Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Együttérzéseket anyósügyben kössz. Már kihevertem... :?

Nircee, Pimpoka: valóban így van ahogy mondjátok, fontos, hogy a mozgásfejlődés a megfelelő ütemben haladjon, lépésről lépésre. DE! Sajna ezt annyira a gyerekeink adottsága, és képessége határozza meg, hogy nekünk szülőknek csak nagyon kicsi esélyünk van beleavatkozni. Én Szonját mióta csak elkezdett menni segítséggel, folyamatosan próbáltam mászatni, de az Istennek se ment. Húztam törölközővel a hóna alatt, tettem neki játékokat jó messzire, stb. Egyszerűen nem jött rá a technikájára. Aztán később konkrétan egy hónapja egyszercsak fogta magát és mászott egyik napról a másikra. Ekkor valahonnan a kezembe akadt egy szakirodalom, amiben le volt írva a mászásnak különböző fokozatai, és variációi. Ide tartozik a katonakúszás szerű alkaron fenék fönt figura; a popón kicsit csúszás, hason gurulás formáció; a klasszikus térden tenyéren haladás (amit mi tul. képp. mászásnak hívunk) meg még egy negyedik de az most nem jut eszembe. NA itt rájöttem, hogy Szonjának az összes lehetséges mozgásformája megvolt, és használta őket, a "klasszikus" mászáshoz pedig most jutott el. Pimpoka, figyelhetjük ugyan a gyerket, de szerintem ha valamelyik nem "tud" mászni azzal biza nem fogunk tudni semmit csinálni.... A párom se mászott anyja szerint ( bár ezek után lehet, hogy valamelyik mozgásforma megvolt neki), de tök okos lett, és nem volt különösebb "difije" :lol: Mondjuk ettől függetlenül én is azt mondom, hogy nézegessük csemetéinket ilyen szemmel is.

Egyébként azt nem is mondtam tegnapi nagy mérgemben, hogy Szonja elindult egyedül!!! :lol: Olyan kis édes.

Verna: Még sosem láttam ekkora szemeket, mint Lolonak! :D

Nircee: nekünk is ilyen medencénk van. Szonja először húzta benne a lábát, de később szívesen belement. Ti tesztek bele külön meleg vizet, vagy ahogy felmelegszik? Egyébként jó a vizitaxitok :) Nekünk is van egy delfin, de Szonja naná, hogy vinyít benne, és nem marad meg. Eddig nálunk mindennel így van (ld. babakocsi) :?

thenus

Henus,
ez az Anyukámék medencéje, most vették Anyu szülinapjára!!! :lol: :lol: :lol: És persze mi élvezzük! 8)
Nem melegítjük, de így most elég hideg volt már a végén. Anyu akart venni egy vízmelegítőt hozzá, de nagyon drága, ráadásul nem jó ehhez a fajtához. Most azt találta ki, hogy vesznek egy slagot a benti csapra, és onnan közvetlenül meleg vizet fognak beleengedni. Hát, majd meglátjuk, mindenesetre jobb lenne. Cica élvezi nagyon a taxit, az első perctől kezdve szerette. Én inkább a nagy víztől féltem, mert sosem vittük babaúszásra, és a fürdővizét sem hűtöttük fokozatosan, de ezzel sem volt gond egy szál sem! Ahogy beletettük a vízbe - persze fokozatosan - , eleinte láttuk, hogy kicsit didereg, de ahogy mozgott, már megszokta a teste. És az első perctől nyugiban élvezte. És az is érdekes, hogy rendszerint nem nevet bent a vízben (nehéz volt ezt a pár nevetős képet elkapnom), hanem olyan, mintha elmélázna, magába fordulna. Szerintem az ismerős közeg felhozza az emlékeit. Aztán persze lehet, hogy most nagy hülyeséget mondtam, de én akkor is így érzem. :roll: :oops:

Kép
Kép
nircee

Ja, majd' elfelejtettem:
Gratula Szonja elindulásához!!!! Nagyon ügyes!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Henus!
Gratulálok a járásotokhoz! :D :wink: Nekünk is van olyan vizitaxi de Zsani üvőlt benne,így csak külső használatra jó! :? :lol: :lol: Elvittük az aqva parkba is,hogy hátha ott beleűl,de reménytelen volt! :lol:
Egy pár képet teszek fel az én gyerkőceimről!
Roli a nagy fiam!Kép
Pózolás!(Anett)
Kép
Zsani a műanyag vödör felfedezése közben! Kép
Kisasszony! Kép
Gép zseni! Kép
sziasztok!Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Először is: Tiop, ne törődj bele, hogy Roli felcseréli a betűket, főleg, ha van lehetőség az iskolában reedukációra, ragaszkodj hozzá, hogy járjon! Olyan, nincs, hogy figyelmetlenség. A pedagógusok többsége nem ért hozzá, azt se tudja, mi az a diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, mert ezeket nem tanítják a főiskolán!!!
Nálunk a 800 emberből kb. 20 végezte el a diszlexia-speckollt, amit az ország legnagyobb szakembere, Meixner Ildikó néni tartott (sajnos azóta már elment :( ).
A lényeg, hogy ennyi idős korban még nagyon könnyű fejleszteni, ha észreveszik és komolyan veszik! Nekem volt nem egy olyan 6., 7.-es tanítványom, akik eljutottak úgy a felső tagozatig, hogy még csak észre sem vették. Pedig nem mindegy, ha valaki diszlexiás, akkor elvileg nem osztályozható a helyesírása, idegen nyelvből sem osztályozható - legalábbis tavalyig így volt, most nem tudom pontosan, mert egy csomó szabályozás változott.
Egyébként a diszlexia nem feltétlenül függ össze a mozgásfejlődéssel (ugyanis lehet akár genetikai háttere is, de sokszor csak a rossz olvasástanítási módszerekből ered) - az egyéb képességekkel, intelligenciával pedig egyáltalán nem függ össze.
Szóval a lényeg, hogy kőkeményen fejleszteni kell, akár otthon is (ha érdekel, tudok ajánlani olyan könyvet, amiből tudtok otthon gyakorolni!)
Na, ennyi, kidurrogtam magam! (Hülye pedagógusok, mindig felhúzom magam rajtuk! ;) Szegény gyerekem tanárait előre sajnálom: egy matektanár apuka és egy magyartanár anyuka! ;) ).

Pilla: köszi! :)

Nircee: akkor szerda, csütörtök mondjuk? Pilla, ez neked is szól!

Thenus: mi csak "mekkoraszemevan" Flórának hívjuk, ugyanis bárki meglátja, az az első, amit mondani tud, hogy "Mekkora szeme van!" :)
Vendég

Verna,
nekem a csütörtök jobb lenne, akkor egész nap ráérek, szerdán csak du. 4-ig. De ha úgy is jó, akkor lehet szerda is! Már nagyon várom!!!

Ebben a mozgásfejlődés - dislexia, diszgráfia stb.. kérdéshez én sajnos nem tudok hozzászólni. A férjem ugyebár nem mászott, amire nagyon büszke az anyósom (hiszen úgyis evolúciós csökevény... - no comment), de az tény, hogy nagyon nehezen érti meg, amit olvas, bár természetesen ezt senki nem veszi észre rajtam kívül. És mikor erre próbáltam utalni, akkor merev elutasításban volt részem, úgyhogy hagytam. Elvégre már 34 éves, idáig is elvolt, már nem oszt nem szoroz. Marcikával kapcsolatban azonban majd, ha itt lesz az ideje, fokozottan oda fogok figyelni, és az első gyanús jelre megyünk szakemberhez. Inkább feleslegesen, mint későn!
Az is igaz ugyanakkor, hogy azzal csak nem mehetek gyógytornászhoz, hogy "nem mászik a fiam", főleg 8 hónaposan. És az is igaz, hogy úgy, ahogy sokaknak az evolúció következtében a bölcsességfoguk már nem nő ki, el tudom képzelni, hogy a mozgásfejlődésben is annak ilyen eltérések. De mondom, nem értek hozzá, csak hangosan gondolkodom...

Kép
Kép
nircee

sZIASZTOK!
Verna!
Persze igazad,van,és nem is nyugszom bele!Örülök,hogy járt,és járni is fog külön órákra,nagyon jó kezekben volt,és lessz is,de Roli tényleg nem olyan vészes mint a társai voltak!szépen olvasstb..!A helyesírással van egy kis gondja,de az nekem sem az erősségem!Ithon pedig sokat gyakoroltunk!Szívesen elfogadom az ajánlásodat!Köszönöm! :wink: :)
Tényleg nagyon nagy szemei vannak Lolónak!Gyönyörűek! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

nircee, épp tegnap mondta a gyógytornász, hogy nagyon sok anya nem meri vinni a gyerekét 8-10 hónaposan, hogy nem forog, nem kúszik...stb, mert majd fog, pedig ezek az első jelek. Nem fog kiröhögni, te meg tettél valamit.

Én meg egyáltalán nem voltam túl aggódó, de ezek után az lettem, úgyhogy én ezért írok itt ilyen sokat erről-arról, biztos untat sok embert, de csak megosztom, hogy mi volt, lett, lehetett volna, mi van, milyen lehetőségek vannak...stb.

A diszlexiára, diszgráfiára, diszkalkuliára oda kell figyelni, én is pedagógus vagyok, nyelvtanár. Minket sem okítottak ilyenekről, anyós (úgy utálom ezt a szót leírni, mert nekem ő olyan jó barátnőm, nem illik rá) és önszorgalom, de képben kell lenni.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

A mászás egyébként tényleg "felesleges" mozgásfejlődési lépcsőfok (ld. Danzinger és Frankl megfigyelései a lekötözött albán csecsemőkkel) - azok a gyerekek, akik egy éves korukig korlátozva vannak a mozgásfejlődésükben, ahogy felszabadulnak, rövid időn belül minden mozgásformában utolérik szabadon mozgó társaikat, kivéve a mászást! Mászni egyáltalán nem tanulnak meg, mert nincs miért...

A mi kultúránkban azonban megtanulnak mászni a csecsemők, mert így tudnak a tárgyakkal manipulálni.

Egyébként meg Magyarország élen jár a korai fejlesztésben és ezt ki kell használni, a legkisebb jelre is lehet kérni fejlesztést. Ez nem azt jelenti, hogy ha egy gyerek picit késve csinál valamit, az baj, de vannak bizonyos "határok", amikor már feltétlenül kell, hogy tudjanak a gyerkőcök bizonyos dolgokat. (Unokatesóm fia pl. 11 hónaposan nem állt egyedül, elküldték gyógytornára, kiderült, hogy kötött a térde, 2 foglalkozás után már szépen tudott állni).

Tiop:
Meixner Ildikó: Én is tudok olvasni c. könyvét ajánlom, ebben nagyon sok gyakorló feladat és kártya van (én is ilyen kártyákat használtam fejlesztésnél)
Ványi Ágnes - Schwalmné Navratil Katalin: Írd füllel!
Ez is nagyon jó kis könyv, sok feladattal!
Vendég

Verna,
lekötözött albán csecsemők??????? Úristen!!!!!! Ez most komoly? Szegény babák!

Kép
Kép
nircee

Nircee: igen, úgy az 1930-as, 40-es években volt a vizsgálat. Albánia egyes részein egy éves korokig egy fabölcsőben lekötözve tartották a csecsemőket, egy sötét szobában, az anyjuk úgy hajolt oda hozzájuk szoptatni, ringatták őket, beszéltek hozzájuk, énekeltek nekik - és a vizsgálat azt bizonyította be, hogy mivel a személyes érzelmi kapcsolat megvolt, a gyerekek semmivel sem maradtak el szabadon mozgó társaiktól, ugyanis amikor felszabadultak és hagyták őket tárgyakkal manipulálni, akkor pár órán (!) belül képesek voltak behozni a lemaradást!
(Ellentétben azokkal a csecsemőkkel, akik szabadon mozoghatnak, de nincs személyes érzelmi kötődésük az anyjukkal, gondozójukkal. Ők sokkal inkább visszamaradnak a fejlődésben.)
Vendég

Ez akkor is borzasztó!
Azt még elhiszem, hogy a mozgásukra nem volt hatással, de pl. mi lett a látásukkal? És én úgy gondolom, hogy ha nem érik megfelelő ingerek a gyerekeket, az az agyuk fejlődésére komolyan kihathat! Biztos, hogy a fejlődésnek van genetikailag kódolt része, ám én úgy gondolom, hogy emellett nagy jelentősége van a környezetnek is! Természetesen az érzelmi kapcsolat a legfontosabb, ezt egy percig sem vitatom, de látva, hogy Cica mennyit fejlődik egy-egy idegen környezetben eltöltött idő után (szinte ugrásszerűen kezd el valami újat csinálni), akármennyire is csodás az emberi szervezet, azért én ezt a vizsgálatot barbárságnak tartom! Igaz, a 30-40-es évek bővelkedtek az ilyen - a tudományt nagyban elősegítő, de embertelen - kísérletekben... :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Köszönöm a sárgaságos tanácsokat.

Ma viszonylag éber volt, és elég jól szopizott is. 2 óránként keltem és szoptatom, már teljesen ki vagyok merülve. Főleg az éjszakák a húzósak, már annyira fáradt vagyok, hogy nem ébredek fel a csörgőórára. :shock: :(

Szerencsére most még van elég tejem, de félek ha ez így megy sokáig akkor elapad. Mindig ezen idegeskedek, nagyon sokat fogytam, 3-4 kg-val vagyok vékonyabb, mint a terhesség előtt.

Íme egy fotó most Barbaráról.

Kép
brera

Verna, Nircee, nekünk a szerda jó, mert csütörtökön, ha jó idő lesz akkor az aquaparkba megyünk ugyanis apa itthon van szabadságon. :D Ha rossz idő lesz akkor jó a csütörtök is.
Vendég

Lányok, egész szakmaivá vált a fórum :wink:

Képzeljétek voltunk ma az Örsön az Árkádban Márkkal, elég hosszúra sikerült a bevásárló körút, de ő nagyon jól viselte. Egy csomóan odajöttek, hogy milyen édes, ő pedig össze-vissza mosolygott meg bemutatta a babakocsiban a labdás trükkjeit (egész ügyesen megfogja, rugdossa a labdáját, attól függően melyik végtagjához van közelebb).
Odafelé menet találkoztunk a védőnővel is, szóltam is neki, hogy majd hozzátápival kapcsolatban szeretnék konzultálni vele. Úgy néz ki, hogy elkezdjük bevezetni a gyümileveket, gyümiket, hogy szokja egy kicsit, mert szeptember közepétől kezdődik a sulim és min. heti 2 napot apukája vagy a két mama fog rá vigyázni. Szóval valószínű annyi fejt tejjel nem tudnám ellátni a Manót, inkább kap valami felnőtteset is. Persze nem hagyjuk abba a szopit (remélem), csak egy kicsit alkalmazkodunk a körülményekhez.
Kicsit elszomorít, hogy előbb kell kezdenünk a hozzátápit, főleg amiatt, mert még mindig van tejem bőven, meg igazán különleges érzés volt, hogy etetni csak én tudtam - ebben nélkülözheztetlen voltam a számára. Persze tudom, hogy előbb-utóbb át kell állnia a szilárd kajcsira, de azért érzek egy kis szomorúságot :(

Brera, tüneményes a pici lányod! Megértem ha fáradt vagy, nem semmi, amit most teszel :shock: Éjjel is kétóránként etetsz? Én úgy tudtam sárgaság esetén min 3 óránként kell szoptatni, Barbaránál ez nem elég - legalább éjjel?? Neked is kell a pihenés, főleg ha ennyit fogytál is.. a tejcsi miatt pedig szerintem nem kell aggódni, min él többet szoptatsz, annál több termelődik.. az idegeskedés pedig senkinek nem tesz jót :lol:
Remélem nem voltam túl kioktató... :roll: :oops: Ha igen, bocs, ez most így sikerült :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Verna, Tüccs, ti hová jártok babaúszni? Kinéztünk egy uszodát Kőbányán, könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is, de pont augusztusban tartanak szünetet... :? Hát elég szomorú vagyok miatta...

Még néhány kép Márkról:
Kép

Kép

Kép

Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Tényleg jó kis témát találtatok. Én sem igazán tudok hozzászólni, viszont figyelmesen olvasom. Tök jó, hogy ilyenek is szóba kerülnek! Tényleg elég durván hangzik ez a kísérlet! Brrr!

Szantre!
Márknak boldog 4. hónapot! Mekkora már ez a kis fickó is! Nagyon szép formás baba! :lol:

Brera!
Szerintem se izgulj a tejcsi miatt, mert ez valóban így működik, ahogy Szantre írta, minnél többet etetsz annál több termelődik. Kereslet-kínálat egyensúly. Az idegeskedés tényleg nem jó!
Tényleg! Miért nem etetsz legalább esténként 3 óránként? Ennyi kell neked is, mert ezt így nem fogod tudni sokáig csinálni! Pedig Barbarának egy "kipihent" jókedvű anyukára van szüksége.

Tiop!
Fogalmam sincs, hogy mikor kellene megjönnie, mert mióta Lilivel teherbe estem 3szor volt vérzésem. Ebből kettő akkor amikor elkezdtem szedni a Cerazettet, a maradék egy meg ez a mostani.
De már szinte alig van, ezért nem is idegeskedek miatta.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Csak gyorsan:

Brera,
éjjel nem kéne ilyen sűrűn etetned! Ha 3, de éjjel akár 4 óránként eteted, és nappal 2-3 óránként, az bőven elég, hidd el!!! Sokkal hamarabb nem fog tőle elmúlni a sárgaság, viszont kicsinálod magad! Én nappal kb. 3 óránként etettem, éjjel viszont hagytam, hagy aludjon, amennyit akar. Így sem bírta ám soká, volt, hogy 3, max. 5 órát bírt egyhuzamban. Ha hazaengedték, akkor nincs semmi baj, nem fog károsodni, nyugodj meg, csak a bőre elég ilyesztő még egy jó ideig. Nyugi és a fő: ne tedd tönkre magad!!! A tej úgy van, ahogy írták a többiek: a sok szopi nem, csak az idegeskedés és a fáradtság árt!

Szantre,
BOLDOG HÓFORDULÓT MÁRKNAK!!! Igazi kiis legényke lett! Pedig még csak most született! :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Tök jó, hogy ilyen témák is szóba kerülnek. :) Én csak annyit, hogy a Meixner féle dislexya prevenció tényleg nagyon elismert, bár én nem kedvelem. Ennek csak egy oka van, hogy inkább iskolásoknak való, mint óvodásoknak, és mérgel, ha valaki óvodásokkal csináltat ilyen gyakorlatokat.
Egyébként az összes többiben osztom Verna véleményét: a fejlődésben vannak bizonyos határok amin túl már vmi nem a normális mederben halad, és akkor valóban fordulni kell szakemberhez. Addig meg nem szabad túlaggódni. Én a kevésbé aggódósok közé tartozom :wink:
Jah ez az albán gyerekes kisérlet nekem is eszembe jutott tegnap, csak nem emlékeztem rá pontosan hogy hogy volt, és utána akartam nézni ma, de teljesen elfelejtettem :oops:

thenus

Köszönjük a köszöntéseket! :P

Nircee, tényleg olyan gyorsan telik az idő, már igazi kis pasi, ahogy nevet, ahogy a végtagjait szétpakolja, ahogy a labdával próbálkozik.. Ez a hozzátápis dolog pedig méginkább eszembe juttatja az idő múlását.. de gondolom ezt mindannyian átáltátek, meg még néhányszor belénk hasít majd a felismerés, hogy te jó ég, mekkorát nőtt, és hogy szalad az idő..
Nircee, jók lettek az új képek, Marci is olyan komoly nagyfiús 8)

Tiop, még neked akartam írni, hogy szépségesek a gyerekeid. Haláli Zsani a kukás képen, meg ott, ahol a számítógépet bűvöli :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok! :)
Az albán csecsemők eleve így éltek, ott az volt a szokás, a kísérlet maga arról szólt, hogy 3 és 12 hónapos csecsemőket, akik ilyen körülmények között éltek, vizsgálatak mozgásfejlődés, tárgyakkal való manupiláció szempontjából.
Az tény, hogy soha többé a későbbiekben nem vizsgálták őket...

Brera: bár Lolo nem volt sárga, de nekem is azt mondták, hogy nappal 3 óránként, éjszaka meg mindegy, amikor kel (az elején 4 órát bírt).

Szantre: ne legyen lelkiismeret-furdalásod, mert amiért elkezded a hozzátápit, az teljesen logikus és érthető! A hozzátáplálás az elején amúgy is türelemjáték, suli mellett nem lenne rá időd/energiád! Utána már nagyon jó lesz! Én is Lolo 4 hónapos korában kezdtem, most mindjárt 7 hónapos és 4x szopizik még, nagyon lelkesen! :)
Úszás: mi itt, Csömörön járunk, bár most nyáron nem, mert inkább természetes vizeken voltunk. Ott is meg-megmerítem, de csak 2-3-szor, rövid időre, hogy a fejecskéje is lehűljön (a babúszás oktatóval megbeszéltük).
thenus: szerintem nagyon sokszor nem is derül ki óvodás korban a diszlexia, főleg ha még ki sem alakul - sokszor ugyanis csak akkor alakul ki, amikor a gyerek elkezd olvasni tanulni, köszönhetően a még ma is használatban lévő (!) képolvasás-tanítási módszernek, ami a mi generációnk idején nagyon nagy divat volt, és egész nemzedékek nem tanultak meg olvasni általa (Nircee, egyébként nem kizárt, hogy a férjed is ebbe a csoportba esik, már akartam írni korábban). Én is csak azért tanultam meg olvasni rendesen, mert már tudtam, mire iskolába mentem.
Vendég

sziasztok!

most csak gyorsan jelentkezem, megjöttünk a nyaralásból , minden nagyon klassz volt. Majd teszek fel képeket.

Szantre!
Mi Hatvanba járunk úszni, most nálunk is szünet van, szept-től indul újra.

Brera!
A csajok már leírtak mindent a sárgasággal kapcsolatban, én csak annyit tanácsolnék még, hogy mi szedtünk Cebion cseppeket is sárgaság ellen. Ez C-vitamin, és napi 5 cseppet kellett adnom Dórinak a gyerekorvos tanácsára. Sokáig volt ő is picit sárga. Ne aggódj miatta, el fog múlni csak nem olyan hipp-hopp.

Muszáj mennem, a csajszi még cuppog a szobájában... :shock:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Van egy csomó Dm kuponom, amit szívesen odaadok, ha valakit érdekel:

Aug.31-ig:
Nestlé Beba 3 aktív tápszerre 300,- Ft

2008. aug. 31-ig:
Pampers Jumbo pack pelusra 500,- Ft

2007.szept.30-ig:
Nivea for Men after shave balzsamra 400,- Ft
Scholl láb- és körömápoló krémre 250,- Ft
Johnson's testápolóra 400,- Ft
Veet szőrtelenítő krémre 300,- Ft
Libero úszópelusra 150,- Ft
Ajándék Londa Color Naturals hajfesték
Perl Weiss fogfehérítő krémre 350,- Ft
Bruno banani 20 ml Edt-re 1000,- Ft
Puma Woman EdT-re 1000,- Ft
Fing'rs körömpolírozóra 150,- Ft
Palette Permanent Natural Colors hajfestékre 300,- Ft
S-he double volume XXL vízálló szempillaspirálra 300,- Ft
L'Oreal Revitalift ránctalanító krémre 500,- Ft
Opilca 20 db-os gyantázó csíkra 300,- Ft

További szép napot!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok,

Lelle tegnap egyedül felült. addig addig pucsítgatott meg lökdöste magát négykézlábból, míg felült, aztán már egy-két mozdulatból feltolta magát, hát olyan ügyes volt.

Mióta nem szoptatok, napra pontosan érkezik mindíg a menstruációm, hát most ez nem így van, már késik 5 napja, kicsit meg is ijedtem, mert mi van, ha jön a kistesó, de az nem lehet, mert mi csak kb. két év múlvára tervezzük, ezért én olyan fogamzásgátlót választottam, aminél szinte kizárható a teherbeesés, na dehát 100%os úgy sincs, ezért vettem gyorsan tesztet, annyira izgultam már, a férjem is elkezdte már a fejében rendezgetni a lakást, hogy mi van, ha mégis, meg mondta is, hogy kap majd a dokink a fejére, ha mégis. De csak egy csíkos lett a teszt, hát nem is tudom, kicsit csalódott voltam, csak nem értem, miért késik, eddig nem tette.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Hát, nekem meg úgy tűnik, hogy visszaáll a szokásos rövid ciklusom... 24-26 nap volt Lolo előtt, most ilyen 28-29 amióta hozzátáplálunk (annyi elég volt, hogy 2-3 szopit elhagytunk és máris megjött 4 hónappal szülés után). Holnap-holnaputánra vártam a mesimet, de már ma görcsölök iszonyatosan...

Tegnap este amúgy elindult Lolo hátrafelé. :) Ez olyan félig kúszás, félig mászás, mert közben mindig négykézlábra áll, de hasra érkezik. A felülést már én is nagyon várom!!! :)
Vendég

Hello!

Verna,
olvastam a habtapis kálváriádat. :? Én azt hittem, mindegyik egyformán illeszkedik! Mondjuk én mindkét csomagot a Tesco-ban vettem, így szerencsére illenek. 8) Nekem csak kis darabosom van, és perce Marcika ezt rögtön felfedezte.
No de itt jön az anyai találékonyság: pillanatragasztóval összeragasztottam az összes darabot! Így a figurák már csak egyben jönnek ki, amelyik már nagyon kijárt, azt meg egyszerűen beleragasztottam a keretébe. Marcika úgysem puzzle-ként használja, mire meg már olyan nagy lenne, addigra elhasználódik. A szőnyeg funkciónak meg így tökéletesen megfelel. Kicsit macerás összeragasztgatni, de utána tök jól működik!

Kép
Kép
nircee

Nircee: hát lehet, hogy én is ezt fogom, de amúgy meg Lolo imádja rágcsáli a nagyobb darabokat, azért nem akarok ragasztózni... de mondom, lehet, hogy az lesz a vége...
Vendég

Sziasztok!
Én a Flór Ferenc Kórházban fogok szülni, ha minden jól megy, szeptember 30-án. Szeretném megkérdezni a véleményeteket, mi az, amire esetleg oda kellene figyelnem, meg ilyenek. Azt hallottam, hogy ott jó a szülészet, ha nem muszáj, nem mennénk alapítványi szobába. Ha nem alapítványi szobába megyek, akkor azok a szobák hány ágyasak, nem tudjátok? Meg kellene választanom szülésznőt, vagy ott rendes mindegyik? Vagy csak én vagyok nagyon pozitív? :)
A dokim Dr. Szentágothai, nem tudom, eddig nagyjából meg vagyok vele elégedve, volt egyszer, hogy kicsit rossz napja volt, de remélem, ilyen már többé nem lesz.
Tudnátok nekem tanácsot adni?
Piroska
piroska.103

Kérdés: van valakinek 0-18 kilós gyerekülése? Az mennyire dönthető? Akár mint a hordozó?

Piroska: a nem alapítványi szoba 6 ágyas, én speciel utáltam és pocsékul éreztem magam ott... igényeltem alapítványit, de teltház volt. A 6 ágyas szerintem kényelmetlen, nem fért el a holmim, nem volt egy szék, ahol császársebbel ülve szoptathattam, az ágy magas, nem tudtam felszállni, szobatársak és rokonaik semmire és senkire nem voltak tekintettel - éjszaka nem kapcsolták le a lámpát, ordítozva telefonáltak, amikor szoptattam vagy aludtam volna délután fél órát, betódult egy egész család (bár nem lehetne, de akkor is bejöttek), január ellenére dögmeleg volt, de szellőztetni nem tudtunk a babák miatt - és még sorolhatnám. Ja, és a 2 db. hatágyasra jut 2 wc (ahova egyesek bagózni járnak) és 2 zuhanyzó a folyosón...
Vendég

Verna,
nekem olyan ülésem van, és ha háttal kötöd be, akkor majdnem annyira döntöt, mint a hordozó, ha meg előre kötöd be, akkor sem olyan függőleges, mint a nagyobb kategóriás, hanem kissé döntött is: Marcika már 2 hete így utazik, és imádja. És ha elaludna, akkor még egyet lehet rajta dönteni. Szerintem szuper, maximálisan meg vagyunk vele elégedve, és Marci is láthatólag nagyon szerti, mert nagyon kényelmes neki. Nekünk Concord Ultimax van, igaz, jó drága volt, de a legolcsóbb huzattal vettük. Az ára 50-70ezer Forint volt, a huzattól függően. :?

Piroska,
üdv! Sajna a szobával kapcsolatban nem tudok mit mondani, én családi szobában voltam, el sem tudom képzelni másmilyenben.
Szülésznőt szerintem nem kell választani, mindegyik nagyon jó, de ha ragaszkodsz sajáthoz, akkor bármelyiket választhatod. Esetleg kérdezt meg a dokidat, van-e valaki, akivel szeret együtt dolgozni. De ismétlem, semmit nem veszítesz, ha nem választasz!!!
Szentágotai dolit csak látásból ismerem, de jókat hallottam felőle.

Kép
Kép
nircee

Ja, Verna,
én is csak a belső oldalukat ragasztottam össze, Marcika is állandóan a figurákat rágcsálja, de sikerült úgy ragasztanom, hogy nem folyt ki a felszínükre. Ajánlom a zselés pillanatragasztót a folyékony helyett.

Kép
Kép
nircee

Piroska, én is hat ágyasban voltam, mint Verna, csak a másikban, mert amikor mi szültünk minden tele volt, viszont ahol én voltam hat ágyasban, mindenki alapítványi szobára várt, így nem volt rossz társaság. Pénteken szültem, hétfőn jöttünk haza, vasárnap mehettem volna alapítványiba, így inkább maradtam és kibírtam azt az egy éjszakát. Régen lehetett foglalni, de sok jelentősége akkor sem volt, mert én is foglaltam, mégsem lett helyem. Most meg már szerintem csakis a szerencsén múlik, hogy hová kerülsz.
Az egyik ismerősöm szült Szentágotainál, meg volt vele elégedve, de sajna a babával nem volt minden rendben és ilyenkor hibáztat mindenki mindenkit.

Én a habtapikat vastag celluxszal ragasztottam a hátodalon össze, tök jól megfogta, és ha akarom majd egyszer, akkor megint dirib-darabjaira szedhetem.

Lelle olyan büszke magára amikor felül, hogy úgy kihúzza magát, mint egy kis huszár a lován. Egész nap csak ülne, nem tudok ellene tenni, hát ülve játszik.
Amikor böfizik és pukázik, az nagyon tetszik neki, amikor kijön a levegő, fent vagy lent iszonyatosan nagyokat kacag. Ha netán véletlenül minket is rajtakap, akkor azon meg még nagyobbat nevet.

Jó hétvégét Mindenkiknek!!!

Nálunk szakadt és még mindíg esik az eső.... hideg is van....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Piroska, én csak azt tudom mondani, amit nekem is tanácsoltak a szobával kapcsolatban: ha a normál 6 ágyasba is kerülsz, nem kell elviselned senki bunkóságát! Hívni kell a nővért, és ő kiparancsolja az egyébként "illegális" látogatókat, ugyanis a kórtermekben szigorúan tilos a babákat esetleg érő fertőzések miatt a látogatás. És nincs pardon, hogy "csak a nagyika hadd jöjjön be", stb. Ha zavarnak, akkor kifelé! (amikor a nagylányom született, a szobatársaimmal pl. meg lehetett beszélni, hogy max 1 darab látogató jöhet be a szobába mindenkihez - pedig mi csak 3-an voltunk - max 5-10 percre, ha többen vannak, akkor felváltva, és szopizás alatt nincs látogatás. Ha meg nagyon akarják az össznépi találkozót, akkor menjen ki az anyuka a babával együtt az étkezőbe, ott lehet cseverészni a családdal.) Ugyanígy el lehet bánni a kellemetlen szobatársakkal is, csak ki kell nyitni a szádat... Rajtad is múlik, hogy éled meg azt a néhány napot (ami ha jól hallottam mostanában tényleg nagyon rövid idő, mert ha valaki problémamentesen szül, akkor akár 2-3 nap múlva már ki is rakhatják a szűrét, olyan nagy a forgalom az osztályon).
A szülésznőkről kivétel nélkül csak jót tud mindenki mondani, ha akarsz, akkor megfogadhatod bármelyiket, de az éppen ügyeletes is tökéletesen oda fog figyelni rád!

Hát lányok, voltam uh-n csütörtökön, nem túl jó hírekkel szolgáltak. Még az én "civil" szememmel is jól látható volt, hogy a kiscsaj elhatározta, hogy ő bizony nem akar kijönni egyáltalán, jól odakötözte magát a köldökzsinórral, és annak ellenére, hogy a múlt héten már szépen fejvéggel feküdt szinte teljesen beilleszkedve, most épp faros, és a dokibácsi szerint nem is valószínű, hogy megfordulna. Ha pedig mégis, akkor keringési gondjai is lehetnek esetleg, a madzag ugyanis a nyakán és a vállán-karján van szépen feltekerve... Ami azt jelenti, hogy 99% a valószínűsége az újbóli császárnak. Teljesen ki vagyok akadva, nem akarok műtétet, nagyon irtózom a gondolatától is annak, hogy megint "félbevágnak". Persze a kisasszony nagyon jól érzi magát odabent, rendezkedik-rugdos-stb, és tudom, hogy ez a lényeg, hogy ő jól van, de akkor is! Ráadásul bőven 3 kiló fölött van, szóval egyre kisebb a mozgástere, és így a lehetősége annak, hogy megfordul. :cry: :cry: :cry:

A dokim elment szabira, de előtte még egyeztetett egy kollégájával, őhozzá ajánlott be, ha megindulnának a dolgok idő előtt. Ő pedig a Turi adjunktus úr, valószínűleg a jövő hét folyamán tudok majd vele találkozni is. Tudna valaki infót (személye, tapasztalat, pénz stb.) küldeni róla priviben? SOS!

Szóval most le vagyok törve, mint a bili füle, bár próbálok a pozitív dolgokra koncentrálni, csak nehéz...

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab

Andibab,
küldtem privit!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Eléggé akadozunk mostanság... :?

Pimpoka!
Lellének boldog hófordulót!
És gratula neki a felülésért!!! :lol:

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Nálunk az volt a baj, hogy volt egy fogyatékos csajszi a szobában, és hát a családja is elég érdekes volt. Amikor épp elaludtam volna délután, és betódult a család (úgy 8-an, kisgyerekkel), akkor már tökmindegy volt, hogy a nővér 2 perc múlva kiparancsolta őket, addigra már jól felébresztettek... A másik csajnak meg az volt a fő gondja szülés után fél órával, hogy hol tud cigizni...

Egyébként én meg azt hallottam, hogy a tömegnyomor ellenére egyáltalán nem rövidült le a bent töltendő idő (ezt csecsemős nővér ismerősünk mondta).

Andibab: kitartás!!! Ebben az esetben mindenképp jobb a csaszi, ha rá van tekeredve a zsinór, úgysem tud beilleszkedni, aztán csak jönnek a gondok, és a vége úgyis császár... jobb ha beletörődsz! Legalább akkor "megúszod" a vajúdást, ha már úgyis eleve császárral indulsz... ;)
Vendég

Nircee, kösz!
andibab

Hello Lányok,

én is végigolvastam, amit írtatok a 6 ágyas kórtermekről. Hát, nem túl bíztató. Én mindenképpen alapítványi szobába szeretnék menni és eddig eszembe sem jutott, hogy esetleg nem lesz szabad. Mikor körbejártam az egyágyas és két kétágyas is szabad volt. A szülésznő azt mondta, h általában mindig van szabad hely. Azért a 6 ágyas elég zsufi lehet babákkal együtt, nem beszélve arról, hogy még belógnak mindenféle nagylétszámú rokon csapatok.
Az a tény, hogy frissen szűlt kismamik a WC-ben bagóznak, egyenesen felháborít. (Pedig én is dohányos voltam éveken keresztül) Hát, reménykedjünk a legjobbakban.

Andibab,
3 kiló fölött megfordult a kis drága? Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyenkor még lehetséges. Nálam 7 hete fejvégű, de akkor ezek szerint még ne nyugodjak meg? :roll:

silka
silka

Sziasztok,

andibab, elhiszem, hogy le vagy törve, de ne keseredj el, hátha a harmadiknál lesz lehetőséged hüvelyi úton szülni. De, ha a kicsi Veronika nyakára van tekeredve a zsinór, hidd el jobb a császár. Ha én tudtam volna, hogy Lellének a nyakán van, én sem szültem volna természetesen, dehát persze ez nem kívánság műsor. Viszont akkor nem lett volna oxigénhiányos és nem kellene most ennyit szenvednie.
Még szerettem volna tőled kérni, hogy ha megvannak még neked azok a receptek amikből Boginak sütöttél gluténmentes dolgokat, akkor elküldenéd nekem??? Meg még azt is akartam mondani, hogy homeos bogyó van császárosoknak is, sebgyógyító...stb, elküldöm neked, ha érdekel.

giga, köszi a köszöntést! Hogy vagytok? Kezdesz már pocakosodni?
Vannak rosszulléteid?

Lelle nagyon ügyesen felül, olyan, mint a villám, egyik pillanatban még békésen fekszik a hasán és játszik a babával, a másikban pedig már ül és a formabedobót püföli a földhöz.
Tegnap megtanítottuk tapsolni, eleinte még csak ökölben volt a keze tapsoláskor és nem tudott, de tegnap meg már szétnyitotta és tapsolt, amikor csak kérjük. Igaz nem csattanósakat, de nagyon ügyes.
Verna nálunk a kemény könyvek nagyon rövid ideig bírják, Lellének még foga sincs, de már van olyan oldal, ahonnan kis darabkák hiányzanak és van olyan is, ami már jól feláztatódott a nyáltól és válik szét. De nagyon szereti, Lelle kedvence a kishajós, aminek a közepén van egy hajó és ha megnyomom, akkor dudál.
Még azt is el akartam mesélni, hogy imádja a kis zenélőjét, van rajta öt dallam, és közötte van a Hull a pelyhes is, na azt nem szereti, állandóan tovább lépteti. Néha, amikor játszik, maga mellé teszi a zenélőt és csak elindítja a zenét és játszik tovább. Kis tündér.

Vettünk fa járókát, jó nagy, 140×140-es, csak nem tudjuk, hogy hogyan hozzuk haza, mert elég nagy kocsink van, de ez sehogy sem fér bele.
Már várom, hogy itt legyen, mit szól majd hozzá a kisasszony.

Szép napot Nektek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Kapott tegnap egy pöttyös lasztit, hát nagyon örült neki.

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

silka, amikor a dokink nekünk is megmutatta a szobákat, akkor is volt szabad két valamint egy ágyas szoba, csak miután szültem, akkor nem volt. Persze lehet, sőt, legyen is, mert még ha jó is a társaság a 6 ágyasban, akkor is szörnyű az, hogy két wc és két zuhanyzó van hozzá, amit az nst-re érkező kismamik és azokat kísérők is használnak.

Egyébként nekem Lelle többször változtatta az irányát, de inkább faros volt, csak a legvégén fordult be, bőven 3 kg fölött.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Nem tűntünk el, csak megérkezett hozzánk a sógornőm Új Zélandról :lol: Két éve nem volt itthon,és még nem is találkozott Szonjával. Aki egyébként egész jól tűri az új arcokat, és a sok embert. Folyamatos vendégeskedés van nálunk.

A szobákhoz nem tudok szólni, én családiban voltam. Biztosan van olyan is, hogy ha 30 gyerek van az osztályon előbb hazaengedik a babókat. Az Unioban ez már mindenütt így van. 2-3 napig vannak csak a kórházban.

thenus

Sziasztok!
Ma voltunk dokinéninél. 8050 gramm a csaj, és 69 centi. A hízás nem a legjobb ütemben történik nálunk, köszönhetően annak, hogy nem igazán hajlandó mást enni cicin kívül. Most is csak 150et hízott. Nagyon ritka az, amikor megdícsérem, mert eleget evett. Mit csináljak szerintetek? Eszik már gyümölcsöt, répát. A krumplit nem volt hajlandó megenni. Ha nem édes a kaja már köpi is ki. De hát ez nem mehet így sokáig, mert a tejem is egyre kevesebb, van hogy már kettőből tudja csak megenni azt a mennyiséget, ami elég neki. + nem módi a csak anyatej lassan 8 hónaposan. :cry: Nem tudom már, hogy mit csináljak... :cry:

Pimpoka!
Köszi, jól vagyunk. Nincsenek rosszulléteim szerencsére! A hasam még csak mininálisan kezdett el nőni. Nem látszik még igazán.
Lili néha a hasamhoz hajol és beszél bele. :D Nagyon cuki. De azért van, hogy simán rámászik, rátámaszkodik. Na ezt nem szoktam hagyni. Lehet, hogy nem lenne semmi baja a picinek, de akkor se kéne, nekem sem esik jól, hogy beletenyerel. :shock:
Nagggyon ügyesen ül Lelle! :lol: Látszik, hogy örült a lasztinak.
:D

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Végre tudok jelentkezni, próbálom bepótolni a lemaradásom a visszaolvasással is. :)

Minden hófordulós babónak gratulálok, sajnos már képtelen vagyok fejben tartani a neveket és dátumokat, ezért utólag is elnézést. Viszont ebben is van jó, merthogy olyan sokan vagyunk!! :D

A nyaralásunk Siófokon nagyon jól telt, az idő is klassz volt 1 nap kivételével. Dóri fürdött a Balcsiban, és a házhoz tartozó gyerekmedencében is szinte minden nap. Nagyon élvezte, így már várjuk nagyon, hogy induljon újra a babaúszás. 3 napja már én is elkezdtem neki almát adni, még csak a levénél tartunk, de lassan a pépjét is megkóstoljuk. Eddig ízlett neki, szerintem azért is, mert sikerült édes almát beszereznem. Sajnos nálunk is egyre kevesebb a tej, remélem még kihúzzuk pár hétig, amíg ki tudok váltani egy-egy étkezést. Őszintén szólva eléggé félek ettől a hozzátáplálás elkezdésétől , mert szinte alig tudok valamit. Esténként próbálok okosodni a netről. Van esetleg valakinek egy jó könyve, amit érdemes lenne megvennem ??

Teszek fel pár képet a csajról és a nyaralásról.
Kép balcsin anyával Kép apával Kép balatonban Kép matracon

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Pimpoka,
Lelle nagyon édes, és milyen kis huncut azzal a labdával!!! Gratula hozzá, hogy ilyen szépen felül!!!

Tüccs,
milyen édesek vagytok együtt! Látszik, hogy Dórika mennyire élvezte a pancsit! :lol: És úristen, milyen vékony vagy!!!!!! Hogy csinálod???????????? Én egyszerűen nem tudok megszabadulni a 6 kiló pluszomtól, és ez már iszonyúan kezd zavarni! (ebből 2 kiló a szülés utáni, a többit már korábbról "cipelem") :oops:

Giga,
hozzátápival kapcsolatban sajna nem tudok segíteni, mert nálunk már 4,5 hónaposan elkezdődött a dolog, és semmi gond nem volt belőle, Marcika azóta is mindig mindent megeszik, még akkor is, ha nem annyira szereti, ilyenkor max. képeket vág. Meg tudom olyankor zabálni! Szerintem a védőnőt, vagy a gyerekorvost kellene megkérdezned, hogy mit tehetsz ilyenkor.

Szerintem nincs is semmi értelme 4-5 napig bent tartani a kórházban a mamákat és a babákat, ha nincs gond. Emlékszem, milyen hosszúnak tűnt az az 5 nap, míg bent voltam! Már alig vártam, hogy hazamenjünk. A 2 nap ideálisnak hangzik, annál kevesebb azért kevésnek tűnik, a több meg már túl sok. Én támogatom a rövidebb bent-tartózkodást! :wink:

Kép
Kép
nircee

Nircee!
Sajnos nálam a vékonyság már-már kóros. Szülés előtt se voltam "vastag" és minden erőfeszítésem ellenére semmi nem maradt rajtam a plussz kilókból. Tudom, sokan "most nem tudtok sajnálni" de én szívesen híznék ha tudnék.. :lol:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Boldog hófordulót az érintett babáknak!

Lelle nagyon ügyes! Gratulálok!

Tüccs, nagyon jók a képek, szépek vagytok! Dóri pedig nagyon édes!

Tegnap mi is elkezdtük a hozzátátpit 3 kiskanál őszilével, de nem aratott osztatlan sikert.. (Kicsit még örülök is neki, de tudom, hogy muszáj lesz minimum egy evést kiváltani szeptemberre.. úgyhogy próbálkozunk tovább.)

Márk egyfolytában próbál felülni :shock: Húzza fel magát, ha belekapaszkodik a kezünkbe, viszont átfordulni még csak nem is próbál :oops: és csak ma vettem észre, hogy nyúl a dolgok után (ezt is csak a bal kezével).
Ja, és azt nem is írtam, hogy a 4hós oltáskor nem sírt egy cseppet sem, csak nézelődött. Olyan büszke voltam rá! Már 7750 g és 67 cm :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Ma délelőtt voltunk bent ügyintézni a munkahelyemen, az "öreglányok" megzabálták Bogit, ő meg kiette őket a ropi-tartalékukból. És felmászott az egyik kolléganőm ölébe, hogy akkor most kapcsolja be neki az internetet, és ott magyarázott neki egy félórát, meg kezelte az egeret, gépelt, stb. Alig lehetett hazaráncigálni. :D

Köszi a bíztatásokat, persze én is tisztában vagyok azzal, hogy a műtét életmentő beavatkozás, de vannak olyan körülményei, illetve személyes tapasztalataim, amikkel nem tudok megbékélni. Na, mindegy, visszacsinálni már úgyse lehet :wink: ez a gyerek így vagy úgy, de megszületik nemsoká. :lol:

Giga, most olyat fogok írni, amit a dokinénink mondott nekem, mikor panaszkodtam, hogy szerintem Bogi nem eszik eleget. Közölte, hogy ne sápítozzak, ez a dolog csak a jólszituált családok álproblémája, ő még olyat nem hallott, hogy csóringeréknél gond lenne azzal, hogy nem hajlandó enni a gyerek... (valahol igaz, ha jól belegondolok...) Be kell szüntetni a kaják közötti nasizást, van reggeli-tízórai-ebéd-uzsi-vacsora, és közben nuku chips, ropi, keksz, stb. Inni is csak vizet vagy édesítetlen gyümölcsteát kapjon a gyerek, és akkor fog enni rendesen. Csak persze anyuci bírja ki, hogy nem ad a gyerekének ezt-azt időközben a szájába. Nálunk ez nehezen megy, Bogi olyan édesen tud könnyes szemmel könyörögni a nasiért, hogy sokszor ellágyulok. :oops: De a dokinéninek többé nem panaszkodom, ha egyébként egészséges a gyerek. :wink: Bogi nekem is rendszeresen simogatja és puszilgatja a pocakomat, beszél hozzá, tudja, hogy ott van a baba (az ugrálásról úgy lehetett leszoktatni, hogy folyamatosan mondtam neki, hogy ez fáj a babának és anyának is - aztán egyik napról a másikra megszűnt ez a gond). Van, hogy a pici is odabújik a nővére kezéhez simizés közben. Remélem, ez az idill nem fog teljesen eltűnni, ha hazahozzuk a picit. :wink:

Silka, nem akarlak nagyon elkeseríteni, de én tudok olyanról, akinek a babája a szülés előtti éjszaka fordult meg 180°-ot, azért kellett császározni... Persze ez nem törvényszerű, de bármi bármikor előfordulhat, nagyon kispiszkok is tudnak lenni a babócák. :P Én is azért törtem le, mert az előző vizsgálatnál már teljesen be volt fordulva irányba, lent volt a hasam is, a fene se gondolta, hogy ő még visszamászik kötélartistáskodni egy kicsit. :shock:

Pimpoka, gratula Lelléhez, nagyon ügyi a kiscsaj! Biztos sokat jelent a torna, rendesen nekiindult a mozgásfejlődése! Próbálom megkeresni a recepteket, de azóta már volt, hogy megdöglött a gépünk, remélem, azért nem tűntek el ezek a dolgok, keresem, és jelentkezek! A homeós tippet pedig megköszönném, ha elküldenéd!

Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab

Tüccs!
Tényleg nagyon szépek vagytok a képeken! Látszik, hogy milyen jól éreztétek magatokat!
Hát igen, nem sok maradt rajtad a szülés után... :D Én is ugyanilyen típus vagyok. Nem tudok hízni. :x

Andibab!
Köszi a hozzászólásod, de sajna nálunk nem az a baj, hogy nasizna a gyerek. A gond ott kezdődik, hogy nem minden reggel kel ugyanabban az időpontban, így van amikor 8-kor, de van, hogy csak 9-kor tud reggelizni. Így az egész nap csúszik. Az ebéd 12-kor szokott lenni. De ha reggel 8-kor eszik, délig nem bírja ki. Ilyenkor mit csináljak szerinted? Egyébként Lili nem is hajlandó meginni se a vizet, se a teát, nem hogy a cukros löttyöket. Semmit.
A banán, meg a barack lemegy neki, azt szereti, de muszáj más ízeket is megszoknia. Nagyon nehéz ez nekünk... :(
Köszi a segítséget!!!
És most látom, hogy már csak 18 nap... :shock: Uh! Szorítok!

Kép
Kép
giga1

Andibab,

akkor bízzunk abban, hogy a babád továbbra is ilyen aktív marad és visszakucorog a régi helyére. Drukkolok! :lol:

silka
silka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?