Új privát üzeneted érkezett!

Norkaaaaaa!

Ma bepötyögtem a gugliba azt, h. "PCOS" és az első kettő a honlap volt!!!! :D :D :D
A 2. kettő az Informedes cikk, utána kettő a Családinetes topik, aztán egy a legutóbbi Európai Endokrinológus Társaság konferenciájáról szóló cikk, mely szintén a PCOS-metabolikus szindróma összefüggést taglalja és CSAK(!) a 8. a Mekkelek féle baromság!!!!!!! :twisted:
(Sajnos "PCO" -t bepötyögve már nem ilyen jó a helyzet! :cry:)

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Na visszajöttem...

Szóval még annyit tennék hozzá az egész sztorihoz, hogy igazából osztom Rejóka véleményét. Valszeg ha midnenki békén hagyott volna és nem diétáztam volna akkor se lett volna magasabb az átlagos cukrom, Lilla akkor se lett volna óriásbaba (a 32. héten kezdtem csak diétázni!!! Lillát akkor is az átlagosnál kisebbnek saccolták tökéletes állapotú méhlepény stb. mellett - naná... az anyja is pici- szóval a cukrom addig se okozott neki problémát).

Ráadásul nekem a kötelező 24. heti cukorvizsgálaton az értékem még pont a határérték alatt volt amit az összes létező kórházban elfogadtak volna JÓ eredménynek és nem igazán kértek volna ismétlést. Az én nőgyógyászom lelkiismeretes volt és ezért ismétlést kért... (hja... később a fülem hallatára szúrta le emiatt az egyik főorvos...). Szóval ha a dokim nem kéri a duplázást akkor mindenki szépen békénhagyott volna. Mint ahogy a nők legnagyobb részénél teszik... (szerencséjükre?)

Ráadásul valamikor a 34. - 36. hét körül (már nem emlékszem) a cukrom is javulni kezdett és már akkor se ment a határérték fölé amikor háztarrtási kekszet reggeliztem marokszámra (a kórházban amikor befektettek gyomorrontással és emiatt lényegében semmit sem ehettem). Az orvosok pedig ennek ELLENÉRE is halálra szekáltak. Folyamatosan mérték a cukrom... Nem hitték el, hogy tényleg jó... (ott volt a saját mérőm és nem fogadták el az értékeit... így a saját D-Contjukon méricskéltek... pedig pont előtte hasonlítottam össze a szemük láttára a saját mérőm eredményét a sajátjukkal és u.annyi volt.).

Szóval nekem azért lett végül kínszenvedés a diéta mert végig úgy éreztem, hogy ez így nincs rendjén, ENGEM EGYSZERŰEN SZIVATNAK. Tényleg. Hogy valójában a cukrommal kapcsolatos dolog csak fel van fújva mert így több vizsgálatot írhatnak ki (OEP támogatás), mert így benntarthatnak (2 ágyas szoba napi 3000 Ft). A nőgyógyászom is ki volt akadva a rendszeren, a végén már ő kérlelt, hoyg egyek, tök mindegy mit de egyek, mert Lillána híznia kell, el kell érnie a 2500 grammot... és megnyugodott amikor látta, hogy midnenki hordja nekem a kaját... (mialatt a rohadt főorvos kötelezően mérte a vércukrom én meg be voltam xarva, hogy ha mégis felmegy mert hát ennem kellett akkor most mit fog csinálni... talán kiír császárra vagy fene tudja). Hála a jó égnek az első benntartás után (ld. gyomorrontásos játék) saját felelősségre szabadultam talán 4-5 nap TELJESEN FELESLEGES bennfekvés után... másodszorra meg már úgy voltam vele, hoyg szó nélkül lelépek a kórházból ha nem írnak azonnal ki... csak hát közben megszületett Lilla.

Úgyhogy szerintem úgy gáz ez a terhességi diab. téma ahogy van. (A magyar egészségügy is az a sok pénzéhes orvossal együtt - tisztelet a kivételnek mint pl. a nőgyógyászom aki akkro sajna még nem volt szakorvos így talán ő volt a legkisebb ember az egész osztályon aki önállóan semmit se tehetett max. vígasztalt)

Legközelebb jobban oda fogok figyelni, tudatosabban fogok enni már az elejétől kezdve, néha méricskélem a cukrom, ha nagyon gáz akkor elkezdek diétázni és ha az se működik... na olyan nem lesz.

Hát ez van.

Ja. Anno azon is filozofáltunk (vagy itt vagy a másik topikban), hoyg mi lehet az oka annak, hoyg pl. rejónak a 2. babánál nem volt terhességi diabétesze, az elsőnél pedig volt. A súly volt a kulcsszó.

Amikor a 28. héten elmentünk egy ismerős ismerőséhez aki szonográfus a Sotén és megcsinálta nekünk a 4D UH-t akkor mondta, hogy szerinte is túl van spilázva az egész (neki anno tizensok volt a terheléses cukra és akkoriban még nem paráztak ezen, a gyereke meg ép és egészséges) - és határozottan állította, hogy a terhességi diab kulcsa a súlynövekedés. Ld. Ha valaki SOHA életében nem fogyózott, vagy relatív állandó a súlya (lehet az egyébként túlsúlyos állapot is!) akkor ha hirtelen! megugrik pl. a terhesség miatt akkor logikus, ha a hasnyálmirigy nem bírja a tempót és jön a diab. Ha viszont valaki pl. jojózik vagy már korábban is meghízott stb. stb. akkor a szervezetét nem éri sokként a hirtelen jött súlynövekedés.

Nekem ez logikusnak tűnik.

Én soha életemben nem fogyóztam, csak egyszerűen mázlim van mert nem szeretem a zsíros, magyaros kajákat. Ha választanom kell akkor zöldség + sovány csirke, vagy valami finom saláta... aztán ha ehhez jön pl. egy kis csoki az nem mondhatnám, hogy sokkolóan hatna a súlyomra... Ráadásul iszonyú ritkán szoktam megéhezni... van, hogy délután 6-kor koppan le, hogy úristen, ma lényegében még SEMMIT sem ettem... nem korog a gyomrom, nem esik le a cukrom, semmi... igazából akkor leszek éhes, ha guszta kaját látok. Fene tudja, miért van ez így. (Erre most szoptatás alatt is oda kell figyelnem... az első 2 héten nem volt gond, mert akkor ha nem ettem midnen szoptatás előtt-után akkor hipóztam, de mostanra már rendeződtek a dolgok és megint nem érzem az éhséget... így szó szerint figyelmeztetnem kell magam arra, hogy egyek... szívás, de ez van. Viszont cserébe leszoktam a háztartási kekszről és itthon semmi édességet nem tárolunk. Egyedül Ovomaltine-t de ha ez a doboz elfogy akkor lehet, hogy nem is veszek többet - csak olyan egyszerű volt reggelire normál kaja helyett meginni egy 25 CH-nyi pohár meleg ovomaltine-t.)

Úgyhogy vannak itt érdekes dolgok... nem?

(DE!!! Minden ember más... ami nálam működött az másnál nem biztos, hogy működik...)

Vércukormérő: nekem D-cont van de rentgeteg rosszat hallottam már róla (velem ezt vetették meg a Sotén azzal a felkiáltással, hogy ha inzulinra raknának ez jobb, mert csak ehhez lehet TB-re tesztcsíkot venni). Az Accu-checkről is megoszlanak a vélemények, de állítólag jobb a szúrója, gyorsabb és a teszt se sokkal drágább hozzá... (így is, úgy is egy vagyon...)

Mondjuk a tesztcsíkokkal az a gond, hogy a D-Contból az érzékenyből (CSAK azt szabad venni) 50 van egy csomagban és max. 3 hónapig lehet felhasználni így koca-méricskélőknek tiszta pénzkidobás (sokezer Ft egy csomag). Már filóztam azon, hogy az LH tesztek mintájára az ilyen vércukormérő-teszteket is el kéne osztani így aki pl. csak havonta 1 méricskélős napot szeretne tartani (napi 3-5 méréssel) annak max. 12-20 db-ot kéne megvennie és nem 50-et aminek a legnagyobb része a kukában végezné...

Na eldugulok végre... (bocsi a félregépelésekért... ha gyorsan gépelek simán felcserélem a betűket...)
Vendég

Ja... még anyni, hogy nem tudom, más is látta-e a műsort talán a Discoveryn ami a cukorbetegségről is szólt...

Az volt benne, hogy az anya születési súlya (ld. pl. nagymama étrendje!) határozza meg igazából, hogy a gyereknek! milyen esélye lesz a diabéteszre..

Tudniillik az anya születési súlya determinálja, hogy mekkorára (?) fejlődhet a méhlepény benne, így ez kihat a gyereke születési súlyára is... Ha ugyanis az anya éhezett terhesség alatt, a gyerek egy olyan világra lesz fizikailag felkészítve ahol nincs sok kaja... pont emiatt amikor egy ilyen gyerek beleszületik a mi kis gyorszabálós kalóriabombázós világunkba akkor lényegében azonnal túletetődik és lényegében azonnal túlmunkára kényszerül a hasnyálmirigye stb. Emiatt jön az elhízás, szív és érrendszeri problémák, diabétesz.

Én 2,9 kilóval születtem. (Lilla meg 2,65 kilóval de a növekedési üteme alapján valszeg ő is 2,9 lett volna ha még 1,5 hétig kibírja a pocakomban). (és 99,999999%, hogy elhíztam volna, ha nem pont növényevőnek születtem volna és szeretném a zsíros kajákat)

Többiek?

Érdekelne, hogy itt a PCO-sok között mi a helyzet...
Vendég

Na egy nagyon ucsó hozzászólás :)

Közben elmerengtem és rájöttem, hogy én igazából nem is a terhesség kezdetekor kezdtem el a gyeplőn lazítani hanem amikor elkezdtem Metformint szedni... ha ugyanis nem ettem mellette elég szénhidrátot akkor hányingerem volt így kénytelen voltam szénhidrátot enni...

Hm.
Vendég

Linácska, Csakegy 44,4 kiló! :) Bár én se vagyok sokkal több. (47-48 ) A BMI indexem szerint sovány vagyok. :) Hurrá, akkor a szakik szerint nem is lehetek PCOS! ;)

Csakegy, Ovomaltint (Ovomartint) kicsi korunkban próbáltak velünk itatni. Velem nem sikerült megszerettetni, maradtam a nesquicknél. Mai napig.
Személy szerint 2,50kg alatt születtem, tesóm pedig csak éppenhogy meghaladta a koraszülött súlyt. Mindkét nagymamám csúcs vékony! Még most is! Viszont édesanyám hajlamosabb a hízásra.
Ezek alapján lehet az elméletben valami.
A mi ételeink inkább tipikusan magyarosak! És mégse sikerül hízni. (Csak akkor híztam vagy 3-4 kg-t, amikor diane-t szedtem.)

Lecsó, újra itt! Majd számolj be, milyen volt a pihenés!

Rambóka! Ez nagyon jó! Mekk Elek meg elmehet...

Kép
mamint

Sziasztok mindenki!

Bocsi csak ma abszolút de nem voltam gépközelben mert anyuéknál szülinapot ünnepeltünk.

Lányok! Ismeri valaki személyesen is mekk eleket? mert én sajnos nagyon is :evil:
hajni...
Budaörs

Hajni!

Mesélj! :twisted:

rambóka

Sziasztok!

Vagyok, megjöttünk.
Barromi sokat írtatok, nem jut el a tudatomig a szöveg, uh inkább nem is olvasok. Talán holnap a végére (elejére) jutok!

Dimet!

Gratulálok én is Nektek! :D

Rakok fel görbét. El sem hiszem hogy írt nekem Pé-t!! :shock:
Pesten ugye nem tudtam a fertyt tölteni és tök el voltam keseredve hogy ilyen nyomi 36,7ekkel sz@rt sem ért az egész hónap. Erre meg most beírom és.... :?

Kép

Jó éjt mindenkinek!
Hulla vagyok.
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!
Elszaladt a hétvége, alig győztem most visszaolvasni......
Ez a terhességi diab eléggé megérintett. Igazság szerint úgy terveztem, hogy végig szedem a metformint, de a dokimat nem kérdeztem még meg erről, mármint a háziorvosomat! Az a helyzet, hogy az eddigieket figyelembe véve, mármint azt ahogyan eljutottam Tűű dokihoz, nem tartom mérvadónak egyetlen környéki nőgyógyász véleményét sem a metformin terhesség alatt történő szedésének ügyében.... ÉS nagyon ajánlom nekik, hogy ne kelljen ezt a tudomásukra hoznom!! :evil: :evil:

Szóval a lényeg! Nem tudom, hogy hogy alakul majd, de jelenleg én is fogyok szépen, bár most lassabb lett az ütem, ami azért természtes is talán. Tervezek elmenni ZAndihoz kis tanácsadásra, de az is biztos, hogy nem vagyok az életem legszebb időszakát görcsöléssel, idegeskedéssel, számolgatással tölteni.....

Természetesen nem szándékozom csokit enni tortával, de azt, hogy Wasa-n élljek 9 hónapig....... :shock: :? Ehhez én nem vagyok elég fegyelmezett..... :cry:
Vendég

Sziasztok!
nem kicsit vagyok elveszve és kb. csak vegetálok.... annyit dolgoztunka hétvégén, h mindenem fáj. de tényleg. nincs olyan porcikám, ami ne fájna :?

szóval, szánom-bánom, de nincs energiám visszaolvasni. :cry: :? :oops:

babszika

Na most meg hova tűnt a hozzászólásom...

Szóval:

Mammint,
akkor téged is irigyellek :D Nekem szinte csak a súlytöbblet meg a rossz hormonarány van a PCOS-ból. Még elvileg peteérésem is volt, tesztoszteronom nagyon alacsony...

Teszek egy görbét, szerintem vagy valamit rosszul csinálok, vagy nem tudom, mi van velem.
Kép

Ezt a mait fél 6-kor mértem, fél 7-kor meg már csak 36.2 volt. Igaz az éjszakáim nagyon nem nyugodtak. Valamiért alig birok elaludni, éjszaka meg Lili pakolgatja rám magát. Egyszerűen nem tudjuk beletenni a kiságyába újabban. Hátha majd a rendes ágya tetszeni fog neki.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na ez meg nem az a görbe. Itt a jó.
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

újra gépközelbe kerültem a hétvégi csavi után! Iszonyú sokat írtatok! Próbáltam végigolvasni de nem ígérem hogy mindenre fogok tudni reagálni :oops:

Dimet, megnéztem KisZsét, anniyra édes! :lol: Dokid dolgaira én is kíváncsi vagyok, mivel régen nekem is volt közöm hozzá, ha csak közvetve is... És a szüléstöridre is!!! :wink:

Bettica, mi a helyzet :?: :!:

Lara, nagyon szép a pocid! :lol:

Csakegy, csirketévé :lol: :lol: :lol: Kölesgolyó :wink: :wink:

Diabétesz. Nekem is volt részem benne és én is mindent megtettem csak inzulint ne! De tényleg nagyon nehéz betartani, számolgatni... Azt hiszem, ha még egyszer terhes leszek, sokkal tudatosabban fogok étkezni az első perctől kezdve. Vagytok páran akinek az akaratereje követendő példa lesz számomra.

Monee, grat a péhez! :lol: :wink:

Rólam. Tickerem elárulja a lényeget. De nem vagyok szomorú - na jó, azért ez teljesen nem igaz :? - mert 14 nap luteális fázis, minima barna után tegnap rendesen, erősen megjött! Görcsöltem is úgy rendesen... De most megint bizakodó vagyok, hogy azért csak javulok! Ilyen szép ciklusom talán még nem is volt, max fogigátlóval, de az nem ugyanaz...

Hőmérő fiók mélyére süllyesztve, ebben a hónapban nem fogok mérni! Pihi lesz... :P

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

De sokat termeltetek :)

2.cn. Ez van. Új hónap, új remény.

Na, visszaolvasok.

Pussz

Kép

Kép
bettica

Sziasztok !

Több, mint 2 hét után újra itt vagyok.

Dimet, szeretnék gratulálni és örülök, hogy viszonylag könnyű, gyors szülésed volt. Nyilván írsz majd a dokiról, ezt nem is kérem külön :wink:

Augusztusban nem nagyon jövök majd, aki úgy gondolja, a freemail-es címemen elér, Lona, a tesztek miatt kereslek majd !!

Szép napot mindenkinek !
Puszi Lányok
Niki
mniki

Bettica, Anyóka....... :cry: :cry: :cry: :cry:
Pihenjetek kicsit! Tegyétek félre ezt az egészet! Annyira sajnálom........................
Vendég

Bettica, szerintem nézd azt az oldalát a dolognak, hogy sokkal rövidebb volt a ciklusod mint eddig, hat a met, volt pé!!!!!!

Anyóm, :cry: de nagyon szép ciklusod volt!

Niki, szia!!!!!!

Mona, hogy vagy????

Monee, mesélj lécci, milyen a ringen bíróskodni, mit csináltok???ti vagytk azok a zászlóforgatók?????Imádom az F1et már gyerekkorom óta, ki nem hagyok egy vasárnapot sem, az új szabályok óta a szombatoból csak az uccsó 10 percet nézem, a többi baromság. És jó kis botrány volt, valahogy a magyar nagydíjon mindig történik valami!!! :shock:
Vendég

Szia Lafi!!

A Forma1 nálunk is szentség, már meg sem tudom mondani mióta, de azt NÉZNI KELL!!!!!! Jól vagyok, pocim feszül, illetve a nadrágom dereka "szűkül" kicsit. Masszív hányinger, de még mindig általában én győzök, nem a vuk! A cickóim mérsékletesen és változó intenzitással feszülgetnek, hol jobban, hol kevésbé...... Kb. ennyi van velem! Igaziból most fogom fel, hogy várandós vagyok..... :lol: :lol: :lol: Remélem, hogy az uh-n is minden rendben lesz!
Vendég

Mona, rendben lesz!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Vendég

sziasztok.

egy kerdessel fordulok hozzatok mert nem tudom mitevo legyek.

elkezdtem a 90 napos fogyokurat(lehet paran hallotatok mar rola)Nem is itt a gond jol birom,a gyumolcsnap kicsit nehez.
Szombaton voltam anyunal es azt vettem eszre hogy anyu beszel hozzam ertem is hogy mit mond de alig tudtam ertelmesen beszelni,homalyos volt minden,a kezem remeget es szedultem nagyon.
megijedtem hazajottem es bekaptam egy kanal cukrot es minden okes volt.
Tegnap ez ujra elofordult,es ma is.
A tortenethez hozzatartozik hogy azelott minden nap lecsudzott egy kis csoki,cukorka.
Mostnem tudom mi van,amiota dietazom egyaltalan nem eszem csokit,a metet szedem(1*850 ahogy a doki mondta)
Letezik hogy anyira leesik a cukrom hogy attol van ez?(a terheleses cukrom 3,6)
Mostmar odaig fajult a helyzet hogy nem igazan merek kocsiba ulni,mert mivan ha vezetes kozben leszek rosszul es elutok valakit.
Most mit csinaljak???
Hozzaszokik a szervezetem es okes lesz minden?tortent mar massal is ilyen?

elore koszi a valaszokat,elegge be vagyok tojva.
bocs hogy hosszu lettem.

Kép
monyo83

Monyó!!!
1., 1x850 metformin a halottnak a csók. Alap esetben a 3x500 a kiindulási adag.
2., arra viszont elég, hogy azokon a napokon, mikor a szénhidrát minimális mennyiségben van jelen a 90 napos diétában behipózz tőle......

Inzulin rezisztenciával ilyet nem szabad játszani, meg is értem, hogy félsz kocsiba ülni!!! Ez nem játék! IR mellett ezt a fajta diétát követni szerintem hazárdjáték....... A babásodást pedig végképp nem segíti elő.....

Neked lassan felszívódó szénhidrátokat kellene enned napjában többször!
Monyó! Nincs kedved elmenni a Mensmentisben Zentai Andrea dietetikushoz????? Olyan hihetetlen mennyiségű jó tanácsot fogsz kapni, hogy el sem hiszed.......
Vendég

Monee: Én is gratulálok a szép péhez! ;)

Anyooo, Rejo jól láttam, hogy Ti is 2.cn? ;)

Lafi, Monácska: Nem vagyok most már nagyon elkeseredve. Csak rossz volt, hogy a met miatt nem tudtam mire számíthatok. Eddig 12-13.dpo-n volt mensi jövetel, most a 14-en. Emiatt reménykedtem, hiába tudtam, hogy a met miatt bármi lehet... Mindegy. A lényeg, hogy alakulok és ugyan kicsit pesszimista lett a tickerem, de legalább kellemesen fogok csalódni :)

Monácska: Tök jó! Mármint nem a róka koma dolog, hanem az, hogy kezded érezni is hogy várandós vagy. Az UH-n pedig tuti, hogy minden rendben lesz. Cickóidnak Apa biztosan nagyon örül :lol:

Mniki: Üdv újra itt. Majd mesélj te is...

Csakegy: csirketv, mi? Hihi, én is felnevettem az elnevezésen :lol:

Lara: Már nagyon formásodsz! :) Szépséges a pocid...

Linácska: Érdekes a görbéd, azért ebből még bármi lehet. Sajnos itt csak a türelem fogja megmutatni, hogy mi lesz ebből. Kitartás!

Jaj, KisZsét akarok nézni... Egyel feljebb keressem?
Megyek nézelődöm...

Ja! Mindenkinek köszönöm a drukkot és az érdeklődést, nagyon jól esett :oops:

Hogy jártam :evil: Görcsölök persze, most hogy megjött, bár azért kevésbé, mint met előtt (ennek örül), bevettem egy Algof. M-et. Hát, nem kellett volna. Úgy, de úgy megf.satott, hogy csak úgy pislogtam, hogy mi a fene történt, hiszen mindent a szokásos módon csináltam reggel... Aztán gyanús lett és megnéztem a neten a leírását, hát persze, hogy írják, hogy a bogyómmal összeveszhet és ilyen mellékhatást produkálhat. (Na ennek már nem örültem annyira) Mehetek gyógyszertárba másik görcsoldóért. Morci vagyok... :x

Majd jövök még. Pussza

Kép

Kép
bettica

Monyó, basszus, ez nem jó így!!!!!!!!ilyen alacsony terheléses cukor mellett+met mellett ilyen kemény diétát, kemény és értelmetlen diltát tartani tilos!!!!
Helyette olyan diéta kellene neked, amiben minden nap van valami, nézni kell a ch mennyiséget, a gi-t!!!!!!!!!
Ez a 90 napos nagyon jó meg minden, de nem nekünk, neked. Ez egy egyoldalú diéta!Nem viszel be elég anyagot ha pl húsnap van, akkor chból....stb.!
Hagyd abba,mert baj is lehet, minden nap enni kell minden anyagból!!!!!!De ha diétázni akarsz, akkor a mennyiséggel játszhatsz!
Vendég

Monyó!!!

Még egy gondolat! Engedd kérlek, hogy segítsenek azok, akik autodidakta módon "kiképezték" magukat a pcos-ből!
Hallgass egy kicsit idefelé is, sokan vagyunk nagyon jó tapasztalatokkal!!!
Vendég

Bettica, nem értelek, miért baj, hogy a 14 dpon lett mensi???Ez a tökéletes lut. fázis!!!!!!!!!!

Mona, Monyó tutti nem jön fel Pestre tanácsadásra Vajdaságból, ráadásul neki nincs kifejezett irje és nem bírja a metet sem, így csak ennyit eszik, emelni nem tud.
Vendég

szakadek.

probaltam emelni az adagomon de annak mindig iszonyu rosszuletek lettek az eredmenyei.
megegyszer nekifutok a 2*850 mg nak,hatha,bar eddig sosem sikerult.

tudom hogy jo tanacsokat adna andrea de amint latod oldalt en nem vagyok magyar(vagyis magyar vagyok csak nem magyarorszagi)
ugyhogy nekem azert ez eleg nehezkes lenne.

ha mondjuk 3 szor ennek egy nap az mar eleg lenne hogy ne legyek rosszul.

amugy nem nagyon emelkedett az inzulinom(terheleses 21,2)

Kép
monyo83

Lafi: Félreértettél. Nem baj a 14.dpo. Sőt nagyon is jó! Azért volt rossz, mert ismét a 12-13dpo-n számítottam vérnénire és már kezdtem reménykedni a 14.dpo-n, hogy talán sikerült. Ezért nem örültem a 14.dpo-nak. De most már nem is ez a lényeg, hanem az, hogy kezdek jól működni. Valahogy jobban hangzik a 14.dpo-s vérzés, mint az eddigi 12.dpo...
Szóval elkeseredve nem vagyok, majd most jól körbe és telibe fogjuk célozni a pét ;)

Kép

Kép
bettica

Monyo: Étkezés közben veszed be a bogyót? Emelni nem csak egy egésszel lehet, próbálj csak féllel emelni reggel...

Kép

Kép
bettica

:oops: :oops: :oops: Upsz upsz........
Bocsánatot kérek!!!! Akkor olyanba kotyogtam, amibe nem kellett volna. Mentségemre legyen, hogy jót akartam..... :oops: :oops:
Vendég

szakadek semmi gond,tudom hogy segiteni akarsz.

lafi,es ha mindent ugyanugy ennek mint eddig(dieta elott),csak mondjuk fele enyit es nem ennek csokit?
regen csinaltam ezt a diketat akkor semmi bajom nem lett.
nagyon szeretnek lefogyni,mire ujra kezdjuk a stimuzast,hatha ez segit a babasodasban.

bettica vacsival veszem be a bogyot.probaltam mar negyedelni is.

Kép
monyo83

figyu, a diéta lényege, sztem, mármint ami nekem használt, hogy mindent ettem, ami jólesett csak mértékkel, kevés chval, mert a ch hízlal igazán, mert sztem szenvedtetni a testet, amikor az épp tésztát kíván, de te nem eszed, mert ma húsnap van, nem jó. Mert akkor agyban tán visszafelé sül el. Nem tom, nem is igazán lehet sztem diétában tanácsot adni, mindenkinek más a jó, én a saját fogyásomat írtam most le.de egy tény, a szervezetnek mindenre szüksége van!!!!!!
Vendég

Én azért kérdeznék még egyet Monyó, ha nem haragszol érte!
Most már tudom, hogy nagyon nehezen jutottál hozzá a methez, de nem lehetne váltani a gyogyin? Mondjuk Meforalt vagy Adimetet megpróbálni. Ha próbáltad már, akkor elnézést kérek.... Hátha kevésbé viselne meg, mert más a vivőanyaga.....

Annyira sajnálom..... Úgy segítenék!
Vendég

szakadek nagyon konnyen hozzajutottam a met hez. :o a dokim(nogyogyi) egybol felirta amint megjott a hormoneredmenyem.
azota onnaloan szedem,recept nelkul nalunk kiadjak.
az mondjuk gaz hogy mindeg mast szedek,egyszer meforalt,egyszer gluformint ,egyszer glucophage-t ami epp a patikakban van.
Mindegyiknel ugyanolyan volt az emeles,vagyis nem ment.

kerdezhetsz barmit mert haragudnek?

lafi,lehetmegprobalom azt amit te mondasz.nalam a fo hizasi ok szerintem a kenyer es a csoki,egy evesnel kepes voltam 4-5 szelet feherkenyeret megenni :oops: na meg minden nap ment a csoki.
most napi ket szelet vekony barnakenyeret eszem es semmi csokit.

Kép
monyo83

Monyó, bocs, hogy ilyent mondok, akkor nem csodálom, hogy hízol!
Vendég

lafi tudom.sajnos,de meg nincs keso leadni ami ramjott.
(162/75)meg visszafordithato a dolog.

Kép
monyo83

monyo: Azért próbálj meg mindig ugyanolyan gyógyszert szedni, mert így lehet minden egyes típusnál hozzá kell szoknia a szervezetednek valamennyire. Lafinak igaza van. Próbálj meg mondjuk pl. 500-ast szedni, reggel fél este egész adagban.
Mi a tünet, ami miatt nem bírod? Túl sok hasmenés? Hányingered van?
Valahogy mindenképpen emelned kéne, mert ennek így semmi értelme.
Recept nélkül kiadják?
:shock:

Kép

Kép
bettica

bettika.
sokfelekeppen probaltam emelni.
a tunetek:hasmenes es hanyas.olyan hasmenesem volt a 2*850 mgto hogy egyszeruen nem birtem felkelni az agybol.total legyengultem,a vegen mar csak vizszeru valami jott(bocsi)

ha logikusan gondolkodom akkor mondjuk normalis hogy nem birja a szerencsetlen 21 es inzulinom azt az adagot mint mondjuk akinek a 100as az inzulinja.

nalunk minden gyogyszert kiadnak recept nelkul,meg kell venned.
a metet igy is ugy is meg kellene vennem igy minek a recept.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Végre el tudtam olvasni ami írtatok. A lényeg talán eljutott hozzám. :)

Szóval:

Bee, Csakegy,... ez a diéta amit csináltok naggyon naggyon kemény! :shock:
Basszuskulcs... el nem tudom képzelni hogy egy kismami aki még nem is akar megőrülni a terhessége idején, hogy tudja ezt megoldani. Pláne úgy hogy mondjuk a 7. hónapig szeretne dolgozni rendesen.
Hihetetlen lányok! Kalapom emelem előttetek!!!!!!!!

Rambóka!

Szerintem ha eljő az ideje én is maradok a metnél. A franc egye meg, nem igaz hogy pont nekünk lesz bajunk tőle. Én inkább ezt vállalom mint ezt a horrort amit feljebb írtatok!

Bettica, Anyoo!

Sajnálom. Nagyon jól alakult a görbétek.

Hőmérses kérdésem van.
Szal rendes időben mérek egy hőt reggel, legyen az eredmény 36,7. Alszok még fél órát mert hétvége van és heccből mérek egyet, erre 36,9. Miért történik ez így? Nem keltem fel, nem mocorogtam, az egy perces mérés után alszok is tovább és mégis ilyen eredményeim vannak. Ez már nem kétszer fordult elő. Van erre valami magyarázat?!

Monácska!

Nagyon örülök a babádnak!
És francba a rosszulléttel, ez így a jó! :D

Dimet!

Mizu veletek?

Lafi, Monácska!

Csak röviden, mert a többiek kivágnak innen minket hogy itt F1-ezünk. :)
Szóval mint írtam a Férjem és én is sportbírók vagyunk. A F1-en a Párom és még 4 srác Pécsről technikai beavatkozóként dolgozik. Ők azok az emberek akik beszaladnak a tűzoltó palackkal a pályára ha bajság van. A zászlós emberek (bocs minden fővárosinak!) csak budapesti bírók lehetnek, ez az ő privilégiumuk. Én csak azért mehetek lányként beavatkozó mellényben a pálya szélére, mert erős hátszelem van. Lányok egyébként nem lehetnek beavatkozók. Én nem is kapok egyébként pénzt érte, csak ott lehetek a pálya szélén...
Szóval annyit tehetnek ők a futamok alatt hogyha valamiért kiesik egy autó, még a szalagkorláton belül elszaladnak odáig és amikor a kocsihoz a legközelebb vannak, kiugranak a pályára. Ott aztán húznak, vonnak, tolnak, oltanak. Csak ketten mehetnek rá a pályára, az egyik dolgozik a másik a „forgalmat” figyeli és szaladnak vissza a korláton belülre ha jön a mezőny. Viccesen néz ki egyébként hogy szaladgálnak, de első a biztonság. Addig megy ez amég a verseny vezetés be nem küldi a safety cart, de akkor is van mindig figyelő ember. Az a cél hogy először a versenyzőt és utána az autót minél hamarabb a korláton belülre jutassák. Közben meg persze a zászlós emberek csápolnak ezerrel a megfelelő zászlóval. Jó nézni őket ahogy dolgoznak, de szerencsére nincs sok munkájuk általában. A F1-esek már nagyon vigyáznak magukra, ott túl drága a technika hogy csak úgy törjék.
Vannak szabályok, pl. amit az előbb írtam, 1 dolgozik, 1 figyel. A tűzoltó palackot még véletlenül sem lehet sehol a pályán letenni, az hozzá van nőve a tűzoltó ember kezéhez. Az úton átszaladni a másik oldalra a verseny ideje alatt tilos. Ha ott ég a szemed előtt porrá az autó versenyzőstől, akkor sem. A pályán még a söprő autók is csak menetirányban közlekedhetnek. A versenyzőt ha nem ég az autó tilos kiszedni a kocsiból ha nem tud kiszállni magától. A ruha válla olyan hogy a fogantyúnál fogva egy 150 kilós ember is ki lehet emelni úgy hogy nem szakad el.15 mp alatt oda kell érni a beavatkozónak a versenyautóhoz és ilyenek. Együtt komplexen minden azért nagyon érdekes. :)
Általában az a véleményem a F1-ről hogy egy árva vasat sem adnék érte hogy kimenjek megnézni. Sokkal jobb Tv-ben látni, tudod követni az eseményeket, alhatsz közben (ebben én nagyon jó vagyok), nem süt a nap, stb. Kint a pályán az 5. körben már nem lehet tudni hogy ki kivel van. Egyszer érdemes elmenni megnézni őket, főleg a hanghatás miatt, de egyébként szerintem az álló helyeknél többet a Szuper Gold tribün se tud.
Nekem legjobban a Porsche Super Kupa jött be egyébként, azt tudtam volna még egy fél napot nézni. :D Ők - többek között- betétfutamként mennek a F1 előtt. És most abbahagyom. :) Sportbírónak jelentkezni a következő címen lehet: ……... :lol:
(Nem lett rövid. :oops: )

Pussz!
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Ahha. Persze az sem mindegy, hogy mit eszel a met mellett. Nekem pl. eleinte a tejes dolgok nagyon wc-re rohangálósak voltak. Szóval tudtam, hogy azt nem szabad. Mostanában már "csak" a cukros dolgok hajtanak meg. Szóval próbáld meg kitapasztalni, hogy mi az, ami miatt futnod kell, hátha segít.
Egyébként nézz utána a neten a Gi diétának, lehet hogy neked is bejön (ha esetleg még nem próbáltad volna). Egy biztos, ha metet szedsz nem ehetsz bármit!
Nekem nincs IR-em, de vállaltam a metet, viszont szerencsém volt, hogy nem volt szinte semmi gondom a hozzásokásnál. Mindössze 2 hét alatt elértem a 3X850-et. Tehát nem tudni mitől, de mindnki másképp reagál az emelésre. Ezért kell kísérletezned türelmesen, hogy mit ehetsz, mennyivel tudsz emelni.
A stimunak sztem addig semmi értelme, amíg nem eszed a teljes adagot, mert többet árthat, mint amennyit használhat.
De jönnek majd az okosabb, tapasztaltabb lányok és megmondják a frankót :D

Kép

Kép
bettica

monee erdekes amit leirtal.koszi.

imadom a f1 et,hamilton rajongo vagyok.

Kép
monyo83

Monee, irigyellek!!!!!!!!!!Én Schumi rajongó vagyok, voltam, most meg Räikkönen a favorit, Alonsot nem bírtam eddig, de amit most művelt, nonszensz!
Vendég

Akkor a PCOS topikhoz szorosan..... :oops: :oops:
Én is Ferraris vagyok, Schumi a félisten, de Kimit is imádom! Az a mosoly bármikor leborítana a lábamról...... De el kell ismerni, hogy Hamilton valami félelmetesen tehetséges csak kapkodom a fejem mit tud..... Alonsót az első perctől rühelltem...... Mindenkitől elnézést kell kérjek, akinek érzületét sértettem!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mona, szívemből szóltál!!!!!!!!!Schumi az ász, Kimi a király, Hamilton zseni, Alonso meg.........hm.

És igen, pcos téma a javából!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :oops:
Vendég

Lafi!
Pacsi drága!!! :)
Vendég

Lafika!

Befejezném a felsorolást. Alonso a VILÁGBAJNOK hm!!! :D

ÉS AZ ÉN NAGY KEDVENCEM!!!

Csak azóta nézem az F1-et amióta Ő a színen van!

Pussz. Jók legyetek. Most ennyire futja, de muszáj volt beírni. :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Mindenki F1-es fan? :lol:

Csakegy teljesen igazad van. A súly a lényeg. Valahol, valamikor Norka egyik felmérésében is ez jött ki. Emlékszik rá valaki?
Egyetértek: kajaközpontú lettem. Teljes mértékben. Lelki szemeim előtt a GI zöld, sárga és piros függőleges oszlopai lebbegnek, s ami gyümiket eszek kívülről tudom, hogy melyiknek mennyi a ch-ja.

Kavics :lol: imádlak! :lol: Nem kívánok én neked semmilyen diétát, de pont az jutott eszembe, hogy a 14. héten mész meetingre. S én nem is voltam kívánós a 20. hét előtt......
Egyetemi város ide, vagy oda, de betartják az előírásokat. Főleg most, hogy teljes erővel azon kellett munkálkodniuk, hogy minél több ágyat / beteget kapjanak.

Mamint: tűű a szénakazalban. Nagyon tetszett! :lol:

Linácska: Hódmező. S neked kell eldöntened, hogy diétázol, vagy sem. Viszont én először megszoknám a metet, aztán ha nincs hatással a szervezetemre akkor diéta. Persze ez csak az én véleményem.

Monyó: hát te keményen behypóztál. Nem szabad ilyet csinálni! Nem muszáj rögtön keményen diétázni (bár szerintem a 90 napos diéta, az fogyikúrának felel meg), hanem mindig egy picit, s még egy picit veszel vissza. Példuál kezded a kenyérrel, folytatod a csokival. Nem az egészet egyszerre. Google-ba beírod, hogy GI-KRESZ s látni fogod, hogy mi az alacsony, mi a magas indexű kaja.

Lafi: tegnap éjjelem ráment (nyilván sokkoltam is Gergőt.. :roll: ) de olvastam ezt-azt. Volt aki 25-30 kilót fogyott terhességi diabétesz okán - de ő százvalahányról indult!! Ajánlott a 150 grammot betartani, viszont akinek nagy-nagy túlsúlya van, azt valóban jobban visszafogják. (Ezeket a sorokat úgy írom, hogy fogalmam sincs mennyi a súlyod :lol: )
Nem tudom hogy jó hír e, de Csakegy is megerősítette: 35. hét körül beáll a cukor. Szóval ha addig diétával tudtad rendezni a sorokat, akkor után már nagy gond nem lehet.

Lányok! S Rejoka! :lol: Keresem a szavakat........ szóval tegnap írtam, hogy szívás 1., meg szívás 2., hát meg kellett érnem még egy nagy büdös magyar valóságot (ezek Rejoka szavai voltak! :lol: ) Meg kell hogy valljam, hogy lelkiekben teljesen padlót fogtam, de csak ma sírtam. De lányok!!!! Örömkönnyek voltak!!!!!

Story: ismeretesek mindenki előtt, hogy milyen cukorértékeket mértem a napokban. De mint minden PCO-s: szívós vagyok. Ma reggel felébredve, éhgyomim 5,8 volt. Reggeli után 7,6. Gondoltam egyet, s letipliztem a gyógyszertárba (ők a földszinten vannak, én a harmadik emeleten - ennyi testmozgásom volt), s kértem, hogy mérjék már meg a vércukromat. Eredmény: 5,2. Felrohantam a 3.ra a saját mérőmhöz: 8,3 (testmozgás után nemhogy csökkent volna, hanem nőtt..... :twisted: ). No comment.
Visszavittem a mérőt a boltba. Szó nélkül kicserélték. Ebéd előtti mérés: 6,6, ebéd utáni 8,3. Ekkor fogtam ezt a mérőt is, s elmentem a háziorvosomhoz. Egyszerre mértük a nővérkével! Neki 5,6 (az én véremmel!), nekem 7,6. Hát visszavittem ezt a mérőt is.
Megállapították a boltban, hogy mindent jól csináltam, úgy mértem, ahogy a nagykönyvben van írva. Közölték, hogy inkább visszaadják a mérő árát.

Mindenkit arra kérek, aki mérő vásárlásra adja a fejét, hogy at1) ne vegyen Dimarsont, at2) ne legyen rest, s menjen gyógyszertárba, vagy orvoshoz, s csekkolják le a mérőt közösen. TANULTAM AZ ESETBŐL! Mint, mindig próbálom a pozítiv oldalát nézni az esetnek, de: nem fogok felelőtlenül nassizni, eszegetni, csipegetni szülésig. Figyelni fogok..... az tuti! A másik téma ami motoszkál: hogyis lehet megtagadni ezt a 32. heti terheléses cukormérést??????????

Jah! Holnap azért csak megsokkolom magamat is..... veszek egy accu chek mérőt. Ezt ajánlották az orvosnál is, meg a patikában is.

Elnézést, de kapcsiból nem megy, de valaki kérdezte, hogy terhesség előtt milyen volt a cukrom. Tavaly december elején volt egy terhelésesem. Éhgyomim még jó volt, de a 120: 8,3 volt. Erre kezdtem diétázni (GI). A mostani 24. heti terhelésem: 0: 4,3, 120: 9,8. Erre kezdtem 160-as ch diétázni.

Boldog vagyok! :lol: Rejoka drukkjaid jó hamar ideértek! Köszönet érte!

Bee
beebeey

Anyooka! Ez "dobom a hőmérőt" sokunknál bevált! :wink:
beebeey

jah! Lafi! Van egy jégkrém: Algida light. Csoki /vanilia és vanilia / eper. Egy diabos kismami ajánlotta nekem, én még nem néztem rá, de állítólag 100 ml 2,4 ch van. Ő ezt fogyasztotta a nagy melegben fagyi helyett.

(Tartok tőle, hogy tele van E betűs szemetekkel, de nemsokára megnézem én is!)
beebeey

Csak, h. csatlakozzam:

Utáltam a Schumit mert akkkkkora, de akkkkkkora arca volt, és mert szegény Barichellót annyiszor tolták háttérbe miatta. :evil:
Mostanában meg már nem nézem, mert túl unalmas lett nélküle! :twisted:

Monee!

Öcsém is nagy rally rajongó, minden elérhető versenyen kinn van. (Vmi Tibit szokott emlegetni, te biztos ismered.)
Én sosem értettem, h. mi a jó abban, h. áll az ember az út szélén, 5 percenként elzúz egy felspécizett lada és beporozza (jó esetben, rossz esetben be is zúg a nézők közé!)? De állítása szerint jó! :roll:

Ezek szerint nem vetted észre, h. pécsi minitalit szervezek! :lol:
Naszóval, Larának jó a csüt., péntek. Rejonak a péntek, nekem is inkább a péntek.
Neked jó lenne a péntek? Mikor végzel? Mert akkor kéne egyeztetnünk időpontot, helyszínt!
Wandrea és Tisch még nem jelzett vissza, de természetesen őket is várjuk, ha ráérnek!!!!!

rambóka

Beebey!!!
Hát ez a cukormérő sztori!!!! Ez kész!!! Most komolyan! Ha nem mész utána, vajon meddig csökkented a szénhidrátot????? :shock: :shock: :shock: :shock:
Én el is hiszem, hogy elsírtad magad, engem csak a hideg ráz!!!

Viszont! Jupiiijééééé, jó a cukrod és jó a diétád!!!!!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?