Sziasztok,
hosszú leszek vigyázat!
Olvasgatom mindig, de mire ideérnék vagy tök késõ van, vagy már nincs erõm írni sem.
De most esti gépezésemet itt kezdem, amíg a fiúk fürdenek.
Kérdés:
aki olvas mesét a manókának, hogy csinálja az esti programot? És milyen mesekönyvbõl? Lehet, hogy én vagyok válogatós, de én még nem találtam olyan igazi esti meséskönyvet! Szóval ötleteket szeretnék kérni!
Kriszti, Nina, ha vigasztal benneteket Cumika (17 hó) még mindig cicin alszik el. Voltak korszakai, mikor cicin, aztán nem, magától az ágyban, ezek váltogatták egymást, most ismét. Ez azért így elég kénylemes, nekem jó. Van, hogy reggel kel, van, hogy elõbb, szóval nálunk nem nagyon összefüggés közte. A nagyszobában szopizik, elaszik, átviszem az övébe, apukájától kap közben puszit, és beteszem az ágyába.
Nina, bizony nálunk is van a délutáni alvásnáél, hogy egyszerûen ki sem tudom húzni a szájából. Mivel én fekve szoptatok, ha nagyon nem megy, nem erõltetem, alszom egyet én is.
Hancsa, úgy értesültem Gabómamótól, meg hát kicsit írtad is, hogy Bianka hisztis. Mit csinálsz vele ilyenkor? Mostanában nálunk elszabadult a pokol, brrr... Reméelm hamar túl leszünk ezen, mert néha már délre kimerít a fiatalember.
Gabi3, így utólag Flócinak sok-sok boldogságot kívánok.
Lara Zsófi, én nem adnék a picinek még anyatejen kívül mást. 6 hónapig, fõleg, amennyi teje anyukádnak van, elég kell,. hogy legyen. Nem akarok okoskodni, azért neki nagyobb tapasztalata van már (bár én angoyn sokat olvastam errõl a témáról)
DE korábban említettétek, hogy többen is allergiával, asztmával küszködtök. Ezt talán meg lehet elõzni vagy úgy mondom, hogy nagyobb esély van rá, hogy elkerüljétetek Annánál, ha 6 hóig csak anyatejet kap, utána pedig nagyon óvatosan, fokozatosan vezetitek be a különbözõ kajákat. És ameddig csak lehet, szoptatni kell az ilyen babákat. Hozzátenném még azt is, hogy ráadásul, nemcsak, hogy a családban elõfordul, de biztos, hogy hajalamos is lesz rá, ha csak ránézünk. Hiszen olyan kis porcelánbaba.
Nemt udom, milyen bébikaját adtatok neki, de ez az összeállítás, ha jól emlékszem vmi kecskeméti vag yilyesmi, nos én 7-8 hóig csak Hippet adnék neki, vagy saját készítésût. Talán túlzott óvatosságnak tûnhet, amit itt leírtam, de úgy gondolom, jobb megelõzni (vagy legalábbis megpróbálni) a bajt, mint, hogy utána orvostól orvosig járkálni. A kiütés egyébként lehet annak jele, hogy még nincs felkészülve a szervezete.
Lásd az én példám (mert hogy sokan mondják, hogy õk is korán kaptak ezt-azt, még sem lett semmi bajuk): lassan 4 éve küzdök a hülye kiütéseimmel. Vettem a bátorságot a magyar egészségügyben, és végigjártam mindent, amit lehetett, kivizsgáltattam magam, mitõl lehet, mert a bõrklinikán sem tudtak egyszerûen semmit csinálni, sõt jobbat mondok, gyakorlatilag nem tudják, mi ez... Szóval, minden leletem negatív, kivéve a glutén és tejérzékenységet. Huszonéves fejjel. Most majd tarthatom a diétát, ami nem egy egyszerû dolog, a péztárcámról nem is beszélve. (egyébként már most telejesen számûztem a tejet az életembõl, és javulni látszik a helyzet, de majd a doki többet tud mondani talán. csakhogy itt nem arról van szó, hogy szia dobozos..., hanem bizony egy csomó mindenben van, amiben nem is gondolná az ember, szóval ezeket kiküszöbölni...? de ha el akarom tüntetni, márpedig semmit sem szeretnék per pillanat jobban, akkor bizony meg kell néznem mindent.)
Az alvással kapcs: csatlakozom az elõttem szólókhoz. Hasno mondjuk én addig nem tettem amíg a köldökcsonk le nem esett. Az oldalfekvéshez: lehet kapni (kenguru goldos) bölcsõpárnát. Nem drága (van eladó
), mi anyuéktól kaptuk, nagyon jól bevált. Az altatásnál is, meg a fekve szopinál is.
Holnap nincs kedve vkinek a Mikkába jönni délelõtt? Apuka ledolgozza a jövõ pénteket, úgy gondoltam elosonunk. Cumika már jól van. A bölcsibe sajnos nem tudtunk elmenni, mert ugye akkor volt lázas, de azt hiszem már döntöttem, majd megírom, hgoy miért.
Ágci