Új privát üzeneted érkezett!

Andibab, nem lehet egyszerű ezekkel a jóslókkal, plusz még Bogit is ellátni. :shock: Nekem sem volt ilyen fájásom, viszont Laura félidőtől szétrúgta a pocimat belülről, ami nagyon kellemetlen volt. Néha már féltem tőle, hogy mikor kezd el mocorogni. A dokim azt mondta, hogy nem lesz egy nyugodt, ücsörgős gyerek. Eddig nem is az, sőt... :D
Tüccs, énmég nem mostam mosógépben a habtapit, igazából nem is tudom, hogy lehet -e. Egy mosószeres ronggyal szoktam jól áttörölni és utána hagyom megszáradni.
Vendég

Sziasztok!

Csajok volt egy kérdésem, ami a nagy macsakmizériában elveszett! :wink:

Csak annyi, hogy szülésznőnek mennyit illik adni ha fogadott, és ha külön hozzá mész NST-re akkor is szokás adni?

És van még egy: CTG = NST :?: Mert hol ezt hallom, hol azt...

Giga, akkor már hétfőn is van magánrendelése Szabónak? No akkor biztos az új rendelője is kész.

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!
Kész van Szabó doki új rendelője, én már a múlt héten ott voltam. Sokat nem láttam belőle, mert csak a rákszűrés eredményért ugrottam be. Egyébként a szomszéd helyiségben van.

Lehet, hogy én leszek az első és feláldozom a habtapit a mosógépben. Kézzel lehetetlen ezt a büdit kiszedni belőle. :shock:

KépKép
tüccs

CTG=NST
Vendég

Sziasztok!
Pilla!
Nem haragszom én senkire!Az a helyzet,hogy most az egyszer nagyon felhúztam magam! :oops: :? Én kérek bocsánatot tölled és mindenkitől!Nem lett volna szabad ennyire felhúznom magam! :oops: :? Gondoljátok el is tünhetek!Ne rontsam itt a fórum szinvonalát! :cry: :cry: :oops:

Andibab!
Nem könnyű,így a vége felé már ,főleg,ha van kicsi is pluszba még!Én is átéltem ezt már 2x!Tudom,hogy most milyen rossz neked!Tombol már benned minden!Nincsen már sok hátra!KITARTÁS!!!

giga!
Vigyáz nagyon magatokra!!!!Remélhetőleg,tényleg csak a szopit kell abbahagyni!De az is lehet,hogy van egy kis mészálysebed!(nem én találtam ki,hasonló volt egy ismerősömnek is)De ha szerintem nincsenek fálydalmak akkor nem lehet akkora nagy baj!A doki is biztos előre vett volna ha ő úgy gondolja,hogy valami nagyobb gond van! :wink: Nyugi! :)

Nagyon édesek a maszatos picik!!!!!!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Jutta!
NST (non-stress test): a terhes nyugalmi állapotában végzett kardiotokográfos (CTG) vizsgálat. - ezt írja a szakirodalom, szóval lényegében ugyanaz a két elnevezés.
(Ezt elküldöm és írok neked még privit a szülésznővel kapcsolatban.)

Andibab! Nekem sem voltak jóslók, csak a Bébike csillogtatta a focista tudományát anno :wink:

Tiop! Ne viccelj! Senkit sem akarunk elüldözni! Ahány ember, annyi féle vélemény, így kerek a világ! Nagyon hiányoznál, ha nem írnál többé a fórumba!

Giga! Reméljük végleg abbamaradt a vérzés, pihenj amennyit tudsz!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Akit érdekel!Nézze meg!Nagyon jó!Egy baba születését láthatjátok!
http://video.google.com/videoplay?docid=578482392758209990-

Kép
Kép
Kép
tiop

http://video.google.com/videoplay?docid ... 2758209990
Ez a jó link!bocsika! :? :oops:

szantre! Köszönöm!!!!!!!!!!!! :) :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop! Szerintem senki sem szeretné, ha elmennél innen, úgyhogy maradj!
Vendég

Hahó!

Nemrég jöttünk meg a kórházból, a ctg-n minden rendben, Roni még mindig popsival van a kijárat felé, Turi doki szerint nem fog már megfordulni, akármikor is jön el a nagy nap, úgyhogy komolyan barátkozzam meg a műtét gondolatával... :cry: :cry:

Ráadásul Bogi rázendített egy olyan bőgés-rohamra, amikor ki-be jártam az ajtókon (ctg, ultrahang, stb), hogy hiába volt ott az apja, nekem kellett lecipelni egészen a parkolóig mikor végeztünk. Nem tudom mi lesz, ha egy hetet bent fogok tölteni a kórházban. :shock: Nagyon meg fogja viselni szegénykémet, így rendesen elgondolkodtam a családi szobán, akármennyibe is kerül, mert ha nem lehet velem, szerintem ki fog készülni a kis lelke. :( :cry:
andibab

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, mert jöttek hozzánk a horvát barátaim, és hajnali 1/2 3-ig nyomtuk minden nap... :shock: :roll: Kicsit sem vagyok hlla, miután Marcika 1/2 6-kor keltett minden nap! :lol:

No, mindegy. Hát, tényleg jól összeugrottatok! De szerintem pont jó, hogy mindenki elmondja a véleményét, csak ne harapódzon el az indulat. :lol:
Én csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem semmi nem fekete vagy fehér. Mindkét tábornak igaza van, de egyiknek sincs kizárólagosan igaza. Szerintem az igazság valahol a két véglet között van: lehet állat, sőt, de szerintem sem kell, hogy az első 6 hónapban túl közel kerüljenek a gyerekhez. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ha a nap egy részében együtt vannak pl. a nappaliban, akkor az már rögtön ártalmas, de ahol a gyerek a legtöbb időt tölti, ott azért ne legyenek. És a gyerek cuccai se érintkezzenek vele, főleg, amiket a szájába vesz. Szerintem mindent lehet csinálni, de csak mértékletesen. Nálunk csincsillák voltak, de csak az előszobában, de ebben a nagy kánikulában be kellett látnom, hogy a gyerek mellett nem tudom őket megfelelően ellátni, és az egyik meg is halt hőgutában. Úgyhogy én találtam nekik egy jobb helyet, és odaadtam valakinek. Nagyon sajnáltam, meg is sirattam őket, és a Marcika születése óta a család állandó kérése ellenére mostanáig ragaszkodtam hozzájuk, de szerintem a felelősséghez tartozik az is, hogy ha nem tudom már őket megfelelően gondozni, akkor nem kínzom őket, és nem hagyom, hogy elpusztuljanak, hanem keresek nekik egy új szerető családot. Persze egy kutyánál vagy macskánál más a helyzet! Anyuéknál van kutya, de jó nagy, így majd csak akkor engedjük közel Marcikához, amikor ő már nagyobb lesz, mert sosem lehet tudni. Mi vele kapcsolatban a harapástól félünk, nem a baciktól.

Erről ennyit.

Babakeksz:
én 7 hónapos korától adom Marcinak, fokozatosan vezettük be. Hát igen, van benne glutén, mint ahogy a 4 hótól adható nem HA tápok és tejpépek is tehéntej-alapúak. :? Szerintem aki bizonytalan, a legjobb, ha ilyen kérdésekben a gyerekorvost kérdezi meg. Bár tuti, hogy mint mindenben, ebben is annyi választ adnak, ahányan vannak. :roll:

Tiop,
nehogy elmenj!!!!! Így is nem voltál pár napig, és hiányoztál!!!!

No megyek, legyetek jók és vigyázzatok, nagy vihart mondanak estére!

Kép
Kép
nircee

Tiop, senkinek sem kell elmennie, neked sem!!! Elég ha mindannyian leírjuk amit gondolunk, és mindig hozzátesszük, hogy "szerintem", ezzel is jelezvén, hogy ez a mi egyéni véleményünk, nem pedig ez van és punk tum. ....Szerintem :lol: :lol: :lol:

Világosítsatok már fel a LIbero beküldős izéről! Semmit sem tudok róla, pedig mi elejétől fogva Liberot használunk. :shock:

Tüccs, ha úgy érzed, hogy kevesebb a tejcsi, nyugodtan kiválthatsz egy étkezést, (mint ahogy tetted is) Dóri már szerintem megérett erre.
De ne felejtsd, hogy minnél többször teszed cicire, annál több tej lesz. :wink:
Nekem is volt rengetegszer, hogy úgy éreztem, kifogyóban a tejcsárda. Aztán valahogy mindig másképp alakult. Mostanában Szonja megint nagyon sokszor cicizik, és a tejcsi is elegendő.
Szerintem most fedezte, fel, hogy a cicizést ő is tudja irányítani. Odatotyog hozzám, megfogja a pólóm, lehúzza, vagy fel, belenéz, belesimiz, és bekapja a cicit akár ruhán keresztül is. Szerintem nagyon cuki. :) Ilyenkor, ha elnevetem magam, csak értetlenül néz... :)

thenus

Jaj, Henus, Szonja nagyon cuki lehet, ahogy cicizik! :lol: :lol: :lol: Én ezt nagyon hiányolom, úgy vártam, hogy majd nálunk is eljön ez az idő! :cry:

Kép
Kép
nircee

Ja, látszik, hogy kicsit kialvatlan vagyok: én akkor most nagyon jól szóltam hozzá: "csak" 6x írtam le, hogy "szerintem". :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Hello!
A babó szúnyogcsípéseire lehet kenni valamit? Bár nem látom jelét, hogy zavarná, de tudom magamról, hogy milyen kellemetlen tud lenni egy szűnyogcsípés :x . Már többször előfordult, hogy reggelre megkóstolták szegénykémet, pedig kettős védelmünk van: az erkélyajtón szúnyogháló, a kiságy fölött pedig hálós sátor ...apának igazán szerencséje van velünk, mert a Manó és én magunkra vonjuk a "dögök" figyelmét, ő (az Apa) pedig általában sértetlenül megússza :roll: :evil:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre, Szonjának is volt egy csípés a combján. :evil: Én kentem rá Fenistilt. tényleg nem zavarta őt, csak én vakargatom az enyémeket, és gondoltam, őt is lekenem. :wink:

Nircee, tényleg!!!! de 7x!!!! :lol: :lol:

thenus

Thenus!
A Liberonak van egy ún. Gólyahír Klubja, és a tagoknak küldözget ajándékot, termékmintát meg kérdőívet. (Azt hiszem még a kórházi Felicitas csomagban volt egy jelentkezési lap, de a honlapon is lehet csatlakozni: http://www.libero.hu/Pages/Club/ClubDef ... x?id=19416 )
Most a pelusokon lévő figurákat lehet gyűjteni, és ha visszaküldjük (az aktuális kérdőívvel együtt - mint nemrég megtudtam :oops: :? ), kapunk ajándékot.
Kábé ennyi.

Jó éjt Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Hű, nem voltam jó rég óta, sokáig tartott a visszaolvasás is. Jól kiveséztétek az állattartás témát.
Sára egész nap jön-megy négykézláb, pakol, rámol ezerrel, így nagyon kevés időm van netezni. Napokig a gép közelébe se megyek. De most visszaolvastam végre. :D

Henus, Sára is sokszor végez már "önkiszolgálást". Odamászik hozzám, feláll a lábamba kapaszkodva, leguggolok mellé, akkor meg az ölembe mászik, belefúrja a fejét a pólómba, vagy elkezdi felhúzni, vagy felülről nyúlkál be. Megkérdezem, kérsz cicit, és vigyorog ezerrel. Olyan édes olyankor. Múltkor fürödtem vele a kádban, és egyszer csak rácuppant a cicire. Könnyű dolga volt, nem kellett bajlódnia a "kicsomagolással" :lol:

Hozzátáplálás téma: régebben íram, hogy Sárika nem igazán szereti a bébiételeket, és azt sem, amit én főzök. Minden nap evett szilárd kaját, de csak 40-80-100g-ot. Ettől többet nem volt hajlandó. Aztán lettek fogai(4,5-nél tartunk), meg visszautasította a kanálból kínált kaját, így már rég óta nem pépesíek neki semmit, kis falatkákat teszek elé, és mindent megeszik szépen. Gyümölcsöt, zöldséget, husit. A banánt már harapja a kezemből, volt, hogy egy felet a kezébe adtam, elégedettt mosollyal az arcán nyomkodta szét, és kente mindenhová a feje tetejétől a bokájáig :roll: A barackot is szeletben fogja meg, és úgy eszi. Szóval én mindig gondoltam, hogy akkor fog megjönni az étvágya, ha azt eheti, és olyan formában, amit mi. (persze némi váogatásal a korának megfelelően) Szóval Giga semmi gond, ha Lili lassan áll rá a szilárd ételekre.

Tiop, el ne menj, hiányoznál. :wink:

Nemsokára teszek fel pár képet, ha lekicsinyítettem őket.

Andi kitartást, már nincs sok hátra! Remélem, Bogit nem fogja nagyon megviselni a távolléted. A kisgyerekek alkalmazkodóak, meglátod, nem lesz gond. Ahogy a szavaidból kivettem, nagyon szereti egymást apa-lánya :D

Móni30, nem tudom olvasod-e, hétfőn lesz szopiklub, ha tudsz, gyertek!!!

Nagyon édesek a Maszatpannák a képeken :lol:

Szép éjszakát, nyugodt pihenést kívánok mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szantre!

Na az van, hogy elolvastam a honlapon, a Liberos izét. Hát ezek nekem sose küldtek semmit, és ha jól emlékszem a kórházi csomagban sem volt liberos kérdőív. A Pampers zaklatott egy darabig, de mivel nekik nem tudtam semmit sem küldeni, így abbahagyták!
Nahát, hogy én erről nem tudtam semmit!!!!! :shock: :shock: :shock:
De mostmár mintha le lennék maradva mindenről....Nem baj azért jelentkezem. Egyel több marketing levél már nem számít... :wink:

Kössz az infót! :wink:

Katica, csak nem megint nyaraltatok? :wink: :D
Azt nem is írtam, hogy fürcsizni már nem is merek Szonjával, mert akkor egész végig azzal van elfoglalva, hogyan "támadhatna" le. :lol:

thenus

Sziasztok!

Jaj nagy kő esett le a szívemről csajok!!Azt hittem,hogy ezek után nem akartok többet itt látni!!! :? Igazán szégyeltem magam,hogy ennyire kikeltem magamból! :oops: :oops: :oops: :? Na mindegy!Köszi csajok,hogy nem dobtok ki! :D

Nircee!
Igazad van ,hogy a két véglek között van az igazság!De az is lehet,hogy az igazság oda át van!!!! :lol: Pihenj mostmár,mert teljesen kifogsz merűlni!!! :wink:

Henus!
Zsani beszél a cicihez,és az ujjával is szokta pöccengetni a bimbót,utánna pedig bekapja és cicizik!Nekem Anett támadta meg a cicimet a kádban!szépen rácuppant,és amikor végzett elégedetten játszott tovább!Zsani is próbálkozott már a kádbani szopival!szerintem nagyon édesek ilyenkor!Anett nekem 2 és fél éves koráig szopizott,így futtában néha odajött elém,felhúzta a pólomat és már szívta is!Néha csak pár pillanatra,hogy tudja meg -e van még! :lol: :lol: Én is kaptam levelet a Liberosoktól!Olyan mit a Pampers,csak itt figurákat kell összegyűjteni!A legelsőt bekültem és egy édes teknőcbékát kűldtek 5 figuráért!(Lamaze)Még a korházban kaptuk a csomagot és benne volt a kupon amit kitöltöttem,és pár hónap múlva küldték a borítékot,benne a kérdőívvel!

Katica!
Mintha Zsaniról írtál volna,ő is ugyan így eszik!Kezébe adom a barackot(de néha jobban esik neki,ha én fogom az egészbarackot és tudja harapni)!Tegnap a kezébe adtam egy kis darab banánt,de bár ne tettem volna!Bevitte a hálóba és össze kente vele a parkettát!Készűlt volna az ágyba is belekenni,de még időben megakadályoztam a tervét! :lol: :lol: Mostanság mindenhova felmászik,de már megtanúlta,hogy lefelé,nem fejjel kell jönni,hanem tolatni kell!Így szépen lejön mindenhonnan! :wink: :D De néha szívgörcsöt kapok így is! :oops: :? :shock: Kedvenc játéka most a kockák egymásra illesztése!Amikor nem megy neki,akkor mutatja,és morog valamit hozzá,hogy segítsek neki!Pörölni is szokott velem,olyankor furcsa arcot vág és közben a két karját hátra tartja(maga mellett)előre dől és úgy "beszél"!Mint a Döbrögi! :lol: :lol:

andibab!
Nem semmi a csajszid!Lessz még vele bajod!!Nem írigyellek!!Nekem nagyon jól viselték ,hogy nem voltam othon pár napig!Mindég vittem ajándékot(a tesótol kapták)!Jelszóval!!!Nagyon oda kell ezekre is figyelni!Sok szerencsét!Beszéld meg vele,hogy anyának pár napra elkell mennie,de a tesóval fog visszajönni,és a tesó hoz majd neki valamit!( de gondolom ezt azért már megbeszélted vele) :roll: :D KITARTÁS!

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Na hála a jó égnek visszaállt a "rend" a fórumon. :lol:
Senki ne sértődjön meg a másikon!!!

Tiop!
Micsoda jó ötleteid vannak! Nekem is lassan el kell gondolkozni, hogy mi lesz Lilivel amíg én nem leszek itthon. Jó ötlet ez a tesótól kapott ajándék! :lol: Bár az is lehet, hogy Lili még kicsi lesz ahhoz, hogy felfogja teljesen.

Vettem Lillancsnak pufit. Tetszik neki. Bár szerintem nagyon sós az íze. Jó ez így? Vagy van ebből is só nélküli?
Ja! Nem is írtam, hogy megeszi a krumplit. Egyik nap főztem neki. Aztán anyatejjel összeturmixoltam. De sajna még így sem ette meg, aztán tettem bele barackot. Még így se ment a dolog. Aztán magamból kikelve felhívtam a férjemet, hogy mi a jó fenyőt csináljak ezzel a gyerekkel? :twisted: Erre ő: adjak neki barackot banánnal, mert azt megeszi. Mire én rávilágítottam, hogy az azért nem egészen egészséges, hogy ezen a két gyümölcsön nőjön fel. Kéne mást is. Vitáztunk egy jót, aztán azt mondta, hogy azt csinálok amit akarok... :x :evil:
Rá pár percre, olyan simán nyelte a csaj a barackos krumplit, hogy öröm volt nézni! Még repetázott is, bár nem sokat. :lol: :lol: :lol:
Azóta is megeszi, hála a jó égnek!!! Lassan jöhet a husi. :wink:

No, szép hétvégét!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Tiop, már 2 hónapja megvettük az ajándékot (a még hiányzó teletubbie-t a 4-ből), amit a pici fog "hozni" Boginak, bár szerintem őt inkább az fogja érdekelni, hogy végre visszakapta anyát... Mindegy, majd meglátjuk, mi lesz. Mindenesetre a férjem alva is képes a kórházig elvezetni, ha valami nagy gáz lesz éjszaka, legfeljebb odajönnek, én meg kiszököm majd hozzájuk egy picit. :wink:

Szantre, szerintem is nyugodtan kend be fenistil géllel nagyon vékonyan a szúnyogcsípést. Esetleg vegyetek olyan szúnyogriasztót, ami elektromos. A Brendonban láttam, egyben éjjelifény is, és nem kell bele semmiféle vegyszer mert ultrahang(?) alapon riasztja a vérszívókat. Nem olcsó, de állítólag nagyon jó.

Giga, ezek a puffancsok ahány gyártó annyiféle sósság. Mindegyik más, ki kell próbálni 5-6 félét is, mire megtalálod a legjobbat... :? De bioboltban lehet kapni olyat, ami egyáltalán nem sós. Bogi imádta a bioköles-golyót. Nagy zacskóban lehet kapni, kb 250 Ft és hosszú ideig tart. Akkora a golyó mérete, hogy pont egy falat a babának, jól el tudnak csámcsogni vele. Még nekem is ízlik... :oops:

Bogi most éppen az apját zaklatja, az meg nem érti, mit akar a gyerek, mindegy, nem segítek, neki is tudni kell kommunikálni a törpével. :wink: (csak azt magyarázza Törpilla, hogy vegyük már fel a szandált, és menjünk a fenébe valahová, unatkozom apa, nem érted????) :lol:
andibab

Sziasztok,

igen, sajnos némelyik nagyon sós, de ki lehet fogni natúrt is, nagyon nehezen. Ha mi sósat veszünk, akkor minden egyes kukitt áttörölgetek. Aztán az elejét megnyalom, ha sós megeszem, ha nem, akkor letöröm és mehet Lellének.
Azért adok neki keveset, mert ha már 4-től többet eszik, akkor majdnem kivált egy kaját, nem értem, hogy hogy, miután nem túl laktató, de ha már evett valamit, akkor majd csak 4-5 óra múlva hajlandó megint.
A köles is fincsi, én is szeretem, de még azt nem merek neki adni, mert azt csak egyszerre tudja betömni, ahhoz meg még neki nagyok a golyók.
Vettem egy könyvet, az a címe, hogy "Sütés tej és tojás nélkül", szóval ebből lehet sütögetni, még nem tudom mik vannak benne, mert neten rendeltem, de ha meglesz, megírom, hogy érdemes-e. A liszt helyett lehet gluténmentes lisztet használni, vagyis én így fogok próbálkozni.

Nagyon nagy vihar készülődött itt az imént, de csak esett egy nagy eső egy kis jéggel. Mi voltunk ma délután kis főzőcskézésen barátoknál, jó volt, Lelle épp elaludt mire odaértünk és nem voltam jelen a felébredésnél, ezért nulla hangulata volt, nem sírt, nem volt nyűgös, csak nem nevetgélt, ahogy szokott. Még nekem is furcsa volt.

Andi, most néztem meg a vonalzóidat, a nővérem és köztem is pont ennyi a korkülömbség. Egy idő után nálunk megfordult a dolog, én neveltem a nővéremet.... :)

Giga, hogy fogják hívni Icuri-picurit???

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jelentem, kimostam géppel a habtapit és semmi baja nem lett. 8) :D Büdösség eltűnt belőle. Jövő heti esti program meglesz, össze kéne rakni valahogy.. :lol:

Csajok, Dóri már egész szépen megeszi az almát, csak mivel keverjem, hogy jól is lakjon vele ?? Félek, hogy nincs benne annyi kalória, mint az anyatejben.

KépKép
tüccs

Akkor majd keresek a csajnak natur ízűt.
Andibab! Én is szeretem a biokölest. Néha veszek is itthonra, csak úgy nyammogni. :lol:
Megpróbáljuk ezt is.

Pimpoka!
Még nem tudjuk, hogy mi a neme, ezért is nem írtam ki semmilyen nevet. Most a fiúnévvel vagyunk gondban. Lilinél az már régen megvolt. :?
Ha lány, akkor apa kérésére Hajnalka lesz. Tetszik neki a Hajni becenév. Szerintem is aranyos. Mivel a Lilit én választottam (persze neki is tetszett) ezért most ő fog választani. Majd meglátjuk... :lol:

Jó kis esős idő lett itt felénk.

Ja!
Képzeljétek!
Lefoglalózták a lakásunkat (merthogy árultuk már tavasz óta), és most végre eladtuk. Hip-hip-hurrá. Elég pici volt már 6unknak (Apa, Lili, Anya, Apa téli bringája, Apa nyári bringája, Anya nyári bringája) a 43 m2.
Most meg megyünk lakást nézni 1000rel. Dunakeszire szeretnénk menni, mert sajna itt Tarcsán most nem csináltak új lakásokat. Mi pedig a szoc-pol miatt azt akarunk venni.
Szorítsatok, hogy legyen!!!

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Giga:
Gratula! Bár a XVI.ker-ben is épülnek szerintem még új lakások. :)
Új téma:
Remélem, megint nem valami érzékeny kérdésbe kezdek bele: szoptatós párna. Szerintetek érdemes és ha igen, akkor hol érdemes venni? A szomszédasszony mutatott egyet, ami egész jónak tűnik, derékra köthető, de az szivaccsal volt töltve és olyat sehol nem láttam, csak tönköllyel vagy golyócskákkal töltöttet. Neki az vált be, gondoltam, akkor én is olyat vennék.
Nektek mi a véleményetek?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Tiop, Zsani nagyon édi lehet, ahogy mérgelődik :lol:

Pimpoka, nagyon ügyes Lelle, hogy már mászik négykézláb!!Sára ennyi idős korában még csak forgott. Aztán behozta a dolgokat, alig győzöm követni, egyik pillanatban még a nappaliban játszik, a másikban meg már kint van a konyhában és húzogatja a fiókokat.

Giga, én Sárának vettem bio bulátát, extrudált csíráztatott búza. Olyan a formája, mint a kukinak. Nem csak bioboltban lehet kapni, pl ezt Tescoban vettem. Bár ez nem annyira homogén, mint a kuki, talán ez kicsit idősebb babáknak jó.

Tüccs, at tény, hogy az alma nem igazán tápláló magában, főleg a vitamin, meg a rostok miatt fontos, de kevés benne a kalória, ezért is mondta nekem a doktornéni anno, hogy két főétkezés között adjam neki az almát, az nem számít főétkezésnek. Ha krumplipürével kevered, úgy már főzeléknek számít. Az alma-krumpli párosításból kivételesen elegendő mennyiséget evett Sára az elején. Azt szerette.

Szantre, a sulit nappalin fogod folytatni? Vagy levelezőn? Ki lesz addig Márkkal?Csak azért kérdezem, mert én 2008. februártól fogom folytatni nappalin, mikor ki ér rá a családból, az lesz Sárikával.(apa, Mama, Dédi)

Teszek fel néhány képet az elmúlt hetek terméséből:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Na, akkor a képek:

Kép apa kollekciója

Kép kendős kisasszony

Kép banánt trancsírozok

Kép édes álom

Kép olvasok

Piroska, én örököltem egy szivacsos szoptatós párnát, nagyon ritkán használtam. Egyszer-egyszer tettem a derekam mögé, ha az ágyon ülve szoptattam. fotelban szoktam ülve, vagy az ágyon fekve szoptatni, akkor meg nem használom. Leesésgátlónak használam, ha a nagyágyon aludt Sára, mivel jó nagy. De a funkcióját nem igazán töltötte be. De biztosan vannak sokan olyanok, akik szeretik, és ki is használják. Nem tudom, milyen a tönkölyös, vagy a golyócskás, de azt hallottam, hogy az jobb, mint a szivacs. Többiek??

Giga, szurkolok, hogy hamar találatok kedvetekre való lakást.

szép maradék hétvégét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szép vasárnapot Mindenkinek!

Giga, valóban némelyik kuki nagyon sós, de mi most találtun egyet (sajnos meg nem mondom már, hogy hol vettük) ami igaz, hogy a zacsija zerint sós ízesítésű, de teljesen natúr. A neve BADACSONYI KUKI! :D :D :D :D A lakáseladáshoz pedig gratula!
Ichtus, milyen hosszú lett Sára haja! :shock: Meg sem ismertem a lányt... Gyönyörű!
Piroska, én baromira rákészültem a szoptatásra (mivel Sára nem szopott egy percig sem) és vettem szopispárnát. Konkrétan Laura sem szopott, de a párnát sok mindenre tudtuk használni. Először is nagyon jókat tudtam vele szunyálni terhesen. Laura is jókat szunyált benne a születése után. Lehet használni leesésgátlónak, fejvédőnek, és a golyós változat szuperjó játék, mert zizeg. A zsinórjai pedig nagyon érdekesek és rághatóak. A járókában pedig rá lehet állni, amitől magasabbak leszünk és elérünk olyan dolgokat is, amit amúgy nem... :D Az eredeti funkcióját nem tudom mennyire tölti be, de majd a csajok választ adnak Neked erre is.
Vendég

Piroska!
Nekünk is van szoptatós párnánk, de sose használtuk szopikor. Én terhesen aludtam vele, akkor nagyon kényelmes volt, azóta pihen a szekrényben. Szoptatáshoz nálunk egy nagyobb méretű párna vált be igazán. :wink:

Nem tudom mi van a levegőben, de mi elég nyűgösek vagyunk egész nap. Délben hatalmas sírás volt, enni sem akart Dóri , aztán nagy nehezen elaludt ebéd helyett. Sosem csinált még ilyet. Fél4-kor kelt, és most megint szunyál.

Ichtus!
Köszi a tippet, jövő héten kipróbáljuk a burgonyát. Sajnos sürget az idő, mert tényleg küszködünk a tejcivel. Nagy segítség lenne, ha egy étkezést ki tudnék váltani.

Sára csodaszép nagylány már!! :D

KépKép
tüccs

Tüccs, gondolom közrejátszik az időjárás a nyügiben. A nyári hőségből mára 17 fok lett. :shock: Én is tiszta nyűg vagyok... :D :D :D
Vendég

Sziasztok!
Köszi szépen a tanácsokat. Most még nem tudom, mi legyen, de szerintem azért venni fogunk egyet. Csak az a gondom, hogy nem tudom, hol fogok találni olyat, amilyen a szomszédasszonynak van.
A golyócskással az a gond, hogy abba belesüpped a gyerek állítólag és akkor ugyanúgy le kell hajolnom, mintha nem is lenne, tehát nincs értelme. De abban nagyon reménykedem, hogy tudok majd szoptatni.
Én már érzem a hiányát egy olyan megoldásnak, ami segítene az alvásban, de ez már csak így marad, ez van. Ha oldalt fekszem, akkor jó, mert kispárnát teszek a hasam alá, na de ha meg kell fordulni, na az nem egy élmény...
Ha ülök, akkor vagy a nyakam törik ki, vagy a hasam nyomom, akkor kispárnát teszek a hátam mögé, ilyenkor a nyakam törik ki, na mindegy... Majd kibírjuk ezt a kis időt valahogy :)
Mi van Andibab-al? Neki már nem sok van hátra...
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
csak egy gyors bekukk:

Szopispárna:
nekem golyócskás volt, kettő is, mert az egyiket még terhesen annyira elnyűttem, hogy már csak lötyögött a huzatában. :? A másodikat aztán én néha használtam is szoptatáshoz, de csak mikor ágyon ülve szoptattam, de ez ritka volt. Inkább fotelben vagy ágyon fekve szoptattam, ahhoz meg nem kellett. De szerintem mindenképpen jó találmány, és ha nem is konkrétan szoptatáshoz használod, akkor még ezernyi más felhasználási lehetősége van, ezt a lányok mér megírták.

Lehet, hogy ez a hülye front kikezdett Andibab-bal? :shock:

Kép
Kép
nircee

Csajok, köszi a fenistiles tanácsot! :)

Képzeljétek, ma kipróbáltuk a répalevet - előtte megkóstoltam, mit adunk a babónak (elég vacak íze volt) - de a Manó úgy ette, hogy csak na! A gyümölcsöket úgy kellett beleimádkozni, a répa viszont nagyon tetszett neki :roll: :P

Giga, de klassz, hogy költöztök! Én is úgy szeretnék már saját lakást - persze nagyon rendesek a párom szülei, meg sokat segítenek is, de az lesz majd az igazi!! Ha Dunakeszire költöztök, akkor nem is a Flórban fog születni Icuri-picuri?

Piroska, nekem nincs szoptatós párnám, de én nem is éreztem hiányát.. Mondjuk Márk elég ügyesen-gyorsan szopizik.

Ichtus, Sárika gyönyörű szép :shock: :lol: :lol: Elég rég láttuk, nagyot nőtt. Az alvós kép nagyon tündéri.
A sulit nappalin fogom folytatni, mert levelezőn nem is lehetne. Sikerült úgy összeraknom az órarendemet, hogy egy héten 2x kell bent lennem (néha 3x). A párom meg tudja oldani, hogy csak 4 nap menjen be a munkahelyére (hála istennek), meg a két nagymama beosztják a szabadságaikat.. szóval valahogy kihúzzuk.. :? de megoldjuk! Elég lelkiismeretfurdalásom van, amiért ilyen sokat távol leszek a picúrtól (pedig még tényleg kicsi, és ilyenkor nagy szüksége van az anyukájára), de egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy abbahagyjam, így is max. 2 év, míg végzek és munkába állhatok (meg ha halasztok, félő hogy belekerülök a bolognai rendszerbe, és akkor elég rosszul járok :? :( ) Szóval próbálok helytállni - remélem nem megy ez az anya-gyerek kapcsolat rovására..

Teszek fel néhány képet, mert ez a gyerek elképesztő - tudom én elfogult vagyok, de akkor is!!
Képzeljétek, mindenáron ülni akar, folyton felhúzza magát, fekve már nem is jó, néha már öltözni is ülve szeretne :? és egyik este, ülve maradt a pelenkázón :shock: Természetesen esze ágában sincs forogni, hallottatok már ilyet?? :roll: :oops:
A nagypapája pedig csinált neki egy rogós hintát, azt is rettenetesen élvezi (bevallom én is, mert így nem kell annyit cipelnem a mázsás súlyát :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: )
Kép Márk ül - teljesen egyedül

Kép A rugós hintában

Kép Nagyfiú :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sZIASZTOK!
pIroska!
Nekem sem volt szopis párnám,de sok jót hallodtam felőle,és ha tényleg nem is a szopihoz használod,akkor is jó hasznát veszed!!!!!! :P :wink:

Katica!
Csodállatos a leányzód!Mekkorát nőtt és milyen nagy haja van!!A kendő kifejezetten nagyon jól áll neki!Látszik,hogy nagyon élvezte a nyaralást! :wink: :D

Giga!
szerintem,nyugodtan vehetsz a babó nevében ajándékot,hiszen addigra már nagyobb lessz Lili és hidd el ők nagyon érzik ezeket a dolgokat!Még most kell elkezdeni nevelgetni őket az ilyenekre!Nekem semelyik gyerkőc nem volt féltékeny a másikra!Igaz Anett-ben volt egy kicsi,de nem akkor amikor hazajöttünk,hanem sokkal késöbb alakúlt ki nálla,de az is már elmúlt most a nyár folyamán!Mára már sokat fejlődött és egyre többet foglalkozik Zsanival! :wink: Egyépként hogy vagytok? :)

Szantre!
Márk eszméletlen édes abban a rugós hintában!Nagyon ügyi a nagypapi!A forgás nállunk megvolt mind a három gyerkőcnél,úgyhogy nem tudok mit mondani,de az űléshez hatalmas nagy gratula!Nagy ereje van a kiskrapeknak! :wink: :D

Andibab!
Mi a hejzet?Gólya megjött már ebben a bolond időjárásban? :roll: :wink:

Hétvégén egy kerti-partyn voltunk,50. szülinapjukat ünnepelték az egyik kedves ismerősünk!Kicsit elmosta az esső a bulit,de nem estünk kétségbe,addig sátor allatt voltunk amíg elnem vonúlt a vihar!Teszek fel pár képet!
Szép napot mindenkinek!
Anett és a barátjai!(Anett sárga pólóban van)
Kép
Zsani jó kedv!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

szantre, nagyon édi Márk a kis hintájában, ilyennel mi is szemeztünk, de az gyári volt és nem nagypapi által készített. Aranyos kis legényke Márk és milyen nagy.

ichtus, igen, nagyon ügyes Lelle, hogy már ilyen korán elkezdte ezeket, de neki nagyon sokat segített a gyógytorna és az felgyorsította ezeket a mozgásokat. Sárika egy kész nagykislány már, milyen világos lett a haja és mekkora már ő is!

Ma is megyünk gyógytornára, kíváncsi leszek, mert most van először, hogy két hét után megyünk. De ez idő alatt már felült, megy négykézláb, teljsen kinyomja az égnek a fenekét, úgy hogy a lábai egyenesek, szóval hihetetlen. Viszont amikor a kezelésen vagyunk, akkor meg leteszema hátára és mint egy darab fa fekszik. Nem hajlandó meg sem moccani. Már megisemeri, hogy a gyógytornásznál vagyunk és ő azt nem szereti, ezért inkább csak fekszik. Nem produkál semmit. Én meg csak mesélek és mesélek, hogy miket tud már...ő meg csak fekszik és fekszik....

Tegnap Lelle is nyűgös volt, egész nap nem evett szinte semmit, délben volt hajlandó inni egy tápot, miután a főzeléket ránk fújta, aztán meg csak fél 8kor, de akkor is keservesen.

Szopipárna, én nagyon szerettem és már várandósság alatt sokat használtam, azzal tudtam a legjobban aludni. A kórházba is vittem, nagyon jó volt, és Lelle is nagyokat aludt benne. Szoptatáshoz is használtam, amig szoptattam, most Lelle használja, abba szokta a kis testét belefúrni és úgy pihen a játszás közben, vagy ha megszomjazott, akkor arra teszi általában a fejét és iszik is.
A golyócskák nekünk is összementek benne, de lehet a Praktierben venni ugyan ilyen mikrogyöngyöket és utántölteni. Nekem olyan a párna amin cserélhető a huzat és a párnán is van zippzár, ahol utántöltöm. Egyébként a www.szopiparna.hu -n vettük, vagyis az anyósom, mert tőle kaptam. Küldtek hozzá pót huzatot is. Nem volt túl drága és gyorsan ide is ért.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Köszi az aggódást, még egyben vagyok. Bár szombaton nagyon készülődött valami, mondta is a férjem, hogy olyan fejet vágok, mint akiből most fog kipottyanni a gyerek. Az Árkád kellős közepén! :roll: :shock: :lol: Siettünk is haza, mondtam, hogy lezuhanyozok aztán akár mehetünk is, de egyszercsak elmúltak a dolgok. Ki érti??? :shock:

Azóta meg semmi, egy-két icipici szorításérzés, de semmi más. Olyan "vihar előtti csend". Lehet, hogy Roni is túl akarja magát hordatni, mint a nővérkéje. Bár nem hiszem, hogy ebbe a dokibácsi belemenne, a 11 nap kicsit sok...

Vagyis még nem tűntem el, csak gyorsan nekifogtam a maradék házimunkának, most nagyon "fittnek" érzem magam, ez a mostani hőmérséklet számomra az ideális. Meg "Bogizok", amennyit csak tudok, olyan rövid ideig van már csak egy gyerekem... Volt ma délelőtt nálunk a védőnő is, hozta az egész felszerelését, hogy ne kelljen bemennem hozzá. Mondta is, hogy kivirultam a 40 fokhoz képest.

Majd megpróbálom rávenni a férjemet, hogy jelentkezzen be ide a fórumra, ha történik valami, és tájékoztasson titeket, de nem biztos, hogy hajlandó lesz. Pasiból van, nem bírja az ilyen női csacsogó-szobákat... :roll: :roll:

Üdv mindenkinek!
andibab

Hűű, Andibab mostmár tényleg izgulhatunk értetek mindennap. :D

Lányok, a bio-kölesgolyót mikortól lehet adni a piciknek??

Tiop, gyönyörűek a gyerekeid !! Mint mindig!! :)

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Az az igazság, hogy nekünk a helyhiány miatt nincs fotelunk, csak kihúzható kanapénk meg ágyunk, tehát szerintem a kanapén fogom szoptatni és mivel a gerincemmel amúgy is vannak gondjaim, gondoltam, lehet, hogy jól jönne. Érdekes, amikor először kaptam az ötletet, gondoltam, hogy minek azt? :)
Aztán az anyukám elmondta, hogy az én gerincemmel nem ártana, neki is kikészült a nyaka a szoptatáskor. Hát nem tudom, majd kiderül. A legfontosabb továbbra is az, hogy legyen elég tejem, adja Isten, hogy legyen, aztán valahogy csak lesz a szoptatás is. De ezek az éjszakai kínlódások, hogy először a kaja akar visszajönni, aztán savas vagyok elég rendesen, aztán nem kapok levegőt vagy a kaja miatt vagy az allergia miatt, aztán ha már kaptam levegőt, akkor meg már annyit kínlódtam, hogy óránként, kétóránként felébredek... Ááááá...
Utána meg hat órakor mint akit fejbevertek, aludnék, de akkor esznek a macskák meg el kell kezdenem a reggelit készíteni, mert a férjemmel hétkor reggelizünk (fontos a rendszeresség, mert cukorbeteg). És akkor reggeli után bezuhanok az ágyba és egész nap csak aludnék. Hát nem tudom, mindenki így megszenved ezekkel az éjszakákkal? :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka:
neked 140 x 40-es szopipárnád van?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Az én tapasztalatom szerint sokkal fontosabb egy jó szék, vagy fotel mint bármilyen szopis párna. Én hetekig küszködtem az ágyon, állandóan belukadt a hátam, aztán kikötöttem egy műanyag kerti széknél és azóta is azon szoptatok. 8) :)

Szóval végülis minden "élesben" dől el , szerintem. :wink:

KépKép
tüccs

Andibab!
Nagyon szorítunk értetek! Olyan jó, hogy megint pici baba érkezik közénk! Tökre örülök neki! :lol:
Utánad Jutta és Piroska jön, jól látom?
Nektek sincs már túl sok csajok! Hajrá-hajrá!!!
Piroska!
Nekem sincs szopis párnám, és nekem is fájna a hátam, ha nem tennék mögé semmit. Így én mindig egy kispárnát rakok oda. Simán megoldja a problémámat, és még pénzbe se került. Persze lehet, hogy a szopispárna jobb, nem próbáltam.

Kép
Kép
giga1

sziasztok,
Nándival végignéztük msot az összes babaképet, oda és vissza van értük, úgy sikongat! nagyon jók! Jó hogy partnerre találtam benne :-)
Giga, megtaláltam és sikerült is venni, köszi! gratula a pocaklakóhoz!!
Andibab, lehet majd odabenn talizunk.
Szép hetet kívánunk mindenkinek!
Zsó

Kép
Kép
kispraga77

Piroska, igen, nekem a 140×40-es standard szopipárna van, a katicás és a kék kockás-kacsás huzattal. Hm, én szeretem nagyon, most már Lelle birtokolja. Látom, nektek is a második nevetek Hanna, nekünk is, olyan szép az is, nem tudtunk választani...

Egyébként tök egyszerűen lehet varrni is, ha kell valakinek, csinálok szabásmintát a miénkről. Töltet kapható az Obiban, Praktikerben.

A gyógyronásznál amikor Lellét letettem a földre, hogy megmutassa a tudományát, mint akit odaszögeztek, alig akart megmoccanni, egyszercsak egy autó felkeltette a figyelmét, na pattanti is rendesen. Körbe-körbe mászta a szobát, felült, mászott, játszott, hasalt....stb, mondta a gyógytonász, hogy nincs már több dolga, mert így, ha már jár négykézláb az izmai szimetrikusak, és már csak egy hónap múlva menjünk kontrolra. Úgy örültem. Olyan kis ügyes. 5 Dévény kezeléssel sikerült helyre rázni a kis izomzatát. Fantasztikus.

Délután voltunk Lelle kis barátjánál, aki egy nappal fiatalabb tőle, ő még nem tud csak fordulni, de az is rendben van, hisz ez a 6-8 hónapos mozgás, nem kötelező még akkor ülnie, viszont Lelle, folyamatosan csak ülve volt hajlandó mellette játszani. Folyton mutogatta, hogy ő már ül, és zenéltette a kis zenélőjét, mert az a kis barátjának is tetszett, de Lellének mégjobban tetszett, hogy csak ő tudja kezelni a gépet :). Néha pedig meg-megsimogatták egymást. Olyan édesek voltak.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szantre, én láttam már olyat, mint amit Márk csinál. Nekem Szonja ugyanígy volt. Nagyon hamar felült, de forogni, csak 7 hónaposan kezdett. A függőleges világ mindig is jobban érdekelte. :lol: :D

thenus

Lányok! Segítsetek nekem légyszíves!

Laura kb. másfél hónapja fel-felébred éjszakánként. Jobb esetben csak nyöszörög, mi visszadugjuk a cumikáját (egy szobában alszunk vele) és alszik tovább. Rosszabb esetben feláll az ágyban és sír veszettül. Ilyenkor hosszabban kell visszaaltatni. Van, hogy csak 1-2-szer ébred, van, hogy akár 7-8-szor is.

Először arra gondoltunk, hogy a nagy meleg miatt van, de az elmúlt pár napban hűvösebb volt éjszaka és sajna így is ébred. Biztos, hogy nem éhes, mert a reggeli ébredés után még eljátszik egy órát. Inni sosem adtunk éjszaka, így aztán nem is lehet az a baj, hogy hozzászokott.

Ha valaki járt hasonló cipőben és van valami jó ötlete, kérem ossza meg velem.

Előre is köszi!
Vendég

Naccempilla:
nem a foga jön véletlenül?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A fogára is gyanakodtam, sőt még anyukám is mondta, hogy ez lehet a baj. De... 2 foga már kijött korábban és azóta semmi. Kukucsolom az ínyét, de még feldagadva sincs. Dentinoxot vettem, használtuk is régebben, de csak még nagyobb üvöltés lett belőle.
Vendég

Thenus! Hú de örülök, hogy nálatok is így volt :D Már egy kicsit aggódtam, hogy Márk miért csinálja másként, mint a többi gyerek.

Pilla! Ötletem nincs, de együttérzek veled. Márk is egy időben aludt 6-7 órát (kb. egy hétig), aztán bejött a nagy meleg, és elég rosszul aludt - de akkor mi is. Most viszont, hiába enyhült az idő, ugyanúgy 4-5-ször felébred. Bár ő még kisebb, mint Laura, de ha egy hónapja tudott annyit aludni, most miért nem? :roll:
Boldog hófordulót Laurának!

Pimpoka! Lelle édi lehetett a barátocskájával.. Ez a Dévényi torna tényleg nagyon hasznos volt, és Lelle igazán hősként viselte! Gratulálok neki!

Kispraga, Andibab! Drukkolunk nektek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga, Tüccs:
Nem tudom, a fotel dolgon most gondolkodunk. Az az igazság, hogy az IKEA-ban lehet kapni olyan fotelt, ami elég kényelmes, elküdlöm a linket: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S09830616
Ez azért is lenne jó, mert akkor abban tanulni is tudnék, de nem tudom, szerintetek?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?