Új privát üzeneted érkezett!

szakadék, csökkentsd. szerintem.....én nem votlam anno rosszul tőle, de vhogy úgy éreztem, hogy csökkenteni kell. nézesd meg a cukrodat, vagy csináltass már most terhelésest. inzulint is legalább, lássuk másnak hogy alakul az inzulinja terhesség alatt :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

zsizsik....bármikor hívhatsz ám!!! ha alvás vagy etetés van, akkor nem veszem fel. de vagyok.
és jöhetsz ringatni. talán mindennap hajnali 5 és 6 között. kezdünk beállni erre a kritikus pontra. vagy éjjel 11körül is jöhetsz. szeretettel várunk :lol:
de tényleg gyere bármikor.

Kép

dimet

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok!

Mona! Szerintem hívj fel valakit holnap a MM-ben! Ez azért nem vicc! Bár a hétvégén én se álltam két erős lábon!

MNIKI! eszembe jutottál! Tudom, hogy te is besokalt állapotban vagy, deha mégis olvasgatsz minket, írj egy emailt, hogy vagy! ;)

Többiek?

Kép
mamint

Sziasztok!

Olvasgatlak Benneteket, de nem tudom mit is írjak! Sokminden kavarog bennem. Mostanság eléggé nyomi, sz@r hangulatban vagyok. Lassan 1 hónapja szedem a metet, pontosan 23.-án kell emelnem 3x1re, de semmi váltoást nem érzek. :cry:
Vettem 10 alkalmas bérletet vizitornára, ehhez nagy kedvem van, múlt héten is 3szor voltam, de most sajna karbantartás miatt nem lesz csak 29től újra.
Eddig hőmérőztem de sokat nem tudok belőle megállapítani. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy ha megjön a következő mensi, ami nem tom mikor lesz, már nem csinálom mert meguntam március óta. :(
Azt hiszem jövőhéten bejelentkezek Andihoz, hogy végre tudjam mit hogyan és mikor ehetek. Ezt is jól össze kell egyeztetnem a munkahelyemmel, mert 30.án kezdek az oviban óvónéniként. Új hely, új emberek....... Eddig sajna nem tudtam nagyon betartani a napi 5xi kajálást, szeretek sokáig aludni, így a gyogyibeszedés is tolódott. DE! Elhatároztam hogy holnaptól 7kor esek és beveszem a metet, hisz 3 nap múlva már reggel, délben, este kell szedjem és ha nem szedem be a reggelit akkor a déli és az esti is kitolódik.
Eddig szerencsére semmi bajom tőle. kopp-kopp-kopp

Annyire elegem van hogy na! :cry: Tegnapelőtt is este sírógörcsöt kaptam mert teljesen kivagyok ettől a sok sz@rtól ami mostanában ért úgy az eltelt 14 év és az utóbbi 1 év leforgása alatt. Sokszor azt érzem hogy nekem most nem kell baba, utána meg azt hogy kell és miért nem vagyok képes teherbe esni. Nincs önbizalmam, tehénnek érzem magam, ingerült vagyok. Félek hogy hogy fogom bírni az új helyet, a gyerekeket.......

Ajjaj, bocsi hogy hosszú voltam de elegem van nagyon nagyon.......

És mindjárt szakad az eső itt Budaörsön, mér dörög és villámlik és én ezektől annyira de annyira félek!!!!
hajni...
Budaörs

Sziasztok!

Benedek István múlt századi elmeorvos könyvét, az Aranyketrecet pár nap alatt elolvastam most. (Úgy látszik mégiscsak az eü kérdések és témák ejtenek rabul s ez már nemigen fog változni.)

Ajánlom a figyelmetekbe a következő sorokat:

" Ha az ember együtt él az elmebetegekkel, kénytelen arra a belátásra jutni, hogy nem egészen olyanok, mint ahogyan a tankönyvek leírják őket."
"Kraepelin elmondott a skizofréniáról mindent, ami elmondható, Bleuer pedig rendszerbe foglalta. Még azt is igen bölcsen megmondotta, hogy a skizofrénia az a szemétkosár, amibe az orvosok beledobálják mindazt, amiről nem tudják, micsoda. Nagyon igaz. Itt a Pusztán is jócskán akad olyan beteg, aki évtizedek óta hordja magán a skizofrénia pecsétjét, csak azért, mert betegsége nem illik bele semmilyen kórformába, a skizofrénia kórképébe viszont - úgy gondolják - minden belefér..... Lassan odajutunk, hogy kétféle elmebajt ismerünk: típusos és atípusos skizofréniát."

Az elmúlt egy évben kb. arra döbbentem rá, hogy ez teljesen ugyanígy működik az anovuláció (=elmebaj) és a PCOS (=skizofrénia) viszonylatában. Ráadásul a kép még zavarosabb, mert nemcsak az anovulációsok (peteérés nélküliek) lehetnek PCO-sok.

Kizárni mindenféle okot (pajzsmirigy, mellékvese, hipofizis stb.) és kikiáltani a PCOS-t diagnózisként, majd ahogy Petrányi mondja, ez egyenlő az IR-rel és arra BIZTOSAN metet kell adni: számomra ez egy gyanúsan egyszerű sablonnak tűnik.
Csak sajnos az a baj, hogy a fórumok üzenete valóban ez lett. Semmi más, csak metformin. Én pedig bajban vagyok, mert nem tudom, hogyan árnyalhatnám úgy a képet, hogy ne zavarjak össze senkit. Így hát - megmondom most őszintén - az árnyalást újabban privát üzenetekben teszem. Most éppen Mona a megmondhatója... :lol:
Sőt, az NLC-n egy átjárhatósági előtt álló lánynak (lapar), akinek egyébként jó orvos csinálja a műtétet, felvetődött a kérdés, engedje-e a drillinget. Megmondom őszintén, mivel az orvosnak országos a híre, s már úgyis mélyaltatáson esik át, javasoltam, hogy nyugodtan engedje. :oops: Karóba fogtok-e ezért húzni?
Nem vagyok hajlandó senkinek sem azt javasolni, hogy terhesen végig metezzen, mert milyen erkölcsi alapon? Hiszen nem tudok példával elöl járni ebben, s van olyan érzésem hogy nem is fogok... mindenki döntse el maga.

Nem tetszik nekem sem, ami mostanában folyik. De közben meg az üzenetet sokan így sem fogják, így megvan a saram abban, hogy én is hagytam véleményformálóként, hogy idáig fajuljon a dolog. De ennél jobban lehet-e már összezavarni az embereket, mint ahogy kellően össze vannak zavarodva?
Az istenért, nem szabad túlzásokba esni. Mi értelme annak, ha valaki 1 évig csak metforminozik, 3000 mg-es adagban és így várja a hatást, a nem érkező babaáldást? S főleg: ki ajánlja ezt? Még Petrányi dr sem. Ő azt mondja: ha fél évi metformin alatt nem sikerül teherbe esni akkor tessék stimulálni. Mire várunk? Addigra a rendeződnivaló nagyja lezajlik, ha a beteg tisztességesen áll hozzá a dolgokhoz (nem blicceli el a szedést stb.)

A legnagyobb veszély nem itt van. Hanem ott van, hogy valaki 1. nem vizsgáltatja ki magát/ az orvos nem vizsgálja ki 2. metformin HELYETT direkt kezelésbe kezd, akár műtétről, akár hormonokról van szó, teherbe esik és elvetél! A szövődményekről pedig ne beszéljünk.
Sajnos, azt még valahogyan senki sem méltányolta eddig a fórumokon, hogy a metforminos kismamák között KIMAGASLÓAN alacsony volt a vetélési ráta és rendben kihordott terhességek vannak.

Nem magát a lapart ellenzem. Hanem a kivizsgálatlanságot, szűk látókörűséget, a hentes munkát. Csak emlékezzünk vissza, valamelyik pajzsmirigyesünket drillingezni akarták. Dimetnek azonnal neki akart esni a reszkető kezű öregúr. Vagy mondjam a magam példáját? Semmit nem ért a dolog, de egy méhenkívüli terhességem bánta és egy petevezetőm? Mert egy olyan semmit nem érő orvos végezte a műtétet...
Ha valaki a lapar mellett dönt, ám tegye, de ezt úgy, hogy legalább egy hormonsort, UH-t megcsináltak neki előtte és egy szakmailag megbízható helyen végezzék el rajta a beavatkozást! Úgy, hogy legyen azzal tisztában: teherbe eshet utána, de azt a terhességet is védeni kell!

Mo-n még mindig nagyon kontrollálatlanul működik a meddőségi ipar. Nincsenek protokollok, mindenki a saját zsebére dolgozik. Vajon véletlen-e, hogy a Lombikbaba-vezér Szeibert Anikónak a legfőbb célkitűzése immár nem az, hogy magát a lombik eljárást "védje", hanem hogy kierőltesse, ha kell, központi ösztönzők révén az egységes kivizsgálási protokollt - hogy kevesebb lombikra legyen szükség, vagy az a kevesebb is sikeresebb legyen? Nincsenek Mo-n reproduktív endokrinológiai centrumok, holott ezekkel kéne együttműködnie a meddőségieknek. A betegek sem fogják soha megtudni, hogy mik a lehetőségeik, mikre kell figyelniük - sajnos az orvosok helyett, orvosok között járkálva, egymással ellenőrizve őket -, csak ha informáljuk őket.

Sajnálom nagyon, ha a PCO-s fórumok erőszakos üzenete ez lett, amiről ti itt írtatok, annál is inkább, mert a lelkem mélyén bizony érzem a valóságot jómagam is.
Ráadásul elég furcsa helyzetben vagyok a honlap és annak tanácsadója révén. Kötelez valami, valaki. Természetesen nem elvárás, hogy mindenben egyetértsek vele, de pl. azért, hogy a honlapon fent van egy Oviklubos cikk (benne stimuról, inszemről stb.), már azért is kaptam megjegyzést. Úgyhogy igen, az új honlapot teljesen másra szeretném ráállítani, és a meddőség mint olyan csak egy kis szeletke lesz. Az egy külön világ, számos eszközzel, buktatóval. pl. én jómagam még nem vagyok meggyőződve arról, hogy nincsen pl. Szendi Gábornak is igaza! Tudniillik hogy létezik pszichés alapú anovuláció is! Tudjátok, hogy jártam hozzá, és azóta is melegen ajánlom a meddőségi pszichoterápiát még ha Petrányi dr. esetleg hülyének is néz emiatt.

Azt se felejtsétek el, hogy nagyon sokan vannak fórumozók, akik PCO-sok és nem is szeretnének babát. Érdekes hogy ott meg szinte a metformin látszik csak egyedüli megoldásnak, egypár antiandrogén fogamzásgátló mellett. Viszont tanácsokra nekik is szükségük van.

A megoldáson (informálás) egyébként már dolgozunk Rambókával. :wink:
Azt hiszem az egy frappáns megoldás lesz. (Rami, ez egyelőre kettőnk titka.)

Ölelek mindenkit
Vendég

Monácska!
Most hagyd el a metet és holnap telefonálj szerintem a MM-be.

Még valami, hamár a MM. Az előző témára utalva. Na azt a helyet igazán nem vádolhatja majd senki szűk látókörűséggel. Alapvetően metformin, ez igaz. DE: Mészáros Clostyz és nem veti meg a lapart sem... Arnold pedig nagy hormonos stimulátor. Ki-ki megtalálhatja majd a maga számítását, a lényeg nem az, hogyan esik végül teherbe, hanem hogy az átlagnál jobb szakemberek kezében van, körültekintő eljárással kezelték.
Vendég

Visszatértem...

Norka!
Nagyon tetszik a hozzászólásod!!!
Abszolút egyetértek (bár nekem még soha nem sikerült ilyen jól megfogalmazni).
lona1

Sziasztok!

Csak azért írok, hogy megköszönjem Norkának az utolsó hozzászólását, nekem még olyan zavaros minden és ez a beírás sokat segített, hogy tisztábban lássak és meg is nyugtatott, hogy jó úton járok!
Vendég

Sziasztok!

Norka: Ez a hozzászólásod nekem is nagyon bejött. Leírtál mindent, amit tudni kell.

Kép

Kép
bettica

Apple! Mamint! :D

Nagyon szépen köszönöm a névnapi köszöntést!!

Vicky!
Csökkentsd az adagot. Én is nehezen szoktam meg, ki voltam, hogy miért nem megy az emelés. Végül az hozott sikert, hogy akkor emeltem, amikor már visszatért az étvágyam. Azóta nincs hányinger, hasmenés!

Lona
lona1

Kép
krumplis pogácsa

uh, kavics...már a 10. hétben vagy?? lafi, te meg a 20-ban. hogy telik az idő. okr és bee lassan meg szülnek. és a többiek is pocakosodnak ezerrel. képek?? pocak képek???

Kép

dimet

Pogi!

Ki tudnál javítani, mert már 3x1 metet szedek. :)))
hajni...
Budaörs

Sziasztok Lányok,

Én mint új, azért jöttem ide erre a fórumra, mert a PCOS honlapon említett fórumok közül ez tettszett a legjobban. Mindenki együtt örült a másik pé-nek, hőgörbéjének, együtt sajnálkozott, h az adott hóban nem jött össze. És azt láttam, h nem csak lelkileg támogatjátok egymást, hanem tanácsokkal is segítitek egymást.

Azért is írtam, h szeretnék a társaság tagja lenni, mert úgy érzem, h az sokat segít lelkileg, ha hozzám hasonló lányokkal levelezek. A szüleim azt mondják, h semmi bajom (a fogigátlót most hagytam abba, mit akarok, még tisztulnom kell), a párom is csak nyugtatgat (ha nyugodt vagyok, akkor minden rendben lesz és jön a baba), a mhelyen nem tudok kivel beszélni erről és igazából nincsen olyan barátnőm sem. Igaz most már lassan a párom is belátja, h nekünk egy kis segítség kell, és nem a pénzt akarom szórni a dokikra!

Igazából a PCOS honlapon tudtam meg h mi is az a PCO (nagyon sokat segített nekem), mert a nőgyógyászom nem magyarázott el semmit (nem akarom bántani, most is hozzá járok és ettől függetlenül jónak számít!). A honlapnak és a fórumnak köszönhetően jutottam az MM-be (noha drágáltam, de hát ez van), ma megyek a leletmegbeszélésre.

Mint írtátok sok az új fórumozó, más a stílus, elveszett a családias hangulat. De hát hova menjen az ember? Bár kinek nem inge nem veszi magára! Ez rám is igaz! Írásaimmal nem bántottam senkit. Új lévén kinyomtattam a táblátokat, h követni tudja, h ki kicsoda, mióta szedi a metet és vajon hol tarthat. Ez sem könnyű!

Tehát ez a fórum nekem nagyon sokat jelent (jelentene)! A lényeg, h szerintem erre a fórumra nagy szükség van, és az újak nem akarnak ,,betolakodni,, , csak hát máshova nem tudnak fordulni, mert itt megértésre találhatnak, legalább a hosszú út legelején.

Bocsi,h hosszú lettem!!!!!

KÖSZI !

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

[quote="hajni..."]P írta:hajni...ogi!

Ki tudnál javítani, mert már 3x1 metet szedek. :)))

Persze, átírlak Hajni :-) 3x500mg-osat? A következő közzétételben már a javított adat lesz, oké?
krumplis pogácsa

Igen, 3x1 500mg-os meforalt szedek :) eddig sikeresen mellékhatások nélkül, kopp-kopp-kopp

Köszike
hajni...
Budaörs

Jajjj Norka!!
NEm akarom elhagyni a metet. Sírógörcsöt kaptam még a gondolatra is.......
De ma még nem vettem be belőle egyet sem, nem tudom, annyira hányingerem van. Este a migrén pusztított, így a progit sem tudtam bevenni......

Felhívom az MMEC-t.....

Az első most a babácska! Csak kapaszkodjon!
Vendég

Szakadék, sikerült? Nagyon kivi vagyok, hogy mit mondtak! Gyere számolj majd be.... Jut eszembe: Te még dolgozol? Mi lett a beteg kolléganőddel? Sikerült vhogy megoldani, hogy ne érintkezzetek?

Kép

Kép
bettica

Vagyok, fehívtam őket..... Most Angéla gondolom kikérdezi Tűű dokit, és majd vissza fognak hívni.....
A kolléganőm legközelebb majd csak a hétvégén fog újra jönni dolgozni!
Dolgozom. Mikor megmondtam a főnökömnek, annyira meglepődött, hogy egészen őszinte volt hirtelen. Azt kérte, maradjak még, mert nincs kit a helyemre ültetni. Mondtam neki, hogy, addig vagyok, amíg bírom, de számítson rá, hogy egyik napról a másikra is beteget jelentek, ha valami gond van. Erre pénteken felhívtak az előző munkakörömből is, hogy marhára nem bánnák, ha bemennék egy kicsit segíteni nekik, mert olyan feladat van, amivel nem boldogulnak. Az Istenhegyis uh után odamentem, és azt is megoldottam....... Hihihihihihihi Nem vagyok önhitt, de olyan baromi jól esett, hogy felhívtak, hogy kellek. És még azt is megkérdezték, nem akarok-e vissza jönni. Aztán persze mondtam, hogy 8 hetes az "élősködőm", nem lenne fair velük szemben! Áááá, ez egy hosszú történet lett. A lényeg, hogy dolgozom igen.
És a jövőhéten hétfőn kell vinni az öcsémet végleg egy bentlakós intézetbe. Nagyon feszült időszak fog most következni......
Vendég

Czinkeb!

Kiváncsi vagyok mit mondanak a "leletmegbeszélésen" !
Gyere gyorsan a hírrel!

Lona
lona1

Monácska: Azért a kezdeti paráztatós tünetek elmúltak ugye? De hülye kérdés! Nem dolgoznál, ha nem múltak volna el. Jó, nem kérdezek több hülyeséget. Óvatosan a munkával és tényleg jelents beteget lelkiismeret furdalás nélkül, ha csak egy picit is érzed, hogy vmi nem kerek...

Várjuk, hogy mit is mondott a doki!

Czinkeb, persze ez rád is vonatkozik ;)

Kép

Kép
bettica

Nos....
Tűű doki azt mondta, hogy nem baj, szedjem csak tovább, ez nagyon kis adag úgy is, de a 10. hét után amúgy is abba kellene hagynom......

Nem fogom. Illetve majd nézünk egy terhelést, és abból kiokoskodjuk....

Szóval próbálkozom tovább a szedéssel, bent marad, amennyi bent marad!
Vendég

Sziasztok!
Tudom, hogy már tele van a ....tok azzal, hogy csak kérdéssel jövök, de ez PCOS kérdés.
Szóval Zsombor már 10 hónapos, el akarom választani, mert már nincs tejem, sőt minden hülye PCOS tünet előjött újra (három hónapja nem menstruálok pl.), és megint van az a régi tejszerű szivárgás. Szerintetek ezzel a gyerek nem szív magába valami rosszat? Nehezen megy az elválasztás, gyakran rajtam alszik el, cuminak használ, és ez a valami nem biztos, hogy jó, ha bejut a szervezetébe. Hülyeségeteket zagyválok? Vagy lehet benne valami? Szerintetek?
Vera
verona

Sziasztok!

Norka!
szavakkal el sem mondható, hogy mennyi bölcsességet kapunk tőled :)

Czinkeb!
Kicsit úgy éreztem, hogy felém is szól amit írtál :lol: !!! És én örülök, hogy ide találtál és még fognak is mások!!! És nehogy magadra vedd -amit írtam-!!! oksi?? :wink: -persze, hogy sok minden változik...de az csak rajtam...rajtad...és mindannyiunkon múlik, hogy mennyire marad jó és családias a hangulat.- És mivel ilyen őszinték vagyunk, minden mély pontot túlélünk :)

Pogi-ka!
Szép a tábla :) :)

Monácska!!
Előtted nincs lehetetlen :wink: :wink:
pusszancs
csipi78

Sziasztok!

Kirándultunk...de már sikerült visszaolvasnom.

Kinél van zebra rejtve??

Pussz!

Gina
Vendég

Sziasztok!

Ginuska: Talán nálad? Látom 14.dpo. Muti a zebrádat :D

Verona: Szerintem a babás pcos topikba írd be a kérdésed, mert mi nem biztos, hogy tudunk segíteni...

Pussz

Kép

Kép
bettica

Sziasztok,

Csipi: általánossan írtam mindenkinek, h újként nagyon nehéz ,,bekerülni,, egy olyan jó kis összeszokott csapatba, mint a Tietek! annak, aki csak most tudja meg h PCOS, rengeteg kérdése, félelme van, amit nem tud teljesen megbeszélni a dokijával, de lehet , h még a családjával sem igazán. éppen ezért nagyon sokat jelent ez a fórum ! na kilelkiztem magam!

a tények:
voltam tegnap MM-ben leletmegbeszélésen B dokinéninél: hormonjaim alapján is én is PCOS vagyok.
FSH 6,1 IU/L , LH 11 IU/L , Ösztradiol: 388,6 pmol/l , progeszteron: 2,2nmol/l, prolactin 322,7 miu/l, tesztoszteron 3,69nmol/l, sexual hormon: 55,76 nmol/l, szabad tesztoszteron index 6,61 %, vc 0p 4,85nmol/l 120p 4,76 , insulin 0p 5,01miu/l 120 p 26,29.
dokinéni szerint nem olyan nagyon vészes, de vitathatatlan a PCOS. kaptam metforal-t majd 3*500mg-t kell szednem, lassan hozzászoktatva magam. gondolom azért is kaptam csak 500-t, mert nem annyira vészes. remélem rendberak! most 3 hónapig semmi hormon ! utána majd meglátom! a closty nekem nem csinált semmit, igaz csak 2szer szedtem 2*1-t 5 napig.
most duphastonnal csinálok egy menszit (ugyanis ápr-ban volt meg utoljára), és aztán hagyom a metet dolgozni.
tegnap már este be is vettem az első metet, most még nincs semmi neg élmény. :)
azért írom le ilyen részletesen, h ha csináltok egy felmérést, stat-ot, nyugodtan felhasználhatjátok az adataim.

voltam diétás tanácsadáson is . az alapokkal már tisztában voltam eddig is , de sok új részlettel lettem gazdagabb, úh nagyon megérte. met mellett diétáznom kell (30,20,50,20,40g ch) + heti 4* sport. ha esetleg vki nem volt ilyen tanácsadáson, és nem kapta meg Andi anyagait (bár ezt kétlem!) szívesen elküldöm .

üdv Mindenkinek! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Szia Czinkeb!!
Milyen érzés??? Én a felhők felett repkedtem..... És a mai napig annyira jó olvasni azoknak a sorait, akik most fognak még bele, milyen hihetetlen erő lakozik még bennük, lelkesedés, pozitív energia. Mi is sokat kapunk ám Tőletek, hidd el!!!

Kis jó tanács.... Az első mensitől ne várj sokat, a 3 hónap nem biztos, hogy elég lesz a sikerhez. Nekem az első Norcolut végű volt! :roll: Hidd el, hogy nem ott van a világ vége, és igenis neked is fog használni a met, csak pont úgy mint a többieknek, nem azonnal!!! :lol: :lol: Saját hiba, saját tanulság!!!

Hihihihihihihhi Jó volt olvasni a soraidat!
Szép metforminos napot neked!
Vendég

Czinkeb: Ne kiabáld még el ;) Remélem, hogy neked is olyan simán fog menni az emelés, mint pl nekem. És azt is, hogy legalább olyan látványos lesz a hatása...

Ha minden igaz (kopp, kopp) tegnap volt pém... Ha ez így van, akkor nekem már most 30napos lesz a ciklusom. Ez a 2. metes ciklusom :) Az első kapásból 43 napos lett. Azelőtt 140, 9x napos volt. Nagy előre lépés történt... Örülök, hogy ennyire jól bevált nekem a met. De még nem akarom elkiabálni ezt a ciklust...

Kép

Kép
bettica

Monácska:
igen klassz érzés! :lol: ha lehet ilyet mondani a mi helyzetünkben. :cry:
de mindenesetre, azért igyekszem úgy felfogni a metet, ahogy a dokinéni mondta és Ti is írtátok: h ez nem csodaszer (még ha az is egy kicsit! :wink: )! tudom, h oda kell figyelnem, h mit hogyan eszem és kell a mozgás (ezt eddig is tudtam, csak hát kerestem a kibúvókat)!
lelkileg azonban rengeteg plusszt ad !
valóban nagyon örültem, h még tegnap este meg is tudtam venni a metet a szomszédos gyógyszertárban és már kezdhettem is szedni, nem kellett várni még 1napot! mintha ezen az 1 napon múlna vmi, vicces :wink: .
nagy ölelés mindenkinek, és szép napot!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinkeb: Én is így voltam a metes receptemmel. Azonnal kiváltottam a legközelebbi gyógyszertárban. Hatalmas lelki megnyugvás volt, hogy elkezdhettem szedni. Iszonyúan jó érzés volt és a mai napig az.
Sok szerencsét hozzá és rengeteg erőt az életmódváltáshoz!

Kép

Kép
bettica

Bettica!!!
Szóval peteérünk??? Sutyiba, hogy a fórumon nem is tudunk róla????? :lol: :lol: :lol: Akkor jönnek a szurkok innentől ugye???
Vendég

Monácska: Sutyiban igen, mert nem akarom elkiabálni. Remélem most elsőre sikerült peteérnem :) Egyenlőre még csak feltételes módban állok a dologhoz. Halkan megjegyzem, hogy jól kihasználtuk a lehetőséget, remélem meg lesz a hatása... :oops:

Kép

Kép
bettica

Szeja mindenkinek...bocsika én szeretnék tudni mindent a Mensmentis csapatról.Sok csalódás ért,pár pozitívum jó volna mert Szeptemberben szeretnék elmenni hozzájuk,és nem viselnék már el 1 újabb kudarcot....köszönöm
gizella11

Szia!
Mire vagy kíváncsi???

Szerintem a teljes palettát tudjuk azonmód prezentálni Neked!

Kérdezz, válaszolunk!
Vendég

Szia Gizella,
én most jártam náluk először és nagyon poz tapasztalataim vannak, én nyugodtan ajánlom neked!
én a PCOS csomagot kértem 36e volt (nem kevés), de úgy érzem megérte! ebben volt egy állapotfelmérés a Breyer dokinénivel (nagyon aranyos, kérdéseimre válaszol, magyaráz) + laborvizsg + leletmegbeszélés dokinénivel + diétás tanácsadás (1 órát voltam egyedül!).
nagyon türelmetlen voltam és velük csináltattam meg a labort is, de ha azt meg tudod csináltatni államiba , akkor olcsobban is ki tudod hozni. el tudjuk küldeni, h milyen hormonokat néznek.
a diétás tanácsadás is hasznos, sok apró , de fontos dolgot tudtam meg, hiába voltak meg az erős alapok . bár ha úgy gondolod ezt is elhagyhatod, én pl szívesen elküldöm a jegyzeteim és a kapott anyagokat.
nőgyógyászt nem ismerek ott, nem hozzájuk járok.
ja, és a recepciós néni, aki a vért is veszi le (nagyon ügyesen még az én borzasztó vénáimból is!), ő is nagyon kedves, mindenkihez van egy kedves szava, és mindig mosolyog. ez is sokat számít szerintem!
ezek az én tapasztalataim.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!

Régen jelentkeztem, de gondoltam, ide kívánkozik, hogy mi van velem metformin-ügyileg (mármint hogy mennyit használt nálam a met), ha már ennyire kiéleződött a helyzet ezen a téren. Szóval, ápr. közepe óta volt 3 ciklusom, ebből kettő (de egy tutira) PÉ-vel! Az uccsó PÉ-m valószínűleg szombaton volt, mert megint éreztem azokat a tüneteket, amiket kb. 1 hónapja megosztottam veletek. De ez majd 2 héten belül úgyis kiderül.
Emellett a met szedése óta (4 hónap) fogytam 14 kilót (ebben az évben összesen 18-at), úgyhogy én kijelenthetem, hogy nálam kiválóan működik a metformin!

Az pedig már más lapra tartozik, hogy a baba-projekt nálunk egyelőre felfüggesztve, mert a házasságunk próbáljuk egyelőre gatyába rázni. Ezért nem is jövök... de azért olvasok! És reménykedem, hogy egyenesbe jönnek a dolgaink a párommal, és újra belecsaphatunk a bébi-tervezésbe!

Ja, időközben 30 éves lettem. És a ciklusnapjaim számát is meg fogom írni Poginak.

Pusszancstok,

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Tükörvíz: Gratuláloko a fogyáshoz és a péhez is! Kívánom, hogy minden rendben legyen veletek és hamarosan újra belecsaphassatok a "lecsóba"! Örülök, hogy bejelentkeztél és remélem hamarosan viszontlátunk a próbálkozók/babavárók táborában...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Én sem jelentkeztem már egy kis ideje. Igazából nincs mit írnom, csak olvaslak Benneteket!
No de most összegyűjtöttem az eddig elmaradtakat! :D

Monácska!

Sajnálom az ájulást! :(
A met szedés-nem szedés ügyről beszéltünk már sokat korábban, én is csak annyit tudnék a dologhoz hozzáfűzni, hogy úgy csináld ahogy érzed, de ne légy elvakult! :wink:
Növöget már a pocid? Látszik valami?
A munkához gratula... kellenek az ilyen apró sikerek is az embernek! Én pl. most elhatároztam hogy beiratkozok vm felső fokú szakképesítést adó dologra és nem várok vele a babáig. Nagyon be vagyok sózva. :D

Hajni!

Sajnálom hogy el vagy kenődve! :(
Én a többiekhez képest rövid ideje szedem a metet. Asszem ez a 4. hónap mióta nyomom és asszem a 1,5. hónapja teljes 3*850 mg-os adagban. Meg kell hogy mondjam, hogy én nem tudom hogy fizikailag lehet-e érezni a met által hozott változást. Te mire számítottál, mit vártál tőle ami most még nem sikerült?
Én úgy érzem hogy nekem a hőgörbéimen mérhető a javulás, meg pl azon hogy az az öv ami még télen nem ért sehol körbe, most rámjön szó nélkül. Semmi más jelentősen érezhető dolgot nekem nem hozott (vagy nem vettem észre). :)
Elkezdődött az ovi?

Norka!

Köszi a hozzászólást, kinyomtattam, majd alkalmanként előveszem ha épp kezdenék eltévedni a PCO sűrűjében.

Pogi!

Profi a tábla! :wink: Hogy vagy?

Czinkeb!

Én is új vagyok itt és én is örülök neki hogy a többiek így minden fakszni nélkül „befogadtak”. Igaz hogy engem még nem keresnek ha nem jelentkezek egy ideig, de szerintem ez tényleg a sok felhasználó „hibája”. Ennyi különféle bajt-gondot-személyt ember legyen a talpán aki meg tud jegyezni.
A leleteid :( viszont jó hogy tudod hogy PCOs vagy. Amikor megtudtam én sem örültem neki, de annyi legalább jó volt benne hogy tudtam mivel állok szemben, mire számíthatok. Így könnyebb „harcolni”, az ismeretlen ellenség sokkal rosszabb szerintem.
A metnél én is így voltam mint Te és Bettica. Alig vártam hogy szedhessem, rohantam a patikába kiváltani! Tényleg, mintha azon az egy napon bármi is múlott volna. :D

Gina!

Merre voltatok kirándulni?
Hogy vagy?
Babaügyben hogy lesz a folytatás?

Bettica!

Halk gratula! :D:D:D

Kincs!

El lehet árulni hogy mi a probléma otthon? Tudunk esetleg valamiben segíteni? Akár priviben is...

Most nekem is van kérdésem:
Ma elmegyek nőgyogyihoz, mert szeretném ha csinálnának egy UHt. Érdekel hogy november, meg a 4 hónap met után van-e változás.
A kérdés az hogy hányadik cn-on érdemes-kell csináltatni az UHt? Ma ugye a 10. cn van... Érdemes lenne-e hormont nézetni? Ha igen, milyeneket? Help! :D

Mi épp folytatjuk a házfelújítást, festünk, mázolunk. Aztán kerítésezünk és parkettázunk. Közben nekem jött ez a suli ötletem, küzdünk a tágabb család problémáival és rendületlenül járunk autóversenyre, gyereket, macskát nevelünk. Nagyjából ennyi a helyzet nálunk. Szerintem két embernek is elég lenne ez a feladat mennyiség. :D Mindegy, úgy szép az élet ha zajlik. :lol:

Előbb is eszembe juthatott volna az UH dolog, délután kell mennem a dokihoz...
Előre is köszi!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

jaj, még egy kérdés!
hőmérőzés! (tudom, h van ilyen topik is, de nem akarnék oda menni) milyen hőmérő ajánlott? digitális v a hagyományos higanyos? van esetleg vmi preferált márka, ami tuti tök pontos? most kezdeném ezt a hőmérőzést is. és a popsiba pontosabb ? :oops:
köszi

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Monee: A lányok itt általában a 3. és a 21. napi vérvételt szokták említeni. UH-ra nem tudom érdemes lenne-e elmenned most, sztem attól függ mikor szokott péd lenni. Ha mostanában lesz, akkor akár érdemes is lehet, de csak tüsző nézegetés miatt. Bár talán a petefészkeid egyéb jellemzőit is meg tudják nézni. Ismét azt mondom, hogy majd jönnek az okosabb lányok és jól elmondják mikor - mit érdemes nézetni.
Én is akarok szeptemberbem az átjárhatósági előtt majd egy 3. napi hormont és uh-t csináltatni, kíváncsi vagyok mi van most velem. (A halk gratut köszi, egyenlőre egy kis drukkot is szívesen veszek :) )

Gizella: Czinkeb mindent leírt a MM csapatáról. Jól teszed, hogy oda mész. Van már időpontod? Egy biztos: Csalódni nem fogsz bennük, lelkiismeretes csapat fog várni Téged!

Kép

Kép
bettica

Czinkeb: Egyesek szerint a higanyos jobb (én digitálissal mérem, mert reggel nem tudok 5-10 percet várni, míg felkelhetek, mert akkor bepisilnék :oops: Én mértem a digivel 5 percig is, de nem volt eltérés a 2 perces és az 5 perces mérés között, de azt mondják, hogy azzal is minimum 5 percig kell mérni). Van aki hüvelyben méri, van aki szájban. A lényeg: Mindig ugyanazt a hőmérőt használd! Igyekezz azonos időpontban mérni és előtte ne kelj fel, ne mozogj...

Kép

Kép
bettica

Ja! És mindig ugyanott mérd.

Kép

Kép
bettica

Czinkeb!

Nekem digi hőmérőm van, valami noname.
Lehet hogy nem a legjobb, de mivel én mindig csak ezt és csak erre használom, remélem hogy jól működik.
Én hüvelyben mérek. Már ez miatt is kicsit idegekedtem az elején, így a popsiról szó sem lehetett! Aztám hogy én hajnalban még ezzel inzultáljam magam, ki van zárva! :lol: A hüvely is ugyanolyan jó, mert mag hőt tudsz ott is mérni...
Reggel ez így nem gáz nekem. 5.30-kor rezeg a telefonom, arra ébredek (volt hogy próbálkoztam későbbi időponttal, de felébredtem előbb és az ugye nem volt jó hőmérés szempontból), előkaparom az ágy mellől a hőmérőt, hövelybe be, közben félig alszok tovább, aztán kb. egy perc múlva csipog és ki. A legnehezebb nekem az eredményt leolvasni mert ugye sötét van a szobában, meg vaksi vagyok még félig alva. :lol:

Nem tom mennyi infod van a hőméréssel kapcsolatban, de itt azért vannak alap "szabályok" amiket illik betartani ahhoz hogy értékelhető eredményeket kapjál. Szólj ha kellenek tippek! :wink:

Monee

Monee

monee85

Bettica!

Köszi!
Azt elfelejtettem írni hogy engem igazából a ciszták meg a méhnyálkahártya vastagsága érdekelne, hogy effektíve gyógyult-e a PCOm. 14-16 nap között lehet az eddigiek alapján a PÉre számolni...

Okoslányok! Help!!!!!! :D

Monee

Monee

monee85

köszi Bettica!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

köszi Monee, örülnék az alapszabályoknak.
Bettica írta, h mindegy a hőmérő fajtája (csak mindig ua legyen), mindig uaott, uakkor. tudom,h nem lehet felkelni előtte, v mocorogni. van még ezenkívül vmi?
igyekszem kitanulmányozni azt a hőgörbés táblicskut amit ti is használtok, h tudjam, h mikor van pé, és mikor akciózzunk :lol: !
engem a nődoki mindig a 10-11. nap hívott uh-ra és abból számolta, h mikor lehet pé .

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Igazán nincs mit ;)

Kép

Kép
bettica

Czinkeb: Azt szoktam figyelni, hogy milyen a hüvelynyálkám, nekem az biztosabb, ha azt nézzük hogy mikor kell akciózni. A hőmérőzés csak egy kiegészítés, hogy tudjam volt-e egyáltalán pé... Szóval erre talán inkább alkalmasabb.
Nézz körbe itt. Sok érdekes dolgot írnak a hőmérőzésről...

Kép

Kép
bettica

Monee!
A megvastagodott nyh-ból már lehet látni, hogy állsz a ciklusban, valamint a tüszőt és/vagy a helyét is lehet látni, tehát ha volt, egy jó szemű uh-os biztosan meg tudja majd nekled mondani!
De legyen benne a leletben a nyh vastagság, és hogy vannak-e és mekkora tüszik.....

Kíváncsi leszek!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?