Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsuzsa: köszönöm! Kép

Cory: vérvétel: Kép. (Én ezt utálom a legjobban a terhesgondozásban.)

Anyák napja: az én párom is az a típus, akit figyelmeztetni kell, ha valami évforduló következik.
Így nem lepne meg, ha nem venne tudomást az anyák napjáról. Nem is készülök semmire.

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Szerencsésen túléltük az oltást. Csak addig sírt Hanga, amíg szúrta a dokinéni, utána jól volt, még rosszalkodásra is futotta. 9 kiló és 80 centi. 17 dekát hízott két hét alattKépKép.

BMárti,
ugye, hogy jó volt, hogy Hangát is kivettem a kocsibólKépKép? KÉpzeld, az egyik 30-as bogyót nem tudtam szétnyitni, úgyhogy véletlenül eltörtem, miközben próbáltam nyitni. Jól megvágtam az ujjam, de azért a bogyeszek szerencsére megmenekültek.

Cory,
hát, hogy így elizélni egy vérvételtKépKépKép.

KÉpzeljétek, ma azt mondta Hanga, hogy "bocs"Kép, meg este meg szoktuk nézegetni a Kismamás naptárt és elmondjuk minden képnél, hogy mit csinál éppen a baba, és már a kérdezésre mondja, hogy "elszik (alszik)"KépKép

Megyek, mert férj itt áll a hátam mögött a gépért.

Üdv
Szila
szila

Sziasztok újra!

Lányok, bocsánat, hogy ma szinte csak magammal foglalkozom, de még egy kérdés az eszembe jutott... bár, ez eléggé OFF.

Szóval, lakásproblémáink vannak. Talán hallottatok arról, hogy egyes önkormányzatok építenek(?) bérlakásokat, kifejezetten fiataloknak, de csak pár évig lehet bérelni, aztán menni kell.
Valami "Fészek", vagy ilyesmi bérlakásprogram a neve.
Hallott már errõl valaki valamit?

Köszönöm: Laura
p_laura

Sziasztok!

Anyák napjára én semmit nem várok! Tegnap elõtt a párom hozott egy nagy csokor orgonát, azt akár betudhatom annak is!Kép Tegnap a Városligetben nem tudtam ellenállni egy elefántos karkötõnek, arra azt mondtam, hogy a Rékától kaptam anyák napjára!Kép Szóval én elintéztem magamnak!Kép

Ma voltunk Bejáékkal szandált venni, vettem egy Siestát 4900.-ért, aztán jótszóztunk is! Nagyon tuti játszótért van Bejáéknál, szerintem ott simán lehetne talizni is! Zárt terület, jó fû és kevesen vannak! Én nagyon ajánlom!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Most gyors leszek, mert hulla vagyok.

Rikinek megkésve, Petinek kicsit elõre boldog szülinapot kívánunk!!!KépKépKép

Laura
Újpesten van ilyen lakásprogram, Fecskeháznak hívják, és azt hiszem még fognak is építeni. Az önkormányzatnál biztos adnak felvilágosítást.

cory
Kép Balfékek. Remélem már jól vagy.

Gorsi
gorsi

Sziasztok!
Csak beugrottam, olvasni most nincs idom...

Edit!
Nagyon, nagyon boldog szulinapot kivanok Rikinek! Kép Kép

Kép

Danimama
danimama

Sziasztok!

Nem rég jöttem haza a Tescoból, mert persze, hogy elfogyott az összes babacucc és csak este fél 10-kor vettük észre. Mivel a férjem már pizsiben volt, én mentem. Ne tudjátok meg mi volt ott!!!! Szerintem fél Budapest ott vásárolt. Amitõl kiakadtam (a sorbanálláson és az árukészlet hiányán túl), hogy este 11-kor az áruház tele volt gyerekkel!! Õk mikor alszanak??? Nincs napi rendjük? Én nagyot ámultam ezen.

Dorka elsõ nagyobb balesetén is túlvagyunk. Ma végigjártunk 2 játszóteret (összesen 5 csúszdát, 3 homokozót stb), itt megúsztuk mindenféle baj nélkül. Erre anyukámnál Dorka egy akkorát esett, hogy a fején egy kb. 2 cm-es púp nõtt, plusz még vérzett is. Nagyon megijedtünk, ráadásul nem akarta, hogy lehûtsük a púpját, így nem tudtunk segíteni nekiKép A nagy ijedtségben felhívtam telefonon az egyik kórház röntgenjét, hogy tudnának felvételt készíteni Dorka fejérõl és mit csináljak, mert elég csúnya a feje. Erre megkaptam a hideg zuhanyt, hogy egy púp az nem is nagy dolog és hagyjam a gyereket nyugton. Kérdeztem, mibúl tudom, meg, hogy ha mégis nagy ütés érte a fejét: "Nem tudom"-volt a válasz. Szóval nagyon megnyugtatott. Azért egy kórházi dolgozótól az ember több szakértelmet vár, legalább irányított volna valakihez. Na mindegy. Azóta Dorka jobban van, továbbra is jó kedve van és hagyta, hogy a haját megmossam, így azt gondolom, most már talán nem fáj neki, pedig a púp továbbra is 1 cm-es és most már pirosas-kékKép Kép Kép
Tudom nevetségesnek hangzik ez az egész, de én annyira megijedtem és semmibe sem vagyok biztos, hogy jót cselekszem-e. Ti mit csináltok, ha váratlan baleset történik a gyerekkel? Kihez fordultok pl. hétvége küszöbén?

Cory: sajnálom a vérvételt, a kézfejbõl a legfájdalmasabbKép

Zafi: mi is vettünk Siesta szandált, de mi csupán 6250,-Ft-ért! Megáll az ész, hogy milyen drága! Hogy hogy a Bejának van olcsó cipõje is?
Az angolKép, mit jelent? A vizsga eredményt már tudod? Én is alulértékeltem magam a vizsga után, aztán mégis meglett. Ne csüggedj, tuti, hogy sikerült!Kép Hol teszed le? Állitólag a Bródy S. u-ban könnyebben megadják az angol nyelvvizsgát. Én ott megpróbálom.

Borcsa, Bogancsi: mi az a boribon?????

Rebi: csak annyit igérj meg, hogy nem bili frizurát vágsz a lányodnak!!!Kép Az én anyám csak azt tudta és falra másztam tõle!!! Na és a gyerekkori fotóim éppen emiatt olyan bénákKép

Edit: nem értem miért modod a tortádra, hogy nem lett olyan jó, hiszen ez gyönyörû!!!Kép és biztosan finom is volt. A receptet nekem is eltudjátok küldeni, köszi.

A meggyes turótorta receptje csak ennyi:
piskóta alap
Töltelék: 25 dkg turó 10 dkg cukorral elkeverni, 3dl tejben vaniliás pudingot fõzzünk, majd hagyjuk kihûlni, majd a kettõt összekeverjük. Majd 2dl tejszínt (cukor nélkül) felverünk és ezt is összekeverjük az elõbbi krémmel, így egy finom könnyû, de kalória dús krémet kapunk. Ezt rá a piskótára, majd a krémre meggy, arra pedig zselét öntünk. Ha édesebben szeretitek, persze lehet több cukorral.

Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!

Üdv: Zsuzsiék , Dorottya már 17 hónapos
zsu26

Még mielõtt elmegyünk itthonról:

BSzilvi!
Petikének nagyon boldog elsõ szülinapot kívánunk!KépKépKép

Andi és Luca

Andi
andi3

BSzilvi!

Most csak ezért jöttem, hogy Petinek nagyon-nagyon BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánjunk Beussal együtt.KépKépKépKép

Zsuzsa+ bea

beababa

Petinek NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT KIVANUNK!

Köszönjük szépen az utolagosKép szülinapi jokivansagokat!

Dzsili,BMarti!Köszi a tanacsokat és az ötleteket!

Zsuzsi!Ahhoz képest,hogy még nem igen probaltam ilyet,tényleg szép lett!KépA receptet megtalalod az arcivban dec.8.-nal.Még fotot is rakott be Agci.Kép
Szegény Dorka!Puszi a pupjara!KépKépKépKépNem csodalom,hogy megijedtél!

Az éjszakank elég rossz volt.KépRiki szopizas utan nem tudott visszaaludni és apukaja probalta meg elringatni.Ez mind 4 orakor volt,de nagyon engem akart a fiatalur.Még az én kezemben is sirdogalt,ki tudja miért.Aztan megszopiztattam még egyszer és hagytam,hogy ott aludhasson velünk.Nalunk ez nem szokott elôfordulni,ugyhogy ez most egy kivételes eset volt.KépAztan fél 7-kor vittem vissza az agyaba,mert mar nem fértem el tôle.Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

BSzilvi! PETINEK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!KépKépKépKépKépKépKép

Zsuzsi! A szandált nem Beja árulja, csak velük mentünk el egy cipõboltba!
Az angolKép-t arra értettem, hogy neked is nyelvviszgáznod kell angolból! Én nagyon rühellem az egészet, de még minden elõttem van! Hétfõn megyek a laborra, aztán kb. 1 hónap múlva szóbelizni. Elég gyengének érzem magam, de nagyon meg kellene csinálnom, hogy végre letudjam az egész tanulást és végre másra koncentrálhassak! Pl. apukámra. Képzeljétek, kiderült, hogy szûkület van a vesevezetékén és azt meg kell mûteni, ráadásul most mindkét veséje baktériumokkal fertõzött, elõször meg kell várni, míg azok kimennek belõle és megszûnik a gyulladás és csak utána lehet mûteni, kb. fél év múlva!KépKépKép Most éppen kórházban van és ami a legrosszabb (szerintem), hogy nagyon maga alatt van!Kép Ja és persze a hólyagproblémája mindezeke mellett továbbra is megvan!Kép

Megyek, babazsúrra megyünk, ha kialudt Réka és addig még tanulok egy kicsit!

Zafi
zafi

Sziasztok!

A legfontosabb mára:

BSzilvi Petijének
Boldog Elsõ Születésnapot Kívánunk!

Kép

Olyan vacak szél van itt nincs is kedvem sokat kint lenni pedig meleg van és a lányom menne már nagyon.
Délután már ját egyet de mivel nem aludt még, muszáj lesz babakocsiba tenni, hátha...

Zsuzsa
Nem is értem miért gond a srácokkal takarítani? KépKépKépKép
Remélem, érzõdik az az irónia a hangomon! KépKép
Kedves ajándékokat kaptál a fiaidtól és köszönjük az idézetet tetszett! KépKépKép
Engem azért meglepett a férjem, mert megígérte, hogy vigyáz a lányzóra amíg a kis fiamnál, leszek anyáknapozni de nem, vette a fáradságot, hogy haza jöjjön, így a Mátékát elõre küldtem /itt az ovi az utcában/ Napsit meg kikaptam a kiságyból /akkor ébredt fel/ gyorsan felöltöztettem, és vele kínlódtam végig a mûsort. Egy ekkora gyereknek ez még nem túl jó móka, nekem sem ha közben idomítani kell szegénykémet, Máténak meg jó nagy csalódás, hogy hónapokig készült, én meg nem tudtam rá figyelni rendesen és ugyebár sem, fényképezni sem videózni nem tudtam. Köszönjük apa! KépKépKépKépKép Ó és még képes volt azt mondani, amikor haza jött, hogy ö itt volt négy elõtt pár perccel az nem jó??????
Bocsi, de nagyon magam alatt vagyok, nem tudtok egy jó válóperes ügyvédet???

BMárti
Én valahogy úgy érzem, hogy nem ér sokat az az ajándék amit én kérek, vagy szólok, hogy nem sokára ünnep lesz! Már az egy kedves ajándék vagy gesztus kellene, hogy legyen , hogy tudja melyik ünnep mikor van. Nem?

Laura
A Baumaxban is volt 5000 ezerért meg a többi nagy áruházban, nekem mondjuk jobban be jön, ami fából van ki lehet ülni a szélére és erre is lehet egy fa tetõt húzni, valahogy a természetes nekem jobban tetszik, de attól is függ persze milyen stílusú az udvar, Napsinak is kellene, szeret kint kövezni meg földet szórni /a hajába és a fejére/. Ó és ez pontosan 4590Ft.

Zsuzsi
Szerintem ha gond van, vidd be kérdés nélkül az elsõ kórház baleseti ügyeletére. Ott kötelességük kivizsgálni!
Pussz Dorka kobakjára! KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Üdv a bilifrizurás kislányok táborába, hogy én hogy utáltam! Ezért is növesztem Napsiét!

Rebi
Jót nevettem a kendõs családodon a kis fiam, kérdezte, min röhögök, mire elmondtam neki ó meg komolyan rám nézett és megkérdezte, hogy: -Tényleg? A fiuk is? KépKépKépKép

Pusszancs: Dzsili és Napsugár
dzsili

Szilvi! Nagyon boldog elsõ szülinapot Petinek! KépKépKépKép Annyira emlkészem, hogy milyen picike volt még, mikor elõször láttam a Szigeten! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Petinek BOLDOG 1. SZÜLINAPOT!KépKépKépKépKépKép ... elõször is .. Kép

Minden nevetni (sõt röhöngiKép) vágyónak sajna van egy rossz hírem... képek nem készültek. Még Csengus új "frizurájáról" sincs kép, de az majd lesz... az biztos ... Kép Apja szerint olyan, mint a német focisták .. Kép (hátul a kunkori farkincákat nem volt szívem levágni... de nem is nagyon fértem volna hozzáKép)

... Csenge ma nagyizott (errõl inkább nem írok semmit, mert robbanok...).. én meg tanultam 5 órát... és épp csak azzal vagyok kész, amit múlt órára kellett volna megcsinálni ... khmmm...

Dzsili
A földszórás ismerõs ... Kép Múltkor látta Pöttöm, ahogy elültetem a virágokat... most nagyon kell vigyázni, hogy õ meg "ki ne ültesse" õket .. KépKép a maradék föld meg már mindenfele elõfordul (azt nagy nehezen sikerült megakadályozni, hogy a szobába is hozzon belõle... Kép)

... olcsó(bb) szandi (meg cipõ) minket is érdekelne, mert a 7000-es szandi meg a 9000-es félignyitott... így egy kicsit húúúzóóóós...
Zafi
Bejáék közelében van az a cipõbolt?

Anyák napján nem tudom, mi lesz... Az biztos, hogy nekem nincs kedvem rohangászni a gyerekkel egyik nagymamától a másikig (+ a dédik)... elvégre ez az én napom (is).. Páromtól ma mondjuk kaptam csokit, de nem arra (engesztelés...)... Virágot majd akkor kapok tõle, ha az anyósom vesz, és a kezébe nyomja Kép ...

... ja .. azt mondtuk (mondtam), 6-ra hozzák vissza Csengét ... még nincs itt... Nem megyek bele jobban a témába, mert mindjárt dührohamot kapok... KépKépKépKépKépKép

pussz
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Petinek nagyon boldog elsõ szülinapot!
Kép

Voltunk a Ligetben, tök jó volt, de nagyon sokan voltak, Hanga nagyon fáradt volt, de nem aludt el, csak 3/4 6-kor, hazafeléKép. Vettünk neki két bábot: egy rókát meg egy malacanyut két malackávalKép, tök jók!

Lányok,
a dr. Leó cipõk nem olyan drágák. Hanga szandiját 5400ért vettük, a cipõje meg 5900 volt.

Dzsili,
Hanga is átültette a muskátlikat anyukáméknál...Kép

Puszi
Szila
szila

Sziasztok!

Még mindig nem tartok sehol az olvasással, ezért csak röviden írok.
Elõször is szeretném megköszönni mindenkinek a szülinapi jókívánságokat!
Nagyon jól sikerült a mai nap. Délelõtt állatkerteztünk, Petit inkább azok az állatok érdekelték, amelyek közel jöttek.
Viszont a lufi nagyon tetszett neki.
Külön tortát nem sütöttem, de amennyit evett belõle, nem is lett volna értelme. A Horváth cukrászdából rendelt torta valami fenomenálisan finom!
Kép a profilomban!
Remélem mindenki nagyon jól van és jól érzitek magatokat ebben a gyönyörû idõben.
És még egy jó hír, holnap anyukámat is kiengedik a kórházból.
Megyek, mert pancsiznia kell a nagyfiúnak!

Sziasztok

Szilvi és az 1 éves nagyfiú
bszilvi

Sziasztok mindenki!

Ma egy óriási nagy pihenõs napunk volt.KépKépKép Mindenki azt csinált amit akart, persze a gyerekeknél minimális korlátok között, de én nagyon jól el voltam.KépKépKép Apa is tvégre csak a gyerkõcökkel tudott lenni, a kiscsaj folyamatosan levette a lábáról.KépKépKép
Délután kimentünk a gödöllõi nagy parkba, ahol a majálist szokták rendezni. Fagyiztunk egy jót, a Beusnak vett apa egy gombóc habot, de nem kellett neki, csak az volt a fontos neki, hogy mehessen. Egy borzasztó nagyot sétáltunk a parkban. A Beus csodák csodájára nem cipeltette magát, egy jó órát végig sétáltunk. Azt hittem, hogy elfárad Bea, amikor hazajöttünk egy kicsit el is pilledt, de most nem úgy néz ki, mint aki nagyon aludni akarnaKép

Rebi!
Brühühü, hogy nincs kendõs fénykép. Ezek szerint én büszke lehetek, hogy apának eszébe jutnak azért a személyre szóló ünnepeim.KépKépKép Mondjuk õ már 10 éve gyakorolja ezt az apaságot, hátha a Te párod, és a többieké is belejön és, nem az anyukájuk fog nektek virágot venni, vagy küldeni. Nálunk mondjuk idén szintén anyós küldött, de azt biztosan tudom, hogy ha nem küldött volna, akkor vasárnap vett volna.KépKépKép

Dzsili!
Ugye ez a válóperes ügyvéd csak elkeserédesedben jutott eszedbe és nem komoly.KépKép
Szegény Máté! Eltudom képzelni milyen rosszul érintette a dolog, hogy nem csak rá figyelsz amikor pedig õ csak neked akarta elmondani a versikéjét.
Én is izgulok egy kicsit, mert kollektív anyák napja ugyan nincs a suliban, de Pityuéknál lesz évvégi mûsor, és remélem, hogy nem a Bea produkciójára kell majd figyelnem. APa mondjuk nem igérte, hogy ott lesz, de még a pontos idõpontot nem is tudjuk, így addig nem is tud hozzászólni a dologhoz. Ráadásul azért készülnek a gyerekek ugye, mert akkor búcsuzunk el a tanító néniktõl is.Kép
Egyébként én sem értem, hogy miért nem lehet kisgyerek mellett takarítani. Kép

BSzilvi!
Nagyon jól néz ki a kis ünnepelt, és a foci torta.KépKépKép Peti mellett te guggolsz ott?

Zsuzsi!
Ha máskor beüti a fejét Dorka, azt figyeld, hogy hangosan felsír-e, ha nem az még nem gond, de ha elveszti az eszméletét, akkor rögtön doki. Az esés, beütés után meg órák után azt figyeld, hogy nem hány-e, nem nyugtalanabb-e az átlagosnál. Ha hány, akkor lehet, hogy agyrázkódása van, és akkor azonnal vidd be a Kórházba, vagy ügyeletes rendelõbe. Amikor már nagyobb lesz, akkor ha egy ilyen fejbevágás után a fejét fájlalja szintén érdemes dokihoz vinni. Bocs, ha ezeket tudtad, de nem kell egy nagy esés után a legrosszabbra gondolni. Persze tudom könnyû ezt mondani, én is pánikolnék, de ilyenkor a férjem higgadtabb, és akkor õ szokott figyelni, illetve nyugtatni.

Sziasztok, egyelõre most ennyi jutott eszembe.
Zsuzsa

beababa

Petinek boldog születésnapot!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

BOLDOG SZÜLINAPOT, PETI!!
Kép
Borcsa + Luca

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Petinek nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk!!! Még tart!!! Kép

Megpróbálok írni, hátha nem száll el...
Persze 16 alatt kilo-, nem megabyte-ot értettem... Ami néha 12 is, máskor meg kapcsolódni sem enged... Kép

Mi jól vagyunk, szinte reggeltõl estig kint vagyunk, csak aludni jövünk be, meg enni, így nagyon jókat alszik Barni nappal és éjszaka is (változatlanul mellettünk)! Már egész jól megszoktuk a vidéki életet, bár a nomád körülményeket nem olyan könnyû - homoktenger a kert kb felén, amit a szél be is fúj a házba rendesen, zsákból öltözés, dobozból tanulás Kép, tûzhely és mosogató hiánya a konyhában... De ez utóbbi tegnap hál'Istennek, vagyis a vízszerelõnek, megoldódott!

Ma mi is szülinapoztunk! Kép Kisfiamtól sok puszit kaptam ám!Kép

Barni hatalmas arc amúgy, rengeteget dumál, már igazi aranyköpései vannak! Reggel pl rácsodálkoztam, hogy "Mekkora kaki!" Mire õ: "Ici-pici!" Azt hittem, leesek az ágyról!
Tegnap viccelõdtem vele, még valamit kellett csinálnom a fürdõszobában, mielõtt felöltöztettem fürdés után, és csak odadobtam neki a pizsamáját, hogy "Vedd fel, légyszíves!" Erre nevetett, és tekerte a fejére, abszolut értette a viccet!

Gondoltam ám mindenkire húsvétkor, mi vasárnap Domonyvölgyben voltunk a Lázár-tanyán, szuperjó volt, nagyon ajánlom! Hétfõn pedig az állatkertben, de megbántam, mert iszonyú tömeg volt, Dzsiliékkel sem találkoztunk KépKép. Barni jól érezte magát, csak sajnos az állatokhoz alig-alig lehetett odaférni, így fõleg a többi babával volt elfoglalva, meg azzal, hogy egyszerre ehetett perecet és tölcsért! Kép De holnap megyünk Nyíregyházára esküvõre (Andi, képzeld, holnap lesz, nem múlt héten volt Kép, lehet, hogy babát várok? Kép), na és ott nagyon hangulatos állatkert van, elvisszük oda, igaz, az 1. szülinapján is ott voltunk, de most jobban érti már.

Andi, mielõtt elfelejtem: Kriszta hiányolt, mondta, hogy keresett telefonon, de nem vetted fel, hozott neked teát Angliából! Kép Holnap ne menj táncolni, Münchenbe megy a csapat versenyre! Kép Elkezdtük végre a slip jiget, könnyebb, mint a Steve-féle jig! Ja, nézd meg a ronanmorgan.hu-t, egyre jobb! Kép

Zafi: annyira sajnálom apukádat! A legfontosabb a lelki hozzáállás, ebben próbáljátok meg minél inkább erõsíteni!!! Állítólag nagyon sok minden ezen múlik! Kitartás!

Dzsili! Férjed Kép, esetleg csinálhattátok volna azt, hogy odajön az ovihoz, és kiviszi Napsit??? Végülis milyen volt a mûsor, szavalt a kisfiad? Én biztos nem fogom tudni megállni bõgés nélkül, ha Barni anyák napi verset fog mondani! Tök ciki lesz neki! Kép

Norci! Régebben kérdezted, milyen gyerekkönyvet ajánlunk, ami nem Füzesi Zsuzsa. Lehet, hogy azóta láttad, de F. Zs.-nak vannak ám csak Mondókáskönyvei is, szám szerint öt, nekünk kettõ megvan, Barni egyszerûen imádja, hozza oda, hogy monó, monó, betéve tudjuk már az összeset KépKép, pedig mindkettõben van vagy 100-100 darab... Másik kedvence szintén F. Zs., Sörös W. Klára 2 versére rajzolta, a címe Csupa láb, Csupa hang. A versek is nagyon jók, a másodikban hangutánzó szavak vannak, pl. Béka ugrik totty-totty-totty, esõ hullik lotty-lotty-lotty... stb. Képzeld el, Barni az összeset el tudja mondani, ahogy olvasom a sorokat!!! Egyre jobban értékeli a Weöres Sándor-verseket is, csomót képes végighallgatni.

BMárti! Érdekes, hogy Lacika mennyire veled egyidõben akarta abbahagyni a szopizást! Barni még borzasztó függõ, nem is tudom elképzelni egyelõre, hogy egyszer csak elutasítja! Ha felsorolja a családtagokat, titi, mátik titi biztos, hogy szerepelnek közöttük! Kép

Danimama! Nekem is nagyon tetszett Döbrögi Dani! Kép

Edit: szerintem is csodaszép lett a torta, minden elismerésem! A 2. szülinapon én is megkísérlem, de addig gyakorolnom kell! Kép

Márti! Tényleg nagyon közel az idõ! Ne aggódj, a baba épp akkor fog megszületni, amikor te is úgy érzed, hogy már felkészültél rá! KépKépKép Nem is emlékeztem, hogy a fiúnevetek a Boldizsár! Kép

Hú, de késõ, mennem kell, bocsánat a litániáért, sziasztok mindenkinek!!!

Puszi:
Heni+Barni+Kép
gesztenye

Szegény kis Napocska baba belázasodott estére 38,6 lett a höje /popóban mérve 39,1/ kapott kúpott már régen alszik, nem is tudom így mennyire ment lejebb de nem akarom felébreszteni ezért, ha gond van biztosan jelez. Remélem ez az oltástól van.......

Rebi
Egy szavad sem lehet Csengu segít neked virágot ...uhm...ültetni! KépKépKép
Milyen házias! KépKépKép

akárcsak

Szila
Hangája aki a muskátlikra specializálódott! KépKépKép
Az én lányom meg szimplán csak földet szór.....KépKépKép

BSzilvi
Aranyos a kis ünnepelt a focis tortájával, biztosan élvezetes lett a mai napja, annyi minden történt vele! KépKépKép

Zsuzsa
Komolyan mondtam tele van a hópupom,de ez más topicra tartozik...KépKépKép Május 8.-án lesz a 11-ig házassági évfordulónk, hát kivételesen én is annyira készülök mint ahogyan ö szokott! KépKépKép

Heni
Biztosan lehetett volna, ha az apjának eszébe jutott volna hogy ha már nem képes haza érni idöben, akkor elvigye a kicsit...megjegyzem semmi dolga nem volt éppen a háznál locsolta a füvet mint rendesen! KépKépKépKépKép
Vasárnap lesz a Márkké, bízom benne nem játsza el mégegyszer.....

Gondoltam rá az állatkertben, hogy lehet hogy valaki a topicból ugyan csak kint lehet, de annyian voltak, hogy képtelenség volt az emberekre figyelni....
Igen mondtak verset, énekeltek, és még egy rövid mesét is eljátszottak, nagyon aranyosak voltak. Én se szoktam megállni könnyes szem nélkül, próbálom nem bele élni magam, nagyon. Azt sosem felejtem el, amikor a nagy fiam elöször énekelte el két és fél évesen kissé pöszén persze az Orgona ága címü dalt, a mai napig emlékszem hogyan adta elö.....

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

... este 7 óra dühöngök .. majd ha lehiggadtam, leírom, hogy mit sikerült mûvelni ma a családomnak ... KépKép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Csak bekukk:
Rikinek és Petinek Nagyon Boldog 1. Szülinapot kívánunk!
Kép
Kép

Menta és Helena
menta

BSzilvi!
Boldog szülinapot Petinek!KépKépKép

Szilvi + Zsani
sztigris

Sziasztok!

Zsuzsi: hogy van Dorka? Nekünk egyszer volt nagyobb fejreesés, pont karácsonykor az anyuval volt Romi, mi Tónival nem is voltunk otthon. De akkor nagyon aranyos volt az orvosi ügyeletes, aki azt ajánlotta, hogy inkább vigyük be kórházba egy röntgenre, hogy megnyugodjunk.
Tesco: Kép. Nekem is van egy hasonlóan kellemetlen Tesco-emlékem: kb. 4 éve festés-mázolás-tapétázás volt nálunk, és a festék pont vasárnap de. fogyott el. Gondoltuk, elszaladunk a Tescoba, hiszen gyönyörû nyári nap volt, feltételeztem, hogy nincsenek sokan, hiszen ki az a hül*e, aki ilyenkor vásárol.
Hát annyian voltak, hogy másfél órát álltunk sorban a pénztárhoz, természetesen rengeteg unatkozó (=rosszalkodó) kisgyerekkel, brrr. Én meg csak néztem, hogy szerencsétleneknek nem jobb lenne kint futkározni valahol a friss levegõn?
(Jó, persze tudom, vásárolni is kell valamikor, de érdekes, az én gyerekkoromban nem volt ez családi program.)

GOrsi: köszönöm! Kép

BSzilvi: Petinek boldog elsõ szülinapot kívánok így utólag is! Kép Kép Kép

Edit: kívántam én már Rikinek nagyon boldog elsõ születésnapot? Szerintem nem... tehát most megteszem: nagyon sok boldogságot a fiatalúrnak!
A torta gyönyörû! Kép

Dzsili: válás: Kép. Nem lehet okosat írni, de ugye csak hirtelen felindulásból gondoltad? Szerintem egyébként nincs olyan hásaspár, akik életükben legalább egyszer ne lettek volna válságban, amikor vagy az egyik, vagy a másik, vagy mindkét fél úgy gondolta, hogy inkább külön kellene folytatni. Aztán... az ember valahogy túljut ezen a ponton, és utólag örül, hogy de jó, hogy végül is nem váltunk el. Sok erõt kívánok neked!

Homokozó: én is jobban szeretnék fából, sõt, még igazából korainak is tartom. Csak hát Romola állandóan a cserepekbõl lapátolja ki a virágföldet, és az Anyu úgy gondolja, ezután majd megmenekülnek a virágai. Hát, kötve hiszem, de ha az Anyu valamit a fejébe vesz....
Minden egyes virágföld-lapátolásnál megkapnám, hogy: látod, mondtam, hogy vegyünk homokozót!!!

Henke: jó volt már olvasni egy kicsit rólatok is! Gyere azért gyakrabban!

Rebi: szegény... Kép. Lehiggadtál már? Mit mûvelt a családod?

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!

Laura: köszi az érdeklõdést Dóriról, szerencsére jól van, a púp már lement, de a seb még látszik.
Zsuzsa: köszi az eligazitást, hogy legközelebb mit figyeljek, meg is jegyzem, mert jobb, ha az ember higgadtan és helyesen cselekszik ilyenkor. Jó, hogy vagytok!Kép

Zafi: ne aggódj az angol miatt! Tudod, miért van nagyobb esélyünk, hogy mégis meg legyen, legalább a szóbeli? 1. a szóbeli vizsga elsõ részében kiderül, hogy kismama vagy és, hogy a diplomához kell a nyelvvizsga (nem akarnak többször szivatni, ha jóindulatúak) 2. úgymond idõsebbek vagyunk, mint az átlagos vizsgázók, így sokkal könnyebben szereplünk ilyen helyzetben, hiszen már van gyakorlatunk, plusz csomó más dolog is jár éppen az eszünkben, mikor vizsgázunk (gyerek éppen alszik-eKép ) 3. mivel idõsebbek és tapasztaltabbak vagyunk, sokkal könnyebben tudunk hozzászólni különféle témákhoz, mint a többiek, míg a többiek csak hobbi szinten, azaz néha olvasnak szaklapokat és újságot, mi naponta tesszük... Tehát fel a fejjel, ezek mind elõnyök és éppen ezért meg is lesz a szóbelid!!!! Hajrá!!!Kép

Heni: egy szót sem írtál a pocaklakórólKép és magadról, hogy hogy vagy!

Rebi: én is jó ideje filózok, hogy odaadjam több idõre Dórit anyósomnak vagy nem. Õ nagyon szeretné, ha már náluk töltene egy hétvégét, mert a barátnõitõl ezt hallja, persze az nem zavarja, hogy nagyobbak az unokáik. Én egyszerûen azért sem akarom odaadni, mert tudom, hogy fizikailag nem bírnának Dórival (pl. fürdetés, ágyból fel-letevés, éjszakai riadásokra nyugtatás). Múltkor, mikor este 10-kor értem haza, Dóri éppen sírt az ágyában és anyósom csak nézte és susogott neki, hogy nyugodjon meg, ahelyett, hogy felvette volna vagy pedig hagyta volna sírni, de akkor a szobán kivül lett volna. Csak akkor tud vele bánni, ha Dórinak jó kedve van, de mikor sír, nem tudja megnyugtatni még....Amíg szopizik egyáltalán Dóri én nem adom oda az anyósomnak max. reggeltõl fürdetésig, de a gyerek aludjon otthon a saját ágyában. Emlékszem én még 3 évesen annyira szenvedtem attól, ha leadtak a nagyanyámnak, olyan elhagyott érzés volt. Nem akarom, hogy Dóri ilyet érezzen. Gondolom nálatok is jönnek a pici célzások, de szerintem ezzel nem kell törödni, a te gyerekedrõl van szó, a te felelõsséged és a te érzésed, ami fontos, nem pedig a többieké, bármennyire is segítõkészek. Igaz a nagyszülõket is meglehet érteni, de mi most anyák vagyunkKép!!!

Mi tegnap társasággal lementünk Szilvásváradra a Szalajka-Völgybe megnézni a Fátyol-vízesést. Piknikeztünk is, kisvasútoztunk is és még pisztrángot is ettünk. Szegény Dóri este 11-re került be az ágyába, de elég jól bírta a strappát. Nagyon élvezte a pikniket, a focit, a többi embert. Szóval jól éreztük magunkat. MIndenkinek ajánlom!

Dzsili: Férjemmel tegnap hazafelé úton beszélgettünk, kiderült, hogy én teljesen máshogy látom a kapcsolatunkat, mint õ. Szerintem mi nagyon elhanyagoljuk egymást és a férjem egyáltalán nem figyel rám, és hogy válságban vagyunk. A férjem szerint pedig minden rendben van, tök jól megvagyunk és boldogok vagyunkKép Tehát ugyanarról a kapcsolatról beszéltünk és mégis, másképpen éljük meg. Aztán szerencsére ezt megbeszéltük és én is elkezdtem valahogy másképpen gondolkodni a kapcsolatunkról és észrevettem, hogy a férjem tényleg törekszik a maga módján nekem megfelelni és hogy nekem is megértõbbnek kell lennem vele, hiszen nem mutatja ki az érzéseit (férfiúi önérzet), nem tudom mi zajlik benne. Ma pedig végre életében kb. 8. alkalommal elmosogatott, levitte a szemetet és még velem is beszélgetettKép Tudom ez egyeseknek nagyon hülyén hangzik és ez a min., de nálunk máshogy mennek a dolgok és ennek a mai megnyilvánulásnak is nagyon örülök.
Szóval Dzsili, az én férjem is elszokott felejteni mindent, ami velem kapcsolatos, akár ünnep, akár valami ügyintézés, de nem ez a lényeg, hanem, hogy az élet nagy dolgaiban mindig egymásért kitartotok és mindig kiderül, hogy szeretitek egymást!Kép Másrészt a válással való fenyegetõzést a férfiak nem nagyon veszik komolyan, mindig azt hiszik, hogy ez csak hiszti... Próbáljatok kettesben kikapcsolódni! Remélem most éppen azt teszitek és ez a sok iromány már nem is lényeges!Kép

Bocsi azoknak, akiknek nem írtam.
Nem tudom, hogy Petit felköszöntöttük-e vagy nem, így biztonság kedvéért leírom:

Boldog Elsõ Szülinapot Kívánunk sok szeretettel!

Üdv:
Zsuzsiék (17 hónapos Dorottya)
zsu26

Sziasztok!

Sajnos Napocska láza nem ment le tegnap éjjel sem 38 alá, söt reggel is csak 37,8 volt ami egyre feljebb kúszott mire felébredt délután már 39,1 volt. Délelött még bizakodtam az oltásban, de délután már az ügyeletet kellett kihívnom mert azt tudtam, hogy ilyen magas láza, egész nap nem lehet az oltástól. Be van gyulladva a torka és a fülei is sajnos. Most este is 38,5 volt kapott kúpott ami a doki írt fel és szerintem a legjobb ami tutira használ most valamivel hüvosebb a homloka de nem akarom felkelteni,szegénykém úgy is ébred ha roszabbodna akárcsak tegnap.

Laura,
Köszönöm, hogy írtál nekem ! KépKépKépKép
Én már évek úgy érzem könnyebben megbirkózom a három gyerekkel mint a férjemmel!

Zsuzsi
Voltaképp igazad van, csak tudod amikor az ember már annyi mindent megpróbál, újra és újra elöbb utóbb besokal.
Nálunk a párom a pénz de minden egyébb én vagyok.Vagyunk mi négyen és Ö, nos ez nem család. Azt várná el, hogy Ö legyen a legfontosabb a családban mi meg ugráljunk neki és körülötte ha éppen itt tartózkodik, mert hogy ilyen családban nött fel. Apuka az Isten mert pénz keres a többi nem csinál semmit, akkor legalább az ö kényelméröl gondoskodjon. Az igaz, hogy egy férfi másként gondolkodik mint egy nö de ez nem változtat azon, hogy emberek vagyunk!
Eleinte én is mindent elnéztem, meg kibékültünk összevesztünk, de ha elveszted a hited az emberben akit a párodnak nevezel, aki valamiképp a másik feled kellene hogy legyen, mi marad? ÜRESSÉG
Köszönöm neked is, hogy reagáltál erre az elkeseredett témára és bocsi mert tudom, hogy nagyon nem tartozik ide!

Rebi
Ha már megnyugodtál és gondolod, hogy elmondod kiváncsi vagyok mi történt, talán könnyebb ha elmeséled.

Pusz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

... még mindig nem nyugodtam meg teljesen... anyósékkal azóta nem is beszéltem .. de nem is akarok még egy ideig...

Csütörtökön délelõtt anyós kikönyörögte, hogy egy-két órára hadd vigyék el Csengus.. mivel tanulnom is kellett, azt mondtam, hogy vigyék... Ez eddig úgy mûködött, hogy ha elvitték, megbeszéltük, hogy amikor szólunk, akkor visszahozzák... pl. amíg hajat mostam, vagy amíg kicsit aludtam, vagy tanultam stb.Már az kiakasztott kicsit, hogy ezután 2 órával jött csak érte apósom, lassan meg aludnia kellett volna Csengunak... ha azt számolom, hogy közben alszik másfél-2 órát, akkor is már 4 órát lett volna távol. 3 körül telefonált nekik Ati, hogy alszik-e a gyerek... azt mondták, hogy pár perce... Gondoltuk, ezért nem veszik fel a vonalas telefont, mert kihúzták, nehogy felébredjen rá a gyerek... 5 körül rájuk telefonáltunk, hogy akkor hozzák vissza, ha felébredt ... Az nem megy... akkor hozzák haza legkésõbb 6-ra... Miért olyan korán? de jó... csak a Velencei-tónál vannak... Na ezek után ide értek 7-re. Én már ki sem mentem a kocsihoz, mert leszúrtam volna õket (verbálisan - meg még ki tudja, hogy hogyan)... Ati behozza Csengét - deréktól térdig pisis-szaros volt... az autósülés is... 6-ig még nagyjából nyugodt voltam, mert 5-tõl 6-ig azért a Velencei-tótól fel lehet érni .. de 6-tól már nagyon ideges voltam... Aztán ahogy visszaadták a gyereket... Ráadásul délben még közli is anyós, hogy taknyos Csengu. Este taknyos+hõemelkedés... és utál sokáig egy helyben ülni - erre bevágják az autóba ahol megy rá a légkondi. Ráadásul alvás közben pakolták be, úgyhogy rém keveset is aludt... A párom megbántódott, hogy hogy beszélek a szüleirõl, akik ugyan felelõtlenek voltak, meg hazudtak stb. de mégis (jó, neki az a dolga, hogy védje õket is valamennyire)... Vele is jól összevesztem, kiderült, hogy teljesen más az elképzelésünk a gyereknevelésrõl, a feladatokról, a megbízhatóságról meg sok-sok mindenrõl... Tegnap éjjel (is) alig aludtunk (Csenge meg én)... reggelre nekem is nagyon fájt a torkom, meg taknyosodom... Aztán nap közben kiderült, hogy Atinak bevallották, hogy nem is a Velencei-tónál voltak, hanem a Balatonnál...
Bennem nagyon összetört vmi... Kép Nem tudok már nyugodt szívvel megbízni anyósékban. Nincs kedvem velük együtt lakni... Csinálhatnak hülyeséget... az én szüleim is csinálnak/csináltak, de hogy szándékosan hazudnak, a hátam mögött csinálnak dolgokat, azt nem vártam volna tõlük. A szüleim egyszer vitték el úgy, hogy nem hozták vissza idõre... csak mondjuk akkor itt a környéken sétáltak. Az idegesség ugyanolyan volt, de õk közben nem hazudtak össze-vissza. Anyós nem a másfél éves, hanem a 3-4 éves gyerekét sem engedte el még a nagyszülõkkel sem... és ezek után õ meg ... és erre a hülyeségre az apósomat is rávette...

Nem tudom, mikor leszek ezen az egészen annyira túl, hogy beszélni tudok velük... még mindig nem megy... De valami végleg megváltozott... Nagyon komolyan elgondolkodtam azon, hogy megkérdezem a környéken lévõ bölcsi(k)ben, hogy van-e olyan, hogy hetente egyszer fél napra elviszem Csengut, amíg suliban vagyok. Bár Anya mondta, hogy meg tudja beszélni a suliban, hogy még ezen a pár csütörtökön késõbb megy be, és tud a gyerekre vigyázni. Már rá is szívesebben bízom, mint anyósra... Egy biztos... csütörtökön még semmi és senki nem tud arra rávenni, hogy odavigyem hozzájuk a gyereket...

Talán az egyetlen "elõnye" volt a dolognak... végre konkrétan el tudtam mondani a páromnak, hogy ez nekem minden, csak nem segítség. Nekem az a segítség, ha néha(!) 2-3, max. 4 órára(!) szabaddá tudom tenni magam. Utána nekem már nem pihenés, hanem aggódás, meg hiány. Rosszabb állapotban vagyok ilyenkor utána, mint elõtte, még akkor is, ha az elsõ pár órában még fel is töltõdöm valamennyire.

... remélhetõleg Csengu csak tényleg amiatt hõemelkedett meg taknyoska, mert szinte az összes maradék foga mintha egyszerre jönne... a bal alsó 5-ös rágója pl. már tisztán látszik a bõr alatt, csak még nem tört át... szerintem a hiányzó metszõi is nagyon kifelé tartanak... az egész alsó ínye egy merõ duzzanat. Nappal is sokszor felsikít, a keze csuklóig a szájában ... éjjel még rosszabb. Szerencsére ha kap bogyót, utána vissza tud aludni elég hamar...

.. biztos nagyon zagyva, amit most leírtam, de ennyire tellett tõlem...Kép

... sajnos nem érzem jobban magam attól, hogy leírtam Kép(

pussz
Rebi

rebi

Sziasztok!

Rebi: hát nem irigyellek! Sok mindent elviselek, de a hazugságot nem tudom!

Mára nagy játszóterezést terveztünk, de ebben a szélben nem megyünk sehová. Délelõtt voltunk vásárolni, és Balu erõsen kapaszkodott a kezünkbe, pedig nem szokott.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Nem mondom, hogy teljesen naprakész vagyok, de azért igyekszem

Norci!
Nálunk könnyû volt a helyzet a szülinappal kapcsolatban, ugyanis én tudtam, hogy május elseje csak hármunkról fog szólni. Mivel holnap úgyis megyünk a nagyszülõkhöz(anyák napja), így õk sem emelhettek kifogást ellene.
Szerintem is Vili a legfontosabb ezen a napon!

BMárti!
Ha esetleg túl sok álommanó érkezne hozzád, kérlek, irányíts át hozzánk is néhányat!
Gratulálok Lacika lépegetéséhez! Össze kellene ereszteni a gyerkõceinket, hadd billegjenek együtt!
Jó lenne már veletek is találkozni egy talin, bár a most hétfõire mi sem tudunk menni, de a következõre nagyon szeretnék!

Laura!
Köszönjük a névnapi köszöntést is, de június végi Pétert fogjuk ünnepelni!

Nekem nagy mázlim van a férjurammal, még nem is voltam anyuci már akkor is mindig kaptam „elõlegbe” virágot anyák napjára és mivel tavaly már Peti is velünk volt, ezért dupla csokrot kaptam. Annyira figyelmes, hogy már sokszor „el is várom” az ajándékait.

Zsuzsa!
Nagyon szép ajándékokat kaptál a gyerkõceidtõl, egész meghatódtam. Annyira kedvesek ezek a saját kezûleg készült ajándékok.
Igen, én vagyok Peti mellett.

Zsuzsi!
Nem csodálom, hogy megijedtél, szegény Dorka, puszi a kis púpjára!
A gyerekorvosotokkal nem vagy olyan jóban, hogy ha esetleg egy baleset elõfordul, akkor felhívhasd?
Egyébként nekem is ugyanazokat a tüneteket mondta a doktornõnk, hogy figyelni kell, amiket Zsuzsa írt neked.

Én is Dr. Leót vettem Petinek 3850 Ft-ért, mondjuk szerintem azért volt ilyen olcsó(ez viszonyítás kérdése), mert kis méret. Legalábbis az eladó, amikor kérdeztem az árakat, megkérdezte, hogy 22-esnél kisebbet vagy nagyobbat szeretnék?

Henke!
Neked is május elsején van a szülinapod? Isten éltessen sokáig!
Én is hiányoltam a pocaklakóról a híreket! Voltál dokinál, mennyi idõs vagy most? Ne haragudj, ha esetleg már írtad, csak véletlenül nem olvastam!

Dzsili!
Napsugár hogy van? Remélem már jobban! Sok gyógypuszit küldök neki!
Hát nem hangzik túl jól, amit írtál a férjedrõl, nehéz lehet, hogy ennyire magadra számíthatsz csak! Remélem holnap már nyugodtan eljutsz Márk ünnepségére!

Márti, Laura!
Lassan kezdhetek visszaszámolni! De izgalmas, majd mindig, ha esetleg nem írtok egy-két napig találgathatunk, hogy csak nem?

Rebi!
Nem semmi anyósodék viselkedése, nem csodálom,hogy nem bízol meg bennük ezekután!Remélem Csengét tényleg "csak" a fogacskák bántják!

Peti teljesen beindult evés szempontjából, egy teljes üveg bébiétel után még képes desszertet kérni. És az evészetei között (Rikitõl tanulva) jön kaját kunyerálni. Ez nekem újdonság és nagyon élvezem.
Már nagyon ügyesen leguggol és feláll kapaszkodás nélkül és lusta sétálni az utcán, itthon szinte megállás nélkül megy, de az utcán általában inkább ölbe kéredzkedik.
Bár amióta itt van a kutyám, gondolom, hogy az õ magasságába kerüljön sokat közlekedik ismét négykézláb is a fiatalúr
Borzasztó ez a h..e szél! Még sétálni sem tudtunk lemenni Petivel.
Mennem kell, mert vár a rengeteg vasalnivaló!

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok

Szilvi
Köszönjük a gyógyikat ránk fér.
Napocskám még mindig lázas, ráadásul nem hajlandó bevenni a kanalas antibiotikumát tiszta kínszenvedés,de hát muszáj.Ráadásul úgy néz ki akárcsak kis korában, a gyógyszertöl hasmenése van ami miatt nem nagyon lehet kúpot adni neki a láz ellen,a kanalast meg nem óhajtja ugyebár.... Alig tud aludni szegénykém mert tiszta takonypóc. KépKépKép

Rebi
Szerintem felháborító ahogyan viselkedtek anyósodék, én biztos vagyok benne hogy nem akartak rosszat de nagyon figyelmetlenek voltak /kakis baba/és ami a legfontosabb, hogy nem foglalkoztak azzal mit aggódhatsz a lányodért.
Próbálj megnyugodni szerencsére nagyobb baj nem lett, Csengének küldünk gyógyikat! KépKépKépKépKépKépKép

Pusssz: Dzsili
dzsili

REbi,
hát tényleg nem semmi, amit anyósék mûveltekKép. A hazugságot én sem bírom...

Mi anyukáméknál voltunk ma anyáknapjázni, Hanga a vonatúton tisztára, mint egy duracell-nyuszi, úgy viselkedett.Kép Kiabált hangosan (de boldogan), köszönt mindenkinek, pusziszkodott egy kétéves kisfiúval, mászkált össze-vissza, szóval jól érezte magát.Kép

Szila
Szila

Sziasztok!

Voltunk orvosnál: akkor 9 hetes volt a baba kb, tehát most 11 hetes múlt, november 20-25. körül várható. 12-én megyek ultrahangra legközelebb, akkor már lehet nyaki redõt meg méreteket nézni, hiszen még csak most van kifejlõdõben! Most csak annyit tudott mondani a dr úr, hogy terhes vagyok, a baba él és egyedül van ! Kép
Egyébként ha már írom, megosztom veletek, hogy borzasztóan aggódom, egészséges lesz-e, mert állítólag Pakson sokkal nagyobb zûr volt/van, mint ahogy itt-ott nyilatkozták, ugyanúgy el akarják titkolni, mint '86-ban Csernobilt... Szarkofágról is hallottam, akkor pedig tényleg nagy a vész... KépKépKép

Rebi! Kép Nagyon meg tudlak érteni! Én is ki vagyok akadva, ha valamit nem úgy csinálnak, ahogy én kérem! Pont ma volt erre példa: vendégség volt anyósoméknál, és 4-kor szóltam mindenkinek, hogy ne adjanak Barninak se sütit, se dudit (Túró Rudit), semmi ilyesmit, mert ma még nem evett rendes ennivalót, és szeretném, ha legalább este enne levest, meg húst rizzsel. Kb egy óra múlva azt látom, hogy anyósom barátja tömi bele a zserbót... Utána meg dicsekszik, hogy mennyit megevett belõle! Grrrrrrrrrr. Nehezen fogtam vissza magam, és csakis azért, mert ma volt a szülinapja! Nem tudok ám okos tanácsot adni, talán most leesik anyósodéknak, hogy a balatoni túrával "kicsit" túllõttek a célon, és ezután, ha meg akarják kapni Csengét, akkor be kell tartaniuk a játékszabályokat! Én egyébként még nem engedtem el Barnit senkivel, kizárólag az apjával, és csakis ismert helyre. Nagyszülõk csak a saját rezidenciájukban vigyáznak Barnira! Nyilván együtt lakva ez nem megoldható...

Megyek, valamiért nagyon nyugtalanul alszik - mondjuk ennyi süti után?! Kép

Puszi mindenkinek,
Heniék

Ui: BSzilvi, igen, május 1.! Legszebb nap szülinapra, Petinek nagyon jó dolga lesz, mert mindig talál valami klassz programot majd a szülinapján! Kép
gesztenye

Kép
dzsili

Sziasztok!

Rebi!Kép
Nem volt szép tôlük a hazugsag,de ezek szerint tudtak,hogy rosszat csinalnak,vagy utolag ôk is megbantak,hogy olyan messzire kocsikaztak vele.Ha elmulik a hirtelen haragod,akkor lehet,hogy meg kéne probalnod leülni és higgadtan megbeszélni velük,hogy Te vagy Csenge édesanyja és Te tudod,hogy mi a legjobb neki.
Felelôtlenség volt,hogy nem cseréltek pelust!Ha ennyire elkéstek,akkor a lényegen nem valtoztatott volna,ha 5 perccel késôbb érnek vele haza.

Henke!Örülök,hogy jelentkeztél és,hogy jol van a baba.KépNem tudod esetleg ezt a paksi dolgot az orvosoddal megbeszélni?Hatha egy kicsit meg tudna nyugtatni.Bar,ha ennyire kétes hirek vannak...

Dzsili!Napocskanak extra adag gyogyik mennek!KépKépKépKépKépKépRemélem hasznalnak!Kép

Rikinek ma felrepedt a szaja.KépAnnyira sietett apja utan,hogy a keze maga alatt maradt és puff!A konyhaban voltam,csak arra lettem figyelmes,hogy nagyon elkezd sirni.Most van egy kis buxa szaju babank.KépSzerencsére a szopiban nem zavarja és az evésben sem.A jatékait is ugyanugy ragicsalja.Viszont a fogmosas mar nem ment.Kép

Laura!Igen kivantal mar Rikinek boldog szülinapot,de köszönjük még egyszer!Kép

Az azota érkezetteket is köszönjük!Kép

Képzeljétek,mar megvettük a repülôjegyünket,mar csak masfél honap és Rikivel repülünk haza!KépApa két héttel utanunk tud csak jönni.Kép

Mindenkinek kellemes anyaknapjazast kivanok!Kép

Edit
edith16

Dzsili!
Köszönjük szépen és nagyon-nagyon szép!!Kép
edith16

Dzsili!

Nagyon szép az idézet! Köszönjük és neked is kívánok nagyon boldog anyák napját! Természetesen a többieknek is!

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

sziasztok!

Most van egy kis idom, mert apa meg tildus lement a boltba, gondolom viragot is hoznak nekem anyak napjara. Legalabb lecserelhetem a szulinapit ami 2 hete van kint!Kép

Laura:
homokozó:ha van ismerosotok akinek van kereskedelmi vallakozoija, akkor menjetek el a 11 kerbe a nandorfehervari utra. a regio jatekkerbe kb 1000 Ft egy ilyen homokozó.
lakas: mi lattunk Csepelen ,,most epitenek ilyen lakasokat, de hogy hol kell utannanezni azt nem tudom.Kép

Cory: Kép ezért utalom en is a korhazakat, velem is majdnem kiabalt egyszer egy laboros, de nem is hagytam szo nelkul.

Nem ertem meg vegere az olvasasnak de majd igyekszem!

Tiduj
tiduj

Sziasztok Lányok!

Rebi: írtam neked tegnap egy jó hosszút, és áramszünet lett... Kép
Röviden: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép .
Bõvebben: nálunk itt, a XVI. kerületben van két olyan bölcsi, ahol vállanak gyermekmegõrzést is, szerintem felétek is kell, hogy legyenek ilyenek. Azért talán majd átgondolják anyósodék a tetteik következményeit, ha idegenre is rábízod Csengét, csak ne náluk legyen!

Dzsili: Napocska jobban van? Ha még szükséges, gyógyok mennek neki: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép.
Nagyon szépen köszönjük az anyák-napi köszöntõt, nagyon szép volt!

Tiduj: köszönöm az ötletet! Már megvettük a homokozót... Kép Igen, van ismerõsünk, aki tudna segíteni, történetesen Romola keresztanyukája... Kép Kép Kép
Már régebben akartam írni nektek, de most ez elõ is jött... Szóval volt egy barátja a páromnak, egy lány, aki egy nõs hapsiba volt szerelmes (összesen 18 évig!). Nagyon szeretett volna Romi keresztanyukája lenni, lévén neki nincs (és úgy gondolta, már nem is lesz) gyereke. Mi persze megígértük neki, hogy õ lesz a keresztanya, ám közben megismerkedett egy új hapsival, és azóta alig-alig látjuk. Még a keresztelõ elõtt többször beszéltünk vele telefonon, és mondtuk neki, hogy ha õ ennyire az új kapcsolatával van elfoglalva, ez teljesen érthetõ, de akkor keresnénk inkább másik keresztanyát, mire õ nagyon megsértõdött. Amíg meg nem tartottuk a keresztelõt (novemberben), még hébe-hóba hívogatott, aztán itt volt még Romola szülinapján (nov. vége), azóta nem láttuk.
(Hozzá persze a keresztapát is úgy kellett választani, hogy egy egyedülálló barátunk legyen, aki viszont kamionos, bár õ ha teheti, jön hozzánk.)
Nem kívánom én, hogy valaki állandóan az én gyerekemmel legyen elfoglalva, de lehettek volna sokkal korrektebb keresztszülei is.

Márti: nagyon eltûntél! Jól vagytok?

Magunkról nem tudok jót írni, Romola iszonyatosan szenved, egyszerre jön 4 õrlõfoga. Tegnap már én is bõgtem vele... Kép.
Én meg délelõtt szó szerint hasra estem egy jó nagyot, azóta úgy aggódom... Apa persze hétvégére van most beosztva, tegnap 9-ig volt a munkahelyén, akkor meg már nem volt kedvem ügyeletre rohangálni. Talán ma este, vagy holnap valamikor. De tény, hogy nem vagyok jól.

Sziasztok: Beteg banda (Lauráék)
p_laura

SZiasztok!

Laura, köszi a hiányolást: a múltkor Ármin volt beteg, most meg én kaptam el tõle: viszket az egész fejem, bõröm, ég a torkom, köhögök, tüsszögök, napi 100 pzs-t használok és nagyon nyomoroltul érzem magam Kép ÁRmin már sokat javult, de az õ orra is folyik rendületlenül, most meg még vmi bõrkiütései is lettek, ráadásul mindkét tenyerén, másutt nem- elõször az antibiotikumra gondoltam okként, de azzal aznap leálltunk, a keze meg nem javul, úgyhogy bõrgyógyi Kép, de még a gasztroenteorológusnál sem jártunk, és egyáltalán, tiszta elhavazódás minden! A kiírás szerint tegnapelõtthöz egy hónap múlva jön a baba, és még alig állok valahogy Kép Úgyhogy, olvasok, de írni nincs mindig idõm/kedvem. REmélem, nem nehezteltek érte Kép

REbi! Nagyon felháborított, amit anyósodék mûveltek! Kép MEgértem, hogy nem, vagy csak nehezen tudod túltenni magad rajta. Aa az igazság, hogy a nagyszülõk helyett gondolkodom én is a bébiszitteren - nekem nem az a gondom, hogy elviszik, hanem az, hogy mindig húzzák a szájukat, ha megkérjük, hogy segítsenek, csak akkor hajlandóak jönni, mikor nekik épp nagyon jókor van Kép Anyósom, mikor megkértük, hogy ha beindul a szülés, õ jöjjön Árminra vigyázni, azt monmdta, hogy jó, csak szóljuk jó elõre KépKépKép Meg hogy akkor már máj. 25-tõl bekapcsolva hagyja éjjelre is a telefonját (jún, 2-re vagyok kiírva, én ezt kicsit késeinek érzem), és hogy egyáltalán, sokkal szívesebben vigyázína Árminra, ha addigra leszoktatnám a szopiról, amit az õ kényelme érdekében igazán megtehetnénk, mert mit csináljon vele, ha sír??? KépKépKép Na, már megint csak panaszkodom Kép, pedig nem ezt akartam!

Heni! Én is nov, 20-ra voltam anno kiírva Árminnal! Kép Irígykedem nagyon a kert miatt, jó lehet aszép idõben egész nap kint lenni! (az építkezés miatt meg persze nem irígykedem Kép)

EZ a négynapos hétvége nagyon jó! Szeretném, ha ANdrás mindig ennyit lehetne velünk! KépKépKép Voltunk a Gellérthegyen, sokat sétáltunk, vettünk Árminnak szekrényt, szóval, együtt nagyon jó! KépKépKép

Laura! Ha mozog rendesen a baba, ne aggódj az esés miatt! KépKépKép DE azért a továbbiakban vigyázz magadra nagyon! ?(

Andi! Mi van veletek? GYöngyösön vagytok/voltatok? Appukád?

Nem ígérek további hosszú írásokat, de mindenkire sokat gondolok és mindig olvasok KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!
Elõször is

Kép

Nekem már hajnaltól nagyon jó dolgom volt: Réka csinált nekem anyáknapi ágybareggelit. Reggel 7-re Kép. De utána még 1/2 9-ig szunyáltunk.

Luca felfedezte a magasságot. Létrára-lépcsõre mászik. Lelkesen csúszdázik, és õ is vissza akar mászni rajta mint a nagyok.

Rebi! Ez azért nagyon-nagyon kiakasztó! KépKépKép

Kedves betegeskedõk! Gyógyuljatok gyorsan! KépKépKépKép
Fogacskák! Egy-kettõ kibújni!
KépKépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, Gyöngyösön voltunk anyukáméknál, most jöttünk haza. Tömött buszon a két gyerekkel, brrrr...., mert a hugomék lusták voltak bejönni a gyerekülésekért....

Rebi! KépKépKépTeljesen megértelek! Itt most túl hosszú lenne leírni, miért, meg nem is akarom felmérgesíteni magam. Most is alkottak anyukámék rendesen.... (Nálunk ráadásul nem is anyós...) Majd egy talin.
Tényleg, lesz holnap tali?? Ugye, lesz??? Nagyon jó idõt ígértek. Mehetnénk a szabadba is.

Henke! Nem is tudtam! Boldog szülinapot!KépKép
Nem csodálom, hogy Kriszta nem ért el, a kerepesi számon hívhatott, az meg már ki van kapcsolva. Nem tudom, megyek-e kedden, még nincs mibõl.Kép Nem akarom abbahagyni...

Márti! Köszi a hiányolást! Apukámjól van, már szép a feje, a varratokat is kiszedte magának...

Este jövök bõvebben, ha a lányok alszanak.
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek... Azért megnyugtató, hogy mindannyian úgy éreztétek (ill. éreztettétek velem), hogy nekem volt igazam... A párom folyamatosan arról próbál meggyõzni, hogy én reagálom túl a dolgokat... elég sokat veszekedünk is emiatt Kép

Igaziból a tali miatt jöttem... Lehet akkor holnap szabadtéri tali pl. a SZIP-ben? Mi is nagyon mennénk .. meg egy barátném is (3 nappal idõsebb a fia Csengénél)

Henke
BOLDOG SZÜLINAPOT ... Kép

Laura
Remélem nem lett semmi bajotok.

.. most hirtelen nem jut eszembe más.. este majd még jövök...

pussz
Rebiék

rebi

Nekem ok a szip. De késni fogunk, mert be kell menni az egyetemre.
cory

cory
Budapest

Akkor jön még oda vki? .. mert lassan írnom kellene a barátnénak...
A szokásos kb. 11-tõl?

R.

rebi

Mi megyünk, 10 körül már biztos ott leszünk.
Zsófit elviszem oviba, utána indulunk.

Andi

Andi
andi3

Mi is megyünk!

Henke! Kicsit késve ugyan, de... Boldog szülinapot!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, megvagyunk mi is megjöttünk az "elõ" nyaralásból, szuper volt. Zalacséb, Kehidakustány thermál és élényfürdõ, és különben is gyönyörû vidék, az idõ is kedvezett, szóval nagyon jól éreztük magunkat Kép Kép Kép
Látom van termés, nem tudom mikor érem utol magam, a holnapi talira valószínú nem jutunk el, mert a házimunka, és fõleg a mosnivaló hegyekben Kép
Nektek jó talit! Igyekszem olvasni is!

Norci
norci

Sziasztok!

Anyósomnál nagyiztunk, úgyhogy csak most sikerült ideérnem!

Meg holnap van a laboros nyelvvizygám és eddig ezzel voltam elfoglalva!Kép
Zsuzsi! Köszi a bíztatást! Úgy néz ki, holnap el is dõl, hogy mehetek-e szóbelizni, mert állítólag, ha nem érem el a 40%-ot, akkor már be sem hívnak a szóbelire!Kép

Dzsili!Kép sajnálom, hogy így álltok, remélem még van megoldás! Én végignéztem mindkét testvérem válását, az egyik vitás, a másik békés, de nem kívánom senkinek! Drukkolok Nektek!KépKépKépKépKépKépKép
Köszi az anyáknapi üdvözletet, nagyon szép!KépKépKép

Rebi!Kép Kommentárt most nem fûzök hozzá, , nem is tudom, mit tennék ilyen helyzetben!KépKépKép

Laura! Esés!Kép Remélem minden rendben van! Nagyon vigyázz magatokra!!!

Talira lehet, hogy megyünk, elvileg a párom utánam hozza Rékát és akkor irány a SZIP!KépKépKép
Remélem tényleg jó idõ lesz! És mi van, ha nem?

Zafi
zafi

Sziasztok!
Tomi valszeg megfázott tegnap Kép Éjjel nem sok alvásunk volt, idevettük magunk mellé, 3-tól 5-ig orrtörlések, kis sírás-nagy sírás, aztán már aludtunk is. 5.25-ig, amikor is szólt a vekkerem ... Ma megint nem lesz 15. hónapos oltás ...
Ráadásul jól kiautóztam magam ebben a 4 napban! Andrásnak iszonyúan fáj a válla, valszeg be kell feküdnie a kórházba valami kúrára Kép Ráadásul - mint minden férfi - nagyon nehezen tûri és rögtön a halálán gondolkodik Kép
Danival voltunk Ikladon egész napos focitornán: 8-ból 4. lett a csapat. A 2 pálya közül az egyik tiszta por volt, úgyhogy még 2 nap múlva is mocskok voltunk. Juli 25. lett a 60-ból a kémia döntõben, de a titrálása maximális pontos lett!!! Zsófi nagyon jól elvolt Tomival egyedül. Vasárnap is meccs volt, bajnoki, 5:0-ra nyertek Daniék. Szombaton egy csodálatos helyen vendégeskedtünk a bátyámékkal. A Gerecsében egy tó partján egy vadászházban ünnepeltük a bátyám kisebbik fiának a ballagását. Elõre a medve bõrére ... Jó volt, de kicsit sok volt megint a vezetés: Telki-Bp-Süttõ, és vissza, mert anyut is vittük.
Vasárnap a meccs után pizzát vittünk haza és ebéd után Zsófi elõhozta az általa aznap sütött tortát! Gyönyörû virágokat szedett az erdõben és nagyon szép és finom volt a torta is! Kép

Zsuzsi: a Boribon egy mackó, mesekönyvsorozat.

BSzilvi: millió bocsánat a késésért!!! BOLDOG SZÜLINAPOT PETINEK!!!

Dzsili: Kép Kép Kép Tudom, hogy nagyon nehéz... Engem is megõrjít, ha megbeszélés ellenére férj nem jön, nem csinál valamit. Nekünk is voltak nagyon rossz periódusaink, én is gondolkoztam váláson... De azért gondold meg jól! Ha szereted, csak bosszant, akkor mindenképpen várj!

Rebi: Kép Kép Kép No comment...

Heni: 86-ban született Zsófi lányom és hál'Istennek teljesen egészséges! Ne izgulj ill. beszéld meg a dokival!!! Szülhetnél esetleg nov. 18-án??? Akkor van a szülinapom Kép

Edit:mennyi idõre jöttök haza?

Laura: jelentkezz !!! Mi van Veled? Jól vagy???

Zafi: hajrá nyelvvizsga!!!

Márti: javuljatok szépen!!!

Jó talit Nektek !!! Majdcsak eljutok egyszer én is Tomival... pusz: bogancsi és nyafi Tomi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?