásul ismét kezdődik (folytatódik) a ház körüli munka, úgyhogy a brigád ellátása ismét az én gondom.
Mesi baba pedig nem eszik rendesen. Szerintem keveset szopik. Mindig alszik a cicin. Csak azt nem értem, mitől hízott egy hét alatt 26!!! dekát?!!! :shock: :roll:
Röviden a szüléstörténet:
6-án hétfőn mentem uh-ra, áramlásra és ctg-re. Az uh-on nagyon csóválta a fejét a doki, szte nagyon kicsi a baba, nem érti miért, de közel 5 hetes lemaradása van, pedig az áramlása jó. Illetve nem olyan rossz....
A dokim azt javasolta, hogy mivel nagyon ki vagyok borulva, és emiatt a vérnyomásom nagyon megemelkedett, nem vár tovább. Amint betöltöm a 38. hetet és belépek a 39-be javasolni fogja a szülés megindítását. Tekintettel azonban arra, hogy a vérnyomás emelkedés elég drasztikus méreteket öltött az utóbbi időben, és olyankor hánytam, és amolyan "menekülnöm kell" rohamokat kaptam, a császármetszés mellett döntött. Véleménye szerint a babának - látva az eredményeket - jobb kint mint bent. Erre még jobban kiborultam, a vérnyomásom felső értéke 180 lett, az alsó 156, a pulzusom 132! Na, ekkor tényleg úgy döntött, hogy csaszi, mert ha ezt a kitolási szakban adom elő, akkor a baba is rámehet.
Úgyhogy kedden befektetett mert nem tudta szerdán lesz-e a műtét vagy csütörtökön. Végül csüt. lett. Reggel 7-kor jött értem Etelka (ő egy tündér, azt mondta, hogy mindhárom előző babámat ő fogta először a kezében, csak nem gondolom, hogy Emesével kivételt tesz.... :) ). Lementünk a szülőszobára és bekötötték az infúziót, közben megjött a dokim is. Kaptam szurikat meg valami iszonyatos rossz löttyöt... aztán lekötöttek a kanócról és jött a beteghordó fiú. Betoltak a műtőbe, altattak és képszakadás.... Arra ébredtem, hogy mondják, hogy nyeljek... összehánytam ugyanis a műtőt... :oops: Állítólag... persze nem emlékszem, csak csodálkozom, mert sok minden nem volt bennem...
Amikor magamhoz tértem, az volt az első kérdésem, hogy milyen a babám... azt mondta a dokim... annyira helyes volt: " hát, hogy is mondjam.... amolyan manöken alkat!" Tényleg nagyon kis sovi... 2310 g... jesszus, akárcsak egy vekni kenyér és 10 deka parizer hozzá... :)
De egészséges és imádom!
Az őrző nagyon király! Csak a hülye vérnyomásmérőt akasztottam ki néha... de nyomtak gyógyival, és végülis az is lejjebb ment.... Amúgy a nőcinek a nyakán volt a zsineg, a dokim meg átnyiszált vm eret bennem és kicsit kivéreztett... :) Én vótam Vámpiroska.... kaptam cuccot az őrzőben és télleg jobban lettem... amúgy elég zombi fejem vót műtét után... siettek is velem.... de a babómat két másodpercre láthattam. Etelka odanyomta egy puszira... olyan szép volt, még magzatmázasan is! NÉzett nagy szemekkel és mortyogott... ette a kis öklét... :)
A lábadozás bent könnyebb volt, nem is a felkelés volt gáz, inkább az oldalra fordulás... aztán az is könnyebb lett. Igazán most kezdek szabadabban mozogni. De ha választani kéne, a császárra szavazok.... :)
Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam!

Minden szülinapos kismanót az Isten éltesse nagyon sokáig!

Sok puszi Nektek is lányok, és mégegyszer örök hála, hogy ennyi energiát küldtetek nekünk!
Még jövök... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Testközelben hordozott babák az Andrássy úton

Az Európai Mobilitási Hét keretében szeretettel várunk mindenkit, akinek véleménye van a babahordozásról: aki hordoz, aki szeretne hordozni, aki beszélgetne vagy kérdezne a testközelben hordozásról. Találkozunk szeptember 22-én 10:00-kor az Andrássy úton az Opera és a Nagymező u. között. Onnan együtt sétálunk az Oktogonig, ott kört alakítunk, majd földalattizunk a Városligetbe. A Vajdahunyadvár és Petőfi Csarnok közötti nagy füvön beszélgetünk a Beli Buba Babahordozó Iskola tanfolyamvezetőivel a hordozóeszközökről és az egészséges hordozásról.
Hozz Magaddal egészséges harapnivalót vagy gyümölcsöt a közös piknikhez!

Részletek: www.hordozas.naplopok.hu
indianyo

Sziasztok

Cseragi
mire jó az anti-D-s injekció?
bocsi a tudatlanságom!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Jó reggelt!

Látszik, hogy az elmúlt napokban kialudtam a krumplit a földből, már félórája kukorékolok.

Dina! Az I-es klinika Genetikai központjában csinálták, szerintem teljesen rendben van, csak az időpont ellenére is 2,5 órát kellett várni, mire behívtak. De most voltak szabadságolások, és szerintem most kivételesen sokan voltak utána....
Szerintem is szuper fiatal vagyok, de hát minden ugye nézőpont kérdése... :D

Erika,
az anti-D-t azok a mamák kapják, ahol a mama és a baba vércsoportja összeférhetetlen. Én B negatív vagyok, Panka 0 pozitív, és mivel születésekor keveredhetett a vércsoportunk, a szervezetem ellenanyagot termel, ami a következő terhességnél gondot okozhat a babának. Szülés után is kaptam, meg minden olyan alkalomkor kell, amikor keveredhet valami. Még 1-2 hetes embrió esetleges vetélésekor is adnak. Meg jobban nézik a terhesség alatt a véremben az ellenanyag szintjét.
Vicces, a pocim nem fáj, de a fenekem, ahova a szurit kaptam, eléggé.

Edina, mizújs kakiügyben? Majd számolj be, melyik boszorkányság vált be!

Na megyek reggelizni. Vagyis hajnalizni.

Puszi mindenkinek,

Cserági

Ui.: Ritáékról tudtok valamit?

Dorka, ha olvasod, íratnál, mi a helyzet veletek!

Puszi!

Kép

Kép
cseragi

Ági,
PANKÁNAK BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!
Kép Kép Kép

Mandala,
örülök,hogy ide is jelentkeztél,és minden rendben nálatok.Már amennyire 4 gyerek mellett rendben lehet! :shock: :roll: :wink:
(én is beleolvasok az augusztusiba,mert olyan jó,hogy ott mindig szül vki.lassan átmegyek a szeptemberibe,mert most ők jönnek :lol: :wink: bár már ott is vannak babák)
Mese szépen fejlődik,próbálj keveset stresszelni nehogy kihasson a tejcitermelésre.De gondolom ezt te is tudod. :wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

HALI!

MAndal
Ez izgalams volt!
Nyugi,én a műtős fiút hánytam telibe a liftben! :roll: :roll: :roll:
De nem haragudott! :lol:
Mesi bab lehet,hogy azért eszik ígymert picike,de ha megerősödik!!!MAjd belehúz!
Akkor tejcsid van bőven!?

Cserági

Isten éltesse PANKÁT!

(Jó ez a krumplis téma)
Jé, anyum is kapott az én születésem után ilyen szurit!
De ti honnan tudjátok,hogy milyne vércsoportú Panka?

Erika
Ha jól olvsom benne vagy a diétában! Tudnál segíteni?
a) mely kajákban van fehérje (hal,hús,tejtermék?)
b) hogy csináljam,hogy ne hízzak megint 30kg-ot?
c)keressek fel egy dietetikust?

Kép
anid

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!

Héliumpalackkal éppen lufikat fújunk. Délutánra beterítjük a lakást...

Dina!
A Ti dolgotokban nem vagyok szakértő, de a cukor és a finomliszt teljes elhagyása tuti sokat segít. Még a tönkölyliszt is jobb, mint a fehér. A cukrot meg minden formában el lehet felejteni. Én mindent mézzel eszem/csinálok, igaz abból Panka nem ehet. Ha valamibe nagyon muszály, inkább durva barnacukor. Bocs, hogy beleszóltam!

A vércsoportját megnézték egy gyorsteszttel, én meg már a gyerekágyon kaptam meg az anti-D-t.
Na megyek készülődni, mindjárt jönnek a nagyszülők meg a tesók.

Jó hétvégét mindenkinek,

Cserági és Panka

Kép

Kép
cseragi

Sziasztok!

Cseragi
Boldog Szülinapot Pankának!
akkor már egy kicsit okosabb lettem, én sajna nem tudom, hogy Ákosnak milyen a vércsoportja, mert nincs benne a kiskönyvben, de nem mondták hogy probléma lenne!

Anid
Diéta: nekem Ákosnál a 25. héttől (ha jól emlékszem) kellett diétáznom, ekkor a dokim az Ambrus dokihoz küldött, és ő 160g C-ot engedélyezett naponta, naponta 5X ehettem, ő akkor azt mondta hogy csak a szénhidrátott kell számoljam.
Mindent amit édesíteni kellett édesítőszerrel édesítettem. De persze édesítőszerből is megvan hogy naponta mennyit lehet enni (igaz én ezt nem számoltam, de nem is vittem túlzásba)
És így, mikortól elkezdtem diétzáni, 1dkg-ot sem híztam utána.
Így összesen 6kg-ot híztam Ákossal, igaz ez utána meg is maradt, és most innen indultam, de most eddig kb. már 8kg-ot híztam
:cry:, de mondtam is a dokimnak, hogy sajna általában vagy eggyütt kell ennem a gyerekkel, vagy ő etet engem, mert nem mondthatom el rólla hogy jó evő lenne, nem is volt az soha, kivéve az első fél évet (anyatej).
Ha beírod a keresőbe hogy kalória táblázat, szerintem ki fog dobni jó néhány oldalt ahol ilyeneket találsz,
vagy vannak jó könyvek cukorbetegeknek, ahol vannak receptek is, az egyik legjobb ilyen szerző Dr. Fövényi József

Dr. Fövényi József - Papp Rita: Cukorbetegség és diéta (1860Ftvolt 2 éve)
Mit egyen a Cukorbeteg (9., bővített kiadás) (1790Ft volt 2 éve)
nekem ez a két könyv van meg, ezekben vannak táblázatok és receptek is, + a cukorbetegség leírása is megtalálható!

Az egészben az a rossz, hogy nekem mindig azzal ment el fél nap hogy számolgattam, méricskéltem, és végül meg is főztem magamnak, + külön apjuknak, na sajna ez most így Ákos mellett nem megy.
Úgyhogy fogjuk rá hogy diétázom, próbálok olyanokat enni.

Dietetikus felkeresése: ha elolvasod az előbb említett 2 könyvet akkor felesleges, mert úgysem tud újjat mondani.
A lényeg hogy minnél kevesebb kenyér, ha lehet akkor diabetikus kenyér, péksütik TILOS, krumpli max 2 kicsi simán sós vízben főtt, de ekkor már ne egyél a húsi levesben tésztát stb., rántott husi TILOS a bunda miatt stb. stb.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Hali

Erika
Akkor most mit csináljak a szilváslepényemmel?????
Nagyon finom lett!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
anid

Sziasztok!

Anid
azért én Ákosnál is (karácsonykor) bűnöztem, megettem 1-2 kicsi kocka sütit ebből is abból is, csak sajna nem annyit mint máskor.
Egy picit egyél belőlle, de sajna ne többet!

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Cseragi, oké, mindenképpen beszámolok, ha van vmi jó hír. Tegnap és ma nem volt kaka, ha holnap sem lesz, megint rá kell segítenem! :oops:
Köszi az érdeklődést!
Pankának boldog Születésnapot! :)
Edina

edna79

Sziasztok!

PANKÁNAK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!
Kép
Kép

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok !

Néhány kép a mi kis ördöglányunkról!:))))))))
Az utolsó kép sokat elárul!:))))

Kép Kép Kép

Kép
anid

Én is most gondoltam hogy dobok fel pár képet! :wink:

Dina,
nagyon zsivány ez a lány! :wink:

Akkor jönnek a képek!
Kép Kép
Áki Hollandiában!

Kép fagyi evés:)
Kép piros szem:)
Kép tűzijáték
Kép Hanna hambit eszik
timiban

Sziasztok!

Mi is nyaralni voltunk ezért tüntem el, igaz senki sem hiányolt... :lol:

Először is nagyon sok boldog születésnapot Pankának és Ricsinek!!!!!
Hogy ünnepeltétek? Mert én tanácstalan vagyok.... És (csak neked Dina: tudom, éssel nem kezdünk mondatot) mit lehet venni ilyen piciknek a játékon kívül? (Azt nem kap, mert nem játszik a meglévőkkel sem).

Nagyon jók a képek. Kata nehezen boldogult azzal a joghurttal.
Timi: A családban kinek van ilyen szép piros szeme??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na majd holnap még jövök és rakok fel én is képet!

Dina: Szorítok értetek, és csak optimistán. Tudod, sokat számít a hozzáállás is. Tudom könnyű innen okosnak lenni, de küldöm a pozitív energiát!!!!! Ablakot tessék kinyitni!

Lilló!
Tali nekünk mindegy, mert egy hétnél előbb sose tudom a programomat, így a szeptembert sem. Na meg suli.... :? :? :? :? :? De remélhetőleg ott leszünk.

Jó éjt!!!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Anid!

Most olvastam a Kaális fórumon, hogy feléledt még egy babó. Juj, de jó!!!! De tesójelöltnek egy is elég. Vagy ikreket szeretnétek??? Katánál kettőt kaptál vissza?

Tündi
Kép
Kép
_manó

Szia Manó!

Köszönöm az energiákat!
Igen most két babócakezdemény lebeg a hasamba!(Nagyon bőgtem az egy miatt!)
Katánál is kettőt kapptunk vissza, és egy maradt! Ha most is így lesz,akkor nincs harag a természettel! :lol:
Ha kettő,akkor azért van dolog rendesen!

Ajándék
Tőlünk babzsákot kapott(Blupp) a neve és imádja, napjában töbször ráveti magát, odafészkeli a kisfenekét!
Annyira szereti,hogy mást nem is gen enged rajta feküdni!(Talán csak az apját :shock: )
Mi időről időtere elpakoljuk a játékait és így mindig nagy az öröm! :wink:

Tejtermék nagyon bejön nála,csak egyedül akarja enni! :lol: :lol: :lol:
Ha így jkajál,az apja mindig azt mondja: "Elővarázsolom a gyereket!" Általában ilyesmit csak pelusban eszik! :oops: :shock:
Gonosz anyáuja levetkőzteti kaja előtt! :lol:

Van MSN-em!!!!

Timi
Nekem is a piros szem öröklődése jutott eszembe! :lol: :lol: :lol:
Látom Hanna is diétás kosztonvan! :lol:

Kép
anid

Sziasztok!

Cserági: Köszi az alvásra vonatkozó ötleteket. Apával úgy döntöttünk, hogy hanyagoljuk a kiságyat. Már pár percet sincs el benne, ha alvásról van szó. :cry:
Tesóméknak van egy kinőtt Gabi-heverőjük, azt fogjuk szorosan az ágy mellé tenni az én oldalamra. Úgyan is már bárhol elalszik (kanapé, babakocsi...), csak ne a kiságy legyen. Ennek az ágynak van egy kis alacsony oldalfala, így nem esik le a két végénél sem.

Timi: Nagyon szépek a gyerkőcök. Úgy látszik ez a piros szem mindenki fantáziáját beindította. :)

Anid: Kata tisztára olyan arcot vág az utolsó képen, mint Anita szokott ha valami csintalanságra készül.
Nagyon szorítok Nektek, hogy kapaszkodjon a kis babóka, vagy mindkettő.
A Kaálison olvastam a tegnapi rosszullétedet. Nem a hormonok miatt van? Én annó még a lépcsőn sem tudtam felmenni a tetőtéri lakásunkba, mert annyira szédültem, attól hogy a lépcsőn átláttam. Négykézláb kellett felmásznom. Ha valaki látott volna, biztos azt hiszi, hogy részeg vagyok.

Erika: Már a 29. hétnél tartasz? Nem rég volt a beültetésed. Hogy rohan az idő. Mikorra vagy kiírva?

Manó: Mi most tartottuk a hétvégén Anita családi szülinapját, mert a hétvégén kezdődik a fűtés felújítása a házban.
Mi kerekes műanyag játéktároló dobozt kértünk, mert a sok játék mindig a járókába volt bedobálva. Anita nagyon élvezi a ki-be pakolást és a tologatását. Rájött, hogy ha az oldalára fordítja bele is tud ülni. Az most a kisháza. Meg kapott egy kismotrot és egy nagyon jópofa építőkockát, amit lehet rágni is. Anita mindent megrág, olyan mint egy kisegér.

Megyek mert kezd álmosodni. Már 1/2 6 óta fent vagyunk. :(

Edina és Anita

Kép
educi

Nem is értem most mi bajotok a piros szemmel? :? :roll: :wink: :lol:
(különben ritkán lesz ilyen,de ezt most sötétben és közelről csináltuk,és a tűzijátékhoz volt beállítva a gép)Na ennyit a magyarázkodásról. :wink:

Dina,hurrá!Csak az msn címet nem osztottad meg velünk.Vagy nem is publikus?
Örülök a hírnek miszerint 2 babócáért izgulhatunk!
Hanna akkor evett először hambit.Igazából nem is neki szántuk,de megszerezte,és elkezdte majszolni.Majdnem mindet megette.Azért nem szerepel sűrűen az étlapunkkon! :roll: (mondjuk a nagyok mindennap megennék az biztos)

Többiek merre jártok?

Manó,
nekem feltünt,hogy nem vagy,de ide mindenki ritkán jár már a régiek közül!

Most megyek,mer Hanna itt garázdálkodik és nyomkodja a billentyűzetet.
Nem győzöm törölni amit beírogat!

Pusz

Kép
Kép
Kép
timiban

Cserági!

Pankának nagyon boldog szülinapot kívánunk! :D :D

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

PANKÁNAK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!
Vendég

Mandala!

Örülök,hogy minden rendben!
Hát,tényleg nem túl nagy baba Mesi,de majd megnő! :lol:
Viszont nagyon édes!
Vendég

Sziasztok!

Most sem tudtam visszaolvasni, egyre nehezebb lesz, asszem nem is eröltetem mar, mert lemaradok az aktualis dolgokrol. Most is csak atfutottam, amit a napokban irtatok.... :oops:

Minden szülinapos manonak BOLDOG SZÜLINAPOT!

Mandala, utolag NAGY gratula neked és Mesi babanak, sok boldogsagot!

Nem is tudom ki irta a lenmagpehelyt. .. Lehet adni. Teszek a kenyérbe és V-nek nincs töle semmi baja.

Dina, helyzetjelentést kérek szépen! jol értem, most 2 mano van a hasadban? Mikor derül ki, h mi a helyzet? Drukkolok NAGYON NAGYON!!!
Miért kell diétaznod?

Tücsi, mindig jokat irsz! :)
Lehet egy bunko/paraszt kérésem? remélem nem haragszol... :oops:
Az irasodban tudnal néha sorokat kihagyni? Bocs, tényleg, de mindig kifolyik a szemem mire a végére érek... :oops:

Brik, tényleg nincs mar sok hatra!
januar 10-re vagyok kiirva. Nem a klinikan szülök, atmentem a Szent Imrébe egy masik dokihoz.

Lenne egy fontos kérdésem: A melohelyemen szolnom kellene, hogy lesz kisteso, ugye? Mi ilyenkor a sorrend? Kell igazolast vagy ilyesmit küldeni? Oktoberben lesz 2 éve, h itthon vagyok V-vel.
Nem vagyok velük valami joba ezért szertném minél több infot összegyüjteni mielött felhivom öket, köszi! :)

Most ennyi, megyek fözni.

Ezen a héten csak kettesben leszünk, Z lelépett Berlinbe melozni :( :( :(

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!!

Saara jó hely az István kórház is a húgom ott szült, nekem mondjuk csak az nem tetszett, hogy a húgom a folyosón vajúdott meg az hogy amikor mentünk látogatni a folyosóra kihozhatta a babát és mindenki járt kelt ott. Sajnos:-( De amúgy sok jót is hallottam róla. Az az igazság minden kórháznak meg van a rossz és a jó oldala.
Remélem neked jó élményed lesz:-) Hát neked sincs már sok idő hátra. Ti tudjátok hogy kislány vagy kisfiú lesz?

Képzeljétek ma egész nap hőhullámjaim vannak, folyik a víz rólam és rosszul vok. Szerintetek mi lehet? Ilyenkor 6 hónapos terhesen előfordulhat ilyen? Egyik terhességemnél se volt ilyen. Sokszor bekeményedik a hasam szerintetek mi lehet?

Puszi

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Saara, még jó, hogy a bunkóságról mások a fogalmaink! :)

Természetesen jobban figyelek majd a tagolásra! ;)

Tücsi
20150827140659

Sára

Hali!
Igen,most két babóca lebeg a hasamban. szeptember 6.-án kell tesztelni! Aztán rá két hét és kiderült, a kettőből hányan vannak! :lol:

Diéta
Hát mert az előző körben 30 kg-ot híztam, és ebből maradt 9-10, ha erre újból jön 30, akkor az már vágási súly (bocsi,ha valkit sértek,de csak magamról beszélek)
Szóval most tudatosan kihagyom a lisztes dolgokat!!!!
Nincs nasi,csoki, finom sütike,ami épp most lett kész!!!!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Brik
Nekem állandóan vannaki lyen hőhullámai,de szerinetm kérdezz rá a dokira! Ártani nem árt!

Kép
anid

Tücsi, éljen :) ! és koszönöm elöre is!

Brik, én is csak nézek, hogy még néhany honap és hopp!

Nem tudom mi lehet a baj, sztem hivd fel Etat vagy a dokidat.
Ugy tudom többet izzad az ember terhesen, mint amugy, de én ettöl nem szoktam rosszul lenni. Nem ittal kavét vagy ilyesmit? Nalam olyasmit hoz elö, mint amit irsz (folyik rolam a viz és rosszul vagyok).
Pihenj sokat! Ha keményedik a hasad talan jelez a szervezeted, hogy stop! itt az idö pihenni! Magnéziumot szedsz?
Tényleg dogozol még?

Képzeljétek az elöbb a hüje SZAPPAN beleesett a LEVESBE! :shock: Mehet az egész a kukaba! :(

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok Lányok!
Mi is megjöttünk tegnap, most mát teljes létszámban itthon vagyunk. Annyi mindent tudnék mesélni, de MIKOR??????
Azért jövök esténként, délutánonként, meg vissza akarok mindent olvasni!!!!!!!!
Lilla és mindenki!!! Válaszoltam, de nem megy el a mél (a fránya!)! Természetesen megyünk a találkozóra, csak egy kis szervezés az egész!
Úgy örülök, hogy ennyi kismamink van!!!!!!!!!!!
Puszi nektek, Zsuzsi

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Dina! Nagyon-nagyon drukkolok nektek!!!

Brik! Szerintem ez a hőség okozza, de biztos ami biztos, hívd fel a dokidat.

Saara! Ez a melóhelyes dolog engem is érdekelne, bár még nem vagyok terhes, de én sem vagyok valami jó viszonyban a főnökömmel és az ilyen találkozásokra tényleg jobb időben felkészülni. :shock:

Tücsi! Köszi a tippeket hasmenés ügyben, úgy tűnik már túl vagyunk rajta. Mindannyian elkaptunk egy jó kis hányás-hasmenéses vírust. Király volt! :(

újabb kérdésem van: a bárányhimlő elleni védőoltástól be szoktak lázasodni a gyerkőcök? Szerdán kapja meg Sanyika és nem tudom, merjek-e tervezni csütörtökre programot.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Boldog szülinapot a manóknak!

És nagyon jók a képek, az összes ördögfióka nagyon helyes.

Tücsi
20150827140659

Móni, nálunk nem volt láz, azt mondták, hogy nem lesz, borogatni is csak akkor kellett volna, ha nagyon-nagyon bedagadt volna. Kicsit bedagadt, de semmi vész nem volt.
20150827140659

Móni, örülök, hogy most már mind jól vagytok. Még egy tipp eszembe jutott, nem árt tudni, ilyen mindig van: birsalma sajt. A fiam imádja és borzalmasan megfogja. :)

Tücsi
20150827140659

Sára,
mindenképpen szólj be,és ha jól tudom jobban jársz ha a szülésig táppénzen leszel,mert elvileg gyesre mész,az meg igen kevés pénz,mint tudjuk.Ágiboszi bizti tudja,hogy hogyan kell pontosan csinálni.
Én a te helyedben kivenném az eddigi szabimat(ami felgyülemlett a gyed alatt)amikor lejár a gyed,utána meg szülésig táppénzen lennék,majd szülési szabin.Szerintem semmi igazolás nem kell,ha így csinálod,csak a táppénzes papírt kell leadni a munkaügyesnek,amit a háziorvosod ad.
De nem tudom pontosan neked hogy jó,de szerintem ez egy jó megoldás amit írtam.Hannával ugye dolgoztam terhesen,így ezt a példát nem tudom felhozni! :wink:
Nekem a Rebi és a Zsolti között volt így.Augusztustól gyesen lettem volna,de kivettem a szabijaimat,az két hónap volt,majd két és fél hónap táppénz.

Dina,
mennek a ragacsok továbbra is.Veled együtt fogunk izgulni 6-án!Majd utána az uh-n,hogy hányan vannak! :wink:
Diéta,szerintem ha odafigyelsz,hogy mit eszel és a kalóriát is figyelni tudod akkor nem lesz gond!Hát én nem is tudom,hogy néztem volna ki,ha rámjön 30 kg! :shock: Mint egy bálna,az biztos!Így sem vagyok apróka,de legalább a terhességeim alatt nem jött rám sok,ami szülés után le is ment!De a többi!Azzal nem tudok mit kezdeni! :shock:

Brik,
egy kis magnézium nem ártana,meg pihenés a görcsölgetéseidre.Mondjuk a hőhullámhoz nem tudok hozzászólni,nekem is volt a terhességeim alatt,de nem mondták kórosnak.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
Én vagyok az első!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Elromlott a gyerekünk!
Már két éjjel felsír éjfél és egy között!
tegnap 40 percig üvöltött! :twisted: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vígasztalhatatlan votl!
Most mi van??????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ez a létszámellenőrzős korszak?????

Kép
anid

Sziasztok!

Anid, lehet létszámellenőrzés, de lehet csak szimpla rossz álom is, ahogy egyre több az élmény, úgy szaporodhatnak azok a dolgok is, amik megijesztik: kutya, hangos autó, bármi, amit nem ért... Ezek a vígasztalhatatlan sírások nálunk mindig rossz álomhoz kapcsolódtak, de a 40 perces jellegűek azért ritkán fordultak elő.

Nálunk legalábbis fájdalom, fogzás, bármi nem okozott (eddig még, szerencsére) ilyet.

Sára, szerintem is jó, amit Timi mond, de ha kétségeid vannak, az indexen vagy a családineten Szakbarbár segít, viszonylag rövid idő alatt és nagyon jól.

Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket mégegyszer!

Évi, Ricsinek is boldog szülinapot!

Dina!
Nálunk 2 napja tök ugyanez volt éjszaka! Üvöltött, pedig felébredni sem nagyon szokott. És nem lehetett megvígasztalni! A 40 perc is stimmel!

Múlt éjjel már nem volt gond...

Most csak ennyire futja, Panka szétszedi a lakást...

Puszi mindenkine,

Cserági és Panka

Kép

Kép
cseragi

Cserági!
Akkor itt Újpesten volt valami??? UFÓK??? :oops: :lol:

Szülcsinap????
Ajándék?????

Te pocid????

Sára
Na de hogy kerül a szappan a fazék fölé??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Tücsi
nekünk is azért volt furi mert átlag 3-4 foga jön egyszerre és max.annyi a jelenség,hogy piros a feneke!
Bizti a rossz álom,meret előtte ment a párom bezárni nála az ablakot, és valószínüleg meglátta, mert általában ilyenkor eberebben alszik!

Kép
anid

Sziasztok!

Eloszor is Boldog Szulinapot kivanok en is Pankanak!

Timi!
Nagyon cukik a gyerkocok! Olyan rosszcsontok, mint aminek kineznek

:) ?

Anid!
Kata is nagyon ari :) ! O is jo huncutnak tunik!

Lanyok!
Lujzi lanyom 4 honapos, eddig csak szopizik. Kell neki gyumolcsot adni mar? Mikor es hogy szokas ezt? La. 6 honapos koraig szeretnem szoptatni, de sokan mondjak, h gyumolcs mar kell neki.
Mit javasoltok?

Elore is koszi!

Kép
boga

Szia Boga!

Nekem Anita csak szopizott 6 hós koráig. A gyerekorvos szerint nem is kell nekik addig más, ha jól fejlődik tőle. Még utánna sem kellett erőltetnem a dolgot, csak szép lassan.
De jönnek majd még a többiek is biztos és elmondják a tapasztalataikat.

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok!

Sára!
Üdv újra itt!
Már 21.hét!Hú,hogy megy az idő!!!

Anid!
Neked drukkolok!
Ezek szerint újpesti vagy?
És Ági is?
Akkor már lehet láttuk is egymást! :lol: