Új privát üzeneted érkezett!

Elküldtem, mert néha eltünik, amit írtam!

Ha nem untatlak titeket egy kis más téma!

A) Jelentkeztem én azELTE-re is,de mivel oda minden hét péntekén kell járni el sem mentem a felvételire! (10 év tanítás után fizetek is és még felvételizzek is?)Persze nem sikerült a felvételim,amiről levélben értesítettek! Ezek után jelezték,hogy indul náluk emeltszintű érettségire való felkészítés és ha járok (jó pénzért),akkor jövőre biztos sikerülni fog! :lol: :lol: :shock: :shock: :shock:

B) Neptun rendszerben vannak az egyetemisták adatai: engem regisztráltak asszonyként és a lánykori címemre is küldtek levlet, de a belépő kódom is lánykori!
Szóval most kíváncsi vagyok kit és hova vettek fel tőlem?
Anyámék csak néztek, hogy milyen levél érkezik, amikor 10 éve elköltöztem, csakhát a miskolci adatbázisban az a cím van megadva! Az tök mindegy,hogy volt egy jelentkezési lap és azon a jelenlegi állapotom és címeme adtam meg! :twisted: :twisted: :twisted:

C) KOnzultációs időpontok: beíratkozás, tantárgyfelvétel persze két különböző nap! Levelzőn,amikor cirka 300km-t utazol!

D) AZ hogy mit fogok tanulni két év alatt titok,mert még nem rakták fel ahonlapjukra, de szept.3-ra vegyem fel a 30 kreditpontos órarendet!
:roll: :roll:

Szóval egy házsártos banya vagyok, mert nem értek semmit! Illetve ezt a rendszert nem értem!
És akkor még nem beszéltünk a Neptunról!

Most jól kimorcogtam magam, csakhogy kiszabaduljatok egy kicsit ti is a pelusok körforgásából!
Egyébként épp rámfér egy kis más téma!

Épp rámfér,hogy újra tanuljam a helyesírást! :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
anid

Sziasztok!

Timi!
Köszi a híreket!
Császár?Na akkor teljesül a vágya! :lol:
Drukkolok Neki!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Dina,
már van egy kicsi anyagom,így már nincs kifogás ami az angolt illeti. :oops: De a kórházban még nem voltam,hogy egyáltalán lesz e helyem valamikor.De a párom szerint lesz! :wink:
Azért nem semmi,hogy ennyire bonyolult lett a felvételi körüli dolgok.Elhiszem,hogy nehezen lehet kiigazodni rajta!
Én is kacérkodom a gondolattal,hogy elvégzem a főiskolát szülésznői szakon,de az anyagiak közbeszólnak.Mondjuk még az is zavar,hogy ha el is végzem diplomával is ugyanazt csinálom majd,mert jogilag akkor is meg lesz kötve a kezem.Röviden,orvos nélkül akkor sem vezethetek le problémamentes szülést!

Muzsu,
személyes talit megejthetnénk már vmikor.Egy kis eszmecsere rámférne!
Mondjuk a többiekkel is összehozhatnánk egy talit.

Alziza,
igen összejött neki a császár,mert bepánikolt amikor benn volt ctg-n,meg a baba se érzi olyan fényesen magát odabenn.Ezért ma 1/2 9-re írták ki a csaszit.

Pusz
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Kedves Mamák,

köszi szépen a válaszokat, tündérek vagytok. Kicsit megnyugtattátok a feleségem, és ez a legfontosabb. Még biztos lesz kérdésem, de most hirtelen nem jut eszembe semmi...

Apukaszemmel? Mit írhatnék - sztem ugyanaz, mint anyukaszemmel, csak én kevesebbet izgulok. Persze nem az én hasamban van a gyermek, amit sajnálok nagyon, azér egy pár napra kipróbálnám milyen lehet.

Üdv,

ksgr
ksgr

Ezt egy másik topikban olvastam!Gondoltam bemásolom,biztos Mandala nem haragszik meg érte.

Sziasztok!

Ma 10:17-kor megszületett Emese.
51 cm; 2,31 kg, kicsi, de szép!
Anya és baba is rendben van.

Lesznek majd képek is...

Mandala nevében férje

Timi
timiban

Mandala,
ezúton szeretnék gratulálni a kisbabátoknak!Sok boldogságot és tejcsit kívánok!
Kép
timiban

Nagyon sok szeretettel gratulálok Mandala!
Boldogságot és sok tejcsit kivánok!!!!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Gratula Mandalának!
Ksgr, szerintem ha van egy jó orvosotok, akkor a kórházzal, bármilyen is, elboldogultok.
Ha nem orvos függő, nézzetek körbe! Az Istvánról csupa jót hallani, ehhez képest oda küldtek már kétszer is ultrahangra (egyszer kb. 3 percig tartott, másodszor meg sem csinálták, csak visszarendeltek... beteg kisgyerekkel 32 fokban potyára mentünk oda, khm), egyszer más okból jártam ott a nőgyógyászaton (na, azt ne is minősítsük), egyszer meg az előző terhességem alatt vérezve oda próbáltam betérni ambulanciára - hát, végül elmenekültem, hogy valahogy átvészelek egy éjszakát, de azt nem bírom. Röviden: mindkét helyre érdemes be is menni, körbenézni és az alapján dönteni, mert mindenkinek más-más dolog fontos, ha olvasgatsz visszafelé itt, látod, hogy már azügyben is eltérő tapasztalatok, vélemények vannak, hogy ki milyen szobába szeretne menni. :)
Ivett (vagy Fanni?) - a császárról általában érdeklődsz? Engem három éve császároztak a Schöpf-Méreiben. Spinális érzéstelenítésben, ami jó volt, mert rögtön láttam-hallottam a babát, nem egészen két órával később már hozták nekem. A szúrás nem fáj, mert előtte érzéstelenítik a területet, tehát nem érzed, hogy a gerinced környékén mit csinálnak. Az rossz volt, hoy 24 óráig nem kelhettem fel, de a II. klinikán olyan tűt használnak, hogy 6 óra után fel lehet kelni. Egész pontosan kell is felkelni, mert minél hamarabb talpon vagy, annál kisebb a trombózis veszély.
Előkészítés: borotválás, katéter - azért azt is lehet kíméletesen csinálni, sokat segít, ha tényleg ellazulsz, ezt gyakorolhatod addig a nőgyógyászati vizsgálatokon. ;)
A császár maga úgy megy (normál esetben), hogy lemosnak narancssárga fertőtlenítős dologgal, ettől jó ijesztően nézel ki utóbb, majd bikinivonalnál átvágják a bőröd keresztbe, és a méhedet vagy keresztbe átvágják, vagy, ahogy nekem csinálták, hosszában vágnak, itt nem vágnak át izmot, hanem széthúzzák a rostokat. Ez utóbbi kevésbé fájdalmas, állítólag; összehasonlítási alapom nincs, de én azután, hogy felkelhettem, fürgébb és fittebb voltam, mint a gátmetszéses, hüvelyi úton szülő anyuka. Azért vigyázni kell persze az emeléssel, mozgással, de nekem ezt tudatosítani kellett magamban, mert érzésre nekem nagyon jó volt - nem tudom, hogy szerencsés alkat vagyok, vagy a doki volt nagyon ügyes.
Na, aztán kiemelik a gyereket, ez pár perc alatt megvan, utána meg varrogatnak, ez elég hosszadalmas, legalább fél óra volt. Mindebből nem látsz semmit, mert eltakarják a hasad, én nagyon igyekeztem leskelődni, de nem sokra mentem vele.
Furcsa érzés volt, hogy a műtét előtt láttam a lábam, de nem éreztem semmit; műtét közben remegtem, mint a nyárfalevél, de mindenki állati kedves volt, úgyhogy azért jó hangulat volt, miközben azon izgultam, hogy vajon hogyan tudnak így nyiszatolni, hogy remegek. :) Aztán leesett, hogy ott aztán nem mozog semmi, olyan, mint a bot :) Megnyugodva remegtem tovább. :lol:
Utána megmutatták a babát, vitték méricskélni, vizsgálni, ott már apja végig vele volt. Utána még hozták hozzám egy pillanatra, de utána vitték az inkubátorba kb. két órára, mert ott az a helyi szokás. A 24 órás fekvés alatt csecsemőosztály volt, de többször felhozták.
Amennyire tudom, ennél sokkal több találkozásra itt sem lehet számítani, mert elvben 24 órás örző van (de ld. feljebb...), de ha már császározás van, akkor mindenképp hendikeppel indul az ember lánya... Én nagyon remélem, hogy most nem ez lesz, a gyerek ezúttal befordult, minden nap győzködjük. :)
Timi, javíts ki, ha valamit rosszul írtam a császárról!
Nézd, itt: http://www.babycenter.com/videos/view/?vid=1286554 angolul ugyan, de meg tudsz nézni egy császármetszést, itt átvágják az izmokat. Vigyázz, rövid ugyan, de tényleg látsz mindent, érzékeny gyomorral inkább hagyd ki. Viszont azt is látszik, miért kell nagyon a hasszorítós bugyi... :shock: (Ja és ha valaki szeret készülten menni, akkor azon az oldalon van rendes szülésről is rövidfilm.)
Tényleg Timi, neked ez az oldal nyelvgyakorlásra isteni lenne, szerintem.
Ami az orvost illeti, az enyém új (lesz) a klinikán, én úgy kerültem ide, hogy jöttem utána, Dr. Bakos István, van róla topik, oda leírtam a véleményem; most augusztus végéig szabin lesz, 27-étől Auróra utcai rendelőben megtalálható.
Tücsi
20150827140659

Sziasztok!!

Most találtam rá erre a topicra, szívesen csatlakoznék, ha nem bánjátok. :D Én is a II. Sote-n fogok szülni, várhatóan október 10.-én. De ki tudja... :)

mtm Szia. Megnéztem ezt az oldalt és hát a videót is. Nagyon klassz, kicsit lezzadtam tőle.... :shock:

Próbálok visszaolvasni és becsatlakozni hozzátok! Szép estét!
Vendég

Sziasztok

Mandala!
Sok sok egészséget és tejcsit!!!!!

Adrinalin22!
Légy üdvözölve közöttünk!
Végre úgy néz ki nem én leszek a legfiatalabb anyuka a topikban. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Mesélj magatokról!!!! Hogy viseled az áldott állapotot? Ki a dokid? Miért itt szülsz? stb...

Dina!
Most csak röviden, pedig lenne mit írnom Neked.
Megyek az angol... De nem elég jól. Pedig tavaszra jó lenne összehozni egy szakma középfokot.
A neptun renszderhez pedig kitartás.
Ha esetleg van valami kérdésed a ME-mel kapcs. írj, mert az egyik ismerősöm a hallgatói vagy tanulói doglokkal foglalkozik ott. Ezt most nem tudtam jobban leírni, mert már nagyon fáradt vagyok.
Na majd holnap.....

Jó éjt!

Tünde és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Mandala gratulálunk nektek!!!!
Jó egészséget, boldogságot és sok-sok tejcsit kivánok!!!

Puszi mindenkinek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Nem mindenki fogja érteni amit irok, lányok nagyon boldog vagyok Isten megadta azt az örömöt hogy gyermeket várok, de annyira adakozó lett velünk szemben képzeljétek voltam 4D-s ultrahangon és kisfiunk lesz. Ne tudjátok meg milyen boldog vagyok!!

Lehet hogy hülyén hangzik, de azóta mióta tudom örömömben sirok ez kb félórája. Olyan jó érzés:-) És olyan szép, szép kisfiú. :-)

Átirom a vonalzómat kisfiúra és végül Álmos név mellett döntöttünk:-) Ja és Jézuska hozza december 22.-re

Nagyon hálás vagyok nektek, hogy végig velem voltatok, azért jöttem ritkán mert nehéz volt ide feljönni. Köszönöm mindenkinek!

Puszi nektek!! Megyek melózni :-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik,
veled örülök én is!Isten mellétek állt,most minden rendben lesz a kis drágával!Hannát és Zsoltikát is a Jézuska hozta nekünk.:)

Mtm,
köszönöm a tippet,majd rápillantok!:)

Üdv.itt Adrinalin!

Nagyon esőre áll az idő,pedig el kéne mennem bevásárolni,mert kong a hütőm!szerintem biztos elázunk!(ilyenkor jó volna egy autó)

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

HALI

Brik
Éljen!!!!!!!!!!!!
Nagyon jó olvasni a boldog soraidat!
Gyönyörű nevet választottatok!!!!!!!!!!!

Tündi
Azt hiszem szükségem lesz a segítségre!!!!!!!!!!!!!
Előre is köszi!
Beszéljünk meg egy közvetlenebb kapcsolattartási lehetőséget!

Kép
anid

Szia Timiban!

Köszönöm!!Igen mellénk állt:-) Nagyon boldogok vagyunk! De jó lehet hogy pont akkor szülünk amikor Hanna vagy Zsoltika született. :-)

Puszi!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szia Anid!

Kösszi!!! Hát bevallom sokat törtük az agyunkat a neveken, de illik rá, mert most amikor uh volt aludt a drága kicsi kezében kicsi feje, meg kinyujtotta a nyelvét amikor felkelt, ivott a magzatvizből és csak a legvégén mutatta meg, hogy kicsi fiú:-)

Anid örülök, hogy mész tanulni:-)

Puszi

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!
Köszönöm a kedves fogadtatást. :D
Szeretek kismama lenni, bár néha az agyamra megyek :D Amúgy minden rendben van. Mi a dr. Sipos Miklósnál fogunk szülni. Hozzá járunk a magánpraxisba terhesgondozásra. Nagyon kedves, rendes ember. Remélem nem fogok csalódni :roll:

Brik Engedd meg, hogy gratuláljak Nektek én is!!

És Mandalának is szeretnék gratulálni, így ismeretlenül is!!!!

Szép napot!
Vendég

Sziasztok lányok!
Totál be van borulva, kicsit aggódom a Sziget miatt. Itt vannak anyukámék, végre kiszakadhatok itthonról GYEREKEK NÉLKÜL, erre rossz az idő. De azért boldog vagyok, hogy 2 napig el tudok menni!!!! Sőt, anyukámék mondták, hogy esetleg egy hétre próbáljunk meg kettesben elutazni valahova, ők két gyereket elvinnének, és anyósomékkal kell megbeszélni a harmadikat. Teljesen besózódtunk a férjemmel!!!! Annyira szeretem a gyerekeket, de most egy picit jó lenne nélkülük.

Timi!
Benne vagyok a taliban, hétfőn kiderül, hogy elmegyünk-e vagy sem!

Brik!
Gyönyörű név az Álmos!!! És nagyon örülök a boldogságodnak!!!!

Anid!
Rémálom ez a felvételi-mizéria! Kb. így működik az egész ország! De azért ne add fel, mert tök ügyes vagy, hogy belevágsz! Jöttök a Szigetre?

Mandala!
Nagyon örülök, hogy teljesült a vágyad!!!!!!! Sok-sok boldogságot és várjuk majd a beszámolót!!!!

Manó!
Nem a kor számít!!!!! Vannak előnyei is a fiatal anyaságnak. Ha én fiatalon szültem volna, akkor tutti nem csak 3 gyerekünk lenne!!!!!

Képzeljétek, tegnap voltunk a lovagétteremben. Nagyon boldogok voltak a gyerekek, Petike azt sem tudta, hova szaladjon, mit nézzen. Meglepetés volt az egész, anyukámék se tudták. Mikor kiszálltunk az autóból, Petike odaszaladt a szobrokhoz és áhítattal nézte, majd kijelentette, hogy ezek kőpáncélok. Nagyon klassz volt, de vagy öt évig megint nem megyünk, mert kész anyagi csőd ott egy vacsora.

Anita!
Nekem mind a három gyereknél rossz volt a szájszagom, borzalmasan zavart. Nálam tehát nem csak a fiúkkal volt!

Puszi nektek, jó hétvégét!
Zsuzsi

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

HALI

Muzsu
Nálunk is itt vannak a nagyszülők(már futottak egy kört Katával és most pihiznek, mer a csajszi is alszik), mi este moziba megyünk!
Holnap Sziget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JUHHHHHHHHHHÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ

Tanulni meg muszáj!!!!
Neked vannak még egyetemi jegyzeteid?

Mandala
Nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!
Hosszú életet és sok tejcsit kívnok!

Adri
üdv itt!!!
A sok hülyeséget fogd a hormonokra! Én is így teszek!!
Apát ezzel riogatom,hogy mi lesz, ha kistesó is lány lesz!!
Akkor tuti mindig menstruál valaki!
Azt mondta,hogy vesz egy tampon - és harisnyagyárat!

Kép
anid

Sziasztok!

Jól felvidultam tőletek! :) Köszönöm.

Először is nagy-nagy gratula Mandaláéknak! Szuper, hogy sikerült a császár és nem is lett olyan picike az a pici lány. :P

Másodszor éljen Álmos! Veletek örülök Brik és kívánom, hogy vele minden vágyatok beteljesüljön az életben! :wink:

Adrinalin,
Üdv köztünk. :) Én is Miklóshoz jártam, imádom, bár nekünk csaszi lett a vége.

Anid,
Még lógok egy válaszzal gyermek neurológus ügyben, de a nagy otthoni pihiben teljesen kiment a fejemből, azóta meg én is hamupipőkéztem itthon, hogy kinézzünk valahogy.

Timi,
A ti látogatásotok is csúszik. Én nem is értem hogy tudok néha ilyen elfoglalt lenni... Hajrá angol és telki állás!!! :wink:

Jó szigetelést és jó időt a szigetelőknek! Mi a változatosság kedvéért most is megyünk Ajkára, de most csaka hétvégére.

prücs

prucsok

Sziasztok!
Én a II. számú klinikán fogok szülni Dr. Gidai Jánosnál.
Valaki ismeri?Mi a véleményetek rola?
A II. számú klinikán is be kell tartani a császár után a 24 órás fekvést?
A katétert hogy kell elképzelni?
ivett&fanni

Sziasztok!

Mandala! Én is gratulálok nektek, jó egészséget és sok-sok boldogságot kivánok a kis csöppséghez! Majd ha már tudsz, gyere, várjuk az élménybeszámolódat!

Brik! Jaj, nagyon örülök, hogy mindent láttatok a 4d-n és hogy ilyen aranyos Álmos!

Muzsu, Anid! Milyen jó, hogy ilyen nagyszülei vannak a gyerekeiteknek! Igaz, én sem panaszkodhatom, csak mi még nem hagyjuk ott Sanyikát éjszakára velük. Jó szórakozást nektek, az idő nem szólhat közbe!

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Brik!
Látatlanban osztozom Veletek az örömben!!! (Azért nem azt írom hogy ismeretlenben, mert "sajnos" ismerem a történetet, jut eszembe már láttalak is. )

Dina!
Msn-em meg van adva a profilomban, ha gondolod, ott el tudsz érni. Na meg a táblázatban ott a telefonszámom, ami persze azóta megváltozott. :lol: De elküldöm privibe.
Aug. 20-án mi kezdődik? Melyik fázisa a babprojektnek?

Ivett és Fanni!
Miért vagytok ketten? Vagy az egyik a baba neve?
Én ismerem a dokidat igaz sokat nem beszéltem vele. Csendes egy orvos viszont szakmailag nagyon jó. Azt hallottam róla, hogy jól adja be az edát.
császárról nem tudok Neked(Nektek) infót adni mert nem volt benne részem.

Zsuzsi!
Mi az hogy ha fiatalon szültél volna, meg nem három gyereketek lenne... irgum burgum. Még mindig nagyon fiatal vagy és még mindig lehet 4-5-6-7-8-9 gyereket is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én is szeretnék sok gyereket, a koromba bele is férne, na de a pénztárcába már kevésbé.

Valakinek valami ötlet éjszakai felébredésre????
Még mindig nincs?
Jó lenne ha lenne.

Aki megy szigetre, azt nagyon irigylem, de azért érezze jól magát. :wink: :wink: :wink: :wink: (megengedem)

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Jut eszembe, jövőhéten tali?????
Városliget?

Tündi
Kép
Kép
_manó

Szia Manó!
Engem Ivettnek hívnak a kislányomat meg Fanninak!
ivett&fanni

Sziasztok!

Nem sikerült tegnap előtt visszatérnem hozzátok. A kisleány úgy cirkál a lakásban, hogy nem győzök utánna rohangálni.

Mandala: Ugyan mi nem sokat "beszélgettünk", de tiszta szívből gratulálok Nektek, és főleg ahhoz, hogy teljesülhetett a császáros szülésed!

Brik: Téged sem ismerlek személyesen, de gratulálok Nektek is. Bevallom, sokáig nem mertem visszaolvasni, hogy mi is történt veletek. Szívből kívánom, hogy a hátralévő pocakos időszakod is boldogan teljen el és kicsi Álmos fiaddal már a karácsonyt együtt tölthessétek. :)

Manó:
Ha valaki megsúgja az éjszakai felébredések titkát neked, légyszi SOS-ben írd meg nekem. :)
Elkövettem a legnagyobb hibát, amit anya tehet az alvással kapcsolatban. Betettem a gyereket az ágyunkba kb. 2 hónapja, hogy végre aludjunk. Na, azóta csak ott alszik vissza és persze én vele elalszom. Lassan övé az egész ágy. Visszateszem a kiságyba, kezdődik az egész altatási ceremónia előről, mert ugye anyucija nem tanította meg egyedül elaludni. :cry: Szakirodalmak beszerezve. Suttogó suttog a polcon, mert kipróbáltam. Vége az lett, hogy a gyereket nem lehetett levakarni rólam 3 napig. Még a budira is vinnem kellett. Ugyan ez a Minden gyerek megtanul aludni módszer következménye.
Ja, és ha velem van, csak cicin vagy babakocsizás alatt alszik el. Szerintetek ez nagy baj?
Manó (Tünde): Nektek is nemsokára lesz a szülinap. Te milyen tortával készülsz, hogy a kisfiad is ehessen a saját tortájából?
Az e havi kismama újságban van egy jó tortarecept. Még sütni sem kell. Csak az a baj, hogy tejjel van és Anita még nem evett tejterméket. Csak egyszer próbáltuk a túrót, de foltos lett az arca. De, hogy ez attól vagy mástól nem tudom, mert közben voltunk kutyás helyen. Úgy hogy várok még a tejjel és társaival egy kicsit.
Írja a recept, hogy lehet rizstejjel is csinálni. Ilyet hol lehet kapni? Tudja valaki?

Muzsu, Dina:
Jó szigetelést kívánok Nektek. Irigyellek benneteket. :roll:
Én még két órát sem voltam távol Anitától. Nekünk nagyszülők nincsenek a közelben. Párom anyukája már nem él sajnos, apukájára nem lehet rábízni ilyen kicsi gyereket. Anyukámék messze laknak tőlünk és nem egészségesek, így ők sem tudnak idejönni. A cicizés miatt meg nem is tudom, hogy lehetne megoldani egy kis esti kiruccanást, ha lenne is valami megoldás a gyermekmegörzésre. :cry:

Dina: Aug 20. a várható a leszívás időpon?

Rólunk az alváson kívül.
Anita száguldozik ezerrel. Minden héten szerez egy -egy jelet a homlokára. Megy a duma egész nap, persze még csak az ő kis babanyelvén, de őrület, hogy némelyik hogy hasonlít a mi szavainkhoz. Még a hanglejtése is olyan, mint ahogy mi mondjuk. Foga még mindig csak 6 van, de elég jól elboldogul vele. :lol: A kiságy rácsa már szétrágva.

Lányok! Mit tudtok arról, hogy a munkahely a GYES alatt köteles visszavenni az anyukát dolgozni. Ez ha igaz, akkor is igaz, ha amúgy nem vennék vissza a GYES lejárta után? Na ezt jól megfogalmaztam.

Képzeljétek. A szomszédunkban lakik egy kisfiú aki Anitától 2 héttel fiatalabb. Ő is a SOTE II-ön született. Annál az orvosnál aki nem engedélyezte a császárt nekünk és szegégy kislányom a PIc-en kötött ki. Na, ma jól kibeszéltük a dokit az anyukájával.
Két házzal arrébb pedig egy kisfiú csak 1 nappal született előbb Anitánál, de ő nem a SOTE-n.
Lehet, hogy valamelyikőtök együtt volt bent a kórházban a szomszédasszonyommal?! (hú ezt egybe kell írni? nagyon gyanús!)

NA, ritkán jövök és akkor is bő lére eresztem. Megyek, nem tartalak fel titeket.

Szép és nyugodt estét kívánok. Legalább Ti aludjátok ki magatokat. :lol: :?

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok!

Mandala!
Gratulálok,és nagyon örülök!
És irigyellek egy kicsit,mert olyan jó most Neked!
Mindíg irigy vagyok egy kicsit ha valakinek babája születik!Annyira jó érzés egy pici babát a kezedben tartani! :lol:
Egy dolog tart vissza a negyediktől!Félek,hogy ugyanaz történne mint Zalán előtt!
Mégegyszer,GRATULÁLOK!!(tennék fel képet is de ez nem a saját gépem,így nincs benne semmi jó)

Brik!
Örülök,hogy örülsz!Nagyon szép nevet választottatok!

Ivett!
Ha altatásban császároznak akkor 24 óra(én így voltam),ha spinálisan akkor nem biztos!

Adrinalin!
Üdv itt!

Sziasztok
Vendég

Szia Alziza!
Ha altatnak ugyan ugy van katéter?
És ha spinális akkor mi a különbség a kettő között?
ivett&fanni

Sziasztok

Ivett
katéter: nekem volt egy műtétem (lapar) mélyaltatásban csinálták, és nem volt katéterem
Ha jól tudom akkor a spinálisnál van az hogy kb. fél napot kell feküdni, mert állítólag különben megfájdul a fejed, és ennél a műtét után a katétert amin adagolják az érzéstelenítőt kiszedik, és a fejedet sem jó ha emelgeted (a migrénes fejfájás miatt)!
Míg (nekem ez volt) EDA bent hagyják és én még 3 nap múlva is kaptam ezen keresztül fájdalom csillapítót, és csak utána húzták ki!
nekem a császár délután 4 kor volt, és utána este már forgolódhattam az ágyban, a doki mondta hogy mozognom is kell néha egyik oldalamról a másikra :lol:, ennek nincs fejfájása utólag.
Csak sajna nem mindig van olyan doki aki be tudja adni az EDA-t, szerencsére nekem nem ajánlott (javasolt) az altatás :lol:!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Ivett
Katéter: nekem altatásos császárom volt, délután 6kor és másnap reggel vidáman,frissen felkeltem és már szaladtam is!!!
Na jó,ez így nem igaz,csak az ember lánya összeszedi magát, hogy szabaduljon az őrzőből! :lol:
Nem érzel semmit,amikor kiveszik. Az őrzőben felklsz,mégy mosakodni (kikisértek még a nyáron,most mivel tömeg van nem tudom mi a helyzet),aztán irány a gyermekágy. A kapott hashajtót célszerű bevenni,megkönnyítí a helzetet kakai ügyben (sajna én 5 kanállal kaptam,amit nem értek, de volt is futkosás).

Célszerű a császár miatt a rokonokat megkérni,hogy ne első nap csődüljenek be, mert neked nem olyan jó fogni hasad (feneked) és tologatni a gyereket, kinn ülni a folyosón.Akárhogy nézzük hasi műtéted volt!

Mielőtt "felugrassz" az ágyból próbáld meg átmozgatni a lábad és felhúzni a térded,mert akkor nem feszül a hasad annyira!
A felkelés fájni fog,míg benn vagy végig, de előbb utóbb könnyű lesz!
Lehet zuhanyozni is a sebbel, igaz óvatosan!

Ajánlom inden hegesedéssel járó műtétre a Zeraderm nevű kenőcsöt. Ez csökkenti a sebnél kiaklakuló kidudordó varasodást, pirosodást. Már a műtét előtt lehet kenni a hasat vele és a műtét után is. (Persze,csak akkor,ha már nem nedvedzik, meg hasonló).
Az ára húzós, nem is lehet midnen patikában kapni. De 4-5 hónap alatt olyanná teszi a sebhelyet,mintha csak egy vékonyka vonal lenne ott!!!!!!

Nekem nem kellett 24 órát feküdni!Szerintem ez is egyéntől függ.

Edina
Hát a mi nagyszüleink is 300km-re laknak, csak ha itt vannak,akkor szabad a pálya.
Illetve,ha mi megüynk haza,akkor is!
Nekünk szerencsénk van,mert Kata elvan bárkivel, este 8-9 között magától megy aludni, előtte a fürdés szóra is célbaveszi a kádat. Szóval az erős 3-4 hónapos kezdés után nekünk jó!

Együttalvás: nem szerencsés, de ha nincs más mód!
Bár nem tudom célszerű-e a hitvesi ágyat lecserélni!?
És ha te ott vagy vele,míg elalszik???

Ez a rohangálás ismerős!! :wink: :wink: :lol:

Igen, akkor lesz, vagyis én az előző kör miatt úgy számoltam. De kedden már okosabb leszek!!! :lol:

Manó
Nincs msn-em! :cry:

prücsök
Szia! Nincs gond,mert még csakm ost lett meg az MR!de azért reménykedem, hogy tudsz segíteni!

Kép
anid

Sziasztok!!

Köszönjök szépen!
Manó megkérdezhetem, hogy hol láttál?

Hoztam nektek egy képet a férfiasságáról :-), igaz ezen a képen arcocskáját nem nagyon lehet kivenni. De megpróbálom az arcocskáját is majd feltenni:-)

Kép

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Nem tudom mennyire látjátok, mert ezt a képet a dvd lemezről csináltuk.

Puszi

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik,
én jól látom!:)Még az arcocskáját is,orrát száját szemeit,fülét!A kukaca meg....Szuper lett a kép!

Ivett,
én úgy tudom,hogy katéter mindig van császárnál,mindegy,hogy milyen anesztéziában végzik.A spinálnál kell legalább 12 órát feküdni,hogy ne fájjon a fej,de ha jól tudom a klinikán nem alkalmazzák.Ott EDA és altatás van.Az altatásnál az altatószer kiürüléséig kell feküdni,ezért az altatott mamikat sem keltik ki az ágyból 12 óránál előbb.Az EDA-sokat nem tudom,elvileg ott bármikor fel lehet kelni,hamár elég erős az anyuka.A katéter felhelyezés nem fáj csak kellemetlen.
Te mindenképpen császárral szülsz?Első babád?

Dina,Muzsu
jó szorakozást a szigetre.Én is irigykedem egy kicsit! :wink:
Dina akkor majd mennek a drukkok 20-án!:wink:

Educi,Erika
jó,hogy ti is jelentkeztetek.
Én Rebivel jártam így,mint te az Anitával.Még akkor is velünk aludt amikor a Zsoltika megszületett.Majdnem 3 éves volt amikor át tudtam tenni a szobájába az ágyikójába.Na a többiek nem is aludtak a mi ágyunkba.Mondjuk nem is volt gond az alvásukkal,kivéve,hogy Zsoltika még a mai napig felkel éjszaka.Szerencsére Hanna végigalussza az éjszakát,így "csak"2x kelek a ZSolti miatt.

Prücs,
hát te is előkerültél! :roll: Hát a látogatás tényleg csúszik.Most végre én sem vagyok egyedül,mert apa szabira jött egy kicsit.22-ig itthon lesz velünk! :wink: Most is a konyhában munkálkodik,fincsi husilevest főz,meg sertés pörit nokedlival.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Edina!
Próbáld meg visszaszoktatni a saját ágyába a kishölgyet, ugyanis ez magától nem fog megoldódni. Nem fogja azt mondani, még 3-4 évesen sem hogy én a saját ágyamban akarok aludni. Férjemet is beszoktatták a szülei az ágyukba és nagyon nehezen tudták csak visszaszoktatni. Szerintem minnél hamarabb kezd el visszahordani a saját ágyába.
Maradj ott Vele addig amíg elalszik aztán menj ki. Éjszaka ha felkel először próbáld meg a saját ágyában simogatni, teá, vizet adni Neki vagy ha cumiztok akkor azt, ha nem megy akkor vedd ki és vígasztald meg úgy. De egy idő után már elég lesz ha csak megsímogatod. Mert ha jól tudom akkor azért kelnek fel mert egyedül érzik magukat, de mihelyt érzi anya meleg kezét visszaalszik.
Mi most (már vagy fél éve) ebben a periódusban vagyunk. Este úgy alszik el ha ottvagyok, és éjszaka ha felkel akkor nem kell kivenni, de igényli a kezemet. :?

Brik!
Ha megnézed a vonalzómat akkor rájöhetsz hogy hol láthattalak.
Már lassan másfél éve olvasója vagyok eme fórumnak, és egy éve aktív tagja. Így láttam az esküvői képeket, amiről be tudtam azonosítani a kis családodat mikor a Klinikán láttalak.
A fiadnál jó kivehető a "szerszám" :lol: Aranyos nagyon. :D

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Manó tényleg most nézem ennyi idős lenne a kisfiam. Te is szeptemberben szültél. Te hányadikán? Én 5.-én szültem. A klinikán láttál. Hú biztos nagyon rossz állapotban voltam.

Akkor jó ha látjátok :-) Nem hiszitek el de egésznap vigyorgok és hálás vok Istennek!:-) Lili sok puszit ad a pocimra. Nagyon boldog mindenki:-)
Olyan jó érzés hogy velem örültök!!!!

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szia Brik!

Nem 5-én láttalak. Még előtte, én ctg-re mentem, Te pedig a kis családoddal mentetek el a folyosón.
Egyébként én hétfő este (4-én) mentem be a klinikára, akkor amikor már Neked is fájásaid voltak, azzal a különbséggel hogy én akkor be is mentem, míg Te még nem. Aztán 5-én született meg Imi. Aznap amikor Te is szültél.
Az egész terhességünk teljesen megegyezett, hasonló tüneteket produkáltunk hasonló időben. és még egy időpontra is voltunk kiírva, ráadásul még a szülés is ugyanakkkor indult meg. Mikor hazaértem a korházból az volt az első hogy leültem a géphez megnézni,hogy Te hol jársz a terhességgel, megszületett Nálatok is baba, úgy mint nálunk. Aztán jött a feketeleves... Két napig csak sírtam...
De hagyjuk a múltat, ott van most a pocakodban egy drága gyermek, mely egy ajándék! És van egy gyönyörő kislányod!
Sok boldogságot kívánok Nektek! Ezentúl csak öröm költözzön a szívetekbe!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Manó úgy lesz!!

Igen bent voltam hétfőn, de akkor csak josló fájásaim voltak, úgy gondoltuk, hogy akkor még korai bemennem, mert 13.-ára voltam kiírva, csak az én számításom volt 5.-e, 6.-a, de én tudtam hogy nemsokára szülök. csak azért mentem haza mert a méhszáj se volt még egy újnyira se nyitva, sőt kedden is,csak jóslófájásaim voltak, utána meg a rendes és utána tényleg a fekete leves.

De igazad van az a múlt ez a jelen és most csak erre a babára és Lilikére gondolok, ez a legfontosabb!!! De most elöbb befekszem nem kockáztatok. Nem szabad, habár nem hibáztatom se magam se senkit a történtek miatt ezt irták a sorskönyvébe. Ezt már csak elfogadni tudom, mást nem tehetek:-(

Puszi

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok,

De jó, újra van élet :-)

Yvett
Én is császárral szültem és Gidai adta be az érzéstelenítőt, majd ő tartott szóval a műtét alatt. Nekem nagyon szimpi volt, utána való két napig még meg is látogatott. Lehet, hogy ez szakmai kötelessége, de nekem nagyon jól esett. Szerintem jó fej, a röpke neyed órás műtét nagyon jól telt, még nevettetett is :-)

Azt nem tudom, hogy be kell-e tartani a császár után a 24 órás fekvést, én délben szültem és másnap reggel ki kellett mennem fürdeni. Hát mit mondjak nekem nem esett annyira jól, alig tudtam menni, mit menni felülni se, de aztán napról napra job lett.
A katétert meg sem érzed, sőt én azt sem tustam, hogy van bennem. Csak a szomszéd ágyon fekvő lánynál láttam, hogy neki van, erről dumáltunk, ire ő közölte velem, hogy az én ágyam végén is ott van egy zacskó. Szóval már mikor el vagy érzéstelenítve akkor rakják fel (gondolom), utána pedig jó, mert nem kell kimenned wcre (én tuti nem is tudtam volna), amikor pedig már üríthetsz, akkor kiveszik, de az sem fáj, ha jó a nővér észre sem veszed.

Voltam egy barátnőmnél kb. 3 éves a lánya és csodálkoztam, hogy milyen nagy ágya van, kb. 140 cm széles. Erre azt mondta, hogy azért, mert ne a gyerek menjen be hozzájuk este, hanem inkább elalvásnál hívja az anyukáját és vele alszik el. Tehát arra szoktatták, hogy ha kell akkor ne a gyerek megy az anyjához, hanem az anyja megy a gyerekhez, és jól működik náluk.

Alvás ügyben szerintem arra kellne rájönnötök, hogy mitől kel

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Ivett!
Én mind a három császárnál aludtam és mind a háromnál volt katéterem!Amikor felteszik már alszol,tehát nem érzed!A kivétel peddig semmi különös!Nem fáj!
De szerintem nem is baj,hogy van mert felkelni nem olyan egyszerű!
Két közeli ismerősömnek is volt császárja spinális érzéstelenítéssel a klinikán,nekik is volt katéter!De ott meg akkor teszik fel amikor már megszúrtak,tehát szintén nem érzel semmit!
Az,hogy mennyit kell feküdni valószínűleg orvostól is függ!
De a legfrissebb információkkal majd Mandala tud szolgálni! :lol:
Vendég

Sziasztok!
Gratulálok, Brik!
Ivett: a 24 órás fekvés nekem a Schöpf-Méreiben volt kötelező, a klinikán direkt rákérdeztem a kismama-tájékoztatással megbízott védőnőnél, itt 6 órás tűt használnak (valahogy a tűvel van összefüggésben a dolog, de nem tudom, hogyan, mindegy is). A 24 órás örző az ettől elvben független, tehát felkelhetsz, csak éppen abban a szobában vagy elhelyezve (elvben). Ami azért gond, mert ott nem lehet veled végig a baba. Na, én részben emiatt céloztam meg a fizetős egyágyasat, ahol velem lehet valaki rokon, barát, hogy ne legyen gond, meg a baba is.
Azt olvastam, hogy azért vannak olyan orvosok, akik vitatják, hogy összefügg-e a migrén a fekvéssel, de itt, úgy tűnik, nem ragaszkodnak hozzá. Forgolódni egyébként nekem kötelező volt, fejemet emelgetni tilos (ja, persze, úgy megy az 24 óra fekvés során, úgy, hogy közben hozzák szoptatni a gyereket...)
(És - legalábbis engem most pár hete - úgy tájékoztattak, hogy van spinális érzéstelenítés is a klinikán.)
A katétertől nem kell félni, kellemetlenségnél nem több sem a felhelyezés, sem a kivétel. Nekem még érzéstelenítés előtt tették be, nem volt vele semmi gond, csak ne feszítsd meg magad pont amiatt, hogy hogy aggódsz miatta.
Nekem a felkelés a császár után nem volt túl vészes, kicsit szédelegtem, de valakinek mindenképp célszerű ott lenni, hogy el ne ess, ha másnak nem, szobatársnak, rokonnak. Mondjuk szerintem az én alacsony vérnyomásommal, 24 óra fekvés után mindenképp szédelgésre számíthattam volna, műtéttől-érzéstelenítéstől függetlenül, hogy csak na.
A Schöpf-Méreiben a hashajtó nem volt a rutin része, ott jött az anesztes (szuper alak), meghallgatta sztetoszkóppal, hogy a bélműködés beindult-e, már akkor, amikor még alig éreztem valamit deréktól lefelé, és figyelmeztetett, hogy ne tartogassam a székletet, de ne is erőlködjek, ha kell, kérjek hashajtót.
Miért készülsz ennyire császárra?
20150827140659

Manó, szerintem igazuk van azoknak, akik arra ösztönöznek, hogy ha tudod, szoktasd arra a babát, hogy a saját ágyában aludjon. Viszont vannak korlátai is a dolognak. Azt mondják, hogy a gyerekek alvása kb. ötéves korukra "simul ki", tehát addigra lesznek képesek megbízhatóan végigaludni az éjszakát. Úgyhogy sokat segít szerintem lelkileg, ha az ember lánya tudomásul veszi, hogy a kisgyerek sok nem alvással is jár. (Ezzel nem elvetem teljesen Gabek felvetését, hogy miért is ébred a gyerek, mert vannak zűrösebb időszakok és esetleg befolyásolható tényezők, ld. lejjebb.)
Nálunk spéci helyzet volt: egyéves koráig mindenképp saját ágy volt a gyereknek, légzésfigyelővel, utána azért nem bánkódtunk, hogy összebújva alhatunk néha (most hároméves a gyerek). A néha időnként minden éjszakát jelent, időnként meg szinte semmit. Ez persze néha kényelmetlen, azért minket a szuszogása kárpótolni szokott, meg az is, hogy benne gyönyörködve alszunk el...
Szerintem vannak reménytelen időszakok, amikor eleve nem is érdemes küzdeni szerintem (nálunk ilyenek voltak: betegség, fogzás, hirtelen sok új élmény, felborult napirend, bölcsi kezdés, most éppen tesóvárás miatti egyértelmű bizonytalanság), jobb tudomásul venni, hogy a "hitvesi ágy" "családi ágy" lett. Mondjuk szerencsére jó nagy ágyunk van és némi kitartással arra szoktattuk a kölköt, hogy NE keresztbe aludjon mindenáron.
Nekünk van egy összecsukható vendégmatracunk, amire időnként félre tudunk vonulni, meg szépen kitapasztaltuk azt is, hogy ha összebújunk a párommal, akkor lehet, hogy kicsit mocorog a gyerek, de ha akár csak a lába ujját valakihez oda tudja dugni, akkor fel sem ébred, alszik tovább. Míg volt olyan, hogy felébredt, mi nem voltunk ott, be kellett menni hozzá... Az rosszabb volt. (A közös hálószoba meg olyan adottság, amin nem tudunk változtatni.)
Szerintem próbáljatok olyan megoldást keresni, ami a ti helyzetetekben (lakásviszony, életmód) élhető, viszont nekem az a tapasztalatom, hogy ez jobban megy úgy, hogy ha nem a baba előtti időszakot próbáljátok visszaállítani.
20150827140659

Szia Adri!
Üdv a fórumon, örülök, hogy tetszett az oldal. Lehet, hogy találkozunk majd a klinikán. :)
Tücsi
20150827140659

Jaj, mindenkit elüldöztem? :oops:
Eldugultam már!
Tücsi
20150827140659

Mtm-hali!
dehogy is!

Én most egy kicsit megcsúztam, a sok bulizás miatt!! :oops: :oops:

A pénteki mozi és a szigeti buli nagyon jó volt! Bár szombat este azért kicsit vizes volt,de jó buli volt! Akkorát tomboltam aKispálra!! Apa alig bírt visszatartani,nehogy előre menjek táncolni!
Az egyik helyen kis homokozóvödörbe adták a koktélt, a gyerekre való tekintettre megittam egy mohitót! :lol: :lol: Ki is tartott 3 órán keresztül a pia!Addig ittam!
Nem vagyok nagy ivó,de vicces volt, ahogy a vödörrel járkáltam!
Vasárnap hajnalban mentünk haza, és bizony a gyerek nem volt tekintettel ránk,6kor kelt! :twisted:

Alvás ügyben én nem vagyok híve a gyerek beköltöztetésének,de majd bizots változom/változunk.
Ez úgy van, hogy az embernek vannak elvei,aztán lesz gyerek és megváltoznak az elvei!

Sógórnőmnek 6 éves a gyereke és még nem tudták krakni az ágyukból!
Szerintem nem egészséges,hogy lát, hall, érez mindent,ami a szülők között törénik!
Most nemcsak a szexre gondolok,hanem a családtagokról való beszélgetésről is.
Pl.minket néha azért kerül a leányzó,mert a sógornőm nem szeret engem, sőt! Hallja,amit beszélnek rólunk és kész!

Kép
anid

Sziasztok

Együtt alvás: én is ellene voltam mindig, már csak kényelmi szempontból is, de ember tervez és a gyerek végez!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amíg a kiságyában tudtam tartani ott volt, még ha sírt is, de miután már kimászott onnan, és többszőr is úgy beverte a kiságyba a száját (mindig kidugja a nyelvecskéjét és ráharap) hogy vérzett inkább hagytuk hogy aludjon velünk.
Most meg délután és este is ha elaludt akkor kb. jó 1 óra múlva már sír és addig nem hallgat el, illetve nem alszik vissza míg mi is, legalább egyikőnk nem fekszik mellé, ekkor újra bevackolja magát és alszik - remélhetőleg - reggeli, ill. délután még 1-1,5 órát.
Én amíg lehetett megpróbáltam a kiságyában tartani. Vettünk is neki - nekik már egy emeletes ágyat, ott van a mi ágyunk mellett, nehogy az legyen a baj hogy messze vagyunk, de sajna eddig csak tetszik neki és játszik ott, de nem alszik :cry: !

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Halihóó!!

Mtm Hogy-hogy?? Te mikorra vagy kiírva? Szuper lenne tényleg összefutni valakivel!! :D

Én a "hol altassuk a gyereket" témához sajnos nem tudok még hozzászólni... :oops: De ha majd lesz tapasztalatom.... Jajjj hol van az még... :roll: Nagyon türelmetlen vagyok már! :D

Anid Tök jó buli lehetett. Nővérem is imádja a kispált, így én is tudok (jó)néhány dalt kívűlről! :wink:

Brik Ezt el sem lehet nézni!! :D :D

Szép napot csajok!!
Vendég

Sziasztok!

Köszi a tapasztalatok megosztását az alvással kapcsolatban.

Szóval, ez nálunk az elején nem így volt. Csak azért írom le, hogy lássátok nekem is voltak elveim. :) :? Az első 2 hetét apa lakásában töltöttük a mi ágyunkban aludt, mert nehezen indult be a tejem és szinte összenőtünk a cél érdekében. Aztán apa lakása elkelt, költözés az én lakásomba. Ez persze kicsi panel lakás és minden lépésemet követni tudta, de hallani mindenhonnan hallotta a szöszmötölésemet. 4 hónapos koráig laktunk itt. Itt minden rendben volt. Cici, elalvás, aztán saját ágyikó. Büszke is voltam az én kislányomra, hogy épp hogy betöltötte a 6 hetet, már végigaludta az éjszakát este 9-10-től hajnal 5-ig. A napközbeni alvás is ment a kiságyban teljesen önállóan. Aztán költözés megint amikor kb. 5 hónapos volt. Kertes nagyház. Mivel a tetőtér még nincs lakhatóvá téve így maradt a közös szoba. Kiságy ágyunk végében. Egy ideig ment is az ágyban tartása, ha felébredt éjjel, de aztán jöttek a fogai. Anyuci, hogy végre aludjanak is egy kicsit (milyen önző vagyok :oops: ) az ágyban fekve ciciztette, hogy megnyugodjon a kislány. Itt rontottam el szerintem. Ugyan is előtte sosem etettem az ágyban. Fotelban ülve, hogy mielőtt alvás lenne le tudjam tenni a helyére. Na ez nem megy már közel 3 hónapja. Megvettem még egy könyvet, már bánom, hogy nem csak ezt a legelején. A szülők iskolája sorozatból az Alvás címűt. Ez lényegre törőbb és több lehetőséget is feltár. Talán valamelyik bevál.

Erika: Pont ez van nálunk is a nappali alvással. Képes hajszál pontosan 40 perc múlva felébredni és nem visszaaludni, ha nem érzi, hogy ott fekszik valamelyikönk mellette. Kénytelen voltam, vagyok lefeküdni vele és így kétszer alszik legalább 1-1 és fél órát. De van, hogy 2 órát is. Mondjuk nekem sem árt az alvás, de így megint csak a közös játékidőböl kell elcsennem a házimunkára időt.

Anid, Dina: Akkor mostmár szigeteltek vagytok? :lol:
Nagyon jó lehetett. Az eső meg még izgalmasabbá és emlékezetesebbé tette. :)

Egy kicsit elmaradtam a szülinapi köszöntésekkel. Elnézést, és most megpróbálom bepótolni.

Timi: Boldog szülinapot Rebekának és Ákosnak!
Muzsu: Péter lovagnak is nagyon boldog szülinapot kívánok!
Alziza: Zalánnak pedig előre is boldog születésnapot kívánok!

Kép

Most szaladok, mert már meg akarja kaparintani az egeret és a billentyűzetet.

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok!
Én is itt vagyok a nagy szigetelésből!!
Mi péntek délután mentünk ki, találkoztunk a barátainkkal és iszonyút buliztunk a Madnessre, utána pacallá áztunk, de tudtunk rajta röhögni (isteni meggypálinka volt!!!!!). Szombaton már korán kimentünk, mert engem nem csak a koncertek érdekelnek. Meghallgattunk egy előadást a Terror Háza sátránál, aztán barangoltunk a civil faluban, hírolvasáshoz nem volt merszem, pedig tetszett. Aztán a metál sátornál buliztunk. Be kell látni, hogy hamarabb elfáradok, mint 10 éve, ez a két nap pont elég volt.
Anid!
Mi is "vödröztünk", és mi is csakis a gyerekek kedvéért!!! Én a Kispálról lemaradtam, nagy kedvencem volt régen, de az újakat már nem ismerem. Láttan Rubin-Schobert megmondóembereket?? Kicsit vicces, és inkább magukra nézve égő, ahogy és amiket elvinnyogtak. Mindenkinek ajánlom: http://velvet.hu/celeb/szignorb0809
Nekem is koszos volt a lábam, sőt még a körmöm is!!! Ajaj! És miért gondolják, hogy itt kell elveszíteni a szüzességet???!!!

Egyébként nekem az a véleményem, hogy a Sziget is elment a pénzszerzés irányába, egyrészt drága lett nagyon, másrészt nincs már ott az az igazi régi érzés. Természetesen így is élveztem, de régen sokkal jobb volt zeneileg, meg nem volt ennyi külföldi.

Vasárnap délben értünk haza, kb. vert hadseregként. Aztán a nagyszülők elvitték a gyerekeket. Anyukámék Pannit + Gézut, anyósomék Petikét. Egyszerre volt a búcsú, hogy egyik gyerek se sírjon. Csak az anyjuk!!! :( Most van először távol tőlem Gézu, és hát nem valami jó érzés! De kell nekünk is egy kis pihi, és magam is csodálkoztam, milyen könnyen belement anyósom ebbe az 1 hétbe. Soha nem segít nekem, Petikén kívül el se vitték még a másik kettőt sehova. De most az a lényeg, hogy mehetünk mi is nyaralni. Sikerült elintézni, szerdán megyünk Kos szigetére. Még magam is alig hiszem el, mert 2 hete még sem anyagilag, sem fizikailag gondolni se mertem erre.
Olyan furcsa egyedül itthon, tök könnyen kitakarítottam, nem kell ebédet főzni, azt csinálok, amit akarok!! A férjem szerint ez 2 napig jó, utána borzalmas.
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Anid!
Vannak egyetemi jegyzeteim felhajítva a padlásra, de sok ott maradt a régi lakásunkban. Te most nem magyar szakot fogsz végezni? Úgy emlékeztem, hogy azt mondtad, nem akarsz Arany életrajzot újra magolni!! Boldogulsz a bürokráciával?

Manó!
Aranyos vagy a koromat illetően!!!! Néha nekem is fura, hogy már elmúltam 35 :roll: !

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Olvastam a császáros élményeiteket és brrrrr, örülök, hogy megúsztam!!! Én annyira rettegtem Gézuval a császártól, hogy szinte futkosot a hideg a hátamon, mikor a császárra gondoltam. És megsegített a Jóisten, mert meg tudtam szülni Gézut is. Persze, ha nekem is császár jutott volna, akkor is ennyi gyerekem lenne, ebben biztos vagyok!!!!

Alvás-altatás téma!
Én egyáltalán nem értek egyet az együttalvással, viszont könnyen beszélek, mert az én gyerekeim jó alvók. Mielőtt még nem születettek meg, nekem is voltak elveim. Az egyik a különalvás volt, de ilyen volt a mesenézés, az evésről is voltak elképzeléseim. Persze a nevelés során rájön az ember, hogy milyen könnyű azt előre elgondolni, na de végrehajtani???!!!
Nálunk egyedül az alvás megy terv szerint. Petike borzalmas alvó volt az első 4 hónapban, azt hittük begolyózunk. Utána megjavult, és már csak kétszer szopizott éjszaka, de én mindig visszatettem az ágyam mellett lévő kiságyába. 8 hónapos volt, mikor beköltöztünk a házunkba és 2 nap múlva átaludta az éjszakát a gyerekszobában. Talán kétszer aludt velem csak, akkor is Balatonon valamiért egész éjjel sírdogált és azért aludt velem, hogy Pannika tudjon pihenni a másik szobába. Pannika egy hónapig volt mellettem, utána kitelepítettem a nappaliba, mert minden szuszogását figyeltem, nem akartam elhinni, hogy átalussza az éjszakát. Meg úgy láttam, hogy én is zavarom őt. Hét hónaposan költözött be Pannika Peti mellé, soha nem költötték fel egymást. Pannika csak reggel bújik be mellém, sajna ő koránkelő. Gézu viszont 7 hónapos koráig volt mellettem, de külön kiságyban. Amikor végre átaludta az éjszakát, rögtön vittük be őt is a testvéreihez, semmi gond nem volt. Egyszer aludtam vele egy szállodában, semmit nem aludtam, mert féltem, hogy ráfekszem.
Én el sem tudnám képzelni, hogy köztünk legyenek a gyerekek, hiszen mindent éreznek, észlelnek, hallanak.
Viszont tanácsot se tudok adni nektek, mert nincs ilyen problémám. Az egyik barátnőmnek azt tanácsoltam, hogy költöztesse be a gyerekszobába a gyereket, aki addig velük aludt és eleinte este legyen ott vele, mikor elalszik. Így is tett, meg éjjel hagyta sírni (szívfájdító, de valakinél bejön), és most már reggelig alszik a kisfiú, akkor bújik az anyukája mellé.
A délutáni alváshoz meg végképp nem tudok okosságot mondani. Talán kipróbálhatnátok, hogy egyedül aludjanak el, és akkor utána nem hiányolnának titeket. Vagy ez nem megy???

Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?