Jaimee!!
A szülésznőről: először én sem akartam, mondván, hjogy bízom a dokimban, meg azért neki is fizetni kell, de aztán ma már azt mondom, hogy a lehető legjobb döntés volt, hogy fogadtunk!! Eleve nem kellett NSt-re várnom fél napokat, hanem mondott egy időpontot, akkorra kimentünk hozzá, és fent a 7.en, a szülészeten megcsinálta. Aztán szüléskor végig velem volt, d ezt értsd úgy, hogy 3x 5 percre hsgyott magunkra, és biztatott, a fájások közt beszélgettünk, elterelte a figyelmem. Így nem is pánikoltam, (pedig hajlamos vagyok rá
). NAgyon jól együttműködött a dokimmal és figyelembe vette, hogy nekem hoyg a jó! Pl. mondtam, hogy már elfáradtam egy bizonyos vajúdó pozícióba, bár azzal tágultam a legjobban, nem erőltette tovább. Hagyta, hogy úgy menjenek a dolgok, hogy a babának és nekem is jó legyen. Ez nem mindenkinél van így, mert van, aki csak a babára figyel, rád nem. És amíg nem ártasz a babának, nem is gyorsítja meg a szülést, csak hgy előbb hazamehessen!
Szerintem Mosonyit kérdezd meg, kivel szeret együtt dolgozni, és azt keresd meg, akit ő ajánl. Én is így csináltam, és nagyon-nagyon örülök, hogy fogadtunk!!! A "bérük" ált.ban feleannyi, mint amit a dokinak adsz, de én azt mondom, sokszorosan "behozza az árát"!!!
Gyerekágy: nekünk nagyon rossz volt, mert nagyon sok baba született 2 nappal előttünk, dugig volt az osztály, meleg is volt, 6-an voltunk egy 5 ágyasba bepréselve, és még fel is újítottak vagy átalakítottak 2 szobát, így munkások mászkáltak, akik persze mindig bekukkantottak, amikor elmentek a szoba előtt...
A csecsemősnővérek kevesen vannak ennyi babára, és ha nem kérdezel tőlük, vagy nem jelzed, hoyg valami gond van, nem is foglalkoznak veled meg a babával. PL. hogy hogyan tedd mellre a babucit, csak akkor mutatják meg, ha kéred őket. Legalábbis nálunk így volt. A kórház védőnője jött be egy nap, na vele bármit megbeszélhetsz, nagyon aranyos nőci!!! Elbeszélget mindenkivel!!!
A zuhanyzó is gáz...
Ja, és mi első éjjelen a vajúdóban voltunk elszállásolva, mert nem volt hely. Kérdezték, hogy éjjel felhozzák-e a babát. Mondtam, hogy persze!!!!!! Szerinted felhozták??? Ja, reggel 6-kor...
Ennyit arról, hogy milyen fontos, hogy sűrűn legyen mellen az első órákban-napokban...
De ki lehet bírni, főleg, ha arra gondolsz, pár nap az egész, és utána otthon lehettek!!!! Az őrzőbe is beadhatod, mondjuk én csak fürdéskor vittem be Szabolcsot, én jobban szerettem, hogy ott van velem, bár pihenni szinte semmit nem pihentem, mindig figyeltem a kis drágát!!
Igen, a fürdést csípi Szabi, főleg apa erős markában élvezi nagyon!!!Csak a hajmosáskor lesz dühös, azt ki nem állhatja!
Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan! Tényleg nem akartalak elrettenteni, mert abszolút kibírható a dolog!!!