Új privát üzeneted érkezett!

szerintem is elmérte a bpd-t.Mosonyi mit mondott?Menj el hozzá sztem,mi is nála voltunk.Az én afp-m anormál tartományban volt,de mégis közel volt az alacsonyhoz,de nekem azt mondta,hogy ez egy elavult vizsgált,és az uh-k magasabb rendűek,és ha mvi olyan gond lenne,ott látnák.
Sztem menjetek el itt szolnokon is 4D-re,nekem pozitív a tapasztalatom.

Nekünk kislányunk lesz,Luca baba,nagyon imádjuk.Még 9hét is kibújik,csak nagyon lassan telik az idő :(

Nektek mondták már?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Új felhasználóként csatlakoznék a csapathoz, bár már Szilbee révén hallhatattok rólam és a 6 és fél hetes kisfiunkról, Szabolcsról. Szilbee sógornője vagyok, és végre a pici fiam hagy egy kis időt, hogy a gép mellé üljek, szóval ha nem bánjátok, én is írogatnék!!!

Katlina is ismer, mert egy szobában voltunk a kórházban, egész addig, míg ki nem pateroltak minket a szobából, mert épp átalakították, vagy felújították, vagy micsoda.

Egyébként már a terhesség alatt követtem a fórumot, olyan jó volt olvasni benneteket!
A babák, kicsik és nagyok nagyon édesek, mindenkinek gratulálok hozzá!
Rólunk: Én 27 éves vagyok, tanárként dolgoztam egészen a 12. hétig, amikor bárányhimlős lett 2 gyerkőc az osztályomból (15 évesen!), így otthon voltam a terhesség alatt.
Szabika, a kisfiunk június 16-án született, Dinya dokibácsinál. Most már végre elkezdett hízni, de saja tápszer is kellett hozzá, mert 5 hetesen még alig mutatott többet a mérleg, mint a születési súlya (egyébként 3800 g-mal született, és 56 centivel.) MOst már 4600-4700 g a súlya, és nagyon nyúlánk baba, legalább 4 cm-t nőtt!
Szabika uncsitesója Levente, Szilbee kisfia, aki mellesleg a mi keresztfiunk is, és nagyon jó volt látni, hogy "csípik" egymást!!!
Remélem befogadtok, igyekszem rendszeresen írogatni!![url][/url]

Kép
Kép
dorkáék

Vali!
Mi a végzettséged? Hátha van valalki ismerősök között (nálam) aki tud valamit...
Augusztis végén ti mentek be a bölcsibe a gondozónőkhöz?

Hiszti:
Én úgy szoktam megoldani, hogy ráhagyom a vergődést, mert azt figyletem meg, hogy hamarabb lecsillapodik, ha nincs a közelében senki. Miután kitombolta magát, jön oda hozzánk könnyes szemekkel. Olyankor jól megölelegetjük és megnyugtatjuk, hogy mi nagyon szeretjük akkor is ha így kiborul. Ha nem robog l gyorsan játszani, akkor megbeszélünk vele egy-két dolgot, ami segíti őt rávezetni, hogy kerülhetné el az effajata konfliktust.
Én nem is a hisztit, hanem a nyarvogást viselem nehezen... azzal nem tudok mit kezdeni... :roll: :oops:
szilbee

Jaimee!
Igen hétfőnként Dinya van az uh-n.Menjél el mert nagyon rendes.

Tündi!
Én is voltam Mosonyinál ő azt mondta minden rendben van ő biztos nem menne fel Pestre.Nekem is azt mondta, hogy az afp-vel csak a kismamaákat ijeszgetik amugy is nem soká megfogják szüntetni.
Nekünk már van egy kislányunk és most kisfiu lesz!
Kinél fogsz szülni?Ez az első baba?
ivett&fanni

Sziasztok!

Itt vagyok én is ám, csak hát tudjátok a sok gyerek sok elfoglaltsággal jár! :lol:

Vali!

Igen én még bevállalnék még egy gyerkőcöt, egy kislányt, ha lehetne biztosra tudni, de ha fiú lenne az se lenne baj. Biztosan elment az eszem. 8) :lol:

Dorka üdv a csapatban! Kép

Tegnap voltunk a két hónapos oltáson. Petike nagyon bátor volt, csak egy kicsit sírt.
Le is mázsálták: 5340 gramm.
Jól kifejlődött nem igaz? :P
Centire nem mérték le, majd jövő hónapban, de én itthon megmértem, kb 59-60 cm.

Ma már voltunk a boltban is, azt hittem én balga, hogy hűvös van, felöltöztettem szegény Imikét melegítőbe, meg cipőt adtam rá. Szegénynek jó melege volt!

Vali, Cleo, tudom milyen nehéz elhelyezkedni gyerkőccel. :cry: Szerintem én biztos nem kapnék munkát három gyerekkel, úgyhogy most megpróbálok valamit tanulni, hogy utánna vállalkozni tudjak. :?

Tündi, Ivett: Dinyáról én is himnuszokat hallottam.

Na szép napot mindenkinek!

Kedves Szilbee!
Majd elfelejtettelek, de csak majdnem. :lol: Nagyon jó lehetett Levente szülinapi partija, csak te nem vagy a képeken!Milyen volt :shock: a terheléses cukor, vagy lehet már írtad, csak elkerülte a figyelmemet?

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Üdv itt Dorka,örülök,hogy írsz te is nekünk :)

Ivett,nekünk első baba lesz:) Egyébként Jakabhoz járok,de most ő szabin van. Én nagyon meg vagyok vele elégedve.

Szilbee,remélem rendben lesz az eredméyned:) És akkor nem aggódom ha másnál is volt már ilyen,de a súlya az meg 600g-t gyarapodott:) kis husos lesz :)

ildikó,én szurkolok,hogy legyen mégegy babád:)

Kép
Kép
tundi24

Ildi!
Hát igen... én a fényképező másik végén voltam.
A terheléses cukorról a másik topikban írtam 1-2 oldallal korábban. Ha nem gond nem írnék most róla többet, csak annyit, hogy pocsék volt. :?
szilbee

Tündi!
Én is Jakabhoz járok a kislányomnál is ő volt a fogadott orvosom!!
ivett&fanni

No! Megvan az eredménye a terheléses cukornak. Terhelés után a referencia tartományon belül van a vizelet cukrom. 8)
szilbee

Sziasztok!!!

Dorka!!
Kép

Szilbee!
Köszi,hogy ilyen segítőkész vagy a végzettségem marketing és reklámügyintéző,de bármilyen ügyintézői állást szívesen vállalnék.Ahol eddig dolgoztam ott is mint ügyintéző dolgoztam....bár még a könyvelést is én csináltam. Számítógép kezelőim, van jogsim bár ügynöki munka kizárva. :oops: Köszi előre is!!!!
Kép

Képzeld szilbee most beszéltem egyik ismerősömmel ők már tegnap elkezdtek a bölcsibe járni nem szoktatásra csak egy kicsit bejárnak játszani,hogy Gergő szokja a bölcsit.Erre felbuzdulva úgy döntöttem,hogy holnap én is beviszem már Diust legalább előbb megszokja a gondozó nénit.Meg megismerjük a "szokásokat"talán, egyébként én is augusztus végén gondoltam először bemenni de hát most így megpróbáljuk.

Ildi!!!
Hát nagyon nagy drukk nektek hogy legyen egy kislány!!!Lenne egy kérdésem Ildi,Zoboki doki melyik napokon rendel és belehet hozzá jelentkezni időpontra? Eddig Jakabhoz jártam de mióta Diust szültem nála már nem igazán bízom benne ezért úgy döntöttem másik dokit választok magamnak.
Kép

KépKép
diÁcska

Jéé! Nekünk külön mondták, hogy csak aug. utolsó hetében menjünk, mert minden hétre van valaki beszoktatással és csak "zavarnánk" a beszoktatást a többi gyerkőcnél. Viszont mondták hogy az utolsó héten szívesen várnak bennünket.

Ha tudok valami melót, akkor majd szólok.
szilbee

Szilbee!!!! Kép

KépKép
diÁcska

diÁcska,írnál nekem arról,hogy miért nem voltál megelégedve Jakabbal?

Ivett,veled rendes volt Jakab a kislányod születésénél?

szilbee,gratula a jó cukoreredményhez :)

Kép
Kép
tundi24

Lányok! Szorulásra mit egyek/igyak, hogy elmúljon ??? Lassan úgy érzem, sosem megyek többet WC-re... :shock: :shock:

Szilbee: Ügyes vagy, jó lett a cukrod. :lol:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Jaimee!
Az nagyon pocsék tud lenni... :?
-sárgabarack (lekvárban is)
-őszibarack (-"-)
-szilva(-"-)
-sok-sok-sok folyadék
-joghurt
-kamillatea
-ja és kv

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ja és persze kerülni kell közben a dugító dolgokat.
szilbee

Jaimee, nekem erre a lekváros kenyér kakaóval nagyon bejön. Ahogy megeszem, iszom már szaladok is a bizonyos helyre :lol:

Vali, én is szétnézek neked, vagyis nyitvatartom a fülem. Ugyan mi szakmunkások kölcsönzésével foglalkozunk, de azért befutnak néha hozzám információk!
Andi, neked mi a végzettséged, milyen munkát keresel?

Évi és
Kép
csongianya

Évi.

Én is vmi ügyintézői munkát keresek majd.Közgében végeztem,majd pénzügyi ügyintézői tanfolyam,elvégeztem a mérlegképest is,de abból 1vízsám nem lett meg és a pótvízsgáról időben lecsúsztam anno. :? .Amúgy tapasztalat szempontjából mindent csináltam a legutóbbi cégnél:pénztár,bérszámfejtés,TB,munkügy stb..Most itthon könyvelgetek,ügyintézek (de csak férjecskémnek :lol: ).na röviden ennyi...

Mondjuk én azért várok szeptemberig,hogy beszokjanak oviba-mert ezt senki nem tudná átvállalni és ahogy ismerem az ovit-bizti időbe telik majd. :?

Csongi mivel tölti most a szünidőt?

DORKA. ÉN IS SOK SZERETETTEL ÜDVÖZÖLLEK.

pusza mindenkinek.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Szép jó reggelt mindenkinek!!!

Sjna tegnap este elszállt, amit írtam, aztán kismanóm is felébredt és parádézott egy sort (mi csak így hívjuk, ha nyűgösködik), így már nem volt időm írni!
Köszönöm a kedves szavakat!

Jaimee! A terhességem alatt én is küzdöttem hasonló gondokkal, mint te, és nekem is az jött be, amit Szilbee meg Csongianyu javasolt: nagymama lekvárja (igazi házi, nem bolti!), lehetőleg barack, és utána MELEG tej vagy kakaó, vagy tejeskávé... Hűha, hatásos lesz, vigyázz! :D

Egyébként remélem élvezed a terhességed minden percét, nagyon szép hónapokat élhetsz most meg! Aztán ha megszületik a kis picur, megváltozik minden, de még szebb lesz az életed!

Csongianyu, azaz Évi! ÉLményekről szívesen írok, csak ne a kórházit kérdezd, mert arra még visszagondolni is rossz! Én nagyon nyűglődtem odabent, és utáltam az egészet! Komolyan: a szülés és a vajúdás is sokkal jobb volt, mint a gyermekágyas osztályon!!
Egyébként a szülés így utólag nagyon is elviselhető volt, bár én fogadtam szülésznőt is, aki végig velünk volt, és így nagyon emberi és szép volt! A dokim is nagyon rendes volt, elmagyarázta, mit miért csinál, mikor mit fog tenni, és CSENDBEN biztatott! Ez nekem azért fonots, mert néhány szülést hallottam, míg NST-re jártam, meg mialatt én is szültem, és hát néha kiabált a doki a szülő nővel, ami engem nagyon elrettentett! De gondolom azzal kiabálnak, aki nem azt csinálja, amit kell.
Az itthon töltött hetek bár nehezek, de mégis boldogan telnek! Már végre elmúlt az az iőszak, mikor még másból sem állt a napom és éjjelem, hogy aggódtam, szorongtam, hogy vajon jól van-e a baba, nem lázas-e, lélegzik-e, juj, mi van ha bukik stb. Hát igen, a kezdő dzülők első hetei...

A bölcsik kiválasztásakor ti mire figyeltek? Gondozónőktől függ, hogy kedvesek-e, vagy hogy közel legyen? A Mórát miért nem ajánljátok?

Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy a napirendet hogyan alakítsam ki? Ugyanis SZabika eddig 3 óránként evett, de este általában 7 és hajnal 1-2 közt fel sem kel, így borulni szokott minden...Ráadásul most kezd átállni arra, hogy kevesebbszer többet egyen, így aztán teljesen kiszámíthatatlan lett a napunk! Hagyjam, hogy most pár napig jelezzen, mikor akar enni, még ha képes lenne hol 3, hol meg 6 óránként enni? Vagy ébresszem, ha már túl régóta alszik? Szeretném, ha beállna már végre valamilyen ritmusra, de egyszerűen minidg borul valami miatt a napirend!

Amúgy van valaki, aki szoptat(ott) és tápszerezik(ett) is? Mert mi sajna erre kényszerülünk, és jó lenne valakivel megbeszélni a kérdéseimet ezzel kapcsolatban... Előre is köszönöm!! Kép tegnap este

Kép
Kép
dorkáék

Jó reggelt!

Köszi a tippeket szorulás ügyben! :lol: A természet végül magától megoldotta a dolgokat, de a lekvár+meleg tej/joghurt párosítást megjegyzem. :wink: Még gusztusosnak is hangzik jelenlegi perverz étvágyammal. :lol:

Ahogy Dorkát olvastam felvetődött bennem egy kérdés: Érdemes privi szülésznőt fogadni szerintetek? Van valami öszefüggés választott orvos és szülésznő között? Mármint akármelyik szülésznőt lehet választani?

Dorka: Nekem olyan doki nem is kell, aki ordít velem szüléskor, akár van rá oka, akár nem...Nem vagyok én a tenyésztehene, hogy ordítson, azzal csak megrémít...Brrr...Mosonyiból nem nézem ki, hogy ordítana, mondjuk, majd megkérdezem tőle, hogy ordítós fajta e. :lol: Már ha ott lesz egyáltalán a szülésnél....

A gyermekágyas osztály miért gáz? Meséljetek! :wink: Hagy készüljek! A barátnőm annyit mesélt, hogy öt ágyasba tették és 3 napon keresztül szinte semmit nem aludt, mert amikor kivitte a babát, hogy pihenne, 10 perc múlva visszahozták neki, hogy éhes a gyerek, szoptassa meg....

Szabi baba szeret fürcsizni? Ahogy látom, igen... :D

jaimee

Sziasztok!

Dorka, én a közelsége miatt választottam a Jósika úti bölcsit. Nekem így volt kényelmes, illetve mivel anyukám vonattal jár, az sem volt utolsó szempont, hogy az állomásról jól megközelíthető legyen. Egyébként is "körzeti" bölcsi nekünk.
Hát a gondozónőkkel úgy vagyok, hogy nekem elsőre az egyik volt szimpatikus, erre a gyerek a másikat szerette sokkal jobban! És ez így van az oviban is. Annyira függ a gyerek személyiségétől, hogy ezt első blikkre megállapítani nagyon nehéz.

Napirend. Háááát, biztos van olyan gyerek, akinek 1 hónaposan kialakult napirendje van, de szerintem ez azért nem jellemző. Kell még azért ehhez jó pár hét, hónap, amikor azt tudod mondani, hogy most már megy a napirend. Pici még Szabi, én a helyedben még az ő igényei szerint élnék. Mondjuk az nem biztos, hogy jó, hogy 6 órahosszat nem eszik, de gondolom ez csak éjszaka van, ugye? Egy idő után majd kialakul szépen minden. Az esti rituálékra figyelj oda szerintem, mert azokon nagyon nehéz változtani!

Évi és
Kép
csongianya

Jaimee!!

A szülésznőről: először én sem akartam, mondván, hjogy bízom a dokimban, meg azért neki is fizetni kell, de aztán ma már azt mondom, hogy a lehető legjobb döntés volt, hogy fogadtunk!! Eleve nem kellett NSt-re várnom fél napokat, hanem mondott egy időpontot, akkorra kimentünk hozzá, és fent a 7.en, a szülészeten megcsinálta. Aztán szüléskor végig velem volt, d ezt értsd úgy, hogy 3x 5 percre hsgyott magunkra, és biztatott, a fájások közt beszélgettünk, elterelte a figyelmem. Így nem is pánikoltam, (pedig hajlamos vagyok rá :)). NAgyon jól együttműködött a dokimmal és figyelembe vette, hogy nekem hoyg a jó! Pl. mondtam, hogy már elfáradtam egy bizonyos vajúdó pozícióba, bár azzal tágultam a legjobban, nem erőltette tovább. Hagyta, hogy úgy menjenek a dolgok, hogy a babának és nekem is jó legyen. Ez nem mindenkinél van így, mert van, aki csak a babára figyel, rád nem. És amíg nem ártasz a babának, nem is gyorsítja meg a szülést, csak hgy előbb hazamehessen!
Szerintem Mosonyit kérdezd meg, kivel szeret együtt dolgozni, és azt keresd meg, akit ő ajánl. Én is így csináltam, és nagyon-nagyon örülök, hogy fogadtunk!!! A "bérük" ált.ban feleannyi, mint amit a dokinak adsz, de én azt mondom, sokszorosan "behozza az árát"!!!

Gyerekágy: nekünk nagyon rossz volt, mert nagyon sok baba született 2 nappal előttünk, dugig volt az osztály, meleg is volt, 6-an voltunk egy 5 ágyasba bepréselve, és még fel is újítottak vagy átalakítottak 2 szobát, így munkások mászkáltak, akik persze mindig bekukkantottak, amikor elmentek a szoba előtt...:(

A csecsemősnővérek kevesen vannak ennyi babára, és ha nem kérdezel tőlük, vagy nem jelzed, hoyg valami gond van, nem is foglalkoznak veled meg a babával. PL. hogy hogyan tedd mellre a babucit, csak akkor mutatják meg, ha kéred őket. Legalábbis nálunk így volt. A kórház védőnője jött be egy nap, na vele bármit megbeszélhetsz, nagyon aranyos nőci!!! Elbeszélget mindenkivel!!!

A zuhanyzó is gáz...
Ja, és mi első éjjelen a vajúdóban voltunk elszállásolva, mert nem volt hely. Kérdezték, hogy éjjel felhozzák-e a babát. Mondtam, hogy persze!!!!!! Szerinted felhozták??? Ja, reggel 6-kor...
Ennyit arról, hogy milyen fontos, hogy sűrűn legyen mellen az első órákban-napokban...

De ki lehet bírni, főleg, ha arra gondolsz, pár nap az egész, és utána otthon lehettek!!!! Az őrzőbe is beadhatod, mondjuk én csak fürdéskor vittem be Szabolcsot, én jobban szerettem, hogy ott van velem, bár pihenni szinte semmit nem pihentem, mindig figyeltem a kis drágát!! :)

Igen, a fürdést csípi Szabi, főleg apa erős markában élvezi nagyon!!!Csak a hajmosáskor lesz dühös, azt ki nem állhatja! :)
Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan! Tényleg nem akartalak elrettenteni, mert abszolút kibírható a dolog!!!

Kép
Kép
dorkáék

Kép

Évi!
Köszönöm neked is a segítséget munkaügyben nagyon aranyos vagy,hogy gondoltál rám.

Tündi!
Ma írok neked privát üzit délután ha Dia elaludt. :wink:

Szorulás:nekem a szilvalekvár+tej háááát nagyon hatásos :lol:

Ma 10körül megyünk a bölcsibe időpontot kérni a szoktatáshoz.Nem is tudom olyan furi érzésem van mintha mégsem szeretném,hogy bölcsis legyen....szerintetek miért van ilyen érzésem?
Délután jövök beszámolót tartani... :wink:
Kép

KépKép
diÁcska

Évi! Nagyon egyszerre írtunk! :D

Igen, csak éjjel hagy ki hat órát, és azt sem mindig. Utána nagyon kis mohó, alig várja, hogy teli legyen a pocija!! :lol:
Nappal nem is hagynám ennyi ideig! Szóval nem vagyunk még elkésve a napirenddel, ezt jó hallani!!! :) Szerencsére pont úgy csináljuk, ahiogy te is javaslod: az esti rituálé minidg ugyanaz, és nagyjából ugyanakkor zajlik. Csak anyáink idejében nyomták nagyon, hogy napirend-napirend-napirend??? Mert az én anyukám mesélte, hogy mi nagyon hamar beálltunk arra, amit a tankönyvekl írnak. Én meg bárhogy próbáltam, csak ideig-óráig működött a dolog! De akkor meggyugodtam, hogy nem kell ezt feltétlen erőltetni!!! Köszönöm a tanácsot!!!
Mi újság Csongival?? Ugye már nem hány???
Sziasztok!!!

Kép
Kép
dorkáék

Jaimee!
Ezt a gyermekágyas kérdést tedd fel a Hetényis topikban is! :wink:
Két éve is már elég durván és lekezelően bántak a friss anyuákkal, tisztelet a kivételnek! A csecsemős nővér lehordott a sárga földig engem és a szobatársamat, hogy miért nem szoptatunk jobban... mintha valaki megmutatta volna, mikor kértem... :roll: :x Aztán meg erőszakkal akarta Leventét szopira fogni éjjel. Hozzáteszem akkor is csak azért jött oda, mert Levente éjjel felverte a gyermekágyas osztályt. Szegény úgy sírt, ahogy a nő rányomta a mellemre.. én meg majd felrobbantam mérgemben... Levente a sárgaság miatt nagyon aluszékony volt, ezért voltak eleinte nehézségeink, no meg mert befeléforduló bimbóim voltak. Aztán nővérem példáját követve 1-2 hétig bimbóvédővel szoptattam, így Levente megcsinálta maganának a megfelelő méretű bimbót a vákum segítségével. Szóval nekem az első szoptatási időszakomat tönkretették. Ott bőgtem a kórházban, hogy nem tudom normálisan megetetti a fiamat és hiába kértem segítséget, senkitől se kaptam. Lelkileg totűl összetörtem. Saját kútfőből találtam ki mindent. Ha anyum és Ádám nem lett volna mellettem, egész bizti elapadtam volna. :?
szilbee

Dorka: Köszönöm a válaszod, aranyos vagy ilyen sokat írtál. :D
Apás szülés volt egyébként?

Á, nem tudsz elrettenteni, ahhoz én túl sokat vártam babára. :D :D A pokol tornácán is megszülném, ha muszáj lenne. (De azért törekszem a lehető legjobban megoldani mindent.)

Húúúú, alig várom, hogy Apa fürdesse a csemetéjét! :lol: :lol: :lol:

Most hallom a rádióban, Anna, Bence a két leggyakoribb név az utóbbi években. Boglárka, Réka is gyakori.

jaimee

Vali!Én is így vagyok a bölcsi dologgal. Annyira nehéz az elválás. :cry: :cry: Ha már most rágondolok, összeszorul a torkom, annak ellenére, hogy tudom, jót tesz neki. Hiszen látom délutánonként, mikor lemegyünk a többi gyerekhez, hogy ő is megy a többivel "bandázni". Olyan boldog olyankor. Tegnap pl. egy kiscsajjal szintetizátoroztak. :) Az bizti hogy ő jól ellesz odabent, csak én leszek magányos nélküle. Bár addig próbálok itthoni melót vállalni egy kis mellékesnek. Az talán majd elvonja a figyelmemet. :roll:
szilbee

SZilbee: Igen, ezt a barátnőm is mesélte, hogy az üvöltő gyerek nem volt népszerű, illetve megengedett, a babák vagy aludtak vagy szoptak, de üvölteni, "hangoskodni" nem volt szabad, hogy ne zavarják a többit. Főleg éjjel. Olyasmi volt az elv, hogy síró gyereket rögtön mellre kell tenni. Hogy hallgasson, ha másért nem...

Császár után pedig még minden nehezebb lehetett, mint sima szülés után, nem? Olyankor a tej is később jön, ha jól tudom.

jaimee

Hát nincs összehasonlítási alapom. Tesómék szerint én nagyon gyorsan talpra álltam... (kedd délután szültem 16:37-kor és másnap délben már róttam a köröket, hogy eljussak a pici fiamig az örzőbe... hú de baromi messzinek tűnt akkor) a cicim már második nap pattanásig feszült és harmadik nap már tudtam szoptatni.
szilbee

Pontosabban udtam volna.... ha az van segítség... de a belővelés már akkor megvolt.
szilbee

No látom már megint alakítok.... szóval a helyesírási hibákat nézzétek el nekem, mert mióta Ádám visszament melózni, újra előjött a horkolása... én meg mehettem át Leventéhez szunyálni.
szilbee

Szilbee: NIncs 12 óra fekvés császár után?

jaimee

Mosonyi már délelőtt 10-kor mondta a nővérnek, hogy hagyjon felkelni... de a nő kicsit öntörvényű volt... és nem hagyott... pedig én már nagyon menni akartam.
szilbee

sziasztok.

Vali.legyünk kolléganők.oké???már csak munkahely kell... :lol: :lol: :lol:

Dorka.Én dettó így éreztem a kórházzal szemben mint Te.Szülés szuper,gyerekágyas részlegen tiszta depi lettem-mondjuk ehhez közrejátszott,hogy Zsoltim 3naposan beteg lett-lekerült a korára (ott nagyon tündéri volt mindenki) stb,stb,én pedig a 4.napon lettem nagyon beteg.tiszta rejtély volt az egész ...és szörnyű...Nem is csodálom,hogy kevés volt a tejcsim nagyfiamnál-így én is szopi+tápszer -már az első otthoni naptól is.
Sziszinél már előre készüntem a gyerekágyas megprobáltatásokra,de vele már könnyebb volt elviselni..én mindíg azt mondom,hogy első gyerekes anyukáknak nem való a kórház. :roll: .Sziszinél már több tejcsi volt,de ahogy nőtt már neki is pótolni kellett (de nem olyan nagy
mennyiségeket)

Szilvi.örülök,hogy rendben van a cuki-szint :)

KépKép
KépKép
cleo27

Nagyon édi Szabika a képen.

Tündi.nekem is volt olyan,hogy 1hét után ugyanannyi BPD-t mértek,mellette a THQ nőtt.Ezen nem kell izgulni ezek csak mérésbeli eltérések

sziasztok.szép napot.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Dorka!
Azon agyalok, mivel a vonalzód még mindig nem látszik, hogy a HTML-t ugye már kikapcsoltad? és a BBCode be van kapcsolva a profilodban?
szilbee

Jaimee!
Most látom! Emese?? :D Szép név! 8)
szilbee

Szilbee!

inen úgy van, ahogy írod!

Kép
Kép
dorkáék

Csajszik, én is transzban voltam, amikor Ancsit bölcsibe adtam, de amikor láttam a saját szememmel, hogy milyen jól érzi magát megnyugodtam. Szerintem ez egy természetes folyamat az anya részéről, hogy egy kicsit úgy érzi, lepasszolta a gyerekét. Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Dorka!
És az [url=.... is ott van az elején a végén meg a [/url]?
Én már abszolút nem értem miért nem látszik. :(

Ildi!
Én is ezzel nyugtatom magam, hogy neki jó lesz... :)
szilbee

Szilbee: Még "kóstolgatós" fázisban van az Emese, pontosabban Emese Anna a nagymamám után, de már hetek óta nem is gondolok más névre, úgyhogy lehet, hogy marad. :wink:

Apa is ízlelgeti, ízlelgeti a minap, csend....plafonra bámul, végül kiböki: "Emese, Emese, nem áll jól a szeme se...." Ez épp az állatorvosnál volt, a váróban, de belőlem úgy kirobbant a nevetés, csak néztek rám döbbenten a többi beteg tulaj. :lol: :lol: Szóval nem csak én kombinálok hülyeségeket minden névről.

Nálatok van döntés név ügyben?

Nem akarok gyerek nélkül itt okoskodni, bocsi előre is, de sztem kell a gyerkőcnek a társaság, nem? Én nem szeretném, ha olyan gyerekem lenne, aki fél az idegenektől, nem képes játszani csak egyedül és anya/apa 1 méteres sugarából ki nem megy...Szóval olyan 2 évesen én is vinném bölcsibe, gyerekkek közé, mittudomén. De tényleg bocsi, ha hülyeségeket írok, még nem tudhatom... :oops: :oops: :oops: :oops:

jaimee

Az hogy mennyire ragaszkodik a csemete a szüleihez vagy másokhoz már korábban kialakul.
Én már az elején mérlegeltem, hogy milyen típusú ember vagyok és mivel tudom, hogy azokat akiket nagyon szeretek hajlamos vagyok magam mellé láncolni ezért tudatosan, úgy neveltem mindig Leventét, hogy ne legyen a túlzottan ragaszkodó. Mindig hagytam neki teret a kiteljesedéshez és csak akkor voltam ott vele, amikor ő igényelte ill. amikor szüksége volt rám.
Nem is lett az az ijedős gyerek (bár hozzáteszem, hogy ez szerintem genetika is, hogy ki hogy viszonyul az idegenekhez / ismerősökhöz), sőt közvetlen, barátságos, viszont valahogy megérzi, ha olyan ember közeledik felé, aki valami oknál fogva nem 100-as. Azt az illetőt bizony jól helyreteszi és elzavarja. :lol:
Egyedül attól kap sírós rohamot, ha egy kutya mellette kezd el ugatni vagy ha ráugrik, mint az én skótjuhászom anyuméknál. De hát attól én is megijednék.

A keresztnnévvel mg sehol se állunk. Csak annyit csináltunk, hogy picit szűkítettük a kört, de hát még így is elég gázos. :?
szilbee

Ezek vannak most a nagy kalapban:

Andor
Attila
Csanád
Dávid
Erik
Márk
Máté
Zalán

Ezek közül a zölddel jelöltek, amik még nekem is tetszenek... jelen pillanatban... :? :roll:
szilbee

sziasztok!

Csak azért most irok,mert majdnem délben keltem fel :) Ma megint tiszta lusta vagyok,aludnék egész nap.

Elég rossz belegondolni mi lehet a gyermekágyas osztályon,én amugy is utálok kórházba lenni,és azonnal haza akarok menni,de csak túl éljük azt a pár napot odabent.

diÁcska várom a prividet :)

Dorka,nagyon aranyos Szabika ahogy fürdik:) Jó is a pancsizás,remélem Luca is szeretni fogja. :) A napirendhez én csak annyit tudok hozzászólni amit olvastam,hogy fontos kialakítani minél előbb,de alkalmazkodni kell a baba igényeihez. Nem tudom nekünk is hogy fog ez menni.Még van 9 hét hátra,de már kezdek aggódni mi hogyan is lesz.Egyenlőre azt sem tudjuk hova hozzuk majd haza Lucát,mert lehet költözünk és pont akkopra fog esni mikor születik,de apa azt mondja megoldjuk ne aggódjak miatta.

Szilbee, jó neveket vettetek a listára.Én a Dávidra szavazok :)

jaimee,nektek meg Emese lesz? Mi is gondolkoztunk rajta csak a vezeték névhez nem passzolt.

Kép
Kép
tundi24

Szilbee: Nekem ebből szinte mind tetszik. Kedvencem a Zalán. Becézve Zali...

Tündi: Nem tudom, én feküdtem már a nőgyógyászaton is, 10 ágyasban, terhespatológián is 4 ágyasban, nem mondom, hogy jól érztem magam, de a teknőszerű matracon kívül nem volt gondom. Szóval, oké, jobb volt otthon, de pokol sem volt.
Persze más lesz szülés után, egy kisbabával, de ahogy írod, pár napot csak kibírunk. :D :D

Tényleg, már lassan 2 hónap van hátra nektek...Hogy álltok babakocsi, kiságy és egyebek ügyében?

jaimee

Sziasztok!!!!

Voltunk bölcsiben és jelentem nagyon tetszett a kiasszonynak :lol:
Alig akart hazajönni annyira jól érezte magát játszott a többi bölis gyerkőccel motorozott csúzdázott stb....a gondozónő szerint nem lesz gond a beszoktatással :wink: Augusztus 21-én kezdjük hivatalosan a beszoktatást.

Andi!!
Benne vagyok legyünk kolleginák!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Tündi!
Küldtem privit.

Szilbee!!!
Nekem a szívemcsücske a Dávid és a Levente :wink: De a Noel is nagyon tetszik még ja és a Botond.
Kép

KépKép
diÁcska

Sziasztok!

Az jutott eszembe erről a gyermekágyas benntlétről és a szoptatásról, hogy ugye Csongi lekerült a korára (én is nagyon elégedett voltam velük, mint Andi). Minket onnan addig nem engedtek ki, míg a gyerkőc nem tanult meg szopizni. Viszont egyszer nem öltöztettem, nem tettem tisztába, nem voltam mellette csak szoptatási időben.
Így mikor hazaértünk és elkezdett sírni, gyorsan mellre tettem, hisz csak ehhez "értettem" :lol: Mondjuk meg is nyugodott tőle :lol:

Bölcsi, azt hiszem ezt is írtam már, hogy Csongi 2,5 évesen ment bölcsibe. Én egy hetet bőgtem otthon, Csongi egy könnycseppet nem ejtett, imádott menni, sosem volt, hogy ő nem akar.
De ez biztos személyiség kérdése is, nevelésé is. Nálunk inkább személyiség, én is társasági ember voltam/vagyok, ő is a haverokkal érzi nagyon jól magát.

Szilbee, nekem a Zalán és a Csanád volt a két nevem a Csongor mellett a favorit :lol:

Tündi, délben felkelni? De jó neked! Na majd leszoksz róla :wink: Ha megszületik a pici, akkor fogsz újra lefeküdni :lol: :lol: :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Csongi,hát igen visszatért ez az időszakom,hogy feszt aludnék.Ha megszületik Luca tudom,hogy más lesz,de most még aludhatok:) Habár apa nem igen örül neki,mert elmaradok a ázimunkával,de azért nem piszkálgat nagyon,főzni megfőzök,meg az alap dolgokat megcsinálom mire jön:)

diÁcsak irtam én is neked. :)

Ivett el vagy veszve,ha leszel irnál te is nekem,hogy mi a véleményed Jakabról?Te is nála szülted az elsőt is,meg most is hozzá jársz,ugye?Hogy döntöttetek elmész pestre a genetikai uh-ra?

Kép
Kép
tundi24

Tündi!

Sajnos Ivettnél csak nincs valami rendben. Egy órával ezelőtt beszéltünk, azt mondták neki, hogy bár a hasfala zárt, de a köldökzsinórnál valamiféle kitüremkedések, vagy mi a fenék vannak. Attól még fejlődik rendesen a babó, de szülés után egyből meg kell műteni. Most ment még valami genetikushoz, várom, hogy mit mond neki. Azért jó, hogy mindenki mást mond....

Évi és
Kép
csongianya

Évi!
Hát ez borzasztó. És kit kell megműteni a végén... a picit vagy Ivettet? és konkrétan miért? pláne, hogy azt mondják nem is okoz gondot. Bocsi az értetlenkedésért. :oops:

Vali!

Ez tök király! Most már akkor te is egy kicsit nyugodtabb szívvel hagyod majd ott, nem? :)

Névválasztás:
Köszi a véleményeket! :D 8) Az a nagy gond még, hogy két nevet akarunk neki is adni, ha már Levente is kettőt kapott. Dávid most nekem is nagyon bejön, pedig anyósom a tanum rá, hogy mennyire ágáltam ellene. :oops: Dehát a D betűs nevek olyan jól állnak a Szilvási név után, igaz Dorka?! :wink: :lol: Ráadásul már kezdem valahogy megszokni. :roll: Néha nem értem magamat... még skorpió létemre sem. :oops: :lol:
szilbee

Szilbee! A Szilvásihoz minden passzol! :) Na jó, szerény leszek, és visszafogom magam! :) Nekem az Andor is nagyon tetszik! Kis vagány név! Biztos olyan frankó kis lurkó lesz, mint a bátyja! Szilvási Dávid Andor... Szerintem jól hangzik!!!
Már kérdezni akartam: hétvége? Asszem anyáék szombaton nem lesznek otthon. Holnap mit csináltok? Délután nem sétálunk egyet a városban a törpördögökkel???

Évi! Ivettnek nagyon nehéz lehet, sokat segíthetsz neki, ha mellette állsz és van kinek elmondania a félelmeit és aggodalmait! Jó egészséget kívánok neki!

A leendő bölcsisek ilyen nagyon ügyesek?? Le a kalappal előttetek!!!

Tündi! Nyugodtan aludj, amennyit csak tudsz, főleg, ha megteheted! Az én férjem már csak röhögött, amikor 1-kor elment, és amikor 4-kor hazaért, én még csak meg sem moccantam, ugyanolyan pozícióban aludtam, mint a bunda!!! :) Persze mindezt azután, hjogy 10-kor keltem, és este legkésőbb 10-kor már aludtam... Hajaj, de szép hónapok is voltak! :) Nagy alvógép voltam, most Szabika azért tesz róla, hogy leszokjam erről!

Kép
Kép
dorkáék

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?