Sziasztok,
nem, nem vagyok kórházban, isten ments, hogy ott legyek, még a szemölcs kiműtése előtt kell egy jópár vizsgálat, most épp vérvétel lesz majd, csak még dokihoz is kéne mennem, aki ad beutalót, viszont a háziorvosunk még Gödöllőn van... a nődokim, akit ha lehet soha nem cserélek le, ő meg Mátyásföldön. Na, most hová is menjek...
Piroska, tényleg szólj, ha kéred a nagy szopipárna mintát! Már van papírom...
Kicsit eltűntem most, mert Lellének nincsenek most fényes estéi. Jön a foga és ez eléggé meggyötör minket. Szinte semmit nem eszik, hisztis. Reggel hatkor felkel, iszik !!!100ml tápot!!!, majd 11 körül eszik kis tejpépet, majd fél 5 körül megint iszik !!!100 ml!!! tápot és este fürdés után nem hajlandó már több napja enni. Na most mit csináljak?????? Ennyi kaja egy újszülöttnek sem elég....
Eddig átaludta az éjszakát már lassan fél éve, most, hogy vacsi nélkül alszik el, így fél 4kor felkel, hogy éhes, megcsinálom a tápit, de már nem kell, egy-két korty és kész.
Nappal meg jó kedvű, játszik szinte egész nap, sétálunk, bohóckodunk...stb. Este kezd már kiakadni.
Nem gondoltam, hogy a fogzás ilyen nehéz lesz nálunk.
Fogyni viszont nem fogyott most, 8 kiló. Holnap megyünk úgyis a dokihoz, dehát én úgy, de úgy aggódom.
Én már írtam, hogy én nagyon aggódós vagyok a kaja terén is, így én nem adok egy éves koráig semmi féle glutén, tej és tojás tartalmú dolgot Lellének. Jobb félni, mint megijedni.
A túrórudi tele van cukorral, meg mesterséges anyagokkal, meg grízzel, meg ízesítőkkel (igaz én imádom, de én már nagy vagyok
) Én még korainak tartom a tejtermékek bevezetését 7,5 hós korban. De ez csak az én véleményem. A környezetünkben meg rám néznek furcsán, hogy miért eszik már a gyerek kukit, hát azért mert az kukoricadarából, vízből és olajból van. Meg só, ha nincs natúr. Az egyik ismerősünknek a kislánya 3 héttel fiatalabb Lellétől, nem tud ülni, de folyton ültetik, nincs foga, kenyérhéjat adnak neki, soha nem ivott még vizet, mert azt az anyuka sem issza meg... na mindegy, ez ilyen dolog, mint sok száz más, hogy ki mikor, mit vezet be és mit ad a gyerekének.
Kórházi pihivel kapcsolatban, Lelle pénteken hajnalban 04:16kor született, mikor átmentem a szobába, még fel sem ültem az ágyra, jöttek hőt mérni, majd nagyon kellett pisilni, kikecmergés a wc-re, de először is egy nővér kerítése, mert egyedül nem mertem, majd mikor már az ágyban voltam, jöttek a gratulációk sms-ben, majd elaludtam 12 percre és hozták is Lellét, azóta meg mindíg együtt vagyunk. Az elején mindíg rázósabb szerintem, a kórházban meg ki nem adtam volna a kezemből, fürdetéskor is ott voltam mindíg. De miután nekünk nagy szerencsénk volt, és már pici kora óta átaludta az éjszakát, ezért én nem sokalltam be. Viszont rám is vár naponta több adag szennyes ruha, vasalni való, főzés...stb. A másik, hogy akinek tud jönni ilyenkor az anyukája és anyósa és még a nevelési elveik is egyeznek többnyire, annak bizony nagy szerencséje és segítsége van. Én ezt 3 hétig élvezhettem, ami jó is volt, meg a férjem is egy hónapig maradt otthon velünk. Én csak ezért nem panaszkodok, de akinek ezekre nincs lehetősége, teljes mértékben megértem, hogy fárasztó, fáradt és ingerült.
Kistesó, mi 2010re tervezzük, ugyan úgy mint Lellét, téli babának, és amikor kistesó megszületik, Lelle ovis lesz. Én meg akkor 31 leszek....remélem még belefér egy harmadik is!!! 28 évesen szültem Lellét, néha én is agyalok, hogy kicsit későn, de hát ez van. Fiatal anyuka akartam lenni, ha már felnő, de számomra akkor fontosabb volt a suli és a dolgozás. Amit egy kicsit sem bánok és tudom, hogy huszas éveim eljén nem is voltam még érett az anyaságra.
Na szép napot Mindenkinek!!!
Mi most megyünk egy nagy sétára.
Üdv,
pimpoka és Lelle