Új privát üzeneted érkezett!

Gabomamo:
Én is pont erre gondoltam. Vagy elengedem a fülem mellett a kérdést, vagy kénytelen leszek hazudni? De miért ne mondjak igazat? De ha megmondom az igazat, jön a mérhetetlen kioktatás....BRRR Hallottam olyan cifrákat, hogy csak na.
Elõször jókat szórakoztam, de bevallom õszintén most már idegesit. Mert aki megprobál eltériteni a szopitól, annak halvány lila gõze sincs egyébként arról amirõl megpróbál nagyon okosakat mondani.
És nem csak idõsebbekrõl beszélek. Sajnos a kismamák nagyrészének az a véleménye: a gyereknek minél hamarabb kell mindent ennie.
Zöldségesboltban dolgoztam, És nagyon sok kismamek jár/t oda.

Zsófi:
lefagyasztott tejcsi?

Nina
nina74

Szijasztok!

Kriszti! NAgyon ügyes Gergö! És milyen jó súlyban van! 1000kaktuszotok van? Uuuuuuuuu, az tök állat! NAgyon jól nézhet ki! És hol tartjátok öket? Én is imádom a virágokat, ha lesz házunk, akkor tuti telepakolom virággal, persze kaktuszokkal isKép

Zsófi! Eldönteni, nem tudod, hogy hogy lesz jó aludni a babának! Pl. Hangát ha hasra tettem úgy üvöltött, hogy csak na! Akár egy pillanatra is úgy forditottam, azonnal orditott. Csak kizátólag háton aludt mindig. A Sógornöm kisfia meg csak hason tudott aludni. Ha háton alszik miért lenne lapos a feje? Hangáé pl tök kerek..

Vevike, Gabomano! Mindenkinek a 2.babája nagyobb? Ágciék bajban lesznek!Kép

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Nina: Hát én nagyon "szeretem" az ilyen okos embereket. Ma például arról gyõztem meg egy vénbanyát, hogy én nem bánom, hogy a Flóci nem cumizik, hanem szopja az ujját. És ez sokkal jobb, mert akkor használja, amikor õ akarja. Igaz csak akkor mikor fáradt vagy éhes. Sõt ez a banya múltkor azt hitte, amikor azt mondtam neki, hogy a Fló még mindig szopik, hogy csak szopik, EGY ÉVES GYEREK. Én meg felvilágosítottam, hogy ennyire hülyének ne nézzen már. Azért mert sokkal fiatalabb vagyok nála, hülye még nem vagyok. Persze ezt csak gondoltam. Sok olyan ismerõsöm van aki a szoptatás helyett inkább a tápizást választja, azzal az indokkal, hogy a tápi egyszerûbb. Ilyenkor a falra tudnék mászni a butaságtól. Máris felhúztam magam.
Én néha azt szoktam mondani, hogy már pacalt is eszik vagy töltött káposztát. Elég vicces mikor hülyén néznek az ember lányára.

Gabó: Akkor a Fló tesója négy kilós lesz, ne már!

Gabi3
inecsg

Sziasztok,
hosszú leszek vigyázat!Kép
Olvasgatom mindig, de mire ideérnék vagy tök késõ van, vagy már nincs erõm írni sem.
De most esti gépezésemet itt kezdem, amíg a fiúk fürdenek.

Kérdés:
aki olvas mesét a manókának, hogy csinálja az esti programot? És milyen mesekönyvbõl? Lehet, hogy én vagyok válogatós, de én még nem találtam olyan igazi esti meséskönyvet! Szóval ötleteket szeretnék kérni!Kép

Kriszti, Nina,
ha vigasztal benneteket Cumika (17 hó) még mindig cicin alszik el. Voltak korszakai, mikor cicin, aztán nem, magától az ágyban, ezek váltogatták egymást, most ismét. Ez azért így elég kénylemes, nekem jó. Van, hogy reggel kel, van, hogy elõbb, szóval nálunk nem nagyon összefüggés közte. A nagyszobában szopizik, elaszik, átviszem az övébe, apukájától kap közben puszit, és beteszem az ágyába. Nina,
bizony nálunk is van a délutáni alvásnáél, hogy egyszerûen ki sem tudom húzni a szájából. Mivel én fekve szoptatok, ha nagyon nem megy, nem erõltetem, alszom egyet én is.Kép

Hancsa,
úgy értesültem Gabómamótól, meg hát kicsit írtad is, hogy Bianka hisztis. Mit csinálsz vele ilyenkor? Mostanában nálunk elszabadult a pokol, brrr... Reméelm hamar túl leszünk ezen, mert néha már délre kimerít a fiatalember.

Gabi3,
így utólag Flócinak sok-sok boldogságot kívánok.
Kép

Lara Kép

Zsófi,
én nem adnék a picinek még anyatejen kívül mást. 6 hónapig, fõleg, amennyi teje anyukádnak van, elég kell,. hogy legyen. Nem akarok okoskodni, azért neki nagyobb tapasztalata van már (bár én angoyn sokat olvastam errõl a témáról) DE korábban említettétek, hogy többen is allergiával, asztmával küszködtök. Ezt talán meg lehet elõzni vagy úgy mondom, hogy nagyobb esély van rá, hogy elkerüljétetek Annánál, ha 6 hóig csak anyatejet kap, utána pedig nagyon óvatosan, fokozatosan vezetitek be a különbözõ kajákat. És ameddig csak lehet, szoptatni kell az ilyen babákat. Hozzátenném még azt is, hogy ráadásul, nemcsak, hogy a családban elõfordul, de biztos, hogy hajalamos is lesz rá, ha csak ránézünk. Hiszen olyan kis porcelánbaba.Kép
Nemt udom, milyen bébikaját adtatok neki, de ez az összeállítás, ha jól emlékszem vmi kecskeméti vag yilyesmi, nos én 7-8 hóig csak Hippet adnék neki, vagy saját készítésût. Talán túlzott óvatosságnak tûnhet, amit itt leírtam, de úgy gondolom, jobb megelõzni (vagy legalábbis megpróbálni) a bajt, mint, hogy utána orvostól orvosig járkálni. A kiütés egyébként lehet annak jele, hogy még nincs felkészülve a szervezete.
Lásd az én példám (mert hogy sokan mondják, hogy õk is korán kaptak ezt-azt, még sem lett semmi bajuk): lassan 4 éve küzdök a hülye kiütéseimmel. Vettem a bátorságot a magyar egészségügyben, és végigjártam mindent, amit lehetett, kivizsgáltattam magam, mitõl lehet, mert a bõrklinikán sem tudtak egyszerûen semmit csinálni, sõt jobbat mondok, gyakorlatilag nem tudják, mi ez... Szóval, minden leletem negatív, kivéve a glutén és tejérzékenységet. Huszonéves fejjel. Most majd tarthatom a diétát, ami nem egy egyszerû dolog, a péztárcámról nem is beszélve. (egyébként már most telejesen számûztem a tejet az életembõl, és javulni látszik a helyzet, de majd a doki többet tud mondani talán. csakhogy itt nem arról van szó, hogy szia dobozos..., hanem bizony egy csomó mindenben van, amiben nem is gondolná az ember, szóval ezeket kiküszöbölni...? de ha el akarom tüntetni, márpedig semmit sem szeretnék per pillanat jobban, akkor bizony meg kell néznem mindent.)
Az alvással kapcs: csatlakozom az elõttem szólókhoz. Hasno mondjuk én addig nem tettem amíg a köldökcsonk le nem esett. Az oldalfekvéshez: lehet kapni (kenguru goldos) bölcsõpárnát. Nem drága (van eladóKép ), mi anyuéktól kaptuk, nagyon jól bevált. Az altatásnál is, meg a fekve szopinál is.Kép

Holnap nincs kedve vkinek a Mikkába jönni délelõtt? Apuka ledolgozza a jövõ pénteket, úgy gondoltam elosonunk. Cumika már jól van. A bölcsibe sajnos nem tudtunk elmenni, mert ugye akkor volt lázas, de azt hiszem már döntöttem, majd megírom, hgoy miért.
Ágci

Kép
Ágci

Jó reggelt mindenkinek!

Nina: Mi magánházban lakunk és a kaktuszok üvegházban és fóliasátorban vannak. Az üvegház füthetõ és ott vannak a kényesebb növények, a fóliában pedig a télállóak. Szerintem nem nehéz kaktuszt tartani csak télen hûvös helyen kell õket tartani és nem kell locsolni, nyáron a napos meleg helyet szeretik, A tavaszi átültetéskor vissza kell vágni a gyökereit, és a földje kaviccsal kevert virágföld. Szeritem az eladónak mond meg, hogy hol fogod tartani õket és olyat adjon ami ezt a körülményt kibírja. A férjem azt mondta, hogy szivesen segít gondozási tanáccsal.
Gergõ napközbeni elalvásával vagyok gondban én is, mert általában jóval az evés után álmosodik el és folyton sír, ha lefektetem. Annyira behergeli magát, hogy már a sírástól nem tud elaludni. Bezzeg ha cicire teszem 5 perc múlva alszik. Csak az a baj, hogy ekkor meg az emésztése borul fel és megy a hasa, mert folyton kerül újabb táplálék a gyomrába. Próbálkoztam azzal, hogy játékokat tettem be az ágyába és azokkal játszott elalvásig. De az utóbbi idõben dühében kidobálja õket a kiságyából. Más elaltatási ötletem meg még nincs.

Gabi3: De jó, hogy nektek is a Hegedûs Ágnes az új dokitok. Szerintem is nagyon aranyos, én nagyon örülök neki, hogy õt választottam. Miért kerestetek másik gyerekorvost?

Gabo: Bizony nagyon izgultam, hogy Gergõ mikor fordul meg, de ha belegondolok nem könnyû a dolga, mert majdnem 10 kiló suly kell mozgatnia. Tegnap a játékos dobozába próbált megkapaszkodni fordulás közben, de sajnos csak odáig jutott, hogy a fejére borította az egészet. Nagyon meglepõdött rajta.

Banita: Nekünk mind a két nap megfelel talira.

No megyek tenni-venni. Ma még benézek!

Sziasztok, Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Voltam tegnap dokinál, a méhszájam tovább nyílt. Kép Viszont a babóka jól van, csak a fenekén csücsül. Ez még nem izgat, mert Lili is a 33. hét körül fordult meg, csak õ kisebb volt. Mondta a doki, hogy most tuti nagyobb lesz, csak forduljon meg, mert ha túl nagy lesz, nem biztos hogy ki tud jönni fenekestül. Most beszélgetek vele, aztán majd 4 hét múlva elkezdek izgulni, ha nem fordult meg.
Nagyon meglepõdtem, mert úgy éreztem hétvégén, mintha beilleszkedett volna a feje. De valószínûleg a lábával próbálja keresni a kiutat. Kép

Gabi3!
Boldog szülinapot Flócinak! Kép (Így utólag is.)

Rita!
Jó végre hallani Felõled! Tuti nem lesz semmi baj! Kép

Banita!
Azt hiszem, nekünk ugrott a tali. úgyhogy minket ne vegyetek számításba. Szerdán kell leadnom a szakdolgozatot, így csak utána lenne jó nekünk, az meg már ünnep. Kép

Éva!
Úgy látom, Téged is jól lefoglal a két pici, olyan ritkán írsz.

Gabómamó!
Én is ettõl tartok már most, hogy majd a nagy melegben mindenki azt fogja mondani, hogy itassam a babót. De milyen jó, hogy most már kiokosodtunk, tuti, nem engedek semmit. Kép

Nina!
Szerintem mondd meg az igazat, és mondd azt, hogy Te a legújabb állásfoglalásokat olvasod, és aszerint csinálod. Ne hagyd magad! Kép

Zsófi!
Nem lehet, hogy a bébiételtõl lett kiütésés Panka?

Lara!
Hanga még mindig nem eszik gyümölcsöt darabosan? Lili zöldséget nem hajlandó enni, csak fõttet. Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Akkor legyen jövõ héten szerdán 10-tõl tali nálunk. (Hétfõre programunk adódott.)
Aki nem tudja a címünket küldjön egy mélt (berenda@freemail.hu), és megírom.

Gabómamó!
Melyik IKEA-ban voltatok, a Budaörsiben? Vettetek is valamit?

Nina!
Én 6 hónaposan kezdtem Bálintot anyatejen kívül mással is etetni (Beninél 5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, mert elég kicsi volt,-és mindig cseszegettek- de attól sem lett nagyobb, hogy elkezdett mást is enni!!!). Bálintot a mai napig nem teáztatom, a szomjúságát is anyatejjel csillapítja. Szerintem nem kell foglalkozni a nagy okosokkal, 6 hónapos korig kizárólag csak szopizzon Vanda!
Sajnálom hogy nem tudtok jönni szerdán!Kép

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Ágci!

Hogy akarsz mesét olvasni? Úgy hogy Cumika már ágyban van, vagy az öledben? Én egy ideig olvastam Lilinek, úgy , hogy az ülemben ült, csak a keménylaposokat, amiben csak vers van. A hosszabbakhoz már nagyon türelmetlen volt, elég volt neki a rövid is. Most már nem olvasok neki este, mert egy idõ után már a rövid is túl hosszú volt neki, mert nagyon álmos már ilyenkor. De gondoltam, hogy meg kellene próbálni úgy, hogy amikor már az ágyban fekszik. De szerintem most még elég nekik a rövid mese, mert nem biztos, hogy türelmesen ki tudják várni a végét. Kép

Ildianyu
ildianyu

Ildianyu!
Állitólag a négykézláb mászkálás segit a baba megfordulásában. Egy kis szõnyeg súrolás?Kép

Nina
nina74

Sziasztok!

Ildianyu!
Most olvasom hogy ti sem tudtok jönni!Kép
Azért még szülés elõtt szeretnélek látni! Aztán meg azért nem találkozunk egy jó darabig mert megszületik a picur.
Nekem Bálint is és Beni is tök késõn fordult be a szülõ pózba (kb.3-4 héttel a szülés elõtt).Szóval még idõben vagy, ne idegeskedj, minden rendben lesz! Kihúzzátok még egyben a maradék 7 hetet, aztán sitty-sutty megszületik Lili hugicája.
Eldöntöttétek már mi lesz a baba neve?

Kép

Kép

Kép
banita

Nina!
Köszi, ezt kipróbálom! Kép

Anita!
Hát, most a Fanni kezd nyerõ lenni. De addig még sok idõ van. Kép Tuti találkozunk még addig.

Ágci!
Mi lehet, hogy megyünk holnap délelõtt.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Az elõzõ levelet még csütörtökön írtam, csak nem vette be a szerver.

Ma voltunk gasztroenterológián. Remélem senkinek nem kell a jövõben oda mennie, mert mindig nagyon sokan vannak. Okosabbak még nem lettünk, majd ha meglesz a verejtékvizsgálat, a székletvizsgálat és a vérvétel eredményei. A dokinéni egy táplálkozási napló vezetését javasolta amibe fel kell jegyezni, hogy mikor mit eszik Gergõ, mikor milyen a széklet és hogy én mit eszek. Nagy valószínûséggel valamilyen étel okzhatja a híg kakikat. Szegény picúrkámnak 3-szor szúrtak a karjába mire találtak vénát. Nagyon ordított a kis drágám és majd 1/2 órába került mire megnyugodott. Azóta sem lehet mosolyt csalni az arcocskájára.

Ági: Cumika napközben is cicin aludt el? Én csak attól félek, hogy késõbb sem fog nélkülem aludni, ha most engedem neki a cicin való elalvást.
Meséskönyv:Én nagyon szeretem az Icinke-picinke c. meséskönyvet amiben óvodásoknak való népmesék vannak korcsoportok szerint.

Nina: Én is hallgattam okoskodó tanácsokat amikor még csak szoptattam Gergõt. Amikor már nagyon elegem lett a tanácsokból akkor azt mondtam, hogy az orvos vagy a védõnõ is a szopiztatást javasolja, mert még elég a tej a babának. És képzeld, ez hatott. Mert ugye az orvossal nem illik vitatkozni. Soha többé nem kellett vitatkoznom a gyerek etetésével kapcsolatban senkivel, mert az orvos tanácsát senki nem vonta kétségbe.

Sziasztok! Kriszti
gykriszta

Agci,

mi meg nem probaltuk az esti meset, de Jazmint ahogy lerakjuk furdes utan, szerintem mar 1 perc mulva alszik. (pedig mi is mennyit kinlodtunk ezzel hajdanan. emlekeztek?)
Ha nappal probalok meselni konyvbol, nics turelme hozza, azonnal lapozza a konyvet tovabb.

Banita,

az Ors vezer teriben voltunk. At van alakitva es ki van bovitve teljesen. Nagyon szep elotte a park is. Csak 1-2 aprosagot vettem.(szalveta tarto, Jazminnak pohar, tanyer)
AS ferjem a mult heten kinezett 1 etkezoasztalt szekkel es talaloval. Nu azert mentem fel, hogy aldasomat adjam ra, mert kepen nem nezett ki jol. De meg kell allapitanom, jo izlese van. Kép

Zsofi,

Jazmint en oldalan probaltam altatni, de nem nagyon teccett neki. Amikor a hasara raktam azonnal abbahagyta a sirast es aludt. Persze hasfajos volt. Simci az elejen oldalt aludt de o is hasfajosvolt es jott a hason alvas. Azota is ugy alszik. Persze ez csak par honap, mert amint forogni tudnak, ugyis ugy alszanak, ahogy akarnak. Az jo volt amikor Jazmin hasrol at tudott fordulni, de vissza meg nem. Ejszaka amikor atfordult sirt es be kellett menni hozza atforditani.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Ildianyu,
akkor majd ott találkozunk. Szvsz mi fél 10 körül érünk oda. Ha jöttök.
A baba helyzetével kapcs, olvasd el.Kép
[url=http://www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html[/url]

Kriszti,
idõpontra mentetek? nekem is mennem kell majd gasztrodokihoz, május 12re kaptam idõpontot egy hónappal ezelõtt.

Mese:
igen én is rövidre gondoltam, amit azért olvasunk, kicsit lehiggad, de én nem találtam ilyet. Vagy gyagya mese volt csúnya képpel...
De lehet, hogy ezt a verses dolgot kipróbálom.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Madárdalos jó reggelt kívánok mindenkinek!

Ágci: Én is március közepén kaptam a tegnapi idõpontot. Igen, idõpontra mentünk, 8 órára, de már akkor voltak elõttünk. Kb. 9 körül jutottunk be a dokihoz és 1/2 12-kor jöttünk el. Oda 1 napi hideg élelmet vinni kell magunkkal. Egy ismerõsöm azt mesélte, hogy õk már jártak úgy is, hogy 8-ra mentek és dél körül kerültek a doki szeme elé. Még az a jó, hogy a nagyobb gyerekeknek kialakítottak játszószobát, ahol el tudják foglalni magukat.
Ti is a klinikára mentek?

Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Ágci, Ildi: Köszi a gratulációt!

Ildi: Mibõl írsz szakdogát? Biztos meg fog fordulni a kis pocaklakó. Hány grammos most a babójelölt?

Kriszta:Azért kerestünk új orvost, mert valahogy nem vokt szimpi a doki néni. Szakmailag biztos nagyon jó, de nekem hiányzott a kedvesség és a közvetlenség. meg a környék sem túl vonzó. A Hegedûs doki néni meg itt van egy köpésre. Különösebb bajom nem volt vele.

Anita: Akkor jövõhéten szerdán 10-kor nálatok. Lécci írd meg a címetek mert még nem voltunk nálatok.

Nina: Flóci már jóval elmúlt hat hónapos mikor almalével próbálkoztam nála. Amióta elkezdtem a hozzátáplálást alig hzott valamit. Fél év alatt 1700 g-ot. Fél éves korában meg 6030g volt tisztán anyatejjel táplálva.

Tegnap este találtunk a neten egy tök jó játékot. A www.honfoglalás.hu-n. Fél egyig játszottunk. Persze Flóra ma reggel 5-kor már nem nagyon akart visszaaludni. Aztán áthoztam a mi ágyunkba ott aztán negyed hétig bírta. Azt nem is írtam, hogy a Fló az én apukámtól szülinapjára kapott egy bazinagy plüss nyuszit. Mindig dögönyözi.

Gabi3
inecsg

Kritszi: Meg lehet majd egyszer nézni azt a híres kaktusz gyüjteményt?

Nina: Nekem vannak növényeim amiket szívesen odaadnék neked. Van egy közepes méretû hibiszkuszom, három töve van és töltött piros a virágja.Meg tudok adni nagy levelû fikuszt.

Gabi3
inecsg

Gabi3: Hát persze hogy meg lehet nézni. Szivesen látunk benneteket bármikor.

Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Gabi3!
Most informatikából írok. Én is remélem, hogy megfordul, végül is van ideje. Már próbálom a négykézlábazást, meg amit Ágci írt. Csak négykézláb nem bírom sokáig, mert elszédülök. Hogy mitõl, azt nem értem. Kép
Fogalmam sincs, hogy hány grammos. Nekem nem szokta mondani a dokim, Lilinél is csak akkor mondta, ha rákérdeztem, mert azt mondja, hogy uh-val csak nagyon pontatlanul lehet megállapítani. Lilit pl. 3 kilóra saccolta, mert nagyon erõszakoskodtam, hogy mondjon valamit. Végül fél kilót tévedett. Bár lehet, hogy csak nyugtatni akart akkor, azért mondott kicsit többet, mert utána hozzátette, hogy az õ lánya 2,5 kiló volt, de a 3. nap már õ szopizta a legtöbbet az osztályon. Kép Szóval most már nem kérdezgetem, hogy hány gramm, mert úgysem pontos. Õ meg úgyis mondja, ha valami nincs rendben. Lilinél is mondta, hogy kicsi. Most meg hogy nagy. Kép Egyébként a könyvek szerint kb. 1.5 kiló lehet.
Ti hol laktok pontosan?

Gabómamó!
Akkor megvettétek az étkezõasztalt is? De izgi! Lassan költöztök megint.

Ildianyu

Azért látszik, hogy lenne mit csinálnom a gépnél, jó hosszúakat írok, hogy addig se a szakdolgozattal kelljen foglalkoznom. Kép Kép
ildianyu

Sziasztok!

Kriszti: Akkor már csak egy kis szabad idõt kell fakasztanom a kaktusz nézegetéshez. Majd még megbeszéljük az idõpontot. Köszi.Kép

Ildi: Csak azért kérdeztem, hogy mekkora, mert én sohasem kérdeztem a dokibácsit és lám ez lett a vége. Már mint hogy a Fló ilyen kicsi lett. Megfogadtam, hogy legközelebb mindig megkérdezem. Kecskeméten 10 g-mal többet mértek, mint amekkora lett. Szegeden meg ugyanannyit.
És mi a doga címe?
A Vajda utcában lakunk. Jó kis hely, már 24 éve itt lakom.
Én is elolvastam azt a honlapot amit Ágci írt. Szerintem az is tök hatásos, ha beszélsz hozzá.

Hát, megsütöttem a szülinapi tortát, csak a krémmel bajlódom még mindig. Az a fránya zselatin. Soha nem jön össze. Meggyes joghurtos tortát csináltam. A két lapra meg málna dzsemmet kentem. A tetejét meg tejszínhabbal és meggyel fogom díszíteni.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Megérkeztünk a Mátrából. Szupi volt. Lotti nagyon élvezte a levegõváltozást. Rengeteget aludt. Jól evett, és felemelte a szopik számát. Van mikor rángatja a pólómat, ha szopizni kíván. Na, ha ezt valakinek elmesélném a klinikai "kedves nõvékék" közül nem hinnék el. Még mindig szopizunk, és elmúlt Lotti 8 hónapos vasárnap. Nem tudom át tudjátok e érezni a boldogságomat evvel kapcsolatban.

Gabi3!
Utólag is nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Flócinak és sok puszit küldünk neki a csibészke pofijára.
Milyen volt az új dokinõ?

Ildianyu!
Szabó Ida nem kedves, nem közvetlen, nem kérdez meg semmit, csak mondja, amit éppen akar. Ja, és egy párszor már belevágott a lelkivilágomba.
Tudod, elképzeltem, mi lesz ha majd Lottika is már nagyobb lesz, akkor vele sem lesz barátságos?
Szakmailag nem tudom milyen egyébként, Lottika (lekopogom)nem volt még beteg.

Jó éjt!
Melinda
melinda29

Sziasztok!

Ágci!

Én hagyni szoktam Biankát (amig ez persze lehetséges), de néha fél orát is képes hisztizni és akkor már meg kell itatni meg elterelni a figyelmét. De olyan is van hogy ráhagyom és pár perc után mintha misem történt volna, úgy viselkedik. Kitartás, majd leszokik róla - vagymégsem?

Én 3 hónapos koráig az oldalán altattama gyereket és igy kicsit este nehezen is aludt el, de késõbb ahogy a hasára fektettem végig is aludta 3 honapig az éjszkát (6 honapos korától ujra kért szopiz éjszaka).

Voltunk az uj játékboltban a Somogyi utcában és én is csak azt tudom mondani, hogy nagyon jo és az elado is nagyon segitõkész. Megnéztem a Coraban is ezeket a jatékokat és hasonlo áron vannak.

Annamária
hancsa

Ildianyu:

Nem is tudtam, hogy egy évvel idõsebb lettélKép
Nagyon-nagyon boldog szülinapot kivánok!!Kép
Nina
nina74

Sziasztok!

Melinda: biztos jól kipihentétek magatokat! Tök izgi lehet ahogy Lotti húzgálja a pólódat. Flóci meg csak vihog, ha azt mondom cici. Persze tudja hol van keresgéli is. Köszi a gratulát. A Hegedús Ági néni szimpatikus és kedves is kb. 20 percet beszélgettünk. Ráadásul elmagyarázta, hogyan kell pisit gyüjteni. Hasonló módon, ahogy egyszer Larának sikerült. Míg az Ida néni csak azt mondta, hogy vegyek pisigyüjtõ zacsit.
Egyébként én is nagyon büszke vagyok arra, hogy a Fló még mindig szopik, pedig már elmúlt egy éves. Te is biztos sokáig fogsz szoptatni. Egy évvel ezelõtt nem gondoltam volna. Örültem, hogy néhány milit tudtam fejni. Még a férjem is segített, egy pár napig õ fejt kézifejõvel. Mikor beindult az igazi tejtermelés, annyira boldog voltam, ez mind hajnalban történt.

Éppen most harapott meg a kis manó az egy fogával. Meg is láccik a helye.

Hancsa: Mi is meg fogjuk látogatni azt a boltot.

Üdv Gabi3
inecsg

Szijasztok!

Ágci! Fürdés után játszani szoktunk Hangával és könyvbõl mesélek. Persze nem a Magyar Népmeséket nyomatom neki, hanem keménylapos ábrákkal, rajzokkal teli könyvbõl, és nem azt mesélem ami oda van irva, hanem a rajzokból formálok mesét. Van olyan mese ,amit már 100-szor hallott Hanga, de mindig nagyon szivesen végighallgatja, mikor hivom, hogy mesélek neki, akkor borzasztó örömmel hozza a könyvet és odakucorodik az ölembeKép
Szerintem rendes mesekönyvbõl való mesélés még nem köti le ööket, mert kicsik még, talán majd fél-egy év múlva. Mert ha Hangának elkezdem olvasni ami a keménylapos könyvbe van nyomtatva, akkor az nem tudja lekötni, csak ha követni tudja a szemével amit mondok, ezért kreálok egy sztorit a képek alapján.
Hallanátok a piroska és a farkas mesémet! Rá sem ismernétekKép

Ildianyu! Szoritok, hogy megforduljon a baba! Én úgy olvastam, hogy a babák 96%-a megfordul és fejvégüen várja a születését.
A gyümölcsöket még mindig messze elkerüli Hanga, úgy néz rájuk, mintha ö kakilta volna öket, ha véletlen hozzáér egy almához, akkor undorral törli meg a kezét utána. Hát nemtom honnan szedi ezt, miért csinálja, pedig én elég sok gyümöcsöt eszem...
Nálatok legalább fötten megeszi Lili, de Hanga még ugy semKép

Szombaton bálban voltunk, éppen öltözködtünk volna, mikor Hanga elkezdett köhögni, de valami borzasztó módon, igy elrohantunk vele az ügyeletre. Mondta a doki, hogy krupposan köhög és szurit is adott neki. Amúgy garatgyulladása van és emiatt köhögött igy. A szuri óta már "csak" rendesen köhög. Enni nem eszik, vizen és szerintem napfényen élhet, de mondta az orvos, hogy természetes, hogy nem esznek ilyenkor, mert a szervezet igy is védekezik. Már túrórudit és kekszet sem eszi, pedig ezek a legvégsö esetben is mindig lecsúsztak..
3 féle gyógyit kap, és egyiket sem akarja bevenni, igy le kell fogni, szétfesziteni a száját...csak utána meg kiköpi, úgyhogy azt is kétlem, hogy a fele gyógyszeradag lemenne. Szóval szenvedünk, viszont már az orra nem nagyon folyik, csak köhög és levertKép

Banita! Nemtom, hogy Hanga holnaputánra mennyire gyógyul meg, de nem akarunk lefertözni senkit. Most úgy néz ki, hogy nem kéne menni, pedig szeretnénk. Ha forradalmi változás áll be és borzasztó gyógyulásba kezd, akkor megyünk 10-re hozzátok szerdán!

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!
Csak gyorsan bejelentkezem, hogy megjöttünk Szegedrõl.

Csajok már megint rossz hírrel fogadtak. Uncsitesóm felesége április elsején szült (ezt már meséltem) és képzeljétek tegnap reggelre belázasodott, de úgy, hogy 39 fölé ment a láza. Nagyon fájlalja a jobb mellét és azt mondja piros az egész és iszonyatosan fáj. A doki (házi mert a nõdokija elutazott) adott neki antibiotikumot meg lázcsillapítót. A láza lejjebb megy ha beveszi a csillapítót, de azonnal felszökik 39 fölé, ha elmegy a hatása.... Szerintetek mellgyulladása van??? Mit lehet csinálni vele? A baba szopik. Én mondtam neki az elõbb a telefonba, hogy bármennyire is fáj, próbálja meg jó alaposan kifejni szoptatás után. Jól mondtam??? Úgy aggódom értük!!! Nagyon késõn jött ez a baba és nagyon nem szeretné ha nem tudná esetleg szoptatni! Az antibiotikum az kell ilyenkor? Borogatás???? Lécci aki járt már hasonló cipõben írjon valami bíztatót!!!!
Köszi elõre is!
Boginak 12 foga van! És már igazán ráférne egy hajvágás, hogy egy kicsit erõsödjön a haja. Szerintetek abban van igazság, hogy ha párszor ledúrják a baba haját, attól megerõsödik vagy ez hülyeség???
Ja! És már rohan. Szaladgál, nagyon bátor ám! Nem engedi, hogy esetleg megfogjam a kezét, lesegítsem a lépcsõn vagy ilyesmi!!! Olyan édes Kép

Na mennem kell ki kell még pakolnom az utazótáskánkból. Majd késõbb még benézek, mit írtatok a mellgyuszival kapcsolatban!!!

Puszika mindenkinek!
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Lara: Szegény Hangi! Gyógyuljon meg gyorsan! Hátha el tudtok jönni szerdán.

Enikõ: Nekem volt mellgyuszim. Elkõször csak 38,5 volt, majd felszökött 39,4-re. Bementem a klinikára, ott jól megfejték a cickómat. Azt hittem oda tojok úgy fájt. Magamnak biztosan nem tudtam volna megcsinálni. Az uncsitesód kérjen meg valakit aki ért a fejéshez, akár védõnõt is. Aztán megvizsgáltak alulról is nehogy onnan legyen valami bajom. Utána kaptam egy nagy adag lázcsillapítót az alsó-hátsó felembe. Egy hétig minden nap be kellett járnom fejni. Akkor nem kaptam antibiotikumot. Két hét múlva megint belázasodtam, de akkor nem volt olyan magas a hõm. Akkor kaptam a Klacid Duo nevû antib.-ot, lehet szedni szoptatás alatt! De végig kell szedni! Panadolt vagy bármilyen paracetamol tartalmú lázcsillapítót lehet szedni. Ekkor is minden nap bejártam fejetni. Fontos, hogy valaki más fejje meg, mert irtóra fáj. Én Borogatni...hát nem tudom. Hogy lemenjen a gyulladás,nekem hideg borogatást javasoltak. Attól kicsit apadt a tejem. Máskor meg a meleg borogatást javasolták.Az egyik anyuka azt csinálta, hogy csinált hajába fõtt krumplit felszeletelte és egy éjszakára azt tette a melltartójába, pelenkába csomagolva. Az jót tett neki.
Mindenféleképpen lássa nõdoki, biztos megnézi az ügyeletes. Engem pl az nézett meg. Egy nõvérke pedig megfejt. Ne várjon sok tejcsit, pár tíz mililesz csak. De mindenféleképpen fejjen és szoptasson, amennyit csak bír.

Remélem hasznos lesz a tanácsom!

Képzeljétek, Flóci ma a játszótéren belekapaszkodott a babakocsi csomagtartójába és úgy tolta azt. Nagyon édes volt. Úgy kellett visszafogni.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Einkõ!

Nekem is sajna többször volt mellgyulladásom, de én itthon meg tudtem oldalni szerencsére, nem mentem vele orvoshoz. Mindig gyulladtra tettem elõször Biankát és kb. két óránként szoptattam. Fontos hogy szopi elõtt és után is olyan meleggel borogattam, amilyet csak elbirtam viselni. Mindig 24 óra volt kritikus, utána már könnyebb volt. Szopi után néha egy kicsit még fejni is tudtam.
Gyógyulást kivánok!

Annamária
hancsa

Sziasztok!
Ó basszus, kit kérjünk meg. Itt a kórházba nagyívbe magasról tojnak rád. Nem feji ott le senki a cicidet, a védõnõnek meg ez nem tartozik bele a "hivatali hatáskörébe"
Itt a védõnõ eljön az elsõ héten minden nap megfüröszteni a babát, illetve addig amíg le nem esik a köldökcsonk, csak a védõnõ fürösztheti a babát! Utána meg feléd se néz, csak ha véletlenül összefuttok az utcán.... Ráadásul, finoman fogalmazva is buthead a nõ. Olyan baromságokat mond, hogy megáll az ész! Nekem is elvileg õ a védõnõm itt kint, láttam vagy 2x eddig. Elég is volt belõle annyi! A Keke a múltkor panaszkodott, hogy lecseszte a védõnõ amiért éjjel is szoptat! Szerintetek normális???? Hát hülye ez szegény.... Na mindegy, majd én lefejem neki ha megengedi, mindenesetre felajánlom. Fejésben profi vagyok! Többet fejtem, mint szoptattam az biztos!!! de hát biztosan más másnak csinálni mint magadnak, na mindge ymajd holnap megpróbáljuk és majd beszámolok nektek mi lett belõle.... Kép

Köszi Gabi3! Puszika

ceniko
Szeged

Enikõ,
Mellgyulladás:

"Pl. ilyenkor jó az a pozíció, amikor hanyatt fekteted a babádat az ágyra, és te fölé állsz négykézláb. A cicidet fölé lógatod, és így föntrõl szoptatod. Vicces pozíciónak tûnik, de hatékonyan kiüríti a tejcsatornákat. Szoptatások között hideggel borogasd, szoptatás elõtt pedig meleggel, hogy fellazuljanak a tejcsatornák. Kicsit masszírozva indítsd meg a tejet (meleg zuhannyal körkörösen masszírozva is megindul), hogy ne a baba szívja erõsen az elején, amíg beindul a tejleadási reflex, mert az ilyenkor nagyon tud fájni!!! MINÉL GYAKRABBAN szoptass ebbõl a melledbõl!!! A fejéssel vigyázz, a fejõgépek rendesen meg tudják kínozni a mellet. Én nem ajánlanám túlzottan, ha nem muszáj. Ami még nagyon jó, és mindenképpen próbáld ki: Normál fejeskáposzta levelét terítsd ki az asztalra, vagy gyúródeszkára. Sodrófával csinálj úgy, mintha nyújtanád, ettõl összetörik, levet ereszt. Ezt tedd fel a melledre, fóliát rá, és egy sztreccs póló odafogja. Cserélgesd kb. 45 percenként. Ez elég hatásos szokott lenni.
Még egyszer hangsúlyozom, hogy szoptass belõle, az téves elképzelés, hogy ilyenkor pihenni kell hagyni. A fejõgép jóval kíméletlenebb mint a babád, ahogy szopizik. És minél többször ürül ki melled, annál jobb.

Ha hõemelkedésed van, Panadolt vagy Algopyrint vehetsz be, ez csillapítja a lázat és a fájdalmat. Fontos, hogy sokat pihenj!!! A mellgyulladás egyik oka a kimerültség is lehet. Ha nem üríti ki a tejcit a pici, érdemes fejni szoptatás után. Ha beáll a kereslet kínálat, akkor már nem kell."

Ágci

u.i. ha bármi kérdésetek lenne, hívj fel.

Kép
Ágci

Sziasztok!

Hát igen Ágci ebben profi. Én csak a saját élményem írtam le, azt el is felejtettem, hogy mit olvastam róla. Ugye nekem nem volt ott Flóci õ nem tudta rendesen kiüríteni a cickót. Kép A baba biztos, hogy jobban kiszippantja. Néhány hete nekem is kezdett fájdogálni, a kevesebb szopik miatt, akkor én is abból szoptattam, amelyik fájt.

Enikõ: Jobbulást az uncsitesódnak!

Flóci tegnap is meg ma is hét körül kelt. Én enm sírva,hanem gagyarászva. Szóval csak jól gondoltam, ha kijön a fogacska megnyugszik. Kép

Szép napot mindenkinek!
Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Következõ a helyzet a mellgyuszival kapcsolatban! Voltam Kekénél, még mindig lázas, szedi az antibiotikumot és a lázcsillapítót. A jobb melle iszonyatosan meg van dagadva ( a balhoz képest) és nagyon piros. A felsõ részében egy nagyon kemény csomó tapintható ki! A baba szopik, kb 1,5 óránként. Mondtam nekik, hogy mindig a jobb mellel kínálja a szopizáskor és ha kiszívta a tejet akkor jöhet a bal, azontúl ki is fejtük. Hát jól beleizzadtunk mindketten. Szegénykémnek iszonyatosan fájt Kép(( Elég keveset fejtünk ki, kb 10ml. Mondtam neki a házi gyógymódot is a káposztával meg a krumplival is, azt mondta a káposztásat kipróbálja, el is küldte tesót boltba, hogy vegyen. Majd délután megint megyek hozzájuk és megnézem mi van! Mondtam a borogatást is. Illetve találtam még 2 cikket a neten azokat is meg a Ti hozzászólásaitokat is kinyomtattam és elvittem neki! Remélem hamar meggyógyul!!! Ugye ettõl a babának nem lehet baja. Úgy értem a kicsi nem lázasodhat elvileg be, meg ilyesmi.....?????

Köszi a segítséget!
Pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Enikõ,
nem nem lesz semmi baja. Az azonban elõfordulhatt, hogy a baba esetleg nem fogadja el olyan könnyen, mert a tej ilyenkor sósabbá válik. Nem okoz semmi problémát egyébként. FONTOS: egy etetésen belül is többféle pozícióban szoptasson, ahol van a csomó arra nézzen a kicsi álla. Így üríti ki legjobban a tejecskét. Min. 15-20 percet legyen egy cicin, mert másként nem fog ürülni. Nem mindenkinéál lehet kiváltani a tejleadó reflexet fejjéssel, tehát ilyenkor marad a baba.Kép
Mivel azt írtad felül van a csomó, próbálja meg így is szoptatni:
Kép

és szopi után kb 5-10 percig egy hideg (jó hideg) vizes vattacsomót tegyen a csomóra.
most szaladok:
Ágci
Ágci

Szijasztok!

Enikö! Én sajnos/hálistennek semmit nemtok a mellgyusziról.
A hajvágástól nem erösödik a haj, csak a hosszú hajszálakat levágod rövidre és a többi rövid hajszálakkal együtt úgy tünik, mintha dúsabb lenne a haj, de valójában csak egyformára vágod a hajszálakat.

Gabi3! Mitöl lett mellgyulladásod anno? Bár ez hülye kérdés, mert sokmindentöl lehet.

Hanga már jobban van, kezd eszegetni is. Az orra nem folyik már, viszont az éjszaka nem volt valami kellemes. Éjfél körül elkezdett köhögni, de nem ébredt fel rá, viszont folyamatosan köhögött szegény 1 órán át. Az volt a legrosszabb, hogy sehogyan sem tudtam rajta segiteni...aztán 1 óra múlva abbahagyta, de reggel 7-kor kezdte elöröl. Nemtom hogy nem ébred fel rá, de reggel is 1 órát köhögött. Aztán arra gondoltam, hogy lehet, hogy kevés gyógyszer jut a szervezetébe, mert amit beleöntök, azt ö kiköpi. Ezért reggel nagyon szigorú voltam, lefogtam Hangát, szét a száját, és beleöntöttem a gyógyszert, aztán összeszoritottam, hogy ne tudja kiköpni. Persze mindeközben sirt.
Nektek van valami jó módszeretek a gyógyszer beadásra? Kajába nemtom beletenni, mert nem eszik. Teába, szörpbe megint nemtom beletenni, mert csak a vizet issza meg. Próbáltam mézbe tenni, de azt sem kéri. Ja meg tettem már bele Petit Danone-ba is, de kifigyelte a kis rafkós, és azóta már a Petit Danone-t sem eszi meg..
Irta Ágci a fecskendöt, az van itthon, majd este azzal megpróbálom, de úgy is kiköpi, de majd szoritom.

Szijasztok, Lara
lara

Köszi Ágci, nyomtattalak viszlek neki képestül Kép!!
Remélem jobban van! Majd még írok!

Lara: Hangának jobbulást! Én egy pici erõszakkal szoktam beadni neki a gyogyót. Bár a köhögéscsillapítótt és a lázcsillapítót kifejezetten szereti, mert jóízû. De nálam nincs kegyelem, beletömkölöm a szájába, nem hagyom, hogy kiköpje és kész! Szomorú de ez van Kép

Pussz
Eniko

ceniko
Szeged

Lara,

en ezert orulok, hogy reggel este tapozunk. Nem is tudom hogy adnam be jazminnak nap mint nap a gyogyszeret. Igy is 2 uveggel keszitek, 60 ml-be rakom agyogyot es keszitek meg 1 masikat. Azert kell igy, hogy biztosan megegye. A Panadolt azt Jazmin is megeszi.

Eniko, a kaposzta az jo, en is kiprobaltam, mert most a terhessegem vegen nekem is volt vmi mellgyuszim. + zuhanyozas kozben maszirozas. ugy efejni meg nem lehetett, mert meg nem szopiztattam.

En is vagom Jazmin hajat, hatha megdusul. Artani nem art.

Gabi3,

ti nem felsovaroson laktok? a doki miatt kerdezem.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Lara: Attól volt mellgyuszim, hogy nem tudtam teljesen kifejni a tejecskét rendesen. Meg akkor szopizott elõször a Fló és állítólag nagyon megszippantotta. Ugye a fejéssel nem lehet tejesen kifejni.

Gabó: De felsõvároson lakunk. De nem sokáig!! Meg van az algyõi telek!!Kép K...va nagy, 1300 valamennyi négyzetméter.
A zuhanyozás közbeni masszírozás az tényleg jót tesz. A jó meleg tus alatt.

Ma voltunk a telek sorsoláson. Három telekre öt vevõ volt. Ebbõl egy nem jött el. Ráadásul a legnagyobbat senki sem akarta megvenni, így lett a miénk. Tök jó. Szeptemberben teljesen a miénk lesz. Utána lehet építkezni. Kép

Gabi3
inecsg

sziasztok,
jön vki holnap Anitáékhoz?
Ágci

Kép
Ágci

Mi meg Melindáék jövünk!

Gabi3
inecsg

Szijasztok!

Milyen volt Anitáéknál? Mi még nem mertünk menni, mert Hanga ugyan picit már, de még köhög. Viszont az orra egyáltalán nem folyik.

Gyógyszerbeadás: Este és reggel úgy csináltam, hogy fecskendöbe felszivtam a gyógyit és lefogva Hangát, a szájába eresztettem kortyonként. Végülis mind lement, csak utána úgy nézett rám, mint egy apagyilkosra...Nem gyöztem bocsánatot kérni..A Panadolt Hanga is be szokta venni, azt imádja, söt kérni is szokott még, de most nem ilyen finom gyógyit kapKép

Gabomano! Hát én még sosem hallottam, hogy kismamának is lehet mellgyuszija. Azt hittem csak szoptatós anyukáknál van ilyen.

Gabi3! Uuuu, tök jó nektek!!! Algyö melyik részén van a telek? És meg lehet kérdezni, hogy hány Ft/nm? Azért nektek is kell majd egy jó massziv fünyiró! Akkor jövö ilyenkor indul az épitkezés?

SZijasztok, Lara
lara

Sziasztok,

Lara,

jo volt Anitaeknal, csak en nagyon rovid ideig voltam. Nagyon-nagyon szep hazuk van klassz otletekkel.

En sem tudtam, hogy lehet mellgyuszi kismamaeknal. 1-2 napig meg a kozerzetem is rossz volt. Doki azt mondta jarulekos tejmirigy gyulladas, v. vmi ilyesmi.

Szegeny Hanguci. Remelem meggyogyul hamar Igazabol mi az a krupp es mi okozza?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Tényleg jó volt Anitáéknál! Tök szép házikójuk van.

Melinda: Mire elindult a busz, addigra Flóci el is aludt. Nem szokott soha ilyen nyügi lenni, csak ha már tényleg kész van.

Lara: Az új osztásban van a 47-es közelében. a Bartók Béla u.-hoz közel, még ugye nincs rajta a térképen. 3000Ft/m2. Hát igen kell majd fûnyíró rendesen. Legalább jó nagy tér lesz a gyerekeinknek játszani. Kép Remélem gyorsan helyre jön Hangi.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a segítséget a hozzászólásokat mellgyuszi témában! Szerencsére mára jobban van Keke. Már nincs láza és a csomót is sikerült kimasszírozni a mellébõl!

Csajok van egy gyönyörû szép kismamaruhám eladó! Magamnak varrattam, de egyszer sem volt alkalmam felvenni. Nagyon jó anyaga van,ilyen nehézselyem jellegû és bordó szine van. Kb 44/46-os konfekcióméretnek felel meg a nagysága. Megmondom õszintén rám nagy lett, mert még nem volt hasam amikor varattam. Anyukám hasa akkora volt mint egy ház, és azért varratam ilyen nagyot, mert szentül meg voltam gyõzõdve, hogy én is akkora leszek, mert egyforma a testalkatunk! De nem lettem és nagy rám!Szóval alkalmi is lehet és utcára is fel lehet venni, nagyon csinos. Hagyományos kismamás fazonba hosszú térd és boka közé érõ hosszal. 6000 volt csak az anyag + a varrás! Ha valakinek szüksége lenne rá, eljön megnézni megpróbálni és ha teccik olcsón odaadom! Csak áll ott a szekrényemben és sajnálnám, ha ott maradna még 20 évig Kép Tényleg nagyon szép, nem túlzok!!

Most mennem kell!
Puszika
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Szerintem is szuper lakásotok van Anita! Beni meg Bálint meg nagyon jó fej kis kópék. Remélem nem baj, hogy megültünk egy kicsit benneteket Lottussal, de az a fránya közlekedés miatt jobb az autó...

Gabomamo, Ágci, Norcsi - örülök, hogy megismerhettelek benneteket. Simi, Cumika és Eszti is nagyon helyes gyerekek.

Gabi3 - Köszi elõre is a tejpép recepteket. Meddig aludt Flóci?

Ja, az én drága kislányom egy szemhunyásnyit sem aludt délután, tehát az alvása annyi volt, amit Anitáéknál aludt a teraszon.
Délután még jött 2 barátnõm, produkálta magát a kiscsaj, hatalmasat lubickolt a fürcinél, evett és elaludt, mint a bunda. Hihetlen, mennyi energia szorulhat egy 8 hónapos kis emberkébe.

Jó éjt!

Melinda
melinda29

Sziasztok!

Melinda!
Szerintem Lotti átesett a "holtponton" azért nem tudott elaludni. Nálunk úgy láttam, hogy mindjárt elalszik olyan fáradt! Bálint meg 2-kor elaludt, és fél 6-kor kelt föl. 7-kor már ásítozott, gyorsan lefürdettem, 3/4 8-kor már aludt. Beni most csak 4-ig aludt szerintem arra kelt föl, hogy bepisilt (néha még elõfordulnak ilyen balesetek).
Természetesen nem baj, hogy megvártad a férjedet! Tõlünk nem lett volna egyszerû hazabuszoznotok.

Lara!
Hanga már jobban van? Kár hogy nem jöttetek!Kép

Gabi3!
Melinda összeszedte a játékaitokat, de azt a karikás rágókát csak azután találtam meg mikor már elmentek. Szóval ez itt van nálunk. Küldd át légyszi' SMS-ben a mobilszámodat, és felhívlak, megbeszéljük hogy kerüljön vissza hozzátok!

Képzeljétek tegnap este találkoztam egy barátnõmmel, megittunk két pohár bort. Már akkor fáradt voltam mikor elmentem, fájt a fejem, a torkom, be volt dugulva az orrom. Fél 2-kor kerültem ágyba (a sajátomba), és reggel fél 8-kor keltek a gyerekek. Reggel alig bírtam magamat kivakarni az ágyból! Tiszta kóma vagyok! Délután meg vendégségbe megyünk. Szerintem most kivételesen én is lefekszem délután a gyerekekkel aludni.

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Melinda: Fél háromig aludt a Manócska. Utána rohantam bevásárolni. Meg vettünk egy pvc padló burkolót, mert az erkély nagyon gáz. Éppen most rendezi a sorsát a férjem.Köszönöm szépen, hogy utánam hozod a játékokat. Hogy lehetek ilyen hülye.

Tegnap úgy bekakilt a Fló, hogy mindent ki kellett róla mosni. A nagykádas fürcsit meg egy kicsit pihentetjük. Üvölt benne, pedig eddig imádta a fürcsit.

Anita:Ilyet még nem csináltam sose, hogy ott hagyjak valamit valahol. Tudtam, ha széthagyom a játékokat, ott marad valamelyik. Majd írom a számom. Jó vendégeskedést és pihizd ki magad.

Mindenkinek jó pihenést kívánok a hosszú hétvégre!

Gabi3
inecsg

Lányok! Most kaptam a hirt, Ritáéknál minden rendben van, nincs a babának kromoszóma rendellenessége.

Karmen
karmen

Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen soká válaszolok, de nem nagyon volt idõm...

Az etetéshez: Én elhiszem, hogy azt mondják az orvosok, hogy nem szükséges semmilyen más táplálék az anyatej mellé, de tudom azt is, hogy 10-15 éve még ennek totálisan az ellenkezõjét mondták. Akkor kötelezõ (!!!) volt két hónapos korban elkezdeni a hozzátáplálást. Én nem mondom, hogy az jó volt, de igazság szerint ezt a mai álláspontot sem tartom helyesnek. Erre is azt mondanám, hogy az arany középút a legjobb. Szerintem az nem káros, hogy négy hónapos korban egy-két naponta kap a gyerek egy fél üveg bébiételt. Sõt.
A kiütésekhez annyit, hogy Pankának sokkal hamarabb is voltak kiütései, mint ahogy a hozzátáplálást elkezdtük.
Teljesen mindegy, hogy anya eszi azt ami kiváltja, vagy õ. Egyébként nincsenek kiütései. A túrós bébiételtõl voltak, azt azóta nem kapott.

Amit itt leírtam, részben a saját véleményem, részben anyu tapasztalata.
Õ így nevelt fel öt gyereket.

Az altatáshoz: Az én kisfiam (kislányom) hason fog aludni.
Nem hiszem el, hogy egy gyerek ne szeressen hason feküdni, ha egyszer nem tudja, hogy lehetne másképp is.
Egész más, ha a gyerek oldalt van fektetve, és késõbb hason, vagy háton. Ott sokkal hamarabb el tudom képzelni, hogy vagy így, vagy úgy ne szeressen feküdni.
De ha egyszer nem fektetem sose hanyatt, akkor neki a hasonfekvés lesz normális.

Remélem senkit sem sértettem meg véletlenül, csak elmondtam, hogy mit gondolok. Lehet véleményt mondani, sõt!
Szeretném, ha elmondanátok.

Zsófi(31+3)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Zsófi! Igazad van!
Pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Hogy telt a május elsejétek?
Nálunk nagyon nyüzsisen. Délelõtt kimentünk a ligetbe, ahol nagyon sokan voltak, de Lotti nagyon élvezte, minden "ta-ta", vagy "da-da" volt. Ezt mindig olyankor mondja, ha tetszik neki valami. Itthon ebédeltünk, Lotti aludt egy picit (én is megszunnyadtam, csak sajnos idióta szomszédaink vannak, akik általában ordítva veszekednek, és felébredtem rájuk, szerencsére Lotti nem),jöttek a szüleim és a hugom, majd uzsi után mi mentünk vendégségbe, oda, ahol vagy 10 gyerek volt (2 hónapostól 3 évesig). Mondanom sem kell, nem kellett altatni a törpikét.
Reggel 8-ig aludt, mint a tej. Ma a szüleimnél voltunk, és az ebéd utáni alvást eltekintve végig az udvaron volt. Rendkívül élvezte (ja, 31 fok volt). Kint voltunk a Corában és utána jöttünk haza. Altatni ezáltal ma sem kellett. De én is elfáradtam.
Remélem mindenki jól van.

Zsófi!
Nálunk Lottus 6-7 hetes koráig csak hason volt hajlandó aludni. De azóta soha.

Jó éjt!

Melinda
melinda29

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?