Új privát üzeneted érkezett!

Andibab, Tiop, Laura már lassan 9 hónapja (+9 hónap a méhemben) él együtt egy macskával. Szerintem egyáltalán nem "gáz". Imádom a macskámat és imádom a gyerekeimet is. Ne haragudjatok meg érte, de ennyire negatív véleményt írni valamiről, amit sohasem próbáltatok, na az "gáz"...
Mégegyszer bocsánat, de ez kikívánkozott belőlem.
Vendég

Pilla: én is állandóan megkapom, hogy macskával élek, főleg mikor terhes voltam...
De tudod ez azért van, mert az emberek tájékozatlanok, félinformációk alapján ítélnek... még olyat is hallottam, hogy valakinek azt mondta a nőgyógyásza, hogy azért vetélt el, mert van kutyája vagy macskája... na ennek a dokinak a diplomáját visszavenném! Vizsgálat nélkül ezt állítani! Főleg, amikor a sorozatos vetélést is ezzel magyarázza, na az meg extragáz (mert elvileg ugyan a toxoplazmózis nagyon-nagyon ritkán, de valóban okozhat vetélést, de kétszer egymás után NEM, ugyanis olyan, mint a bárányhimlő: ha egyszer átestél rajta, már védett vagy!!!).
Na szóval amíg még orvosok között is vannak olyanok, akik tudatlanságukban elítélik az állattartó kismamákat, addig ne csodálkozzunk, hogy sajnos a köztudatban még mindig az van, hogy az állat betegségeket okoz... arról nem beszélnek, hogy az állatok mennyi pluszt adnak a gyereknek, felelősségtudatra nevelnek, stb. stb....
De tényleg mindenki maga dönti el... szerintem mi, akik állattartók vagyunk, alaposan utánanéztünk a témának, hogy mire figyeljünk oda (én ezt tettem, és szerintem Ti is), szóval felelősségünk teljes tudatában tesszük... és én úgy gondolom, hogy emiatt valamivel tájékozattabbak vagyunk a kérdésben, mint azok, akik megszólnak minket... ;)
Vendég

Egyébként még annyit a témához, hogy én ugyanúgy felelősnek tekintem magam a macskámért, mint a gyerekemért (ha nem is olyan mértékben), szóval nem tudtam volna megtenni, hogy 3 évig imádom, gondozom, ápolom, aztán elpasszolom, mert jön a gyerek...
Ismeritek a Kis herceg tanítását: felelős vagy azért, amit megszelídítettél... és én ezt nagyon-nagyon komolyan is gondolom!
Vendég

Én is beszéltem a nőgyógyászommal a macskáról a lakásban (nyilván, hiyszen annyi rémhírt hallani). Azt mondta, hogy maradhat a cicus, csak az almot ne én takarítsam a terhességem alatt. A toxoplazmózis meg lehet akár nyers hústól is (tatár beefsteak) nem feltétlenül egy macskától kapja el az ember lánya.
Vendég

Pilla: ez így van, de még a kerti földtől is lehet, pasztörizálatlan tejtől, stb.
Vendég

Hűha! Nagy vihart kavartam :).
A toxoplazmózist az egyik ismerős úgy kapta, hogy nem is volt macskája. Ugyanis ha nem mosod meg a földön termő zöldséget vagy gyümölcsöt és azt már lepisilte egy fertőzött állat, akkor onnan is el lehet kapni. Egyébként azok az anyukák, akik átestek a fertőzésen, védettek, akinek pedig van cicája, mind átesik, tehát ez csak egy plussz. Egyébként tényleg az első félévben oda kell nagyon figyelni, mert az immunrendszerének fél év kell. A férgek, hát a mi cicáink amióta babát várok annyiszor voltak féregtelenítve, hogy már én sajnálom őket, mert nagyon nehezen adjuk be nekik. A doki nem is tudom, hány alkalmat írt elő, az utolsót már nem is adtuk be, hiszen csak a mi kertünkben mászkálnak, az pedig 18 nm.
Hát igen, én a cicámért ugyanolyan felelősséget érzek, mint a gyerekemért, az tény, hogy más kategória, de én azt gondolom, hogy ők ugyanúgy Isten teremtményei, vagy ha úgy jobban tetszik, ugyanúgy természetalkotta élőlények, mint mi, emberek, akik épp most igázzuk le a természetet, mindent, ami minket éltet és lehetőséget ad nekünk a jobb életre. Egyébként nekünk kutyusunk is volt, kb. négy hónapos voltam, amikor meghalt és az állatorvos már a végén nagyon mondta, hogy altassuk el, de én erre képtelen voltam. Az utolsó napon már nagyon szenvedett szegény, azt a mai napig nem tudom megemészteni, mert nagyon szerettem. Nekem ők voltak a családom, amikor nem volt senkim és nem volt, aki segítsen, ha bajban vagyok. Ők jöttek megvígasztalni a nehéz napokban, nélkülük már szerintem én se lennék sehol. Nagyon nehéz időszak van mögöttünk a férjecskémmel és az azelőtti évek is nagyon nehezek voltak. Egyedül nagyon nehéz lett volna átvészelni. Ezért valahol meg lehet érteni, hogy olyanok ők nekem, mint a családom. Nem tudnék tőlük megválni. Elég nekem az is, hogy még a mai napig reggelente keresem a kutyust sokszor....
Na, mindegy! Állatgazdik, állatbarátok, ne csodálkozzatok, hogy sokan nem értik ezt, a szüleim sem értik, ők másképp gondolják, ez van. Csak szeressük egymást és fogadjuk el mások véleményét, ez nagyon fontos! Most nekem rossz, hogy ekkora indulatokat indítottam el :(
Kérlek, ne bántsuk egymást, jó? :)
piroska.103

Sziasztok!

Pimpoka, köszi az infókat!

Kutya / macska: Én úgy lettem nevelve, hogy a lakásba ne engedjek be semmi állatot. De ez nem azt jelenti, hogy ez a szentírás... Ja és tudtommal aki macsektartó többnyire már átesett toxoplazmózison terhessége előtt, tehát ő védett, ellenben aki nem volt ilyen környezetben annak jobban kell vigyáznia, hogy el ne kapja, de erre külön vizsgálat is van (vérvétel).

Mondjuk én nem tartanám a gyereket és a macskát huzamosabb ideig egy szobába, de ez teljesen egyszerűen megoldható azzal, ha a hálóba / gyerekszobába nem mehet be a cica. A nappaliba meg ha összetalálkoznak, akkor tisztes távolból - de olyankor úgy sincsenek egyedül...

Persze ebben sem vagyok szakértő, mint írtam! :-)

Piroska, te mikorra vagy kiírva? Ha jól gondolom alig pár héttel hamarabbra mint én!

Csajok még egy kérdés: fogadott szülésznőnek mennyit illik adni? és ha hozzá megyek CTG-re, akkor is szoktak, vagy csak a szöléskor?

Ja és a Szabó doki tarifáját vki priviben írja meg lszi!! Vmi infó rémlik de jobb ezt több forrásból lecsekkolni...

Jutta

KépKép
jutta

látom egyszerre írtuk ezt a védettség dolgot!

Jutta

KépKép
jutta

Jujj, megint izzik a levegő... :wink: :wink: :wink:

Nos lányok, amit én elítélek, az a lakásban állatot tartani dolog és annak minden folyománya (pl. újszülött és macska egy légtérben). Mivel én "nagyon is" vidéki vagyok - a Hajdúságból kerültem Pestre dolgozni és élni - ráadásul kertesházban nőttem fel, kutyák, macskák, tyúkok, egyéb lábasjószág, tudom, hogy mivel jár az állatgondozás. Mellesleg amikor én születtem, kaptam ajándékba egy kutyát és egy macskát, akikkel együtt nőttem fel (kuvasz+hatalmas tigriscsíkos kandúr). Ők ösztönösen tudták, hogy az előszobáig jöhetnek be, ott mindig leheveredtek a cserépkályha mellé (de csak esőben, vagy télen), és sötétedéskor önállóan mentek ki, mert kint volt a helyük, soha nem kellett őket kidobni vagy kikergetni. Szerették az emberi társaságot, mi is imádtuk őket, de ők állatok, és mi emberek, vagyis mások voltunk-vagyunk. Szóval tudom, hogy mi az egészséges (pszichésen és tisztaságügyileg is) :P és mi nem - velem se lett semmi gond, amikor a kolbászt úgy ettem háromévesen, hogy egy falat nekem, egy a Blökinek. :oops: Ráadásul a macskám rendszeresen a fejem tetején ült le, amikor kajáltam, onnan kunyerálta a falatokat...
Egyszerűen csak azzal nem tudok egyetérteni, ha egy légtérben élnek együtt emberek olyan állatokkal, amik nem valók lakásba. Bocsi, de a macskáknak sem természetes közegük a járólap, a hálószoba, a selyemmel-bársonnyal bélelt cicakosár és a mindenféle elektromos berendezés. Én pont azt szerettem a macskámban, hogy olyan nagyon "szabad" volt. Egyébként már az ókori egyiptomiak is azt tartották, hogy nem lehet egy macskát birtokolni, de nagyon kell örülni, ha az a macska kitüntet a barátságával, és tisztelni kell a szabad élethez való jogát...
Nekem kutyám több is volt, mert a kuvaszom elment 14 évesen, és utána muszáj volt másikat szerezni... Azóta pedig megváltoztak a körülményeim, és bármennyire is imádom az állatokat, nem vagyok hajlandó őket a lakásban kínozni. A férjem is osztja ezt a véleményemet, ő is "vidéki", imádja az állatokat, de szerinte még "elemes méretű" állatka se lakhat lakásban (egyedül a halak az akváriumban). Ő még a tengerimalacra is azt mondta, hogy állatkínzó vagyok, amiért az ketrecben élt. Bogi pedig soha nem volt elzárva semmilyen állattól, a nagyiéknál most is a németjuhász a sláger, alig lehet levakarni a gyereket a kutyáról - vagy a kutyát a gyerekről - sose tudom, melyik ragaszkodik jobban a másikhoz. Ráadásul akármerre járunk, mindig kutyázik és macskázik a gyerek, valahogy minden helyzetben megtalálja őket. :)

Szóval nem feltétlenül vagyok tájékozatlan a témában, csak azért mert nem tartok a lakásomban kutyát és macskát! :roll: Majd ha lesz annyi pénzünk, hogy kertesházban lakjunk (sohanapján a mai fiatalok pénzügyi lehetőségeit nézve) akkor lesz nálunk is mindenféle szőrmók. Nekem is és a férjemnek is nagyon hiányzik az állattársaság, ráadásul látni Bogit, hogy mennyire jól elvan az állatokkal is szívfacsaró, de úgy vélem, közös érdeke az állatoknak és embereknek, hogy az adott környezet, amiben együttélnek, az mindkét fajta természetes igényeinek megfeleljen...

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab

Én nem érzem úgy, hogy bántottam akárkit is... Ha igen, akkor bocs...
Vendég

Sziasztok!

Jól eltűntűnk mi is,de egysterűen Levi annyit mozog,hogy nincs mellette időm írni.
Komolyan irígylésre méltó,hogy Ti ennyit tudtok írni,nyugis babótok van. :wink:
Állítólag Levi most úgy néz ki,hogy hyperaktív lesz,nem áll meg egy percre sem.(most alszik)

Piroska,
Üdv közöttünk!

Minket hamar haza engedtek a kórházból,kedden este született Levi fél8-kor,szombaton délelőtt már otthon voltunk.
Végül is 3 teljes napo töltöttünk bent.

Na,mennem is kell,ennyi volt a békés alvás... :twisted:

Kép
Kép

Kép
mano83

Sziasztok!

Rég volt ilyen nagy indulatokat felszabadító téma.. :shock: de mindenkinek megvan a maga véleménye és biztos vagyok benne, hogy akár tart valaki állatot, akár nem, a gyermeke biztonságát mindennél előbbre tartja!!
Csak annyit akartam írni, hogy nekünk is mindig volt otthon cicánk (kislánykoromtól fogva) dajkáltam is őket elég sokat, és mikor kiderült, hogy jön a pici, csináltattam toxoplazma vizsgálatot (biztos, ami biztos), és negatív lett mindkét eredményem, vagyis korábban sem volt ilyen fertőzésem (ugyanis nem volt ellenanyag a véremben) és a vizsgálatkor sem volt éppen zajló fertőzésem. Na, ezzel csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy mindig volt macskám, de sose fertőződtem meg, így védettséget se szereztem.. :? :( Úgyhogy ha jön a kistesó megint meg kell tartanom a 2 lépés távolságot a cicáktól, nehogy épp akkor fertőződjek meg, mikor a babának is baja lehet. Szóval vigyázat!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tiop!
Én voltam az alma-pépes amatőr. :D Próbáltam lereszelni és botmixerrel turmixolni is, de nagyon darabosnak találtam és nem mertem Dórinak odaadni. De az üvegreszelő nagyon bejött, Tusi próbáljátok ki nyugodtan!!

A kutya-macska témába nem folynék bele. Csak annyit, hogy vigyázzatok a babókra nagyon. :)

Jutta, írok privit!!

Holnap megyünk vérvételre, sajnos a múltkor a gyerekdoki megint hallotta a szívzörejeket Dórinál. Kicsit lelkiismeretfurdalásom is van, mert az egészet abszolút nem veszem komolyan. Annyira életvidám ez a csaj, hogy nem tudom elképzelni bármi baja is lehet. Persze azért utánajárunk és remélem semmi baj sem lesz.

KépKép
tüccs

Mano83:
Üdv neked is! :) Látom, hosszú társalgást enged a pici :).
Andibab:
Nekünk van egy kis kertecskénk, nem teljesen olyan az egész, mint egy hagyományos lakás. Megmondom őszintén, amikor elkezdtem babát várni, akkor kicsit megrémültem, hogy fogom megoldani ezt a kérdést, de nagyon sok megoldás van, ahogy agyaltunk ezen: hálószobába nem jönnek be, szúnyoghálós kiságy, levegőszűrő, stb. Az egy légtér az úgy néz ki, hogy a cicák általában kint vannak, de éjszakára valóban bejönnek. Nekik megvan a kis helyük, hol szeretnek aludni, azt tisztán lehet tartani, az asztalt mindig fertőtlenítem, már nézegettem, hogy tudom a cumisüveget, meg ezeket is teljesen elkülöníteni, macskamentessé tenni. De ha belegondolsz, amikor a kertbe kiengedem, akkor is ott vannak a cicák, nincsenek sokkal távolabb, mint amikor bent vagyunk. Nem tudom, most már nem jelent nekem ez akkora problémát, mivel látom a megoldást.
Jutta:
szeptember 30-ra vagyok kiírva, te mikorra? Még egy kérdés: hogy csináljátok, hogy kiírja, mikorra vagy kiírva? Nézegettem, de nem volt lehetőségem semmilyen profilváltoztatásra. Vagy lehet, hogy én nem csináltam jól valamit?
Naccempilla:
szerintem nem bántottál meg senkit. Csak azért írtam, hogy ne is bántsuk meg egymást, jobb ezt megelőzni :)
Szantre:
úgy látszik, van tehetségem, hogy felszabadítsam az indulatokat :(. Hát ez van... Egyébként én átestem a toxoplazma fertőzésen. Nem is értem, te hogy nem estél át rajta, ez érdekes... Hát így neked egy kicsit nehezebb dolgod van, mint nekünk... Egyébként én egy kicsit most is távolságtartóbb vagyok, mint előtte, nem mondom, hogy nem símogatom őket, de nem engedem az arcomhoz közel, meg ha megsímogatom, kezet mosok, meg ilyenek. Sajnos, volt időszakunk, amikor a férjem lesérült, akkor én ürítettem az almot, de utána fertőtlenítővel mostam kezet. Nem volt más választásunk, sajnos... De nem szoktam az alomhoz nyúlni, azért igyekszem egy kicsit óvatosnak lenni.
piroska.103

Jutta, most látom, lehet, hogy majdnem egyszerre megyünk szülni? :) Te is a Flór Ferencbe mész?
Piroska
piroska.103

Piroska, konkrétan ugyanarra a napra vagyunk kiírva!! :lol:

Ja és vonalzót több honlapon tudsz maganak csinálni és az az aláírásoda betenni (az egyik kódját kell).

Válassz ki egy vonalzót ami tetszik a mieink közül, kattints rá és feljön egy honlap ahol tudsz magadnak csinálni, ha kész akkor ott kapsz egy kódot (nem a http-s hanem a másik asszem) és azt az aláírásodba (segédletek / profil) beteszed. Ha vmi nem megy szólj, segítek!

Jutta

KépKép
jutta

Gratulálok Flórának a felüléshez!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Nekünk is van macskánk. Kertes házunk. Sokat vannak bent. Még Szonja pici volt nem engedtük a közelébe, és a mi szobánkba a cicákat. Most sem mehetnek be oda. Kint a nappaliban pedig egy csomószor odamegy hozzájuk, és beszél nekik, de sosem ér hozzájuk, lehet majd csak később, most még nem mer. De nagyon édes, ahogy dumál nekik. :wink: :lol:
Van egy vizslánk is, ő is néha napján bejön a házba, de ő inkább kinti eb, neki kell a nagy tér. :wink:
Ha tisztán tartod a cicát, nincs félni való. Mikor én terhes voltam volt még egy hörcsögünk is. A védőnő annyit mondott, hogy ne én takarítsam az almot.
Valóban igaz, hogy a legtöbb állatnak megvan a maga természetes közege. DE ezek azok az állatok akiket mi megszelídítettünk, és felelősek vagyunk értük ( mint Verna is utalt rá) mert ők már ehhez szoktak. Szegény hörit, vagy tengeri malacot hiába engednéd szabadon a ketrecből, egyből feldobná a tapit, mert ő ebbe született bele, és nem a vadonba. Nálunk azért a cicák nagyon jól viselik a parkettát, meg a fotelt. Valahogy nem kívánkoznak ki onnét. :wink:

thenus

Nálunk a macska döntött, szabadon járhat ki-be, de éjszakára bejön, nem is tudnánk már másképp elképzelni. És mivel pillanatnyilag egy szobát használunk háló-nappalinak, ezért a hálószobába is bejön - Lolo ágyába nem, ezt megtanulta.
Egyébként a tájékozottságot meg úgy értettem, hogy aki együtt akar tartani macskát és gyereket (ezt jól megaszontam ;) ), az utánanézett az ezzel kapcsolatos tudnivalóknak, mert attól, hogy valakinek volt/van macskája, még nem lesz ezen a téren szakértő - persze attól sem, hogy kikérdezi a nőgyógyászt, védőnőt, gyerekorvost, állatorvost, és mindent elolvas a könyvekben, neten - de azért kicsit jobban tájékozódtunk EBBEN A KÉRDÉSBEN, épp azért, hogy felelősen tudjunk dönteni.

Egyébként andibab, ha csak itt az utcánkban végignézek, itt is rengetegen tartanak kint állatot, a szembeszomszédomnak kb. 30 macskája van - van egy nőstény, amelyik évente hármat kölykezik - néha lök nekik egy kis kaját, azzal el van intézve. A másik szomszéd macskáját én hordtam állatorvoshoz, mikor tiszta tályog volt a lába, mert ő nem vitte el... az én fogalmaim szerint ez nem állattartás.
Nekem ott kezdődik, hogy az én macskám legyen oltva, ivartalanítva, ha beteg, elviszem orvoshoz, mindig van enni-innivalója, ha nyaralni megyünk, akkor gondoskodom az ellátásáról - nekem EZ az állatartás, nem az, hogy az udvaron ténfereg egy-két állat. De mások az elképzeléseink, fogalmaink... pedig én is vidéki gyerek vagyok, de nálunk a nagymamámnál is bejártak a macskák. Én meg így nőttem fel... És a gyerekem is így fog felnőni...

Na, részemről a téma tutira lezárva, ugyanis pakolok, holnap utazunk! :)

Pimpoka: megnéztem a kockát, nincs rajta semmi, de megmondom őszintén nem is hiányoltam, csak hogy mondtad, megnéztem a csomagoláson a képet, azon tényleg van... de a kockánkhoz nem volt.
Vendég

A kocka melyik oldalán nincs semmi? Nekünk is van ilyen kockánk, de minden oldalán van valami.
Vendég

Sziasztok!

Most találtam rá erre fórumra! Nézzétek el nekem, hogy nem tudom mind a 155 oldalt elolvasni.
Egy kis segítséget szeretnék kérni azoktól, akik Fábián Istvánnál szültek. Véleményeket, tapasztalatokat, árakat várok róla, illetve a Kistarcsai Kórházról, akár privátban is a bera81@freemail.hu-ra.
Mi a férjemmel még csak most kezdünk majd hozzá a babaprojekthez. Remélem hamarosan mi is babázunk! :-)

Előre is köszi mindenkinek!

Üdv:
Era
bera81

Pilla, az "A" és a "C" kockákról van szó. Amin a hengerforgó és amin a többszögű forgóban négy "lyuk" van, arról. A játék dobozán van rajtuk minta, csak azért kérdem, hogy én voltam-e olyan béna, hogy kidobtam vagy egyikben sem volt. De én már csináltam a hengerforgósra, sokkal jobb.

Állat téma, ki-ki ahogy csinálja, engedi. Panelban kínzás, kertesházhoz tartozik, én így gondolom. Amíg kicsi tartsák a megfelelő távolságot, de amikor már nagyobbacska igazán jó barátokká válnak. Mi bérházban lakunk ezért nálunk a porcicán kívűl más nincs.

Szüleimnek van tanyájuk, ott van elég állat, a sógromnak egy szoba nyuszi (én nem szeretem, mert az összes könyvet megrágja...) és mi hetente többször járunk lovardába, így lát és tapasztal eleget. Egyenlőre elég neki ennyi, ha majd lesz valamikor kertes házunk lehet saját állatkája. Addigra biztos fel is nő a feladathoz.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Itt a nagy állat vitában elfelejtettétek, hogy volt 2 kérdésem is. :cry:
Sebaj, leírom mégegyszer! Hátha...
Szóval az egyik az volt, hogy mikortól lehet adni babakekszet a manóknak?
A másik meg Liberós volt. Méghozzá az, hogy hogyan küldjem be a második ill. a harmadik ajándékhoz tartozó figurákat? Csak simán beledobom egy borítékba és feladom, vagy kell küldeniük egy kérdőívet (úgy mint az első ajándéknál is volt) és arra válaszolva kell beküldeni?
Köszi a segítségeket!!!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Túl vagyunk a vérvételen és egy röntgenen is. Egész ügyes volt a lány, bár a vérvételre nem engedtek be , lehet hogy így jobb is. Kicsit sírdogáltunk, de hamar elfelejtettük. :)
Eredmények a jövő héten lesznek.

Giga
nekem is van liberos kérdőívem, de még nem adtam fel. Sajnos nem tudok segíteni a kérdésekkel kapcsolatban.

Bera!
Fábián dokit csak látásból ismerem, viszont a kórház egy nagyon jó választás. Jól felszerelt szülőszoba és remek szülésznők-orvosok vannak. Van szülésfelkészítő tanfolyam is (ingyenes), érdemes eljárni, sok infot lehet gyűjteni.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Giga! A babakekszhez nem tudok hozzászólni, a Liberóshoz talán igen. Mi is kaptunk kérdőívet, én rögtön ki is töltöttem, de még nem volt elég figurám, úgyhogy félretettem, most pedig nem találom. Szóval én fogtam a figurákat, beletettem egy borítékba és úgy magában elküldtem, a barítékra szépen ráírtam, nevem-címem, hogy be tudjanak azonosítani. Szóval lehet, hogy nem is jól csináltam... :oops:
De itt talán kielégítőbb választ kapsz.. http://www.libero.hu/Pages/General/Arti ... x?id=19420

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sZIASZTOK!
Húúúúú csajok,látom nagyon nagy félre értések vannak itt a cicus ügyben!
Először is Verna!
Nem tájékozatlan,tudatlan stb....... vagyok és vannak sokan ebben a világban,hanem elővigyázatos és mindenekelőtt az újszülött érdekét nézve írtam amit írtam!Nekem is volt macskám,sőt anyuéknak folyamatosan van ciciája(már akkor is volt amikor Rolival voltam terhes,azóta folyamatosan van)!Mikor újszülött egy gyermek nem ajánlatos még egy tisztán tartott(rendesen ,oltásokra járatott stb....)cicát sem tartani a közelében!Egy légtérben jobban mondva!aztán mikor nagyobb lessz az a cica természetesen úgy hozzánőhet a babához,de nem egy légtérben akkor sem!Én úgy gondolom,hogy az állat az kintre való,még akkor is,ha tisztán van tartva!az a macska vedlik,hullajtja a szőrét stb...!Na mindegy!Nem az állat ellen vagyok,én is szeretem a cicákat,de kint az udvaron,ahól arra megy amerre ő szeretne!Szerintem az a gyerkőc is nagyon sokat tanúl (az emberektől,testvérektől-ami természetes)akinek nincsen háziállata!Nekünk van 2 hörink,de cica az nem lessz!Volt háromszor cicánk,nagyon sok pénzt rájuk költöttünk,és mind a hármat ellopták vagy elcsatangolt,vagy elütötte az autó!Rendesen voltak tartva,még a lakásba is bevoltak engedve!Almot én takarítottam!Mára már úgy érzem,hogy itt van nekem három szép gyerkőc akikkel éppen elég így is foglalkoznom!Cicával meg ha anyuékhoz átmegyünk találkoznak és-NAGYON SOKMINDENT TANÚLNAK-OTT IS!dE NEM A MACSKÁTÓL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NA A KUTYA AZ MÁS KÉRDÉS!Őket már elvből nem engedném be a házba!Nekem a Vizsla a kedvenc kutyám,de elnem tudnám őt a lakásban képzelni!Nem is érezné jól magát,hisz neki a szabad tér kell,ahól kiélhati a vadász ösztöneit!Na mindegy!HATALMAS NAGY FÉLREÉRTÉSEK KELETKEZTEK ITT PÁR EMBERBEN!
aNYUÉK CICÁJA!
Kép
SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Látom, nem marad annyiban a téma, amit felvetettem.
Anyukák, beszéljük meg, hogy mindenkinek megvan a maga véleménye, én meg elnézést kérek, hogy ilyen témát bedobtam a közösbe, gondolhattam volna, hogy nagy indulatok szabadulnak fel.
A gyerek az állattól, a szülőtől, a nagyszülőtől, meg mindenhonnan tanul, ki innen, ki onnan. Szerintem mindenkinek megvan a maga véleménye erről. A lényeg, hogy itt mi mindannyian azt gondolom, arra törekszünk, hogy a lehető legjobban neveljük a gyerekeinket, hiszen itt gyötrődünk még ebben a melegben is a számítógép előtt és megvitatjuk, tanakodunk, mi a legjobb a gyereknek. Hát ez a szép ebben. Kérlek szépen benneteket, bízzunk már meg egymásban annyira, hogy mindenki a gyerek érdekeit tartja elsősorban szem előtt, hiszen ez a babanetezés annyi idő és energia, hogy ha nem lenne elég fontos, akkor nem tennénk, sokkal kényelmesebb a hűs szobában akármit csinálni, ami pihentet (bár néha ez is tud pihentetni, az tény).
Giga:
Te meg külön bocsáss meg, hogy miattam nem válaszoltak a kérdésedre. Jajajj, de ha megtudod, akkor majd ha mi is ott tartunk, akkor majd tőled kérek tanácsot :).
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska
piroska.103

Tiop, szerintem te érted félre, bocsi. :oops: Verna mint megmagyarázta, nem úgy értette a tájékozatlanságot, ahogy te most mondod. Hanem úgy, hogy aki állatot, cicát akar tartani a gyerek mellett, az nyilván jobban utánanéz, utána olvas, kérdez, mint az aki nem. Ezzel nem "tudatlanozott" le szerintem senkit. Ne vedd így magadra! :wink: :)
És azt sem úgy kell érteni, hogy a gyerek konkrétan a macskától tanul (nyilván tőle legfeljebb a lustálkodást, meg az egerészést lehetne ellesni :lol: ) hanem, hogy az állatokkal való együttélés során rengeteg olyan tapasztalat, és tanulság rakódik le a gyerekben, ami hasznára válik. Szerintem így értette, de ha visszajön a nyaralásból kijavít, ha mégsem így gondolta. Én így értelmeztem.

Egyébként meg kár ezen vitázni. El kell fogadni, hogy van aki nem tűri a gyerek mellett a macskát, és azt is el kell fogadni, hogy van aki igen, és nem kell ezért egyik felet sem kritizálni, elitélni, stb. Vészesen hasonlít ez az egész a cumitémához. van aki ad cumit a babónak, és van aki nem, mindkét fél hozzáállását el kell fogadni. El lehet mondani a véleményt, de ennyi.
Na én részemről le is zártam a témát, meg szerintem mindenki. :lol:

thenus

Sziasztok!

Van most pár percem,írok egy kicsit.:)

Tényleg jó kis téma lett itt az állatok körül.
Én inkább nem írom le a teljes véleményemet,mert sokakat talán megbotránkoztatna,de tömören:
-utálok minden olyan állatot,ami szőrös,kiemelve: kutya,macska,de a legjobban a MACSKA!!!
Már előre kiráz a hideg,hogy Levi hozzá fog érni ezekhez az állatokhoz.
Szerintem bennem ez nem is utálat,hanem inkább undor,és valószínő abból ered,hogy allergiás vagyok a szőrükre. :evil:
Persze Levit nem fogom tőlük tiltani,de az tuti,hogy addig nem érhet hozzá semmilyen állathoz,amíg a szájába veszi a kezét.
Az egy dolog,hogy van víz,kezet lehet mosni,de Levi kb. 2 percenként tuti a szájában turkál.
Van két kutyánk,én kerülöm őket,Levi pedig messziről,de rajong értük.Kint az udvaron jó helyük van,de én el nem tudnám képzelni,hogy bent a lakásban legyen bármelyik is.

Na,erről ennyit... :D

Giga,
A Liberos dologhoz nem tudok hozzá szólni,de a kekszeshez talán igen.
Levinek 4 hónapos kora óta adom a babakekszet,eleinte csak reszelve kapta almával,aztán 6 hónapos kora körül már a kezében fogta és úgy ette (szopogatta).
Most már hogy van foga,nagyon figyelnem kell rá,mert óriási darabokat leharap a szájából meg nem engedi kiszedni,mert akkor megharap.

Fú,mennem kell megint.

Szép estét mindenkinek!

Kati és Levi

Kép
mano83

sziasztok!

Giga!
A babakekszet én 7 hónaposan már adtam Zsaninak,de rajta van a dobozon is,hogy mennyi idős kortól lehet adni a picinek!Zsaninak akkor még csak 2 foga volt,ha jól emlékszem,és szépen elcsócsálta! :wink: (Hipp babakeksz)

Még egy utolsó hozzászólás az állatos témához,és részemről ennyi volt,mert úgy gondolom,hogy ez nem az a fórum,csak nagyon felhúztam magam a múltkor,és azért szoltam hozzá!Na szóval,én tudom,hogy nagyon sokmindenre ösztönöznek az állatok,és ő álltaluk megtanúlnak sokmindent a gyerekek,én ezt fogtam,nem is erről beszélek,hanem csak egyszerűen arrol,hogy félreértettétek amit mondtam!ÉN NEM AZ ÁLLAT ELLEN VAGYOK!AZT IS ÉRTEM,HOGY AKI ÁLLATOT TART AZ JOBBAN FELVAN KÉSZŰLVE MINT AZ AKI NEM TART ÁLLATOT!ÉN IGENIS MAGAMRA VETTEM AMIT VERNA ÉS PILLA ÍRT!ROSSZÚL ESET AZ,HOGY PILLA ÍRTA:"Andibab, Tiop, Laura már lassan 9 hónapja (+9 hónap a méhemben) él együtt egy macskával. Szerintem egyáltalán nem "gáz". Imádom a macskámat és imádom a gyerekeimet is. Ne haragudjatok meg érte, de ennyire negatív véleményt írni valamiről, amit sohasem próbáltatok, na az "gáz"...
Mégegyszer bocsánat, de ez kikívánkozott belőlem.

DE IGEN IS,VOLT CICÁM,ÉS NEM ELDOBTAM MAGAMTÓL,HANEM ELSZÖKÖTT,ELVITTÉK!NAGYON SZERETEM A CICÁKAT,ÉS NEM DOBNÁM ELL AZÉRT MERT JÖN A BABA!TUDOM,HOGY FELELŐSSÉGGEL KEL LEENI ÉRTÜK IS,HISZEN ŐK IS ÉRZŐ ÉLŐLÉNYEK,UGYAN ÚGY MINT AZ EMBEREK!DE KÜLÖN KELL TARTANI ÚJSZÖLÖTT CSECSEMŐT,ÉS CICÁT!ENNYI!NINCSEN TOVÁBB!LEHET,HOGY NEM VAGYOK EGY OKOS EMBER DE NEM IS VAGYOK TELJESEN BOLOND!

MINDENKITŐL ELNÉZÉST KÉREK,ÉN SENKIT SEM AKARTAM MEGBÁNTANI SEMMIVEL!LEHET,HOGY ÉN IS FÉLRE ÉRTETTEM VALAMIT,DE VERNA ÉS PILLA IS NAGYON FÉLRE ÉRTETTE AZT AMIT ÉN ÍRTAM!RÉSZEMRŐL AZ ÜGY LEZÁRVA!EZT A TÉMÁT EGY MÁSIK TOPICBAN LEHET FOLYTATNI!NEM IDE TARTOZIK!
SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga, a liberósat nem tudom. Én is adok már Lellének babakekszet, de én a herbáriában veszem, dino kids a neve, glutén-, tej-, és tojásmentes. Ízlik neki, vagyis inkább, ha olyanja van megeszi. A Hipp-es búzalisztből van.

Lelle nagyon nem akar most enni, voltunk már dokinál is, a doki mondta, hogy figyeljem a súlyát, mert ha veszít megint, akkor kell kérni egy vérvételt. Eddig megevett mindent, de most már alig-alig eszik meg bármit is, mindegy, ha én főzöm, ha nem. Ha gyümölcs, ha főzelék. Minap már a tápszerrel kevertem a főzit és úgy akartam megitatni vele, hát ki is röhögött....
Most inkább a tápszer menne, nemrég az nem kellett neki....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Már megint a Szörny Rt megy a tévében, Bogi akkorákat röhög rajta, hogy mindjárt kiesik a feje a száján. :lol: Én már kívülről fújom a kedvenc dvd-ket magyarul és angolul is, mert a változatosság kedvéért néha át szoktam kapcsolni angol nyelvre, de a kisasszonyt nem zavarja. Olyan nyamvadt idő lett, hogy fel kellett jönni a játszótérről, és egyszerűen nem hajlandó másképp veszteg maradni a csaj, csak ha sikeresen kikövetelte, hogy rakjuk be valamelyik meséjét. :roll:

Verna, egyébként én is és az unokatesóm is azért vagyunk "macskátlan" állásponton babás időben, mert nekünk sem alakult ki sajnos a védettségünk a toxo ellen, úgy, mint Szantre-nak. A "kedves" 30 macskás szomszédodat meg kellene vizsgálnia egy pszichiáternek - mert ez aztán, amit írtál, rémes! :x

Giga, ha van már Lilibabának fogacskája, és tud nyammogni, akkor szerintem nyugodtan próbáld meg a kekszet, csak nagyon figyeld, nehogy túl nagyot harapjon. Olyan kekszet válassz elsőre, ami a nyál hatására könnyen-gyorsan puhul, és akkor talán nem lesz gond vele.
A Liberoklub időről időre fog küldeni egy-egy levelet, plusz egy kérdőívet meg pelenkamintát, ami az adott korban általában jó méretű arra a babára. A kérdőívet kitöltöd, azon jelzed x-el, hogy beleraktad a matricákat is, és várjad türelemmel az ajándékot. Fogják küldeni. Tehát ők lépnek kapcsolatba veled a baba egyes korszakaiban, és erre válaszul tudod beküldeni a matricákat.

Bera, üdv nálunk! Küldök privit, én is Fábián doki páciense vagyok.

Na, megyek sétálni, már megint "jósolgat" a pocim... :shock:

Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab

...így kell enni, úgy kell enni, Lelle Hanna tudja, hogy kell enni....

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

A csudába..., akkor lehet, hogy elpazaroltam 5 matricát és nem fognak semmit sem küldeni...? :roll: :oops: :cry:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

giga, én még adok Lellének naponta egy-két darab natúr kukit, imádja és adtam már neki gluténmentes abonett szeletet(de csak a kukoricás-rizsest eszi meg), nyilván a szeletből törtem és azt ugyan úgy szopogatja, mint a kukit. Nekünk nincs még egy fogunk sem, de a kuki nagyon gyorsan olvad, az abonett is.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tiop, én nem akartalak megbántani, ha mégis sikerült, akkor bocsánatot kérek.
Mi bizony együtt élünk egy macskával a lakásban, aki annak ellenére, hogy nem a természetes közege a járólap és a négy fal, nagyon jól érzi magát és köszöni szépen nem menne sehova.
Ezzel a témát én is lezártam.
Vendég

Fúha skacok... nem semmi ez a vita...

Állatok a lakásban: Nekünk mókusaink vannak... ők nem igénylik annyira az állandó foglalkozást és nem is szemetelnek így nem kell attól félnem, hogy Lilla a kakijukkal kezdi majd a hozzátáplálást... (+ Lilla imádja nézni őket amikor rohangálnak a ketrecben :) )

Én csak azt sajnálom, hogy a lakásban nem lehet kutyánk/macskánk... (azt állatkínzásnak tartanám... vagyis a macskát nem, de én nem igazán szeretem őket... valahogy nem illik hozzám az egyéniségük). Szerintem én a szüleimhez fogok kutyát venni, hogy Lilla eg ykutya mellett nőljön fel és ha tehetem bizony macskákkal is összeeresztem, hátha túlesik majd a toxoplazmán ő is még gyerekkorában... (sanszos).

A gyerekorvosunk külön megdícsért minket a mókusok miatt, merthogy nem kell a gyereket steril környezetben nevelni... (hehe :) steril környezet :) még soha nem látott vasalt ruhát :) )

MÁS: Babakeksz...

Uramatyám... ti már 4-6 hónaposan gluténos cuccokkal etetitek a gyerekeket? (ld. a búzalisztben is glutén van - ha Hipp, ha nem Hipp)... Lilla 1 éves kora előtt tutira nem kap gluténes (+ tejes) cuccot... de még az is lehet, hogy 1,5 lesz belőle...(mondjuk neki priusza van a férjem pollenallergiája + aszthmája miatt így nem kockáztatunk)

Ez azért kemény lesz mert Lilla ma is majdnem kivette a kiskanalat a kezemből fagyizás közben és a többi kajánál is hisztizik amiért nem kóstolhatja meg őket... és még van több mint egy hónap a hozzátáplálásig... (a pizzánál pl. lefelé húzza a karom és már nyitja a száját...)
Vendég

(ja... egy kis ölebet mondjuk el tudnék képzelni a lakásban is de tőlük kiráz a hideg + lusta vagyok én ahhoz, hogy télen hajnalban kimenjek sétáltatni... így a kutyát is és magamat is megkímélem a szenvedéstől... majd ha lesz egyszer egy családi házunk akkor lesz egy Labradorunk vagy egy Beagle vagy valami hasonló... de az még messze van)
Vendég

Jó reggelt!

Ha emlékeim nem csalnak Laura úgy 5 hónapos kora óta "nyomja" a babakekszet, kb. 1 hónapja pedig a babapiskótát. A babapiskóta jobb rágcsálnivalónak tűnik, mert ha le is törik belőle egy nagyobb darab az szétolvad a szájában. Szerencsére a mi családunkban senki sem allergiás semmire. Egyedül én és az apukám vagyunk érzékenyek a méh és darázscsípésre, de ennyi. Az Auchanban amúgy (meg nyilván máshol is, de én ott láttam) lehet kapni egy Scooby-Doo! fantázianevű (Pick) felvágottcsaládot, ami tej-, és szójafehérje mentes, illetve gluténmentes.
[/b]Pimpoka, Lelle igazán ügyesen eszik egyedül. :D A natur kukit pedig az én lányom is imádja, és neki még a fogaiba sem ragad bele, mint nekem. :D
Giga, mi már nem Liberót használunk, meg amúgy sem szoktam ilyen beküldözgetős dolgokra figyelni... Konkrétan azt sem tudtam, hogy be lehet bármit is küldeni. :D
Lányok! Mi lesz a talival? Nagyon elfelejtettük ezt a témát... Úgy sajnálnám, ha nem ismerhetnélek meg titeket személyesen is.
Vendég

Köszönöm szépen a sok választ a két kérdésemre! :D
Pimpoka!
Nem semmi Lelle ezen a képen.
Egy hasonló Liliről:

Kép

A rövid kis történet hozzá:
Minimanó egyik kaja után nemsokkal bukott egyet a járókába, amit mi nem vettünk észre. Ezek után simán belehempergette az okos kis homlokát... :shock: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
giga1

Ja!
Ma megyek vissza Szabóhoz, mert még mindig vérezgetek. Néha csak kicsit, de van, hogy jól megindul. Remélem nem lesz semmi baj. Lehet, hogy a szopit kell majd abbahagynunk. :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
giga1

Most kipróbálom, hogy sikerült-e a vonalzó.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Sikerült! :) Igen! :)

Köszi Jutta! :)

Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Mi most fogunk majd hozzákezdeni a babaprojeckthez, és a Flór Ferenc van hozzánk a legközelebb. Mi nemrég költöztünk a környékre, nincs túl sok kismama-kisgyermekes ismerősünk, ezért várnám a véleményeket pro és kontra mind a kórházzal, mind az orvosokkal kapcsolatban. Én elég macerás eset leszek, ugyanis most még nincs lakhatási engedélyünk, így lakcím szerint nem ez a kórház a miénk, így mindenféle képpen olyan orvos érdekelne, akinek van magánrendelése. A másik, hogy miután a csípőmmel problémák vannak (mint utóbb kiderült, született csípőficamot mégsem rakták akkor teljesen rendbe), így nagyon valószínű hogy császáros lesz a szülés. Tudnátok nekem olyan dokit ajánlani, aki ezeknek a "kritériumoknak" eleget tesz? Ha esetleg az "árfolyamokról" is fel tudnátok világosítani, akár priviben is, akkor nagyon hálás lennék...
Köszi előre is
C.
cicmarek_

Cicmarek!
Jó választás a Flór Ferenc és az orvosokra sem volt még körünkben sok panasz. :) Nem írtad honnan írsz, a magánrendelések szerte-szét vannak, az Örstől Gödöllőig mindenfelé. Esetleg ha számít, írd meg ezt is merrefelé lenne neked közel. Priviben írok az én dokimról.

Lelle és Lili is gyönyörűségesek maszatosan!! :D

Ma elég nyűgösek vagyunk, biztos az idő miatt. Itt most csendesen esik. Viszont most először Dóri este 9-től reggel 8-ig aludt. :) Mivel már nincs sok tejcsim sajnos, ezért tegnap elhagytuk a délutáni szopit és alma-körte pürét ettünk. Végre valami ízlett is neki. :) Így estére a sok tejből jól tudott lakni, gondolom ezért is aludta végig az éjszakát.

Szép napot!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Piroska, jó lett a vonalzód és tényleg egy napra vagyunk kiírva!

Ja egy kolleganőm is terhes és ő is erre a napra van kiírva, tehát január elején nagy összhangban lehettek apák, anyák és a csillagok! :lol:

Cicmarek, én még szülés előtt állok, de már többször voltam a kórházban, ami eddig szimpi volt, és a csajok is csak dícsérték!

Jók ezek a maszatos képek! :D

Giga, vigyázz magadra! Bár ha múltkor nem volt gond, most se lesz, de azért ki kellene deríteni mitől van ez!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Kezd baromira elegem lenni a jóslófájásokból! Eszméletlenül megkínoznak, állandóan ugrásra készen vagyunk, aztán meg semmi. Ma du-n megyek ctg-re a kórházba, ha minden jól megy, fogok tudni találkozni Turi dr-al is (legalább valamennyire megismerem), aztán talán már fog tudni valami okosat is mondani (a dokim mindig azt mondogatta, hogy annyira zárva van a "kisajtó" mintha behegesztették volna :lol: ). "Házipraktikákkal" :oops: meg nem merjük siettetni a szülés beindulását a császár-előzmény miatt, így csak szenvedek. :cry:

Tudom, hogy nagyon türelmetlen vagyok, aztán lehet, hogy egy hónap múlva meg majd jól visszasírom ezeket a napokat... A férjem ilyenkor azt szokta megjegyezni a nyavajgásomra, hogy egy terhes nőnek soha nem jó semmi... Lehet, hogy igaza van??? :roll:

Szia Cicmarek, írok priviben a dokimról én is!

Lányok, Lelle és Lili nem semmik, micsoda maszatmanók! :D :D

Pimpoka, hogy csinálod, hogy 1-2 darab kuki elég a csajszinak? Amikor én próbáltam ki először Bogival, egyszerre lenyelt kb 10 darabot, mostanra meg már félzacskókat is eltüntet. Közelharcban kell kiszedni a kezéből, annyira imádja! Persze nem hízik egy grammot se tőle, amennyit rohangál, olyan mint egy felhúzott duracell-nyuszi...

Sokszor eltűnődöm, hogy az apja hogyan fog bírni Bogival ha bent leszek a kórházban, mert ő nagyon engedékeny a kishercegnőjével, semmi szigor, én vagyok itthon a mumus... :wink:

Már megint kezdődik, de ez is csak jósló. Rohadtul kényelmetlen...

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab

Ja, még annyit, hogy Giga, nagyon vigyázz magadra meg a picurira!!
andibab

Andibab!
Érdekesek ezek a jóslófájások. Nekem 1 darab se volt. :shock: Próbálj pihenni minél többet, tudom Bogi mellett nem egyszerű. :)

Giga!
Mi volt a dokinál ??

Lányok a habtapit lehet mosógépben mosni?? Vettünk a héten a corában, de annyira büdös, műanyag szagú, hogy elviselhetelen. Mit csináljak vele ?? :o :?:

KépKép
tüccs

Hát nem lettem sokkal okosabb... Szabó nem tudott megvizsgálni, mert iszonyat mennyiségű ember volt az ambulancián, és nem ő rendelt. Azt mondta, hogy vagy várok, vagy hétfőn menjek el hozzá a magánrendelőjébe. Hát én ezutóbbit választottam, mert sejtéseim szerint még most is ott ülnék. :evil:
A vérképem még soha nem volt ilyen jó. Csak egy helyen van egy apróbb eltérés, de a védőnő is azt mondta rá, hogy az semmi. Szóval most kicsit meg vagyok kavarodva. Egyébként ma nem volt vérzés. Hátha így marad!!! :o :)

Tüccs!
Ezt jó, hogy megkérdezted, mert a miénk már olyan koszos, de én neki nem állok kézzel kisikálni. A lány természetesen nem játszik rajta, ez inkább csak nekem van letéve a pelenkázó meg a kiságya elé.
Anyósoméknál is van habtapi, és állandóan szétszedi, és meg akarja enni. :wink: :twisted: A kis rosszaság... :lol:

Kép
Kép
giga1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?