Új privát üzeneted érkezett!

Hello!

Lexus, Éva gratula!

Szakadék és még te mondod, hogy nincs tüneted? akkor a gyakori pipi micsoda :wink: :lol:

De jó, hogy már nem én vagyok itt az első akinek a legkisebb a terhessége!

Jim Üdv közöttünk!!!!!!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Jaj, én vkinek már megígértem, h megnézek egy gyógynövényes készítményt, h azt lehet-e terhesség alatt szedni. Tök jó, mert pár órán belül van hatása, de nem hajt meg, tehát csak el tudsz menni tőle! Most elő is kotrom, és megnézem, remélem, h nem dobtam ki a leírását! :shock:

KépKép
lexus

Hello!

Ma szórakozik velem a babanet másodszor kell leírnom amit akarok:
Tegnap felhívtam a homeos dokimat, mert már nagyon rosszul voltam (székrekedés) adjon valamit az alábbiakat ajánlotta:
Opium 9CH, Nux Vonica 9CH, Sepia 9CH reggel este 5-5 golyócskát elszopogatni nyelv alatt.
Sajna ezen kívül még van kúp.
Szedtem én is gyógynövényes kapszulát, de semmit nem használt kis fém dobozban volt barna szinű kapszula. (német)

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza! Azt hiszem, arról beszélsz, aminek én nem találom a leírását. Wörishofener Darmpflege a neve, rákerestem a neten, és ahogy látom, nem javasolt sem terhesség sem szoptatás alatt!

Mit kell megfontolnia terhesség és szoptatás idején.

Az antranoid tartalmú hashajtó készítmények biztonságos felhasználását terhes és szoptatós anyáknál nem határozták meg. A tabletta hatóanyagai a véráram útján átkerülhetnek a magzatba ill. az anyatejjel a csecsemőbe, ezért szedését nem javasolják. Terhes és szoptatós anyák a székrekedést, bélrenyheséget egészséges életmóddal próbálják rendezni.

KépKép
lexus

Sziasztok!

Bocsi, hogy betolakodok, én is csatlakoznék közétek. Én 2008. március 21-re vagyok kiírva a 3. gyermekünkkel!
beuska75

Szia Beuska!
Üdv közöttünk!!!!! !!!! :D
Írsz egy picit magadról?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Egészséges életmóddal................ :evil: :evil: :evil:
Dolgozott ő valaha reggel 4-től este 7-ig?????? Amikor is egész nap ülsz, és intézel, még ebédelni sincs időd elmenni????????? :evil: :evil:

Egyébként ezekkel a szerekkel sincsen semmi baj, csak annyi, hogy nincsenek bevizsgálva terhességben, ugyna ki is merné megreszkírozni..... Inkább ráírják, hogy ne szedd be.....
Vendég

Ezen az egészséges életmód dumán én is felhúztam magam! Meg hiába élek én egészségesen, ha a megzatvédő vitamin székrekedést okoz! :x

Beuska! Üdv köztünk! Mesélj magadról kicsit bővebben, és írd meg az adataidat, ha szeretnél bekerülni a táblánkba, amit fentebb megtalálasz! ;)

KépKép
lexus

megtalálsz a nélkül :roll:

KépKép
lexus

Én reggel 7-től dolgozom este 18-ig. Hazamegyek ellátom a srácaimat lefürdök és lefekszem. Napi minimum 1 kg gyümölcsöt eszem, kerülöm a szénhidrátot (napi max.2 kifli), édességet nem eszem, 2-3 liter ásványvizet vagy 100%-os narancslevet iszom. ennél egészségesebben már nem tudok élni, és mégsincs székletem, fene ezt a sok sárgatest hormont!!!!!!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Egészséges életmód? :twisted: Hja!
Ha beveszek egy szem folsavat, két napig hányok tőle. Ott tartok, h a Gravidát olyan napokon szedem, amikor nincs ki a gyomrom (ergo 1000 évente 1x) :?
A védőnénim- a DRÁGA! azt mondta, h most mindegy, miket eszem, csak legyek túl ezen a rosszullétes időszakon. Sajnos nem a tönkölybúza kenyeret avokádókrémmel kívánom meg a gyümölcssalátát, hanem a kacsazsíros kenyér meg a sajtos tészta meg a Kinder tejszelet a nyami :(

Kép
Kép

mpatr

De neked már csak kerek 3 hét, és töltöd a tizenkettőt ;) Erről jut eszembe, gratu a kerek kilenchez! Nekem még olyan messze van az is, hüpp-hüpp!

KépKép
lexus

Ja, és még Duphastont is szedek, progi pótlásnak..... Magzatvédővitamint már nem is!!!!!!!!!
Grrrrrrrrr
Nem is dühöngök!
Ha nagyon kénylemetlen a székrekedésem, én asszem valami óvatos módszerhez fogok majd folyamodni, nem fogom magam kínozni.
Vendég

Ugyanígy vagyok mindig Pandival -irigy-irigy.... :oops:
Arra hajtok, hogy 12-re elmúlik a hányinger bár Gordonnal csak 14-re múlott de már az is valami.
Hogy vagy?

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

Egész eddig nem volt net, csak most tudtam jönni.

Minyu: nagyon sajnálom a dolgot, nagyon sok erőt és kitartást kívánok neked elviselni ezt a fájdalmat!

Én még nem vagyok a legjobban, de alakulok...

mpatr: részvétem, hasonló cipőben járok

Lexi: én is szeretnék már ott tartani, vagyis legalább már tünet nélkül lenni, de kitartás neked is

KépKép
bnesz.eva

Dinnyécske! Most jól vagyok, bár egy ilyen szar éjszaka után mondjuk asszem meg is érdemlem :mrgreen: Meg biztos az UH miatt is van, holnap meg gondolom kezdődik előről az egész.. Te hogy vagy?

Évi! Még nem is gratuláltam neked a szívhanghoz :oops: Gratula!!! :D Na, hát nemsokára mi is elérjük a kilencedik hetet is, meg a tizenkettediket is! ;)

KépKép
lexus

Itt vagyok nem tüntem el csak skyp-oltam. Szóval van egy 7 éves kisfiam illetve egy 6 éves kislányom. Most kezdjük az iskolát a lányom még marad az oviban. Bp.-en lakunk a IX. ker-ben . Az Istvánba fogok szülni, sajnos nem ismerem a korházat az előző kettőt a Schöpf Merei-ben szültem, de sajnos most ezt nem tehetjük meg. Kb 400 000Ft-ra jönne ki ott egy szülés. Jelenleg 7 hetes terhes vagyok legközelebb aug. 30-án megyek orvoshoz. Majd később teszek fel képeket.
beuska75

Na, visszatértem.

Minyu! Nagyon sajnálom!!! Most már vagyunk ezen a topicon páran, úgyhogy nagyon-nagyon drukkolunk Neked, hogy Ketteske hamarosan eljöjjön Hozzátok! És itt is maradjon Veletek!

Üdv, Jimmorrison!

Üdv, Beuska75! Veled egy napra vagyunk kiírva! Vagyis még csak számításaim szerint. Doki ugyanis nem látott még! :oops:

Patrícia! Az egészséges étkezéssel nagyjából én is így vagyok! :wink: A salátáktól hidegrázásom van, bezzeg az 5ker-es pizzát le tudtam erőltetni! (Aminek most mondjuk igazán örülök.)Valamelyik nap láttam disznósajtot, és nem fogott el a látványától a hányinger, de lebeszéltem magam róla! Ki a bánatnak jut eszébe kánikulában ilyen vackokat enni?! Hát egy várandósnak! :shock: Na de azt azért már mégse, nem?!

Lexus! Annnnnnnnyira jó Neked, hogy láttad a kis Törpicseket! Nagyon remélem, hogy ma nekem is egy élő Kistesó babyt fog mutatni a dokim!

Éva! Neked is gratula! :lol:

Szakadék! Klarissza33! Bocsi, de megnyugtató, hogy másnak is vannak ilyen panaszai (székrekedés)! Nekem ugyanis az első két gyerkőcnél nem volt ennyire korán! Meg amúgy is max. 2 napig tartott! Mondjuk az érdekes volt hogyan múlt el: mondtam a dokimnak, hogy mi a bajom, Ő meg azt mondta vegyek Mira vizet és igyak meg minden nap 1 pohárral. Tök lazán vettem belőle 2 üveggel. Innám az első pohárral, hát ne tudjátok meg! Mintha tömény sós vizet ittam volna! Borszasztó volt! Nagyjából 2 kortyot tudtam leerőltetni, onnantól elég volt, ha csak eszembe jutott az üvege... de a végülis hatásos volt!!! :lol: :lol: :lol:
Most úgy gondoltam, hogy megpróbálom a homeos bogyót! Persze a gyógyszertárig még nem jutottam el, mert ugye a lustaság fél egészség!

Most megyek, lefoglalom magam, mert már állatira ideges vagyok, hogy mit mond a dokim! De soká lesz még este 8 óra... :roll:
Ma már nem valószínű, hogy bekuksizok, de holnap megpróbálom a lehetetlent (férjemet elzavarni egy kicsit a géptől), hogy le tudjam írni mi volt a vizsgálaton!

Sziasztok!
Vendég

Panny mi van már? Merre vagy??

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk...
Minden ok,dobog a kis szívecskéje!!!!

Majd este még jövök!

Képzeljétek megszült ma du.a legjobb barátnőm,4.lombikra sikerült nekik a baba,úgyhogy nagy az öröm!!! :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Minyu! Én is nagyon sajnálom ami Veled történt, várunk vissza!

Lexi, Éva!
Gratula a szívhangokhoz!

Lexi,
örülök, hogy feltetted az UH képet, nagyon ari Törpicsek! :)

Megkaptam a vérvétel és a vizelet eredményét. Kár, hogy nekem adják a leletet és nem küldik egyből az orvosomhoz, csak szét izgulom magam, amíg eljutok a dokihoz. Az jött ki, hogy a savóban ellenanyag nem mutatható ki, kontrollra kell majd visszamennem novemberben, remélem akkor már termelni fogok. A TPHA (ez toxoplazma lehet?) is negatív lett. Ez nem tudom, hogy mit jelent. :?:

Melinda

Kép
melinda80

Panni,
de jó, örülök, hogy nálad is van szívhang! :lol:

Akkor kettős az öröm, grat barátnőd babájához! :D

Melinda

Kép
melinda80

Na, a kismami barátnőm felvilágosított, hogy az jó, hogy nem termelek ellenanyagot (Rh + a vércsoportom). Miért gondoltam, hogy rossz?...

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Lexikém, én is gratulálok neked, és gyönyörű a képen a manókád, a mienk is ilyen volt tegnap, a doki mutatta külön a kis nyuszkókát is!!!!!

A székrekedéseseknek továbbra is ajánlom: ACTIVIA minden nap 1 darab, higyjétek el segít!!!!!

Melinda: a toxoplazma nagyon veszélyes betegség, itt egy web cím, megnézheted, én nagyon izgulok, hogy immunis vagyok-e már rá, de még várnom kell a vizsgálatig pár hetet :cry: :cry: :cry:

http://www.vital.hu/themes/sick/women4.htm

Panny: gratulálok neked is

KépKép
bnesz.eva

Köszi Évi a linket!

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Lexus, én a kalkulátorok szerint március 18-án fogok szűlni, de szerintem hétfőig nem kell kijavítani, mert remélem akkor már a doki fogja megmondani!

Panni gratula a szívhanghoz!

Beuska, üdv a csapatban!

Kép
tand

Panni! Gratula a szívhanghoz, nagyon örülök neki!!! És gratula a barátnődnek is, tökjó tökjó! ;)

Ódry! Drukkolok az UH-hoz, remélem, nálatok is lesz szívhang!!! Majd gyere mesélni holnap mindenképp, nagyon kíváncsi vagyok, és nagyon drukkolok nektek! Ha kaptok képet, tedd fel mindenképp!

Meli! Azért gondoltad, h rossz az eredményed, mert izgulsz és félted a babát ;) Örülök, h minden OK!

Andi! Először én is azzal számoltam, amit a kalkulátor dobott ki, aztán a doki mondott vmi, itthon összehasonlítottam, és megegyezett! :D De akkor majd javítok, ha szükséges lesz!

Beuska! Betettelek a tábliba, de írd meg légyszi, h mikorra vagy kiírva! Vagy a 7 hetes kor az azt jelenti, h pont ma vagy kereken 7 hetes? Akkor márc. 19, ugye? Ha nem pontosan ma vagy 7, akkor nem..

Évikém! Te nem kaptál képet az UH-ról?? Ha igen, akkor dobd már fel ;) Meg mindenki, akinek van képe, tegye fel légyszi, kíváncsi vagyok nagyon a babákra!

KépKép
lexus

Sziasztok!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy igy szoritotok nekünk!
Nagyon fogtok hiányozni, néha biztos beleolvasok, ki hol jár.
Kivánom, hogy mindenkinek a legjobban alakuljanak a dolgai, legyen sok egészséges, okos, boldog márciusi baba :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu! Remélem, már jobban vagy!? Ne csak olvass, hanem azért néha napján írj is, h mi van veletek, h vagytok! Nehogy teljesen eltűnj! :)

KépKép
lexus

:!: Toxoplazma ügyben ma írtam egy másik topikra, engedjétek meg, hogy kicsit szerkesztve idemásoljam az egyszrűség kedvéért:

A XI. kerületi védőnőknek éppen egy fél éve tartottam továbblépzést a témában. (állatorvos vagyok)

Toxoplazmánál két értékre szűrnek, az egyik a friss, a másik a korábbi fertőződésre utaló ellenanyag-szintet jelzi. Ha a korábbi pozitív, az nem baj, sőt a legtöbb ember átesik rajta, olyasmi, mint egy enyhe influenza. A gáz a friss fertőzés.
Anélkül, h a részletekbe belemennék, a következő higi szabályokat célszerű betartani:
1 kertészkedés: kesztyűben (macskaksz@ros a főd)
2 mosatlan gyümölcsöt-zöldséget a fentiek miatt nem eszünk (saláta!!! eper!!!)
3 nem eszünk nyers egeret és ehhez hasonló SÜLETLENségeket (tatárbífsztek)
4 cicasimogatás után kézmosás és nem nyalogatjuk a macskánkat
5 a cicaalmot apuci cseréli
6 nem rágjuk a körmünket, még ha parázunk, akkor se

CSak érdekesség-képpen, kertes házban élek van kint 2 felnőtt cicánk és 4 kiscica, állatorvos vagyok és nekem mindkét érték negatív .

Még egy nagyon fontos tapasztalat: az orvosi közhiedelemmel ellentétben a toxoplazma fertőzés NEM ad életre szóló védelmet (a fent emlegetett korábbi terhességemnl még pozitív volt a régi fertőzésre utaló ellenanyag, Gordonnál már negatív volt).

Kép
Kép

mpatr

Remélem valakinek hasznosak az infok. :shock:

Kép
Kép

mpatr

Ez a nem nyalogatjuk a macskánkat nagyon jó :lol: meg a sületlenség is :D
Nekem hasznosak voltak, köszi! ;)

KépKép
lexus

Sziasztok!

Jó olvasni, hogy mindenki így fel van dobva az uh-on látottaktól.
Nálam a székrekedés most nem téma, a puffadás annál inkább...Egyremegy: A terheség emésztési problémákat okoz. Majd jön a gyomorégés az utolsó harmadban. Néha szeretnék már ott tartani, másrészt nem szeretném átugorni az addigi jó dolgokat. Most csak megelégednék azzal is, ha már jövő hét kedd lenne. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka! A puffadós csapathoz asszem lassan elkezdek csatlakozni.. :? De az activiától jó/jobb lesz ;) Te próbáltad már?

KépKép
lexus

Lexus!
Még nem, de lehet, hogy holnap azzal kezdem a vásárlást.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Székrekedés ellen: szilva meg barack. Még1szer nem írom le, mert másik topikban ecseteltem, hogy ilyen hasmenésem még nem volt soha :shock: Pedig Elevit mellett heti 1x sikerül....amúgy is lassú az anyagcserém.
mpatr, szerintem is hasznos volt. Képzeld, nekem egy ismerősöm kislánya meg megvakult a macska vagy kutyakakitól, az egyik szemére teljesen elvesztette a látását. Nem semmi.
Vendég

Jim! Hogyhogy? Még a terhesség alatt volt vmi probléma, vagy már amikor kint volt, akkor ő csinált vmit? Azért ez nem semmi! Nagyon durva..

KépKép
lexus

Nem terhesség alatt történt, hanem jóval utána. A szülők sokáig nem is vették észre, úgy 3 éves volt a kislány, amikor kiderült, hogy teljesen vak az egyik szemére. Pedig az anyuka egészségügyi dolgozó és van még 2 gyereke, szóval ő volt a legjobban megdöbbenve, hogy nem vette észre. Én is nagyon szeretem az állatokat, de azért jobb elővigyázatosnak lenni.

Én gyerekkoromban meg férges voltam, mert falun a mamámnál a kutyával szinte egy tányérból ettünk....anyám ki is volt mindig aladva, de hát máshova nem tudott nyáron lepasszolni :D Én inkább a salmonellától, campylobacter-től félek, meg az ilyen alattomos bacis fertőzésektől. Amióta Milán campylos volt, csirkehúst gumikesztyűben fogok csak meg, aztán meg mindent szarrá hypozok.
Vendég

Lexus:Köszi, hogy betettél a táblába.
Adataim:
Név: Bea
Szülés várható időpontja: 2008. március 21.
Város: Budapest
Kórház: Szent István
Név: ? (Pocaklakó)
tesók: Marci és Lili

Ultrahang képem is van de ép a napokban keztem rendbetenni a számítógépet, így néhány programom jelenleg nem működik, igérem minnél hamarabb felteszem.

Székrekedés ellen szerintem a KYR probiotikus joghurt nagyon jó (epres, szerintem ez a legfinomabb), illetve kaukázusi kefír.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Kimaradt: 32 éves vagyok és 2008.08.30.-án megyek legközelebb orvoshoz.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Olyan jól kiszámoltam, h ha vki egy nappal fiatalabb, mint én, akkor az előbb szül, mint én. Tiszta okos vagyok, komolyan :roll: Mindjárt dobok is egy frissített táblát!

Jim! Nagyon durva ez a sztori! Szegény gyerkőc! Nekem volt egy cicám, nagyon szeretem, de nem akartam kockáztatni, úgyhogy lepasszoltam anyunak, amikor kiderült a baba. Sokszor átrágtam magam a témán, mert tényleg nagyon szeretem, de úgy voltam vele, h jobb lesz neki anyunál most, mert én kevesebb figyelmet szentelnék neki a saját egészségünk érdekében!

KépKép
lexus

Hahó Lányok!
Képzeljétek, nem volt internetünk napokig! Úgyhogy most , hogy visszajött visszaolvastam nagyjából a termést.
Minyu: Nagyon sajnálom! És nagyon szorítok nektek, hogy minél előbb összejöjjön a kistestvér!
Lexus: Következő jelenésem aug. 21., Neve: Legyen Manó-egyenlőre.
Üdv az Újaknak! Beuska- én is a Schöfiben szültem az elsőt, és az István mellett dönöttem most másodikra (mi sem bírjuk azt a horror tarifát kifizetni. :oops: .)
Magamról annyit, hogy írtam anno, hogy nem igen van terhes-tünetem, no ez már a múlté.. Tegnap éjjel (!) hányingerre ébredtem, kb hajnali 3-kor. Ez azóta sem múlt el. Folyamatosan jelen van, hányni nem hányok, csak úgy nem kívánok enni,és most már nagyon kezd kellemetlen lenni ez a folyamatos fojtogató érzés.
Remélem holnapra jobb lesz...
Sziasztok!
ajsa

Tábli, Beuskával kiegészítve :)

Kép

KépKép
lexus

Ajsa! Örülök, h jelentkeztél! Én most a pizzás kifli után meglehetősen szarul érzem magam. És de messze van még az a 12. hét, pláne, h mi a garancia arra, h vége lesz? Semmi.

Na, akkor frissítem a táblát :lol:

KépKép
lexus

Pizzás kifjli!.. Ma rendeltem egy pizzát! Kizárólag ezt kívántam. Füstölt sajtos, főtt-füstölt tarjás, óriás pizzát. (mivel délután 2kor még nem ettem semmit) Ez nagyon csúnya dolog volt, Tudom, hogy ezek a füstölt cuccok nem től egészégesek.
De ollllllyaaaaaaaan jóóóóóóóóól esetttttttt!
ajsa

Na, akkor egy frissített példány, és ma többször nem teszem fel! Remélem, nem túl idegesítő, h tele vannak különböző tábla-variációkkal az oldalak, csak most, h így folyamatosan jöttek az adataok, jobbnak láttam folyamatosan frissíteni és feltenni.

Kép

Tök szép hosszú, tök jó, h egyre többen vagyunk!

KépKép
lexus

Ajsa! Én egyelőre úgy vagyok vele, h ha tiltott cuccot kívánok, akkor is megeszem (nem a nyershúsra, stb gondolok), mert ebben a hányingeres időszakban ritka, h egyáltalán bármit is megkívánok. Ezen a kiflin paradicsomkrém meg sajt volt, jól esett, csak utána nem jó :(

KépKép
lexus

Ajsa: Kinél szültél a Schöpfiben? És a Szent Istvánba ki a dokid?

Nekem nincs hányingerem,de az előző kettővel sem volt. A kislányommal talán 2x voltam rosszul. Úgy, hogy valószínű, hogy a 3. is fiú lesz (mint az első). Közérzetem azért nem túl jó, illetve nagyon alacsony a vérnyomásom, így elég sokszor ágyba dőlök. Ez ellen nem sok mindent tudok tenni, mázsa számra nem ihatom a kávét, mert szerintem a pocaklakónak sem tesz jót.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska! Nekem is alacsony a vérnyomásom.. Üdv a klubban! Tök jó neked, h nem vagy rosszul! Francba a hányingerrel.

Amúgy nektek nincs vmi megérzésetek, h kislány vagy kisfiú lesz-e? Most Beuska ugye a hányinger - nincshányinger alapján tippelt, többiek? Nekem abszolút semmi. Engem anyu fiúnak érzett (meg fiúnak is mondtak az első UH-n :shock: :lol: ), és lány vagyok (míly meglepő), a hugomat meg lánynak, és lány lett. Barátnőm meg fiút érzett az elejétől kezdve, aztán megmondták neki, h kissrác.

KépKép
lexus

Ja, amúgy Beuska! Te Bea vagy Beáta vagy Beatrix vagy? :roll:

KépKép
lexus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?