Új privát üzeneted érkezett!

Szia Dimet!!!!! Várjuk a képkeket!!!
(kis kíváncsi vagyok, szóval, ha van időd priviben részletezheted a szülést és a dokidat ;))

Linácska, én speciel még a gyerkevállalás előtt szembesültem a pcos-ommal. :lol: Gondolom pont ezért is kaptam az egyik dokitól fogigátlót. (soha többet!!!) A mostani dokim mondta, hogy felesleges, és ha még gyereket is szeretnék, akkor se ez lenne a megoldás.
Amúgy részemről beigazolódott, hogy rontja a pcos-t! A prolaktinom pl a duplája lett a normálisnak, és az FSH/LH arányom is szépen megnőtt. Rendszeres ciklust nem csinált 9 hónap alatt sem, és az ösztrogén miatt hisztis voltam nagyon. A bőrömnek se tett valami jót, és akkor enyhén fogalmaztam.

Ha már nem szeretnél több gyerkőcöt, akkor talán szedhető, de mindenképpen met mellet. Bár megkockáztatom azt a kijelentést, hogy jobban jársz, ha mégse választod a fogigátlót.

A metre szükségünk van, viszont lehet, hogy később, amikor beállnak a horonjaink kevesebb adagra, mint most.

Kép
mamint

Mamint, nekem is ez az időpont a jó!
Szeretne még vki Andihoz csatlakozni?

Kavicska, nem írtad meg nekem a CH mentes forró csoki nevét! :(
Lécci, hol lehet olyat kapni?

Kép
apple

Köszi a válaszokat!
Amúgy én fogamzásgátlóval nagyon "jól éreztem magam", olvadtak le rólam a kilók, szép volt a bőröm, szinte percre pontos 28 napos ciklusom volt, szóval minden ok volt. Volt egy időszak, amikor abbahagytam, mert az akkori barátom annyira félt a gyerektől, hogy inkább ő is védekezett, én meg úgy voltam vele, hogy akkor miért szedjem. Na híztam is rendesen, ragyásodtam..., úgyhogy azt mondták, inkább szedjem tovább. Gyakorlatilag 2004 február óta nem szedek, még egy darabig nem is akarok. A férjem akár 3 gyereket is el tudna képzelni. Azért ha már nem akarunk tényleg több gyereket, valami szerintem majd nem fog ártani, mert azért Lili is met utáni 2. hónapban megfogant, most semmi nélkül első próbálkozásra fogant a kisbaba (ok, nem maradt meg, de megfogant).
Egy biztos, ha szeptemberben nem jön magától a baba, akkor megyek endokrinológushoz, nem akarom húzni a dolgot, nem is annyira a baba, mint magam miatt. Ha jön, akkor majd utána, ha megszületik, nem várom meg, még megint 15 kilót hízok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Pont most néztem a Magellánt. A legdrágább szülés (magánkórházban) 650 rúgó. :roll:

Lafi én is hallottam már hogy egy kismamának nem szabad 150 ch alá menni, viszont azt is látom, hogy te legelejétől fogva szigorú controllon vagy. Kérdezd meg, s legalább ez nem fog idegesíteni! Viszont ez a 3-mal kezdődő cukor nem biztos hogy jó ám!

Csakegy :lol: Rájöttem hogy ökörséget mondtam. Hát én szeretem a chilisbabot! Viszont én a lisztes dolgokért csorgatom a ...... palacsinta, kifli, stb..... A többi nem izgat. Mértél mostanában cukrot?
Decemberben indul a kistesó projekt? S már előtte diétázol vagy akkor kezded ezt is?

Hát nemtom hogy beválik e a pászka. Éhgyomi 5,9 (sosem volt ennyi), 10 ch pászka, 8 ch paradicsom, felvágott, sajt reggeli után 1,5 órával 9,2. Ebéd (bárhogy dolgoztam rajta nem volt 50 ch) után 7,1. Egy dolog azért nagyon gyanús: amióta itthon vagyok, s nem melózok, nagyon keveset testmozgok. Meg közel vagyok a 30. héthez ugyebár.

Rejoka én már inzullinba is benne vagyok. Bár mindig is rettegtem tőle, de úgy vagyok vele hogy ez nem nekem, hanem a dednek kínzás. Ezért is írtam hogy jöjjön, aminek jönnie kell. Kedden megyek dokihoz, hogy én nem akarok terhelést 3 hét múlva, s egyre rosszabb értékeket produkálok. Csak ez annyira úgy tűnik, hogy feladtam, meg nem csinálom ezt az egész diétát, nem teszek meg mindent Gergőért......Ha egy egyszerűke reggeli után ennyi a cukrom, mi fog történik 75 g szőlőcukor után??
Nem "dicsekedtem" itt, de nagyon rosszul voltam a 24. hetes terhelésnél. Hazasétáltunk a párommal (szóval mozogtam!), s a lépcsőházban két emelet közt leültem, mert szakadt rólam a víz, hányingerem volt, s alig kaptam levegőt. A bokám is izzadt! Hajamból két perc alatt csöpögött a víz....... Ekkor már tudtam, hogy barátkoznom kell a tűvel. Ez van.

Metes lányok pár hét, s hónap s rendeződni fogtok! Édesség utáni vágy csökkeni fog! Ha párosítjátok egy kis diétával, még fogyni is fogtok.

Bettica múlt oldalon kérdezted a progipótlást. Progipótlás például az utro meg a duphaston. Ezt akkor kapja az ember lánya, ha végtelen a ciklusa, vagy ha babás, s kevés a progija. Különböző vélemények vannak innentől fogva. Nődokik egyből löketik, ha kevés a progid, de példul Petrányi nem ajánlja PCO-soknak. Ő azt mondja, hogy met, met, met..... Amit én tapasztaltam progiszedés közben, hogy valóban fokozza az IR-t.

Dimet de jó, hogy ilyen pozitív élmény lett a szülés számodra! :lol: Jöhet a következő? :wink:

Kavics s hányinger fáradékonyság? Dolgozol? No majd pár hónap, s nem tudsz segítség nélkül gyantázni. :lol:

További kellemes hétvégét!

Bee
beebeey

Apple!
Csak vicc volt! :lol:

Én CH mentes csokit, koleszterin szegény szalonnát szoktam enni. Kép No kalória! :lol:
Vendég

Sziasztok!!!!

Dimet!
De jó, h jöttél! :D
Örülök, h már otthon vagytok!!!

Alice!
Jól vagyok! :D
5+3 naposan :-)
Kép

19+4 naposan :-) Az orvosom mondta legutóbb, h már biztosan nem tudom behúzni a hasamat. Mondtam nem. :-D
Kép

Kép
lara26

Kavics!
A gyantázást én is akartam volna írni!!! :lol:
Cipő felhúzás. amikor hazajövünk valahonnan, párom nyitja az ajtót és bemegy. nagy fölényesen mondja, h ELSŐ (aki hazaért) én meg utána mondom, h harmadik. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
de egyszer tolatva fogok belépni a lakásba!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
lara26

igen, jöhet. férjem megkérdezte szüléskor is, akkor is ezt mondtam :)
mondta a szülésznő, hogy a második gyereknél apuka vagy megtanul levezetni egy szülést, vagy írtó gyorsak leszünk, első fájásnál durr kocsiba.....

lara, jó nagy hasad van :lol:

na, csicsi

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Dimet,
ez aranyos, ha az én férjemen múlna, tuti szülést vezetne. Úgy meg tudja mondani az orvosoknak, hogy mikor mi a teendő. Mondtam is anno neki, hogy csak úgy jöhet be a szülésre, ha nem kotyog bele.
A végén ott akarták fogni, mert elkezdte pátyolgatni azokat az anyukákat is, akiknek nem jött be a férjük. Az egyikkel azóta igazi jó barátok vagyunk férjestől, mindenestől.

Lányok,
még egy kérdés. Tuti ti már ezeken mind túl vagytok, de én még nem látok tisztán mindenben.
Szóval még anno márciusban vettem LH tesztet, de ugye használni már nem tudtam. Most kibontottam, elolvastam...
Szóval ugye nekünk eleve magasabb az LH szintünk. A teszt mennyire érzékeny? Illetve az LH ugrás ovuláció előtt mennyire "ugrás"? Nekem elvileg peteérés előtt (ha volt) négy nappal volt 9,18 az eredményem. Itt már írtatok ennél jóval nagyobb értékeket is. Szóval: próbálkozzak egyátalán vele?
Jaj, annyira nehéz kivárni ezt a hónapot, hogy még nem szabadna tenni a baba érdekében. Az eszemmel tudom, de a szívemmel..... :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Dimet,
ez aranyos, ha az én férjemen múlna, tuti szülést vezetne. Úgy meg tudja mondani az orvosoknak, hogy mikor mi a teendő. Mondtam is anno neki, hogy csak úgy jöhet be a szülésre, ha nem kotyog bele.
A végén ott akarták fogni, mert elkezdte pátyolgatni azokat az anyukákat is, akiknek nem jött be a férjük. Az egyikkel azóta igazi jó barátok vagyunk férjestől, mindenestől.

Lányok,
még egy kérdés. Tuti ti már ezeken mind túl vagytok, de én még nem látok tisztán mindenben.
Szóval még anno márciusban vettem LH tesztet, de ugye használni már nem tudtam. Most kibontottam, elolvastam...
Szóval ugye nekünk eleve magasabb az LH szintünk. A teszt mennyire érzékeny? Illetve az LH ugrás ovuláció előtt mennyire "ugrás"? Nekem elvileg peteérés előtt (ha volt) négy nappal volt 9,18 az eredményem. Itt már írtatok ennél jóval nagyobb értékeket is. Szóval: próbálkozzak egyátalán vele?
Jaj, annyira nehéz kivárni ezt a hónapot, hogy még nem szabadna tenni a baba érdekében. Az eszemmel tudom, de a szívemmel..... :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bocs, először nem ment el, aztán mégis.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Na meggyüttem, szülinapot ünnepeltünk, jól besütiztem (amerikai csokitorta... áááállat jó :)))))) (kaptam egy "csirketévét" ... abban sütöttünk grillcsirkét és valami hihetetlenül jó!!!! Minden fogyni kívánónak csak ajánlani tudom :)))))
Kép

Rejo:
"jó tudom cukor nem jó ha magas lesz, árt a babának, de miért is vagytok ennyire ellene a terhesség alatti inzulin szedésének?" - egyszerű... az inzulint beállítani szerintem lényegében lehetetlen dolog (ld. elég egy front, több stressz stb. és máris borul a jól beállított adag), nem véletlenül készülnek ki szegény cukrosok... ez azt jelenti, hogy aki addig soha nem hipózott, csak néha mondjuk 7 fölé ment a cukra az bizony az inzulin után napi rendszerességgel hipózhat... Namármost utánanéztem, és a néha magasabb cukor bizony 100* kevesebbet árt a babának minta hipózás... Hát én ezért küzdöttem foggal-körömmel az inzulin ellen. Igaz, iszonyú kemény volt, hogy kordában tartsam a cukrom (ld. kőkemény GI + szénhidrát diéta) de megérte. Gondolom van olyan, hogy egy terhességi diabétesz nem karbantartható de én a tapasztalataim alapján egyre kevésbé hiszek ebben... Sőt. Kistarcsán a főorvos el is ismerte, hogy igazából azért szeretik az inzulint mert nem hiszenek benne, hogy a terhes nők tartani tudnák a valóban hatékony diétát (ld. szigorúan CSAK iszonyú alacsony GI-s kaják stb. amiről megjegyzem az orvosok egy része nem is tud, a másik meg nem beszél, mert hát úgyis hülye a terhes nő, kizárt dolog, hoyg felfogná a dolgot... nameg minek belebonyolítania dologba ha a legtöbb embernek már a CH számlálás önmagában is komoly gondot jelent)... Mondjuk ebben valszeg igazuk van, sokkal könnyebb inzulinozni mint minden 40-es GI feletti kaját halálos ellenségnek tekinteni. (Mondjuk ott tényleg kell inzulin ahol a terhes nőnek eredetileg is volt egy lappangó 1-es típusú diabétesze de ez igazából csak a terhesség miatt derült ki. mondjuk ezekben az esetekben az ember a terhesség után is inzulinfüggő marad).

Mondjuk én eleve nem vagyok az a feladós típus úgyhogy biztos voltam benne, hogy inzulin nélkül is jó lesz a cukrom és ezért keményen kikísérleteztem, hogy miből mennyit ehetek, hogy az jó legyen. (sok-sok-sok cukormérés után persze... )

Lafead:
A 3,8-as éhgyomri cukor elég kemény... bár ha jól tudom terhesen ez normális... Nekem soha nem ment 4.5 alá... de nekem nem terhesen is 5 körül van... esetleg 4,5... (150 CH... ha a nap végén megvan a 150 CH akkro szerintem nincs gond... azt meg lehet, hoyg ki kell külön kísérletezni, mi az ideális elosztás... a lényeg, hogy délelőtt ne hipózzál és a cukrod se szálljon el...)

apple:
bioköles golyó - magas a GI-je :( Én is imádom, de PCO-nál be kellett látnom, hogy nagy luxus :( (a buláta talán jobb... igaz, az nem olyan finom...)

Dimet: Mégegyszer hatalmas gratula :))) Engem érdekelne, hogy mi is volt az orvossal! Priviben esetleg? Köszi :)

beebey:

Ja... nemrég mértem a cukrom és azt hiszem kezd rendeződni :))))) Legalábbis remélem :)

A kistesó projekt előtt céltudatosan nem diétázok, de mostanában megpróbálok kicsit GI-tudatosabban enni... (pl. reggelire WASA vagy Ikea szárított rozskenyér a friss kenyér helyett). A gáz az, hogy igazi diéta nem mehetne mert abban sok tejtermék is szerepel (pl. sajt éhség ellen) ami nálam a szoptatás miatt tilos (az összes tejtermékről letiltottak). Mondjuk jövő héten el akarok menni a házidokimhoz és egy HgA1c-re is kérek tőle beutalót... ha 6 alatt van akkor nincs gond, ha 6 fölött akkor sajna diabetológia + diéta... Csak akkor merek u.is belevágni a kistesó projektbe ha 6 alatt van... Mindenesetre jövő héten szeretném újra elkezdeni a metformint aztán majd meglátom... (a kistesó projekt decemberi indulása szigorúan ettől függ). Ja. CH-t mérni nem fogok ha újra terhes lesek, simán GI diétát fogok tartani. (és megtagadom a terheléses cukrot, helyette majd a reggeli cukrot méricskélem + hetente egyszer egy teljes napot)

"Ha egy egyszerűke reggeli után ennyi a cukrom, mi fog történik 75 g szőlőcukor után?? " - Ha már diétázol akkor TILOS terhelésest csinálni... nincs is értelme... hiszen ilyenkor tök máshogy reagála s ezrvezeted a cukorra... Nem véletlen, hogy ha valaki diétázik akkor már csak a reggeli cukrát nézik!!! (ld. én is ezért fogom megtagadni a terhelésest)

Megjegyzem nálam anno a doki kiadta, hogy a terheléses előtt szigorúan FOGJAM VISSZA a szénhidrátot... így én 1 hét szigorú CH-szegény diéta után mentem vissza a vérvételre... ennek a függvényében fene tudja mennyi is volt valójában a terheléses cukrom... (gondolom nem lehetett jó mert később a reggeli utánim is rossz volt, de az is igaz, hogy én reggelente rosszul voltam a kajának még a gondolatától is... mert előtte a reggelim mindig csak valami forró italból állt és igazából 10 körül indult csak nálam a nap... és sanszos, hogy pont a diéta vágta haza a cukorháztartásom -ld. nekem egyszerűen el van állítódva a belső órám így a hajnal 7 órás reggeli nálam a szervezetem megerőszakolása volt- bár erre nincs bizonyítékom...) (megjegyzem nálam nézték anno a 9,8-as terheléses cukornál a HgA1c-met és 5, valamennyi volt... tehát semmi bizonyíték nem volt arra, hogy valóban rossz lett volna a cukrom... max. nálam egyszerűen lassabban indult el lefelé... )
Vendég

Sziasztok!

Linácska!
Itt nevetek a párodon, mint bába! :lol: :lol:
Hát kiváncsi vagyok a páromra ő hogy fog viselkedni??? :roll:

Kb egy félórája rámjött a sültkrumpli evés. :?
Aztán erős voltam és inkább tornáztam egy kis RR-t. :)
Most egész jól érzem magam. Tökre szimpatikus, hogy nem kell hasizom gyakorlatot végezni! Kép És csak 20 perc. Ez is jól hangzik. Kép
Vendég

Lányok, ha nem gond pü-ben valaki megosztaná velem Andi tarifáját? merthogy az MM oldalán nem találok semmi infót. :oops:

Erőssen gondolkodom rajta hogy valamikor el kellene hozá mennem, merthogy ugye ő a szakorvos, és talán így képben lennék, hogy mit lehet ennem és mit nem, meg mennyit.

Gondolom már az agyatokra megyek ezzel a témával, dehát még csak most július 26.-án derült ki nálam ez a nyavalyás, allatomos dög dolog, amit elég nehezen kezelek és viselek. :oops:

Roppant bosszantó hogy nap mint nap elgondolkodom azon, hogy ezt most megehetem és szabad....... vagy msot mi is van. Ma is pl. éreztem hogy ajjaj valami nem stimm mert jött a szédülés, vízverés és pici csilallgocskák ami ájulás előtt van. Egy darab csokika és már jól is voltam. Gondolom ez azért volt mert nem ehettem eleget. :roll:
hajni...
Budaörs

Siasztok! (csak nem sikerült leírni másodszorra sem a sziasztokot helyesen, marad így! 8) )

Van valainek vital tv-je? Ma főműsoridőben nagyon érdekes műsor ment, a peteéréstől a babaszületéséig. Voltak hihetetlen képek! Pl. az agy, a végtagok fejlődése.

Kavics! Gyere te is velünk Adihoz! Nem én lennék az egyedüli renitens!!! Ma is írtó GI-s reggeli-vacsorám volt! Fehér kenyér tepertőkrémmel! :wink: Végülis bio...(a cél érdekében kénytelen vagyok elhinni, hogy tényleg nem egészségtelen)
A Ch mentes csoki engem is érdekelt volna. :) Amit én ismerek diabetikus csoki, az drága és nem is olyan finom. Még a milka sem. :(

Ha majd én is odakerülök, nem tudom melyiket választom, szigorú diéta vagy inzulin. Szeretek enni, és tű fóbiám van. :?
Minden elismerésem a diétázóknak! Csakegy, neked meg pláne! Emlékszem, amikor agyon szurkáltad magad! Horror!

BACKA! láttalak ma!!! Mi van veled?

Kép
mamint

Dimet!

Gratulálok mégegyszer!!!! :D :D :D
Szerintem egyszerűbb, ha ide írod meg, h. mi volt a dokiddal, mert úgyis el kell küldened priviben mindenkinek, különben kilyukadunk!!!!! :lol: (Énisénisénis!!!!!)

Kavits!

Most megint nem fáj, úgyhogy ráér!!!!!
Én már filózok, h. nekem valszeg csak bőr alá ültethető implantátumokkal lesz "kockás" hasam! Ez lesz a gömb kockásítása!!!! :lol:

Csakegy!

Na ne! Már a kölesgolyó is tiltólistás????? :(
Ma kesudió-mogyoró-mandula-paradió keveréket ettem pászkával uzsira, de még finomítani kell a dolgon, mert 1/4 zacsi pászka és a teljes adag csemege lecsúszott :oops: :lol: (igaz a párom is besegített!)!

Linácska!

LH teszttel próbálkozz, van akinek működik van akinek folyamatosan +.
De azt azért tudni, kell, h. időnként mégsem követi ovuláció az LH csúcsot, ezt viszont a hőmérő tudja jelezni, mert ilyenkor nem emelkedik meg a hő! Egyes esetekben a szervezet ilyenkor tovább probálkozik és később ismét pozitív az LH teszt és még akár PÉ is lehet!
Nézz meg egy ciklust, h. nálad műxik-e!

Lara!

Pocisodsz!!!
Neked mikor jó jövő héten????

Rejo? Wandrea? Tisch? Léni? Monee csak hétfőn lesz, majd őt is megkérdezzük!

Hehe, megy a Kardhal!!!!
Nálam a csávó nagyon megszívná, mert 60 s alatt még csak nem is kacsint a Windowsom, nemhogy felépülne a rendszer! :twisted:
Fehérember néz homokóra! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Skacok... aki nem engedheti meg magának a drága dietetikust annak jó szívvel tudom ajánlani az enyémet!!!!! 3000 Ft/alkalom (1 személyes konzultáció elvileg - bár nálunk pl. a párom is bent volt és ő is kérdezgetett:), ami nálam pl. 1,5 óra volt...

A nő halál profi, a kisujjában van minden... (rákbetegeknek is szokott pl. cukormentes, TK gabonás stb. főzőtanfolyamot + tanácsadást tartani stb. szóval képben van a nagyon speciális diétákkal kapcsolatban is!)

Egyébként a Sote 1-en dolgozik (+ számlát is ad). Én nagyon bírom... (nekem is halál jól elmagyarázta a Gi diéta lényegét + a terhesség alatti diétát is...)

Privát üzenetben küldöm a számát ha kell! (nem, nem kapok jutalékot se semmit csak jó ha tudjátok, hogy csak a pénz miatt nem kell kihagyni a dietetikust!)
Vendég

Csajok!

Az Indexen egy csaj szegedi endokrinológust ill. pcos-hoz értő nőgyógyászt keres! Tudna vki ajánlani???

rambóka

Sziasztok!

Rambóka a szegedi endo dokinak én tudnám a Valkuszt mondani -elérhetősége a www.pcos.hu-n. Ha talál nődokit az engem is érdekelne, mert én egy év alatt sem találtam Szeged-Vásárhely viszonylatában.

Lányok valamelyikőtök írta, hogy ha kismami lesz nem is tudja mit válasszon: diéta vagy inzullin. Személy szerint több mint egy hónapos diéta után (s lehet hogy bagatell dolgokon csúsztam el...), magasabb lett a cukrom. Küzdök, de nem sok lehetőségem van.

Csakegy errefele a rendszer más...... :twisted: Igenis kiírtak 32. heti terhelésre. No comment. Ezt akarom megtagadni. Küzdés. Ja. Ez a legnehezebb.

Linácska LH teszt: valameddig én is csináltam, de rájöttem hogy nem sok értelme van az általad leírt okokból. Hőmérőztem. Aztán bemérgelt, hogy 5. napja a béka segge alatt van - s elhajítottam. Nyilván ezen az elhajítós napon fogantam meg. :lol:

Lara lesz ez még nagyobb is! :wink:

Legyen szép napotok!

Bee
beebeey

Sziasztok!

Most átmentem csak szemlélődőbe. izdulok nagyon, még mindig semmi, se PMS, se hőesés. Tegnap teszteltem a tesztet ;) Nem az volt a kétcsíkos:( Drukoljatok.

Nem olvastam végig a ez eddigi termést, ezért csak két leányzónak, illetve 3-nak szeretnék írni. A többieknek is pussz.

Linácska: Nekem tavaly kellett abbahagynom a fogigátlót anyum trombózisai miatt, örököltem a hajlamot. Nekem az akkori nődógyászom egy kúpot adott fogigátló gyanánt. No hormon, nem szívódik fel, stb... Patentex oval a neve, itt egy bontatlan dobozzal a fiókomban, mert mikor megvettük ezt a dobozt, azóta nem is használtuk, mert a doki azt mondta, hogy úgy sincs sok esélyem a teherbeesésre :evil: (és milyen igaza volt :( ) Szóval, ha vki ki akarja próbálni, csak szóljon, küldök belőle mintát ;)

Dimet: Ismét nagyon gratulálok. A dokiddal kapcsolatos részletek nagyon érdekelnek, kérlek püben írd meg... Köszönöm.

Anyookám: Asszem veled reménykedtem, hogy hátha most sikerült? Te, hogy állsz?

Pussza Mindenkinek. Megyek elfoglalom magam, bár már ragyog a lakás a tegnapi takaríthatnékom miatt...

Kép

Kép
bettica

Szép napot mindenkinek!

Dimet én is várom a képeket,szülés törit,stb mindenkit minden érdekel! :D

Krisztináknak sok boldog névnapot kívánok,és két cuppanós puszit küldök! Kép Kép

Tesztközelieknek ++++++++++++
Vendég

Bee: mondjuk az tény, hogy ha 1 hónap diéta után is magas a cukrod akkor oda lehet, hogy kell az inzulin :(((

(én azért a helyedben becéloznám a diabetológiát, mert ha nincs karbantartva a cukrod akkro pl. a méhlepény idő előtt elöregedhet és a baba nem kap elég tápanyagot + koraszülés stb. Szóval sajna a cukornak tényleg rendben kell lennie...)
Vendég

Szép jó reggelt,delet vagy nem tom most mi van.

Szóval:

Csakegy, nekem a doki azt mondta, hogy a 3,8 as éhomi cukor terheseknél normális. És valszeg a szigorú kontroll miatt nem adnak 150 gr cht, hanem egy kicsit kevesebbet, de baba fejlődik, én meg fogyom....megint egy felet reggelre.Na mire megszülök, lefogyok a végén, ami nem baj..........

Bee, nagyon magas a cukrod.........szegénykém.Diabetológiára nem jársz?Nekem azt is kell.

Tűű doki nem engedi meg a terhelésest amikor kötelező lenne, azt mondja, tök fölsleg, hiszen diltázok, minek szenvedjen a testem, szóval amikor a védőnő vagy nem tom ki, nekem előírja, akkor megtagadom vagy ilyesmi.

Lh-teszt:
Nos, nekem kb sz...rt sem ért. Áprilisi hónapom nega volt minden nap, erre baba éett a dologból, előtte meg poz volt és nem volt pé a progi szerint...........állítólag a pcosknak nem mindig jön be az lh teszt.

Bettica, drukk!

Dimet, képet-képet-képet!!!!!!!!!!!!!!!!

Lara, ez aztán A POCI!!!!!!!!!!

Anyókám?Kandikám?Backa?
Vendég

Ja és elfelejtettem, Rejo, nem tom megmagyarázni, miért nem akarom az inzulint, de egy tény, nehéz beállítani, és nekem nem hiányzik, hogy állandóan befeküdjek, jból karibrálják aztán megint és végig, nagyon a terhesség elején vagyok, nem kéne...........de mondom nincs magyarázat, a diéta nekem egyszerűbb, de végülis, ez most olyan, hogy te sem merted, akartad a metet........
A metet szedem 3*850 adagban végig, a szopi (amennyiben lesz olyan) alatt is. És én úgy látom, hogy a met segít, csökkenti a cukrot, és nem hagyom abba, végre kiharcoltam, hogy engedjék, hogy szedjem.
Bee, lehet hogy neked ez is behatott?????
Vendég

Bettica, Linácska: Én használtam is egy darabig a Patentexet és nekünk elég jól bevált. Mondjuk annyi kellemetlenség van vele, hogy egy óráig véd tökéletesen. Ez egy kúp, ami habot képez a hüvelyben, amiben spermicid anyag van azt hiszem. Meg bele is ragadnak a kis fickók. Nekem sem kellett volna használnom így utólag. :(
vicky79
Budapest III. kerület

Öööööö.......habot képez?????? :shock: .......Vizuális típus vagyok és elképzeltem! :lol: :lol: :lol:

rambóka

oksa, akkor leírom a dokit. de nem ide, hanem emilben. meg fogom szépen fogalmazni :)
a szüléstörit is, de az jó rövid lesz :lol: (komolyan, hogy a francba szültem meg ilyen hamar.....lafinak pont írtam,hogy vállalok : hogyan készüljünk fel a szülésre lelkiekben tanfolyamot....mert szerintem ez is sokat számított)
na, most átmegyek a másik topicba, teszek fel képeket.

lara, majd előszedem ma a leletemet és megnézem. de remélem nem parázol. nem szabad!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Krisztina nevü kedves olvasóknak: Boldog névnapot kívánok!!

Rambóka!
Talán csütörtök, vagy péntek lenne jó.
Többiek?? :)

Linácska!
Nekem jelzett az LH teszt. Szerintem is nem minden pco-s tudja használni.

Dimet!
Nem parázok. :) Nem muszály megkeresned. De azért köszi.

Kép
lara26

Tudjátok csajok kismama-diétával gondom:

Csakegy utána meg falod az édességet, ez sem jobb. nagyon durva volt a diétád, utána követeli a tested a CH-t.

Bee írtad diéta óta rosszabb a cukrod. én magamon ezt vettem észre, Domival nagyon helyesen ettem terhesség alatt, és nagyon kevés ch-t, és alig maradt 7 körül a terheléses cukrom, Johannával minden reggel kakaó-lekváros kenyér, és 4,5 körül volt végig a terhelésesem, soha nem volt olyan jó a cukrom. én azt vettem észre, mintha a normál ch mennyiség edzésben tartotta volna a cukrom. persze ez lehet csak képzelgés.

DE Bee egyet nem értek: te tényleg 7. hónapban csökkentetted le a metet és hagytad abba???? Hát ebben nsemmi logikát nem látok. tuti ezmiatt szar a cukrod. ha valaki vércukorcsökkentő gyógyit szed, a szervezete ehhez szokik hozzá, aztán abbahagyja akkor nyilván nőni fog a cukra, nem???

Sztem ha valaki abbahagyja a metet terhesség alatt, azt nagyon korán kell.

csakegy csirketv szuper!!! Jót röhögtem, de nagyon tuti!!

Rambóka totál igazad van, dokinak előírnám, csak akkor írhat elő diétát, ha előtte maga is végigcsinálta legalább 1 évig!! és még mindig nem egál, mert nem terhes-kívánós az illető.

Qrvára éhes vagyok!!!!!!! Én leszek az egyetlen, aki nem lefogyni, hanem hízni fog a mettől!! Írtóra megnőtt az étvágyam. és zabálnom muszáj. állandóan rágok.

Linacska, ha neked ennyire jó volt a fogigátló, fogytál, bőrőd szép lett, akkor sztem szedheted majd nyugodtan. mindenkinek más a szervezete, mindenkinek magának kell kitapasztalni mi a jó neki.

Kép

Kép
rejo

Rejoka drágám!

Te vagy az a személy, aki szembe megy az orvostudománnyal :lol: :lol:

Inzulin, vagy nem inzulin???

Komoly és betartott diétával meg lehet előzni a terhességi diabetest.
Lásd Péde Csakegy. Kőkeményen végigcsinálta.

De erre tényleg nem mindenki képes.
A betegek is suttyomban lejárnak a büfébe és falják a sütiket.
A diétás meg cseszheti a kiszámolt CH mennyiséget.
Egy terhes nőnél ez nagyon nehéz lehet. Részben mert kívánósabb, nő az étvágy, a párját is be kell vonni, plusz egy kis életért felel a pocakjában.
Az inzulin baromi kényes dolog. Ahogy Csakegy is leírta. Stressz, hideg, kicsivel több mozgás, vagy "NEM BETARTOTT DIÉTA" (mert tévedés azt hinni, hogy inzulin adás mellett össze vissza ehetsz - talán még jobban meg van kötve, hogy miből mennyit), egy szelet habostorta és máris borul a cukor. Vagy hypo, vagy hyper irányába.

Én azt látom, bár még nincs elég adat.. de valahogy az tűnik ki, hogy tényleg nagyon gyakori a PCOS terheseknél a cukor probléma.

Ezért megyek el Andihoz. Igaz csak a 14-ik terhességi hétben jutok el hozzá, de sajnos nem tudok hamarabb menni.

És már látom "szomorú" sorsom az elkövetkező három hét alatt, amíg szabin leszek, hogy mindenki etetni akar majd, mert "kettő helyett kell enni" c. kőkorszaki dumával fognak jönni.
Nehéz csaták lesznek. De tutti, hogy szembeszállok az etetőszemélkyekkel.
Csak már az is baj, hogy fogalmam sincs mit lehet és mit nem.
:roll: Vagy miből mennyit.... :roll:
Vendég

Ez a gondom kavicska. ha betarthatatlan egy diéta. ha túl durva. állítson össze olyan diétát a dietetikus, ami mellett nem kell suttyomban lejárni a büfébe sütit enni.

nem jók az itthoni kaják. pont alice írta, a francia normál átlag kaja amit mindenki eszik, és nem kínzás az embernek, megfelel egy ilyen diétának. de írtuk itthon ezek nem elérhetőek, Rambóka hozott is étlapot.

a helyzet az, hogy ami olcsó és gyors az tele van ch-val és kalóriával, vagy valamelyikkel, és mi főleg ilyet eszünk. anyuék soha nem csinálnak grillezett halat zöldségágyon. mert drága és macerás. és ha nem drága vagy nem macerás, mert a koma pecázta a halat, nem vagyunk hozzászokva. akkor lesz belőle harcsapöri galuskával.meg a mindenféle pirított zöldségekhez meg megbolondított zöldséges vokos kajákhoz sem vagyunk szokva.

meg tudnék enni egy fél malacot.pedig ebédeltem. most ettem egy almát meg egy barackot. meg egy laza szendvicset. elötte sós mogyorót ettem.falnom kell valamit. basszus, kivagyok.

Kép

Kép
rejo

ja még csak annyit kavicska, csakegy kőkeményen végigcsinálta, tényleg nem járt le a büfébe sütit enni. csak kicsit eltolta a büfét, szülés utánra! :lol: De akkor bőségesen bepótolta! :lol:

bocsi csakegy hogy veled példálózok, de nagyon kiált, hogy mennyire kiéhezik ilyenkor a szervezet CH-ra. szóval nem tudom hogy van jól. biztos olyan nagy baj egy picit magasabb cukor terhesség alatt? Csak egy picit...

egész délután ettem.

Kép

Kép
rejo

Rejokám drága!

Én nem akarok veled vitatkozni Csakegy nevében, de ő most azért nyomatja a CH-ot, és eszik mindenfélét mert különben nincs teje.

Csakegy javíts ki ha nem így van!

A másik dolog, hogy igen, valóban ezt hosszú távon nagyon nehéz csinálni. De szerintem terhesség alatt (ami viszonylag rövidtáv) lehet.

Állítólag a modern diéták nem a tiltásról szólnak.

Na mindegy, én könnyen beszélek, nem diétáztam még.

Nekem baromi könnyű a kórházi kaja. Viszont valószínű Z. Andi hanyat dobja majd magát tőle. :lol: :lol:

Rejokám, ha malacot kívánsz, egyél malacot. :lol:
Én ma sültkrumplit ettem tükörtojással.
Aztán lenyomattam egy fél kiló szölővel. :roll:

Nem lesz ez így jó.
Igaz este hat után nem eszem. Szigorúan megállom és egyáltalán nem eszem édességet.
Édesség csak gyümölcs formában megy be.
Banán, barack, alma, mostmár szölő is. Stb. Ami éppen aktuálisan megtalálható a piacon. Más édességet egyáltalán nem eszem. Nem is kívánom.
Inkább a szalonna, paradicsom, savanyú dolgokra, húsra vagyok rákattanva. De én világéletemben kívánós voltam. Úgyhogy ebben az értelemben semmit sem változtam.
De szinte minden nap megfosat a gyümölcs. Pedig megmosom. Szóval valami gond van. :lol:

No, semmi sem könnyű.
Lassan már undorral veszem be a gyógyszereket:
3x850mg Merckformin (buzinagy tabletta)
3x1 tbl MagneB6 (ez sem kicsi, de legalább édes a felszine)
1x1 tbl Folsav
3x1 Duphaston
De a Merckformin okozza a gondot. Már egyébként hónapok óta szorul össze a gyomrtom, amikor be kell venni, nem is a gyomrom, hanem a torkom. :shock: Szó szerint lekényszerítem. :lol:
De végig fogom szedni a terhesség alatt.
Sőt a szoptatás ideje alatt is gondolkodom. Majd addig még alakul az orvostudomány és beszélek nagytudású endokrinológusokkal. :lol:

befejeztem...
Ma este lesz a Több, mint testőr. Még sosem láttam ezt a filmet. Elejétől a végéig. Valahogy, nem is értem miért?
Vendég

Sziasztok!

Először is, minden Krisztinának Boldog Névnapot, sok pét, és annyi babát, amennyit bevállal!

Dimet, megnéztem Zsuzsikát a másik topikban! Tündéri! Ő is harcos amazon! ;) Türelmetlenül várom a születéstörit!

Lara, látványos a pocinövés! ;)

Csakegy, a csirketv nekem is tetszik! :)

Bettica, drukk!!!

DIÉTA: Azt hiszem az, hogy mit kívánunk, sajnos nem követhető. De, ha átálítjuk a szervezetünket, egy idő után nem kívánjuk (anniyra;)). Pl. én kibírtam többször is csoki nélkül több hétig, hónapig. De ahogy elcsábulok egyszer, nincs megállás. Az az igazság, hogy elcsábulni se kéne. :(
És nem hiába mutatnak stop táblát egyes esetekben a babásodásnak az endodokik! Mert a szervezetnek megfelelő állapotban kell várnia a csöppség kihordását. Nem mindegy honnan indulunk.

Én az arany középút mellett voksolok, a túlzott diéta sem jó, mert visszaüt később. Lassan kéne elhagyni a számunkra nem megfelelő ételeket, de ez nagyon nehéz! Mert ha egyszer valami a számban van, abból többet akarok, ha ízlik! :?

Bee, neked milyen volt a cukrod a terhesség előtt?

Rejo, ciklus ügyileg hogy állsz? Nem lehet, hogy éppen péd van, vagy közeleg a mensi?

Hmmm, megéheztem ;)

Kép
mamint

Kavics! Akkor az 1000mg-os meforal szerinted mekkora? :lol:

Nem vagyok szívbajos gyógyszerek tekintetében, de ez még nekem is nagy!

Mint doktornéni, szerinted ugyanaz lenne a hatása 2X500mg-os meforalnak, mint 1X1000mg-osnak?

Kép
mamint

Kavicska Csakegy szinte már a szülőágyon már somlói galuskát nyomott, mert annyira kívánta...gondolom akkor még nem jött rá, ez a tejhez is kell...bocsi csakegy, javíts ki tényleg ha nem így van! :wink:

hát nem tudom, ha a tejtermeléshez jó a Ch, azért a terhességhez vagy a baba fejlődéséhez sem lehet olyan rossz...főleg ha még kívánja veszettül is az ember...a terhes és szoptatós nő szervezete azért szokta tudni mit kell kívánni, én pl. csokit meg nem tudtam enni egyik időszak alatt sem.

nem diéta ellen vagyok, csak az ész nélküliség ellen.

régen nem szabadott inni csak napi egy litert annak a trehes nőnek, aki vizesedett. azóta változtattak az állásponton. mégis szabad. sőt káros, ha ilyen keveset iszik.

valaki írta, hallgasson mindenki az ösztöneire. azok nem csalnak. pláne egy nőnél! :wink: pláne egy terhes vagy szoptatós nőnél! :wink: :lol:

na most már lelövöm magam, de tudjátok kell az ellenpólus!!... :lol:

elmegyek inkább enni! :lol:

Kép

Kép
rejo

Hahó!

S valóban! A Krisztinának sok boldog névnapot kívánok! - Okriszti mizu veled?

Kavicska ma hallottam hogy, Egerszegi Krisztinának is terhességi diabétesze volt két terhesség alatt is. Ő világéletében sportolt. Csakhogy a génjeiben ott van ez a cukor dolog. Úgy mint a miénkben. S ha egyszer van olyan, hogy megszakadsz -mert ő is diétával kezdte ám - , s akkor sem rendeződik diétával a dolog......... marad az inzullin.
Habostorta..... Oh my god! :lol: :lol: Már az ízére sem emlékszem bakker! :lol:
Nekem van egy elméletem egyébként: 77 kiló a 158 cm-mhez túl sok. Ennyiről indultam, de nyilván még többet kellett volna fogynom a télen, s akkor nem küzdenék ennyire. Lafi nem hagyta abba a ch diétáját, én meg ahogy teherbe estem csak a GI-t figyeltem. Csakegy meg víííkonyka alapból. Szóval nekem testsúlyból kellene/kellett volna leadnom nem keveset.
Egyébként nem mellesleg, párom velem együtt étkezik. Róla lecsúszott 5 kg.......
Én már eljutottam lelkiekben oda, hogy inzullin. Nem leányálom tisztába vagyok vele. De: mint ahogy írtad Kavicska, itt nem rólam van szó, hanem a dedemről. Fogalmam sincs mit él át. Ahányszor kiböki az oldalamat rögtön agyalok, hogy most azért kaptam egy tockost, mert szenved a kislelkem, vagy mert tök jól érzi magát?????? S napjába jópárszor folytat hancúrt...... Én lennék a világ legboldogabb embere, ha 7 alatt lenne a cuker, s nem kellene inzullin.

Rejoka ezen tájt az orvosok nagy része vaskalappal a szemükön élnek. Én már eleve khm... dupla adag (Petrányi javaslatára) Adimetet szedtem, mint amit előírtak. Aztán nem voltam 10 hetes, mikor közölte a doktornéni, hogy muszáj abbahagynom, mert őt veszik elő, ha szedem tovább. Készleteim eddig tartottak. A "háttér" készletem is megszünt - leépítették a barinőmet a kórházban, aki innen-onnan szerezte. :oops: :roll: Ezt is szívtam.Lehet hogy hamarabb kellett volna abbahagyni? Hamarabb még úgy volt, hogy biztos a beszerzési forrás.....
Metre visszatérve: az első hónapok nálam több kajálással teltek. 8 hónap után fogytam - ekkor kezdtem a GI-be is bele. Úgyhogy hajrá, és kitartás! Jóóójjazzzaa bogyó, csak hagyni kell hatni.

Lafi gondold el, hogy miután a nődoki kiadta hogy diéta, s a köv. terhelésnél is ennyi, akkor belgyógyászat, én bepróbálkoztam a házidokimnál. Aki közölte, hogy ha jót akarok magamnak, akkor ne a helyi diabetológiára akarjak már menni. Várjunk pár hetet, s ha gond van, hát ír egy beutalót. Hát gond van, de hamarabb eljutok a nődokihoz - házidoki 3 hete szabin van..... Így aztán még most fogok eljutni - reményeim szerint - valahova. S ezt is megszívtam tképpen.

Szóval lehet itt tanakodni hogy smint, de sajna ez a PCO and inzullin and cukor dolog a génjeinkben vannak. Küzdünk ellene, ki így, ki úgy -kinek milyen, s mekkor a lehetősége van (ideértem az anyagi, lelki, s földrajzi dolgokat) -, de mindig az jut eszembe, amit Valkusz mondott: ha valami egyszer elromlott......... Arról nem beszélve, hogy sárga vagyok az irigységtől, hogy Pesten még válogatni is lehet az orvosok közül. :lol: :lol: Itt mint már írtam, egyetlen egy embert találtam aki hajlandó volt felírni - mennyiségben már nem egyeztünk, de kénytelen voltam megoldani.... Elég meredek, hogy a háziorvos lebeszél a beutalóról, mert szerinte nem megfelelő ellátásba részesülnék. Pénteken Szegeden felhívtam két diabetológust - magánrendelés. Az egyik nyaral, a másik 2 hét múlva tud leghamarabb fogadni. Igen tök marha voltam, hogy nem a legelejétől fogva tartom a ch diétát. Meg hogy ha tudnám, bizti szedném a metet.

Mindesetre mint majom a farkának úgy örültem a reggeli utáni mérésnek: 8,0. Majd megy ez még lentebb is. Nem is a diéta a nehéz, hanem a tudat, hogy elég e a ch, nő e a ded, s milyen állapotban van a lepény, stb-.

Jó hogy megtudom osztani veletek ezeket a gondolatokat. Remélem senkit nem bántottam meg, mert nem távol áll tőlem a bántás.

Dimet ugrok át, s nézem lánykádat! :lol:

Bee
beebeey

Mamint mensi után 4 nappal vagyok. se Pé, se mensi, se baba nem lehet az éhség megett. csak a met.

ja ez az én is ezt a szót kerestem végig, arany középút!!! igen ez az. és akkor nem üt vissza.

csakegy leaírnád milyen vércukormérőt vegyek? melyik a jó?

Kép

Kép
rejo

Mamint!

Ha azt vesszük, hogy a metforminnak a biohasznosulása kb. 50%, a plazmakoncentráció felezési ideje 2 óra és a gyógyszernek kb 10%-a megoszlik a szöveti kompartmentben és ott a felezési ideje 9-12 óra. Akkor azt mondom, hogy inkább 2x500 mg. :D
Ezért szedek én 3x850mg-ot. :lol: :lol: :lol:

Rejoka!
Az örök lázadó. Gút, gút. :lol: :lol: Tudom én mi a te bajod. :wink: :lol: :lol:
Vendég

Bee basszus ez a nagy magyar büdös valóság!!!! Eszméletlen. nagyon jó hogy ezt leírtad, ebbe bele se gondolunk. nagyon szurkolok hogy rendben legyetek!!!!

Kép

Kép
rejo

Bee!
Azért a te esetedtől is nyílik az ember zsebében a bicsak.
Elveszik a metet, aztán, amikor kezdődik a baj, akkor....
No comment. :( Ez nagyon szomorú.

Igen én is irigylem a kórházak és orvosok bő választéka miatt a Budapesti lakósokat. :wink:
De mondjuk azért már nem irigylem, hogy egyesek akár másfél órát is utaznak a munkahelyre és vissza. :?
De a pénz kő. :lol:
Vendég

Rejo, sztem az, hogy valaki diétázik a baba mellett, nem jelent feltétlen bajt vagy ilyesmit.
Nekem diétázni kellett már eleve, hogy fogyjak, ugye, aztán fogytam is, de a diétát nem hagyhattam abba. Amint kiderült a baj, szorítottak a diétán, de hidd el, nem vagyok éhes, a baba fejlődik, a titok, hogy tudd, mi a jó neked, a babának.
Úgy tűnik én tudom, folyamatosan fogyom, úgy mint még soha, a baba meg nagyobb, mint a kora, tehát fejlődik.
A vitaminokat, cht megkapja, és ez a fontos.

Az, hogy Csakegy cht kívánt nyilván attól volt, hogy tudta, mostmár lehet, hisz nem kell felelnie a babának, a cukorbaj eltűnt.
Nyilván első blikkre én is így regálok, hszen már alig várom, hogy egyek egy kis sütit, fagyit.............de adig nem lehet.

Ha magas a cukor, akkor a babától veszem el az inzulint, és akkor ő tényleg cukorbeteg lesz.
Ha kapok inzulint, igen, az megoldás lenne, de csak addig, amíg biztosan minden egyes pill akkora a vc érték, mint amire kalibrálták az inzulint, amint nem így lesz, ugrik a dolog és annyi. Ez rosszabb sztem, mint a diéta.
Vendég

Kavics! :lol: Hát ezt jól elmagyaráztad! Magyarul is lehetne mégegyszer? :) plazma és kompartment mi???
De bízom benned, és harcos amazonként kiharcolom az 500-as kiszerelést!
Remélem jó fejek lesznek a patikában (ha nem, addig házalok, amíg jó fej patikust nem találok), hogy kiadnak 500-as kiszerelést 1000-es helyett.

Bee, no, ez az! Nem mindegy hol él az emeber, és milyen ismerősei vannak. Szegedről mondjuk ezt nem gondoltam volna, hiszen egyetemi város, tele klinikával!!! Bár Budapesten is elég nehéz jó orvost taláni. Tűűt ;) szénakazalban! De tényleg, annyian vannak, és annyi sarlatán, kókler! Mire megtalálod a megfelelőt, már több év eltelt!

Rejo, akkor passz. Lehet, hogy mégis a met. :shock: Most mennyit szedsz? Mindenesetre jó étvágyat!

Kép
mamint

Mamint! :oops: :oops:

Plazma= vér (durván, mert a vér alakos elemekből és plazmából áll, de a plazmában vannak a gyógyszerek oldott állapotban, vagy kötve stb)

Kompartment= rekeszek, területek
Vendég

jajj skacok... ez a CH éhség nálam 1000%-ig pszichés... Éveken át SEMMI cukrot, SEMMI édességet nem ettem... önként és dalolva... nem ettem krumplit, zöldséget csak párolva, semmi rántott, semmi olajban sült stb. stb. És én ezzel boldog voltam, jobban éreztem magam a bőrömben mint valaha...

Mert ez az ÉN választásom volt. Nem ijesztgetések miatt csináltam hanem mert azt akartam, hogy lepucolódjon a szervezetem... Egyszerűen méregtelenedtem...

Aztán terhes lettem és hirtelen úgy gondoltam, hogy akkor most lehet lazítani... mert megengedhetem magamnak ezt a luxust... (pl. rákaptam a narancslére, az almalére... mert egyszerűen KELLETT... karácsonykor is megettem néhány szelet sütit, szilveszterkor meg iszonyú sok sütit... de akkor már tudtam, hogy gáz lesz a cukrommal mert az éhgyomrim a laborban 5.6 lett ami extra magas - igaz ez egy diéta utáni mérés volt... Úgyhogy szilveszterkor jól bezabáltam, január első napjaiban pedig elmentem a belgyógyászomhoz és bemondtam neki az aznap megszerzett terheléses értéket...a folytatást már tudjátok.

Innentől kezdve a folytatás is pszichés... Azért szenvedtem, mert ennem KELLETT!!!!!!!

Sokkal többet mint amit normálisan ettem...

(uramatyám... naponta 6 kajálás szigorúan 3 óránként)..

Szóval én ilyet korábban soha nem csináltam. Hajnalban felkelni CSAK mert enni KÖTELEZŐ... ahelyett, hogy nyugodtan aludnék mondjuk 10-ig... így egyrészt olyan voltam mint a mosott xar (tök jó érzés amikor egy terhes nő SOHA nem aludhatja ki magát) másrészt meg szenvedtem.

Reggelente hányingerem volt amikor lenyeltem az első falatot (pszichés undor). Én soha az életben nem tudtam reggelizni... max. ha jól kialudtam magam és mondjuk 10-11 körül kezdtem a napot (vagy amíg dolgoztam akkor is... beérkeztem 9-kor a melóba, csináltam egy forró italt (capuccino vagy tea)... utána 1 óra múlva megettem 2 almát... aztán dél körül könnyű ebéd (leves vagy hasonló) ... aztán uzsonnára újabb capuccino (mondjuk koffeinmentes) vagy egy alma (inkább az utóbbi)... aztán hazamentem és vacsoráztam. Na ez terhesen annyit borult, hogy hazafelé menet már éhen akartam halni ezért vettem valami szemetet (1-2 darab fornetti). Szóval bűnöztem...

Diéta mellett ez nem így volt. KÖTELEZŐ volt ennem ... és számolnom kellett. Ennem kellett amikor nem voltam éhes... ráadásul SOK CH-t kellett bevinnem alacsony GI-s kajákból. Brrr... Pl. Reggelire zabkorpa mert az nem viszi fel a CH-t... Brrrrr.... 4 szelet Wasa tízóraira, hogy meglegyen a 20 CH-nyi lassú CH-s tízórai... mialatt nem éhes az ember. Fujj. Ebédre meg max. 50 CH... mialatt éhen akarok halni... Ha CH szegény kaját csináltam ami egészséges - pl. párolt zöldség hallal amellé is meg KELLETT ennem az 50 CH-t... (a zöldség meg mondjuk max. 10 CH volt)... brrrr... (mert hát magas GI-s cucc tilos volt, a lassúból pl. Wasa meg 8 szelet tesz ki 40 CH-t)... ha meg magas CH-s kaját ettem (pl. lencsefőzelék) abból meg alig ehettem. A húst továbbra sem szerettem így már az is kínszenvedés volt. A sajtot se szerettem, de azt is ennem kellett.

És ez így ment folyamatosan....

Úgyhogy engem nem az éhezés készített ki, mert nem éheztem... csomó olyan kaja van amiben nincs CH de egészséges és laktat... Én viszont gyűlöltem, hoyg az egész napom CSAK az evésről szólt. Alighogy lement egy kajálás máris azon kellett törnöm a fejem, hoyg mit fogok legközelebb enni, mi fér bele a CH keretbe... Ha pedig az ember egész napja CSAK az evés körül forog akkro előbb vagy utóbb de vagy kajaundora lesz vagy éhen akar halni. Nekem a kettő kombinációja lett... éhes voltam de kajaundorom volt. Gyűlöltem a kajára gondolni. (megjegyzem a diéta első heteiben olyan tempóban kezdtem hízni, hogy még én magam is megijedtem). Ja. A diétának köszönhetően rendeződött a vasszintem (sok lencse) és más értékeim is rendbejöttek. (Ld. ilyen tudatosan még soha nem kajáltam). Ez van.

Aztán szülés után felszabadultam... és jötta két pofára zabálás (igen, CH hiányom volt... 2 hétig FOLYAMATOSAN hipóztam... a szoptatás egyszerűen eltüntette belőlem a szénhidrátot... így ennem kellett.)

Mostanra normalizálódott a helyzet.

megjegyzem valszeg joggal kellett nekem szoptatásnál több CH mert most, majdnem 5 hónappal a szülés után kevesebb a súlyom mint terhesség előtt volt... és már az is sok éves mélypont volt... (44,4 kiló vagyok 152 centihez)

Hát ez van...

(majd még filozofálok de most mennem kell Lillát fürdetni)
Vendég

csakegy ezt klassz hogy leírtad. klassz őszinte és kimerítő voltál.

leírnád nekem milyen vércukormérőt érdemes venni?

lafi szuperügyes vagy, ahogy csinálod a diétát, ez az, mindenki magának érzi, mi a jó neki!!

Kép

Kép
rejo

REjo,dcont a legjobb műszer, állítólag az a legpontosabb
Vendég

Lafi köszipuszi! :lol:

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Hú, ma egész nap nem voltam netközelben, és alig győztem mindent végigolvasni. Nem is siekrült, mert hajat kellett mosni a lányomnak, és az általában nagy ordítással jár, most mondjuk elég kicsi nyüszivel megúsztok.

Ma egy hónapja szedem a metet, azt hiszem ma volt a mélypont: megettem egy egész tábla marcipános bocicsokit. Amúgy a szoptatás alatt anno naponta ettem meg egyet. Most meg tiszta lelkiismeretfurdalásom van, meg minden, hogy remélem nem csesztem el nagyon magamat...
Igazából az a bajom, hogy ok, hogy kaptam metet, de ezen kívül semmit nem mondtak (konkrétan az sem, hogy PCOS-om van, csak körülírva), és azt sem tudom, mit csináljak, hova kapjak. Kellene-e diétáznom, ha igen, hogyan, na mindegy...
Pedig biztos, mert egy hónap alatt lement 1.5 kiló, aztán meg is állt.
Augusztus 27-én elvileg tudok menni endokrinológushoz. Anyu bejelentette magát, de átadja az időpontját nekem.

LH tesztes válaszokat köszi. Majd úgy 11-12. nap környékén megpróbálok egyet, hogy mit mutat. Ebben a hónapban még úgysem lenne jó, ha megfoganna a tesó, tudok kísérletezni.
Ez most ilyen próbahónap. Hőmérőzés, LH teszt, diétázgatás...
Tényleg, a hőmérőzés sem az igazi nálam, mert csak fülhőmérőnk van. A feti oldal említi, hogy nem annyira megbízható, de egy kalap alá veszi a síma lázmérővel, úgyhogy azért annyira rossz nem lehet.

Mamint,
44,4 kiló, hát tudod azért irigyellek, én a másfélszeresének is nagyon örülnék. Igaz tudom, ugyanolyan probléma, ha valaki hízni nem tud, mintha fogyni nem tudna (de legalább jobban néz ki :D ). Sógornőm is örül, mint majom a farkának, ha 50-ről 51-re feltornázza magát.

Csakegy,
én a véradással vagyok így, hogy az az én választásom: a vérvételtől, egyátalán a tűtől minden bajom van, de ha vért adok, akkor semmi gondom, mret azt én akartam. Ha lehet, még akkor sem vagyok ott, mikor a lányom kap szurit.

Beebeey,
merre laksz?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

GRATULÁLOK DIMET A KISBABÁDHOZ!!!!!
Kép

Na ma hazajöttünk végre!
Biztos,hogy net függő vagyok!
Hiányoztatok nagyon!

Holnap visszaolvasom mi történt mostanában!
Sziasztok jó éjt!Szép álmokat!
Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
lecso

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?