Új privát üzeneted érkezett!

Maccs, Bébihotel címét, telefonszámát meg tudnád adni? Megnézzük. 3 év körüli gyerkőcök is vannak ott?
Lilit melyik oviba vették föl?
Szivárványt megnéztük, de az a helyzet, hogy annyira picike szobába van belezsúfolva a 10 gyerek, mint a mi szobánknak a fele, fogalmam sincs, hogyan férnek el. (Amikor ott voltunk, épp 3 gyerek volt.) Néhány játék, az udvaron meg kismotorok és egy csúszda. Ezért fizetni 60 ezret, ha nincs kényszer...
Az érdi magánovi tetszik, de a férjemnek napi 2x1 órájába telne, hogy Dávidot oda áthordja, tehát ez a lehetőség sem működne.
Egyelőre tanácstalan vagyok. Majd meglátjuk.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Móni! Hogy van Lili?

Liv! Hogy vagy? Keményedések? Dávid várja már a kistesót?

Reditke! Viki sem rajzol még tisztán. Szerintem az majd oviban forrja ki magát. Cipő befűzés is.

Magika! Gratula a kistesóhoz!

Noémi! Hihetetlen, hogy már eltelt azóta 1 év. Remélem már gyógyulnak sebek.

Maccs! Remélem már jobban van a család. Sok pozitív energiát küldök, hogy már messzire elkerüljön a rossz tőletek.
Sérülések: a gyerkőcök már csak ilyenek. Vikinek is volt 2-3 olyan egymás követő napja, amikor sorra szerezte a sebeket, de szerencsére az ővé nem volt csak horzsolás.
Bilizés: Viki már rég szemezett Thomassal, és bilire nem akart ráülni, így jött az ötlet, hogy valamit valamiért. :) Bejött. Emilyért már növeltük a teljesítményt 10 pisire. :)
Most szegénykém elkapott valami vírust mert vasárnap óta megy a hasa, pedig strandon is csak múlt hét hétfőn voltunk.

Rólunk: Múlt hétvégén, azaz 22én volt Melcsi keresztelője. A keresztelő jól sikerült. Melcsi előtte aludt, akkor ébresztettem. Az elején nyűgös volt picit, de végül csöndben tűrte az egészet a keresztanyja ölében.
Melcsi fülét kilövettem előtte, így hamarosan megkaphatja a kisfülbevalóját.
Viki rendületlenül dumagép. :)
Melcsi meg állandóan hasra fordul,. És jön nyafi, ha nem sikerül kivennie a kezét, ami szerencsére már ritka.

Most mennem kell, mert Melcsi nyafizik, hogy álmos.

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi, köszi az érdeklődést.
Jól vagyok, keményedések 3-6 között naponta, a gyógyszerész-nőgyógyász szerint ez még belefér, ne szedjek rá gyógyszert, hétfőn pedig megyek a saját orvosomhoz vizsgálatra. Szedem a mg-t, pihenni próbálok, bár sokszor ez nemigen jön össze. Ma semmi pihenés nem volt, mégis csak 2-szer keményedett a hasam.
Dávid emlegeti a kistesót, kérdez is, meg beleszövi a terveinkbe, szóval már számol vele. :) Mindig kedvesen, érdeklődőn, szerintem nagyon jó testvér lesz. :)

Dinóról tud valaki valamit?

Kép

Kép
liv

Hali!

Remélem nem haragszotok meg, de most viszont én mondanám le mégis a talit. Azt történt ugyanis, hogy tegnap végre meg jött a vállalkozó és megcsinálták a kert újraelosztását, aminek következtében alig maradt most használható füves területem, újra kell füvesítenem.. :shock: Banyek :twisted: Áll. augusztusban megint 40 fokok lesznek, nem tudom, hogy így lesz-e idén még ott füvem.. .. :( Bocsi lányok! Úgy sem tolongott a sok jelentkező most sem......

Liv!
Ettől még lemehetünk érted egyszer és legalább Ti Dáviddal eljöhettek, ha gondolod, csak nagyobb bagász nem fér most el a füvön nálunk. :( Most hétvége??

A pontos cím most nem jut eszembe, Káposztáskert u.-ban van. /ha szemben állsz a Mini-Viadukttal akkor a háta mögötti épülettömb bal oldalán van./ Tel: 20/923-3120 Gárdonyi Andrea tulaj/vezető. /vagy 23/312-933 de inkább az andit hívd ilyen ügyben./

Itt van 2 szoba a gyerekeknek, de egyik sem hatalmas, viszont elférnek benne, eddig ezzel nem volt gond. Most ne ijedj meg, mert elég sok gyerkőc van, mert pont átfedések vannak: "mi" akik már ősztől ovisok vagyunk MÉG járunk, és vannak akik most kezdték pár hete a beszoktatást, de ez ősztől rendeződni fog. /Ovikezdés szept.10./

Korban elég széles a skála, most van 5 évestől karonülőig minden. A picire egy külön dajka vigyáz, hogy ne legyen gond belőle. A legtöbben 2-3 év körüliek.

Mi az új oviba kerültünk be, de nagyon kellett nekem is könyörögnöm, hogy "nekem muszáj volt melózni visszamennem és anyagila nem bírom már a magánintézményt", stb. stb..
Teszek fel pár képet "action" közben milyen: :)

Télapó itt van:
Kép

Karácsonyi ünnepség, bábszínház volt /csak a bábosokat nem lehetett fényképezni/:
Kép
Kép
Kép

Kirándulás júniusban
Kép
Kép
kirándulás után kiterülve:
Kép

Moszi! Jobbulást Viki pocijának, ilyen melegben nagyon könnyű összeszedni egy kis hasmarsot. Melcsi: hasrafordulás szuper! :) Jön a legurranós időszak! :)

Nálunk úgy alakult, hogy még csak most fogjuk megkereszteltetni Lilit. Aug. 11-én lesz a banzáj lent Pécsen, innen fentről szervezem.. .. igazán egyszerű ám így az eset! :):)
Lehet, hogy hülye kérdés de nekünk szülőknek illik ajándékot venni Lilinek?? Vagy csak a meghívottak hoznak neki?

Macs
maccs

Sziasztok :)

Tegnap jöttünk meg vidékről, már kezdem itthon utolérni magam, főleg, hogy férjem mire mi megérkeztünk, kitakarított, így szerencsére csak mosás vasalás, portörlés, rendezgetés, és a napi dolgok vannak(persze egy két nap, és takiból semmi nem látszik :cry: )

Macs
Lili hihetetlen veszedelmes dolgokat mível, szegénykém nem jön jól ki a vagányságából.
Mi ha jól emlékszem nem vettünk semmit Lilinek a keresztelőre, csak valami szép ruhát, és nem is volt nagy felhajtás, Apósomon és a keresztmamán kívül nem volt ott senki(ennek mondjuk családi okai vannak, de nem baj), barátokat nem hívtunk.
Keresztmamitól kapott fülbit, de mivel még nem lukasztottuk ki a fülét, most már egy kicsit húzódozom tőle, és ha mondom neki, hogy a fülbevaló szép, de a lukasztás fáj, ő is tiltakozik. Majd talán egyszer rászánom magam...

Moszi
Köszönöm az érdeklődést, mire lementünk vidékre, szinte nem volt afta a szájában, ott még párszor fújtam az aloe-val, és most teljesen szép a szája, nyelve. Mindent, amit leadott, visszaszedte, most megint 14,5 kg volt :), kis bucikám megint:) Étvágya még a réginél is jobb, néha jót tesz egy kis éhezés(persze a nemszeretem kajákat most sem eszi meg...)
Melcsi nagyon ügyes, nagyon telik az idő, nemrég született, és már fordul!
Vikinek jobbulást!

Az évfordulóra emlékezve jutott eszembe(amúgy is szokott), de Lau gyermekeivel, és Tonyóval tartja valaki a kapcsolatot?
Titanilla olvasol még minket? Ők hogy vannak?

Judy:)
Nagyon szépek a fiúk, jó nagyok már ők is:)

M.

Kép
sunimum

Sziasztok!

Igazán köszönöm mindenkinek az érdeklődést.:)
Igyekszem követni a fórumot, de az írásra nem nagyon futja, vagy erőm nincsen, vagy időm.....
Szerencsésen megtaláltuk, és sikeresen felvételt nyert mindkét fiú, azokba az intézményekbe, amiket kinéztünk számukra, így Donát szeptembertől iskolás lesz (el sem hiszem, hogy már ekkora), Bernát pedig októbertől kezdheti az óvodát.
Mostanában pedig nyaralgattunk, a nyaralások között pedig folyamatosan dolgoztam. Szerencsére teljes állásba csak január elsejétől kell visszamennem, úgyhogy ez az utolsó nyár, és karácsonyi időszak, amit együtt tölthetünk, utána bele a taposómalomba. El sem tudom képzelni más hogyan csinálja, a gyerekek, munka, háztartás című számomra bonyolult feladatot, így hogy részállásban vagyok sem nagyon találom az ideális megoldást, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Na, ennyit erről a témáról.....
Bernát nagyon aranyos, rengeteget beszél, mesél magyaráz, nagyon ügyes, május óta szobatiszta, épít Legoból, és rengeteget rajzol stb.... A mostani nyaralásunk alatt (egy hét) 2 doboz aszfaltkrétát, és jónéhány papírt elfogyasztott. Persze ezek számunkra felismerhetetlenek, de Ő mindig elmagyarázza, hogy a kép melyik pontján mi látható. A múltkor közölte, hogy rajzoljak neki egy motort, mondtam sajnos azt én nem tudok, erre teljes komolysággal kikapta a kezemből a krétát és közölte, hogy nnna, majd én megmutatom.
Donát igazi nagyfiú, nagyon kedves, jószívű, de már elkezdődött az első komoly szellemi csatározás felnőtt és gyerek között.

Liv,
remélem a keményedések elmaradnak, és minden rendben lesz! A Diaphyllint azért szokták adni, mert simaizom relaxáló hatású, vagyis csökkenti az összehúzódásokat.
Jó lenne, ha sikerülne Dávidnak találnod valamilyen helyet, ahol tudna kicsit más gyerekekkel játszani, drukkolok.

Maccs,
micsoda történések vannak nálatok. Kívánok mostmár kicsit nyugisabb napokat! Lili hatalmasat nőtt, igazi huncut kiscsaj.

Macsek,
nagyon sokat gondolok Rátok! Nem is tudom mit írhatnék, ami egy kicsit is segíthetne Nektek, ha bármiben tudnék segíteni, hívjál, remélem még megvan a tel. számom. Sok puszi kicsi Márknak, és nagyon sok erőt!!!

Nikk,
Remélem építkezés mostmár hamar elkezdődik és meglesz a kis vackotok, ahova újra befészkelhetitek Magatokat! Apának ezek szerint újra van állása, jól értettem? Kistesó projekthez pedig sok drukk, hogy mielőbb összejöjjön!

Reditke,
nagyon örülök, hogy Milán ilyen jól bírta a műtétet és ennyire hamar helyre is rázódott belőle. Betegeskedéssel hogy álltok? Gondolom/remélem most a nyári hónapok alatt azért Titeket is elkerülnek a nyavaják.

Erika,
kis petezsák hogy van?

Sunimum,
Állás ügyben hogy haladsz? Mi a tapasztalatod, nehéz álláshoz jutni? Vagy még annyira nem keresgélsz? Gondolom maradni szeretnél az eü-ben. Örülök, hogy Lili jobban van.

Judy,
fiúk nagyon helyesek!:)

Moszi,
forgáshoz gratula. Bilizés meg biztos hamarosan megy majd Emily nélkül is, bár ha lehet érte ilyen szupi dolgogat kapni.... :D

Akinek nem írtam attól elnézést, csoda hogy ennyit is hagyott a fiatalúr, bár az írás alatt, több Lego Forma1-es bajnokságot, sérülést, szerelést, karambolt stb-t végig kellett néznem, így ha kicsit zavaros, vagy helytelen elnézést érte.
Megpróbálok még néhány képet felrakni, és ezentúl újra gyakrabban jelentkezni.

Puszi,

Dino

Kép

Kép
dino

Kép

Bernát ilyen bátran ugrált a medence széléről a vízbe :D

Kép

balatonfüredi strandon

Kép

Donát álmodozik......

Kép

Szintén vízimádó. :)

Kép

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Maccs! Ismerős, mi innen bpről szervezkedtünk, és miskolcon volt a keresztelő. Szerencsére van egy jó kis étterem, a templom közelében, ahol az esküvőnk volt, azóta is oda emgyünk vissza. Keresztelő után nálunk csak egy ebéd volt.
Mi nem vettünk semmit a gyerkőcnek, felénk, a meghívottak hoznak ajándékot nekik. Pl.: keresztszülő szokott fülbevalót, és kisruhát venni a keresztelőre. Az utóbbi nálunk nem kellett, mert volt Vikiről. Így most Melcsi fülbevalót, és sok játékot, ruhácskát kapott. Viki is kapott ajándékot. :)

Móni! Nem rég írtam az iwiwen Tonyónak (ő is fenn van).
Ezt írta vissza: "Köszi, jól vagyunk. Bazsit nem vették fel az oviba, mert évvesztes, még 1 év bölcsi lesz!Ákinak nagyon jó lett a bizije."

Dino! Jó hallani rólatok! Örülök, hogy siekrültek a felvételek. Bilizéshez anyit, hogy épp most olvasok egy könyvet erről, hogy egy idő után úgy sem kérik majd. Mivel nehéz ellenállni nekik, hogy ne vegyek játékot, így van indok, hogy miért kap egy újabbat. :lol:
Mekkorák már a fiaid. :D

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi :)
Köszönöm az infot!

Dino :)
Fiúk még mindig gyönyörűek!
Álláskeresés kicsit szünetel. Elég sok helyre elküldtem az önéletrajzom, volt benne állami szakrendelő, magán foglalkozás eü, magánrendelő(pl a Westendben lévő), de sehonnan sem hívtak :(
Nemrég egy volt orvosunktól kaptam állásajánlatot, aki most Svédországban dolgozik, itthon szervez egy magánrandelőt, enki elvben kellenék asszisztensnek, kicsit bővebb feladatokkal(diagnózis felállítás, tesztek felvétele), ami még ráadásul pszichiátria is, tehát közel áll a szívemhez, de nem tudom mikor indul, az engedélyek folyamatban vannak.
Most ezért is álltam le kicsit.
Egyébként nem tudom, miért nem hívnak be egy beszélgetésre sem, lehet, hogy rendelőbe, ahol szakasszisztenseket keresnek, a diploma sok, pláne még gyerek is van....

Szerintem ha az ember nem válogat, van állás, pl férjem munkahelyén, ahol kevés nővér van, nem tudják teljes kapacitással működtetni az osztályt, két emelet helyett egy üzemel, pedig beteg lenne, de az krónikus belosztály, oda pedig szerintem nem szívesen megy dolgozni egy szakképzett nővér, de sokszor még a segédápoló sem. De ezt neked nem kell mondani.

Ha minden kötél szakad, rehabilitációs osztályra (ha minden igaz)van hely, de a jobb kórházakban létszámstop van.
Kérdeztem szt imrében dolgozótól is, ott is az van, az egyetemeken is, annyira messze ha nem muszáj, nem is mennék.

Most még jó, de októbertől mindenképp szeretnék dolgozni.

Más. Tegnap 3 gyerkőcre vigyáztam egyszerre, hát minden elismerésem a többgyermekes anyukáknak! Pisilni alig volt időm tőlük, hát még a háztartás :)

M.

Kép
sunimum

Maccs, címet, telefonszámot köszi. Képek jók, Lili olyan aranyos!
Őszintén szólva nem szeretnék belerondítani a családi hétvégétekbe. Ezt most komolyan mondom. Mindketten dolgoztok hétköznap reggeltől estig, hétvégén tessék együtt lenni, hármasban, élvezni egymás társaságát. :)

Dino, jó, hogy jelentkeztél.
(Ezen felbuzdulva további hiányolás: Tcis? Tontica? Olvastok minket?)
Gondolom, jó volt a nyaralásotok, mi is Füreden voltunk, szerintem nagyon jó hely.
Hihetetlen, hogy a nagyobbik fiad már mekkora!

Kép

Kép
liv

Liv: en olvasok es nagyon szurkolok Nektek csak nem nagyon van erom mindenkinek irni.

Dino milyen gyonyoruek ezek a fiuk, biztosan nagyon elvezik a furcsizest!!!

En mar nagyon nehezen viselem, a babak nagyon nyomnak, neha annyira faj amikor nekinyomjak a terduket a hasfalamnak :roll: hetfon volt uh. akkor mertek Annat 1218 g.-nak, Alexet 1340 g-nak azota tuti hiztak egy csomot. :D En nem tudom hogy fogom kibirni meg honapokig mert alig kapok levegot, nem tudok ulni sem szinte csak fekudni, nehez igy figyelni Ratera. Tiszta depi vagyok! :roll: :oops: Ja, es itt iszonyatosan meleg van!!! :evil: HU, de hisztis vagyok! :lol: Bocsi!!!

Maccs: mi fiunk sincs meg megkeresztelve, majd a 3-at egyben! :lol:
Szupik a kepek!

KépKép
KépKép
tontica

sziasztok

Ti nem féltek ettől az e 412 botránytól? Én egy kicsit parázom :(

Tontica
Jó olvasni rólatok, kitartás küldök sok energiát a hátralevő időre

Bandó sincs még megkeresztelve. 2 hét és kezdődik az ovi :) Kicsit izgulok :( :) :shock:

Kép
Kép
nikk0830

sziasztok,
elnézést, hogy ismeretlenül jelentkezem, de GYES vége felé hátha érdekel Titeket egy álláslehetőség:
részletesen: www.julianus.hu

Beusa

Recepciós - irodavezető-helyettes
Határozatlan időtartamra keresünk egy rátermett, a feladatoktól meg nem rettenő recepcióst, aki képes kitalálni ügyfeleink és munkatársaink gondolatait és elébe menni kérdéseiknek, igényeiknek. Pályakezdőket és végzős évfolyamba járókat is várunk!
Elvárásaink:
• irodai alkalmazások (Word, Excel) internet és levelezőprogram magabiztos kezelése
• legalább középfokú végzettség vagy diploma előtti félév
• élő angol vagy német nyelvismeret (ha mindkettőt tárgyalási szinten beszéled, az plusz előny) Kérjük csak akkor jelentkezz, ha beszélni tudsz, nem csak papírod van!
• Pontos, precíz munkavégzés, határidők betartása
A feladatokról:
Feladatod irodavezetőnkkel együtt cégünk belső és külső kommunikációjának bonyolítása, megszervezése, a felmerülő problémák megoldása.
Amit a próbaidő után kínálunk:
• fiatalos légkör, rugalmas munkavégzés
• határozatlan időtartam
• szakmai fejlődési és előrelépési lehetőség
• jó kereseti lehetőség
A felvételi eljárás menete:
Ha úgy döntesz, hogy szeretnél bekerülni csapatunkba, kérjük, hogy mielőbb küldd el szakmai önéletrajzodat és motivációs leveledet, megjelölve fizetési igényed az alábbi címre: julikft@freemail.hu.
A levél címében tüntesd fel a megpályázni kívánt pozíciót.

Beusa
Kép
beusa

Tontica, jó, hogy jelentkeztél, örülök, hogy jól vagytok. Időnként írj magatokról, jó olvasni rólatok. :)

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

Huh, szusszanok picit, mert elég nyüzsis napom volt. Kornél a hétvégén még lent maradt a Balaotnon, mi Tamással visszajöttünk. Én nagyon sírtam, hogy ott kell hagynom Kornélt, kisfiam viszont bulizott egész hétvégén. Kerti partin volt, egy fél évvel fiatalabb csajszival kettesben lelépett egy lakókocsiba :shock: , szóval nem tudmom mi lesz így belőle később....

Én itthon talkarítottam mint állat meg játékokat selejteztem, hogy a kistesó is elférjen majd.

Hétfőn voltam genetikai Uh-n, ahpol mindent rendben találtak, és azt mondták kislányunk lesz:) Nagyon boldogok vagyunk:)
Persze a tuti akkor ha majd Karácsonykor is kislány lesz, de ez a doki mndta Kornélra, hogy kisfiú, szóval majdnem tuti:)

Na megjött KOrnél a nagyszülőkkel, úgyhogy később folyt köv.

Vera

hvera

Vera,
tök jó a kiscsajszi! :D Nálunk pasi lesz úgy néz ki!

Nikk,
E412-őt tartalmazó élelmiszerek pont most kaptam egy listát, de amúgy szerintem sok mindenre rá sincs írva és attól még benne lehet. Sajna így is úgy is sok "szennyet és mérget" megeszünk, elkerülni nem lehet 100%-ban.

Majd még később jövök.

M.

Kép

Kép
macsek11

sziasztok!

Tudnátok segíteni?
Mit kell első alkalommal majd vinni az oviba? Bár majd jön egy ovónő 21.-én s elmond mindent, de azért el kellene már bevásárolni :D :cry:

köszi a segítséget
szép estét

Kép
kbernadett

Leírom, nekünk mi kellett, de közel nem biztos, hogy máshol is ez kell, szerintem érdemes azért lehet megvárni azt, amíg elmondják:

- vállfás oviszsák
- váltóruha (bugyi is)
- váltócipő
- fogkefe
- közösbe dolgok: fogkrém (gyerek), szalvéta, zsebkendő (100-as csomag), WC-papír, papírtörlő
- ha ott alszik: ágyneműhuzat

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
köszönöm szépen csak az a baj hogy nekem a jövőhéten vagy utánna hét elején műteni fogják a térdem s hát ugy nehéz kocsit vezetni(mert a páromnak nincs jogsija még) meg járni a boltokat ezért akaroma nagyja dolgot megvenni.

ezeket én is tudtam. De olyan hogy festék, rajzlap, ilyenek nem kellenek?

köszike a váalsz puszika

Kép
kbernadett

Olyan jellegű felsorolás, mint az iskolákban van a felszerelésre nincs az oviban. Ezeken kívül nálunk nem kérnek semmit. Illetve még csoportpénzt szednek.
De persze mint minden oviban, itt is bármit elfogadnak segítségképpen. Pl. ha van valakinek módja rá, akkor szívesen vesznek rajzoláshoz lapot, de nincs kötelezően előírva.
Sok helyen a szülők megegyeznek az első szülőin, hogy mikor ki visz gyümölcsöt.
De persze lehet, hogy más oviban más a rendszer, ezért is írtam, hogy nálunk ez.

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti nagyon szépen köszönöm a segítséged
aranyos vagy

szerintem nálunk is igy van ez biztos:D

köszi mégegyszer

puszika

Kép
kbernadett

Sziasztok
szeretnék elköszönni egy kis időre, amíg be nem költözünk a saját házunkba. Most megyünk a következő albérletbe :( remélem az max 2 hónapig fog csak tartani, és egy év után ismét lesz saját otthonunk :)

Maccs
a sulit nem sikerült befejezni, hátra van még 2 szigorlat és az államvizsga :( :?

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

A hétvégén Pécsen megvolt a keresztelője Lilinek, az a családunkat ismerve meglepően jól sikeredett! :) Lili tündéri volt, olyan büszke voltam rá, és az utcán is az emberek állandóan leszólítottak minket, hogy milyen édes ez a kis csajszi. Majd teszek fel képeket, ha lesz egy kis időm. Egyszer. :)
Köszi a keresztelős válaszokat, Lilinek végül mi vettük meg a ruháját, mert hugom lett a keresztanyja, ő meg lent van Pécsen, nem tudta volna rápróbálni, hogy jó-e. Egy kisebb vagyon volt, de legalább gyönyörűséges! :) - Bár annyira nem is volt rázós, mert bérelni is majdnem hasonló áron lehetett volna csak. A többi költségünk /utazás, szertartás, kaja, stb./ mellett meg úgyis eltörpült ez. :)

Szombaton 1/2 11-kor volt a keresztelő, utána 12-kor ebéd egy étteremben, de du. 3-ig ott ünnepeltünk együtt. Meglepetésképnt anyuék beállítottak egy tortával desszertnek a szülinapomra! :) Utána még ettünk egy fagyit, szóval a mindjártszerteszétpukkanok állapotában értük haza a párom nagymamájához. Este rábíztuk a manót a dédire, mi meg elmentünk kettesben kicsit "bulizni" - persze már csak szerényen, csendesen, józanon, de akkor is, végre kettesben. :):) Vasárnap még beugrottunk a hugiékhoz, meg a bérmakeresztmamámhoz, és 4-kor meg már indultunk is, hogy ne érjünk haza túl későn. Na, ez nem igazán sikerült.

Nehogy túl elégedettek legyünk a jól sikerült hétvégével, a 6-os úton a szekszárdi körforgalomnál hátulról fékezés nélkül belénk rohant egy marharépaszelet, ráadásul érvényes papírok nélkül... :( Azért örülök, hogy mindenki épségben megúszta, sokkal rosszabban is elsülhetett volna a dolog, ha a Csabi nem olyan rutinos, hogy megpróbál "elmenekülni" a hátsó autó elöl /fékről lelépett, és irány a szembejövő sáv/. Így csak a jobb hátulját kapta el a másik autó /pont Lili mögött, én meg mellette... :(/, de az autó totálkáros, /pedig nem is látszik rajta..- annyira.. :) majd teszek fel arról is képet!/.

Mivel nem voltak rendben a papírjai ezért rendőrt kellett hívni, helyszínelés, stb.. 1,5 óra tipródás az esik/nem esik időben, utána a kis bice-bocával hazadöcögtünk. A leggázabb az volt, hogy úgy indultunk el, hogy félúton tankolunk, ehhez képest a tankra teljesen rágyűrődött a karosszéria, no meg a kerék is tökrement felnistől-mindenestől, pótkerékre ki kellett cserélni.

Valószínűleg hónapokig el fog húzódni, hogy pízt kapjunk, még a kárfelmérésért is nekünk kellett egyenlőre fizetni /10.000/. A műszakink meg lejár 09/02-án, szóval meg kell csináltatni saját zsebből.. Ez most úgy hiányzott nekünk, mint halott kacsának a hanyattlökés.

Hogy is van az jó öreg béka-vicc? Béka sétál a sínen és énekelget: Szép az élet tamtatam, szép az élet tamtatam, tamtatam, tamtatam, tamtatam, tamtatam, tamtatam.. :):)

Lili meglepő módon megijedt ugyan, de nem sírt, hanem ledermedve figyelte az eseményeket. Amikor végre kivettem - merthogy az ő oldalán nem nyilt az ajtó, a hatos út felől meg már elkezdtek kerülgetni minket az autók - nem lehetett lenni egy percre sem, és nagyon nem akart visszacsüccsenni a babaülésbe, de szerencsére sikerült meggyőzni, hogy azért nem lett baja, mert benne volt a babacsüccsben.

Azért nehogy azt mondjátok, hogy ez nem happy endes, mert tényleg semmi bajunk egyikünknek sem, úgyhogy hálát adok a jóistennek, hogy "csak" a hülye anyagiakon kell morcognom!

Gyerekszáj:
Megérkezett a rendőr, és nagyon megijedt tőle Lili, mert mindig azzal fenyegetjük, hogy ha nem kapcsolja be az övét, akkor nagyon meg fogja ős is és apát is büntetni a rendőrbácsi.

- Anya meg fog büntetni engem a rendőrbácsi??
- Nem, mert ügyesen be volt kötve az öved.
- És apát?
- Nem őt sem, mi mind rendesek voltunk, mert kötöttük az övet.

Erre odaáll a másik vezetőhöz és elkezdi hajtogatni neki:
- A rendőrbácsi meg fog büntetni, mert összetörted a lámpánkat! Megfog büntetni, megfog büntetni..! :)

Móni! Vidéki pihenés jó lehetett! :) Munkához továbbra is drukk megy! Hát igen vagánykám már csak ilyen! :):)

Dinó! DE hogy jöttél, jó rég láttunk téged, klasszak a képek, nagyon nagyott nőttek a manók, nekem most főleg Donát tűnt hirtelen hatalmas komoly nagy gyereknek. Nyaralásért kicsit irigy vagyok ám!! :)

Nikk! Építkezéshez, albihoz sok sikert, és azért már csak egy bolhaf.ng választ el a diplomától az eddig sok évhez képest, úgyhogy ne add fel!! E 412 szerintem meg egy kicsit túl van megint spirázva, pánik keltés az egész, valami megy a háttérben, amire nem kellene a közvéleménynek figyelnie. /Kicsit szkeptikus vagyok mostanában, nem??.. :):):)/

Liv! Remélem pocak jól van. Hát hogy őszinte legyek, Lili elérkezett abba a korban, amikor már nem csak azt érzem, hogy egy ember kevés hozzá, hanem hogy már ketten is kevesek vagyunk mellette! :) Szóval örülök, ha jön gyerek, mert legalább lekötik, és kicsit leveszik az energiáit! :)

Tontica! Növesszed az a szép pocakot ügyesen! Jó hogy írtál! :) Keresztelő modern móda: 3 in 1 :):):) Pedig a spanyolok nagyon vallásosak a mai napig, nem?

Hvera! Köszi a tudodmit! :) Kornél elhagyásán bocsi, de egy kicsit mosolyogtam, de csak azért mert én is ilyen nélkülemmegállazélet és rajtamkivülsenkinemképesvigyázniagyerekre érzésekkel jövök el mindig, ha valahova lepasszolom a gyereket. Aztán utólag kiderült, hogy mindig minden a legnagyobb rendben. Ismered a Csipi az óriás törpe című mesét??? Érdemes elolvasni jó olvasmány lesz mindkettőtöknek /hármotoknak a pocaklakóval együt!:)/. CSajszi gratula! :) Ebben reménykedtél, vagy tualjdonképpen neked mindegy lett volna?

Macsek! Akkor kisebbségben maradsz a családban a pasik mellett! Csak vigyázz, nehogy sok lúd disznót győzzön! :)

Betti! Neked Beszti mindent leírt, amit írni tudtam volna! Lassan nekem is neki kéne esnem az ovis felszerelés összeszedésének!!! :O De mindig csak halogatom :oops: Na majd a jövő héten! :D

Megint jóóó hosszú lettem, bocsesz! Reditke, íme az újabb epizód a családregényemben! :):)

Puszi
Macs
maccs

Kép Kép

Mindig olvasom a topikot de az időhiány változatlanul fenn áll....Ezért inább pár képet küldök szöveg helyett:)
h_viola

Kép
h_viola

Sziasztok!

Ismét eljött a szülinaposok ideje!

Reditke :)
Ugyan késtem egy kicsit, de Bálintnak nagyon boldog
születésnapot kívánunk! Írj majd, ha lesz időd, hogy vagytok? Csaptatok zsúrt?

Macs :)
Lilidnek ma van a szülinapja, Isten éltesse sokáig, húzd meg a
fülijét a nevemben:)
Nem semmi megint mik történnek Veletek, hogy bírjátok idegileg?
Szerencse, hogy nem történt semmi baj!!! Lehet, valami sámánt
kellene keresnetek, hogy elűzze körötökből a bajt :wink:

Viola :)
Mira még mindig nagyon szép, Lili felkiáltott, hogy nézd neki is van
Noddyja és Malackája:)

Vera:)
Kislányhoz gratula!Jó dolog egy puncis:)

Mindenki másnak nagy mukk!!!

Sunimum

Kép
sunimum

Kép
Kép
h_viola

Kedves mamák, babák és persze papák!
...mindenkit szeretettel várok Aug 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra a Fise galériába, Ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka Ukulele verseskönyv illusztrációi mellett, egyéb grafikai munkáim is bemutatásra kerülnek.
A kiállítóteret babzsák foteleimmel igyekszem a gyerkőcök számára is hangulatossá tenni.

FISE GALÉRIA
1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Telefon: 311-3051
http://www.fise.hu/

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Magamhoz képest jó rég jártam erre és most is önzőzni fogok. Bár visszaolvastam a hsz-kat, de se erőm, se időm mindenkinek reagálni, így bocsi csak vegyük ezt egy bejelentkezős üzenetnek.

Köszi a szülinapi kívánságokat én is minden kis már elmúlt és nemsokára lesz 3 évesnek kívánok rengeteg boldogságot.

Vera, volt zsúr, ha az általunk rendezett szülinapi össznépi összejöveteleket lehet zsúrnak titulálni. Bár már komoly mértékben csökkentettük a meghívottak számát, az 1 illetve 2 éves szülinaphoz képest, még így is sikerült mi négyünkön kívül 25 felnőtt és 21 gyerek részvételével megrendezni a partyt :roll: :shock: :lol:
Volt kerti sütés, édességek, sütöttem 2 tortát, amit ő díszíthetett fel, rendeztünk futó és ugráló versenyt, fociztunk, vadultunk, minden ami egy 3 éves tesztoszteron túltengésben szenvedő kis pasinak kell :lol: .
Szuper volt és Bálint rettenetesen élvezte, de úgy gondolom, hogy jövőre már csak a mindennapi barátait, ovitársait fogom meghívni, egy tényleg klasszikus gyerekzsúrra.

Remélem mindenki jól van és Macs is valami nemcsak happyend-es, hanem happy beginning-es sztorival jelentkezik csak :lol: :lol:

Dobok pár fotót magyarázattal a következő hozzászólásban, hogy nehogy ezt sikeresen lenullázzam....
MUKK és puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Hülye vagyok, nem is Vera kérdezte, hogy volt-e zsúr, hanem Móni. Bocsibocsibocsi.

Violának meg üzenem csodaédes a kis copfos.

Oviról meg ennyit, hogy szept 4 kezdünk (3-án jövünk meg nyaralásból) és kicsit izgulok, mert mostantól az ovónénikkel többet lesz szinte mint velem és ez rettentő fura érzés...bár tudom ez a normális rendje az életnek és kell is nekik.

Edit
Kép

Kép
reditke

tőlünk megkapta a shell-es ferrari sorozatot és diesel10-et valamint elisabetet a teherautót...kicsit örül

Kép

Mielőtt a vendégek érkeztek, Milán tolta Bálintot a kis Peugeotban

Kép

Egy szintén jó ajándék: Villám Mc Queen

Kép

Foci bajnokság:

Kép

Futó és ugráló verseny:
Kép

Az ünnepelt díszíti a tortáját:
Kép

Bálint meghatódott, amikor 40x ember énekelte neki a Boldog szülinapot dalt:
Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Bálintnak nagyon boldog születésnapot!!!!!!

Mi majd jövőhéten kezdjük az ovit, hát én is nagyon kiváncsi vagyok, meg izgulok

Azért remélem minden oké lesz. Valaki tudna nekem abban segíteni hogy hogy tudom lekicsinyíteni a képet hogy felbírjam ide rakni, mert nem birok képet rakni Bettikéről.

Köszönöm a segítséget

Kép
kbernadett

Kbetti!

Na, hogy sikerült a kezdet?

Reditke!

Picit megkésve, de:

Boldog szülinapot Bálintnak!!!

KépKép
KépKépKép
beszti

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT LILINEK és BÁLINTNAK!

Noémi
fantikbaba

Beszti :) Noémi :)
Köszöni nagyfiú és majd igyekszem figyelemmel kísérni a szülinapokat, de előre is bocs, ha nem fogok mindig minden kis lurkónak boldog szülinapot kívánni. Ez már csak ezeknek a legöregebbeknek a kiváltsága, hogy rájuk még mindenki emlékszik és megemlékezik.

Képzeljétek megismertük az óvónéniket. Tegnap volt összevont szülői és ma pedig voltak családlátogatáson délelőtt.
Nagyon aranyosak és szimpatikusak.
Nekem hoztak egy szál virágot, Bálintnak egy színes papírból hajtogatott állatot (békát választott ami ugrik) és hát nagy élmény volt, hogy kiválaszthatta a jelét saját magának a sok kis papírra rajzolt nyakba akasztható jel közül. Mivel mi voltunk az elsők, akikhez jöttek, így nagy volt a bőség zavara, de sikerült a vitorlás hajót választani.
Bálintnak is nagyon tetszettek az óvónénik, rögtön játszottak is egyet.
4-én kedden kezdjük a beszoktatást, mert hétfőn még őszölni leszünk.
Pusssz

Edit
Kép

Kép
reditke

Mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk Bálintnak és Lillinek!!! :D

Macsek + Márk + pocaklakó

Kép

Kép
macsek11

Viola,
képek szupi, kiscsaj dögös!!! :)

Edit,
öröm az autók felett :D

Rólunk: Márk a szobatisztaság útjára lépett, el se hiszem! Nagy komisz amúgy és felesel! Kistesó meg annyit ugra-bugrál, hogy hihetetlen, gyűjthetem az erőmet, ha itt kint is ilyen eleven lesz.

Mindenki másnak mukk (Csengő is jó rég járt itt), jöjjön mindenki gyakrabban!

M.

Kép

Kép
macsek11

Macsek :)
Köszönjük.

Ugribugri pocaklakó: azért még reménykedhetsz, hogy odabenn kiugrálja magát és itt egy végtelenül nyugis törpikéd lesz :)

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,
Gyermekem megint a dédinél egy estére, hogy apájával romantikázhassunk itthon és én picit pihenhessek. Jövő héttől nem dolgozom( eddig szabin voltam) úgyhogy ha a törpe végre nagy ovis lesz talán időm is lesz írni.
Nem tudom a ti kölkeceitek milyenek, de enyém fiam az utóbbi héten rémálom mód hisztis lett, remélem csak a frontok miatt, mert rémes volt hazavonszolni az üvöltő fiamat a játszótérről.

Jelentem Kornél is szobatiszta. Most már mindig sikerül bilibe pisilni kakilni, szóval épp idejében az ovira. Egy gonddal kevesebb.

A szülniap nálunk részletekben lesz a férőhelyek szűk keresztmetszete és a rengeteg ajándék okán ( amit apránként de hatásosan már jövő karácsonyra is) összegyűjtöttem Kornélnak.

Nálunk most vonat és Thomas mánia van, tehát asszem az ezer ajándék közül ezeket kapja meg most.

A szülinaposoknak nagy nagy gratula, a szülőknek meg kitartás a vendégjárárshoz.

Macsek:) Enyém Sára Lilla is egy kis bukfencv manó, folyton ficereg balra jobbra:) Én is csak Reditke hozzászólásában bízhatok, bár sajna ez Kornélnál sem jött be. Nálunk már most báty imádó a tesóbaba, az ő angjára mocorg legtöbbet( vaélszeg ezért mozog állandóan) . Momentán az imádat kölcsönös, Kornél hpsszú =( Thomasos) történeteket mesél a pocakomnak esténként:):)
Márkkal gondolom minden rendben:)

Maccs:) Neked is sok sok erőt, a priviben leírtak miatt, meg bne aggódj, abből tuti nem lesz gond:)

Ovikezdők? Nálatok tapasztalatok? Mi hétfőn megyünk először.

Liv:) Hogy van a Pocaklakó és Dávid?

Mi pénteken megyünk újabb kuksizásra, mert egyrészt kiváncsi vagyok mekkorát nőtt, másrészt kell a tápénz papírom:)

Bocs, hogy kicsit önzőztem, de most végre van időm írni.

Vera

hvera

Vera, köszi a kérdést, jól vagyunk.
Keményedések alig vannak, viszont produkáltam egy terhességi cukorbetegséget (nagy meglepetésemre), így most szigorú diétán vagyok. Meg van határozva, hogy hánykor kell enni, naponta hányszor, és minden alkalommal hány g szénhidrátot. Se többet, se kevesebbet. Ezzel teljesen jól elvagyok, holnap kell ellenőriznem egész nap a vércukorszintet, nagyon remélem, hogy a diéta elég ahhoz, hogy rendben legyen.
Dávid jól van, kedden kezdi az ovit. Önkormányzatiba nem vették fel, úgyhogy egy családi napközibe fog járni, pusztán a közösség miatt, és mert annyira várta, hogy nem akartuk azt mondani neki, hogy mégse, de csak heti három délelőttöt, hogy azért a családi kassza elbírja.
Ezzel kapcsolatban rengeteg félelmem van, mert két olyan óvónő nyitotta ezt a magánovit, akik most költöztek ide, vagyis olyanokra bízzuk a kicsi fiunkat - akit eddig még senkire nem bíztunk a nagyszülőkön kívül -, akikről semmit (!) nem tudunk. Az elveik szimpatikusak (az egyetlenek, akik olyasmiket mondtak, amiket "hallani szerettem volna"), és az egyetlen olyan hely, ahol Dávid a saját korosztályában lehet, mert 3 évesekből indul most egy 7 fős csoport szeptemberben. De hallottunk már negatív dolgokat is róluk, és ez nagyon elbizonytalanít, bár tudom, mindenkiről lehet rosszat mondani, de azért most tényleg eléggé félek, hogy olyan helyen, olyan emberek között legyen a gyerkőcöm, ahol tényleg JÓ lesz neki.
Nem terveztem ilyen hosszúra a választ, de így sikerült.

Kép

Kép
liv

Szasztok!

Rég nem jelentkeztem, pedig többször nekiálltam, hogy elolvaslak benneteket, esetleg írok is, de végül soha nem sikerült befejeznem. A cégnél megtörténtek a nagy átszervezések, számomra lehetett volna rosszabb és jobb is, mindenesetre nem unatkozom azóta egy kicsit sem. :)

Lili nevében köszönjük mindenkinek a köszöntéseket, és ezúton is próbálom pótolni mindenkinek, akit eddig sajnos kihagytam:

Bálint,
Heléna,
Benedek,
Bandó,
Míra,
Fanni,
Kornél,
ISTEN ÉLTESSEN BENNETEKET!

Kép

Valamint előre is sok boldogságot kívánok a héten 3 éveskedőknek:

Dávid,
Rate!
Boldog szülinapot!
Kép

Csajok, mindenki tegyen fel egy tortás képet, és megkárjük Moszitm, tegye fel a képtárba a gyerkőcökről, ok?!

Velünk megint történt pár érdekesség.. :) Mint rendesen. Tuljadonképpen ez már nem is olyan érdekes, mert már az a normális, ha így történik.

Múlt hét csütörtökön este lementünk a Balcsira egy hétvégére. Nem saját autóval mentünk, mert a mienket éppen akkor kalapálta ki a lakatos, hanem egy kőlcsönautóval. Amikor megláttam az volt az első kérdésem, hogy és ez hogy ment át a műszakin. Amolyan igazi kis roncstelepről kúkázott sz.rnak nézett ki első blikkre. A gazdija bizonygatta, hogy márpedig ez őt még soha nem hagyta cserben, tök szuper, csak kivülről néz ki bizalmatlanul.
Természetesen Agárdnál belefutottunk abba a bizonyos 12 km/h-s viharba, ami a Balaton-partot is szétszedte, röpültek az ágak, égetek a villámcsapott fák, süvöltött a szél, ömlött az eső, az autó elkezdett lassulni, rángatni - azt hittük beázott a motor. Székesfehér után már muszáj volt félreállnunk, annyira nem ment, gondoltuk megvártuk, amíg nagyjából elállt az eső. Az eső csendesedtével megpróbáltunk újra elindulni, de a kisautón se kép se hang; idő: este 1/2 11.. Szerencsére Lili aludt a babacsüccsben, úgyhogy vele nem volt gond, majd 1,5 óra szerelés után kiderült, hogy a gyújtás ment tönkre, szerencsére a férjem ért egy kicsit ezekhez, megberhelte, úgyhogy el is indulhattunk végre éjfélkor Fenyvesre.
Azért az izgalmas kezdés után nagyon jól sikerült a hétvége, az idő egész szépre sikeredett, csatlakoztak hozzánk ismerősök szombaton is meg vesárnap is kisgyerekekkel, pancsizni is tudtunk egy csomót, szóval azért jó pihenés volt, csak rövid. :) Még Lilivel sem történt semmi vérnyomásemelő eset, úgyhogy kifejezetten jó volt a hétvége.

Viola!
Nagyon édes lett Míra, nagyon cukik ezek a copflik is! :) Házikót belaktátok már?

Sunimum! Idegileg jól vagyunk köszönjük, bírjuk a gyűrődést, sőt sokszor még kínunkban is nevetünk! :) Legalább lesz mit mesélnem nagymama koromban, nem csak 6 sztorim lesz ami állandóan ismételgetek, mint anno az én nagyszüleim! :)
Sámánra még nem gondoltam, de lehet, hogy nem is olyan hülye 5let! :):)

Reditke!
Én igyekszem happy all történeteket írni, csak a sors nem igyekszik ehhez asszisztálni! :) Zsúr és a képek klasszak!!!! :) Családlátogatás hogy zajlott? Ez mindenkinél van?

Betti! Én a képeket PAINT-ben szoktam kicsinyíteni: ha az Image menü alatt a Stretch and Skew menüpontot választot, és "stretch"-nél a 100 %- 100 % helyett 50%-50% ot írsz be, akkor pont felére kicsinyíted. Ha "Save as ..."-szel mented a végén, akkor az eredeti kép megmarad eredeti méretben + lesz egy lekicsinyített.

Macsek! Ugri-bugri kistesó... Mi is így kezdtük Lilivel.. Aztán látod, nem sokat higgadt le! :):)

Hvera! Romantikázásért olan irigy-irigy, nekünk ez olyan ritkán jön össze, hogy kicsit kettesben legyünk.. :(

Liv!Terhességi diabetes általában nagyon jól kontrolálható ha batartod a szabályokat! /Igaz Noémi? :)/ Remélem azért minden rendben lesz! Melyik magánba vittétek végül Dávidot?

Ovikezdők: nekünk csak 09/10-én kezdődik...Ne is kérdezzétek miért - csak. És első héten akár bölis volt, akár nem, beszoktatós hete lesz, ebédre nem maradhat... .. Na mindegy, a fél rokonságo összecsődítettem, hogy megoldjuk a helyzetet, + a múlt héten egyedül /3 ember helyett/ bevállaltam egy hetet hosszúműszakban /7- 1/2 6-ig, ami azt jelentette , hogy 5-kor keltem és 7-re értem haza minden nap/ csak legyen mit lecsúsztatni amikor a "beszoktatás" lesz.
Reditke, Betti, Vera, Írjátok meg majd a tapasztalatokat!! :)
Meg hogy volt-e valami ami meglepő/jó/rossz élmény volt nektek. :)

Még lehet hogy jövök egy csomó képpel, ha lesz időm lekicsinyíteni.
És tessenek kérem sokkkkkkal sokkkkkkal többet írni, és jelentkezni! (Bagoly, Bagoly, itt Veréb!)

Pusz
Macs
maccs

u.i. nem 12 km/h hanem 120 km/h vihar volt.. :)
maccs

Keresztelős képek 08/11:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
maccs

Sziasztok!

Benedek az oviban, én meg itthon a kicsivel. :lol: :lol:
Nálunk a csoportban ő az egyetlen olyan kicsi, akinek nem jár oda a testvére, vagyis ő az egyetlen teljesen kezdő. Beszoktatás teljesen a gyerekhez van igazítva, ha kell, akár hetekig bejárhat anyuka, kistesóval is. Ehhez képest bevittem kb fél 9-re (megjegyzem, túl korán, még csak 3 másik gyerek volt benn), leült reggelizni, s rögtön neollkiállt haverkodni a nagyobb fiúkkal. Az egyik fiúnál ott volt a Matuka a Verdákból, s nekiálltak kitárgyalni a mesét. :lol:
Egy fél óra múlva megkérdeztem tőle, hogy nem baj, ha anya elmegy, azt mondta, nem, az óvónővel megbeszéltük, hogy felhív, ha nagyon sír, amúgy ebéd után menjek érte. Ha így haladunk, már a héten ott fog aludni.
Egyébként nagyon várta már az ovit, napok óta azt kellett neki bizonygatni, hogy az ovi még zárva van, nem lehet menni.

Jövök még egy csomó BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! jókivánsággal, megpróbálok képet is feltenni, csak a kicsi nagyon rühelli, ha leülök a géphez....

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Na még egy nagy kupac kép:

Az új kanapé, amire úúúúgy vágytunk! /mert nem volt vendégágyunk- :) és 43%-os leértékeléssel vettük!/

A két Lili /enyim + szomszéd / tesztel:
Kép
Kép
És normál állapotában:
Kép

Az "újjáépített-átvariát" kertem, még fű nélkül

Kép
Kép

Életképek:
Lili takarítani segít /csak a végén mindig a fél vödör víz a laminált padlón köt ki.. :)/
Kép
Vonatozás Micimackóval:
Kép
A két gyerekem :) :
Kép
maccs

Születésnap:
Torta /rószaszín mánia van nálunk, tortából is rózsaszín kellett/

Kép

Kép

Az ajándék birtokbavétele az egyik barátnőjével:

Kép

Én is teszteltem, király.. :)
Kép
maccs

Bocsánat egy kicsit sok lettem, de már olyan régen készülök feltenni különböző képeket... .. :oops:
maccs

Sziasztok!

Maccs köszönjük!

A kis születésnaposoknak sok boldogságot és minden jót kívánok!

Ma kezdtük az óvodát, olyan büszke vagyok Helénára, nem sírt nem hisztizett igazi nagylányként jött velem és rögtön feltalálta magát, és vigasztalta az a kisfiút aki sírt az anyukája miatt.
Ebédig marad egyenlőre, 12.30-kor anyukám megy majd érte.
Otthon igazi "boszorkány" kiváncsi vagyok mit mondanak róla majd az óvónők a héten. Amúgy vegyes csoportban van, van lehetőség úszásra, angolra, sakkra és művészi tornára, úgy tervezem, hogy úszás biztosan lesz október közepétől, hogy nyárra már jól tudjon úszni. Egy hónapban 2-3 szor mennek színházba vagy jönnek hozzájuk színészek vagy bábosok, vesznek a befizetett ételen kivűl gyümölcsöt nekik és lekvárt nutellát, hogy ne mindig vajas kenyér legyen, ez plusz 1500 Ft csoportpénzbe kerül, ami nem is sok.

Maccs a mi kocsink is szervízben, ki kell cserélni a váltót, kiváncsi vagyok mennyi lesz, a szomszéd épp autószerelő:) ő is vontatta haza a kocsit .

A szülinapról egy pár kép.....

Kép Kép [img]]%20[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1188817908.54.jpg[/img] Kép

Noémi
fantikbaba

Most néztem csak, mennyire tele van elgépelésekkel a hsz-om, remélem azért lehet értelmezni így is! :)

Kormi! :)

Szuper, hogy Benedek is ilyen ügyin ottmaradt az oviban. Pedig ő nem volt előtte bölcsis sem, igaz? ?:)

Lili is nagyon várja már azu ovit, mert ő mostában egyfolytában NAGYLÁNY, nem szabad még azt mondani neki, hogy kicsikém, mert ő már nagy, és az oviba csak nagyok járnak... :) Ja, és az ovinak hatalmas játszótere van, úgyhogy már nagyon várja, hogy mehessen a nagyjátszóteres nagylányos oviba! :)

Noémi! :)

Ne lepődj meg, ha Heléna boszidról egészen más képet festenek majd az ovis nénik, mint amilyennek Te ismered! :) Nagyon máshogy viselkednek ám "idegen" környezetben. Egyszerűen tudják, hogy ott meg kell dolgozni a "szeretetért" vagy "odafigyelésért", amit a család automatice megad nekik. Ezért aztán van olyan gyerek aki visszahúzódóból örjöngő lesz, aki otthon ugráló szeleburdi nyakas kölök, ott kedves, hizelgő, meghunyászkodó lesz, stb.. :) Sosem felejtem el, hogy amikor már több mint egy éve bölcsis volt a gyerek, egyszer mikor odaértem érte az ovihoz elkezdett hisztizni és örjöngeni valami kis apró baromságon. A nevelők tátott szájjal köréálltak, és nézték, hogy nem is tudták, hogy ilyet is tud a gyerek - holott nekem ez tök természetes, napi happening volt akkoriban.. :)

Biztos vagyok benne, hogy Heléna jól boldogul, és ügyi lesz majd! :) Klasszak a képek! :) Nagyon komoly nagylány lett már belőle! :)

Tehetek még fel képeket??? Vagy már nagyon utáltok a túltengés miatt?? :):):)

Macs
maccs

Macs,
szerintem senki sem fog tiltakozni, ha teszel még fel képeket! :lol:
Nem semmi, mi minden megesik veletek, pont az jutott az eszembe, amit írtál, hogy lesz mit mesélned nagymamakorodban.

Jól emlékeztél, Benedek nem volt bölcsis. A mama már jó darabja készítgette fel az ovira. Azért nem folytatódott annyira felhőtlenül, mint kezdődött, az óvónéni azt mondta, hogy kétszer is pityergett, s az ebédet végigsírta. Jól gondoltam, hogy ott is probléma lesz az evésből. :cry: Mindenesetre megkértek, hogy holnaptól ebéd előtt vigyem haza, amíg megszokja az ovit, addig ne stresszeljük az evéssel. Úgy kellett kihívni a csoportszobából, szépen köszönt is az óvónéninek, s hazafele azt mondta, hogy holnap is megy, ez jó pont. Itthon meg ürest rizst követelt, de nagyon, gondolom az oviban is rizs volt. Az a baj vele, hogy már alapból behisztizi magát a kajakérdésben, s hiába jön rá utánna, hogy ő enne, már nem bírja abbahagyni a hisztit.

Szülinapos képek:
Kép Kép
A fő ajándék (doboza alapján nem gondoltuk, hogy a fél szobát elfoglalja):
Kép
Amit sajnálok, hogy nálunk sosincs nagy buli, csak a szüleim voltak itt, Csillával, ez a búcsúszkodás:
Kép
Utánna nekiesett sajátujjúlag elfogyasztani a tortát:
Kép
Levente az egész szülinapozást átaludta, csak utánna került elő, s azóta is ő játsza a házi godzilla szerepét az autópályán:
Kép
Egyezik a fejméretük, ez Benedek bukósisakja Levente fején, Benedeknek kicsit lazán beállítva, Leventén szorult:
Kép

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?