Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szerencsére mi is jobban vagyunk, mármint Zsófi. Tegnap, mire visszavittem az orvoshoz, már kiütések voltak rajta, úgyhogy valamilyen vírusfertõzést kaphatott el, olyasmit, mint a háromnapos láz, csak nálunk 5 napig tartott... Ma már egy fokkal jobban van, nem olyan nyûgös, nem is lázas, remélem a kiütések a betegség végét jelentették. Kép

Vikics! Hát nem irigyellek a lisztes szõnyegért, tényleg nagyon "jól" néz ki, és ötletem sincs a takarítására a kirázáson kívül. Örülök, hogy már jobban vagytok Ti is.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Anna!

Megnéztem, és nagyon édesek a fiúk!

Vikics!

Örülök, hogy jobban vagytok!Kép
A tesómnak is volt olyan még úgy másfél éve, hogy ráment a manduláira, neki ki is kellett venni, mert kb. félévente magától begyulladt (tesó=nõvérem)Kép.
Jujj, megnéztem a képeket! Hogy takarítottad össze?? Porszívóval? Nem ment tõle tönkre??

Zsuzsi
zsuzsi

JÉÉÉ, egy aranyos Valaki összerakta a hozzászólásokat egybe év szerint!KépKép

Zizi!

Örülök, hogy már Ti is jól vagytok!KépKép
zsuzsi

Sziasztok!

Éva!

Köszi, hogy leírtad, majd megbeszélem a párommal!Kép

Vikics!

Én is láttam, hogy közel egyidõsek a fiaink (jan.10, márc.12), az enyémek is rosszalkodnak sokat, de ez a lisztes sztori nagyon durva!! Persze, ha rájuk néz az ember minden rosszaságuk feledésbe merülKép! Nálunk a legdurvább eset az volt, hogy a táskámból a rúzzsal összefirkálták a tapétátKép!
Az örökbe fogadás, úgy volt, hogy már 9 éve már vártunk babára (35 éves vagyok), és harmadik számúak voltunk a listán (ha találnak egy csecsemõt, vagy valaki lemond róla), és csak annyi volt a kikötésünk, hogy minél kisebb legyen, hogy a sajátunként tudjuk felnevelni ( valóban a legtöbben picit szeretnének, pont ezért), és az elõttünk lévõ 2 család már berendezkedett egy babára, így nem akartak kettõt, és a jólelkû dokiknak köszönhetõen, akik nem akarták szétválasztani õket, hozzánk kerültek!KépKép
Belegondolva tiszta Két Lotti lett volna fiúban!Kép Hál' istennek, tényleg volt annyi emberség a mamájukban, hogy bement kórházba, és nem bántotta õket!Kép
Az "ikernyelv"vel kapcsolatban lehet, hogy igazad van, nem tudom. Bár itthon is használják, de a bölcsiben is. Bár lehet, hogy csak arról van szó, hogy egybe esik ez a kor a bölcsivel, és az idegen környezet, ismeretlen gyrekek, idegenek "kihozzák" belõlük. Majd figyeld meg szerintem, ha ovisok lesznek, az a kor sem késõ még a kialakulásához! Szóval lehet, hogy ezek a változások ellen védekeznek úgy, hogy bezárkóznak magukba, ketten mégis csak könnyebb elviselni! Nem tudom, jó lenne egy olyan embert megkérdezni, aki ért hozzá!

Anna
Névtelen

Anna

Az ikrek címû könyvben azt írták, hogy valamelyik ikerpárnál kialakul ez a titkos nyelv és valamelyiknél pedig nem. Ezek szerint nálatok kialakult. Én is figyelgetem a fiúkat, hogy nem komunikálnak-e egymással valami nyelven, de még nem vettem észre. Nálatok mikor alakult ki?

Éva
p.éva

Éva!

Még nem beszéltem a párommal, de rossz idõ esetén is lesz tali??

Nálunk ez teljesen friss dolog, kb. 1 hete vettem észre, márciusban voltak 2 évesek a fiúk, utána mentek bölcsibe a gyed miatt, már nem járt rájuk.
Zsuzsi is írta, hogy Náluk is fõleg a bölcsis korban volt ez a titkos nyelv, tehát szerintem 2-4 éves kor között figyelhetõ leginkább meg. Ezek szerint Ti még "ráértek"!Kép

Anna
Névtelen

Sziasztok Lánykák!

Elõször is minden beteg babóca gyorsan gyógyuljon meg!!!

Vikics

Meg akartam nézni a gyönyörûségeid lisztes képét de nem találtam. A fotóalbumot láttam, a szemük se áll jól. Iszonyatosan édesek.Kép Azért az a szõnyeg ereklye lett, nem? Meddig tartott a dühöd, 2 percig?
Nekem épp ma szedte ki a Kristóf a fotel gurulócsapágyát, hát szerel a lelkem, istenem.

P.Éva

Nem ijedtem meg, csak nem tudtam kitõl jött. De mégegyszer köszi, nagyon tetszett. Miért van az, hogy a szülés után felpörög az ember empátiás készsége? Minden vackon tudok könnyezni. Már vagy 20 X láttam azt a reklámot amiben a gyerek elõször mondja ki az apa szót telefonon, tudjátok, azon nekem biztos el kell érzékenyülni. Ha gyereket vagy állatot bántanak, kiborulok. Normális ez? Orvoshoz fordulok!!!

Mindenkinek kellemes találkozót kívánok!!!

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Anna!

Igazad van, valóban a bölcsis korunkban kezdõdött, 2 évesen az ikernyelv!

Ambrosia!

Az állatokon én is nagyon kiborulok!KépKépKépKépKépKépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Ambrosia!

Társalgó/Ismerjük meg egymást/Iker gyerkõcök képei-ben van a lisztes kép!

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics

Megnéztem a lisztes képet, ezt csak egy kiskrampusz csinálhattaKép

Tipp: valamilyen állat, ipari porszívó segíthet. Csak nehogy beszívja a lurkót isKép
Ambrosia

Anna

Mindenképpen lesz találkozó! Ha fúj, ha esik. Nem maradhat el.
Akkor még ráérek figyelni õket, hogy van-e titkos nyelvük.

Andi

Éredekes, mert azon a reklámon én is majdnem bõgtem és mindenféle apróságon el tudok érzékenyülni. Én is imádom az állatokat és azokért is tudok sírni.

Ma megyünk a kislányommal a cirkuszba, januárban voltunk utoljára, remélem, azóta már új mûsor van.
Most megyek, mert még indulás elõtt fõznöm kell valamit a fiúknak, mert az apjukkal maradnak itthon, amíg mi cirkuszolunk.

Vikics

Még nem sikerült megnéznem a képet, de remélem most sikerül.

Holnap remélem sokan eljöttök.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!

Mi 100% hogy megyünk, és csak kettenKép.
Milyen volt a cirkusz?

Vikics!

Hogy vagy/vagytok?

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Vikics!
Bocs, de hangosan röhögtem a lisztes képeken és a sztorin.Kép Gondolom, te kevésbé. De az engem is érdekel, hogy távolítottad el a lisztet a szõnyegbõl!

Éva!
Sajnos, nem biztos, hogy megyünk,Kép mert másik két programra is hívtak minket a környékünkre, és ha jó az idõ, akkor inkább szabad levegõn töltjük, mint autózással. De meddig tart a program? Esetleg délután odanéznénk. Ha nem sikerül odamennünk, akkor majd jövõre.Kép Képeket csináljatok, aztán a fotóalbumba tegyétek fel.

Anna!
Nagyon jó, hogy ránk találtál, és nagyon helyesek a kissrácok. Az én kétpetéjû ikerfiaim júliúsban lesznek két évesek (a nagyfiam meg nov-ben 5), és még alig beszélnek. Teljesen különbözõek, Marci a "beszédesebb", de még amit mindketten mondanak, azt is másképp mondják (pl. a macska Marcinak nyaú, Bencének miáú). Nem tudom, hogy az ikernyelv kétpetéjûeknél is kialakul-e, egyelõre nem tapasztalom. Már én is jelentkeztem bölcsibe szeptembertõl, de nagyon sokan vannak, így lehet, hogy csak késõbb mennek.
Gyed után nem kapsz dupla gyest? Biztosan nagy a különbség a kettõ között, és visszamentél dolgozni, azért kell bölcsibe adnod a fiúkat. Nekem szerencsére nem ilyen sürgetõ a dolog, én "csak" tanulni szeretnék.

Sziasztok, jó szórakozást a találkozóhoz.Kép
Gabi
efgabi

Lányok!

Csak tájékoztatásul, ha esetleg nem közölték veletek: Akinek a GYED-e (ugye tudjuk a fizetés 75%-a) nem sok, tehát a dupla GYES több lenne, lehetõség van a cserére. Úgy értem le lehet mondani a GYED-et és lehet igényelni a GYES-t bármikor. Én is igy tettem, az egészségügyi fizetésem 75%-a maga a közröhej. De azért megpróbálják letagadni. Hogy a dágvány vinné el õket!!!

Puszi: Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Hogy tetszett Nektek a találkozó. Szerintem jó volt, aranyosak nagyon a fiúk, ráadásul a testvérem még csak most látta õket elõszörKép. Sajnálom, hogy hamar el kellett jönnünk meccsezni, mikor ugyis mindig kikapunkKép. Meddig tartott? Végig maradtatok?

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Gabi!

Aranyosak a fiúk, megnéztem az albumotKép.
Én 2 éves korukig kaptam gyedet, igaz, jobban megérné a dupla gyes. Most beadtam a bölcsibe õket, lehet, hogy késõbb még, 6 éves korukig eljövök velük gyesre.

Andi!

Köszi,hogy leírtad, lehet, hogy majd inkább itthon maradok velük, nem tudom, hogy bevál-e a bölcsi.

Milyen volt a találkozó? Milyen programok voltak?

Anna
anna35

Sziasztok!

Nem volt valami hosszú a találkozó és nagyon kevesen jöttek el a meghívottak közül, de azért így is jó volt. Ott volt a Métneki Júlia és õ tartott egy kb. egy órás elõadást az ikrekrõl, sok érdekességet mondott el.
Én csak két képet csináltam, de azok se lettek valami jók, Vikics is csinált, remélem õ majd felrakja. És a helyi kábeltv-ben is benne leszsünk, majd felveszem.
Program nem volt sok, a gyerekeknek voltak játékok.
Mi 12kor eljöttünk, mert a fiúk nagyon álmosak lettek, de nem sokkal késõbb be is fejezõdött.

Tegnap voltunka cirkuszban, nagyon jó volt az elõadás. ajánlom mindenkinek, földön, vízen, levegõben, az egész porondon víz volt. Voltak fókák, kígyók, krokodilok, cicák, kacsák, galambok. És nagyon látványos volt. Augusztusig lesz ez az elõadás, menjetek el.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Megtaláltam a találkozón szó esett Iowa-i hetesikreket:
Fényképek:
[url=http://www.gazetteonline.com/spezial/babies/sepphoto.htm" TARGET="_top]http://www.gazetteonline.com/spezial/babies/sepphoto.htm[/url]

A képek mellett van szöveg, csak én nem tudok angolulKép.

Egyébként Métneki Júlia megszólalásig hasonlít a volt ofõnkre! Lehet, hogy hármas ikrek?KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Nem sikerültKép
[url=http://www.gazetteonline.com/spezial/babies/index.htm" TARGET="_top]http://www.gazetteonline.com/spezial/babies/index.htm[/url]
zsuzsi

Hát ez nem igaz!KépKép
aakor itt egy kép:

[url=http://www.gazetteonline.com/special/babies/images/seps029f.jpg" TARGET="_top]http://www.gazetteonline.com/special/babies/images/seps029f.jpg[/url]
zsuzsi

Sziasztok!

Örömmel jelenthetem mindenkinek, hogy pillanatnyilag meggyógyultunk, és éppen senki nem beteg... Kép)
Remélem ez most már sokáig így is fog maradni.

Éva!
Ez a Fõvárosi NAgycirkuszban volt? Mi is voltunk nem olyan régen, és Andris is nagyon élvezte (én is!Kép) Akkor még az Attrakciók 2000. címû mûsor ment, az is jó volt, nagyon sok állatos szám volt.
Hányan voltak a talin? Mármint ikresek?
Majd még meséljetek, jó?

Zsuzsi! Azért a hetes ikrek kicsit durva nem? Egymás után is elég sok a hét gyerek, hát még egyszerre! És legalább egészségileg rendben vannak, nem tudod?
Most is kikaptatok a meccsen?

NA most befejezem, mert Zsófi úgy döntött, hogy mégsem akar aludni Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Sajna nem volt még idõm a szõnyeghez nyúlni, de kedvem sem. Már kiötöltem, hogy a konyhába kirázom és aztán kiporszívózom a szõnyeget konyhástul. Úgy is némi takarításra szorult volna már. A konyha, mert a szõnyeget elõtte mostam ki. Kép
Szerencsére amúgy jó passzban voltam és nem nagyon idegesítettem magam a dolgon. Szépen összegöngyöltem a szõnyeget és behajítottam egy kecses mozdulattal a sarokba ahol jelenleg is van. Kép A konyhát kisöpörtem és elmentem mulatkázni. Kép
A találkozóról a képek sajna nem lettek túl jól, mert ahol csak ilyesmi helyeken mindíg ronda fehér körökkel lesz tele a kép. Meg aztán nem is volt nagyon alkalom rá, mert az elõadás után elpárologtak az emberek. Megjegyzem mi voltunk az utolsók. Kép Persze érkezésben is. Kép Nándus jól elaludt a kocsiban és a fél elõadás alatt csak durmolt. Kézrõl-kézre adtuk a párommal, mert már annyira nehéz.

Már sokkal jobban is vannak a fiúk éppen csak az orruk folyik egy kicsit. Ellentétben velem aki kihasználta a szép idõt és 2 napig le sem szálltunk a motorról, ennek következtében már a torkom is kapar. De azért megérte. Kép

Anna!
Nagy mázlitok volt! Ha most látnák a fiúkat akik nem voltak kettõre felkészülve, megenné õket az irígység! Kép

Majd holnap azért felteszem azt a pár képet este és írok is mellé, de most már álmos vagyok.
Vikics

KépKép
vikics

Vikics

EGyszerûen nem jön be a lisztes kép. Miért?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Sajnálom, hogy nem tidtunk elmenni a találkozóra, de majd a következõn ott leszünk.Kép Mi a Millenáris parkban voltunk Cini-cini muzsikán, és nagyon élvezték a srácok. Ez minden hónap utolsó vasárnapján van, és egész nyáron lesz, jó idõben a szabadtéri színpadon.

Éva!
Mi is most készülünk cirkuszba, de csak ide a közelbe, a Hüvösvölgyi nagyrétre, mert itt van egy vándorcirkusz május 4-ig. A négy nap alatt egyszer biztosan bejutunk!Kép

Anna!
Januárban igényeltem a dupla gyest, és március óta azt kapom (természetesen kifizették januárig visszamenõleg). Szerintem ha teheted, használd ki ezt a lehetõséget, mert gyes mellet is lehet dolgozni, igaz, hogy hivatalosan csak 4 órát. A bölcsibe eleinte csak hetente kétszer-háromszor szeretném bevinni a srácokat, és akkor is csak délelõttre. Egyetértek azzal a nézettel, hogy minél tovább van a gyerek az anyja mellett, annál jobb neki. Egy ismerõsöm, akinek három lánya van, csak 5 évesen adta oviba a lányokat, amikor kötelezõ volt. Nem gazdagok, szerényen élnek, mégis otthon maradt velük az anyuka. Azt gondoltam, hogy majd én is így csinálom, de az ikrek meg Gergõ együtt nagyon megterhelt, ezért ment Gergõ is már bölcsibe. Most pedig tanulni szeretnék, majd meglátom, mi lesz belõle.

Vikics!
Hol szoktál licitálni? Csak német site-okon? Valaki küldte nekem a következõ magyar árverezõ rendszer címét, ismered? [url=http://www.vatera.hu" TARGET="_top]http://www.vatera.hu[/url]

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Na végre volt idõm fényképeket nézegetni, minden baba nagyon szép! Zsuzsi, kísértetiesen hasonlítotok tényleg egymásra a testvéreddel, a 3 éves képeken is, meg a 15 évesen is.
Anna, nagyon is itt a helyed, gratulálok és minden elismerésem! Megértem, hogy felháborodsz az ikrek szülõanyjának magatartásán, de legalább lemondott a gyerekekrõl és örökbeadhatókká váltak. Én azokon vagyok nagyon fennakadva, akik bevágják a gyereket egy otthonba, felé se néznek, vagy csak ritkán, de le nem mondanak róla és így nem adható örökbe.
Gabi, most nézem, hogy egyidõsek a gyerekeink, a lányok is júliusban lesznek két évesek. Õk se beszélnek még túl sokat. Viszont amin meglepõdtem, egyszer-kétszer olyan "felnõttesen" (szóval nem abban a gagyarászós kisgyerek stílusban) odaszólnak egymáshoz. Mintha megtárgyalnának valamit.
Azt nem tudod véletlenül, hogy ha gyesen tanul az ember, akkor is vállalhat mellette 4 órás munkát? Gondolkodom, hogy elkezdem a Közgáz keresztfélévet, a lányok 5 éves koráig tartana, félek, lehet hogy ennyi idõ azért sok kiesés a munkából.
Mi most elhúzunk vasárnapig a hegyekbe. Nektek is jó hosszú-hétvégét!
dkriszti

Sziasztok!

Vége lett a szünetnek!KépKépKépKép

Zizi!

Jó, hogy meggyógyultatok!KépKépKép
A hetes ikrekrõl annyit lehet tudni, hogy mind jól vannakKép.
Már megint kikaptunk, a gólarányunk 7 rugott, 142 kapott.Kép

Vikics!

Ide teszed fel, vagy az Iker gyerkõcök közé a képeket, amik sikerültek??
Jól megoldottad a szõnyeget, szerintem senkinek sem sikerült volna jobban!KépKép

Kriszti!

Biztosan igazad van, de mi nem látjuk magunkat egyformának, így nem tudom.Kép Bár szerintem ezzel minden iker így van, igazából nem is értem, hogy lehet minket összekeverni. De biztos a "kívülállók" máshogy, egyformának látnak, én is egyformának látom a többi ikret.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Tegnap szülinapi bulira mentünk (igazából a srácok voltak hivatalosak, de ugye nélkülünk nem mehetnek Kép). Az ünnepelt 1 éves fiúcskának iker a nagynénije. Ott volt mindkét csajszi, kb. 28-29 évesek és nagyon egyformák még mindig, még a hangjuk is. De már korábban is és most is szóbajött, hogy ök tuti biztosak abban, hogy nem egypetéjüek. Még arra is hivatkoztak, hogy két lepény volt. (Ekkor kezdtem idézni Métneki Júliát...) Hihetetlen, hogy az orvostudomány bénasága miatt ezek a lányok abban a tudatban érzik jól magukat, hogy kétpetéjüek. Ja, még valami: teljesen máshonnan érkeztek a bulira, de tök hasonlóan voltak felöltözve. Ez is véletlen? (Zsuzsi, Te is meséltél egyszer ilyet.) Azt hiszem egy kicsit rosszul is esett nekik, hogy megjegyeztem a hanguk egyformaságát.
Hm, ezek az ikrek...!
Más. A Ti gyerköceitek mikortól nem aludtak délelött? Az enyémek most két napja kihúzzák egy alvással a napot, de ma este negyed nyolckor beájultak a cumisüveggel a szájukban. Holnap már 6-kor kukorékolnak, szerintem...
Zizi, mikorra is vagy kiírva?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Szia!

Marcsi!

Nagyon érdekes, amit leírtál!Kép
Szerintem régebben ( de még mai is sokszor), keveset tudnak az orvosok az ikrekrõl, vagy, amit tudnak, azt nem mindig helyesen, a tankönyvek sem valami jók.KépAmi 8-ikos biosz könyvûnkben is rosszul írták, azt írták, hogy két lepéy egyértelmûen kétpetéjûség, és hogy az egypetéjûeknek közös a burka. Asszem nem kell mondanom, hogy mennyire nem így van!
Nálunk is elõfordult már, amit írtál, de szerintem majd akkor lehet igazán megfigyelni, ha nem együtt fogunk élni. Szóval úgy volt, hogy meccsre mentünk, a tesóm 11-re megbeszélt egy talit egy oszt.társunkkal, de én nem akartam olyan korán felkelni, mert csak 13-kor kezdõdött. Még bõven aludtam, amikor elment. Aztán, amikor odaértem, akkor vettük észre, hogy teljesen ( majdnem, a zokni nem)egyforma ruhában vagyunk, pedig mindkettõnkön jó rég volt az. Vannak véletlenek..Kép
A hanguk egyébként nagyon hasonló, de nem egyforma.Kép

Most néztem az Aktívot, és ma, holnap, meg szerdán egy 3 részes riportfilmet mutattak/nak be két 13 kislányról, akik igen szerencsétlen módon nõttek össze. Nyaktól lefelé. Bár a felsõ testük teljesen egy, a beleikig mmindenükbõl kettõ van, de csak egy pár kezük, meg egy pár lábuk, és a beleiktõl minden szervükbõl egy. Mégis valahogy össze tudják hangolni, hogy melyik agyuk irányítja a testüket, a végtagjaikat, és remekül sportolnak.
Ha van idõtök érdemes megnézni kedden, meg szerdán a két másik részt.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Éva!
A lisztes kép at ikergyerkõcök képei között van, de most már ûbereltem egy sóssal is. Kép Lassan már ha egy kis vizet öntök a lakásra benne lesz a pogi minden alapanyaga.
Jaj a fincsi sütinek légyszi kérdezd már meg hol a fészke. Annyira jóóóó!!

Feltettem a viszonylag tûrhetõ képeket szintén az ikergyerkõcök képei közé. Elég vacakok, szinte csak a Zsuzsié sikerült. Hát ez van. Pedíg a digit fényképezõ kevés helyzetben tud ilyet produkálni. Viszont ott a filmes manusz csinált mindenkirõl kamerával. Azt nem lehet megszerezni valahogy Éva?

Gabi!
Egyszer már voltam ezen a licit lapon, de ez amolyan magyar féle. Csak bélyegekre lehet és pár kacatra. Mindennek megkérik az árát, szinte semmi sem éri meg. Kép Sajna nálunk senki nem hazárdírozik a dolgaival.
Az ovitémára annyit, hogy én spec. csak középsõs és nagycsoportos voltam és azt is két külön oviba. A lényeg, hogy szerintem erre vezethetõ vissza, hogy soha nem tudtam beilleszkedni az állt. isk. osztályomba. Én tutira beadom õket az oviba mint mindenki más, mert a közösség is nagyon sokat számít és nevel szerintem. Ha meg nem majd én korrigálom. Kép

Zsuzsi!
Életben valóban látni azt a 2cm-t és a 2 kilót! Legalább is nekem szembetûnt. Úgyhogy nincs kibúvó senkinek aki iskolakezdés óta bénázik a megkülömböztetéseteken!
Amennyire tudtam figyelni az elõadást egy csomó olyan dolgot mondott a Métneki Júlia amit Te is és én is tapasztaltam. Kár, hogy késtünk egy csomót. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Zsuzsi

Én is láttam a különbséget köztetek, pont ezen gondolkoztam tegnap, hogy hogy lehetnek a tanáraitok és az osztálytársaitok ennyire felületesek.

Vikics

Majd megtudakolom anyutól, hogy honnan hozzák nekik.
Képzeld, tegnap megint kijött Ádámnak a sérve a kukija fölött. Nektek egybõl megmûtötték, amikor észre vettétek, vagy várni kellett. Pár hetesen már kijött neki, de egy hét alatt el is múlt. Szerinted elmúlhat még?

Zizi

A Fõvárosi Nagycirkuszban voltunk. Miis voltunk az elõzõ elõadáson, de ez sokkal látványosabb volt. Augusztusig tart ez az elõadás.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Marcsi! Elvileg szeptember 1-re vagyok kiírva, de a doktornénim szerint valamikor augusztusban fogok szülni, persze nem lehet pontosan tudni, hogy mikor. Ma megyek hozzá, kíváncsi vagyok, minden rendben van-e. Én nem érzek semmi rosszat Kép
Zsófi még kétszer biztos, hogy alszik egy nap, de ha a délutáni alvása rövidre sikerül, akkor van, hogy háromszor is. Õ most 9 és fél hónapos. Andris kb. 10-12 hónapos korától csak egyszer aludt, sajnos már nem emlékszem pontosan, és nincs felírva.

Az ovi-bölcsi témához csak annyit tudok hozzáfûzni, hogy Andris 3 éves kora óta jár oviba, és nagyon szereti, nagyon jót tett neki, élvezi a gyerektársaságot (mondjuk neki itthon nincs életkorban közel levõ testvére). Sok jót tanulnak, persze hülyeségeket is szed össze, meg megtanult egy-két csúnya szót is, de ezeket lehet itthon kezelni.
És én a bölcsikrõl is jó véleménnyel vagyok, jókat hallottam ismerõsöktõl.

Kriszti! Nektek jó pihenést, mi sajnos nem megyünk sehova, mert a férjem csak vasárnap lesz itthon, addig minden nap dolgozik Kép

Zizi
debyand

Zizi! köszi... akkor kb. hasonló idöszakban vagy terhes, mint ahogy én voltam (szept. 20-ra voltam kiírva) Tudod, nekem ök az elsök, nagyon élveztem ezt az új és más állapotot Kép Kép Nagy már a pocakod? Nekem 31 hetesen volt akkora, mint 1 gyerekkel szülés elött (ezt mondták, legalábbis) Igaz, 3,5 kg-nyi gyerek volt bennem. Most hogyan fekszenek a babák?
Az alvás nálunk is igy volt eddig. Igazából növérem tanácsolta, hoyg szigorú legyek és ne hagyjam öket aludni délelött. Mert már nagyok! De 2 napig tartott a szigorúság (vagyis, hogy elözö este késön feküdtek le és másnap késön keltek, igy nem volt idejük aludni ebéd elött.) Ma tényleg 6-kor keltek és 10-kor ki is döltek. Az evés utáni alvás nálunk sokszor 1 és 2 között zajlik. Nálatok?
Növérem mást is tanácsolt, hoyg szoktassam le öket az éjszakai evésröl, mert elég ramatyul nézek ki a kialvatlanságtól. Szerintem egyenek, ha igénylik. Jó "sok" önbizalmat öntött belém, de azért fodrászhoz lehet, hoyg elnézek Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Vikics! Köszi a képeket!!! Zsuzsi klassz a kép Rólatok!
Tényleg látni némi különbséget, de ha egyedül vagytok biztos komoly odafigyeléssel és igyekezettel lehetne csak megkülönböztetni benneteket!
Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Igazatok van, én is így gondolom!Kép Pedig ma is megkaptuk a "szokásosat", az összehasonlításból az iskola orvostól, a tipikus "nézzetek rám egyszerre" kérést, ezután meg jön a méregetés, meg elkezdett poénkodni, hogy iker ismerõsei, egymás helyett nyelvizsgáztak, stb...Kép
Ismerek egy ikerpárt, akik között 10 kiló, és 10 cm van, egypetéjûek egészen biztosan, és mégis mindenki össze keveri õket, mert sajna a testi különbségek csak akkor jönnek ki, ha egymás mellett vannak az ikrek.Kép

Ezt most elküldöm mindjárt folytatom

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Hazaértem a dokitól, (meg az oviból, meg a játszótérrõl...), azt mondta az orvos, hogy minden rendben, minden leletem jó, még vasat sem kell szednem Kép
Ja és nagy örömömre azt is mondta, hogy ha nem lesz semmi gond, akkor csak szülni kell bemennem, nem fektetnek be elõre, csak ehhez az kell, hogy "jól" viselkedjek itthon, szóval semmi megerõltetõ dolog, ahogy keményedik a hasam, pihenjek egy fél órát, meg ilyenek. Hát, megpróbálom...

Marcsi! A hasam szerintem már elég nagy, de az eddigi terhességeket megúsztam kis hassal, ahhoz képest furcsa, de a kívülállók szerint nem látszik, hogy két gyerek van benne Kép Az tény, hogy ma sem adták át a helyet a buszon Kép
A legutóbbi uh-n mindketten fejjel lefelé voltak, de ez még változhat.
Szerintem az alvási szokásokon nehéz változtatni, és minden gyerek más életkorban igényli ezt, úgyhogy nem lehet összehasonlítani, hogy ki mikor mennyit aludt. Nekem is van olyan ismerõsöm, akinek a kislánya még másfél éves korában is kétszer aludt egy nap.
Nálunk 6 fél 7 körül kel Zsófi, ami hétköznap nem is baj, mert Andris is fél 7-kor kel az ovi miatt. 9 körül már alszik, kb. fél 11-ig, és aztán 1-2 között alszik el még egyszer. Ez szerencsére egybe esik Andris délutáni alvásával,ha Andris nincs oviban, ilyenkor néha még én is tudok aludni egy kicsit Kép
Az éjszakai evésrõl meg csak annyit, hogy ha Téged nem fáraszt, akkor a gyerkõcöknek csak jót tesz, és elõbb-utóbb maguktól is abbahagyják. Andris kb. egy éves korában hagyta el, Zsófi meg már 8 hónaposan. Ezt is gyereke válogatja Kép

Vikics! Köszi a képeket, azért látszik rajta sokminden. Az a sózós kép is elég jó, passzol a liszteshez... Kép)

Zsuzsi! Lehet, hogy élõben nehezebb, de a képen tényleg nem tûntök teljesen egyformának! Persze biztos, hogy ha külön vagytok, akkor nem ilyen feltünõ...

Zizi
debyand

folytatás , olvassátok egybe az elõzõvel, csak úgy értelmes.

Szóval hozzá kell szokni az ikreknek, hogy folyton összemérik õket, keresve a megkülönböztetési pontokat. Dehát ez mondjuk érthetõ, ha megjegyzik, hogy a magassabbikat hogy hívják, akkor ha együtt vannak már meg is lehet különböztetni õket, csak a debilebbek még erre sem képesek. Ha mondjuk a tanároknak, azt mondják, hogy nem látszik a padban ülve az a 2 cm, de ez nem igaz, mert nekem ferdébb a gerincem ezért görnyedtebb vagyok.
Egyébként én azzal nyugtatom magamat, hogy heti 30 óránkból 20 csoport bontásban van, ahol csak a fél osztály van, és ha ez megváltozik biztosan meg tudnak majd különböztetni. Bár már két éve focizunk a Vasasban és csak úgy a fél csapat tud megkülönböztetni, múltkor ez volt a téma a villamoson, kérdezgettek, hogy honnan lehet. Bár nem is törekednek rá, egyszerûbb nekik a gyûjtõnév: Ikrek.
Egyébként vannak helyzetek amikor jobban, vannak, amikor egyáltalán nem hasonlítunk (pl., ha mosolygunk egyáltalán nem).

Én tök igazaknak találtam, amiket Métneki Júlia elmondott, fõleg, amit a suliról. Én halálra izgulom magamat, ha õ felel, százszor jobban, mintha én felelek.
Persze mindketten egyformán szívúnk, ha nem sikerül.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Megnéztem a képeket, klasszak.
Zsuzsi, szerintem tök egyformák vagytok, megértem, hogy nem tudnak megkülönböztetni. Persze vannak apró különbségek, mint minden egypetéjû ikernél is, fõleg nagyobb, idõsebb korban. És a fénykép teljesen más, csak egy pillanatnyi képet ad, és élõben minden sokkal egyértelmûbb. A képen lehet, hogy nem egyformán mosolyogtok, nem ugyanúgy áll a hajatok éppen. Ugyanarról az egy emberrõl sem lehet ugyanolyan képet csinálni. Az albumotokabn teljesen ugyanolyanok vagytok.

Vikics!

Nem irigyellek a képek láttán!

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

Sajnálom, hogy nem tudtunk elmenni a talira, a srácok lázasok voltak, hánytak, most már szerencsére csak az orruk folyik!

Jujj, vasárnap halálra rémültem, mert Koppányka kiesett az ablakon!! Csak egy pillanatra mentem ki Rajmunddal a fürdõszobába, míg lemostam, mert összehányta magát szegénykémKép. Szóval rémesen megijedtem, rohantam ki, ahogy tudtam, szerencsére csak a térdecskéjét ütötte meg, mert kertes a házunk, és úgy 1,5 méter magas az ablak. Még mindig úgy furdal a lelkiismeret, hogy ott hagytam!

Vikics!

Én sem irigyellek a szõnyeg miatt, mit csináltál vele? És a sós nacival?

Zsuzsi!

Szerintem is nagyon egyformák vagytok, gondolom élõben még inkább, hiszen egyetértek Cilivel, hogy egy fotóra nem lehet adni, hiszen csak egy adott pillanatot mutatnak. Le sem tagadhatnátok hogy egypetéjûek vagytok! Az én kisfiaim sem egyformák a képeken, meg közöttük is 2 cm van, de leginkább az van, hogy egyikük nem úgy mosolyok, vagy nem is. Ahogy néztelek benneteket, úgy látom a kis különbség, ami van, az emiatt van, Te mosolyogsz, a Tesód nem ( asszem).

Anna
anna35

Sziasztok!

Éva!
Sajna a ha valakinek hajlama van a sérvre akkor az ki is jön. Nálunk a Nándust pár hónaposan a Levit meg télen mûtötték. Mindkettõjüknek kizáródott és úgy pakolták vissza a helyére a kórházban. A mûtét nem is volt kérdés, és én is jobbnak láttam, mert az a biztos. Ezt akárki nem igen tudja visszarakni. Vagy visszahúzódik magától vagy gáááz van és akkor usgyi a dokihoz. Ha nem annyira rossz a helyzet meleg vízbe kell ültetni mert attól könnyebben visszamegy.
Ennyi a tudományom. Köszi a sütitudakozódást!

Zizi!
Ne aggódj nekem november végén sem adták ét a helyet a BKV-n, pedíg jan 10.-én szültem! Ez nem a hasad miatt van, hanem ennyire tuskók az emberek. Kép

A sõnyeget ma kiráztam a konyhába. Jól felporszívóztam ami kijött a többit meg alaposan kiporszívóztam a kárpittisztító fejjel ami aporszívóhoz van. Most még kb 1 hónapig csak alatta fogok söprögetni ami kihullik aztán megpróbálom kimosni. Ennyit tudok tenni érte. Ha nem jön össze akkor bebuktam. Már kezdek hozzászokni ezekhez.
Hanem mostanában elment a gyermekeim józan esze! A Nándusnak teljesen a Levinek csak részben. Eddíg szépen sétálgattunk az utcán, viszonylag fegyelmezhetõen viselkedtek. Még a boltban is elengedhettem a kezüket, mert egész normálisan viselkedtek, de most.... A Nándus kilátástalan. Mindenhonnan elszalad, kirohangál a boltból és sz@ril rám. Hátra sem néz hol vagyok. Én meg azt sem tudom mit csináljak. Tegnap háromszor meglépett a boltban ma meg a corában vett utilaput. Persze ze a könnyebbik eset, mert sejtettem, hohy valami játéklelõhelyen lesz.
Nálatok nincs ilyen??

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Szeretnék ötletet kérni a "hajmosás" címû akcióhoz. A gond az, hogy nem tudom úgy lemosni az örököseim fejérõl a sampont hogy ne folyjon az arcukra a víz, amit ki nem állhatnak. El akarom kerülni, hogy megutálják a fürdést.
Még anno 20 éve láttam Ausztriában az unokaöcsém fején egy olyan gyûrûfélét (olyan volt mintha a kalapnak csak a karimája lenne meg), itthon nem lehet ilyet beszerezni?
Vagy valami más tipp?

Köszönöma
Ambrosia

Vikics

Itt van a tel.száma annak a cégnek, aki szállítja anyuéknak a sütit, hívd fel és kérdezd meg, hátha Békásra is szállít valakinek. Madár és Fia 06-70-296-6275
Ádámnak reggelre már visszament a sérve és azóta ki sem jött, de azért elviszem majd a sebészetre, mert a Lorának is köldöksérve van és õt is meg kell nézetni megint.
Köszi a tanácsokat.

Zizi

Örülök, hogy minden rendben van veletek, vigyázz magadra és pihenj,ha tudsz. Én sem tudtam a kislányomtól sokat pihenni és mégis 10nappal késõbb jöttek a fiúk. Engem sem feketett be a dr.nõ a kórházba, már csak szûlni mentem be. És nem is indította a szûlést, mert õ ennek nem híve, ha minden rendben van miért ne mehetne a természet rendje szerint.

Ambrosia

Én úgy szoktam a kislányom haját mosni, hogy õ álltalában velem fürdik és az ölembe fektetem és így nem megy a szemébe a víz. Mondjuk kettõvel nem könnyû, Nálunk a fiúk már megszokták és nem sírnak szerencsére.

Zsuzsi

Nálatok az is bejött , amit a M. Júlia mondott, hogy késõbb kezdenek az ikrek a másik nem felöl érdeklõdni és késõbb lesz partnerük is? Neked vagy a testvérednek volt már barátotok, ha igen hogy viseltétek?

Anna

Még szerencse, hogy nem esett magasról a kicsi. Nagy mázlitok volt.
Nem könnyû, amikor betegek a gyerekek. Jobbulást kívánok nekeik.

Holnap strandra készülünk, hát nem tudom mi lesz belõle. Meg majálisra is szeretnénk menni.

Ki, merre megy a négy nap alatt?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Zsuzsi!
Mi egyáltalán nem hasonlítunk az ikertesómmal egymásra, csak úgy mint a szimpla testvérek, és mégis van, ill. volt kisebb korunkban aki képtelen volt megkülönböztetni. Szerintem ha az emberek megtudják valakirõl, hogy ikrek, akkor automatikusan egy kalap alá veszik õket, és nem is törekednek arra, hogy külön kezeljék õket.

Anna!
Szerencse, hogy nem lett semmi baj, egyszerûen képtelenség néha kétfelé figyelni, pláne kétfelé szakadni... Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, nem tudsz mindig a sarkukban lenni, bár a legtöbb Anya nagyon sokmindenre képes Kép
Remélem már jobban vagytok.

Éva!
Örülök neki én is, hogy így áll hozzá a dokinõ a dolgokhoz, ezért is maradtam nála, mert nagyon gondolkoztam rajta, hogy a kórházhoz ragaszkodjak, vagy hozzá, de talán az orvos fontosabb.
A sérvhez sajnos nem tudok hozzászólni, nekünk nem volt (remélem nem is lesz Kép)

Ambrosia!
Én régebben nagyobb bababoltokban láttam ilyen karimát, azt hiszem a Brendon volt, nem tudom, hogy még most is lehet-e kapni.

Vikics!
Tudom, hogy ez most nem vigasztal, meg nem is megoldás, de szerintem ez életkorral jár. Olyan mint a dackorszak, ill. annak egy fajtája, hogy "csakazértsem" hallgatok a szüleimre.
Nálunk is volt, idegbajt kaptam tõle néha a boltban, aztán elmúlt, illetve most már elég nagy ahhoz, hogy el lehessen engedni egyedül, megvár, sõt, segít is.
Nincs rá jó ötletem, én sem tudtam jól kezelni Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit!
Az elmúlt hetek zavarosan teltek minálunk, vagy nem voltam gépközelben, vagy nem volt lelkierõm netezni. Azért legalább olvasom, amiket írtok. Mi jól vagyunk, a kicsi jövõ héten 1 éves lesz, egyre önállóbb, imád homokozni. A nagyok pedig a nap 24 órájában elvárnák, hogy velük foglalkozzak.
Marcsi!
Nálunk a nagyok 14 hónaposan hagyták ki a de.i alvást, a kicsi mostanában készül, de én addig nem erõltetem, míg du. könnyen elalszik. Az éjszakai evészetet az ikreknél 5 hónaposan iktattam ki. Egyetértek a testvéreddel, az elfogyasztott tápláléknál szerintem fontosabb, hogy te pihenj. Valószínüleg csak megszokásból kérik. Én biztos kipurcannék, ha éjszakánként kelnem kéne. Így is egyre több energiát igényelnek.
Mi újból megyünk Magyarországra, úgy néz ki, most már tényleg elkezdünk építkezni. Remélem nem törik bele a fogunk.
Éva!
Jó ötletet adtál. Megpróbálom elvinni hétvégén a csapatot cirkuszba. Az ikertalin sajnálom, hogy nem lehettünk ott, de pont elõtte, meg utána hétvégén vagyunk otthon.
Most olvastam, hogy PIldinek megszületett a lánya, Anikó.Régebb gyakran írt az ikrekhez.
Jó hétvégét mindenkinek!
Molnárka
molnárka

Sziasztok!

Molnárka!

Örülök, hogy írtál!Kép Nagyon boldog születésnapot a Kisfiadnak!KépKép
Ildinek nagy gratulaKépKépKép, jól vannak??

Éva!

Amit kérdeztél az nagyon is igaz ránk, persze biztosan nem minden ikerrre, de ránk az. Szerintem nagyban függ az ikrek kapcsolatának szorosságától.
Eddig szerencsére arra nem volt példa, hogy egyikünknek legyen a másikunknak meg ne legyen barátja, mindig valahogy úgy alakult, hogy egyszerre jártunk vkivel, és így mindenhová négyen mentünk, mindent négyesban csináltunk Kép( na jó, ez néha kicsit zavaró volt Kép), de ez legtöbbször így jó volt. Én el sem tudom képzelni, hogy vkivel ketten elmenjek vhová, nélküle. Két szót nem tudnék kinyögni, és csak Rá gondolnék.
Szerintem igaz, hogy az ikrek, akiknek szoros a kapcsolatuk egymással késõbb kedenek érdeklõdni a fiúk/lányok iránt, mert ha a kapcsolatuk ideális akkor minek egy harmadik- legalábbis én így érzem, és ez nem csak az ismerkedésre vonatkozik, hanem egyáltalán a barátságra, barátkozásra, jól megvagyunk ketten, persze ezt csak érzem, ésszel tudom, hogy ez rossz.Kép Az az igazság, hogy a túl szoros kapcsolatú ikrek hajlamosak elszigetelõdni.
Persze ez nem csak az ikreken múlik, az ellentétes nemûek, is nehezen "állnak közénk". Fõleg, ha meg sem tudnak különböztetni.Kép Nehéz külön gondolniuk ránk, hogy külön-külön is tudunk létezni, annyira egy kalap alá vesznek, ráadásul az ikrekrõl sokféle szóbeszéd kering, és ezek mind megnehezítik a dolgunk.
Ma is egy fiú odajött hozzám, tök egyedül ültem, Dóri sehol és megkérdezte, hogy " Van öngyújtóTOK"- hát ennyit arról, hogy külön vesznek minket.Kép-ráadásul csak a Dóri dohányzik, én soha.
Szóval el nem tudom képzelni, hogy valakifontosabb legyen a tesómnál, hogy lecseréljem valakire, totál kicsinálna a lelkiismeretem, hogy el hagyom, még akkor is ez van, ha pl. el ülök mellõle, vagy mással beszélgetek totál lelkiismeret furdalásKép!
De ezek csak a saját tapasztalataim, minden iker más!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Láttátok a dok.filmet arról a két sziámi kislányról?? Hihetetlen!

Zizi!

Én tökéletesen egyetértek Veled, az emberek tényleg ilyenek, totál függetlenül attól, hogy hasonlítanak az ikrek vagy nem annyira. Nem veszik észre még a tök egyéertelmû különbségeket ( szem, hajszín), egyik kétpetéjû ismerõsöm mesélte, nnak kapcsán, hogy a természetük teljesen más, hogy ezt mondta nekik egyszer valaki, hogy " Az hogy lehet, hiszen olyanok vagytok, mint két tojás!"-persze, se a hajuk, se a szemük színe nem egyforma!
Persze az emberek elég keveset tudnak az ikrekrõl, a szó kapcsán rögtön két totál egyforma emberre gondolnak, akár egy, akár kétpetéjûekrõl van szó. Aztán általában jól meglepõdenk, hogy nem így van! (legalábbis én így tapasztalom).
A nyáron együtt nyaraltunk egy lánnyal, akinek hármas ikertestvérei születtek ( 2 lány 1 fiú), és amikor kérdeztem, hogy hány petéjûek azt mondta, hogy nem tudja, de az egyik lány, meg a fiú nagyon hasonlítanak, így õk biztosan egypetéjûek!! Nem bírtam megállni, hogy ki ne oktassam, hogy fiú és lány ne mlehetnek azok, persze a kövi kérdése a Miért? volt.

Mindenkinek jó hétvégét!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Évi

Köszi a tippet, de évekkel ezelõtt amikor felújítottuk a fürdõszobát kivágtam a kádat, mondván mi zuhanyozni szeretünk, meg a kabin egyébként is kevesebb helyet foglal.
Aztán rám jött a görcs, hogy meghalok ha nem szülhetek babát. Mindegy, szóval nincs csak gyerekkád. Oda ha szeretnék sem tudnék beleülni. Irigyellek, jó lehet együtt fürdeni!!! Kép

Rózsa

Neked is köszönöm, feltétlen megnézem, valami ilyesmire gondoltam.

Vikics

Tudom nem vigasztal, az én fiam meg mindent megeszik ami a keze ügyébe kerül. Tegnap egy kiló földet kapartam ki a szájából a játszótéren, kutyasz..r hál' istennek nem volt benne! Egy percre sem lehet magára hagyni sehol. Hívhatjuk önállósodási folyamatnak. Elmúlik.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Itt van néhány édi kép! Most találtam õket!

Kosárban:
KépKép

Andi, ezt külön Neked:
Fiú-lány ikrek:
KépKép

És ezt a viágot fogadjátok el Anyák Napja alkalmából:
KépKép
Szilvásy Cili (cilii)

Cili

Köszi a képeket nagyon aranyosak és a virágot is!
Kedden lesz az oviban a kislányom elsõ anyáknapi mûsora, biztosan nagyon fogok bõgni. Készítettek ajándékot is. Olyan kis drágák.

Itt van nálunk négy napig a barátnõm 7 éves kislánya, ugyhogy most négy gyerekem van. De nagyon szépen eljátszanak a Lorával, egy hangjuk sincsen. Ma voltunk Szentendrén majálison és délután a Hajógyári szigeten, valami fideszes buli volt ezer emberrel, de mi elkerültük õket és a Dunaparton sétáltunk a gyerekekkel és a kutyákkal, jó volt nagyon. A picik mezitláb futottak a fûben és nagyon éltek. Most megyek aludni, mert ma reggel is ötkor keltek az ikrek és már fáradt vagyok.
Jó hétvégét mindenkinek!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Cili!

Édesek nagyon a képek!KépKép

Ma megnéztük a Két Lottit színházban, nagyon nagyon jó volt. Csomó kicsi gyerek volt, mert ez ilyen családi színházban ( Kolibri) volt, fõleg gyerekeknek. Nagyon egyformák voltak a lányok, igaz felnöttek alakították õket. Hasolnóan dolgozták fel a könyvet, mint régen mi, csak egy kicsit hosszabb volt a miénknél, és mi ne ménekeltünk benne. Meg õk azért profibbak is, mint mi voltunk.

Itt egy kép a lányokról:

KépKép

Jó hétvégét!

Zsuzsi
zsuzsi

ez 2002-es kép, most már rövidebb, és világosabb a hajuk, de nagyon egyformák!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?