Új privát üzeneted érkezett!

Égek a futkosott miatt, tudom ám, hogy 2 t!!!!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Tücsi!
Most néztem meg a filmet a császárról meg a rendes szülésről. Teljesen meghatódtam a picik láttán!!! Milyen egyszerűnek tűnik a császár!
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Brik!
Most olvastam el a régi oldalakon, hogy mi történt!!! Sírtam egyet. Most már értem a boldogságodat!!!!!!! És így még jobban örülök!!!!
Puszi neked!!!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!!
Valaki ismeri Dr.Didai János-t?(SOTE II.)
Véleményeket várok!
Köszönöm.
ivett&fanni

Sziasztok!
Adri, privi ment neked.
Ivett, a saját orvosomon kívül senkit sem ismerek, nem tudok segíteni, sajnos.
Zsu, örülök, hogy tetszettek a videók, kár, hogy az első gyerek előtt nem ismertem még. Könnyű a császár, persze - de azért van hátránya, azért a mélyvénás trombózistól paráztam tisztességgel és nagyon örülnék, ha megúsznám másodjára, most még cikibb lenne hetekre kórházba kerülni.
Ami miatt a leginkább izgulok, a szoptatás, szeretném, ha jobban menne másodjára, sokkal felkészültebb vagyok, jobban tudom, mit tehetek az ügy érdekében. De sokat számítana időben-pénzben. Szerencsére az első gyerekkel is tudtam valamennyit szoptatni, majdnem három volt, mikor szépen lassan abbamaradt a dolog, nagyon jó volt. Bár csak egyéves korig terveztem, de szépen magától alakult, az (amúgy most már tudom, hogy téves) elveket itt is felülírta a gyerek: altatás, nyugtatás, fájdalomcsillapitás, súlyos fertőzés alatt kiszáradás elleni védelem - mind-mind játszva ment mindig.
Jó tanácsom az új anyukáknak: tájékozódjanak előre a szoptatásról, mert ha nem megy minden tökéletesen, akkor menet közben nagyon nehéz és meglepően bonyolulttá tud válni az egész (a fene se gondolta volna előtte, hogy ennek is megvan a maga csínja-bínja, amit azért könnyen el lehet sajátítani...).
Az altatással ugyanez volt, szerintem gyereke válogatja, mi működik, még testvérek között sem megy mindig minden ugyanúgy.
Egy idő után persze figyelni kell arra, hogy mit hall a gyerek tőletek, nemcsak a rokonokról, hanem bármiről. Szexet nem a gyerek előtt kívánok folytatni, mert nem neki való, de azt gondolom, tragédiának sem tragédia, ha lát valamit: része az emberi életnek ez is.
Azt sokkal nagyobb bajnak gondolom, ha a gyerek durva veszekedést, kíméletlen viszonyokat, esetleg verekedést lát valahol: AZ NEM része a normális életnek. És tényleg érzékenyek a kicsik: ha valami feszültség, gond van, rögtön megérzik. Ha éppen összebújunk a párommal, akkor kis fészkelődést okoz néha, de az nem viseli meg, attól még alszik, mint a bunda. Szerintem pont ezért, mert akkor rosszat semmit nem érzékelhet, csak jót. :) Másrészt mondom, a közös hálószoba olyan adottság, amin nem tudok változtatni, tehát eleve ezzel kell boldogulni.
Na jó éjszakát, mielőtt megint elüldözök megint mindenkit a hosszú hozzászólásokkal.
Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Köszi mindenkinek!!!

Muzsu neked is kösszi:-)

Tegnap voltam dokinál, zárt a méhszáj hallgatunk szívhangot. Nagyon jó volt. Most megbeszéltük kicsit többet pihizünk. Sokszor bekeményedik a pocim ezért megemeltük a magnézium bevitelt is.

Lilivel holnap itthon vagyok, viszem a suliba papírokat intézni :-)

Puszi nektek!

Készülök melózni :-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Együtt alvás!
Nálunk ez az egy elvünk volt, hogy a gyerek biztos nem fog az ágyunkban aludni, és nem is aludt. Mikor jött a foga, (egyszerre 6) akkor éjszaka 5-6x is átmentem hozzá, vagy ha már nagyon fáradt voltam, akkor a legrosszabb esetben ott aludtam az ágya mellett lévő kanapén. (Nem véletlen az egyes szám, ugyanis férjemnek vizsgaidőszaka volt,így én keltem mindin, igaz nekem is, de Ő kevésbé bírja a feszültséget.)
És a legjobb hír: Már
három napja nem kelt fel éjszaka Imi. Reggel 6-kor kelt csak fel szopizni, aztán visszaaludt 8-ig. :D :D :D :D :D :D
És az oka: Napközben ha Imi már egyet ásit, vagy dörzsöli a szemét azonnal viszem az ágyba aludni. Igaz van hogy egy órát is ott kell vele lenni mire elalszik, de így legalább nem olyan nyűgös napközben és este is alszik.
Úgy látszik nálunk ez volt a probléma, hogy napközben nem pihente ki magát, és álllítólag ilyenkor este sem tud nyugodtan aludni.

Muzsu!
Hát én először 26-27-nek néztelek, aztán mikor mondtad hogy 30 felett vagy, akkor áááá biztos épp most töltötted a 30-at. :lol: :lol: Na de hogy 35 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: . Hát annyinak nem mondtalak volna. (De megsúgom: szerintem nyugodtan mondhatsz 28-at, senkinek nem fog feltünni).

GYerekmentes hét: Azért majd számolj be róla,hogy milyen volt.
Én ha egy fél napik nem látom Imit már rohanok haza, mert úgy hiányzik.

Oh. Imi kiborította a kekszet!!!!!!!!! ááááááááááááááá tegnap porszívóztam.... :evil: :evil:

Ivett és Fanni!
Nem Gidait akartál írni???

Brik!
Meddig dolgozol? Nem tervezed, hogy inkább otthon pihensz? Vagy nem teheted meg?
De azért munka mellett, közben is pihenj!!!!

Folyt. köv. Imi éhes....
Tündi ésImi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Manó,
nekem minden nap többször kiborít vmit Hanna!Naponta többször porszívózok!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! :evil: :lol: és a többiekről ne is beszéljek!A gyerekszoba éppen olyan,mint ahova egy bomba csapott be!:evil:

Úgy látszik engem sem kerül el a nőgyógyászati probléma! :cry:
menses után 10 nappal vagyok és el kezdtem vérezni!Most rághatom a kefét mi bajom lehet!Számtalan oka lehet!Soha nem volt ilyen!Most mehetek dokihoz!Bocsi,hogy nektek írogatok ilyeneket,de egy kicsit parázok emiatt!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Edina!
Zalán nevében köszönöm!

Császár!
Hát....,engem Alexnál és Zinánál is a hasizom szétvágós módszerrel műtöttek!Most pedig a klinikán rendbe tették azt amit akkor elszúrt az akkori orvosom,Úgyhogy most sem volt sokkal jobb a helyzetem császár után!Lényegesen könnyebben mozognak akiknek ezzel a széthúzós módszerrel történik a műtét! :)

Alvás!Azt gondolom,hogy azok a gyerekek vannak kevesebben akik ilyen idős korban végig alusszák az éjszakát!Annyi minden történik velük napközben ami új és érdekes!Ezeket a dolgokat fel is kell dolgozniuk! :lol:
Én pl. megfigyeltem,hogy ha zsúfoltabb napunk van sokkal roszzabbul,nyugtalanabbul alszik éjszaka Zalán!És ez íy volt mindegyiknél!
Mondjuk Alex alapból rossz alvó volt!Ő csecsemő korában is 20-30 perceket aludt csak egyszerre! :roll:
De elmúlt!Ez van!Szerintem gyereke válogatja,hogy mi jön be nála!
Én nem vagyok híve az együtt alvásnak,már csak azért sem,mert 3 vagy 4 családot is ismerek ahol így szoktatták a gyerekeket és a mai napig együtt alszanak,pedig már mindegyik iskoláskorú!Nem hiszem,hogy egészséges ilyen idős korban!

Mandaláról tud valaki valamit?

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Manó novemberig tervezem a munkát, de kimélnek idebent, rendesek. Megbeszéltük a dokival, ha én azt szeretném akkor betegszabira ír, de mondtam csak akkor megyek ha ő azt mondja hogy jobb lenne ha leállnék a melóval. Otthon hagynak pihizni Lilike is kímél:-) Norbi is sokat segít!!!:-)

Vigyázz mindenki ránk :-)

Manó te végig dolgoztál?

Lányok volt akinek megindították a szülést? Mert lehet hogy nálam az lesz, igaz én még nem törödtem bele. Szerintetek, hogyan döntsek? Ha megindítják attól még szülhetek simán úgye?

Puszi!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szia Manó!
De Gidait akartam írni,csak véletlen elírtam.
ivett&fanni

Brik,
nekem az összes szülésem indítás volt! :shock: :roll:
Nem kell tőle félni.Természetesen vannak pro és kontra vélemények,mint mindenben.Laikusan és szakmailag egyaránt.
nyilván csak úgy nem indítanak szülést,mindig kell vmi okának lenni.
Az első szülésemnél folydogált a mvizem,bekötötték az oxitocinos inf-ót,hát elég hosszú vajúdás volt,de 9 és fél óra után megszületett az Áki.A másodiknál rossz lett az NST-m(már a 40.hét után voltam)jött a terhelés,az se lett fényes.Mivel a méhszájam szinte zárt volt,aznap este kaptam zselét,majd reggel burokrepesztés,oxis inf.és 13.07-kor megszületett Rebi.Zsoltinál hasonló szitu,csak a kiírás előtt 2 nappal lett rossz az NST.Jött a terhelés,az is rossz,zselé du.este 10-kor burokrep.egyből oxi.inf.,éjjel 1 után pár perccel megszületett Zsolti.
Hannával már rajtam röhögött a fél kórház(a kollégáim)hogy én még a 4.gyereket sem tudom indítás nélkül megszülni.Lejárt az idő,bementem NST-re,hát nem lett vmi jó,ezért jött a terhelés,az viszont jó lett.Már kezdtem reménykedni,hogy még aznap megszülök,ha rossz lesz a vizsgálat eredménye,de nem így lett.Nem lett indítás.Reggel mondtam,ha nem történik ma semmi akkor hazamegyek,mert a karácsonyt nem szeretném bent tölteni.Hát a reggeli NST-m se lett vmi fényes,ezért a kolléganőm beszélt a főorvossal,hogy talán történhetne vmi.Hát elrendelte az indítést.Mivel a méhszájam most is majdnem zárt volt,méhszájérlelő tablettát kaptam(ez hasonló,mint a zselé)ez 8-kor volt.Lettek is jó fájásaim 10-re.Aztán jól elvoltam,végre infúzió nélkül is tudtam vajúdni.Délben már nagyon erős fájásaim voltak.Fél egy előtt jött az ügyeletes doki,hogy megrepeszti a burkot de már alíg volt méhszáj.Ahogy megrepesztette jött a gyerek is kifelé.12.35-kor megszületett Hanna.
Bocsi,hogy ilyen részletes voltam,de nekem abszolult nem volt negatív élményem az indításaimmal.Szerintem ha nincs egyiknél sem indítás,akkor mindegyiket a 41.hétig hordom és akkor indítják meg.A ZSoltinál és a Hannánál így legalább karácsonyra otthon lehettem.
Én a te helyedben vállalnám az indítást.De szerintem(csak halkan jegyzem meg)a döntés a dokié.Sőt lehet,hogy én kérném is az indítást.

Pusz
Timi
timiban

HALIHÓÓÓÓÓÓÓ
Alvás téma:
Anno nálunk evési problémákra volt visszavezethető ez a nem alvás napközben, bár a csajszi esténként mindig is jól aludt!
Mostanság meg kop-kop, de már magától átáll az egyszeri alvásra, úgy 11-15 között van, amikor kitölti a teljes időt!

A cumit meg szintén magától hagyja el,csak az alvással azonosítja, ha esetleg a szájába akarom adni,mert nyögszi,akkor sír,mert azt gondolja,hogy aludni kell! Viszont ha álmos,akkor nyúl érte, és fordul be az ágyba a kezemből!

Szóval egyelőre szeriencsénk van,de annyi különböző dolot halluknk,hogy mindig lesem, itthon mi jelenik meg! :shock:

Brik
Sárának indították a szülést,ha jól tuudom,d e abarátnőmnek bizti és símán szült nagyon gyorsan. de ő ősanya típus! :lol:
ez is egyéni,mint minden!

Kép
anid

Sziasztok!

Szia Brik!

Nekem indították a szülést, mert a 42. héten sem volt semmi jele a szülésnek.
Összehasonlítási alapom nincs, mivel első szülésem volt. Csak egy valamit sajnálok, hogy kimaradtam a spontán szülés megindulás élményéből. Így előre tervezve olyan művinek tűnt, nem természetesnek. De mint utólag kiderűlt, jó hogy megindították.

Ivett és Fanni: Én csak a CTG-ről ismerem a Gidait és a vajúdóból.
A CTG-n volt egy rendszer, hogy orvosnak is alá kellett írni a vizsgálati eredményt. Nem tudom ezt még csinálják-e. Akkor beszéltem vele. Nagyon kedves volt. Meg a vajúdóban egy másik lánynak nem volt saját orvosa és többek között ő is vizsgálta. Szerintem ő volt a legkedvesebb vele.

Timi: Lehet, hogy valami van a levegőben? Nekem kb. 3 hónapja úgy jön meg, hogy már előtte 3 nappal pecsételgetek és eltart 7 napig miután megjön rendesen. Persze erős vérzés csak 2-3 napig van. A dokival csak telefonon beszéltem, szerinte a szoptatás miatt a hormonok megzavarodtak. :oops: Na jó, ő tudományosabban fogalmazott.

Közületek volt valaki így szoptatás alatt?

Még egy kicsit az alvásról: Mivel Anita sosem cumizott, próbálkozzam valami mással az altatásnál? Gondolok itt játékra. Macira vagy másra. Eddig csak a TV távirányítóját szorongatva aludt el magától este a kanapén. :roll: Annyi játéka van, de őt csak a "felnőttes " dolgok kötik le igazán. Pl. vizespalack, távirányító, asztalterítő. Persze játék közben kombinálja ezeket a saját játékaival, de csak ezekkel az igazi neki.

Na jó, dugulok és megyek ki a levegőre vele. Megpróbálom jól lefárasztani, hátha így délután elalszik magától (azt már remélni sem merem, hogy a kiságyában. Ma éjjel összesen ha 2 órát aludt ott, azt is kétrészletben.).
De akkor is imádom és meg tudnám zabálni, ahogy itt dumál és totyorászik. :lol:

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok!

Kösszi, hogy leirjátok az élményeiteket, mert ebből sokat tanul az ember.
Timi én örülök, hogyha részletesen irsz :-)

Educi igen én se szeretem a művi dolgokat, de annak érdekében hogy a gyermekemet a kezembe tarthassam egyre jobban úgy vagyok vele legyen meginditva.

Nagyon sokat töröm rajta az agyam de szerintem azt teszem amit a doki mond, ő tudja mi jó nekem és a babámnak.

Meg ha elöbb megindítja karácsonykor már otthon vagyunk. De messze van még :-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik,
örülök!:)

Felhívtam a dokimat(mostantól lett dokim) a vérzés miatt.Megnyugtatott,hogy valószínű hormonális dolog lesz.Ha elmúlik a vérzés csinál egy rákszűrést,ami lassan aktuális lenne,és utána kivizsgál mi lehet a vérzés mögött.Remélem tényleg hormon és nem szervi eredetű.
timiban

Sziasztok!

Én is jó régen jártam erre... De jó, hogy visszatértetek egy csomóan. :)

Manó: Könnyen lehet, hogy az volt Imi baja, hogy nem aludta ki magát nappal, én is azt vettem észre Bálintnál, hogy sokkal rosszabbul alszik éjszaka (még a szokásosnál is) ha nappal keveset alszik. De jó, hogy így megoldottátok Imivel.

Timi: És ki lett a dokid? Csak nem??? Ha nem, akkor mért nem! :) :) :)

Ivett: Én ismerem Gidai doktort. Ő adta be az EDA-t, én csak jót tudok róla mondani. Nagyon szimpatikus volt nekem. A barátnőm nála szült ikreket, ő is nagyon dícsérte. Ha érdekel, akkor priviben elküldöm a barátnőm mail címét, és lelevelezhetitek a tapasztalatokat.

Educi: Az esti elalvásnál nekünk az vált be, ha ott alszik el velünk a nappaliban. Halkan megy a tv, mi beszélgetünk apával halkan, gondolom a monotonitás elnyomja őt, mert megiszogatja a teáját, egy darabig nézeget, aztán szépen elszenderedik. Aztán átviszem a saját szobájába, saját ágyába, és ott alszik (egy darabig...).
Nálunk sajnos az éjszakákkal van gond, kb olyan egy éves kora óta. Kétszer kel mostanság. Egyszer olyan egy-kettő körül, aztán öt körül. Mindkétszer visszaalszik, de csak azóta, mióta köztünk alszik. Igazából nem szerettem volna soha, hogy velünk aludjon, de ha aludni szeretnék én is valamit, akkor ez volt az egyetlen megoldás. Hetekig-hónapokig küzdöttünk, hogy visszaaludjon, ha felébredt éjszaka, órákat dajkáltam, elaludt az ölemben, de ahogy matracot ért, mint akit puskából lőttek ki úgy pattant fel. Aztán mikor már a kialvatlanságtól csak kóvályogtam, feladtam, odavettem magunk közé az első ébredésnél, és láss csodát aludt tovább, mintha mi sem történt volna. Azóta ez menetrendszerűen így megy, kel kettőkor, közénk vesszük, alszik tovább, ötkor kel, pelus csere, tea ivás, és alszik tovább nyolcig.
Szerintem ez nem katasztrófa. Majd kinövi. Nyilván 10 éves korában már nem alszik majd köztünk. Én úgy tervezem, hogy ha már nagyobb lesz 2-3 éves), tud beszélni, lehet hatni a kis értelmére, akkor elmagyarázom neki, hogy ő már nagyfiú és nem kell velünk aludnia.
Nos, ezt csak azért írtam le, hogy halld a másik oldal véleményét is, hiszen a legtöbben nem vagyunk együttalvás pártiak, aztán valahogy azzá leszünk néhányan :)

Nem akarunk valamikor talizni egyet?
Most még gondolom sokan nyaralnak, de szeptemberre szervezhetnénk egyet. Mit szóltok? Lefoglalnám a szokott helyet, ha meg tudunk állapodni egy időpontban.

Szép napot!
Lilla

lilló

Sziasztok!

Kerestem itt oltásról szóló topicot, de nem nagyon találtam. Ma voltunk a 3 hónapos oltáson és kérdezte a dokinő, hogy gondolkoztunk-e egyéb, nem kötelező oltáson. Mondtam, hogy még nem kaptunk felvilágositást. Erre adott egy kis füzetet a ROTA virus elleni oltásról.
34.000 forintba kerül és még 6 hónapos kora előtt be kell neki adni.

Várom a hozzászólásokat pro és kontra. Vagy egy oldalt, ahol erről bővebben tudok tájékozódni.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!
A menstruáció szoptatás alatt témához nem tudok hozzászólni, fogamzásgátlót szedtem végig, két évig, nem is jött meg, míg abba nem hagytam.
Brik, a szülésindításnak szerintem megvan a maga funkciója, nyilván nem véletlenül beszél róla már most az orvos. Ha megbízol benne, ebben lehet, hogy érdemes hallgatni rá. Én azért biztos nem indíttatnék egy szülést, hogy két nappal hamarabb hazaérjek, vagy a doki két nappal hamarabb indulhasson szabira, de ha a baba állapota indokolja, mint Timi esetében volt, akkor miért ne? Császármetszést sem szeretnének sokan, annál művibb szülés nincs - de azért mindenki tudja, hogy van, hogy szükség lehet rá mamának-babának.
Tücsi
20150827140659

Alvás-altatás: nálunk most éppen az megy, hogy saját ágyban alszik a nagyfiú, aztán ha hajnalban (3-5 között) felébred, akkor átbaktat. Arra ébredek néha, hogy finoman rázogat, hogy menjek arrébb, hogy beférjen kettőnk közé. :) Vagy épp csak bevackol, aztán reggel látom, hogy átosont. Szerencsére azt már megtanulta, hogy a takaróját is hozza, viszont volt olyan, hogy beakadt a takarója és arra ébredtem, hogy sír a két ágy között a megakadt takarót cibálva. :) De olyan képet is csináltam már róla, hogy elindult, de elaludt útközben, úgyhogy az ágyról félig lelógva aludt.
Persze, akár szép is lehetne, ha olyan lenne, mint egy reklámbeli kisgyerek, hogy este mosolyogva egyedül elalszik, majd reggel mosolyogva ugyanott felkel... De hát a valódi gyerekek meg nem ilyenek, viszont sokkal szórakoztatóbbak és kedvesebbek!
Alvótársak: a fiam onnantól, hogy képes választani, kisautóval aludt el, mindig mással, ha egyáltalán kért bármit. Aztán egyszer rákapott a plüssökre, van vagy 8 az ágyában, váltogatja az aktuális két-három kedvencet... Szóval ez is változik. Próbáltam neki mindig egy állatkát adni kiskorától, hogy legyen egy olyan "anyapótlója" mint amit a szakirodalom ír. Hát, a gyerek nem olvasta, úgyhogy fütyült rá. Ellenben a távirányító tuti kedvenc volt, kapott is egyet kibelezve, megmosva, mostanáig remekül használható (távirányító, telefon, számológép - mindent tud).
Egyébként szerintem teljesen normális, hogy a felnőttes tárgyak érdeklik, így ismeri meg a világot és azt látja, hogy a legfontosabb emberek a világon azokat használják.
Tücsi
20150827140659

Szia Vanda!
Jó, hogy írod a ROTA-oltást, majd elmesélhetnéd, hogy mit döntöttél és mi alapján. Amikor a fiam kicsi volt, még nem volt, és amikor volt egy szalmonella fertőzése tavaly, akkor először Rota-gyanúnak minősítették a helyettesítő orvosok. Hát, akkor megfogadtam, hogy a következőnek beadatom, mert nagyon rondává tud válni egy Rota-fertőzés. Három ismerős pici gyerekről hallottam, hogy Rota-fertőzéssel kórházban kötött ki hetekre, nagyon megviselt mindenkit. Nálunk is ijesztő volt a hányás-hasmenés, pedig már relatíve nagy volt a gyerek, még beszélni is lehetett vele, hogy muszáj gyógyszert bevenni, inni kell, stb., úgyhogy még a kórházat is megúsztok.
Tehát, ha a doki nénink nem mond majd valami fontos ellenérvet, akkor én feltétlenül kérni fogom. Annak érdemes utána érdeklődni, hogy úgy tudom, hogy többféle oltás van, az egyik többféle vírustörzs ellen véd (a másik talán csak a leggyakoribb ellen), több körben kell beadni és drágább.
Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Én a 35. héten járok, és most tudtam csak meg, hogy az orvosom szeptembertől a II-es számú klinikán fog tevékenykedeni, ugyanis eddig a Szent Margit Kórházban volt. Én is ott szültem 2003-ban az első kisfiamat. Mivel semmit nem tudok még a II-es sz.-ról örömmel venném, ha írnátok pár dolgot, hogy milyenek a szülőszobák, a szülésznők, mostanában mennyi ideig tartanak bent és ugye nem kell az ellátásért fizetni?

Előre is köszönöm a válaszotokat.

Merci
Vendég

Szia Mtm

Én se vagyok hive én csak a természetes dolgokat szeretem, mindkét szülésem fájdalomcsillapító nélkül természetes úton történt. Most is csak a történtek miatt szeretné a doki megindítani és nagyon valószinű hogy úgy lesz.
Nekem mind két gyerköc az én számításom szerint jött egyik egy nappal késöbb, a másik egy nappal elöbb. Engem nem érdekel hogy elöbb vagy késöbb ő tudja mikor akar kijönni, de ha muszáj inditani a baba és az én érdekemben akkor indítunk. Nem szeretnék még egy bébit elvesziteni.

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szia Lilló!
Elküldenéd a barátnőg e-mail címét?
Köszi.
ivett&fanni

Sziasztok!

Bocs, hogy így ismeretlenül írok, de Radványi doktornőről szeretnék egy kis infót megtudni. Lehet mail, vagy privát is.
Milyen a stílusa? Mosolygós? Zord? Közlékeny? Katonás? Mézes-mázos?
Óvatosan vizsgál? Pl. rákszűrés fáj nála?
Császár után sima szülés témában milyen a hozzáállása?
Valamint még az érdekelne, hogy a magánrendelőben bent van-e az asszisztens is?
És van paraván ami mögött lehet öltözni? Sajnos már voltam olyan rendelőben, ahol csak egy szék volt, semmi elválasztó. :(

Bocsi, hogy ennyi kérdéssel bombázlak. :)

Mindenkinek szép napot, Hope
indigo

Most olvasgatok vissza és úgy látom vannak azért még ismerőseim. :)
Akkor azért nem is olyan ismeretlenül. :) :wink:
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Szia Merci!
Nézd meg a következő topicot is, oda összeszedtem, amit megtudtam a lányoktól és a kórházi "kismama-felelős" védőnőtől. Ha pár oldalt visszalapozol itt, még néhány kiegészítés van. (Gondolom a legérdekesebb kérdések között van: nem kell fizetni az ellátásért, bár az egy érdekes kérdés, hogy kismamának kell-e napidíjat fizetni, ezt nem tudom - amiért fizetni kell, az az egyágyas szoba, többet erről a másik topicban találsz.)
Indigo - neked sajnos nem tudok segíteni.
Tücsi
20150827140659

Szia BOGA!

Kicsit megkésve, de ime egy kép a Bálint babáról. 3 hónaposan 7200 g (3900 g született) és 61 centi. Talán jól látszik, hogy pár hét és kinövi a gyerekkádat. :)

Kép [/img]

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok,

Brik
Szerintem nem számít, hogy indítják a szülést vagy nem, én a helyedben mindenképpen kérném, hogy indítsák, attól baja nem lehet. Én 2 héttel hamarabb szültem, mint kellett volna, ezért kicsit később kezdett mászni, később állt fel és később indul el, de hát mit számít ez, az a lényeg, hogy szép, egészséges és mindig mosolyog :) az az 1-2 nap nem lehet gond, hiszen addigra már megvan mindene :D

Indigo
Csak nem 3. baba? :wink:

Vanda
Én ha tudtam volna, hogy van Rota vírus elleni oltás, tuti beadattam volna :roll: Nekem egy barátnőm gyereke elkapta, és kórházba kellett vinni a kicsit, mert majdnem kiszáradt és nem akart inni. Anyukája is bent volt vele, de borzasztó napokat élt át, nem kívánom senkinek. :cry: Bármerre jártok zárt helyen pl. bevásárlóközpontban, közért stb. simán elkaphatja. úgy tudom, hogy ezt a légkondi keringeti, ezért ott van a levegőben és nagyon könnyen el lehet kapni. Mi ezért nem voltunk a gyerek 1 éves kora előt hármasban sehol vásárolni, mert annyira féltem, nehogy elkapja. Inkább elvittük anyukámékhoz, amíg mi elintéztük a nagybevásárlást. annyira sajnálom mindig a kicsi babákat akik "kénytelenek" Tescoba járni. De lehet, hogy ez csak az én parám, de ha találsz róla valamit a neten, akkor légyszi írd meg itt. Később nem lehet beadatni?

Yvette
Én írtam már a Gidairól.

Educi
Én próbálkoztam mindenféle állattal, hogy valamihez tudja kötni Gergő az alvást, mert ugye mi sem cumizunk. De aztán nem kellett neki semmi más, csak a kis takarója. Azóta anélkül el sem alszik, néha ha nem itthon vagyunk ott is cipeli magával, és ez biztonságot nyújt neki. Próbálj keresni te is neki valami vígsztárgyat, hátha az segít.

Na most már dugulok :oops:
Gabi

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Precious! Nagyon édes Bálint baba! Olyan jó "kis" hurkás :)

Altatás: Én azon "kegyetlen" anyukák táborába tartozom, akik a Minden gyerek megtanul aludni c. könyv alapján az ágyban tanitotta meg egyedül elaludni a gyerkőcöt. Bevallom, nagyon kemény volt, de utólag azt mondom, hogy megérte, mert amikor már fáradt, beteszem a kiságyba és a cumisüvege társaságában rövid idő alatt elalszik. Neki nem kell egyenlőre plüss állat vagy más játék, ő a cumisüveget tekinti az alvóstárgyának. Amikor elalszik, persze felállitom a cumisüveget, hogy ne folyjon ki a tea.
Mi is sokat szenvedtünk az altatással és az alvásambulancián is jártunk a Madarászban, ott is ezt a módszert tanácsolták. Mi már előtte is kipróbáltuk, csak akkor nem voltunk elég kitartóak, de másodjára már igen és bejött. Szóval ehhez a módszerhez elég nagy elhatározás és következetesség kell, de nálunk bejött.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Vanda!
Hát..,jó nagy baba!
Zalánhoz képest biztosan!Ő 8100g és 71 cm!
Gratulálok!Szép baba!

Oltások!
Annak idelyén mikor Zinával terhes voltam és már bent feküdtem,Alex nagyon beteg lett!(Kawasaki-sindroma)
Akkor kerültünk az I.sz.Gyerekklinikára,egy nagyon-nagyon jó orvoshoz!(5 orvos után Őtudta megmondani mi baja a gyereknek)
Én nagyon sokszor Őt hívtam ha valami orvosi dologban dönteni kellett.Ő mondta nekem,hogyha egy betegség ellen feltalálnak egy gyógyszert,oltást, azt be kell adni! :)

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Vanda!
Nagyon édes a kis huris. Minta Imit látnám 3 hónaposan. :D

Tegnap jól elkiabáltam magam alvás ügyileg.
Anyukámnál töltöttük a napot és nem bírta elaltatni. Csak a saját ágyában hajlandó aludni...
Így éjszaka sem tudott aludni.
Jövő héten megyünk nyaralni, nem tudom mi lesz velünk akkor. Mert ha ott sem fog tudni elaludni, akkor gyötrelmes nyaralás lesz. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Én Imit már pici korától viszem emberek közé. Bevásárló központ, tesco, sőt mi tömegezünk így a buszon villamoson is elég sok bacit össze tudna szedni. De lekopogom még semmi baja nem volt, pedig lassan egy éves. Nekem az a meglátásom, hogy ilyen picin találkozzon a lehető legtöbb bacival, mert az anyatej által van a szervezetébe ellenanyag, és ha baci éri, akkor ezzel az ellenanyaggal a kis immunrendszer csak erősődik, és ha már nem fog szopizni, és akkor találkozik a bacival, akkor már "védett" lesz ellene. Mert a szervezete már ismeri és tudja hogy mit kell tennie. De gondolom ez csak szoptatott babákra igaz.
Láttam én már olyan gyereket hogy egy éves koráig nem vitték sehova és aztán bölcsi vagy ovi (már nem emlékszem) kezdetén egy éven át folyamatosan beteg volt, mert akkor találkozott a kis szervezete először a legártaltalnabb bacival is. Hát én meg ezt szeretném elkerülni.
De ha nem szopna Imi akkor sem félteném mindentől. Szép fokozatosan kell bevezetni a nagyvilág káros rejtelmeibe, nem pedi g zutty be a bölcsibe és akkor kap meg mindent.
Ezzel remélem nem bántottam meg senkit. Nem volt célom. Csak egy kis információ annak akinek esetleg fogalma sincs az anyatej áltodd tulajdonságairól.

Lilló!
De jó hogy jelentkeztél!
Már én is felvetettem a tali ötletét, de senki nem reagált. :cry:
Én nagyon szeretném ha lenne.
Vezetéssel hogy állsz? Sokat vagytok úton Bálinttal? Mesélj!!!!!
Sajnálom hogy az alvással gondok vannak Nálatok is. :(

Indigo!
Szerintem Te pont akkor tüntél el, mikor én csatlakoztam. De remélem újra aktív tagjává válsz a társaságnak. :wink:
Radványi doktornőről én nem sokat tudok. Aki velem volt egy szobába lány, nála szült. De csak azért mert a férje csakis női orvost engedélyezett :shock: .
De a lány meg volt vele elégedve.
Na meg láttam a tv-ben. Értlemesnek tűnik.
De van aki nála szült, nem Lilló? Tábla?

Megyek mert már elég volt belőlem mára.

Szép napot!!!!

Tünde és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Alziza!

Zalánnak nagyon sok boldog születésnapot!!!!!!!!!!!!

Tündi
Kép
Kép
_manó

Alziza!
Szép babátok van!
Én is ilyen hurkákról álmodoztam,de kimaradt! :P

Tünde/Lilla
Mi benne lennénk egy taliban!!!

ZALÁNNAK NAGY GRATULA!!!!!

Tündi
Ha van utazó ágyatok,akkor abba próbáld meg altatni! GYakorljatok!

Képzeljétek tegnap csajszi tejfölös kenyeret evett barackkal!!! Gondoltuk,oltári fosásnak lesz kisgazdája! De nem!!! Semmi! :P Nagyon vicces volt a fehér maszkkal!!!

Kép
anid

Lilla,
DEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!! :lol: :lol: :roll: :wink:
Mára abbahagyta,így majd jövőhétre összehozzuk a "nagy"találkozást!Igaz erről az oldaláról még nem ismerem,remélem pozitív élménnyel távozom! :wink:
A tali jól hangzik!Szeptembertől már szabadabb vagyok!

ZALÁNNAL BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!

Kép Kép

Indigo,
újra itt?De jó!Örülök neked! :wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Természetesen Zalánnak!
timiban

Sziasztok!

Mandala férje vagyok. Sztem délután jelentkezik ő is. Addig is néhány fotó a királylányról.

Kép

Kép

Köszönjük a gratulációkat, és persze az azt megelőző drukkokat! Minden jót Nektek!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Gratula Mandalának és Emesének, meg persze a kedves és lelkiismeretes apukának, aki tájékoztat minket is! Gyönyörű a leány!
Tücsi
20150827140659

Sziasztok lányok!!
Egy ilyen gyönyörű baba után öröm írni!!!!!

Mandala!!!!!
Ezer puszi!!!

Brik!
Nekem is volt indítós szülésem, majd egy hét múlva mesélek!!!

Indigó!
Te nem vagy ismeretlen!!!!!

Most búcsúzom, mert délután repülünk Kosra!!!!
Sziasztok!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Nagyon Boldog Szülinapot Zalánnak!

És hogy mennyi szép baba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megszeretném kérdezni, hogy megtudná nekem írni valaki hogy mi a melléke az UH-nak (időpontot szeretnék kérni)! És úgy elraktam hogy nincs meg :cry: !

Előre is köszi szépen!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Boldog szülinapot Zalánnak, jó utat Zsunak és Bálint csodahelyes, mint egy kis pancsoló Buddha. :)
Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni? Szeretném megkérdezni, hogy melyik szülésznőt ajánlanátok nekem a klinikán? Mikor kell egyáltalán felhívni ha választani szeretnék szülésznőt? Úgy értem, hogy hanyadik hétnél?

Köszi

Kép

KépKép
babuci99

Erika!

A mellék: 3108 :)

Kép

KépKép
babuci99

Sziasztok!

Babuci
Nagyon szépen köszönöm!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Mandala
Nagyon szép baba!

Hosszú életet kívánok nektek!!!

Kép
anid

Sziasztok!

Gabek igazad van. :-)) Mindegy hogy elöbb jön vagy késöbb :-) Ha meg muszáj meginditani, akkor úgy lesz :-)

Muzsu 1 hét, addig is jó nyaralást:-)

Báint baba nagyon szép kisfiú!!!!:-)

Mandala mégegyszer gratulálok, nagyon szép kislányotok van! Ha lesz időd várjuk a szülésed történetét!!!:-) Puszi nektek!!

Zalánnak nagyon sok boldog születésnapot kivánunk!!!:-)

Puszi mindenkinek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Tündi: Aranyos vagy, köszi. :) Jól vagyunk, de nagyon lefoglal az Úrfi. Ahogy nő egyre elevenebb, sőt már ki is meríti a kicsit elevenke fogalmát, 1000% odafigyelést igényel. Rohangál az ágy tetején, asztalra mászik, sütőbe, mosógépbe mászik... hogy csak párat említsek a repertoárjából. Egyébként nagyon kis okoska, mindent ki tud fejezni már, el tud "mondani", amit akar. Ha éhes mondja, hogy nyám-nyám és ha történetesen a lakásban vagyunk, akkor odacibál a hűtőhöz és mutogat. Amikor nyaralni voltunk, és felérte a hűtőt (otthon magason van) akkor ki is szolgálta magát, kivette a joghurtot és hozta, hogy nyám-nyám. De ez csak kis ízelítő, mert órákat lehetne róla mesélni. :D Most épp tanul egyedül enni, minden kaja után komplett nagytakarítás...
A jogsi még nincs a kezemben. Mindenből átmentem elsőre, de még hátra van a forgalom. Attól nagyon félek, most szóltam az oktatónak, hogy vennék még pár pótórát az augusztus végi vizsga előtt. Kicsit lassan ment, de nagyon rossz volt, hogy csak heti kétszer tudtam menni, mert mindig meg kellett oldani a felügyeletet. Vagy anyukámat, vagy hugomat hívtam, néha barátnőmre bíztam. De már lassan vége... :)
A táblát kérdeztem, hogy vezessem-e, de senki nem reagált, így nem törtem magam.

Dina, Timi és Tündi: A talival kapcsolatban szerintem érdemesebb, ha küldök köremailt, és akkor tisztábban látunk, mert úgy látom, hogy már kevesen járnak csak ide a régi bandából :( Szóval majd küldök és akkor szeptemberre összehozunk valamit.

FONTOS: HA VALAKINEK MEGVAN EDUCI MAIL CÍME KÜLDJE ÁT LÉGYSZI, MERT AZ ÖVÉ NINCS BENT A CÍMLISTÁMBAN, VALAMIÉRT...

Babuci: Írtam Neked privit!

Ivett: Neked is írtam.

Timi: Neked él még a chello-s emiled vagy megváltozott? Átküldenéd az új címedet?

Üdv.
Lilla

lilló

Lillo,
írtam a freemailesedre! :wink:

Mandala,
nagyon szép baba Emese!Még egyszer gratulálok!

Pre,
Bálint is nagyon édi babuci!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

sziasztok,

Tündi
Vigyetek utazóaágyat, abba tedd bele az "otthoni" takaróját, lepedőjét és vidd a rácsvédőt is, és így semmi gondotok nem lesz az alvással. Nekünk ez nagyon bevált.

Lilló
Én is menék talira, légyszi a kör e-mailt a t-online-os mailemre küldj (már ne a Minimaxosra).

Babuci
Én szívesem ajánlom Éberling Katát, én nála szültem. De ez úgy szokott menni, hogy megkérdezed a dokidat, hogy ő kivel szeret/szokott együtt dolgozni. Erre vagy mond valakit vagy azt mondja, hogy mindenki jó szülésznő, bárkit választhatsz. Nekem ez utóbbi volt, majd azt kérdezte, hogy "milyet szeretnék" vagyis, aki katonás, aki rendre utasít, aki kedves, aki átérzi a helyzeted, aki gondoskodó stb. szóval gondold át, hogy te milyen karakter mellett hoznád létre a gyermeked.
Kb. a 34-35. hétnél beszéld ezt meg vele, majd felhívod a szülésznőt, egyeztetsz vele időpontot. Megmutatja neked a szülőszobát, elmondja részletesen mi fog történni, mit vigyél stb. és így egy kicsit meg is ismerkedtek, majd ha mész CT-re akkor mindig mutasd meg neki az eredményt, hogy próbáljatok kicsit összehangolódni.
Kata nagyon kedves, figyelmes volt, nagyon ajánlom.

Jó éjt,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Szia Gabek!

Köszönöm a segítséged! :)

Zita

Kép

KépKép
babuci99

Vissza: Szülészetek, kórházak