Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ez így igaz, ha a korházba nem pihensz, akkor otthon se megy, főleg az első pár hónapban. Hiába van melletted a segítő párod, szoptatni nem tudja. :D

A honvédba is be lehetett éjszakára adni, de a másik kettő szobatárs se adta, így sok értelme nem lett volna.

Szép napos napot mindenkinek!

Sziasztok
Dorka2

Kép
Kép
dorka2

Verna:
szerintem se kell várni, ebben egyetértek!! Csak hozzáfűztem, hogy az se baj, ha nem azonnal jön össze. Ennyi! :) Amúgy meg minél hamarabb minél többet! :):):):)

A csecsemősökkel kapcsolatban: hát lehet, hogy ferde szemmel nézik, de azért most őszintén, te is meg vagy gyötörve, a gyerek is a szülés után. MIkor regenerálódj, ha nem ebben a négy napban? Persze, nem arról van szó, tudom én, hogy szülés után pár hónapig pihi nincs, de itt most nem a pihiről van szó, hanem arról, hogy tudj helyreállni egészségügyileg, lelkileg és egy egészséges kismamaként menj haza, hiszen otthon minden figyelmedre, energiádra szükség lesz, mert az elején minden kicsit nehezebben fog menni. Nincs igazam?
Amellett meg az ember úgy van vele, hogy egy percre sem szeretne megválni a babucitól, hiszen végre ott van, meg minden, de a babucinak is jobb egy nyugodt anyuka mellett, nem?

Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Dorka:
ha a többiek nem adták le, akkor valóban semmi értelme! Én csak mondom, hogy szerintem nem rossz ötlet leadni, mert most gondolj bele, ott felügyelet alatt van, de ha hazamész halálra gyötörten és fáradtan, esetleg akkor lesz valami gond, amikor elalszol és nem veszed észre. Inkább otthon virrassz a gyerek mellett, mert ott nincs más, aki ezt megtegye, kivéve az apját. Dehát most őszintén: szegény dolgozik, neki a munkahelyen teljesítenie kell, nem várhatjuk el tőle, hogy még virrasszon is a baba mellett. Nekünk nincs más dolgunk szülés után, mint a non-stop ügyelet :), meg a törődés a babucival.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Ha már a tesó vállalásnál tartunk, sajnos vannak orvosi határai a tesó vállaláshoz.
Nekük a doki mondta, hogy a harmadik császárnál már jó ha 2-2,5év van a két szülés között.
Ugyan egy kicsit sokallom, de biztos nyomós oka van a dolognak, elvégre csak hasi műtét.

Nekem a csecsemős növérekkel kapcsolatosan a korházakban nem volt valami nagy élményem a Jánosba ránk se néztek a fizetős szobába, a honvédba már úgy kezeltek mint egy tapasztalt anyukát, pedig majdnem 4 év alatt sokat felejt az ember. :oops:

Az tény fiatalabbak már nem leszünk, így 30 felett már jó ha nem várunk sokáig.
Terveim szerint január, február körül szeretnénk elkezdeni próbálkozni, akkor még nem leszek 35 éves csak júniusba, nem nagyon szeretnék genetikai vizsgálatot a magzatvízből. Ezt hogy döntik el?
Melyik életkor számit, a fogantatási, vagy a 16-20 hetes?

Sziasztok
Dorka

Kép
Kép
dorka2

Dorka:
Nekem az egyik doki ezt mondott, a másik azt. A Kútvölgyis dokim azt mondta, hogy nem kell vizsgálat, mert amikor elkezdtem babát várni, akkor nem voltam még 35, a Szentágothai szerette volna megcsináltatni, de aztán látva az eredményeim, meg az ultrahangot, azt mondta, hogy végül is nem fontos. De szerintem a legtöbb doki inkább megcsinálja, ha közben leszel 35, akkor is. Szerintem a te esetedben jobb is, ha megcsinálják, mert azért szerintem nem szeretnéd végig aggódni a 9 hónapot, nem? Hiszen két egészséges gyerek mellé egy beteg harmadik... Hát nem egyszerű...
De a döntés se lenne egyszerű, hogy ilyenkor mit tegyen az ember, hiszen nem véletlenül fogant meg az a kis drága. Én azt mondom, hogy adja Isten, hogy ne kelljen soha erről dönteni!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Dorka!
Üdv neked köztünk!

Egész nap próbálom elérni a dokit a kórházban, de egyszerűen lehetetlen. :x :x :x
Tüccs, Jutta!
Nem tudtok hozzá mobilszámot? Priviben várom, ha van nektek!
Köszi!

Egyébként nem feltétlenül mennék át a váciba, de ha az közelebb van... És úgy olvasgattam, hogy most azt is nemrég felújították. Rooming-in van ott is. Majd még meglátom, ez még nagyon a jövő zenéje.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Verna!
Én nem arról beszéltem,hogy ne válaljon senki gyerkőcöt addig amíg picike a babó,én csak annyit mondtam,hogy jobb akkor válalni mégegy babót amikor már önállóbb a nagyobbik tesó!Nekem azért is volt jó,mert Rolit 21 évesen szűltem,aztán jött Ani akkor voltam 25 és végűl Zsani ő most 1 éves múlt!Nekem összejött,hogy 4 évente tudtam szűlni,úgy ahogy elterveztem!Megértem a te helyzetedet,én is így döntenék ahogy te!Hiszen már későn jött az első gyerkőc is!(bocsi,jött össze) :oops: Kívánom,hogy minnél hamarabb összejöjjön a tesó is! :wink: Anyuéknál más volt a helyzet,Balázs az öcsém bepottyant!Anyu azt hitte,hogy nem lehet már neki gyerkőc,mert már ki-ki maradozott neki,aztán egyik hónapban nagyon furcsálta,hogy a sima cigaretta helyett a mentolosat kívánja+rágót!Vett egy tesztet és kiderűlt,hogy jön a tesó! :lol: Sokáig járt orvosokhoz,mert neki a veséje beteg(most tünet mentes),hogy egyáltalán meg-e tarthatja a babát!Végűl is császárral ugyan annál az orvosnál akinél én szűltem a három babót(Erdélyi)szülte meg Balázst!Na mindegy,nagyon elkalandoztam!Egyszónak is száz a vége!HAJRÁ!!!!

pIROSKA!
Köszi szépen anyu nevében is!!Jól esett nekem,és neki is jól fog ha elmesélem neki! :wink: :D

A korházban a csecsemősök nagyon változó,hogy milyenek!Mondjuk én csak akkor vittem be a babót ha lementem a büfé-be,meg ha lekisértem apát!Nekem nagyon jók voltak éjszaka is a babók!Igaz én a szobatársam babójától nem tudtam pihenni,mert nagyon sírt szegénynek a pici!Egyépként a babák nagy része az első pár napban jól alszik,mert pihen!Legalábbis nekem ez a tapasztalatom!Volt,hogy azért nem tudtam aludni,mert a szobatárs,nagyon horkólt! :? :lol: De itt vagyok kibírtam mindent!azért születtünk nőnek,hogy ezeket átéljük,és kezelni tudjuk!Nagyon sokmindent kibír egy anyuka!!!!!! :wink: :D

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Ma voltam dokibácsinál, ő nagyon kipihente magát, én már kevésbé. Este már sírni lett volna kedvem, annyira fáj a derekam... Kicsit kivagyok, de már látom a végét. Azt mondta a doki, hogy amennyiben a héten nem indul be magától a dolog, akkor jövő hét első felében megcsinálja a műtétet, de először mindenképpen egyeztet a kórházban, mert a műtétprogramot nem akarja nagyon "feszesre", szeretné, ha mindenre normálisan lenne ideje. Ez azért pozitív! Ha meg beindul a héten, akkor telcsi, és randizunk a kórházban. (mondjuk a dugóm távozott a mai napon - bocs! :oops: így van valami remény, hogy normálisan elindulnak a dolgok.) Császár esetén se mindegy, hogy egy inaktív méhet műtenek, vagy a hormonális folyamatok már mennek. Sokkal könnyebb a gyógyulás, ha már vajúdott 1-2 órát az anyuka, ráadásul szebben tudják zárni a sebet belül.

Megnézte a doki a kiscsajt uh-n, mondta, hogy nem pici, hanem szép érett nagy baba lesz - a méreteivel ne foglalkozzam, ő biztosan gond nélkül fogja kivenni... :wink:

Szia Dorka!
Nekem is a második császárom lesz a mostani, az első után amikor kérdezgettem több orvost is, mindegyik mást mondott a műtétek közti időt illetően. Általában két műtét között kábé 2-2,5 évet javasolnak, vagyis ha az előző gyerek egyéves, lehet kezdeni próbálkozni. De a mostani terhességem után mi is várni fogunk 4-5 évet, nem a várandósság/műtét esetleges kockázata miatt, hanem mert vissza kell mennem dolgozni, pénz nélkül nem adnak kenyeret a péknél. :roll: Amúgy a magzatvíz-mintavételes genetikai vizsgálat csak egy lehetőség, nem kell megcsinálni!!!!!!! Csak akkor javasolt erőteljesebben, ha volt már a családban fejlődési rendellenesség - de ekkor sem kötelező, viszont ilyen előzménnyel a 24 éves anyáknál is meg szokták csinálni, ha beleegyeznek. Egy barátnőm 36 évesen lett első babával várandós, majdnem 37 volt, amikor szült, neki is javasolta az orvosa a kora miatt, de ő elutasította, és többet nem beszéltek róla. Tapasztalatom, hogy vannak dokik, akik mindenféle vizsgálatot elvégeztetnek, mert tartanak a műhibaperektől, van viszont halálira nemtörődöm fajta is. Valahol a kettő között lenne az ideális, nem? :lol:
Ja, és a csecsemősök csak arra szoktak ferde szemmel nézni, aki nem dugdossa a zsebükbe a borítékot :x - függetlenül attól, hogy fizetős vagy sima páciens vagy, illetve az is mindegy, hogy rooming-in rendszer van, vagy éjszakára le kell adni a gyerekeket. Császárosként nem hiszem, hogy bárkinek joga lenne rondán nézni arra, akit éppen "félbevágtak" és még pisilni is csak csigatempóban tud kivánszorogni... A regenerációhoz kell a pihenés! Ha jól tudom, itt Kistarcsán minimum 6 napot kell bent lenni a műtét után, annál korábban akkor se engednek el, ha fejreállsz. De inkább 7 nappal számolj (családi szoba 10ezer / nap, kicsit sok...)! Látogatni valóban tilos minden szobában, a családiban csak az lehet bent veled, akiről tudnak a nővérek. De ha nem sikerül az alapítványi szobák bármelyikébe bekerülni (állandóan televan, legalábbis mostanában!), akkor is lehet beszélni a nővérekkel, hogy mondjuk egy látogató bemehessen a csomagot bevinni neked, hogy ne te cipeld. Persze csak akkor, ha épp nem szoptat valaki, mert az tényleg bunkóság, ha olyankor állít be a pereputty! :evil:

Ja, ha gondolod, priviben megírom a dokim "paramétereit".

Most ennyi, ha már 3 napig nem jeletkezem, akkor tudjátok "mi a helyzet"!! :lol: :lol: :lol:

Pá!
andibab

Hát, én iszonyú nehezen keltem fel a csaszi után, felért egy újabb szüléssel, de az első utam a babaszobába vezetett, hoztam ki Lolot! :) Onnantól ki se adtam a kezemből, csak fürdetéshez. :) Eleinte én is akkor mentem fürdeni, amikor őt fürdették, aztán rájöttem, hogy bent lehet lenni, mikor fürdetik, és akkor folyton bejártam, nagyon sokat segítettek akkor a csecsemősök, mert mindent megkérdeztem, elmagyarázták, mit hogy kell csinálni (pl. köldökcsonk kezelése, meg ilyenek), aztán meg mindig érdekelt, hogy mennyit mutat a mérleg, a végén meg Terike néni segített kakilni Lolonak, sok-sok nap után végre!
Na szóval én azt láttam, hogy ha látják, hogy érdeklődsz, akkor segítenek nagyon.

Piroska: én ezt úgy éltem meg, hogy nincs az a hullafáradtság, ami miatt eltávolodtam volna a gyerekemtől! :) De majd megtudod Te is! :) Másodiknál már lehet, hogy örülök majd, ha picit pihenhetek...
Egyébként ilyenkor a babók nagyon szeretik felcserélni az éjszakát a nappallal, napközben sokszor még ébszerteni is kell őket, hogy meglegyen a 3 óránkénti etetés (egyszer Lolo is aludt vagy 6 órát, mondták is, hogy ne hagyjam!) - viszont éjszaka meg esznek sűrűbben... magyarán szólva: Nappal kell aludni! :)
Vendég

Jaj, azt akartam, hogy nektek szeretik a gyerkőcök a túrórudi belsejét? Én ma adtam Lolonak, ízre úgy láttam, bejött neki, de aztán meg fintorgott és öklendezett, a ragacsossága miatt... Lehet, hogy gyümivel kéne síkosabbá tenni?! :roll:
Vendég

Tüccs!
Gratulálok Dórinak a nagy alváshoz!
Köszi a tippet, de egyenlőre nem akarok még ilyen "komoly" dolgokat adni Márknak. Annyira nem sietünk még a hozzátápival, tejcsi van, a fagyasztó is azzal van tele (igazi tejbár :wink: ). Nem tudom milyen ütemben tudom majd pótolni, ha elkezdek suliba járni, de remélem azért egy darabig még igen (bár kiváncsi lennék milyen hatása lesz a tejtermelésre, ha heti 2-3 nap napközben egyáltalán nem szoptatok.. :? :roll: )

Piroska! Én este-éjjel szültem (szóval nem mondhatnám, hogy kipihenten mentem be a kórházba), de annyira felvillanyozott, hogy végre a kezemben tarthatom a kisfiamat, hogy sokszor mikor elaludt én csak néztem ahogy szuszog.. az alvás sokadrendűvé vált számomra.. Igazából az első hónapra is ez volt jellemző.. aztán persze felemésztődnek a vésztartalékok, mostmár igazán hálás lennék a Kismanónak, ha legalább egy fél éjszakát átaludhatnék :? :wink: :roll:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre!
Az az igazság, hogy lehet, hogy így lesz, de lehet, hogy annyira kikészülök a szüléstől, hogy nem fogok tudni regenerálódni és ingerült leszek, vagy nem tudom. De az tény, hogy vannak olyan esetek, amikor arra van szükség, hogy az ember pihenjen, akkor szerintem azt kell tenni. Ha nem fogom igényelni, akkor nem fogok pihenni. De azt nem szeretném, hogy a gyereken vezessem le a feszültséget, mert fáradt vagyok. Nem tudom, mit fogok érezni, nem tudom, hogy leszek, de ha ki leszek ütve, akkor a gyerek nem biztos, hogy úgy jár jobban, ha velem van és azért lesz valami baja, mert én nem leszek képes rá figyelni. Nem tudhatom, hogy alakulnak az utolsó napok, ha úgy fogok aludni, mint most, akkor nem leszek túl kipihent. Tegnap éjjel filmet néztem, annyira görcsölt a lábam, hogy hajnal négy körül aludtam el. És ez mostanában szinte minden éjjel így megy. Még akkor is, ha napi 500-600 mg magnéziumot eszem. Sajnos ez van...
Szóval, akkor fogom érezni, amikor ott leszek, mire van szükségem, addig hiába is beszélünk róla :):)
Jó éjt nektek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Szerintem is szükség van a pihenésre főleg a császár utáni 1-3 napban, avégén alig bírtam kikelni az ágyból mert a katéter fesértette a húgycsövet, jó kis fertőzés volt, 4 napig nem szoltam a dokinak, mert féltem, hogy nem engednek haza, csak akkor mondtam meg mi a gond, mikor a kezembe volt a zárójelentés, én csacsi, pedig 1 doboz auqmentin 3 nap alatt rendbe tett. Bár az a gyanúm ez nálla valami alergia féle lehet, mert az előző császárnál is ez volt.

Szerintem jár egy kis pihenés, főleg ha otthon vár még gyermek.
Eleget lehetsz vele éjjel nappal :D Végén még azt kívánod de jólenne ha pocakba lenne :lol: de csak addig míg aludnál egy kicsit :D

Szép estét
Dorka

Kép
Kép
dorka2

Hát mondjuk császár esetén biztos, hogy jól jön a pihenés, azért az mégiscsak egy műtét. Ráadásul nem is tudsz rendesen mozogni, ha a babának szüksége van valamire, nem tudsz tenni érte.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ahogy én most hallottam a bentlétem alatt egyáltalán nincs már meg az a 4 illetve 6 nap amit bent kéne még tölteni. A hüvelyi szülés után 2-3 napra kitesznek (ha minden rendben van :!: ), a császár után meg 3-4-5 nap (de ez is csak arra érvényes, ha minden okés :!: ). Szóval ne számoljatok túl hosszú bentléttel.
Egyébként én is egész éjjel szültem. Délelőttre lett meg a csaj, és én sem igazán éreztem fáradtságot. Aztán pár nap után úgy kidőltem, mint a pinty... :D
Képzeljétek!
Lili kezdi átaludni az éjcakákat. Hip-hip-hurrá!!! :lol: :lol: :lol:
No szép estét mindenkinek!
Andibab HAJRÁ!!!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Pihenés-nem pihenés téma.

Nekem érdekes volt szülés után. Este 7-kor született meg Dani. Utána együtt voltunk a szülőszobán, szopizott valamennyit. Amikor én a szobámba mentem, őt elvitték (gondolom vizsgálatokra). A szobámban egy percet sem tudtam aludni, pedig eléggé ki voltam, de valami nagyon dolgozott bennem. Éjfél körül kimentem, mert aggódtam, hogy hol van a babám. A csecsemős szobában nem volt egy nővér sem, úgyhogy a szülészetes nővér segített megkeresni Danit (ez vicces, de tényleg nézegettük együtt a babákon a karkötőket, mert még nem voltam 100%-ig biztos, hogy melyik volt Dani :D ). Ő nagyon édesen aludt egy melegítő lámpa alatt, mondta a nővérke, hogy ne bolygassuk szerinte, menjek nyugodtan pihenni egy kicsit. Majd éppenhogy elaludtam, erre hajnal 4-kor! betolták Danit, felkeltett a csecsemős, hogy itt van a fia. Dani akkor is aludt. Én nagyon boldog voltam, de azt sem tudtam, hogy mit fogok vele csinálni. Őszintén szólva még most sem értem, hogy miért kellett hajnalban behozni, amikor aludt (persze jó érzés volt!), csak iszonyatosan fáradt voltam. Na utána szinte végig velem volt. Talán hosszabb időre akkor vittem be a csecsemősökhöz, amikor a papírjait kellett intézni, mert ugyanis neki nem töltötték ki születés után az élveszületési bizonyítányt vagy valami ilyesmit, úgyhogy kis híján (ha én nem kérdezek rá, hogy kinek kell odaadni az apaságit, stb) nem lett Dani anyakönyvezve. Na amikor a sok szaladgálás után visszamentem Daniért nem néztek rám túl jó szemmel, hogy miért hagytam ott ennyi ideig. Szóval ezek után nem vittem be, hanem kitoltam a folyosóra és a párom illetve Anyukám vigyázott rá, míg én zuhanyoztam, stb. Biztos ez nagyon szubjektív dolog, de én nem mondhatok el túl sok jót a szülés utáni napokról. Én eléggé szenvedtem, többek között az ágy magassága miatt, fájó gátsebbel feltornázni magad az ágyra nem volt túl épületes.

Ezt a litániát azért írtam, mert azt tanácsolom, hogy inkább arra készüljetek, hogy a babó veletek lesz végig és pihenésre pedig nem nagyon lehet számítani. Nekem enni sem volt időm. Annak ellenére, hogy egy tök aranyos lánnyal voltam egy szobában és igyekeztünk segíteni egymásnak (általában felváltva sírtak gyermekeink).

Remélem, nem hozom a frászt senkire az én sztorimmal, egy vélemény/tapasztalat a sok közül.

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Császár után nekem a 6 hét az 6 hét volt, gyakorlatilag újra tanultam járni, de nem véletlenül erőltetik a felkelést 12 óra után! Muszáj! Akárhogy is fáj, akármilyen nehéz mozogni, muszáj! Mert a gyereket el kell látni, más nem fogja szoptatni (csaszi után ülve a legjobb), tisztába tenni, stb.
Sok alvásra amúgy senki ne számítson, mert ugye 3 óránként eszik a gyerek, és alkalmanként akár egy órán át is, vagy mág tovább... aztán meg lehet büfiztetni, tisztába tenni, állandóan ilyen vizit, olyan vizit, látogató, hőmérőzés, injekció... nincs megállás! :)
De ki lehet bírni, abszolút átáll az ember szervezete, mert muszáj...
Aztán amikor hazajöttünk a kórházból, persze hullafáradtan, mozogni még mindig csak görnyedve tudtam, nekiálltam takarítani... és igen, minden nap főztem, rengeteget kellett mosni, vasalni, fertőtleníteni és közben végeláthatatlan szoptatás az egész...
Azért írom, mert nem azon a pár óra alváson múlik a kórházban. :)
Emlékeim szerint én is úgy Lolo 4 hónapos kora körül éreztem úgy, hogy már nem bírom, váltson fel valaki egy rövid időre... de amikor meg otthagytam a nagyszülőkre Lolot, akkor félóránként telefonáltam, és úgy rohantam haza hozzá, ahogy csak tudtam, mert iszonyatosan hiányzott.
De hát ez egy ilyen szakma. ;)
Vendég

Sziasztok!

Én családi szobában voltam, így szerencsére más babája nem ébresztett. Marcikát meg semmi pénzért nem adtam vonlna ki a kezeim közül, és valahogy én sem éreztem a fáradtságot, pedig rengeteg vért vesztettem a szülés után (még el is ájultam miatta). Egyszerűen rengeteg erőm lett, ahogy ránéztem!!! Én is igyekeztem minden pillanatot kihasználni, de mikor épp elaludtam volna, jött a takarítónő, vagy egy nővér (hajnali 3/4 6-kor lázmérés....), vagy az anyukám, vagy egy barátnőm, vagy a férjem, aki naponta 2x jött. A fáradtság nálam is úgy 1 hónap múlva jött elő, na akkor nagyon kezdtem besokallni, én nem a babán, hanem a férjemen vezettem le, szegénnyel elég sokat ordítoztam, de ez is elmúlt, mihelyt egy kicsit többet tudtam aludni. Sajna Marcika besárgult, így 1 napig kék fény alatt volt, éjjel így egyedül maradtam. Hát, ahelyett, hogy pihentem volna, végigbőgtem az éjszakát!!!! Olyan rossz volt, hogy nem volt velem!!!! Hiányzott a szuszogása, az illata.....
Viszont azzal egyetértek, hogy a császár más tészta, az tényleg egy műtét!
Én csak akkor adtam be a csecsemősökhöz, mikor zuhanyoztam, de az csak 10 perc volt. Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak velük!

Andibab,
mennek a drukkok!!!

Verna,
a túrórudihoz nem tudok hozzászólni, én még nem adok ilyet Marcinak. Nincs az tele mindeféle adalékkal? Én semmi ilyet nem merek adni 1 éves koráig. De lehet, hogy csak én parázom túl...

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Szülés utáni pihenés: Egyetértek Vernával, sokatdrendűvé válik ilyenkor, és nem fontos. Otthon érzed azt, hogy mintha nem lenne minden a régi, hulla vagy. :wink:
Javaslom, hogy nézzetek utána mit is jelent a rooming-in rendszer. A gyerek végig veled van. MIndig. Sokan azért jöttünk ilyen helyre szülni, mert ez volt a fő szempont. Ha ferdén néznek, biztosan meg van az oka, és nem az, hogy borítékot várnak.
Egyébként meg ritka amikor a babók nem alvással töltik az első pár napjukat, aludni meg melleted is tud. Szerintem. Én akkor aludtam nyugodtabban ha ott volt. Egyszer vitték el, de magamtól sosem adtam be. Akkor zuhanyoztam, ha anyukám ott volt. Jah és én is császáros voltam.
Ha éjfélkor nincs a csecsemős a szobában annak is meg lehet az oka. Valószínű egyedül van éjszaka, és egyszerre nem tud több helyen lenni. Meglehet, hogy szüléshez hívták, vagy egy anyuka cicijét masszírozza éppen valamelyik szobában. Nem hinném, hogy kaszinóznak ilyenkor.
A kórházi tartózkodás ideje, pedig nem tudom, hol van leírva törvényileg, de nagyon kevés országban vannak ennyi ideig szülés után a kórházban a kismamák, mint nálunk. Szóval sokunknak felakadna a szeme, ha pl. úgy látnák el, mint ahogy a sógornőm rokonát Új Zélandon. Megszült éjfélkor, és másnap mondták, teljesen rendben van minden, viszlát, fekdécselni otthon is tud. Szülész doki nincs, csak ún. "bába". Aki mint nálunk a szülésznő, és védőnő egyben, terhesség alatt végzi a terhesgondozást, seítője a szülésnek, később pedig tanácsokat osztogat babgondozás ügyben. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kell felháborodni azon, hogy 4 nap után úgymond "kivágnak". Persze, csak ha minden ok. Logikusan nézve nincs is értelme még ennyit sem bent lenni, csak a mi társadalmunk van ehhez hozzászokva.

thenus

Hát, ha úgy vesszük, akkor a kórházi tartózkodás eleve pihenés, legalábbis ahhoz képest, ami otthon vár ránk... ;)
Főleg ha otthon már van 1-2 nagyobb gyerkőc. :)

Nircee: elvileg 7-8 hónapos kortól lehet tejterméket: túrót, joghurtot, és mivel sokaktól hallottam a túrórudit, azért azt próbáltam... egyébként megnéztem az összetevőket, semmi durva nincs benne! :)
Mindegy, holnap natúr joghurtot próbálok, majd teszek én bele gyümölcsöt. :)
Vendég

Henus, EGYETÉRTEK!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Henus Lehet, hogy magamra vettem és nem kéne, de én nem azt írtam, hogy szórakozásból nem volt csecsemős az osztályon. Én csak érzékeltetni akartam, hogy nem minden olyan egyértelmű az ottlét alatt, és akinek pedig az, annak szerencséje van. És azon is gondolkodtam, hogy miért másért néztek rám rosszallóan, amikor bevittem Danit hosszabb időre, minthogy az idő hosszúsága miatt, de nem jut más eszembe. De lehet, hogy te tudsz valamit, amit én nem. Viszont az is igaz, hogy csak a pihenés miatt nem adtam volna be Danit. Ennek ellenére szerintem az nem megoldás, hogy csak akkor mész el zuhanyozni, ha egy hozzátartozód tud vigyázni a kicsire..., ennek ellenére én is ezt tettem.

Amúgy én már alig vártam, hogy hazajöhessünk, én már előbb is jöttem volna...

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Giga!
Boldog hófordulót az ügyes nagylányodnak! :lol:

Tényleg, én is úgy gondolom, hogy a császár más tészta, de ahhoz képest, hogy az ember lányát "félbevágják" - ahogy Andi szokta írni - mégis képes odaadóan ellátni, gondozni a picijét.
Szerintem ez annyira kifejező, hogy egy nő teste mennyi megpróbáltatáson megy keresztül, és ahelyett, hogy szülés után kidőlnénk, a picúrrt látva szinte új erőre kapunk.. és bírjuk hónapokon át mindössze pár óra alvással :lol: :lol:
Na, azt hiszem itt a vége az elmélkedésemnek.. :roll: :oops:

Jó éjt Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Visszaolvastam és elég bénán fogalmaztam, bocsi, többek között a szóismétlésekért is.

Mali
Kép
Kép
mali

Mali,
nyugi, késő van már... :lol:

Egyébként én a másnapi hazaengedést kicsit keveslem, de 2 nap szerintem reális, ha nincs semmi gond. Ja, és az is igaz, hogy külföldön nincs ennyi gátmetszés sem... Úgy is könnyebb hazamenni azért! Mert gátmetszés után rögtön hazamenni.... Aztán varratszedésre visszamenni egy pár napos babával..... Szóval ezen is el kellene gondolkodni, de ez egy más tészta....

Kép
Kép
nircee

Kórházban pihenni? Ti tudtatok?
Nekem nem sikerült. Délelőtt kisvizit, nagyvizit, hőmérőzés, reggeli, takarítás. Délután ebéd, papírok intézése, doki, alapítványosok, látogatók, hőmérőzés, fürdetés. Szinte egy perc nyugtunk sem volt... Mikor végre elaludtam volna, tuti, hogy jött valaki.
Éjszaka tudtam csak pihenni, mert szerencsére Laura hajnalig durmolt.
Alig vártam már, hogy itthon lehessünk, de velünk szigorúan betartatták az 5 napot. Lehet, hogy azért, mert a családi szobában "fizetős" vendégek voltunk? :D :D
Mindenesetre életem legrosszabb 5 napja volt...
Vendég

Sziasztok!
A kórházban szerintem senki nem szeret bent lenni és mindenki sietne haza. DE azért gondoljatok bele, ha másnap vagy harmadnap vissza kell menni újszülöttel együtt. Hát nem tudom... Én inkább kibírok még egy napot és utána hagyjanak békén.
Más országokban valóban nem foglalkoznak ennyit ezekkel a dolgokkal, de ha megnézitek, akkor más országokban (kivéve Olaszországot, mert ott a szülés után az anyukák kapnak egy elég jó kis támogatást) az anyukák három-négy hónap után visszamennek dolgozni, mert nincs GYES meg ilyenek. Ha a férje meg tudja keresni a pénzt kettőjükre, jó, ha nem, akkor nem, ez van! Ez sajnos meglátszik a szoptatási arányon is, Magyarországon arányaiban ötször-tízszer annyit szoptatnak a kismamák, mint külföldön. Nem mondom, hogy ott minden rossz, itt minden jó, de szerintem az anyukának az első időkben a gyerek mellett a helye.
Pihenés: nem tudom, milyen, most szülöm az első gyerekem. De kitartok amellett, hogy ha egész éjjel ordítani fog a két gyerek, én meg szét leszek esve, akkor a legjobb nekem a pihenés, mert utána otthon már nem lesz erre időm. Nem mindenkit egyformán visel meg a szülés, ha nem visel meg, ha feltöltődök, akkor természetesen a gyerekem mellett szeretnék lenni, de van az ésszerűségnek is egy határa: nem szeretném se a férjemen se a gyerekemen levezetni, ha teljesen kivagyok. Ugyanis ha hazamegyek, csak fáradt leszek, de szülés után lehet, hogy egészségügyileg nem leszek rendben, nem csak fáradt vagyok. Tudjátok, amikor elkezdtem babát várni, akkor hallottam jót is és rosszat is. De nagyon sok hős anyukával találkoztam, aki annyira tutin csinálta, hogy az hihetetlen. Én úgy döntöttem, hogy úgy csinálom, ahogy engem megnyugtat, érezni fogom, mi a jó nekem. Most még nem tudom, mit fogok tenni bent a kórházban, de azt fogom tenni, ami jó nekem és a gyereknek. Nem azt, amit elvárnak tőlem. Maximum gyengének fognak tartani érte sokan, de én nem szeretnék a gyerek rovására hősködni erőmön felül. Ha bírom, akkor természetesen velem lesz a gyerek, hiszen ez a normális, de gondolom, ez senkinek a fejében nem fordult meg, hogy valaki azért szül, meg kínlódik éveket, hogy végre babája legyen, mert utána a gyereket le akarja passzolni. Csak nem lehet tudni, milyen állapotban leszek és a gyerekem rovására nem fogok őrültségeket tenni. Lehet, hogy erőmön túl bevállalom és (Isten őrizz!!!), elalszom akkor, amikor a gyerekem épp fullad, mert miért ne lehetne ilyen? Ráadásul nagy vérveszteség után akár el is ájulhatsz, akkor ki fog foglalkozni a gyerekeddel, ha neki is pont akkor van baja? Belegondoltatok, hogy az mennyire veszélyes, ha valaki ilyenkor elalszik vagy netán elájul? Mert itt nem csak fáradtságról van szó.
Na, mindegy, úgy látszik, nem tudtam megfogalmazni, mire gondolok, sajnálom, hogy így felborzoltam a kedélyeket. Ha kijöttem a kórházból, akkor elmesélem, mi volt, most pedig ejtem a témát, mert mindenki mindent leírt már erről, csak azt nem értelmeztétek, amit írtam. Sajnálom... :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként a férjemen már csak azért sem fogom levezetni, mert cukorbeteg és a cukorbetegeknek a stressz lassú méreg. Nem mindenkinek egyforma a helyzete, de úgy látszik, ez senkiben nem merült fel ezesetben. Nem szoktam megsértődni, de megmondom őszintén, úgy érzem, semmit nem értettetek abból, amit mondtam...
Szép napot kívánok mindenkinek!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt !!

Giga
Írtam privit !!

Andi !
Megy a drukk, izgulunk értetek a finisben! :D

Lányok, annyit írtok, hogy nem bírom visszaolvasni, így nem is igazán tudok a dolgokhoz szólni. Ma igyekszema visszaolvasást pótolni.

KépKép
tüccs

Piroska, tökéletesen értem amit leírtál.
Az első gyerekem a Margit kórházban született lassan 14 éve. Akkor még csak 2 baba-mama szoba volt az is tele, így én a "sima" osztályra kerültem. 3 óránként hozták ki a csecsemőket szoptatni, illetve éjszaka egyáltalán nem. Ott is 5 napot voltam, de azt az 5 napot szinte átaludtam és csak a szoptatásokra keltem fel. Kipihenten mentem haza.
A másodiknál pedig ugyebár csak ez a baba-mama rendszer volt. Irtó boldog voltam, hogy rögtön kihozták Laurát és gyönyörködhettünk benne, odabújhattam hozzá, stb. De... Pihenés nuku (mint már fentebb írtam).
Csináld úgy, ahogy Neked és a babának is a legjobb és ne törődj vele, hogy ki mit gondol, vagy mond.
Vendég

Pilla:
Köszönöm! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként megvan a szopipárnám! Hát nem mondom, hogy könnyű volt megvarrni! Ráment egy délutánom meg másnap egy délelőttöm. De kész van! :)
Már csak ki kell mosni, teletömni a belső huzatot szivaccsal és elteszem a szekrény mélyére, hogy most egy kis ideig ne lássam :) Kicsit fárasztó volt, na! :) De még így is azt gondolom, hogy jól tettem, hogy megvarrtam. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hi!

Szerintem Piroskának maximálisan igaza van, az anyuka kimerültsége nem tesz jót a babának, mindegy, hogy 3 napos, vagy 3 hónapos a pici! Amikor Bogi született, a BM kh-ban nem voltak kint éjszakára a babák, az este 10 órás szopi után be kellett vinni őket a babaszobába. Reggel 7-kor hozták ki őket "hivatalosan", aztán megint vissza, mert 8-ra jött a gyerekorvos megnézni őket, és a délelőtt 10 órás szopitól kezdve kint lehettek az anyukák mellett. Ha valaki meg tudta beszélni a csecsemősökkel, hogy szoptatni akar éjjel, annak éjszaka szóltak, hogyha felkelt a pici, de a császárosokat pihentették, főleg a vérveszteség miatt, olyankor nagyon kell a regeneráció. Velem pl. az egyik nővér kérlelhetetlenül közölte, hogy "maga meg aludjon éjszaka, ne mászkáljon, így gyorsabban rendbejön, a cumisüveget majd én belerakom a kislány szájába, nem fog éhenhalni". Ugyanis császárral meg gyógyszerezve nekem csak az 5-6. napon kezdett elindulgatni a tejcsi, de abba is maradt elég hamar. :cry: Addig tápszert kapott Bogi.
Akinek volt normálisan teje, azzal lefejették, és a nővérek adták oda a babáknak cumisüvegből éjszaka. De sok esetben a pici aludt, és akkor éjszaka nem keltették fel csak azért, hogy megetessék. Úgyis fel fog kelni, ha éhes. :wink: (kivétel a nagyon besárgult babák, de őket a BM kh-ból mindig átvitték a SOTE-ra, a jobb ellátás érdekében) Ott úgy voltak vele, hogy fogsz még eleget éjszakázni, és ha a szülés / műtét megerőltetéseit 2-3 nap alatt kipihenheted, otthon sokkal jobban tudsz majd a babára koncentrálni. Azért ebben is van logika...

Verna, sajnálom, hogy neked rossz volt a műtét után felkelni! Annak idején nekem kihozták Bogit amikor még nem kelhettem fel - ő hajnal 4.42-kor született, és a 7 órás "babajárattal" őt is hozták, a karomra rakták, és csak bambultunk egymásra. Nagyon fura, de irtó jó érzés volt. Amikor elvitték, szóltak, hogy 10-kor hozzák megint. Na, akkor elkezdtem zaklatni a nővéreket, hogy én felkelnék. Csak még bent volt a tű a gerincemben, meg a katéter a hólyagomban. Keríteni kellett egy anesztes orvost, aki kiszedte a tűt, utána jött a nővér fél 11-kor amikor elvitték megint a kiscsajt (nagyon hálás vagyok neki mindmáig, tök jó fej volt, vele lehetett normálisan beszélni) segített megmosdani. Na neki mondtam, hogy akkor vegye ki a katétert. Ő nem akarta, mondván, még feküdnöm kéne pár órát. Közöltem, hogy akkor kiszedem én magamnak. Mire megalkudtunk, hogyha egyedül felkelek, akkor kiszedi. Felálltam, majd lefürödtem egy kis segítséggel, fogmosás, fésülködés, felöltözés, és mentem a babaszobába. Nekem az volt a mozgatórugóm, hogy a katétert takarítsák ki belőlem, amilyen gyorsan csak lehet. A felkelés fájdalmai baromira nem érdekeltek, fájt már nekem jobban is... Aztán a folyosón "összefutottam" a dokimmal, meg is kérdezte nagy meglepődésében, hogy hova rohanok - haha, mint egy kínai kérdőjel félbehajolva vánszorogtam - de mondtam, hogy nem érek rá csevegni, muszáj végre rendesen kézbefognom a lányomat. Erre csak annyit mondott, hogy látja már, nehéz dolga lesz velem egy héten keresztül... :lol: Valóban nem vagyok ideális páciens, nagyon önfejű tudok lenni. De a pihenéshez én is ragaszkodtam, jólesett. Itthon volt elég éjszakai műszak, miután hazajöttünk...

Ja, és a túrórudit Bogi már 8 hónaposan falta volna, ha odaadjuk neki az egészet, de neki csak a csokival együtt kellett volna igazából... :wink: :D Én nem kutyultam hozzá gyümit, 3-4 falatot kapott, aztán az enyém volt a maradék. Most meg már néha az óriásrudiból se elég neki egy... Vagy az apáét, vagy az enyémet mindig elkunyerálja pluszban... :roll:

Tegnap este megint jósolgattam két órán keresztül, aztán semmi... Most megint olyan, mintha az életbe nem akarna kijönni ez a gyerek! Ha nem fájna a derekam, akár még azt is leírnám, hogy tök jól érzem magam. :shock:

Üdv!
andibab

Piroska! Én is értem, hogy mit írtál, én csak azért írtram, amit írtam, hogy ne érjen csalódás, ha esetleg nem tudod kivitelezni a terved.

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!
Piroska: azért van a szobatárs, a nővérhívó, erre figyelnek, hidd el! Ezért tiltják, hogy ne a kocsiban tologasd a gyereket a folyosón, mert mi van, ha elesel, elájulsz... de ez nagyon ritka amúgy.
Viszont éjszaka az más: legjobb tudomásom szerint csak azért, hogy aludjon az anyuka, nem viszik el a gyereket éjszakára. Meg ha sír, úgyis beviszik az anyukának, akárhány óra is van.
Ha meg már 3 órája szoptatsz hiába és még mindig sír, na, akkor elviszik, de tudd, hogy akkor meg megteáztatják - vannak, akik ezt nem fogadják el, én nem bántam, amíg bent voltunk, kétszer teázott Lolo, amíg be nem indult a tejem. Utána már nem volt gond.

Pilla: neked mákod van, Laura első perctől végigaludta az éjszakát! :) De sokaknak az első napokban a nappali hajtás a pihenés, mert éjszaka van a hajtás. ;)
Nekem ahhoz képest igenis pihenés volt, ami itthon várt, mert a kórházban készen kaptam a kaját, nem kellett éjjel-nappal mosni, fertőtleníteni, vasalni - mert hordták be a tiszta ruhát, pelust, nem kellett főzni, mosogatni, takarítani, amit itthon meg kellett csinálni - császárseb ide vagy oda....

Egyébként szerintem azért néznek ferde szemmel a csecsemősök arra, aki hosszú időre leadják a gyereket, mert én láttam a "kedves" szobatársaimon, hogy miért teszik: naphosszat csak büféztek, félóránként cigizni jártak és közben a gyerek a csecsemős szobában volt... Persze van, akinek muszáj ügyeket intézni, de ezt a nővérek nem tudják, ők csak azt látják, hogy ott van sokáig a gyerek...
Vendég

LÁNYOK! EZT MOST TALÁLTAM! MUSZÁJ MINDENKINEK MEGNÉZNI!
ÉN AKKORÁT BŐGTEM TŐLE, HOGY A FRÁSZT HOZTAM A FÉRJEMRE!

http://mdah.blog.hu/2007/08/21/a_kez_ereje_sztarfoto
andibab

Sziasztok,

nem, nem vagyok kórházban, isten ments, hogy ott legyek, még a szemölcs kiműtése előtt kell egy jópár vizsgálat, most épp vérvétel lesz majd, csak még dokihoz is kéne mennem, aki ad beutalót, viszont a háziorvosunk még Gödöllőn van... a nődokim, akit ha lehet soha nem cserélek le, ő meg Mátyásföldön. Na, most hová is menjek... :-)

Piroska, tényleg szólj, ha kéred a nagy szopipárna mintát! Már van papírom... :-)

Kicsit eltűntem most, mert Lellének nincsenek most fényes estéi. Jön a foga és ez eléggé meggyötör minket. Szinte semmit nem eszik, hisztis. Reggel hatkor felkel, iszik !!!100ml tápot!!!, majd 11 körül eszik kis tejpépet, majd fél 5 körül megint iszik !!!100 ml!!! tápot és este fürdés után nem hajlandó már több napja enni. Na most mit csináljak?????? Ennyi kaja egy újszülöttnek sem elég....
Eddig átaludta az éjszakát már lassan fél éve, most, hogy vacsi nélkül alszik el, így fél 4kor felkel, hogy éhes, megcsinálom a tápit, de már nem kell, egy-két korty és kész.
Nappal meg jó kedvű, játszik szinte egész nap, sétálunk, bohóckodunk...stb. Este kezd már kiakadni.
Nem gondoltam, hogy a fogzás ilyen nehéz lesz nálunk.
Fogyni viszont nem fogyott most, 8 kiló. Holnap megyünk úgyis a dokihoz, dehát én úgy, de úgy aggódom.

Én már írtam, hogy én nagyon aggódós vagyok a kaja terén is, így én nem adok egy éves koráig semmi féle glutén, tej és tojás tartalmú dolgot Lellének. Jobb félni, mint megijedni.
A túrórudi tele van cukorral, meg mesterséges anyagokkal, meg grízzel, meg ízesítőkkel (igaz én imádom, de én már nagy vagyok :-)) Én még korainak tartom a tejtermékek bevezetését 7,5 hós korban. De ez csak az én véleményem. A környezetünkben meg rám néznek furcsán, hogy miért eszik már a gyerek kukit, hát azért mert az kukoricadarából, vízből és olajból van. Meg só, ha nincs natúr. Az egyik ismerősünknek a kislánya 3 héttel fiatalabb Lellétől, nem tud ülni, de folyton ültetik, nincs foga, kenyérhéjat adnak neki, soha nem ivott még vizet, mert azt az anyuka sem issza meg... na mindegy, ez ilyen dolog, mint sok száz más, hogy ki mikor, mit vezet be és mit ad a gyerekének.

Kórházi pihivel kapcsolatban, Lelle pénteken hajnalban 04:16kor született, mikor átmentem a szobába, még fel sem ültem az ágyra, jöttek hőt mérni, majd nagyon kellett pisilni, kikecmergés a wc-re, de először is egy nővér kerítése, mert egyedül nem mertem, majd mikor már az ágyban voltam, jöttek a gratulációk sms-ben, majd elaludtam 12 percre és hozták is Lellét, azóta meg mindíg együtt vagyunk. Az elején mindíg rázósabb szerintem, a kórházban meg ki nem adtam volna a kezemből, fürdetéskor is ott voltam mindíg. De miután nekünk nagy szerencsénk volt, és már pici kora óta átaludta az éjszakát, ezért én nem sokalltam be. Viszont rám is vár naponta több adag szennyes ruha, vasalni való, főzés...stb. A másik, hogy akinek tud jönni ilyenkor az anyukája és anyósa és még a nevelési elveik is egyeznek többnyire, annak bizony nagy szerencséje és segítsége van. Én ezt 3 hétig élvezhettem, ami jó is volt, meg a férjem is egy hónapig maradt otthon velünk. Én csak ezért nem panaszkodok, de akinek ezekre nincs lehetősége, teljes mértékben megértem, hogy fárasztó, fáradt és ingerült.

Kistesó, mi 2010re tervezzük, ugyan úgy mint Lellét, téli babának, és amikor kistesó megszületik, Lelle ovis lesz. Én meg akkor 31 leszek....remélem még belefér egy harmadik is!!! 28 évesen szültem Lellét, néha én is agyalok, hogy kicsit későn, de hát ez van. Fiatal anyuka akartam lenni, ha már felnő, de számomra akkor fontosabb volt a suli és a dolgozás. Amit egy kicsit sem bánok és tudom, hogy huszas éveim eljén nem is voltam még érett az anyaságra.

Na szép napot Mindenkinek!!!

Mi most megyünk egy nagy sétára.

Üdv,

pimpoka és Lelle

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Piroska,
én is értettem, mit mondtál! Szerintem itt mindenki értette, csak azért írtuk le, amit írtunk, mert amit elképzelsz, és ami majd megvalósul, az valószínűleg teljesen más lesz, és jobb, ha erre felkészülsz.
Természetesen megértem az álláspontodat, és hidd el, teljesen igazad is van, ezt szerintem senki nem vitatja, max. van, aki egy percre sem akarta odaadni a gyerekét, de ez típusfüggő, és senki nem mondja, hogy aki odaadná, az rossz anya!!!!!
De ahogy Verna is írta, hiába viszed be estére a gyereket, amint felébred és sír, behozzák. És ugyanezt teszik a szobatársa(i)déval is. És garantáltan nem egyszerre fognak megéhezni! No és a bentlét alatt, ahogy Pilla írta, a gyerek a "legkevesebb feladat". Kisvizit, nagyvizit, hőmérőzés stb.... Mindez úgy 1-2 órás közökkel, aztán a látogatóid, akikhez ugyebár ki kell menned, majd mindemellett a gyerek is sírni fog néha, és el kell őt is látnod. És hidd el, hogy NEM a gyerek fog a legtöbbet zavarni. Az első napokban nagyon sokat alszanak!!!!! És úgy fogsz örülni, ha végre kicsit fent lesz!!!!! Én inkább küldtem volna el az egész kórházi személyzetet, hogy HAGYJANAK MÁR BÉKÉN, ÉPP MOST ALUDTAM EL!!!!!!!! De jönnek rendületlenül! :evil:
Ez a kórház ilyen, senki nem fogja helyetted ellátni a picit.Az első nap megmutatják, hogy kell pelenkázni, szoptatni (a fürdetés az egyetlen, amit végig ők csinálnak), aztán hajrá, csináld magad! A császárosok is csak az első pár napban kivételesek, majd nekik is el kell látniuk a kicsit.
Hogy ennek valaki örül vagy sem, az vérmérséklet és emberfüggő. Senki nem rosszabb vagy jobb a másiknál (most a cigiző és büféjáró "mamákról" nem szólok), csak nem vagyunk egyformák. Nekem ez így nagyon megfelelt, mert a családban nem volt soha kisbaba, én voltam a legkisebb, úgyhogy teljesen tapasztalatlan voltam, és jó volt, hogy bent "gyakorolhattam", és ha valamit nem jól csináltam, akkor tudtam segítséget kérni. És ígyfelkészülhettem kicsit arra, ami otthon várt. De én én vagyok, Te meg Te, és ez így van jól.

Egy szó mint száz:
SENKI NEM ÍTÉLKEZIK FELETTED, ÉS SENKI NEM MONDJA, HOGY LE AKAROD PASSZOLNI A BABÁD!!!!! CSAK LEÍRTUK, HOGY MI LESZ A TÉNYLEGES SZITU. BOCS, HA MEGBÁNTOTTUNK, SENKINEK NEM VOLT SZÁNDÉKÁBAN, EZ NEM OLYAN FÓRUM!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Verna, Sára volt az aki első perctől átaludta az éjszakát. Laura nem!. A kórházból ahogy hazakerültünk már kelt éjszakánként enni, kb. 2-szer 3-szor, majdnem 2 hónapos koráig. Úgyhogy hidd el Nekem tudom mi az éjszakázás, főleg mostanában. Lassan 2 hónapja nem aludtam át az éjszakát...
Vendég

Na, Nircee, ezt jól leírtad, én is azért írom, amit írok, mert tényleg nem úgy működnek a dolgok, ahogy azt előre eltervezzük...

Pimpoka: Lolo is sokat iszik most, mondjuk ő eszik is rendesen, de étkezések között mindig iszik, néha 2-3-szor is és sokat! Pár napja olvastam, hogy ennyi idős korban ez teljesen normális (na nem az, hogy nem eszik, hanem hogy sokat iszik...)
Nálunk abszolút bevált az étkezések jobb elosztása, na meg az, hogy úgy időzítettem az étkezéseiket, hogy mindig ébredés utánra essenek, így kipihenten mindig jobb az étvágya Lolonak! :)

Egyébként a tejterméket 7-9 hós kor között a legtöbb hozzátáplálási táblázat ajánlja - én azért is vezetem be már, mert mi már ugye keveset szopizunk és lassacskán szeretném elhagyni teljesen. (Muszáj fogynom min. 15 kilót, mielőtt tesóval kezdünk próbálkozni és hát ezzel a szopinak valószínűleg lőttek, mert a tornán és kaja csökkentésén kívül zsírégető akupunktúrát is be akarok vetni.)
Vendég

[quote="naccempilla"][ írta:naccempillab]Verna, Sára volt az aki első perctől átaludta az éjszakát. Laura nem!. A kórházból ahogy hazakerültünk már kelt éjszakánként enni, kb. 2-szer 3-szor, majdnem 2 hónapos koráig. Úgyhogy hidd el Nekem tudom mi az éjszakázás, főleg mostanában. Lassan 2 hónapja nem aludtam át az éjszakát...

Pilla, bocsi, akkor félreértettem... mondjuk Lolo még eddig összesen, ha kétszer aludta végig az éjszakát, de akkor későn is feküdt le... Én már nagyon vágyom egy átaludt éjszakára... de attól tartok, még messze van... :(
Vendég

Egyébként most rögtön vállalnék egy másik gyereket, de engem ez a nemalvás baromira megvisel. Napközben házimunka, főzés, stb., estére hulla vagyok... És ezekután jön az éjszakai műsor. Jahajjj...
A páromtól meg csak annyit kapok, hogy neki kell pihennie, mert ő dolgozik. És én???? Grrrr... :x Kicsit már teli a puttonyom, de ránézek erre a kis tündérre és minden nyűgöm elszáll egy pillanat alatt. :D
Vendég

Na akkor ezt szerintem ki is beszéltük... :lol:
Mármint a kórházi bentlétet, és az alvás-nem alvás témáját.
Én már hozzá se szólok, mert mindent leírtatok.
Ja! De mégis. Tegnap írtam, hogy Lili kezdi átaludni az éjszakákat. Azt rögtön abba is hagyta. Ma már hajnali fél 3-kor fent volt. Utána 6-kor teljesen fel is ébredt. :(
Hát ez van. Nem megy ez még nekünk... :wink:

Tüccs!
Köszi!

Szantre!
Köszi a köszöntést!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Jól eltűntünk egy hónapra. Felújítás van nálunk és nem jutottam géphez, Lilivel kiszorultunk a kertbe egész napra.
Próbáltam kicsit visszaolvasni, kevés sikerrel, annyi minden történt azalatt az 1 hónap alatt, hogy képtelen vagyok követni :oops:

Látom vannak újak köztünk, üdv nektek!

Andibab: pedig azt hittem Roni kibújik mire megint gépközelbe kerülök :D de úgy látszik ők kivárja az idejét, lehet a számára kényelmesebb utat választja. még mindig faros?

Giga: örülök, hogy nem lett semmi baj veletek! vigyázz nagyon magadra! És tényleg vedd komolyan a fekvést (bár egy picúr mellett nem tudom ez hogy lehetséges).
Lilinek utólag is boldog hófordulót!

Nálunk minden rendben, Lili rengeteget fejlődött, kúszik-mászik, felül, magyaráz egyfolytában. A társaságért megőrül, nagyon imád emberek között lenni, ilyenkor ugrásszerű a fejlődése.
Még mindig nagyon anyás sajna. A múlt héten voltam a szigeten egy koncerten, apával maradtak otthon, és két órán keresztül üvöltött, amíg be nem aludt szegénykém :( szóval nem egyszerű a dolog.
Ja a kedvenc szórakozása a fű tépkedése kézzel-lábbal, valamint a megszerzett fűszálak szájba gyömöszölése. Eleinte próbálkoztam vele, hogy megakadályozom, de rá kellett jönnöm, hogy lehetetlen. úgyhogy föladtam.

Mennem kell, remélem mostmár fogok tudni jönni sűrűbben.

Üdv mindenkinek

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy csak így bepofátlankodok, de a segítségeteket szeretném kérni.

A kútvölgyiben szültem a kislányomat, ami a jelenlegi állás szerint szeptemberig "üzemmel" aztán ki tudja, hogy hogyan tovább. Lehet, hogy magánkórház lesz de szerintem nagy valószínűséggel megszűntettik. Én lakhely szerint (Kispest) a Szent Istvánhoz tartozom de én nem szeretnék oda menni. Kis korkülönbséggel szeretnénk 2. babát, és hát nem maradnék a Kútvölgyiben egy vagyonért szülni de azt sem szeretném ha utolsó pillanatban közölnék velem, hogy megszüntettik a kórházat.

Ezért kérek tanácsot Tőletek, hogy milyenek az orvosok, magánrendelésre jártok-e stb.

És a kórház szülészetéről is érdekelne kb minden, amit van türelmetek leírni, milyenek az ágyak, lehet-e látogatni, milyenek a szülésznők...

előre is köszi a válaszokat!!!
Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

pár kép:

lagziban:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

bontás:
Kép

füvet eszem:
Kép

üdv murphyke

Kép
murphyke

Kedves Vica!

Ezt nemrég írtam egy másik kismamának:

[quote]a írta: Flórt nyugodt szívvel tudom ajánlani Neked, mert nagyon modern, jól felszerelt a szülészet, nagyon pozitívan állnak az alternatív vajúdó- ill. szülésmódokhoz (van kád, labda, szülőszék, az egyik szülőszobában szülőkerék is) az orvosok, szülésznők nagyon jók (ritkán hallani bárkiről is negatív vélemyént), a babák végig az anyukákkal lehetnek és vannak kétszemélyes alapítványi szobák, amik nagyon szépek, van hozzá külön fürdő.. szóval igazán baba-barát a szülészet Very Happy

Még annyit, hogy látogatók hivatalosan nem mehetnek be a szobákba, hanem az anyuka kitolhatja a babát az étkező/társalgóba, ahol megnézhetik a látogatók.

Ha van még kérdésed, nyugodtan írj, megpróbálunk válaszolni.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee:
Köszönöm, édes vagy! Én sem gondoltam, hogy ítélkeztetek felettem, csak nem értettem, hogy mi a baj, mit nem fogalmazok egyértelműen? Mert nem arról az esetről beszéltem, hogy ha minden rendben velem, akkor beadom a babát a csecsemősöknek, hanem arról, ha úgy érzem, hogy egészségileg nem vagyok olyan állapotban, hogy felelősséggel merjem magam mellett tartani a babucit. Tudod, már írtam, hogy az én férjem cukorbeteg és tudom, mit jelent az, amikor azonnal kell lépni, ha baj van. Nemrég volt egy balesetünk, a kutya megharapta a férjem (de szerintem ezt írtam is) és nagyon megszenvedtem attól, hogy nem voltam elég jó állapotban ahhoz, hogy rá figyeljek. Elájult, be kellett vinni minden másnap sebészetre kötözésre, magas volt a cukra, szenvedtünk, szóval tudom, hogy milyen az, amikor te sem vagy teljesen jól és még neked kell gondoskodni valakiről. Én akkor nagyon féltem, hogy véletlenül pont nem leszek olyan állapotban, hogy tudjak rá figyelni, ha valami baj van. Sokszor elaludtam, akár ülve is, mert nagyon fáradt voltam, szóval nem volt könnyű. Én ebből indultam ki és azt gondolom, hogy ilyenkor nem az a legfontosabb, hogy én mit szeretnék, hanem az, hogy mi a jó a gyereknek. Hiába szeretném magam mellett tartani, ha mellettem baja lehet. Én erre az esetre értettem. Persze, ha nincs semmi bajom, az más, hiszen sokat kibír az ember, most is nagy hassal nem az ágyban pihenek, hanem tanulok, meg szopipárnát varrok, tehát nem vagyok az az emberke, aki megfutamodik a dolgoktól, de hidd el, van olyan, amikor az ember kevés valamihez. Olyankor be kell látni, ha valaki más többet tehet a gyerekedért, mint te. Na, mindegy, szerintem nem lesz semmi gond és nem is fogom leadni a gyereket, de ki tudja, nem lehet tudni, mi lesz, én most a legrosszabb esetet vettem figyelembe. Egyébként megmondom őszintén most egy kicsit félek a szüléstől, rémisztő dolognak érzem, aggódom amiatt, hogy minden rendben menjen, hogy a babuci egészséges legyen, ezért gondolok ilyen dolgokat. Tulajdonképpen nem tudom, ti hogy éltétek meg, de nekem a szülés most egy kész rémálom, én szeretnék túllenni rajta, látni szeretném, hogy egészséges a pici és semmi más nem érdekel.
Tudom én, hogy ez nem az a fórum, ahol ítélkeznek, van összehasonlítási alapom. Nem fogjátok elhinni, de a plébánia.net-en tapasztaltam a legtöbb meg-nem-értést és egymással szembeni támadásokat. Nekem személy szerint nem nagyon volt ott konfliktusom, de meglepett, hogy pont a keresztények ítélkeznek egymásról a legdurvábban. Én katolikus vagyok és igyekszem Jézus tanításai szerint élni, de ott tapasztaltam legkevésbé ezt a hozzáállást, persze kívételek voltak, de nem fogjátok elhinni, hogy arányaiban ezen a fórumon sokkal több együttérzést találtam, meg sokkal több szelíd anyukát, és sokkal többször tapasztaltam olyan hozzáállást, ami Jézus tanításainak a szintjén történik. Szóval nem gondoltam, hogy ítélkeztek, hanem csak azt, hogy nem értettetek meg. Ez nem ugyanaz. Kicsit keserű hangvitelű volt a hozzászólásom, ezért elnézést kérek, de ez fakadt ki belőlem, én is csak egy ember vagyok és Hála Istennek nem vagyok tökéletes! :)
Hát ezt nem hiszem el, megint jó bő lére eresztettem :)
Jajj, bocsánat!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Valóbban csak ritkán jutok a gép közelébe a nagyok illetve a párom miatt.

GIGA: Én is csak azt tudom tanácsolni neked mint a legtöbben,
hogy ne szoptas. EÜ-t végeztem és úgy tanultuk a szopatás méh összehúzodást okoz (kinek kisebb kinek nagyobb mértékben)
Tudom nem szeretnéd a lányodat megfosztani a szopás örömétől, de a pocaklakód miatt meg kellene tenned. S pihenj minnél többet.
A Szabó telefon számát sikerült megtudnod? Ha nem szólj és megírom privibe.

Piroska: Én kiolvastam a Suttogó titkait (1) Nagyon hasznos dolgok vannak leírva benne. Érdemes elolvasni és a tanácsokat megfogadni.

Szantre: Én a két nagyobbiknál burgonyával sűrítettem a fözelékeket nekem bevált.

És most jöjjön a szülés történet képet majd később töltök fel. :oops:

Aug.10-re voltam kiírva. 9-én voltam a Szabó főorvosnál de még teljesen zárt volt a méhszájam. Vasárnap (12-én) ügyelt ekkorra rendelt vissza. Délelőtt mentem a párommal és a szülésznőmmel együtt hátha lesz valami. Tasi csinált egy NS-t, amin nem látszodot szülés megindulás.Miután megvizsgált a doki (2 ujjnyira voltam
nyítva) közölte mivel együtt a "csapat" maradjak itt és megindit.
Ez volt 9-kor, Tasi előkészített majd a doki 10 óra után burkott repesztett. Az első fájás 10:40-kor volt majd 5 perc múlva.
11:45 kor 3 ujjnyira voltam nyítva ekkor bementem a kádba. A viz megtette jótékony hatását, negyedórával később alig bírtam kijönni a kádból. 4 ujjnyi volt a méhszájjam, jött a Szabó volt 3 szinte összefüggő fájás, majd a tolófájások jöttek. 12:21-kor megszülettet Varga Vilmos Csaba a már emlitett "óriás " súllyal.
Tulajdonképpen az első fájástól a megszületésig 1óra 40 perc telt el. S "csak " az utolsó 20 perc volt igazán fájdalmas.
MINDENKINEK ILYEN SZÉP ÉS GYORS SZÜLÉST KIVÁNOK!!! :P

Ildikó
Kép
Kép
Kép
brandtner

Brantner,
GRATULA A "PICURHOZ"! Szupi gyors szülésed volt!!! K :lol: :lol: :lol:

Piroska,
látod, nem kell félni a szüléstől! :lol:
Figyi, ha valami egészségügyi indok áll fenn, akkor úgysem engedik, hogy a baba veled legyen, emiatt ne idegeskedj!!! Fel a fejjel, minden jól fog menni!!! A szülés horror, de csak kívülállóként! :wink: Mikor Te fogsz szülni, akkor nem is fogsz gondolkodni, csak sodródsz az eseményekkel! É abbana pillanatban, hogy meglesz a csöppség, már semmi nem fog érdekelni, csak Ő!!!!
A férjeddel történteket meg sajnálom, nem lehetett könnyű Nektek! :(

Én is azt tapasztaltam, amit Te, hogy sokszor a katolikusok a legszenvedélyesebb sárdobálók... :roll: :? Egyébként itt sokan azok, illletve reformátusok vagyunk, de a tolerancia és empátia terén többet nyom a latba, hogy elsősorban ANYÁK vagyunk. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?