Sziasztok!
Nekünk sem fényesek mostanában az éjszakáink. Sára estére belázasodott, meg megy a hasa, de szerintünk a foga ludas a dologban, mert most bújt ki fönt a jobb 3-as foga. Remélem elmúlik hamar, ha nem, megmutatom a doktornéninek. Szóval éjszaka sokat nyöszörgött, sírdogált szegénykém, és éjszaka is tisztába kellett tennem, amit utoljára újszülött korában.
Egyébként nekem Sára elég rendhagyóan alszik, fordítva, mint az átlag gyerekek. Minél idősebb, annál többször kel fel
. 8 hetes korától 7 hónapos koráig teljesen átaludta az éjszakát, 9-11 órákat aludt egy huzamban, aztán jött a nagy meleg, szerintem szomjas volt, meg akkor kezdett bújni a foga, és az óta megint nem alussza át, 1-3X felkel. Jó esetben csak hajnalban, akkor magunkhoz veszem, és már vissza se teszem a kiságyba, és így, hogy közel van a cici, van, hogy fél kilenckor kelünk csak fel. Kiszolgálja magát, és alszik ő is, meg én is. Na de ma éjszaka nem sokat aludtunk. Sajnáltam szegénykémet.
Egyébként én is olvastam, amit Tiop mondott, hogy annyi sok inger éri már az idősebb babákat, éjszaka dolgozzák fel, ettől alszanak nyugtalanabbul. Meg nappal nem érnek rá "anyázni" olyan sokat, mert sürgősen fel kell fedezniük a világot, és éjszaka "élik ki" az anyaközelséget.
Még az alvásról annyit, hogy Henus, mostanában mi is abban a cipőben járunk, hogy két alvás sok, mert akkor csak 10 után alszik el, egy meg kevés, mert akkor délutánra hulla a gyerek. Szóval egyik nap így sikerül, másik úgy. De majd kialakul ez is. Szonja már ráállt az egy alvásra?
Tüccs, mi a hozzátápit 5,5 hónaposan kezdtük, kb.6,5 hónaposan adtam először neki kenyérhéjat, meg kiflivéget, hogy majszolja. Gondolom, a kölesgolyó is ebe a kategóriába tartozik. Én lehet, hogy még öt hónaposan nem adnék. Bár ez az én véleményem, természetesen úgy csinálod, ahogy gondolod, és jónak tartod
Pirpska, nincs olyan fotelotok, amiben kényelmesen tudsz ülni hosszú ideig? Mert nem feltétlenül kell venni a szoptatáshoz külön fotelt. Nagyon sok mindent ránk akarnak sózni a kereskedők, azt sugallják a reklámok, ha ezt, meg ezt nem veszed meg, ha ilyen, meg ilyen dolgod nincs, akkor hogyan akarsz babát nevelni? ezek nélkül már nem is lehet. Szóval nagyon sok mindent a baba születése után látsz meg, hogy kell-e, fogod e használni, és így sok pénzt takaríthatsz meg. Nem okoskodni akartam, megbántani téged meg végkép nem, csak jó tanácsból és tapasztalatból mondom.
Pilla, boldog hófordulót Laurának!!!!
Köszi lányok a dícséreteket Sárika nevében is
Andibab, Kispraga, megy a drukk, irigyellek titeket kicsit. Nemsokára lesz újra egy kis törékeny, édes babaillatú csöppöcske a családban.
Szép napot mindenkinek!
Katica