Új privát üzeneted érkezett!

Borcsa
Köszi!Kép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Gorsi: hú, de nagy vállalkozás az átalakítás, fõleg, ha közben ott is laktok!
Az is megoldás lehet a bébiszitterhez, hogy a ténylegeshez képest 20 perccel korábbi idõpontot mondasz neki Kép

Márti: jaj, Ti szegények!!! Kívánom, hogy a mai éjszakátok sokkal, de sokkal jobb legyen!!!
bébiszitter: bár nem tõlem kérdezted, de szerintem ha van energiád, szülés elõtt is keresgélhetnél, mert lehet "vészhelyzet" és akkor muszáj. Nálunk hiába vagyok jóba anyukámmal, õ 83 évesen már nem vállalja Tomit, csak ha odaviszem és akkor is csak "õrzésre", semmi pelenkázás, etetés, mert fél, hogy leesik, megfullad, stb. Anyósom meg még tanít és alig van ideje. De akit találtam most pótnagyit, rá tudom bízni nyugodt szívvel Tomit.

Rebi: zh-khoz drukkok mennek!!! Különben gondolj arra, hogy soha az életben, pardon ÉLETben senki se fogja megkérdezni az egyetemi jegyeidet Kép Kép Kép

Szilvi: gyógyok mennek Kép Kép Kép

Solya: holnap (szombat) lesz munkanap és a jövõ héten csütörtök-vasárnap = 4 nap SZABAD Kép

cory: hogy vagy???

Szörnyû az a történet a Bencével Kép Én nem is tudom, hogyan lehet túlélni az ilyesmit. Borzasztó Kép Kép Kép
- - - - - - - - - -
Remélem, ma sikerült kellõen lefárasztani Tomit, és holnap legalább fél 8-ig tud aludni Kép Szerencsére a Fazekas szabadnapot adott holnapra, csak apa megy dolgozóba Kép
Jó éjt mindenkinek - különösen a betegeskedõknek!!!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi: köszi, megvagyunk. már a lábam sem vészes.
Képzeld (csak csendben mondom, a többiek nehogy meglincseljenek Kép): Balu ma 10-kor kelt reggel (este 10-tõl aludt Kép).
Már úgy várom, hogy megmozduljon a babó, az olyan megnyugtató, hogy folyamatos visszajelzés van Kép

cory 15+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Jaj, nagyon kell tanulnom, sehogysem állok, tegnap meg a gép is vacakolt, most megint le vagyok maradva...

Bogancsi! Réka hívja magát HókánakKép, múltkor írtam és többen felemlegették, ezért neveztem én is így! Most már a Ki vagy Te kérdésre mondja, hogy Hóka!Kép

Rebi! Gratula a zh-hoz! A 2-es a legjobb jegy!Kép Ügyes vagy Te, menni fog a többi is! Azt tudod, hol van Bonyhád?Kép

Márti! Nyugi-nyugi! Okosabbat nem tudok írni, de biztos vagyok benne, mire eljön az idõ, minden rendben lesz! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép KITARTÁS!!!
Nekünk azt mondta a védõnõ, hogy a 15hónapos oltást követõ 8-tól 20 napig jöhetnek a tünetek!
Bébiszitter: én igazából irigylem azokat, akik belevágnak, mert nekem is tök jó lenne valaki, akit lehet hívni, mert sajnos anyósom annyira azért nem rugalmas...Kép, de én sem nagyon merem rábízni Rékát senkire. A szüleimre és anyósomra gond nélkül, még talán bátyámra is, mert Réka imádja - tudja is mondani a nevét:Ábó (Gábor)Kép - de más nem nagyon jön szóba.

Sztigris Szilvi! Cuki Zsani, ahogy közli, hogy mije fáj!Kép De azért szegénykeKép, mert ennyi minden összejött neki mostanában.

Most olvastam el a fõoldalon Bence történetét, tényleg nagyon borzasztó, még bõgtem is!KépKépKép Tényleg nem tudom, hogy lehet ezt ép ésszel felfogni....

Ma voltunk Rékával fodrásznál!Kép Kopi lett!Kép Nagyon nehezen viselte, még jó, hogy nem álltam neki itthon, mert a bénázásommal nem sokra mentem volna, a fodrász még a biztos kézzel is sokat bajlódott.
Egyébként a nagyizás óta írtó korán kel Réka, fél 6-kor!!!KépKépKép Úgyhogy Cory ennél sokkal halkabban mondd, hogy Balu meddig alszik!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Riki még mindig betegeskedik,csunyan köhög is.KépRaadasul én is és Apa is betegek lettünk.KépSzerencsére egyikônknek sincs laza.
Szegény Riki nem elég,hogy beteg,de közben kidugta a csücskét a 6.fogacska is.KépTermészetesen csillapithatatlan az örökmozgosaga.A buszallomason is alig gyôzte kivarni,hogy megérkezzen a Mama,ô le akart menni a földre maszni.Kép

Elolvastam Bencét!KépEz egyszerüen borzaszto!Kép

Cory!De jo,ugyis olyan kevés Edit van.KépBar szerintem sose volt egy tul sürü név.Az Adél nagyon szép,talan szebb is!Kép
Hogy tetszik a Roland?Bar azok az r betük egy kicsit...Kép
Még keresgélek neked,hatha talalok valami jot.Kép

Szilvi!Nagyon édi Zsani a babajaval.KépBiztos nagyon rossz volt latnod,hogy igy viszket neki.Kép
Megnéztem a honlapotokat és nagyon tetszett.KépKép

Marti!Gyogyok mennek Arminnak,neked pedig nyugiKépKépKépKépKépKép-k.Sajnalom,hogy Anyukadék igy allnak hozza a dolgokhoz.Remélem azért idôben megoldodik minden!

Solya!Nagyon ari a kép Matéval és a türelmes cicaval!Kép

Rebi!Tovabbi drukkok mennek a zh-kra!KépKépKépKép

BMarti!Nem semmi,mi minden történt veletek,amig Anyukadéknal voltatok!Aranyos lehetett Lacika a kutyussal!KépBar gondolom neked nem volt olyan vidam dolog,hogy Lacika nem akar szopizni.Kép
Hajra fogyokura!KépKépKépKépSok sikert!KépKépKép

Bocs,de mar elég kivagyok ettôl a takonykortol,megyek lefeküdni.Kb a terhességem 4.honapjatol nem voltam beteg.Az elsô honapokat végig betegeskedtem.Képtelen voltam kigyogyulni a nathabol.Volt,hogy sirtam a paromnak,hogy én ezt mar nem birom!
Most azért remélem hamar el fog mulni,mert uuuuugy uuuutalom!Kép

Jo éjt mindenkinek!

Edit
edith16

Edit
Köszönöm, hogy hiányoltál, itt vagyok nagyon jól esett most aztán nem hazudtolom meg magam megint lehet olvani a regényemet......

Cory
Jobbulást! KépKépKépKépKépKépKép
Én Napocskával lévén téli gyerek nagy pocival estem keltem a nagy hóban, vigyázz magatokra!

Solya
Aranyos a fiad ahogyan a macskoszt abajgatja, persze lehet, hogy erröl a cica másként vélekedik! KépKépKépKép
Sárának meg igaza volt ha egyszer azt mondtad cipöben nem lehet, hát megoldotta... KépKépKépKépKép
Megnéztem az albumaitokat édesek a szülinapos és állatkertes képeken is a kis manók! KépKépKépKépKép
Sikitozni szerintem sok mindentöl lehet akár a fogzástól is de egy rossz álom miatt is!

Márti
Sok-sok gyógyi Árminnak remélem már jobban van! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Tudom milyen elkeserítö, hogy senki nincs aki legalább is lelkesebben vállalni Ármint amíg te nem tudsz rá vigyázni, én is így voltam mindíg alig akadt aki segített volna.
Amikor Napsival megindult a szülés hajnali 3-kor a velünk egy házban lakó anyósom nem volt képes feltápászkodni hogy feljöjjön a gyerekeimhez amíg a férjem bevisz a kórházba, mondván reggel dolgozik. Szerencsére a sógornöm át jött /ö is ment dolgozni mondanom sem kell/hogy ne kelljen a gyerekeket is húzkodnunk télen hajnalban szülni. A párom meg csak le tett és szaladt vissza a srácokat oviba meg suliba indítani, mire visszaért már a szülöszobán voltam, hát nem volt jó egyikünknek sem de ez van, talán egy rokon mint nálam, vagy egy jó barátnö esetleg jó szomszéd többet tud segíteni ha muszály, mint egy kelletlen nagyszülö. Persze szerintem most kicsit elgondolkodnak a dolgon és remélhetöleg belátják a nagyik, hogy nem csak akkor van szüksége a lányának az anyukájára amikor pelenkázni kell de késöbb is gyakran, felnött korában is.
Nálunk mindíg úgy volt, hogy igyekeztem vagy magammal vinni öket , vagy akkor intézni dolgokat amíg suliban és oviban vannak a nagyok így csak a kicsit kell vinnem.
Hangyát meg a sok protein miatt eszik Ármin, látod a reform táplálkozás híve! KépKépKépKépKépKépKépKép

Babysitter:
Szerintem egy idegen is tökéletesen el láthatja a kicsit, söt az elvárásainkat inkább elmondhatjuk és számonkérhetjük mint egy baráttól, vagy rokontól akit mégsem szeretnénk sem kioktatni sem megbántani azzal, hogy egy használati utastást adunk a gyerek mellé.
Ugyanakkor vannak emberek akik közé sorolom magam is, aki valahogy nem tudják a csimotáikat csak végszükségben másokra hagyni, mégha ez könnyebbséget is jelentene, meg némi kikapcsolódást és bár az eszem tudja hogy ez nem árt a kicsinek, a szívem meg mást súg.

Borcsa
Köszönöm, kedves vagy. KépKépKép

Gorsi
Csak úgy ragyogsz, még így látatlanban is érzödik, jót is tesz némi kényeztetés az biztos! KépKépKép
Ha átrendezitek a lakást egy kicsit olyan mintha új lenne, kitartást hozzá! KépKépKépKép Ó és sok örömet benne, ha kész lesz!

BMárti
Csak egy kis idöre mész el, és mire vissza térsz már kutyusokat pesztrálsz! KépKépKépKép

Szilvi
Zsaninak jobbulást! KépKépKép
Bár már írták a többiek is, de szerintem is az hogy olyan kis anyás lett a lánykád, az okosodás jele, egy újabb lépcsöfok, amikor ráeszmélt, hogy vigyáznia kell anyura mert el tünhet idönként.
Napocska mindíg ott van ahol én, csak ritkán lehet elcsábítani valamivel másnak,nálunk mindíg nyitva a fürdöszoba ajtó /ha vendégek vannak nemKép/ mert igényli hogy bár mikor oda jöhessen.
Most már éjszaka ök is intenzíven álmodnak, újra élik ami velük történt nappal, tehát a hiányodat is /még ha egy pisi szünetröl van is szó/. Sajnos a pár pillanatot még nem értik, mert nincs idö érzékük, így nem lehet nekik memagyarázni, hoyg mindjárt jövünk, vagy megyünk valahová csak várjon egy kicsit, de majd ez is kialakul.

Nyuszimanó
Ha ilyeneket írsz nekem még elpirulok! Azért köszönöm, jó esett! KépKépKépKépKépKép
Ne aggódj lehet a másodikat is annyira szeretni, csak másként, biztosra veszem, hogy megoldod majd, hogy mind a kettöre jusson belöled némi idö, no meg apukájuk is van! KépKépKépKépKépKép

Norci
Pusztaszabolcson élünk ez egy nagyközség, Bp.-töl 40km-re, Székesfehérvártól és Dunaújvárostól 30 km-re, a Velencei tótól pedig 12 km. Én nem tudnék olyan nagy városban éli mint Bp. engem zavar a tömeg, a rohanás, az emberek letapossák egymást semmi közvetlenség nincs benne. Ne értsétek félre biztosan vannak ellenpéldák is, de én szeretem ha elférek a járdán, ha köszönnek az emberek, ha a boltokban nem méregetnek, söt pénztárca nélkül is bármit megvehetek mert ismernek és tudják, hogy másnap viszem, ezek apróságok tudom, de itt legalább tudom kitöl mit várhatok.
Ha valamire szükségünk van a bevásárló központok jó fél óra alatt megközelíthetöek, moziba és színházba sem gond eljutni, egyedül a tanulás ami miatt gondolkoztunk hogy Székesfehérvárra költözzünk-e, több a lehetöség, de én arra gondoltam hogy az álltalános iskolai tananyag itt is elsajátítható ha valaki akar tanulni mindenhol tud, a középiskolások meg már nem olyan picik, hogy ne tudnának bejárni mint mi annak idején.
Ház:
Hétvégére kész a víz és a fütés,/ a régit a férjem leselejtezte/ fürdöszoba és a WC totál pucér szét verve hétfön jön a burkoló, aztán a festö mázoló mire mindent rendbe szed két hét, van némi kömüves munka is, a hét végére mert némi falbontást is végeztünk, de haladnak vele! Viszont már szépen nö a füvünk amit a párom féltö goldal vetett /olyan 600 négyzetméter/ és azóta is locsol rendületlenül, már alig várom, hogy kész legyen és kiülhessünk a kertbe olyan szépek a gyümölcs fák ahogyan virágoznak.
Még a terasz is a jövö hétre vár ami volt elbontottuk egy másik kerül a helyére, épp ma mondtam a páromnak hogy most már jó lenne szépíteni is nem csak rombolni!

Menta! Heni! Zsuzsa!
Merre vagytok?????

Pusssz: Dzsili
dzsili

Edit
Jobbulást neked is és a párodnak is! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Gyorsan, mielõtt indulunk itthonról.

Borcsa! Szerencsére tényleg késtek a gyógyok, Lucának nem lett nagyobb baja, csak kicsit folydogált az orra.
Egyébként õ is cicizik ezerrel, és elég keveset eszik, csak a nyála nem folyik.Kép

Márti! Millió gyógy ment felétek, tessék már meggyógyulni!KépKépKép HangyaKépKép Biztos jobb ízük lehet, mint a közönséges hangyáknak, nálatok már Luca is megkóstolta.Kép Igaz, csak egyet, és azt is kihalásztam a szájából.
AnyukádKép Amikor Luca született, Zsófi anyukáméknál volt, én meg a 10 napos túlhordás alatt buszozgattam Gyöngyösre meg vissza... Behozták látogatni, és utána nem akart velük visszamenni, maradt itthon az apjával. Anyukám meg jól zokon vette.... Meg azt is, hogy nem akartam, hogy több napra odajöjjön hozzánk, azt szerettük volna, ha együtt van a család. Ezt személyes sértésnek vette. (Hozzá kell tennem, hogy a férjemmel nincsenek jóban, és nem akartam marakodást magam körül friss császárral és pár napos babával.)
ÚÚÚÚgy segítenék neked!

Szilvi! Zsaninak is gyógypuszik!KépKépKép Én is megnéztem ám a honlapját.Kép

Nyuszimanó! Láttam Adri képeit, Donci igazán nagy fiú már! Kép Leevi pedig tényleg tüneményes.
A sütidet kipróbálom.

Rebi! zh-hoz drukkok mennek, fõ, hogy görbüljön!Kép
Tényleg, lesz tali hétfõn?

Még akartam írni, de Luca nagyon rángat az ajtó felé. Szerinte eleget ültem a gép elõtt.... ideje indulnunk.

Puszi mindenkinek, este jövök.
Andi

Andi
andi3

Sziasztok lányok!

Mindenkinek köszönöm az érdeklõdést, megvagyunk, csak sajna minimálisat tudok netezni, mert mint kiderült, nem lett volna szabad velünk net200-as elõfizetést kötni, mert a rádiós körzetben nem mûködik. Most telefonról netezünk, kemény 16 megával "száguld" az információ, gondolhatjátok...
Megpróbálom ezt elküldeni, aztán meglátjuk...
Addig is minden jót mindenkinek...
Puszi,
Heniék

Ui: Még annyit, hogy kb 10 hetes lehet a baba, november végére várható! Kép
gesztenye

Sziasztok!

tali: szerintem OK... az idõ állítólag jó lesz, úgyhogy szerintem kint is lehetünk majd valahol. Azt azért ma megkérdezem Anyóstól, hogy a M. utca OK e... ha igen, oda is mehetünk, aztán onnan vhova ki a szabadba... ha nem (ez mondjuk nem valószínû), akkor itt is lehet...

... sajna nincs idõm többet írni, mert megyünk megint házat nézni .. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok,

azt szeretnem kerdezni, hogy hol talalom meg az interneten a hordozokendo megkotesi modokat?

surgos lenne.

Elore is koszi a segitseget.

bozsi
bozsi13

bozsi

[url=http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm" TARGET="_top]http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm[/url]
Rebi

Rebi,

Koszonom a segitseget.

bozsi
bozsi13

Sziasztok!

cory: Tomi 8-ig aludt ma este negyed 9-tõl Kép Egyébként 3 klassz fiúnevet is tudok Nektek ajánlani: András, Dániel és Tamás Kép Kép Kép

Zafi: Kép

Edit: az nem ér, hogy mindenki beteg nálatok Kép Gyógyuljatok gyorsan!!!

Dzsili: de jó, hogy már épülgettek és szépülgettek Kép

Henke: !!! ez most egy vidám visítás akart lenni a baba miatt Kép Kép Kép

Tomi épp dobol a mellettem lévõ fém szék tetején a Lego-babájával, úgyhogy a fejem mindjárt leesik. Na, inkább lemegyünk apa elé Kép

pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Olvasgatok, néha írok is, de bocs ha nem tudok mindenre reagálni.

Márti!
Gyógy puszik Árminnak Kép Kép Kép Neked meg kitartás. Szerintem nyugodtan írhatom az egész társaság nevében, ha van valami amiben segíthetünk szólj bátran!

Edit!
Nektek is gyógypuszik Kép Kép Kép

Vili este 8. 50 -tõl 1/4 9-üig aludt, igaz felriadt fél 11-kor meg hajnali hatkor is, de ez így kibírható.

Borcsa!
Voltunk ma a Bikáson a játszótéren, gondoltam kocsival azt az útvonalat bejáratom, unalmas mindig csak az itteni, Vilinek is tetszett, bár az itteni játszó talán még inkább való neki.

Rebi!
Zh hegyekhez drukkok Kép Kép Kép

Dzsili!
Tudom merre van Pusztaszabolcs Kép , én még arról is meg voltam gyõzõdve, hogy ti Pesten a XV. kerületben laktok, hogy ezt honnan szedtem?

Építkezéshez kitartást!
Vili hírek: már az okos fején és tele pocakján kívül meg tudja mutatni a kezét és a lábát is, tud puszit dobni, végignyalja a kezét majd felém fordítja, vagy belémtörli Kép

Jõvõ hétvégére 30 fokot ígérnek, ennek örömére a 4 napban elutazunk "elõnyaralni" , célszerú megvenni a szandált is a babáknak.

A héten meglátogatott pár barátnõm és kiderült van köztük két pocakos Kép (jól elindítotam a lavinát, azt írtam még régebben hogy nemrég szült 4 barátnõm is).

Jó éjt! mennem kell mosogatni Kép

Norci
norci

Jaj bocs sikerült jó összefüggéstelenül írnom. Nézzétek el nekem. (Apa legénybúcsún van én meg itt csacsogok)

Norci
norci

Sziasztok!

Cory: tessék elárulni, mit csináltál Baluval, hogy ennyit aludt! Kép Kép Kép (Romola újabban 6 körül ébred. Kép Én már alig állok a lábamon, pedig mostanában kellene kipihenni magam - elméletileg.)

Edit: gyógyok mennek az egész családnak! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Férjed tud így, betegen dolgozni?

Nyuszimanó: megsütöttem! Tényleg nagyon fincsi sütemény, már el is fogyott, pedig eleve dupla mennyiséget készítettem. Kép Kép Kép
Erdei gyümi nem volt itthon, így meggyet raktam rá, és sajna egészen lesüllyedtek, bele a tészta aljába. Legközelebb erdei gyümivel próbálkozom majd, hátha azok fönnmaradnak, mivel sokkal apróbbak.
Köszi még egyszer a receptet!

Romola ma kanállal ette a krumplipürét! Kép Kép Kép (Majd amikor megunta, jött a malackodás... Kép )

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Edit, jobbulást a családnak! GyógyKépKépKépKépKépKépKépKép!
Köszi a focusmed címét, írtam nekik, át is néztem az oldalt, de errõl a problémárõl, ami Rékának van, nem írnak. No, majd meglátjuk.

Képzeljétek, ma kivitt a szél a konyhaablakon néhány mosatlan edényt!Kép Köztük a kávéfõzõ kiöntõjét is és nem törött össze, pedig zuhant 2 emeletet!Kép

Panaszkodhatok?
Nem nagyon beszéltem eddig róla, de azt hiszem Ti tudtok egy kis bíztatást adni. Szóval apukámnál kb. másfél éve, mikor terhes voltam, felfedeztek egy rosszindulatú daganatot a hólyagjában. Meg is mûtötték, a vastagbélbõl plasztikáztak új hólyagot. Azóta többször is mûtötték, mert a vezeték mindig elzáródott. Legutóbb a veséjén találtak szûkületet és valószínûleg azt is meg kell majd mûteni. Tegnap megfestették a veséjét, kontrasztanyagot itattak vele és annyira rosszul lett tõle, leesett a vérnyomása, 41 fölé ment a láza, elájult, úgy rakták össze az orvosok. Anyu szerint bele is halhatott volna.KépKépKép Annyira szomorú vagyok, hogy ennyit kell szenvednie és már nem nagyon lesz jól, olyan ez, mint egy lavina, jönnek a bajok egymás után.Kép
Köszi, hogy elmondhattam!

Zafi
zafi

Sziasztok!

Na, végre fellendült megint a topic Kép

MÁrti: Árminnak gyógyok Kép

Laura: semmi különöset. Õ 10 körül fekszik le este, és 8 elõtt sosem kel. Ma egy ilyen nap volt, nemsokkal 8 után kelt. Tegnap elõtt nagyot játszótereztünk, és ez elég volt a nagy alvásra. Kiváncsi vagyok, mi lesz ma, mert Luca jól kifárasztotta Kép Reméljük, sokáig fog aludni KépKép
Lucával ma nagyon jót játszottak. A játszón még kicsit ölték egymást a motorért, de itthon már tök jól elvoltak Kép Idõnként úgy tûnt, mintha dumálnának egymással Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Megint képtelen vagyok rendesen írni, mert nagyon fáradt vagyok... pedig Csengu most idõben elaludt...

... csak találtam egy oldalt... a nevekkel vívódók talán tudják használni Kép
[url=http://www.extra.hu/petika/nevnap.htm" TARGET="_top]http://www.extra.hu/petika/nevnap.htm[/url]

Hétfõn tali (bázisa) lehet a M. utcában!

Zafi
Kép

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Zafi! Kép
Anyukám onkológus és egy alapítvány vezetõje (A rák ellen az emberért a holnapért). Ha tudok (illetve õ) bármiben segíteni, hívj fel! (életmódtanácsok, lelkisegély, ilyesmik) És persze akkor is szólj, ha neked tudok! Kép

Márti++
márti

sziasztok!

Boldogan jelentem, hogy egy ADSL vonal tulajdonosa vagyok! Ugyhogy mostantol olvaslak majd titeket, es ha tudok irok is!
Rolunk: Tildus most kapta meg a 15 honapos oltast, nem volt vele semmi gond eszre sem vette hogy megszurtakKép)
mar 11 foga van es par szot pld néni,baba,mama már nagyon szépen mond a többinek inkabb csak az elso ket betujet, vagy ami eppen megragad a fejeben.
Szerencsere nagyon sok gyerek van itt a lakotelepen, minden nap a szomszed gyerekekkel homokozik miota ilyen jo ido van aztan ha megunja, elkeri a lakaskulcsot es elindul haza, nagyon onnalo a kiscsajszi!
ennyi!
Mostantol itt leszek es figyelek, es majd ha ugy jon ki elmegyek talira is. Most eppen vezetni tanulok ugyhogy ugyis pestre kell majd mennem.
Sok puszi mindenkinek!

Tiduj es Tilda
tiduj

Sziasztok!

Köszönjük szépen a gyogyokat!

Zafi!Nincs mit!KépRemélem azért tudnak irni/mondani valami biztatot!Oszd majd meg velünk légyszives!
Apukad,szegény!KépMost is csak azt tudom irni,hogy nem vagyok a szavak embere,de ôszintén együtt érzek veled!

Laura!Ez még istenes!Apa altalaban mindentôl belazasodik és van,hogy ugy dolgozik!Most szerencsére nem lazas!KépDe kuralja magat,iszik valami löttyöt,ami hasonlit az Aspirin C-re.Kép

Rikinek az a szokasa,hogy ha valaki leül enni,akkor megy kunyeralni.KépAkkor is,ha elôtte ô mar evett.Lehet,hogy mar nem kell neki a szamara külön elkészitett kaja,hanem mar a mienkbôl kéne adnom neki?Ma mar evett emiatt fasirtot is.Kép
Vagy probaljam meg az ételét jobban izesiteni,füszerezni?
Mit tanacsoltok?

Edit
edith16

Sziasztok!

Márti: remélem jobban vagytok és ki tudjátok használni ezt a csodálatos idõt!
Szerintem azért jobb lenne még idõben egy megbízható babysittert beszerezned, csak azért, hogy, ha nagyon szükséged lesz rá, akkor tudjál kihez fordulni és addigra már Ármin is megszokja az új helyzetet. Én is fura érzéssel vagyok a babysitterek iránt, de nekem is megfordult a fejemben, hogy milyen jó lenne egy rendes nõ, akit bármikor és bármeddig lehetne mozgosítani, és nem lenne szükség a nagyszülõket igénybe venni, akik csak bizonyos feltételek mellett hajlandók vagy képesek vigyázni a gyerekre, azaz az unokájukra. Kezd betelni a pohár, kezdenek a szüleink fáradni sem lelkileg sem fizikailag nem tudnak megfelelni az én elvárásaimnak, így egyre hamarabb eljön az az idõ, hogy külsõ segítséget fogunk kérni pénzért. Ha megtehetjük, miért ne tennénk?
Márti, ha szükséged van rá és anyagilag megteheted, szerintem, akkor élj ezzel a lehetõséggel.
Egy ismerõsöm egy profi céggel vette fel a kapcsolatot ( a közvetítés ingyenes), 1 héten át minden nap több jelölt is jött bemutatkozni. Nem mondom, hogy könnyû volt, de végülis sikerült kiválasztania a megfelelõt. Általában az a jelölt a legjobb, aki mindenkinek a család minden tagjának szimpatikus (babának, anyának, apának is egyaránt). A szoktatás úgy történt, hogy elõször együtt mentek sétálni, majd a következõ alkalommal a séta közben pár percre az anyuka egyedül hagyta õket. A következõn már egyedül mentek, de a közelben volt az anyuka mobillal, hogy ha baj van tudjon gyorsan segíteni. Általában a gyerekek nagyon örülnek az új játszópajtársnak, gyorsan rászokik az új rendre. A lényeg, hogy te bizzál a babysitterbe.
A legjobb persze egy közeli ismerõs lehetne, de kinek van ilyen nagy szerencséje?

Dorka nálunk is mostanában jobban alszik, de ehhez minimum 3 órát kint kell lennünk a levegõn, sétálni, csúszdázni stb. és persze napközben nem alszik csak max. félórát. így este fél 9-tõl alszik fél6-ig, jobb esetben fél 7-ig...

Edit: gyógyuljatok meg gyorsan! de legalább veletek van anyukád!

Laura: én úgy tudom, hogy ha a gyümit belisztezzük, akkor nem süllyed le a tésztaljára.

Norci: hova mentek nyaralni?

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Lányok!

Szép napot mára! Kép Csak gyorsan:

Bébicsõsz: Miért nem vigyáztok néha egymás babájára? Csak egy ötlet volt.
Egyre nagyobbak, el tudnak játszani együtt, akár azt is lehet, hogy egy-két mami vigyáz pár gyerkõre, míg a többiek szórakoznak, kikapcsolódnak, pihennek. Persze ez estére nem megoldható, de nappalra ingyen lenne. Kép

Sziasztok:
Solya
solya

És képzeljétek, meglettek Sára cipõi! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Laura: ahogy Zsuzsi már megírta, a gyümiket meg kell forgatni egy kis lisztben és akkor nem süllyednek le a tésztában.

Zafi: apukám 4 éven keresztül kínlódott hol jobban, hol kevésbé különbözõ áttétekkel. A MÁV-ban volt egy csodálatos orvosa, aki olyan mûtéteket is elvégzett rajta, amit más meg se próbált volna, és így 3 évvel hosszabbította meg az életét. Sajnos azóta õ is meghalt rákban. Viszont András nagynénje kb. 20 éve folyamatosan küzd, és sikerrel! Pedig õróla is lemondtak már néhányszor az orvosok. Hinni kell és akarni! Nektek pedig nem kell mást tenni, mint a szereteteteket éreztetni vele, hogy mennyire fontos nektek.

Tiduj: jó, hogy újra itt vagy Kép

Solya: de hol találtátok meg a cipõket ???

Tegnap este közösen megnéztük DVD-n az Amélie csodálatos életét a gyerekekkel. Hát, nem mondom, hogy minden való volt pl Daninak is, de azért maga film tényleg csodálatos, humánus és humoros Kép
Hát itt nálunk ez a mai nap nem valami fényes: szélvihar, ömlõ esõ. Legalább lehet dolgozni a házban, pl. mosások, fõzõcske, szerelés Kép Délután meg Zsóval megyünk bevásárolni... brrrr...

puszi: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

A rossz idõ miatt itthon maradtunk, de legalább van egy kis idõm leülni a gép elé (Luca most aludt el, Zsófit meg csak kora délután hozzák haza).
Tegnap Coryéknál voltunk, tényleg olyan jó nézni a két törpét, ahogy játszanak, "beszélgetnek".
Cory! 50 perc alatt értünk haza. Meddig aludtatok? Mi fél nyolcig.

Holnap mi is mennénk talizni. Remélem, jobb lesz az idõ, mint ma. (Most hallgattam meg: állítólag napsütés, 20 fok fölötti hõmérséklet, ami csak emelkedik egész héten.)

Henke! Jó, hogy írtál! Ha gyorsabb netre vágysz, gyertek el!Kép Milyen volt az esküvõ?

Zafi! Apukád miatt KépKép

Tiduj! Üdv újra itt! Igaz, amit a Kútvölgyis topicban olvastam?Kép

Solya! De jó, hogy meglettek a cipõk!Kép Az ötleted nem rossz, de ember legyen a talpán, aki bevállalja Lucát.Kép Az is nagyon jó, hogy mi anyukák találkozunk egymással, így nekünk is megvan a kikapcsolódás (ha éppen nem kell a gyerek után rohanniKép), és a gyerkõcök is eljátszanak, társaságban vannak.

Néha nekem is jól jönne, ha valaki tudna vigyázni a lányokra, de egy babysittert nem tudnék megfizetni. Nem feltétlenül szórakozásra gondoltam, pl fogorvoshoz régen készülök, és ügyintézni sem igazán lehet egy örökmozgóval. Már azt sem tudom, mi az a mozi..... Majd bepótolom pár év múlva.

Puszi
Andi

Andi
andi3

Zsuzsi(26)!
Zalacséb Malomtanya. Õrség és Göcsej határán. Kollégám volt ott és szerinte szuper, gyönyörû helyen és az ára is kibírható, ja és a panzióban minden térítés nélkül biztosítanak kiságyat, kiskádat, stb. Vilinek. Szóval nem feltétlen kell bababarát helyre menni, ahhoz hogy ne kelljen utánfutóvla magunkkal vinni a gyerekszobát Kép

Zafi!
Apukád miatt Kép , én is csak azt tudom írni, amit a többiek és fõleg amit Bogancsi, a szeretõ, támogató család ereje õrült sokat segíthet a gyógyulásban.
Nekem baráti körömben (velem egyidõs embereknél) fordult és fordul elõ daganatos megbetegedés Kép de jól vannak. Hinni kell nektek és apukádnak is a gyógyulásban.

Bogancsi!
Amiéle csodálatos élete mirõl szól, milyen film? ÉN is úgy nézénék már egy jó filmet.

Andi! Cory!
Tegnap itt Albertfalván játszótereztetek, Mi meg kimentünk Kelenföldre épp.

Andi3!
Kár, hogy nem szóltál elõbb, ajánlottam volna fogorvos barátnõmet, hozzá be lehetett volna vinni Lucát is, de márciusban szükt, így õ is babázik, épp nem praktizál.
ÉS majd nyugdíjas korunkba jó sok idõnk lesz, akkor majd én is kialszom magama rendesen Kép

Én az esõben is gyakoroltam vezetéstudományomat, ki kellett menni anyósékhoz egy hivatalos papírért, aztán mikor elkezdett szakadni, kitalálta drága férjem, hogy az autópályán, majd a belevároson keresztül jöjjek haza, de már nem okozott gondot.

Jó éjt!
Norci
norci

Sziasztok!

Dzsili
Köszi.Kép Nálatok is tök jó, hogy lassan beköltözhettek!Kép

Edit
Gyógyok mennek!KépKép

Zafi
Apukád: Kép

Solya
Az ötlet nem lenne rossz, de ugye szanaszét lakunk. A város másik felébe el kellene elõbb cipelni a gyerkõcöt, aztán vissza is menni érte. Szerintem ez Bp.-en nem egy nyerõ dolog. Olyan sokáig meg pl. Petit nem hagynám másra, és a szopi miatt õ sem bírná.
Nekünk egyébként semmilyen szülõi segítségünk nincs, mivel eredetileg nem pestiek vagyunk, szóval nekünk jó a bébiszitter.

Remélem holnap mi is eljutunk a talira.Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

"Évek óta ábrándozunk arról, hogy a Womanly Art of Breastfeeding c. könyvet, az LLLI kézikönyvének magyar nyelvû változatát kiadjuk.

Az utóbbi évben felgyorsult ennek az elõkészítése: több fejezet fordítása elkészült.

Akik az angol nyelvû változatot olvasták, tudják, hogy a könyvet édesanyák levelei tarkítják. Ezektõl lesz a könyv varázslatos, megható és hiteles.

Azt szeretnénk, ha a magyar nyelvû változatban magyar édesanyák osztanák meg tapasztalataikat. Élménybeszámolókat, története­ket, egyéni megoldásokat kere­sünk az alábbi kérdésekre, élethelyzetekre:

Ha kisbabád született a nagyobb testvér(ek) mellé, hogyan jutott idõd az újszülött gondozására és a testvér(ek) iskolán kívüli elfoglaltságainak megszerve­zésére?
Hogyan tudtad megelõzni vagy kezelni a nagyobb testvér féltékenységét?
Hogyan oldottad meg, hogy az újszülött gondozása mellett a nagyobb testvérre is jusson elég figyelem?
A házimunka egyszerûsíté­se, átszervezése az újszülött érkezésekor.
Ha befelé forduló vagy lapos volt a mellbimbód, hogyan segített a bimbó­kiemelõ (nem bimbóvédõ!) használata?
Ha volt valamilyen szopta­tási nehézséged, hogyan jutottatok túl rajta?
Kórházi tapasztalatok
A LLL-val kapcsolatos tapasztalatok
Hogyan tanultad meg értel­mezni a kisbabád jelzéseit?
Hogyan jutottatok túl az elsõ idõk nehézségein, bizonytalanságain?
Választás: munkahely vagy otthon maradni a babával. Mi motiválta a döntésedet? Ha a munkát választottad, hogyan oldottad meg a munka mellett a szoptatást?
Elsõ gyermek(ek) tápszeres táplálása után a következõ kisbaba születésekor a szoptatás mellett döntöttél. Miért?
A szülés utáni idõszakban hogyan és miért fogadtad illetve utasítottad vissza látogatóidat?
Közlekedés, kimozdulás otthonról a szoptatott babá­val.
Élet a hónapokon át sírós, nyûgös, megvigasztalhatat­lan babával.
Hasfájós kisbaba megnyug­tatása.
Szopási sztrájk
Éjszakai szoptatás “zökke­nõmentesen”.
Hogyan oldottad meg, hogy a baba éjszakai szükségletei is ki legyenek elégítve és a család minden tagja a lehetõ legtöbbet pihenjen?
Szülés utáni apai félté­kenység és a megoldása
Hogyan vontad be a párodat a baba gondozásába?
Milyen szerepet tölt be a kisbabád életében az édes­apja?
Új ételek bevezetése –hogyan és mikor? Hogyan jelezte (nem jelezte) a kisbabád, hogy mást is kér enni?
Milyen szoptatni egyéves, kétéves, idõsebb gyermeket és különbözõ korú testvé­reket?
Elválasztás – fokozatosan a baba által
Táplálkozási szokások megváltozása (esetleg saját zöldség, gyümölcs termesz­tése)
Hogyan sikerült visszafogyni a szülés után?
Szoptatás különös figyelmet igénylõ helyzetekben:
Baleset után
Baba vagy mama betegsége alatt, egyikük esetleg kórház­ban
Császármetszés után
Koraszülött baba szoptatása
Ha a baba besárgul
Ikrek, hármasikrek szopta­tása
Örökbefogadott baba szopta­tása
Cukorbeteg vagy epilepsziás szoptató mama
Mellgyulladás esetén
A Womanly Art így nemcsak nekünk, hanem egy kicsit rólunk is fog szólni. Az írásokat úgy szignáljátok, ahogyan azt a könyvben viszontlátni szeret­nétek (teljes név helyett a monogram is megteszi)!

Az egy-két bekezdésnyi írásokat e-mailben is elküldhe­titek az info@lll.hu címre, vagy postán Martinovichné Debulay Biancának:1022 Budapest, Herman Ottó u.18.

Köszönjük"
menta

Sziasztok!

ZafiKép Ismerem ezt az érzést én is... sajna...

TidujKépKépKép Üdv ismét a körbenKép De jó! Kép

Holnap mi is ráérünk talizni!

Pussz,
Beja
beja

Sziasztok!

Köszi a kedves szavakat mindenkinek! Nehezen szántam rá magam, hogy "beszéljek" errõl, de most már örülök, hogy megtettem!
Zsuzsi, köszi a mailtKép, szeretnék majd válaszolni, ahogy jobban ráérek.
Márti! Szerintem meg foglak keresni valamilyen formában, szintén ha jobban ráérek és összeszedem a kérdéseimet.

Tiduj!KépSzia!KépGyere sokat!

Talizni mi is szeretnénk!

Zafi
zafi

Zafi
Szomorúan olvastam apukád betegségét, talán nem a legjobban fogalmazok, de minden nehézség és rosszullét ellenére amin át kellett mennie, mégis csak köztetek van és szerintem ez nagyon fontos!
Talán már nem lesz olyan mint régen, de megismerhette a kis unokáját, és a családja mellette áll.
Hidd el érdemes küzdeni, van értelme a kezeléseknek és mütéteknek, sok-sok kitartást és mielöbbi jobbulást kívánok!

Tiduj
Üdv. már ezer éve nem jártál erre. KépKépKép

Alvás:
Napocska is jól alszik, legtöbbször 20-21 óra körül már szundi van de 22.ig biztosan beájul és átlagban 7-ig alszik. Akkor kelnek a fiuk is így csak edig van nyugi, ha késöbb fekszik le akkor kitolódik az ébredés 8-9 óráig.
Töbnyire hajnalban ébred fel egyszer de ez csak addig tart amíg átemelem a saját ágyamba és bevackolja magát mellém.

Andi
Én is mindig azzal vigasztaltam magam, hogy majd ha nagyobbak lesznek...aztán jött a következö. KépKépKépKépKép
Persze egyszer jusztis megnönek! KépKépKépKépKép és megint miénk a világ! KépKépKép

Solya
Cipök KépKép
Szerintem a baba örzés csak olyan embereknél megoldható akik hetente legalább egy párszor személyesen is találkoznak, hiszen a gyerekeknek is ismerniük az aki vigyáz rájuk, hiába mondom, hogy Napsi én ismerem a néniket tudod a NET-röl. KépKépKépKépKép

Pusssz: Dzsili
dzsili

Megint én!

Napocskámat 15 hónapos szurira kéne vinnem kedden, most aztán rendesen félek, annyi minden lett a kicsikkel itt "nálunk" a topicban, az oltás hatásaként.
Volt akinek semmi baja nem lett a babájának?

Nem is írtam még, hogy a leányzóm egyedük tanul inni a poharából ebbök kifolyólag tegnap is kétszer mostam fel! KépKép Csörös poharakból és egyebekböl nem tud inni, csak pohárból, amit már nem akar, hogy fogjak, idönként sikerül jól megborítania egyenesen a nyakába.

Egyre többez beszél is és gesztikulál hozzá. Már nem csak a NEM megy heves fejrázás mellett, de az IDEN /igen/ is bólogatva. Az külön aranyos, hogy a kacsára mondtam neki hogy HÁP-HÁP, amiböl csak az Á-Á megy neki de az nagy bele éléssel. A kutyákért teljesen oda van, alig lehet vissza tartani ha meglát egyet tutira meg akarja kaparintani, a kerítéstöl is képtelenség elvonszolni meg áll és VAU-VAU felkiálltással felesel az ebeknek. Szerencsére neki még nem volt rossz tapasztalata velük, nem engedem a közelükbe mert ha rajta múlna....

Jó éjszakát! Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak az utóbbi napokban rengeteg dolgunk volt, úgyhogy nem tudtam írni nektek. Most nem tudok utánolvasni, mert reggelizik Hanga, de mindenkinek sok puszi és Tiduj, jó, hogy újra itt vagy!Kép

Az elmúlt hét híre: Hangának áttört a hatodik foga is!!!!KépKép

A héten megyünk az ortopédiai kontrollra vissza.

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Kölököm még alszik Kép Úgy néz ki, minket sem úsztok meg ma a talin Kép Elõtte még bemegyünk a Cukor utcába szandált venni a fiatalúrnak, mert már lelóg a lába a 21-esrõl.
Áttört a 15. foga is, de már a hátsókhoz dugdossa az ujját, és küzd. Elegem van a fogzásból, de már csak 5 van hátra Kép

Zafi: Kép

cory

cory
Budapest

sziasztok

mi biztosan nem megyünk talizni, mert ármin két napnyi láztalan orrfolyatás után tegnap éjjel megint 39 feletti meleg lett. most már köhög is, az orrából sem vízszerû trutyi folyik, hanem ronda véres, a fülét is nagyon fogdossa - bár azzal eddig soha nem volt baj, remélem, most is csak rémeket látok. szóval, mi dokihoz megyünk - majd este, mert akkor van rendelés.

délutánra jön anyukám, hogy én elmehessek a babának megvenni néhány dolgot, ráadásul úri dolgom lesz, mert egy barátnõm jön értem kocsival. muszáj már megejteni ezeket a dolgokat, mert ha 2-3 hét múlva úgy gondolja a baba, hogy megszületik, akkor már csak nem is szabad nagyon meglepõdni! bocs, hogy egyáltalán nem írtam semmit, mikor reagáltatok az anyukámmal való összeveszésre meg a bébicsõszre - így most utólag is köszi! annyit gondolkodom, anyukámon! már az is eszembe jutott, hogy talán azért veszekszünk ilyen sokat, mert gyerek-, sõt, kamaszkoromban is nagyon-nagyon jóban voltunk, és talán nem történt meg akkor a szükséges leválás egymásról, most meg, hogy gyerekem-im lettek, már nagyon egyértelmû, hogy felnõtt és külön lény vagyok - csak a leválásnak mindenképp meg kell történnie. hát, egyszeûbb lett volna kamaszként - bár akkoriban mindenki nagyon irígyelt, hogy anyukám a legjobb barátnõm is egyben. na, mindegy, ez enél kicsit hosszabb és bonyolultabb isa, de talán ez is egy magyarázat arra, hogy miért épp azóta viselkedünk kutya-macskaként egymással, mióta árminnal terhes lettem.

árminnak is lettek új fogai, kettõ vagy négy - nem tudni pontosan, mert nem engedi, hogy a szájában turkáljak, így aztán most 10 vagy 12 foga van. lehet, hogy ez is közrejátszik a lázban, de biztosan nem csak ez.

zafi! hívj vagy írj bármikor, vagy ha az jó neked, akár gyertek is el rékával, ha már ármin sem beteg!

na, megyünk reggelizni!

Bocs, most szállt le az ölembõl, így eddig nem tudtam nagy betûket, stb írni fél kézzel!

Nagyon jó talit nektekKépKépKépKépKépKépKép - lehet, hogy én már szülés elõtt nem is jutok el ? KépKépKép Utána meg????

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!
Márti! Árminnak megy a sok gyógyKépKépKépKépKép!
Edit! Nektek aztán családi adag gyógyKépKépKépKép megy!
Igazán elmúlhatna már az orrfolyás szezon!

Mi szombaton voltunk kardiológián (zörej változatlan, köv kontroll egy év múlva), most meg elmegyünk MaciLacihoz, megmutatjuk a leletet, meg méreckedünk.
Aztán Tisztelt Talizók! Rátok csörrennék, és nagyon remélem, hogy azt hallom, "Olyan jó idõ van, kint vagyunk a parkban." És akkor odaszáguldunk bkv halálában.Kép
Benti taliból inkább kimaradunkKépKép, mert Lucának is csordogál némiképp az orra, ami nem elõnyös egy "rágjuk egymás játékát" alapú szoba-talin.

Napos napot mindenkinek!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
Márti! Árminnak megy a sok gyógyKépKépKépKépKép!
Edit! Nektek aztán családi adag gyógyKépKépKépKép megy!
Igazán elmúlhatna már az orrfolyás szezon!

Mi szombaton voltunk kardiológián (zörej változatlan, köv kontroll egy év múlva), most meg elmegyünk MaciLacihoz, megmutatjuk a leletet, meg méreckedünk.
Aztán Tisztelt Talizók! Rátok csörrennék, és nagyon remélem, hogy azt hallom, "Olyan jó idõ van, kint vagyunk a parkban." És akkor odaszáguldunk bkv halálában.Kép
Benti taliból inkább kimaradunkKépKép, mert Lucának is csordogál némiképp az orra, ami nem elõnyös egy "rágjuk egymás játékát" alapú szoba-talin.

Napos napot mindenkinek!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Bocsi a dupáért, megtréfált a masika!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Reggeli közben Ármin úgy gondolta, a tulipánok legalább annyira éhesek, mint õ, sõt... úgyhogy az asztalon lévõ tulipánok kinyílt fejébe betett néhány sonkadarabot és vajaszsömit KépKépKépKépKépKépKép SZinte mindnek adott! Kép

márti++
márti

Sziasztok!

Márti!
Kép Remélem minél hamarabb rendezõdik a kérdés és rájönnek a nagyszülõk, hogy tényleg nem jó Árminnak, ha miközben Te nem vagy otthon õt ide-oda hurcibálják. Az ember azt gondolná, hogy ilyenkor biztos támaszok a nagyszülõk...de "élesben" biztosan minden rendben lesz!KépKépKép

Zafi!
Kép Sajnos nálunk is volt hasonló...

Bogancsi!
Mostmár egyre biztosabb vagyok abban, hogy ez a normális érzelmifejlõdés része.
Kipróbáltam és nyitvahagytam a WC ajtót, mire Zsani csak mosolyogva nézte, mit csinálok én a WC-n.Kép Na, persze nem csinálok ebbõl rendszert!Kép

BMárti!
Már elég régóta senkire sem bízom Zsanit(max. az Apucira) és mindenhova viszem magammal. Remélem nálunk sem lesz huzamosabb ideig ez a dolog, mivel lassan már Apuci sem jó neki csak én.Kép

Dzsili!
Látod, erre nem is gondoltam... Ma éjszaka kipróbáltam: Zsani felsírt, mire én csak messzirõl a szavaimmal nyugtatgattam és 2-3 "ANYA!!!" után visszaaludt!KépKépKép Elég volt neki az, hogy hallja a hangomat!
A 15 hónapos oltást van aki tünetek nélkül átvészeli, de az ebbe a topicba még sosem írt!Kép Szerintem jobb, ha van valami pici tünet, mivel akkor biztosan jól müxik az immunrendszere.

Solya, Borcsa, Edit!
Az etetõs pillanatot alig tudtam lencsevégre kapni, mivel én is majdnem elolvadtam!Kép És, ha még a hangokat is rögzíthettem volna hozzá...Zsanka folyamatosan ecsetelte a babának, milyen fontos az evés!KépKépKép

Laura!
Én is köszönöm a tejallergiával kapcsolatos felvilágosítást!(már épp kérni is akartam, de megelõztekKép)

GOrsi!
Nem semmibe vágtátok a fejszét, de ollllyan jó a változatosság! Idõnként nálunk is elõjön a "rendezzük át a lakást", aminek a hórukkember(ApuciKép) örül a legkevésbé. Na, a végén neki is mindig tetszik az "új lakás"!

Edit!
Extra gyogyókatKépKépKépKépKép küldök, hogy mihamarabb kilábalj(atok) belõle!Kép

Andi, Edit!
Köszi!Kép Ma talán ismét naprakész lesz a honlapocska...

Húúúú, bocsi akit kihagytam...

Rólunk: Köszi mindenkinek a gyógyuszikat, már minden bibi eltûnõfélben van!Kép Viszont Zsani tegnap beteg lett, iszonyatosan krahácsol.Kép Több szülõvel beszélgettem és kiderült, hogy sajna ez a randa vírus hódít újabban. A tüneteik(tünetek nélküli láz, majd 2-3 napra rá köhögés) ugyanolyanok voltak nekik is és elég nehezen kászálódtak ki belõle. Szerencsére láz még nincs, sõt most épp táncbemutatót tart idõnként ronda krahácsolással megszakítva.Kép Azért jó is történt velünk: Zsani tegnap megmutatta a 15. és 16. fogacskáját is!KépKépKép Ha jól tudom most egy jóideig nem várható további fogzás.Kép Tegnap szinte egész nap csak májgombóclevest volt hajlandó enni, így jókora pocakot rakott.Kép Már a levest is ügyesen EGYEDÜL kanalazza.

Na, megyek mert Zsani szerint most vele kell ropnom!Kép

Pussz
Szilvi + Zsani
sztigris

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés erejéig jöttem. Sajnos elég felületesen olvastam el a dolgokat amiket eddig írtatok, úgyhogy nem biztos, hogy mindenre fogok tudni reagálni.

Márti!
Sok-sok gyógy megy Árminnak. Remélhetõleg mihamarabb meggyógyul.KépKépKépKép

Szilvi (sztigris)!
Bea tegnap sikított fel délutáni alvásnál álmában, kb 2 órás alvás után, és aludt tovább. Ez egy kellemetlen mûvelet utáni alvás volt, ugyanis hajat mostunk még délelõtt.KépKép

Gorsi!
Sok sikert az átalakításhoz.KépKép Én is már úgy várom, hogy átalakítsuk végre a lakást, hogy a Beának külön szobája lehessen.

Dzsili!
Bea is most hétvégétõl teljesen önállóan iszik pohárkából. Csõrös poharat nem fogadja el, simán iszik. KépKépKép

Borcsa!
A nagy fiamnak is volt szívzöreje, 1-2 év múlva nekünk is kell kontrollra menni. 2 évesen a Tûzoltó u-i kórházban meg is UH-oztattam a kis szívét, és azt mondták, hogy 3mm-es rés van a két szívpitvar között, de ezzel nem kell semmit csinálni, azt mondták.

Cory!
Nálunk is már csak 5 fog hiányzik.BibibiKépKépKép Én is nagyon unom már ezt a fogzásos korszakot.

Alvás:
Engem is illetve minket is megkövezhettek, mert még mindig nagyon jól alszik Bea.KépKépKép Este 9 óra körül elalszik (kivéve amikor nem), és reggel 9-ig alszik. Délután meg fél egytõl alszik kb 1,5-2 órát.KépKépKépKép

Zafi!
Apukád!Kép

Andi3!
Te apukád hogy van?

Edit!
Egész családnak nagy-nagy gyógyok mennek.KépKépKépKép

Na most befejezem, mert így nem leszek kész a mai napra elrendelt pakolással. Bea anyósomnál van, és lehet, hogy szerdán is ott lesz, és így tudok pakolászni, takarítgatni. Úgy döntöttem, hogy amikor mama napja lesz Beának,úgy intázem, hogy a lakást tudjam rendbe rakni. Erre most itt irogatok, úgyhogy már itt se vagyok.

Sziasztok! Zsusza

beababa

Dzsili!
Igenis ír ebbe a topicba olyan, aki a 15 hónapos oltást tünet nélkül átvészelte! Kép Ráadásul egy balatoni nyaralás alatt. Kép

Betegeknek jobbulást! Anyájuknak jó idõt! Kép

Sziasztok:
Solya

ui.: a cipõk a boltban voltak. Kiglancolták õket, tuti, hogy véletlenül összekeverték az ott kaphatókkal! Kép
solya

Sziasztok!

norci: Amélie - egy rendhagyó gyerekkorú lány élete, rácsodálkozása a világ összes apró örömére, segítségnyújtása. Nagyon humánus, humoros, kedves film.

Dzsili: Tominak néhány nappal ezelõtt akartam venni csõrös poharat, aztán mégis elõbb kölcsönkértem a szomszédból, akik már nem használják. Tomi rá se néz, eltolja, és kéri a poharat, de persze úgy, hogy én itassam. Szerintem királyfinak képzeli magát Kép Kép Kép

cory, Zsuzsa: már csak 5 fog ?! de jó Nektek!!!

Szila: hova mentek ortopédiára?

Márti: drukkolok, hogy ne legyen nagy baj. Mi az, hogy véres jött az orrából??? Lehet, hogy csak elpattant egy erecske. Gyógyuljatok!!! Milyen önzetlen Ármin (tulipánok) Kép

Borcsa: a "kontroll 1 év múlva" nagyon jól hangzik Kép

Szilvi: irigyellek, hogy Zsani már egyedül kanalazgat!

Solya: cipõk Kép Még jó, hogy nem vetették meg veletek még egyszer Kép Kép Kép

Kénytelen vagyok ismét selejtezni Tomi holmijai között - részben, mert nem férnek már el Kép - részben, mert már megint kinõtt néhány ruhát Kép
Mától 3 napra ismét apátlanok leszünk Kép Na, de aztán éljen május elseje !!! Kép Kép Kép

Szép napot és pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Ez aztán a termés, alig gyõzlek olvasni titeket! A mai tali biztos jól sikerül mert csodálatos idõ van. Mi meg itthin kuksolunk, bár az erkélyajtó nyitva van egész nap.Kép Na majd ha lesz jogsim és kocsimKép)) (vagyis remélem elöbb is tudunk majd menni)

Dzsili: Nálunk sem volt semmi gond a 15 hónapos oltással. 1 hete voltunk, és reggel volt egy kis orfolyása, nem tudom hogy attól-e ,de már az is elmúlt. A pohárral mi is úg ívagíunk mint ti, már régóta tud belõle inni, de nem lehet a kezébe adni, mert egyszer csak gondol egyet és kiönti...amikor iszik nem megy félreKép)

Andi3: amit a kútvölgyis topicban olvastál az igazKép))

ZafiKép

Puszi mindenkinek

Tiduj
Tiduj

Solya!
Ooooopsz!Kép...BOCSI!...egy felületes olvasóKép

Borcsa, Zsuzsa!
Ezzel a szívzörejjel kapcsolatban kicsit félek, mivel nálunk elég nagy esélye is van rá Zsaninak. Nekem velem született kamrai sep. def.-om van, amit 12 évesen hál' Istennek mégsem kellett megmûteni. Évente kontrollra járok vele és persze megkérdeztem még terhesen a babócára vonatkozóan is: mikor érdemes megnézetni Zsaninak a szivét(az öröklõdés miatt) A dokim azt mondta, hogy ráérünk 3 évesen elvinni, mivel addig szinte minden gyerkõcnek van némi zöreje, amit "normális"(?)-nak tartanak. Sajna nálam elég drasztikusan derült ki: 4 évesen anyukám kezében bekékülve majdnem megfulladtam, mire végre a mentõsök megérkezve oxigénre tettek. Ezt azért nem szeretném megvárni...
Nálatok mikor vették észre a gyerkõcnél vagy mikor merült fel valami gyanú?

Pussz
Szilvi + Zsani
sztigris

Szilvi!
Az elõzõ gyerek dokink vette észre. Ez az egyetlen jó volt benne, hogy jól diagnosztizált. A Pityunál észrevette a szívzörejt, a Mikinél pedig a lágyéksérvet.
Szerintem ha nagyon izgat a dolog, akkor vizsgáltasd meg Zsanit, az elõzményekre hivatkozva, és esetleg kérjél egy szív UH-ot. A Pityunál úgy állapították meg a 3 mm-t. Nekem azt mondták, hogy ez nem örökölhetõ, ill. még a hajlam sem. Nem tudom, nem vagyok doki. A nõvérem kislányának is van szívzöreje, sõt, náluk 7 mm a szívpitvar rés. Nála már javasolták a mûtétet, de a hülye (bocsánat, erre más szót nem tudok) nõvérem nem engedte a mûtétet, mert hogy neki van egy kollégája aki már 56 éves,és simán elél a szívpitvar résével. Igen ám csak nem mindegy, hogy mekkora az a rés. Arról nem is beszélve, hogy egy kislány ill. nagylány szíve nagyon is igénybe van véve egy terhesség alatt például.

szia Zsuzsa

beababa

Sziasztok megint!KépKépKép

Új kép van a profilomban, és új képek vannak Beáról a Fotóalbumban, "Beababa" cím alatt.

Zsuzsa

beababa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?