Új privát üzeneted érkezett!

Na akkor nem jól időzítek, mert én (még) rá vagyok kattanva a témára! (csak, h. szép magyaros legyek) :lol: Persze csak finoman! Bár lehet azért nem vagyok belefáradva, mert ez az első hőmérős ciklusom, és még teljesen új minden! Én a 40 napos ciklusom miatt még nem izgulok, mert még "csak" a 32-33. napon tartok. Azonban az egy picit aggaszt, h. nincs vagyis a ferty nem jelölt be pé-t... Ez vajon mitől lehet???
Vendég

sirkici: hát a hőmérőzést még csinálom egy pár hónapig úgy döntöttem, de ennyi. Amúgy is már úgy beépült a napi rutinba, hogy reggel 7-kor automatikusan nyúlok a hőmérő után.

eszembe jutott valami: azt mondta az orvosom, hogy erősen hátrahajló a méhem és, hogy ezáltal egy kicsit nehezebben fogok teherbe esni. Ti hallottatok, tudtok erről valamit? Máshol a neten meg azt olvastam orvos által írt cikkben, hogy semmi jelentősége nincs a dolognak. Na most akkor döntesem el mi az igazság......
mirci74

Pöttye,
ÚGY LEGYEN!

Mirci,
nekem is rutinos már a hőmérőzés, szerintem én sem hagynám abba olyan könnyen, ha nem mennénk nyaralni. Ott tényleg nem adna reális képet a hőm, mert itthon figyelek arra, hogy mennyit alszom, stb. ott meg ilyesmit nem akarok figyelni, nyugit akarok, az kell a babóhoz is.

Arikon,
érthető, hogy te még nem vagy belefáradva, mérd is 3 hónapig (ha utána meg birsz állni, akkor jó), és aztán mikor megvan a "kép" a ciklusodról, akkor már jöhet a csak sex és más semmi! :D

Én is majd jövő kedden megyek egy nődokihoz, idősebb már az asszony, nagyon dicsérik, remélem ő már tud valamit segiteni nekem ezekkel a visszatérő felfázásokkal kapcsolatban. Meg különben is privátul megyek, tehát elvárom, hogy csináljon is valamit, úgyis fizetni kell érte, bármit is vizsgálna.
sirkici

Arikon,
jaj bocsi, azt akartam még irni neked, hogy talán azért nem teszi be a ferty a pé-t, mert nem mérted minden nap, meg nem ugyanabban az időben, igy nem kap pontos adatokat, ami alapján betenné a keresztet. Szerintem ezért, de tegyél fel egy görbét, megnézzük még egyszer!
sirkici

Sirkici,
Bocsi, de csak este tudnám feltenni, mert én ölég extra módon csinálom amit itt bent (mármint a m.helyemen) inkább kihagynék, mielőtt a főnököm rácsodálkozna, h. "húúú, milyen szép diagram" :D
Amúgy aug. 21-én 18.49-kor tettem fe a görbém és azóta semmi változás, tegnap 36, ma 36,1 fokos voltam.
De amint hazaérek (kb. 5-6 körül) az lesz az első, h. felteszem és rátok bízom az analízist :lol:
Vendég

Pöttye teljesen meghatódtam a beszámolódon,kicsordult a könnyem is :)

Mirci,nekem is hátrahajló a méhem,a vizsgálatoknál roppant kellemetlen :( . Igen az én dokim is mondta, hogy kicsit nehezebb a teherbeesés.

KépKépKép
bambika

Bambika... édes vagy... Lehet hogy ezek már túlérzékeny kismama hormonok? :D
Vendég

Merre vagytok? :shock:
Vendég

Pöttye,
ha jól látom beléptél az esküvői készülődés 3. hónapjába! :) Ha kíváncsiskodhatok, hol tart az előkészület?
Emlékszem én 3 hónappal az esküvő előtt az x-edik teendő listámnál már egy kicsit kezdtem begolyózni. De megnyugtatásként mondom, minden elkészült és ragyogóan sikerült. Hahh, de jó is visszagondolni...most volt 2,5 hónapja (júni 9-én volt a NAGY nap)
Vendég

Fúúú ,én még sehogyan se... csak ruihákat nézegetek, hogy milyet szeretnék, majd az ősz meghozza a készülődési kedvemet is... :) Majd beszámolok, ha már aktuális egy-egy mozzanat:)
Vendég

Sziasztok!

Kicsit én is offolok.
Már nem emléxem, h elutazásom előtt ki volt aki érdeklődött az asztalosunk iránt.... írjatok nekem privit és megírom a számát, mert nagyon olcsó.... sztem.
Igaz, h én MDF lapokból kértem, de ezek már jó minőségűek és elég nagy konyhám lesz (410x250 hosszú a pult) és fogantyúk nélkül is 460.000Ft. Ez sztem nagoyn jó ár, főleg, h olyan amilyet én akarok.
Na, nem offolok tovább, írjon, akinek kell a telcsiszám. :D

Egyébként vettünk mosógépet és hűtőt is... jaj, én már egyre jobban izgulok, h végre beköltözhessünk a kis fészkünkbe.
A gyógyszert megint emeltem, szóval, tök jól haladok. Az a babó tényleg nagyon hamar fog jönni. :wink: :lol: Ja, azt el is felejtem, h már 3 kilótól megszabadultam, anélkül, h fogyóznék 8)

babszika

Kép
Akkor itt az ominózus görbém! Amikor később mértem az kb. 2 órás csúszás volt. Szerintetek??? :shock:

Pöttye, ha valamiben kell szívesen segítek (pl. fotós (Vele nagyon meg voltunk elégedve!), zenekar, ruha, meghívós stb.)!
Vendég

Jó reggelt!

Mirci,
tegnap még elfelejtettem irni, hogy én is úgy hallottam, hogy egy kicsit nehezebb a teherbeesés a hátrahajló méhhel, de látod Bambikának is sikerült. Az, hogy a neten annyi félét irnak arra nem tudok semmit sem mondani, mert nem is tudok véleményt alkotni a netről. Én is bármit keresek ellentmondásba ütközök, nem tudom mi az igaz. De szerintem te ne idegeskedj, csak sex és más semmi, és meglesz ott a babó.

Babszi,
de jó nektek, olyan szép kis házatok lesz! :D

Arikon,
nemtudom, de szerintem nem volt pé-d, mert a két óra csúszás már soknak számit nagyon a hőnél (javitsatok, ha nem jól tudom), és olyankor már magasabbat mutat, tehát, ha úgy vesszük, akkor alacsonyabb volt olyankor a hőd, tehát ez a 36, 1-2 az alacsony a ciklus második felében. Mert az mondják, hogy nem feltétlen kell, hogy felmenjen 37 fokig a hő, de azért legyen elkülönithető a két része a görbének, meg azért legyen 36,5-6 körül. Egyébként hol méred?
sirkici

Sirkici,
szájban, nyelv alatt mérem. Mi van (mi történik) olyankor amikor nincs peteérés???
Vendég

Arikon,
ezt próbáld ki:
a fertyben mikor be vagy lépve, a bal menüben kiválasztod, hogy Main, Chart Gallery, és ott az oldal alján rámész arra, hogy Find Charts Like Yours, a select a cycle persze kiválasztod a ciklusod, amelyiket nézni akarod, majd pipákat raksz mindenhova, kivéve az intercourse patternre, mert szerintem azt minek figyelje, majd megnyomod a Search-et. Ez a funkció csak akkor működik, ha VIP-es vagy, de ha nemrég regisztráltál, akkor az vagy még.
Itt összehasonlitja a görbédet mások görbéivel, megkeresi a hasonlókat. Mindegyik felett irja, hogy ovulatory, anovulatory vagy pregnancy. Nézd meg a te görbéd hasonlóinál, hogy mit ir ez a három közül legtöbbször!
sirkici

Szájban, nyelv alatt méred az jó. Ha nincs pé, akkor nem lehet megtermékenyiteni a petesejtet, mert nem volt tüszőrepedés, nincs mit megtermékenyiteni a spermiumnak.
sirkici

Sziasztok!

Én teljesen új vagyok itt, remélem nagy butaságokat nem írok és főleg nem untatlak vele titeket :oops:

Az én kálváriám tavaly nyáron kezdődőtt amikor abbahagytam a fogamzásgátlót, megbeszéltük a férjemmel, hogy most már jöhet a baba (hittük mi)! A fogamzásgátló elhagyása után 1x még megjött rendesen, aztán 2 hónapig semmi, persze az első gondolatom nekem is az volt, hogy juhéjjj ilyen könnyen sikerült teherbe esnem, de sajnos a teszt, majd az orvosi vizsgálati is negatív eredményt mutatot. Aztán még 1 hónapig nem jött meg, ezalatt 2 orvosnál is jártam, hogy mi lehet ennek az oka, nyugtattak, hogy a fogamzásgátló elhagyása után előfordul az ilyen. Aztán szeptemberben beütött a ménykű, megjött...... De úgy, hogy aztán már nem is akart elállni, 3 hét táppénz, gyógykaparni nem akartak, éppen három gyógyszer félét szedtem mire megállt. Aztán jöhetett a Norcolut kúra 3 hónapig, a ciklusom "beállt" 45 naposra, azt mondta a nőgyógyász, hogy ennek is örülni kel?! Mindegy én örültem, ha ő azt mondja!
Most májusban volt egy vérvételem ami kimutatta, hogy nincs peteérésem :?
A dokim azt mondta, hogy Norcolut szedése után 1 évvel elkezdni adni majd Clostilbegyt nevezetű gyógyszert, ami, ha minden igaz egy kicsit elősegíti a peték érését! Szóval most itt tartok! Szeptemberben lesz az első Clostilbegyt kurám, kiváncsian várom?! Félek nagyon a csalódástól, de nagyon jól esik, hogy "kibeszélheti" magából az ember!
Valamelyikötők esetleg csinálta már végig ezt a Clostilbegyt kúrát?
Milyen eredménnyel?

Köszi a segítséget!
aminella

Aminella,
Nekem is így kezdődött a babaprojectem... Gondolom nálad is a fogi okozott egy kellemes hormon zavart. A closti tényleg csinál peteérést én is szedtem és sokaknak sikerül vele a baba. Olyan lesz az egész mint egy spontán ciklus csak szedned kell és gondolom uh-on nézik a peteérést és amikor szólnak akkor együtt kell lenni.
Vendég

Aminella!

Üdvözöllek közöttünk!

Megmondom neked őszintén, h én a te dokidat úgy rúgnám seggbe, mint állat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NAgyon felbőszít! Ne haragudj, de lassan 2 éve szenvedek én is a babáért és a dokik semmit nem csináltak. Ha nem jövök ide és nem olvasgatok utánna a dolgoknak, akkor még mindig keresném az okát, h miért nincs babám,vagy már rég lombikon lennék (a dokim javaslatára). :evil: :x

Milyen duma már az, h egy évvel a Norcolut szedése után kell elkezdeni a clostyt???!!! Pláne, h a closty csak akkor hat, ha van peteérésed!!!! (önmagában a closty, csak a megérést segíti elő, a kilökődést nem) ÉS a Norcolut egy lórugás (olyan erős)!!!!

Ne haragudj, h így kiakadtam, bocsi.

Én a helyedben keresnék egy másik dokit, h kiderüljön, ő mit javasol. De mindenekelőtt, ha nincs peteérésed és a ciklusod is ilyen össze-vissza, akkor én javaslok neked vmit.... nézd meg ezt az oldalt: www.pcos.hu ott van teszt és töltsd ki. Ha az jön ki, h pcos gyanús vagy, akkor minél előbb kérj segítséget a dokidtól. Kérj egy terheléses cukor és egy terheléses inzulin vizsgálatot, mert ha PCOS vagy, akkor azonnal kell a segítség.
Nézett UH-gal a dokid? Mert ha a vérvétel kimutatta, h nincs pé-d, akkor valszeg elcisztásodtak.... az pedig nem játék!
Na, most egyenlőre nem is traktállak többel, mert gondolom, h ez is sok volt így elsőre.... :?
Bocsi, de mióta tudom, h PCOS vagyok, és tudom, h mennyire lesz...rnak a dokik minket, azóta póbálok én magam hatni másokra, mert nekem is így sikerült.
Fogadd meg, mert ha szűrnek PCOS-ra, max. kiderül, h nem vagy az. :wink:

babszika

Sziasztok Csajok!

Aminella! Üdv itt. Dokicsere. :?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Szia Hanna!
Hogy vagy??????????????????????

babszika

Helló Hanna!
Most látom a vonalzódon, mi van veled! :D Drukk és szorítás, hogy sikerüljön! :wink:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Sirkici, köszi a segítséget, megnéztem és a hasonló görbék közül (5 ovulatory, és 4 pregnancy) volt. Mindenesetre valóban nem veszem ezt a hónapot alapul, mert nem sikerült mindig azonos időpontban hőmérőznöm és szerintem a digitális mérőmmel is lehet valami. Pedig vadi új!!
Na majd a következő hónapban, feltéve ha lesz rá szükség (remélem nem) :lol: teljes erőbedobással fogok mérőzni.

Aminella,
sajnos én nem tudlak jó tanácsokkal ellátni, de biztos vagyok benne, h. ezzel a kezeléssel, tudnak Neked segíteni! A legfontosabb a POZITÍV hozzáállás. Pont tegnap a Férjecském mondta (miután egy kicsit depis voltam, h. mért nem megy fel a görbém stb. másnak meg rögtön sikerül), h. ha már most (2 hónap próbálkozás után) ezen görcsölök akkor tuti, h. nem fog sikerülni. És igaza van!!! Hisz a dokim szerint is 1 év próbálkozás után kell a dolgok mélyére nézni.
Úgyhogy csak POZITÍV-an :D
Vendég

Jó reggelt,sziasztok!

Babszika,szívemből szóltál doki ügyben.

Hanna:babaragacs hegyek!!!

Én kedden megyek dokihoz,szűrésre,mert februárban rámijesztett a HPV gyanúval,és azt mondta,fél évmúlva nézzük meg újra.
vedresandi

Köszi Andi!
Már kezdtem azt hinni, h túlreagálom :?
De legalább 3an ezt gondoljuk. :lol:

Már csak azért is, mert ahogy látom, az 1 év próbálkozás lassan itt van.....

babszika

NA, lassan le is lépek, mert a Bálintom gépénél lebzselek :lol:
Ő meg dolgozik kint a kertben :lol: :lol:

Sok-sok puszi nektek!!!!!!!

babszika

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat!
Nem írtam le pontosan mindent, ebből is látszik, hogy nem vagyok annyira otthon még ebben a témában (most kezdtem "ráolvasni" :P dolgokra)!
A nőgyógyász amikor csinálta a vérvételt a cukorterhelést is megcsináltatta, negatív lett, ultrahangon is vizsgált már többször, és az is negatív lett, plussz szedeti velem a metfogammát! Egyébként amióta elkezdődőtt ez az egész már 3x cseréltem dokit, most ez úgy tűnik, hogy bevállt, de majd látom! A PCO-s tesztet mindenképpen megcsinálom!
aminella

Aminella!
Az nagyon remek, h cukorterhelést is csinált, de neked inzulin is kell, ha pcos-t szűrnek.
A cukrom nekem is tökéletes, az inzulinom viszont 15x nagyobb!!!!!!!!!!! mint amekkora szabadna, h legyen.

De örülök, h legalább képben van a dokid! :wink:
Dícséretes!!!!!! :lol:

babszika

Húúú csajok (Babszika és Hanna) úgy látom, h. (sajnos) már volt rossz tapasztalatotok a dokik terén :(
Nekem szerencsém van, mert 18 éves korom óta egy nőgyógyászom van, akinél a tesóm is szült és NAGYON meg vagyok vele elégedve. Nagyon körültekintő, kedves és ami nem utolsó szempont, h. nem a pénztárcád mérete szerint foglalkozik a beteggel. Szóval teljesen meg vagyok vele elégedve.
Vendég

Arikon: Látod, ez tényleg szerencse.... :wink:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Sziasztok!

Üdv köztünk Aminella!

Arikon,
tegnap nálam eltört egy kicsit a mécses, és nekem is azt mondta a férjem, hogy nem kell izgulni. Még csak 3 hónap telt el.
:)

Ha most megint megjön(bár most annak is örülnék, ha végre elmúlna..) akkor kicsi szünet, nagy fogyókúra. Ha közbe becsúsik, akkor szivesen látjuk..... :D

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Babszika: akkor a következős UH vizsgálatnál előrukkolok a dokimnál az inzulinnal, kiváncsi vagyok mit mond rá?!

A mécses nálam is eltőrik néha, de azért igyekszik az ember és próbálok őszintén együtt örülni a barátnőimmel, akiknek egyből összejön.

A végeredmény a fontos csajok!
CSak nekünk hosszabb az út! :lol:
aminella

Sziasztok!

Aminella szeritem nézz át a Clostilbegyt topicba, sok hasznos infót fogsz taláni.
A Clostil kúra mindenkinél egyéni ,persze sok közös vonással.
Általában a ciklus 3. napján szokták kezdeni, 5 napig napi két szemet.
Ezt később emelni is lehet.
Nagyon fontos az ultrahangos követés, pco gyanú estén különösen.
Én is pco gyanús voltam, nem is vágtam bele a closti kúrába a laparoscopia műtét előtt.
én örülök, hogy megvolt a lapar, semmi kis műtét, aznap haza, köldéknél 1cm. vágás.
Nekem végülis nem igazolta a pcot, mindent átnéztek, petevezetékek átjárhatóságát is , ami ugye nagyon fontos.
Szóval én lapar utan vágtam bele. első hónapban lettek is szép tüszők (16-18 mm) a 12. napon, majd a 14.napon choragon tüszőrepesztő injekció.
Aztán szex és szex:)
Sajna nem lett terhesség, de most a második hónapot futjuk.
Doki szerint előbb-utóbb összejön, mivel más kizáró ok nincs.
Persze ettől még húzodhat akár meddig ...

Ja és ami még nagyon-nagyon fontos, sokan szeretik elfelejteni.
SPERMA vizsgálat! hiszen ha az nincs rendben, clostizhattok éjjel-nappal.

üdv

Vanda
k.vanda

Sziasztok! Huuuuu, itt is ez a doki téma...Kedvencem :?

Andi, akkor ez nem P2-t jelent, mi? És azon kívül, hogy megijesztett, a babaprojektre rábólintott? Drukkolok Neked keddre, én szerdán megyek, feltéve, ha lesz merszem vhová bejelentkezni, brrrrrrrr!
Vendég

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat!

A dokim az 5. naptól írta, hogy szedjem a clostit, az első hónapban nem néz ultrahanggal (azt mondta kicsi az esélye, hogy egyből összejönne), csak a másodikban, és a harmadikban, aztán ha addig nem jön össze a babó, akkor jön a férjem kivizsgálása, és csak úgy lépünk tovább!
aminella

Visszatérve, azóta megint kisebb pánikba estem, mert nekem is mondták ezt a fél évet egyszer, de persze nem mentem vissza, és P2-3 volt.Akkor lehet, hogy nekem is ez a gyanú? Na éljen!
Vendég

Bíborlány:a P2 az jó,nakam is az volt,a HPV gyanú az más.Nem kellett kezelni,mert csak gyanú,a babagyártást nem befolyásolja,csak fél évente kell nézni,amíg a gyanú felmerülhet.Az is lehet,hogy már nem is lesz semmi.
Ha kell doki,szólj :wink:
vedresandi

Oké, nem kombinálok tovább...köszi! :roll: :lol:
Doki, hááááááát?!? :twisted:
Vendég

őszintén megmodva nem értem a dokidat.
A férj kivizsgálása clostizás előtt alap a modern nőgyógyászatban.
Elég egyszerű vizsgálat, az eredmény kb. fél óra múlva megvan.
Öt nap önmegtartoztatás után, önkielégítés útján spermát kell adni.
Vagy még otthonról is lehet vinni, de akkor közel kell lakni a kórházhoz, és melegen kell tartani.
Andrológia beutaló szükséges és hamar megvan.
k.vanda

Aminella,
Uh kell a clostihoz sok doki nem csinálja meg ami nagy hiba hiszen cisztát okozhat nekem lett is tőle és a nyálkahártyára sincsen jó hatással bár az inkább tartós szedés után. Amúgy Vandának igaza van az első vizsgálat a sperma v. hiszen ha nála baj lenne adhatnak neked egy tonna hormont is lehet 100 tüsződ akkor sem fog sikerülni. Nekünk sima házidoki írt beutalót andrológiára.
Vendég

Pandácska, nem biztos, hogy jól emlékszem, de nem Neked voltak hcg-szintes értékeid lombikosoknál? vagy az nem is az volt? Egy barátnőmnek nagyon kellene, és nem találom sehol.
Vendég

Bíborlány,

Lombikos:
Kép

Spontán babás:
Kép
Vendég

Nagyon szépen köszönöm!
Vendég

a closti mellett azért adja a nőgyógyászom a metfogammát, hogy ne legyen baj, ne legyen cisztám (ha jól vagyok tájékoztatva)
az andrológiai vizsgálatot meggondolom a sperma vizsgálata mielőt elkezdenék bármit is, jó lenne! Csak azt nem értem, hogy az orvosok miért nem tájékoztatják rendesen a beteget? Minden vizsgálatot úgy kell kikönyörögni náluk!
aminella

Aminella!
Amit én nem értek, miért vég bele látatlanul a clostiba? A férjecskédet nézzék meg, ha ok, akkor lehet, hogy nem ártana egy átjárhetósági, mielőtt teletöm hormonokkal. Pandus nagyon jól megfogalmazta.
Az a baj, sok doki, csak adja, de utána nem követi nyomon a folyamatot, aminek komoly veszélyei is lehetnek.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Én meg abba a tudatba vágtam bele a closti kúrába, hogy teljesen ki vagyok vizsgálva?! Akkor ezek szerint nemhogy kivizsgálva, de még tájékoztatva se vagyok rendesen!
Elszomorító!
aminella

Aminella,
lehet tényleg érdemes lenne elvégeztetni néhány vizsgálatot.
Nekem is azt mondta a doki, hogy 1 évig várunk, hogy állapotos leszek e, mert az a normális idő. Én meg biztos ami biztos bejelentkeztem egy pcos hormonzavar vizsgálatra a mensmetisbe. Ha baj van ne várjunk feleslegesen 1 évet......

De azért remélem addigra összejön........ :D

Kép
Kép
gabi82

Arikon,
akkor jó, ha ovulációs és terhes görbéket adott ki, remélem tudtam segiteni!

Andi,
akkor mi egy napon fogunk menni nődokihoz. De jó is lesz nekünk! :D :wink:

Aminella,
üdv. köztünk! Szerintem is válts dokit, vagy kérd a komolyabb kivizsgálást/felvilágositást!
sirkici

[quote]S írta:ziasztok!

Én meg abba a tudatba vágtam bele a closti kúrába, hogy teljesen ki vagyok vizsgálva?! Akkor ezek szerint nemhogy kivizsgálva, de még tájékoztatva se vagyok rendesen!
Elszomorító!

Sajnos, nagyon sok a tapasztalatlan orvos....
A meddőség egy külön szakág. Szerintem nem elég, ha az ember nőgyógyászhoz jár. :roll:

Csajok!
Köszönöm a drukkokat!
2 babóca van szerdától a pocimban. :lol:

Kép
hanna30

Sziasztok csajok!

Úgy látom mindenki eltűnt a hétvégére! Remélem babagyártási programra kapcsoltatok és nem a házimunka gyötrelmeivel foglalatoskodtok...mint én :lol:

Nekem még mindig nem jött meg, bár annyire nem izgulok, mert 37-40. napra szokott beköszönni a mensi. De azért jó lenne, ha úgy kb. 9 hónapig nem találkoznánk. :D

Nálatok mi újság? Ki hogyan áll?
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?