Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti

Köszi a segítséget :)!
Kistáska jó ötlet,neki még úgysincs :)!
Igen,én is ilyen zenélős valamire gondoltam,mert az neki is tetszik,hogy nyomkod és jön belőle a hang.Láttam is egyet,ami sokféle hangot tud produkálni,csak egy kicsit én is attól félek,hogy ha egész nap ez megy,akkor megbolondulok :D!

És az még csak hagyján,hogy ugye örökölt egy csomó játékot,de mindig az kell neki,amivel éppen Bulcsú játszik.De közös játékokat csak nem vehetek :shock: ....

Na de majd holnap...elmegyek a játékdiszkontba és körülnézek :D!
már egy formaösszerakó bohócot rendeltem neki a netről,az szt be fog neki jönni,mert imád építeni. :roll:

Szl köszi :)!

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Anyapoc :)
Ügyes vagy nagyon, hihetetlen hogy mi mindenhez van energiád és időd! Szervezhetnél egy tanfolyamot v. továbbképzést, amin átadhatnád az energiafelhasználásról és az időbeosztásról szóló tapasztalataidat :lol: . Én folytonos energia- és időhiányban szenvedek, egyszerűen soha nem érem utol magam :? .
De jó, hogy lassan megint nyaraltok!

Petra :)
Hát, sajnálom, hogy sehogy sem akar összejönni ez a tali, de ha a nyáron már nem is, akkor majd ősszel pótolhatjuk, amikor a lurkók már oviban lesznek :wink: !
Mi apánk 3 nap(!) szabin volt itthon, hát, pihenésre nem került sor :cry: . Talán még augusztus vége felé szabin lesz egy kicsit...

Szilvi :)
Hogy bírod???

Kriszta :)
Jó kis szabitok lehetett, unatkozni gondolom nem értetek rá... Nahát, Ákos már suliba megy? Német nyelvvel már ilyen jól áll, vagy a sulikezdéshez elég az apró tudás is?

Lányok, van egy kérésem: szavazzatok légyszi a Gergőre, beneveztük a Napló mosolyversenyére és beválogatták :D . Igaz, hogy a fekvő képet állóba rakták be :shock: , de azért így is jó szerintem.
Itt lehet szavazni, többször is akár:
http://www.redakcio.hu/cgi-bin/plt/szavazo.cgi?site=4
56-os kép a Gergő.
Köszi!!!!

Sziasztok

Kép
Kép
bogumil
 
 


sziasztok!

Sikerült bevásárolnom a szülinapi jaándékokat,remélhetőleg sikere is lesz.
bulcsúnak vettem egy távirányítós autót,és persze Villő is kapott egyet bébi kivitelben(a Simbának van,nem is tudtam róla...).
Villő kapott egy bohósos egyensúlyozós mérlegjátékot (ahogy rakjuk a karikákat a bohócra,úgy billen a mérleg),aztán egy mini babaszobaszerűséget (szekrény,asztal,székek stb...),Kriszti nyomán egy Hello Kitti-s kistáskát,meg egy hátitáskát a bölcsire.netről reneltem neki egy formakirakós bohócot,amit toronnyá kell építeni úgy,hogy a megfelelő formájóú elemeket kell egymás után rakni...
Bulcsú kapott még a netről egy Krokodil balance nevű szintén ügyességi egyensúlyozós játékot,csak ez komolyabb.Egy bolyongolyó nevűt,amivel anno a csodák palotájábanismerkedett meg.
Ma szereztem be még neki a LEGO-hoz hasonló építőelemekből néhányat....

Asszem nagyjából ennyi.ezt persze nem minsit tűlünk kapják,egyezkedünk a nagyszölőkkel.Általában én vásárolok be,így olyat kapnak,ami mindenkinek megfelel :).Na persze tuti még néhány apróságot a nagyszülőktől :).


Egyébként szuper napom volt.
A bankban "csak" 2 órát töltöttem,ebben persze az ügyintézés is benne volt :?.Ehhez képest ráadásnak az ügyintézőtől 600 euro helyett 800-t kaptam(amúgy 600-at számolt el),mindez a pénzváltónál derült ki számomra,így tipeghettem vissza a bankba,hogy visszaadjam a "felesleges" 200-at...

Utána a játéknagykerben elém került egy pasi,akinek PONT 100ezer Ft-ért kellett játék és míg ezzel bíbelődtek,hogy kijöjjön neki a pénz,addig én várhattam,hogy sorrakerüljek...Jól kinézelődtem magam :?...

És a legszebb,hogy a 4. cukrászdában tudtam tortát rendelni,mert mindegyik be van zárva :twisted: :twisted: .Kezdetm a Muskátli utcainál,az betegség miatt zárva.Aztán a Cholnokin a Spar mellett,az megszűnt,de elvileg a Mónika cukrászdában elérhetők a tortáik.A Mónika cukrászdán hatalmas felirat,hogy HAMAROSAN NYITUNK... :shock: Ekkor elmentem megnézni,hogy a Zöld Alma megvan-e még,annak a helyén egy kisvendégllő van,így maradt a Schönig cukrászda.Amikor mondtam,hogy mit szeretnék, az eladó csaj annyit mondott,hogy reméli,18-áig nem veszik el a papír :shock: (mármint amire felírta,hogy mi kell)....Na mondom köszi... :?

Szl kicsit elegem lett.Mindennek tetejében a körgyűrűn dugóba kerültem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: .


Móni

Szavaztam Gergőre,bár nem tudom,hányszor lehet :).egyébként szt is jó így ez a kép :).Sok ismerőst fedeztem fel a többiek között is :).
3 nap szabi,jóból is megárt a sok? :wink:
Szívesen szervezek tanfolyamot,de nem biztos,hogy sokra mentek vele :D!Egyébként általában este hímzek,vagy amikor a gyerkőcök alszanak.Takarítani akkor is tudok szerencsére,amikor fent vannak... Még segítenek is :).Főzni csak most kezdetm,emrt erre a hétre már nem rendeltem kaját....


Na most lépek,mert ramazuri van :)!

Puszi

anyapoc
 
 

 
 

Sziasztok!

Kriszta
Alig vagy itthon és nem szólsz rám!!!!?????? KÁR!!!!! Szivesen dumáltam volna veled "élőben" is. Mi is éppen útlevelet intéztünk a lányoknak. Ma meg is jött.
Szóval, ha legközelebb meglátsz valahol. Még ha sántitok is és kettőből 2 gyerekem nyűgösködik éppen, akkor is szólj oda!!!!!
Hihetetlen, hogy nagyfiad már iskolás!!! Várja már?

Móni
Ird meg a tel.számod! Felhivlak, mert változott a programunk. Mégis jó lenne a jövő hét!

Anyapoc
A játék nagykerben én is rengeteget birok nézelődni. Ott mindig vannak jó ötletek. A másik ilyen hely a Facentrum.
Nóra is táskát kapott a 2. szülinapjára. Ami még bejött akkor: esernyő és markolóautós kirakó.:)

puszi mindenkinek
Petra

Ti hogy csináltátok ezt a vonalzó dolgot. Én mindig mellékletként próbálom beilleszteni, de mostanában nem sikerül. Van valami titkotok? :?:
rupetra
 
 


Petra

Fent a Segédletek menünél van a Profilod.Abban van az aláírás,abba illeszd bele a vonalzó BBCode-t,ami így kezdődik: [url=http stbstb...
Mentsd el a prfil változásait és akkor magától fog működni a vonalzód.Csak a szülinap után kell cserélned :)!
Táska akkor bejön :).A Facentrumot nem nagyon szeretem,bár jó dolgaik vannak,de elég dárga :?.... Persze a fát mindenhol meg kell fizetni.

Lányok,aki babaszobát akar,a Játéknagykerben tök jó fa bútorok vannak egyébként .Egy szett ára 1700 Ft,szt nem vészes. :):)
Asszem ,mi elkezdjük majd begyűjteni karácsonyra :).


Szilvi

Te mondtad nekem a Törperőd játszót?Nem emlékszem,hogy voltatok-e ott és milyen...
:oops:

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Anyapoc
Köszi a leirást! Elvileg sikerült is. Majd most kiderül....
Törp Erőd játszóba mi is elmegyünk néha. Mostanában viszont mindig elég sokan vannak. Nincs létszámkorlát. Hétfőn és szerdán de. kézműves foglalkozás van, amire szintén sokan járnak. Nórának már egyre kevésbé jelent kihivást a hely. A gyerekek Villő korúak. Az én lányom inkább már az ovisok társaságát élvezi.
De azért ajánlom a helyet! Kedves az óvónő is aki ott van.

Kriszta
Még egy könyv sorozatot akartam neked emliteni. Anna és Peti után ez Nóra aktuális kedvence. Ezt is Bartos Erika irta és rajzolta Anna és Peti stilusban, tök aranyos. A cime: Bogyó és Babóca...... (több kiadása is van) világot lát; beteg; az óvodában; a levegőben stb. Nagyon aranyos és Enci biztos ezt is imádná... Csak egy ötlet.... ha esetleg még nem ismerted!

Móni
TELEFONSZÁMOD?????

sziasztok

Petra

Kép

Kép
rupetra
 
 


Sziasztok!

Na,megint jön a hűvösebb idő! Már jól beborult, lehet, hogy Vp-ben már esik is...
Nem baj mondjuk, a kertünk katasztrófa, a fű az teljesen kiszáradt :cry: .

Petra :)
Írtam privit.

Anyapoc :)
Nagyon jó ajándékokat szereztél be, biztos örülnek majd neki a gyerkőcök! Gergőnek is van kis hátizsákja, visszük mindenhova, már magának pakol be inni és ennivalót :lol: .
Milyen rendes vagy, hogy visszavitted az eurót a bankba, szerintem nem sokan tennének így. Az ügyintéző csaj gondolom lábat csókolt :lol: . Záráskor neki kellett volna gondolom ezt kifizetnie, ráment volna a fél fizetése.
Köszi a szavazást, sokszor rá lehet nyomni, de lehet, hogy egy nap egyet vesz figyelembe, ez nem egyértelmű sajnos.

Sziasztok

Kép
Kép
bogumil
 
 


Sziasztok!

Petra

Látom,működik :wink:!
Törperőd:tegnap jártam arra,amikor a cukrászdát kerestem,akkor láttam,hogy az ott van... :roll: Bár szt nem volt nyitva,mert nagyon csendesnek tűnt :).
Gondolom,hogy Nórának már kevés,ezért is kérdeztem az ovis dolgot,de szt nem figyeltél... :roll:

Móni

Akkor nyomok,amíg itthon vagyok :).Keresgéltem a leírást a szavazásról,de nem találtam :roll:...
Hát nagyon megköszönte az ügyintéző,mert tényleg nekik kellett volna kifizetni.Mondjuk mindegyiket úgy ismerem,mintha családtagok lennének(ők is minket :D),szl se így,se úgy nem tudtam volna zsebretenni azt a pénzt... :oops:
Fű:örülj neki,nem kell füvet nyírni :wink: :lol: ...

Na megyek,most lettem kész
Kép
Kép Kép


Eldőlök kicsit...

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk a nyaralásból,most nem tudok visszaolvasni,de később próbálok.

Jó volt nagyon végre együtt voltunk 8 napig. Lilla most is nyűgös volt az úton így a legtöbb időt anyós ölébe töltötte :( .Később jövök képekkel is.

KépKépKép
bambika
 
 


Sziasztok!

Rég jártam erre. :oops:
Sok volt a tennivaló és apával is sikerül néha elmenni szórakozni. :lol:
Voltunk Vigándpetenden, Nagyvázsonyban a Nox koncerten, és Füredre is lejárunk a Borhetekre. Márk nagyon élvezi az "éjszakázást".
Az új lakás miatt is egyre többet kell egyeztetni és kijárni az építkezésre.
Bírom, néha rosszabbul ami azért kellemetlen, mert nem jövök rá, mit tehetnék az egész napos hányinger ellen. Ilyenkor sajnos a Márkkal is sokkal idegesebb vagyok :? . De szegényem azért strapabíró és nem veszi fel tőlem.
Azt hiszem Kriszti Te kérdezted, hogy bele férek-e még a régi gatyóimba. :roll: Igen!!! :!: Igaz terhesség előtt lefogytam 4-5 kilót, így még mindig nem hordom a kismama gönceimet.
Meg volt a 12 hetes uh is. Minden ok. Olyan tök jó képeket sikerült kapni a gyerkőcről!

Ja, és képzeljétek! Sikrült elhagynom a kiskönyvemet az uh eredményeket, véreredményeket stb. Nem is voltam sík ideg! :twisted: Nem tudom hol és mikor, de azért jó lett volna, ha visszajuttatják hozzám, végülis az én címem is a védőnő címe is benne van a kiskönyvben :cry: Másnak értéktelen, de azért nekem fontos lett volna. Na mindegy....

Anyapoc
jó nyaralást!
Törperőd: Eddig csak du. jutottam el oda. Akkor nincsenek sokan. A Márknak azért jó, mert rengeteg számára ismeretlen játék van. Egy óra nagyon gyorsan elröpül neki. Beszéltem a csajszival, azt mondta, hogy a hétfői foglalkozásokra nem járnak túl sokan. Szerdán vannak többen a Vackorból, régi összeszokott társaság. Való igaz, hogy a Villőék korabelikenek jobb inkább.

Bambika
várjuk a képeket és a beszámolót. Nagyon jó lehetett. Apával 8 egész nap, ááááááááááá......

Bogumil
én is szavaztam! És nagyon jó Gergőről a kép! Nekem is eszembe volt, hogy benevezem MÁrkot, de annyi dolog volt, hogy tök kiment a fejemből, és csak akkor eszméltem fel, amikor már elkezdték a gyerekek képét betenni a Naplóba. :? :(
Egyébként gratula , hogy beválasztották Gergőt, sztem már ez is nagy eredmény!

Sziasztok
Sz.

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Sziasztok!

Móni
Ma vettem új kártyát a telefonomba, egyből hivtalak is, de nem voltál elérhető. Holnap megint próbállak!

Szilvi
Én kérdeztem a gatyákat, de mindegy. Csak azért mert eszembe jutott, hogy én is igy voltam. Mikor Nórával voltam terhes, amint megtudtam, már vettem is kismamaruhát és büszkén hordtam is. Lizával már addig húztam és halaszottam, amig tudtam.
Ez a hányinger dolog nem kellemes, tarts ki!
Az eredményeket nem lehet esetleg újra kikérni a kórházból?
Lehet, hogy történik még csoda és mégis visszakerül hozzád!!

Anyapoc
Bocs, ez az ovis dolog tényleg elkerülte a figyelmemet! Nóra most aug. végén kezdi majd az ovit, ill. lehet hogy szepetember elejére halasszuk majd az óvonő javaslatára. Aug. végén a régiek szoknak vissza. Most hétvégén tartjuk a szülinapi bulit.:)

Mára ennyit
sziatok

Petra

Kép

Kép
rupetra
 
 


Sziasztok!

Szilvi

Kiskönyv :( Mikor hagytad el? Lehet, hogy postázta valaki és hát a posta gyorsasága hagy némi kivetnivalót :(
Hányingerhez kitartás!
Teljesen kész vagyok 3 éjszaka semmit nem aludtam ma éjjel is kb 1-2 órát. Lilla állandóan felébred. SOS nem tud valaki valami teát vagy homeos bogyót????? Nem bírom már sokáig így :( :( :(
Nyaralásról:
Sikerült szép tiszta kényelmes apartmant foglalnom :) Kastav városban opatijától 3 km. Sokszor átmentünk KRK szigetre ott több strandot megkerestünk. 1 napon volt rossz időnk akkor egésznap autóztunk lementünk majdnem Zadarig. A gyerekek nagyon élvezték a tengert. Tegnap délután Lilla a vállára terítette a törölközőt és közölte velem, hogy tenderhez most anya lészíves :D

Petra

Jó bulizást hétvégére!
Nórának pedig boldog szülinapot előre is hátha a zombi fejem elfelejti!

Kép

Kép

KépKépKép
bambika
 
 


Kép

Lilla alszik anyós ölébe, Bence tátott szájjal mesét néz :)
2500 kilómétert autóztunk a 8 nap alatt.

Kép

A híd ami a KRK szigetre visz.

KépKépKép
bambika
 
 


Sziasztok!

Előbb kellett volna panaszkodnom :lol:
Kedden délután futva hozta utánam a habilis egyik eladója a kiskönyvet. Sztem csak ő tudott róla, mert többször is voltam ott és senki nem szólt rám. Így aztán a védőnő feleslegesen töltötte ki előre az új kiskönyvemet. :roll:

Petra
bocs, h összekevertem a dolgokat.
Igen, pillanatnyilag nagyon nem bánom, hogy nem kell még a kismama ruhákat felvennem. Bár még mindig inkább kövérnek nézek ki, mint pocakosnak, de azért az ismerőseim már megjegyezétk, hogy pocakosodom.
Én is most kívánok, boldog szülinapot Nórának, nehogy elmaradjon. Mit kap?

Andi
Nagyon jók a képek. Lehet látni a gyerekeken, hogy élvezték a tengert. De jól látom, hogy Bence biztonsági öve is ki van kapcsolva? :shock:
Hogy szuperált a kocsi? Ez volt vele az első hosszú úhtatok, nem?
Mi a baja Lillának? Miért van ennyit fent?
Képzeld a hétvégén mindkét unoka (gondolom láttad már, hogy a Balázséknál is meg van a baba) Herenden volt , persze velünk együtt. A délutáni alvás folyamatos ordításba ment át :lol: , valamelyik tuti bőgött és szépen felébresztgették egymást. Nagyon élveztük :twisted:

Sziasztok
Sz.

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Sziasztok!

Bambika
Jók a képek! Tavaly mi is KRK-ön voltunk. Nóra is nagyon élvezte. Ahogy látom a Te gyerkőceidet sem viselte meg a hosszú utazás. Jó kis sziget az és nincs is annyira messze. Még biztos visszamegyünk valamikor oda.

Köszi a szülinapi köszöntéseket Nóra nevében!

Megyek is aztán átadom magam a vendégvárás "örömeinek". Már kitakaritottam, du. jön a bevásárlás, holnap meg a sütés-főzés!

Szilvi
Tarts ki!!!!! Majd megnő az a pocak! :roll: :lol: :wink:
Nórának kisvakondos tortája lesz és tőlünk olvasólámpát kap. A többiről majd beszámolok a buli után.

puszi mindenkinek

Petra

Kép

Kép
rupetra
 
 


Sziasztok!

Gyorsan megpróbálok írni,most jónak tünik a net... :?

Megvagyunk,jól vagyunk,bírjuk,minden ok,csak az idő pocsék :?....

Szerencsére az alvással sincs gond,ettől kicsit tartottam....


Na,amire még emlékszem....

Petra

Nórának én is most kívánok boldog szülinapot (majd pótolom a képet,de itt nincs semmi a gépen :?....) :):):)!
Ti hol rendeltetek tortát?


Szilvi

Épp írni akartam,hog valahogy nem tudom elképzelni,hogy ne adják vissza a könyvedet,ha megtalálták :roll:... De megoldódott szerencsésen :):)...Még jó,hogy nem a 30. héten vesztetted el :?....
A másikat elteszed emlékbe? :wink:
Gyerekek felsírták egymást: szt téged készítettek fel :D!

Andi

Jók a képek :).
Nem semmi,hjogy Lilla így utazott :roll:....
Alvás :(.... Ezek szt a viburcol nem használ már? :( Más ötletem most nincs és sajna nem tudok keresni sem a neten....
De remélem,hogy megoldódik...Nem tud esetleg anyósod éjszaka helyettesíteni,Te meg elmennél alduni egyet? :roll:

Na lépek,majd még olvasok :)!

Puszi mindenkinek Regensburgból :):):)....

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Petra
milyen volt a buli?


Anyapoc
majd két hétig nem jelentkeztek a kiskönyvvel, így aztán én már le is mondtam róla. :lol: De nagyon örülök,hogy megvan, főleg az uh felvétel miatt.
Nem tudtam megtartani a másikat, mert a védőnő eltépte :lol:
30. hét :shock: húzós lett volna.
Örülök, hogy minden ok a gyerekekkel, és az alvással is.
A héten én is voltam a barinőmnél Vpalotán. A déli alvás rendben lezajlott, pedig ettől azért tartottam. Így most nyugodtabban indulok neki Lentinek. :roll:
A házunk szépen épül. :) Az átmeneti lakásunkat is levizuáltuk már. Nem lesz olyan vészes, igaz kipakolni nem igen fogok csak a mindennapos cuccokat.
Ha minden igaz, Herenden is van játszóház,azt már elterveztem, hogy legalább oda fogok játni Márkkal. Egyébként szét fogom sztem unni az agyamat. :?

Sziasztok
Sz.

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Sziasztok!

Mi tegnap sikeresen megérkeztünk,lerendeztük a szülinapokat is,nagyon jól sikerült :).Elég nagy dugó volt teganp lefelé az M7-esen,még jó,hogy Fehérvárnál lejöttünk :?....

Az út szuper volt, a két kölök is jól bírta,legalább is a vártnál jobban teljesítettek :).Éjjel aludtak,mint a bunda (orrsugármotor ide vagy oda :D),bár nem volt könnyű menet elaltatni őket így egymás mellett...
Sokat jöttünk mentünk,vezették a hajót,amit főleg Bulcsú nagyon élvezett.na persze mindig ot lógott volna,nem győztem elfoglalni :).
Apa is sokat tudott velünk lenni,így kifejezetten furcsa lesz megint csak hármasban :).

Bécsben voltunk a Praterben,írtóra élvezték,felültek mindenre,amire csak lehetett.egyedül a raftingos játék nem jött be Bulcsúnak,pedig nagyon fel akart rá ülni.Persze apa élvezte :D!
Lovagoltak is,Bulcsú egyedül ment,nagyon bírta :).

Amikor sétáltunk a Praterben,ment előttünk egy nagyon sötét színű néger család.Bulcsú egyíszer csak megszólalt:
- Anya,az a néni,meg a bácsi,meg a kislányuk....jól szarrá égetk :shock: !
Azt sem tudtuk,hogyan kuncogjunk apjával :D!


Passauban voltunk egy élményfürdőben,még mesterséges hullámzást is csináltak az egyik medencében,ami nagyon tetszett.A víz ugyan jéghideg volt még,de mivel kint 30 fok volt,azért elvilsehető :D!

Nürnbergben állatkerteztünk,ha jól tudom,ez Európa legnagyobb állatkertje (területileg).Megnéztünk egy delfinshowt,meg amennyire időnkből futotta,na mert természetesen elkezdett zuhogni az eső :?...Azért ez is élmény volt :D!

Dióhéjban ennyi :).


Szilvi

Na a fránya védőnő!!!! :twisted:
Pedig milyen jó emlék lett volna :).
Óóóó,remélem,nem mentek sokáig messzire :(.Vagy ha néha bejössz,akkor szólj ám!!!!!
Szuper,hogy ott is lesz játszóház,hát időt elütni legalább jó lesz :).Meg ott lesznek Andiék,majd összeborultok néha :).Pocifotót rakhatnál :D!Már tuti van!!!!!Mármint pocakod :D!


Petra

Én is akartam kérdezni,hogy milyen volt a szülinap???képek???

Többiek????

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Petra :)
Na, mi volt az orvosnál? Mi sajnos potyára mentünk, a héten mindenki szabadságon volt, így jövő szerdán megyünk ismét, akkor már remélem, sikerült lemázsálni a Zsófit.
Gergő biztos, hogy az ágyba ütötte be az arcát, jó piros volt neki pár napig. Hát igen, aki az ágyon ugrál, az így járhat. Örültem neki, hogy ilyen jól kijöttek a gyerkőcök egymással, tényleg összejöhetnénk gyakrabban, szólj, hogy mikor értek rá, és várunk Benneteket!

Anyapoc :)
Hú, de jó kis utatok lehetett! Telis-tele csudi jó programokkal, elhiszem, hogy a gyerkőcök szuperül érezték magukat. Lehet, hogy alvásnál még segített is a motor zúgása, nem?

Szilvi :)
Hogy-hogy szét fogod unni az agyadat? Ne félj, két gyerekkel még másodpercek sincsenek az unatkozásra :lol: ! Addig pihenj, amikor csak tudsz!

Andi :)
Mi a helyzet Nálatok? van javulás? Két hét múlva kezdődik az ovi, akkor használd ám ki az időt alvásra is, amikor a Lilla is alszik (ha alszik egyáltalán).

Mi jól vagyunk, Zsófinak kint van 2 foga, egyszerre növesztette őket, semmi küzdelem nem volt velük szerencsére, csak úgy kibújtak... Jön a felső kettő is, remélem, azok is ilyen fájdalommentesen.
Gergő nemsokára oviba megy, nem tudom, hogy viseli majd, mostanában nem távolodik tőlem pár méternél messzebb... Tavasszal nem volt gond, remélem, most sem lesz.
Én már várom kicsit, lazulhatok és lesz egy kis időm magamra is talán.

Sziasztok

Kép
Kép
bogumil
 
 


Sziasztok!

Szilvi

Ti most akkor itt laktok herenden???A kocsidat mintha pár napja látnám az udvarban :oops:
Hogy vagytok? Játszóház???Hol, mikor? Nem is tudok róla, informálnál?

Anyapoc

Jó kis út lehetett! Kérünk képeket! Bulcsú beszólása nagyon tetszik.
Az előbb láttam iwiwen hogy nemrég volt a te szülinapod is :oops:
UTÓLAGOSAN BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok neked is.
Buliról is kérünk képeket. Mit kaptak a gyerekek?

Móni

Alvás sajnos nem javult :( . Két napja elkezdtem itatni vele a citromfű teát, eddig nincs eredménye.
Ovi , ne is mondd, Bence már nagyon várja.

Petra

Buliról képek?


Halkan megsúgom nektek, hogy úgy néz ki a nyaralásból nem hatan, hanem heten jöttünk haza :) . Hétfőn megyek dokihoz, nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen....

KépKépKép
bambika
 
 


Sziasztok!

Bambika!

EZ AZTÁN A JÓ HIR!!!!!!!! Terveztétek, vagy spontán jön a bébi?
Én is drukkolok, hogy minden rendben legyen! Aztán hétfőig: csak semmi megterhelőt!!!


Móni
Tényleg jó volt egyszer összejönni! Sajnálom, Gergő arcát! Remélem, azért nem vagyunk rossz emlék neki. Nóra több napig emlegette Gergőt. A képeket még nem töltöttem fel a gépre. Ha megtörténik, azonnal felrakom a legjobbakat.
Most nagy jövés-menésben vagyunk. Ma éppen itthon voltunk, de holnap megint elmegyünk néhány napra anyuékhoz. Majd jelentkezem, ha jobban ráérünk. Mindenképpen elmegyünk hozzátok!
Az orvosnál amúgy minden ok. volt. Nóra nagyon ügyes volt az oltásnál. Liza 73 cm és 8,35 dkg. Zsófi?

Anyapoc
Szuper lehetett!!!! Képek?
Majd én is rakok fel, de most rohanok pakolni.

puszi mindenkinek

Petra

Kép

Kép
rupetra
 
 


Sziasztok!

Mi is megjöttünk Lentiből. Nagyon jó volt, csak rövid. :? Fürdés, kirándulás volt többször is. Mentünk a kisvasúttal, nagyon jól bírták a gyerekek, így nem szálltunk le a tervezett helyen, hanem végig mentünk Kistolmácsig. Nem bántam meg, hogy bevállaltam. :lol: Azon kívül, hogy nagyon élvezte Márk, végig az ölembe ült, így egy kicsit tudtam szeretgetni is :oops: . Nem kellett egyik gyereket sem fegyelmezni, úgy nézték a tájat, mintha legalábbis a Holdon járnánk. :lol: A lakhelyünkkel nagyon elégedettek voltunk, és más probléma sem merült fel. A Márk aludt mint a bunda éjszakánként, igaz az elalvás kicsit hosszadalmas volt, így minden reggel ébrszeteni kellett, hogy időben leérjünk a reggelihez. Hazafelé megnéztük az Afrika múzeumot is. A Márk azóta is mondja naponta többször is: Jó vot nyajajni. :P


Anyapoc
húh,de jó progtok volt :D Elhiszem, hogy a gyerkőcöknek nagy élmény volt. Bulcsú beszólása, király :lol:
Hát, remélem nem leszünk túl soká Herenden. Lassan elkezdünk kicuccolni, hogy ne minden egy hétvégére essen. Bicók, könyvek stb.... Persze, hogy jelentkezem!
Szept-től úgy dolgozol mint tavaly, vagy rendes 8 órás leszel, mert a nyáron igencsak nem értél rá talizni :roll: Ami persze nem gond, mert azt jelenti, hogy sok progitok volt.
Hát igen, pocak az alakul, bár még mindig, ha rendes ruhában vagyok (és még rám jönnek :P ), nem látszik. Bár Lentiben amikor jöttem ki a medencéből, egy 150 kg-os pasi!!!! :| megjegyezte, hogy el vagyok hízva. :cry: Mindegy, én legalább ketten vagyok, ő meg egyedül ilyen dömper :evil:
Ja, lecseréltük a kocsit :cry:

Bogumil
remélem mire meglesz a pici, újra Vp-ben lakunk majd. Azért unom szét magam, mert Herenden semmi nincs, nem történik semmi. Remélem a játszóház nem szűnik meg, mire nekünk aktuális lesz,de hát mondjuk oda sem vihetem minden nap. És hát apa mindig estig dolgozik :evil:

Andi
igen, jól láttad, itt van a sokoda, mert nem voltunk itthon. Most megy eladásra. Vettünk egy Astrát ideiglenesen, csak amíg nem fogunk "egyenesbe" jönni.
Gratula a törpéhez!!!!!
Majd ha tudok valami konkrétat, értesítelek a játszóházzal kapcsolatban.


Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Sziasztok!

Petra :)
na, mondtam én, hogy Liza többet "nyom", mint a Zsófi. Ma voltunk, ő 7,42 kg, cm-t most nem néztünk, de a 74-es ruhák koppra jók rá.
Gergőnek semmiféle rossz emléke nincs, sőt! Ő is emlegeti a Nórát. Akkor majd gyertek ám, ha lesz egy kis időtök!

Szilvi :)
Herenden, anyukádékhoz mentek ugye? Ők sincsenek otthon napközben? Azért majd csak találtok programra lehetőséget magatoknak! Tegnap beszéltem a barátnőmmel, akivel szerintem egy házban fogtok majd lakni, mondta, hogy egy hónap csúszást már előlegeztek nekik :evil: . Ők most albérleteznek, míg elkészül a házikó.
Kocsit most mi is cseréljük, szintén, míg összeszedjük magunkat.
Anyuék most mennek Lentibe... Durva lehetett a beszólás a kövér pasitól, nem is reagáltad le??? Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás!

Andi :)
Nahát, micsoda jó hír! Gratulálok! Na, akkor most tényleg szükséged lenne az alvásra, pihenésre... Majd írd ám meg, hogy mi volt a dokinál!

Sziasztok

Kép
Kép
bogumil
 
 


Sziasztok!

Végre sokat írtatok :):)!

Mi most voltunk túl a második bölcsis napon :).Ahhoz képest,hogy első nap fél óra után Villő közölte,hogy "anya,mennünk máj" (amúgy is csak fél óra lett volna a látogatás ),most egész jól bírta.Bicajozott az udvaron,nézegette a gyerekeket,aztán a végére be is kapcsolódott a játékba :).Holnap már egyedül is hagyom,mert hétfőn már ott kell legkésőbb aludnia :roll:..hát majd meglátjuk.eddig belegyezett :).

Azt nem is írtam,hogy a hajón megtanult wc-ba pisilni,így mnden reggel és este fürdés előtt pisil,meg olykor nap közben is,főleg,amikor tőlünk látja :):

Na és megtanult fogmosás után öblíteni,ügyin kifolyatja a vizet a szájából :).

Petra

Én is várom ám a képeket,ha kianyuztátok magatokat :)!


Móni

Remélem,menni fog az ovi újra,bár nem hinném,hogy bmi gond lehetne :).
Gratula a fogacskákhoz,ezek szt zsófi sem siette el :).Ezek a mai gyerekek... Roll: :D

Andi

Gratulálok a pocaklakóhoz :):):)!Nem semmi,bátor vagy,hogy így bevállalod...én tuti először ki szeretném aludni magam :D!Bár az is jó filozófia,ha már egyszer benne vagy :wink:!
Pedig pont most akartam megdícsérni a topikot,hogy hamarosan végre mindenki kétgyerekes lesz :D!Erre tessék :D!
köszi a köszöntést,nagyon aranyos vagy :).
Szülinap jó volt,torták nagyon fincsik lettek,ettől kicsit tartottam,mert nem ismertem a helyet.
Bulcsú kapott távirányítós autót,autópályás szőnyeget ,bolyongolyó nevű játékot,egy egyensúlyozós játékot .Villő bohócos formakirakós építőt,egy kistáskát(Kriszti ötlete nyomán és bevált :)),egy babakonyhát,távirányítós autót,mesekönyvet mindketten.Ezt így együtt az egész családtól. :)Eddig úgy tűnik,jó választás volt mind :).


Szilvi

Szuper lehetett a pihenés,a pasit meg tojd le :D!remélem,beszóltál neki :twisted: :twisted: .Azért hallatlan,hogy bki ilyesmire vetemedik :?
Hajrá költözés és hamar ide vissza :).Autó :(.Na de ha átmeneti,akkor sebaj :).
Uúgy fogok dolgzni,hétfő és péntek szabad,ha nincs sulim.Meg a délutánok is :).
Hát a nyár az elég összevissza volt,sok programmal.Igazából kb 2 hetet voltunk itthon, a többit mindenfelé :).Na de majd ősztől :D!
Ha a jövő hét még jó,akkor valamit összehozhatnánk :).


Na képeket rakok gyorsan,nehogy unatkozzatok és akkor majd mindenki példát vesz rólam :)!

Na és persze hiányolom Krisztááááááát!!!!!!

Akkor a képek:

Bulcsú vezet:
Kép

Villő is vezet:
Kép

Apával a hajó tetején:
Kép

Aztán anyával:
Kép

Két mini-sziluett az ablakban :):
Kép

Alvás:
Kép

Játszótéren:
Kép
Kép
Kép
Kép

A Praterben:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép


Delfinárium :): Kép


És a szülinap:

Kép
Kép
Kép
Kép

anyapoc
 
 



anyapoc
 
 


Sziasztok!

Bogumil
Herenden anyósék laknak, de nem hozzájuk megyünk, mert ott van egy nem normi kutya, és nem vállaltuk be, hogy hónapokon keresztül minden idegszálunkkal csak arra figyeljünk, hogy mi van a Márkkal és a kutyával. Maradt a külön albi, de nagyon jó áron van és ezért nem kerestünk itt Vp-be.
Két hét múlva kellene kiköltöznünk, de úgy néz ki, hogy előbb megoldjuk, mert két hét múlva lesz a tesómék esküvője is. Plusz még a MÁrk szülinapja is most lesz. Szóval nem unatkozunk. :shock:
Kérdés, hgoy a barátnődéknek mikorra ígérték elsőkörben a költözést?
Ha azt nézzük, nekünk is az első dátumhoz viszonyítva van egy hónap késés, de azóta nem változtatták még meg. Egyébknt úgy vagyok vele, hogy késsenek, de ne menjen a minőség rovására. Engem igazából csak az izgat, hogy legalább szülés előtt egy hónappal ott lakhassunk, mert nem akarom, hogy a Márk besokaljon. Tudod, új lakás, kistesó, egy kis idő anya nélkül stb.
Tudom fárasztó lesz, mert nagy pocakkal költözni nem leányálom.

Anyapoc
nagyon jók a képek :roll:
Végülis, hol rendelted a tortákat?
A jövő héten még itt lakunk Vp-be és bár nekiállok már rámolni, azért a gyereket néha el kell vinnem levegőzni. :roll:
Hopp, van egy jó ötletem :lol: Te elviszed a MÁrkot levegőzni én meg rámolok :wink:
Viccet félretéve, a tali meg van dumálva.
Tegnap voltam AFP-s vérvételen. Most időpontot kell kérni az sztk-ba, hamar lecsapoltak, de a dokival is lett volna dolgom, de nem jött és egy óra várakozás után hazamentem. Még csak azt sem tudták megmondani,hogy kb mikor fog jönni :evil:
Nesze neked, ingyen egészségügy kismamáknak. :shock:
Ha lesz valami épkézláb pocakos képem a mostani kiruccanásról, felrakom. :D De ígérni semmit nem ígérhetek.
Egyébként az astrával nincs semmi gond, nagyon jó állapotban van, és jó áron vettük meg a tesóméktól. Előttük pedig egy öreg házaspáré volt és ők is nagyon vigyáztak rá. Tehát mi vagyunk a harmadik tulaja. Igazából két dolog hiányzik, egy; a légkondi (de ősszel már nem nagyon lesz rá szükség), kettő;a szervó kormány, de hát istenem..... Valamit valamiért. A skoda Ati szerint jó helyre került és ezt jó tudni, nagyon szerettem. :cry:

Majd dobok fel képeket, de a pillanatnyilag nem fér semmi a gépemre.Apának először rendbe kell tennie.


Sziasztok
Sz.

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Anyapoc

Még egy fontos, már tegnap is akartam írni.

Boldog szülinapot!
Sz.

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Sziasztok!

Megint én :!: Így szokott ez lenni, ha én jövök, akkor mindenki eltűnik. Hogy is van ez? :wink: :wink: :wink:

Egy gyors kérdés, elsősorban fiús anyukákhoz.
Nincs valakinek véletlenül 92-98-as méretben fekete nadrág, nyakkendő és fehér ing, esetleg mellény is hozzá? Szívesen kölcsönkérném a tesómék esküvőjére a Márknak.

Még egy kérdés és mindenkinek a véleményére kíváncsi vagyok.
Ki mikor cserélte le a rácsos ágyat? Volt -e valami zökkenő, stb.?


Sziasztok
Sz.

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Sziasztok!

Szilvi

Itt vagyok-ragyogok,csak mire ideértem mindig,elment a kedvem az irogatástól :?....
Ágy: Bulcsú már majdnem 3 éves volt,mire egy magánakcióval megszabadítottam a kiságytól,hogy Villőnek legyen :).Átvittem egyik nap a másik szobába,így kénytelen volt a nagyon aludni.Azóta is azon alszik és nem volt gond :D!
Villőéről(mivel heverővé alakítható) most akarom levetetni a rácsot és feltetetni egy leesés gátlót...Hát ennyi :).
Ja,köszi a köszöntést :).Levonult a tömeges születésnap :D:D....
A tortát végül a Schönigben rendeltem( a Jeruzsálem hegyen van),nagyon finik voltak a torták :).
Ok,elviszem a Márkot,de akkor nálunk is pakolászol :D!
Amúgy szívesen vigyázok rá,ha dolgod van ám!És anyud sem ér rá!Amíg itthon vagyok,vagy délután :).
Egészségügy :?...na ez jelelmző... :(
Hajrá astra!Megszereted majd ezt is,tutira :).legalább is amíg kell :wink:!

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Anyapoc nagyon jók a képek!


Szilvi

Ing és mellény van csokornyakkendő is volt valahol, de azt meg kell keresnem. Nadrág sajnos nincs.Ha kell jelezd.
Ágy: kb. 13 hónapos koruk körül kerültek ki belőle, mellém:(. Pár hete alszanak/már ammennyit/ külön.

Móni

Szívesen vártam volna én is amíg rendeződik az alvás, de már nem vagyok huszonéves...

Bocs, hogy csak ennyi, mennem kell

KépKépKép
bambika
 
 


Andi

Csak miattad néztem be és sehol semmi hír???Mikor mész a dokihoz,Ma,nem???Feltétlenül írd meg,mi a helyzet :).
Így is van,majd alszol,ha nyugdíjas leszel...feltéve,ha az unokák hagynak :D:D:D!

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Köszi Anyapoc!
Rendes vagy, hogy vállalod a Márkot és tudom, hogy szívesen tennéd, de sztem annyi nyugság nekem is jár, amennyit a Márkival játszózom. :lol:


Andi
ha nem haragszol, akkor ágy ügyileg nem téged követlek :wink:
Köszi, majd jelzek mikor tudok átugrani érte, azt hiszem a héten elég sokat leszünk Herenden.

pusz
Sz.

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Sziasztok!

10mm-es petezsák szikhólyaggal. 2 hét múlva kontroll. Duphaston 3*1, apától el vagyok tiltva a 12. hétig. Egyelőre ennyi.

Szilvi ok. Tedd át a nagy ágyba minél előbb nehogy úgy érezze a kicsi elveszi az ágyát :)

KépKépKép
bambika
 
 


Andi

Szuper!!!!Gratulálok!!!!Jöhet a vonalzó lassan :wink:!

Szilvi

Ahogy gondolod :wink:!

Ja,ezt elmesélem ide is:

Képzeljétek,tegnap (is) lent voltunk a játszótéren és végre -valahára lehozták a felettünk lakó kisfiút,aki 2,5 év körül van.Nagyon ritkán hozzák le,az anyuja kb másfél hónapja szült,de a picit is alig hozzák le... :roll: Mondjuk egyébként is inkább otthon voltak...
Apukájával volt lent a kisfiú.mi éppen többedmagammal homokoztunk.Odajöttek,de apuka nem engedte be a kisfiút a homokozóba.Azt hittem azért,mert nincs náluk játék és ne vegye el másét.Mondtam,hogy jöjjenek nyugodtan,játszanak csak.Mondta,hogy nem lehet,mert meg van tiltva a kisfiúnak,hogy szandálban homokozzon :shock: :shock: ...mert hogy a múltkor is mit vitt fel,amikor nagyon vizes volt a homok :shock: .
Nem jutottam szóhoz,de komolnya... :?
Hát akkor vagy felmegyek cipőért,vagy leveszem a szandit-zoknit,de leginkább tojok rá,hogy mit visz fel a gyerek,mert vagy leporolom kint,vagy fent összetakarítok utána :twisted: :twisted: ...

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Eltűntem megint, mint az a bizonyos szamár... :oops: Pedig az akarat megvolt, mert kb. két hete írtam egy jó hosszút, az elszállt, utána megírtam mégegyszer, akkor meg a laptop merült le és kapcsolt ki egy laza mozdulattal. Utána meg meg több mint egy hétig nem volt netünk, ja és nyaraltunk is, hogy soroljam tovább kifogásaimat :wink: :wink: :wink: :D ...

Utólag is gratulálok a sok kis szülinaposunknak!!!!! Ja, és gratula Andi!!!! Kívánom, hogy problémamentes, boldog babavárásod legyen!!!! :wink: :)

Ahogy már írtam, augusztus elején elegünk lett a német 20 fokos nyárból, és elutaztunk az olasz tengerpartra (Ligúria) kempingezni. Most egy másik városba mentünk, mint ahol tavaly voltunk, és most is baromira jól éreztük magunkat. A gyerekek még mindig élvezték a sátrazást, a tenger nagyon kellemes volt és kirándulgattunk is, többek között Cannes-ba, ami nagy élmény volt, mert csodaszép. Na, és az út Svájcon át, megint csak lenyűgözött bennünket. El is határoztuk, hogy ha összejön, jövőre ott nyaralunk...

A nyaralás után egy villámlátogatás erejéig voltunk ismét otthon is, mert Apa kolléganője ment haza egy hétvégére és mi vele tartottunk. A gyerekek nagyszülőztek én meg buliztam a baráti társaságunkkal Balatonaligán. Apa meg dolgozott a munkahelyén... 8) :oops: 8)

Szóval sűrű volt a program, de most már jönnek a "nyugis" hétköznapok. Ákos 12-én kezdi a sulit, akkortól már nem leszünk olyan mobilak, csak szünetekben lehet jönni-menni. De legalább fórumozni is több időm lesz :wink: :wink: :wink: .

Anyapoc!
Hétfőtől suli, ugye? Akkor nálatok is "bekeményedik" a napok megszervezése... Villő kezd a bölcsiben?
Játszóteres sztori: :shock: :o Nem semmi... Még ha azt mondta volna, hogy félnek, összeszed valami fertőzést/betegséget, azt jobban tolerálnám, na de ez... :roll: A fertőzésről jut eszembe, Enikőnek egy hete voltak aphták a szájában, hát elég szörnyű volt. Legalábbis ő nagyon rosszul viselte, és a 4-5 napi koplalástól szegényem csont és bőr lett :( . De túl vagyunk rajta, most meg zabál a lelkem reggeltől estig, nem győzök szervírozni :D .

Teszek fel pár képet, ha nem bánjátok... :oops: :oops:

Puszi mindenkinek:
Kriszta

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik
 
 


Kép Hajókázás

Kép Így könnyű...

Kép Majmokat etettünk

Kép Cote'd'Azur

Kép Ritka pillanatok egyike

Kép Ákos pálmát mászott

Kép Naplemente

Kép Cannes

Kép A szállásunk :)

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik
 
 


Sziasztok!

Pakolnom kellene, de nincs kedvem, pedig holnap itt a vég kezdete.
Költözés Herendre. :?
Pár napra biztos eltűnök, mert nem lesz net, de majd Anyóséktól jelentkezem, ha minden ok lesz.

Sokat kell az építkezésre járni, és annyira nem tartunk még gondolatban sem sehol a belső tervezésekben. :oops: Nem tudok rá összpontosítani, pedig nagyon kellene. A héten pl. ilyen keresztkérdéseket tettek fel, hogy hová szeretnénk a konnektorokat, kapcsolókat stb. Az ember azt gondolná, milyen egyszerű, aztán mikor ott vagy, el lehet rajta filózni.
Minden esetre szépen alakul. Nálunk már állnak a válaszfalak :P , beszerelték a kapcsolókat, szóval haladnak a belső munkálatok.

Andi
köszönöm, de megoldódott a ruhakérdés. :) Remélem zökkenőmentes lesz a terhességed. Miért kell szedned a gyogyikat?
Én lassan megyek a genetikai uh-ra.
Tök gyorsan megy az idő, lassan túl vagyok a felén, pedig még csak most tudtuk meg.

Anyapoc
köszi mindenféle segítséget.
Villő akkor is megy bölibe,ha Te épp otthon vagy? Gondolok itt a hétfőre.
Én nagyon sajnálom,hogy nem jött Márknak össze a böli :? Biztos jól érezte volna magát ott, és nekem is egyszerűbb lett volna az utolsó pár hét, ill. a kicsi születése után is könnyebb lett volna. Na mindegy, ez most így alakult.

Hardik
Legjobban a nyaralós kifogásod tetszett. :lol:
Enci, szegényke. De legalább most bepótolja! Jó nézni, amikor jóízűen esznek ezek a kicsinyek.
Ákos várja már a suit? Hogy megy neki a nyelv? Okoz esetleg valami hátrányt, vagy rendes német suliba fog járni? Ha esetleg volt róla már szó, akkor bocs, de nem emlékszem.


Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004
 
 


Sziasztok!

Kriszti

Örülök,hogy végre megvagy :).Szoktam látni,hogy vagy Skype-on,de nem mertelek zaklatni :roll:....
Nagyon jók a képek,csudajó lehetett a nyaralás!!!!Azért a 20 fokos német nyarat nem lehet sokáig elviselni:?... Pláne,ha esik is mellé :(.
Szegény Enikő,sajnálom,hogy megint rájárt a rúd,azért elég kemény lehet ekkora gyereknek a pár napos koplalás is :(.Nem is csodálom,hogy most meg tömi magát :D!Amúgy kaptatok rá valamit,vagy csak várni kellett,hogy levonuljon a fertőzés?
Ohh,ne is mondd azt a szegény gyerkőcöt,teljesen el vagyok amúgy hűlve,hogy újabban szinte minden nap lehozzák a játszóra!!!!lehet,hogy rájöttek,hogy nem csak otthon lenne mozgásigénye???


Szilvi

Nagyon szivi,bár eddig nem segítettem :D!
Igen,megy Villő hétfőn és pénteken is,mert nem akarom,hogy majd össze-vissza legyen ráncigálva,ha már egyszer megszokta.Mert nem fogja érteni,hogy egyszer kell menni,egyszer nem.Elég,ha azt megérti,hogy hétvégén nincs csak bölcsi :roll:....
Elhiszem,hogy nagy segítség lett volna a bölcsi kezdetben,na meg a végén is.
Láttam ám a házat :).Egészen jól állt :).Nem gondoltam volna én sem,hogy gond lehet,hova kerüljön egy kapcsoló.De azért rémlik,amikor kolléganőmék építkeztek,azon vitatkoztak,hogy felnőtt,vagy gyerekmagasságba kerüljön-e a kapcsoló :roll:..mindegyiknek megvolt a maga érve :D!



Megmutizom nagyfiam alkotását,ugyanis lerajzolt engem :D!.
és hát látnotok kell,micsoda bombanő vagyok :lol:!

Kép


Amiket hozzáfűzött:
- nagy a hajam
- nagy a nyakam
- van nadrágom
- és mosolygok

Fejjel lefelé pedig Villő látható (ő készült egyébként először :)).

Most este pedig,amikor kérdeztem,hogy mi lenne,ha nem lenne Villőnk,hogy kell nekünk...Miért,Mert olyan szép 8) .....

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Nálunk megjött az ősz (nem mintha eddig nagy nyár lett volna... :? ). Ákos ma meg is jegyezte, hogy milyen sokáig öltözködtünk a kimenetel előtt. Sajnálom is szegény iskolásokat, hogy július vége óta szünidőznek, és azóta folyamatos a pocsék idő. Bár hétvégén, vasárnap egész jó volt, még kirándulni is tudtunk.

Szilvi!
Kitartást a költözködéshez, pakolászáshoz és az ideiglenes lakóhelyhez!!! Gondolj mindig arra, hogy milyen jó lesz majd, ha már a szép új lakásba berendezkedhettek és belakhatjátok! Márk hogy viseli? Visszaemlékezve az én csemetéim mindig rosszul viselték az ilyen irányú változásukat, kellett jó pár hónap, hogy akklimatizálódjanak...
Ákos és a suli: Most már várja Ákos a sulit, nagy benne a tudásvágy. Félek, kicsit csalódás lesz majd neki, mert ő nagyon akar olvasni tudni, és azt feltételezi, hogy az iskola egy olyan szuper hely, ahol őt majd egy hét alatt megtanítják olvasni és onnantól már falhatja a könyveket :) . A Waldorf pont nem az a hely, ahol karácsonyra már olvasnak az elsősök, itt méginkább kényelmes a tempó.
Ja, és képzeljétek, tanítóbácsija lesz! Lehet, hogy csak nekem furcsa, de én még nem találkoztam alsós tanítóval, aki férfi :) :) ...
A nyelv nagyon jól megy Ákosnak, már olyat is hallottam a szájából, hogy ő mennyire szeret németül beszélni (pedig eleinte nem szerette a németet...). És pont ma döbbentem le, hogy a kocsiban értette a hírek egy részét :o Pedig nem könnyű nyelvezet...

Anyapoc!
Nyugodtan "zargass" ám bármikor Skype-on! Ha nem vagyok közelben, akkor nem reagálok, egyébként meg örülök, ha társaloghatok valakivel, mert itt nem annyira sűrűn adatik meg :wink: :wink: .
Enikő: Igen, kapott gyógyszert. Pont otthon voltunk egy villámlátogatás erejéig, és az ügyeleten a doki írt fel tablettákat... Na, ezt aztán nem volt egyszerű beadni. Egészben ugye esélytelen, végül aztán összetörve és teában feloldva tudtam vele megetetni...
Nagyon szexi a kép!!!! :D :D :D Nekem nagyon tetszik az alkotás. Villőről nekem egy repülő kismadár jutott az eszembe :) .
Sulikezdet milyen? Villő és a bölcsi??? Mesélj!

Na, megyek aludni, írjatok!!!!!!!!!!!!

Pussz.

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik
 
 


Sziasztok!

Kriszti

Ok,akkor majd néha zaklatlak :).Meg Te is nyugodtan engem,amíg alszanak a gyerkőcök,addig úgyis ráérek...vagy itthon sincsenek :wink:!
Itt is hideg lett,ma 10 fok volt reggel,be is indítottam a fűtést,mire felkeltek a gyerkőcök... :roll:
Gyógyszerbeadás:na ez egy jó taktika,majd ha szükség lesz rá,akkor remélem,eszembe jut :).Egyébként hogyhogy nem szirupot kaptatok???
Óóó,átadom a dícséretet a kis művésznek :).Most amúgy is büszke vagyok rá emiatt,mert eddig semmi ilyesmit nem rajzolt és most ilyennel debütált :D!
Bölcsi megy,ma már enm is sírt Villő reggel,sőt,amikor jött érte Gyöngyi néni,hogy átveszi,magától nyújtotta a karját.Puszit adott mindkettőnknek(Bulcsúnak is...) és integetett :).Remélem,marad is így :).Kicsit azért örül a szívem,hogy sikerült hamar átsegíteni a nagyobb problémákon,bár gondolom,még lehet nehéz neki....
Tényleg,Enikő megy majd oviba jövőre???

Na menek,mert még van dolgom :?.....

Pusszantás

anyapoc
 
 


Szia Anyapoc!

Úgy látszik, csak ketten vagyunk talpon... :)
Jó, hogy Villő ilyen simán beszokott a bölcsibe, gondolom (illetve tudom :wink: ), hogy ezzel a Te dolgodat is megkönnyíti, nem fájó szívvel kell munkába menni.
Enikő elvileg januártól megy óvodába, pont most adtuk be a jelentkezési lapot. Azért elvileg, mert szobatisztának kellene lenni ugye... de hát a kisasszony nem sieti el (igaz én sem erőltetem). Bízom benne, hogy ez alatt a 4 hónap alatt megérik rá! Mikor nyaralni voltunk, ott a strandon mindig szólt, ha az úszópelusba pisilt, illetve én úgy értelmeztem, hogy előre szólt, mikor érzett valamit. Ott mondtam neki, hogy menjen csak be a pelusba (a nyilvános wc-re semmiképp nem akartam ültetni, a homokba sem guggoltattam le a 10 másik szomszéd szájába... :) ) Így hát, mikor hazajöttünk, megpróbáltam rá idebent bugyit adni, kérdezgettem, hogy menjünk-e a wc-re stb.... De miután a harmadik bugyiba pisilt be úgy, hogy csak az alatta kialakult tócsát vette észre (magára a műveletre nem reagált), visszaadtam rá a pelust. Még nem érett meg rá, ezt be kell látni, és türelmesnek lenni... De ezt neked nem kell ecsetelnem :wink: :wink: :wink: .
Gyógyszer: Én sem értettem a tabletta dolgot, azért mégiscsak egy 2,5 éves gyereknek kellett bevennie... Pedig gyerekorvos volt az ügyeletes :roll: .

Megyek, mert még a konyha romokban... :? :roll: :oops:

Puszi:
Kriszta

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik
 
 


Szia Kriszta :D!

Na sebaj,eldumcsizunk :wink:!
Tesóm elfoglalta a csemetéket,kihasználom,hogy 2 hétig itthon van :lol:!
Igen,sokkal könnyebb volt így munkába menni,mert azért idegileg leterhelt az állandó aggódás.
4 hónap hosszú idő :).Nálunk egyenlőre ott tart a dolog,hogy reggel és este fürdés előtt megy a wc-be a pisi,de szt csak azért megy pisilni,mert látja,hogy Bulcsú is megy :D!Amúgy nem nagyon szól,de amikor mondja,hogy ő is megy,akkor pisil is bele.A bugyizást még ki sem mertem próbálni,bár ráérünk még vele :).
És ilyenkor szt pár nap alatt is olyan gyorsan változhatnak.Emlékszem,Bulcsú is egyik nap még a szőnyegre pisilt,másnap már minden ment a wc-be :).
Na,jó tudni,hogy akkor az ügyeleten is legyen észnél az ember :?....Ha a dokinak nem jut eszébe,hogy szirupot adjon,majd jusson eszébe az anyukának :D!


Na megyek,emrt már megy a dimbulás...Bulcsú nem aludt az oviban :?....

anyapoc
 
 


Sziasztok Lányok!

Hát, nekünk eléggé durva ez a hét, Gergő nagyon-nagyon nehezen viseli az óvodakezdést. Új épületben vannak + van egy új óvónéni + alig van régi csoporttársa. Szóval, sok újdonság, ami nem tetszik neki.
Tegnap el sem tudtam vinni, ma délelőtt meg olyan, de olyan sírást rendezett, hogy teljesen összeomlottam :cry: . Márciusban olyan simán ment minden, most meg...
Ennyire még soha sem sírt, kapaszkodott a lábamba és hajtogatta, hogy ne menjek el, ne hagyjam ott. Hogy lehet ezt kibírni???

Na, most ennyi, még nem tértem magamhoz.

Sziasztok

Kép
Kép
bogumil
 
 


Móni

Most csak gyorsan!!!Ha ennyire új minden,akkor szt kezdd újra a beszoktatást!!!Vidd magaddal Zsófit is és kezdjétek előlről.Én legalább is ezt tenném.Ez így majdnem olyan,mintha teljesen úk közösségbe kellene beszoknia.Ez pedig nem megy egyik napról a másikra.Kérd meg az óvónéniket,hogy fokozatosan hadd szoktasd át!

anyapoc
 
 


Anyapoc :)
Zsófival együtt járunk "beszoktatásra", elég jól bírja, de azért neki is van egy napirendje, általában 10-12-ig alszik, így már ő is nyűgösködik egy idő után.
Szerencsére a régi óvónénivel már eljátszott, így már nem sírt, miután eljöttem, legalábbis ezt mondták, mikor mentem érte ebéd után.
Az a baj, hogy az új óvónéni van reggeltől 10-11-ig, utána jön a megszokott, megszeretett "régi". Ezek után ketten vannak a gyerekekkel. Holnaptól szerencsére a régi óvónéni kezd reggel, így nagyon bízom benne, hogy nem lesz sírás-rívás az ottmaradás ellen.
Szóval nem egyszerű, de remélem, azért nem tart túl sokáig ez az állapot :roll:.

Kép
Kép
bogumil
 
 


Móni

Akkor reménykedjünk,hogy hamar megszokja az új helyzetet :):):)!Biztos hamar átáll :).Pénteken van váltás? :shock:...

Szilvi

Uppppsz :oops: ,Márknak boldog szülinapot :):):)!

anyapoc
 
 


Sziasztok!

:oops: Márk boldog szülinapot! :oops:

Móni kitartás! Nem lehet könnyű :(
Bence kedvenc ovonénije sincs már, de úgy néz ki az újat is szereti. Nem volt semmi gond már az első nap annyira sietett be, hogy puszit is úgy kellett kérnem tőle. Viszont Lilla egész nap sírdogál:menjünk Bencéhez, oviba most, anyucita légyszíves".

Anyapoc Villő nagyon ügyesen beszokott a bolcsibe.

Bocs, hogy így eltűntem,de egésznap rosszul vagyok.A vajas kiflin és a majonézes tormán kívül szinte semmit nem tudok lenyelni :(
Eladtuk az autómat :( Tetőt kell cserélni a házon,amiből már csak tavasszal lesz valami.

KépKépKép
bambika
 
 


Szilvi :)
Én is nagyon boldog születésnapot kívánok Márknak!!! :oops: :oops: :oops:

Anyapoc :)
Nem is gratuláltam Villő ügyeskedéséhez a bölcsiben! Ma már nem volt gond, reggel a megszokott óvónéni várta :D . Hétfőn is ő lesz reggel, nem tudom, hány naponta váltják egymást, de tényleg nagyon érdekes! Egy másik óvónéni mondta, hogy két "műszakban" váltják egymást, a délutános 11-től van, de nem mindig, valamikor már 10-től, de hogy miért és hogy ez mitől függ, azt már nem bírtam megjegyezni :roll: . Hát, mindenesetre remélem, hogy a Gergő az új óvónénit is megszokja, ha nem is szereti meg. Most már csak azért kell aggódni (persze ez most bunkóság tőlem :oops: ), hogy a régi óvónéni még ne essen teherbe, mert tervezés alatt van a dolog.

Andi :)
Kitartást Neked! Zsófi is hiányolja a Gergőt, végigvitette magát a lakáson, biztos, hogy őt kereste, amikor megjött, rakétasebességgel mászott hozzá :lol: .
Jó, hogy Bence ilyen könnyen veszi az akadályokat. Akkor Lillának nehezebb az óvikezdés :shock: .

Kriszta :)
Szuper okos az Ákos, hogy így magába szívta a német nyelvet! Azért biztos leszenek sikerélményei a suliban, a német tanítási módszer sokkal gyerekbarátabb szerintem, mint ami nálunk van...
Enikő is biztos sokat tanul majd az óviban.

Petra, merre jársz???

Helyzetjelentés Zsófiról: van 4 foga, mászik, mint a rakéta, pakol is persze, feláll, szóval beindult az élet számára is. A virágokat már felsőbb szinte költöztettem, ugyanis a múlt héten magára rántotta az egyiket, földes lett a feje búbjától a lábbujja hegyéig. Apa közben elmerült a számítógépben - rá volt bízva a felügyelet :roll: .
Szeret kiabálni, tündérien gesztikulál hozzá! Éjjel még felkel szopizni, többször is, majd egyszer csak kialszom magam... Egyébként amilyen nehezen indult a hozzátáplálás, ahhoz képest már mindent eszik, amit főzök, azt turmixolom, eszi a gyümölcsöket, danoninót, tegnap még a Gergő túró-rudiját is megkóstolta. Ja, és ezek mellett szopizik, hát úgy kétóránként. Szóval, egy kis bélpoklos lett :wink: .

Sziasztok!

Kép
Kép
bogumil
 
 


Sziasztok!

Na, lett egykis élet itt... :wink: :wink: :wink:

Örülök, hogy a kis óvisainknak ha kisebb döccenőkkel is, de beindul az évkezdet!!!

MÁRKNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK ÉN IS!!!!!!

Anyapoc!
Enikő is kis utánozós (mindenben), ő is kísérgeti Ákost wc-re, de ezt az egy dolgot még nem akarja leutánozni :lol: :wink: ...

Móni!
Akkor talán nektek is beindul az ovizás... Biztos bekavart a hosszú szünet, na meg az új óvónéni személye is.
Szent ég! Még csak most született Zsófi és már ennyi mindent ügyeskedik :o :o :o . Repül az idő... :)

Andi!
A rosszullétekhez kitartást! Sajna nincs semmi ötletem, szuper tanácsom, hogy lehetne enyhíteni... Erre nincs semmi csodaszer, ezt át kell vészelni :( .
Tetőcsere: :( :( :(

Mi suliztunk ma, Ákosék osztályát rendeztük, dekoráltuk. A gyerekek élvezték nagyon, mert segíthettek... jó volt nézni a szorgoskodásukat :) . Hétfőn egy ún. szülői esttel kezdünk, aztán szerda reggel lesz a nagy nap. Már előre könnybe lábad a szemem... nagyobb dolog ez az iskolakezdés az anyáknak, mint maguknak a kis elsősöknek :wink: .

Na pussz mindenkinek:
K.

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik
 
 


Sziasztok!

Márknak boldog szülinapot kivánok én is!!

Bocs, hogy sokáig nem irtam, de nagyon pörögtek nálunk az események. Nóra kétszer is volt beteg. Először herpesz virust kapott el, ami a nyelvén okozott hólyagokat. Napokig nem tudott enni. Szegényem olyan éhes volt már, hogy remegett, de amint bekapott egy falatot, visitott a fájdalomtól aztán együtt bőgtünk. Csak a tejet birta meginni. Iszonyú volt. Aztán, hogy eltereljük a figyelmét és hogy mi is kipihenjük magunkat, eltöltöttünk néhány napot Kehidán. Nagyon jól éreztük magunkat, de az idő elég rossz volt, igy onnan megfázással jöttünk haza. Nórának a fülére húzódott rá, ami szintén nagyon megviselte. Úgyhogy az óvi beszoktatást mi majd csak most hétfőn kezdjük. Egy problémánk azért még van, hogy nehogy unatkozzak. A kaka csak pelusba megy. Van még két napunk! Kiváncsi leszek!

Móni
Olvasom, hogy Zsófit is hordod a beszoktatásra! nem semmi! Sikerült beszoknia?

Zsófi nagyon ügyi lehet már. Örülök, hogy jó irányba alakul a kis zabigép. Liza is nagy bélpoklos. Ma melegszendvicset vacsorázott. (amit mi)

puszi mindenkinek
bocs, de most csak ennyi fért bele

Petra

Kép

Kép
rupetra
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: