Új privát üzeneted érkezett!

Giga!
Sajnálom ami Veletek történt, lényeg hogy jól vagytok. Vigyázz magadra nagyon!!! Szabó dokihoz nem tudok hozzászólni, nem értem miért viselkedett így. Fura néha az a pasi. Akárhogy is döntesz egy orvossal mindenképpen beszélned kéne a továbbiakról. Járj a dolgok végére minél hamarabb. Te is megnyugszol legalább és ez a legfontosabb !!

KépKép
tüccs

Jutta,
ne gondolj a rosszra!!!! A horror sztorikból mindig több lesz, na meg könnyebben is megmaradnak az emberben. Nem azért, mert abból van a több, hanem, mert ilyen az ember. Ez minden téren így van, nem csak a szüléssel és a terhességgel. Vernának igaza van, ráérsz aggódni akkor is, ha tényleg baj van, de hidd el, 99,99%-ban nincs baj.
Itt is olvashatsz persze rossz dolgokat, de ezek nagyon nagy része nem annyira rossz, mint ahogy Te így kívülállóként érzed.
Szerintem a Lányok is megerősítenek abban, hogy szerencsére az összes baba egészséges, szépen fejlődik, a mamák is jól vannak, és ez a lényeg. Az, hogy vannak fertőzések, kisebb-nagyobb betegségek, az sajnos az élet része, bárkivel bármikor előfordulhatnak. Ott van Lelle, akinek nem vették észre a problémáját a születés után, de szerencsére még időben sikerült Őt szakemberhez vinni, és nézd meg, hol tart!!!! Lepipál lassan mindenkit!!! Aztán Levike is volt beteg szegényke, kórházban is volt (sokan megkönnyeztünk itt a történetét!), de itt van, gyönyörű kis vasgyúró!!!!! És még sorolhatnám. Vannak, akik szenvednek a szoptatással, de ezt is már inkább csak a saját megnyugtatásukra teszik, mert a gyerkőcök tápon is gyönyörűen felnőnek, van erre itt jó néhány példa.
Szegény Giga most nagyon kifogta, de a lényeg, hogy a kis csöppség él, így szerencsére nem lett nagyobb baj. Nekem sem volt egy hawaii a terhességem, de itt vagyunk, Marcika egészséges és én is jól vagyok.
Ezzel persze ne értsen senki félre, nem akarom senki problémáját lekicsinyleni, mert igenis ha valakinek megbetegszik a gyereke, akkor az a legnagyobb tragédia, és ha valakinek valami baj van a terhességével vagy a szüléssel, az is nagy baj, csak azt akarom ezzel a hosszú elmélkedéssel kihozni, hogy az esetek nagyon nagy részében végül minden helyre jön, és a végeredmény a lényeg.
Sajna néha nagyon rossz dolgok is történnek, de az ember, ahogy szülő lesz, már sosem lesz olyan, mint régen: állandóan aggódni fog valami miatt: vagy a gyereke, vagy a férje, vagy a saját egészségéért. Ez elkezdődött azzal, hogy az ember lánya terhes lett...
Egyszóval, hesegess el minden rossz gondolatot, vagy legalábbis próbálj ne mindig rájuk gondolni! Minden szép és jó lesz, és hamarosan ismét könnyeket potyogtathatunk egy kis babácska láttán!!!
Bocs, ha hosszúra sikeredett... :oops:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm az együttérzéseteket!
Szerintem azt fogom csinálni, hogy felhívom kedden a kh-ban a dokim, és megbeszélem vele, hogy szeretnék egy konzultációt vele. Fix időpontra megyek, szóval engem ne várasson meg (a férjemmel fogok menni), és ott mindent meg akarok vele beszélni. Ezt így tényleg nem lehet annyiban hagyni!
A szopit próbáljuk elhagyni. Most már csak reggel, este, meg ha hajnalban felébred akkor kap tejcsit. Ezeket nagyon nehéz lesz elhagyni, de megpróbáljuk. Ez is nagy szó már, hiszen eddig napi 5-6 szopi volt minimum!
Megpróbáljuk!

Jutta!
Szerintem sem szabad negatív dolgokra gondolnod, mert azzal csak magadhoz hívod őket. Ha megfogalmazod a pozitív gondolatokat, és erősen vágysz rájuk, akkor azok úgy fognak megtörténni. Fel a fejjel, már nagyon nincs sok hátra! :lol:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Giga:
Édes Istenem, először nagyon megijedtem, amikor olvastam, mit írtál. De nagyon örülök, hogy eldöntötted, hogy beszélsz a dokiddal. Egyébként te elégedett vagy a dokiddal? Mert ha nem, akkor lehet, hogy érdemes lenne utánaérdeklődnöd, hogy mi legyen. Pont emiatt izgultam, hogy minket is ki ne dobjanak a kórházból, úgy, hogy nem vagyunk teljesen ellátva. Ha az én dokim ezt csinálja, akkor én fel fogom hívni telefonon és nem érdekel, nekem mindent el fog mondani és kész! Most nem azért, de kifizetünk egy csomó pénzt és még az alap ellátást sem kapjuk meg? Hát nekünk nagy áldozat ennyi pénzt kifizetni, ők is vállalhatnának annyi áldozatot, hogy legalább elmondják, mi volt a bajod. Ráadásul ez a dolguk. Komolyan mondom, nem tudom, ezek mire esküdtek fel, de azért megmutatnám nekik néha, miket írnak a betegek a blogjukban az apósomról, amikor nála vannak! Azért ez egy kicsit sok! Giga, ne hagyd magad, te azért fizetsz, hogy baj esetén legyél ellátva, nem azért, mert ez természetes! Szóval ne csak a pénzecskét tegye el, hanem azért tegyen is valamit!!!! Én sokat elviselek a dokiknak, de azért ez már túúúúl sok!!!
Jutta:
Tudod, én is aggódom, de ez természetes, hiszen ha már eddig kihúztuk, már ez az egy hónap legyen már rendben! De tudod, egyet tehetünk, minden nap imádkozunk azért, hogy a babucink egészséges legyen! Én minden este kérem Jézuskát, hogy segítsen nekünk, minden rendben legyen velünk, sajnos ezen kívül mást nem tehetek! Bár megmondom őszintén, már nagyon szeretném látni, hogy itt van és egészséges! De ez van, ki kell várni, nincs mese! Tehát megértelek, én pont ezt élem meg! Egyébként olvastad a Suttogót? Most elkezdtem olvasni. Az az igazság, hogy a tanulnivalóm mellett nincs időm olvasni, azért kérdezgetek itt a fórumban mindig, de ezt a suttogót el fogom olvasni, mert egész jónak tűnik.
Anyukák, ki olvasta és hogy tetszett nektek?
Szép napot kívánok mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a nyugtató szavakat! Nagyon rendesek vagytok... pont ilyesmin gondolkodtam. Mármint hogy sok-sok rémsztorit hall az ember, de a fórumon is gyönyörű gyerekek képei vigyorognak rám és a családomban sem volt semmi extra vészes... (jó egy-két kora terhességi vetélés az elsé 2 hónapban max.).

Pedig volt 2 koraszülött (7 és 8 hónapra ráadásul a 40-es, 50-es évkben Anyu és öccse), egy csípőficam gyanú (tesóm) és egy tápis gyerek nuku anyatejjel (én), no ehhez képestt senkinek semmi baja nem volt ebből a nagy ijedségen kívül! Nem beszélve egy csomó makk egészséges gyerkőcön közel és távol, akik pikk-pakk nőttek mint a bolondgomba!

Tehát mi mást tehetne a mi babánk is, egészséges szülők egészséges gyereke lesz! Még kockázati faktorom se volt, semmilyen felmérés szerint, max. ez a méhszáj (hamarabb vékonyodott, de megállt) mizéria, de már betöltöttük a 34. hetet így nagy gond ebből már nem lehet...

Az a furi, hogy én nagyon sokáig absolut nem paráztam, csak amióta volt ez a gond, no ott elszakadt valami.... és átestem a ló túloldalára, ideje volna ezt abbahagynom... :?

Na jó hosszúra sikeredtem, de teljesen igazatok van lányok!!!
Giga, nálad se lesz semmi gond: Icuri-picuri ezer szállal kapaszkodik és nő -hisz ez a dolga, Lilire meg nagyon büszke lehetsz, hogy ilyen nagylány és ilyen jól viselte a távollétet!

Jutta

KépKép
jutta

Giga! Nagyon örülök, hogy rendben van a pici! Vigyázz magatokra! Nagy gratula Lilinek és az Apócájának is, hogy ilyen ügyesek voltak! Te pedig pihenj amennyit tudsz!

Jutta! Ne aggódj, hamarosan a kezedben tarthatod a szép és egészséges babádat!

A hétvégén a dédiknél voltunk Dunaújvárosban, és Márk annyira elfáradt, hogy reggel fél 8-ig aludt (persze nem egyfolytában :? ) aztán egy másfél óra ébrenlét után megint elaludt, az előbb is csak enni édredt fel, szundizik tovább :)

Andi??

Szép napot Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Szeretnék érdelődni,hogy milyen a szülészet és milyenek a nővérek a Flór Ferec kórházban?

Válaszotok előre is köszönöm.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Szia Giga!
Én 4 hete szültem a 3.babámat.Nála nem volt semmi probléma,de a középső fiammal 7 hetes voltam mikor elkezdtem vérezni,akkor 9 hónapos volt a nagyobbik fiam.A dokim,a szentágotai abbahagyatta egyből velem a szoptatást,azt mondta,hogy a szoptatás méhösszehuzodást okoz és elvetélhetek.
kicsiwuki

Kicsiwuki!
Én pont ugyanezt kérdeztem a dokimtól a magánrendelésén, hogy úgy hallottam, hogy méhösszehúzódásokat idézhet elő. Erre ő azt mondta, hogy ez nem valószínü. Nyugodtan szoptassak, majd idővel a hormonok miatt nem fog neki ízleni, és majd eldobja. Ehhez képest pénteken az ellenkezőjét mondta már. :? :?: :?: :?:
Piroska!
Eddig elégedett voltam vele, de ez most nagyon nem tetszik. Igazából nem is akkor jutottak a dolgok az eszembe, hanem mikor már hazajöttünk, és lehiggadtam. Akkor jöttek fel a kérdések, hogy akkor most innentől hogyan tovább.

Csajok!
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet megnézni, hogy melyik település melyik kórházhoz tartozik?

Horcsog!
A szülészet maga fantasztikus, tiszta, modern, nyitott mindenféle szülési módra. Kád, labda, bordásfal, szülőkerék áll a rendelkezésre. A szülésznők szintén nagyon jók.
A csecsemősökre már több a panasz, de nekem csak eggyel volt problémám annó. A többi normális volt.
Ha van még kérdésed írj!

Kép
Kép
giga1

Szia, Giga!
Szerintem a http://www.doktorinfo.hu oldalon fent van, hogy ki hová tartozik.
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Köszi Piroska a gyors választ!
Meg is találtam.
Dunakeszi a váci kórházhoz tartozik. Ezzel lehet, sőt több mint valószínű, hogy meg is oldódott a problémám... :?

Kép
Kép
giga1

Kedves Giga!
Nagyon szívesen! Én is a negyedik hónapban váltottam orvost, remélem, jól tettem, majd kiderül. Egyébként érdemes megnézned, hogy milyen az a kórház, mindenáron ne menj át, nem muszáj bejelentkezned oda, szerintem ez se lenne távolabb, mint a váci, nem?
Ha pedig egyik sem, akkor állítólag a MÁV Kórház nagyon jó szüléshez. Giga, ne menj akárhová, ne legyen gondod! Szurkolok neked!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga!
Én hallottam olyasmit, hogy mégis lehet választani a 3 legközelebbi kórház közül - de nem biztos, nem tudok részleteket (lehet, hogy nem is értettem jól :? ) szerintem érdeklődj utána a védőnődnél, vagy az OEP-nél, mert egyáltalán nem mindegy hol szülsz! És hogyan, milyen körülmények között szülsz! Meg persze, hogy aztán az első napokban hogyan bánnak veled és legfőképp a kisbabáddal - gondolok itt a rooming-in-re meg a szoptatásra! Szóval szerintem érdeklődj utána, hátha van lehetőség arra, hogy a Flóraba gyere, vagy legalább olyan kórházba, ami megfelel az igényeidnek és megfelelő minőségű ellátást nyújt számotokra.
Az elég igazságtalan, ha valaki X helyen lakik, annak jár a baba-barát kórház, viszont aki Y helyen, annak nem (vagy esetleg csak százezrekért) ! :evil:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Giga, a sok-sok változás közepedte a végén maradt az a rendszer, hogy ott szülsz, ahol akarsz és nem kell érte fizetni (mármint hivatalosan a kórházban).

Ellenben én is Szabónál vagyok és szerintem nagyon leterhelt lehet. :?
Még nem szültem nála mint tudjátok, de most egy kicsit megijedtem ettől... és nem csak Giga miatt...
Amikor nekem volt ez a méhszáj problémám, és kérdeztem, hogy akkor most mi legyen, nem igazán mondott semmit...
Másik (ismerős) orvosnak - nem pesti - párom az ő hivatalos leletét beolvasta telefonon - na ő mondta, hogy eszembe se jusson dolgozni (erre Szabó azt mondta, hogy ahogy gondolom - én döntsem el :?: :shock: ) és minél többet feküdjek!
Lehet, hogy ha dolgoztam volna se lenne bajunk, de én sem statisztikai adatként élem meg a gyereket - tehát biztos ami biztos!!! Inkább vigyázban fekszem, ha az kell...
Most kezdek 1-2 hete magabiztosabban mozogni, de még most is nagyon módjával, ha meg betöltöm a 36. hetet, akkor szerintem kövek fognak potyogni erre fele...
Ja és más orvos válaszol topikokban is szinte csak azt találtam, hogy fekvés és pihi ezerrel...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!
Nekem is 2 cm-es a méhszájam (ha jól emlékszem, ezt írtad te is), ami annyira nem vészes, ha zárt. DE én nem nagyon mászkálok, max 20 Perces gyaloglást vállalok be, ha főzök, ott van egy bárszék, ha elfáradok, leülök. És szinte minden étkezés után álmos vagyok és alszom 20 percet. Tudod, én azt mondom, hogy jobb félni, mint mint megijedni. Tehát szerintem vigyázz magadra, én azt mondom :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hi!

Piroska! A MÁV kh felszámolás alatt van, a BM kh-al, a Honvéd kh-al és az Országos Gyógyintézeti Közp-al egyetemben! És már nem lehet ott szülni. Az újonnan felépített Állami Egészségügyi Kp-ba vonják őket össze, ahol még nincs rendberakva a szülészet, így tudomásom szerint ideiglenesen az OGYIK-ban van a szülészet... Mondjuk túlságosan nem jártam utána, nekem elég volt, hogy a BM kh-at felszámolják. Pedig egy barátnőm is szült a MÁV kh-ban, ő nagyon el volt keseredve, amikor megtudta, hogy a második babája nem születhet ott, mert szerinte osztályon felüli volt a szülészet színvonala és felszereltsége.

Szantre! Még mindig egyben, de már nagyon fájogat mindenem. Fél éjszaka nem aludtam, annyira vacakolt a derekam... Kezd elegem lenni, és nem bíztatott a szülésznő semmi jóval, szerinte Fábián szeret várni még a biztos császárnál is egy hetet a terminuson túl, hogy maguktól induljanak be a dolgok. Hát én bele fogok pusztulni, ha várni kell... Már annyira készülök, hogy a héten vége lesz a szenvedésnek, és jöhetnek a műtéti fájdalmak... :wink:

Pá!
andibab

Jutta,
én pont ezt mondtam annak idején.... Az egyik doki azt mondta, hogy ha lehet, ne menjek dolgozni, de határozottan nem tiltott el, és csak annyit mondott, hogy pihenjek sokat, de nem kell állandóan feküdnöm. Aztán a saját dokim befektetett a kórházba, ugyanazzal a lelettel, szigorú fekvére ítélt, napokig infúziót kaptam, aztán egész a 37. hétig gyógyszert kellett szednem.... Lehet, hogy nem lett volna semmi baj, ha mindez nem így történik, hanem csak otthon pihenek, de azért én sem szívesen kockáztatnék, hogy aztán a vége az legyen, hogy: "sajnálom, úgy látszik, Maga az a bizonyos 0,5%!!!"

Kép
Kép
nircee

Még annyit, hogy az alábbi linkenb mindenki megkeresheti az OEP honlapján, hogy lakóhelye szerint, melyik szakrendelésre, hová kell mennie:

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Üdv!
andibab

Giga!
Minden szervezet más és más. Sok helyen olvastam, hogy a szoptatás időszaka egy rejtvény a dokik számára is. Minden lehetséges jelenséget (vérzés, fájdalmak.. ) elfogadnak , persze határokon belül. Pl. én is menstruálok a 6. hét óta, amin Szabó kiakadt rendesen. Ezzel nem védeni szeretném, mert az információ mindenkinek jár, csak azt mondani, hogy nekik sem egyszerű a döntés. És egyetértek sokakkal, hogy ez nem volt tisztességes eljárás veled szemben.
Juttának igaza van, bárhol szülhetsz ez megmaradt a régi rendszer szerint.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Giga! nagyon sajnálom, ami veled történt. De nagyon szorítok! Remélem lesz annyi erőd és bátorságod, hogy a dokis dolog végére járj.

Nircee! Annyira jó volt olvasni, amit írtál! És abszolút egyetértek veled, de ahhoz hogy így lássuk a dolgokat szerintem már túl kellett esnünk a terhességen (nekem is benn kellett feküdnöm a kórházban, néha gondolkodom, hogy nem találkoztunk-e esetleg), a szülésen és azon a pár hónapon, ami azóta eltelt. Szóval megértem az aggódó kismamákat is.

Pilla! Jó ötlet a tali, de nekem egy kicsit sűrű a hetem. Egyelőre, ami biztos, hogy nem jó az a csütörtök és péntek. Ez vicces, akkor már csak a szerda marad. Nektek az jó esetleg?

Verna! Köszi a felvilágosítást leválás ügyben!

Jó éjszakát mindenkinek!

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Andibab!

Még azt elfelejtettem, hogy Fábián doki, tényleg "lassú víz partot mos" típusú ember. Nagyon, nagyon megfontolt és óvatos... Szóval nem akarlak elkeseríteni, de tényleg lehet, hogy igaz az a hír, hogy szereti megvárni a 41. hetet is. Ennek ellenére. KITARTÁS!!!

És a többi kismamának is ugyanezt kívánom! Nyugi! Pihenés! Ezt már a tapasztalat mondatja velem! Na jó ez egy kicsit erős volt, mármint a tapasztalat része :)

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Hazajöttünk a Balcsiról. Nagyon jó időnk volt ( nem úgy mint a múltkor :? ). Szonja is nagyon élvezte, egy csomót fürcsizett. Lehet, hogy ennek is köszönhető többek között, hogy tegnap óta szörcsög az orra, hőemje is volt, de a kedve szerencsére jó, csak nehezebben szopizik, és az alvása is nyugtalan.

Giga, sajnálom ami veled történt. A kórházválasztást pedig gondold meg. Olvasgass a váci kórházról többet. :roll:
A szopival kapcsolatban nehéz dolgod lehet. Nekem nem lenne szivem Szonját elválasztani.... Én nagyon lelkis vagyok (úgy értem a fontossági sorrendeben mindig előrébb valók a lelki következmények), és úgy érezném eldobtam őt, mert jön a másik, és ő a fontosabb. Szerintem ez lelkileg nagyon bezavar egy ilyen kicsinek. Nem is tervezek kistestvért egyébként. ( legalábbis 5-10 éven belül tuti) Kapja meg Szonja ami neki jár, utána jöhet a többi...
Ezen egyébként nehogy elkezdjünk itt vitázni, mert fölösleges, az én nézeteim nagyon kilógnak a sorból, ami nem baj, de vitatkozni nem éri meg... Csak leírtam :roll:

Pimpoka, képzeld nekem is volt egy szemölcsöm ott... :oops: Az utóbbi fél évben vettem észre. Mondogattam is a páromnak, hogy szerintem az még nőddögél is ... :roll: Tegnapelőtt pedig meg akartam szemlélni, hogy mi is a helyzet vele, és nem leltem sehol. :shock: Fogta magát és leesett, úgy, hogy nem vettem észre. :shock: Volt már nekem ilyenem kb 5 évvel ezelőtt a nyakamon, na ő is ugyanígy távozott. :)
Igaziból én nem nagyon foglalkoztam vele, bár zavart, hogy pont ott van ahol. De van egy rakás ilyen bőrgyogyós, nőgyogyós gondom, amit sorbarendeztem, és ha már végleg nem szoptatok csak akkor megyek vele dokihoz, mert tudom, hogy mindhez gyógyszeres kezelés kell majd. Na de így egy gonddal kevesebb. :wink:

thenus

Mali,

köszi! Tudom, én is végigaggódtam a terhességem, ráadásul állandóan rémálmok gyötörtek - szó szerint, hol elrabolták a babám, hol őt kínozták, hol engem, a lehető legválogatottabb módszerekkel, de komolyan!. Szörnyű volt, ilyenkor csupa víz voltam, mikor felriadtam. S ugyebár az álmok jönnek, nem lehet nekik azt mondani, hogy hagyjatok, csak a pozitívak jöhetnek!!! :cry: Megértem ezt a helyzetet! De legalább amit irányíthatunk, a gondolatainkat próbáljuk elterelni a szörnyűségekről! Úgysem fog menni, ez is tapasztalat... :roll:

Biztosan nem futottunk össze odabent, mert azután kellett bemenned a kórházba, miután én már hazakerültem onnan. Aztán már szerencsére csak a szülés miatt kellett újra bemennem, de akkor már Neked megszületett Dani. :lol:

Kép
Kép
nircee

Henus,
még Neked akartam írni, hogy én is sokáig így voltam, csak 1 gyereket terveztünk, és csak mostanában érzem úgy, hogy nagyon szeretnék egy kistesót. Teljesen megértem az álláspontodat, nem vagyunk egyformák, és igenis van abban is valami, amit mondasz! Sok előnye van az 1 gyereknek, és igazából ha a racionalitás kerekedne felül - ahogy a férjemben sajnos túlságosan felülkerekedett -, akkor én sem vállalnék még egy babát. Viszont nálam döntött az érzelem. Már csak a férjemet kell meggyőzni, mert ő most teljesen elzárkózik a téma elől....
E témában szerintem sem érdemes vitázni, mert ez már tényleg teljesen magánügy...

Kép
Kép
nircee

SZIASZTOK!

Giga!
Ha dokit szeretnél esetleg váltani,nagyon ajánlom az én dokibámat!Nem is olyan dokibá! :lol: Három gyerkőcöt már szűltem nálla,teljes nyugalommal szülnék még eggyett! :D :wink: Gondolod adok több infót!Én mikor terhes lettem Zsanival akkor még Anett úgy aludt ell,hogy a mellemet birizgálta,és én ezt elmondtam a dokimnak,ő már erre is azt mondta,hogy ha lehet hadjuk ezt is ell mert a melbimbó stimulálása(birizgálás tekergetés stb...)méhösszehúzodásokat okoz,így nagyobb az eséje a vetélésnek!mondjuk már nekem sem volt jó,így egyszerűbb volt elhagyni! :( :? :oops:
VIGYÁZZ MAGATOKRA!

jUTTA!
Nyugi,csak semmi stressz!Minden jó lessz,minden simán fog menni,és a végén a karodban fogod tartani az édes kis babócádat ,és majd te is itt fogod osztogatni az "észt" mindenkinek! :lol: :wink: :wink: :lol: :lol: :P

Andibab!
???????????????????????????? :D :wink: :wink: KITARTÁS!

nIRCEE!
Nagyon jól beszélsz,szép amit leírtál!!!! :wink: :)

Henus!

Tök igazad van,abban,hogy várni kell legalább addig amíg önálló lessz valamennyire a nagyobbik ,így teljesen tudunk koncentrálni a legkissebre! :wink:
Üdv újra ithon!Képek????? :wink: :D

Mi hétvégén bevásáróltunk Rolinak a suliba!Voltunk Búcsúban,anyuéknál grrill partyn!Nagyon jól telt a hétvégénk!Zsaninak mindjárt kint van az 5.6. foga!Igazán megszenvedünk minden eggyes fogacskát! :( :oops: :?

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,
köszi!

Már akartam írni:
Szerintem egy doki, igaz barát, rokon igazi értéke akkor nyilvánul meg, mikor baj van, nem amikor minden rendben megy.

Kép
Kép
nircee

hENUS!
MÉG ELFELEJTETTEM,HOGY TÉNYLEG FELESLEGES A VITA ,HOGY KI MIKOR VÁLAL MÁSIK GYERKŐCÖT,EZT MINDENKI MAGA DÖNTI ELL!EZ MÁR TÉNYLEG TOTÁLIS MAGÁNÜGY!MINDENKI ÉRZI,HOGY MIKOR JÖTT ELL AZ IDŐ A MÁSIK KIS BABÓ ÉRKEZÉSÉNEK! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

nIRCEE!
TELJESEN IGAZAD VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Képzeljétk Dani felállt! Ötletem nincs ezek után, hogy hogyan rendezzem át a lakást! Mondjuk ez édes gond (egyelőre)!

Kistesó. Én nem tudom, hogy szeretnék-e, de a párom nem hagy békén, hogy legyen. Nekem van két tesóm, imádom őket, nagyon jóban vagyunk, el sem tudom képzelni milyen lenne, ha ők nem lennének/nem lettek volna kiskorunkban. A párom egyke, ő viszont mindig szeretett volna (viccesen mindig azt mondja, hogy este ill. éjszaka nem volt kivel játszania)és valószínűleg ezért van ez benne. Viszont, ahogy Henus is írta, nagyon félek attól, hogy nem tudnám mindkettő gyereknek megadni azt a gondoskodást, amit szeretnék. Nehéz ügy, de nálunk még képlékeny.

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!
Nagyon nyűgös éjszakánk volt, remélem, csak a nátha miatt - most tartunk a végénél, amikor nagyon-nagyon el tud dugulni az orrocska, éjszaka meg csak nem veszem elő az orrszívót - mondjuk mikor már nagyon gázos volt, Lolo megoldotta: hapcizott hármat egymás után! :)

Én pillanatnyilag fel sem tudom fogni, hogy tudnék még egy gyereket ellátni, de szeretnék, nálunk azért nem is kérdés, mert a férjemmel mindketten egykék vagyunk, és nagyon nem szerettünk azok lenni! Szóval megoldjuk: nők milliói meg tudják oldani egynél több gyerek felnevelését, gondolom, én sem fogok belerokkanni! :)

Viszont én fizikailag sem tudok éveket várni, hiszen már 32 vagyok, 35 után már nem nagyon szeretnék szülni - ezen kívül meg akarom hagyni magamnak a lehetőséget, hogy legyen 3., ha esetleg úgy döntünk - bár nem valószínű, viszont ha ketteskét 35 évesen, vagy később szülném, akkor mikor lenne hármaska?! Merthogy még fel is kéne nevelni, nem szeretném, ha fiatal felnőttkorát arra kellene áldoznia a gyerekemnek, hogy az idős, beteg szüleit gondozza (látok ilyet a környezetemben, kései gyerek, a teljes 20-as éveit a beteg édesapja gondozása tette ki, amíg más bulizni járt...)

Daninak nagy gratula a felálláshoz!!! :)
Vendég

Mali, gratulálok Daninak! Ugye, mondtam én? :D
Nekünk is jó elméletileg a holnapi nap. Majd csörgök, de most rohanok főzni amíg Laura alszik.
Vendég

Jó reggelt!

Valóban nehéz ügy, hogy mikor jöjjön a kistesó, ahogy sokmindenre, erre sincs recept - közhely, de igaz -, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mikor állnak készen az új jövevényre - testileg, lelkileg, anyagilag...

Lenne egy amatőr hozzátápis kérdésem: :oops: lehet olyan rizspépet, vgy valami "sűrítő anyagot" venni, ami nem tápszer? Vagy jobb ha én magam kotyvasztom? Vagy használjak inkább krumplit pépesítve? Semmiképp nem szeretnék tépszert, vagy ahhoz hasonlót.. :roll: Tudnátok segíteni?
Ja, tegnap kapott a kislegény reszelt almapürét (eddig csak leveket ittunk), és nagyon ízlett neki, csak úgy tátotta a szájat - a leveket nem nagyon szerette..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Szantre:
az én védőnőm azt mondta, hogy nagyon finom ételeket le tudunk mi is gyártani és akkor legalább tudjuk, mi van benne. Ha gondolod, megkérdezem, miket lehet főzni ilyen picinek.

Kistesó: hogy mikor jöjjön, az valóban egyénileg változik, de az is tény, hogy anyukák milliói megküzdöttek több gyerekkel és én biztos vagyok benne, hogy egy anya úgy van összerakva, hogy tud két vagy több gyereket úgy szeretni, hogy egy kis odafigyeléssel egyik se sérüljön. Megadni több gyereknek is lehet sokat és egynek is keveset, tehát szerintem ez nem ezen múlik, hanem azon, hogy milyen a szülők hozzáállása. De adja Isten, hogy a hozzátok hasonló anyukák szüljenek sok gyereket, mert ti itt mind nagyon fontosnak tartjátok a gyereketek sorsát. Inkább ezek a gének maradjanak a következő generációkban, mint .... inkább nem is sorolom, tudjátok, láttatok ti is már szerencsétlen sorsú gyerekeket, nem kell részletezni. Gondoljatok bele, ha azok a gyerekek nem lesznek többen, akikkel törődtek a szüleik, akkor mi lesz a világban? Azonkívül megadni a gyereknek mindent, az egy kicsit relatív : MI AZ A MINDEN?? Mi úgy nőttünk fel, hogy nem voltak drága ruháink, nem voltak extra dolgaink, játékaink, de mindig volt, mit ennünk (édesanyám nagyon finoman főz :). a semmiből is képes iszonyatosan finomat csinálni :)), mindig volt tiszta ruhánk, nem jártunk szakadt ruhában, mindig voltak könyveink, tanszerek az iskolába, mindenünk megvolt, ami kellett. Nyáron nem Korfura mentünk, hanem nagymamáékhoz, ahonnan leszedtük a gyümölcsöt a fáról és ettük (milyen finom is volt az :)), de szeretetet kaptunk, illemre és megértésre neveltek, tudtunk viselkedni, és bár kamaszként azt hittem, hogy az én szüleim a legrosszabbak, most már tudom, hogy nekem ők a legtökéletesebbek a földön. Azt gondolom, ennyit kell megadni a gyereknek, ez a minden! :)
Nővérem a gyereknek egy csomó játékot megvett, nagyon drága játékokat, de egyedül van a kisfia és szerintem neki mindennél többet ért volna egy kistestvér. Ő mindent megkapott :sok-sok drága játékot, sok szeretetet, törődést, odafigyelést, kedvességet, nagyon jó nevelést, de alig várja, hogy megszülessen a mi babucink, hogy legyen, kivel foglalkoznia. Szóval szerintem a legtöbb, amit adhatunk, az relatív. DE TI ITT SZERINTEM HÁROM GYEREKNEK IS A LEGTÖBBET TUDJÁTOK MEGADNI, VAGY TÖBBNEK IS! :):):) EGYÉBKÉNT TÖKÉLETES SZÜLŐ NINCS, CSAK OLYAN, AKI IGYEKSZIK! :) És ez így van rendben szerintem. Ha nem hibáznánk, gépek lennénk! :)

Verna:
én az első gyereket fogom 35 évesen szülni (most sikerült végre összehozni a babucit négy év után), de szerintem még 40 évesen sem leszel lemaradva. Mi a garancia arra, hogy nem leszel 50 évesen beteges? És arra, hogy 90 évesen fitt és vidám? Szerintem semmi. Minden valahol rajtad múlik. Ha te vigyázol magadra, akkor nem leszel beteg, ilyesmin nem érdemes gondolkodnod. Az én történelem tanárnőm 72 éves (imádom :)), van egy tornapadja, azon tornázik, hogy karbantartsa magát, minden nap vagy takarít, vagy visz a madaraknak enni, vagy az egyik, vagy a másik szomszédnak, barátnőnek bevásárol, mert ők már nem képesek rá (szinte mind fiatalabbak, mint ő), egész életében másokkal törődött, imádott tanítani, még lehet, hogy idén is fog tanítani és még ő megy segíteni takarítani a barátnőinek, mert szegények, jajj, mi lesz velük! :) Hát van ilyen is, szerintem nem feltétlenül kell betegnek lenni időskorban, ez nem törvényszerű :). Ne törődj te semmivel, szülj gyereket és megfiatalodsz :)
Na, megint jó hosszúra sikerült! :) Bocsi! :)
Szép napot kívánok nektek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként még valami és tényleg abbahagyom :): Mi megpróbálhatunk mindent megadni, de ne feledjük, hogy létezik egy sorsszerűség is. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, jót, rosszat, betegséget, egészséget, örömet, gondot, bármi történhet, ami rajtunk kívül álló okokból történik. Isten őrizz, de lehet háború, vagy olyan szárazság, hogy nem tudunk, mit enni, bármennyi pénzünk van, jöhet árvíz, vagy olyan vihar, ami mindent tönkretesz, akkor mi nem tehetünk semmit. De jöhetnek napsütéses szép nyarak, egészséges gyerekek, gazdag termés, béke és boldogság, ezért valamennyit azért mi is tehetünk. Odafigyelhetünk a környezetünkre, ezalatt sokmindent értek (szelektív hulladékgyűjtéstől az ivóvíz pazarlásig, mérgező hulladékokra odafigyelni, meg ilyenek), hiszen ha belegondoltok, a mi gyerekeink, unokáink azt a természetet fogják kapni, amit mi hagyunk nekik. Ezt tehetjük értük, ez is nagyon fontos, és semmibe nem kerül, csak egy kis odafigyelésbe. :) A hárborúról nem mi döntünk, sajnos, de reméljük, abból kimaradunk....
Tehát nem mindig rajtunk múlik, mi lesz velünk és a családunkkal. Egyet tehetünk, megtenni minden tőlünk telhetőt, hogy nekik jobb legyen.
Na, most már tényleg abbahagyom! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Egy jó orvost keresnék itt a Kistarcsai korházban.
Az egészség törvénynek hála, most már nem lehet oda menni szülni, ahová szeretne az ember, és a két lánykámat egy orvosnál szültem, és maximálisan meg vagyok vele elégedve, de sajnos arra nem telik, hogy a dokinak is adjak pénzt + a korházi ellátást is fizessem, közel 200ezer ft-ot.
Mert ugye a vizit díj nem elég a dokinak :) .
Sziasztok
Manó2
dorka2

Mali! Gratula Daninak! Ügyes kis pasi 8) :lol:

Piroska! Szerintem teljesen igazad van abban, amiket írtál!

Dorka2 (vagy Manó2 :?: ) Épp tegnap volt szó itt a fórumon a kórházválasztásról, és azt írták a témában jártas kismamák, hogy szülni lehet bármelyik kórházban térítésmentesen (hacsak nem lett belőle magánkórház :? ). Amúgy a Flórt nyugodt szívvel tudom ajánlani Neked, mert nagyon modern, jól felszerelt a szülészet, nagyon pozitívan állnak az alternatív vajúdó- ill. szülésmódokhoz (van kád, labda, szülőszék, az egyik szülőszobában szülőkerék is) az orvosok, szülésznők nagyon jók (ritkán hallani bárkiről is negatív vélemyént), a babák végig az anyukákkal lehetnek és vannak kétszemélyes alapítványi szobák, amik nagyon szépek, van hozzá külön fürdő.. szóval igazán baba-barát a szülészet :D
Ha szeretnéd, írok a dokimról pár infót, én nagyon elégedett voltam vele, őt is csak ajánlani tudom!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szia!
Nekem a Szentágothait javasolták, eddig mindenki ódákat zengett róla, nekem eddig nem rosszak a tapasztalataim, kivéve egy alkalmat, amikor a rendelés elején kicsit morcos volt, másnap felhívtam és mondta, hogy elnézést kér, de aznap nagy őrület volt bent. Ez valóban így volt, mert tényleg láttam, hogy volt ott két olyan beteg is, akik reggel hét órától vártak főorvosi engedélyre 12-ig (műtét miatt). Szóval tény, hogy aznap nagy káosz volt, ráadásul 40 fok. De azt leszámítva, velünk mindig rendes volt és állítólag nagyon segítőkész és precíz, tehát lehet rá orvosként számítani. Hát az az igazság, hogy a tényleges véleményemet szeptember végén tudom megmondani, amikor szülni fogok. De megpróbálok bízni annyi anyuka jó véleményében, mert amiket hallottam róla, szakmailag és emberileg nagyon kielégítőek. Szóval én ennyit tudok róla mondani. Remélem, megtalálod a megfelelő orvost, kívánom neked, hogy minden rendben legyen!!!!! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként az Erdélyi dokiról is jókat hallottam. Tényleg, szerintem írjuk már le tapasztalatainkat, mert az még jól jöhet másnak, nem?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sZIASZTOK!
pIROSKA!
TÖKÉLETESEN IGAZAD VAN! :wink: :D
Anyu 40 éves volt amikor szülte az öcsémet!(hárman vagyunk tesók)Igaz beteg lett,de nagyon sokat segítettünk akkor nekik!Mondhatni én neveltem fel a csecsemő korában az öcsémet!Mindegy,itt egy kép anyuról és öcsémről!Múlthéten ünnepelte az 50-ik szülinapját anyu! :D
Kép
Sziasztok!szép napot mindenkinek! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Amúgy lassan, de biztosan, készül a szopipárnám :). Már a belső huzatot megvarrtam, a külső nemsokára kész! Remélem, nem lesz nagyon gáz! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop:
jó ember lehet az anyukád, látszik rajta :) Biztos jó anyuka volt :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre!
A dokinő nekünk ugyanolyan okokból mint nektek, Sinlac-ot írt fel. Ez szentjánoskenyérmag örlemény, amit pépesíteni kell és gyümölccsel is lehet keverni. Natúron finom, édeskés ízű. Ez jobban tápláló, mint a sima gyümölcs, így ki lehet vele váltani egy egész étkezést is.
Viszont dokinő írhatja fel, így mindenképpen beszélned kéne vele.

Lányok, nem akarom elkiabálni, de Dóri átalussza az éjszakát már 3 napja. Este fél9-től, reggel 8-ig durmol. :D :D

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Milyen gyorsak voltatok!
Én még annál az infónál voltam ezekszerint elakadva, hogy nem lehet annál a dokinél szülni akinél akarsz, mert a korház ellátási díjat is ki kell fizetni, de akkor ezek szerint nrm jól tudom?

Attól függetlenül érdekelnek a véleményetek, az biztos, hogy császáros szülés lesz, és ha van mód lehetőség fizetős szobát választanék.

Itt mehetnek e látogatók a korterembe?
Császár elött beöntés meg ilyenek vannak e?

Terhes gondozásra magán rendelőbe, vagy korházba (időpontra?) kell menni? 4D UHA van e?

Szóval minden érdekel.
Mennyi ideig marad bent a kismama, vagy másnap hazaküldik?
Várom válaszaiitokat.

Sziasztok
Dorka2 vagy Manó (mind a 2 dick név az enyém)
dorka2

Nos én Dr. Erdélyi Zsoltnál szültem mind a három gyerkőcöt!Tökéletes orvos,odafigyel mindenre!Bármit lehet tőlle kérdezni,bármikor!Számíthatsz rá minden téren,alapos,nyugott,határozott orvos!Egyszóval,tökéletes!Aki gondolja küldök képet is+több infót! :wink: :P

Kép
Kép
Kép
tiop

Tüccs:
remélem, nem túl szép, hogy igaz legyen! :) Egyébként mintha hallottam volna én is erről a szentjánoskenyér dologról....

Dorka:
szerintem a doktorinfo oldalán ezt megnézheted, de ha gondolod, van egy 24 órás száma: 06-40/374-636.
A weboldaluk: http://www.doktorinfo.hu/drinfo/

Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A fizetős szobák:
van 3.000 ft/nap -ért kétágyas, ahová nem jöhet be hozzátartozó, vagy van 10.000 ft-ért családi, ahol ott is alhat a férjed, ha kell, tehát fogadhatsz látogatókat, ott egyedül vagy.
Császár esetén állítólag hat napot kell bent lenni, de ebben nem vagyok biztos. Egyébként meg négy napot, azt mondta a dokim. Lehet, hogy a 3.000 ft-os jobb lenne, nem? Egyébként is nem baj az, ha ketten vagytok, mert akkor legalább a másik anyukától is kérdezhetsz, ha valami hirtelen felmerül, vagy ha segítség kell, Isten őrizz, elájulsz, akkor ő tud hívni orvost. De te tudod, mit szeretnél, mindenkinek más a jó. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Szerintem is jó a 2 ágyas fizetős bár először 1 ágyasban voltam, de azért mert Jánosba boldog boldogtalan bemasírozott, és engem zavart, hogy nem lehetett nyugottan szopizni a babóval.

A második alkalommal nem volt fizrtős szoba, de be se jöhettek a látogatók. 3 ágyas szoba volt, hát nem kívánom senkinek, sem sokat aludtam, 3 gyserek 3 különböző időpontba visított, pihenni nem sokat lehetett.

Dorka2

Kép
Kép
dorka2

Dorka:
itt is veled van a kicsi a kétágyasban, úgy tudom. De nekem az egyik anyuka azt javasolta, hogy ha úgy érezzük, hogy nem bírunk aludni, akkor adjuk le a babákat éjszakára a csecsemősöknek, ők majd felkeltenek, ha a babuci éhes, de akkor ki tudjátok pihenni magatokat. Az tény, hogy ha a kórházban nem pihensz, utána nem fogsz. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga!
Mi volt a dokinál?
Lányok, szerintetek Pimpoka most van kórházban?? Nem nagyon ír...
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A gyereket kiviszik automatikusan, ha nagyon sír, és nem hagyja aludni az anyukát-többieket... legalábbis nálunk ez volt.
Egyébként elvileg az egyágyasba sem mehet be látogató, az előre meghatározott személyen kívül, aki ott is alhat. Egyébként meg nővére válogatja: vannak rugalmasabbak és kevésbé rugalmasak...

Egyébként azt tudom, hogy sok csecsemős ferde szemmel nézi azokat az anyukákat, akik leadják a gyereket, csak hogy éjszaka tudjanak aludni... elvégre otthon se lesz ilyen, meg az elkövetkező pár hónapra el lehet felejteni az alvást, hacsak nincs baromi nagy mázlitok... napközben is ki kell használni minden pillanatot, amíg a baba alszik.
Egyébként az első napokban egész jól elvan az ember lánya napi 1 óra alvással... :roll:

Piroska, Tiop: én sem így terveztem a gyerekvállalást, higyétek el, ha minden összejött volna úgy, ahogy előre elterveztük, már oviba menne a gyerekem... vagy ha elsőre megmarad, már lassan 2 éves lenne... szóval tényleg nem csak rajtunk múlik, DE: én úgy gondolom, hogy esetemben luxus lenne még éveket várni a tesók között, hiszen nem véletlen az a 35 éves korhatár... ez nem azt jelenti, hogy afölött már nem lehet gyereket vállalni, de, lehet, főleg ha valakinek akkor jön össze az első - én is ismerek ilyet, párom volt osztálytársa most szült, 38 évesen. De tény, hogy 35 felett növekvő genetikai kockázattal kell számolni, és én nem szeretnék azzal szembesülni, hogy döntenem kelljen: beteg gyereket nevelek, vagy elvetetem... utóbbira nem biztos, hogy képes lennék, előbbihez nem biztos, hogy lenne erőm... (legalábbis az tuti, hogy a többi gyerek rovására menne!!!). Nyilván nem törvényszerű, hogy valaki 50-60 éves korára megbetegszik... de ha körülnézek, minden agyvérzés, infarktus a környezetemben ennyi idős korban következik be... tehát ha baj van, az ilyen korban van, és én nem akarom kitenni a gyerekemet annak, hogy engem kelljen ápolnia. Ez csak az esélyek mérlegelése, nem pedig ténykérdés... lehet, hogy holnap megbetegszem, vagy autóbaleset ér, vagy bármi lehet... de az is lehet, hogy még 100 évesen is makkegészséges leszek.
Luxus lenne várni azért is, mert nem könnyen jött össze az első gyerekem sem: mindent összeadva, onnantól, hogy kimondtuk, hogy jöhet 2,5 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Lolo a pocakomba költözzön és ott is maradjon.... ha mondjuk csak évek múlva kezdenénk tesóval próbálkozni, és ketteskére is ennyit kéne várni... szóval értitek... Márpedig minél jobban öregszem, annál nehezebb teherbeesni - ez tény, most már évente többször is kimarad peteérésem, ami azért huszonévesen nem volt jellemző... 30 felett viszont ez már elég általános dolog.
Bár a dokim szerint másodszorra már könnyebben össze szokott jönni a terhesség, de a vetélésem után is ezt mondta, és nem lett igaza... másodszorra még nehezebben is jött össze (legalábbis a hónapok számát tekintve).
Egy szó mint száz: nem érzem úgy, hogy éveket kéne várnom, vagy hogy egyáltalán lehetőségem van várni. Vagy most vállalunk tesót, vagy soha. Ez van. :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?