Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is gratulálok mégegyszer!
Köszi Pinkiné hogy hívtál jól esett hogy eszedbe jutottam :lol:

ma vagy holnap érkezik a hordozókendő!

Bridzsi

Kép
esztora

Porsika: hatalmas gratula!!!! Minden jót kívánok Nektek!

Fioona: nem a párom, nem kell nekem ahhoz másik ember, hogy kicsináljam magam. Pontosabban nem kellett.

Kép
Kép Kép Kép
meriann

Sziasztok!

Szép jó reggelt lányok és Ákos baba!!!!! Kép

Porsikám, sok szeretettel gratulálok nektek, kívánom, hogy legyetek nagyon boldogok, sok tejcsit, és mielőbbi összeszokást!

Kép

Merike, nekem úgy tűnik nagyon rossz passzban vagy, de legalább a pároddal rendben minden. Azért kérdeztem, mert úgy gondolom, ilyenkor fontos lehet, hogy támogassa lelkileg az embert a párja.

Esztora milyen kendőd lesz?

Szeri köszi, utána fogok nézni, mihelyt bejutok a városba. Most apa dolgozik keddig, szerdán oltás, csütörtökön Lilla szülinap, (bár az ajándék bicót már megkapta, de a torta nem maradhat el) szóval nem ma lesz.
A Lillusnál én is textilpelust használtam, de egyrészt Oli hason alszik, és rendszerint arrébb mászik, másrészt ezek a textilpelusok relytéjes módon nem érik keresztbe az ágyat. (nem tudom oldalt a matrac alá gyűrni) Pedig keskenyebb, mint a régi kiságy. :?
De ezt kipróbáljuk. Nem állapot, mennyi lepedő fogy. :roll:

KépKép
KépKép
fioona

PORSIKA!!!! HATALAMAS GRATULÁCIÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Ügyesek voltatok mind a ketten, ilyen gyorsan megszülni ezt a Pici Manót (édes kis méretei vannak)!
Sok boldogságot és egészséget kívánok! No és persze sok-sok tejcit!

Csajok! Küldöm a 2. csíkot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fio: Lillának nagyon sok boldog Születésnapot kívánok, és egy gyönyörűséges cicás tortát :-)

Bodzi, nagyon izgulunk ám, milyen lesz az esküvő. Fénykéepeket ne felejts el nekünk prezentálni!!! Kép

CsongiBongi jól van, egyre gyönyörűségesebb, majd rakok fel képeket.

Ma 7 és fél órát aludt.

Pusza

Ág

KépKép
KépKép
ragota

Fioona: nagyon aranyos vagy, hogy aggódsz. Inkább sok minden összejött, nem vagyok ám rossz passzban, csak életmódot váltottam. Sokat olvasok, és keveset gépezek, ha egy percem van rohanok ki a levegőre. A napfelkeltét és a naplementét mindenképpen a szabadban élvezem. És mostanában még a csillagokat is elemezgetjük a párommal órákon át. Nem győzzük csodálni az univerzum számunkra is látható részét. A családban a betegségek, viszont sok energiámat elvették. Ráadásul a 2. szomszédunk felakasztotta magát és nem messze ültünk tőle az udvaron, de semmit nem hallottunk. Ez viszont nagyon rossz. Talán picit mi is meghaltunk vele. Megviselt mindenkit. A házzal is sok a teendő. A múlt héten úgy volt, hogy lehet mégis földig kell rombolni. Épp az előbb ásták meg az alapot és szerencsére rendben van. Még délután a tetőt is átvizsgálják. Aggaszt, hogy már rengeteg pénzünkbe van az egész és még alig látni valamit. Most csinálják épp a kerítést. Ahogy kész a kutyikkal órákon át ott lehetünk majd. A csillagvizsgálatok miatt, viszont alig marad idő az alvásra, na meg az olvasás miatt.
Most muszáj mennem vissza dolgozni, mert annyi munka vár még rám.
meriann

Sziasztok!

Porsieknak oriasi gratula!Nagyon ugyes volt!!!!!!!
Sok tejcit es erot,egeszseget a picihez!

Nagyon sajnalom,hoyg nem tudok jonni gyakrabban,de minden percemet szinte lekoti.Ha pedig vegre alszik (nem tul sokat nappal..),hazimunka,na meg pihenes nekem is....
De en lyan faradt vagyok...de tudom,ismeritek az erzest...

Egyebkent alakulnak a dolgok,ugy nez ki az Infacol bevalik,na meg simizem a pocijat sokat,es hasrateszem,meg Mecsek teat iszik.Sokkal kevesebba siras,de meg iyg is van azert,de akkor minidg van oka!!!Igy azert konnyebb,remelem mr ennel csak jobbl lesz,ahoyg telik az ido.
Az ejszakak sem egyszeruek,jol alszik,csak az a baj,hyog en nem fekszem le vele egyutt olyan koran,mert o olyan 8-9 korul elalszik,es altalaban 5 orat lehuz de volt mar 6 is egyhuzamban,csak en ugy ejfelkor szoktam lefekudni Igy nem sokat alszom mir ekel..aztan meg alatlaban meg alszik egy 2-3at,es ugy reggel 5-6tol szenvedes van,mert mar visszaaludni nem,en meg hulla...na de majdcsak..idovel..tudom ..

A masik,hoyg en az elso naptol egyedul vagyok itthon vele.
Anyumek segitettek sokat,jott vasalni,meg hoztak enni az elso 2 hetben,ferjem pedig neha hazajon napkozben 1-1 orara,de szabin nem tudott lenni. :(
Este furdesre hazaer a heten kb 4 nap,de a tobbin ugy ejfelkor..Es o hetvegen sincs itthon,akkor is dolgozik.
Szoval nem egyszeru!! Pedig o is ugy enne vele,velunk..na de majd keso osztol tavaszig sokkal tobbet tudunk egyutt lenni..meg ahoyg no,es jobban tudunk kimozdulni,mi is mehetunk erre-arra.De msot meg azert nem hurcolasszuk nagon,csak a setakra..

Tegnap viszont elkezdtem bogni (nem ujdonsag amugy,sokszor szoktam..kimerultseg,meg ez az egezs felfoghatatlan csoda...),mert neztem szopi kozben es utana kidolve a mi pici fiunkat,ahoyg szoritotta a kis kezevel az ujjamat...es rajottem,hoyg akarmilyen nehez is,ez az ido nem jon vissza,soha nem lesz mar ilyen pici!!SOHA!!!
Ugyhgy ez ad erot,hoyg ha nehez is,gyonyoru idoszak ez!!!!!!!!!!!

Megyek,mert alszik mar egy fel oraja es en is ledolok,muszaj kihasznalni....

Sokat gondolok Ratok,remlem mindneki jol van!
Azt latom,hogy imszem fele haladtok tobben Csajok :wink: Szuper,nemsokara sok uj kismamink lesz!Drukkolok nagyon!!!!!!!!!!

En is akarok venni hordozokendot,de meg enm jutottam el odaig..akkor talan konnyebbek lennenek a nappalok,ha ne is alszik,biztosan ellenne rajtam.

Meri,
nagyon durva ez amit irtal a szomszedrol..nem csodalom,hoyg megviselt :( Borzaszto..Sokat gondolok am Rad,remelem minden ugy alalkul,ahoyg szeretned!

Nehany kep:

Babakocsizunk:

Kép

Kép

Puszi Mindenkinek

Kép

Kép
arwen07

megjött a kendő!
Nandu-t rendeltem jó hosszút hogy Ricsi is tudja használni.
nagyon hamar küldték pedig csütörtökön rendeltem a neten.

Bridzsi

Kép
esztora

PORSIKA, ÁKOSBABA ÉS ÁKOSAPUKÁJA, NAGYON GRATULÁLOK NEKTEK!!!
Kívánok nagyon jó egészséget és rengeteg boldog családi együttlétet!

Kép

Kép
nán-dorka

(Tegnap este érkeztünk, épp csak a nagy hírt olvastam vissza, remélem, mind jól vagytok, majd még jövök, puszi!)

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Na, ma megyek megint megnézni Porsiék manóját :)
Viszem a fényképező gépet is, - ha megengedik - igyekszem sokat kattingatni :)
Orsi szerint - ha minden jól megy - holnap talán már jöhetnek is haza.

Annyit tudok hogy a nagyfiú az első éjszakán nagyon jól viselkedett, szopizott és aludt. Míg a szobában a többi baby egyfolytában üvöltött :twisted:

Igazából egész nap bent dekkolnék a kórházban és gyönyörködnék bennük, dehát azt nem lehet :) Igyekszem magam addig is lefoglalni :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

sziasztok!
mostmár itt vagyok,eddig nem volt internet így nem tudtam írni.
nekem is megszületett a kisbabám 2007 06 17-én kislány és Tímeának hívják 3240 gr és 50 cm.
mostmár 4500 gr. és 53 cm.
A többieknek is gratulálok és jó egészséget kívánok!
timea toszegi

Sziasztok!

Timi szia!!!!!! De jó, hogy jöttel! Gratulálok, és mesélj, milyen volt a szülés, mi újság veletek?

Arwen, hihetelen ez a béke, és kiegyensúlyozott nyugalom, ami Ati baba arcán van!

[quote]T írta:egnap viszont elkezdtem bogni (nem ujdonsag amugy,sokszor szoktam..kimerultseg,meg ez az egezs felfoghatatlan csoda...),mert neztem szopi kozben es utana kidolve a mi pici fiunkat,ahoyg szoritotta a kis kezevel az ujjamat...es rajottem,hoyg akarmilyen nehez is,ez az ido nem jon vissza,soha nem lesz mar ilyen pici!!SOHA!!!
Ugyhgy ez ad erot,hoyg ha nehez is,gyonyoru idoszak ez!!!!!!!!!!!

Pont ezt éltem meg, mikor a párom külföndön volt, és egyedűl voltam. Én is sírtam a kimerűlségtől, és akkor az jutott eszembe, milyen hamar elröpült ez az idő Lillával, és nem is oylan sokára, majd örülnék még, ha így tarthatnám a karomba. Varázslatos, és túl rövid időszak ez.
Nem tudsz ételt hozatni? Van komatál szolgálat Pesten tudtommal.
Párod nem kap szabit? :( Szegénykém. :( KLemény lehet! De annyira nyugodtnak látszik a fiacskád, hogy minden bizonnyal ő keegyensúlyozott, és ez a legjobb alap a mielőbbi nyugodt éjjelekhez.

Pusz, megyek mert be van dugva a vasaló. :roll:

KépKép
KépKép
fioona

Ágota köszönjük a köszöntést!!!!!!!! :lol:

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok!

Na, hát láttam a fiatal urat :) Gyönyörű :)
Amint a képeken látni fogjátok sötét haja van, mellé pedig sötétkék szeme (ami persze még változhat). :) Hosszú művész újakkal van megáldva és van hangja rendesen :)

Íme Ákos

Kép

Kép

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!!!

PORSIKA!

Hatalmas gratula, GYÖNYÖRŰ Ákos baba!!!

(az internetem nincs a helyzet magaslatán, kb fél órája kűzdök hogy elküldjem ezt az üzenetet...szóval a többiektől bocsánat,hogy nem írok most...) :oops:

KépKépKépKép
*orsi*

Jaj, de édes Ákos baba. Gyönyörűűűűűű. És milyen kis csöpp. :)
Pinkiné:
köszönjük a képeket. :wink:
Vendég

ÁÁÁÁÁ, a névtelen én vagyok, elbénáztam és asszem törölte a regisztrációmat. :cry:
Újra regelni sem tudtam azon a néven. :roll:

Kép
Kép
h@jni

sziasztok, egy kép a nyaralásunkból, ahol édes kicsike zöld manók is voltak:

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

PORSIKA HATALMAS GRATULA, ÁKOS HIHETETLENÜL ÉDES KISBABA. SOK BOLDOGSÁGOT ÉS TEJCSIT KIVÁNOK!!!! :lol:

Ezer éve nem voltam, ne haragudjatok! Rossz dolgok történtek velem, majd egyszer leírom őket. Még nem volt erőm visszaolvasni, mert rengeteget irtatok. , de mihamarabb pótolom. Most csak azért irok, hogy megvagyunk, Gabi baba jól van, szépen fejlődik és én is megvagyok. Este felé jövök.

Kép
Kép
adrienna

Porsika, Ákos nagyon-nagyon szép! Milyen kisimult kis pogija van, pedig még csak néhány napos! Látszik, h elégedett, h Hozzátok érkezett! :wink:

Arwen, igazad van abban, amit írtál. Nekem is eszembe jutott már, h most kell kiélvezni ennek a kornak a szépségeit, ha néha össze is akar roskadni az ember... :) És érdekes módon a fáradtságra mint egy mellékes tényre emlékszik majd csak később az ember... És remélem, h most már könnyebb Nektek is!

Fioona, bababoltban vettem annak idején egyik oldalán forttírszerű, másik oldalán vízhatlan műanyag lepedőt, 120x60-as és 140x70-es méretben.
Dorka alá viszoint nem akarok ilyet, mert mégiscsak kevésbé szellőzik. Így én felnőtt lepedőt hajtok kicsit össze, rá kifogóruhát teszek, és csak úgy a fejalápelust. Így ritkán jut el a matracig az anyag. Mondjuk most megpróbáltam azt, amit a rádióban hallottam Sződy Judittól, h ha erős a tejleadó reflex, lehet kissé úgy tartani a babát, h a gravitáció ellen kelljen neki szívni. Mintha azóta kevesebbet jönne vissza a tejecske.

Merike, sajnálom a gondokat, de nagyon örülök, h találsz olyan dolgokat, ahonnan erőt meríts, napfelkelte, olvasás, klassz vagy.
Köszönjük a gyönyörű képeket!

Orsi, őszinte részvétem a Mamid miatt! Vigyázz magadra, sok puszi!

Marietta, Pinkiné, Viki, Nikóska, szorítok a tavaszi babáitoknak!!!

Esztora, klassz, h jól éreztétek magatokat. Miért köveznénk meg??? Sztem azt kell csinálni, ami a kismaminak-újmaminak jólesik, mert az használ a babának is a leginkább.

A fiú most nyaral nálunk is, ott maradt a nagymamával. Vicces, h olyan, mint tavaly ilyenkor volt, "mézeshetezni", pedig az apró itt van!
nán-dorka

Adrienna, de jó,h voltál itt, már én is aggódtam miattad! Írd meg, mi volt, ha jólesik, persze faggatni nem akarlak. Addig is ezermillió pozitív energia: ++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++
nán-dorka

jaj, Ákosnak azt akartam írni, h kisimult pofija van, de akár poginak is nevezhetjük, hisz olyan ennivaló
nán-dorka

hová lettetek?
vagy csak én netezek ma sokat?? :oops: :?:

képzeljétek a fiam sírt a Nagyinál, hozza őt haza a párom. én vhogy éreztem, h most ez nem lesz olyan könnyű! a füle fájt, de sztem hiányoztunk is neki.
leovica

bocs, kicsit összekavartam, ez is én voltam, csak csináltam egy másik nevet is. priviben szívesen elmagyarázom,miért, írjon, akit érdekel. de nem különösebben érdekes. :)
nán-dorka

szia Nándorka, üdv újra itthon!!!!! Nagyon eltűnt mindenki mostanában...Nagyon édi a pici Dorka baba!!!!! :lol: Milyen volt a hetetek, tudtál pihenni? Miért az új név?

Pinkiné, köszi a fotókat! Áki baba gyönyörűűűűűűűűűűűűű!!!!

Arwen, Atti nemkülönben:)))

Adri, sajnálom, ha tudsz gyere és mesélj...

Timi, gratula Tímeához! Ha tudsz, írj többet Magatokról!
vickybabe

Hahóóóóóóóóó!

Ákos Bébike nagyon szépséges!!!!!!!! Milyen kis pici Manó! Az a hülye karszalag!!! Mi anyagból kaptuk,mert ez a papír ez botrányos. Nézzétek milyen óriási a kis kezén, és csoda, ha nem vágja meg a kis kezét. Rajtam is volt, le is vágattam, mert nagyon zavaró!

Adri! Mesélj! Nagyon aggódunk! :? Persze az jó, hogy Gábor jól van! :wink:

Orsi, Te is gyere hamar, mesélj, hogy vagy!

Nándorka, Dorka tényleg olyan, mint egy zöld Manó!

Mi jól vagyunk. CsongiBongi nagyon jó baba, eszik-játszik-alszik! Egyre szebb! Már egészen dundus, mutatok képeket.

Voltunk kontrollon, szerencsére nem vettek Tőle vért, mindent rendben találtal, a sárgaság elmúlt! A szeme is gyönyörű!

Bunkó modon nem válaszoltam, azt hiszem Esztora levelére, miszerint hogyan adtam be Neki a homeós bogyót: ici-pici vízzel feloldva, kanállal. Ügyesek ám Ők, simán esznek kanállal. :twisted:

Bodzi, már bizosan nagyon izgulsz???!!!!

Arwen, Attika annyira szexi ebben a ruciban, hihetetlen!

Tímea, gratulálok Tímeához! :-)

Lenne egy technikai kérdésem:
Gondolom Nektek is ömlik a tejetek éjjel, alvás közben. Meztelenül alszom, és egy pelust teszek a cickóimra, de az persze sokszor elmozdul, így a paplanomat lehet csavarni, olyan tejes lesz. De ha melltartót veszek fel betéttel, az úgy átázik, mint a sicc, mellesleg nem is tud szellőzni a cickó. Szóval ruhát nem tudok felvenni, mert a vizes ruha nem annyira jó alváshoz. Ti hogy oldjátok meg???

No íme néhány kép, hogyan is alszik Csongor:

Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
ragota

Sziasztok!

Jaj de edes Akos baba,megzabalom!!!!Nagyon szep!
Varom,hoyg jojjon Porsi,es meseljen!!!!!!!

HOztam szulestortenetet :wink: Vegre volt egy szusszanasnyi idom..
Annyira lefoglal az Urfi,hogy elmondani nem tudom..igeny szerint szoptatom,igy szinte az egesz nap egy szoptatas..es olyan faradt vagyok fizikailag...
Mindenki azzal biztat,hyog jobblezs,turelem..csak hat nehez..Olyan siros,olyankor meg megszakad a szivem..bar mar javult a helyzet.Meg persze kezdem ot egyre jobban erteni.
MOst meg rohanok aludni,mert elaludt...vagyis furdeni... :wink:

Akkor a szulestortenet:

Attila születése-2007.07.09. Hétfő 12.53

Sokat beszélgettem a várandósságom alatt mindenkivel a szülésről,az anyaságról...de sosem gondoltam volna,hogy ilyen fantasztikus,hihetetlen és szavakkal kifejezhetetlen érzés lesz...

A mi történetünk nem a kórházba rohanással kezdődik,mert egy hetes túlhordás miatt az orvosom befektetett. Nem volt semmi probléma,de ez a protokoll, igy be kellett vonulni.
Nagyon vegyes érzelmekkel mentem be,hisz tudtam innen már csak együtt megyünk ki...és végre megláthatom Őt,akit annyira vártunk...
De ugyanakkor minden este könnyek között beszéltem az én Drágámmal,mert úgy hiányzott,hisz sosem voltunk még külön...és pont ezekben az utolsó napokban-órákban lett volna rá a legnagyobb szükségem..
De így alakult,utólag már erre is szebb időszakként emlékszem.
Csütörtökön kellett befeküdnöm,innentől minden nap NST-k és egyéb vizsgálatok követték egymást. Előnye is volt,hisz sok orvost,szülésznőt személyesen is megismertem,láthattam az osztály működését, igy amikor már minden élesben ment,otthonosan mozogtam.
Az orvosom szabadságon volt,de miattam többször is bejött,napi 2-3x hivott, hogy mi lett a vizsgálatok eredménye..szavakkal kifejezni nem is tudom,hogy ez mennyire jól esett,és hogy mennyire fantasztikus orvost ismertem meg benne.
Egyet kért,hogy ne hétfőn reggel szüljek! :)
Ö vasárnap leutazott Balatonra és mondta,hogy félő,hogy akkor nagy lenne a forgalom felfelé...

Vasárnap este átmentem a szokásos NST-re a szülőszobára. Jó sokáig rajta hagytak,és közben többen is bejöttek megnézni az eredményét...amit én nem láttam...kezdtem ideges lenni,hogy mi van..persze attól tartottam,hogy Attival nem stimmel valami.
Mint kiderült fájásokat mutatott a gép, rendszeresen. Én nem igazán éreztem őket,illetve nem mást,mint az azt megelőző pár hétben...
Visszamentem a szobámba,és úgy 22.00körül elkezdtem nézni az órát...10 percenként jöttek..de gondoltam,áááá ezek úgyis elmúlnak...
Le is feküdtem..majd hajnali 2-kor felébredtem,hogy mintha nem múlnának és sűrűsödnének...valóban ekkor már kb 7 percenként jöttek....
Úgy ¾ 3 kor úgy döntöttem átmegyek a szülőszobára egy NST-re,hogy jól érzem-e,amit érzek...
Jól éreztem,addigra már 5 percesek lettek,fel is vettek a vajúdóba,áthoztuk a cuccaimat.
Szobatársamnak még hitetlenkedtem,hogy áááá szerintem még jövök vissza,nem hiszem,hogy ez AZ.:)
A méhszájam 3kor bő1 ujjnyi volt,szóval megbeszéltük a szülésznővel,orvosokkal,hogy még nem riasztom az én orvosom,hagy aludjon.:)
A családnak sem szóltam,hisz tudtam a Páromra nagy szükségem lesz,és legyen kipihent.
Megpróbáltam még aludni hajnalban a vajúdóban,de egy kismama őrülten horkolt, igy az nem ment.

Úgy 5-6 körül a méhszáj 2 ujjnyi volt,majd 7re már 3 ujjnyi,Megkaptam az utasitást, hivjam a orvosomat:)
Felhivtam úgy fel8kor, úgyhogy elindult Balatonról.
Telefonáltam a férjemnek,aki nagyon gyorsan bent termett. A család is elindult befelé.
Én olyan jól voltam,hogy még mindig nem hittem el,hogy szülünk. Attól eltekintve,hogy meg-megálltam egy-egy fájásnál, a többi csajjal poénkodtunk a vajúdóban.:)
Hozattam egy szendvicset,mert azt mondták,egyek,hisz kimerülök a végére nagyon.
Igy 9 körül még szendvicseztünk is. Amint megjött a Párom,elfoglaltuk a zöld szülőszobát. Fényképezkedtünk,nevetgéltünk.
A homeopátiás bogyókat végig szedtemm,ebben partnerem volt a szülésznő is. :)

Az orvosom fel10 re megérkezett,megvizsgált,ekkor már bő 3 ujjnyi volt,de ahogy Ő fogalmazott,nagyon mosolygós voltam még,úgyhogy nem nagyon fájt.
A szülésznő javaslatára sokat zuhanyoztam labdán ülve,ez szuperül ellazitott engem is és a mehszájat is. Szinte elnyomta a fájásokat,amik már 3 percenként jöttek.

10után már 4 ujjnyi volt a méhszáj,és az orvosom burkot akart repeszteni,hogy megnézzük mi újság..10.30kor meg is történt,nem fájt egyáltalán,ami nagyon rossz volt,hogy Atti buksiját mozgatva folyatta ki hátulról a vizet...szegénykém belekakilt a vizbe,na nem nagyon,de azért ez már jelentett valamit...
Ezután összemosódnak az események,innentől erősödtek a fájdalmak....Atti szivhangját végig nézték az NST-n,a koszos magzatviz miatt.

Fel 12kor kezdtem érezni valami tolófájás jellegű dolgot,de még várni kellett,mert a méhszáj nem simult el..ez nagyon nehéz volt...visszatartani azt az elemi erőt,amivel jött volna kifelé...
Csináltunk egy próbanyomást,és nagyot haladtunk is vele...majd 12.20 körül elbúcsúztunk Drágámmal,hisz az eredeti tervekhez ragaszkodva,ő kint izgulta végig a kitolást.

Az azt követő fél óra számomra csak hangok és képek sora....máig nem tudom,hogy szorult belém annyi erő és energia,annyi kitartás,ami ott kellett...
Közben egyszer bejött egy aneszteziológus,hogyha esetleg nem menne, a koszos magzatviz miatt elképzelhető a császár is...én pedig önkivületben csak annyit mondtam,hogy kizárt,megcsinálom. Azt mondta drukkolnak nekem kint.
Az orvosom szerencsére fantasztikusan átlátta a helyzetet,nem kapkodott a császárért,hisz a baba szivhangja tökéletes volt.

A tolófájásokat és a kitolást nem lehet szavakkal leirni, hisz semmihez nem hasonlitható...én teljesen önkivületben voltam akkor már,semmi más nem járt a fejemben,csak az,hogy mindjárt megláthatom..mindjárt..
Többször is kérdeztem az orvosom,hogy mennyi van még hátra....
Sajnos a gátmetszést nem kerülhettem el (pedig nagy munkában volt a szulésznő-éreztem :) ),hisz nagyon nagy volt a buksija..(Attila zárójelentésén 35 cm, az enyémen 38 cm a fejkörfogata..)

Aztán végre elhangzott a számomra óriási erőt adó mondat..”a következő fájásra meglesz..”
És úgy is lett,nyomtam 2-t és kicsusszant Attila...12.53kor...
Annyira gyönyörűt még soha nem láttam életemben,mint akkor Ő volt...gyönyörű rózsaszin bőrrel,sehol egy kis vér vagy magzatmáz....tökéletes volt.

Ahogy a hasamra tették és nyöszörgött én voltam a világon a legboldogabb...és ahogy nézett,azt soha nem fogom elfelejteni....ahogy az illatát, a melegségét sem..soha.

Megmérték és mindenki hüledezett,hogy bizony 4000g és 58 cm. Hogy fért ez el bennem?Hogy tudtam kinyomni?Én a 165 centimmel...
Nagyon megdicsértek,hogy mennyire fantasztikusan fegyelmezetten csináltam végig, fájdalomcsillapitás és oxytocin nélkül!
Közben Apa megkapta Attit,és míg engem összevarrtak,együtt voltak.
A varrás nem marad meg olyan szép emlékként a szivemben,mint az azt megelőző néhány perc.....hisz hazudnék,ha azt mondanám nem fájt..pedig jó sok érzéstelenitő szurit adott az orovosom..de mégis..

Aztán bejött Apa és a mi kis Kincsünk..és együtt voltunk egy órát, hármasban....annyira szép volt ez az egy óra es úgy elrepült....
Nekem közben a szülésznő hozott ebédet,amit ott Drágám segitségével meg is ettem.
Valószinűleg soha többet nem fog így izleni a borsóleves és a krumplifőzelék,mint ott,akkor hármasban a szülőszobán...

Kép

Kép
arwen07

Ragota,
Csongi de edin alszik.
Olyan szuper,hoyg ilyen jo baba!!Orulok Nektek!Remelem hamarosan nalunk is beall vmi rendszer,illetve elmulik a siros idoszak.... :roll:
Ejszaka:hat nekem azert nem omlik a tej,de elaztat mindent az teny...en haloingben alszom,vagy sort+top..nekem igazan akkor indul meg,ha sir a baba,illetve ha a masik cickobol szopizik..ugyhogy akkor teszek be textilpelust,ha kelek az agybol,es fent vagyok.Alvashoz nem.A haloingem,felsom egy ejszaka alatt elazik,meg neha a lepedo is,de akkor csere...melltartoban kizart hoyg aludjak,nekem meg az a betet nem is jon be..ma is elazott a betet es atutott a tejci.. :roll: persze nem itthon voltunk...a textilpelus mege lmozdul ugyis alvas kozben...

Csongi amuyg egyezr csak elkezdett ilyen hosszuakat aludni ejjel?vagy vmi modszerrel erted el,hyog ennyit alszik?
Es indenkitol kerdem ezt,akinel sokat alszik ejjel a mano :wink:
Es mikortol aludtak ennyit?

Arra emlekszem,hoyg Olio este 8-reggel8ig nyomja...ezt nem felejtem el :lol: Szoval erdekel a titok,ha van :lol: :lol: :lol:
na megyek tenyleg,mert sosoem fekszem igy le...

Kép

Kép
arwen07

Arwen, köszönjük a gyönyörű történeteteket! :) Meghatódtam, és így egy kicsit én is átélhettem Veletek ezt a csodát! Köszönöm!

Most megyek és ápolom magam, mert tele lettem gusztustalanul ronda 6-8 cm-s piros foltokkal, valami bőrallergia lehet, iszonyúan viszket, holnap reggel, ha csak valami csoda folytán el nem múlik, akkor irány a doki...
vickybabe

Arwen, köszönjük a történetet :) Még így a leírásod alapján is átjön, hogy mit érezhettél (mind lelkileg, mind fizikálisan). :lol:

Tudjátok ez az, ami éltet, s tartja bennem a reményt, hogy egyszer talán nekem is ad legalább egy :) ilyen élményt a Jó Isten.

Ma megyek uh-ra tüszőnézőbe. Félek, hogy cisztás lett a dolog, dehát majd meglátjuk.

Porsiék szerda óta itthon vannak, de tegnap csak fél percet beszéltünk, mert épp a védőnéni volt náluk viziten :) Eléggé kis nyúzottnak tűnt, de nagyon boldognak is :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok. :)

Nándorka, Ragota:
nagyon édesek a babák. :))

Arwen:
köszönjük a szüléstörténetet. Bennem is felhozta az emlékeket, bár nekem az idő nem szépítette meg ennyire. :wink: De egyre jobban várom már, h kicsi Lillám is kintlegyen. :wink:

Porsika:
várunk Téged is. :)

Viviről van valami hír??

Kép
Kép
h@jni

Manónk köszöni a dícséreteket.
képzeld, Arwen, épp ma aludt este 10-től 5-ig, először ilyen hosszan.
Lassan alakult így, pár hete kezdte, h éjjel megnyújtotta az amúgy 2 órát 3-ra, majd időnként 4-re (szóval nem ébredt, csak ennyi időközzel). Érthető, ugye, h egy alkalommal 2 óra helyett eltelt kemény 3 óra, amikorra újra ébredt?
Aztán tegnapelőtt megállapítottam, h csak kummogással ébreszt hajnalban, az említett 4 óra elteltével. Ha nem zavarna, h emiatt nem tudok jól aludni, nem lenne muszáj megszoptatnom. Kummogásban mindketten csak szunyókálgattunk, de másfél óra eltelt, mikor aztán a hangjait hallva azt gondoltam , most már megszoptatom.
A következő éjjel pedig a 10 órát követő 2 órai ébredés lett volna esedékes, ehelyett csak 5-kor ébredt.
Nehezen hiszem el, h a másfél óra kummogni-hagyás jelentett volna ilyen sokat, de ki tudja.
Meg lehet, h ez kiugróan sok, és vissza fog térni a 3-4 órás "éjszakához", mert tegnap napközben sokat volt ébren, lehet, h ezt kellett kialudnia. MAjd beszámolok!
nán-dorka

Sziasztok!

Na, hát megvolt a uh. Nem vagyok különösebben feldobva :(
A jobb petefészekben láttak egy 13 mm-es domináns tüszőt, ami a pé napjára (15.-16. nap), valószínüleg lesz 19-20 mm.
Viszont a bal petefészkemet nem találták az ultrahanggal!:shock:

Úgyhogy ezen felbuzdulva vasárnap - mivel ügyeletes a dokim - be kell mennem hozzá, hogy megnézzük, merre haladt a jobban lévő tüsző, illetve hogy mi van a balban :) Mert hogy a kórházi kütyü jobb, mint a rendelői :?

Kaptam e-vitamint, hogy kicsit én is serkentsem a tüszőnövést.

Ami megint elkeserítő volt a mai napban, hogy két nőci is a boldogságtól sírva jött ki a rendelőből, mindkettő babás volt/lett. Meg persze sok kismami is volt. Úúúúúúggggyyyyy utáltam!
Én miért nem? Vagy ha igen, mikor már? :(

A doki szerint még simán lehet ez a mi hónapunk, bár a 12. napon a 13 mm-es tüsző eléggé karcsú. Mondtam, hogy olyan jó lenne, ha ebben a hónapban sikerülne, mert hogy most lesz 12 hónapja, hogy próbálkozunk. Erre csak egy elnéző mosoly, és "ugyan, biztosan sikerülni fog" volt a válasz.
Hát köszi, 4 gyerekes családapaként én is biztosan ezt kuruttyolnám.

Na, mind1, majd meglátjuk vasárnap.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

hajráhajrá a tüszőcskédnek, ha karcsú is.
gondolj bele, felnőttkorában örülni fog annak, ha karcsú, kivált, ha leányka! :D :wink:
hidd el, fogod te még ugyanott potyogtatni a könnyeidet! addig is energiák mennek +++++++++++++++++++++++++++++
nán-dorka

további kép a nyaralásból - Doró kocsmázik :lol:

Kép
nán-dorka

Pinkiné:
fel a fejjel. :)
Amugy nekem kb egy iylen 13 mm-esből lett Lillám. :)
No, abban a hóban nem néztünk tüszőt, de előtte pár hónappal 2 ciklusban is és a 12-13. nap mindig ilyen 11-14 mm között volt.
Max később reped a tüsző, nekem pl hiába szabályos 29. napos a ciklusom, mindig a 17-8. nap reped. :wink:
Babára fel. :)

Kép
Kép
h@jni

jól sikerült amúgy, igazi nyaralás lett, talán épp azért is, mert nem vártam tőle sokat...
még strandoltam is, mert a fiam amúgy nem akart bemenni a vízbe. úgy tűnik, nem lett belőle baj, pedig gyanús volt, de aztán intimtornáztam szorgalmasan, és most semmi gond nincs. (tiszta vízben lehetett volna fürödni, abbban meg már voltak egypáran :? ) de élveztem is a fürdést.
meg sokat játszottunk a fiammal, volt kajakozás meg séta, sarazás, Dorka pedig ugyanúgy elvolt, mint itthon, babakocsiban aludt mindig, ami roppant praktikus is volt, odatoltuk, ahol épp tudott vigyázni rá vki. :)
jó volt, h együtt volt a család, kell ilyen máskor is. szinte sajnáltam, h hazajöttünk, pedig még szabadságon van a férjem.
nán-dorka

Nándorka:
miért vetted le a gyerkőcök szalagjait? :shock:

Kép
Kép
h@jni

jó, h itt vagy, Hajni, épp gondoltam rád, h lehet, h jót tett, h felnyitottad a szemem, mikor jó pihenést kívántál nyaralás előtt. meglepő módon így pihentem is! :wink:
nán-dorka

variálgattam, majd, ha sikerül, édi kis közös képet szeretnék mindkét vonalzóhoz tenni.
de most kezd leszakadni a fél karom és az egész hátam az időközben itt elszunnyadt ölbebabától, úgyhogy ez halasztva.
:lol:
nán-dorka

Nándorka:
:wink:

Kép
Kép
h@jni

csak nem bírtam ki, megcsináltam, erre nem látszik. pedig engedélyeztem a kódokat, be is tetttem a lilipájokat... :( :(

Kép

Kép
nán-dorka

Ahhhha, szóval csak innentől teszi be! Még jó, h panaszkodtam! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
nán-dorka

Nándorka:
nagyon jó lett. :)

Többiek, hol vagytok??

Kép
Kép
h@jni

köszi!

reméljük, mind strandolnak, sziesztáznak, szerelmeskednek vagy egyéb s-sel vagy nem s-sel kezdődő jó dolgot csinálnak...! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

mi autót voltunk nézni.amit ma láttunk annak kicsi volt a csomagtere aminek jó lett volna az meg túl nagy autó volt.marad az első változat skoda fabia classic latinvörös színben!holnap meg is rendeljük.

Nyunyin kijöttek a tejkiütések.most édesen alszik a járgányában
tegnap óta adok neki mecsek teát(napi kb 1-1 1/2 dl) és ezzel beállt a 3 óránkénti evésre.muszály volt mert egyébként egész délután a cicn lógótt.ezzel kitöltjük a köztes időt és könnyebben jön a kaki is.

tegnap megmérte a védőnő hízott 44 dkg(3980g) de összement 2 cm szerinte most 56 cm.szerintem nem jól mérte mert 62-es ruhákat adok rá.

fent van az iwiw-en is bejelölt akit tudott :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Boldog 3 hetes szülinapot Nyunyinak!
Hogy találtátok ki ezt a becenevet? Csak úgy jött vagy van vmi háttere? Kutyusod mit szól a babához?

Édes Atti és Csongor is a képeken!
Csongi abban a hintában van? Mesélj már a tapasztalatokról, Ágota!
Arwen, szép volt a szülésleírásod! Nekem is be knéne már fejezni a begépelését... :oops: :lol:

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Nálunk teljes telekommunikációs káosz. :evil: Telefon sincs, net sz×××××dik.

Arwen meseszép a történeted. Én is lógok még Dorkának 1-el, és nektek egy kórházas sztorival. :roll:

Nekem nem a nevem új, csak a szalagok. :lol: (bár azok se tökéletesek) Dorka mi történt?

KépKép
KépKép
fioona

Álmos, visszaigazoltalak! :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Álmos, én is visszaigazoltalak :)

Szorítsatok, holnap délelőtt újra ultrahang :)

A pére utaló tünetek egyre erősödnek :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?