Sziasztok!
Mindenki F1-es fan?
Csakegy teljesen igazad van. A súly a lényeg. Valahol, valamikor Norka egyik felmérésében is ez jött ki. Emlékszik rá valaki?
Egyetértek: kajaközpontú lettem. Teljes mértékben. Lelki szemeim előtt a GI zöld, sárga és piros függőleges oszlopai lebbegnek, s ami gyümiket eszek kívülről tudom, hogy melyiknek mennyi a ch-ja.
Kavics
imádlak!
Nem kívánok én neked semmilyen diétát, de pont az jutott eszembe, hogy a 14. héten mész meetingre. S én nem is voltam kívánós a 20. hét előtt......
Egyetemi város ide, vagy oda, de betartják az előírásokat. Főleg most, hogy teljes erővel azon kellett munkálkodniuk, hogy minél több ágyat / beteget kapjanak.
Mamint: tűű a szénakazalban. Nagyon tetszett!
Linácska: Hódmező. S neked kell eldöntened, hogy diétázol, vagy sem. Viszont én először megszoknám a metet, aztán ha nincs hatással a szervezetemre akkor diéta. Persze ez csak az én véleményem.
Monyó: hát te keményen behypóztál. Nem szabad ilyet csinálni! Nem muszáj rögtön keményen diétázni (bár szerintem a 90 napos diéta, az fogyikúrának felel meg), hanem mindig egy picit, s még egy picit veszel vissza. Példuál kezded a kenyérrel, folytatod a csokival. Nem az egészet egyszerre. Google-ba beírod, hogy GI-KRESZ s látni fogod, hogy mi az alacsony, mi a magas indexű kaja.
Lafi: tegnap éjjelem ráment (nyilván sokkoltam is Gergőt..
) de olvastam ezt-azt. Volt aki 25-30 kilót fogyott terhességi diabétesz okán - de ő százvalahányról indult!! Ajánlott a 150 grammot betartani, viszont akinek nagy-nagy túlsúlya van, azt valóban jobban visszafogják. (Ezeket a sorokat úgy írom, hogy fogalmam sincs mennyi a súlyod
)
Nem tudom hogy jó hír e, de Csakegy is megerősítette: 35. hét körül beáll a cukor. Szóval ha addig diétával tudtad rendezni a sorokat, akkor után már nagy gond nem lehet.
Lányok! S Rejoka!
Keresem a szavakat........ szóval tegnap írtam, hogy szívás 1., meg szívás 2., hát meg kellett érnem még egy nagy büdös magyar valóságot (ezek Rejoka szavai voltak!
) Meg kell hogy valljam, hogy lelkiekben teljesen padlót fogtam, de csak ma sírtam. De lányok!!!! Örömkönnyek voltak!!!!!
Story: ismeretesek mindenki előtt, hogy milyen cukorértékeket mértem a napokban. De mint minden PCO-s: szívós vagyok. Ma reggel felébredve, éhgyomim 5,8 volt. Reggeli után 7,6. Gondoltam egyet, s letipliztem a gyógyszertárba (ők a földszinten vannak, én a harmadik emeleten - ennyi testmozgásom volt), s kértem, hogy mérjék már meg a vércukromat. Eredmény: 5,2. Felrohantam a 3.ra a saját mérőmhöz: 8,3 (testmozgás után nemhogy csökkent volna, hanem nőtt.....
). No comment.
Visszavittem a mérőt a boltba. Szó nélkül kicserélték. Ebéd előtti mérés: 6,6, ebéd utáni 8,3. Ekkor fogtam ezt a mérőt is, s elmentem a háziorvosomhoz. Egyszerre mértük a nővérkével! Neki 5,6 (az én véremmel!), nekem 7,6. Hát visszavittem ezt a mérőt is.
Megállapították a boltban, hogy mindent jól csináltam, úgy mértem, ahogy a nagykönyvben van írva. Közölték, hogy inkább visszaadják a mérő árát.
Mindenkit arra kérek, aki mérő vásárlásra adja a fejét, hogy at1) ne vegyen Dimarsont, at2) ne legyen rest, s menjen gyógyszertárba, vagy orvoshoz, s csekkolják le a mérőt közösen. TANULTAM AZ ESETBŐL! Mint, mindig próbálom a pozítiv oldalát nézni az esetnek, de: nem fogok felelőtlenül nassizni, eszegetni, csipegetni szülésig. Figyelni fogok..... az tuti! A másik téma ami motoszkál: hogyis lehet megtagadni ezt a 32. heti terheléses cukormérést??????????
Jah! Holnap azért csak megsokkolom magamat is..... veszek egy accu chek mérőt. Ezt ajánlották az orvosnál is, meg a patikában is.
Elnézést, de kapcsiból nem megy, de valaki kérdezte, hogy terhesség előtt milyen volt a cukrom. Tavaly december elején volt egy terhelésesem. Éhgyomim még jó volt, de a 120: 8,3 volt. Erre kezdtem diétázni (GI). A mostani 24. heti terhelésem: 0: 4,3, 120: 9,8. Erre kezdtem 160-as ch diétázni.
Boldog vagyok!
Rejoka drukkjaid jó hamar ideértek! Köszönet érte!
Bee