Új privát üzeneted érkezett!

Pilla:
nem rág sokat? A szomszédasszonynak a babucija is nagyjából annyi idős, mint a tietek és most jött ki a másik két foga. Abból gondoltam. Nem tudom, mi az, amit te használtál, ő valamilyen homeopátiás valami zselét használt, valami mentolosat vagy mit és azt mondta, hogy az jó volt. Dehát ugye nem midenkinek jön be ugyanaz. Az egyik ismerősünk nálunk volt, amikor a picikéjének jött a foga, hát nem sok éjszakát aludtunk ...
Egyébként mindig feldagad az ínye, ha jön a foga?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Pont ugyanilyen ikeás fotelt vettünk mi is anno, de sajnos nekem nem jött be. Nekem kicsit előre kell dőlni szoptatáskor de ebben a fotelben pedig lehetetlen gyerekkel előre dőlni. Amúgy nagyon kényelmes tévénézéshez. :lol: Persze ez csak az én tapasztalatom, lehet hogy másnak beválik. :roll:
Ja, és még egy tipp. Ugyanilyen fotelt lehet kapni tízenezerért a JSYK-ban, érdemes megnézni. (lehet h rosszul írtam a nevét...)

KépKép
tüccs

Lányok, korábban már kérdeztem csak válasz nem jött rá. Mikortól lehet a kölesgolyót adni a babáknak??

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Pilla!
Zsani is felkellt ennyi idősen éjszaka,úgy mint Laura!Volt,hogy csak 1x de volt,hogy 2 óránként óránként fent volt,de nekem a cicin pár perc allatt megnyugodott!Még mostanában is felkel 1x legalább,de ezek nem vészesek,mert szinte fel sem kel csak nyöszörög!Nekem sokan mondták már (védőnő,dokik),hogy ilyen idős korban újra élik éjszaka azt amit nappal történik velük,és nem alszanak nyugodtan!Kifogják nőni,csak türelem kell hozzá!A fog pedig szerintem közrejátszik!Zsaninak folyamatosan jön,és néha jobban kínozza,néha kevésbé!Azt is hallodtam,hogy azért kelnek fel éjszaka töbször,hogy megbizonyosodjanak arról,hogy ott vagyunk,és vigyázunk rájuk!Lehet,hogy nagy hülyeségeket mondok,de én is csak hallodtam ezeket!Szerintem van benne valami!Nagyon fárasztó az biztos,de ez is vége lessz egyszer!Nekem mind a három gyerkőc másképpen aludt! :wink:
BOLDOG HÓFORDULÓT LAURÁNAK!
Kép
tÜCCS!
Szerintem nyugodtan adhatsz neki!Sógornőm is adott a picinek ennyi idősen!Van már foga?De ugyan úgy elázik mint a kuki!Úgy tudom!Próbáld meg!Baja nem lehet tölle!Én úgy gondolom!

Szép napot mindenkinek!Pocakosok kitartás!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Nekünk sem fényesek mostanában az éjszakáink. Sára estére belázasodott, meg megy a hasa, de szerintünk a foga ludas a dologban, mert most bújt ki fönt a jobb 3-as foga. Remélem elmúlik hamar, ha nem, megmutatom a doktornéninek. Szóval éjszaka sokat nyöszörgött, sírdogált szegénykém, és éjszaka is tisztába kellett tennem, amit utoljára újszülött korában.
Egyébként nekem Sára elég rendhagyóan alszik, fordítva, mint az átlag gyerekek. Minél idősebb, annál többször kel fel :shock: . 8 hetes korától 7 hónapos koráig teljesen átaludta az éjszakát, 9-11 órákat aludt egy huzamban, aztán jött a nagy meleg, szerintem szomjas volt, meg akkor kezdett bújni a foga, és az óta megint nem alussza át, 1-3X felkel. Jó esetben csak hajnalban, akkor magunkhoz veszem, és már vissza se teszem a kiságyba, és így, hogy közel van a cici, van, hogy fél kilenckor kelünk csak fel. Kiszolgálja magát, és alszik ő is, meg én is. Na de ma éjszaka nem sokat aludtunk. Sajnáltam szegénykémet.

Egyébként én is olvastam, amit Tiop mondott, hogy annyi sok inger éri már az idősebb babákat, éjszaka dolgozzák fel, ettől alszanak nyugtalanabbul. Meg nappal nem érnek rá "anyázni" olyan sokat, mert sürgősen fel kell fedezniük a világot, és éjszaka "élik ki" az anyaközelséget.

Még az alvásról annyit, hogy Henus, mostanában mi is abban a cipőben járunk, hogy két alvás sok, mert akkor csak 10 után alszik el, egy meg kevés, mert akkor délutánra hulla a gyerek. Szóval egyik nap így sikerül, másik úgy. De majd kialakul ez is. Szonja már ráállt az egy alvásra?

Tüccs, mi a hozzátápit 5,5 hónaposan kezdtük, kb.6,5 hónaposan adtam először neki kenyérhéjat, meg kiflivéget, hogy majszolja. Gondolom, a kölesgolyó is ebe a kategóriába tartozik. Én lehet, hogy még öt hónaposan nem adnék. Bár ez az én véleményem, természetesen úgy csinálod, ahogy gondolod, és jónak tartod :D

Pirpska, nincs olyan fotelotok, amiben kényelmesen tudsz ülni hosszú ideig? Mert nem feltétlenül kell venni a szoptatáshoz külön fotelt. Nagyon sok mindent ránk akarnak sózni a kereskedők, azt sugallják a reklámok, ha ezt, meg ezt nem veszed meg, ha ilyen, meg ilyen dolgod nincs, akkor hogyan akarsz babát nevelni? ezek nélkül már nem is lehet. Szóval nagyon sok mindent a baba születése után látsz meg, hogy kell-e, fogod e használni, és így sok pénzt takaríthatsz meg. Nem okoskodni akartam, megbántani téged meg végkép nem, csak jó tanácsból és tapasztalatból mondom.

Pilla, boldog hófordulót Laurának!!!!

Köszi lányok a dícséreteket Sárika nevében is :wink:

Andibab, Kispraga, megy a drukk, irigyellek titeket kicsit. Nemsokára lesz újra egy kis törékeny, édes babaillatú csöppöcske a családban.

Szép napot mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tüccs:
jól írtad, csak összekeverted a betűket :).
Most néztem, a Jysk-ben egy csomó jó széket lehet kapni meg van olyan fotel is. Hát nem tudom...
És ha szopipárnával szoptatok akkor sem jó az a fotel vajon?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska! Én is egyetértek Katicával, tudom, hogy szertnél mindent elrendezni, mire megérkezik a pici, de vannak dolgok, amik menet közben derülnek ki. Az IKEÁs fotel szerintem sem a legjobb szoptatáshoz, mert nagyon hátradől a háttámla. Szerintem kényelmesebb az egyenes hátú, nem túl süppedős fotel. Én például a kanapét elég jónak tartom, ha rendesen hátra tudok ülni benne, de ami igazán bevált, az a számítógép-asztalunkhoz vett háttámlás bárszék :oops: Ezen ki tudom egyenesíteni a hátam, és ha felteszem a lábtartójára a lábam, akkor pont szintben van a baba :wink:
Az ágyon szoptatást én is elég kényelmetlennek tartom, szerintem az túl puha, megfájdul tőle a hátam :? Csak éjjel szoptatok az ágyban, de az csak pár perc, amíg visszaalszik a Manócskám.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre!
Az a gondom, hogy a kanapén nem tudok egyenesen ülni, ha fel van húzva, valahogy olyan idétlen, hogy görbe háttal lehet csak benne ülni. Ezért mondtam, hogy csak kihúzva használható vagy ha párnát teszek a hátam mögé. Hát lehet, hogy csak a szülés után derül ki, csak gondoltam, ha ez jó megoldás, akkor megvennénk még mostanában, mert most a tanuláshoz is jó lenne, meg ha nem bírok aludni éjszaka, mert jóllaktam, akkor azért. Az az igazság, hogy hiába írják, hogy ne egyek alvás előtt, nekem az nem megy. Ugyanis ahogy jóllaktam, olyan álmos leszek, hogy ha nem fekszem le, akkor állva elalszom. Tehát nem olyan egyszerű. De az, hogy ne lakjak jól? Hát nem tudom, az az igazság, hogy kb. egy hete olyan éhes vagyok, hogy nagyon. Tehát kell ennem, mert éhen halok. Igaz, hogy közben meg savas vagyok, vettem Rennie tablettát. Hízni nem híztam eddig, csak kb. 9 kg-ot. Aki látott, mindenki azt mondta, hogy csak a hasam van, nem jött rám felesleg, tehát emiatt nem aggódom. De állítólag látványosan nőtt a hasam, szerintem nagyon növésnek indulhatott a gyerek, azért vagyok ennyire éhes. Éjjel is felkelek kétszer-háromszor és akkor is eszek. Igaz, hogy csak egy banánt eszek, tehát nem vészes. Mióta babát várok, nem ettem eddig többet, mint régen, most érzem, hogy kicsit többet kell ennem, de nem vészesen. Meg édességet sem eszem, csak gyümölcsöt, de érzem, hogy most kicsit többet kívánok. Szóval ezért lett volna jó már most megvenni a fotelt. De mindegy, akkor döntök majd később, addig alszom a három párnával, amit már kitaláltam magamnak. Nem mondom, hogy nagyon kényelmes, de ez van :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, nem lebeszélni akartunk a fotelról :oops: A szülésig még van pár hét, ha ettől jobban tudsz pihenni addig is, akkor megéri. Vagy keress olyan fotelt, ami pihenni is jó, és (valószínűleg) szoptatni is, vagy állítható támlájút.. Mostmár olyan sokfélét mondtunk, remélem nem zavartunk össze nagyon... :oops:
Én is rengeteg banánt ettem terhesen :wink:

Ja, Tüccs, neked akartam írni a fogyóban lévő tejcsi miatt, hogy mivel Márk "rettenetesen igényli a társaságomat", sokszor alig jut időm enni, mégis (lekopogom) elég sok tejcsim van. És amit rendszeresen eszek(napont kettőt) , az a Danone Danette pudingja (van csokis és vaníliás is), szerintem ettől van a sok tej - mert ha nem ettől akkor nem tudom mitől :roll: :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ichtus:
Nem bántasz meg, azért írom ide a kérdéseimet, mert tanácsra van szükségem. Mindent meghallgatok és átgondolom. Tudod, én olyan emberke vagyok, aki mindig sok véleményt meghallgat és utána dönt, minden érvet átgondolok és abból kiderül mi az, ami mellettem döntő érv, mi az, ami nem.
Például: valaki írta, hogy a családi szoba szüléskor nagyon jó, de gondoljuk meg, hogy a császár esetén min. 6 napot kell ott lenni. És valóban, nem mindegy, mert abból a plussz 40.000 ft-ból veszek valamit a babucinak. Ha kicsit több pénzünk lenne, nem érdekelne, de most annyira nincs sok.
Meg még valami: a mi szüleinknek nem volt kókuszmatraca, nem volt szopispárnánk, meg csomó minden. Ezért azt gondolom, hogy a gyerekneveléshez nem ezek a legfontosabb dolgok. Annak idején az apu be se mehetett a kórházba, az ablakból kiabáltak az anyuval mégis itt vagyunk :). Tehát nem ez a legfontosabb. De tudod, én mindig kikérem az anyukám véleményét is és ő elmondja, hogy annak idején milyen jó lett volna, ha ilyen vagy olyan dolgot lehetett volna venni. Vagy azt mondja, hogy édes lányom, ti sem azzal nőttetek fel és itt vagytok. Tehát én minden véleményt meghallgatok, senki itt a fórumon ne érezze, hogy megbánt, mondja csak el bátran, mert ha nem érdekelne a véleménye, akkor nem kérdezném. Majd én eldöntöm, hogy magamévá teszem vagy nem. Attól, hogy valakivel nem értek egyet, attól még nem fogom azt gondolni, hogy az ő véleménye nem jó, hanem azt fogom gondolni, hogy ez nem rám vonatkozik, de attól még az ő szempontjait figyelembe véve az egy tökéletes megoldás lehet.
Na, már megint jó hosszúra nyúlt a hozzászólásom, bocsi! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Drága Szantre!
Az előző üzenetem rád is vonatkozik. Köszönöm a véleményed és ne gondold, hogy lebeszélsz vagy rábeszélsz, a lényeg, hogy mondd el te is az érveidet és akkor van, mit megfontolnom. :)
De milyen fotel az, ami pihenni is jó meg szoptatni is? Ja, meg nem nagyon sok helyet foglal el, mert nekünk nincs nagyon sok helyünk. :(
A banánban sok a vas, gondolom, azért eszünk ennyit :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre!
Ez a danone-os tejserkentő aranyos ! :D :D Még nem adtam fel, csak nehezebb mint gondoltam.

Piroska!
Próbálj meg otthon szoptatást imitálni bármilyen párnával, különböző székeken. Tudom nem egyszerű nagy pocakkal, de hátha segít a döntésben.

KépKép
tüccs

Tüccs:
nem tudok ekkora pocakkal. Még az evés is gondot jelent, mindig leeszem magam, nemhogy szopizást imitálni. :)
Nem baj, majd lesz valahogy :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
nekem nagyon kényelmes volt szoptatni a legegyszerűbb összecsukható IKEA-szék, tudod, amilyet ki lehet rakni az erkélyre, és műanyagból van, mindenféle színben. Mikor mi vettük, 2-3000 Ft volt. Szóval abban elég sokat tudtam szoptatni, mindenféle párna nélkül. Egyébként ezt használjuk a számítógép előtt.
Abban a lányoknak tényleg igazuk van, hogy igazán akkor fogod megtudni, hogy mire van szükséged, mikor már a babád megszületik. Kinek ez, kinek az jön be, a testünk és a bútoraink is teljesen különböznek. Van, aki pl. imád ágyban szoptatni, van, aki meg rühell. Én elkövettem azt a hibát, hogy előre bevásároltattam jó sok dolgot (mi nem kaptunk senkitől semmit- nem volt kitől), aminek a felét nem is használtam, ugyanakkor meg másra nagyobb szükségem lett volna, de azt már nem vettünk, mert "van már itthon hasonló". Hidd el, SEMMIRŐL nem maradsz le, ha megvárod a szülést, hiszen az is lehet, hogy császáros leszel, akkor is már fog kelleni. Ha a babád meg 2-3 hetes lesz, 1-1 órára már akár te is ki fogsz tudni menni vásárolni, vagy apár bízod meg ezzel. Addig meg bármi megteszi, és kitapasztalod, mi kell. Szerintem. De tényleg csináld azt, amit jónak látsz!
A prividet köszi, majd válaszolok, de most futok!

Kép
Kép
nircee

Pilla,
BOLDOG HÓFORDULÓT LAURÁNAK!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Pilla, nálunk is megvolt ez a korszak, amiről írtál, Tiop jól írta, hogy a baba újra átéli azt a millió ingert, ami napközben éri. Egyszerűen csak nehéz még a pici agyának ennyire ingergazdag nappalok után átállni a pihenésre. De majd meg fogja tanulni, és akkor újra nagyokat alszik. Ezen mindenki átesik. Gondolj csak bele, ha neked van egy olyan napod, amikor pörögsz és folyamatosan 5-6 dologgal foglalkozol, akkor hiába jön el az este, ha nem értél a dolgok végére, továbbra is dolgozik benned az adrenalin, és nem tudsz rendesen pihenni... A babák is pont ilyenek, csak nekik kevesebb inger is elég.

Piroska, csak csatlakozni tudok a lányokhoz azzal, hogy ilyen nagyobb értéket ráértek akkor beszerezni, ha már otthon vagy a babával, és kábé tudod, hogy mi hogyan jó és kényelmes. Mi nagyon megjártuk, amikor Bogi született, mert vettünk előre egy kimondottan szoptatós-ringatós hintafotelt lábtartó zsámollyal (akkor volt akciósan 50ezer) és Bogi egy másodpercet se szopizott, cumisüvegeztünk végig... A fotel is csak kifejezetten icipici babával volt kényelmes, és csak akkor, ha a zsámoly centire pontosan a megfelelő távolságra volt a lábaimnak a hintázáshoz. Én pl 3-4 hónaposan már a kanapén etettem a csajszit, úgy, hogy melléfeküdtem és így nagyon kényelmes volt mindkettőnknek. Vagyis van egy fantasztikusan szép és esztétikus hintafotelünk, foglalja a helyet, Bogi néha hintázik benne, meg a férjem abból nézi a meccset, amúgy tök felesleges. Az a véleményem, hogy ha meglesz a baba és már kb 2 hetes - ekkor nyugodtan elvihetitek bútorboltba magatokkal, majd akkor vegyetek szopisfotelt, ha még akkor is szükségét érzed, és így a babával együtt ki tudod próbálni, milyen érzés benne ülni (persze fotelenként kábé negyedórát üldögélj benne, akármennyire rosszallóan néz majd a "kedves" eladó)! :wink:

Tüccs, szerintem egy lassan 6 hónapos babával kipróbálhatod a kölesgolyót, főleg, ha van már foga és már kapott rágnivaló ételeket (és persze ha eü-leg nincs ellenjavallata - a dokitok mondott ezzel kapcsolatban valamit?).

Figyuzzatok! SOS!
Mennyire vacak a kaja a kórházban? Csak szeretném felkészíteni a férjemet, ha rendszeresen kellene behoznia főtt ételt... :roll: :wink:

Üdv mindenkinek!
andibab

Andi, hát, szerintem elég vacak. Nem vagyok válogatós, de az, amit ott adnak...nem tudom, milyen az ízlésed, de biztosan jól fog esni szülés után egy kis hazai. Nekem anyósom nagyon kedves volt, minden nap küldött kaját a férjemmel, volt, hogy már vissza kellett küldenem, mert nem bírtam megenni, de nagyon örültem a főztjének.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Piroska, örülök, hogy nem bántottalak meg :lol: remélem, sikerül kedved szerint dönteni ennyi vélemény mellett :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Köszönöm a válaszokat lányok!
Azt hiszem igazatok van. Mivel minden lehetőséget kipipáltunk, marad ez az ingerfeldolgozás. Majdcsak túlleszünk ezen is. :shock:
Köszönjük a hófordulós köszöntéseket!
Andibab, rettenetesen sz@r a kaja a kórházban. Bár én mindennap azt ettem, mert különben anyósom hozott volna az ő főztjéből... Az pedig még a kórházi kajánál is borzalmasabb. :D Viszont a reggeli és a vacsora fincsi. Zsemle, vaj, felvágott. Azt nem lehet nagyon elrontani. :D
Vendég

Boldog hófordulót Laurának!

Bocsi mindenkitől, de most csak ennyi. Majd összeszedem magam és írok egy kis szösszenetet rólunk, habár annyit előre, hogy ugyanaban a cipőben járunk, mint Pilláék.

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Piroska!
Csatlakoznék a csajokhoz!Nekem nagyon bejött az ágy széle!Mikor pár hetes volt akkor rendesen csak a karomba vedtem,de ahogy nőtt a lelkem,úgy változtattam a testhelyzetemen!Az egyik lábamat feltettem a térdemre,úgy hogy azon támasztom meg a karomat,és úgy szopizunk!Úgy ,hogy a bokám van a térdemen,csak úgy lazán!De nagyon kényelmes a fekve szopi!Aztán a lábadat fel is teheted valahova pl egy kissebb székre vagy a széknek a lábtartójára!Nagyon sokféle szopis helyzet van,kikell többet próbálni,és meglátod,hogy a legegyszerűbb lessz a legjobb4Nem kell tízezreket kőlteni felesleges dolgokra!De ezt te döntöd ell,ha van rá keret akkor hajrá!!Mi is felnőttünk szopi párna,és társai nélkűl!Ezek már mind luxus termékek!De aki teheti az vegye meg! :wink:

Andibab!
Szörnyű a kaja a korházban! :evil: Én nem is ettem csak azt amit behoztak nekem!A reggelit edtem meg én is!!!!!!

Sziasztok!Szép napot mindenkinek! :P

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi a köleses válaszokat! Fogunk még nincs, szóval pépesítenem kell mindenképpen. Megpróbálom majd, hátha bejön a csajnak.

Andi! A kórházi kaja majdnem ehetetlen. A reggeli tényleg jó, egyszer vacsira kaptunk füstölt kolbászt. :shock:

Érdekes ez az ingergazdagságos dolog, amit írtatok. Most hallottam először. Mindig tanulok valamit!! :) 8)

KépKép
tüccs

Háááát, nekem meg pont ízlett a benti kaja.... :oops: :oops: :oops:
Igaz, én 7 hétig "élvezhettem", és bár sokszor kiegészítették otthonról, de nem főtt kajával, csak gyümölccsel. Nekem nem az ízével, hanem a mennyiségével volt gondom, egyszerűen nem volt elég... :oops: :oops: :oops: Igaz, 6-7 hónapos terhesen. Aztán meg szülés után egyáltalán nem volt étvágyam napokig, akkoriban csak ittam folyamatosan.

Kép
Kép
nircee

Hi!

Húha, köszi az elborzasztást kaja ügyben... Igaz, hogy évekig laktanya-kaját ettem, szóval láttam már meggylevesben ágastul a meggyet belefőzve (nem vicc!!!!!) de azért szeretem, ha normális kaja megy be a rendszerembe. Nagyon nem vagyok válogatós, de igényes a minőségre annál inkább... :roll:

Mondjuk nekem nem lesz lehetőség "hazait" enni (legfeljebb ha előre megfőzök mindent és lefagyasztom, csak nincs akkora fagyasztóm), mert nem lesz aki főzzön. A férjem tök analfabéta a konyhához, a nagymamák meg nagyon messze laknak, és úgy döntöttünk, vagyis döntöttem :wink: :oops: , hogy egyik se költözzön fel - főleg nem az anyósom, ő csakazért se úgy főzne, ahogy nekem jó lenne, ráadásul Bogi se eszi meg a főztjét újabban. Anyu meg halálra dolgozza magát éppen, a főnöke lelépett nyaralni idén már harmadjára, otthagyta neki az 5 üzletből álló cégét, hogy intézze az egészet, persze pluszpénz nélkül. Anyám meg jó hülye módjára csinálja... :evil: Remélem, hogy szeptember elején azért el tud majd jönni egy hétre, mert nem lesz piskóta műtét után két gyerekkel egyedül, ha a férjem visszament dolgozni. :shock:

Így valószínűleg a közeli házias étkezdéből fog hozni a férjem (a XVI.ker-iek talán ismerik, Nándi Konyhája a Veres Péter úton a HÉV mellett, nagyon fincsi kajájuk van), vagy majd a munkahelyéről, az se nagyon rossz. Esetleg pizza... :roll: :roll:

De mégegyszer köszi az infókat!
andibab

Sziasztok!

Pilla! Először is boldog hófordulót Laurának! :) A problémátok ismerős. De úgy látom itt elég sokmindenkinek. :wink: POntosan úgy van minden ahogy Tiop mondja. Minnél nagyobbak a babók, egyre éreklődőbbek, kíváncsibbak. A napközben ért ingereket nem tudják azonnal feldolgozni, és az éjszakát erre is használják. Nálunk ugyanez a helyzet. Minnél nagyobb a leány annál sz@rabbak az éjszakák. (Bocs, de már néha nagyon mérgel.) Most is szinte minden éjszaka alszik 1-ig, vagy 3-ig (jó esetben) 10-től kb. Onnantól magam mellé veszem, és reggelig nincs megállás. Nincs két egész óra amit nyöszi, vagy cuppogás, forgolódás, rugdosás, cici nélkül végigaludnánk. :evil: Sokszor hangosan morgok, rá, de persze nincs felébredve teljesen, így mit sem érdekli. :lol: A létszámellenőrzés is gyakori, mert van hogy elég ha megsimizem. Hát a gyermekek már csak ilyenek. :)

Katica, szerintem Sárának kevés még az egy alvás. Nálunk az van most, hogyha Szonja negyed 8 körül ébred reggel akkor 11-kor lefekszik délelőtt, és fél1-ig alszik. Délután már késő neki az 5-6 óra, de olyankor még leteszem, mert sajnálom őt 7-ig fél8-ig "kigyilkolni". Na akkor is alszik még vagy másfél órát. Este pedig csúszunk, és 10- fél11-kor fekszik.
Ha pedig reggel később kel (mint pl. ma is) kb 8-kor, akkor délután 12-1 körül fekszik, attól függően mennyire volt fárasztó a délelőtt. ( Ma mondjuk 2-kor feküdt le negyed 5 -ig) és 2-2,2 órát alszik, azzal elvan fürcsiig, este pedig 9-kor fekszik.
Szóval nálunk ez még ennyire változó. Szerintem a napi 4-5 óra még kellene neki pihenni, de ez nem mindig sikerül. Próbáld Sárikát is kétszer letenni, neki még biztosan szüksége van a nagyobb pihire.
Ja, múlt héten pár napig Szonjának is volt egy kis fosinga. :oops: Nem nevezném hasmenésnek, mert csak napi 3-4x volt, több napon át így volt. Nem adtam neki gyümit ezeken a napokon, nehogy még fokozzam, egyszer, egyszer adtam banánt, mert attól sokszor van hogy inkább nincs kaki.

Piroska, nekünk van Pöang fotelünk. Én nem szeretem, még tv-t nézni se (mondjuk nem is nézek tv-t :lol: ) Szopihoz meg kifejezetten kényelmetlen. Nem lehet belehelyezkedni, karfája kemény....stb. Én nagyon sokáig szintén egy IKEÁs fotelben szoptattam. Felfújható, és jól bele lehetett süppedni, nagyon kényelmes volt, nem volt karfája, de így is kényelmes volt. (Azt hiszem Rolig a neve)

Andi, én nem ettem a kórházban, mert vagy anyukám hozott, vagy anyósom küldött. De nekem nem volt olyan riasztó az étek, így látványra. Ugyanis nekem a nővérkék mindig behozták, és megkukkoltam. Gondolom olyan mint bármelyik menzás. :wink: :)

thenus

Henus:
Köszi az ötletet, majd megnézem. Bár lehet, hogy a macskák lerendeznék hamar a felfújható fotelt :)
Az az igazság, hogy eddig nem foglalkoztam a kényelmes ülő-, meg fekhellyel, de mióta babát várok, annyit szenvedtem, hogy már jól jönne egy kis pihenés. :)
Majd meglátjuk.
Andibab: még egy kis kitartás! :) Gondolom, nagy izgalomban vagy! Egyébként mi még az Il Treno-ból is szoktunk rendelni. Te Árpádföldön, Cinkotán, Mátyásföldön vagy Rákosszentmihályon laksz? Nem ismerem a Nándi konyháját, de ha azt mondod, hogy jó, akkor lehet, hogy kipróbáljuk :)
Szurkolok neked! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,

Mi Mátyásföld "központjában" lakunk, kb 1 percre a nagy rendelőintézettől. Az étkezde amiről írtam, a Mátyásföld Repülőtér HÉV megállónál van a Baross G. út sarkán, nem feltűnő, de jó hely. Ott is lehet kajálni, meg elvinni is lehet. Nekem nagyon bejön ahogy főznek. :D
Szoktunk a Corner's-ből is rendelni, de inkább csak pizzát. Az Il Treno-t én egy kicsit drágállom, annyira nem extra, amennyibe kerül szerintem. :?
andibab

Ja, és itt egy "cool" kép Bogiról. Annyit majomkodik mostanában az autóban, hogy azt nem lehet elmondani... :lol: :lol:

Kép
andibab

Sziasztok!
Henus!
Igazad van az alvással kapcsolatban!!!Zsani mostanában,ha nem alszik 11 óra felé ell akkor délután tiszta nyügi,és kénytelen vagyok letenni úhy 1 felé.és akkor alszik 1 órát,de az kevés,és 5-6 felé már csak kínlódunk!Tegnap is fél 5-kor aludt el,de negyed 6-kor már fent volt,így 10-kor elaludt!Negyed 3-kor nyüszi -cici és negyed 7-ig alvás!Utánna kiveszem magunk mekké teszem és most aludtunk negyed 9-ig!Mostanában így alszik!Az utobbi 2 napban egyhuzamban aludt éjszaka 5-6 órát! :D ez már haladás! :lol:

andibab!
TUtkó a kép a csajsziról!!!!!!!!! :lol: :lol: Igazi star!!!!!!! :lol: :wink: Hogy vagy??????????????? :roll:

Zsani próbálgatta Roli sapeszát!
Kép
Kép
Kép
sziasztok!Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

NAGYON jók a képek!! ;-)

Húúú Andi, te meg aztán a hajrában vagy! Van már vmi? Nagytesóval mi lesz? Írtad, hogy nagyon anyás!

Ja én fotelt nem akarok venni, de egy másik kérdésem lenne, illetve kettő:
- mikros sterilizáló, megéri?
- most akkor kell a fejő cucc? és kézi v. elektromos?

Jövő héten megyünk dokihoz, remélem minden rendben lesz! Gyerkőc szerintem jól van, megy a rugi-rugi és csuklani is szokot a kis drága!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Tiop, Andibab

Nagyon édesek a rosszcsontok!!! :lol: :lol: :lol:

Jutta,
nekem volt mikrós sterilizálóm, nekem bevált, mert egyszerű, nem kell főzőcskézni. De én csak az első 2 hónapban sterilizáltam, majd további 2 hónapig csak a tejes/tápis cumisüvegeket/cumikat, a többi cuccot már nem. Aztán 4 hónapos kortól a mosogatógépet használom. Állítólag az a legjobb, de az első 3 hónapban nem ajánlják, mert esetleg maradhat rajta egy kis mosogatószer, ami a 3. hónaptól már biztosan nem árt, de addig nem ajánlott. Szóval ha belefér, szerintem vehetsz, mert szuper, de nélküle is meg lehet lenni.
A mellszívó szerintem sokkal többet ér, azt mindenképpen érdemes beszerezni, és már a kórházba bevinni!!!! Az egyetlen baj ezzel az lehet, ha nem tudsz szoptatni, mert akkor kidobott pénz. Ha viszont tudsz, akkor aranyat ér! Bár van, aki sosem fejt, és mégis sok teje volt. Most légy okos!!! :roll: :? :lol:
Az AVENT-nek van egy kezdő csomagja, amiben van mindkettő, meg cumisüvegek újszülött cumikkal, nekem olyan volt.

Kép
Kép
nircee

Nircee:
Neked az Avent jó volt? Mert azt mondták, hogy a Medela az igazi. Még valami: neked kézi vagy gépi mellszívód volt?
Lányok, szerintetek melyik mellszívó a jobb a gépi vagy a kézi?
Annyi kérdésünk van a Juttával, mi még csak kóstolgatjuk, mi anyukának lenni :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andibab:
Nagyon vagány kisgyerek :)
Annyi édes képet tettetek fel, nem tudok mindenkinek mit mondani, csak azt, hogy gyönyörűk a babucik :) Mindannyian :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sZIASZTOK!
Nekem kézi mellszívom volt és nagyon sok tejcsit letudtam vele fejni!(hagyományos gyógyszertári pumpás:kb 900 Ft volt,aszem)A lényeg itt megint csak az ígény!!!!Szerintem nagyon jól megteszi az egyszerű mellszívó is!Lényeg.hogy mindég előlegyen maszírozva a mell fejés előtt! :wink: :)

Köszi a bókokat!Ezt a képet nem bírom megálni,hogy fel ne tegyem! :oops:
Kép
Sziasztok,jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Csak egy gyors hozzászólás!

Minden hófordulósnak nagy-nagy gratula!!!

Katica,
Sárika gyönyörű, és milyen nagy lány már!!! :D

Szoptatás,
Érdekes, hogy a többség azt írja, hogy neki ülve jó, nekem viszont az ágyon fekvés vált be. Nekem tiszta kínszenvedés, ha ülve kell szoptatni. Nem tudom rendesen tartani Zsófit. Mindíg azt érzem, hogy szegényke csak fészkelődik és neki se jó.
Az ágyon viszont odafordítom magamfelé és mindketten kényelmesen fekszünk.
Szóval Piroska, szerintem se vásárolj be fölöslegesen semmi drága dolgot. Majd szépen kialakul, hogy nektek hogy lesz kényelmes.

Mellszívó,
Nekem is az Avent kezdő csomag van. Én nagyon szerettem a kézi mellszívóját, és a két kis üveget is ki tudtam/tudom használni, amit hozzá adtak.
Viszont ez tényleg lutri, hogy az embernek lesz-e szüksége rá vagy nem.

Kaja,
A kórházi kaja szerintem is elég rossz. Inkább a hazai!!!
Tüccs,
A száraz kolbász az tényleg elég durva volt. Azóta is sokszor eszembe jut és el is mesélem mindenkinek. :D

Szép estét
Márti
Vendég

Mellszívó
Nekem van kézi Aventes aztán vmi eltört benne és vettünk használtan egy Medelat (gépi). Mindkettő klassz, pénztárca-függő, hogy melyiket veszed.

Lányok, segítsetek.
Ma írt a doki Dóri ínyére érzéstelenítőt, a barátnőm váltotta ki. Itthon kibontottam és por ! A zacskóra rá van írva, hogy lenyelni tilos. Most akkor mi lehet ez ?? Volt valakinek ilyen ? Kenjem az ínyére?
Egyébként áttört az első fogunk és Dóri hősiesen viselte. :D 8)

KépKép
tüccs

Jó reggelt!

Éjjel eszembe jutott Giga, aki nem jelentkezett a dokilátogatás óta. Remélem nincs semmi baj. :?: :?:

KépKép
tüccs

Hi!

A mellszívóval kapcsolatban azt tudom írni, hogy nekem is az Avent Isis csomag van, a két kis cumisüveg és a többi kütyü is nagyon hasznos hozzá, de mi vesztettünk a "lutrin", mert nem igazán volt tejem, amit fejhettem volna, bár a barátnőmnek nagyon bejött ez a fajta mellszívó (most kaptam vissza tőle, az enyémet használta). Nálam a kórházi elektromos se csinált semmit, csak szétkínzott, nagyon brutál tudott lenni... Szóval alkatfüggő szerintem. Viszont az Aventhez nem hiszem, hogy bárki tudna olyan cuccot/tartozékot mondani, amit nem vettünk meg, egészen az üvegmosó keféig és a tápszeradagoló dobozkáig... Kicsit elszálltam a termékcsoportot illetően... :oops:

Találtam egy linket a szoptatással kapcsolatban, hátha érdekel benneteket, szerintem hasznos!

www.babafalva.hu/portal/modules.php?nam ... le&sid=282

Tüccs, amikor én jeleztem az Avent forgalmazójának, hogy gondok vannak a mellszívóval (nálam a szelep nem zárt jól - de lehet, hogy csak béna voltam) postafordultával küldtek ingyen(!!!!) egy új szívótestet, a kis szelepekkel együtt, mivel még állt a garancia a vásárlás után.

Tiop, nagyon édes a kislányod!!!! Nekem az ilyen rózsaszín képekről mindig a vattacukor édessége jut eszembe, és azt imádom! :D :D :D

Jutta, a nagylány apucival lesz amíg a kórházban vagyok - nem tudom, melyikük bírja majd nehezebben - bár mostanában tényleg rájött az anya-mánia. Eddig mindig tojt a fejemre, ha az apjával lehetett, most meg folyton rajtam lógna. :roll: Ma hajnalban is ellenőrizte, hogy megvagyok-e, fél4-kor átjött, 6-ig ugrált köztünk, aztán az apja megunta és visszatoloncolta a saját ágyába. Meg is lett az eredménye, 9 után kelt fel a szépségem, nem tudom, így mi lesz az ebéddel meg a délutáni alvással... :shock: (meg az én idegrendszeremmel...)

Ja, és ma van 12 éve, hogy először megláttuk egymást a férjemmel, illetve 4 éve, hogy házasok vagyunk... Úgy elszaladt az idő... :wink:
andibab

Andi:
Gratula! Boldog évfordulót! :) Hogy bírod még? Már csak öt nap vagy négy?
Úgy néz ki, hogy kapunk kölcsön egy mellszívónak az elektromos részét, tehát nem kell vennünk, csak a többi tartozékot. Azt hol lehet megvenni szerintetek?
Tusi25: a szopipárnát megvarrom, fotelt meg még nem veszek.
De tanulni fogunk venni egy széket, mert leszakad a hátam itt a gép előtt. És a következő félévben is lesz kb. 10-12 szóbeli vizsgám, úgyhogy lesz, mit tanulnom! :) Nem baj, már csak két év és vége van a sulinak. :) Ez aztán a pozitív gondolkodás, nem? Három évből kettő "csak". :)
Szép napot nektek!
Tényleg, mi lehet a Gigával?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,

Attól függ, milyen márkájú a mellszívó! Egyébként bármelyik nagyobb babaüzletben lehet bármit venni, ha nincs azonnal, akkor megrendelik. Úgy tudom, hogy a Nagy Lajos kir. úton a Minimanóban is lehet kölcsönözni elektromos mellszívókat olyan konstrukcióban, hogy a "tartozékokat" amik érintkeznek a testeddel és a tejjel azt meg kell vásárolni. Szerintem érdemes lenne benézned és megkérdezned tőlük.

Nem semmi, hogy a baba mellett nem halasztasz, hanem csinálod tovább a sulit... Hova jársz?

Ja, és elméletileg 8 nap, de most épp megint semmi nem történik, esténként van nagy "lakberendezés" odabent, fészket rak a drágám, de semmi más. Lehet, hogy ő is a pocakomból akar oviba menni, mint a nagylány... :roll: :lol:
andibab

Andi:
Köszi a linket, nagyon jó! :) Most pont ezeken a kérdéseken gondolkodtam, nagyon jókor küldted a linket. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andi:
Medela a mellszívó. Az az igazság, hogy ha nem kell érte fizetni, akkor inkább ezt választom. Ha kölcsönzök, akkor a szomszédomban is van egy bababolt, ugyanúgy járnak el, mint a Minimanó ( a mellszívót kölcsönzöd, a tartozékot megveszed). Majd még meglátom, mi lesz. Venni tuti nem fogok, most már biztos.
Hát nem tudok halasztani, mert diákhitelt vettünk fel és azért az is egy kis segítség anyagilag. Azonkívül tudod, ha halasztasz, akkor már nagyon nehéz újrakezdeni. Azt csinálom, hogy már most elkezdtem a tanulást és így mire szülök, már átnéztem a kötelező olvasmányokat, a tanároktól már kértem tematikát, így csak vizsga előtti napon fogok készülni pár órát, az meg nem vészes, mert a férjem főiskolán dolgozik, tehát ő pont akkor szabad, tud segíteni. Vagy az anyuék, vagy a nővérem. Mindenki készenlétben áll, hogy majd ha ott lesz az ideje, hogy segítsen, akkor legyen kéznél, már nagyon várják a babucit. Ráadásul a nővéremnél és anyukámnál jobb anyákat nem is tudok elképzelni, bátran rájuk bízom a picit. :) Igaz, hogy a férjem is nagyon édes, meg felelősségtudata is van bőven, tehát nem lesz gond. Azonkívül meg majd konzultálok Jézuskával, hogy segítsen a szervezésben :). Egyébként a Pécsi Tudományegyetemen tanulok andragógiát (felnőttképzési szervező). És ha Isten is megsegít, akkor még az egyetemi szintet is szeretném elvégezni, de az még a jövő zenéje. Tudod, én az érettségit is estin végeztem el, hozzászoktam, hogy nem könnyű a tanulás, ha nem csak az a dolgod. Dehát Istenem, azért a gyereknek se mindegy, milyen munkám lesz, ha visszamegyek dolgozni. Fizetésben sem mindegy, meg időben sem (remélem) :)
Szurkolok neked, hogy minden rendben menjen! :) Azért neked ez már nem az első szülésed, egy kicsit könnyebb így, nem igaz?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Andi, köszi a linket, kb. nálam is ezek a kérdések kezdtek felmerülni... Jó az időzítésed!!

Ja és mindenkinek köszi a mellszívós tippeket, én szerintem beruházok egy kézibe... de nem cifrázom túl (Andi példájából okulva). Valahogy az elektromos nekem bizar is... de ez tudom, hogy csak pszihés és sokaknak bevált amúgy...

Andi, Piroska Ti hogy bírjátok a meleget? Én ma voltam boltban és azt hittem megkergülök, először nem is értettem mitől vagyok ilyen elvarázsolt / kótyagos, de később rájöttem!

És a gyerkőcök, hogy bírják? Nyűgös a baba, nyúzott a mama napjaitok vannak Csajok? Mert a szomszédunk - ált. tündéri - 2 éves kiscsaja ma olyan hisztit csapott le, fáradt is volt meg nem is... tehát a tipikus semmi se jó volt a műsoron... Sajnáltam őt is, anyukáját is!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
én sehogy nem bírom a meleget. Ráadásul az allergiám miatt nem nyitok ablakot, reggel korán kiszellőztetetek és egész nap megy a levegőszűrő, így már dél kötül nem fulladok. Szóval én nem nagyon tudok kimenni a lakásból csak esőben meg este ha már nem száll a virágpor. Hát ez van....
Hát boltba menni is csak este lehet ebben az időben. Ilyenkor jönnek jól a sokáig nyitva tartó bevásárlóközpontok. :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nekem kézi meellszívóm volt, és azt nagyon szerettem, az üzletben is mondták, hogy semmi értelme az elektromosnak, mert nem szív többet. Csak kényelmesebb, de annyit nem ér! Az annak jó, akinek pl. ikrei vannak.

Hű, Piroska, minden elismerésem, hogy tanulni fogsz baba mellett!!! Nekem az első hónapokban sokszor enni és zuhanyozni sem volt időm, pedig nekem a férjem itthon dolgozik, igazán sokat tudott segíteni!!! Csodállak a kitartásodért!!! (Nem felejtettem el a privit, de most csak ennyi időm volt!)

Lányok, képzeljétek, Marcika mászik!!!! Olyan cuki, egyszerre 3 technikát is bevet: kúszik, mint a katonák, klasszikusan mászik, és a lábát kinyújtva lépked. Majd igyekszem újabb képeket feltenni, de most megint rohanok!

Tiop,
Jaj, de édes Zsani!!!

Kép
Kép
nircee

sZIASZTOK!
Andibab! Hát ez nagyon kedves volt!!!!Köszönöm!!!!! :D :wink: :P KITARTÁS MÁR NINCSEN SOK HÁTRA!!!
BOLDOG ÉVFORDULÓT KÍVÁNOK NEKTEK! Kép

jUTTA!
Zsani nekem tiszta nyügi egész nap,de szerintem inkább a foga,mint a meleg!Ő elég jól bírja,de bíztosan megviseli egy kicsit őt is!Én már sokkal nehezebben bírom!Mikor azok a nagy melegek voltak azt már Zsani sem viselte ell nyügi nélkűl!KITARTÁS NEKED IS!

Sziasztok!Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

sZIASZTOK!
Andibab! Hát ez nagyon kedves volt!!!!Köszönöm!!!!! :D :wink: :P KITARTÁS MÁR NINCSEN SOK HÁTRA!!!
BOLDOG ÉVFORDULÓT KÍVÁNOK NEKTEK! Kép

jUTTA!
Zsani nekem tiszta nyügi egész nap,de szerintem inkább a foga,mint a meleg!Ő elég jól bírja,de bíztosan megviseli egy kicsit őt is!Én már sokkal nehezebben bírom!Mikor azok a nagy melegek voltak azt már Zsani sem viselte ell nyügi nélkűl!KITARTÁS NEKED IS!

Sziasztok!Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

úpsz kétszer ment el!Bocsi! :oops: :? :roll:
Nircee!
Gratula a mászáshoz,kúszáshoz,és a katonás léptekhez! :D :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee:
A szükség nagy úr! :)
Jó éjt! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop:
Most megtudom, mire jó a szoptatópárna, kaptam egy mintát :). De azért megvárom a másikat, amit a Pimpoka ígért. :) Valamelyik csak jó lesz. Remélem, sikerülni is fog megvarrni :)
Jó éjt mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?