Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Ildikó!
Gratulálok és jó egészséget kívánok nektek! :)
Köszönjük a jó kívánságaidat, hát nem lenne rossz, ha teljesülnének! :)
A képeket várjuk :)
Szép napot kívánok nektek és minden jót, amit csak kívánni lehet! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Húha már megint izzott a levegő????? :lol: No nem baj,kell ez néha! :wink: :D
Piroska!
Nyugi,nyugi,nyugi!Azt veszem észre,hogy kezdesz pánikolni!Nem szabad!Nagyon szép dolgok fognak veled történni,és nem lessz semmi gond,se előtte se szülésnél és se utánna!Minden rendben lessz,és örülhetsz a picurinak!Na és,ha mégsem tudsz 100%-ot nyújtani az első napokban,akkor meg mivan???Majd ha hazamentek akkor nefélj,nem lessz kec-mec!!!! :wink: :lol: :D NYUGI!MEGÉRTELEK,ÉN IS ILYEN VOLTAM!MEGÉRTETTEM A HOZZÁSZÓLÁSODAT IS!
Én nagyon szerencsés voltam,mert mind a három szülésem után,miután felvittek a szobába,én 2 órára rá tusoltam!Zsaninál meg úgy éreztem magam mintha jól kitakarítottam volna az egész házat!Ennyi! :lol: Aninál,és Zsaninál leszáltam a szülőágyról és úgy mentem pisilni!(nem bírtam az ágytálba!) :evil: Persze félve engettek le,és jött utánnam a szülésznő(hogy tényleg pisilek-e)!Na mindegy!Már neked sincsen sok hátra!KITARTÁS,ÉS NYUGIKA!

TÚRÓRUDI!
Zsani 1 éves korától eszi!Kap még Kinder Pinqit!(lehet nem jól írom)Mind a kettőt szereti!1 éves kora előtt nem mertem adni neki! :oops:

MINDEN BABÓ NAGYON SZÉP!NEM EMELEK KI SENKIT,MERT NAGYON SOKAN VAGYUNK MÁR!

GIGA!
rEMÉLEM JÓL VAGYTOK! :wink: :)

ANdibab!
Még egyben???????????????? :roll: :lol:
KITARTÁS!!!!!!!

SZIASZTOK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee:
nem fogod elhinni, hogy ott is van babaváró fórum, de hiába anyákról van szó, ott vannak még csak igazán hős anyukák. De mondom, kívételek voltak, tényleg! Egyébként meg ez egy keresztény fórum, tehát nem csak katolikusok voltak, hanem mindenféle vallásúak. Az igazság az, hogy nem értem, a katolikus vallás hol csúszott ennyire félre, miért történhetett ez így? Az igazság az, hogy úgy látom, hogy a katolikusoknál még inkább az istenfélelem él, nem az istenszeretet. Pedig szerintem Jézus szelídségre, alázatra, szeretetre és megértésre tanította tanítványait és mindenkit. Én úgy gondolom, hogy ezek nélkül nincs hit, ezek az alapjai. Ha Isten a szívedben van, akkor ezek alap dolgok, teljesen természetesek. Pedig annyi jó atyát láttam már, aki ilyen, de valahogy mégis ez van...
Cinkotán van egy kis templom, mi odajártunk a férjecskémmel és minket ott nagyon szerettek, legtöbben idősek voltak, de nagyon aranyosak. Az az igazság, hogy ahogy elkezdődtek októberben a háborgások, már a misék sem voltak olyanok, inkább politikai beszédek voltak szentbeszéd címszó alatt és azóta nem mentünk misére. De az az igazság, hogy hiányzik és remélem, ez már a múlté, gondolom, ez a hullám már lement. Úgyhogy még szülés előtt mindenképpen szeretnék elmenni egy misére, mert az nagyon jót tenne nekem. :)
Neked is szép napot kívánok! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

iLDIKÓ!
Tényleg nagyon gyors és szép szülésed volt! :wink: Még egyszer gratulálok a babódhoz!képeket pedig nagyon várjuk! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop:
persze, minden rendben lesz, tudom én, de azért valahogy nem könnyű. Minden este azért imádkozom, hogy szerencsésen túllegyünk ezen a macerán, tiszta rémálom. Lehet, hogy utána már nem ezt fogom gondolni, dehát most egy kicsit zavaros. Azért is jó, hogy tanulok, mert legalább nem egész nap ezzel foglalkozom, így könnyebb kibírni. :)
Köszönöm az együttérzésed! :)
Szia

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska: Tényleg ne aggódj, én aztán pánik beteg vagyok a javából :D Tudom milyen félni az ismeretlentől. Ez is úgy van a repülő se marad fent, a gyerek se marad bent a pocakba :)

Mondjátok meg mit csinálja? Lidikém itt visit kapaszkodik a járóka majréfoggantyújába, el nem engedi, így kivenni se engedi magát, de le se tudom fektetni. Leülni se tud még, így ha nagy sokára elengedi elesik mint a zsák, már ki van pokróccal bélelve a járóka, hogy ne üsse meg magát, mert elkapni nem tudom mindig :lol:
Visít visít...

Na jók legyetek
Dorka2

Kép
Kép
dorka2

Dorka:
szerintem a járókába nem lesz semmi baja, arra van, nem? Nem a foga jön neki is?
Egyébként köszi! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Egy másik topicban "lakom" és most fedeztem fel,hogy van ilyen topic.Látom itt is összeszokott kis csapat van,és nem is szeretnék alkalmatlankodni,csak a topik címéhez kapcsolódóan szertnék segítséget információt kérni tőletek.Már van egy nagy fiam,aki 10 éves,és most vagyok a 16. héten a kistesóval,aki remélem egészségesen és időre fog megszületni a kistarcsai kórházban,ahová teljesen véletlenül sodort az élet.Februárban sajnálatos módon egy elhalt terhesség utáni műszeres befejezésem volt itt és nagyon pozitív volt a benyomásom a kórházról és a dolgozóiról.Azóta lett itt saját dokim is Erdélyi doktor,nála fogok szülni.Szeretnék infókat kérni tőletek,szült e esetleg nála valamelyikőtök? Mit tudtok róla,ajánlotok e szülésznőválasztást,ha igen kit?Mert sajnos én itt nem ismerek senkit? Van e itt szülésfelkészítés? Érdemes járni?És szinte bármit szívesen fogadnék a kórházzal kapcsolatban,ha esetleg megosztanátok velem tapasztalatokat,bármit ami hasznomra válhat,ha tudom.Nem akarok itt alkalmatlankodni,így azt is szívesen veszem,ha van egy szabad percetek és esetleg priviben írtok bármit amit jó tudni,mert látom,hogy itt ti baráti beszélgetést folytattok,nem annyira a kórház a téma.Előre is köszönöm a segítségeteket és további boldog babaázást minden kistarcsai kismaminak.

Eszter :wink:

Kép

Kép
anubias

Szia, Eszter!
Én az Erdélyi dokiról jókat hallottam, de van itt egy kismama, aki nála szült három picit és ő majd mesél róla. Tapasztalatom nincs, csak az eddig hallottakat tudom neked elmondani: állítólag nagyon jó a szülészet, vannak 6 ágyas szobák, meg alapítványi kétágyasak (3000 ft/nap), meg családi szobák (10.000 ft/nap). A családiba bemehetnek a hozzátartozók, az apuci ott is alhat. Azt hallottam, hogy a szülésznők mind jók, felkészítő van, azt hiszem, a kórház weboldalán fent is van minden időpont. Állítólag nagyon hasznos, én sajnos nem tudtam elmenni, de nagyon sok jót hallottam arról is. A szobákról van kép fent a honlapjukon, állítólag olyan, mint egy szálloda, persze az alapítványira és a családira gondolok. A csecsemősökről hallottam jót is, rosszat is, de annyi jót nem, mint a többi dolgozókról. Vannak alternatív lehetőségek szülés előtt: kád, labda, meg még nem tudom mi. Itt a természetes szülést tartják fontosnak, ahogy én hallottam és a szoptatást, meg a gyerekkel való infókat is megkapod. Nem tudom, mire vagy még kíváncsi, de amiket eddig hallottam, továbbítani tudom neked, viszont itt bármelyik anyuka szívesen segít neked, nem fogja senki azt mondani, hogy betolakodó vagy, nyugodtan kérdezz, nagyon aranyosak és kedvesek, akik ide szoktak írni. Meg ne forduljon a fejedben, hogy bárkit is zavarnál, mert ilyen itt nincs. MIndenki nagyon segítőkész. Tehát kérdezz bátran. Én októberben fogok tudni tapasztalatból beszélni, addig csak másokra hagyatkozom.
Jó babavárást és jó egészséget kívánok nektek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szia Eszter!
Üdv köztünk!
Piroska információi tökéletesen megállják a helyüket, sokat nem tudok hozzátenni. A dokik mind nagyon felkészültek, és szakmailag magas szinten állnak, de emberileg nagy a különbség köztük. Nekem bár nem erdélyi a dokim, eddig csak jót hallottam Róla, úgyhogy jól döntöttél.

A szülésznőválasztással kapcsolatban itt az a többségi vélemény, és néhány doki is ezt vallja, hogy semmi szükség rá, mert mindegyik nagyon jó! Nekem sem volt, és semmi hátrányom nem származott belőle, végig nagyon figyelmes és segítőkész volt, nem állt feleslegesen mellettem, de mikor szükség volt rá, azonnal ott termett, és segített. Úgyhogy csak akkor válassz, ha mindenképpen ragaszkodsz sajáthoz, de azt is gondold meg, hogy nincsenek olyan sokan, tehát ha a választottad az ügyeletes, akkor úgysem tud veled többet foglalkozni, ha meg épp vége a műszakjának, akkor további fél napot kell melletted lehúznia ahelyett, hogy az amúgy is bent lévő, kipihent szülésznő lenne veled.

Bármikor kérdezhetsz, azért terelődött el a téma, mert a kórházat már ezerszer kiveséztük, és mivel szinte állandó a társaság, ezért másról is elkezdtünk írni. De nagyon szívesen látunk minden "újat", és annak még jobabn örülünk, ha itt is marad köztünk! :wink:

Kép
Kép
nircee

Bocs: Erdélyi... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni orvosválasztásban.

Van egy három éves lányom, de nőgyógyász szeretnék váltani, és a Flór Ferencben szeretnék majd szülni egy-két év múlva.

Sajnos csak később van időm visszaolvasni a topikot, igy nem tudom mennyire vannak benne információk orvosokról, ezért bár tudom, hogy ez szubjektiv, kérlek irjátok meg ha van olyan nőgyógyász, akit szívvel tudnátok nekem itt ajánlani.

Előre is nagyon köszi!!
Évi
Évici

Na csak gyors bekukk, most másik gépről írok, ezt utálom (laptop), nem olyan a billentyűzete, mint amit megszoktam... :(
Szóval a túró rudi felejtős, bár tényleg sokaktól hallottam, hogy adják, de jól össze is rántotta Lolo kaksiját. Olyan kis gubicsokat kakilt, mint egy kis nyuszi. :)
Viszont ma joghurt volt uzsira, natúr joghurt, amibe én tettem banánt, az nagyon ízlett a kisasszonynak.
Felmértem a konditermet, ahova járni szeretnék, van aerobik is... szóval heti háromra belőttem magam + akupunktúra (amit a szomszédom bevállalt, tök véletlenül kiderült, hogy ő ezzel foglalkozik, és megígérte, hogy grátisz szúr, amíg fogyózok...)
Ez így szerintem elég lesz, egyszer már sikerült heti három tornával/kondival és szúrással rövid idő alatt sokat fogyni. Remélem, most is összejön! :)
Vendég

Sziasztok!

Piroska, tényleg ne pánikolj! (mondom ezt én :oops: )

Ma voltam dokinál, babó 2.3 kg körül, méhszáj 2000-es még mindig. :lol:

Eszter, nekem se Erdélyi a dokim de azt tudom, hogy ő Makarásznéval szülésznővel "szokott" együtt dolgozni. Én is őt választottam, tehát pár hét múlva elmondom hogy mik a tapasztalataim!

Ja és majd visszaolvasok, de most családom nálunk nyaral és el vagyok havazva, de legalább így meg az idő!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Hirtelen nem is tudom hol kezdjem, annyi mindenről volt szó mostanában.

Ildikó,
Gratulálok a szép nagy babádhoz és a gyors szüléshez! Irígykedem rendesen! :D
Nagyon jó egészséget kívánok nektek!!!

Giga,
Szurkolok, hogy minden rendben legyen veletek. Megértem, hogy milyen nehéz lehet abbahagyni a szopit. A Szabó viselkedése pedig biztosan engem is nagyon idegesített volna. Remélem sikerül beszélned vele és tisztázni a dolgokat. Ha pedig továbbra is kétségeid vannak, szerintem inkább válassz egy másik dokit!

Szantre,
Zsófi uyanezt csinálja a lábaival mint Márk! :D Ez a légy hasonlat nagyon találó! Azóta csak kis "légylábúnak" becézzük Zsófit mikor rákezd ő is a lábdörzsölgetésre.
:D

Jutta,
Igaza van nircee-nek! Az egész élet aggódás. Legalábbis amikor az ember felnő és ráébred a dolgokra onnantól kezdve nincs megállás. Én is egyfolytában aggódom a gyerekemért, a férjemért, a szüleimért stb... De hát ilyen az élet!

Tüccs,
Tök jó, hogy Dóri ekkorát alszik! Remélem ez így is marad. Irígyellek is rendesen! Úgy rám férne már egy kiadós alvás!
Zsófi este 7-8 körül eszik és utána 4-5 körül reggel. Szerintem ez is elég hosszú idő, csak az a baj, hogy én éjszakai bagoly vagyok és hiába alszik Zsófi már most én sajnos nem tudok aludni. Na meg a másik az, hogy ilyenkor tudok netezni, megnézni egy filmet stb.

Egyébként hogy van Dóri? Remélem minden OK! (A szívzörejre gondolok)

Andi,
Nagy-nagy drukk!!! Csak nem marad bent az a baby! :D

Piroska,
Én is borzasztóan féltem a szüléstől. Szerintem ez teljesen normális. Főleg, hogy annyi rémtörténetet hall az ember. De muszáj pozitívan gondolkodni!!!
Én mindíg arra gondoltam, hogy ezt az egészet át kell élni! Igaz, hogy nekem is vannak rossz emlékeim, de a csöppség kárpótol mindenért.
Ettől függetlenül, amikor hajnalban megindult a szülésem egyáltalán nem féltem. Sőt, inkább izgatott voltam, hogy végre eljött a nagy nap! Azután pedig már tényleg sodródik az ember az eseményekkel. De majd meglátod, hogy amint bent leszel a kórházban nem lesz semmi gond! Legalábbis velem nagyon kedves volt mindenki és ez nagyon megnyugtató volt.

Én is azt gondolom, hogy teljesen igazad van. Biztos vagyok benne, hogy te fogod a legjobban tudni, hogy mi jó neked és a gyerkőcödnek. Persze a véleményeket meg lehet hallgatni, aztán az ember azt fogadja meg amit maga is helyesnek tart. Én legalábbis így szoktam.

Szerintem a többiek se bántásként írták le a történetüket, csak egyszerűen meg akarták veled osztani. Hiszen minden egyes sztori más és más.

Én is mindíg próbáltam sokat pihenni szülés előtt, de azt ugye soha nem tudhatja az ember, hogy mikor jön el az idő.
Én aznap éjszaka fél órát aludtam. Hajnali 2-kor kezdődött az egész és délután háromra lett meg Zsófi.
Én sem éreztem magam fáradtnak. Inkább azt mondanám, hogy megkönnyebbülést éreztem amikor megszületett a csöppségünk, de azt is azért, mert vége lett a fájdalmaknak.
Én se hittem el előtte, de ilyenkor az embert egyszerűen megszállja valami földöntúli erő. Lehet, hogy tényleg az és odaföntről küldik az anyáknak! :)

Sajnos velem nem lehetett ott Zsófi, mert fertőzést kapott és inkubátorban volt elég sokáig. Így én tudtam volna pihenni, de persze mindíg történt valami ami miatt nem sikerült rendesen. Aztán amikor megindult a tejem elkezdtem fejni és azt kapta Zsófi üvegből amíg nem volt elég erős, hogy egyedül szopizhasson. Na nekem onnan indult a rémálom. 3 óránkét jártam szoptatni, addig kivették az inkubátorból. De mivel nem volt elég ügyes ezért mindíg pótolni kellet. Így nekem minden időmet kitöltötte a szoptatás, büfiztetés, aztán mikor kijöttem Zsófitól akkor meg fejtem és fejtem. Így legalább tudtam, hogy nem tápszert kap, hanem a tejcsit. Viszont így abszolút nem volt időm pihenni, mivel ezt csináltam éjjel nappal.
Viszont kellemes meglepetés is ért. A koraszülött osztályon, ahová Zsófi is került egyetlen egy csecsemőssel volt gondom, de azzal nagyon. Ő kétszer volt éjszakás míg ott voltunk. Aztán egyszer pont ő volt az aki segített. Akkor már kihozhatták Zsófit a szobámba és ott etethettem csak vissza kellett vinni mérlegelni. Persze akkor sem evett eleget pedig nagyon sokáig nyammogott a cicin. Így bevittem, hogy segítséget kérjek. Pedig tudtam, hogy ez a nő van bent,de egyszerűen nem volt erőm tovább szenvedni. Ő meg látta rajtam, hogy teljesen kész vagyok és azt mondta, hogy vigyek be lefejt tejcsit, azt majd ő odadja pótlásként én meg menjek gyorsan és aludjak egyet. Hát mondanom se kell ez borzasztóan jól esett.

Nekem rendesen megváltás volt hazamenni. Igaz, hogy akkor is 2-3 óránként kelni kellett, de legalább a férjem is felkelt pelenkázni, büfiztetni, így volt, hogy szoptatás után visszaájultam és aludtam.
De tényleg meg lehet szokni ezt is. Ehhez is kapjuk azt a bizonyos "ERŐT". Aztán persze egyszer csak kimerülnek a tartalékok.
Én is rengeteget sírtam a kimerültség miatt. Pl. Ma reggel is teljesen kész voltam, mert hiába nem eszik Zsófi éjszaka, tegnap pl. 2 óránként felsírt. Valószínűleg a fogacskája miatt. Nappal pedig ugye már nem alszik annyit, hogy én is tudnék vele pihennni.
Szóval ma reggel is anyukám szánt meg és mondta, hogy feküdjek le, ő addig foglalkozik Zsófival. Hát az a két óra nagyon jól jött! :D

Hú, hát ez jó hosszúra sikeredett! Bocsi! :oops:
De olyan rég voltam és igyekeztem mindent bepótolni.
Végezetül egy kép Zsófiról az "UFÓ"-jában.

Jó éjt!
Márti
Kép
Vendég

sZIASZTOK!
üDV ESZTER!
éN VAGYOK AZ A KISMAMA AKI HÁROM GYERKŐCÖT SZŰLT ERDÉLYI ZSOLTNÁL!HOLNAP ÍROK BŐVEBBEN,MERT MOST MEGYEK SZUNYÁLNI,MERT HULLA VAGYOK!DE NAGYON JÓL VÁLASZTOTTÁL!HOLNAP JÖVÖK,ÉS REGÉLEK!!!!!!!!!!! :lol:
SZIASZTOK!JÓ ÉJT MINDENKINEK! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Mali, Piroska, nem akartam senkit megbántani. Nircee, és Verna a szívemből beszéltek, nem ragozom tovább. :D

Már akartam írni a terhesség alatti szopival kapcsolatban, hogy gyakran olvasgatom az LLL-t és társait, és nem feltétlenül kell abbahagyni a szopit. Régebben ezt tanították, de azóta fejlődött szerencsére a tudomány kicsinyt. És a tapasztalat is az, hogy a nődokik nem nagyon konyítanak a szopihoz (ami érthető, nem ez az elsődleges feladatkörük) úgyhogy ilyen kérdésekről érdemesebb egy szoptatási tanácsadót megkérdezni.
Ezt most általánosságban írtam, nem kifejezetten Gigára vonatkoztatva.

Én is csak 1 éves korától adok tejeset Szonjának. Túró Rudit is, de azt ritkán.

Pilla, alvásról pont ma beszélgettünk a párommal, jót röhögtünk. Valamelyik műsor beharangozójában az volt a téma, hogy a sztárlányoknak, mi a legtitkosabb erotikus vágyálmuk. Erre apa rám nézett és feltette nekem is ezt a kérdést, mire én ugyanilyen átéléssel azt válaszoltam, hogy este 10-től reggel 8-ig aludni. :oops: :lol:
Én már 14 hónapja nem aludtam át éjszakát. Ha 4-5 órát alszok egyfolytában, már örülök.

Verna akrtalak kérdezni, hogy szoktad adni Lolonak mostanában a Sterimart? ÉS most hogy szörcsögött szívtad az orrát? Hogy viseli ezeket, mert Szonja katasztrófa. Akkora erővel tiltakozik, hogy ketten sem birunk vele. Mondjuk apa nem meri megfogni rendesen, mert sajnálja, és majdhogynem vele bőg. :? Én is sajnálom, de sokkal jobban alszik, ha este leszippantjuk szegénynek.

thenus

Tusi,
BOLDOG HÓFORDULÓT ZSÓFINAK!!!!! Úristen, még csak most született, és már kész hölgy!!! Nagyon szép!

Kép
Kép
nircee

Nircee,

Köszi szépen! Bizony, tényleg most született! Hihetetlen, hogy már fél éve...
Vendég

Jaj, elfelejtettem a legfontosabbat:

MARCIKA ELKEZDETT TIPEGNI!!! Azonnal megindul, amint feláll, és megfogom a derekát!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Szép jó reggelt!

Ildikó!
Gratula a "pici" babához! Ez aztán az extra gyors szülés. Az jutott eszembe, hogy még egy tisztességes filmet se lehet ennyi idő alatt végig nézni. :lol: :wink: Gratulálunk :!:

Tusi!
Boldog hófordulót utólag Zsófinak!

Nircee!
Gratula Marcinak a tipegéshez! Nagyon ügyes a kiscsávó!

Tegnap sikerült felhívnom a dokit. Csak 31-ére tudta azt mondani, hogy találkozzunk, mert ő csak akkor rendel a kh-ban. Erősen gondolkozom, hogy váltok, de leginkább a leterheltsége miatt. Bár valószínüleg a többi doki se sokkal szabadabb. Nem tudom, hogy mi legyen. Meg nem ciki az, hogy utána meg találkozok vele a kh-ban, és közben meg máshoz járok :?:
Ma meg mennünk kell adásvételi szerződést aláírni. Remélem minden rendben lesz, és gyorsan túl leszünk rajta, hogy tudjak jönni haza pihenni!

Lenne 2 kérdésem!
Az egyik, hogy hogy szoktátok megmosni a picúrok fogát? Van erre valami taktika, vagy ti is bénáztok mint én? :D

A másik, hogy kinél hogy működik az altatás? Arra gondolok, hogy meséltek, énekeltek, ringatjátok, vagy egész egyszerűen beteszitek a kiságyba és elalszik a manó? Nálunk iszonyat ritka az, hogy Lili magától elaludjon. Én mostanában nem igazán emelgethetem, nem tehetem a pocakomra, hogy elringassam, és így nagyon nehéz! Mihelyst beteszem az ágyikóba azonnal jön a hiszti, nem is akármilyen. Azt meg nem szeretném, hogy azt szokja meg, hogy pl. a babakocsiban alszik el. Jó lenne ha megszokná, hogy a kiságy való arra, hogy aludjunk.
Remélem tudtok jó kis ötleteket adni. Köszi előre is!

Ja! Már csak annyit, hogy van valaki aki Toldi dokihoz jár? Nekem ő nagyon szimpatikus volt, de azt se tudom, hogy ő vezethet-e egyáltalán már szüléseket egyedül... :?

Köszi, és szép napot!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Zsófinak boldog féléves szülinapot! :lol: :lol: :lol:

Nircee, gratula Marcikának!

Giga! Márk mindig kézben alszik el vagy szopi közben. Olvastam valahol, hogy érdemes lenne rászoktatni a babát, hogy ágyban aludjon el, mert úgy ha éjjel felébred, és nincs különösebb baja vissza tud aludni. De ha kézben alszik el és aztán berakjuk a helyére, ébredéskor az anyukát/apukát keresi, de helyette egyedül találja magát a kiságyban. _Szerintem elég meggyőző érvelés, ki is próbáltuk Márkkal és 2x sikerült úgy elaltatnunk (kb. fél óra alatt), ott ültünk az ágya szélén, süsögtünk neki, visszaraktuk a cumit, amikor kiköpte, simogattuk, de már majd elaludtunk a művelet közben, úgyhogy most visszatértünk a ringatáshoz. Ez gyorsabb eredménnyt hoz, és nem érzem közbe, hogy magamat altatom :roll: :oops: De szerintem ez azt altatás annyira gyerekfüggő, Márk mindig is bújós volt és nekem is jó érzés, mikor elringathotom. Viszont Neked most tényleg vigyáznod kéne! Meg Lili már nagyobb is, talán valami rövid altatómese segíthetne. Az is fontos, hogy legyen az esti altatásban valami rendszer, rituálé, amire emlékszik, és már tudja, hogy most alvás következik.
Remélem Lili ügyesebb lesz, mint az én kis törpém.. :lol: :lol:

Ildikó, én is gratulálok a babádhoz! Ha van egy kis időd és kedved, várjuk a képet és a történetet! Jó babázást!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Giga:
szerinted nem lenne jó neki egy kis bölcső? Vagy a bölcső kicsi neki?
Henus:
nem bántottál meg, írtam már Nircee-nek is, hogy miért írtam így, ahogy írtam.
Ildikó:
ha még nem gratuláltam volna, akkor gratulálok! :)
Jutta:
hát igen, te beszélsz a pánikról :)

Egyébként képzeljétek el ma hat órakor arra ébredtem, hogy nagyon görcsölök, annyira, hogy nem mertem felállni, de aztán erőt vettem magamon és kimentem wc-re kisdolgot végezni, utána elmúlt. Szerintetek ez normális? Ezentúl ha pisilni kell, akkor mindig görcseim lesznek? Annyira megijedtem, mert nem szeretném, ha most elindulna a szülés. Délben felhívom a védőnőmet és megkérdezem, mit javasol, ilyenkor ő mindig ellát tanáccsal.

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga:
még valami: sötétben van, amikor leteszed az ágyikóra? Nem lehet, hogy esetleg valami meditációs vagy nyugis zene segítene?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Évi,Eszti!
Mégegyszer üdv közöttünk! :D
Nos Eszti! Dr Erdélyi Zsoltot ,ő egy tündéri,alapos,határozott,segítőkész orvos!Számíthatsz rá minden téren,bármivel felkeresheted őt!Legyen az a legkisebb nyavaja is!Magánrendelője van,ha előre levan beszélve a tali,ő mindég ott van!Rá ér mindég,csak annyi kismamát válal amit tényleg elbír!(legalábbis eddig így volt)A 9 év allatt egyszer volt,hogy nem tudott bejönni a magánrendelőbe,mert elhúzodott egy szülése!(de ugye ezt meglehet neki bocsájtani) :D Egyszóval,nagyon rendes orvos!Nyugott szívvel ajánlom mindenkinek!Nem lekezelő,nem nevet ki ,ha esetleg olyat kérdezel ami számára csip-csup!Sőt ő mondta nekem mindég,hogy bátran kérdezzek,és hívjam ha valami gondom van!Szerintem tökéletes!
Évi! Ugyan ezeket tudom neked is mondani!Képet tudok rolla mutatni,ha érdekel! :wink: :D

tusi!

Tegnap nem emeltelek ki,de most megteszem!
Nagyon szépen megnőttetek,és édes babód van nagyon!kész kis hölgy Zsófi!
BOLDOG HÓFORDULÓT ZSÓFIKÁNAK!
Kép
nIRCEE!
Gratula a tipegéshez!

Verna!
Nem akarok beleszólni,de rövid idő allatt ne akarj egészségesen lefogyni,és azt megtartani!!!Én 2 év allatt fogytam le 24 kg,és azóta már szűltem Zsanit,de most annyi vagyok amennyivel kezdtem a terhességemet Zsanival!Szóval ne kapkodd ell a fogyást,azt mondják(tapasztaltam),hogy ha gyorsan fogysz azt ugyan olyan gyorsan vissza is hízod!Bocsi nem akartam okoskodni,és megsérteni téged!ez az én véleményem! :) :wink:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: nem akarom én megtartani, pont az a lényeg, hogy a következő terhességet ne súlyfelesleggel kezdjem. 5 hónap 15 kiló a cél - ez abszolút tartható szerintem (meg a konditeremben az edző szerint is). Utána úgyis elkezdünk tesóval próbálkozni. De ha a jelenlegi súlyfelesleggel esnék teherbe, akkor jócskán 100 kiló felé mennék a terhesség végére... (így is felette voltam, mikor szülni mentem). Szóval nem tartós fogyás a cél, az majd ketteske után. :)

Nircee: és még te aggódtál, hogy Marcika el van maradva! :) Gratula neki! :)

Altatás: Lolo este cicin alszik el, ehhez én ragaszkodom, mert ha leteszem a kiságyba, akkor forgolódik és bukik (még mindig, bár egyre kevesebbet). Egyébként bárhol el tud aludni, de legjobban úgy, ha itatom közben (akár teával is).

Amúgy tegnap egyszerre két dolgot tanult meg Lolo: előre mászni és talpra állni, úgy, hogy elöl a kis kezével támaszkodik és nyomja ki a popóját. Nincs messze a felállás, látom... ;)
Vendég

Sziasztok,

nálunk az altatás nagyon gyorsan megy. Lelle a tápon alszik el, ha pedig mégsem, mindketten jó éjt kívánuk és betesszük az ágyába, ajtó bezár. Ilyenkor még néha játszik egy kicsit, vagy beszélget magában, de akad néha olyan is, hogy sír egy kicsit. Nem szoktam olyankor kivenni, mert csak alvás előtti, fáradt sírásról van szó, amivel elaltaja magát. Eddig mindíg így volt, kivéve most kedd-szerda este, akkor enni sem evett, de elaludt, szerintem a frontok miatt volt, tegnap meg mint eddig, tápizás és alvás. Nálunk a hálóban mindíg ég az egyik éjjeli lámpa, nem tudunk sötétben aludni, én egyáltalán nem, Lelle is így alszik, ha lekapcsoljuk, nyugtalan lesz. Apa tudna sötétben aludni...

Nekünk még mindíg nincs fogunk, de ha lesz, akkor én veszek neki ilyen kis gumis végű babafogkefét, amit majd egyenlőre csak rágni fog(persze majd ha fogja, nem lehet tudni), vagy pedig én is bénázva megmosom neki valahogy.:)

Verna, Lelle is ezt csinálja már rég óta, hogy kinyomja a popót, viszont, most, hogy van járókája és kapaszkodni tud, már feláll. Ha Loló is megkapaszkodik valamiben, szerintem ő is sitty-sutty felhúzza majd magát.

Hűűha, Nircee, ez aztán a gyors fejlődés, pár hete még csak forgolódott Marcika, gratulálok!!! Ügyes kis fickóka!!!

Hát, nekem pl. volt olyan eset Erdélyi dokival, hogy nagyon unszimpatikus volt. Az én dokim épp szilveszterezett, de mennem kellett ctg-re minden nap a túlhordás miatt. Dokim mondta, hogy jönnöm kell, de ő nem lesz. Ezért bemutatott Erdélyinek, hogy holnap keresni fogom az eredménnyel, meg ha netán éreznék valamit, kukkantson már be. Na mentem is másnap a két órai ctg-re várás után, de még itt is vártam 1,5 órát... Bementünk a férjemmel, akit majdnem kizavart. Tudta, hogy ki vagyok, mert mondta is, hogy ja emlékszik. Rá sem nézett a papírokra, kinyomtatott a gépből egy másik beteg kórlapját, aztán alá kellett írnom, és mindenféle oda nem illő dolgok voltak, hogy kemény a hasam, meg a méhszájam ilyen és olyan. Mondtam, hogy meg sem vizságlt, honnan tudja milyen? Aztán az orra alatt motyogva kidobott minket, hogy holnap már lesz az én dokim, majd megnézi ő. Biztos rossz napja volt, de én az ilyet letojom, mert nekem is vannak rossz napjaim, mégsem a diákokon adnám ki a mérgem, úgyhogy én ilyenkor még ezt szóvá is szoktam tenni. Na mindegy, az én dokim is lehet csinált már ilyet mással, de nekem Erdélyi nem tartozik a szimpi dokik közé. Imádkoztam, hogy ha beindul a szülés, ne ő legyen ügyeletes. Szernecsére nem ő volt, hanem a Szentágothai, de ő is már csak akkor lett kedvesebb, mikor kiderült, hogy van választott orvosom, az ilyet is csúnya dolgonak tartom... Arról meg nem tehettem, hogy éjfélkor indultak a dolgok...

Hoppá, képzeljétek ma lelépek este bulizni kicsit, meg szombaton megyek osztálytalálkozóra(már a 10 éves...). Apa már gyakorol, hogy hogy is fogja ezt megcsinálni... de bebiztosította magát az anyukájával.
Kíváncsi leszek, hogy kitől fogja Lelle a kaját elfogadni, mert esténként csak tőlem szokta...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Mostanában nagyon fejlődésnek indultak a gyerkőcök. Hol az egyik feláll, a másik kúszni kezd, jönnek a fogak stb.. Tiszta izgi. :D

Alvás
Nálunk segít a rituálé, ha beteszem Dórit a kiságyba, tudja, hogy alvás következik. Mi délután és este alszunk a kiságyban. Van neki egy maci is az ágyában, amivel csak ott játszik, sose veszem ki onnan. Szerintem ez is segít.

Giga
Lehet, hogy naív vagyok, de szerintem nehéz lesz találni a flórban olyan dokit aki nincs leterhelve, van szakmai tapasztalata és nem a magánrendelőjébe vár. Sajnos azt tapasztaltam, hogy a dokik manapság már "elvárják", hogy a magánrendelőjükbe menjen az ember. Ez szerintem is felháborító, de sajnos ez van.
Ellenben ha dokit váltasz, abszolút ne érdekeljen, ha Szabó felismer a kórház folyosóján. Nem te leszel az első és az utolsó sem. 8) :)

Márti
Nagyon édes Zsófi! Boldog hófordulót nektek! A kis ufóban is nagyon ügyesen ül. Gondolom élvezi nagyon.

Lenne egy óriás problámám. Megvettük az 5. csőrös poharat, ez sem működik nekem, mint a többi 4 sem. Egyszerűen nem működik nálam a pohár. Ha összerakom, vagy nagyon erősen kell megszívni , amit egy bébi nem tud, vagy egyáltalán nem jön belőle semmi. :shock: Van valami titka ennek a fajta pohárnak ??? Vagy csak én vagyok ilyen béna ??? :evil: Tisztára feldühített, hogy kb. már 5ezret költöttünk csőrös pohárba, és egyik sem működik. :?: :?:

KépKép
tüccs

tüccs: nekünk is több féle csőrös poharunk van, egyiket sem tudjuk használni. Egyszerűen nem tud inni belőle Lelle. Én is próbálgattam mindegyiket, hogy hogy is kell ezeket használni vagy csak én vagyok béna, de még ő nem akar. Mi legutóbb egy nüby-t vettünk, aminek a teljes teteje szilikon, mert azt hittem, hogy azért nem tud inni, mert nem puha. De ebből meg nagyon gyorsan jön és az, hogy rá van írva, hogy csöpögésgátlós nem bizti, hogy igaz. Ha kicsi, ha sok, ha közepesen van benne mindíg csöpög és gyorsan is jön.
Mi most sima pohárból próbálkozunk, de néha csak nevet rajtam... :)
Az sem megy még...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jaj, képzeljétek, én meg ma elővettem megint a csőrös poharat (olyan, mint az Avent varázsitató, csak másfajta, nem tudom, pontosan milyen, Amerikából kaptuk) és Lolo tudott inni belőle! Eddig már sokszor próbálkoztunk és nem ment, de mostanában annyira szívja a cumit, hogy gondoltam, kipróbálom! :)
Szóval türelem, előbb-utóbb megtanulják a picurok a pohár használatát is!!!

Pimpoka: Lolonak van fogkeféje, szereti is rágcsálni - a kefés végét is, meg a rágókásat is. :) Meg szoktam mosni vele a 2 fogát, nagyon tetszik neki, gondolom, csikizi, mert nagyon kuncog közben. :)

Sajnos nekünk nincs hely járókának, már osztottam-szoroztam, de sehova nem tudom bepaszírozni úgy, hogy elférjünk. Utazóágyat szoktam járókaként használni, de abban meg nem tud kapaszkodni. Marad a kiságy meg bennünk próbál megkapaszkodni - úgy már feltérdel, de tovább még nem jutott. :)

Thenus: neked elfelejtettem írni, hogy persze, szívjuk Lolo orrát. Mi is általában ketten fogjuk le, illetve Apa lefogja, én szívom, de már egyedül is meg tudom oldani. Nem szereti, de muszáj - minél gyorsabban túlesünk rajta, annál jobb, most már van, hogy nem is sír közben, ha elég gyorsak vagyunk. Pedig naponta többször is szívom neki.
Vendég

Helló!

Verna, és a Sterimart is adod? Azzal is legalább annyit küzdünk mint a szívással. Szonjának eddig egyszer szívtam az orrát mikor pici volt, 4 hónapos, azóta sosem, és most nagyon traumaként éli meg. Én szinte csak este, de ma elalvás előtt is leszívtuk. Ha Tamásnak megemlítem, hogy szívni kéne, már rosszul van. :? Na mindegy, azt hiszi én nem sajnálom, pedig dehogynem, de tudom, hogy nem fáj, és utána sokkal jobb lesz. NEm is a fájdalom miatt hadakozik, hanem mert utálja, ha piszkáljuk az orrát. Próbáltam mutatni neki a fújást is. A zsepit az orrához teszi, és csücsörít, szóval nem fúj rendesen. Azért gyakorolgatjuk, hátha rájön szegényem. :roll:

A csőrös pohár nekünk sem jött be. Mivel Szonja se nem cumizott, se nem üvegezett, szerintem gőze nem volt mit csináljon vele. Rögtön 6 hós korától sima pohárral próbálkoztunk. Azóta gyönyörűen iszik, mostmár egyedül is. Szerintem lehet a sima pohárral kezdeni, nem kell csőrözni. :wink:

Giga, amíg Szonja pici volt mindig cicin aludt, el, vagy ringattam, énekeltem. MOstanában lefekszünk egymás mellé az ágyba és vagy cicizik, vagy csak morzsolgatja, de nem kívánja hogy énekeljek. :? :x :lol: Tudtomra adta, úgy, hogy mikor dudorászni kezdtem hangosan morgott, vagy túlkiabált. Rájöttem mit akar, kussoljak. :oops: :lol:
Próbálkozzál te is szerintem az együttfekvéssel, abból nem lehet baj. Nem fog úgy hiányolni téged, és neked sem fárasztó. HA eddig nem ahhoz szokott, hogy ágyban egyedül, nem fogja érteni, miért kell most így. NEkem ez a véleményem, de te döntesz. :wink:

Nircee, gratulálok a tipegéshez! :)

thenus

Ja, fogkefe!
Szonja imádja. Azóta van, hogy kijött az első két foga. Eleinte csak rágcsálta, mindig akkor mikor mi is fogat mostunk. Mostanában kezdi utánozni az "igazi" mozdulatokat.

thenus

Nekem is Erdélyi Zsolt a dokim, és imádom!
Több orvosom is volt már, de eddig ő a legjobb. A szülés csodálatos élmény volt vele, megbízható, segítőkész, közvetlen...
Röviden ennyi.
Lányok. Laurának még nincs fogkeféje, pedig van már majdnem 3 foga. Ez baj? Még nem is gondoltam rá, hogy vegyek neki... :shock:
Vendég

Thenus: igen, szoktunk Sterimar-ozni, ha szükséges. Na, az is még egy külön harc... de hát ez van, engem megmondom őszintén nem annyira izgat, hogy nem tetszik Lolonak: muszáj és kész! :) Szerintem most már ő is kezd rájönni, hogy utána sokkal jobb...

Sima pohár: azt is próbáltuk, de nagyon sok ment mellé, folyt le a nyakán. Mivel most nagyon sokszor szomjas Lolo, az se működik, hogy olyankor mindig előkézünk, szóval a ruhájára folyt. Nyáron még elmegy, de jön az ősz, úgyhogy én kifejezetten örülök, hogy bevált a csőrös pohár! :)
Vendég

Pilla: nekem a védőnő azt mondta, nem kell fogkefe, mert annyit rág a gyerek, hogy az eleve tisztítja. :) Mi azért vettünk, még fogkrémet is (tejfogkrém), de rájöttem, hogy azt még nem tudjuk használni, mivel nem tudja kiköpni. :)
Vendég

Sziasztok!

Még mindig egyben. Holnap van elméletileg a napunk, de szerintem nem lesz semmi. Pedig ma még bevásárolni is elmentünk, elzötyögtünk egészen az Outlet Center-ig keresztül a városon, ott mászkáltunk egy csomót, de még csak egy nyúlfarknyi összehúzódásom se volt. A férjemnek vettünk egy csomó mindent, nekem majd akkor újítunk a ruhatáron, ha már megközelítettem a normál formámat... :oops: Bogi meg kiverte a huppot, mert nem kapta meg a kiválasztott adidas focilabdát... néha olyan fiús, tegnap is alig lehetett ágyba imádkozni, ő mindenáron "góóó"-t (vagyis meccset) akart nézni. :roll: :lol:

Alvás: nálunk szerencsére túl sok gond nincs, csak ha nem eléggé fárad el a csaj, akkor kell rábeszélni az alvásra. Ebéd után pl. már magától megy a szobájába a kisplédjével, közli velünk, hogy "tente" és lefekszik. Amikor kisebb volt, este mesélt neki néha apuci, mindenféle kitalált baromságokat hisztis királylányokról, meg sárkányokról, meg púpos rosszarcú királyfiról, stb, akkor elég hamar elaludt. A tapasztalatom az, hogy minden baba sokkal nyugodtabban alszik, ha van egy minimális éjjelifény a szobájában, illetve valami halk (a felnőttek számára alig hallható - a babáknak sokkal élesebb a hallása!) zene szól. Nekünk Bach és Vivaldi vált be nagyon, amikor pici volt a csaj.

Csőrös pohár: hát, mi is vettünk vagy 3-félét, végülis magtanult belőlük inni Bogi, de legjobban az Avent sportpalack jött be neki, szerintem is az a legjobb, lehet, hogy picurit már nem is fogom próbára tenni az ilyen-olyan csőrös poharakkal. (mellesleg Bogi a legtutibban az én poharamból tud inni, pont mindig akkor amikor épp szomjanhalnék! :D )

Fogkefe: Nekünk van, már kb. 7-8 hónapos korunk óta, egyévesen pedig már tejfogkrémet is használtunk - épp csak bemaszatoljuk a fogkefe sörtéinek tetejét. Én megkérdeztem egy gyermekfogászt, ő mondta, hogy nyugodtan vegyek a gyereknek. Bár az is igaz, hogy Boginak nagyon hamar kijöttek a fogai, már 22 kint van. Az első 14 hetesen, a második 16 hetesen, utána meg alig győztük számolni. Ha van foga a törpének, azt már ápolni kell!
Verna, a védőnő nem gyermekfogorvos, nem biztos, hogy ő tudja jól a dolgokat... Okkal vannak a fogászok is specializálódva, ha van gyermekorvos, akkor okkal létezik gyermekfogász is - szerintem kérdezz meg egyet, interneten is lehet tőlük kérdezni, pl. a babázó honlapján. A piciknek való fogkrémek pedig úgy vannak kifejlesztve, hogy mindegy, ha lenyelik... Egyébként pedig már 4 hónapos babáknak is gyártanak icipici fogkefét, valószínűleg nem véletlenül...

Pimpoka, jó bulizást!
andibab

Szia Eszter,
év elején közös topicba irogattunk :lol: Örülök, hogy azóta minden rendben halad Veletek :!: :!: :!:
Én is véletlenül kerültem ide, a terhesség alatt ez a 4. kórházam, de most már tutira itt szülök. Nekem is a lányok segítettek a dokiválasztásban, amikor a 34. héten hirtelen orvos/kórház nélkül maradtam. Így kerültem én is Erdélyihez. Bár nincs olyan hatalmas tapasztalatom vele (eddig 4x találkoztunk) tündéri, alapos és borzasztóan rokonszenves. Életemben ő az 5. nőgyógyászom, úgyhogy van mihez viszonyítani. Nemsokára pedig bővebb info-t is mondhatok majd róla.

Lányok,
többé-kevésbé olvaslak Titeket, csak sajnos - tapasztalat híján - nem tudok a témákhoz szólni.

Andi,
megy a drukk, aztán kíváncsi vagyok a szülésznői tapasztalatokra, mert én is nála fogok szülni.

Üdv:
silka
silka

Köszi a válaszokat. Azt hiszem beszerzek egy fogkefét meg babafogkrémet és esténként megpróbálunk fogacskákat puccantani. Végülis abból baj nem lehet... :D
Vendég

Szerintetek STODAL szirupot adhatok Laurának?
Vendég

Pilla, próbáljatok úgy fogat mosni, hogy Te is megmosod Laura szeme láttára a fogad, biztos nagyon fog érdeklődni - nálunk Bogi jókat vigyorgott rajtunk minden alkalommal. Aztán add oda neki a fogkeféjét, hadd rágcsálja. Mi úgy csináltuk ezután, hogy a tisztítás is meglegyen, hogy ő "mosta" az én fogaimat, én meg az övét. Aztán nagyon hamar, kábé 2 hónap alatt önállósította magát, és azóta egyedül próbálja suvickolni az agyarait, és mindig balhé van, ha lemeózom és én is meg akarom még súrolni... :roll: :wink:

Ez a kép még januárban készült:

Kép

Sok sikert! :D

[/b]
andibab

Annyit írtok mostanában, hogy nem is tudom elolvasni, csak úgy beleolvasgatok.
Mivel Erdélyi Zsoltról volt szó, így nem hagyhatom szó nélkül. Nekem is ő az orvosom, és nagyon megvagyok vele elégedve! A szülés nekünk is csodás élmény maradt!!! :lol:

Móni

Kép
móni30

sZIASZTOK!
dE JÓ MENNYIEN SZŰLTÜNK zSOLTNÁL!aKKOR EZ NEM LEHET VÉLETLEN! :wink: :D :D öRÜLÖK NEKI,HOGY ILYEN JÓ VÉLEMÁNNYEL VAGYTOK ROLLA! :D :D :wink:

vERNA!

Értettem!!!!!!!!!!!!! :lol: :wink: Én Roli után ugyan így éreztem,nem akartam súlyfelesleggel kezdeni a második terhességemet,és majd a szűlés-szopizás után akartam végleg lefogyni! :wink: :D

Fogkefe!
Zsani nagyon szereti rágcsálni,de ennyi!Nem is erőltetem!Rolinak és Aninak természetesen van fogkeféje amit használnak is!Csajok legyünk őszinték!mi is felnőttünk pár hónapos korunkban fogkefe nélkűl4Persze,hogy kell,de nem egy ilyen csepp gyerkőcnek!Ez már megint egy jó reklámfogás!Persze,hogy kell ápólni a fogakat!el lehet azt kezdeni időben,de még szerintem nincs itt az ideje egy 5 hónapos babánál!Mindegy ezen most lehet vitatkozni,de én itt az ügyet le is zártam!Mindenki maga dönti ell,hogy egy 5-6 hó gyerkőcnek mossa -e a fogát!(7-8 hó)Bocsi! :wink: :D
Altatás!
Zsani cicin alszik el!Utána pedig a kiságyában alszik!Nekünk ez jött be!Rolit és Anit ringattam ill.fekve cici és az ágyon aludtak!Ringatni Zsanit akkor kell amikor nagyon fáradt,vagy túlvan pörögve!Akkor egy kicsit magamhoz ölelem,ringok eggyet jobra eggyet balra és már alszik is! :D :lol: :wink:
Csőröspohár!
Zsani 9hón korától az AVENT varázsitatót szívja!Nekünk bejött!De lehet,hogy már előbb is szívta,már nem emlékszem! :oops: :roll: :?

A babócák édesek!
Andibab!
Mit is írjak??Ja a csajod ari!Pózolni már nagyon tud! :wink: :lol: KITARTÁS!

Megyünk egy kicsit kikapcsolódni!Délután indulunk Jászapátira!Vasárnap jövünk!Addig jók legyetek!Szép hétvégét mindenkinek!
Kép
Pimpó!
Jó bulizást! :wink:

MINDEN FEJLŐDŐ,HALADÓ ÜGYESKEDŐ,MÁSZÓ,TIPEGŐ BABÁNAK GRATULÁLOK!

SZIASZTOK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Na a hétvégén itt nyaralt nálunk a családom (anya, tesó, sógor és 2 gyerkőc) tehát jól el voltam foglalva...

Voltunk anyuval babacuccot bevásárolni, már sok-sok mindenünk van!! De jövő héten lesz még 1-2 kör..
Aztán összerakom a pakkom biztos ami biztos!

Andi, kitartás!!

Jaj látom kisgyerkőccel minden nap új csodákat (felül, feláll stb.) és új kihívásokat (fogmosás, altatás, etetés :shock: ) hoz!
Hát lesz mit kérdeznem... :shock:

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok!

Csakhogy ki ne maradjak a sorból, nekem is Erdélyi a dokim és tényleg nagyon szupi! Meglepődtem Pimpoka, hogy így viselkedett veled, pedig nem olyan tipus sztem. Remélem nem sűrűn olyan, mint akkor volt.

Lili is kinyomja a fenekét négykézláb, bár még csak rövid időre. viszont nagyon megindult előre a napokban, eddig csak hátrafele mászott. a legújabb, hogy föltérdel amint meg tud kapaszkodni valamiben. szóval sürgősen föl kell emelnünk az ágyrácsot.

Nekünk még nincs fogunk, úgyhogy ezzel gondunk sincs :lol:

na mentem mert itt van az ölemben a lányzó és nem hagy írni.

így alszunk mostanában:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
murphyke

Jó reggelt!

Bár nekünk annyira nem jó...

Tegnap este az ügyeleten kötöttünk ki, mert Laura vígasztalhatatlanul bömbölt 2-szer fél órát. Délután már köhécselt meg folyt az orra, gondolom a fogacskák miatt megtépázott immunrendszere eddig bírta a strapát. Az ügyeleten azt mondták, hogy igaz piros a torka, de valószínűleg a foga miatt sírt olyan keservesen. Kicsit megnyugodtam, de ma 11-re leviszem a dokinéninkhez, főleg, hogy reggel volt egy pici hőemelkedése (gondolom ebben is a fog játszik közre).

Most először beteg szegényem.

Megyek összepakolászok amíg alszik.
Vendég

Sziasztok!

Móni! De jó, hogy jelentkeztél! Hogy vagytok? Növöget a kis Sebi baba? Ha tudsz, beraksz róla egy képet, olyan kíváncsi vagyok rá.. :oops: :lol: :lol:

Tiop! Jó pihit kívánunk Nektek! Remélem beszámolsz majd a nyaralásról és látunk sok képet is :wink:

Pilla! Sajnálom, hogy Laura beteg :( Remélem hamar rendbejön.

Jutta! Hamarosan neked is részed lesz ezekben a csodákban! Addig is jó vásárolgatást!

Andi!! Ma van a nagy nap..?

Murphyke! Lili haláli, ahogy alszik! Gratula az irányváltáshoz és boldog hófordulót Lilinek!

Orrszíváshoz akartam még írni, hogy Márk kifejezetten szereti :shock: Amikor bespiccelek, akkor mindig nevet (szerintem csiklandozza) :) , aztán ahogy kiszippantjuk a cuccost, szokott közben hümmögni meg őzni. Nagyritkán sír csak, de akkor általában már fáradt, nyűgös, éhes vagy vmi baja van.

Szép napot!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jajj, a lényeget elfelejtettem :oops:

Lehet olyan fa járókát venni, ami könnyen összecsukható? Mert elég kevés a helyünk, és szeretném ide-oda pakolni, bevinni a szobába vagy kirakni az ebédlőbe.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre:
Vannak olyan járókák, amik kerekekkel vannak, úgy tudom.
Alvás:
komolyan mondom, néha undorítóan tudnak punnyadni ezek a macskák. Most komolyan, mi soha az életben nem fogunk így pihenni. Ezt nem bírtam ki, hogy ne tegyem fel. :) Annyira irígylem őket! Majd főleg szülés után karikás szemekkel... :)
Kép Kamilla pihen! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla:
gyógyulást a babucinak! Egyébként ha jól tudom, így erősödik az immunrendszere. Főleg, ha láza van, akkor látszik, hogy küzd a szervezete. Minden ilyen betegség után erősebb lesz remélhetőleg! :) De ez gondolom, nem lehet nagy élmény, főleg most, hogy jön a foga... :(
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jutta:
jöttök bababörzére?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103