Új privát üzeneted érkezett!

Rejo: nekem Lakatos prof ezzel állíttatta le a metet:

Fogalma sincs, hogy mit okoz terhesség alatt, de pusztán azért mert MÉG nem találtak olyan bizonyítékot, hogy ártana pont én legyek az akinél ártani fog? Ld. az érzelmi zsarolás tipikus esete 0 információra alapozva. Nem véletlen, hogy én nem mondtam meg neki, hogy a megbeszélt 12. hét helyett a 16. hétig szedtem.

Ja igen. A terhességi diabra meg csak annyit reagált, hogy ha a met hiánya miatt kialakul akkor inzulin és kész. Mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

Nem véletlen, hogy én VÉGIG tele voltam kételyekkel és lényegében biztos voltam benne, hogy nekem terhességi diabom lesz. Önbeteljesítő jóslat. Bejött. Az lett.

Vagy mégsem?

Rambóka jól elgondolkoztatott. A diéta nélküli időszakban amiből minimum 3 hét (28-31. hét között) CSAK a zabálásról szólt (karácsony volt én meg a vesztemet éreztem a 28. héten megismételt teszt miatt ahol a terheléses cukrom már 9,2 lett és tudtam, hogy diéta lesz).. szóval az ezt az időszakot is felölelő HgA1c-m 5,6 volt. Ez teljesen normális. A 60 perces cukrom ennek ellenére rossz volt. A 90 perces már jó, de kijelentették, hogy CSAK a 60 perces számít úgyhogy ha az 7 fölé megy akkor azonnal inzulin. (ja... a 31. hét utáni diétás időszakban -szülés előtti héten nézték- ugyanennyi volt a HgA1c-m... érdekes... nem?)

A k**va anyjukat. Már bocsi. Met mellett a 60 perces is jó lett volna, pont ez a magas csúcs maradt volna ki az életemből -és Lilla életéből- mellette. Helyette viszont diéta volt - a 3. trimeszterben ahol vagy rosszul voltam mert enni kellett vagy szó szerint éheztem mert pl. kevés volt az ebéd. Ez kinek jó????

Úgy xar az egész ahogy van. Szívem szerint elvonulnék egy szigetre és ott hordanám ki a 2. babát. Nőgyógyászok és egyéb orvosok nélkül. Majd elrágom szépen a köldökzsinórt és viszlát :)

(na szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy szerintem Rejónak is igaza van amikor kétkedik és Rambókának is amikor a metet ajánlja. Én a magam részéről a kettő kombinációjában látom a megoldást. Met, de csökkentett adagban aztán ha gond van akkor vissza a normál dózisra - viszont semmi ész nélküli diéta)
Vendég

Rejo!

Ez valóban így lenne, hogy azok akinek volt más beavatkozásuk is a met mellett, nem merik elmondani?! :shock:

Miért nem? :shock: :shock:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

juj, nem olvastam végig mindent, mert lassú a net és időm sincs

1. nem vitte le amet a vércukromat. hanem tökéletes volt a vércukorm terhesség alatt!!!!!!!! éljen. :)
2. a gyerkőc 2 héttel korábban jött, és a 3110 g normál méret :) én egyébként 2 kilóval születtem, jóóóó, korababa voltam :) férjem meg 3100 g-al. :)
3. most ennyi. kivagyok. fáradt vagyok.

mindnekinek szép napot!!!! estét. satöbbi. :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Monee én sem mertem elmondani............ezt írtam le a kisnovellámban éppen!
Vendég

ja, még annyi. valóban mindenkinek a saját döntése, hogy mit vesz be, mit műtet meg, satböbbi. én is vívódtam. és csökkentettem. és nkem pl. magasabb lett az inzulinom, mint terhesség előtt. de mivel nem volt kontroll csoportom :D így sosem fogom megtudni, hogy a terhesség miatt, vagy a csökkentett met miatt. egy a lényeg: mindenki bízzon a saját döntésében.

rejo, mit hímzel?? ja, képzeld, megmértem a vérnyomimat. és még mindig a 135/80 körül mozog. úgyhogy a terhességnek nem volt köze a vérnyomáshoz, "csak" a dokinak. ja, a dokim történetét még nem írtam le. zsizsiknek már meséltem. egy kis fezsültségkeltésnek: nem kapott egy fikarcnyi pénzt sem.....így alakult......majd mesélek.

Kép

dimet

(Dimet drága nem akartalak megbántani! Elnézést hogy veled is példálóztam. Akor miért csökkentetted le terhesség alatt a met adagodat? Emlékszem mikor írtad mérted melóhelyeden a vércukrod, és nagyobn alacsony lett, és úgy érzed sok neked ez a met. de nem akarom visszakeresni ezeket a hsz-det, mert nem lenne szép. és bocsánat ha úgy érzed, hogy kicsinek tituláltam Zsuzsit!)

és még páran nem mondták el. őket kéne megkérdezni miért.

Kép

Kép
rejo

dimet: mesélj légyszi a dokidról!
Vendég

Dimet!

Ne csigázz! :lol:

Rejo!

Sajnos több topikon és ezen is az volt a tapasztalat (a csajok számoltak be róla, nem a saját ujjamból szoptam!!!), h. hiába laparoztak, nem változott semmi. Emiatt szoktuk azt mondani, h. felejtse el minden idetévedő a lapart és adjon időt a metnek!
Ha fél év met mellett sincs eredmény, akkor rá lehet segíteni clostyval, ha azzal sem, akkor lehet tovább menni!
Nem hiszem, h. itt lelki terror lenne ez ügyben és nem igazán értem, h. Lafi miért titkolta el!

Kezdek eléggé elkeseredni, mert én nem éreztem, h. itt ekkora baj lenne. Már másodszor vádolsz egyoldalú tájékoztatással, holott én pont a tájékoztatás "másik oldalát" próbálom képviselni, az "egyik oldalt" megteszik a nőgyógyászok! :twisted:
Nem tudom, h. mit szeretnél?

Norkával itt jó ideje azon küzdünk, h. a PCOS-t kiemeljük a nőgyógyászati betegség fogalomköréből és rávilágítsunk arra, h. ez egy összetett endokrinológiai probléma, mely sokféle eltérő tünetet okozhat (lásd Mamint kérdését).
Norka most próbálja átalakítani a honlapot, h. ne a meddőség legyen a központi probléma, hanem a metabolikus szindróma egésze (pedig ő aztán tényleg nem a tipikus hasra hízó, piknikus metabolikus szindrómás!!!! :twisted: )
Azzal sem vádolhatsz, h. orrba-szájba nyomom a metet, hiszen pont én vagyok, aki minden létező fórumon tépem a számat az endokrin kivizsgálás fontosságáért és a met felírása előtt minden más endokrin megbetegedés kizárásáért!
Tudom, h. egyesek a metet babacsináló vitaminnak tartják, és csodaszerként tekintenek rá. Nem győzöm bizonygatni más topikokon, h. sajnos a PCOS nem fog elmúlni terhesség után.
Én sajnálom legjobban, h. a met ennyire misztifikálódott, h. egyesek az orvosok megkerülésével próbálnak szert tenni rá! :evil:
Pedig sokaknak tényleg nem ez a megoldás!

Sajnos az a helyzet, h. azok a cikkek, amik használtak az ügynek, egyben azt is eredményezték, h. a különböző topikokat hirtelen ellepték az új emberek, a régiek nagy része a bebabásodást követően már nem jött vissza, h. az évek alatt felgyűlt tudást visszaforgassa, így gyakran a "vak vezet világtalant" esete forog fenn. Az újak csak a régiektől "örökölt" mondattöredékeket ismételgetik és Petrányi néha alig tud rendet tenni a fejekben!
Kezd egyfajta káosz kialakulni!
Norka is érzi ezt és ezért akarja átalakítani a honlapot!

Értsd meg, egyfelé beszélünk, mert mind azt mondjuk, h. a met nem csodaszer, de ez a topik annakidején pont azzal tudott újat nyújtani, h. a metet mint alternatívát kínálta fel a konzervatív terápiákkal szemben!
Ennek ellenére nem az a címe, h. "metes PCOS-sok...."!!!
Nem hiszem, h. sok értelme lenne a lapar eltitkolásának! Egyszerűen nem értem a dolgot! :shock: :shock: :shock:

rambóka

Sziasztok!

Nekem a merckformin étvágytalanságot okoz.
Tényleg olyan nagy csodaszer? :)
léni

Ilonáknak nagyon boldog névnapot kívánok!

Mamint, az én bőröm is így reagál. Tűző napon 2 óra múlva előjönnek pattik. Ha stresszes napom volt, este már látom őket a tükörben :twisted:
Tudom, nem könnyű, de próbálj meg lazítani. Ha egy ideje már ott dolgozol, megismernek, h ügyes vagy, akkor már könnyebb lesz.

Kép
apple

Léni, az elején a met étvágytalanságot okoz. 3 hónap után visszajön az étvágy :lol: :lol:

Kép
apple

Jóóó reggelt!

Látom nem csak én nem bírtam aludni!
Apple, majd írok privit.

Iloná(k)nak Boldog névnapot!

Szép napot mindenkinek!

Kép
mamint

monee85: Hát abban igazad van, hogy én mindent eszek. :? Nem tudok diétázni! Ha a baba egészsége múlna rajta biztos rá venném magam, de most még nem tudom. Egyébként nekem is étvágytalanságot csinált, tehát alig eszem mostanában. (Mondjuk a hasam kisebb lett, tehát van miből leadni.) Így is minden déli étkezésem után hasmenés van, bármit is egyek.

Nekem egyébként az elején nagyon bevált a met. Elmúltak a pattanásaim, amik akkorák voltak, mint az egész fejem és naygon fájtak, meg kemények voltak. Ebből mára csak annyi van, hogy időnként kijön egy-egy, de elég hamar elmúlik. A hajam is kevésbé hullt, de most megint több jön ki. A ciklusommal nem igazán csinált semmit, bár azért sajnálnám visszacsökkenteni, mert a mostani ciklusomban mértem előszőr 36,1-nél magasabb hőket. Mégsem volt pé-m és már az 50. nap felé közelítek. Szóval nekem jó is, meg nem is.

A párom talált egy tájékoztatót a metforminról, amiben voltak új dolgok is a met szedésével kapcsolatban. Akit érdekel: http://www.worwagpharma.hu/upload/worwa ... ogamma.pdf
vicky79
Budapest III. kerület

Rami, azért titkoltam el, mert tudtam, lebeszélnétek róla.Amikor eldöntöttem, rengeteget mérlegeltem, vagy 2-3 hónapot előtte.
Végignéztem tanulmányokat, a metről és a laparról.Nem bírtam dönteni, és ebben csak én dönthettem.Mint a terhesség alatti metről is.

A férjem egyik kérdésben sem szólt bele, hisz az én testem.
Ha felvetem akkor nektek, akkor ti kvázi abba beleszóltok, és asszem le is beszéltek. Ezért nem szóltam, utána meg valahogy nem is vettem már elő a témát........Ez most kívánkozott ki belőlem, hogy úgy érzem, más is titkol dolgokat és ez nem helyes,így utólag rájőve. Példa akartam lenni, hogy ne titkoljunk semmt, ami nem csak a metről szól, legyen az bármi. Mi egy csapat vagyunk!És kitartunk egymás mellett!!!!

Gondolj bele, akkor már 3. éve próbálkoztunk, bár nem is próbálkozás mert a mensi sem volt, 150 naponta egy nap. Nem fogytam, nem bírtam. Pedig diétázni akkor is tudtram....

A norcolut nekem szart sem ért!!!!

Végső elkeseredésemben végigrágtam a tanulmányokat és mérlegre tettem a dolgokat.
Végül az jött ki, hogy nekem a lapar+met páros használ!
December lapar, aztán rögtön met.

Én akkor úgy gondoltam és teszem ezt most is, hogy a lapar tisztít, a met gyógyít.
Ha egyik vagy másik elmaradt volna, még nem tartanék sehol, kehet, lefogytam volna a mettől, vagy egy ideig mensizek a lapartól ha egyáltalán mensizek.
Nekem ez jött be. Másnak más.Más hormonzott, más csak laparozott, más csak metezett.............
Én nem hormonoztam, csak laparoztam és meteztem.
Fontos volt, hogy a kettő egyidőben legyen, számomra legalábbis.
Vendég

sziasztok,bar semmi jogom beleszolni gondoltam elmondom en is mit gondolok.

ami szemely szerint engem bantott az az hogy szinte mindenki veg nelkul azt nyomta hogy az en 1*850 es metem nem ert sz@rt se,mar bocs.
erre elkezdtem kuzdeni mint az allat hogy elerjem en is a hon ahitott 3*850et holott a dokimtol is megkerdeztem hogy nem keves az en adagom es azt mondta nem mert picit emelkedett az inzulinom.
nem hallgattam a dokira mert ugye az en metadagom nem ert semmit.
szenvedtem mindt a kutya,sokat bogtem mert nekem mert nem megy ami masnak sikerul,emelni a metet.

aztan kesobb ugy dontottem nem kuzdok,850 tol jol erzem(tem)magam,akkor minek eroltessem azt ami nem megy.enyit szedek es kesz.

Stimulaltak amitol persze majd uj cisztaim is lesznek.nem lettek.

Amugy most tegnap megint hypoztam rendes kajalas mellet,anyit valtoztattam hogy minimalis kenyeretes edeseget eszem.Szeptemberben megyek a dokihoz es megkerdezem mit csinaljak.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Úgy látom mindenki ugyanúgy vélelekedik: Egyénileg kell eldönteni, hogy terhesség alatt met vagy nem met. Én már most eldöntöttem, hogy mivel úgy tűnik kezd hatni a met, ha csak a hormonjaimat nézzük, ezért én a 12. hétig majd mindenképpen szedni akarom. Nincs IR-en ez tény, de a hormonjaimnak annyira jót tett (kopp, kopp...) hogy félek, ha előbb hagyom abba, akkor baj lesz. Lehet, alaptalan a félelmem, de én is csak 140 napos ciklusommal és a hormonjaimmal tudom alátámasztani, hogy kellett a met, és most is kell, és a 12. hétig is kelleni fog. A dokim persze azt mondta, hogy amint pozitívat tesztelek, azonnal álljak le róla. Valósznűleg csökkenteni fogom az adagot folyamatosan, de a "leállás" tuti, hogy 3 hónapig fog tartani. Azt nem tudom, hogy fogom megszerezni a metet, de találok rá alkalmat az biztos.

És most lehet bolondnak néztek, de engem ez nyugtatna meg és nem az, hogy monduk nem veszek be a terhesség alatt gyógyszert, ha nem nagyon muszáj....

Lafi: Én szívesen átveszem a táblázatot, amíg nyaralsz. Írj privit, ha még nincs senki, aki ezt megtegye...

No, pusza lányok!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Rejokám, tök örülök, hogy nem értettél félre azzal kapcsolatban, amit irtam, és bocs, ha én esetleg félreértelmeztem egy két gondolatodat.
Asszem sokan beleesünk abba a csapdába, hogy az irott szöveg mögött nem látjuk az embert, és sokszor félreértések adódnak egy-egy megfogalmazás kapcsán.

Egyet kell értenem veled. Teljes mértékben. Ezért is nem irok már pl. az nlc-n. Mert szélsőségekbe csapunk át.
Met-met-met(megy a propaganda, ami jó, ne értsetek félre, mert nagyon fontos, hogy tudjuk ezt a lehetőséget, hiszen nem véletlenül fogytam én sem ennyit), de.....és, közben bizony sokan lombik, closty, ...lapar( :oops: ), nem publikusan akár. És sokszor ez jön le a fórumról, hogy csak a met a megoldás.
És én pl. beleestem ebbe a csapdába, hogy a metre hagyatkoztam már túl hosszú ideje, és nem kerestem más megoldást. Leültem (nagy fáradtan) az állóvizben, és lógattam a lábaim, és vártam a csodát, hiszen olyan sok embernél eljött, akkor én miért nem?

És abban is nagyon igazad van, hogy a lehurrogás felé is elment a dolog, mert én, (nem itt) meg mertem emliteni, hogy nem biztos, hogy a met a megoldás, és olyan ember hurrogott le, aki egy hónap! met szedéés után esett teherbe. Könyörgöm! Több mint egy éve szedem és még ciklusom sincs! Más már a másodikat várja, én még sehol. És szerintetek egyedül vagyok ezzel a dologgal?
Hát elárulhatom nektek, hogy rohadtul nem. Csak már azok a lányok sem irnak, mert nem fogadóképes (mit tudom én: érzelmileg, hangulatilag, akárhogyan) a fórum a problémásokra. Ahogy az orvosok sem. És sajnos azt látom, hogy nem is keresik a megoldást, még az olyannyira nyomott publikált orvosok sem, és nyomják a protokollt....nem ebből menekültem én? De igen...Hova, kihez menjek? Nem tudom....Kész vagyok, nem tudom, hogy lesz e gyerekem. Nem tudom mi bajom van.....Ti tudjátok? Érdekel benneteket? Mert mostanában nem ez jött le a fórumon keresztül.
És ez nem szemrehányás akart lenni, meg vádaskodás, nehogy félreértsetek, isten őrizz!!! De egyre többen vannak, akik nem jönnek......
szisza30

Bettica, köszike, Pogika elvállalta már!!!!
Vendég

Sziasztok!

Olvasgatom amiket írtok, és Szisza nagyon a szívemhez szóltál.
Sokan vagyunk a topikon,van akinek hamar jön a baba(ez jó!)de én is azt érzem nincs itt helyem...én már nem arról beszélgetnék amiről sokszor itt a lányok.
Nekem egy új topik nyitása is megfordult a fejemben azoknak akiknek nem jön a baba több év küzdelem és egy év met szedés után sem..nekünk más a problémánk már..
És abban is igazad van,hogy egyedül vagy,nem tudod mit nézessél meg, kivel,vagy akkor mit is csinálj még, hogy haldj??
Én a kaáliban szeretem az orvosom, de ő is ember, a tudásához képest lelkiismeretesen és legjobban végzi a munkáját.Jobb lehetőségem nincs és bizony pénz és idő korlátok is vannak..
Vendég

Szisza, Kincsem, teljesen megértelek Titeket!Mégha én nem vagyok, voltam ugyanolyan helyzetben mint Ti, sejtem mégis mit éreztek.......Mi veletek vagyunk, és amit tőlem is telik, próbálok segíteni, ha mást nem, lelkileg....
Vendég

jaj, rejo. dehogy sértettél meg. engem nehéz :) csak gyorsan leírtam a tényeket röviden. és azért szedtem kevesebbet, mert úgy érzetem,hogy kevesebbet kell szednem. de nem támasztotta alá semmi sem, hogy kevesebbet kell szednem. na, megyek. sír a gyerkőc. csak rajtam akar aludni....nem lesz ez így jó :? de ez van.

Kép

dimet

Köszi Kincs!

Egy kicsit féltem, hogy túl nyers vagyok.....

És köszi Lafi mama!

Szeretettel pusszantás mindenkinek....

És jó babózást!
szisza30

Drágáim!!!
Én sírva fakadtam már megint na!
A babám Clostys baba, és ezt talán tudjátok, talán nem!!! Nem vertem nagydobra, de nem titkoltam el. Viszont tudom, hogy nem adtam magamnak időt arra, hogy HÁTHA magától is beáll a ciklusom és spontán babám legyen. És ezzel nem hogy jó példát nem mutattam, de sokat rontottam a metbe vethető hiten is..... Pedig a met jó, és használ! De NEM csodaszer, és ezt is szoktam írni nagyon sokat!!
Egyszer Kir írta az nlc-n, hogy a metnek és ennek a kezelésnek az lenne a lényege, hogy adjunk időt hatni a gyógyszernek, és ne kavarjunk bele semmivel egy kialakuló, valószínűleg jó irányba ható folyamatba, a lényeg a spontán teherbeesés. Hiszen tudjuk, és ezerszer leírjuk, minden rontja az IR-t, ami a bajság okozója. Rontja a Closty, a Norcolut, minden.......... Na ja, csak magyarázd meg egy több éve gyerekre váró, csalódott, türelmetlen, önbizalomhiányos nőnek, hogy várjon..... Nem lehet! Lehet, hogy diétázni fog mint állat, fegyelmezetten "kiveri" a családjából még a bérletet is a konditerembe, de nem fog lemondani a stimuról.......
Én szoktam írni az nlc-re is. Számomra már addig eljutott a "térítés", hogy bármilyen, mondom BÁRMILYEN döntést el tudok fogadni bárki részéről, HA MEGELŐZI EGY ALAPOS KIVIZSGÁLÁS, ÉS LÁTJUK, HOGY ÁLLUNK A BETEGSÉG SÚLYOSSÁGÁT TEKINTVE!! És mindenképpen már csak azért rágom a számat, hogy hozzáértő orvos lássa a gyanút fogott hozzánk betérőt!!

Szisza! Észrevetettem, hogy nem írsz az nlc-n..... Én is ritkábban. Erre felé sokkal családiasabb! :oops: :oops: De szeretem az ottani lányokat is! És ami sokkal fájóbb, hogy az nlc-n más topikokon rengeteg félre kezelt és félre informált nő van sajnos, hidd el, szükség van rá, hogy néha belekotyogj nekik! Erre valahogy jobban terjednek az infók és a jó hírek!

Monyó! Nem tudtam az előzményeket, és bizony én már akkor elnézést kértem, mikor Lafika felhomályosított..... Tudom, hogy a hátad közepére sem kívántál, és tényleg nem akartam semmi rosszat!

Lafika! Nyaraljatok jól!

Más..... Pénteken az Istenhegyin voltam. Kaptam dvd-t Borsókáról!!! Apácska is meghatódott! Már ki lehet venni a lábacsáit, és annyira dobogott a szíve! És az sztk-s doki benyelheti, mert én tudtam jól, 8+3 napos vagyok, bár szerinte most vagyok 7 hetes....... :evil: Na ja! Á, a lényeg, hogy olyan kedvesek, figyelmesek voltak! És én oylan kismama érzéssel jöttem ki, nem az uh miatt, hanem mert úgy bántak velem!

Most megyek! Holnap benézek, és ha ügyes leszek otthon, teszek fel fotót Borsókáról rendben???

Sok puszi Nektek!!!
Vendég

Drágáim!!!
Én sírva fakadtam már megint na!
A babám Clostys baba, és ezt talán tudjátok, talán nem!!! Nem vertem nagydobra, de nem titkoltam el. Viszont tudom, hogy nem adtam magamnak időt arra, hogy HÁTHA magától is beáll a ciklusom és spontán babám legyen. És ezzel nem hogy jó példát nem mutattam, de sokat rontottam a metbe vethető hiten is..... Pedig a met jó, és használ! De NEM csodaszer, és ezt is szoktam írni nagyon sokat!!
Egyszer Kir írta az nlc-n, hogy a metnek és ennek a kezelésnek az lenne a lényege, hogy adjunk időt hatni a gyógyszernek, és ne kavarjunk bele semmivel egy kialakuló, valószínűleg jó irányba ható folyamatba, a lényeg a spontán teherbeesés. Hiszen tudjuk, és ezerszer leírjuk, minden rontja az IR-t, ami a bajság okozója. Rontja a Closty, a Norcolut, minden.......... Na ja, csak magyarázd meg egy több éve gyerekre váró, csalódott, türelmetlen, önbizalomhiányos nőnek, hogy várjon..... Nem lehet! Lehet, hogy diétázni fog mint állat, fegyelmezetten "kiveri" a családjából még a bérletet is a konditerembe, de nem fog lemondani a stimuról.......
Én szoktam írni az nlc-re is. Számomra már addig eljutott a "térítés", hogy bármilyen, mondom BÁRMILYEN döntést el tudok fogadni bárki részéről, HA MEGELŐZI EGY ALAPOS KIVIZSGÁLÁS, ÉS LÁTJUK, HOGY ÁLLUNK A BETEGSÉG SÚLYOSSÁGÁT TEKINTVE!! És mindenképpen már csak azért rágom a számat, hogy hozzáértő orvos lássa a gyanút fogott hozzánk betérőt!!

Szisza! Észrevetettem, hogy nem írsz az nlc-n..... Én is ritkábban. Erre felé sokkal családiasabb! :oops: :oops: De szeretem az ottani lányokat is! És ami sokkal fájóbb, hogy az nlc-n más topikokon rengeteg félre kezelt és félre informált nő van sajnos, hidd el, szükség van rá, hogy néha belekotyogj nekik! Erre valahogy jobban terjednek az infók és a jó hírek!

Monyó! Nem tudtam az előzményeket, és bizony én már akkor elnézést kértem, mikor Lafika felhomályosított..... Tudom, hogy a hátad közepére sem kívántál, és tényleg nem akartam semmi rosszat!

Lafika! Nyaraljatok jól!

Más..... Pénteken az Istenhegyin voltam. Kaptam dvd-t Borsókáról!!! Apácska is meghatódott! Már ki lehet venni a lábacsáit, és annyira dobogott a szíve! És az sztk-s doki benyelheti, mert én tudtam jól, 8+3 napos vagyok, bár szerinte most vagyok 7 hetes....... :evil: Na ja! Á, a lényeg, hogy olyan kedvesek, figyelmesek voltak! És én oylan kismama érzéssel jöttem ki, nem az uh miatt, hanem mert úgy bántak velem!

Most megyek! Holnap benézek, és ha ügyes leszek otthon, teszek fel fotót Borsókáról rendben???

Sok puszi Nektek!!!
Vendég

Hééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé
Azért ennyire nem volt m fontos, hogy kétszer elmenjen..........

Elnézést kérek!
Vendég

Jaj Mona annyira örülök!
Vendég

nekem nagy kő esett le a szívemről, hogy elmondtam a dolgokat!
és igen, ha valakinek az jó, tegye azt, ha ez jó, tegye ezt. ebben semmi kivetnvaló nem lehet....!
Vendég

Sziasztok lányok!

Ha nem gond szeretnék én is mondani valamit!!!

Ami nagyon fontos, hogy úgy gondolom itt mindenkit a segítő szándék vezet, mind jót akarunk a másiknak! Viszont amit érzek az utóbbi időben, hogy nem teljesen figyelünk egymásra -ami alatt azt értem, hogy mindenkit meghallgatunk, és általában válaszolunk is a kérdésekre-de nem 100 %-osan!!
Nekem is volt olyan érzésem, hogy fölösleges bármihez is hozzászólni, én nem illek ide...rám senki sem figyel..stb..... -iolyenkor én azt gondolom, hogy biztos nem így érzi a másik fél, de valami miatt én csak ezt éreztem.

Nem vagyunk egyformák: kinek hamarabb :lol: kinek később :cry: jön az áldás, de mindannyian ugyanúgy megküzdünk!!!! - és ez a lényeg: a küzdelem. Ki könnyen ki nehezen viseli a "herce-hurcát"-de a lenkünk mélyén ugyanaz az aggódás, fájdalom, keserűség, öröm , bánat ( és még sorolhatnám ) van!!!!

Az hogy nem vagyunk egy véleményen az teljesen normális, viszont bárki bármit dönt is azt tiszteletben kell tartani, és mellette kell állnunk-még ha mi nem is így gondoljuk: és ilyenkor nem "osztani kell az észt", hanem véleményt/tapasztalatot mondani - mert hiába mindig a jó vezet minket, de ha nem úgy tálaljuk, akkor az érintett félhez nem az info fog eljutni, hanem csak érzelmi reakciókat fogunk elérni vele ( nem azt akarom mondani, hogy mi csúnyán beszélünk egymással, csak nem mindig jól sülnek el a segítségek )

Kezdem néha azt érezni, hogy már nem az a csapat van itt, mint amikor ide keveredtem...... valahogy nem jó írányba megyünk, és ha nem figyelünk oda, akkor egy olyan nagy támaszt fogunk elveszíteni, aminek hiányát most még el sem tudnánk képzelni!!!

Hát bocs, hogy kicsit hosszú lettem, és nem az észt akartam osztani, csak ez kikívánkozott belőlem.
Ez az én véleményem, amit ismernetek kell. Lesz aki egyet ért, lesz aki nem - én így érzem magam itt mostanbnában, és úgy érzem ez nem jó.
Nagyon szeretlek titeket, és fontosak vagytok nekem, nem szeretném ha elhidegülnénk egymástól!!!!!

Pusszancs
Csipi
csipi78

Nem tudok képet feltenni..... Azt írja nincs megfelelő kompatibilis lejátszó program a dvd-hez..... A nyavajába!
Sajnálom! :cry: :cry:

Csipi! Én azt hiszem értelek, miről írsz, bár én a régi csapatot nem régről ismerem, viszonylag új vagyok. Viszont észrevetted, hogy mennyire sokan lettünk? Hogy nagyobb ütemben jönnek segítséget kérők, mint ahogyan a kismamik "kiesnek" a sorból. Ha érted mitakarok nyögni! Norkáék akna munkája egyre nagyobb teret hódít, egyre többen húzzák ki a fejüket a homokból!
Az viszont igaz, ha nem figyelünk, akkor elveszítjük azt a családiasságot, ami olyan nagyon sokat jelentett itt mindőnknek.....
Vendég

Drága Monácska!

Igen, igazad van és én is észre vettem, hogy tényleg egyre többen vagyunk ( bár én se vagyok alapító tag) - aminek örülök is meg nem is ( a nem azért mert szomorú, hogy sok sorstársunk van :cry: , az igen meg azért mert jó helyre jöttek :wink: )
Ha mi sem figyelünk egymásra, akkor az újoncokra sem fogunk egy idő után.

Én anno több topikba is próbálkoztam beszálni, de sehol nem figyelt rám senki ( tisztelet a kivételnek ) és nagyon rossz volt ( ide is úgy kerültem, hogy elküldtek egy másik topikból, hogy nem oda való vagyok, és végül egy leányzó megsajnált, és ő írta hogy jöjjek ide) - arrol nem is beszélve, hogy próbálkoztam is 1-2 helyen, és beköszöntem, kérdeztem - mert egy jó kis csapatnak tűnt a hely- és végül észre sem vettek, mert annyira nem figyeltek se rám kis kezdőre.....és se egymásra

Ha idejön egy "idegen" aki eleve bajban van, fél és egyedül érzi magát , annak ugyanolyan fájó pont lehet, ha nem érzi meg azt a szeretetet+bizalmat+erőt amit mi itt képviselni tudunk!!!! -
Mert mi itt egy nagyon erős kötelékkel összekötött kis csapat vagyunk akiknek szükségük van egymásrta, újakra...és mi vagyunk azok akikre másoknak is szükségük van!!!

Na jó kis lelki fröccsöt nyomtam ma...... :cry: ..ugye nem haragszotok rám????

Pusszancs
csipi78

Sziasztok!

Hát én is belekottyantok egy kicsit. Kicsit, mert rohanásban vagyok..... mint mindig.

Viszont annyira tetszik, hogy okosan vitáztok! :lol: Holnap olvasom el a témát, ma csak viharsebesen bele-belepillantottam. :oops:
Esetemről írok, mert van ilyen is. Sajnos.

Ja-ja! Nagyon köszönöm a kifogós válaszokat! :lol: S legközelebb a PCO-s kismamis fórumban teszem fel a kérdéseimet. Mert vannak ám!

De: Rólam: én itt a fórumon nem nagyon láttam senkinél (mondjuk nem is volt olyan sok kismami, akinek MUSZÁJ volt diétázni), szóval nem nagyon láttam volna, hogy inzullint kapott volna valaki. Lányok? Ti emlékeztek ilyenre? Merthogy: bármily szomorú vagyok, de sajnos így a terhesség vége felé megugrottak az eredményeim. Pedig ugyanazokat, ugyanúgy, stb...eszem már 24. hét óta. Oly szép (5,2 -6,0) eredményeim voltak kaja után egy órával. Egy hete 7,0-7,8 mértem 3 napig. Most az van, hogy kevesebb ch-t viszek be, s így a legmagasabb értékem 6,7 volt. Csakhogy ott a szívás, hogy 3 hét múlva fekszek be cukorprofilra. Nemtom milyen ch tartalmú kajákat kapok, ha kapok. S 7 fölött - állítólag - egyből inzullinra ítélik az ember(lányá)t. Addig meg megint gondolom egy a vércukrom s úgy ugrál, ahogy neki tetszik. :twisted: 34. hét elején fogok befeküdni, s most ekkor akarnak nekem inzullint beállítani??? Mire megszülök, talán betájékolják hogy mennyi adagra is lenne szükségem. :roll:
Arra már meg sem rezdülök hogy Gergő bébi keresztbe fekszik még, s esze ágába sincs le(be)fordulni. :lol:
Jah! Meg rh összeférhetetlenség van. Ez biztos bónusz. :wink:
Mindenesetre várom a 35-36. hét környékét, mert állítólag akkor már nem emelkedik semmit a vc.

Én nőisen megvallva ott rontam el, hogy terhesség előtt nem fogytam többet. Szent meggyőződésem, hogyha nem 77-ről indulok, hanem 67-ről akkor nem lenne most sok lelkiismeretfurdalásom. Mondjuk nem gondoltam volna hogy pont ekkor esek teherbe.
Met: úgy érzem a dedet ennek a bogyónak köszönhetem. Szerintem nemcsak én vagyok ezzel így. Viszont szülés után is szeretném megkapni, mert mint Zsizsik írta: más lett az élete. Nem szédültem, nem izzadtam, szóval lett eredménye.

S van még egy gondolatom. Nem mindenki egyformán PCO-s. Van akinek súlyosabb (pl. még peteérése sincs), s van akinek lightosabb a PCO-ja. S ettől függhet talán, hogy kinek hogy hat a met. Az én dokinőm például amikor először felírta a bogyót, megkérdezte, hány kiló vagyok? Merthogy más adagot ír fel elsőre egy 45 kg-osnak mint egy 85 kilósnak. Holott én úgy gondoltam, hogy az inzullin mértékétől függ, kinek hogy írják fel.

Több éve babára váró lányoknak! Találkoztam a védőbe egy csajszival. PCO-s. 6 év alatt mindent kipróbáltak nála. S feladta már a nem létező reményt is. Elege lett az orvosokból, a gyógyszerekből. S most 2 hónapos a picije. :lol: Spontán. Csodák mindig vannak, s lesznek!

Holnap jövök, s falni fogom a soraitokat! :lol:

Ablakunk alatt 4 napos non-stop népünnepély van. Éjjel Zámbó Jimmyre meg 3+2-re kéne elaludnom...... Meg sült kobász, s mini fánk illatára. :lol: Nem is tudom, hogy a gyomornedveimet, vagy a füleimet sérti az augusztus 20. :lol:

Bee (amúgy jól vagyok - időnként még kettesével veszem a lépcsőket :lol: )
beebeey

Sziasztok lányok,

olvasgatom a vitát, olvasgatom..... és tényleg jó, hogy többféle vélemény van, de könyörgöm, ne durvuljon már el a hangnem :!: :!: Ez itt nem volt szokás, és ne is váljon azzá....
Örülök, hogy mindenki lelke békére lelt.
Csipi, sajnálom, ha úgy érzed, hogy változik a topic hangulata, ez a bővülés velejárója . Régen, mikor még csak "páran" voltunk, tényleg családiasan folyt az eszmecsere, de közben rengetegen csatlakoztak hozzánk, ami szuper ! De óhatatlan, hogy a hangnem változik, mindenki más stílust hoz magával.
Én úgy érzem ,hogy még mindig "haza" jövök, ha benézek, bár én is Kincs elvágyódó hangulatát érzem a magaménak, hiszen 1 éve szedem a metet, 3 éve várunk a kistesóra, és még mindig semmi.... nem véletlen, hogy én is eltüntem hosszab időre. Szerintem nem kell ezt annyira "eldramatizálni", ha van olyan téma, amihez az ember szivesen hozzászól, akkor írni kell, ha csak olvasni van kedve, akkor nem kell írni, szóval csak lazán ! :lol: :wink:

Bee, annyira jó, hogy írtál, és az állam leesik a csodálkozástól, hogy mindjárt szülsz ! Hiszen tényleg pár hete estél teherbe....
Sajnálom, hogy a cukor nálad is szórakozik, azért lehet, Rejonak is van némi igazsága..... Remélem, csak nem fognak a végére inzulinra....!

Dimet, drága, nem zavarlak telefonhívásokkal, de már nagyon várom, hogy meglátogathassalak !!!! Hiányzol !! :lol: :lol: Szólj, ha menni kell ringatni ! :wink:
zsizsik

Szia zsizsik kincsem!

Én nem eldramatizálni akarom ( akartam ) csak leírtam ami mostanában "bánt"...... sajnálom, ha félreérthető voltam :cry: - én sem azt akartam mondani, hogy kötelező írni stb......

Mégegyszer bocsi :cry: :wink:

Csipi
csipi78

szakadék: Én is clostyzni fogok szeptembertől. Te hányadik clostys hónapban jártál? Mennyit szedtél? Csak hogy tudjam, hogy mihez tartsam magam. Persze nem veszem készpénznek.

lafead: Ha nem sikerül a clostys kúra, akkor meddőségi központba kell mennem és akkor én is bevállalnék egy lapart. Mennyire nehezen gyógyul?

Elmúlt a vesefájásom (kopp-kopp-kopp)! :) Nem tudom mi lehet a kövemmel, de ha nem fáj, tőlem ott van, ahol akar. Viszont tegnappal vissza kellett csökkentenem a metet 2*850-re. Ma már jobban érzem magam. Már nem bírtam, hogy állandóan ment a hasam. Arra azért jó volt a 3*850, hogy nem volt étvágyam és fogytam egy pár kilót és már nem eszem annyit. Mindenki dícsér, pedig szerintem max. 2-3 kiló lehet. Állítólag látszik.

Örülök, hogy van olyan rajtam kívül, aki rábeszélte magát a clostyra, meg a laparra, mert már hülyének és nagyon türelmetlennek éreztem magam. Szégyeltem is magam, hogy 1 év próbálkozás után hogy lehetek ilyen. De azért megértitek, ugye? :?
vicky79
Budapest III. kerület

lafead: Te a clostys fórumba is szoktál írni. Te mikor szedted? Lapar előtt? Mennyi ideig és milyen adagban? Neked volt tőle pé-d?

lafead; szakadék; egyéb, aki clostyt szed, vagy szedett :) : Bocsi a clostys érdeklődésemért, de szeretnék tisztába lenni, hogy kinél milyen dózis mit csinált. Köszike :roll:
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, úgy volt, hogy szedni fogom az áprilisi mensi után..de már nem kellett..... :wink:
Vendég

Csipi, ne viccelj mán, nem kell itt exkuzálni magad, tök jó, hogy leírtad ,mi bánt ! biztosan többen elgondolkodtunk rajta, hogy vajon te miért így éled meg,ahogy, vajon téged mi bánthat a mostani többirányú változások közül.... úgyhogy továbbra is csak arra biztatlak, hogy írd meg nyugodtan, bármi is nyomja a lelkedet, és őszintén remélem, hogy nem bántásnak vetted,amit írtam (ráadásul nem neked írtam, hanem úgy általában, bár téged szólítottalak meg) mert egyáltalán nem annak szántam ....! :roll:

Nekem is szeptembertől clostit akar adni Tűű, de megbeszéltük a férjemmel, hogy év végéig mindenképpen a fogyás lesz a legfontosabb feladat, ha addig nem jön össze, akkor majd januárban elgondolkodunk, hogyan tovább. Most fog megjönni, úgyhogy szépen megállt a fogyásom, de remélem, amint elmúlik, megint folytatódik, olyan jó érzés, hogy mindenki dícsér ! :lol:
zsizsik

Jaj zsizsik..dehogy vettem bántásnak :lol: sőt..... :) :) az a jó ha a saját véleményed írod le és őszinte vagy ( néha fáj ha ösziték az emberrel-ezt most általánosságban mondom-, de csak hasznunkra válik )

Azon goldolkodom, hogy 2 éve vagyunk rajta a projecten, 4 hónapja metezek..... hogy telik az idő - eszméletlen
csipi78

Sziasztok!
A pár napos kirándulás előtt egy gyors bekukk.

Vicky!
Nekem semit nem hatott a closty.... egyetlen egysezr sem lett peteérésem a 3 hónap alatt (pedig tüszőrepi szurit is kaptam). De jelzem, h akkro még a metet sem szedtem.
Viszont elérte a dokima zt, h már met mellett nem is szeretnék clostyzni.

A laparon én is elgondolkodtam. Azt hiszem, h szeptemberben rábeszélem magam. Több oka is van. De úgy érzem, h ez még kell. Önmagában a HSG-re nem merek elmenni (inkább altassanak mint a HSg) - tudom, túlélhető, de nekem a HSG a mumusom. (ez olyasmi lehet, h én nem félek a póktól, más meg igen)
És volt egy komoly életmentő műtétem, ami miatt jobb is ha szétnéz a dokim egy lapar alatt és megejti a HSG-t.
Így 20 hónap után már én is elgondolkodom, h mit kéne tenni még, és úgy érzem, h a met és talán egy lapar lehozná a bébinket az égből hozzánk! De abban biztos vagyok, h mindenkinek az segít, amiben hisz!!!!!!

Na, nem is ragozom tovább.
Kívánok nektek szép napokat (szerdán este jövünk haza) és vigyázzatok magatokra!!!!!

babszika

Sziasztok!

Vicky! Az én Closty mennyiségemtől csődbe menne a gyógyszergyár, mert összesen napi 1 szemet vettem be 5 napon át!!!!
A történet: Februárban mentem Tűű dokihoz. Megnézte az eredményeimet, és felírta a metet, én olyan boldogságos voltam. Aztán látom, hogy írogat még recipét, hát a Closty recept volt. Kicsit (marhára!! :shock: ) vitatkoztam is vele, hogy nem akarom beszedni, addigra nagyon határozottan tudtam, hogy mit szabad majd, mit nem, és bárkivel képes voltam összevitázni ezen. De ő meg csak mondta a magáét, hogy ébresszük fel a petefészkeimet, meg a korom miatt, stb..... Abban maradtunk, hogy eldöntöm. Az első hónapot szépen végig meteztem, persze pé nélkül, Norcolut...... :roll: És amikor megjött, valahogy kellette magát a doboz, pedig megígértem az nlc-n, hogy várok még legalább 2 hónapot...... És jól beszedtem a napi egy szememet. Ez már március volt. Nem volt eredménye, de teljesen bekattantam. Hőt mértem, LH teszteltem, lestem/figyeltem magam, itt fáj, ott bök, emitt feszít, totál hülye voltam így utólag, állandóan uh-ra rohangáltam a rendelőbe, ahol egy idősebb doki volt, esküszöm azon drukkolt, hogy ne sikerüljön..... Szerinte pé-em sem volt, pedig spontán megjött a ferty által jelölt 14. napon. :evil: :twisted: Kiakadásomon nem segített az, amit Lafika is megélt, hogy tudtam, hogy olyat csináltam, ami több tanácsot adónak is a véleménye ellen van, és azt éreztem néha, mintha olyan nagyon haragudtak volna érte, amikor kiderült..... Legszívesebben elbujdostam volna, hogy ennyit sem vagyok képes megállni, pedig közben fegyelmezetten igyekeztem a diétát tartani, otthon tornázgattam, de minek, ha a Clostyval szétcseszem azt a munkát, amit eddig csináltam.
Aztán megint egy sima metes hónap, ahol türelmetlenségemben hamarabb kezdtem a Norcolutot mint kellett volna, így valamikor a bogyó szedése közben peteértem egyet, jól össze is zavartam magam..... És akkor elegem lett, de marhára, meg szerintem belőlem is többeknek, és volt egy olyan javaslat (örök hála....), hogy próbáljam csak bátran meg a Clostyt megint, az előző hónapban sem volt belőle bajom, csak figyeljek nagyon és diétázzak rendben. Jött a nyár, sokat fogytam, kb. 6-8 kilót, látványosan vékonyabb lettem, de lelkileg széthullottam. Elmentem az előző Norcolut alatt Mészáros dokihoz az MMEC-be, és felírta nekem újra a Clostyt. Ki sem váltottam, mert a Tűű dokis receptből még meg volt a másik 5 szem. Az uh-on, amit Mészáros doki nézett, szép petefészkek látszották, kisciszták nélkül (alleluja), vastag, kb. 12 mm endometrium, egyszóval remekül néztem ki belül. És megjött, és én beszedtem szépen a Clostyt. Megint egy szem, megint 5 napon át, csak Tűű dokival ellentétben a mensi 5-9. napjáig kellett szedjem. Hatalmas döntésre jutottam ezalatt, hőmérő nyema, uh nyema, repesztő eddig, se de persze most se, és fogalmam sincs, hogy mikor volt a pé-em, de valamikor itthon. Párocska nagyon lelkes volt a diétáért, és nagyon tetszettem neki lefogyva, állandóan rajtra készen állt, réges régen nem szerelmeztünk ennyit, de csak látni kellett azt a szerelmes szemeit, és dobáltam le a ruháimat..... :oops: :oops: Már elnézést!

Tehát az 5. metes hónapban, a második, de nem folyamatos egymásutáni Clostys hónapból teherbeestem. Hiszem, hogy a nyugodtság is sokat számított, az, hogy nem is érdekelt mi lesz, már eljutottam abba a lelkiállapotba, amibe Zsizsik is, és oly sokan..... És erre! Jó, persze rásegítettem, jó, persze, nem spontán, jó furton-furt egyymásnak estünk, tétje sincs alapon, hittem, hogy nekem már nem fog sikerülni, de legalább Ő nagyon szeret engem! És jó, persze az időpont már megint.... De itt van, dobog a szíve!

Vicky! Napi egy szem! Nem 2x1, meg 3x1!!! Ha reagálsz az egy szemre, akkor nincs értelme többet szedned, megúszhatod a repesztőt, nincsenek mellékhatásaid, stb..... Tűű dokival kellene mindenkinek Clostyzni!

Fűűűű, litániáztam. :oops: :lol:
Vendég

Ja, és a legfontosabb!! Hihetetlen nagy szerencsém is volt!!!
Fontos hozzávaló a sikerhez........ :wink: :roll:
Vendég

Sziasztok!

Hogy telt a hétvége?

Monácska: Tényleg érdekes, ami veled történt... Egyre inkább kezdek benne hinni, hogy sok múlik az ember hozzáállásán és akkor fogsz teherbeesni, mikor nem is várod. Önfeledt, időzítés nélküli szerelmeskedés lenne a titok?

Tisztára kész vagyok. Pénteken korán reggel levittem a családot balcsira, délután párom értem jött és jó későn értünk haza. Szombat óta minden nap alszom napközben, 1/2 9-kor este már horkolok, reggel meg 9-kor kelek. Hihetetlen, ennyire nem fáraszthatott ki az a pénteki koránkelés....

Vicky: Én ugyan nem clostyztam még, de érdemes mindenképpen a legkisebb adaggal kezdeni. Nekem anno úgy írták fel, hogy napi 1 szem 5 napig, aztán ha nem sikerült, akkor a következő ciklusban ugyanígy. Persze nem szedtem be, mert nagyon féltem tőle. Se mensim nem volt, se pém, és a petefészkeim "szép" pcosok voltak. Rettegtem attól, hogy túlstimuznak, hiszen még uh-t sem kért mellé a doki. Ahogy a lányok is írták, napi 1-el kezdd, aztán kiderül, hogy használt-e vagy sem...

Babszika: Nálad akkor mindeképen a lapar javasolt, de gondolom a dokid is ezt mondta... Drukolok majd, hogy minden rendben legyen ott bent...

Zsizsik: Kaphatunk majd képet a szépséges blökitekről? Nagyon kíváncsi vagyok rá... Ja, és grat a fogyáshoz!

Lányok: Az elmúlt napok vitái megerősítettek abban, hogy ez egy nagyon jó csapat. Tudtok kultúráltan vitatkozni és ez nekem nagyon tetszett, Őszintén szólva én ugye nem vagyok egy régi topiklakó nálatok, de úgy érzem, hogy ezek a viták segítettek nekem is dönteni arról, hogy majd a későbbiekben mi az, ami számomra jó lehet. Örülök, hogy befogadtatok és időnként elláttok tanácsokkal...

Na, jó megyek és hajatfestek, mert kezdek bányarém lenni...

Pussza

Kép

Kép
bettica

No lássuk sikerül-é föltenni a táblit:

Kép [/img]
krumplis pogácsa

sikerült :-)
Csak lafit helyettesítem, amíg haza nem jön a nyaralásból, ne aggódjatok. :-)
krumplis pogácsa

Bettica!
Nem hiszem, hogy nálam a bölcsek köve, mert véletlen bekaptam a legyet, nem is merem azt mondani, hogy ez vagy az miatt sikerült. Csak érzem, hogy sok minden közrejátszott abban, hogy Borsóka megfoggant..... :) :lol:

Véleményem szerint a legnagyobb gond az, hogy mire eljutunk a topikra, mindegy melyikre, és megkapjuk a tanácsokat és a receptet Tűű dokitól vagy Breyer doktornőtől, addigra a hátunk mögött van már rengeteg sikertelen hónap. És frusztráció a kilók miatt, a szőrők miatt, tele vagyunk szorongással, magunkkal szemben támasztott irreális követelményekkel. És közben figyelni a diétára, beilleszteni a családi étrendbe, mozogni, a lelkiismeretfurdalást lehetőleg jól kezelni, nem görcsölni, bízni a metben, pedig hallod sokat, hogy nem csodaszer, és kell hozzá még tenni is a sikerért, közben azt érzed, hogy erődön felül teszel érte, és már nincs olyan perced, amiben ne arra gondolnál, hogy "mi van már"..... Annyi magamhoz hasonló újonnan érkezőt látok, és mindenki elköveti azokat a hibákat is, amiket én is elkövettem, és még sokan el is fogják követni. Főleg az ennyire ellentmondásos lelkületűek, mint én is vagyok!

A PCOS-ok hihetetlen makacs és öntörvényű emberekké nevelődnek észrevettétek?? Úgy is sikerülni fog mindenkinek! Csak a mikor...... Na, azt jól bevésték a sziklába, de el is rejtették sajnos!
Vendég

szakadék: Most elültetted a closty adaggal kapcsolatban a fülemben a bogarat. Megnéztem a receptet és 2*1 van rajta! Nem 3*1, ahogy emlékeztem. Majd meglátom, hogy mennyit szedek, meg még a dokival is beszélni akarok. Köszi az infókat, egy kicsit nyugodtabb lettem. Már letettem róla, hogy a closty nekem segíteni fog, mert hát még úgyse segített senkinek. :? Szerinted a 19. cn-es uh nem késő? Akkorra rendelt be.

babszika: Én is rettegtem a hsg-től, de mikor kész volt, már nagyon büszke voltam magamra, hogy túléltem. :) nem volt több 10 percnél és érdekes módon elfelejtettem, hogy mit is érztem. Azt tudom, hogy olyan helyen fájt, amiről eddig azt sem tudtam, hogy létezik. Egyébként a mostani vesegörcsöt bármikor szó nélkül elcseréltem volna rá. Én az altatással vagyok úgy, mint te a hsg-vel. Valamiért mindig az van előttem, hogy kiverik a fogam! :? Egyszer láttam egy nőt, akinek így verték ki a fogait a lélegeztetővel és azóta nekem ez a fóbiám lett. Pedig tudom, hogy ez hülyeség, de nem tudok ezen túllépni. Pedig a fogorvosok jól élnének, ha mindenki menne új fogért altatás után. :) Ha lapar kell, majd megpróbálom legyűrni.
vicky79
Budapest III. kerület

Persze okés, hogy sok mindentől függ, de azért valljuk be, hogy egyre több olyat hallasz, hogy amikor már nem készülsz rá annyira, mert kis szünetet akarsz tartani, akkor történik meg a csoda. Sok múlik persze az időzítésen, a hormokon, a lelkiállapoton, amikor már nagyából rendben van minden. Nekünk, akiknek nehezebben jön össze, minden apró dolgon elgondolkodunk, hogy ez vagy az segíthetett igazán. És persze próbáljuk úgy csinálni, úgy hozzáállni, ahogyan azok akiknek végre valahára sikerült. Őszintén szólva nekem ez ad erőt. Emiatt nem bolondulok bele a várakozásba, mert tudom hogy sikerülni fog, csak ki kell várni. Sokat kell tenni érte, de előb vagy utóbb sikerülni fog. Ahogy az én dokim is mondta, amikor elkeseredve mentem hozzá, mindenkinek lesz gyereke akinek méhe van. Így vagy úgy, de lesz. Szóval keressük a lehetséges plusszt, ami nálunk is beválik. Nekem nem kell már fogynom szerencsére, nem kell nagyon számolgatnom a ch-t sem, mert nincs ir-em, szóval mostmár csak a szerencsén múlik, de azon nagyon. És persze mindent kipróbálok, amire valaha azt mondták, hogy segíthet (persze csak az épeszű dolgokat ;) )

Kép

Kép
bettica

Beebey:

Hogyhogy csak a 34. héten csinálnak neked cukorprofilt??????

+ MINEK?

Akkor leírom, mire figyelj ha a kórházban nézik a cukrod: SOHA!!!!! ne egyél a kórházi kajából. Akkor se, ha megmondják a szénhidráttartalmát!!!!!!!!!!! Tök más eredmény fog kijönni mintha otthon ennéd meg ugyanazt a kaját (ld. tömegkaja, nagyobb mennyiség, gyakrabban szétfőzik stb. így még az otthonihoz képest is módosulhat a GI-je... ami a Te esetedben egyenlő lehet az inzulinnal). Emellett a kórházakban még XVIII. század van, ott CSAK az ételek szénhidráttartalmát nézik, a GI-t soha... naná. Nincs idő/pénz arra, hogy a B-rizs helyett mondjuk hajdinát adjanak köretnek. A cukorra gyakorolt hatásuk pedig ég és föld.

Egyszóval ha bemész cukorprofilra akkor MINDEN kaját úgy vigyél magaddal mintha otthon ennél.

Mozgás: a kórházban semmit se mozog az ember. Ül az ágya szélén és vár a nagy semmire. Minden kaja után mozogj legalább annyit mintha otthon lennél! Ha nem teszed akkro megintcsak rossz eredmény fog kijönni - túl magas lesz a cukrod ami megintcsak az inzulinhoz vezethet!!!!

Akkor: ragaszkodjál ahhoz, hogy 1,5 órást is nézzenek és ne csak 1 órást. Akkor azt hiszem 6,8 a határ, de nálunk IR-es lányoknál ez szerintem sokkal reálisabb mint a 60 perces 7-es érték! (nálam a másfél órás soha nem ment 6,8 fölé, ehettem amit akartam!!!!)

Egyébként meg én a 34. héten már nem engedném, hoyg ezzel szekáljanak. A 36. héttől ugyanis valszeg úgyis javul a helyzet, az inzulint beállítani ennyi idő alapp pedig szerintem lehetetlen (hossz idő alatt is az!). Én a helyedben ragaszkodnék ahhoz, hogy továbbra is otthon mérd a cukrod azzal a kikötéssel, hogy hetente bemész és összeméred a házi mérődön mért cukoreredményt a laborban készült eredménnyel. Csak, hogy nehogy ott ücsörögj a babérjaidon mialatt mondjuk elszáll a cukrod. Gondolom vezeted a cukornaplót. Azt is egyeztesd hetente az orvossal. Ha magas az 1 órás cukrod, MINDIG mérj mellé egy 90 percest is, hoyg az orvos lássa, hogy szépen lemegy és, hogy csak megszivatna ha emellé inzulint adna.

Nekem is voltak olyan időszakaim amikor néhány napra megugrott a cukrom (nálam a melegfront nagyon-nagyon be tudott kavarni) - aztán ez szépen elmúlt és jöttek a jó cukrok. ha egy ilyen időszakban inzulinra raktak volna akkor végighipózom a terhességet.

Egyszóval a lényeg az, hogy pontos képed legyen arról, hogyan alakul a cukrod, hogy megmutasd az orvosnak, hogy lelkiismeretes vagy és tudod, hogy mit miért csinálsz, hogy miért nem akarod az inzulint (ld. lemegy pl. a cukrod csak lassabban - és ez még mindig kiszámíthatóbb mintha inzulint adnál be aminek kiszámíthatatlan a hatása + ugyanúgy függ az időtől, hogy mennyit mozogsz stb.)

Ja. A dietetikus nekem anno azt ajánlotta, hogy ha magasabb értékeket mérek akkor iktassak be minden reggeli után fél óra sétát stb. ami szépen égeti a cukrot így nem kell majd aggódnom, hogy túl magas lesz... (a kórházban is ugyanez a feladat)

Na most ennyi jutott az eszembe.

Egyébként a Sotén pl. az volt, hogy ha valaki a 36. héten még nem volt inzulinon azt hivalatosan is "elengedték", onnantól már nem kellett kontrollra járnia. Kistarcsán engem még megkért a doki, hoyg ha lehet akkor hetente egyszer menjek már be utána is kontrollra, de annak már nem lett volna tétje. (a nőgyógyászaton pedig ezzel szemben végig a cukrommal szekáltak ráadásul túl jók voltak az eredményeim ezért nem hitték el a saját mérésem és egy csomószor dupláztak... aztán csodálkoztak, hogy jééé... tényleg jó a cukrom.... úgyhogy ott is az volt az érzésem, hogy szivatni akartak...) Ja. én azért féltem még az inzulintól, mert olyankor nem hagyják normálisan szülni az embert!!! A legtöbb helyen a kiírás előtt 3-4! héttel befektetik a nőket csak, mert inzulinra fogták őket terhesen, van ahol nem is vállalják a szülést és van, ahol szülés közben infúziót adnak... nem véve figyelembe azt a tényt, hoyg valaki "csak" terhességi diabos vagy 1-es típusú diabétesze van... amis zerintem ég és föld.

Amire figyelj: ha a másfél órásaid is rosszak akkor tényleg kell az inzulin, de egy kis mozgással egész jól karban tudod tartani a cukrod ha csak minimális az eltérés...

bocsi a kisregényért... (a férjem szekál is miatta, szerinte most írom meg a nagy indiánkönyvet :))))
Vendég

Sziasztok!

Holnap megyek vv-re (3cn),most végre időben jött a mensi is.
Remélem az új dokival szerencsém lesz.Én 6 hónapig szedtem clostit (első doki) eredménytelenül :cry: nem nagyon foglalkozott velem,ezért is váltottam orvost. Most Pécsett az Édesanyák útjára járok a Dr Várnagy Ákoshoz. Én bízom benne,hogy ebben az évben én is babás leszek!

Léni
léni

Már megint én...... :oops:

Kb. egy hete képtelen vagyok tartani a napi 3x500 metet. Olyan borzalmas erős és folyamatos a hányingerem, hogy nem tudom beszedni, hol ez az adag, hol az az adag marad ki.
Az előbb elájultam, úgy kámpászkodtam fel a földről.

Lehet a rosszullétem attól, hogy a metet összevissza szedem??? Enni eszek rendben, talán még többet is mint kellene, de sokszor visszajön a gyógyszerrel együtt a fele is az ételnek......
Mit csináljak? Ez az ájulás kicsit megijesztett.....
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?