Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi!
Megnéztem a két kisrác honlapját. Nagyon profi, ök is édesek Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Zsuzsi:
A bmp. formátum túl nagy az internetnek, nem szereti. Csak úgy tudod felrakni a képet ha egy képnézõ programmal átkonvertálod jpg. form.-ba. Egyszerû!
A [url=http://let" TARGET="_top]http://let[/url]öltés.lap.hu oldalról megkaphatod a free változatot, érdemes, mert máskor is hasznát veheted.
A program neve: ACDSee 5.0
Köszi, hogy leírtad, aranyosak lehettetek a tesóddal. Elképzeltem amint titokban megy a szinkronizálásKép

B.Marcsi:
Köszönöm szépen a kimerítõ tájékoztatást, most már csak sikerül felvarázsolnom képet.
Az a nyúl halálosan jópofaKépKépKép

Boldog húsvétot mindenkinek!
A képet holnap teszem fel, most ideengedem apát a géphez.
Ambrosia

Ambrosia!

Köszi a leírást, már megnéztem, elég érthetõ volt, holnap megcsinálomKép

A képet nagyon várom!! Ide rakod, vagy az Ismerjük meg egymást alatti Iker Gyerkõcök képei közé?

Zsuzsi
zsuzsi

Ambrosia!
Bocs, ha kissé szájbarágós voltam. Magamból indultam ki...
Cili!
Hol vettétek (és mennyiért) a fürdös képen látható mûanyag fürdetös-ülös "segédeszközt"? Hasznos egyébként? Nemsokára váltunk mi is a nagykádra, lehet, hogy nem ártana egy-két olyan, ha egyedül fürdetek...
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Minden kedves új társalgót üdvözlök!

Marcsi!

Bocs, nem nagyon tudtam követni a hozzászólásokat, mert rossz volt a gépünkKép
A kajáról annyit, hogy õk abszolút a bébiételeket szeretik, szoktam még adni tejtermékeket( túró rudit imádják), és sok gyümit, azt is szeretikKép
A kis fürdõülést kintrõl kaptuk Ausztriából, nem is tudom, hogy itthon lehet-eKép
Édesek a kisfiúkKép!

Visszaolvasom a hozzászólásokat, és még írok!

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

B.Marcsi
Nem baj, mert így értem meg könnyen. Mégegyszer köszi.

Zsuzsi
Na, megpróbálom...
Ha sikerült, akkor íme:

imageEszti
imageKristóf
Ambrosia

Asszem én is elcsesztem!
Próba2
Kép
Kép
Ambrosia

Ambrosia!

Én is tegnap tanultam meg, ahogy Marcsi, és Vikics leírták!

Így Írd be, szóközt sehova ne írj!

image {jpg} clpiart { a kép nevét }

És kész, utána kiadja a tallózást, és tallózd a képet!

Zsuzsi
zsuzsi

Na, látom sikerült!KépKép
Ügyes voltál!Kép

Nagyon édesek!!KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes húsvétozást!!!

Marcsi!
Nagyon jópofa a nyuszika amit feltettél! Kép

Zizi!
Hát igen vannak tapló buszvezetõk, de azok akkor is rádcsapják az ajtót ha nem bajlódsz a babakocsival! Szerencsére nekem a gyerekekkel még nem volt ilyen élményem. Általában délelõtt utaztunk és sosem voltak valami csendben, hogy csak úgy nem vegyen észre minket. Kép

Zsuzsi!
Ma anyóséknál letettük a gyerekeket és én továbnb mentem a párommal és a Nándus úgy nézet rám mikor integettem a kocsiból, hogy legszívesebben visszamentem volna érte. Levike meg boldoga integetett. Azt hiszem nagyon oda kell figyelni a Nándusra. Szegényke olyan kis érzékeny.
Ja egy szori még! A Levikére is féltékeny!! Tegnap a játszón egy idegen kislány (épp csak járni tudott) megsimogatta a Levit és puszit akart neki adni, mire a Nándus odanyomakodott és elkezdte szorongatni és puszilgatni a Levit. Nem hittem a szememnek.

Ambrosia!
Édesek a gyermekeid nagyon!!!

Éva!
Mi volt a káprázatban? Találtatok valamit? Csak nagyobb gyerekeknek vannak ott cuccok vagy kicsiknek is?
Hogy tetszik az ülés a fiúknak? A mieink nagyon szeretik az olyanukat, mert kilátnak az ablakon. A párom még néha behajtogat alá 1-1 pokrócot és akkor mégjobban látnak. Kép Olyankor egész úton domálnak éppen mit látnak. Bár amúgy is. Kép

Én még nem néztem meg azokat a fürdõ üláseket, de lehet kapni nálunk is olyat ami egy keret három lábbal és középre teszed a babát és nem borul fel. Olyan mint egy úszógumi lábakkal csak nem felfújgató. Kép
Na megyek csomagolni, mert holnap reggel megyünk ünnepelni Sopron mellé a kölkökkel. Kép Aztán hétfõn meg szülinapi bulink lesz a bátyámmal így csak kedd magasságába jövök újra! Addíg is mindenkinek kellemes húsvétozást!!!!!! Kép Kép Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Én kívánok Mindenkinek kellemes húsvétot!Kép

Vikics, Neked meg Boldog Születésnapot is!!!! ( tudom, hogy 19-én lesz csak, de elõre isKépKép)

Számomra nagyon érthetõ Nándus viselkedése ( a játszótérre gondolok), hogy féltékeny Levire! Én, bár nem vagyok féltékeny a tesómra, nem esik túl jól, ha "lecserél" másra, tehát mással van én helyettem, szerintem Nándus is valahogy így érezhette!
Hát igen, képzelem, hogy sajnálhattad szegénykétKép Ahogy írod, szerintem is jobban oda kéne rá filyelni, mint Levikére, egy kicsitt több bátorításra, biztatásra szorulna, amitõl szerintem Levi nem érezné magát "mellõzöttebbnek". Nálunk is hasonló lehetett a szitu, még régen, csak a mi szüleink nem figyeltek rá kellõen, pedig szerintem rám fért volna egy kis bátorítás a tesómhoz képest, aki jóval bátrabb, függetlenebb tõlem. Persze jó nehéz lehet, ha féltékenyek egymásra!

Egyébként ma szembesültünk az ikerség egyik legtipikusabb hátrányával!
Még pedig, hogy elmentünk a Giacomellibe ruhát venni, és mint legtöbbször ugyanaz tetszett meg! Csakhát persze, hogy egyetlen darab volt belõle, méretre! Na, jó nagy vitát levágtunk, mint mindig, hogy kié legyen, a tesóm nyert, mert õ látta meg elõször.
Már unom, de folyton az van, fõleg cipõnél, hogy nincs két megfelelõ darab!!Kép Ezek nem gondolnak az ikrekre???

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Köszönöm a dícséretetKép

Vikics
Annyira szép neveket választottál nekik, nagyon tetszik.

Lányok, csak úgy fû alatt megkérdezem. Soha nem éreztetek még féltékenységet, amikor valaki látogatóba ment hozzátok és azt láttátok, hogy a gyerek pont olyan örömmel és szeretettel mászik oda az illetõhöz mint a saját mamijához?
Nálunk mindíg ez van. Lehet hogy ez a jó, de néha olyan rosszul esik. Egyébként mikor jön el az a korszak amikor a szüleit megkülönbözteti a rokonoktól?

B.Marcsi
Leloptam a nyuszkót, köszönöm, majd elküldöm valakinek e-mail-ben.Kép
Ambrosia

Sziasztok!

Már vagy háromszor írtam, szép hosszú sorokat, de mindig eltûnt, egyszerûen lusta vagyoka wordbe írni. Meg is van az eredménye.

Én is mindenkinek nagyon boldog húsvétozást kívánok. Remélem, az idõ is meglesz hozzá! Szeretnénk mindenfelé menni a gyerekekkel.

Majd még írok, csak félek, hogy megint eltünik. MOstanában annyira rossza net.

Éva
p.éva

Lányok!!!

Kaptam egy mail-t egy Horváth Éva nevû hölgyeménytõl (nem ismerem), csatolva hozzá egy képpel, aminek az a címe, hogy "életmentõ ölelés". Azt írja hogy -ezt ma kapta egy barátnõjétõl és elbõgte magát rajta-. A program megnyitás elõtt kilátásba helyezett egy lehetséges vírust, úgyhogy nem nyitottam meg. Valaki közületek nem járt így véletlen?
Ambrosia

Sziasztok!

Ambrosia!

Azt Éva küldte, nyisd meg nyugodtan! Én már elolvastamKép

Éva, nagyon édes kis történet, köszike, hogy elküldtedKépKép!

Zsuzsi
zsuzsi

P.Éva

Köszi az emilt, ez tényleg csodálatos. Ezen lehet is bõgni!
Sokan nem hisznek ezekben az apró dolgokban, elbagatelizálják, mondván, hogy csakis az orvos képes mindent megoldani. Pedig nem így van! Hál' istennek én nem vagyok ilyen földhöz ragadt. Igenis vannak csodák (ahogy mi nevezzük), csak meg kell tanulni észrevenni õket.
Köszi mégegyszer!

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Vikics!!

Sikerült elküldenem képeket a Twinsworld.com-ra!Kép A linkek közé küldtem azon belül az Adult (felnött) ikrek között a legfelsõ! Kevéske angol tudásomnak köszönhetõen ez a címe: Dori and Zsuzsi's photos from HungaryKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Én is kívánok mindenkinek kellemes húsvétozást!

Éva!

Köszönöm a mail-t nagyon! Igen megható, szerintem tökéletesen jellemzi az ikrek közötti kapcsolatot, ami már a világra jövetelnél kialakul közöttük( sõt, már azelött is)!

Ambrosia!

Tündériek a babáid!!Kép
Nálunk is megy már a veszekedés, sajnos! Ilyenkor mindig ordítanak, én is megprobálok kimaradni belõle, csak nem nagyon lehet! Nálunk még az használ, ha egy külön járókába berakom a hisztist, és nem játszhat tovább! Ez még bevál, de tudom, hogy a java csak ezután jön!Kép

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

Én is kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
Amíg szünet van az oviban, és itthon van mindkét gyerek, nem nagyon jut idõm írni, majd keddtõl leszek újra.

Zizi
debyand

Sziasztok!
Éva!
Köszi a cikket, én is meghatódtam rajta, már csak ezért is:
Kép
Bal oldalon Bence, jobb oldalon Marci, és ök csak a kórházi szokás miatt kerültek inkubátorba.
Gabi
efgabi

Sziasztok!

Cili
Köszönöm. Mennyi idõsek a babáid?
Sajnos tényleg nem lehet teljesen kimaradni, valahogy nem szeretem látni, ha megy a maflás. De szerencsére ezek (még?) elég sima ügyek, nem tart sokáig a haragszomrád.

Gabi
Csodaszépek! Belõlük sosem elég. Az enyémek is egy inkubátorban voltak. Jó lett volna befeküdni közéjükKép

Lányok, szólok a nyúlnak, hogy tojjon sokatKépKépKép

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Gabi!

Szerintem is nagyon édesek!KépKlassz, hogy van róluk ilyen picikori kép!KépKép Mekkorák voltak, hogy befértek egybe??
Rólunk egyáltalán nincs ennyire pici képKép, akkor még nem tartották fontosnak, hogy az idõ elõtt, kisebb súllyal született ikreket be rakják az inkubátorba.
De, ahogy a cikk is bizonyítja, jó dolog! Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Tegnap bejártuk az egész rokonságot a gyrekekkel! Arra jó volt, hogy jól elfáradtak tõle!Kép

Ambrosia!

Te Andi vagy??? Ha igen, akkor útólag is, de nagyon boldog névnapot kívánok!!!
10 hónaposak a picik, szerintem, sõt biztosan a "java" még csak ezután jön!Kép

Gabi!

Tündériek a kisfiúk!Kép Mikor ilyen képeket nézegetek mindig arra gondolok, hogy milyen csodálatos dolog, hogy õk már másod(harmad) magukkal érkeznek erre a világra!! És a testvérük mindig ott van velük, vigyáznak egymásra, és valami nagyon bensõséges kapocs köti õket egymáshoz!Kép

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

Cili

Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy!
Ne keseredj el!!! Amikor megszülettek engem is sokan sajnáltak "szegény..., két gyerek, hogy fogod bírni?" Nem is igaz, hogy nehéz velük, mert elég csak rájuk nézni és minden "rosszaságukat" elfelejted. Természetesen minden tiszteletem azé aki egyedül nevel több lurkót, úgy tényleg nem egyszerû a dolog. A java pedig az lesz, hogy egyre értelmesebbek lesznek és egyre jobban részt vehetsz a játékukban. Soha vissza nem térõ pillanatok!!!Kép
Ambrosia

Ambrosia!

Én is csatlakozom Cilihez, boldog névnapot kívánok!!KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuzsi

Köszönöm szépen!Kép
Ambrosia

Sziasztok!

Végre van egy kis idõm írni, fiú locsolnak, Zsófi meg alszik. Sajnos Zsófi két napja folyamatosan lázas, nem tudom mi van vele, majd holnap elviszem orvoshoz Kép A lázon kívül nincs már baja, de az folyamatosan 38 fok körül van. Szegényt olyan rossz látni, hogy nem érzi jól magát, és nem nagyon tudok rajta segíteni... Akkor van jól, ha kézben van, de ezt már egyre nehezebben tudom megtenni, õ 9 kg, én meg túl vagyok az 5. hónapon. Hát ilyenkor nem örülök, hogy ilyen hamar lettem terhes... Kép

Zsuzsi!
Tényleg rossz lehetett az a ruhavásárlás! Miért nem tartanak minden méretbõl többet, nem tudom. Az ember azt hinné, hogy ez természetes, de ezek szerint mégsem az. Ilyet én nem tapasztaltam, egyrészt nekünk nem egyforma az ízlésünk, másrészt a méretünk is különbözik egy kicsit.

Ambrosia!
Én úgy tudom, hogy kb. 8-10 hónapos korban kezdõdik a babáknál az idegenektõl való félelem, de ez teljesen egyedi lehet. Szerintem ha egy gyerek olyan környezetben van, hogy mindig sokan vannak körülötte, sokszor lát másokat is a szülein kívül, akkor nem alakul ki benne ez olyan erõsen.
Örülök, hogy így érzel az ikrekkel kapcsolatban. Én amióta megtudtam, hogy ikreket várok a meglévõ kettõ mellé, szinte csak sajnálkozást kaptam, hogy hogy fogom bírni, meg ilyenek. Nem pedig azt, hogy de jó neked, vagy valami... Kicsit rosszul esik, de ez van. (szerencsére azért akad egy-két kivétel Kép )

Éva!
Én is köszömön a mail-t megkaptam, szép történet, és nagyon édi hozzá a kép is!

Gabi!
Aranyosak a fiúk a képen! NAgyon jó, hogy már ilyen korai idõpontban készült róluk kép!
debyand

Sziasztok!

Zizi!

Jobbulást Zsófinak!

A ruhavásárlásnál már megszoktuk, mindig ez vanKép. A legtöbbször a Giacomelliben vásárolunk, ami nem kis üzlet, igazán lehetne valamibõl több is, persze van, csak nem abból, ami nekünk tetszikKép. És ilyenkor minket hoznak sz.r helyzetbe, hogy döntsük el kié legyen! Ilyenkor levágunk egy nagy veszekedést (jól leégetjük magunkat, mert mindnki minket néz), aminek egyik (vagy mindkét) részrõl sértõdés lesz a vége! Persze azt tûnne ilyen helyzetben a megoldásnak, hogy akkor egyikünké sem, csak akkor meg jönnek az ilyen beszólások egymásnak, hogy : "Miért kellett megszületned?!", stb..
Szóval rendesen össze tudunk veszni!Kép

Az emberek reagálását az ikrekrõl én sem nagyon értem! Az biztosan igaz, hogy nagyobb erõfeszítést igényelnek, de a sajnálkozás!!!...az durva! Szerintem nagyon klassz dolog, és ezért nem értem az embereket, persze õk ezt nem is tudhatják, õk csak azt gondolják, hogy dupla gyerek, dupla gond! Anyukám szerintem meg pont fordítva: Dupla gyerek, dupla öröm! Nekünk is volt már két tesónk, õ is kapott rengeteget a sajnálkozásból, de sokan irigyelték is!

Zsuzsi
zsuzsi

Éva, Vikics!

Ha mentek a találkozóra, akkor fényképezzetek! Aztán a képeket valahogy csereberéljük! Jó ötlet?

M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Lányok!

Ezt már én is szerettem volna kérni, ha Nektek nem gond! Én is nagyon kíváncsi vagyok, és én arra gondoltam, hogy csinálhatnátok ide egy albumot, a fotóalbumba az ikertelálkozóról, és akkor meg tudnánk nézni, meg mindenki!
Persze, ha csak nem gond!!Kép

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

Cili!

Mi megyünk a találkozóra, de apámnál van a gép, és addig már nem találkozunk vele!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Örülök, hogy van ez a topic!Kép

Nekem egypetéjû ikerfiaim vannak, 2 évesek múltak márciusban. Én igazából nem tartozom közétek, mert nem a vérszerinti fiaink.
Sajnos nekünk nem adatott meg a saját gyermek, így igazából õk nem is a mi gyermekeink, a születésük után ott hagyta az anyjuk (?, anyjuk?, anya az ilyen??) a kórházban, és mi örökbe fogadtuk õketKép. De mi abszolút úgy szeretjük õket, mintha sajátjaink lennének, sõt...! A fiúk nem tudnak még róla, nem is biztos, hogy valaha megtudják, mert õk most már a MI fiaink!!!!KépKépKép

A terhességrõl nem tudok beszélni, Rajmund 2100 gr és 42 cm volt, Koppány 2000 gr és 43 cm, a 35. hétre születtek. A vérszerinti anyjuk lemondott még a kórházban róluk, és akkor mi úgy döntöttünk, hogy magunkhoz vesszük õket, és a legnagyobb szeretetben neveljük õket. Imádjuk õket!!!! A legnagyobb ajándékok, és hálásak vagyunk, hogy hozzánk kerültek!

Kezdetben nem volt könnyû, hirtelen jöttek, de hamar belelendültünk, most már 2 évesek.

Vannak fotók itt az albumtárbanKép

Anna
Névtelen

Sziasztok!

Zsuzsi!
Köszönöm szépen a szülinapi képeslapot!!!! Kép
Sajna minket most ért utól a betegség. Szegény fiúk folyton lázasak és folyik az orruk. Kép Van mikor meg totál lemegy a láz. Most már sajna én is kezdem vacakul érezni magamat, úgyhogy be is fejezem.
Ha jól leszünk és megyünk a találkozóra, én mindenképpen viszek gépet!!!

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!!

Gyógyuljatok meg!!!KépKépKépKépKépKép
Várom már a vasárnapot, remélem jobban lesztek!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Névtelen!

A legnagyobb csapás az életben, ha nem lehet gyermekünk, a legnagyobb áldás pedig õ maga. Ha pedig ketten vannak dupla öröm. Tényleg szerencsések vagytok, hogy rögtön az újszülötteket vihettétek haza, biztos nagy volt a boldogság. Azt gondolom ha már Ti lettetek a szülei, teljesen mindegy hogy ki hozta világra Õket, a szeretet és a kötõdés (talán) ugyanakkora lehet mint bármelyik családban.
Sok örömet hozzájuk!
Ambrosia

Sziasztok!

Amrosia, köszönöm szépenKép

Igazából azért ragadtam billentyûzetet, mert van egy problémám a fiúkkal. Mostanában furcsa, számomra érthetetlen nyelven társalognak egymás között, amit csak õk értenek. A doktornõ azt mondta, hogy kinövik, ne aggódjak, de engem akkor is idegesít!Kép Nincsen ehhez kapcsolódóan tapasztalatotok??

Anna
Névtelen

Anna!
Már hogyne lenne itt a helyed!!! Kép Kép Két ilyen huncut mosolyú srác ANYUKÁJAKÉNT!

Ambrosia, a Te szépségeidet még meg sem dicsértem! Kire hasonlítanak, férjedre, vagy Rád? (A vonásaik annyira megegyeznek)

Vikics! Gyógyuljatok meg gyorsan!

Zizi! Cili! Köszi az infókat! Mennyi tápszert (babatejet) isznak a gyerköcök? Mikor? Az enyémek a fözelékes vacsi + 2 dl tápszer ellenére továbbra is 2-szer kelnek fel éjjel a cumisüvegért (2 deciket nyomnak be ilyenkor is félálomban...)
Cili! Te a valódi vagy a biológiai koruk szerint eteted öket? Általában a biológiai korukat veszem figyelembe, de egy-két dolgot már adtam nekik elöbb. Sajnos úgy néz ki Ádámnál ki kell várni a tejtermékekre ajánlott 8-9 hónapos kort, vagy még késöbb, mert kiütései lettek a joghurttól, sajttól (most adtam nekik biológiailag 6,5-7 hónaposan). Az éjjeli etetéseket hogy oldod(oldottad) meg? (Valamit egyébként félrenéztem, mintha júliust láttam volna valahol születési dátumként) Így kb. 1,5 hónappal maradtunk le mögöttetek! (srácok is kb. ilyen súllyal, hosszal érkeztek a 31. héten)
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Anna!

Üdv itt, gratulálok a kisfiúkhoz!Kép

A kérdésedre válaszolva nekem van róla tapaszatalatom!! Ne aggódj miatta az ikrek 40%-ánál van, gyakrabban az egypetéjûeknél, és a fiúknál. Valóban ki fogják nõni. Nálunk is volt, ami miatt eltanácsoltak a bölcsibõl, valószinûleg a bölcsis néniket is idegesítette!Kép Pontosan miben nyílvánul meg??
Nálunk úgy volt, hogy olyan szavakat találtunk ki (persze én már nem is emlékszem rá, csak anyám meséli mindig), amik nem léteznek, vagy csak szófoszlányokat mondtunk ki a teljes szavak helyett, amit persze senki sem értett, csak mi, így elhiszem, hogy idegesít, hogy nem tudom, mirõl megy a duma. De mindenki mással emberi nyelven beszéltünk, ezért sem értem a bölcsis néniket, hogy miért zavarta õket!! Talán azért (ezt mondták), mert mással nem is játszottunk meg beszélgettünk, csak egymással, nem érdekelt a többi gyerek, jól elvoltunk együtt, nem kerestük mások társaságát!Kép
Aztán ovira elmúlt látszólag, de még mindig van egyfajta, de mostmár érthetõen beszélünk egymással, csak használunk olyan különféle jelzéseket, amiket csak mi tudunk, ez azért jó, mert társaságban úgy tudunk "beszélgetni" a titkainkról fõleg, hogy csak mi értjük. Az még ma is megvan, hogy más szvakat mondunk a tárgyakra, mint amik, és ebbõl hülye mondatok sülnek ki, amit persze mi tökéletesen értünk.

Ne aggódj miatta, csak figyelj oda, mert nem ártana egy kicsit lazítani a kapcsolatukon, hogy ne essenek olyan hibákba, mint mi! (nem játszanak másokkal, nem keresik mások társaságát, stb..)

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Anna!

Gyönyörûek a gyermekeid!!Kép

Marcsi!

Igaz, egy kicsit idõsebbek vagyunk!
Õk is a 31. hétre születtek, így a kezdeti "hátrány" hasonlóan érinti õket, mint Ádámot, és Pétert. Bár az én babáimra mindenki azt mondja, hogy milyen nagyok volt, ami úgy látszik igaz is ( azt mondják, olyan 1200 gr körülieknek kellett volna lenniük), ahhoz képest, hogy 3-an vannakKép.
Õk állítólag lejlettebbek a koruknák, így én nem bilógiai koruk szerint etetem õket. Minden baba más, van akinél ki kell várni, mint Ádámnál, nekünk még nem volt baj belõle( kiütés). Fõzeléket õk is esznek, gyümölcsöt, tejterméket, sõt..., a hétvégén voltunk foci meccsen itt Miklóson, és ha nem figyelek, Roland simán betömött volna egy szelet zsíros kenyeret, amivel a szurkolókat akarták megvendégelni!! Õk is 2 dl-t isznak alkalmanként, este is, de mint már írtam minden baba más, õk csak egyszer kelnek fel, akkor is 2 dl-t isznak, de szerintem az is megfelelõ, hogy kétszer kelnek fel a fiúk. Ilyenkor aztán apának is kelés, mert nem tudom egyedül lerendezni!Kép

Zsuzsi!

Nagyon érdekes, amit leírtál!!Kép Én még nem tapasztaltam a babáknál, mert még túl picik, de mátr hallottam róla!
A bölcsis nénik meghát, mit ne mondjak..., nem voltak túl rendesek, inkább segíteni kellett volna nektek a beilleszkedésbe, így még az esélyt sem adták meg rá!!

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

Sajnos mi biztos, hogy nem tudunk menni az ikertalálkozóra, mert közbejött egy családi program, de a fényképekre én is nagyon kíváncsi lennék! Na meg persze az élménybeszámolóra is!
Sajnos Zsófi még mindig nem jött rendbe, már negyedik napja van hõemelkedése, és a doktornéni sem igazán tudta megállapítani, hogy mitõl van. Most próbálok vizeletmintát venni tõle (hát nem egyszerû! Kép ), aztán ha az is negatív, akkor már csak a foga miatt lehet. Tök jó, hogy ebben a korban egy csomó hasonló betegségre ráfogják, hogy biztos jön a foga...

Vikics! Nektek is jobbulást!

Anna! Jó, hogy megtaláltad ezt a topicot, én is csak kb. két hónapja találtam rá, de én még csak várom az ikreket, most vagyok 21 hetes terhes, ha minden igaz két kisfiúval, úgyhogy ikres tapasztalataim csak onnan vannak egyenlõre, hogy nekem is van egy kétpetéjû lány ikertesóm. Most gyûjtöm a többiektõl a jobbnál jobb gyakorlati infókat Kép
Szimpla gyereknevelési problémákkal már találkoztam, mert van már egy fiam, aki nyáron lesz 5 éves, és egy lányom, aki nyáron lesz 1 éves.
Klassz lehet, hogy már újszölött koruktól Ti nevelitek a fiúkat, így tényleg Ti vagytok a szülõk, ha nem is vér szerint.

Marcsi!
Zsófi kb. 2 dl tápszert iszik meg este, és ezzel kibírja reggelig. Õ Milumil2-t kap, arra az van írva, hogy kifejezetten laktató, nagyobb étvágyú babák részére, lehet, hogy ez is számít, nem tudom. Amíg az Aptamil2-t kapta, addig õ is evett még 2dl-t éjszaka.

Zizi
debyand

Lányok!

Környezettanulmányt folytattam a dokiknál és azt az infót kaptam, hogy a Mildibé 2 vagy 3 pontosan ugyanolyan jó minõségû és színvonalú mint a 2X annyiba kerülõ többi. Egy darabig én is Aptamil-t adtam, dehát majdnem 3000 forint, a Mildibé pedig 1600. Hát nem vagyok sóher de azért ez egy kis különbség. Arról nem beszélve, hogy a gyerekek imádják a Mildibét. Csak egy tipp!!!

B.Marcsi
Meg nem tudnám mondani kire hasonlítanak. Azt mondják a Maci (Kristóf) az apjára, a Cicalány (Eszti) meg rám.
Én mindennap látom õket, nekem úgy tûnik nem is hasonlítanak egymásra. /Az egyik mintha a Dr. Szendei tanár úrra hasonlítana KépKépKép/

Have a nice day!
Andi

Nem tudom miért írta át az Ambrosiát Andira, de mindegy, úgyis tudjátok ki az.
Ambrosia

Ambrosia!

Köszi az infót, lehet, hogy majd kipróbáljuk, hogy ízlik a kisasszonynak, mert tényleg elég drága a Milumil.
Szerintem hasonlítanak a gyerekek, fõleg a szemük tûnik egyformának, persze kívülrõl, és fénykép alapján nem az igazi Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Zizi!

Sajnálom, hogy nem tudtok eljönni!Kép Jobbulást kívánok Zsófinak!KépKép

Ambrosia!

Szerintem is hasolítanak a babák egymásra, már akartam írni is!Kép A szemük, meg az orrocskájukKép
Egyébként mi abszolút nem hasonlítunk senkire a családból, a szüleinknek, nagyszüleinknek, az összes testvérünknek barna haja, és szeme van. Egyedül csak nekünk van kék szemünk és szõke hajunk! Viccelõdünk is mindog, ha szóba kerül, hogy lehet, hogy a postásnak volt......Kép

Ma elkísértük anyukánkat vásárolni a piacra, és, amikor tojást vettünk, a nénike megkérdezte, hogy mi
zsuzsi

Bocsika, el kellett küldenem ,mert anyám villanyt szerelt, és le kellett kapcsolnia az áramot!Kép

Folytatás:
.... vagyunk-e azok az ikrek azok az ikrek, akik közül az egyiknek beszorult a lába a babakocsi kerekébe! Mondta, hogy még mindig emlékszik arra, hogy mennyire sírt egyikünk, de nem tudja, hogy melyikünk volt. Mi csak bólogattunk, mert anyánk se emlékezett semmi ilyenre! Hihetetlen, hogy hogy megmaradnak az ikrek az emberek fejében!! Bár már elköltözünk, anyám még mindig odajár vásárolni, és nem tud úgy végig menni, hogy ne szólítanák le. Egy bácsi is, aki ott árus, mindig leszólítja, mert amikor babák voltunk eltört a babakocsink ott a piacon, és mi szétgurultunk, õ meg segített anyánknak, és összeszedett minket. Mindig, ahányszor találkozunk, büszkén meséli el.Kép
Persze az emberek emlékeznek ránk, de anyánk meg csak nagyon ritkán rájuk, és ez néha sok kellemetlen helyzetet idéz elõ.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Három napja használhatatlan nálunk az internet, ezért nem jelentkeztem eddig.

Vikics

Gyógyuljatok meg!
Az ülések szuperek! Nagyon örülünk neki. Köszi mégegyszer!

Marcsi

Én viszek gépet a találkozóra, majd felrakom õket.

Anna

Annyira meghatott a történeted, hogy majdnem elsírtam magam a soraidon. Hogy lehetnek egyes emberek ennyire szívtelenek?!
Az a lényeg , hogy mostmár mellettetek jó helyen vannak a kicsik és szeretetben nõhetnek fel. Megnézem a képeket.
Itt a helyed köztünk, irj sokat magatokról!

Ambrosia

Nagyon édesek a gyerekeid! Gratulálok!
Nem akartalak megieszteni az email-al, amit küldtem az ikrekrõl.

Majd írok még, csak még elolvaslak benneteket.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Zsuzsi!

Köszönöm, amiket leírtál, már nemaggódom annyira, bár tényleg az idegesít, hogy nem értem, hogy mit mondanak, de hozzám teljesen normálisan beszélnek, csak egymáshoz nem. A bölcsiben játszanak másokkal, igaz, csak együtt (tehát, 3-saban, 4-esben,...), de nem annyira durva a dolog, mint nálatok volt, mert keresik mások társaságát, de azért erre odafigyelek én is.

Lányok!

Köszönöm, aranyosak vagytok, végignéztem az albumot, édesek nagyon a képek!
Igazából mi sem nagyon értjük, ahogy nézzük a fiúkat, hogy hogy lehetett eldobni õket, egyáltalán, hogy lehet elhagyni egy kisbabát? Nemhogy kettõt!! Dehát mi ennek csak örülhetüónk!Kép Bár ki tudja, lehet, hogy a másik családjukban jobban éreznék magukat?! Áh, senki sem tudná õket így szeretniKép!

Hogy is lesz az az ikertalálkozó?

Anna
Névtelen

Sziasztok!

Anna!
Örülök, hogy ránk találtál! Hát nagyon dorva amit írtál, de azt kell, hogy mondjam még mindíg ez a normálisabb fajta aki lemond a gyerekérõl úgy hogy tudja biztonságban lesznek mint az aki képes és kárt tesz szegény(ek)ben! Mindenesetre szerencsések vagytok, hogy így történt és Hozzátok kerülhettek. Én úgy hallottam nagyon nehéz újszülött kisbabát örökbefogadni, mert sokan szeretnének. De ezek szerint még a bürokrácia labirintusában is van 1-2 emberi szívvel rendelkezõ egyén akinem nincs szíve ketté választani az ikreket. Könnyû volt mindkettõt megkapni? Még nem láttam a képüket, de mindjárt megnézem. Kép
Nekem is 2 évesek voltak a fiaim Levente és Nándor csak januárban. Nálunk nem alakult ki ilyen nyelv, de most, hogy Te is írtad ezt a bölcsi dolgot kezd gyanús lenni a dolog, hogy ez valami bölcsi hatás lehet. Kép

Már szerencsére jobban vagyunk, mert idõ közben mindenki elkapta a nyavaját nálunk. A fiúknak csak 2 napig volt lázuk, de az ügyeletes doktornéni olyan klassz gyogyókat írt fel, hogy látványosan javulnak. Most már szint csak az orruk folyik. Ellentétbe velem akit még mindíg megvisel egy kicsit, mert az orrmanduláimra húzodott.
De, hogy tegnap mi volt az idõben azt nem tudom. Az középszerû csínytevésnek mondható, hogy a Nándus míg kimentünk a konyhából egy kiló lisztet szétszórt alaposan, hogy mindenhová jusson. És ilyenekben bõvelkedett a tegnap. Sejtitek milyen jól esett mikor eleve a halálomon voltam. Szerencsére ma átjöttek anyósék és egy kicsit tudtam pihenni.

Éva!
Örülök, hogy jók lettek az ülések!
Írd már le légysz pontosan mikor lesz a tali, mert kiesett a szûrõ agyamon a dátum. Szombat vagy vasárnap?

Vikics

KépKép
vikics

Vikics, Anna

Április 27-én, vasárnap reggel 10 órakor lesz az ikertalálkozó Budakalászon a Faluházban. Ha autóval jöttök a Cora után van egy lámpás keresztezõdés és ott balra, Budakalász felé kell elkanyarodni és annak a hosszú útnak a végén van a Faluház.
Aki gyalog, hévvel jön annak Budakalász lenfonó állomáson kell leszállnia és onnak gyalog 3perc.
Aki tud jöjjön!

Jó lehetett a lisztezés! Nem irigyellek a takarításért.
Mi is lehet, hogy betegek leszünk, mert Ádámnak folyik az orra. De remélem jobban lesz vasárnapra.

Éva
p.éva

Feltettem a lisztes sztorit a Iker gyerkõcök képei közé. Érdemes megnézni a fincsi kis mûvet.
A durva az, hogy a szõnyeggel nem tudom mit csináljak. Kirázni nem tudom, mert kissé dühösek lennének a lakók, ha meg kimosom lesz egy jóóóóó kemény szõnyegem. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?