Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük szépen a szülinapi köszöntőket!Hihetetlen,hogy így megy az idő!
Nem olyan régen még iciri-piciri volt!
Most meg már nagyfiú!
Tennék fel képet,hogy ilyen voltilyen lett,de nem találom a tesóm gépén a képeket!Na mindegy majd egyszer!

Mandala!
Gyönyörű szép a kislányod!Gratulálok Nektek!

Sziasztok
Vendég

Szia Mtm!

Köszönöm a tájékoztatást.

Merci
Vendég

Kedves Barátaim! Miriam. Mária. Mirka. Mária mennybemenetelének napján látta meg a napvilágot. Nagyon vártuk, sokan. Nagy szeretetben élő családba született. Csodálatos szülei és tündéri nővére várták leginkább. Gyorsan, könnyen született. Súlyos, pillanatnyilag inoperábilis hypopláziás bal szívfél szindrómában szenved. Már túl van az orvosai által maximálisnak jósolt 4 napon. A kicsi lány egy csoda! Erős, bátor, élni akar. Kélek benneteket, segítsetek ti is és csatlakozzatok hozzánk reggel és este 10 órakor imával, meditációval, jószándékkal, szeretettel! Az erők összeadódnak és segítenek ennek a csodálatos kisembernek az ő hatalmas küzdelmében. Köszönöm mindenannyiótokbnak és remélhetőleg találkozunk hamarosan!

indianyo

Sziasztok!

Én is az eltűntek táborába tartozom, pedig csak nagyon lusta vagyok, meg persze igyekszünk kihasználni a jó időt, mert Blanka nagyon él kint a kertben. Ez meg is látszik a kis térdén, nem egy leányálom a térkövön elesni a már bibis lábára. :?
Amúgy jól vagyunk, mi még a napi 2 alvásnál tartunk, ugyan így este 9-10 között van csak alvás, de különben égnek állna a hajam 5 órától. :lol: Viszont Blanka már nem a rácsos ágyban alszik, hanem a kanapén. Nálunk is mindig kipattant a szeme, ha megpróbáltam átteni a kiságyba, hát maradt kihúzva a kanapé, így le sem esik és csak megitatni kell felkelnem szükség esetén éjszaka. Plusz el is férek mellett, ha gáz van. :) És végre kezd leszokni a ciciről, már csak mutiba tartjuk fent a szopizást, de inkább a délutáni alváshoz igényli, este kevésbé.
Na de jövő héten kempingezünk 3 éjszakát, arra még kíváncis leszek! :lol:

A taliban benne vagyunk!
Most megyek aludni.

Prücs

prucsok

Sziasztok!

Olvastam Mirka baba történetét és és nagyon-nagyon szomorú!
Gyönyörű szép baba!
Nagyon sajnálom,hogy ez történik Vele!
Sok erőt kívánok a családnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Mirka baba nagyon szép!
Én kivánok sok erőt a családnak és imádkozok értetek és a kicsiért! Átérzem a helyzeted nagyon nehéz most nektek! Higyetek Istenben és rengeteg erőt ad!
Imádkozok! Vigyázzatok egymásra!!

Puszi nektek!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!
Segítsetek ha tudtok! Kislányom 21 hós, kb.1 hónapja nincs pelusunk. Azóta nem akar kakilni.. Szegénynek a héten a sebészeten beöntést csináltak, kaptunk rostdús diétát, de az én gyerekembe akármit beleerőltetni nem lehet. Barackot van, hogy 4-et megeszik egy nap, utána egy hónapig egy falatot sem. Adok neki búzakorpát joghurtba, Laevolac szirupot, lekvárt és péntek óta nem kakilt. Guttalax csepptől volt kakija, de mivel hashajtó, nem szeretném, ha rászokna és csak azzal sikerülne.
A Laevolac szirupból 3X1 káváskanállal kap, ennek mennyi a hatóideje? Tegnap délben kapta az első adagot.
Nagyon köszi ha valaki ír.

Edina

edna79

Hali

Indianyó
Olvastam Mirka Baba történetét!
Vigyázzatok egymásra!

Edina
Én felkeresném a dokit! Ha nem segít semmi, házifortély.

Kép
anid

Sziasztok!

Most voltam a Szent Imrés topicban!
Mirka baba örökre elaludt!
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan irjatok valami vidámat!!!
Egyelőre annyira friss dolog az, hogy van egy gyerekem, hogy akárhányszor ilyen tragikus dolgot hallok, nem tudok aludni. A szivem elszorul és legszivesebben a kicsi mellett aludnék, hogy halljam, hogy hogyan lélegzik.

Gondolni fogok Mirka babára.

Most voltunk a Balatonon, a kicsit annyire megviseli a front, hogy szinte egész nap alszik. Többet alszik, mint amennyit fent van, mindenesetre.
Lehet, hogy mi is benevezünk a következő talira. Ha itt lesz a közelben, akkor megpróbálom megoldani.

Szép augusztus 20-át!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Szia alziza!

Köszi, hogy válaszoltál. Tegnap este sikerélményünk volt.:-)
A gyerekdokinkra kicsit mérges vagyok, mert Ő igazából nem javasol semmit, inkább egyből továbbküld, holott eddig semmi gondunk nem volt. De tegnap egyértelműen látszott, hogy próbálja a kakit visszatartani. :cry: Remélem minél hamarabb megoldódik. :)

Edina

edna79

Sziasztok!

Edina!
Bocsi,de nem én válaszoltam Neked!Anid volt! :lol:
Viszont nekem van egy ismerősöm akinek a kislánya viszonylag hamar szobatiszta lett,de a kakiláshoz még egy ideig pelenkát kért!
Van ilyen! :roll:

Lányok!
Egyik nap írtam,hogy Zalánnak nincs foga!
Jelentem,már 1 van! :lol: :lol: :lol:
Azt hittem már sosem jön ki!

Ja és tud hisztizni!
Régebben a barátnőmnek vettem egy gyerek asztrológia könyvet!
Amíg náluk laktunk júliusban elolvastam benne amit az oroszlán gyerekekről írtak!6-8 oldalon keresztül(de lehet,hogy több!)!Nagyon érdekes volt!Azt írták benne,hogy 1 éves kora körül elkezd próbálkozni!Hisztivel egyebekkel!Na,mondom az enyém biztos nem hiszen soha nincs egy hangja sem,maximum ha elesik és beüti valamilyét! :roll:
Erre mi történik????
15-én 1 éves lett,18-án pedig az esti alvásnál elkezdteAztán azóta minden nap!Hol az esti,hol a délutáni alvásnál!
A szeme félig csukva,de Ő ki akar jönni!És nem is adja fel egykönnyen!
Hát ez van!Majd elmúlik!!

Sziasztok
Vendég

Vanda

Van a korababásoknál egy mondás: ha nincs hír az jó hír, ugyanis akkor most mindenki nyaral, pihizik, apázik, szépen fejlődik!!! :lol:
Szerintem aludj te is!!!!!!!!

Csajok(akik ismerik a történetünk)
Van 4 embriónk a petricsészében és holnap derül ki,hogy mikor kapunk vissza kettőt! :lol: :lol:

Alzia
Akkor már a kicsi fiatok is próbálkozik???? :lol: Ezen a korai hisztin én is meglepődtem Katánál! :wink: :wink: :roll: :roll:

Képzeljétek átmenetileg két babánk van! A barátnőm kisfiára kell vigyázni,amíg ők a nagyobbikkal a Bethesdában vannak!
Kata játszani akar a kicsivel (2hóval fiatalabb,mintő), pl.négykézlábra veti magát és hívja, megfordul,hogy követi- e, meg kukucsjátékot kezdeményez!
Ez furi,mert ilyenkor nem ez a jellemző!
Nem is volt féltékeny, mondjuk a játékainál már azért kijött,hogy ki is van otthon! :lol:
Amikor viszont a fiú arrébb lökte,nem ütöt vissza (uncsitesója mindig bántja Katát, és kíváncsiak voltunk hogy reagálja le a helyzetet,de eddig minden okés!)
Főpróbázok!!!! :lol: :lol:

Kép
anid

Sziasztok!

Döntöttünk az oltásokkal kapcsolatban. Olyan oltást fogunk kérni, aminek a szövődménye a legdurvább. A ROTA virusnak nincs szövődménye, igaz, hogy nagyon kiszáradhatnak a babák, de ennyi. A meningococcusnak és a pneumococcusnak viszont igen. A kettő közül a meningococcusnak van a durvább szövődménye, igy ez ellen oltjuk be a Bálint babát.
Ma kérek további tájékoztatót a védőnőtől.

Ja, és nemsokára tejet is fogunk leadni. Előre is üdvözlöm a tejtesókat!!!

Vanda

Mindenhol esik az eső??

Kép

Kép
precious
Budapest

Bocsi alziza:-), és akkor Neked nagyon köszi a választ anid!!
Nekem sajnos letépi magáról a pelenkát akkor is ha kakinál visszaadnám...

edna79

Edina
nemrég olvastam: ha 2 évesen kezdi az ember a leszoktatást,akkor 3 évesen már szobatiszta, ha 3évesen 4-5 nap alatt végez vele! :wink: :roll:

modnjuk Kata is legugol ha kakil,meg pisil és ha szerez papírt,akkor megtörli a ruháját a puncijánál! :lol: vicces!

Kép
anid

Pre,
nem akarok beleszólni,de szerintem a pneumo elleni oltás legalább olyan fontos,mint a meningo elleni.Régebben részletesen kitárgyaltuk ezeket az oltásokat,most röviden egy pár hasznos infó.Mindkettő ellen fontos a védettség.Mivel a meningo ellen már nagyon sok baba/gyermek védett ezért ez a betegség már visszaszorult,ritkábban fordul elő,éppen ezért nem szabad lebeszélni az anyukákat a beadásáról,hogy ne nőljön megint a számuk.A pneumo szintén fontos,mert több bajt okozhat,mint a meningo,és mivel még nem sokan vannak beoltva(köszönhető a TB-nek,mert nincs rá támogatás,vagyis nagyon kicsi rétegnek van)ezért gyakrabban fordul elő,és több a kórházba került gyerekek száma is.itt bővebben olvashatsz róla:www.pneumo.hu
Szerintem mindkettő fontosabb a rotánál.Nekem voltak rotások a gyerekeim(Rebi és Zsolti)Rebit be is kellett vinnem a kórházba,de 24 óra múlva már jobban volt.És nem jár semmilyen szövődménnyel,ahogy te is írtad!

Gondold át mégegyszer,én a pneumo mellett vagyok!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Dina,
ebben van igazság!Mondjuk nem ennyire szélsőséges.Én Rebit és Ákost 2 évesen kezdtem leszoktatni a pelusról.Nem ment,pedig nyár volt,gondoltam könnyebb lesz.Aztán 3-4 hónap múlva sikerült,de több hétig(hónapig :shock: )tartott.Zsolti nem sokkal a 3.szülinapja előtt lett szobatiszta egyik napról a másikra.Őt abszolult nem tudtam rávenni a bilizésre.Amikor úgy érezte ő maga vette le a pelust és WC-ni kezdett.(a bili kimaradt :roll: )
Hanna érdeklődik a bili iránt,ráül,de nem produkál semmit bele.A szőnyegre viszont mindig kicsurgatja a pisit.Tehát még nem igazán érett a szobatisztaságra! :roll: Még azt sem mondja,ha van kaka.

Edna,
a Laevolac nagyon jó.Szerintem egy darabig ne hagyd abba az adását,hailyen problémátok van,hisz ez lazítja a székletet,és beállítja rendszeressé a kakilást.Ha gyorsabb hatás kell,akkor egy evőkanálnyit kell 2dl vízbe rakni és egyszerre meginni,mondjuk ez felnőtt adag,de szeintem egy dl víz és fél kanálnyi szirup és a gyerkőcnek jó lesz.De mellette mehet a szokásos 3x-i adag!
Nálam Zsoltikánál volt ilyen időszak,pont a pelus leszokásnál,amikor már nem fogadta el a pelenkát,éshetente 1x volt kaki az is nehezen.Én ekkor adtam neki Laevolakot,és rendbe tette.Azóta(lassan 2 éve)nem is kellett használnunk,mindennap van kaki.

Mi sem unatkoztunk.Apa szabin volt,csavarogtunk mindennap.Tegnap megnéztük a tüzijátékot.A nagy vihart a 4-es villamoson vészeltük át,oda-vissza a teljes vonalán!.roll: Mire visszaértünk a Moszkva térre elált,majd bementünk a Mammutba,8 után meg elindultunk tüzijátékot nézni.A gyerekekenek nagyon tetszett,Hanna nem sokkal a kezdés után elaludt,már nem bírta tovább.A hazafelé buszon rengetegen voltak,de rendben megérkeztünk.

Rebi már várja a sulit.Remélem a Zsolti is mehet oviba.A jövő héten(de lehet,hogy a héten) bemegyek a kórházba megkérdezem lesz e állás a közeljövőben.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Én egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeptember 30 ra vagyok kiírva és nem tudom mi alapján válasszak szülésznőt vagy hogy tud-e valaki ajánlani egyet! Előre is köszi a segítséget!
huncutka00

Szia Timi!

Megnéztem az oldalt, és nagyon sok hasznos infó van rajta. Holnap lemegyek a dokihoz és megbeszélem vele. Látom, hogy egy oltás nem elegendő, remélem, hogy jó tanácsot ad majd a doki.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Mandala!
Gratulalok a szep kislanyhoz!!! Sok sok boldogsagot, rengeteg tejcsit, es jo regeneralodast kivanok!!!

Zalannak en is nagyon Boldog Szulinapot kivanok!

Vanda!
Koszonom a kepet, nagyon szep nagy babatok van :D ! Rotavirusrol annyit, h allitolag tenyleg csunya betegseg, ami persze regen is ott volt, csak mivel nem volt ra vedooltas, nem vertek ilyen nagy dobra. A vedonom, akinek nagyon adok a velemenyere, is azt tanacsolta, h adassuk be, es amugy is be akartuk. Sztem is kell talalkozniuk a babaknak a kulvilag bacijaival, de ami ellen van vedooltas, azt sztem nem kell rizikozni. Mi beadatjuk. Asszem Rotarixnek hivjak azt az orvossagot, ami csepp formajaban adando be, meg szurni sem kell!
Csak figyeljetek, mert van emlekezteto adag is, es azt is a 6. honap elott kell beadni!
Egyebkent a vedononk ezt, es a pneumococcus ellenit javasolta a kotelezok mellett. Annak meg nem neztem utana, de megfontoljuk!

Szep napot mindenkinek

Kép
boga

Sziasztok!

Anid!
Drukkolok!

Huncutka!
Azt hiszem itt sokan esküsznek Zsoldos Etára!

Sziasztok
Vendég

A fenti egy regi uzim volt, csak akkor nem mukodott a babanet, igy nem tudtam elkuldeni. Mi az a meningococcus?

Mirka Baba tortenete szivszorito!!! Egyutterzek a csaladdal!

Kép
boga

Szia Boga!
A meningococcus egy erős baktériumot,vagy fertőzést jelent!
Emerek közé ilyenkor nem ajánlatos menni mert könnyen elkapják mások is!
Vagy agyhártyagyulladást,esetleg vérmérgezést jelent.
ivett&fanni

Sziasztok!

Mi is az eltűntek táborából jelentkezünk. :roll:
A taliban mi is benne vagyunk. :D :D

Timi
Hogy is vannak ezek az oltások? Ha van egy pici időd, légyszi írjál róluk. (Emlékszem régebben tényleg részletesen tárgyaltátok, de megmondom őszintén Ricsi mellett nem nagyon tudok visszakeresni. Kicsi fiam nem sokat alszik napközben.)
2 héttel ezelőtt a helyettes gyerekdoki azt mondta, hogy a kötelező oltások mellett érdemes lenne beadatni Ricsinek a Meningitec oltást. Állítólag rögtön pár nappal azután, hogy betölti az első életévét. Így csak egyet kell kapnia. Jól tudom?
Kicsit felhomályosítanál ezzel az oltással kapcsolatban? Mellékhatás, szövődmény stb. Légyszi. Nem sokat tudok róla. :oops: :roll:
Akkor a meningococcus elleni után nyugodtan beadathatom majd valamikor a pneumo ellenit is?
Köszi

Zalánnak nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Nagyon köszönöm, aki írt nekem!:-)
Timiban, akkor szorgalmasan adagolom tovább a Laevolacot!

Jó éjt Mindenkinek!
Edina

edna79

Évi,
először is BOLDOG SZÜLINAPOT RICSINEK!!!!!!!
Kép Kép

Az oltásokról.Ez egy kicsit hosszú lesz,akit nem érint ugorja át.Bemásolok egy két szakmai részt.

A invazív meningococcus betegség okozója egy baktérium, a „Neisseria meningitidis", másnéven meningococcus. E baktériumnak több típusa van (A, B, C, Y, W135 stb.), Magyarországon a leggyakoribb a B és a C szerocsoportú kórokozó. E baktérium gyakran kimutatható az egészsége emberek orrüregének és garatjának nyálkahártyáján. A betegség a téli időszakban gyakoribb, de megjelenése nem zárható ki a melegebb hónapokban sem. Az Országos Epidemiológiai Központ összefoglaló tájékoztatója.

A meningococcus betegség klinikailag két formában jelentkezhet
1./ agyhártyagyulladás illetve 2./ vérmérgezés (szepszis) képében. A két forma gyakran együtt jelentkezik.

Jellegzetes tünetek csecsemőknél :
(Az alábbi tünetek külön-külön, vagy együttesen jelentkezhetnek.)
LÁz, étvágytalanság, fejhangú sírás, hátrafeszített fej, rémült tekintet, nyugtalanság, eszméletlenség, bőrvérzések

Kisgyermeknél, fiatalnál jelentkező, kezdetben még ismeretlen eredetű láz esetén a hozzátartozóknak rendszeresen, még éjszaka is 2-4 óránként javasolt figyelni a beteg állapotát, keresni az esetlegesen kialakuló bőrjelenségeket, az életveszélyes állapot fent leírt további jeleit.

Minél fiatalabb a csecsemő, annál bizonytalanabbak a tünetek. A láz nem mindig magas. A csecsemő „rosszullétére" utal a riadt, szenvedő tekintet, a hányinger, a hányás, az étel, a szoptatás visszautasítása és a sikoltozó sírás. Ilyenkor az agyhártyák gyulladása miatt duzzadnak az agyburkok és a koponyán belül fokozódik a nyomás. A fejtetőn, a csontok találkozásánál lévő kutacs - mely egészséges csecsemőknél puha - agyhártyagyulladáskor feszes tapintatú, esetleg kiboltosuló.

A baba életveszélyes állapotban van, ha aluszékonnyá válik, nem ébreszthető, nyaka merev, fejét hátraszegve tartja és gerince ívben megfeszül. Súlyosbítja a helyzetet, ha keringési zavar is észlelhető, azaz magas láz ellenére, hűvösek, liláskékek a végtagok.

A fajlagos megelőzés, vagyis védőoltás alkalmazása nem minden meningococcus betegség megelőzésére alkalmazható. A meningococcus baktérium két típusa ellen többfajta oltóanyag is forgalomban van, melyekhez a háziorvos által felírt recept kiváltásával lehet hozzájutni. Ezek az oltóanyagok azonban a baktériumnak hazánkban leggyakrabban előforduló típusai közül csak a C szerocsoport által okozott megbetegedések ellen nyújtanak védelmet.
A B típusú meningococcus ellen világszerte nincs még kereskedelmi forgalomban oltóanyag, ilyen vakcina előállítására irányuló kísérletek napjainkban is folynak.

A jelenlegi ajánlások szerint a konjugált meningococcus C vakcinák közül a NeisVac C az egyetlen olyan konjugált vakcina, amelyből egy éven aluliaknak (2-12 hónaposoknak) 2 vakcinadózis, egy évesnél idősebbeknek egy dózis elegendő. A többi konjugált meningococcus elleni vakcinák esetében 1 év alatt 3 vakcinadózis szükséges.
Társadalom-biztosítási támogatásban kizárólag a két évesnél fiatalabb gyermekek részesülhetnek. Csecsemőknél a támogatás 70%-os, 1 évesnél 50%-os.

Az injekció beadásának helyén kialakuló ún. helyi reakciók minden korosztályban igen gyakran előfordulnak. Ezek a reakciók bőrvörösséggel, duzzanattal és a környező terület érzékenységével, fájdalmával járnak. Igen gyakori ilyenkor a fejfájás, de láz is gyakran kialakul.
Csecsemőknél illetve 1-1,5 éves kisgyermekekben másik igen gyakori mellékhatás az étvágytalanság, hányinger, hányás, hasmenés, sírás, érzékenység, álmosság vagy zaklatott alvás.
A végtagfájdalom gyakori ill. igen gyakori 4 éves kor feletti gyermekeknél illetve felnőtteknél.

A pneumo elleni védőoltás a Prevenar,azt nem másolom be,mert szépen össze van szedve róla minden a honlapjukon.www.pneumo.hu Itt magáról a betegségről és az oltásokról is olvashatsz!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Találtam egy szakmai oldalt is a Prevenarról,bemásolom.(remélem nem baj)

# A több mint 90 különböző pneumococcus szerotípus közül csak néhány tehető felelőssé a súlyos gyerekkori és csecsemőkori pneumococcus fertőzések nagy részéért

# A Prevenar® az egyetlen csecsemőknek és kisgyerekeknek 2 hónapos kortól adható védőoltás, mely a 7 legfontosabb penumococcus szerotípus ellen védő oltóanyag

# A Prevenar® védelmet nyújt a súlyos invazív pneumococcus megbetegedésekkel szemben, mint a meningitis, bakteriémia, sepsis vagy pneumonia.
A Prevenar bevezetése óta eltelt idő alatt (1996-1999 és 2001 között) az Egyesült Államokban (Active Bacterial Core Surveillance program 7 USA államra vonatkozó adatai alapján ) a beoltott korcsoportnál gyors, jelentős csökkenés tapasztalható a vakcina-szerotípusú törzsek okozta IPD megbetegedések számában: a két éven aluli gyermekeknél 78%-os csökkenést figyeltek meg (Whitney et al., NEJM, 2003, 348(18).

# Az USA-ban a Prevenar® rutinszerű alkalmazása óta 2000 és 2003 között az 5 évnél fiatalabb gyerekek körében a vakcina-szerotípusú pneumococcusok okozta IPD incidenciája 94%-kal csökkent (Center for Disease Control and Prevention, Morbidity and Mortality Report, Sept. 16, 2005, Vol.54, No 36 ).

# A védőhatás következtében a nem beoltott idősebb gyerekeknél, valamint a felnőtteknél is csökkent a megbetegedések száma ("herd", azaz csoport-immunitás) (Center for Disease Control and Prevention, Morbidity and Mortality Report, Sept. 16, 2005, Vol.54, No 36 ).

# A Prevenar® más oltásokkal egyidőben is adható

# A Prevenar® jól tolerálható és nem tartalmaz konzerválószereket. A biztonságossága jól bizonyított: a nagy tanulmányokban több mint 18 ezer gyereket oltottak be, világszerte több mint 80 millió oltást adtak már.

Miért fontos a védőoltás:
A védőoltás az egyik leghasznosabb megelőző intézkedés az orvosok kezében. A modern oltóanyagok nagyon alapos engedélyezési folyamaton mennek keresztül. Csak nagyon ritkán figyelhetők meg nem kívánt mellékhatások.

A védőoltás célja, hogy megvédje az oltott személyt egy adott ferőző betegségtől. Ha a lakosság megfelelően nagy százalékát oltják egy adott védőoltással, az a kórokozónak arról a területről, sőt végeredményben akár az egész világról történő kipusztítását is előidézheti. Erre példa a himlő végleges eradikálása és ilyen reális célja a nemzetközi egészségpolitikának és a WHO-nak a poliomyelitis kipusztítása is.

A védőoltások az immunizálás segítségével megelőzik a súlyos megbetegedések kialakulását, ezáltal milliókat mentenek meg a szenvedéstől, fájdalmaktól. Becslések szerint évente több mint 3 millió életet mentenek meg a különböző védőoltások. Ez a sokszorosa is lehetne, ha minden embert beoltanának a Földön.

Ezen felül megakadályozzák a betegségek terjedését. Hála az oltóanyagoknak, az olyan epidémiákat, amelyek milliókat érintettek, és sokszor halálos kimenetelűek voltak, a legtöbb országban sikerült jelentősen visszaszorítani (pl a poliomyelitis), vagy akár teljesen eltüntetni (pl a himlő).

Nem utolsó sorban az oltások segítenek megelőzni az antibiotikum-rezisztencia terjedését, mivel olyan betegségekkel szemben nyújtanak védelmet, amelyeket antibiotikumokkal kezelünk. Az antibiotikumok ritkább alkalmazásának köszönhetően lassabban alakul ki a rezisztencia és így ezek a gyógyszerek tovább megőrzik hatékonyságukat.

Az orvosoknak fontos feladata, hogy betegeiknek védőoltással megszerezhető védelmet biztosítsak.
timiban

Sziasztok!

Évi: Ricsinek Nagyon Boldog 1. születésnapot kívánunk!

Kép

Edina és Anita

Kép
educi

RICINEK en is Boldog Szulinapot kivanok! :D

Kép
boga

Hu, de ciki.... Szoval RICSINEK!!!!

bocsi :oops:

Kép
boga

Sziasztok,

Precious
Én oltás párti vagyok :P , az orvosunk szerint szadista :oops: , de a lényeg, ha tehetem megelőzöm a bajt. A pneumo drága, de ha elolvasod a weboldalt, szerintem meggyőz. Én a meningo meg a pneumococcus elleni oltást is beadattam, nagy betegségektől és több hónapos szenvedéstől mentheted meg a gyermeked. De nem kell messze menni pl. itt van a szegény Hanna, aki ha megkapta volna bébi korában az oltást, akkor nem szenvedett volna kb. fél éven át szegényke a fülével.

Huncutka
Én pont az előző oldalon írtam a szülésznőmről, olvass vissza.

üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Timi
Hűha! Nagyon köszönöm az alapos, pontos mindenre kiterjedő válaszodat és a szakmai adatokat is. Pont ilyen információra gondoltam és most már el is döntöttem, hogy mindkét oltást beadatom Ricsinek. 2 évesen én is sokat szenvedtem a fülemmel, tapasztalatból tudom, még emlékszem rá és emlékszem amikor Hannáról írtad ugyanezt.

Gabek osztom a véleményed, valóban jobb megelőzni a bajt. Mindenképp szeretném, ha Ricsi nem mászna bele abba amibe nekem sikerült.
Úgyhogy holnap délelőtt be is adatom először a Meningococcus ellenit, aztán megbeszélem a dokival, hogy mikor kaphatja meg a Pneumo ellenit is. (Szurit kap a doki nénitől ajándékba :oops: )

Mindenkinek köszönjük a szülinapi jókívánságokat, Ricsi nevében is.

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Elökerültünk mi is :(
Nagyon jo volt "otthon", kicsit nehéz a napi rutiba visszarazodni, de ugyis muszaj lesz!

Nem volt idöm visszaolvasni, de lattam, hogy Brik is elökerült :). Nagyon örülök, hogy jol vagytok! Mikorra vagy kiirva?

Tegnap voltunk 20. heti UH-n és a kis huncut nem mutatta meg magat.... Pedig ugy szerettem volna tudni mar, hogy ki bujkal odabent! Ezzel almodtam egy csomot, de még varni kell, ugy néz ki.
A lényeg, hogy rendben van, az AFP is jo lett. A többi részlet kérdés, elöbb-utobb ugyis kiderül fiu-e vagy lany :)

V jol van, jo sokat dumal, igazi kis papagaj (?) :) Traktor és motor örület tombol nalunk.

Kint abszolut nem akart bilizni, aztan ment szépen magatol mikor hazaértünk :)

Nem tudom hallottatok-e a guargumitot tartalmazo élelmiszerek féle botranyrol... bemasolok egy linket (a végén van egy lista, h miben talalhato): http://www.kukabuvar.hu/hirek/2264

Mennem kell, felébredt...

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok

Boldog szülinapot Ricskó! :)

Lilla és Bálint

Oltás ügyben: Én is mellette. Én beadattam Bínek.

Ps: Lányok, köszi a sok-sok választ az e-mailre, várok még míg mindenki reagál, aztán összerakom az időpontokat, majd írok! Puszi

lilló

Sziasztok!

Saara én dec. 17-re vagyok kiírva. Már nem sok van hátra. Te mikorra vagy ki irva? kinél szülsz?

Nem tudom ki irta, de Zsoldosné Eta egy angyal, nagyon jó szülésznő!!:-)

Ricsinek Boldog születésnapot kivánunk!!:-)

Puszi!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sára,
örülök,hogy már itthon!:)és,hogy minden rendben nálatok!Hanna is elkezdett"bilizni".Igaz ráül(ő akar),de nem pisil bele.Inkább állva mellé. :roll: :?

Évi,
örülök,hogy megfelelt a tájékoztatás! :wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Timiban segíts légyszi ha tudsz.
Hétfő óta megint a kakilással küzdünk. Folyamatosan adom a laevolacot, tegnap láttam, hogy megint kell kakilnia, de visszatartotta Bogi. Mit csináljak? Adjak glycerines kúpot vagy guttalax cseppet? Annyira félek, hogy baj lesz...

Köszi
Edina

edna79

Edina,
adjál neki kúpot,nálunk az is bevált ilyenkor,amikor már visszatartja.Guttalaxot semmiképpen nem adnék,mert ha kapja rendszeresen a Laevolacot akkor csak görcsölne tőle a belecskéje.Ha nem oldja meg a kúp akkor éhgyomorra igyon Laevolacos vízet,ahogy fentebb írtam.Ilyenkor nem csak lazítja a székletet,hanem hashajtó is egy kicsit.De szerintem a kúp megoldja!

timi
timiban

Timiban, nagyon köszönöm!! Akkor adom a kúpot, az eddig mindig segített. Most is le-leül a bilire, de nem nyomja, holott látom, hogy kell neki. A Laevolacot adom tovább..

Köszi
Edina

edna79

Annak idején Zsoltival mi sok kúpot elhasználtunk.Már én is megkérdeztem az orvosunkat nem ártok e neki a glicerines kúppal.De szerencsére az nem árt.Kellett jó pár hét mire elhagytunk mindent.
Nálunk nem volt bili,Zsolti egyből a wc-re szokott,de a kakilás hosszú folyamat volt.
timiban

szegény most is úgy sír, és olyan rossz, mert soha nem volt gondunk a kakilással..
kész is, kb 2 perce nyomtam fel a kúpot és már kakilt is. annyira szeretném, ha ez minél előbb megoldódna..
és ezt a kúpot mennyi időnként lehet adni? mert én is azt hallottam, hogy erre is rá lehet szokni.

edna79

Hát mi szerencsére nem szoktunk rá.Én mindig csak akkor adtam amikor láttam,hogy visszatartja.Nálunk ebben az időszakban kb.5-7 naponta volt kaki,igazn amikor a Laevolacot rendszeresen szedtük akkor napra rövidült,de ilyenkor is kellett a kúp.Nálunk is állandóan ment a sírás.Láttam,hogy nagyon kell kakilnia,ráültettem,és fogtam hátha kinyomja.Általában nem sikerült,de néha előfordult,hogy igen,így nem kellett a kúp.

A többieknek bocsi a témáért.szerintem írj nekem nyugodtan emailt,ha bármi gondod van,megpróbálok segíteni.(timiban@gmail.com)ide írj,mert ezt mindíg nézem.:)

Pusz
Timi
timiban

köszi a válaszokat és a mail-címedet, írok ha kérdésem van.
Többiek tényleg ne harizzatok, de már néha sírni tudnék.

Szép napot mindenkinek!
Edina

edna79

Sziasztok!

Hát lányok,Zalán elég kitartó ebben az alvásellenes hisztiben!
A szeme csukva,de Ő még akkor is ellenáll!!
Nem tudom miért?Eddig nem volt semmi baj!
Este fürdés,aztán megissza a tápszert és utána alvás!Vplt amikor elaludt már ivás közben,de ha nem akkor simiztem egy kicsit a hátát és úgy elaludt!
Most viszont már a tápszer előtt elkezd hisztizni!És tök mindegy,hogy a kezemben vagy az ágyában van e ugyan azt csinálja!Üvölt,kaszál a kezével,rázza a fejét!Azért furi,mert eddig egy alapvetően nyugodt baba volt!Hangját alig hallottuk!

Nálatok,hogy van az esti lefekvés?A folyamat érdekelne!Onnan,hogy fürdés.....
Tudom,hogy hülye kérdés ez egy 3 gyerekes anyától,de Alex és Zina már rég voltak ilyen kicsik!

Sziasztok
Vendég

Jaj,bocsánat!!

Ricsinek boldog születésnapot!!! :lol:
Vendég

Sziasztok!
Ugyan már, Edina - hát mi más folyna itt, ha nem babázás, jó, ha tudunk segíteni egymásnak!
Timi, nagyon köszönöm én is az oltási tájékoztatást, fel is írtam, hogy legközelebb, mikor találkozom a doki néninkkel, kérdezzem végig előre, hogy tudjam, mire mennyit spóroljak :(
Edina, nálunk is állandó gond a kakilás, bár szerencsére nem ennyire keserves - és a fiam egy évvel idősebb.
Leírom, hogy mi mikkel hókuszpókuszolunk, hátha valamit tudsz használni belőle.
Nálunk az a helyzet, hogy a gyerek válogatós is, úgyhogy gyümölcsöt, rostokat alig tudok belediktálni. De ha rendszeresen van alma, Activia joghurt (natúr), az sokat segít. A csokit, kakaót igyekszem minimalizálni. Vettem biokarobport (meglepetésemre nem sokkal drágább, mint a kakaópor és a gyereknek ízlik is), úgy tűnik, az nem fogja annyira. (Valamit muszáj kitalálnom, mert egyébként rettentő édesszájú és mellette vézna, tehát hízlalni is próbálom.)
Azt azért ő is tudja, hogy nem jó, amikor a kaki beragad, mert egy idő után beöntés kell (két napnál tovább nem vagyok hajlandó várni most már), nem büntetésként adom, csak hogy segítsen és ezt mindig el is mondom. Ennek ellenére nem szereti, tehát igyekszik leküzdeni a visszatartást (azt hiszem, ez a kulcsa a helyzetnek). Nálunk már működik, hogy megbeszéljük ezeket a dolgokat és kis "varázslások" is vannak - szerintem ezekre már egy kétévessel is érdemes rápróbálkozni. A múlt havi Kismama újság sárgabarackos-zabpelyhes keksze például jobban fogyott, hogy mondtam, hogy segíteni fog a kakilásban (bár amúgy is szépen rájárt, mert ízlett neki, persze azért cukrot kellett belesütnöm).
Aztán amikor érzi, hogy kell kakilni, de kellemetlen, fájdalmas (hja, ha egyszer kitágult a végbél, akkor már hihetetlen adagokat kell kipréselni egyszerre), akkor szól, hogy krémezzem be a popsiját. Ilyenkor popsikenőccsel bekenem alaposan és picit meg is maszírozom a végbélnyílást ezzel a lendülettel. A fiam pelenkát kér még a kakiláshoz és megvannak a maga kakilóhelyei, ahol megy neki - ráhagyom. De már annyira szobatisztának érzi magát, hogy feszélyezi néha a pelenka is (de bilire, vécére nem ül rá), úgyhogy kétszer az fordult elő, hogy tisztáztuk, hogy nem baj, ha a bugyiba megy, csak jöjjön ki - és ne legyen belőle rendszer, igyekezzünk együtt az ilyen szorulást megelőzni. Mindig elmondom, hogy ne tartogassa, gyorsan essen rajta túl, jobban jár, stb.
Én abban bízom, hogy egyszer rákap a vécére vagy bilire és enyhül ez a probléma, és ahogy nő, változik még a szervezete, az arányok is változnak belül, úgyhogy könnyebb lesz a kakilás (na persze ezt most csak mondom, fogalmam sincs, hogy igazam van-e).
Remélem, hogy lassan nálatok is javul a helyzet és sikerül rátalálnotok valamire ami nektek beválik (én is minden ötletet szívesen látok, a Laevolacról is tőletek hallottam először, meg is jegyeztem magamnak).
Tücsi
20150827140659

Szia Tücsi!

Nagyon aranyos vagy és köszönöm a jó tanácsokat.
A válogatás nálunk is megy.. Volt, hogy egyszerre megevett 5 barackot, aztán azóta kb 1,5 hónapja sem tudok beleeröltetni egy falatot sem. A joghurtot is néha megeszi, néha nem. Én múlt héten, amikor a sebészeten voltam, és beöntést kapott Bogi, akkor ott kaptam egy fél oldalas rostdús diétát, ilyenek voltak benne: éhgyomorra itassak vele 2-3 pohár vízet. :shock: 21 hóssal???? aztán volt a papíron, hogy adjak műzliszeletet, de mára már undorodik attól is. Búzakorpa is segít állítólag ilyenkor, vettem, a levesébe rakok minden nap 1,5 kávéskanállal. Ja, még az is szerepelt a papíron, hogy adjak nyers zöldséget, de az én lányom sajnos azt sem eszi meg..Ja meg van gyógyszertári hashajtó lekvár, meg a kaukázusi kefír.
A folyadékbevitele sem kevés, szopik még és elég sok vízet iszik, mert a gyümölcslevek sem kellenek neki..
Nekem is mondták már, hogy adjam vissza a pelenkát, de letépi magáról.
Manometriára ( székrekedés-vizsgálat )küldtek minket, de szerintem sokat ott sem fognak tudni segíteni, mert a gyereknek nem székrekedése van, hanem egyszerűen visszatartja..

Edina

edna79

Kedves alziza és gabek köszönöm szépen a segítségeteket!
huncutka00

Sziasztok!

Anid! Nagyon-nagyon drukkolok nektek!!!

A kakilással kapcsolatban nekem is lenne egy kérdésem, de a mi bajunk a másik véglet. Sanyika elkapott egy hányás-hasmenéses vírust, szegénykémnek nagyon megy a hasa (hányni már szerencsére nem hányt napok óta). Szóval hasmenésre van valami tippetek? A pirítós, sóba-vízbe krumpli nem jön be, nem eszi meg, Normaflore-t már kap, inni sokat iszik, ezzel nincs gond.

Előre is köszi a válaszokat.
Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?